Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Benoemen en bouwen met foute imams

hoooooi.pngDat 'Benoemen en bouwen' gaat het helemaal worden in 2008. Benoemen en bouwen is geen loze kreet, het is een levensstijl. Een formule die de oplossing biedt voor welk multicultureel probleem in welke prachtwijk dan ook. Eerwraak? Criminele jongeren? Geweld? Het valt allemaal reuze mee als we het positieve blijven benoemen en bouwen aan de dingen die wel goed gaan in ons mooie Nederlandje. Doekle Terpstra en zijn gevolg van 57 blanke autochtonen zette gisteren al de toon op de voorpagina van Trouw, vandaag is het de beurt aan de allochtonen. Maar wie zijn die moedige prominenten dan wel die gezamenlijk het kwaad van Wilders gaan bestrijden? Een introductierondje langs gesubsidieerde contactorganen, overleginstanties en natuurlijk de moskee. We beginnen met Ayhan Tonca, het bekende CDA-gezicht dat nog steeds de Armeense Genocide weigert te benoemen, maar nu wel gaat bouwen aan een respectvol Nederland. Hij was een van de eerste die de verklaring ondertekende. Ook Yahia Bouyafa staat hoog op de lijst, hij is uitgever van boeken van het Moslim Broederschap, een terroristische organisatie die gaat voor wereldheerschappij. De sharia is namelijk ook heel erg van het benoemen en het bouwen. En wat dacht je van Yusuf Altuntas en Driss Boujoufi? Beiden van het Contactorgaan Moslims en Overheid, u weet wel die club die ten tijde van de Deense cartoonrellen Nederlandse moslims opriep toch vooral aangifte te doen. Die cartoons waren namelijk kwetsend. Vindt Doekle ook. Iets waar de Anja Meulenbelt-groupie Aissa Zanzen zich waarschijnlijk ook prima in kan vinden, net als Oner Hamurcu, fulltime toppertje binnen de anti-democratische extremistenclub Milli Görüs. Ook aangesloten bij het Anti-Wilders front is Mohamed Rabbae van GroenLinks, bekend van de uitspraak dat Nederlanders maar moeten accepteren dat 'wij islamieten' homo's niet accepteren. Deze uitspraak is alweer van een tijdje geleden, toen Mohamed nog aan het benoemen was. Inmiddels bouwt hij aan een beter Nederland. Tot slot noemen we nog Abdelmajid Khairoun, de man die graag met 'Parijse toestanden' mag dreigen als de multiculturele samenleving in gevaar komt en Mohamed Sini, die eerder al een anti-Wilders beweging wilde starten en deze maand zelfs met een demonstratie op de proppen schijnt te komen. Maar is het dan alleen maar treurigheid als je die lijst van allochtone ondertekenaars ziet? Neen! Ene Mohamed Said Al-Toraihi overleefde onze screening en lijkt geheel vlekkeloos te zijn. Komt het dus toch nog goed allemaal met dat benoemen en bouwen. Toch?

Reaguursels

Inloggen

Heil Hitler!

Piter8128 | 06-01-08 | 13:42

-weggejorist-

HartvanOranje | 05-01-08 | 19:59

@ Murdockyoufool 04-01-08 @ 12:37
Dank zij de door de "islam uitgevonden chirurgie" kon je onderlip gered worden ;)

wachtmeester de bruy | 05-01-08 | 07:43

En toch vind ik dat we een partij die de Nederlandse overheid en de wetgeving wil aanpassen aan Koran en haddith - en dus de de democratie en rechtsstaat om zeep wil helpen - niet mogen toelaten.

mr. Frans Witglas | 04-01-08 | 22:29

en tog vind ik dat we een partij die de Nederlandse wet wil aanpassen aan Koran en hadith de democratie en rechtsstaat om zeep niet mogen toelaten.

mr. Frans Witglas | 04-01-08 | 22:24

Beste Marks, ik ga niet met je mee op je voorgestelde ronde, omdat ik geen zin heb om mij in te laten met een zelf verbitterd persoon in een zwaarmoedig existentialistische fase.
Wat je zou helpen is een psychiater, of met jezelf afspreken een halfjaar geen kranten, internet en televisie te hebben. Als je daarna een leuke schilders/boetseer cursus in de Dordogne boekt om jezelf te aarden, ben je je stress helemaal kwijt.
Wat ik je nog wel op het hart wil drukken is, dat je jezelf niet aanleert om verantwoordelijkheden bij een ander neer te leggen. Je vergeet dat er enorm veel voor de allochtonen is gedaan op het gebied van scholing/werk en op dit moment aan de huisvesting. Er zijn zoveel kansen geboden, miljoenen is en wordt hierin geïnvesteerd. Wat mij ergert is het ongenoegen, alsof er niks wordt geboden en de onbegrijpelijke agressie tegen de maatschappij die er alles aan heeft gedaan en doet om de sociale positie van allochtonen te verbeteren. Wat mij ook steekt is dat al die miljoenen – inmiddels uitgegroeid tot miljarden – wel beter besteed hadden kunnen worden in bijvoorbeeld de zorg of het onderwijs.
Geloof me de Nederlander is zelfs over-over-over- tolerant, het is voor het land beter om de teugels strakker aan te halen, zodat iedereen weet waar hij aan toe is. De babyfase is voorbij, het wordt tijd dat sommige allochtonen eens volwassen worden, en begrijpen wat een maatschappij inhoud. `Break on through to the other side`, en verlaat dat clubje mokkende vriendjes, zou ik je willen adviseren.

Borghesia | 04-01-08 | 18:39

@wachtmeester de bruy 04-01-08 @ 08:37
Leuk dat u die link plempt. Heb tijdens die uitzending -paar maanden geleden?-mijn onderlip kapot gebeten. Welk een verschrikkelijke enge propaganda. Islam is good because islam is good, mmmkay.

Murdockyoufool | 04-01-08 | 12:37

Doekle Terpstra, is dat niet een Calvinist, Socialistisch-democraat én (ex-)vakbondsman, eigenlijk allles wat te verafschuwen is verenigd in één persoon !

Copernicus | 04-01-08 | 11:39

-weggejorist-

jan444 | 04-01-08 | 11:17

-weggejorist-

maakmewakker | 04-01-08 | 10:17

-weggejorist-

maakmewakker | 04-01-08 | 10:14

bouwen met moslims is gedoemt tot bouwfraude

Patrick Zweedsey | 04-01-08 | 09:32

Doekle Terpstra?
Dat was toch die enge kabouter uit de boeken van Rien Poortvliet?

Schei toch uit over die vent.
Deadzwijgen

Walt Disney | 04-01-08 | 09:23

@ Weisse rose 03-01-08 @ 20:22
Kijk hier maar eensch naar.
Benoemen En Bouwen met moslimpropaganda waar zelfs Josef Goebbels zich voor geschaamd zou hebben.
Allah Vogelaar loopt achter.
We hebben geen Joods-Christelijke, maar zonder het te beseffen al eeuwen alles te danken aan een Islamitische "beschaving".
cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/nio/Isl...
Vergeleken met deze geschiedvervalsing is het ontkennen van de Holocaust een 1 april grap.
En dat clubje wordt ook nog eens zwaar gesubsidiëerd door types als Doukle Terpstra.

wachtmeester de bruy | 04-01-08 | 08:37

Hoop loze woorden, alle bekken gaan op en neer maar het komt niet over!

80% van de Autochtonen heeft nog nooit de moeite genomen om zich te verdiepen in andermans cultuur en 80% van de Allochtonen heeft nog nooit de moeite genomen om een balans te vinden tussen hun eigen gebruiken en degene die gebruikelijk zijn in NL. Het zijn allemaal mooie woorden en goedkoop scoren maar enige energie erin stoppen ho maar.

Gewoon lekker elkaars feestdagen vieren (hebbie er meer), respect voor elkaars gebruiken, extreme uitwassen in die gebruiken indammen om de rest niet te kwetsen en vooral... VEEL met elkaar neuqen! (echt integreren dus)

Heb dat in veel andere landen prima zien gaan, dus waarom in NL niet?... Zou dat komen omdat wij zo bekrompen of omdat die 'buitenlanders' zo onwelwillend zijn??? Laat die 80% van ALLE inwoners van NL daar nog maar eens over nadenken!

Blijf ik tot die tijd mijn leven verrijken met al het moois dat je kan leren van andermans gebruiken en culturen! Party continues tomorrow! :-)

<object width="425" height="355"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/SWSVLCHg7gk&rel=1"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/SWSVLCHg7gk&rel=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355"></embed></object>

TotDeSchijtOnsDoodt | 04-01-08 | 04:07

Is dit nou integratie?

kiss my MF *ss, next!

Prutsert3368 | 04-01-08 | 01:35

Zoals al duidelijk moet zijn, hapert mijn toetsenbord bij te snelle toetsaanslagen, vandaar de vele missende letters.

Marks | 04-01-08 | 00:53

@oerkoendoe
Mocht je mijn situatie als een gegeven aannemen (zoniet dan heeft reageren geen zin),namelijk:
- volledig geintegreed qua taalgebruik, cultuur en uitstraling
- hoog opgeleid
- aan het werk met zeker niet een geringe fiscale afdracht
- op de werkvloer vrijwel altijd geaccepteerd als persoon en als gelijke behandeld. Ik werk alleen met hogeropgeleiden en uit mijn ervaringen kan ik concluderen dat de neiging tot het hebben van vooroordelen, discriminatie en rascisme afneemt met opleidingsniveau.
- op straat, bij de bakker, in de kroeg en alle andere plekken waar ik buiten werktijd kom, zowel openlijk als onderhuids niet geaccepteerd als persoon in pakweg 20% van de ontmoetingen met allochtonen. Let op de vergelijking met de werkvoer. Ik kan het verschil wel degelijk zien.
- laatste punt duidelijker zichtbaar na 11 september, de onderhuidse gevoelens worden openlijker, ondanks dat ik atheist ben.

Is het dan vreemd dat ik vragen stel en onbebrip heb op bovenstaande?
Is het vreemd dat ik vanuit het perspectief van ergens tussen de verschillende culturen in zie dat de hetze tegen de moslims alleen maar averechts en radicaliserend werkt? Dat als mensen dit inzien maar niet de toon aanpassen eigenlijk een esalatie willen?

Marks | 04-01-08 | 00:47

@borghesia

Dan is het jouw niet-westerse allochtone woord tegen de mijne.
Of we hebben inderdaad toevallig totaal veschillende vriendenkringen.
Zullen we om het eens uit te testen een weekendje gaan touren en de reacties peilen op onze gekleurde aanwezigheid in een Haagse stamkroeg, de gemeentes Pijnacker, Waspik, Berkel en Rodenrijs, Ameland, Baarle-Nassau? Of een rondje discotheken in de kleinere steden?

@bottehond
Geenstijl is inderdaad een medium waar xenofobe tot fascistische ideeen de boventoon voeren. Elk berichtin de media waarin de negatieve kanten van een multiculturele samenleving tot uiting komen staan in no-time op GS en een niet onaanzienlijk deel van de reacties had net zo goed op het forum van Stormfront kunnen hebben gestaan.
Elke ontkenning van het bovenstaande kan weerlegt worden met vrijwel het hele archief.

Dijkstal heeft het ooit eens goed verwoord als (met ook mijn eigen bewoording omdat ik de tekst niet me helemaal ken): "De grondwet, de grondrechten van de mens, de internationale verdragen daarover zijn tot stand gekomen over de ruggen van miljoenen vermoorde, gemartelde en verkrachte mensen. Elke uitspraak die een smet werpt op deze rechten van de mens is een klap in het gezicht van al die miljoenen uit onze donkere geschiedenis. Elke oplossing van onze hedendaags problemen kan dan ook alleen maar een voortvloeisel zijn uit deze echten van de mens, hoe ingewikkeld het probleem ook ligt als het lijkt dat anderen die rechten niet respecteren".

Leg mij eens uit hoe een deportatie van 1 miljoen Nederlanders de oplossing voor het moslimvraagstuk kan zijn zonder daarbij de grondrechten van de grens te schenden. Want uit een deel van bovenstaande reacties is dit de achterliggende gedachte: alle moslims weg uit Nederland.
Ik ben benieuwd naar jouw oplossing.

Als ik zeg (en dat kan je in de wind slaan of voor lief nemen) dat niet alleen ik maar een vrij groot deel van de hoogopgeleide allochtonen zich niet gelukkig en veilig meer voelt in eigen (JA, EIGEN) land vanwege het haat-klimaat wat gecreeerd word als antwoord op het allochtonen vraagstuk, zet ik mezelf dan voor lul? Sinds wanneer is het verboden om je ongenoegen te uiten? Het is een serieus probleem dat er een kennis-flow nederland uit is omdat hoogopgeleide allochtonen kiezen voor emigratie a.g.v het aanwakkerende haat-klimaat. Dat is goed nieuws voor de de gemiddelde reaguurder. Maar iemand die verder dan zijn eigen afgunst kijkt is het een economisch probleem. Deze mensen hebben hier hun opleiding genoten, hebben de Nederlandse staat geld gekost en zijn hard nodig om het dreigende tekort aan hoger opgeleiden niet nog groter te maken. Dit vluchtgedrag is niet alleen zichtbaar in mijn vriendenkring (en dus onderwerp van twijfel voor de reaguurder en reden waarom ik me voor lul zou zetten) maar is een probleem wat al door de overheid is gesignaleerd (dus hopelijk wel naar correct waarheidgehalte geschat).

Mijn verhaal is simpel:
vraag het de allochtoon op de werkvloer en in de vriendenkring: heeft het moslim-vraagstuk een negatieve invloed op hoe de autochtoon naar hen kijkt en behandeld? Uit mijn ervaringen: ja. En als dit het geval is, is dit dan goed te praten? Waarom gebeurt dit? Mijn mening? Niet gebaseerd op feiten als hierboven maar op indrukken en het kan me niet schelen als ik me daarmee voor lul zet, ik kan me toch nooit meer voor lul zetten dan alle moslim-haters op GS: de gemiddelde autochtoon was toch al niet blij met de aanwezigheid van vreemdelingen. 11 sept en alle commotie daarna heeft hem een reden gegeven om de onderhuidse gevoelens te uiten naar in ieder geval een deel van de persona non grata.

Marks | 04-01-08 | 00:19

Marks 03-01-08 @ 19:09
Je kunt zielig zeggen dat de positie van de de allochtoon niet beter is geweorden de laatste jaren en ik ben het daar mee eens. Over de oorzaak kunnen we duidelijk zijn. De oorzaak ligt bij het afpakken van de zelfredzaamheid van een groet groep moslim allochtonen. Ze worden gevaarlijk gevonden, dragen niet toe aan de nederlandse samenleving en vormen een bedrieging voor de Nederlandse cultuur.
Er is niets aan de hand met grote groepen niet moslim allochtonen. Inwoners van andere landen hebben een andere cultuur en die kan botsen met de onze. Of ze zijn een bedreiging voor de werkgelegenheid van Nederlanders. Maar in ieder geval werken ze hard en proberen ze een bestaan op te bouwen in Nederland.
Overigens ben ik net zo tegen het binnenlaten in de EU van Roemenië (criminaliteit) als ik tegen het knuffelen van moslims ben. Heeft geen fuck te maken met discriminatie of intolerantie. Als een allochtoon tolerant jegens mij is, dan ben ik tolerant terug. Als een allochtoon denkt mijn vrijheid af te kunnen pakken, dan kan hij van mij ssn schop terug naar zijn thuisland krijgen. En als de Nederlandse overheid dit niet wil gaan doen, dan pakken burgers het heft in eigen handen.
En daar komen ongelukken van.............. dus bazen van Nederland. Lees GS, skip over de reacties van mongolen en "be aware"

Oerkoendoe | 04-01-08 | 00:07

-weggejorist-

Lizzard | 03-01-08 | 22:37

Jeremia 03-01-08 @ 22:08

Hihi, "op zijn manier". Geestig, Jeremia.

bottehond | 03-01-08 | 22:23

bottehond 03-01-08 @ 21:58
Botte is op zijn manier ook aan het benoemen en het bouwen.
Lizzard 03-01-08 @ 22:04
Yep. Ik maak mij er ook niet druk om. En het zal waarschijnlijk ook niet de laatste keer zijn dat ik een inschattingsfout maak. Het aardige is dat dit figuur ongewild aantoont dat de vijanden van de klassenstrijd (waaronder ik mijzelf zeker reken) absoluut niet racistisch zijn. Linksextremisten protesteren voor of tegen een bepaalde zaak én racisme. Ze weten niet eens precies wat het betekend.

Jeremia | 03-01-08 | 22:08

Geert moet zich klaarmaken voor deportatie!

dré oudman | 03-01-08 | 22:07

Moraal komt het op neer, dus wat is goed en wat is slecht !!!

Papa is er niet meer | 03-01-08 | 22:04

-weggejorist-

Lizzard | 03-01-08 | 22:04

Lizzard 03-01-08 @ 21:31

Ik wel, want zulk stiekem gif maakt GS ten onrechte verdacht. Dát is het antwoord uit de mond vol tanden van dat soort lui. Die schop ik heel GS over, voor mijn part.

bottehond | 03-01-08 | 21:58

Frans massage, is altijd goed, ongeacht

Papa is er niet meer | 03-01-08 | 21:58

Lizzard 03-01-08 @ 18:43
Kijkt onder zijn schoen en jakkes....

Jeremia | 03-01-08 | 21:53

Volgens mij is idereen die geloof in: Geesten, geloven, astrologi, accupuntuur, voetmassasages, goden en dergelijke, niet goed bezig !!!

Papa is er niet meer | 03-01-08 | 21:43

Kijk kijk, de COC als geheim wapen. Kom eerst maar eens uit die perzische mozaiekkast, baardmans, dan praten we daarna verder.

Galgenrad | 03-01-08 | 21:41

eerlijk.
wie nog gelooft is een holbewoner.
einde discussie.

