Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Prem ies B.O.O.S.

Ga maar huilen! Ik zweer het!Het was ouderwets genieten gisteren bij PremTime. Onze favoriete schreeuwsurinamer besloot eens polshoogte te nemen in de Utrechtse wijk Overvecht. Er deden daar een hoop spookverhalen de ronde over mocrogangsters in de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar. Dat wilde Prem wel eens met eigen ogen zien. Vandaar dat hij zich aan de hand van de lokale Jamal een rondleidinkje door de buurt permiteerde. En u kent Prem Radhakishun, nietwaar? Altijd objectief. Nooit vooringenomen. Uiterst beheerst. Briljant advocaat op tijdelijk verlof. Maar ook aan het engelengeduld van multiculturele Gonzo van de NPS komt natuurlijk ooit een eind. Wat je daar voor moet doen? Zijn cameraman een schop verkopen bijvoorbeeld. Of die lieve mevrouw van het buurthuis aan het huilen maken. Eigenlijk heeft Prem kortgezegd maar een ding te zeggen over die Utrechtse gangstertjes van 11 jaar: "Het is gewoon GeenStijl!!!"

Reaguursels

Inloggen

Sancties op de ouders leggen. Kind niet opvoeden? Niet ingrijpen of mee willen werken aan heropvoedingstraject? Uitkering intrekken. Nog niet meewerken? Verblijfsvergunning en paspoort ( na wetsaanpassing ) permanent intrekken en het hele gezin op het vliegtuig naar Casablanca zetten na ( indien nodig )invordering van goederen via deurwaarder om de tickets te betalen. Permanent persona non grata volgt.
Niet dollen met deze lui. Het is 1 grote criminele bende geworden ( uitzonderingen daargelaten ) en je moet vuur met vuur bestrijden, niet met maatschappelijk werkers.

bello | 20-04-07 | 13:51

Botte hond. Volgens mij is er geen tijd meer om op de klok te kijken hoeveel minuten voor 12 het is. Daar is geen tijd meer voor. Het is een gevaarlijke vicieuze cirkel die elke dag het verval en de achteruitgang in de maatschappij
versnelt. Als er niets verandert zullen er zware incidenten en misschien zelfs rassenrellen komen.

Hoe dan ook degenen die er het meeste onder lijden (en niet veroorzaken) worden niet serieus genomen, bestaan in de statistieken of beleidsplannen. De oorzaken voor criminaliteit, achterstand en uitsluiting zijn zo massief dat alleen een echt, drastische aanpak helpt. Schijnoplossingen (zpals verkleedpartijen in gevangenissen of hetafschaffen van hapy hour en alleen grote woorden veranderen niets. Het regeerakkoord ontkent een werkelijkheid die veel slechter en negatiever is dan ze durven toe te geven. De voorgestelde aanpak gaat niet werken.En dat betekent een verdere achteruitgang.

Degene die niet met schijnoplossingen komt, zaken consequent durft te benoemen en te laten zien , met plannen komt en niet bang is voor de hoon van de media en andere zogenaamde politieke partijen verdient steun. Of het nu Geert Wilders of Prem is. Of ik het nu helemaal eens ben met hen vind ik onbelangrijk.Democratie betekent volgens mij vooral en op de eerste plaats je eigen verantwoordelijkheid nemen als volksvertegenwoordiger of opiniemaker en vanuit authentieke principes je boodschap verkondigen over de samenleving en wat die samenleving sterker kan maken.Politiek correctheid is een spel en vaak een zwaktebod omdat het in wezen vooral een ontkenning is van matschappelijke problemen en oorzaken in hun samenhang.

nadenkeniseenkunst | 20-04-07 | 01:06

Tja, we zijn met zijn allen al geruime tijd aan het aftellen tot de Multikul-bom barst. Vermoed dat de arrogante en volgevreten PvdA regenten de eersten zullen zijn die vanuit hun villawijk, uiteraard met medeneming van hun staats-Audi A8, het land zullen ontvluchten. Vermoedelijk ook nog onder begeleiding van een enorm politie escorte.

Kunnen we in bezet Nederland weer gezellig met zijn allen stiekum naar radio Oranje luisteren op donkere, regenachtige avonden. En maar hopen dat de fundamentalisten ons radiosignaal niet op zullen pikken...

Tarakan | 19-04-07 | 14:17

De nieuwe KANSLOZE generatie!!

kruisridder | 19-04-07 | 09:11

Tering, hoeveel internaten motten er wel niet worden gebouwd om dit rapalje op te voeden? Was een voorstel, las ik ergens.
Als die koters uit hun eigen sfeer worden gehaald, kan er misschien een paar jaar aan gesleuteld worden; maar, we zitten óók met die ouders! De collectieve groepssfeer - het als wolven op elkaar letten, geen stap kunnen verzetten zonder dat er geroddeld wordt, meisjes die 't op school goed doen, maar voor de rest motten thuiszitten EN veelal later een opgedrongen huwelijk krijgen waarvan de vent meestal minder opgeleid is, het analfabetisme van ouders, het OOK scheit hebben aan onze maatschappij enz. enz. - krijg je er niet 1, 2, 3 uit... dat duurt al decennia!

Import beperken, althans voor zoveel jaar, duizenden rotjochies in internaten, de taboesfeer rond incest, eerwraak en geweld binnen die gezinnen doorbreken... ga d'r maar aanstaan.

Prems uitzending zou door alle polletiekers, softe sector en anderen moeten worden gezien. Verder veel harder en duidelijker optreden: lieden uit hun eigen kringen dus, niet dat gepap en geleuter van 'onze' softies. Hoewel, het opnemen voor je eigen soort - de 2 studenten - zal je niet gauw kunnen doorbreken, dat losweken zou als een aanval worden gezien.

Ik zie 't somber in, helaas.

wopper | 19-04-07 | 08:21

@Roer 19-04-07 @ 00:08:
Interessante posts van je, alleen deel ik de mening van botte dat je in de laatste regels nog iets te veel wensdenkt. Zie het vanuit de opvoedingshoek: belonen voor goed gedrag, hard straffen voor ongewenst gedrag. Dat begrijpt iedereen, van hondje tot mens. En het werkt! Op het moment van straffen roept iedereen dat het zielig is, maar na een tijdje zie je het resultaat. Als je je hond niet strak opvoedt (zowel belonen als straffen) krijg je een kudthond. Voor politiek en burgers geldt hetzelfde.

Lobo | 19-04-07 | 08:01

opzouten met kudtblagen

deFiscus | 19-04-07 | 02:33

@Roer 19-04-07 @ 00:08

Hear Hear.. Zoiets wou ik net ook schrijven.. damnit.

de grote Anti | 19-04-07 | 01:52

"Dat kwam ook omdat hij ze eigenlijk heel serieus neemt. Hij schrijft ze niet af, maar spreekt ze aan en laat iets van zichzelf zien."

Dat heet opvoeden. De hele oorzaak van wat Prem laat zien.

Dax64 | 19-04-07 | 01:38

Roer 19-04-07 @ 00:08

In de stijl van vanavond: je begon zo goed en in die laatste drie regels presteer je het om snoeihard de bocht uit te vlieghen. Haha... gotcha! Scusi, dude: ik meen het serieus, dat laatste is nonsens. Interpretatie naar eigen behoefte. Maakt niet uit, de rest van je post was indrukwekkend.

bottehond | 19-04-07 | 01:08

Gelukkig woon ik niet tussen die ratten

Wheeler | 19-04-07 | 00:27

Slappe kut-mongolen die "studenten."
Prem was weer ouderwets.

Ridge Forrester | 19-04-07 | 00:21

wat een schatjes toch die marrokaantjes, en zich maar afvragen waarom ze zo negatief in beeld komen. en wat een sukkel die priem. komt tie iemand tegen die ze toekomst biedt, gaat tie het afkraken.

amaster | 19-04-07 | 00:11

bottehond 18-04-07 @ 23:44

Ik herken dat. Denken dat de wereld eigenlijk eerlijk is of zou moeten zijn. En dat je daar als individu op de een of andere manier verantwoordelijk voor bent. Ik kom daar vandaan. Als je die 100% zuiverheid loslaat, wordt het eigenlijk zuiverder.
Dan denk je bij een ontsporende marokkaan niet meer: ja maar hij heeft minder kansen gehad.
Dan denk je: minder kansen dan ik, maar meer kansen dan als hij in marokko geboren was. Of, simpeler: daar gaat het niet alleen om. Hij heeft ook een verantwoordelijkheid naar mij en de maatschsappij toe. Hij verpest de boel voor anderen.
En dan ben je dus niet meer steeds uit het veld te slaan door zieligheidsverhalen of allerlei verleidingen om je in hun perspectief te verplaatsen.
Je wordt objectiever en analytischer. En duidelijker.
Kijk maar naar Prem. Die etters waren zijn reactie niet gewend. Ze begonnen terug te krabbelen en sorry te zeggen. Dat kwam ook omdat hij ze eigenlijk heel serieus neemt. Hij schrijft ze niet af, maar spreekt ze aan en laat iets van zichzelf zien. Die 'zuivere', eerlijke methode werkt.

Roer | 19-04-07 | 00:08

@ Roer

Hmm.. doorduwen en confronteren. Mijn kompas is mijn instinct, geloof ik. Hahaha. Ik bied altijd wel mijn verontschuldigingen aan als ik te hard van stapel loop of toon mijn waardering als iemand op zijn minst de móeite neemt om na te denken ipv in sjabloongezeur te blijven hangen. Die middelmatigheid, daar heb ik pas een hekel aan. Maar goed: indeed, dude: boeiende tijden. Maar tsjek: één zwaluw maakt nog geen zeaumer. De Mensch heeft een hekel aan verandering (grosso modo) en zal denkelijk niet verder opschuiven dan strikt genomen noodzakelijk is. De verslaving aan de morele maar slechts veronderstelde zuiverheid is hardnekkig en niet voor niets een verslaving genoemd deaur Jos de Beus. Daarmee bedoelt hij iets, duidt hij iets aan. Hij kiest die weaurden bewust en weet waareauver hij het heeft als pvda-iceaun. Interessant tog?

bottehond | 18-04-07 | 23:44

bottehond 18-04-07 @ 22:50

I know. Wij zijn ongeveer even dom (of slim) en delen dezelfde interesse in mensen.
Juist door ook dat procesmatige in mensen te zien, denk ik: spaar de mensen die op zijn minst wat gedachtenoefeningen doen.
Jouw aanpak kan trouwens ook: gewoon doorduwen en confronteren.
Whatever.
No way back.
Als zelfs knuffel-polikor-zweper en preker-voor-eigen-parochie Prem niet alleen nog selectief verontwaardigd is.. Nou dan zijn er schapen over de dam.
Ik ga ervan uit dat jouw bruuske masterplan niet meer uitgevoerd hoeft te worden als dit een beetje doorzet.

Ik volg nu de publieke opinie met grote belangstelling. Vrijheid van meningsuiting en trias politica versus godsdienst-eisen, staat bijvoorbeeld steeds meer op de agenda. Prima. Ik geniet.

Roer | 18-04-07 | 23:01

@windje 18-04-07 22:42

Waarom die muur in Israel afbreken? Laat toch lekker staan, anders krijgen we straks naast die Kutmocros ook nog die palestijnen met hun c4-jasjes.

RightOfMind | 18-04-07 | 22:55

Wat ik me afvraag, is waarom je dit soort crimineel gedrag alleen van Marokkanen hoort? Je hoort nooit iets over Chinesen, Indonesiers, etc. Blijkbaar hebben deze groepen zich wel aangepast. Dus het KAN wel!!!

RightOfMind | 18-04-07 | 22:51

Roer 18-04-07 @ 22:29

Ik ben niet slim en heb er geen behoefte aan zo gezien te worden. Waar ik wél in geïnteresseerd ben is om mijn mening te toetsen aan die van anderen. In mijn post aan nadenkenisgeenkunst (hehe) gebruik ik die hyperbool om uit te dagen. Ik weet namelijk dat ik gelijk heb, maar dat is onbeschoft. Voor sommigen. I don't care. Kijk: ik kan best door één deur met andersdenkenden, omdat ik heel goed weet dat er met ieder Mensch altijd meer raakvlakken zijn dan verschillen. Maar ik vind het wel fascinerend om te zien welke denkprocessen zich ontwikkelen bij Menschen. Ik ben dan altijd benieuwd wat iemand precies denkt, of dat een sterke gedachte is of een gedachtenoefening (een heel verschil). Vandaar. Ik ga er van uit dat nadenkenisgeenkunst (hehe) inmiddels wel door mijn stijlfiguren heen kijkt en als het meezit voelt hij/zij zich extra uitgedaagd. Mot kunnen tog, een beetje stoeien? Ik houd van plagen, op het gemen af, dat weet jij tog ook wel? Maar meestal is het maar plagerij heur.

bottehond | 18-04-07 | 22:50

En die kids preventief castreren.

..zapper | 18-04-07 | 22:49

Ik zeg die ouders een rottrap onder hun reet geven, iedere dag net zolang tot de problemen zijn opgelos.

..zapper | 18-04-07 | 22:48

Roer 18-04-07 @ 21:39
Je mist de sence of urgency,je moet je eens voorstellen,een generatie verder dan is dit probleem vervijfvoudigd.Een generatie die opgevoed wordt met haat tegen Nederlanders.De zittende politiek gaat niets doen,zij zijn gegijzeld door een deel van hun electoraat.Het is geen spelletje.Tsek dit,lees de commentaren.http://www.youtube.com/watch?v=3XHEjkqHs1g

de honden blaffen... | 18-04-07 | 22:45

Wat verrassend.... muur in Israel afbreken en om Overvecht heenbouwen

windje | 18-04-07 | 22:42

bottehond 18-04-07 @ 22:15

Niet de 'ik heb het altijd al gezegd toon' bottehond. Is niet slim. Wat Prem doet getuigt van lef. Hij komt uit een totaal andere hoek. Veel mensen van de polikor hebben blinde vlekken en doen hun best correct te zijn. Iedereen heeft blinde vlekken en weerstanden. Ga mensen niet van alles lopen inwrijven als ze hun ogen openen en naar feiten gaan kijken. Is niet nodig en werkt averechts.

Er is nu een groep polikor langzaam wakker aan het worden, in lijn met Prem. Die mensen krijgen het zwaar, want die moeten ongewenste verhalen gaan vertellen in eigen kring (regelrechte taboes aansnijden, angst en woede over zich heen krijgen en gewantrouwd worden). Ze zullen niet bij jouw eruit-zetten-is-de-enige-oplossing uitkomen. Maar er gaan wel steeds meer stekkers getrokken worden uit het standaardrepertoir van het zijden handschoentjestijdperk.

Roer | 18-04-07 | 22:29

Botte hond wanneer is het te laat en wat is politiek correct? Wou je zeggen dat ons politieke klimaat van pappen en nathouden dan zo correct is? Het is een grote schande dat de nederlandse hardwerkende burgers moeten opdraaien voor dit waardeloze volkje. En dat er politieke partijen dikke salarissen aan verdienen en dan nog promotie;s kunnen maken ook nog.

Het is nooit te laat om in te grijpen, het is alleen zo jammer dat er zoveel domme lutserts in ons land zitten die zeggen dat het 'wel meevalt'. Die ga ik dit filmpje laten zien en dan piepen ze wel anders... Dat is de enigste nette manier om er iets aan te doen. Dan is straks iedereen het erover eens dat dit volk keihard aangepakt moet worden, beter nog eruit getrapt moet worden.

Klompenboer | 18-04-07 | 22:20

@ nadenkeniseenkunst

Vraagje: ik merk dat je sense of urgency op de turbo staat, hetgeen natuurlijk te verwachten was. Wat heeft je de laatste duw gegeven? Of is het nu politiek correct om het over die ghetto's te hebben nu het echt te laat is. Over de islam ook al voortschrijdend inzicht of nog steeds standvastig?
BTW: ik stel het wat bot, maar het is een serieuze vraag, capice?

bottehond | 18-04-07 | 22:15

Roer, een pvda-er zou zeggen dat die arme vader er ook niets aan kan doen. Zit vast thuis met 'pijn in zn rug' waardoor de hele WAO opnieuw gekeurd moest worden.

Ik vind het toppunt wel bereikt, van mij hoeft er geen geld meer in gestopt te worden... ze ze maar letterlijk op water en brood met 50 man in een cel als ze niet deugen, en ook de zweep er letterlijk overheen... of gewoon keihard het land uittrappen. Meestal hebben ze toch nog wel een huis in het vaderland nou dan gaan ze daar maar zitten gallen.

Die vaders zitten alleen maar in het theehuis of de moskee, doen verder totaal niks. Die moeders kan je het ook niet echt kwalijk nemen want die krijgen thuis klappen van pa en hebben niks te vertellen verder.

Het is gewoon 1 grote hopeloze situatie geworden dankzij dat linkse geleuter. Toen ik opgroeide waren er helemaal geen marokkanen, die kwamen pas net binnen om hier te werken als 'gastarbeider'... ze zouden daarna weer teruggaan werd er verteld.

Ik snap goed waarom de echte nederlanders hier absoluut niet tussen willen wonen, dat doe je je kinderen toch niet aan! Dan liever geen kids en dat is dus ook een trend geworden nu.

Ik vind het heel stoer dat Prem hier zo;n gave reportage over maakt en het ook toont zoals het is. Wat moeten die gastjes nou? Maar dat niemand ze durft aan te pakken snap ik ook nog wel want ze schieten je zo door je hoofd en worden dan nog heilig verklaard ook nog.

Wat een klotevolk zeg uit Maroc.... en dan zie ik ze lopen in tshirts van het italiaanse voetbaleftal, alsof wij niet doorhebben dat ze stiekum toch uit het Rif komen.

Klompenboer | 18-04-07 | 22:06

Prem doet goed werk en is niet laf of bang. Hij praat met iedereen vanlinks tot rechts,blank tot zwart en laat zonder truuks zien hoe het met Nederland er voor staat. Dat dit misschien op de lijn van Geert Wilders ligt is gewoon logisch.Die weet ook wel waar hij het over heeft als hij het op zijn manier en met zijn agenda onder de aandacht brengt. Hij heeft op Kanalen Eilanden in Utrecht gewoond. Tegenwoordig ook een hele leuke buurt .

De rest zwijgt, gebruikt lege termen als prachtwijken, 10% minder criminalitet over vier jaar, roept wat, denkt over nutteloze oplossingen en ondertussen gaan die buurten elke dag harder achteruit.

nadenkeniseenkunst | 18-04-07 | 22:05

Ik wordt er doodziek van. Ik heb van thuis altijd meegekregen dat als je iets wil bereiken dat je er zelf iets aan moet doen. Die gasten krijgen van thuis uit mee dat je van meet af aan je hand moet ophouden en wachten totdat je geholpen wordt. het zijn gewoon luie varkens. En daarnaast is het kutvolk.
.
Die vrouw zei het goed "In 10 jaar tijd wordt ons land afgebroken"...
.
Met z'n: "Iek wil dat kinderen als mohammed worden gehplpen..... GRRRRR het gore lef gewoon, omgedraaide wereld..... IK WIL DAT DE OUDERS VAN KINDEREN ALS MOHAMMED EENS GODVERDOMME HUN VERANTWOORDELIJKHEID NEMEN. "iesj geen probleem zegt die lambal"

Chinuk | 18-04-07 | 22:03

Prem stemt bij de volgende verkiezingen op de Partij veur de Vrijheid. Vreemde tijden.....

bottehond | 18-04-07 | 21:57

Klompenboer 18-04-07 @ 21:46

020 bestaat uit buurten, niet eens wijken. In ZO en nieuw west heb je hele stukken prima.
Je hebt een mengeling van links en rechts nodig. Hard aanpakken en niks pikken a la Prem. En echte kansen geven a la die garageman. Dan zijn er normen en straf en een alternatief voor criminaliteit en wordt het echt normaler om gewoon mee te draaien.
En nog iets links: de ouders weer verantwoordelijk maken. Geen uitkering/kinderbijslag/whatever meer als je niet meewerkt aan hulp bij opvoeding. Daar ligt de grootste oorzaak. De overheid moet het op straat oplossen? No way. Ouders voeden op. Niet school.
Die vader in dat filmpje vind ik een van de grootste klootzakken. Asociale lul die de maatschappij opzadelt met zijn slappe naar binnen gerichte gedoe. Lever positieve kinderen af, zak. Zoveel kansen hier en je breekt af in plaats van op te bouwen.

Roer | 18-04-07 | 21:56

Roer ja die garageman stond ik ook van te kijken. Zou hij daar niet heel veel soepsidie voor krijgen? Ook al krijgt hij het dan nog vind ik dat goed besteed. Maar waarschijnlijk heeft hij weinig keus of hij zou moeten verhuizen, maar ja hij heeft de tent van zn pa overgenomen en kiest de linkse vredelievende weg, op zich prima hoor.

Onzekant ik kom helemaal niet meer in A;dam... heb alle mogelijke ruige feesten daar wel meegemaakt en nu hoeft het niet meer. Wel triest dat onze steden er zo aan gaan door dat volkje uit het Rif. Maar ja we stonden erbij en we keken er naar.........(ik niet hoor trouwens)

Klompenboer | 18-04-07 | 21:46

Ik schrok me weer de tering. Heb in diverse steden in de randstad gewoond maar zag nu pas hoe erg het was geworden. 10 jaar terug had mijn vrouw als beginnend leerkracht dit soort mannetjes al in de klas. Riepen meteen " ies discriminasie" en 'zeker omdat ik marokaan ben' als ze ergens op werden aangesproken. Jong geleerd en afgekeken van oudere broers, oud gedaan. En papa kwam dan op ouderavond in de klas en zei doodleuk dat zoonlief maar gewoon een klap moest krijgen , want dat deed hij thuis ook.
@Klompenboer 18-04-07 @ 21:34
filmpje staat niet op GS, maar gewoon op uitzendinggemist.nl waar het hopelijk tot in lengte der dagen blijft staan.

Weest gegroet | 18-04-07 | 21:45

Ik lach me een kriek. En die hele polikor maar beweren dat het allemaal niets met de islam te maken heeft. Beetje doordenken, lutsers. Hoe zou het tog komen dat die gastjes dit doen? Zijn ze immoreel? Echt niet. Ze zijn selectief moreel. In eigen kring gedragen ze zich uitstekend, vaak genoeg gezien. Maar 0031-ers zijn varkens en hoeren, niet- islamieten. Untermenschen dus. Ergo: al dat geld is weggegooid geld op onze kosten. Niets tegen te doen: dit is niet te stoppen. Hard ingrijpen? Uhu... extra begeleiding = hard ingrijpen, right? We motten rap uit elkaar. Repatrieren die handel. Geen alternatief, sorry to say.

bottehond | 18-04-07 | 21:44

Klompenboer 18-04-07 @ 21:17

Ik ben het helemaal met je eens als je zegt dat het een puinhoop is op een hoop plekken.
En ik ben het eens met je als je vindt dat mensen zelf verantwoordelijk zijn. Ik vind het namelijk echt belachelijk als je het in dit land niet redt. Kwestie van school afmaken en/of hard werken en klaar is klara.
Dus ik heb ook weinig mededogen met de zieligheid van die jongens. Wat Prem doet is belangrijk: kort houden, verontwaardigd zijn en ze wijzen op hun verantwoordelijkheid.
Het meeste bewondering heb ik echter voor die garageman. Tering. Wat een lichtpunt in deze zee van wederzijdse haat en verachting.

Roer | 18-04-07 | 21:39

klompenboer
nou niet alleen in kraayennest hoor , reigersbos , bijlmer en gein kun je s'avonds beter ook niet komen net als in de rest van amsterdam . rembrandtsplein a'dam west overal is het hetzelfde en je ziet zat politie daar ook , helaas voeren ze niks uit . bij de amsterdammers is het inmiddels 1 uur .

onzekant | 18-04-07 | 21:36

Trouwens ik hoop dat deze docu van Prem nog een poosje op GS blijft staan, ik ken nog verschillende Pvda stemmers die ook denken dat het allemaal wel meevalt, die wil ik graag dit filmpje laten zien en daarna horen wat ze ervan denken.

Klompenboer | 18-04-07 | 21:34

Akzin je gedraagt je nu net zo als die gastjes die ik in die docu van Prem zag.... natuurlijk hebben mijn kids geen strafblad, voor belletje lellen zeker? Denk toch eens na man, jij bent een echte ik zie hoe on-ingeburgerd je bent.

Mijn kinderen zijn gezonder kinderen, overgroot opa is heel trots op ze en hij heeft nog tegen de duitsers gevochten om ons land te bevrijden weet je. Op de grebbeberg ook nog geholpen met lijken opruimen toen de oorlog over was.... Je weet niet half in welk land je zit man.

Klompenboer | 18-04-07 | 21:30

@akzin 18-04-07 @ 21:18:
Dus dat betekent dat je toegeeft dat dat addergebroed van die volksgenoten van je wel iets meer uitspoken dan belletje trekken als ze wel een strafblad hebben...
Mooi zo. Dan is daar tenminste duidelijkheid over.

koerbagh | 18-04-07 | 21:24

Klompenboer 18-04-07 @ 20:57
lul niet uit je rechtse nek!!!
een strafblad krijg je niet met belletje lellen!!
steek je kop uit geert zijn reet en lees de aanklacht tegen je kinderen nog eens!

akzin | 18-04-07 | 21:18

Roer mijn studie hebben mijn ouders aan meebetaald en ik heb er zelf ook vele baantjes naast gehad.... ik heb ook vaak moeten verhuizen door de woningnood helaas, ik kreeg geen woning aangeboden en een uitkering!

De slimme marokkanen passen zich ook niet aan, heb collega;s gehad die alleen thee drinken, of niet eten tijdens ramadan, of geen manieren hebben en zich overal mee bemoeien... ja dat waren marokkanen.. Was niet leuk!

De pvda is de grootste schuldige aan dit hele gedoe met dat soort mensen, laat zij er maar voor betalen dan als ze er nog in geloven dat het ooit goed komt, ik niet in ieder geval.

Ssoass dan ben je zeker nog nooit in A'dam ZO geweest? Kraayennest was 15 jaar terug al enorm verpest door de mocro;s en neger... ik was tijdens mijn studie koerier als bijbaantje en moest daar pakjes afleveren... ze stonden met 20 man om mn busje heen om me te bedreigen en zelfs bij de Wibra hadden ze security bij de deur staan daar... lekker hoor!

A'dam west is dat bos en lommer? Was vroeger ook nog wel te doen, hoe het nu is weet ik niet want ik haat A'dam en zorg wel dat ik er niet heen hoef.

Klompenboer | 18-04-07 | 21:17

Klompenboer 18-04-07 @ 20:57

Stel nou dat de slimmere welwillende marokkanen (de studenten in deze reportage) wel wat willen, maar daar tijd en geld of jouw hulp voor nodig hebben\. Wat doe je dan?
Iedereen loopt naar de ander te wijzen. En wij hier helemaal. Dit zijn wezenlijke problemen. Ons land kan hier veel, ook economische, schade van krijgen. Jouw pensioen, onz stabiliteit. Ga je een beetje lopen schelden of mensen die wel willen helpen?

Roer | 18-04-07 | 21:08

Utrecht wat?
Ik ben er nooit geweest, maar dikke lul dat al deze heikneuter wijkjes in stadjes als Utrecht en Den Haag ook maar 1/10de van de verschrikkelijke ghettos zijn die sommigen beweren dat ze zijn.
Als dit zulke klote buurtjes zouden zijn, dan zou Amsterdam West (verreweg immigranten gebied nr. 1 van NL) onleefbaar zijn, en dat is het simpelweg niet zoals iedereen die er eens is geweest en geen grote schijtert is zal beamen.
In tegendeel, A'dam West is imo het beste stuk Nederland met de leukste sfeer, jullie mogen al jullie vinexwijken en provincie stadjes in jullie reet steken, woon er niet meer maar ik zou 100 keer liever in Osdorp in een Mocro/Turken flat willen wonen dan in een letterlijk dode witte buurt, en ik zie niet in hoe wijkjes als Overvecht/Kanaleneiland zo erg kunnen zijn als hun reputatie, volgens mij is daar ook niets mis mee.

ssoass | 18-04-07 | 21:06

Nou akzin mijn kinderen hebben geen strafblad en het ergste wat ze uitgevreten hebben is belletje lellen bij de buren....

Dit is me echt het toppunt, ik heb zelf nog in overvecht gewoond tijdens mijn studie, toen was het nog een goede buurt, maar dit slaat echt alles! En jij durft het nog op te nemen ook voor dit gajes? Allemaa oprotten zou ik zeggen, dit is ONS land en dat laten we niet door die klootzakjes met hun domme ouders verzieken... ze mogen potverdomme blij zijn dat ze ze mooi hier kunnen wonen en studeren... als het niet bevalt gaan ze toch zelf lekker weg, anders moeten we ze maar even helpen hoor..... het is echt 1 sec voor 12 zo te zien.

Klompenboer | 18-04-07 | 20:57

Prem moet dood. Sinds die "als je kanker krijgt is dat gods wil" verhaal kan hij bij mij niks goeds meer doen.

M299 | 18-04-07 | 20:56

lachwekkend sneu hier lullen en schelden op 12 jarige kinderen.
die een draai om hun oor nodig hebben.
maar de reacties van zogenaamde +hbo puliek hier komt er nog meer bagger uit dan van een gemiddelde ontspoorde fin. duss zoals mijn viend kouwes zou zeggen: waar hebben we het over???zijn jullie de vaders die hun kinderen fatsoenlijk gaan opvoeden?

akzin | 18-04-07 | 20:53

Hulde voor Prem! Dit is nog eens een echte reportage! Wat een ratjes daar zeg, spreken geen nederlands, totaal geen manieren en die moeten dan op mijn kosten opgevoed worden? Nou dacht het niet! Geert vaart hier wel bij en Bos is de klos... met die pvda muts die 20% omlaag wilde met de criminaliteit.... hahahahahaha zij zeker! Tering ik ben er erg van onder de indruk, wat moet dat volk in holland? Domme geitenboeren zijn het en zullen het blijven ook. En aan mijn auto zullen ze nooit mogen sleutelen!

Klompenboer | 18-04-07 | 20:46

inderdaad meer energie steken in die kudtjong.... aan het lichtnet koppelen zou ik zeggen.

dr.bibber | 18-04-07 | 20:43

Prem is een held. Hij is niet selectief irritant en verontwaardigd. Nu is ie het gewoon ook bij die kudtjochies.

Roer | 18-04-07 | 20:35

akzin 18-04-07 @ 20:25
Ik begrijp je standpunt,maar er is een gezegde:respect moet je verdienen,en dat verdien je niet met dat gedrag.Daarmee kweek je slechts haat.Helaas.

de honden blaffen... | 18-04-07 | 20:33

Hoo hoo.. beetje lief doen over de de huidige jeugd die over 60 jaar onze AOW betaald. Toch?

Maar serieus, wanneer gaan we er nu echt wat aan doen?

CipherNL | 18-04-07 | 20:26

deze kinderen hebben veel gemeen van een gemiddelde gs reguurder.
ze schoppen ook tegen alles en nog wat aan, vinden de meeste regels en mensen maar kut en geen stijl hebben etc.
het verschil is alleen dat de gs reguurders het vanachter een pc doen.
en deze kinderen de ballen hebben om het op straat te uiten.
kortom deze fin kinders gebruiken een andere communicatie middel voor rest hebben ze veel gemeen met een gs reguurder. dus een beetje respect graag!!!!!!!

akzin | 18-04-07 | 20:25

lekker moeder 18-04-07 @ 20:13
Nee,dank je ik ben nog niet levensmoe,denk aan Fortuyn.

de honden blaffen... | 18-04-07 | 20:22

wolftour 18-04-07 @ 18:19
Janmaat had inderdaad gelijk.Alleen hij had de tijdgeest tegen.En hij bracht het op een wat onbeholpen manier.
De man is op een schandalige manier gedemoniseerd door de politiek correcte elite.Hij is door de rechter veroordeeld voor het spreken van de waarheid.Hetzelfde heeft men met Fortuyn geprobeerd (en dat is uitstekend gelukt) en probeert men nu met Wilders.Het werkt echter niet meer,want men ziet dat als men destijds naar hem geluisterd had ons veel ellende bespaard zou zijn gebleven.

de honden blaffen... | 18-04-07 | 20:18

Wat het 10 jaar geleden Zuilen, is het nu Overvecht. Het zijn niet alleen Marokaanse jongeren, maar ook (voornamelijk) tokkies en ander gespuis. Als je door Overvecht loopt, zijn sommige gedeelte superschoon maar sommige gedeeltes zijn verpauperd. De gemeente wil, in samenwerking met sommige woningbouwverenigingen oude flats slopen voor nieuwbouw. maar iets doen? echt niet.

Laika_spacedog | 18-04-07 | 20:17

@de honden blaffen... 18-04-07 @ 18:04

Ik denk dat jij het genuanceerd en doordacht beoordeelt. Wil je misschien minister worden? Je denkbeelden zijn in ieder geval realistischer dan die van degenen die nu het beleid bepalen.

lekker moeder | 18-04-07 | 20:13

KANSLOOS!!!, Tegen de muur zetten en afknallen!
Die kleine teringlijers zijn gewoon tijdbommetje en het is gewoon wachten tot ze tot uitbarsting komen en dan is er altijd wel weer een makke-linkse die zegt "Deze jongens hebben bergeleiding nodig en dan komt het wel weer goed met ze, want ze zijn niet allemaal slecht"............... GELUL, ze zijn door en door slecht en het komt nooit meer goed. Een puppie die slecht is opgevoed word als hij volwassen is ook een valse en gemene hond!
AFKNALLEN!! (of terug naar dat zandland van ze!)

snapjedat | 18-04-07 | 20:02

Ben ik blij dat ik in Zeeland woon.

littleboy | 18-04-07 | 19:56

Hopelijk zien de heren en dames geytenwollensokken nu ook eens dat er wat moet gebeuren.. Wat mij opvalt,is dat dit geen reedt met de Islam,maar met irritante jongetjes te maken heeft.Continue de grenzen van tolerantie aftastend.. Iemand moet die jongetjes een pak slaag geven als ze vervelend zijn,maar zelfs de pliesie kijkt liever de andere kant op,dan een buurt-oorlog te ontketenen.
.
En de oudere jongens (zoals de *kuch* 'studenten') nemen het jonge addergebroed heel bewust in bescherming.Ze weten zelf niet eens wat nu het probleem is.."Ja,en deze zou een dokter kunnen worden blabla,en deze een chirurg..".. Tuurlijk,ga jij ook maar weer in de zandbak spelen,'student'.
.

de grote Anti | 18-04-07 | 19:22

Ze willen ons zwart maken als ze over ons praten
We hebben ze niks gedaan en alsnog willen ze ons haten
Ze willen ons zwart maken als ze over ons praten
Tijd dat dit verandert heb je dat niet in de gaten.

Jah, dacht ik ook ja... na dit filmpje gezien te hebben

Cino | 18-04-07 | 19:13

slaat allemaal helemaal nergens op.. die kiddies lopen te kutten omdat ze na school niks te doen hebben..? Op die leeftijd was ik ook altijd buiten alleen speelde ik voetbal of wat ook maar met vriendjes.. ik haalde niet van die kutstreken uit.. zegt die gozer ook nog waarom geeft de politie die kinderen zulke hoge boetes? dat kunnen ze niet betalen want ze hebben geen werk.. hoe komen ze dan aan die dure kleding die ze dragen? Zowiezo een kutbuurt daarzo.. maar echt het ligt aan de instelling van die kids en jongeren..

Hierdoor krijg je dat er zoveel idioten zijn die zich racistiesch uitlaten.. in elke cultuur zit er een groep vieze verrotte appels tussen.. die hebben wij ook alleen maken wij nederlanders de fout om mensen van een andere cultuur over een kam te scheren door termen als kut marokaan of kutturk of kutsurinamer etc te gebruiken.. wij hebben die rotte appels zelf ook alleen noemen we die apen "londsdale jongeren" kijk daar ook eens naar is ook tuig.. maar echt als die kids en zeker de wat oudere jongeren zich eens normaal zouden opstellen hadden we dat gezeik en al die ergenis niet.. waarom moeten die gasten zo opgeschoten doen?? pfff zaad.. wat een ergenis

geenstijlist | 18-04-07 | 19:04

Die mannetjes zijn treurig en dom en ik vrees dat de studentjes die in die wijk rondlopen nog dommer zijn. Komt niet goed daar. En al helemaal niet met die zachte wethouder.

wasbeerfan | 18-04-07 | 18:39

Prem is een held!

Horsedick | 18-04-07 | 18:28

@de honden blaffen

Ik heb de oplossing voor jou:
Laat ella ajb niet alleen die marokkanen aanpakken maar alle kansarme crimineeltjes. Dan hoef je ook niet bang te zijn voor discriminatie of rechtsongelijkheid en lossen we meteen ALLE problemen op niet alleen van die marokkaantjes, maar ook de problemen met die nog niet zindelijke pauperds uit dordtdrecht.

Desoeverein | 18-04-07 | 18:21

-weggejorist-

wolftour | 18-04-07 | 18:19

De PVDA en de door hen aangestuurde sociale sector zullen nooit erkennen dat dit probleem een definieerbaar probleem is,het is het probleem van een specifieke bevolkingsgroep waarop op die groep toegespitste keiharde maatregelen noodzakelijk zijn.Dat zij dat niet erkennen komt door hun fobische angst om te discrimineren.
Zij maken daar een keuze die rampzalige gevolgen zal hebben.
Als je je voorstelt hoe de nakomelingen van van deze kinderen,die Nederland en de Nederlanders haten,in het leven zullen staan en je weet dat dit probleem per generatie kwadratisch toeneemt weet wat ons te wachten staat.
In feite is het beleid van de PVDA(die alle grote steden besturen)misdadig.
Misdadig naar de toekomstige slachtoffers van deze barbaren.
En ik heb het niet over alle Marokkanen maar dat deel van de Marokkaanse bevolking dat door Prem geportretteerd werd en waar het boek het Marokkanendrama van Fleur Jurgens over gaat.
Maar de hoofdschuldigen zijn zij die dit probleem blijven baggetelliseren.

de honden blaffen... | 18-04-07 | 18:04

vander F 18-04-07 @ 16:14

Haha, je bent een verzoenerT eerste klas. Helemaal akkoord...

-

widtvoet 18-04-07 @ 16:30

Laat ik het zo stellen: zonder was er misschien nog een begin van een oplossing te bedenken... En nu ga ik dapper schilderen. Jààà, van Maerlant heeft een luizenleven.

v Maerlant | 18-04-07 | 17:55

kan ieamd het op youtube zetten media speler werkt niet

en op die site ondersteund hij geen quiktime of real player zucht

uuuu | 18-04-07 | 17:39

Islam? voor mijn part geloven ze in feëen of elfjes, of helemaal nergens in. Dat hoef je hier niet bij te halen, in dordt pissen die hollandse kansarmen ook alles onder.

Geef ze geen kansen meer, laat ze die kansen maar eerst verdienen. Ella, de beuk erin...

Desoeverein | 18-04-07 | 17:35

was speciaal voor degene die zeggen dat de islam een echt geloof is .amen

onzekant | 18-04-07 | 17:25

ik heb hier ook een link : link: nl.wikipedia.org/wiki/Sharia

onzekant | 18-04-07 | 17:20

@allen & @marokkaantje

"Ik ben heel erg blij met deze jochies want dat is voor ons een manier om onze frustaties jegens jullie racisctische kutkoppen te uiten. Jullie doen het door te typen (lafhartig) en wij uiten onze frustraties linea recta. Allahoe Akbar"

ziehier de rechtstreekse link met de Islam - voor zover daar nog onduidelijkheid of twijfel over was.

Krassimir | 18-04-07 | 17:14

@marokkaantje 18-04-07 @ 16:59
wat is je punt, vriendelijke vriend? ik zie het verband met racisme hier niet (op een enkel onderbuik-reaguursel na).

Krassimir | 18-04-07 | 17:08

@onzekant 16:57
Kouwes? Nee serieus, ben jij dat? Ik dacht dat ik niet kon schrijven.

@marokkaantje 16:57
"Ik ben heel erg blij met deze jochies want dat is voor ons een manier om onze frustaties jegens jullie racisctische kutkoppen te uiten. Jullie doen het door te typen (lafhartig) en wij uiten onze frustraties linea recta. Allahoe Akbar"

En met succes zo te zien, je wordt zo erg serieus genomen. Recht op alle vooroordelen inspelen. Goed bezig!

sliver | 18-04-07 | 17:07

@sliver: Nou, kijk aan. Komt alles toch nog goed.

@marokkaantje: Allahoe Akbarrrr, ja, zo is 't maar net.

Lagonda | 18-04-07 | 17:06

marrokaantje

hoerenmoethers ??? volgens mij is het juist bij de islam gewoon dat je vier vrouwen als man mag hebben toch staat dat niet in de shoera

onzekant | 18-04-07 | 17:05

Nou, in ieder geval mogen ze vanaf 1 januari 2008 niet meer roken in restaurant, hotel of snackbar. Dat zal ze leren!

De Vrolijke Kaafir© | 18-04-07 | 17:02

@Lagonda 16:48

Mag ik hieruit concluderen dat we het op redelijk wat punten met elkaar eens zijn? Ik ben het namelijk op veel punten met je eens. Uiteraard deel ik je visie dat het recht om een individu te zijn, verantwoordelijkheden met zich meeneemt. Het kan zeker niet zo zijn dat we problemen wegschrijven door puur en alleen cultuurverschillen en dat als excuus zien, zeker niet! Ik ben het met je eens dat verschuilen achter of in een cultuur geen goede zaak is. Toch blijf ik erbij dat je dit er niet buiten kan houden, het is -helaas- een onvermijdelijk gegeven wat je niet buiten kan sluiten.

Verder moet ik toegeven dat ik je verhalen een ietwat extremer heb geïnterpreteerd dan je ze misschien heb bedoeld.