Bobel | 03-01-08 | 21:36

Lieve schaapen ! Integreeren is accepteeren. punt uit !!!

Wees dus gewaarscheeuwd, telt voor 2 !!

Lullen kunnen wij allemaal, niet zakkenvullen, dat kunnen anderen !!

Geloof is gevaarlijk, voor de ongelovige ! van welk geloof je ook bekijk, en daarom wil ik niet discrimineren, HALLO WAKKER WORDEN !

Papa is er niet meer | 03-01-08 | 21:33

-weggejorist-

Lizzard | 03-01-08 | 21:31

@ superjan

Hallo, hunk. Euhmmmm, ik had er nog bij motten zetten dat er hier ook plenty polstassenbriagdiers rondhangen. Dom he?

bottehond | 03-01-08 | 21:29

@vanrechtsheeftvoorra 03-01-08 @ 20:32
Je mist mijn punt, als gevolg van een onduidelijkheid in mijn reactie. De redactie stelt dat Mohamed Said Al-Toraihi een vlekkeloos verleden zou hebben getuige het artikel waar de redactie ons zo behulpzaam naar doorverwijst. In mijn vorig reactie, 20: 22, verwijs ik naar een zinsnede die pure Islamofacistischepropaganda is. De schrijver stelt dat de Islam 137 voor Chistus in Bagdad arriveerde terwijl de totalitaire ideologie de Islam een kleine 800 jaar later werd gesticht door ene Mohammed.

Nu kan ik als niet gelovige het bestaan van een figuur à la Jezus accepteren. Er zijn namelijk verschillende bronnen die zijn bestaan bevestigen.
Het evangelie van:
Marcus, (ooggetuige periode)
Lucas, (ooggetuige periode)
Johannes, (ooggetuige periode)
Matteus, (ooggetuige periode)
Judas, (ooggetuige periode)
de Waarheid (ca 150) (akkoord een pretentieuze titel)
Thomas (ca 110)
Maria Magdalena (begin 2de Eeuw),
de Waarheid (ca 150),
en het Geheim boek van Johannes (ca 150)
Als ik het aantal bewaarde geschriften bekijk met als onderwerp Jezus Christus dan mag ik aannemen dat de persoon heeft bestaan. Dat hij een zoon van God zou zijn dat vind ik lariekoek. Wat natuurlijk iets heel anders is.

Weisse rose | 03-01-08 | 21:18

euh, beschrijving. Ik dacht aan begrafenis, om een of andere reden.

Hammar | 03-01-08 | 21:16

Die islamitische organisaties en personen worden glashelder gekarakteriseerd in de beschrijfenis, hun taalgebruik in hun pamflet is daarentegen zo wollig mogelijk. Ik ruik vette, walmende taqiyyah.

Hammar | 03-01-08 | 21:14

Vast al eerder in de 358 reacties gezegd/afgevraagd.
Hoeveel moslimorganisaties zijn er in ons kleine landje en waar worden deze lieden van betaald. Contributie van de gelovigen? Ik denk het niet, met uw en mijn zuurverdiende belastingcenten schoppen en bijten in de hand die ze te vreten geeft.

cleauwn | 03-01-08 | 21:14

bottehond 03-01-08 @ 21:06
Hulde, u haalt de woorden van mijn toetsenbord

cleauwn | 03-01-08 | 21:11

@botte> *werpt vette verdiende kluif*

superjan | 03-01-08 | 21:07

Marks 03-01-08 @ 18:57

Je hebt geen idee waar je hier bent, is het wel? Je hebt je wijs laten maken dat het hier een rechts-populistisch xenofobe bende is, right? je praat peop en niet zo'n beetje ook. GS is een Vrijplaats, één van de weinigen, maar zeker de allerbeste op het Internet. Kaalkoppen en fascisten en racisten worden hier weggehoond of desnoods weggejorist. Veel reag(l)uurderTs zijn zelf gekleurd, Jeaudsch of hebben dito familieleden en vrienden. Ergo: ga ergens anders blaffen en sla dat beledigende jaren '90 toontje hier niet aan, want je zet jezelf voor lul.

bottehond | 03-01-08 | 21:06

Weisse rose 03-01-08 @ 20:22

Jesus Kraist Soeperstar. Man, zelfs Jezus is niet op 25 december geboren. Het zijn allemaal goedgelovigen.

vanrechtsheeftvoorra | 03-01-08 | 20:32

@redactie
U noemt vlekkeloos maar wat dacht u van dit stukje geschiedvervalsing:

Met de komst van de islam in 137 VOOR Christus werd Bagdad de hoofdstad van het rijk dat bestond uit verschillende staten,’kalifaten’.

Let op de zinsnede: "De komst van de Islam in 137 voor Christus". Pas ene Mohammed heeft in 683 na Christus de grondvesten gelegd voor de totalitaire ideologie die we nu Islam noemen.
Hier zit een kleine 800 jaar verschil tussen. Maar de Moslims noemen Abraham ook al een moslim net zoals ze Jezus als moslim zien. Alles ter eigenere eer ende glorie.

Weisse rose | 03-01-08 | 20:22

Aan doekle & meelopers

Ik vind jullie oproep heel origineel, emotioneel, goed getimed, goed bedoeld,
goed uitgewerkt, zeer prijzenswaardig, buitengewoon politiek correct en dus bovenal bijzonder misselijkmakend.

Henderikuz | 03-01-08 | 20:14

-weggejorist-

Lizzard | 03-01-08 | 20:08

Wat zijn het toch ook domme lutsers die linksmensen. Doekle moet zich toch helemaal doodschamen als hij ziet wat voor geteisem hij representeert en mobiliseert.

Brandje | 03-01-08 | 19:52

Marks 03-01-08 @ 19:09
Ik denk toch echt dat het aan jezelf ligt. Het is geen rassen vraagstuk want er wordt harder tegen de Antilliaan aangeschopt dan tegen de Surinamer. Het is het gedrag van het volk zelf wat zorgt voor de stigmatisering. Je opstelling door jezelf in de slachtofferrol te plaatsen is daar een goed voorbeeld van. Als je wil kun je hier goed je brood verdienen en een plezant leven opbouwen.
.
Over Hindoestanen, Surinamers, Chinezen, Libanezen etc. hoor je nauwelijks iets, die doen hun ding en proberen mee te doen in de maatschappij. Mensen die de boel lopen te verzieken zijn de ook de grootste huilebalken. Dat terwijl ze aan alle kanten geholpen worden, van een eigen bedrijf opzetten tot een baan via positieve discriminatie.
.
U bent dan ook een goed voorbeeld voor de zieligheidsindustrie

Wishbone | 03-01-08 | 19:37

Wat Fokke en Sukke zeggen.

MAXIMO | 03-01-08 | 19:30

-weggejorist-

Lizzard | 03-01-08 | 19:29

lol @ fokke en sukke

Bicycle_Repairman | 03-01-08 | 19:29

Samenwerken met dit soort volk heeft niks met opbouwen en positivisme te maken. Dit komt gewoon neer op collaboratie.

de ondervoorzitter | 03-01-08 | 19:26

@ Lizzard 03-01-08 @ 19:04

Is dromen leven of leven een droom?
Ik was oppe sjet met vrienden in Kathmandu.
Niks mis met je overigens, scherp als altijd dus.. ;)

wopper | 03-01-08 | 19:22

Wel Marks ik ben een niet westerse allochtoon, die hier een mooie jeugd heeft gehad en enorm dankbaar is voor de faciliteiten die ik heb gekregen, ter voortzetting van een prima leven. Ook heb ik altijd genoten van het culturele open klimaat in nederland. Nederland is voor mij een van de beste plekken op de aarde die ik kan bedenken. Dat betekent dat dit land mij wel wat waard is.
Ik heb 50% allochtone vrienden en zelfs moslims in mijn familie. Die laatste groep heeft het niet zo op nederland, wel veel zwart werken, en uitkeringen hebben, maar altijd klagen. Mijn allochtone vrienden houden allen van nederland, van de senegalezen tot de marokkanen. Feit is wel, dat hun sociale en economische ontwikkeling afhankelijk is van hun taalbeheersing. Zij begrijpen dat en doen daar alles aan, ambitieus als ze zijn. Ik denk dat als je positief tegen de maatschappij aankijkt je ook zo behandeld wordt.
Plato zei dat, `je krijgt precies datgene terug van de maatschappij, wat je erin stopt`.

Borghesia | 03-01-08 | 19:22

Ach, Doekle heeft een groot voordeel ten opzichte van Pim: Groen links zal hem niet snel laten liquideren. En Wilders, Verdonk etc zijn er te fatsoenlijk voor. Volgens mij is Doekle is een beetje de Samir van het gristendom, een soort natte scheet. Je hebt er even last van maar het waait vanzelf wel over.

jan-lul-de-behanger | 03-01-08 | 19:13

Beste Borghesia,

Bedankt voor de tip, ik zal uitkijken met op het strand te gaan liggen. Want als er tegen me geschopt wordt dan is het compleet mijn eigen fout. Had ik maar niet op het strand moeten gaan liggen of geboren worden in nl met een afwijkende kleur.

Nogmaals,
vraag het ze zelf.

Dus stel dat je allochtonen in je vrienden kring hebt, stel he,
probeer ze eens op de man af te vragen wat ze vinden van hoe het in nl is gesteld met discriminatie. Probeer het in een prive omgeving met een gezellig drankje erbij zodat ze zich comfortabel voelen. Of ze ook merken dat hun situatie is verslechterd ondanks dat ze geen moslim zijn.

Aan de hand van je opmerking ga ik er vanuit dat je geen moslims in je vriendenkring hebt.

Marks | 03-01-08 | 19:09

-weggejorist-

Lizzard | 03-01-08 | 19:04

Enne... de contactgroep Afvalligen van Yslam en Allochtone Atheïsten Nederland (kortweg AYAAN) dan? Waar zijn die?
Oh, die krijgen geen subsidie natuurlijk.

koerbagh ® | 03-01-08 | 19:02

De oorzaak van het schoppen tegen het blikje is degene die het blikje heeft weggegooid.

Gelukszoeker | 03-01-08 | 19:02

Beste Marks, ken je het verhaal van het colablikje.
Er lag eens een leeg colablikje op het strand, komt er een man aan, en wat denk je wat hij doet... hij schopt met een knal het colablikje de lucht in.
Wat denk je dat de oorzaak van het schoppen tegen dat blikje is ?
Antwoord: Het blikje zelf.

Het lijkt mij welhaast onmogelijk in NL dat iemand zomaar stelselmatig gediscrimineerd of genegeerd wordt, ik heb dat nog nooit meegemaakt of gezien.
Tenzij je met neonletters op je voorhoofd loopt waar "Hit Me" op staat.

Borghesia | 03-01-08 | 19:00

Doekle Terpstra is echt zo'n figuur die zich letterlijk Overal mee denkt te moeten Bemoeien. Normale mensen bouwen bruggen, huizen, snelwegen, vinden de brandstofcel uit, ontwikkelen ruimtestations, maar wat doet Doekle? Alleen maar zich overal mee bemoeien. Dat is wel het allerlaatste waar de gezonde Hollander op zit te wachten.
Tja, meneer heeft Personeelswerk en Arbeidsverhoudingen gestudeerd, wat wil je?
Dan zou ik zeggen: DOE dan eens wat aan die arbeidsverhoudingen van al die mensen die je zo zielig vindt en laat normale mensen met rust.

JanRap | 03-01-08 | 18:59

@Lizzard

Kom op, steek je kop niet in het zand. Dit is een rassenvraagstuk. Dat is het altijd geweest. Van Jan Maat, Flip de Winter tot aan Wilders. Het gaat er gewoon om dat er mensen in Nederland wonen die er niet uizien als Nederlanders, een andere cultuur hebben en als ze willen dan kunnen ze misschien over je spreken in een andere taal.

Denk je dat het om het meerendeel van de reaguurders alleen om moslims gaat?

Willen de reaguurders even opstaan die willen stoppen met de deportatie als alle moslims het land uit zijn?

Marks | 03-01-08 | 18:57

@ Lizzard 03-01-08 @ 18:43

Scherp. * bergt zaddoek weer op * Door het continu foutief gefemel van de Doekoeloes was ik bijna de rooie draad kwijt.. of de broodkruimels..

wopper | 03-01-08 | 18:48

Majesteit, leest u mee?

colonnecinco | 03-01-08 | 18:47

Marks 03-01-08 @ 18:04

Zeg, Karl, mot ik jou nou serieus nemen. Je hebt het over allochtonen. Als enige in de draad. Doei!

bottehond | 03-01-08 | 18:46

-weggejorist-

Lizzard | 03-01-08 | 18:43

Kudt!!! Ik ben te laat voor pianoles, nou ja, dan maar gelijk naar hockey.

jopi | 03-01-08 | 18:39

@Auke

Lees aub je eigen post na.
Je geeft het antwoord zelf al:
"Indische luitjes werden altijd als "de onzen" beschouwd".
Je impliceert dat de Turken, Marokkanen, Surinamers, Kaapverdianen, Antillianen etc., etc. niet de "onzen" zijn.
Het zijn vreemden. En het is juist de behandeling alsof ik een vreemde zou zijn waar ik het over heb. Ik ben geen vreemde, ik ben op en top Nederlander, allleen met een kleurtje.

Marks | 03-01-08 | 18:37

Ik krijg een kankergezwel als ik over dit soort "prominenten" lees. Gatverdamme, wat een slappe BAGGER!

DeRuk2007 | 03-01-08 | 18:36

@Jeremia

Ik denk dat als je meerdere allochtone collega's en vrienden het op de man af zou vragen dan zou je hetzelfde horen.

Natuurlijk was mijn eerste post niet serieus bedoeld en was het meer een uiting van frustratie. Natuurlijk baal ik ook van de oplopende chaos. Maar ik heb het gevoel dat het overgrote deel van de reaguurders of niet het verstand hebben om in te zien dat er een opgaande beweging in spiraal zit en dat haatzaaien geen oplossing is, of dat men uit is op een escalatie met gevolgen die hun beperkte verstand en de voorstellingen van de gemiddelde Nederlander te boven gaat.

Marks | 03-01-08 | 18:33

@colonnecinco 17:47
Ja precies, de hypocriete establishmenthoerrr met z'n ongeneeslijke vorm van dhimmitude.

Aussie | 03-01-08 | 18:31

@Marks 03-01-08 @ 18:17
Sorry, Ik snap er helemaal niets van. Ik heb behoorlijk wat Indische mensen in familie en kenniskring en heb nooit te nimmer enig signaal vernomen dat zij gebukt gingen onder discriminatie van autochtonen. Indische luitjes werden altijd als "de onzen" beschouwd.

Auke | 03-01-08 | 18:29

Ik was nog niet klaar @fzwart.
Klote enter-toets

4) Zoals ik al zei is het voor de gemiddelde allochtoon niet verstandig om over dit alles vrijuit te spreken op de werkvloer juist vanwege de vooroordelen.
Zoals ik al zei denkt ruim 30% van mijn allochtone vriendenkring er hetzelfde over en ze zijn allemaal hoog opgeleid.

5) Waarom ga je ervanuit dat ik niet hard werk? Omdat ik dit aan de kaak stel? Het leven bestaat niet alleen uit een financiele voldoening. Die heb ik, ik eis datgene wat het grondrecht is van elke mens, namelijk een gelijke behandeling op straat, in de supermarkt, bij de bakker, in de kroeg etc.

Marks | 03-01-08 | 18:21

Marks 03-01-08 @ 18:04
Dat een gedeelte van de allochtonen zonder moslimachtergrond in Nederland onder elkaar anders praten als het over het gediscrimineerd voelen gaat dan tegen de buitenwereld klopt wel. In ieder geval ken ik een hindoestaan waar ik onder vier ogen eens een mooie discussie mee had. Volgens mij werd hij niet gediscrimineerd. Hij had een NL paspoort en dezelfde plichten en rechten als ik. En, voegde ik er aan toe, zo hoort het ook! Zijn antwoord was 'Ja dat vind jij'. Waarmee hij wilde zeggen dat ik veel te veel van mijzelf uitging, maar dat zijn ervaringen met andere autochtone Nederlanders anders was. Dat heeft mij wel aan het denken gezet. Oftewel, nuttig gesprek.

Jeremia | 03-01-08 | 18:20

en @fzwart

1)Ik kan er niets aan doen dat je hetzelfde ervaart in de Bijlmer. Ik woon er niet. En als ik er zou wonen dan is er in ieder geval 1 die jou niet zou discrimineren, namelijk ik, dat is namelijk tegen mijn principes.
Als ik in de Bijlmer loop dan voel ik hetzelfde als jij ongeveer, namelijk dat men vindt dat ik er niet thuis hoor vanwege mijn super Nederlands accent, Nederlandse manier van lopen, kleden en muziek luisteren. Dus wat dat bereft zitten we in hetzelfde schuitje. Maar inderdaad, ik voel geen minachting, meer iets van "Oprotten, hypocriet, afkomstverloochenaar".

Echter, jij kan ervoor kiezen om niet naar de Bijlmer te gaan. Op de meeste andere plekken zul je wel geaccepteerd worden. Voor mij zijn die plekken schaars. De betere wijken in de grote steden zijn qua acceptatie nog wel het meest toepasselijk.

2) mijn voorouders komen niet uit Afrika

3) IK WIL GEEN VOORKEURSPOSITIE! IK WIL EEN GELIJKE BEHANDELING. IK WIL BEOORDEELD WORDEN OP DE INHOUD EN NIET OP DE HUIDSKLEUR.

Marks | 03-01-08 | 18:17

Marks 03-01-08 @ 18:04
Ik denk dat de kansen voor de gemiddelde marokkaan in achterbuurten significant toenemen als hij zijn opleiding afmaakt en niet in de criminaliteit vervalt, zoals dat nu wel met heel grote groepen het geval is. Als je gediscrimineerd wordt moet je jezelf eens gaan afvragen wat de reden is van de discriminatie. Waarom hebben grote aantallen ander allochtonen er zoveel minder last van? In Bloemendaal wonen geeft je geen enkel voorrecht, een goede opleiding en een goede opvoeding daarentegen wel.

Wishbone | 03-01-08 | 18:11

Wat een domme actie! taboe dat lost veel op

MrYoung | 03-01-08 | 18:04

@Auke, Bottehond
Die gedachte heb ik al lang geleden als optie overboord geworpen toen ik erachter kwam dat pakweg 40% van de allochtonen die ik ken er het zelfde over dachten. In besloten kring dan he, soms is het noodzakelijk uit het oogpunt van carriere maken om sommige meningen voor je te houden. Is niks scheinheiligs aan. Er moet brood op de plank komen. Dus statistisch gezien kan ik uitsluiten dat de reden van mijn ongenoegen mijn eigen sukkeligheid is. Ik beweer natuurlijk niet dat ik op andere vlakken geen sukkel ben. Neem bijv. het feit dat ik hier op een fascist-vriendelijke omgeving een discussie aan ga. Een beetje sukkelig als je weet dat het toch geen moer uithaalt. Het is nu eenmaal moeilijk om aangeleerd haat te verdrijven. Mijn ouders delen mijn mening trouwens niet. Ik denk dat het waarschijnlijk komt omdat ze zich gewoon schikken in de situatie. Maw. mijn negativiteit is niet aangeleerd maar opgelegd door mijn complete omgeving.

@Flodder
Je hebt helemaal gelijk. Maar ik moet bekennen dat het niet makkelijk is om te vergeten voor mij.

@Jeremia
Ik ben inderdaad wat kleiner van stuk, maar ik voel me zeer zeker niet kleiner of groter dan wie dan ook.

@Aktivist
Ook weer helemaal mee eens.
Als niet de Europese gemeenschap maar een andere als "winnaar" uit de middeleeuwen was gekomen dan waren de rollen waarschijnlijk omgedraaid en was ik misschien de rascist. Voor als nog toe vertrouw ik op mijn eigen besef van menselijke gelijkheid en ga ik ervan uit dat ik waarschijnlijk in de positie van de Aktivist zou zitten.

@Wishbone
Ik heb het artikel gescand, dus excuses als ik verkeerde conclusies trek als ik je wijs op het volgende:
- Ik ben geen Marokkaan
- Ik ben geen crimineel
- Ik ben het er ook niet mee eens dat discriminatie een excuus voor criminaliteit zou zijn. Ik ben het levende bewijs net zoals 90% van alle allochtonen. Criminaliteit heeft nooit een excuus. Ik geloof wel dat de kans om in criminaliteit te vervallen groter is voor een gediscrimineerde Marokkaan uit een achterbuurt met ouders die sociaal-economisch gezien geen kans hadden gezien om in bloemendaal een onderkomen te vinden DAN een tiener uit dus Bloemendaal die in een strak tijdschema zit vanwege de hockeyclub, pianoles en Nijenrode voorbereidingen.

Statistische uitspraken zijn zo moeilijk te interpreteren als je alle externe factoren niet hebt weggestreept.

Marks | 03-01-08 | 18:04

DoekleTerpstra is het BRUINE KWAAD!!!!

Bijstandtrekker | 03-01-08 | 17:54

@king of lies 15:33
O ja das waar ook, op oudjaars dag wist je het ook al zo goed bleek vandaag.

jopi | 03-01-08 | 17:52

-weggejorist-

rifkicker | 03-01-08 | 17:51

Doekle Terpstra vindt zichzelf een Übermensch.

colonnecinco | 03-01-08 | 17:47

superjan 03-01-08 @ 16:00
Ja redactie als je de financiering van deze doekel actie achterhaald hebben we pas echt nieuws

Sancho Panza | 03-01-08 | 17:46

kolonel klootoog 03-01-08 @ 17:32
Klootoog = scrotum onder je wenkbrauw, Einstein.
En niet zo boos doen dat ik je afwijs: de heren Hond & Bever delen mij met smaak, waarbij de botte de tedere is, wat je niet zou verwachten, en de bever weer zo ruig als een kokosmat. Een prachtige balans.
En nu de straat op, jij: ga je milde theorieën verkondigen en keurmerkstempels op hoofddoeken zetten.

Shalome | 03-01-08 | 17:45

@Marks 03-01-08 @ 17:15
Dezelfde soort discriminatie ondervind ik als blanke altijd als ik in de Bijlmer loop. Maar ik jank daar dan niet over.
Wel weer typerend dat je moet zeuren over het feit dat iemand 10 generaties terug in je familie van het door droogte en hogersnood geteisterde Afrika gratis is vervoerd naar de mooie en lekkere Carribbean. En dat jij daar als afstammeling van meent een voorkeurspositie te moeten krijgen.
Op mijn werk zie ik genoeg zwarten/gelen/marocs etc waar het prima mee vertoeven is. Die hebben gewoon door dat je er met goed werken echt wel kom en dat zielig janken alleen maar tegen je werkt.

fzwart | 03-01-08 | 17:41

@Curse of the Scorpio 03-01-08 @ 15:18

Ik kon het niet beter zeggen...

Reject | 03-01-08 | 17:40

Stomme puntmutsen. Dat vind ik he, dat zijn ze niet. Dat vind ik.

Rest In Privacy | 03-01-08 | 17:35

Iko Nal 03-01-08 @ 17:26

Zucht. Nogmaals, jij kan niet in de hoofden van 'de meeste mensen' kijken. Dus maak je niet belachelijk met teksten als; De meeste mensen stemmen niet op Wilders omdat.... blablabla. Verpak je eigen mening niet met deze kwats om er meer autoriteit aan te geven. Daar prikt ieder weldenkend mens doorheen.

Flodder | 03-01-08 | 17:34

@ Shalome 03-01-08 @ 17:24

Eeuwig zonde. Ik snap even niet wat je met 'scrotum onder je ogen' bedoelt. Je maakt wel heel duidelijk dat je van jou wel heel veel boos boe-geroep kan verwachten, maar dat een beetje effectieve belediging er niet inzit.

kolonel klootoog | 03-01-08 | 17:32

Blij dat die engerds zich bij Doekle hebben aangesloten. Daar kan hij nog flink mee om de oren worden geslagen.

peter400 | 03-01-08 | 17:31

@Marks 03-01-08 @ 17:15
Heb je misschien ooit bedacht dat het allemaal komt omdat je gewoon zelf een sukkel bent en het niets met je huidkleurtje te maken heeft (gehad)?

Auke 03-01-08 @ 17:20

Pak 'em, Auke!

bottehond | 03-01-08 | 17:30

Marks 03-01-08 @ 17:15

Je trekt het tegengekomen racisme wel heel erg aan. Trek je schouders op en minacht diegene die te dom of te wrokkig zijn om hun achterlijke racisme te ontstijgen ipv kwaad te zijn op alle Nederlanders en te verworden als de racisten die je bent tegengekomen in je leven. Of kamp je zelfs soms met wrok over je leven en heb je ook een zondebok nodig?

Flodder | 03-01-08 | 17:30

-weggejorist-

Lizzard | 03-01-08 | 17:29

Schoorsteenveger 03-01-08 @ 17:25
*heh*
Ik zal ze de pagina uit woordenboek sturen waar 'democratie' op staat.

Shalome | 03-01-08 | 17:28

"W. vertegenwoordigt het Kwaad in onze samenleving. Dit Kwaad dient gestopt!" Aldus een vrome gelovige (welzeker van belang mbt. smans weloverwogen bezigen van termen als "het" Kwaad)...

DoekleTerpstra lijkt nu een (eigenlijk weinig) andere jas aan te trekken maar zijn boodschap blijft dezelfde. Zijn middelen ook.

Hij is de aanvoerder van een extraparlementaire aktie gericht tegen bepaalde volksvertegenwoordigers (zeer kwalijk), hun achterban (vooral doen), het vrije woord (helemaal zeker vooral doen) en de nederlandse mens in 't algemeen (dipje?). De man is gek. Neem die vent toch tegen zichzelf in bescherming.

Oh ja, Doekle is ook tegen intolerantie, racisme, uitsluiting, haat, nalekkende benzineslangen, scheurlipjes op sappakken en hondenstront. Dat dan weer wel.

widtvoet... | 03-01-08 | 17:28

@Maaier 03-01-08 @ 16:35
geeft ruiterlijk toe dat de diepte van deze vergelijking niet aan een ieder gegeven is om te doorgronden.

Auke | 03-01-08 | 17:28

@Flodder 03-01-08 @ 17:17

Dan raad ik u aan wat verder te kijken dan de politieke "analyses" van de door PVDA-ers bevolkte zenders en kranten. Daar vind het men fijn om Wilders-stemmers als tokkies weg te cijferen want dan hoeft er geen aandacht aan hun mening worden gegeven. Het is al sinds Pim Fortuyn duidelijk dat een bijzonder groot deel van de bevolking zich niet thuis voelt bij de traditionele politieke partijen. Schattingen lopen uiteen van 30 tot 60 zetels. Deze groep, als die al gaan stemmen bij zo´n gebrek aan alternatief, stuitert heen en weer tussen de gevestigde partijen, vandaar de grote verschillen van dag tot dag in hoeveel zetels een traditionele politieke partij zou halen.

Iko Nal | 03-01-08 | 17:26

Weet je wat we gooien gewoon alle niet Westerse allochtonen eruit. Probleem opgelost, zo hebben die dubbele paspoorten ook nog een functie!

RJ2U | 03-01-08 | 17:26

Marks 03-01-08 @ 16:15
Marks 03-01-08 @ 17:15
Als ik ervan uitga dat je geen last hebt van het calimero syndroom (en dat doe ik dan maar even gemakshalve) dan kan ik je reacties hier wel begrijpen.

Jeremia | 03-01-08 | 17:25

Sorry, Maaier, maar ik maak de bloemlezing toch even af.

Islamitisch Democratische Partij, beginselprogramma

pag. 16
"De overheid regeert bij de gratie van Allah en moet dit ondermeer tot uitdrukking brengen in het gebed. Zij ontleent dus haar gezag niet en kan dat ook nooit ontlenen aan het volk."

pag. 17
"De overheid ontleent haar gezag niet aan het volk. Deze opvatting staat in verband met de volkssoevereiniteit. De IDP daarentegen erkent de absolute soevereiniteit van Allah, terwijl de volkssoevereiniteit slechts de staat en de algemene volkswil als haar Allah erkent."

pag. 20
"Alle wetgeving dient te zijn gegrond op de wet van Allah. Niet de wil van een willekeurige meerderheid, zoals in de volkssoevereiniteitsgedachte, maar de normen van Allah behoren de inhoud van de wetgeving te bepalen. Allah’s wetten gelden voor alle tijden en plaatsen en zijn heilzaam voor de gehele samenleving."

pag. 21
"De beschermende taak van de overheid moet zich in het bijzonder te richten op het tegengaan van aanslagen op de door Allah uitgevaardigde regelingen. Hier worden met name het huwelijke en gezin genoemd omdat deze een hoeksteen voor de samenleving vormt en aantasting daarvan de gehele samenleving ondermijnt en ontwricht. Dit betekent ook dat de overheid als de dienaar van Allah nooit zogenoemde alternatieve samenlevingsvormen met het huwelijk mag gelijkstellen."

pag. 22
"De IDP rekent ook de doodstraf tot de rechtvaardige en rechtmatige straffen. Dat is voluit overeenkomstig Allah’s Woord en is universeel van karakter. Deze visie staat echter haaks op de huidige maatschappelijke opinie."

pag. 25:
"De IDP kan zich om principiële redenen niet zonder meer achter de vrijheid van onderwijs scharen. Haar diepste overtuiging is dat al het onderwijs overeenkomstig de norm van Allah moet zijn. Zij roept de overheid op dat te bevorderen en daarmee strijdige ontwikkelingen tegen te gaan. Het ideaal van de IDP drukken we zelf uit met de term ’De openbare school met de Koran’. De IDP maakt zich sterk voor een Islamitisch-genormeerd onderwijs en spreekt de overheid daar op aan."

pag. 27:
"De IDP is in het algemeen geen tegenstander van internationale samenwerking. Voor een deel is internationale samenwerking een noodgedwongen feit geworden, maar deels wordt ze ook aangegaan om beter het eigen belang te dienen.
Met bepaalde vormen van samenwerking heeft de IDP wel principieel moeite. Dat zijn de Verenigde Naties en de verschillende Westeuropese samenwerkingsverbanden, zoals de Raad van Europa en de Europese Gemeenschap."

Nou, Doekie, ga maar benoemen.

Schoorsteenveger | 03-01-08 | 17:25

Marks 03-01-08 @ 17:15
NU vertel je toch niks nieuws. Iedereen met een IQ boven zijn/haar schoenmaat en met een kritische geest weet dat er onder het über-political correcte gelul een bende racisten schuilgaat.
En om nog eens een open deur in te trappen: Racisme is helaas geen exclusieve uitvinding van de witmannen, hoewel die er hééél goed in zijn.

Aktivist | 03-01-08 | 17:24

kolonel klootoog 03-01-08 @ 17:15
Ten eerste is dat uitsluitend voorbehouden aan bottehond en nattebever, en ten tweede tong ik niet met mannen die een scrotum onder hun wenkbrauw hebben hangen. Al ben ik lichtelijk in opwinding door dat uniform, dat dan weer wel.

Shalome | 03-01-08 | 17:24

Nieuw mocro topic...

Dephne Dackers | 03-01-08 | 17:23

Die Doekle Terpstra heeft een mooi beetje gajus om zich heen verzameld, wat een enge mensen zijn dat. Zal nu wel duidelijk worden waar voor ze staan! Komt bij mij een beetje over als landverraad van die Terpstra. Waar blijft de tegen beweging?
Of is die er al? Wilders Verdonk etc.
Waar zal dit gaan eindigen…………………….???????

dwar | 03-01-08 | 17:22

Stond Meki dr niet op?

nunu | 03-01-08 | 17:22

Dephne Dackers : LOL ! Het wordt voor enkele reaguurders weer tijd voor de dagelijkse hoeveelheid paroxetine voor men zich straks afreageert op de kat van de buren of z'n aan de rolstoel gekluisterde moeder.

snuff | 03-01-08 | 17:22

Marks 03-01-08 @ 17:15
Grappig je comment doet me sterk aan een artikel denken wat ik eerder gelezen heb. Ik zal het linkje neerzetten zodat u zich daarvan kan vergewissen.

www.volkskrantblog.nl/bericht/117913

Wishbone | 03-01-08 | 17:21

Iko Nal 03-01-08 @ 16:53
En als pion van de machthebbers mag doekle nu met zijn kansloze initiatief de gemoederen bezighouden, terwijl intussen de machthebbers hun vuile was lekker binnenshuis kunnen houden - verdeel en heers, nietwaar?

Aktivist | 03-01-08 | 17:20

@Marks 03-01-08 @ 17:15
Heb je misschien ooit bedacht dat het allemaal komt omdat je gewoon zelf een sukkel bent en het niets met je huidkleurtje te maken heeft (gehad)?

Auke | 03-01-08 | 17:20

@zum kotzen 03-01-08 @ 17:15

Nou volgens maaier niet hoor. En je weet, hij heeft altijd gelijk want hij vindt dat hij gelijk heeft.

Iko Nal | 03-01-08 | 17:18

Shalome 03-01-08 @ 17:09

Gatverdamme, jodenkoeken bevatten bloed van kinderen! Ik vond ze nog wel zo lekker.
Iko Nal 03-01-08 @ 17:10

Dat heb ik nog nooit bewezen gezien. Er zullen ook vast een hoop domme racisten op Wilders stemmen, maar mijn (en Maaier's) punt was dat je niet moet spreken uit naam van de meeste mensen.

Flodder | 03-01-08 | 17:17

Ik hoor en lees het allemaal weer: het nieuwe jaar is net 3 dagen oud en het belooft nu al een spetterend 2008 te worden !!! De zalvende adhesie reacties van mooislim Nederland suggereren de optie van een fijn één-tweetje tussen het bergvolk en de "moreel-elitaire-ambtenaar-met-teveel-vrijetijd"". En zoals altijd in Nederland: maar weer eens eindeloos beppen over (allang bekende)problemen=probleem oplossen.

* surft ondertussen naar www.immigration.govt.nz/migrant/genera... *

Grijskijkert | 03-01-08 | 17:15

@ Shalome 03-01-08 @ 17:12

*schaaltje osseworst op de de zet*

Gaan we dan nu eindefuckinglijk tongen?

kolonel klootoog | 03-01-08 | 17:15

@ Iko Nal 03-01-08 @ 17:10

Sterker nog, ik denk dat de meerderheid van Wilders' stemmers met pijn en moeite op hem stemmen door zijn domme geschreeuw, onhaalbare geblaat en narcistische zelfverheerlijking als Profeet van de anti-islamisten. Maar helaas, hij is de enige politicus (nou ja, naast Pastors) die zich zo radicaal keert tegen een grote bedreiging van de Nederlandse democratie: de islam.

zum kotzen | 03-01-08 | 17:15

@JungleBunny

Haleluja!
Ik dank u, u stelt hier 2 typische gedachtengangen van de gemiddelde autochtoon ten toon.