En voor wat het waard is, ik kan je vertellen dat de slachtofferrol van bijvoorbeeld allochtonen niet meer geaccepteerd word binnen de modernere zorg instellingen. Eigen verantwoordelijkheid en emancipatie staan hoog in het vaandel tegenwoordig, en terecht.

sliver | 18-04-07 | 17:02

Deaud aan alle racisten. En dat zijn er veel. Is Nederland meteen opgeruimd van de poeplucht die er hangt

marokkaantje | 18-04-07 | 16:59

-edit allah banbar -

marokkaantje | 18-04-07 | 16:57

gatverdamme wat een vollek en dan moet je nog normaal terugpraten ook .
het sprookje van 1001 nacht is 1001 kansen geworden , nutteloze kansen die ons een fortuin gekost hebben , die wij MOESTEN betalen . het was in overvecht , nou was het maar alleen in overvecht , het halve land is in ondergang . overal op onze straten zie je dit soort gasten en nee niet alleen van 12 jaar , want de wat ouderen staan altijd om het hoekje te wachten tot ze backup kunnen geven . deze ouderen stoken deze jongeren opzettelijk op en dienen ons land te verlaten , oud en jong , zij zijn niet welkom meer van de oorspronkelijke bewoners slechts nog van het herenvolk . maar daar hebben zij geen boodschap aan , zij dienen een andere cultuur als de onze en wonen hier dan ook niet om te wonen . de vader van het jongetje vond het wel best allemaal , meneer sprak na al die jaren schijnbaar nog steeds geen enkel woordje nederlands en zowel dan was zijn kant van het verhaal duidelijk voor ons hollanders . ze hebben weer grootse plannen voor dit soort , want je moet ze wel een kans geven he hahahahahahahaha . het zal wel weer de geldbuidel trekken worden voor ons hollanders , iets anders kennen ze niet , weggegooid geld voor de 1001 eerste keer . ik weet wel zeker dat meer als 95 procent van dit vollek hier woont met andere bedoelingen als ze ons verteld hebben , de overlast en criminaliteit volgens het cbs , maar bovenal volgens de hollanders wiens land dit is , is onacceptabel en het herenvolk vindt het allemaal best , zolang als zij hun centjes maar kunnen pakken en zelf wel rustig kunnen wonen . politie komt niet eens meer als er islamisten bij betrokken zijn , dan moeten ze eerst wat groots organiseren anders durven ze niks tot weinig en ze vinden het gek dat ze dienders te kort schieten . want wie wil daar nou werken bij mensen die er niet voor jou zijn in de eerste plaats . het vertrouwen van politie en justitie neemt met de dag af net als de politici van hedendag , zij schetsen ons namelijk een beeld wat niet klopt met de realiteit . er wordt ons dus zure waar verkocht en dat moet je een hollander niet voorhouden want wij weten beter als koopmansland , dit kost pas centen en het levert niks op vergeleken wat je erin MOET steken van onze centen . het ging slecht volgens bos met de financien , de ene misrekening na de andere over de begroting onder het mom van tegenvallers . heeft u enig idee hoe het komt dat wij die tegenvallers MOETEN betalen want het ging toch zo goed?? juist onze zure waar wat ons aangeboden is : wie betaalt er nu voor alle niet nederlanders die wel ziekenfonds verzekerd zijn maar er geen geld voor hebben , voor wie is die premie nu omhoog gegaan en komen ze weer tekort ? hoe zat het met die 26000> asielzoekers die even tussen neus en lippen door binnengesluisd moesten worden , maar waar ze even het kostenplaatje van waren vergeten , wie MOET dat betalen ? wie betaalt er hier voor torenhoge verzekeringsprijzen en als je dan wat hebt kun je jaren wachten op je geld , want er wordt zoveel gefraudeerd onder ons nieuwe vollek , wie betaalt daar dus voor ? wie betaalt er voor al die gevangenissen en personeel stroomkosten etc. om criminelen in op te bergen voor een paar weken heerlijke luxe vakantie voor hen , wie betaalt daarvoor ? wie betaalt er hier een woekerhuur om vervolgens je buurt vol te zien stromen met gelukszoekers die je even komen terroriseren , wie betaalt dat ? wie betaalt er hier voor al die gelukszoekers die zogenaamd geen baan kunnen vinden omdat ze zich verdommen aan te passen en dan de hand maar op houden , wie betaalt dit ? wij hadden een heel stuk meer in de zak kunnen hebben , maar door de mislukkingen van ons herenvolk is ons land in ondergang en de oorspronkelijke bewoners zijn niets meer als gijzelaars in hun eigen land , die op alle manieren de mond gesnoerd worden als het tegen de integratie is . het wordt hoog tijd dat we de voc mentaliteit weer eens laten gelden , het is weer tijd voor rijkdom voor ons hollanders , eerlijk delen uit onze zak hebben wij schoon genoeg van , evenals die mooie valse praat van slinkse politici . wij zijn het zat hier en daar valt niet over te onderhandelen !!!

onzekant | 18-04-07 | 16:57

Zo dan. Als zelfs Prem dit soort dingen gaat maken, dan is er blijkbaar echt iets aan de hand. *kuch*

Territeurium | 18-04-07 | 16:49

@sliver: Ik ben het met je eens dat de waarheid in het midden ligt: een individu is inderdaad een product van zijn omgeving EN van zijn eigen beslissingen. Het is mijn indruk echter dat deze "eigen beslissingen", en dus ook de eigen verantwoordelijkheden te vaak over het hoofd zijn gezien --- juist onder invloed van politiek-correct denken. Mislukte immigranten zijn mijns inziens te snel op een hoop gegooid als slachtoffers van omstandigheden, en navenant behandeld en beschermd, en dus nooit benaderd als individuen die de potentiele macht hebben hun leven naar hun hand te zetten.

Verder vind ik ook helemaal niet dat immigranten hun cultuur op moeten geven --- ik vind eigenlijk dat we zo min mogelijk aandacht aan culturele issues moeten besteden, en ons voornamelijk moeten focussen op opleiding, en dat *als* cultuurverschillen tot problemen leiden, we hier niet willens en wetens blind voor moeten blijven. Het is veel meer een kwestie van Nederlandse cultuur toevoegen, en heel duidelijk uitleggen wat de regels en sociale normen zijn, en deze zoveel en duidelijk mogelijk proberen te handhaven. De immigrant kan dan voor zichzelf bepalen hoe-ie dat "cultuurconflict" kan oplossen. En ik denk dat dit oplossen van cultuurconflicten veel beter lukt als iemand hier een goede opleiding heeft gehad, en een goede baan heeft.

Ik zie de islam beslist niet als oorzaak van crimineel gedrag; ik zie de islam meer als een sub-probleem. De islam biedt wel weer een veilig cultureel domein, waar immigranten zich in kunnen verschansen -- een extra brug om te nemen. Ook biedt de islam vaak een extra omkadering, verdieping en rechtwaardiging van culturele waarden die botsen met de onze; zo is het fenomeen eerwraak is niet van oorsprong islamitisch, maar de koran herhaalt wel alle regels die eerwraak rechtvaardigen, en geeft daar ook nog eens de zege van allah aan --- dat lijkt me geen goede zaak. Daarbij draagt het wereldwijde islamitisch reveil van de laatste jaren nou ook niet echt bij tot een betere verstandhouding.

Eigenlijk heb ik wel eens het gevoel dat binnen sommige bevolkingsgroepen, om verschillende redenen, het idee sluimert dat ze "iets van ons tegoed hebben", en dat ze daarom zo de kont tegen de krib gooien. Maar dat kan ik helemaal niet hard maken, natuurlijk.

Lagonda | 18-04-07 | 16:48

Ik wordt hier kots en kots misseleauk van gatverdamme.

Zeuren dat er niets te doen is, en het bekende vingertje naar iedereen toewijzen.

Ik ben geen nazi of een rassenhaterT of hoe je een vorm van Racisme ook mag noemen. Juist niet we zijn ook afhankelijk van andere culturen.

Maar als je een vingertje mag wijzen , dan doe ik dat naar de ouders (die zo te horen ook in negen van de tien gevalen nog geen basis Nederlands kunnen spreken).

VOLGENS MIJ BESTAAT EEN LAND VOOR 99% uit NORMEN EN WAARDEN (cultuur) de rest is sturing van verkeerde mensen.

Ik word hier ziek van..........

Klaas To The Waal | 18-04-07 | 16:39

@van Maerlant 16:05

Maar de Islam zou eauk eventueel, in de verste verte, op haar mineure keper beschouwd, met medeneming van al haar nederige, hooguit bezijdenschurkend aangezoende relevantie, in gekscherend geinsinueerde kruisbandelijkheid, heel misschien, uiterst vergezocht en verbrandt ruglings een verder eigenlijk te verwaarlozen rol in deze beheauren te klaimen?

*de late middagzon inwijden gaat met geklink usw. en vanavond nog maar es 'n soeraahtje pakt*

widtvoet | 18-04-07 | 16:30

@widtvoet 15:17
Ja dat beweer ik. Ik zeg niet dat het goed is, maar zo liggen de zaken. Er ligt een wetsvoorstel om dat te veranderen, maar of dat gebeurd. Buiten dat gaat dit over terroristen, je kan een hoop over die kleine ettertjes zeggen maar terroristen vind ik erg ver gaan. Dat zal ook in veel gevallen discussie worden bij een wetswijziging, wanneer voldoet iemand inderdaad aan de eisen om hem zijn dubbele nationaliteit af te pakken. Buiten dat kan dit (als dit door zou gaan) dan alleen met een nieuwe constructie waardoor je niet echt een tweede nationaliteit krijgt maar een half om half nationaliteit. Als ik hierin ongelijk heb, heb ik duidelijk niet opgelet het laatste jaar en sta ik open voor de nieuwe benadering (inclusief een link met uitleg, gaarne).

@Lagonda 15:26
Tsja, je pakt een bepaalde stroming eruit en werpt die op als een totaal denkbeeld. Nee ik geloof niet in 'Integratie met behoud van cultuur' Ik geloof wel in het recht van een individu om zichzelf te zijn. Een individu is deels een product van zijn of haar sociologie, daar valt cultuur onder. Om deze niet mee te nemen in de aanpak van problemen is hypocriet en om deze niet te zien als oorsprong van het probleem is dit inderdaad ook. Maar je kan schreeuwen en roepen wat je wil dat iemand zijn cultuur moet opgeven, maar hoe harder je dit doet, hoe meer iemand zal teruggrijpen op extremen uit zijn cultuur. Daarom is de nieuwe visie ook niet meer om de complete cultuur te behouden maar om te emanciperen binnen de cultuur.

Met je derde stuk ben ik het eigenlijk vrijwel helemaal eens, dat is inderdaad de andere kant van het verhaal en is zeker een valkuil.

Het laatste gedeelte vind ik niet helemaal waar. Het is niet zozeer de etnische afkomst die crimineel gedrag uit leggen. Vorig jaar heb ik een jaar in de gevangenis van Zoetermeer gewerkt. En inderdaad het vooroordeel klopt, de gevangenissen zitten zeker vol met allochtonen. Ik vond dit ook een vreemd verhaal en heb dit vaak te sprake gebracht. Mijn collega, een intern traject begeleider die al 30 jaar werkzaam was bij de PI Haaglanden vertelde mij dat het in principe altijd hetzelfde is geweest. De laagste klasse uit de samenleving zit vast. Eerst waren dat de aso-nederlanders uit de schilderswijk, daarna werden dat de aso-antilianen uit de schilderswijk en vervolgens de aso-allochtonen uit de schilderswijk. En voordat het hele islam verhaal weer om de hoek komt kijken: Niet elke allochtoon is een moslim, Antillianen en surinamers zijn in de meeste gevallen geen moslims en toch is de criminaliteit onder deze bevolkingsgroepen ook zeer hoog.

sliver | 18-04-07 | 16:27

@van Maerlant 18-04-07 @ 16:10,
hup rennen!
En nee ik ben niet blind voor het Islamisme.
En Berbers (maghreb) zijn woestijngajes, Islamitisch of niet.

vander F | 18-04-07 | 16:14

Wat een gezeur over dat we ze geen kansen geven in dit land... ze hebben alle kansen van de wereld hier in Nederland, maar ze goedverdoeme te lui om er zelf iets voor te doen! Ze moeten zelf hun kansloze gedrag maar eens doorbreken en zich aanpassen aan de Nederlandse maatschappij door af te stappen van het "We leven in nederland de verzorgingsstaat, zij regelen maar alles voor mij" denken en er zelf eens voor te knokken zoals de meeste mensen dat moeten om iets te bereiken in hun leven.

le bouffe | 18-04-07 | 16:11

vander F 18-04-07 @ 16:06

Nog heel snel dan, voordat ik m'n trein mis:

als ik een open deur intrap is het omdat jij persé langs het venster naar binnen wil. Jouw argument 'Israël' ontkracht toch helemaal de islamitische rode draad niet? OVERAL in Europa zijn er diezelfde problemen, is een argument a fortiori. Ook de sociaal-economische invalshoek (voeding, huisvesting) overtuigt niet: Italiaanse immigranten zijn na een generatie (maximum twee) wél deftig geïntegreerd; met Maghreb-immigranten wordt het erger.

*naar trein spurt*

van Maerlant | 18-04-07 | 16:10

@van Maerlant 18-04-07 @ 15:53,
welnee, ik zeg dit naar aanleiding van de opmerkingen van m'n oom in Israël, Joodse Marokkanen staan daar net zo onfris te kijk als Islamitische Marokkanen hier.
Daar is niets Islamitisch aan, religieus gezien dan.

Verder, religie IS (vnml) opvoeding, Gereformeerd, Hindoe dan wel Islamitisch, beetje open deur van Maerlant.

Verder slaan de Islamisten toe onder zoekende jongeren, jongeren die de weg kwijt zijn, in Europa uitpuilende wijken vol, net als in het Midden Oosten en midden Azie waar de op konijnefok snelheid groeiende bevolkingen bij lange na niet gevoed, gehuisvest en zinnig kunnen worden beziggehouden.
In welk geval het Islamisme dus gevoed wordt door een demografische tijdbom en een corrupte overvloed aan petrodollars.
Zoals Huntington al aardig beschreef in z'n 'Clash'

vander F | 18-04-07 | 16:06

widtvoet 18-04-07 @ 16:02

Wat baten kaars en brilT als de uil niet zienen wilT? ;)

*hoofdschuddend de trein opstapt*

van Maerlant | 18-04-07 | 16:05

Bloeddorstige mensenvreterTs van je af slaan met 'n vliegenmepperT levert, resumerend, niet altijd het gewenste resultaat op. Oh wonder. Ennou?

Geweaun op die onvermijdelijke konfrontatie aan laten komen? Politiezie die zeggen voor uitstel of zelfs het tegenovergestelde te ijveren geweaun de foudt laten maken (zó diep kan je kop tog niet in je hol zitten) met hun "weg-met-ons" riedeltjes de boel nog meer op te stoken?
De verhoudingen dalijk in 48 uur voor anderhalve generatie definitief op scherp zetten?


"En opnieuw riep moeder Vogel de hulp in van Louis de Kater. Er was immers weer 'n eitje verdwenen uit haar nest..."

widtvoet | 18-04-07 | 16:02

@vander F

Hier lees je op een 'islamitische' site hoezeer opvoeding en islam door mekaar lopen:

www.geocities.com/Athens/Parthenon/220...

en uit m'n link van hierboven, voor jouw gemak nog eens herhaald, begrijp je dat het EN over cultuur EN over religie gaat:

www.nrc.nl/opinie/article73236.ece

Ik begin zowaar een agenda te vermoeden achter dat uit de wind zetten van de islam (met hoofdletter nog wel) bij jou.

van Maerlant | 18-04-07 | 15:53

andre wouterlood 18-04-07 @ 15:48

Burgeroorlog? Nah.... ik ga jou niet de hersens inslaan hoor :)

Templar | 18-04-07 | 15:53

Je kan lang lullen of kort,je kan neuzelen over ideologie en regeltjes in wetboeken,maar dit gaat uitlopen op een burgeroorlog.

andre wouterlood | 18-04-07 | 15:48

@ schele henk 18-04-07 @ 12:43

Die ouders hebben eeb uitstekend verantwoordelijkheidsgevoel. Probleem is alleen dat het bij de voordeur ophoudt, maar dat is dan weer cultuur bepaald en derhalve 'niets' aan te doen.

Los daarvan: ik zou snel met die klanten klaar zijn, ze hechten zo bijzonder aan hun cultuur, dus ik zou een flink stuk daarvan overnemen en meteen in de praktijk brengen ook. Dus: lijfstraffen bij elk vergrijp. Gestolen? Hop, hand eraf. Verkrachting? Hop, stenigen die handel... Daar knappen ze wel van op!

Templar | 18-04-07 | 15:48

Ies geen probleem met mohammad, hij stuurt nu ali om de boodschappen te stelen...

j010 | 18-04-07 | 15:44

vander F 18-04-07 @ 15:35

Hier vander F, zo vers als maar mogelijk van de pers.

www.welt.de/politik/article815914/Die_...

Maar nee hoor, islam heeft er geen ene moer mee te maken.

van Maerlant | 18-04-07 | 15:38

Het is wel degelijk een Marokkanen probleem,
een familielid van me in Israël zegt hetzelfde.
Daar hebben ze vergelijkbare problemen met geïmmigreerde joodse Marokkanen,
ook van dat gajes.
Ik durf te stellen dat de Islam er in dit geval geen moer mee te maken heeft.
Verder sterft het bij mij in de buurt van de Turken en ik bemerk geen extra (Turkse) problemen.
Een paar tokkie families, maar die heb je hier ook in Bataafse uitvoering.

Komen we na een kleine snuffel stage in Anatolie toch weer terecht in de Riff.

Verder viel m'n bek open om de houding van de pliesie in de uitzending van Prem.
Stond er bij, keek er naar en deed geen flikker,
schelden, cameraman geschopt maar straf met de armpjes overelkaar, holle blik in de ogen, niets, terwijl Prem heel assertief achter die gozertjes aangaat en vraagt wat ze GVD aan het doen zijn.
Vervolgens een wethouder die je niet eens je auto zou laten besturen, murw gebeukte buurtwerkers.
Triest en bijna meelijwekkend als het niet zo ernstig zou zijn.

vander F | 18-04-07 | 15:35

Integratie met behoud van eigen cultuur voor allochtonen en integratie moet van twee kanten komen voor autochtonen is racisme tegenover de autochtoon. Wie dat belijdt is dus een racist. En racisme is strafbaar.

van Maerlant | 18-04-07 | 15:33

@sliver: Kom nou toch. "integratie met behoud van cultuur", geloof je daar echt in? Geloof jij dat integratieproblematiek wordt veroorzaakt door onderdrukking van de bon sauvage door de heersende klasse? Geloof jij dat alle daden en eigenschappen van een mens alleen door zijn omgevingsvariabelen worden bepaald?

Daarbij kunnen aan een ideologie geen correcte oplossingen ontleend worden, omdat als je de werkelijkheid door een ideologische bril gaat bekijken, je nooit in staat zult zijn om problemen correct waar te nemen. Stel nou dat je "integratie met behoud van cultuur" neemt als ideologisch uitgangspunt waar je je ziel en zaligheid aan verbonden hebt. Dan zul je toch nooit willen zien dat een deel van de integratieproblematiek juist *veroorzaakt* wordt door deze ideologie? Dat een allochtoon *juist* niet integreert omdat hij door welwillende sociaal-werkers in zijn cultuur wordt opgesloten --- hij moet immers integreren met behoud van cultuur. En dan krijgt-ie zijn nederlandse school niet af, haalt geen nederlands diploma, en krijgt geen nederlandse baan. En dan gaan de sociaal-werkers verzinnen waaraan dat ligt: in elk geval niet aan hun eigen ideologisch prachtbeleid, nee nee! De allochtoon wordt vast gediscrimineerd door de werkgevers (hoor ik daar 'onderdrukking van de hogere klasse'?), en daarom kan hij maar niet integreren.

Enzovoorts...

Ideologie beneemt je het zicht op wat er werkelijk aan de hand --- dit soort problemen moeten juist zo pragmatisch mogelijk worden beoordeeld, en niet met een voorgekauwd Walhalla in het achterhoofd, waarmee al van te voren is bepaald welke oplossing de juiste zou moeten zijn, en welke conclusies nooit getrokken mogen worden, en elke waarnemingen beslist onder het vloerkleed dienen te verdwijnen. En dan maakt het helemaal niet uit dat je, zoals je zegt, midden in de groep staat --- ook midden in de groep (en misschien wel *juist* midden in de groep) kun je prima blijven volharden in je blinde ideologische vlek.

Als een etnische groep structureel meer crimineel gedrag vertoont, dan is dat zo. Als dit gedrag een culturele of religieuze oorsprong heeft, dan is dat zo. Als een cultuur over de gehele linie achterloopt, dan is dat zo. Ik vind, en ik blijf vinden, dat er veel te lang is geprobeerd om bovenstaande conclusies en waarnemingen buiten de deur te houden *omwille* van het in stand houden van een ideologisch bouwwerk, waardoor pas jaren te laat enigszins adequate maatregelen genomen kunnen worden. Misdadig, vind ik dat eigenlijk.

Lagonda | 18-04-07 | 15:26

Doe is vermelden waar het leuke gedeelte begint, de eerste minuut was al verschrikkelijk, heb geen zin om alles te bekijken.

Hansje Brinker | 18-04-07 | 15:17

@sliver 14:50

Deaur jouw "juridische" bril is dus een Nederlandse nationaliteit niet anders kwijt te raken (of af te nemen) dan binnen "... twaalf jaar..." en dan exklusief in gevallen waarbij "... fraude..." usw. mbt. verblijfsverhaaltjes opkont doet?

Dubbelpaspoortigen (Finnen met eauk 'n 0031-pas bijvoorbeeld die zich, zeg, bezondigen aan T supporten en plegen van Staatsondermijnende misgrijpen) zouden volgens u dus niet T Nederlandsche Papiertje afgenomen kunnen worden?

widtvoet | 18-04-07 | 15:17

en dit is pas 1 wijk

kapitein kaassouffle | 18-04-07 | 15:05

Goed filmpje, hij slaat de spijker flink raak

ThijsConvert | 18-04-07 | 15:01

@van Maerlant 14:33

Niet elke wal is zomaar uit handen te geven. Of Uiropa nou denkt haar kade-onteigenaars hierheen te kunnen sturen of niet.
In Rotterdam en omstreken (de nieuwe Euregio Rotterdam-Zeeland-Antwerpen bijvoorbeeld) kan T speauken als T mot!

Er wonen in Rotterdam meer Rotterdammers dan Nederlanders of Uiropeanen trouwens. "Geen overwinning zonder strijd en Eendracht maakt dinges enzeau..."

*zal vannacht verder grasduinen in dankbaar ontvangen link*

widtvoet | 18-04-07 | 15:00

@Lagonda 14:14

Dat kan wel de wil zijn van een hoop Nederlanders zo werkt dat nou eenmaal niet. Juridisch gezien kan je je Nederlandse nationaliteit kwijtraken (tot 12 jaar nadat je het verkregen heb) als je fraude heb gepleegd bij de aanvraag. Een verblijfsvergunning kun je wel kwijt raken als je vast komt te zitten voor een delict. (wat overigens nog vrij regelmatig gebeurd ook dmv een ongewenst verklaring) Of je je nou Nederlander voelt, proeft of ruikt maakt niet, juridisch gezien ben je een Nederlander. Al wil je dat veranderen, ben je een knappe jongen. Want dan zouden we dus al onze criminele de paspoorten en nationaliteit af kunnen nemen waardoor ze in sommige gevallen staatloos worden. Klinkt leuk maar niet echt realistisch.

Daarbuiten wil ik mijn definitie op de door jou genoemde 'softe sector' verder uitleggen. Ik versta hieronder eigenlijk iedereen die werkzaam is in de maatschappelijke zorg.

Ik ben van mening dat deze mensen wel degelijk weten waar ze het over hebben. Zij staan immers vaak midden in deze groepen. Dit neemt niet weg dat deze mensen betaald worden van jou belastingcenten. Dus ze moeten jou kunnen overtuigen van hun gelijk. Als velen van hun vanuit een ander denkbeeld werken wordt dit behoorlijk lastig.

Ik begrijp uit je laatste betoog dat je een aanhanger ben van de iets hardere aanpak. Die kan zeker werken. Maar persoonlijk zie ik liever iemand die uit de criminaliteit is geraakt is door begeleiding en zelfinzicht dan iemand die er simpelweg mee gestopt is vanuit de angst om in de gevangenis te belanden. Met name dat zelf inzicht is van toepassing op jongeren, jongeren zijn vaak nog wel redelijk te redden Volwassenen niet meer. Maar goed ik dwaal af.

Als laatste zeg je dat de algemene uitgangspunten en ideologieën en axioma's van de softe sector verkeerd zijn. Daar ben ik het niet mee eens. Ze zijn niet volmaakt en zeker nog in ontwikkeling, maar om ze als complete onzin af te schilderen is wederom een mening. Misschien van velen, maar niet van genoeg.

sliver | 18-04-07 | 14:50

Waarom belanden dit soort items altijd weer terug op palestijnen en joden? Waarom maken de moslims zich zo druk om de palestijnen. En waarom maken ze zich niet druk om hun afgeslachte broeders in Indonesie en Somalie? (nou gewoon omdat het jankerts zijn)

doskabouter | 18-04-07 | 14:39

van Maerlant 18-04-07 @ 13:47
Vriendelijk bedankt, ik lees hem later.
Eerst ff langs tegenlicht zappen.

Koekje-dr-bij? | 18-04-07 | 14:34

widtvoet 18-04-07 @ 14:21

Jammerlijk genoeg hebben we de wal uit handen gegeven en is het daarom een illusie te denken dat louter 'nationaal' nog maatregelen alle baat kunnen brengen. 80% van onze wetgeving komt in EU-verband tot stand. En die willen hiernaartoe:

www.freeworldacademy.com/globalleader/...

van Maerlant | 18-04-07 | 14:33

@van Maerlant 14:10

Had en heb ik tog andere en meer direkt inwerkende "incidenten" binnen 0031 op T oog... (meer in de trant van de dalijk wat bredere en "bloedigere" -om maar es met Abou JahJah te spreken- reakties op een nieuwe relirituele slachting als die van wijlen Theo)

Uiteindelijk zal T tog de wal zijn die het schip keert...

widtvoet | 18-04-07 | 14:21


Ben blij dat ik niet in Overvecht woon, het is daar echt een klerezooi, net zoals Kanaleneiland. Bij mij in Hoograven valt het nog mee, maar ze zijn hier dan ook flink bezig al die marokkanen (met een kleine letter) naar Overvecht te sturen.

Gayds | 18-04-07 | 14:20

"deze kiezers weten zich door Wilders vertegenwoordigt."
Jeremia 18-04-07 @ 12:35

Ze zullen bedrogen uitkomen...
Ik zeg: "Prem voor Premier"

Swedish Chef | 18-04-07 | 14:18

sliver 18-04-07 @ 13:46

Wegpesten wil nog wellus helpen :P

Maar enfin, gewoon lekker door laten etteren die handel, dan loopt het vanzelf wel een keertje goed uit de hand. Kompleet met standrechterlijke executies, lynchpartijen en meer van die stemming verhogende activiteiten die de hoogtijdagen van de V.O.C. doen herleven.

En tot het zover is polderen we er lustig op los, smijten we er nog een paar flinke bakken belastinggeld tegenaan in het kader van -geld moet rollen- en slobberen we nog een paar duizend bakkies rooibos thee naar binnen. Dat immers, is waar we -naast handel drijven- uiteindelijk het beste in zijn.

Templar | 18-04-07 | 14:15

@koekje: Nee --- er staat nog een ) en een , achter --- even weghalen, en dan doet-ie het.

@sliver: dat is niet de mening van een individu; dat is de mening van veel individuen. Er zijn zelfs massa's allochtonen die zich geen nederlander voelen, of zelfs uiterst vijandig staan t.o.v. nederland --- ook al staat in hun paspoort dat ze nederlander zijn. Het toepassen van dit paspoort-argument is een kunstgreep --- iedereen kan snappen dat je niet volautomatisch "nederlander" wordt zodra dat in je paspoort wordt gezet. Er is sprake van grote etnische en culturele verschillen --- en het paspoort-argument wordt naar mijn smaak te vaak gebruikt om die verschillen onder het vloerkleed te schuiven.

En ik heb het helemaal niet over vroeger. Voor mijn part hoeft er geen een allochtoon te vertrekken hoor, zolang-ie maar hier volop mee kan doen, en daartoe de mogelijkheden ontwikkeld. De oplossingen die ik aandraag zijn helemaal niet onmogelijk --- het ontbreekt nederland aan de politieke wil, met name omdat het terrein waarbinnen deze oplossingen geimplementeerd zouden moeten worden grotendeels is gegijzeld door "de softe sector". Ow, ze leren het wel, maar veel te langzaam, omdat ze niet het roer uit handen willen geven, en hun rol van morele mensenhoeders willen blijven spelen. Ik bepleit een terugtrekking van de softe sector --- en dat zal deze sector nooit toestaan; daarvoor is hun grip op de maatschappij te lekker.

Ik vind de softe sector nog steeds te veel doortrokken van sociaal-darwinisme; zie je ook weer aan die docu van Prem. Staat er weer zo'n lulhannes te kletsen over "de maatschappij moet kansen creeeren", en "sociaal kader" etc. Klets natuurlijk --- kansen genoeg, maar voor deze lieden moet het op de een of andere manier altijd weer aan "ons" liggen. Je schrijft heel eufemistisch: leren van onze fouten, maar de waarheid is natuurlijk dat de uitgangspunten en ideologieen en axioma's van de softe sector (marxisme, sociaal-darwinisme, multiculturalisme) gewoon helemaal volkomen fout en verkeerd zijn. D'r klopt gewoon geen ene hout van, en het hangt allemaal van propaganda, onjuistheden, wishful thinking en leugens aan elkaar. En *dat* is nog steeds een teer punt; het besef dat al dat geleuter gebaseerd is op de nutteloze en recalcitrante behoefte om keer op keer stelling te nemen tegen de burgermaatschappij, en dat ze met dit politieke motief in de agenda 40 jaar lang het probleem alleen maar veel erger hebben gemaakt, omdat ze per se de rode vlieger in de lucht wilden houden, en van geen kritiek of problemen wilden weten.

Met dat in het achterhoofd, vind ik het behoorlijk onverteerbaar dat dezelfde lieden nog steeds met dezelfde plank voor de kop nog steeds op dezelfde belerende hoge toon lopen uit te leggen wat voor prachtigs ze nou weer allemaal bedacht hebben --- en al helemaal als het ideeen en inzichten betreft waar ze 5 jaar geleden Fortuyn nog om hebben verketterd.

Lagonda | 18-04-07 | 14:14

ad. @widtvoet 14:06

En nu hadden we de zalvende invloed van de potsierlijke Islam potdorie zeau keurig buiten de diskussie weten te houden {-;

widtvoet | 18-04-07 | 14:12

-weggejorist-

Nomaru | 18-04-07 | 14:11

Na 't volgende niet-te-ontkennen greautscheepse "incident" wellicht?
widtvoet 18-04-07 @ 14:06

Maak je niet teveel illusies; remember Holland after 2/11; remember England after 7/7...

Ach, je hebt nu toch Opinio al...

www.opinio.nu/

van Maerlant | 18-04-07 | 14:10

er is geen oplossing voor het 'finse' probleem.... echt niet...

we hebben het oudhollands laten verslonzen...

zelfs schade beperkt houden wordt al lastig...

Limoen | 18-04-07 | 14:10

@van Maerlant 13:58

Sowieso bedankt overigens. Ben benieuwd wanneer er weer eens werkelijk oprechte, non-konformistische geluiden vanuit neerlands dagbladengilde opstijgen watditaangaat... (Na 't volgende niet-te-ontkennen greautscheepse "incident" wellicht?)

widtvoet | 18-04-07 | 14:06

@widtvoet 13:58
Dat mag ik wel hopen ja.

En over dat brood: Tsja de meeste problemen verplaatsen zich gewoon. Als ooit de problemen in de grotere steden verminderd zijn (ergens in 2098) verplaats het probleem zich waarschijnlijk in een andere vorm naar de dorpjes.

sliver | 18-04-07 | 14:05

@sliver 13:46

Maar jou skriptie wordt dalijk dus ook (anders als die van Wim-Lex) geweaun gepubliceerd?

Dat er flink brood inzit neemK zeau van je aan trouwens, deze sektor weet zichzelf wel van werk te voorzien {-;

widtvoet | 18-04-07 | 13:58

@van Maerlant 13:39

Is de gehele tekst ook beschikbaar te krijgen?

widtvoet | 18-04-07 | 13:55

تث ةثخيثق اثثبف ثثى سىخق

Stompvoorwerp | 18-04-07 | 13:51

Kastreren van deze geitenökers, op 8 jarige leeftijd (zowel jongens als de meisjes), incl. een import verbod op bruiden en bruidegommen uit niet westerse landen zou het probleem op termijn redelijk humaan oplossen!
Verder de ouders die de kids op straat schoppen de kinderbijslag afnemen.

cecotto | 18-04-07 | 13:50

@widtvoet

Uiteraard wordt dit gedaan, ook dit betreft een afstudeerproject. Scholen en instellingen zijn erg enthousiast over dit project en ik zie er ook wel brood in.

@Lagonda: Over je eerste stukje.
Dat kan misschien jou mening zijn maar juridisch liggen zaken nou eenmaal anders dan een mening van een individu.

Over je tweede stukje: Ja misschien wel, ik zou het niet over een softe sector willen hebben. Maar de maatschappij is in beweging, dus moet de 'softe sector' dat ook zijn. Buiten dat moeten de centjes uit jou zak komen, dus moet de 'softe sector' jou eerst overtuigen van het belang ervan. Dus in die zin wordt er geluisterd naar je. Daarnaast heb ik liever 'zelfverklaarde mensenhoeders' in mijn omgeving dan mensen die alleen maar anoniem lopen te schreeuwen en vrijwel alleen maar onmogelijke oplossingen aandragen. Vergeet vroeger, zo wordt het echt niet meer, hoe graag we dat misschien ook willen. Vanaf hier gaan denken met kennis uit het verleden en uiteraard leren van onze fouten uit het verleden. De mensen in Nederland met een nederlands paspoort zijn hier, ze gaan echt niet weg.

sliver | 18-04-07 | 13:46

Lagonda 18-04-07 @ 13:38
1e link is deaud.

Koekje-dr-bij? | 18-04-07 | 13:46

Lagonda 18-04-07 @ 13:38

"Het multiculturele drama" is dé klassieker die je eigenlijk moet gelezen hebben, alleen al omdat het het debat op gang bracht. Zuur om te bedenken hoe het Scheffer vergaan is na publicatie ervan... Je weet toch dat hij, eveneens in NRC, een weerwoord geplaatst heeft enkele maanden na de storm van reacties op z'n stuk? De andere kende ik voorwaar nog niet. Afdrukken en consumeren op de trein maar weer. Bedankt.

van Maerlant | 18-04-07 | 13:43

plant000007 18-04-07 @ 13:29
You're welcome
-

0031 moet eens ophouden trots te zijn op de titel "Gekke Henkie van Uiropa" watdataangaat...
widtvoet 18-04-07 @ 13:29

Moet je 's lezen hoe Margriet de Moor de internationale pers haalt; Nederland als laboratorium van Europa:

www.eurotopics.net/en/presseschau/aktu...

van Maerlant | 18-04-07 | 13:39

grot sjgonmak sjnel

hallevvezool | 18-04-07 | 13:35

en als je er wat van zegt dan ben je een racist.

english cunt | 18-04-07 | 13:32

"Roepen dat deze kids terug moeten naar hun 'eigen' land is onzin, je kan een Nederlander nou eenmaal niet uit zijn eigen land zetten. "

Kijk, dit bedoel ik dus. In hun paspoort staat "nederlander", dus zijn het nederlanders, dus kunnen we er niks van zeggen, haha. Het zijn precies dit soort politiek-correcte drogredeneringen waarmee wordt geprobeerd ons het zicht op het ware probleem te ontnemen. Je bent geen Nederlander omdat dat in je paspoort staat; je bent Nederlander omdat je nederlands spreekt, denkt en lacht. Omdat je nederlandse humor snapt, omdat je in de nederlandse maatschappij je weg kunt vinden, omdat je je gedraagt zoals andere nederlander, naar de maatstaven van de nederlandse maatschappij. Zolang deze overeenstemming er niet is, ben je geen nederlander --- en fuck wat er in je paspoort staat. En het is mijn bedoeling niet om hier "het nederlanderschap" op te hemelen; het gaat simpelweg om de constatering dat we met twee heel verschillende groepen mensen te maken hebben, waar een hele grote kloof tussen gaapt.

Altijd leuk, overigens, die zelfbewierroking van de softe sector. Eerst jarenlang een potje d'r van maken, en gaan piepen zodra om een hardere hand gevraagd wordt, want wij weten het beter. En vervolgens toch een harder beleid gaan voeren, met meer intensieve begeleiding en controle, en dan op belerende toon ineens doen alsof ze het zelf verzonnen hebben. Zelfverklaarde mensenhoeders --- om van te kotsen.

Lagonda | 18-04-07 | 13:31

van Maerlant 18-04-07 @ 13:11

bedankt!
interessant stuk!

plant000007 | 18-04-07 | 13:29

@sliver 13:17

Mooi afstudeerprojekt. En dan wordt er nu en dan gezegd dat Universiteiten te weinig voeling hebben met de maatschappij en haar noden...

Mentorprojekten voor (mn. allochtone) belhamels cq. onaangepasten bestaan echter al veel langer heaur. Juist hier in Rotterdam. Wordt een evaluatie daarvan ook meegenomen bij T opstarten van nieuwe soortgelijke programma's?


PS. "Nederlanders" met bijvoorbeeld eauk 'n Algerijns paspoort zijn en blijven eauk Algerijnen. Een soort van half-Nederlanders dus. Zo'n Said uit dat topik van gisteren kan welzeker zijn tweede (!) nationaliteit afgenomen worden zodat hij zich volledig kan richten op zijn (Staats)burgerschap in 't land van zijn eerste nationaliteit.

0031 moet eens ophouden trots te zijn op de titel "Gekke Henkie van Uiropa" watdataangaat...

widtvoet | 18-04-07 | 13:29

@T-MOBILE Motorola W375
Volgens mij hebben ze in Munchen ooit een Turkse familie uitgezet waarvan de zoon geen vorbild-burger was.
Er waren eerst veel protesten uit de lokale Turkse hoek, maar na die uitzetting had niemand meer last kutTurkjes op straat. Als de familie banden zo sterk zijn, gebruik die als politiek ook.

Zware Guy | 18-04-07 | 13:26

-weggejorist en opgerot-

de Botte Bijl | 18-04-07 | 13:22

@Lagonda,
ow sorry, dan verwar ik U met iemand anders.
In dat geval zal politiek correct Nederland ook niet naar Ú luisteren. ;-)

kuttekrap | 18-04-07 | 13:19

Gooi Rutger in de strijd!

Hop Tap Sap | 18-04-07 | 13:19

*volgt de nutijds open, taboeslechtende, relativerende, gedurfde, eigenlijke, nobele en waardige diskussie hieromtrent eauk hier op GS maar turft opnieuw plusminus 100 binnenstromende nieuwe eerste-generatie Riffers in 0031 vandaag*

widtvoet | 18-04-07 | 13:17

Hmm misschien moet Utrecht wat meer om zich heen kijken. In Rotterdam is in diverse wijken een programma dat zich richt op dit soort kinderen. Ik ben op het moment voor mijn afstuderen een effect meting en verbeter plan aan het opstellen van Nieuwe Perspectieven van Stichting Welzijn Feijenoord. Zo als het er nu uit ziet zijn de resultaten goed. Uiteraard lost dit lang niet alles op, maar het is een heel goed begin. Jongeren worden intensief begeleid en de doelen zijn erg simpel: Opleiding of school, positief sociaal netwerk, goede dagbesteding, geen aanraking meer met politie en/of justitie, geen zinloos gehang meer op straat. (zie link) In de interviews die ik de afgelopen weken heb gehouden onder jongeren die nu 16 jaar en toendertijd 12 tot 14 jaar waren heeft dit een effect gehad. Velen hebben nu een zinvolle dagbesteding en komen niet meer in aanraking met politie. Misschien een idee voor Utrecht om hier eens naar te kijken voor ze het wel opnieuw gaan uitvinden.
www.kennisknooppuntveilig.nl/Media/Ste...
....

Daarnaast wordt er momenteel (ook in Rotterdam) een programma opgestart door studenten van de Hogeschool Rotterdam om gratis huiswerkbegeleiding aan te bieden in probleem gezinnen in Rotterdam. Deze huiswerkbegeleiding wordt gegeven door studenten van sociale opleidingen die dit doen als deel van hun opleiding en die zelf weer begeleid worden door professionals. Op deze manier wordt er preventief gesignaleerd in (probleem) gezinnen en krijgen kinderen van basisscholen gratis huiswerkbegeleiding aan huis aangeboden. Als zich rare dingen voor doen in de gezinnen worden de ouders hierop aangesproken, werkt dit niet wordt het gemeld aan De raad van kinderbescherming of jeugdzorg. Dit idee komt uit België en daar werkt het. Het grote voordeel is dat het de samenleving bijna niks kost omdat de studenten niet betaald worden en de Hogeschool nauw betrokken is.
www.dekatrol.nl (werkt alleen met IE)

...
Roepen dat deze kids terug moeten naar hun 'eigen' land is onzin, je kan een Nederlander nou eenmaal niet uit zijn eigen land zetten.

sliver | 18-04-07 | 13:17

zooishettoch 18-04-07 @ 13:10

Inderdaad: even gesteld dat de politieke wil ervoor gevonden zou kunnen worden volstaan zelfs de prima suggesties van Lagonda niet: ze moeten minstens worden gecombineerd met een absolute stop op gezinshereniging omdat je anders blijft dweilen met een open kraan. Eerst het probleem begrenzen - zorgen dat het niet nog groter wordt - en dan kleiner maken door een veelvoud van op elkaar inwerkende maatregelen. Zo stel ik voor *** nieuw! *** om niet-Westerse allochtonen kindergeldpremies te geven per ongeboren kind, aflopend te beginnen bij het zevende om tot een geweldig bedrag te komen bij het eerste ;)

van Maerlant | 18-04-07 | 13:15

1. Het is de schuld van de politiek dat die mensen a. hier zijn en b. niet aangepakt werden/worden/zullen worden.
2. Het is de schuld van die mensen zélf dat ze zijn wat ze zijn: wezens met een ontstellend laag i.q. en e.q. oftewel mensen zonder moraal of geweten. Ze zijn immers het produkt van vele generaties neef-nicht relaties, in goed nederlands: inteelt. Zie de koppies van de hoofdrolspelers in de Prem-docu.
Als je de voorgaande feiten op een rijtje zet kan je maar tot één conclusie komen: hier valt helemaal niks aan te doen, anders dan zo lang mogelijk uit de maatschappij halen in de vorm van gevangenis, internaat of zo iets. En dan nóg is het niet meer dan symptoombestrijding.
Kortom, zoals de oude Frazer in "Daar komen de schutters" al steeds onheilspellend zei: "We're doomed"........

Realo | 18-04-07 | 13:15

Jammer, kuttekrap --- maar ik ben ook gewoon een autochtone kaaskop, haha!

Lagonda | 18-04-07 | 13:13

Opnieuw blijkt maar weer dat de ouders van de finnen hun opvoedingsproblemen niet zien. Twee mogelijkheden: of ze zijn gewoon koppig vanwege hun "eergevoel". Of ze zijn gewoon zo dom dat ze het nooit gaan snappen.

Oerhollander | 18-04-07 | 13:13

> Maar waarom dan zoveel marrokkanen en veel minder turken bijv?

Ook 1000 jaar geleden warden de Turken beter af. Binnen Ottomanie waren de marokkanen voetvolk en matrozen en de Turken cavalerie.

Verb | 18-04-07 | 13:12

plant000007 18-04-07 @ 13:04

Turken hebben over het algemeen meer notie van wat wij 'Westers' noemen. Denk aan de scheiding van kerk en staat. De sociale controle over het gezin is ook groter. Het verborgen minderwaardigheidsgevoel waar Lagonda het mbt Marokkanen over heeft zit er eveneens soms minder, soms helemaal niet in: tenslotte zijn zij de 'erfgenamen van het Ottomaanse Rijk'... Aziaten hebben ten overstaan van ons geen vijandbeeld (en daar komt, bij Marokkanen, soms bij Turken, de islam om de hoek kijken), maar willen er hier iets van maken... Een verhelderend artikel over problemen met integratie nav cultuurachtergronden lees je hier:

www.nrc.nl/opinie/article73236.ece

van Maerlant | 18-04-07 | 13:11

Lagonda 18-04-07 @ 12:57
Weer met je eens. Volgens GS schiijnt deze site nogal populair te zijn in de tweede kamer. LEZEN JULLIE EVEN MEE. HOE SIMPEL IS HET NOU? (de goeien daargelaten). Dank.

zooishettoch | 18-04-07 | 13:10

Glas, plas, was... wát er ook aangedragen wordt aan oplossingen, zal geen moer, geen ene moer helpen... tenzij de firma nederland z'n softe sector aanpak rigoreus veranderd en van een zacht pacifistisch ei een strijder wordt... kuch, nee, zit er niet in; wat er wél in zit is opnieuw miljarden door de drain spoelen, slappe excuus eisen stellen, maar geen echte daadkracht vertonen.

Dit hele gesukkel met een groot deel van een bepaalde bevolkingsgroep speelt OOK in België, Frankrijk, Groot-Brittannië, de Skandinavische landen enz.
De problemen zijn kolossaal, de landen waarin dit soort onaangepaste lieden in hordes binnenkomen (met dank aan de poliknor van de EU) worden kaalgevreten door sprinkhanenplagen.