1) NEDERLAND IS MIJN THUISLAND! Ik heb geen ander thuisland! Ik kan er niets aan doen dat mijn voorouders van straat zijn geplukt om op de boot gezet te worden om in een Nederlandse kolonie te gaan werken. En toen Nederland van de kolonie af wilde binnen een planning van 1 jaar, hadden mijn ouders verstandelijk-staatsrechtelijk gezien geen andere keus dan de optie aan te nemen die ze werd aangeboden, namelijk behoud van nationaliteit. Ook al hadden ze geen keus, het was hun keus en niet de mijne. Ik ben als Nederlander geboren, als Nederlander opgevoed, openlijk en onderhuids geminacht vanwege mijn hele mooie bruine kleur en heb met vallen en opstaan hier een bestaan opgebouwd. NIEMAND had het recht om mij als een 2e rangs burger te beschouwen. Ik ben geen moslim, maar de gemiddelde moslim behandeld mij beter dan de gemidelde autochtoon ondanks hun middeleeuwse ideeen. Vindt U het erg als ik u allen uitlach als jullie een koekje van eigen deeg krijgen
2) U neemt het mij kwalijk als ik u schaar onder "jullie"? Ik maak daarmee een relatieve fout van 10% gezien de reacties hierboven. En "jullie" mogen wel een relatieve fout van 90% maken door onterecht te generaliseren in het hele vreemdelingendebat. Dat is meten met 2 maten, landgenoot!

Marks | 03-01-08 | 17:15

Iko Nal 03-01-08 @ 17:13
Ik vind ze ook niet te hachelen - misschien zou een vermalen dreumesbipsje erin geen kwaad doen.

Shalome | 03-01-08 | 17:14

Er kan geen bloed in een matze zitten want een matze smaakt nergens naar. Beendermeel misschien?

Iko Nal | 03-01-08 | 17:13

IDF = IDP

zum kotzen | 03-01-08 | 17:12

kolonel klootoog 03-01-08 @ 17:04
Oh gelukkig, dan komt het allemaal tiptop in orde en Terpstra's eulogie zal als door de hemel zijn gezonden.

Shalome | 03-01-08 | 17:12

@Flodder 03-01-08 @ 17:02

Tuurlijk, er zijn altijd mensen die serieus menen dat je de koran kan verbieden en die zou je ook samen met de rest van SBS6-kijkend nederland de zee in willen schuiven. Wat juist opvalt aan de steun voor Wilders is dat daar veel hoog opgeleide mensen tussen zitten die zich gerealiseerd hebben dat een stem op de traditionele partijen nooit zal leiden tot een verandering, ongeacht de richting ervan.

Iko Nal | 03-01-08 | 17:10

King of controversy 03-01-08 @ 17:05
Gooi dat toetsenbord maar weg.

Dephne Dackers | 03-01-08 | 17:09

King of controversy 03-01-08 @ 17:05
Zeer geestig, alleen liggen de feiten van het sprookje (feiten van het sprookje, nóg geestiger) anders. Het was het bloed van kinderen dat ze in matzes verwerkten. De upgrade naar kindervreters was nieuw.

Shalome | 03-01-08 | 17:09

Heeft Doekle al beveiliging?

luisindepels 03-01-08 @ 17:02

Dan alleen omdat hij doorlopend Jules Croisetjes afgeeft, die scheitlijster. Zie je: zijn criticasters zijn namelijk van het Vrije Weaurd en debat, in tegenstelling tot zijn fellow-travellers en knuffels. Die hebben een aardige track-record om beveiliging nodsig te maken. Doekoe is een lafaard en een zielige jankerd.

bottehond | 03-01-08 | 17:08

@ Iko Nal 03-01-08 @ 15:52

Thanks voor de info, hiermee is dus duidelijk dat de IDF niks heeft te zoeken in het Nederlands democratisch bestel. Een partij kan best op religieuze beginselen gebaseerd zijn, toetssteen voor haar bestaansrecht is m.i. de vraag of die partij de democratie (toestaan van diverse geluiden en vrijheid van meningsuiting, ook als die mening niet de jouwe is) onderschrijft. Bij de IDF is dat duidelijk niet het geval, zij willen een op islamitische grondslag gebaseerde staatsinrichting. Ergo, de sharia i.p.v. de democratie.

zum kotzen | 03-01-08 | 17:07

beste doekle, als je jezelf met je clubje wel tolerant vindt... kap dan eens met azijnpissen richting wilders en tolereer dat anderen een andere mening hebben.

je postbode | 03-01-08 | 17:06

@ Shalome
Nou speciaal voor jou dan. Ik geloof dat iedereen het toch wel doorhad dat ik een karikatuur aan het neerzetten ben, of niet soms?
Zelfs aseinzeiker had het (bijna) door.
(ben het inhoudelijk namelijk met kolonel klootoog eens, dus heeft het weinig zin om zijn postjes na te praten. Voegt niks toe. dit ook niet, maar kan wel vermakelijk zijn, als je ten minste een normale portie hersens in je bovenkamer hebt. Zoals wel vaker met dat verachterlijke grauw kunnen ze nog geen diamant van een zondkorrel onderscheiden. Het enige verschil dat ze constatreren is dat de diamand wat lastiger kauwt).

King of controversy | 03-01-08 | 17:05

@ Shalome 03-01-08 @ 16:57

Mits in het bezit van een Nederlands paspoort en/of woonachtig in Nederland richte Terpstra zich inderdaad ook tot hun.

kolonel klootoog | 03-01-08 | 17:04

Iko Nal 03-01-08 @ 16:53

Is zeker wel druk in jouw hoofd met al die gedachten van de 'meeste mensen'? Meeste mensen kunnen ook wel eens niet op Wilders stemmen omdat zijn oplossingen meer onze westerse waarden/ vrije rechtstaat aantasten dan die haatbaarden ooit kunnen doen als we pal achter die waarden gaan staan ipv ze aan te passen onder het mom van tolerantie of ze alvast bij het grof vuil te gooien omdat ze bedreigd worden.

Flodder | 03-01-08 | 17:02

Heeft Doekle al beveiliging?

luisindepels | 03-01-08 | 17:02

Iko Nal 03-01-08 @ 16:59

Insinuaties van het kaliber "eigenlijk is een meerderheid het met wilders een"of "men stemt op wilders om de bestaande elite open te breken" zijn slaan inderdaad nergens op, dat zijn projecties van wat ze zelf vinden.

Maaier | 03-01-08 | 17:02

@Maaier 03-01-08 @ 16:57

Dus "alle andere" insinuaties slaan nergens op omdat jij het niet meer weet?

Iko Nal | 03-01-08 | 16:59

Iko Nal 03-01-08 @ 16:55
Helemaal gelijk. Combinatie van slecht kunnen orienteren en panisch voor links. Zal maar even rust nemen.

Ron de Weijze | 03-01-08 | 16:59

Doekle weet wat hij doet. Weet dondersgoed waar hij mee bezig is. Hij zal eea. op deze manier nú op de spits willen drijven. Voor je 't weet zijn er weer aanslagen, onlusten of veel erger nog... verkiezingen.

Terpstra is noer een vazal van de Vinger. Hij streeft naar onsterfelijkheid en dit kleedje zou wel es een heel eind kunnen vliegen. Althans, zo heeft hij zich schijnbaar laten wijsmaken.

Maar dit kleedje vliegt naar nergens lieve Doekel. En jouw (!) naam staat erop. Sukkel! Namens wie in hemelsnaam. Namens wie?

widtvoet... | 03-01-08 | 16:59

@ vander F 16:48
voor zover ik weet reaguurt het koningshuis hier niet, dus zinloos om ze aan te spreken. hoewel, datzelfde kun je zeggen van het grauw. Dat reaguurt hier wel, maar is ook volkomen zinloos om ze aan te spreken.
Collectief in de knieholte's trappen en een neqschot.
@ Shalome 16:46
Ken je dat vooroordeel niet? De Joden stoppen met Pasen altijd kinderen in hun koeken.. Is echt waar hoor.

King of controversy | 03-01-08 | 16:59

Maaier 03-01-08 @ 16:57
Als meubilair van GS weet jij het waarschijnlijk het best.

Wishbone | 03-01-08 | 16:59

King of controversy 03-01-08 @ 16:45

Lezen gaat je slecht af, lutser.
In het begin las ik je commentaar nog wel eens. Maar het begint steeds meer karikaturale trekjes te krijgen.

azijnseikerT | 03-01-08 | 16:58

kolonel klootoog 03-01-08 @ 16:53
Ah, nu stel je de zaken zo voor dat het net is alsof Terpstra zich uniquement richtte tot de homofobe, misogyne, extremistische, antisemitische, intolerante, racistische, apartheidsminnende en -stimulerende en misdadige moslims?

Shalome | 03-01-08 | 16:57

Wishbone 03-01-08 @ 16:53

Een groot deel van de reaguurders zijn idioten die alles geloven wat GS/staatsjournaal/Telvaag/trouw ze voorschotelt.

Iko Nal 03-01-08 @ 16:53

Nou een deel van de mensen die Wilders stemt is het wél met 'm eens, sterker nog, als ik sommigen hier mag geloven, is eigenljk een meerderheid van NL het met 'm eens. Ik weet het dan niet, dus ik ga er gewooon vanuit dat wie het met m eens is op m stemt, en degenen die het er niet mee eens zijn niet. Alle andere insinuaties slaan nergens op.

Maaier | 03-01-08 | 16:57

Ron de Weijze 03-01-08 @ 16:50

2xlinks=rechts? Neem anders een TomTom

Iko Nal | 03-01-08 | 16:55

King of controversy 03-01-08 @ 16:51
Ja goed hoor.
En vertel nou eens hoe je in één zin miept over anti-semitisme en tevens de Cidi-joden kindervreters noemt?

Shalome | 03-01-08 | 16:55

Maaier 03-01-08 @ 16:49
Een groot deel van de reaguurders volgen geen linkjes maar lezen de comments wel.

Wishbone | 03-01-08 | 16:53

@ Shalome 03-01-08 @ 16:40

Dat 'ettelijke' van mij was een plagerette schoonheid, vergeef me mijn gevoel voor humor.

Je pende een mooi lijstje neer, ben ik helemaal met je eens. Maar ik blijf het een kwalijke zaak vinden dat jij e.a. een hele bevolkingsgroep over een kam blijft scheren. En nu er eindelijk een stel prominenten zich duidelijk uitspreken tegen luiden die zich van zulks afkeurenswaardig en onaangepast gedrag bedienen is het weer niet goed. Ik snap en respecteer je cynisme, ik ben er ook niet helemaal zeker op, maar het is iig een begin.

kolonel klootoog | 03-01-08 | 16:53

Verschrikkelijk irritant kereltje die Doekle Terpstra!.

willempie84 | 03-01-08 | 16:53

@Maaier 03-01-08 @ 16:46

Wilders heeft bij voorbaat al het imago van de roepende in de woestijn. De meeste mensen stemmen niet op Wilders omdat ze het zo met hem eens zijn maar omdat hij zo ver buiten het machthebbende politieke spectrum staat in een poging om dat vastgeroestte spectrum eens open te breken. De PVDA beweert de morele wijsheid in pacht te hebben terwijl juist de PVDA recentelijk betrokken is geweest bij corruptie, partijcensuur en verkiezingsbelofte-breuk. Dat vang je inderdaad veel wind ja. Wilders heeft geen macht. Hij controleert geen enkel bestuursorgaan. Het is juist de machthebber die kritisch gevolgd dient te worden.

Iko Nal | 03-01-08 | 16:53

LOL @de honden blaffen... 03-01-08 @ 16:45, dat noemen ze daar "Benoemen en verbouwen"

Lekker Belangrijk© | 03-01-08 | 16:52

Wat nu opgang vindt in Nederland, en ik neem aan in de rest van West Europa, is dat onder het mom van ‘verdraagzaamheid’ walgelijk laf gedrag verheven wordt tot de morele maat waar een ieder zich maar aan dient aan te passen. Wat vroeger als oneervol te boek stond (lafheid en verraad) wordt heden ten dage gebracht als zeer hoogstaand en menslievend. En daar erger ik mij gruwelijk aan! Waar ik respect voor op kan brengen is iemand die zegt bang te zijn voor de ontwikkelingen die het gevolg zijn van de multiculturele samenleving en dat hij toegeeft dat hij hoopt (!!) dat de uiteindelijke oplossing appeasementpolitiek richting de islam is. Ik ben het dan vreselijk met hem oneens maar waardeer in ieder geval zijn eerlijkheid.

Jeremia | 03-01-08 | 16:52

@ King 16:45
Mislukte schroeftampon, leer tikken op je nieuwe toetsenbord (oke oke, enorm slecht excuusje, maar wel waar) filler=flikker; vortkomt=voort komt
@ Shalome
nee, de rest van de wereld was continu bezig met het opvoeden van het grauw, al zo'n 10.000 jaar is de rest van de wereld daar mee bezig. En het is duidelijk dat het geen pest geholpen heeft, omdat de heersende elite's te aardig waren voor mensen van jouw kaliber. Dat moet maar eens veranderen. We moeten het grauw met hun eigen middelen bestrijden, op hun eigen niveau. Niks praten, maar erop slaan. Uitzetten en in zee dumpen.

King of controversy | 03-01-08 | 16:51

3*links=rechts 03-01-08 @ 16:38

2*links=rechts zul je bedoelen! 3* is wéér links.

Ron de Weijze | 03-01-08 | 16:50

Mark d'Aviano 03-01-08 @ 16:40
Wij, in Rotterdam, kregen het 1 dag voor Kerst.... kwam toevallig zo uit zei de man met 1 wenkbrouw.

Dayak | 03-01-08 | 16:50

Shalome 03-01-08 @ 16:46

Eet jij geen kinderen dan?

Maaier | 03-01-08 | 16:49

Mark d'Aviano 03-01-08 @ 16:40
Wij, in Rotterdam, kregen het 1 dag voor Kerst.... kwam toevallig zo uit zei de man met 1 wenkbrouw.

Dayak | 03-01-08 | 16:49

Wishbone 03-01-08 @ 16:45

Ik zeg alleen dat ik zelf ook al wel dat partijprogramma van de IDP kan lezen. Hoe ik het niet in 48 stukjes op m'n scherm te krijgen..
.

Maaier | 03-01-08 | 16:49

@ King of controversy 03-01-08 @ 16:39,
ik mis het koningshuis in je rijtje, de aanvoerders van het grauw.
( de Witt, van Oldebarnevelt remember?)

vander F | 03-01-08 | 16:48

King of controversy 03-01-08 @ 16:45
Kindervreters?

Shalome | 03-01-08 | 16:46

Iko Nal 03-01-08 @ 16:44

Deels waar, van de andere kant is de laatste tijd bijv. PvdA bashen veel populairder dan Wilders bashen, met name om de in ieder geval in islamzaken rechtse reaguurdersmeute tevreden te houden.

Maaier | 03-01-08 | 16:46

De moslimbroederschap, daar gaat men zelfs in islamitische landen toch iets genuanceerder mee om:"In de jaren 90 probeerden de Moslimbroeders de Egyptische economie op de knieën te brengen door middel van aanslagen tegen westerse toeristen die Egypte bezochten. De organisatie is in Egypte verboden en honderden -zo niet duizenden- volgelingen zijn in de loop der jaren door het regime van Mubarak ter dood veroordeeld. Ook in Syrië is de Moslimbroederschap actief en worden ze met harde hand bestreden. Sinds 1980 is lidmaatschap van deze organisatie een misdrijf waar in dat land de doodstraf op staat. In 1982 werd een opstand van de Moslimbroeders in Hama door het Syrische leger met gifgas en luchtbombardementen de kop in gedrukt. 20.000 Mensen vonden daarbij de dood."

de honden blaffen... | 03-01-08 | 16:45

@ azijnseiker
Filler toch op met je cidi linkjes. Die kindervreters vinden het nog anti-semitisme als ik zeg dat mijn vrekkigheid vortkomt uit de Joods-christelijke cultuur.

King of controversy | 03-01-08 | 16:45

Quichegerechtigde 03-01-08 @ 16:28

Een goede reden om Trouw op te zeggen, lijkt me zo. Juist van die gewoonterechten wordt zo'n onmetelijk misbruik gemaakt door de zittende instituten.

Ron de Weijze | 03-01-08 | 16:45

Schoorsteenveger 03-01-08 @ 16:36
Niet naar Maaier luisteren, dit zijn de zogenaamde gematigden die ook nog eens politiek bedrijven. Hoe meer mensen lezen van het gedachtegoed des te beter.....

Wishbone | 03-01-08 | 16:45

Maaier 03-01-08 @ 16:42

Kijk, nou krijg je toch een vrachtwagen kudoos van botte. Eindelijk goeie discussie tussen de linksche kerkgangers. Hulde, MaaierT!

bottehond | 03-01-08 | 16:45

Ok, maar wat gaan ze nou eigenlijk doen? Over een tijdje kijken welke ideeen binnengekomen zijn en dan? Commissietje hier, commissietje daar in het leven roepen?

Wanneer wordt er weer eens gewerkt. Oeps, vies woord, maar gaan werken en niet zo zeiken en problemen verzinnen, dáár zouden we misschien wat aan hebben.

Granaatappel | 03-01-08 | 16:44

@King of controversy 03-01-08 @ 16:39

Nee, dan de Maoistische partij Nederland, oftewel de SP.

Overigens noemen alleen de traditionele media GS rechts. Dat hele links-rechts gezeur is zooooo 1950 en enkel bedoeld om mensen binnen het dogma van de partij te houden. Waarom niet gewoon kritisch? Of het nou kaalkopjes, tokkies of relmarokkanen zijn, ze worden ter verantwoording geroepen. Ik heb Indymedia nog nooit op een kritische noot richting PVDA/SP/GL kunnen betrappen.

Iko Nal | 03-01-08 | 16:44

kolonel klootoog 03-01-08 @ 16:35
Als de goeden zich niet distantiëren van de slechte hoe kan iemand dan onderscheid maken. Je p[raat over een enkeling, er zij er inmiddels enkele tienduizenden die het salafisme volgen. kun je mij uitleggen wat er gematigd is aan een salafist, of aan de MB die steeds meer voet op de bodem krijgt, mili Gurus is weer een andere dwarsstraat......

Wishbone | 03-01-08 | 16:43

King of controversy 03-01-08 @ 16:39

Ik ben asbsoluut vor het ausradieren van het grauw. Ook dan mag je best rechts zijn hoor, alleen niet dom én rechts. (danwel dom en links). En het eerste wat je hoort te leren is dat Mutsaerts natuurlijk selecteert, de schoorsteen etc. Maargoed, als GS je enige informatiebron is, tja.

Maaier | 03-01-08 | 16:42

kolonel klootoog 03-01-08 @ 16:05

Ik heb Shalome al in het andere topic gevraagd over wat het nu is dat Moslims het leven van Joden onmogelijk maakt. Buiten de haat die er zeker bestaat, heb ik namelijk in de media niks gehoord over het in elkaar slaan/treiteren van Joden door Moslims. Maar Shalome blijft steeds het rijtje van vrouwen en homo`s completeren met deze groep. Daarom ben ik even zelf op onderzoek uitgegaan. Nou, dan kom ik toch tot een wat andere conclusie.
www.cidi.nl/pers/2007/pr151107.html

azijnseikerT | 03-01-08 | 16:42

wanneer zijn we noueens klaar met die LUL. zijnhele leven al dwars gelegen ook bij het CDA altijd maar zeiken. OPROTTEN - uit het CDA -weg bij de HBO raad met al die malversATIES - waar hij geen pest aan doet= commissaris bij Unilever- maar die zijn al jaren sinds Tabaksblatt de weg kwijt. Geen aandacht meer aan geven.

frenchy | 03-01-08 | 16:41

King of controversy 03-01-08 @ 16:39
En al dat terwijl de rest van de wereld bloemetjes plukte en de lammetjes aaide.

Shalome | 03-01-08 | 16:41

Als PvdA/CDA politici over Benoemen en Bouwen spreken bedoelen ze in werkelijkheid Verbloemen en Verzwijgen.

Jeremia | 03-01-08 | 16:41

Pfffff..... de moslims zijn zooo 2007. De Polen worden het in 2008!

sistrie | 03-01-08 | 16:40

www.ad.nl/groenehart/gouda/article1938...
"In Voorburg kreeg de hele straat op nieuwjaarsdag een briefje in de bus. Afz. moslim. tekst: ongelovigen zullen branden en geweld mag."

Hebben nog meer mensen zo'n briefje gehad?

Mark d'Aviano | 03-01-08 | 16:40

kolonel klootoog 03-01-08 @ 16:35
Ook dat schreef ik niet, ettelijke cineasten die hier dagelijks over de kling worden gejaagd. Jokkebrokje. Ik schreef wel een heleboel meer over wat ze zoals uitspoken, en dat 'enkelen' is daarmee een extravagant staaltje downplayen.

Shalome | 03-01-08 | 16:40

Ik hoop dat de IDP zo snel mogelijk wordt opgericht. Dan wordt het tenminste helder welk deel van de bevolking dit gedachtengoed onderschrijft. Bijkomend voordeel is de verdere leegloop van de PvdA. Lovely.

Iko Nal | 03-01-08 | 16:39

@ Maaier
Ik hou m'n hart vast voor GS als de technologie zover ontwikkeld is, dat comments voorgelezen kunnen worden, en dat je al pratende kunt reaguren (dus dat spraak wordt omgezet in tekst). Een enorm mongolen leger zal de panelen overspoelen.
Brr, ik moet er niet aan denken. In die zin is het maar goed dat je nu nog moet kunnen lezen. Eigenlijk zouden we die tweedeling moeten uitbreiden. Waarom nog geld verspillen aan rechtse mensjes die het toch nooit zullen snappen. Gewoon alleen linkse mensen opleiden, misschien een politiek toelatingsexamen aan de universiteiten, en klaar.
En een pro actief beleid om het grauw aus te radieren. Want als er echt 1 groep is in Nederland die het chronisch verprutst heeft hire ter lande, dan is het wel het grauw.
Jubelend deden ze mee om de twee grootste staatsleiders (gebroeders de Witt) te lynchen, Stomdronken van vreugde liepen ze achter Napoleon aan (en leverden ons uit aan Frankrijk). Trots marcherend lieten ze de nazi's binnen, en het meest recent juichten ze om de pedoprofeet Pim. Dat gore teringvolk heeft echt niks meer dan ellende gebracht. Wegwezen ermee.

King of controversy | 03-01-08 | 16:39

Laat die demonstratie maar komen, kijken of het net zo vredelievend wordt als een Blood&Honour clubdag.

3*links=rechts | 03-01-08 | 16:38

Schoorsteenveger 03-01-08 @ 16:36

Hou eens op, plemp die link, copy-pasten kan iedereen. Dat het domme mongolen zijn bij de IDP, zie je al op pagina 1

Maaier | 03-01-08 | 16:38

Doekle heeft zich een wespennest gekaapt maar vergat dat hij ondanks zijn stekels nooit koningin zou kunnen worden.

widtvoet... | 03-01-08 | 16:37

Islamitisch Democratische Partij, beginselprogramma pagina 13:
"Geaardheid kan ook betrekking hebben op verschillen in geslacht. In de Nederlandse wetgeving wordt het begrip vooral gehanteerd met het oog op de sexuele gerichtheid. Deze wetgeving heeft vooral betrekking op de bescherming van homosexuelen. De IDP stelt dat er een duidelijk onderscheid is tussen aard en daad. De uitleving van het homofiel-zijn, de homosexualiteit, is een gruweldaad volgens de Koran, en moet daarom krachtig worden bestreden."
Nou Doekie, ga maar eens benoemen.

Schoorsteenveger | 03-01-08 | 16:36

@ Shalome 03-01-08 @ 16:28

Maar gaan we nou tongen? Als jij de olijven regelt neem ik een flinke ossenworst mee.

Wat ik bedoelde met het aanhalen van de 'ettelijke cineasten' die hier volgens jou dagelijks over de kling worden gejaagd is dat ik het hinderlijk vind dat jij je van een zelfde tactiek bedient als de partij tegen wie jij zo gekant bent. Namelijk met boude en weinig genuanceerde uitspraken blijven roepen dat het allemaal zo verschrikkelijk is en het gedrag van enkelen - ik keur trouwens op generlei wijze het gedrag van kutmocro's, scheldimans, meisjesmeppers en hoofddoek hufters goed - toeschrijfven aan een complete bevolkingsgroep.

kolonel klootoog | 03-01-08 | 16:35

Uit deze actie spreekt niks anders als de grenzenloze minachting die Doekle en de andere leden vanb zijn "houd je muil" posse.

Het is deze arrogantie waardoor zij ook nooit zullen inzien dat zo'n loze kreet alleen maar meer tegenstand opwekt als dat het goed doet.

Bunker-Buster | 03-01-08 | 16:35

Ik word echt misselijk van dat knuffelen, verbloemen en wegkijken in dit land. "Laten we allemaal de leuke dingen benoemen, iedereen is lief, alles is mooi, er zijn geen boze mensen in deze perfecte wereld van multiculturele gezelligheid". Dit soort extreme naiviteit kan ik echt niet tegen. Moslims en autochtone Nederlanders hebben fundamentele meningsverschillen en levensopvattingen die nooit verenigbaar zullen worden, Moslims hebben hun deel van de wereld en wij het onze, laten we dat nou gewoon zo houden en in de zomervakanties lekker bij elkaar cultuur komen snuiven en dan weer gewoon naar je eigen deel terug.

Watcher | 03-01-08 | 16:35

Auke 03-01-08 @ 16:33

Misschien wel de stomste historische vergelijking van vandaag op GS, en da's best knap.

Maaier | 03-01-08 | 16:35

Schoorsteenveger 03-01-08 @ 16:33

Het bouwen van christelijke kerken mag niet worden bevorderd? Hihi... Leve de tolerantie der islamitische partij.

Shalome | 03-01-08 | 16:35

Islamitisch Democratische Partij, beginselprogramma pagina 10:
"Film- en toneelvoorstellingen waarin Allah of zijn profeet belasterd worden moeten worden verboden. De overheid moet alle uitingen via pers, radio en televisie, die tegen Allah en Zijn geboden ingaan, verbieden. Het bouwen van Christelijke kerken mag niet worden bevorderd. Echter, gewetensvrijheid is er voor die een ander geloof hebben. Er moet geen geloofsdwang te zijn."
Nou Doekie, ga maar eens benoemen.

Schoorsteenveger | 03-01-08 | 16:33

Loenzen en ondergraven.

widtvoet... | 03-01-08 | 16:33

Schoorsteenveger 03-01-08 @ 16:31
Wat zouden die 'eigen rechten' inhouden en wat bedoelen ze met 'valse religies'?

Shalome | 03-01-08 | 16:33

Terpstra is een smerige landverrader, die via machinaties met fascistische moslims, de christelijke normen en waarden (vreesch voor den Bijbel) in 0031 weer op de agenda wil krijgen.

Het doet wel ook een beetje denken aan de vertoning in '89 waarbij Ceaucescu probeert om "zijn" volk nog een beetje tot bedaren te brengen:
youtube.com/watch?v=YV6v2Hwe3Fs

alvorens door de leeuwen verscheurd te worden.

Auke | 03-01-08 | 16:33

@mr. Frans Witglas (16:08)
Die miljoen hier hebben we zelf binnengelaten. Daar kunnen we ze moeilijk op afrekenen. We kunnen er wel voor zorgen dat het niet veel meer wordt, maar dan wel via de democratische weg (de niet-moslims zijn hier nogsteeds in de overgrote meerderheid). Op ondemocratische wijze ze uit de TK te houden is juist meer een handelen zoals daar was in de jaren '30 vorige eeuw.
Enfin, just curious; sinds wanneer maak jij je zo druk om de islamisering? ;-)
-
@Iko Nal (16:15)
Zoals ik hier enkel ende alleen constateer, hehe.

DiagnosisTyphus | 03-01-08 | 16:32

Schoorsteenveger 03-01-08 @ 16:30

sommigen hier kunnen zelf ook lezen, dus laat maar.

Maaier | 03-01-08 | 16:32

King of controversy 03-01-08 @ 16:29

Juist. Beetje klagen over lamme kutmoslims terwijl een Shalom hier in d'r eentje de Nederlandse arbeidsproductiviteit naar beneden zit te halen. En , ch wat schattig,een PIN adept. (Remington.223 03-01-08 @ 16:28) Dat ze nog bestaan.

Maaier | 03-01-08 | 16:31

Islamitisch Democratische Partij, beginselprogramma pagina 10:
"Wetgeving en bestuur mogen de verspreiding van het woord van Allah niet hinderen, maar moeten deze bevorderen. De Moskee dient wel onderscheiden te worden van elke vereniging en moet naar eigen rechten beschermd worden. Dientengevolge behoren ongeloofspropaganda, valse religies en anti-islamitische ideologieën door de overheid uit het openbare leven te worden geweerd."
Nou Doekie, ga maar eens benoemen.

Schoorsteenveger | 03-01-08 | 16:31

@ redactie
Rabbae is tevens die tolerante moslim die Nederlanders verzocht op te hoepelen als ze het niet aanstond wat moslims deden.

Shalome | 03-01-08 | 16:30

Islamitisch Democratische Partij, beginselprogramma pagina 9:
"De overheid is als dienaar van Allah in haar ambt onvoorwaardelijk onderworpen aan Allah’s Woord en Wet, waarnaar zij geoordeeld zal worden. Bij de uitoefening van haar ambt dient zij zorg te dragen voor de inrichting van de samenleving overeenkomstig de in de Heilige Koran geopenbaarde normen en voor de naleving van die normen."
Nou Doekie, ga maar eens benoemen.

Schoorsteenveger | 03-01-08 | 16:30

@ Maaire
Volkomen terecht. Dat rechtse klotegrauw verdient het om zichzelf met statements ala de immer peoppratende Shalome volledig belachelijk te maken voor het oog van de natie (niet voor het oog van de nazi's). Waarom zou je medelijden met ze hebben? Omdat ze het geld niet hebben om uit de problemen te verhuizen? Hadden ze 20 jaar geleden maar moeten gaan werken, in plaats van die uitkering vangen. Omdat ze mentaal wat achter liggen bij de rest van de Wereld? Daarvoor zijn ze het grauw, en moeten ze juist collectief worden opgesloten.
Wegwezen met die racistische eiwitproducten. Als de linkse Kerk je niet bevalt, ga je toch lekker naar Amerika?! wij willen jullie hier niet. Wij zullen jullie niet tegenhouden. Dus hup, vort, wegwezen.

King of controversy | 03-01-08 | 16:29

Doekle Terpstra = Ad Melkert
Wilders ===> Fortuijn?
Het demoniseren door links is weer lekker bezig

Remington.223 | 03-01-08 | 16:28

"Ach zo schattig trouwens. Bij ons in de vijver huizen sinds gisteren twee doekelaars. Vangen vissen om ze op 't gras te gooien en ze te zien sterven. Eten doen ze ergens anders. Maar een plezier dat die lieverds er in hebben... Ik zou willen dat we meer vissen hadden gehad."

widtvoet... | 03-01-08 | 16:28

kolonel klootoog 03-01-08 @ 16:21
Mij geen woorden in mijn bevallige kersenmondje leggen. Ik zei niet 'diverse cineasten' maar gewoon 'cineasten'- niet eens majestatis pluralis, maar gewoon een stijlvorm. Iedereen weet dat er in NL maar één cineast de keel af is gesneden door een Marokkaanse moslim na er kogels in te hebben gepompt. De score in islamitische landen ligt weliswaar hoger, maar het goede bedoelingen-pamflet ging over NL. Het was overigens een slachtpartij waar geen tolerantiepamflet op is gevolgd. Nu wel, in het kielzog van Terpstra. Ze lullen maar raak - ik kom pas uit mijn stoel als ik daden zie, heel veel jaartjes lang, en tot aan die tijd behoud ik mijn scepsis.

Shalome | 03-01-08 | 16:28

Allah al Akbar. In plaats van vrijdagmiddag in De Gaper een biertje, voortaan binnenkort verplichte kost in de moskee 200 meter verderop.

Lafayette | 03-01-08 | 16:28

meneer Terpstra heeft mij gekwetst, evenals de Trouw-redactie. Ik als Trouw-lezer ga uit van het Joods-Christelijk gedachtengoed dat staat voor tolerantie, naastenliefde en respect. Vervolgens staat er notabene op 2 januari godverredomme (vergeef me, Heer) dat ik me nóg toleranter op moet stellen dan ik al doe!
Dát is pas kwetsend. Gedraag je je christelijk, is het nog niet goed.

Overigens vind ik ook vanuit mijn christelijke gedachtengoed dat Geert Wilders de vrijheid moet hebben om zijn mening te verkondigen. En dan Doekle gewoon komen met zinnige tegenargumenten en anders gewoon de MUIL HOUDEN!

Quichegerechtigde | 03-01-08 | 16:28

Willen ze dat we het benoemen??? Nou prima dan zal ik het godverdomme voor ze benoemen.

Een stelletjes gore tyfus jongeren van allochtone afkomst helpt de 020 gaza naar de klote. Respectloos, asociaal en het IQ van een rot ei. Het word de hand boven het hoofd gehouden door een stelletje over het paard getilde ja knikkers zonder ruggengraat die ipv de problemen bij de kern aan te pakken zich hullen in loze nietszeggende "politieke bullshit taal". Welke niet alleen de plank compleet misslaat maar totaal onbegrijpelijk is voor de hardwerkende belastingbetalende Nederlander.

Gesteund door subsidie zuigende etterende Stichtingen komt er dan een "godlike" Terpstra langs die het ons wel eens even uitlegd. Sterf Terpstra, sterf.

Bunker-Buster | 03-01-08 | 16:26

Mohammed Rabbae (GroenLinks). Dat is degene die de Duivelsversen van de door doodseskaders opgejaagde schrijver Salman Rushdie wilde verbieden.

Mohammed Rabbae: "Al was ik de laatste moslim in Nederland, dan nog zou ik mijn best doen het boek te laten verbieden" Bron: www.spaink.net/parool/19970224.html

Kan iemand aan Doekle Terpstra vragen hoe tolerant hij ondertekenaar Rabbae vindt?


Dr. Dr. Bartholdy | 03-01-08 | 16:26

En wat te denken van de Interkerkelijke Vredesduif Mient Jan Faber
Mient Jan Faber vindt het de hoogste tijd dat er een maatschappelijke beweging komt tegen ’het geweld’ van Wilders.
meer.trouw.nl/nieuws-en-debat/mient-ja...

CoffeePatch | 03-01-08 | 16:24

@ Marks @16:15

Had jij dezelfde kansen ook gekregen in je thuisland? Had je ook zo'n goede opleiding genoten? Had je ook zo goed verdient? Je kunt het me niet niet kwalijk nemen dat ik dat in twijfel trek. Wat jouw 2e rangs bestaan betreft; ik ken genoeg allochtonen die net als jij uitstekend zijn opgeleid, een stuk meer verdienen dan ik en dat gevoel niet hebben. Het is natuurlijk wel een hele mooie kapstok om al je ongenoegen aan op te hangen. In jouw stuk lees ik vooral "wij" vs. "jullie", en dat maakt je niet beter dan de wat ongenuanceerdere reaguurders op dit forum. Het ga je goed!

JungleBunny | 03-01-08 | 16:24

Alle doekels nog aan toe. Hoe lang gaat het gezeur van deze dhimmi nog door

DonJoe | 03-01-08 | 16:22

"Vind ik vandaag potverdikkie twee ons retspek in m'n brievenbus! En ik vreet helegaar geen varken." Aldus een getergde Terpstra die overweegt het toetsenbord in de ban te doen daar de pen vaak veel minder scherp lijkt...

widtvoet... | 03-01-08 | 16:22

Islamitisch Democratische Partij, beginselprogramma pagina 6:
"De ordening van Allah gaat over de instelling van de overheid en de normen volgens welke geregeerd moet worden. De overheid stelt niet haar eigen normen, maar handhaaft in het publieke leven de normen van Allah’s Woord en Wet."
Nou Doekie, ga maar eens benoemen.