En laat me niet lachen als men zegt dat deze waanzin binnen 1 à 2 generaties over is: door de import van nog meer tuig gaat dit never nooit veranderen... it's a never ending story.

wopper | 18-04-07 | 13:05

van Maerlant 18-04-07 @ 12:55

Maar waarom dan zoveel marrokkanen en veel minder turken bijv?
Om maar niet te spreken van aziaten, daar hoor je helemaal bijna nooit iets negatiefs over.

plant000007 | 18-04-07 | 13:04

Net als in een huwelijk kun je op 'n gegeven moment tot de konklusie komen dat er eigenlijk niets meer rest. Na een lange geschiedenis van praten, mekanders standpunten nog es aanhoren, proberen te repareren, opnieuw ruzie maken, weer praten, nog meer water bij de wijn doen, weer niet (willen) begrijpen, nog meer ruzie maken...

Konstateren dat T nu tog écht op is, er niets gemeenschappelijks meer te waarderen valt en dat 't voor beiden beter is definiief uit elkaar te gaan.

De relatie is kansleaus, de liefde allang verdwenen en de toekomst inkt- en inktzwart. Laten we danook als volwassenen uit mekaar durven gaan. Neem je advokaten mee, steggel over hetgeen er in die gemeenschap van goederen is ingebracht en laat ons ons gezamenlijk leven niet langer verzieken.

Tis tijd om te scheiden en apart een nieuw leven op te bouwen. Tis zo langzamerhand mooi geweest. Tis klaar... we moeten met pijn in het hart en jeuk aan de snikkel uit mekaar. Tis over en uit.

widtvoet | 18-04-07 | 13:02

en wat doet de moederneukende politie ertegen?

Patrick Zweedsey | 18-04-07 | 13:00

lenegro@heijls 18-04-07 @ 12:53

Dat vind ik ook zoiets . Ze klagen ook altijd dat ze nergens terecht kunnen inderdaad, maar disco's weigeren ze niet voor niets neem ik aan. Bedoel als het goede klanten zouden zijn waar ze aan verdienen hoeven ze echt niet persee de ideale schoonzoon te zijn van de eigenaar lijkt mij hoor. Zullen dus wel niet veel verteren en de goede klanten wegjagen. Hetzelfde geld in het bedrijfsleven denk ik; Als ze goede krachten zouden zijn zal het de baas echt niets uitmaken watvoor nationaliteit ze hebben denk. Maar doordat ze vaak niet zo lekker in de groep liggen en ook nog s buitensporig vaak ziek worden durven bedrijven ze niet aan te nemen. Kost tegenwoordig zoveel voor een bedrijf!

plant000007 | 18-04-07 | 13:00

@ plant000007 18-04-07 @ 12:48

Dat soort onderzoeken zijn er wel hoor. In de kolonistische tijd was het zelfs een erg populair wetenschappelijke hobby. Verstandelijke vermogens koppelen aan ras. Na de 2e wereldoorlog kwam dit soort onderzoek in het verdomhoekje. Niet geheel onlogisch, de term rascisme is namelijk wel heel direct koppelbaar aan dergelijk onderzoek. Het bepalen van karaktereigenschappen a.d.h.v. ras is namelijk ongeveer de van dale definitie van het woord (daar zouden linkser eens kennis van moeten nemen ipv dat woord te pas en te onpas te misbruiken).

Er zijn wel enkele serieuze onderzoeken van recentere datum. Die zijn natuurlijk verketterd en de onderzoekers moesten natuurlijk dood. De resultaten waren ongeveer als volgt: Slimst: aziaten(geel), dan europeanen(wit), dan afrikanen(zwart). Als het gaat om fysieke prestaties was het lijstje precies andersom. Natuurlijk waren dit soort onderzoeksresultaten ongewenst en publicitair gezien genegeerd. B.t.w. volgens de rassendefenities vallen de rifaapjes onder de 'blanke' rassen.

Klaboesterbeer | 18-04-07 | 12:59

@zooishettoch: tsja, oplossingen. Daar zeg je zoiets. Kijk, het grote probleem is dat er mensen in Nederland zijn die macht en geld ontlenen aan de achtergestelde positie van allochtonen, allemaal onder de zogenaamd nobele vlag van het multiculturalisme. Er bestaat in Nederland nog steeds het idee dat integratie gaat slagen zodra we een goed-functionerende multiculturele samenleving hebben. Ik denk juist dat het multiculturalisme de integratie ernstig bemoeilijkt, en dat multiculturalisme een soort proto-marxistische politieke ideologie is, uitgevonden om de klassenstrijd volgens andere wegen opnieuw aan te gaan, en opnieuw een manier te verzinnen om westerlingen op te zadelen met een schuldgevoelens en zelfhaat; wat vervolgens weer wordt aangewend om politieke macht aan te ontlenen.

Met andere woorden: weg met multicultureel beleid. Integratie dient zich te richten op het grondig leren kennen en aanvaarden van onze kenniscultuur, onze taal en onze gebruiken --- en niet steeds blijven proberen om een etnische groep in tact te houden met arabische ondertitels, folders in het turks, dubbele nationaliteiten, subsidies, horden welzijnswerkers etc. etc. Nederland biedt de leidcultuur. In dit kader ook etnische groepen zoveel mogelijk proberen op te splitsen, op scholen, binnen wijken etc. etc.

Keihard aanpakken van ontspoord gedrag --- niet goedpraten, niet gaan ouweteringhoeren over "sociaal kader". Nee, hameren op eigen verantwoordelijkheden + die van de ouders. Overigens geldt dit ook voor Nederlandse aso's.

Verder: immigratie op basis van merites, zoals bijvoorbeeld ook Australie doet. Die hanteren een puntensysteem. Heb je een hoge opleiding afgerond, heb je een goed lopend bedrijf, heb je nuttige vaardigheden? Dan ben je meer dan welkom. Heb je de lagere school niet eens af, en kun je nauwelijks lezen of schrijven? Dan is hier gewoon geen plek voor je, omdat jij en je kinderen, en je kinds-kinderen dan gedoemd zijn om hier onderaan de ladder te blijven staan. Dan kun je maar beter wegblijven.

Wellicht stimuleren van remigratie? Elke slecht-geintegreerde allochtoon die niet hoeft te integreren is er een. Dus: praatje met zo'n man, tsja, het is allemaal niet geworden wat we er van gehoopt hebben. Bemiddeling voor werk in land van herkomst, oprotpremie + vliegticket enkele reis. Lijkt duur, is het niet. Oh ja --- en verder niet meer terugkomen natuurlijk.

En verder natuurlijk scholing, scholing, scholing. Omdat we in Nederland steeds maar blijven lullen over multiculturalisme, krijgt men het idee dat het probleem "cultureel" van aard is, maar dat is maar ten dele waar. Het grootste probleem is gewoon dat riffers niet het kennisniveau hebben om hier zelfverzekerd hun weg te vinden. En als ze niet zelfverzekerd zijn, dan gaan ze klooien. Dus: bij de tengels grijpen, leerplichtambtenaren etc. Ook niet verzaken en een oogje toeknijpen zodra een allochtone leerling niet goed meekomt. Nee, het probleem onderkennen, d'r boven op gaan zitten, en blijven drammen totdat de gewenste stof d'r in zit. Voor mijn part zomerkampen om het Nederlands bij te spijkeren, of wellicht internaat-achtige toestanden; zolang ze als klankbord alleen twee ouders hebben die niet kunnen schrijven, geen Nederlands spreken, en alleen Arabische tv kijken, wordt het hem niet, en nooit.

Lagonda | 18-04-07 | 12:57

van Maerlant 18-04-07 @ 12:55

afstand is achterstand uiteraard

van Maerlant | 18-04-07 | 12:56

plant000007 18-04-07 @ 12:48

Het eerste deel van je post klopt, dat van die genetische oorzaken - tja, daar wil ik zelfs niet in geloven.

Kijk, het gaat ongeveer zo. Broedmachine wordt gezocht in land van herkomst en indien gegarandeerd stom en ongeletterd geïmporteerd. Broedsel groeit op in vreemde taal - daarom niet minder liefdevol grootgetrokken, maar wel vanaf den beginne totaal onaangepast. Krijgt bovendien ingrediënten mee uit geïmporteerde patriarchale cultuur en wordt behandeld als prinsje. Gaat pas naar school als het wettelijk verplicht is en heeft DAN AL onoverbrugbare afstand. Vervolgens komt, door confronterend vergelijken, het besef dat Prinsje eigenlijk Kneusje is en voilà: een nieuwe rancunebom begeeft zich onder ons. Hebben we 't voor 't gemak nog niet over de islam gehad.

van Maerlant | 18-04-07 | 12:55

@Lijmpistool 18-04-07 @ 12:48

Precies dat vraag ik me ook af, steeds meer bedrijven sluiten de poorten voor alle marokkanen, wat gebeurt met de hoogopgeleide?

lenegro@heijls | 18-04-07 | 12:53

Krassimir 18-04-07 @ 12:50

geen idee.

vertel s?

plant000007 | 18-04-07 | 12:52

wat leert ons de Darwin theorieën hierover?

Krassimir | 18-04-07 | 12:50

Ik denk dat het probleem met die marrokkaantjes hier vooral is dat ze niet mee kunnen komen in de Nederlandse of westerse maatschappij. Ze kunnen heel moelijk de taal leren, op school hebben ze moeite en hun eer en trots laat ze niet toe om de mindere van de klas te zijn. Dat compenseren ze dan met een grote mond. Dan willen ze ook nog alles kunnen kopen wat ze hier om zich heen zien, wat natuurlijk niet gaat zonder opleiding e.d.
Ik denk persoonlijk dat ze door genetische oorzaken gewoon bijna allemaal gewoon een heel laag IQ hebben waardoor het voor hen hier allemaal te hoog gegrepen is om mee te kunnen komen.
Zou hiernaar wel s wetenschappelijk onderzoek van willen zien.

plant000007 | 18-04-07 | 12:48

Wat die kleine mannetjes moeten worden is me duidelijk... Maar wat wordt die Yessin later? Gaat hij bij de pliesie?

Lijmpistool | 18-04-07 | 12:48

@Geenstijl:

Doe eens spiegeltje maken in de dump. Kan ik Prem zijn welverdiende kudo's geven...

fat basstard | 18-04-07 | 12:45

@Ergenekon: Yo abi doe dan maar goed je best, want Turkse meisjes zijn zo.LEUK, echte askimlar. Wel iets om goed je best voor te doen ja. En nee dit is niet sarcastisch te doen, ik meen het echt.

Mokum Kosher | 18-04-07 | 12:43

Gewoon bij stront enkeltje marocco voor het hele gezin. Hoef je maar 1 keer te doen, misschien 2 gevalletjes, en vervolgens laten de achterblijvende ettertjes zich heel makkelijk door hun ouders opvoeden. Die ouders hebben gewoon geen enkel verantwoordelijkheidsgevoel en als je er kritiek op hebt worden ze nog pissig ook.

schele henk | 18-04-07 | 12:43

Verb 18-04-07 @ 12:40

Nee, je vergelijking gaat nergens over. Heeft niets met politiek correct te maken. Daarbij schoffeer je de miljoenen slachtoffers en nabestaanden van de holocaust. Lul.

Flodder | 18-04-07 | 12:42

@wegmetdebijstand
Ik ben niet uit op een gele kaart, ik ben tegen de reactie en blijf die stuitend vinden. Ik vind @redactie comments heel vervelend ook want naai niet graag mensen erbij. Het gaat ook niet om de mens maar de comment. En blijkbaar is het voor meerdere uitleggen vatbaar zoals Atheisme.nu me tracht duidelijk te maken. Ik zie het nog steeds als Flodder en mijn eerdere reacties.

spooky | 18-04-07 | 12:40

> En het is zoiezo een lutser om weer woII erbij te betrekken.

Ja, dat is niet politiek correct. Laten we vooral het geschiedenisboek dicht laten, want anders leer je er wat van.

Verb | 18-04-07 | 12:40

Ach ja. En eauk in 2006 is er weer 'n groep "eerste-generatie" Riffers binnengekomen in omvang gelijk aan die van een gemeente als Aalsmeer.

Minder dan in 2003 trouwens (een Marok instroom gelijk aan T aantal inwoners van Delfzijl + Hendrik-Ido-Ambacht), dan in 2004 (aantalletje inwoners Raalte) of in 2005 (hoeveelheidje inwoners Veere + Vlieland).


www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/bevolking...

www.cbs.nl/NR/rdonlyres/2D7A5D46-56C4-...


Maar gelukkig wast T aantal Finnen eauk gestaag aan door gebeaurte natuurlijk...

www.cbs.nl/NR/rdonlyres/EDA24743-C3F6-...


Nederland Avondland!

widtvoet | 18-04-07 | 12:37

pakje aan; dit mannetje wordt dokter

Gain Style 18-04-07 @ 10:20

Die andere werd chirurg. Ik kijk nu helemaal anders aan tegen euthanasie.

-
Murdockyoufool 18-04-07 @ 11:53

Het is niet (alleen) cultuur of (alleen) religie beste: het is de perfide cocktail van beide.

van Maerlant | 18-04-07 | 12:37

spooky 18-04-07 @ 12:27
Verb 18-04-07 @ 12:30

Ben het met je eens, spooky. Ik vind het ook een walgelijke post. Hij stelt de miljoenen vermoorden joden gelijk aan de kutmarokkanen uit de repo. Hij suggereert dat concentratiekampen, vernietigingskampen een oplossing zijn voor de problematiek. Ook klinkt er een implicatie in door dat hij vindt dat Hitler wel goed gehandeld heeft. Misschien allemaal unintended, maar het komt wel zo over. En het is zoiezo een lutser om weer woII erbij te betrekken.

Flodder | 18-04-07 | 12:36

Spooky: Iemand oppert kampen voor Marokkaanse kutventjes en Verb haalt het voorbeeld aan van Hitler die dat ook deed met een volk dat in Hitlers ogen een probleem was. Zoals ik het las bedoelt Verb dat kampen altijd een slechte zaak zijn. Nergens zegt hij dat hij het met Hitler eens is, dat maak jij er zelf van.

Atheisme.nu | 18-04-07 | 12:35

is even logisch als Wilders vergelijking tussen overnames door buitenlandse bedrijven en de Islam.
Swedish Chef 18-04-07 @ 12:28
Zo op het eerste gezicht hebben die zaken helemaal niets met elkaar te maken. Toch zijn het twee items die duidelijk maken dat veel Nederlanders het gevoel hebben dat ze hun land aan het kwijt raken zijn. En deze kiezers weten zich door Wilders vertegenwoordigt.

Jeremia | 18-04-07 | 12:35

@Verb
Ik wqeet dat de nazi's het liefst de joden weg zouden hebben. Maar als je een volk niet weg kan krijgen dan ga je een concentratie kamp toch niet serieus als goed alternatief presenteren! Zoiets van, heel begrijpelijk van AH, als je een volk niet deporteren kan dan moet je ze maar naar een kamp sturen en verbranden. Dat is MENSEN gelijk stellen aan afval, afval stuur je zover mogelijk uit je backyard en anders geconcenteerd op een berg en anders de fik erin. Dat doe je niet met een volk en dit als alternatief noemen om van een volk af te komen is en blijf ik een schande vinden. Dat heeft niks te maken met mijn kennis van geschiedenis.

spooky | 18-04-07 | 12:34

Lagonda 18-04-07 @ 12:23
Volgens mij heb je weer gelijk. Als je nou ook nog met een oplossing voor het probleem komt heb je mijn stem voor reaguurder van het jaar.
PS wil je met me trouwen?

zooishettoch | 18-04-07 | 12:33

@Lagonda

Klopt als een bus. Als ik als turk zijnde zou ontsporen (=geen school en af en toe met politie in aanraking komen), zou ik:

1. Het huis uit worden gegooid
2. Voordat ik het huis uit wordt gegooid, flinke fysieke danwel geestelijke martelingen van mijn ouwe heer moeten doorstaan.
3. Geen respect ontvangen van de rest van de familie/gemeenschap (= ze willen jouw liever niet in de buurt hebben)
4. Weinig kans maken om te trouwen met een Turks meisje. Vaak willen de broers/ouders niet dat hun dochter met een of ander loser trouwt.

Ergenekon | 18-04-07 | 12:32

Ik blijf me iedere keer weer verbazen over onze multiculturele medelanders.
Maar wordt het niet eens tijd om echte maatregelen te nemen, tot nu toe werd er alleen maar thee gedronken en buurthuizen gebouwd. Dat pappen en nat houden (handelsmerk van politiek correct, lees PVDA) heeft dus niet gewerkt. Even een stukje terug in de tijd, bij de aanstelling van Napoleon was er nogal wat weerstand bij het volk en iedere dag werd er gedemonstreed en iedere dag werd die demonstratie met losse flodders uiteen geschoten. Dat begon Napoleon te vervelen en zei tegen één van zijn generaals, schiet er nu eens eentje echt dood, dat werd gedaan en vanaf dat moment geen demonstratie meer. Wat ik ermee wil vertellen is, stel eens een daad, laat zien dat deze Marokkaanse gezinnen niet in Nederland thuis horen. Neem ze hun Nederlandse paspoort af, ontneem ze alle bezittingen, bestempel ze als persona non grata en flikker ze op het eerste de beste vliegtuig naar land van herkomst. Dat lijkt draconisch, maar bedenk eens wat dat soort jochies allemaal kunnen uitvreten als ze 10 jaar ouder zijn.

Karel Kruizenruiker | 18-04-07 | 12:32

@spooky 18-04-07 @ 12:17: Dat zijn dan weer minder wijze woorden. We naaien elkaar hier geen gele kaarten aan! Laat die raamambtenaar lekker onderbuikspreken, joh.

wegmetdebijstand | 18-04-07 | 12:32

@Verb: Mag ik jou aaien? :-)

Mokum Kosher | 18-04-07 | 12:31

Gewoon een hekje om zo'n wijk kan toch ook?

Gay Niaal | 18-04-07 | 12:31

Joden zijn lief. Nou goed?

Verb | 18-04-07 | 12:30

@LifeCatcher 18-04-07 @ 12:13
@lenegro@heijls 18-04-07 @ 12:19

Jullie vergelijking tussen straattuig afkomstig uit het Rifgebergte en het midden-oosten probleem
is even logisch als
Wilders vergelijking tussen overnames door buitenlandse bedrijven en de Islam
www.nieuwnieuws.nl/archives/2007/04/co...

Swedish Chef | 18-04-07 | 12:28

@Atheisme.nu

> Uitzetten kan niet bij deze groep (...) heropvoedingskampen
Dat probleem had Hitler ook. Hij mocht de Joden niet uitzetten naar Palestina. Inderdaad, kampen waren het alternatief.

Dit presenteert toch kampen als alternatief!!! Een oplossing om een ongewenst volk heen te sturen. Dit is toch probleem=jood en Hitler die oplossing zoekt. Dit is toch niet Hitler=probleem en jood=zondebok. En ja ik vind iemand die concentratie kampen als goed alternatief noemt om een volk te isoleren en te elimineren echt een schandalige comment.

spooky | 18-04-07 | 12:27

@spooky 18-04-07 @ 12:00: Wijze woorden. Die meisjes zijn vaak verrassend veel leuker. Daar hoor je zo'n André Rouvoet dan weer niet over.

wegmetdebijstand | 18-04-07 | 12:26

@ spooky 18-04-07 @ 12:17

Ik mag aannemen dat het sarcastisch bedoeld was. Dat in tegenstelling tot de quote van 'witte tonnie' in het antisemitisme issue van gisteren waarin hij volgens mij bloedserieus melde dat hitler te weinig tijd had. @Joris, kan dat soort moncholen niet gewoon een permaban krijgen??

Klaboesterbeer | 18-04-07 | 12:25

Publieke executies voor dat tuig, binnen 2 maanden zijn ze allemaal keurig en braaf.

SwiftCrack | 18-04-07 | 12:25

@Murdockyoufool: Ja, klopt. Ik ken een Marokkaanse arts, die niet uit het rif komt, en zich ook hoofdschuddend afvraagt wat Nederland zich toch op de hals heeft gehaald; ook *binnen* Marokko worden riffers gezien als derderangs burgers. Het zijn mensen die *daar* al niet in staat zijn om maatschappelijk op volle sterkte mee te draaien --- een kind kan begrijpen dat het *hier* dus al helemaal niet gaat lukken.

En wat het verschil tussen turkse immigranten en riffers betreft, tsja, dat weet ik ook niet. Het zullen meerdere factoren zijn. Laat ik eens een poging wagen.

*warning: generalisations ahead!*

Turkse immigranten zijn, hoewel arm en vaak afkomstig uit de minder welvarende gebieden van turkije, toch nog wel 100% turk; ze maken niet (zoals de riffers) binnen hun eigen land deel uit van een groep waar op wordt neergekeken. En Turkije is toch een stuk seculierder, opener en wereldser --- ook hun historie wijst daar op --- het land is in de loop der eeuwen toch een stuk dynamischer geweest dan de bergvolken in Marokko; die zijn altijd volledig van de buitenwereld afgesneden geweest, en hebben zichzelf nooit ontplooid.

Verder heb ik het idee dat het eergevoel van turken toch iets anders in elkaar steekt dan bij riffers. Turken zijn vaak trots op hun turk-zijn, op hun historie, op hun verworvenheden --- de eer van Turken heeft, hoewel soms misplaatst, vaak een groots karakter; er kleeft voor mijn gevoel nog iets nobels aan. Riffers hebben haast niks om trots op te zijn; ze hebben alleen een soort krampachtig beleden een-persoons-eer, die natuurlijk geen reet voorstelt, met name niet als je onderaan de sociale ladder bungelt. Stiekem weet iedere Riffer dat van zichzelf --- dat hij daadwerkelijk niks heeft om trots op te zijn. Ik denk dat *dat* met name zorgt voor het stuurse gedrag van deze groep mensen.

Lagonda | 18-04-07 | 12:23

Ik wil toch wel relativeren dat niet alle Marokkanen "kut" zijn. Er zijn in NL prima Marokkanen die hoogopgeleid zijn en prima in de Nederlandse samenleving horen (ook met eigen cultuurbehoud), en beter Nederlands spreken dan de gemiddelde nederlander.

Je kan de rechters en de politiek kwalijk nemen dat men deze criminele jongeren (van welke groep dan ook!) vertroetelen met eindeloos lang reclasseren, milde straffen, teveel begrip te hebben voor de gewoonten uit hun cultuur bij strafopleggingen etc. Ook vind ik dat de eigen volksgemeenschappen altijd het hand boven het hoofd van dit soort criminelen wil houden en commentaar al gauw zien als een trap tegen de Islam. Je lost het probleem niet op met wegzenden van mensen, vaak zijn ze in NL geboren.