Schoorsteenveger | 03-01-08 | 16:22

@ Shalome 03-01-08 @ 16:18

Noem mij dan nog eens een cineast uit Nederland die in opdracht van een moslim organisatie of uit naam van alle moslims in Nederland is omgelegd?

kolonel klootoog | 03-01-08 | 16:21

kolonel klootoog 03-01-08 @ 16:20
Ze gebruikt haar recht goed, uitstekend zelfs. Wat is er mis met intolerant tegen intolerantie zijn?

Wishbone | 03-01-08 | 16:21

@ Wishbone 03-01-08 @ 16:11

Ik zeg nergens dat ze dat recht niet heeft. Ik zeg alleen dat ze dat recht verkeerd gebruikt door precies het zelfde te doen wat ze anderen verwijt. Namelijk het uiten van generaliserende hatelijkheden. Makkelijk en nutteloos.

@ Iko Nal 03-01-08 @ 16:13

Is in dit draadje de vrijheid van meningsuiting voor vrouwen in het geding? Neen. Persoonlijk doet het me weinig dat Shalome een deerne is. Behalve dat ik nu wellicht mijn kans om gruwelijk hard met haar te bekken verspeeld heb.

kolonel klootoog | 03-01-08 | 16:20

Verzoenen en rouwen.

Deport | 03-01-08 | 16:19

kolonel klootoog 03-01-08 @ 16:05
Je bent knettergek, liefdesbaby van George III en Johanna van Aragon.

Shalome | 03-01-08 | 16:18

King of controversy 03-01-08 @ 16:16

Ik vond dit wel weer genoeg eigenlijk

Maaier | 03-01-08 | 16:18

nou bravo doekla .... deze lijst is niet mis en met dat bouwen en positief denken gaan we het helemaal maken.... en ik geloof er heilig in, dat de mensen waarvan hun auto in de hens is gegaan of die bestolen bedreigd of op een ander manier geterroriseerd zijn door dat tuig er ook zo over denken!! lang leve de multiculti samenleving!!! driewerf hoezee

sijtje boes | 03-01-08 | 16:17

Komt een hoer bij de dokter: "dokter ik heb zo'n last van mijn Doekle de laatste tijd. Iedere keer dat ik mijn Terpstrabrator probeer in te brengen begint mijn Doekle allerlei respectslurrie af te scheiden.."

Dokter: "mevrouw... u weet het heel goed te Benoemen nu nog wat meer Bouwen aan meer weerstand! U krijgt hiervoor van mij wat Geertmakzalf"

wiebje | 03-01-08 | 16:17

Go Maaier
Pak ze jongen/meisje/dame/heer/onzijdige kikker

King of controversy | 03-01-08 | 16:16

@DiagnosisTyphus 03-01-08 @ 16:13

Ik quote hier enkel ende alleen

Iko Nal | 03-01-08 | 16:15

''Ook aangesloten bij het Anti-Wilders front is Mohamed Rabbae van GroenLinks, bekend van de uitspraak dat Nederlanders maar moeten accepteren dat 'wij islamieten' homo's niet accepteren''

''We beginnen met Ayhan Tonca, het bekende CDA-gezicht dat nog steeds de Armeense Genocide weigert te benoemen''

En maar zeiken op repsekt, donder toch op man!

moicoi | 03-01-08 | 16:15

LMAO!

Er staat geen allochtoon op? Die liggen krom van het lachen. Gun ze even wat tijd om bij te komen, als je wilt.

Al die jaren dat ik gedwongen ben om een gevoelsmatig 2e rangs bestaan te leiden a.g.v. een onderhuidse minachting en sociale-maatschappelijke afwijzing omdat ik toevallig de streefkleur heb voor de gemiddelde strandganger op een zonnige zomerdag op Zandvoort. En dat ondanks dat ik meer Nederlands ben (qua begrip van de rechtstaat), beter Nederlands spreek, beter ben opgeleid en meer verdien dan de gemiddelde autochtoon. Het was nooit goed genoeg en het zal ook nooit goed genoeg zijn.

Als jullie nou eens 20 jaar geleden door hadden gehad dat een menswaardige behandeling voor ALLE inwoners van Nederland een vereiste is voor harmonie in dit land, dan waren de moslims misschien wel geintegreerd en zouden ze misschien wel open staan voor andere meningen. Wat in ieder geval zeker is, is dat jullie meer sympathie hadden kunnen krijgen van de overige allochtonen.

Nu is jullie periode aangebroken om een gevoelsmatig 2e rangs bestaan te leiden.

Zolang ik geen moslim hoef te worden, en jullie hoeven echt niet bang te zijn dat het zover gaat komen, zit ik op de eerste rij.

Veel succes!
Waar gaan jullie naar toe emigreren?

Marks | 03-01-08 | 16:15

Mwah.. de vlekkeloze heeft dan wel een nieuwsbrief gemaakt.. (members.tripod.com/arabpress/bookmark/...)
.. die niet toegankelijk is.. comite van aabeveling.. Hezbollah.. ies mooi..

Ook heel aardig: www.stichtingarabesk.nl/resources/Arab...
Twee mooie zinnetje hieruit:
-Het islamitisch erfgoed kan zonder een kritische evaluatie, een obstakel vormen voor de integratie en emancipatieproces van de moslims in Nederland.
-Het spreekt voor zich dat de intellectuele ontwikkeling van de sleutelpersonen bij de interetnische organisaties relatief hoger ligt dan die van de sleutelpersonen van op etniciteit gebaseerde organisaties van moslimminderheden.
Uit 2002 dus... ik zou zeggen: Uitvoeren!

Overigens.. wat ik nog mis is... moslims die oproepen tot rust. Die, hoe beledigend Wilder's film ook mag worden, zich niet laten provoceren.. die een beroep doen op waardigheid en respect, die het afdoen met een grap (zoveel kleurstof in je haar ies niet goed voor je hersenen) oid

Alquest | 03-01-08 | 16:13

@Iko Nal (15:59)
Beetje onzinnig dat laatste. Artikel 147 wetten.overheid.nl/cgi-bin/deeplink/la... kent al geen onderscheid tussen verschillende benamingen van metafysische opperwezens.

DiagnosisTyphus | 03-01-08 | 16:13

De lijst is nog wat langer natuurlijk, maargoed. Natuurlijk zitten hier foute groepen bij, maar het is ook wel erg makkelijk. Eerst klagen dat er geen moslims meedoen aan Doekeles initiatief, vervolgens de foute groeperingen eruit lichten en zeggen: kijk, alleen maar foute mensen. Zo'n IDP is verwerpelijk, maar verder geen andere denkbeelden dan de SGP.

Wat ik dan weer niet snap is dat bijvoorbeeld zo'n CDA parlementariër (die zoals elk verstandig mens niet meteen een godwin wil doen en het woord genocide wil plakken op een massamoord) op één lijst wil staan met van die lui als Milli Gorus. Verder: het CMO is niet gevaarlijk, ik heb graag dat mensen oproepen tot aangifte doen, dan hebben ze de rechtsstaat tenminste begrepen.

De groostste grap is natuurlijk dat er eerst geroepen wordt: waarom geen moslims, waar zijn dan die gematigde moslims en vervolgens er alweer taqqiyya wordt geroepen. Dat is niet helemaal eerlijk.

Nou zal ik wel weer uit worden gescholden voor apologeet, maar iemand die oproept voor demonstraties is toch niet fout? Dát is toch gewoon óók vrijheid van meninguiting? Of is dat slechts voorbehouden aan reaguurders hier?

In elk geval: er zitten hier lieden tussen die niet deugen en die zouden dan ook linea recta kapot moeten vallen. Maar iedereen die een meinig heeft die je niet aanstaat is niet meteen gevaarlijk.

Maaier | 03-01-08 | 16:13

@kolonel klootoog 03-01-08 @ 15:53

Maar "aanstippen" is ook niet de oplossing. Wat dat betreft staat haar reactie in een betere verhouding tot de kinetische energie van het fenomeen.

Bovendien is een vrouw die haar eigen mening ventileert in sommige landen nog zeldzamer dan een roze panda, mijn waarde. In het licht van dit draadje dus zeer relevant.

Iko Nal | 03-01-08 | 16:13

doekle is mij nog een paar voortanden schuldig voor een opmerking :iets over het kwaad wat gestopt dient te worden en hoe men dit ook draaid iemand met zijn achtergrond zal daar bij mij niet mee wegkomen, De lul we zijn niet allemaal blind

van de kraats | 03-01-08 | 16:13

Eerst de demon benoemen en vervolgens de demon gaan verbouwen..


Hoe voelt dat nou, gristenhund terpstra, om na 65 jaar een door jou en je ubermenschenclub gevonden nieuwe zondebok uit de gemeenschap te jagen zodat je bloedbodem weer rein en gesund wordt?
I bet you f*cking like it..

Je vergist je deerlijk: niet de boodschapper noch de vele vele critici van de bloedcult moet je aanvallen, maar de boodschap die uitgaat van een monsterlijke cult die zich willens en wetens als kanker heeft ingevreten in het westen en die je niet kunt stoppen door ermee te heulen.

wopper | 03-01-08 | 16:13

kolonel klootoog 03-01-08 @ 16:05
Is het niet zo dat ze daar al het recht toe heeft sinds de normen en waarden van haar eigen Nederland worden ondermijnd?

Wishbone | 03-01-08 | 16:11

@ blikje grolsch : Mijn oprechte dank voor deze uitleg, nu is het mij duidelijk geworden. Blijft een feit dat het een kansloze, zielige actie is, maar nu begrijp ik de achtergrond. Eigenlijk moeten we medelijden met ze hebben ....

Stijlvol stijlloos | 03-01-08 | 16:11

Bijltjesdag wordt het helemaal in ... 2009, 2010, 2020?

Bertus Betonsloper | 03-01-08 | 16:11

Volkert Terpstra?

Bunker-Buster | 03-01-08 | 16:10

"foute imams" , is dat niet net zo iets als "witte sneeuw"?

hekkesluiter | 03-01-08 | 16:09

Dit soort initiatieven tonen wat mij betreft alleen maar de noodzaak aan van partijen als de PVV. Wat een naïeve figuren. Plat op de buik voor de islam om zogenaamd de vrede te bewaren.

Jelmer | 03-01-08 | 16:09

Polariseren: Moslims knuffelen of haten.

J.B. van Heutsz | 03-01-08 | 16:09

@ baba4oog 03-01-08 @ 15:52
@DiagnosisTyphus 03-01-08 @ 15:59
De SGP is een betrekkelijk ongevaarlijk en kleinschalig fenomeen. Maar met 1 miljoen moslims in ons land en 1,2 miljard in ons buitenland is het wèl opletten geblazen, Na Van Gogh, AHA/AHM, enz enz. en de afaire met Sooreh Hera nog vers in het achterhoofd als is er al sprake van geweld, dwang en intimidatie zoals in de jaren '30.

mr. Frans Witglas | 03-01-08 | 16:08

Ben net aangifte gaan doen van Terpstralisering, maar de politie staakt!

Waar kan ik in deze democratie nu m'n ei kwijt????????????

pat-freak | 03-01-08 | 16:06

kwarkoo1 03-01-08 @ 16:00

Wie is 'ze'? Moslims? Dan praat je echt dikke poep, hatert.

Flodder | 03-01-08 | 16:06

Doekle de domme August met z'n oliedomme eis voor respect heeft volgens mij verschrikkelijke spijt van deze hele situatie.
Dat had hij in november al met z'n 'verwildering' en nu helemaal. Maar hij kan niet meer terug. Nu zit hij opgescheept met een zwakzinnig pleidooi voor tolerantie en z'n enige bondgenoten zijn een zooitje ijdele slijmjurken die graag in het licht van de schijnwerper aan de goede kant staan en een stelletje onverdraagzame semi fascistische moslimgroepjes die tolerantie werkelijk helemaal onderaan als aller- allerlaatst op hun lijstje van wensen hebben staan. Ver onder hun eis tot invoering van de Sharia.
Hahahahah, die domme Doekle , wat een sukkel toch.

chinaski | 03-01-08 | 16:06

Ben net aangifte gaan doen van Terpstralisering, maar de politie staakt!

Waar kan ik in deze democratie nu m'n ei kwijt????????????

pat-freak | 03-01-08 | 16:05

@ Shalome 03-01-08 @ 15:56

Het typische gelul van jouw soort mensen. Van die hyper intelligente onderbuikers die niets anders doen dan constant de negatieve kwaliteiten en aspecten van enkelen toebedelen aan een complete bevolkingsgroep. Geconfronteerd met je eigen waanzin doet het je opeens geen zier wat ik er van vind. Lekker makkelijk, lekker belangrijk. Feit blijft dat jij je consequent belachelijk maakt door het zelfde gedrag te vertonen wat je bij anderen zo verschrikkelijk vindt. Je opmerking over "diverse cineasten die de keel door zijn gesneden" is in retrospectief heel erg om te lachen.

kolonel klootoog | 03-01-08 | 16:05

Ben aangifte gaan doen van Terpstralisering, maar de politie staakt!

Waar kan ik in deze democratie nu m'n ei kwijt????????????

pat-freak | 03-01-08 | 16:04

Goedemorgen slager. Heeft u voor mij twee ons respekt?
-Uiteraard... Mag 't ietsjes meer zijn mevrouw?
Dat mag. Maar kunt u dan dat meerdere voor mij apart inpakken alstublieft? Er zijn namelijk veel mensen met te weinig. Stuur ik die extra plakjes met liefde naar ons Doekle. De fijne knul heeft er zelfs een oproep voor moeten doen.
-Is 't zo jammer met hem vergaan?
Ik ben bang van wel. Maar met een beetje extra zorg is hij zo weer bij de mensen.
-Doekel ik u gewoon vier ons mevrouwtje.
Da's aardig van u. Wat krijgt u van mij?
-Ehh... vier keer 1,75... Zeven euro precies mevrouw.
Nou bedankt en tot ziens.
-Dag hoor enne respekt heh!

widtvoet... | 03-01-08 | 16:03

Wat een kanker misleiding om het woord allochtoon te gebruiken, waarom noemen ze het varkentje niet bij de naam? Het zijn de moslims die voor deze tering onzin zijn en niet de allochtonen in het algemeen.

Moslims kunnen de grafkanker krijgen, beetje achter de rug van niet-moslims schuilen en dan mooie woorden roepen dat ze liev zijn.

Ronnie M. | 03-01-08 | 16:03

@ kwarkoo1 @ 16:00

Toch ken ik er voldoende die er niet over zouden piekeren om de Sharia hier in te voeren. Da's juist de reden dat ze er thuis tussenuit genaaid zijn.

JungleBunny | 03-01-08 | 16:03

@ kolonel klootoog 15:53:
Toch heeft Shalome een goed punt.
Vergeet niet dat een Doekelelijst van hier naar Tokio niet belet dat die islam geen meter van zijn achterlijke principes zal afwijken.
Integendeel, hoe meer zelfislamisten tekenen, des te minder behoefte zal er zijn om te hervormen en te integreren.
Van mij mag ze dus doorgaan die smeerlapperij aan de kaak te stellen.

The eimer | 03-01-08 | 16:02

JungleBunny 03-01-08 @ 15:58

Er bestaat geen gematigde islam. Uiteindelijk zijn ze allemaal radicaal.

kwarkoo1 | 03-01-08 | 16:00

Is intussen al bekend wie de rekening heeft betaald vor het mooie initiatief van doekle...

opmaken/bedenken advertentie (bkb?) 20.000
plaatsen advertentie fc voorpaginapositie 50.000 tegen charitarief
maken vormgeving website. 5000
onlinezetten, systeembeheer, backoffice applicaties website 20000
pr campagne/ lobby bij "prominenten" trouw en staatsjournaal 5000,-
uren doekle. personeel: 15.000

dit verhaal kost een slordige... 115.000. Zeer conservatief geschat...

Wie betaalt dit... De HBO raad?

superjan | 03-01-08 | 16:00

de beroepenlijst bestaat grotendeels uit mesen die garen spinnen
bij de ellende van anderen.
doe-kulle, mooie afspiegeling van de slinkse samenleving

skippa | 03-01-08 | 16:00

We krijgen er wel een vrije dag bij:

"De overheid dient als uitgangspunt te hebben dat ieder mens een uniek schepsel is, geschapen
door Allah, de almachtige, de genadige. De overheid moet de vrijdag als dag voor Allah respecteren
en bevorderen dat iedereen die dag kan heiligen, zoals de Koran gebied.
De overheid is geroepen de lastering van Allah’s naam en de ontheiliging van Zijn dag strafbaar te
stellen."

Iko Nal | 03-01-08 | 15:59

@mr. Frans Witglas
Als je het doel van de partij en de aanleiding tot oprichting naast elkaar zet, valt slechts te lezen dat ze Wilders tegen het zere been willen schoppen. Niet dat ze zich ondervertegenwoordigd voelen in de TK (waar doet Ella anders al die moeite voor), maar er schijnt een film uit te komen van Blondmans en dat kon wel eens kwetsend zijn.
Maargoed, zo'n motief voor het oprichten van een partij kan nooit een reden zijn voor het verbieden ervan. Dat wel doen, zou de hele basis van onze democratie wegzagen (immers: dan zou het establishment kunnen bepalen wie er wel en niet mag aanschuiven, en is er helemaal geen sprake van democratie). Nu is er slechts een piepkleine mogelijkheid dat het volk zelf ooit de democratie opheft, en het moet maar leven met de consequenties als ze het zover laat komen. Eigen schuld, kiesrecht verluld.
Overigens: voordat het IDP er intern uit is hoe ze het behouden van de klassieke driedeling willen combineren met het aanpassen van de Nederlandse wet aan de wetten van de Koran, is de partij wel een aantal keer opgesplitst. Nothing to worry about.

DiagnosisTyphus | 03-01-08 | 15:59

Mekker 03-01-08 @ 15:55

Ik heb die site eens vluchtig doorlopen en ik vind meerdere zaken die aanleiding geven om die partij wettelijk te verbieden.

kwarkoo1 | 03-01-08 | 15:58

@ kwarkoo1 03-01-08 @ 15:54

Is het in dat geval dan niet ook een overwinning? Daardoor bevestig je de vooroordelen van de moslim gemeenschap, en drijf je meer mensen in de armen van de radicalere tak van de Islam. Best een slimme zet dus

JungleBunny | 03-01-08 | 15:58

kolonel klootoog 03-01-08 @ 15:53
Het kan me niet schelen wat je denkt. Ik geloof pas iets als ik het zie; dat geouwehoer van die lui ken ik zo ondertussen wel.

Shalome | 03-01-08 | 15:56

Heeft een ieder de site van islamitisch democratische partij de al bekeken?
Vergeet dan ook niet het stuk over de beginselverklaring.
Ontwaakt gij die slaapt!

Mekker | 03-01-08 | 15:55

Het overgrote deel van die landverraders op die lijst wordt gevormd door de zachte sectorleden, zoals onderwijzers, ambtenaren, therapeuten, huismoedertjes en gereformeerden.
Fijn te zien, maar voor de rest waardeloos en zinloos.
t Zal toch echt gaan om stemmen op een partij die de onbeheersbare immigratiegolven gaat stoppen, zinloze subsidistromen naar allochtonengroepen afschaft en buitenlandse criminelen met familie en al het land uit lazerd.

The eimer | 03-01-08 | 15:55

Zo'n partij kan gemakkelijk verboden worden.

kwarkoo1 | 03-01-08 | 15:54

Volgens de links elite zijn wij 'beestachtig" tuig dat vol van "onderbuikgevoelens" zijn verenigd en aangestuurd door geenstijl.nl AD het echte gevaar in Nederland (03-01-08)
Nog eventjes en dan hebben wij dat zooitje tuig in amsterdam gedwongen (onder schot gehouden) om dat politiebureau aan te vallen.
Wij zijn niet interessant voor ze, want wij hebben onze kant al gekozen. alleen onder de islamieten vallen nog stemmen te winnen.

eureka | 03-01-08 | 15:54

"Maar die vrijheid mag niet worden misbruikt om elkaar te kwetsen."
.
Is eigenlijk de enige zin waar ik het niet met de woordkeuze eens ben in de brief. www.benoemenenbouwen.nl/brief.php
.
Maar Terpstra maakte een valse start waardoor dit initiatief al bij voorbaat is gediskwalificeerd. Dat zal niet meer veranderen.

Flodder | 03-01-08 | 15:53

@ Shalome 03-01-08 @ 15:49

Schat. Hou eens op. Doe eens leuk. Je maakt nu de zelfde fout als al die sufkutjes tegen wie je aGeert (Wilders). Je bozige geschreeuw helpt niet en wekt bij mij de indruk dat jij met een zelfde abominabel laag intellect voorzien bent als al die pissige pasha's tegen wie jij zo loopt te gillen.

kolonel klootoog | 03-01-08 | 15:53

Wolven in schaapskleren steunen doekle.
Of nee, ik bedoel de wólven, zonder schaapskleren dat is.
Kaboem en rouwen.

kuttekrap | 03-01-08 | 15:53

@flodder> precies, de heren en dames die dit initiatief hebben ondertekend, kunnen nu afgerekend worden op hun woorden. Winst dus.
Lobo> interessante brief, die in de elsevier.

superjan | 03-01-08 | 15:53

@ mr. Frans Witglas 03-01-08 @ 15:20
niet zo zwartgallig, m'n waerde. als die IDP er komt gaat dat stemmen kosten aan de reguliere partijen op links. bovendien ontvangt elke partij geld uit de staatsruif, dus daarin zou de IDP niet alleen staan. is dus eauk geen moverende reden om tegen zo'n partij te zijn.
ik denk, dat 't zinvol is om een IDP(-achtige) partij in 0031 te hebben, zodat nu eindelijk eens duidelijk wordt, waar het - vermeend - gematigde deel van de moslimgemeenschap op de diverse heikele punten in het debat staat en welk percentage van die gemeenschap ze uitmaakt. ik zie dus alleen maar voordelen.

baba4oog | 03-01-08 | 15:52

ja! stop de verdoekelarisering !

Robert Irving III | 03-01-08 | 15:52

"Artikel 3
De overheid is als dienaar van Allah in haar ambt onvoorwaardelijk onderworpen aan Allah’s
Woord en Wet, waarnaar zij geoordeeld zal worden. Bij de uitoefening van haar ambt dient zij zorg
te dragen voor de inrichting van de samenleving overeenkomstig de in de Heilige Koran
geopenbaarde normen en voor de naleving van die normen."

"Film- en toneelvoorstellingen waarin Allah of zijn profeet belasterd worden moeten worden
verboden. De overheid moet alle uitingen via pers, radio en televisie, die tegen Allah en Zijn geboden
ingaan, verbieden. Het bouwen van Christelijke kerken mag niet worden bevorderd. Echter,
gewetensvrijheid is er voor die een ander geloof hebben. Er moet geen geloofsdwang te zijn."

(Gelukkig hebben ze de internets nog niet ontdekt als medium)
islamitischdemocratischepartij.org/beg...

Iko Nal | 03-01-08 | 15:52

Doekle Terpstra. Onze redder in nood. Doekle Terpstra. De man van reli-rood. Doekle Terpstra. Heiland van een stuurloos volk. Doekle Terpstra. Geen hart onder uw gordel maar in uw rug een dolk.

Prijs die man! Prijs die man!

widtvoet... | 03-01-08 | 15:52

Als er een nieuwe flitspaal komt wil ik ook dat Spee eerst bij me op bezoek komt om te praten over agressie dat bij me oproept.

De Regeering | 03-01-08 | 15:52

Klunshof, het is bijna 16:00!

JungleBunny | 03-01-08 | 15:51

Shalome 03-01-08 @ 15:49

Met moslims geen dialoog aangaan.

kwarkoo1 | 03-01-08 | 15:51

demonstratie van allochtonen + hummer 4 wd 150 pk = oplossing

Mr. Mouskovic | 03-01-08 | 15:50

Dit laat weer eens duidelijk zien hoe stom die linkse sukkels zijn. Ongeloofelijk dat je dergelijke lui op zo'n lijst zet

a noi!!!(aan ons)

Heini | 03-01-08 | 15:50

Toch vraag ik mij nog steeds af of die Terpstra niet vervolgd kan worden voor het frustreren van de democratie.

kwarkoo1 | 03-01-08 | 15:49

De pot op met die lui.
Pas als moslims in Nederland ettelijke decennia geen joden, homo's of vrouwen meer hebben gemolesteerd, geen haat meer hebben gezaaid, niet meer hebben opgeroepen 'niet voor die christenvarkens te werken', geen massale roofovervallen & moorden meer hebben gepleegd, geen kinderen meer hebben verkocht, geen vrouwen meer hebben onderdrukt of gedood uit eerwraak, geen miljoenen meer hebben weggesluisd, geen leerkrachten meer hebben vermoord, geen WO2-lessen geboycot, geen werk meer hebben geweigerd, geen WAO-artsen met geweld een uitkering afgedwongen, enzovoorts, dan pas ga ik ze geloven. Hun praatjes zeggen me niets, helemaal niets.

Shalome | 03-01-08 | 15:49

Doekle, leg me dan toch eens uit waar mijn tante haar tolerantie vandaan moet halen, nadat tijdens oudjaarsnacht haar autootje door Finnen in vlammen is opgegaan?

JungleBunny | 03-01-08 | 15:49

Met Doekle Mussert houzee, Nederland wint voor Europa op alle fronten

meurs23535068 | 03-01-08 | 15:49

@King of controversy 03-01-08 @ 15:33
Inderdaad ja, deze onthutsende openbaringen van koorknaap Mutsaerts zijn van ongekend formaat en as we speak zullen de, in zijn woorden-diarree genoemde verdachten, inmiddels opgepakt zijn. Het is slechts wachten op het ambtsbericht...

LaCoHoKi | 03-01-08 | 15:48

"~en Mohamed Sini, die eerder al een anti-Wilders beweging wilde starten en deze maand zelfs met een demonstratie op de proppen schijnt te komen."
*kuch* Hoezo propaganda.....
(En Wilders is een kaalkopje met pruik. Lamlulletjerozewater.)

Kakbouter | 03-01-08 | 15:47

Waarom kunnen we eigenlijk geen kudo's meer geven aan Hans Teeuwen vs Kwik, Kwek en Kwak van Halal? Dat stukje fabvelachtige TV zegt het eigenlijk allemaal. Nederland is best tolerant, maar heel veel moslims niet. Die weigeren te verdragen dat mensen in de westerse samenleving andere vrijheden, nromen en waarden hebben en blijven maar uitgaan van hun enige eigen gelijk. Dat lijken ze in politiek Den Haag maar niet te snappen en zo wordt de kloof tussen politiek en samenleving steeds groter. Laat ze alsjeblieft eens wakker worden, voordat zelf ik op zo'n halve gare als Wilders moet stemmen.

knurfie | 03-01-08 | 15:46

Rechts Nederland wordt gedoekliseerd en dat gaat weer iemand met een kogel bekopen en dan doet Terpstra net alsof z'n neusbloed

pat-freak | 03-01-08 | 15:45

@ coolmos2 03-01-08 @ 15:44
Chop Shop? Bangla Banger?

JungleBunny | 03-01-08 | 15:45

Ayhan is een man, en Yahia is dan weer een vrouw. 't Is ook lastig met die vreemde namen. Mutsaerts.

Dr. Mabuse | 03-01-08 | 15:45

Een topic van Klunshof zou een prachtige dag helemaal mooi afsluiten.

kolonel klootoog | 03-01-08 | 15:45

Allemaal damage control, voor Chinezen, Indiers, Surinamers ... vul maar in, staat nooit iemand op. Is ook niet nodig. Zoek de verschilllen.

doskabouter | 03-01-08 | 15:44

Terpstra frustreert de democratie. Kan die man niet vervolgd worden? Anyone?

kwarkoo1 | 03-01-08 | 15:43

@ Ron de Weijze 15:37:
Ja, ja, Doekele vindt GS maar niks.
Protesteerd ook tegen de GS redactie die ombeschaamd zeggen dat het ondertekenen van manifest een garantie is op het geleidelijk invoeren van de shariastaat.
GS bewijst snoeihard dat dit wel zo is.
Daarom is die Terpstra finaal de weg kwijt en levensgevaarlijk bezig.

The eimer | 03-01-08 | 15:42

Ga jij ook bouwen aan een beter Nederland, Mutsaerts?

Sikkeneur | 03-01-08 | 15:42

"Samen-leven kan alleen als we oog hebben voor elkaars opvattingen en gewoonten. Als we respect hebben voor verschillen in afkomst en culturele en religieuze oriëntaties. Als we elkaar niet discrimineren vanwege afkomst, sekse, religie of seksuele geaardheid. Als fysiek en verbaal geweld uit den boze zijn. Als we ons onthouden van extremisme, van welke aard dan ook. Als we ons aan de wet houden. Als de scheiding tussen kerk en staat niet ter discussie staat."
.
Als alle mensen die het initiatief ondersteunen deze tekst daadwerkelijk eerbiedigen zou het een enorme winst zijn. Neem aan dat bovenstaande personen het ook met deze tekst eens zijn, aangezien ze getekend hebben. Of vergis ik me nu?

Flodder | 03-01-08 | 15:41

ROFLOL @alt tag pica.

Lekker Belangrijk© | 03-01-08 | 15:41

netjes muts

een maffiabaas | 03-01-08 | 15:41

Ik mis in het verhaal nog de volgende linkse propagandakreten:
- gidsland
- moreel verplicht
- verantwoordelijkheid nemen
- solidair
- fascistisch
- onderbuikgevoelens

Guusje Nadorst | 03-01-08 | 15:41

Dit is niet gewoon links, dit is moslo crypto links!

luisindepels | 03-01-08 | 15:41

Heeft Mr Marcouch ook getekend? Dach t niet!!! Das iemand uit de praktijk , die weet wel beter.

Randy Andy | 03-01-08 | 15:40

Onze medelanders zijn meer van het verdoemen en verbouwen...

Apotheker | 03-01-08 | 15:40

@J.B. van Heutsz,

Schat zijn schoenmaat op 46, gelijk zijn IQ.....

Ommezwaai | 03-01-08 | 15:40

@Quichegerechtigde 03-01-08 @ 15:36

Voor tegenbeweging: zie www.jijmaghetzeggen.nl/

mr. Frans Witglas | 03-01-08 | 15:39

Polariseren; omdat het moet!

J.B. van Heutsz | 03-01-08 | 15:39

Doekle Terpstra (Prijs die man!) bevindt zich in goed gezelschap. En hoe meer aanwas, hoe meer het zíjn klubje lijkt te worden.

Benoemen en bouwen: 100% Doekle.

widtvoet... | 03-01-08 | 15:38

Na het lezen van Doekuls oproep totaal overmand met hyper possitieve gevoelens, de waterlanders stromen vrijelijk over mijn wangen bij het zien van zovele steunbetuigingen van organisaties en personen waar je het echt nooit van zou verwachten die allen dit initiatief onderschrijven. Ik ben helemaal om, heb vlag gehezen en zing halleluja het komt allemaal goed...

superzeiker | 03-01-08 | 15:38

Prima polariseerder, die Doekle.

Adalgar | 03-01-08 | 15:38

Mutsaerts, DANKJEWEL dat een instituut als GeenStijl het keihard nodige keiharde tegengeluid kan en wil laten horen. De macht was al gekaapt door zij die om wonderlijke redenen (benoemingen en zelf-benoemingen) omhoog vielen, maar nu wordt die NOG MEER gekaapt en ingezet door de nog steeds om onduidelijke redenen 'correct' geheten elite. The Age van het besturen door breinwassen moet afgelopen zijn. De inversiestrategie is leuk om eens uit te proberen maar niet om die 40 jaar vol te houden en daar vet en vadsig van te worden. Besturen moet weer volksvertegenwoordigen worden.

Ron de Weijze | 03-01-08 | 15:37

Ik wil verder niet op één hoop gegooid worden met de Wilders-adepten, ben zelfs niet eens met Wilders. Maar ik vind wel dat ook hij ruimte moet hebben om zijn mening te verkondigen. Is er niet een tegenbeweging op te richten die strijdt voor vrijheid van meningsuiting voor iedereen en door iedereen?

Stop de verdoekelemaning van de problemen!

Quichegerechtigde | 03-01-08 | 15:36

@Ommezwaai 03-01-08 @ 15:35
Hij leeft anders op grote voet in Leerdam.

J.B. van Heutsz | 03-01-08 | 15:36

Een beetje respect graag voor die groep mensen (moslims) die ons nu nog met rust laat omdat ze niet in de absolute meerderheid zijn, maar zodra ze een kans hebben ons met het zwaard gaan dwingen 5 keer per dag te knielen naar mekka. Respect ook voor de mensen die zelf hun hormonen niet in de hand kunnen houden en hun vrouwen moeten toedekken met een zak over het hoofd, respecteer ook dat ze onze vrouwen en dochters aanranden; ze kunnen er niets aan doen. Respect ook voor hun intolerantie en hun gebrek aan humor en zelfspot. Niet omdat ze het verdienen maar omdat het moet. Van Doekle.

Robert Irving III | 03-01-08 | 15:36

Hoe kunnen die moslims nu om tolerantie vragen terwijl ze zelf het toonbeeld van intolerantie en onverdraagzaamheid zijn.
.
Overal ter wereld blinken moslims uit in onverdraagzaamheid en het gebruiken van veel geweld tegen mensen die kritiek hebben op de islam.
.
Nederland is de afgelopen 30 jaar tolerant genoeg geweest.
Zelfs veel te tolerant voor een religie die daarvan op grote schaal misbruik van maakt.
.
Nu moeten de moslims maar eens wat verdraagzaamheid en tolerantie tonen.
En niet gelijk dreigen met geweld tegen mensen die terecht kritiek uiten op de vele misstanden en middeleeuwse gebruiken in de islam .

Bijstandtrekker | 03-01-08 | 15:36

Met zulke vrienden heeft Doekle geen vijanden meer nodig.

*zucht en surft naar green card info site*

Kruisvaarder | 03-01-08 | 15:36

@ Lobo,
Die Doekle is er dus ook weer zo een!!!
Links lullen en rechts zakken vullen.
Onbegrijpelijk zo'n vent...
Heeft het IQ van zijn schoenmaat, echt!

Ommezwaai | 03-01-08 | 15:35

Domme Doekele.
Hij had kunnen weten dat die islamistische NL boevenbende zich bij hem aan zou sluiten, terwijl hij eigenlijk de blanke elite wilde mobiliseren.
Blijkt nu dat die blanke elite zich prima kan vinden bij de achterlijke islammers.
Maar dat wisten we al, bijna al die zelfislamitiseerders waren ook fel tegen Fortuyn.
Ephemico beklaagt zich nu in Trouw dat die blanke elite zich nog nooit heeft ingezet voor de NLers in achterbuurten, laat staan dat ze zonder uitzondering niet in die wijken wonen. Zijn eigen krant verwijt hij geen journalistieke objectieviteit te hebben door figuren als Terpstra een platvorm te bieden.
Wilders heeft dus met recht gelijk als hij spreekt over idioten en landverraders die de belangen van Nederland schenden en ruim baan geven aan de islam en zijn excessen.

The eimer | 03-01-08 | 15:35

Worden we weer met zijn allen bedoekelt en geterpstraaid waar we met zijn allen bijstaan...! Als Geert Makke schapen worden we wederom geHandsdijkstald.

wiebje | 03-01-08 | 15:35

grote smoelen en wauwelen...