Criminelen recidiverende jongeren moeten gewoon aangepakt worden. Gewoon op zn Amerikaans 3 strikes and you are out. De 3x ga je gewoon voor 10 jaar de cel in, en dat ook bij 3 x een autoinbraak.

Khomeini | 18-04-07 | 12:23

@Spooky
Leer eens geschiedenis:
"the Nazis desired further Jewish immigration to Palestine,"
en.wikipedia.org/wiki/Amin_al-Husayni
Nu kijk eens naar mijn tekst van 11:52

Verb | 18-04-07 | 12:23

Gewoon een grote bom op die pauperbuurt, weer een probleem minder. Next!

opgooier | 18-04-07 | 12:23

@martelaar van gorkum: Ik vind het mooi wat je zegt. Het zou een slogan kunnen zijn. Zet de wilde Marokkaan terug in zijn natuurlijk habitat.

Mokum Kosher | 18-04-07 | 12:22

Als zelfs ik-masturbeer-op-de-multiculturele-samenleving-Prem het licht begint te zien gloort er misschien hoop aan de horizon.

Koekje-dr-bij? | 18-04-07 | 12:21

@ Behangdelul 18-04-07 @ 12:02

Goh, en dit soort verhalen op de publieke omroep?! Heeft de OmroepJoris zitten pitten ofzo? Als zelfs de publieke omroep, als kritiekloze propaganda machine van het haagse-linkse establisment wakker begint te worden... Maybe there still is hope

Klaboesterbeer | 18-04-07 | 12:21

@Behangdelul 18-04-07 @ 12:06
Uiteraard. Wij - meer ihb het NL-grootkapitaal - hebben ze uit hun eigen vertrouwde omgeving weggeplukt. Letterlijk. Wij zorgen dat ze hun eigen vertrouwde omgeving weer terug krijgen...

martelaar van gorkum | 18-04-07 | 12:20

Doe eens ff normaal Spooky, hij bedoelt alleen maar te zeggen dat kampen geen oplossing zijn, je draait het helemaal om.

Atheisme.nu | 18-04-07 | 12:20

@LifeCatcher 18-04-07 @ 12:13

dat is juist het probleem, Syrie & Iran worden onderdrukt door dit soort domme boeren, de steden zijn daarentegen soms verder dan een gemiddelde europeese stad. Maar helaas regeert de meerderheid in de door jouw genoemde landen

lenegro@heijls | 18-04-07 | 12:19

@spooky 18-04-07 @ 12:17
Snitch ;-)

Swedish Chef | 18-04-07 | 12:18

@redactie,

Graag uw aandacht voor Verb 18-04-07 @ 11:52. Ik vind die reactie onacceptabel en het impliceert het goedpraten van het beleid van Hitler en de concentratiekampen omdat de joden zulke klootzakken zouden zijn. Zo zout als deze opmerking, heb ik ze op GS, niet vaak gelezen en ik ben echt geshockeerd .

spooky | 18-04-07 | 12:17

Huh, ik zei dat AH dat probleem had. De problemen van AH zijn niet mijn problemen.

Verb | 18-04-07 | 12:16

Ik ben (ook) maar wàt trots op Prem. Wie maakt hem ereburger van Nederland?

James Bont | 18-04-07 | 12:16

@Behangdelul 18-04-07 @ 12:02
waarvan akte - en waarvoor dank - het had niet beter verwoord kunnen worden

Krassimir | 18-04-07 | 12:13

En daar zit pallestina, lebanon, syrie, iran, iraq en dergelijken nou vol van...

LifeCatcher | 18-04-07 | 12:13

wat een kapotte kudtgasten! (Verb @ 11:52 is natuurlijk ook een kapotte)

Gobo! | 18-04-07 | 12:12

@Lagonda
Goede analyse maar als aanvulling op je punt van de tribale eercultuur, de positie van de vrouw. In die eercultuur hebben we alleen aandacht voor het probleem, de ettertjes die het verzieken. Er zijn ook nog meiden van die leeftijd thuis. Geen overlast op straat, geen grote bek maar wel een enorme noodzaak voor hen een toekomst te bieden. En tot nu toe zie ik alleen aandacht voor de overlast en niet het stilzwijgende drama achter de voordeur.

spooky | 18-04-07 | 12:11

Waar zijn die ouders ???????????????

doskabouter | 18-04-07 | 12:09

En maar niet begrijpen waar de term "kut" marokanen vandaan komt.....

The bass | 18-04-07 | 12:07

Dat wordt ook wel no-go-zone of sharia-mini-staat genoemd.

Verb | 18-04-07 | 12:06

@martelaar van gorkum 18-04-07 @ 12:05

Dus eigenlijk is het onze schuld?

Behangdelul | 18-04-07 | 12:06

D'er is maar een beproefde, al eeuwenoude, oplossing voorhanden. Stop ze in een ghetto om er die dingen te doen die ze zelf graag willen. Uiteraard met alle voorzieningen als eigen winkeltjes en vlindertuintjes. Mogen ze het zelf helemaal uitzoeken en zijn ze alleen zichzelf tot last. Binnen het ghetto uiteraard m/v gescheiden lager onderwijs onder nederlands toezicht. Muur er om heen met eigen Berber-polizei. Detectie-poortjes en Avondklok als ze binnen of buiten kattekwaad uithalen...

martelaar van gorkum | 18-04-07 | 12:05

@Verb 18-04-07 @ 11:52
Ga eens dood vuile antisemitische nazi.

spooky | 18-04-07 | 12:04

Madjack 18-04-07 @ 11:57

Same here... Alle locaties waar gefilmd is zijn binnen een straal van een kilometer bij mij vandaan. Ik mazzel dat ik precies aan de rand woon. Nog nooit problemen gehad! Tyfuslijertjes

fat basstard | 18-04-07 | 12:03

op www.omroep.nl/nps/premtime/;

Frieda Kok de.klepper@hetnet.nl 18 apr 07
onze ettertjes?
In ontbijttv had iemand het over onze ettertjes. Ik heb moeite met dat begrip. Onze ettertjes hebben een dubbelpaspoort. Niet alleen het zoete, ook het zure. Ik heb giteren geschreven, dat de ettertjes naar een internaat in Marokko moeten gaan. Ik dacht aan de simpele oplossing van de moeder van Ali B, die haar ontspoorde zoon zelf liet kennismaken met de gewoonten uit Marokko. Laat de ettertjes maar ervaren, hoe hard je moet werken voor een paar centen in Marokko. Ik ben een middenstander, die samen met mijnpartner 7 dagen per week werken voor een niet al te geweldig salaris. Ik heb gewoon geen zin dat mijn belastinggeld wordt gespendeerd, a. aan de kinderbijslag voor 9 of meer kinderen.(behalve, dat ik vind dat uit moreel oogpunt, schaarste van de grondstoffen, mensen niet meer dan 2 kinderen moeten krijgen) b. het meebetalen aan een leger van hulpverleners, gevangenisbewaarders, e.d. om een zootje van deze kleine prinsen in het gareel te krijgen. Allah moet toch wat meer invloed hebben, of niet. Geloof me, ik ben van huisuit politicoloog, binne tien jaar hebben we hier te maken met een gigantische burgeroorlog, beginnend vanuit Frankrijk. Niemand in een kenniseconomie, waar we moeten overleven en moeten betalen voor mensen, waar we niet voor willen betalen, zit te wachten op een zootje analfabeten. Hard gezegd, maar de realiteit. Deze mensen, die zelf hun kansen in Nederland niet grijpen, gaan in de toekomst hun eigen onvermogen projecteren op onze maatschappij, zijn ontevreden, willen hetzelfde als mensen, die zich rot werkenen vallen daardoor -afgunst- in de criminaliteit.
Het basisprobleem is een te groot cultuurverschil. In hun samenleving worden de kinderen gecorrigeerd door hun sociale relaties. Hier is sprake van komplete vervreemding.
Ook het niet spreken van de taal is een groot probleem. Ik heb een winkel in de stad. Ik hoor nooit buitenlandse mensen onderling spreken in het Nederlands. Nederlands is meer dan een paar woorden. Het is humor. Zie Rahman is laat en ook je eigen programma. Islamieten hebben een totaal gebrek aan humor. Het gevolg daarvan is, dat ze niet kunnnen nuanceren en relativeren. Zelfs ontwikkelde moslims nemen zichzelf veel te serieus. Mijnprobleem met die groep is, dat zij geen krititsch zelfvermogen hebben (behalve een enkeleing, zoals Elian)
Een totaal ander probleem is de politiek> De mensen hebben geen idee wat er speelt. Zij besluiten om bijvoorbeeld mensen toe te laten, maar wentelen dat wel af op die mensen die het al moeilijk hebben in het leven.
Ik heb een dochter van 22 jaar. Zij is geen racist (huidskleur), maar verfoeit moslims. Waardoor: Als je geen onderlegger en als proefpersoon wilt fungeren voor de heren moslims, dan ben je een hoer. Als je op weg naar huis - lopend door de stad- wordt gemolesteerd door een turk, dan voedt dat je haat. Als je Marokkanen ziet wateren tegen de munsterkerk en je zegt: ik zal de volgende keer op jullie moskee pissen, dan moet je rennen voor je leven. Zij wel, wij niet. Het zijn fundamentele hypocrieten. Als je ziet welke mensen het meeste dealen, in de koffieshops zitten, zuipen e.d. dan vraag ik mij af, hoe het in godsnaam mogelijk is dat we niet ingrijpen. Ik weet dat het een onsamenhangend verhaal is, maar ik ben het zo zat. Laat ze gewoon teruggaan. Ze willen toch 2 paspoorten. Gewoon weg.
Freida Kok

Behangdelul | 18-04-07 | 12:02

@ Swedish Chef 18-04-07 @ 11:53

Ben het met je eens, tuurlijk kan ut allemaal wel, alhoewel ik denk dat er een generatie bestaat van mensen van 40/50 jaar die je echt niets meer bij brengt. Maar de meesten kun je vast wel bereiken. Inderdaad door keihard ingrijpen: Weg uitkering, weg gratis moskee, weg met overheidscommunicatie in het turks: integratie als plicht en niet als vrije keuze.

Maarja, iedereen die ooit dat soort dingen heeft gezegd was per definitie een rascist. Bolkestein, fortuyn en wilders, ze moesten allemaal (mond)dood gemaakt worden. NL kiest liever voor de zachte hand, de stinkende wonden zijn onze getuigen. Nu denk ik dat de wonden te ver zijn doorgerot, amputatie is wellicht het laatste redmiddel...

Klaboesterbeer | 18-04-07 | 12:02

@Lot 18-04-07 @ 11:56

Flikker toch op man, Prem maakt al jaren (slecht bekeken) items overdit probleem, of het nou om kaalkopjes ging of bende vorming Prem was erbij voordat NOVA of Netwerk er een politiek correcte repro van hadden gemaakt

lenegro@heijls | 18-04-07 | 12:02

Het is een kwestie van MENTALITEIT!

Zoals @Klaboesterbeer de Nederlandse terecht hekelt om 11:47 mag de Marokkaanse hier niet ongenoemd blijven.

Eisen, eisen, eisen. Rechten, rechten, rechten.
Nooit eens de hand in eigen boezem. Altijd ligt T aan anderen.
Dieskrieminatie, racisme, geen tripple-A stageplek, te minne buurthuizen, te weinig oetkerinK, te weinig kinderbijslag, te weinig etnische soepsidie, al die k*nkerhollanders, te weinig kansen, te weinig pampers en nog van 't verkeerde merk eauk...
Respekt, respekt, respekt.
Eer, eer, eer.

Veel Rifberbers leggen geweaun 'n Kudtmentaliteit aan de dag die zijn weerga niet kent en houden ieder ander daarvoor verantwoordelijk. Foeivolk!

widtvoet | 18-04-07 | 12:01

@tasmaniandevil
Daar moest ik aan denken toen die oudere die kids optilden; die moet dolter worden, die advocaat... En die meiden dan, die hebben veel meer potentie om het ver te schoppen maar mogen niet. Kiezen voor die kansvolle meiden zet meer zoden aan de dijk dan parels aan de zwijnen geven.

spooky | 18-04-07 | 12:00

@Behangdelul 18-04-07 @ 11:56
Uiteraard met harde hand, want de zachte weg levert niets op. Dat hebben we de afgelopen 20 jaar wel gezien. Ik zeg: laat die jeugdinrichtingen maar komen. Wat echter absoluut moet worden voorkomen, is dat er een gevangeniscultuur binnen die kampen ontstaat, in de zin dat het stoer wordt gevonden als je erin belandt en dat er nog meer slechte contacten worden opgedaan. Lastig...

Murdockyoufool | 18-04-07 | 12:00

Het is gewoon heel simpel. Het zijn gewoon motherfocking teringlijers. Zoveel andere groepen die ook problemen hebben of ook enige vorm van discriminatie ondervinden (Hagenezen en Limburgers) doen het hartstikke goed in dit mooie land. Ik woon zelf ook in een buurt met een hoog Mocrogehalte. Het is altijd hetzelfde. Hangen, anderen lastig vallen, spugen op straat en ruitjes intikken, maar altijd anderen de schuld geven. Het is gewoon een algemeen verschijnsel. Palestijnen wijzen ook altijd naar de ander. Het zijn gewoon sufferds die niet inzien welke kansen ze hier krijgen en wat ze eventueel zouden kunnen bereiken. Ze zijn oorzaak en gevolg van hun mislukking.

Mokum Kosher | 18-04-07 | 12:00

Lagonda had ook gelijk, go girl!

papalamepimelos | 18-04-07 | 12:00

Lagonda 18-04-07 @ 11:45

Amen

fat basstard | 18-04-07 | 12:00

En dit is dus gaande in bijna alle (middel) grote steden. Vroeger als ik iets fout deed, kreeg ik een draai om de oren van de buurman or iemand anders, en als ik dan thuis kwam kreeg ik er nog wat bovenop. Het is totaal belachelijk dat de ouders zich aan alles ontrekken en hun vandalistische kinderen in grote groepen de straat op gooien. Het is inderdaad al lang 5 voor twaalf geweest. Internaten is een prima idee, wat mij betreft met "Marrokaanse" hand geleid.

1oog | 18-04-07 | 12:00

Gewoon al die kutkotters naar t leger, beetje karaktertraining, heb je ook nog wat aan die (in deze gevallen) nuttelose bijwerkingen van genot ;)

100% harderwieker | 18-04-07 | 11:59

das allemaal bij mij om de hoek....... echt zo'n super buurt Kots

Madjack | 18-04-07 | 11:57

@Lagonda en @murdockyoufool

Amen!

Maar hoe krijg je dit dan aan hun verstand gepeuterd? Ze willen niet zien dat ze iets fout doen, dus hoe los je het op.... the hard way or the PVDA way?

Behangdelul | 18-04-07 | 11:56

Beetje vreemd, dat deze mijnheer dit nu filmt, deze toestanden zijn al jaren aan de gang. Altijd de andere kant op gekeken, nooit op signalen gereageerd, afgedaan als racisme, rechts gelul! En nu? nu is het te laat. Het enigste oplossing is? als je niet inpast? ga je terug naar landen van herkomst, en dan bedoel ik vader en moeder en de rest van het tuig! Deze luitjes zijn nooit meer te genezen en vormen een bedrijging voor iedereen die er mee in contact komt!

En de heer Prem? dat is een demagoog, op momenten dat hij daar mee kan scoren!

Lot | 18-04-07 | 11:56

Wat zijn het toch ook een stelletje wilde dieren heh, die Finnen.

Klefbeer | 18-04-07 | 11:56

Tasmaniandevil heeft gelijk, maar is er nog wel een uitvoerbare oplossing voor dit probleem? Vrees dat het al te laat is.
Als in de middeleeuwen ergens de pest uitbrak dan trokken de gezonde mensen verder en lieten alles achter of staken de fik erin, dat was de enige manier om weer opnieuw te kunnen beginnen.
Waar gaan we naartoe?

papalamepimelos | 18-04-07 | 11:56

@ Murdockyoufool 18-04-07 @ 11:47

Ze zijn eauk marokkaan dus het probleem van marokko als het nederlands paspoort komt te vervallen.

solidstate | 18-04-07 | 11:54

Het wordt tijd dat we in opstand komen tegen de Finnen.
Genoeg is genoeg.

Polska | 18-04-07 | 11:54

@Klaboesterbeer 18-04-07 @ 11:47
Ik begrijp heel goed wat je zegt,
maar mijn stelling is dat mensen tot heel veel in staat zijn als er opeens veel op het spel staat.
En voor die mensen staat er nu niet zoveel op het spel... alleen een beetje "eer" en iedereen weet wat daarvan overblijft als je ineens geen huis of vreten meer hebt.

Swedish Chef | 18-04-07 | 11:53

@Lagonda 18-04-07 @ 11:45
Mee eens, maar er is meer aan de hand. Heb ooit een Arabier horen zeggen tegen een Nederlander: als de Berbers, die moordenaars, komen, sluiten we de stadspoorten, maar jullie, stom als je bent, zetten de poorten juist wagenwijd voor ze open! Daarnaast kennen Turken ook het overdreven eergevoel, terwijl er met deze groep veel minder problemen zijn. Neen, het is iets in rifcultuur dat zich als water en vuur tot onze Westerse cultuur verhoudt.

Murdockyoufool | 18-04-07 | 11:53

-weggejorist en opgerot-

Verb | 18-04-07 | 11:52

@Lagonda 18-04-07 @ 11:45,
100% correcte analyse

Mail ff naar Abutaleb, en vraag zijn reactie ;-)

cecotto | 18-04-07 | 11:52

@Sinnert 18-04-07 @ 11:45
Doe het dan gozer! Niet hier stoer gaan reaguren... ga met je maatjes Overvecht binnen en veeg het schoon.. begin dan een politieke partij met knokploeg en regel dat allemaal even wat je hier loopt te verkondigen.

Swedish Chef | 18-04-07 | 11:48

@ Lagonda 18-04-07 @ 11:45
Zo is het toch.

zooishettoch | 18-04-07 | 11:48

Waar zouden alle mocro meisjes uithangen? Moeten die thuis blijven?

tasmaniandevil | 18-04-07 | 11:47

@ Swedish Chef 18-04-07 @ 11:32

Je hebt gelijk. In een land waar mensen zelf verantwoordelijkheid zouden dragen voor hun leven zou je met jou stelling iets kunnen. En da's precies het hele punt. Verantwoordelijkheid is door de linkse kerk tot taboe-woord gemaakt. Aan die ouders hebben we nooit wat gevraagd, geen werk, geen inkomenseisen, geen taaleisen, niets! Ze konden gewoon komen en dan kregen ze geld en een huis. Hoefden ze helemaal niet voor te doen! Pas de laatste jaren is 'eisen stellen' aan immigranten een heel klein beetje uit de taboesfeer gekomen, veel te weinig veel te laat.

Die kinderen zien hun ouders altijd thuis zitten. Vinden het normaal om uitkering te vangen. Ouders moeten een voorbeeld geven, maar zijn daar gewoon niet toe in staat. Ze zouden moeten 'integreren', werken enz enz. Maarja, dankzij de boterzachte nederlandse mentaliteit is dat allemaal niet meer nodig. Deze ouders krijg je niet meer aan het werk, mama gaat geen nederlands meer leren, al smijt je er een miljoen aan cursussen tegen aan.

Beginnen bij de ouders is een goed idee. Maar helaas zijn we daar 30 jaar te laat mee. Juist die generatie is het bewijs van alles wat er mis is gegaan en dat trek je niet meer recht met wat cursussen.

Klaboesterbeer | 18-04-07 | 11:47

@Sinnert 18-04-07 @ 11:38
Uitzetten kan niet bij deze groep, aangezien ze een Nederlands paspoort bezit. Het is dan ook een illusie te denken dat ze vanzelf weg gaat. Deze kut-Marokkanen zijn onze kut-Marokkanen en je zult iets met ze moeten. Kant-en-klare oplossingen zijn er niet en er is al zoveel geprobeerd. De roep om heropvoedingskampen klinkt steeds luider. Het lijkt dan ook nog de enige optie om deze misbaksels wat wormen en naarden bij te brengen. Je moet er niet aan denken wat er gebeurt als je deze situatie door laat sudderen, om maar te zwijgen van het kroost dat de 11-jarige Bloods op hun beurt voortbrengen.

Murdockyoufool | 18-04-07 | 11:47

@ wegmetdebijstand 18-04-07 @ 11:32
Jammer dat die miljarden dan weer in het soort 'buurthuizen' word gepompt die we in de documantaire zagen. Leuk bedacht, maar het werkt voor geen ene ruk. Zeg maar dag tegen je belastingcenten.

Konijnebijn | 18-04-07 | 11:46

Het grote probleem is de tribale eercultuur waar al die mannetjes mee rondlopen --- een cultuur die belangrijker wordt gevonden dan opvoeden naar Nederlandse omgangsnormen. Er is geen sprake van dat Marokkaanse vaders de grip op hun kinderen kwijt zijn, en dat er binnen de groep geen sociale controle heerst; als een Marokkaanse meid knipoogt naar de verkeerde jongen, dan weet binnen twee uur de hele buurt het en worden er maatregelen genomen, maar als een Marokkaanse zoon op straat gaat klootzakken, dan hebben de ouders ineens geen invloed? Kom nou toch.

Een Marokkaanse man vindt van zichzelf dat hij altijd gelijk heeft, en dat zijn gedrag, of meningen, nooit of te nimmer als fout, verkeerd of slecht betiteld mogen worden. Zelfkritiek, terugkomen op eerdere uitingen, je excuses aanbieden; het is allemaal een vorm van eerverlies. Daarom corrigeren deze vaders hun zonen niet --- dat zou namelijk betekenen dat de vader aanvaardt dat hij een slechte ouder is, en dat de zoon ook moet accepteren dat hij iets fout doet. Als je ego enkel van zinolze eer aan elkaar hangt, omdat je denkcultuur verder geen reet te bieden heeft, dan is het natuurlijk ondenkbaar dat je eigenhandig deze eer aantast. De reactie is dan meestal dat het probleemgedrag van de zoon gewoon niet waargenomen wordt; als vader de andere kant opkijkt, heeft het simpelweg niet plaatsgevonden --- dit is in de docu van Prem overigens ook de eerste reactie van de vader die wordt aangesproken: mijn zoon heeft geen probleemgedrag.

Maar we gaan inderdaad nog een boel met deze gastjes te stellen krijgen.

Lagonda | 18-04-07 | 11:45

-weggejorist-

Sinnert | 18-04-07 | 11:45

@Eagle_Eye 18-04-07 @ 11:39
Ze telen over het algemeen geen wiet (proberen het te stelen waarna er alleen wat bloedsporen van ze overblijven ) en handelen niet in wit...
Ze beroven oude vrouwtjes en roepen "wat kijk je"
Het zijn geen echte criminelen

Swedish Chef | 18-04-07 | 11:44

@paradoxical

En de dominees en pastoors bleven van de kindjes af.... oh nee, wacht even, het werd verzwegen. Lekker fatsoenlijke tijd toch?
Het was niet veel beter. De macht lag wat geconcentreerder en respect kwam automatisch met je positie (kerk, politie, leraar), waardoor misbruik makkelijker was. Nu ligt het open op straat en is zichtbaar. De vorm is anders, de impact nauwelijks.

El Gecko | 18-04-07 | 11:44

@Murdockyoufool 18-04-07 @ 11:37

Nee, gewoon tegenwicht van mensen die wèl willen werken en die niet bang zijn om zichzelf te verdedigen tegen dit soort tuig.

lekker moeder | 18-04-07 | 11:42

@Sinnert 18-04-07 @ 11:38
Begin een politieke partij en regel dat!! ipv populistische praatjes te verkondigen.
Grote jongen als je dat voor elkaar krijgt!

Swedish Chef | 18-04-07 | 11:41

-weggejorist en opgerot-

Sinnert | 18-04-07 | 11:41

De PvdA zegt: meer geld er in pompen, meer geld lost alle problemen op.

Tarak | 18-04-07 | 11:40

Geen tijd om in de wijk iets te doen? Als je niet werkt, niet naar school gaat en dus eigenlijk geen flikker uitvreet, hoe kan je dan geen tijd hebben? Oh ja, wiet telen, coke handelen, criminele activiteiten doen is natuurlijk erg tijdrovend....

Eagle_Eye | 18-04-07 | 11:39

-weggejorist-

Sinnert | 18-04-07 | 11:38

@lekker moeder 18-04-07 @ 11:35
Doodseskaders, net als in Brazilië?
Maak een geintje, maar weet dat ik er niet eens rouwig om zou zijn.

Murdockyoufool | 18-04-07 | 11:37

Die garagehouder noemt zijn leerlingen ook al "studenten". Is hij dan de rector van de Autouniversiteit Overvecht?
-
Die welzijnswerkster zegt op een bepaald moment: "(...) we doen ons best om het de kinderen naar de zin te maken (...)" Zou ze door hebben dat dat het probleem is en niet de oplossing?

mqyc | 18-04-07 | 11:36

Misschien is het het beste als we alle Polen en Roemenen die hier willen komen wonen in dit soort wijken zetten, en dan een oogje dichtknijpen als ze die jochies alle hoeken van de flat laten zien.

lekker moeder | 18-04-07 | 11:35

Klaboesterbeer 18-04-07 @ 11:26: Die miljarden zijn al onderweg, hoor. Daar hebben ze de SP niet eens voor nodig. En wie mag het betalen? Eh, jij, denk ik. En ik natuurlijk. En jullie allemaal. Wat een leuk land, hè?

wegmetdebijstand | 18-04-07 | 11:32

@Klaboesterbeer 18-04-07 @ 11:26
moet je 's kijken hoe snel die "ouders" leren zodra zij met de consequenties van hun opvoeding worden geconfronteerd..
Kijk 's naar bv Papua gemeenschap hier in nederland... rechtstreeks uit de Jungle naar een westerse maatschappij. Ouders spreken slecht de taal, kinderen doen het hier goed.. binnen 1 generatie aangepast..
Die marrokaanse ouders worden een handje boven hun hoofd gehouden door dit soort stellingen!
Slap excuus goos!

Swedish Chef | 18-04-07 | 11:32

@widtvoet 18-04-07 @ 10:52

De beste en meest transpante oplossing! Dan heb je duidelijk waar de ellende vandaan komt middels harde cijfers.

cecotto | 18-04-07 | 11:32

Die Jamal beweert dat ondanks dat die vader alle tijd heeft om zn kind naar school en naar sport te brengen er extra begeleiding nodig is om 11 jarige Mohamed op het goeie pad te houden. Waarom ook al weer? Mensen die kinderen opvoeden heten OUDERS.

Maar goed het probleem is dus dat de moeders niets in te brengen hebben bij hun zonen en de vaders geloven het allemaal wel. De truuk is om die vicieuze cirkel te doorbreken. Dat kan gewoon door speciale scholen op te richten met een strenger regime. Hoeven heus niet meteen kampen te zijn. En lagere scholen dan de macht geven om lastpakken daar verplicht naar toe te sturen. Iemand moet die klanten toch opvoeden? Ies dat nou zo moeiliek?

zooishettoch | 18-04-07 | 11:31

@Verb 11:06

Uiteraard is "de" politiek verantwoordelijk voor het volledig krankzinnige beleid sedertdien. De rooie hulpsinterklazen vielen en vallen totop de dag van vandaag over mekaar heen om om T hardst te roepen wat voor 'n rechten deze mensen allemaal wel niet (behoren te) hebben en wat voor een ellendelingen die autochtone, racistische, dieskriemienerende kudthollanders wel niet zijn.

Inzetten op zelfredzaamheid en integratie van genoemde groep "gastarbeiders" was van de lugt. Ze zouden immers teruggaan idd.
De taal spreken of meedraaien in de nederlandse samenkleving was niet alleen niet interessant, het was in eerste instantie eauk ongewenst: dat zou de teruggang naar 't Thuisland immers louter bemoeilijken. Behoudt vooral uw eigen koeltoer, taal, wereldbeeld en mores!

En toen eenmaal duidelijk was dat grote groepen nimmer meer zouden vertrekken is niet dat beleid aangepast maar is de vlag herschilderd die dezelfde lading dekken moest. "Moeltiekoelturaliteit" werd 't weaurd! "Leuk tog, al die exotische geluiden en vreettentjes. Kijk ons eens kosmopolitisch zijn! Alle koeltoeren zijn even mooi, ontwikkeld en waardevol. Leve de eenheid in verscheidenheid."

Maar Tis allemaal wél ergens (mee) begonnen. En dat beginpunt ligt in het ronselen van uitgerekend Rifberbers voor de nederlandse arbeidsmarkt. Arbeiders die vervolgens door diezelfde bedrijven (jawel) in de sociale arrangementen van onze verzorgingsstaat werden geplempt en mee gingen vreten uit de rooie "kannie-op-pot"...

(Wanneer mijn buurman een hond koopt, er 'n aantal jaartjes mee speelt en kroelt om 'm vervolgens in 't asiel te dumpen waarvia deze daags erna terecht komt bij een fijnknus gezinnetje alwaar hij de koters des huizes opvreet. Is dan alleen 't asiel aansprakelijk omdat zij 'm niet hebben laten inslapen?)

widtvoet | 18-04-07 | 11:31

Laat dit een fucking Eye opener zijn voor extreem links en rechts NL. Dit is geen WIT/ZWART probleem. Prem is een van de vele zwarte NEderlanders die dit probleem zien.
Het ergste is dat er geen fuck gebeurt, links slaapt al jaren op 2 oren en extreem rechts praat alleen over utizetting. Jongens word wakker! Beide oplossingen verergerren het probleem. Pak deze gasten keihard aan scheer ze zeker NIET over een kam. Het zijn de domme ouders uit het rif gebergte dat haar kinderen niet kan of wil opvoeden.

Daarnaast verbaast het me niets dat Prem de eerste is die een eerlijke reportage maakt over dit probleem. Prem woont zoals veel Surinamers in de Bijlmer, een achterstandsbuurt VOL met zwarte hardwerkende schoonmakers en advocaten, VMBOers en Hoogopgeleide. Dit probleem zagen zei (wij) allang aankomen, Prem en andere (niet op TV verscheinende) allochtonen hebben dit allang aangekaart maar zowel links als rechts nederland is bezig met VINEX-wijk politiek, hokjes denken en weer verder slapen.

Zo dat moest er uit.
nu weer aan het werk

lenegro@heijls | 18-04-07 | 11:30

wat doe je nou mafkees!

Marv007 | 18-04-07 | 11:30

Het goede nieuws is dat we later het levensonderhoud van deze jongetjes gaan betalen.

kenny harder | 18-04-07 | 11:30

Zeau, die schreeuwsurinamer wordt eindelijk eens met zijn neus op de feiten gedrukt. Toch vreemd dat ze het met eigen ogen moeten zien voordat ze uberhaupt snappen dat er dus mocro's zijn die geen flikker willen uitvoeren, maar toch een baan willen krijgen (zonder daarvoor iets te hoeven doen). Sorry, maar lui gedrag wordt hier niet beloond. En als je ze een baan aanbiedt, dan gaan ze niet of is het te minderwaardig (Amsterdam... die turkse pvda wethouder die daar achter kwam..)

Eagle_Eye | 18-04-07 | 11:29

Swedish Chef heeft erg veel gelijk !

De Beste | 18-04-07 | 11:28

het einde is zoek.... het is niet meer te redden....
het was een mooi land. Doet me denken aan JobcoMan....
Pappen.... Nathouden....... etc.

DasDude | 18-04-07 | 11:26

@ Swedish Chef 18-04-07 @ 11:19

Ouders kun je het niet kwalijk nemen. Zijn doorgaans achtelijke boertjes die totaal niets snappen van het land waar ze wonen. Zoon ies heilig zoon ies goedt. Dochter moet zijn maagdt anders dochter ies hoer. That's it, meer snappen ze niet. Uiteraard generaliseer ik, maar van totaal niet geintegreerde mensen kun je niet verwachten dat ze hun kinderen kunnen voorbereiden op een beschaafd land. Kan gewoon niet. Helaas, pogingen om ouders te heropvoeden, zijn net zo vruchteloos als alle andere pogingen tot integratie... Moeten we mee uitkijken voordat de sp en de pvda miljarden gaan pompen in vruchteloze plannen om ouders op te voeden.

Klaboesterbeer | 18-04-07 | 11:26

Leerplicht is tot 16 jaar hier. Dus die kids zijn in overtreding. Ouders aansprakelijk stellen en ofwel een veel te hoge boete of gevangenisstraf. Het moge toch wel duidelijk zijn dat dit volk niet eens dóór heeft dat ze fout bezig zijn. Gezag schijnt alleen nog maar via de vader geaccepteerd te worden. Moeder heeft toch geen zak te vertellen in die cultuur. Kortom: zoontje fout? Vader vastzetten. Zoontje in de herhaling fout? Hele familie weg. Word es wakker, politiek.

OoO | 18-04-07 | 11:25

Zoals je in het filmpje al kon zien; We moeten ze banen geven etc etc...... de tyfus voor ze! aanpassen en solliciteren met die hap! Werkloze autotochtonen willen misschien ook wel een baan als automonteur ftw...

Behangdelul | 18-04-07 | 11:24

@kuttekrap 18-04-07 @ 11:11

Niet zo zeiken over de publieke omroep altijd. De commerciëlen laten helemaal niks zien, alleen maar zendtijdvulling tussen de reclameblokken.

lekker moeder | 18-04-07 | 11:23

Prem is een klootzak, met zo nu en dan goeie dingen, zoals dit.
Chapeau!

$_GET['IT']?> | 18-04-07 | 11:21

@kolonel klootoog 18-04-07 @ 10:42

Helemaal voor! Kom maar op met die Battle Royale.... daar kan zelf Talpa een kijkcijferknaller van maken!

Behangdelul | 18-04-07 | 11:20

En altijd wordt er weer geschreeuwd dat de de werkende Mensch (de maatschappij) voor dat uitschot betalen en opknappen en begeleiden. Waarom toch? Wat is dat voor kloteredenatie van dat allochtonenuitschot?
Nederlandse kindjes doen toch ook normaal , die pakken toch ook zelf hun kansen.

.
Weg met dit uitschot.

De Beste | 18-04-07 | 11:19

Prem, nu aub een vervolg aflevering maken waarin je naar de ouders van dat ongedierte gaat.
Jongeren werk, gemeente, voorzieningen , politie.. allemaal bullshit!
Die ouders aan de schandpaal want zij zijn hier 100% verantwoordelijk voor..
M'n bloed gaat koken als ik die "vader" zie met z'n "iesj geen probleem" .. die fokking lul laat z'n vrouw thuis zitten en mag alleen naar buiten met een doek om 'r kop en hij zit lekker met z'n maten marrokaans te lullen ipv nederlands te leren..
De ouders zijn het probleem.. laten zij nu maar eens geconfronteerd worden met de ellende die hun gebroed veroorzaakt...
En voor allen die het wel goed doen, voel je 's niet zo aangesproken, ga of verder met je leven en bemoei je er niet mee, of spreek je eigen mensen aan op hun gedrag ipv te lopen janken dat ze kansen moeten krijgen. Die hebben ze nl meer dan ik ooit gehad heb!

Swedish Chef | 18-04-07 | 11:19

Is dit gedrag nou kenmerkend voor de nageboorte van de Berbers a.k.a. Riffijnen? Ik lees namelijk weinig of niks over turkse of koerdische schoffies die hetzelfde flikken. Tell me the difference and why.

martelaar van gorkum | 18-04-07 | 11:19

Welles! Mohammed z'n vader doet er wél alles aan! Het ligt aan het buurthuis! Overvecht is een prima buurt!

En Prems beeld van de prachtige multicultisamenleving stort in...

Murdockyoufool | 18-04-07 | 11:19

@ Stijlosert 18-04-07 @ 11:14

Omdat het kan. :D

kolonel klootoog | 18-04-07 | 11:16

@ the artful dodger

Precies, zo dacht ik ook. Het liefste geen aandacht meer aan besteden op de huidige manier, maar gewoon allemaal naar een inrichting.

Ipacial | 18-04-07 | 11:15

@ kolonel klootoog 18-04-07 @ 10:42
Waarom zou je winnar straffen?

Stijlosert | 18-04-07 | 11:14

Uitstekende televisie! Zat 26 min tenenkrommend te kijken in de hoop dat Prem er een een goede zaai voor zijn harses zou geven maar nee.....

Het ergeste is, die tyfuslijertjes hebben het zelf geeneens door!

Ik ben benieuwd wat het linkse antwoord hier op is.... ik denk dat het al jaren pappen en nathouden is daar....

Behangdelul | 18-04-07 | 11:12

Het is 97 % die het verziekt voor de 3% goedwillende

nederbelg | 18-04-07 | 11:12

prem mag wel teringleijers zeggen omdat hij een neger is! Als ik dat zeg ben ik een racist.

Die agent ook een maffe dialoog aangaan, gatverdamme.... schop die lui toch deaud. Desondanks wel aardige van die prem dat hij dit filmt...

zwitser | 18-04-07 | 11:12

De vader van mo (11 jaar) met een hitlersnor en het IQ van een pinda.
Het midden-oosten in europa.
Tijd dat het midden-oosten weer vertrekt naar de zandbak waar het thuis hoort.

solidstate | 18-04-07 | 11:11

@ Verb 18-04-07 @ 11:06

Kan me ook niet herinneren dat die bedrijven hebben gevraag om gezinshereniging en importbruiden. Of dat ze in de jaren 80 & 90 uberhaupt nog om analfabete rifapen vroegen. De politiek was echter weer eens doofstom en de import MOEST doorgaan, geen discussie over mogelijk, moet nu eenmaal. Geen bedrijf dat nog zat te wachten op religieus gehandicapte mafkezen die hun eigen naam niet konden schrijven, maarja... discussie daarover is rascisme! Gevolg, ongelimiteerde import waar helemaal niemand op zat te wachten. Zou er nu echt iemand verbaasd zijn in den haag dat de werkloosheid en criminialiteit onder deze groepen enorm is?

Klaboesterbeer | 18-04-07 | 11:11

de vraag die ons allen nog rest is " wat zou Geert hier van vinden?" .

perchloorazijnpisser | 18-04-07 | 11:08

Jezus wat een goeie televisie

LibertasSimplex | 18-04-07 | 11:08

> Vervolgens werd duidelijk dat deze mensen helega niet (meer)
> van plan waren 0031 nog ooit te verlaten en werden de gezinnen
> en families van die "gastarbeiders" ingevlogen.

Dat was niet de schuld van de bedrijven die gastarbeiders inhuurden, maar de schuld van de politiek, die van elke maandag Generaal pardon dag wil maken.

Verb | 18-04-07 | 11:06

Ik heb ut nog even gechecked bij de pvda en anja meulenbelt. Maar wat jullie hier allemaal zeggen mag echt niet hoor! Is gewoon discriminatie! Ik zal mij dan ook richten tot de betreffende instanties om het rascistische uitschot wat hier zijn nodeloos kwetsende uitspraken meent te moeten doen aan te pakken!

Klaboesterbeer | 18-04-07 | 11:05

Daartegen hielp geen correctionele inrichting meer tegen wat daar in die wijk rondliep aan gespuis... keiharde discipline is de enige hoop... maar ja... Nederland he... dat doen we hier niet.

Prikker | 18-04-07 | 11:03

@Verb 10:48

Huh? Wat praat jij nou...

De greaute Rifgolf is begonnen met het hierheen trekken van analfabete inteeltboeren om de verouderde machineparken van de greautindustrielen nog 'n tijdje door te kunnen laten draaien.
Vervolgens werd duidelijk dat deze mensen helega niet (meer) van plan waren 0031 nog ooit te verlaten en werden de gezinnen en families van die "gastarbeiders" ingevlogen.
Sindsdien komt er jaarlijks een niet aflatende stroom gezinsvormers en familieherenigers binnen van heb ik jou daar.

(Emigratie is trouwens het tegenovergestelde van immigratie.)

widtvoet | 18-04-07 | 11:03

26 minuten lang zitten tandenknarsen, godverdomme dit land gaat naar de hel en we staan er bij en kijken ernaar.

Perv | 18-04-07 | 11:02

Die oudere zichzelf overschattende knulletjes die studeren doen niets anders dan die kleine ettertjes. Alleen maar zichzelf, de wijk en hun landgenoten verdedigen. Nooit de oplossing bij zichzelf zoeken. Dan worden ze overal weggestuurd en is het de schuld van de politie, terwijl het geen toeval meer is als je op 3 plaatsen wordt weggestuurd om dezelfde reden.
En dan zie je dat politieke snolletje een zwamverhaaltje houden over opvoedingsbegeleiding en weet ik allemaal. Als je een 10 jarig ventje al niet onder de duim kunt houden. Wat moet je dan straks als ze 15, 16 worden?
Opvoedingskampen, keiahard aanpakken, na die cursus weer op straat zetten en op het moment dat ze opgepakt worden keihard straffen. Je hebt je kans gehad, had hem gegrepen. Klaar met het gezeik.

ZI | 18-04-07 | 11:00

Maar weetje wat nou het ergste is. Er word gewoon niks aan gedaan, denk er maar eens aan. Er word niks aan gedaan.... Dus dit word niet opgelost. Leuk toekomstbeeld word dat voor Nederland he ? Helemaal als je nagaat dat dat tuig zich voortplant als konijnen, over 40 jaar zijn de blanken in de minderheid en is het helemaal een kut leven.
Ik denk daarom ook echt, dat er binnen nu en 10 jaar echt een soort van burgeroorlog uitbreekt, en dat tegen die finnen... Ik hoop dat het niet gebeurt (of wel) maar we zullen zien.
Trouwens erg goed van die Prem hoe hij die klote allochtonen aansprak, vind je dit nou normaal zo praat je niet tegen mensen etc.. Zelfs zo'n ''bloods'' mannetje wist niet meer wat die moest zeggen. En wat is dat trouwens voor onzin ''bloods'' in fuckin Nederland had ik al wat eerder van gehoord, maar 11 jarige mannetjes met zo'n sluier om z'n kop, ik bedoel waar moet het heen met die mensen. '' En met wie vecht je dan'', ''Met mensen van overvecht zuid'', ''waarom vecht je met die mensen''. ''omdat ze stoer doen'' Zegt een 11 jarige koter, met een complete sluier om z'n harses.
Word de camera man nog vol getrapt.... Waar o waar is Pim gebleven, nouja dan maar Wilders stemmen volgende keer, kijken of hij het kan oplossen.

blendedperfection | 18-04-07 | 10:59

De Vlaardinger 18-04-07 @ 10:56
Precies,de enige praktische oplossing.

tasmaniandevil | 18-04-07 | 10:59

Hm, maar weer eens wat vaker PremTime kijken.

Lobo | 18-04-07 | 10:59

@Konijnebijn 18-04-07 @ 10:46: Mooie, maar ouderwetse theorie van spreiding. Heeft u kanker aan uw grote teen? Wij verspreiden het voor u door het gehele lichaam. De aloude multiculturele VMBO-theorie van de sociaal-democratie, zeg maar.

wegmetdebijstand | 18-04-07 | 10:59

In de VS bestaan boot-camps. Opvoedingskampen maar dan met een legertintje. Kop kaal scheren en duidelijk maken dat ze niets zijn. Keiharde dicipline aan dat soort jochies is hetgene wat ze nodig hebben.

De Vlaardinger | 18-04-07 | 10:56

ik liep daar ook vorig jaar met een camera.. kwam er gelijk een negert op me af die de camera omver duwde.. dramagasten daar in overvecht

Bebeto | 18-04-07 | 10:56

Dat waren gastarbeiders, niet emigranten.