Sjakie Snel | 03-01-08 | 15:34

Verzwijgen en afbreken.

widtvoet... | 03-01-08 | 15:34

Zo, ik ga even naar de apotheek. Benzo's en anti-psychotica halen. Voor die 150 euro eigen risico wil ik ook meteen waar voor mijn geld.

blikjegrolsch | 03-01-08 | 15:34

Prima initiatief. Hulde.

kolonel klootoog | 03-01-08 | 15:34

@ redactie
prachtig stukje onderzoeksjournalistiek.
Van de 98 mensen hebben jullie er negen gevonden die je met heel veel moeite enigzins als verdacht kunt afschilderen.
Gelukkig maar, anders zou het wereldbeeld van meing reaguurder volledig instorten.

King of controversy | 03-01-08 | 15:33

Nog 8 maanden en ik ga emigreren... kan niet wachten...

bertminernie | 03-01-08 | 15:33

@ zum kotzen 03-01-08 @ 15:25
@kwarkoo1 03-01-08 @ 15:27

Vraag is inderdaad: Laten we toe dat de democratie langs 'democratische weg' wordt beeindigd? Net zoals de Nazi's in 1933-1934.

@ niet voor de hond 03-01-08 @ 15:28
Vraag is of dat nog democratie is, als je zelf niet democratisch bent en de democratie het liefst wilt afschaffen. Via een invoeren van de Sharia of door de macht bij één persoon - eh beweging - te leggen.

mr. Frans Witglas | 03-01-08 | 15:33

@teringtub 03-01-08 @ 15:30
Ben zelf niet zo handig in websites. Als iemand hem wil bouwen, regel ik wel een hosting.

J.B. van Heutsz | 03-01-08 | 15:33

@blikjegrolsch:
Je hebt gelijk, maar dat roept meteen zoveel vooroordelen op in sommige kringen.

Lobo | 03-01-08 | 15:32

Maar OT:
wat ik niet snap he, hoezo doet die Terpstra aan "benoemen"?
Benoemen mag toch helemaal niet? Dat is toch racistisch enzo?
Je moet juist niet benoemen want alles en iedereen is gelijk...

blikjegrolsch | 03-01-08 | 15:31

mr. Frans Witglas 03-01-08 @ 15:20

Weer een soebsidi partijtje

teringtub | 03-01-08 | 15:31

verbloemen-en-met-schotels-volbouwen.nl

Iko Nal | 03-01-08 | 15:30

niet voor de hond 03-01-08 @ 15:28

Een partij die uiteindelijk als doelstelling heeft de democratie omver te werpen (lees islamitisch) kan mijns inziens verboden worden.

kwarkoo1 | 03-01-08 | 15:30

@Lobo: he bah, wat gemeen van je dat je Tamara W. er niet bijnoemt. Die heeft ook meegeschreven hoor!
Ok, "ex-PVV'er" is een beetje verminkte term maar goed, laten we zeggen dat de Elsevier-redactie ook humor heeft.

blikjegrolsch | 03-01-08 | 15:30

Zeg ik weet het niet hoor maar sinds wanneer staat er in de taakomschrijving van Terpstra dat ie zich met multiculti zaken bezig moet houden? Hij kreeg de baan van Vogelaar niet dus probeert nu via een achterdeur carriere te maken in de politiek? Ga aan je echte werk, raamambtenaar!

pwman | 03-01-08 | 15:30

J.B. van Heutsz 03-01-08 @ 15:27

Waar kan ik aanmelden???

teringtub | 03-01-08 | 15:30

Beleren en jouwen.

widtvoet... | 03-01-08 | 15:29

@mr. Frans Witglas
Dat heet democratie. Als Tante Rita zonder enig gedachtengoed een partij/beweging mag oprichten, mag oom Abdullah met oosters gedachtengoed het ook.

niet voor de hond | 03-01-08 | 15:28

@Overvecht: precies.
We mailen!

blikjegrolsch | 03-01-08 | 15:28

Waar blijft de tegenbeweging "Aanwijzen en Opzouten"?

J.B. van Heutsz | 03-01-08 | 15:27

zum kotzen 03-01-08 @ 15:25

En wat denk je. Zou dat een reden zijn om die partij te verbieden?

kwarkoo1 | 03-01-08 | 15:27

Stijlvol stijlloos 03-01-08 @ 15:22:
Dat zal ik je uitleggen. Kijk, als je eerst lange tijd in de schijnwerpers staat, als brave christen en trouwe vakbondsleider, en je komt ineens in de HBO-raad terecht, een muffe, grijze, saaie organisatie die qua beleid ook nog eens muurvast zit, dan voel je je toch wel eenzaam. Zeker Doekle Terpstra, wat toch een net-niet mannetje is.
Op school hoorde hij er net niet bij, als bestuurder werd hij telkens net niet belangrijk genoeg, als persoon werd hij christen, nota bene een net-niet godsdienst, en nu is hij weer voorzitter van een net-niet organisatie.
Ja, dan ga je gekke dingen doen.
Macht, begrijp je. Macht. Zeker bij christenen een belangrijke factor van betekenis.

blikjegrolsch | 03-01-08 | 15:27

@blikjegrolsch 03-01-08 @ 15:23
haha ja dat klopt ;)

overVecht | 03-01-08 | 15:26

Het wordt hoog tijd voor eens wat meer respect voor de autochtone bevolking! Gewoon het feit dan men al bang is voor rellen omdat iemand een FILM wil maken toont het gelijk van Wilders en het ongelijk van Terpstra aan. Met zulke mensen wil ik helemaal geen bruggen bouwen of samenleven.

Jelmer | 03-01-08 | 15:26

@lptjah 03-01-08 @ 15:25
Natuurlijk, we lezen toch ook jouw reaguursels!

J.B. van Heutsz | 03-01-08 | 15:26

nederlanders zijn van nature ruggegraatloos en vertonen een verregaande vorm van schapengedrag. Dus dat wordt pappen en nathouden, iedere achteruitgang wordt met thee overgoten en ieder schijnbaar schuifeltje naar voren wordt in het zonnetje gezet, zodat we toch vooral een goed gevoel overhouden aan ons passieve conflictvermijdende gedrag.

JungleBunny | 03-01-08 | 15:26

Met de groeten aan lullo Terpstra,waar wil je nu je pamflettjes ophangen in een heleboel bushokjes ,wachtruimte's kan dit niet meer.Jij met je overbetaalde baan met teveel aan vrije tijd, zodat je al deze grappenmakerij kan verzinnen. Dan kan je nu mooi met al je collega linkse rakkertjes wel maandelijks een bedrag afstaan, dit ter compensatie van de schade aangericht door medelanders waar jij zo het hart van vol hebt.Dat zou ik nou tolerant vinden naar de hardwerkende burger die ook jou maandelijkse toelage op hoest.

teringtub | 03-01-08 | 15:26

"Op termijn streeft de IDP ernaar langs politieke weg wetgeving aan te passen aan Islamitische normen en waarden."

Oftewel, de IDP onderschrijft de democratische beginselen dus totaal NIET en gebruikt de democratie -net als snorremans 75 jaar geleden- als vehikel om diezelfde democratie om zeep te helpen zodra de kans zich voordoet.

zum kotzen | 03-01-08 | 15:25

Worden homo's tegenwoordig wel geaccepteerd en gerespecteerd op GS?
Anders ff polletje over de uitspraak van Mohamed Rabbae?

lptjah | 03-01-08 | 15:25

@ blikjegrolsch 03-01-08 @ 15:18
Hoi Bert, dat zou jij toch moeten weten.

Robin Hood | 03-01-08 | 15:25

Behoeren en Douwen!

wiebje | 03-01-08 | 15:25

@widtvoet... 03-01-08 @ 15:24

Kappen en Bek houden ;)

ijsklont | 03-01-08 | 15:25

Bedoeklen en kauwen.

widtvoet... | 03-01-08 | 15:25

@kwarkoo1 03-01-08 @ 15:23
Ik denk dat de advertentie gratis was, of een hele hoge korting.

J.B. van Heutsz | 03-01-08 | 15:24

Doekle wil terug naar de Bouwbond CNV!

wiebje | 03-01-08 | 15:24

Toch leuk dat mensen die homo's discrimineren nu vragen om een toleranter Nederland. Tyfusdebielen.

Rest In Privacy | 03-01-08 | 15:24

Volgens mij bouwen ze aan een burgeroorlog...

Kakelvers | 03-01-08 | 15:24

Limoenen en mauwen.

widtvoet... | 03-01-08 | 15:24

@Overvecht: ik heb het idee dat jij en ik precies van elkaar weten wie we zijn...

blikjegrolsch | 03-01-08 | 15:23

inderdaad een kopje thee!

jepperaar | 03-01-08 | 15:23

Stomme vraag: krijgen ze subsidie?

kwarkoo1 | 03-01-08 | 15:23

de enige oplossing voor een goede samenleving waar mensen van meerdere origines kunnen wonen is een multi-etnische monoculturele maatschappij. Alle andere opties zijn irrelevant.

De Linkse Lonsdaler | 03-01-08 | 15:23

Mij ontgaat even waarom Terpsta, als voorzitter van de HBO- raad zoiets moet opstarten?

Stijlvol stijlloos | 03-01-08 | 15:22

overVecht 03-01-08 @ 15:21
Hij is beroofd denk ik

Curse of the Scorpio | 03-01-08 | 15:22

@ overVecht 03-01-08 @ 15:16

Tja, ben van nature erg optimistisch ingesteld

zum kotzen | 03-01-08 | 15:22

Bespugen en houwen.

widtvoet... | 03-01-08 | 15:21

@blikjegrolsch 03-01-08 @ 15:19
ik heb het idee dat je iets dwars zit mbt Robin Hood......;)

overVecht | 03-01-08 | 15:21

Toch maken ze zich zelf zichtbaar op deze wijze. Dat is alvast een winstpunt voor later. Ik mis alleen de vrouwen.

J.B. van Heutsz | 03-01-08 | 15:20

tsjonge
Een Nederlandse politieke partij gefundeerd op Islamitische grondslag is momenteel in oprichting onder de naam Islamitisch Democratische partij (IDP). De IDP stelt in een verklaring 'een echte Nederlandse politieke partij te zijn'. Zo onderschrijft ze de Nederlands democratische beginselen en erkent de grondwet. In eerste instantie wil de IPD, naar eigen zeggen, in de Tweede Kamer 'een politiek weerwoord kunnen geven tegen de aanhoudende anti-islamitische geluiden, met name van de kant van PVV leider Geert Wilders'. Op termijn streeft de IDP ernaar langs politieke weg wetgeving aan te passen aan Islamitische normen en waarden. Volgens de IDP is er een groot politiek vacuüm doordat een miljoen Nederlandse moslims niet kunnen stemmen op een islamitisch georiënteerde partij. De IDP wil dit electoraat een politieke stem geven.

islamitischdemocratischepartij.org/

mr. Frans Witglas | 03-01-08 | 15:20

wat een enge neusgaten heeft die gaykrant meneer, gevalletje overmatig neusneuken?

Tubifiks | 03-01-08 | 15:19

Update: persberichten van 750 (!!!) woorden gaan het he-le-maal worden in 2008.

blikjegrolsch | 03-01-08 | 15:19

ik schat in totaal een miljoentje of tachtig aan subsidies (op jaarbasis)

casablanca | 03-01-08 | 15:19

Roemen en vertrouwen.

widtvoet... | 03-01-08 | 15:18

br00djeaap 03-01-08 @ 15:12
Als Nederland Nederland zou zijn, hadden we dit gezeur niet gehad. En had wilders geen inkoppertjes kunnen maken...
Hoe gaan we deze problemen dan oplossen?
Eerwraak? Criminele jongeren? Geweld?
Zeker door thee te drinken...
Laat Nederland Nederland zijn, en ROT OP!!!

Curse of the Scorpio | 03-01-08 | 15:18

Altijd makkelijk zo'n lijstje met landverraders en meelopers.
Ken uw vijanden.

retep123 | 03-01-08 | 15:18

"Robin Hood (26) heeft tot afgelopen jaar deel uitgemaakt van het campagneteam van Wilders' PVV. Momenteel uit zij middels kritische columns haar onvrede over misstanden in de huidige samenleving. Tamara heeft zich aangesloten bij de Bond voor de Kritische Belastingbetaler, omdat zij van mening is dat onderzoek naar de maatschappij van groot belang is."

Zijn die "kritische columns" net zo goed als die stukken uit het bootcamp van GS?

blikjegrolsch | 03-01-08 | 15:18

Bedoeken van vrouwen.

widtvoet... | 03-01-08 | 15:17

Ik benoem Doekle tot Lutser van het jaar (nu al) en als ik hem zie zal ik zijn gezicht gaan verbouwen.... Benoemen en (ver)bouwen in werking!

ijsklont | 03-01-08 | 15:17

Ik wil eerst weten hoeveel soepsidie die zwarte allahtonen krijgen voor hun respectievelijke clubjes, alvorens als witte xenofobe fascistische racist een oordeel te geven..

wopper | 03-01-08 | 15:16

Verzwijgen en onder het tapijt schoffelen!

Wel geinig om te zien hoe ook poging 2 van Doekie compleet faalt, ondanks de dappere poging van het AD en Trouw om het klootjesvolk dat het allemaal niet zo goed snapt te indoctrineren. Nederland is nu eenmaal kotsmoe van dit soort linkse betweters/wereldverbeteraars.

PreventiefRuimen | 03-01-08 | 15:16

Bomboemen en touwen.

widtvoet... | 03-01-08 | 15:16

@zum kotzen 03-01-08 @ 15:15
heb je nog voorzichtig gedaan met je 80%!

overVecht | 03-01-08 | 15:16

@ overVecht
Misschien doe ik dat ook wel!

Robin Hood | 03-01-08 | 15:16

@Robin Hood:
Ja, misschien kun je die tentamenfruaderende JOVD-chick vragen of zij een perbericht voor je rondstuurt. Kom je zelf ook weer eens lekker in de schijnwerper. Lekker Pimmiaans janken over belastingen enzo.

blikjegrolsch | 03-01-08 | 15:16

AAAAAAAH Mohammad "genoeg is genoeg" Rabbae, die flapdrol heeft op mij de werking van een rode lap op een stier verdomme..... Tjonge jonge Doekle, daar ga je de oorlog wel mee winnen.......

Carpa | 03-01-08 | 15:15

Die Doekje Terpstra is al net zo'n aandachtshoer als wilders.
Gozer snap het nou eens: niemand mag jou.

Gorgelroth | 03-01-08 | 15:15

Leuk uitzoekwerk, beetje simpel wel natuurlijk. Want je weettog dat 80% van de voormannen (nooit voorvrouwen natuurlijk) van de islamitische gemeenschap in Nederland niet de toets van de democratische waarden doorstaat?

zum kotzen | 03-01-08 | 15:15

Zelfs als fervent linksluller moet ik zeggen dat dit initiatief tenenkrommend debiel en kortzichtig is en meer de oorzaak van de problemen lijkt dan de oplossing

OIO | 03-01-08 | 15:15

Inpakken en opzouten.

braadlap | 03-01-08 | 15:15

@Robin Hood 03-01-08 @ 15:12
kzou een boze brief schrijven als ik jou was.

overVecht | 03-01-08 | 15:13

Nou mooi hoor,.. zo te zien een ehhh afspiegeling van de 'samenleving',........ moslimsamenleving..... dat dan weer wel!

@xel | 03-01-08 | 15:13

Verdoemen en klauwen.

widtvoet... | 03-01-08 | 15:13

ik ben tegen alle buitenlanders uit welk land dan ook en in welk land ik me ook bevind.

overVecht | 03-01-08 | 15:13

-weggejorist-

br00djeaap | 03-01-08 | 15:12

Laat me raden: ik ben intolerant omdat ik hun intolerantie niet tolereer.

Dayak | 03-01-08 | 15:12

Prima! Doeole Terpstra heeft ons nu in een prime deadlock gezet. Iedereen die nu nog kritiek heeft op moslimorganisaties en/of het initiatief van Doekle Terpstra is NIET POSITIEF bezig en maakt van Nederland een puinhoop. Een terrorist dus. Iedereen die nu nog nare dingen zegt over moslim, is een racist, en weigert mee te werken aan een positief Nederland.
Dat is geen bouwen en benoemen, dat is demoniseren.

Bedankt Doekle! Zelden was de weg naar Geert Wilder voor zoveel mensen zo gemakkelijk geworden.

blikjegrolsch | 03-01-08 | 15:12

Dat Terpstra een dubbele moraal heeft was me al duidelijk.

Robin Hood | 03-01-08 | 15:12

Benoemen en bouwen, jeweet tog. Erg fris is de aanhang niet, maar ik sta er al van te kijken dat hij er een paar heeft weten te strikken voor z'n lijstje. Of komt er binnenkort weer een topic over zelf rondbellende meneren en handtekeningzetters die achteraf van niets blijken te weten?

Hertogin v. Pauperen | 03-01-08 | 15:12

Bekoelen en vouwen.

widtvoet... | 03-01-08 | 15:11

wat een hypocriete troep

Koninkrijk | 03-01-08 | 15:11

Jij ok, ik ok, zij ok, wij allemaal ok. De enige snelwerkende manier om tot verbroedering te komen is door het creëren van een gemeenschappelijke vijand, dat weet toch iedereen? Wilders, kom er maar in!

JungleBunny | 03-01-08 | 15:11

Verbloemen en rouwen.

widtvoet... | 03-01-08 | 15:10

*zucht* word hier wat moe van...

UtFamke | 03-01-08 | 15:10

Nederland kan zeau veel beter!

Blake Bier | 03-01-08 | 15:10

Ik ben ook witte elite ! Dat wil ik wel zo houden eigenlijk !

Uitgleiertje | 03-01-08 | 15:10

Stijlloos, is dit geschreven door een van die bootkampers?

mokum | 03-01-08 | 15:10

Juist, ik denk er het mijne van!

Jan Vlag | 03-01-08 | 15:08

Laat die demonstratie van allochtonen dan komen! Maar er komt maar steeds niets. Als die lui nou eens voet bij stuk houden weten wij ook weer iets.

DatDus | 03-01-08 | 15:08

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com