Verb 18-04-07 @ 10:48

Juistum. Arbeiders waren dat. Brave mensen met plichtsbesef. Op wat voor grond dan ook. De nieuwe generaties consumeren alleen maar de rechten en -onterecht toegeëigende- vrijheden. Hup, naar school, aan de arbeid, aanpassen ! En niks geen gelul "Ja maar er zijn al 1 M islamieten dus nu werkt het anders.." Vooralsnog werkt het merendeel NIET, als je dat met anders bedoelt...
Tucht, orde, onderwijs en arbeid. En aanschuiven bij tafels waar alcohol op staat. Kein geloel.

oakie | 18-04-07 | 10:56

@Konijnebijn 18-04-07 @ 10:46:
De provincie Westelijke Sahara, bedoel je hopelijk.

koerbagh | 18-04-07 | 10:55

Als journalist met camera hoef je er geen eens iets voor te doen, ze zetten zichzelf in zwart daglicht. De "teringleiurs" zoals prem het zei!

Trubo | 18-04-07 | 10:55

Tja: 'Er is geen probleem'. Dat is dus het probleem.

zooishettoch | 18-04-07 | 10:54

Het probleem begint bij de ouders die zelf helemaal geen zak doen en alles goedpraten van hun kinderen,hoe crimineel ze ook zijn. Ze neuqen ook nog als ratten dus de problemen worden alleen maar erger. Het wordt tijd voor de oprichting van het ministerie van deportatie.

tasmaniandevil | 18-04-07 | 10:54

Ze moeten echt die gastjes allemaal terugsturen. Hop op de boot en opgeflikkert!

eyerule | 18-04-07 | 10:54

Enige oplossing is: mensen die Overvecht haten moeten terug naar Marokko.

Verb | 18-04-07 | 10:53

Hij was inderdaad erg goed gister die Prem. Links wordt eindelijk ook steeds verder wakker.
Grote verantwoordelijken zijn inderdaad de ouders, wat een slappe zak zo'n pa die alleen maar zielig loopt te doen en het allemaal maar toe laat dat ze zulk gedrag leren op straat.

Atheisme.nu | 18-04-07 | 10:52

Sociale Rekening Koerant openen voor iedere (eauk) Nederlander bij geboorte en boekhouden maar.

Kosten wegwerken (taal)achterstanden, kinderbijslagen, speciale voorzieningen, heropvoedingstrajekten, buitengewone soepsidies, oetkeringen, extra zorgbeslag, kosten van kriminele aktiviteiten, strukturele overlast, opsporing, berechting en detentie etc. etc. allemaal mooi verwerken in die SRK en dan wanneer de leerplicht overgaat in de arbeidsplicht beginnen met aflossen van de rentedragende schulden.

Hoeft men zich ook niet langer gepamperd te voelen oid. Hoeft men ook niet langer volledig zwakzinnig om respekt te janken, dat krijg je vanzelf wel tezamen met een gezond stuk self-eteem wanneer je maandelijks de termijnbetaling van je Sociale Krediet inlost...

Wat zullen we GVD nou hebben!

widtvoet | 18-04-07 | 10:52

@ derkcs 18-04-07 @ 10:18

Kom maar op met zo'n kamp, daar wil ik wel de beul spelen die die ventjes in elkaar beukt als ze iets verkeerd doen :D

ShadowBMX | 18-04-07 | 10:52

> Stuur dat volk de provincie in.
Ook daar zitten ze al.

Verb | 18-04-07 | 10:52

@konijnebijn: Yes dat is ook de enige oplossing.. Maar dat duurt nog ff tot Marijnissen 1 tot het zover is.

De Linkse Lonsdaler | 18-04-07 | 10:51

kut gasten die zich niet gedragen moeten opzouten

uchman | 18-04-07 | 10:51

Zelfs ik kreeg Geert Wilders onderbuikgevoelens bij het zien van dit uitschot. Oppakkken, opsluiten en drillen. Met geweld.

the artful dodger | 18-04-07 | 10:50

En niet zeiken over Prem! Dat is tenminste een televisiemaker die gewoon de kille waarheid laat zien. Of kijken jullie liever naar de propaganda van Zembla, Pauw & Witteman of De linkse wereld kraait door?

wegmetdebijstand | 18-04-07 | 10:50

> Welke bedrijven waren dat ook 'weer die hun analfabete werknemers 'n paar
> decennia geleden gingen skoren in het Rif?

Dat waren gastarbeiders, niet emigranten.

Verb | 18-04-07 | 10:48

Erg treurig einde ook. Wordt ze inderdaad de mogelijkheid gegeven om echt iets te betekenen voor hun wijk geven ze geen thuis. Geen tijd is gewoon gelul. Ze willen niet als verraders worden gezien en daarom werken ze niet met de politie samen.

Flodder | 18-04-07 | 10:48

Stuur dat volk de provincie in. Twee marrokaanse gezinnen per dorp en ze integreren keurig. Als je dat volk op elkaar gaat proppen in dat soort kudt wijkjes krijg je ook gezeik. Het enige voorbeeld dat ze dan hebben zijn andere criminele mocro's zonder opvoeding.

Konijnebijn | 18-04-07 | 10:46

Ik geef Prem groot gelijk, ik ben helemaal verbaasd over het gedrag van deze 11/12 jarige marrokaanse jongentjes (waar zijn de meisjes? die draaien braaf mee blijkbaar). ik vind dat ze maar weer een apparte jongensschool op moeten richten en als ze niet luisteren gewoon afslaan, net als vroeger. binnen no time word die wijk daar weer in orde.

rienn | 18-04-07 | 10:45

Go prem! Ik heb een hekel aan je andere zooi maar dit is wel goed :)

Deutsche Alkoholiker | 18-04-07 | 10:44

spiegel in de dump aub
ik kan hier niet streamen :s

Hank66 | 18-04-07 | 10:43

Je moeder is lelijk, lol

Goede 'docu' van Prem als je hert mij vraagt.
Gewoon recht voor zijn raap, en in het gezicht, zeggen wat het probleem is.

Jammer dat die nageboortes het ontkennen, en alles van zich afschuiven.

CipherNL | 18-04-07 | 10:43

Battle Royale iemand? Een keer per kwartaal de grootste raddraaierts van Nederland op een eiland (teksel) droppen met een paar wapens en wat voer en dan na een week nog eens gaan kijken. Winnaar krijgt een extra gratis seizoenskaart feyenoord.

kolonel klootoog | 18-04-07 | 10:42

-weggejorist-

De Westlander | 18-04-07 | 10:42

Slechte woningen? Geen voorzieningen voor de jeugd? De woningen zijn daar prima, er zijn beduidend méér voorzieningen voor de jeugd dan in de gemiddelde Nederllandse wijk. Je hebt daar gewoon asociale Mocro's, dat is het enige probleem van die wijk.

Zwartbroek | 18-04-07 | 10:40

Weer wat geleerd vandaag, gonzo is niet alleen filmende porno acteur, het is een manier van verslaggeving, een betrokken persoonlijke stijl.

spooky | 18-04-07 | 10:40

-weggejorist-

Tubifiks | 18-04-07 | 10:38

@Gezellig! 18-04-07 @ 10:34

Nou, inderdaad, de vraag aan de vader van Mohammed van wat nou eigenlijk het probleem met hem is, wordt direkt beantwoord met:"Iesj geen probleem met Mohammed". Duidelijk wel dus, de goede man is allereerst de taal absoluut niet machtig, en ten tweede heeft hij totaal geen idee van wat nou wel en niet kan en mag hier.

KaiserSoza | 18-04-07 | 10:38

Godverdomme! Wat een kutjong. Hoe worden die kinderen opgevoed? Prem verwoordden het mooi; 'Zet die ouders uit de ouderlijke macht en gooi die teringleyers in een internaat!

Flodder | 18-04-07 | 10:37

Vader criminele marokkaan: "Er is geen probleem."

Verb | 18-04-07 | 10:37

ha ha mohammed heeft geen kansen gehad

twents neuqkevertje | 18-04-07 | 10:37

Die Marokkaan met de bril op het eind is de volgende Mohammed B:
Het is de schuld van de politie dat er marokkanen zijn die niet op de universiteit zitten, want als die marokkanen schreeuwen op straat worden ze weggestuurd.

Verb | 18-04-07 | 10:36

Welke bedrijven waren dat ook 'weer die hun analfabete werknemers 'n paar decennia geleden gingen skoren in het Rif?

Ze hadden Goedgloeiende Goedverdoeme in Azie kunnen gaan zoeken, langs de randen van 't ijzeren gordijn, in Zuid-Amerika kunnen gaan shoppen. Desnoods in donker Afrika gaan werven.

Maar neen. Men moest uitgerekend hele Qabilas vanuit dat inteelt-gebergte hierheen slepen. Achterlijk foeivolk. Waar kunnen de kosten verhaald worden? VNO-NCW, doe es fondsje oprichten...

widtvoet | 18-04-07 | 10:35

Briljant!

Zegt Prem: "maar dat is mijn belastinggeld!"

Hé Prem, fijn dat je ook wakker bent geworden....

Albert Heijnstein | 18-04-07 | 10:34

Tering zeg. Wat een kutkinderen. Stokslagen onder hun voetzolen zal hun goed doen. Zeg maar de Marokkaanse wijze...

Bedankt Joop den Uyl!! Bedankt!

whatisup? | 18-04-07 | 10:34

Net als in de Bijlmer al die kutflats tegen de vlakte; de doekoe die nu in bodemloze soepsidiepotten wordt vergoten gebruiken voor huizen met een tuin; na 2 jaar komen kijken of er iets veranderd is... dwz ziet 't er wéér uit als een schotelcity vuilnisbelt: op transport naar berbarenland; ziet 't er goed uit: tuin met blommen, huis in goede staat, koters behoorlijk opgevoed, dan heb je resultaat... tog?

Persoonlijk vrees ik voor optie 1, maar allez, wie ben ik...

wopper | 18-04-07 | 10:34

Wat een kutkinderen. Allemaal de schuld van die domme ouders.

Gezellig! | 18-04-07 | 10:34

@de honden blaffen...
Wat denk je zelf? Vroeger was de maatschappij in grote mate verzuild en de kerk had nog een grote invloed. Bloot op tv, hip hop cultuur en dat soort dingen bestond niet, mensen waren fatsoenlijker in die tijd.

paradoxical | 18-04-07 | 10:34

Gister ook gezien. Je kan zeggen wat je wil maar Prem sprak die gassies wel aan op hun gedrag. De wijkagent stond er maar een beetje verloren bij en aan de blikken van die jochies te zien heeft ie ook totaal geen recsept van ze. Het stukje met de PvdA-mevrouw was tenenkrommend maar ook representatief voor hoe het landelijk fout is gegaan.

Aussie | 18-04-07 | 10:33

Prem is het retejong van de Chef.

kolonel klootoog | 18-04-07 | 10:32

@ Karel kwakbol 18-04-07 @ 10:17

thanks heb het geprobeerd, streaming media anders dan flash filmpjes komen hier ook niet door :'-(

had hier gisteren al een stukkie van gezien bij pauw en witteman hij ging flink tekeer tegen die mannetjes

Sizzla Kalonji | 18-04-07 | 10:32

Prem is zelf een populistische egocentrist, die met dit soort docuutjes de doorsnee WildersstemmerTs op de hand wil krijgen. De schoorsteen kan gelukkig voorlopig stevig roken in huize Prem.

KaiserSoza | 18-04-07 | 10:31

Verb 18-04-07 @ 10:28
Nee. Dus het zou kunnen zijn dat hij inmiddels onderscheid weet te maken tussen de voorkant en de achterkant van zijn helm.

Jeremia | 18-04-07 | 10:30

Nu wordt er vaak gezegd dat die problemen ontstaan door de slechte woningen in de wijken etc.Er zijn geen voorzieningen voor de jeugd etc.
Het is volgens exwethouder Spekman;"geen etnische kwestie".
Hoe verklaart hij dan dat veertig jaar geleden toen er vrijwel alleen Nederlanders in exakt de zelfde wijken woonden die problemen er niet en ik herhaal niet waren?

de honden blaffen... | 18-04-07 | 10:29

@ Jeremia
Heb je het filmpje gezien?

Verb | 18-04-07 | 10:28

PREM is een vakman en heeft 100% gelijk, het is inderdaad geen stijl. Prima hoe hij die asociale kleuters van Overvecht in de volle aandacht brengt. Volgende uitzending een bezoek aan de schuilkelders van de GeenStijl-redactie? Vragen genoeg: Waarom noemen jullie mij 'schreeuwsurinamer'? Wat hebben jullie toch tegen 'negerts'? En waarom aan de lopende band die doodsbedreigingen?

ich bin unschuldig | 18-04-07 | 10:27

Prem is een Ridder.
Verb 18-04-07 @ 10:22
O dat zal best. Maar dan is het er wel eentje van het soort die zijn helm achterstevoren opzet als hij ten strijde trekt.

Jeremia | 18-04-07 | 10:26

@Jeremia 18-04-07 @ 10:20:
Niet van die policor-nuance. Er zijn op de wereld bleekscheten, negers, roodhuiden en spleetogen en dat is helemaal niet erg verder. Overigens zul je mij zelden tot nooit de termen "links" en "rechts" zien bezigen, ik weet namelijk niet precies wat het betekent.

koerbagh | 18-04-07 | 10:26

Gezien gister en hulde voor Prem, die trekt gewoon zijn muil open. Slappe hap die inspecteur van politie trouwens, net als die pvda-muts met haar wipkippenbeleid. Ook erg typisch, Yassine de brave student die het over een kleine minderheid van raddraaiers heeft en vervolgens zelf even geconfronteerd wordt met het wangedrag van deze zg minderheid. Maar ik zou nou zo graag eens zien dat gasten als Yassine een keer beloond worden ipv al die hanglutsertjes die toch al hopeloos verloren zijn, daar gaat wel ontelbare miljoenen subsidie in maar het levert geen enkele flikker op. Die kudtmarokkantjes verdienen alleen de roe, Yassine en zijn makkers en al die andere brave buurtbewoners het lekkers. Tuig moet met harde hand bestreden worden, niet met zoethoudertjes.

sjaakdeslinksesul | 18-04-07 | 10:25

koerbagh 18-04-07 @ 10:07
Terechte opmerking.

Overigens is Prem een klutser. Dit terzijde.

@Geen Stijl
Ik wil voorstellen dat jullie de oude draad weer oppakken. De bezoekers- en dus reaguursel-aantallen lopen hard terug. Dat merkt iedereen. Misschien, heel misschien moet ook gewoon het Stam Café weer open. Ik doe maar een gooi.
-edit je gooit maar raak. Gs is still booming..-

oakie | 18-04-07 | 10:25

Mooi werk Prem... jammer dat je ook knakt van die handjes ophouders.

alpha_mannetje | 18-04-07 | 10:25

chargers doen met 12 peletons ME, gebruik maken van vlammenwerpers, of gewoon balletjes varkensgehakt, is een wondermiddel, is een soort van mottenballen om dat soort ongedierte op afstand te houden.. en vrolijk wat rondknuppelen.. berijk je niet het gewenste effect, herhalen tot het wel werkt. Dan moeten ze het maar eens leren.. Verder helpt een handje afhakken ook wel bij diefstal.. misschien is die Sharia nog niet zo een gek idee geweest.. nouja enkele wetten dan.. Hakkie takkie weg handie tjakkie!.. voor de rest allemaal terug sturen, jammalletjes mogen blijven, ies goed ingeburgert, studeert enz.. blabla.. leeft binnenkort een positieve bijdrage aan de economie.. daar in tegen, die toekomstige overvallerts, autodieven, loverboys, plantsoenheaumeaux, moordenaars enz.. mogen ze "uitleveren" aan marokko enz, en dan daar via hun straffen laten berechten.. piepen ze wel een toontje lager denk ik. Gewoon héél hard aanpakken, lees gebruik van een gummiknuppel.. niet met stageplaatsen e.d. als dat niet werkt geef ik het ook op.. Gewoon goed de schrik er in jagen, daarom was er in de jaren '00 tot '50 van de vorige eeuw ook niet zoveel criminaliteit

Acid Burns | 18-04-07 | 10:23

@Sizzla Kalonji 18-04-07 @ 10:15

*Trekt biertje open*
Geef me tien minuten...

OoO | 18-04-07 | 10:22

Prem is geen socialist. Niet zo schelden svp. Prem is geen struisvogel. Prem is een Ridder.

Verb | 18-04-07 | 10:22

1 woord INTEELT wat een berber zooitje daar zeg wauwie wauwa

dennis van arkel | 18-04-07 | 10:22

op het dak = op de kast
Jeremia 18-04-07 @ 10:20
Ik begin al aardig te integreren in de muliticulturele maatschappij.

Jeremia | 18-04-07 | 10:22

hehe;
mohammed je had maar een snoepje gepakt?
Ja maar een snoepje!
Maar ze verkopen helemaal geen een snoepje bij de dirk van den broek!
een zakje....

LOL

Behangdelul | 18-04-07 | 10:22

koerbagh 18-04-07 @ 10:17
Prem is geen linkse neger maar een socialistische hindoestaan. Dat is niet hetzelfde. Maar als je 'de koelies' op het dak wil jagen klopt het natuurlijk allemaal weer wel.

Jeremia | 18-04-07 | 10:20

Mooi gedaan, Prem! En dan die twee kaffers aan het end. Ik wil wel, ik wil graag laten zien dat ik het wil (pakje aan; dit mannetje wordt dokter), maar als puntje bij paaltje komt, geven ze niet thuis...

Gain Style | 18-04-07 | 10:20

polshoogte???

Frans Laarmans | 18-04-07 | 10:19

Tijdens filmen:
- cameraman geschopt
- op de achtergrond een diefstal ofzo

Verb | 18-04-07 | 10:19

Prem=cool

voor kudtkindjes als dat is het schietmasker uitgevonden

kavkaz | 18-04-07 | 10:19

Ja hoor, daar gaan we weer: LOL @ Teen.

kolonel klootoog | 18-04-07 | 10:19

En de volgende generatie ligt al weer in de kinderwagen.
Minstens twee keer zo greaut in getal...

Lang leve 0031!

"Deze jongens moeten meer kansen krijgen. Er moet meer energie en geld ingestoken worden. Meer aandacht, meer rechten, meer respekt."

widtvoet | 18-04-07 | 10:19

Nou Vogelaar, maak er een mooi villadorp van en de problemen zijn opgelost. Of is het toch beter dat tuig het land uit te flikkeren? Als alternatief een kamp is ook goed, hoewel dat veel duurder is. Dus toch maar optie 1

derkcs | 18-04-07 | 10:18

Nou, als ik vandaag nog eens een half uurtje over heb, zal ik het item eens bekijken en een inhoudelijke reactie geven. Tot dan heb ik er niet zoveel over te zeggen behalve dat ik het raar vind dat je Prem nooit hoort over landmijnen in een officier van Justitie in Enschede.
Ga eens deaud, Prem!

Teen | 18-04-07 | 10:18

prem heeft lef, en die kutmarokkaantjes moeten op de trein. vuile kutkoters ! volgens mij zit het bij marokkanen in de genen ofzo, hier in Nijmegen heb je ook van die kut marokkaantjes, die echt veel te te ver gaan. niet allemaal, dat niet, maar de meeste wel. er komt een dag dan is er iemand die een hele groep marokkanen doodschiet, ze vragen er gewoon om.

024_kicksass | 18-04-07 | 10:18

Prem liet de werkelijkheid zien. Ga zo door Prem.

Contra | 18-04-07 | 10:18

Wel goed overigens dat zelfs een neger niks met die kudtmocrootjes kan aanvangen. Zullen de oogkleppen van de policor multiculti knuffelaars eindelijk afvallen?
*Vreest van niet*

koerbagh | 18-04-07 | 10:17

kan iemand dit in de dump zetten wmv kan hier niet gerenderd worden :'-(

Sizzla Kalonji | 18-04-07 | 10:15

Prem is een bink.

kolonel klootoog | 18-04-07 | 10:14

ROFLOL @colonnecinco 18-04-07 @ 10:12
Ja hoor, en hij blijft aangelijnd. Hij blaft wel, maar bijt niet...

koerbagh | 18-04-07 | 10:13

Prem maakt ongewild een reclame filmpje voor Wilders door de waarheid te zeggen. Prem en Wilders zijn de waarheid.

Verb | 18-04-07 | 10:13

Heel Overvecht is GeenStijl.. alleen Kanaleneiland is erger..

mikee | 18-04-07 | 10:13

koerbagh 18-04-07 @ 10:07

Neemt u wel trouw het poepschepje en poepzakje mee, dan?

colonnecinco | 18-04-07 | 10:12

Ik vond hem maar irritant op het laatst, dat ie tegen die Jamal en Yassine (ofzeau?!?) begon te zeiken dat ze samen moesten werken met de politie om de koters goed op te voeden. Ies toch Godver%^& hun verantwoordelijkheid niet!! Die kerels doen gewoon netjes studeren, laat lekker...

NoRule | 18-04-07 | 10:12

Prem, Ga ish deaud!

JouwAars | 18-04-07 | 10:11

leipe mocro flavor?

guzman | 18-04-07 | 10:11

Linkje werkt niet.... bij mij

Hakbarrr | 18-04-07 | 10:11

Stijlcast 2.0.

*hoe zou 't met Melkert zijn?*

CoJoNes | 18-04-07 | 10:09

@:koerbagh: is maar net wat je een hoogtepunt vindt

guru? | 18-04-07 | 10:08

Prem is een held.

Ferdie | 18-04-07 | 10:08

Geenstijl wordt uitzendinggemist.nl? Dan kan ik in 't vervolg mijn TV 's avonds gewoon uitlaten en de hoogtepunten op GS zien.

koerbagh | 18-04-07 | 10:07

Het dictaat van de realiteit wordt uiteindelijk ook opgelegd aan de meest politiek correcte blinde vinken.

Jeremia | 18-04-07 | 10:06

Ik heb et ook gezien gister. prem had in dit geval gelijk!!! kudt kindertjes die het voor iedereen verzieken. en dan maar met z'n alle schreeuwen iek heb nieks gedaant. optiefen met dat uitschot! opsluiten en de sleutel weggooien!!!!

egelser | 18-04-07 | 10:06

Weer genoten gister!

TreeHuggert | 18-04-07 | 10:06

Hulde voor Prem!
Zei gewoon waar het op staat tegen ze.

Pater Snikkelvast | 18-04-07 | 10:05

Prem is een SLETBEK

michaelrobertstewart | 18-04-07 | 10:04

Leuk accent...!

PsychiatrischPatient | 18-04-07 | 10:04

Prem is een pimp

Ergenekon | 18-04-07 | 10:02

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl