Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Live. Keuvelen over terugkeertuig uit het Kalifaat

Nee. Ga weg.

Het is Kalifandag op de NPO vandaag

Goedemorgen geloofsgemeente. Terwijl de laatste vierkante meters Kalifaat in Baghouz worden omgeploegd door de Koerden, overdenkt Nederland de zonden van zijn uitreizende ondankbaren, en vragen we ons af of we hun bruiden terug naar de polder moeten transplanteren, ja danwel nee. In de keiharde bankjes van de hoogmis van de deugdominees van Buitenhof zal die vraag ongetwijfeld richting een 'ja' gestuurd worden straks, maar bij de rekkelijken van WNL schuift een afvallige Iraniër aan, waarvan we vermoeden dat zijn gastpreek een welluidend NEEN zal donderen. Hedenmorgen geen natte hosties over andere wangen, schuld of erfzonde. We beginnen de zondag hopelijk met harde ratio, zoals ook door de afvallige jihadist Jason Walters verkondigd in deze moetlees belijdenis. Want die kalifaatkippen, die mogen met de resten van het kalifaat bedolven worden in de vergetelheid van de geschiedenis. Ochtendpreek van Afshin Ellian om 09u30 bij WNL op Zondag.

Reaguursels

Inloggen

Kwezelaars vinden dat de oorlogsmisdadigers m/v niet mogen worden uitgeleverd aan Irak want de doodstraf. Dat is het goed recht van de Iraakse bevolking die de misdaden tegen de mensheid hebben ondergaan, zij mogen bestraffen naar hun eigen recht. Nederland moet zich daar niet mee bemoeien. Die hoeven alleen maar paspoorten ongeldig te verklaren.
Kwezelaars bedenken wat nu met de kindjes? Daar moeten we helemaal niets mee. Kinderen zijn de verantwoordelijkheid van de ouders. Ook daar waar ze nu geworteld zijn kunnen ze leren lezen en schrijven. Nederland moet eens van die collectieve neurose af om iedere volidioot hier te willen hebben zonder na te denken over wat ze mispeuterd hebben en wat dat voor de bevolking betekent. Men is in ontkenning over het kwaad dat gewoon bestaat. Als je je daarvoor gaat inzetten zit er een zware steken aan je los.

eastender | 25-02-19 | 02:14

Om te beginnen als de donder dit kabinet( in de 1e kamer) wegstemmen in maart,dat kan zomaar helpen om deze gekken buiten te houden!

de broeder | 24-02-19 | 23:27

"Volgens Van den Bos komt radicaal gedrag voort uit een fundamenteel onrechtvaardigheidsgevoel. Geradicaliseerde mensen voelen zich achtergesteld en geen deel van de westerse samenleving. Hierdoor worden ze kwaad en als je dan niet lekker in je vel zit én de gelegenheid zich voordoet ga je over tot radicaal gedrag. "Op den duur zien zij bijvoorbeeld IS als een groep die wel het rechtvaardige nastreeft."
HAHAHAHAHA
.
"Het is volgens de hoogleraar belangrijk dat dit wereldbeeld van 'terugkeerders' weer verandert en dat ze hun vijand, zoals burgers in de westerse samenleving, weer als mens gaan zien. Als zij in contact komen met gevangenisbewaarders ontstaat toch weer een soort menselijk contact. Door het gesprek met elkaar aangaan en begrip te tonen voor de ander kan er langzaam een proces van deradicalisering in gang worden gezet".
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
.
""Ik snap dat de regering denkt 'wat krijgen we nou', maar links- of rechtsom, de Syrië-gangers komen een keer terug", aldus Van den Bos"
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
.
www.nu.nl/weekend/5756877/is-strijder...

JackStick | 24-02-19 | 22:08

Ik zag het bij Buitenhof, wat heeft die Marion van San een dikke kop gekregen. En ook vrij positief over het terughalen van vrouwelijke islamitische uitwerpselen, uiteraard omwille van de koters want o zo zielig. Het lijkt of ze met de kilo's ook wat allochtoonvriendelijker is geworden. Ik denk even aan haar onderzoek naar misdaad onder allochtone jongeren van een aantal jaren terug. Heel wat deugerts gunden haar toen het licht in de ogen niet meer. Dat iemand zo kan veranderen.

Willibald von Klúúúk | 24-02-19 | 20:58

19:48 - níet vergeten.
Autocorrectie richt meer aan dan helpt.

Kudtkip | 24-02-19 | 19:55

Dr_Johnson | 24-02-19 | 17:11
En dit is dus waarom je die IS-ers als gevangenen in de kampen van de Koerden (die er rete goed werk mee doen) juist nog daar wil houden.
En allemaal bijeen daar.

Zodra ze wel los mogen, is de terreur in het Westen helemaal niet te overzien.
Als dat het al was, want ook zonder dit moordeskader hoeven hun 'slapende cel' broeders en zusters maar een cue te krijgen, en is het ook foute boel.

Van deze gifkluit is al strafbaarheid bekend - zoals je per beeldscherm vernam.
By the way, het zal inderdaad zo zijn, dat de slachtoffers zich liever mak lieten doden dan pijnlijk bij verzet. Ik zal in ieder geval de beelden, van hen die toch nog doodsangsten en spasmen vertoonden, vergeten - nee, van alles gezien zal het bijblijven.

Punt is, wil je dit oog om oog, tand om tand vereffenen, blijft het oorlog.
En wreed genoeg zal het nare deel van de mensheid dat uitventen, maar om dit type slachters te stoppen, moet je ze vangen, en gevangen hóuden.
Nooit meer los laten.

koningboco | 24-02-19 | 18:11
Opletten, lezen, en meekrijgen - reaguurder Is dit nieuws heeft al danig wat geforward.
Indien je bedoelt dat het materiaal is als voor een soort IS- Clockwork Orange, dan heb je een punt.
Maar da's voor na "het tribunaal", in het bijzonder de broedkippen en kantoorklerken van IS.

Kudtkip | 24-02-19 | 19:48

De mythe van het rode jasje:

Er is nimmer sprake geweest van een meisje in Krakau met een rood jasje, enkel bestaat er een zwart wit foto, de rest is ontsproten uit het brein van Spielberg, latere boekverkopers en media spin-doctors. Dit zit zo, de nazi’s ontruimde de getto’s van o.a. Krakau waarna een onbekende fotograaf een ontredderd meisje op straat fotografeerde. Die foto werd na de bevrijding iconisch voor het leed wat daar is aangericht, zie link hieronder:

nina.img.e51-po.insyscd.net/nrvwyw-169... (originele foto, 1942-1943)

Vele decennia later maakt Spielberg zijn film Schindlers list gebaseerd op de fictie-roman Schindlers Ark uit 1982. Hij leent de zwart wit setting v.d. originele Krakau foto en gaf hier zijn eigen draai aan. De film is bewust in zwart/wit en bij het plot komt er plotseling kleur in beeld: ‘een meisje met een rood jasje’ loopt voor de stoet vooruit. Een opvallende psychologische move, kijk zelf:

pbs.twimg.com/media/CCu6SxBWMAAbUMg.j... (rode jasje, film Spielberg 1993) Onwaarschijnlijk, immers ze zou te veel opvallen in zo’n setting.

Spielberg koos ervoor het meisje met het rode jasje al na enkele min. op een doden-kar af te voren, dit voor het verhogen van het dramatische effect. Weer neemt Spielberg een loopje met de werkelijkheid: het meisje op de originele zwart wit foto blijk nog te leven: ze heet Roma Ligocka, geb. 1938 in Krakow, Poland. Zij claimt – na het uitkomen v.d. film - het betreffende kind op de foto te zijn, wat vrij aannemelijk is. Pas hierna gaf ze een interview waarin ze aangaf nadien nooit meer gesproken te hebben over de Getto ontruiming. Ze herinnerde zich dat haar moeder haar vooraf een andere naam had gegeven en deze eindeloos met haar geoefend had, tevens mocht ze niet opvallen. Enlel zo had ze kans de holocaust te overleven (en dus niet in een opvallen rood jasje). Nog veel later scheef ze er een boek over. Bijkomend is dat de boekdrukker tevens de originele zwart wit foto (na de film Schindlers list, zie tijdsvolgorde) omtoverde in en rood jasje met zwarte setting.

media.buch.de/img-adb/34127644-00-00.... (boek cover, ingekleurd 2003)

Detail: pas hierna gaat Roma Ligocka zich ook in het rood kleden en nog veel later in de tijd gaan Westerse media-manipulators jasjes kinderen van IS/nazi's rood inkleuren… status v.h. rode Spielberg jasje: debunkt.

Veluwse-Eikel | 24-02-19 | 19:31 | 1

Het gaat om de beeldvormingstacktieken die nu gebruikt worden om deze doodseskaders binnen de grenzen te halen. De pica hier blijft getuigen van slechte smaak.

Frau Merkel | 24-02-19 | 21:00

Reken NIET op die Haagse Hippies en hun Diensten als je wat overkomt .
Ze laten Je zitten met hun tyfuszooitje dan ziet je er geen 1 .
Mag je het Zelf Uitzoeken !

liegende lippen | 24-02-19 | 19:11

Kan iemand even een site in elkaar freubelen met alle filmpjes van isis en hun wandaden. Kijk dit maar eens en vraag ons dan nog een keer of ze terug dienen te komen. Preventief ruimen dat rapalje! Kijktip: Kooi in zwembad.

koningboco | 24-02-19 | 18:11

Overigens, werkelijk overal gaat het over dit onderwerp: in Buitenhof, in de Volkskrant, in Trouw, in de Telegraaf, op nu.nl, hier, maar op de Joop heerst volledige radiostilte. Zeker te schijterig om het aan de orde te stellen, want dan moeten ze weer extra hours maken mbt het weg modereren van onwelgevallige meningen van reageerders.

Dr_Johnson | 24-02-19 | 17:19 | 1

Dr_Johnson | 24-02-19 | 17:19
Ik zou die virtuele prullenbak daar weleens willen zien. Soms klik ik een naam aan van een reaguurder aldaar om te kijken wat er in de wacht staat.
Ik moet concluderen dat er op dat blog ontzettend veel verdwijnt. Echter de grootste schreeuwers komen er immer door.

toetssteen | 24-02-19 | 17:24

Al die lui die vrijwillig naar oorlogsgebied zijn gegaan, moeten we helemaal niet meer terug laten komen.

Deze terroristen met terroristische aanhang, hebben gevochten in een ander mogendheid en die mogen volgens de grondwet helemaal niet meer terug komen op Nederlands grondgebied.

Dus laat ze maar lekker weg rotten daar, dat hebben ze ook met al die andere mensen gedaan die ze op een afschuwelijke manier gedood hebben in die landen.

Als ze deze lui uit Syrië terug halen, begrijp ik al die ophef niet over al die pensioenen uit Duitsland die al die NSB ers nu nog krijgen??????? Het zou wel aan mij liggen, dat ik dit allemaal niet meer begrijp!!!

Niet links | 24-02-19 | 17:10

Ik snap moslims niet, hoe kun je nou trots zijn op de islam als je ziet hoeveel ellende er is door de islam. Wat je hebt mag je houden.

Eddy67 | 24-02-19 | 17:00

Persoonlijk word ik al misselijk als ik alleen al naar die foto kijk!

BaldEagle | 24-02-19 | 16:52

Ongepaste foto bij dit topic. De film Schindler's List is in zwart-wit geproduceerd met uitzondering van een klein meisje in een rood jurkje tussen de joden in Krakow. Het frame de haatjurken als de nieuwe joden weg te zetten doet weer opgeld.
youtu.be/j1VL-y9JHuI?t=106

Frau Merkel | 24-02-19 | 16:48

letopuwzaak | 24-02-19 | 16:10
De uitwerking van zo'n tribunaal verdient gedetailleerde aandacht.
Punt is dat er daders van diverse nationaliteiten één oorlogsclub vormden/VORMEN.

Reppen dat ieder land waarvan ze kwamen hen moet terug nemen om te berechten, is feitelijk waanzin. Dito voor de vrouwen die er de parallelle kweekvorm van jihad bedienden.

Zij zijn vanuit diverse landen erheen getrokken om islamitische overheersing te markeren - en net als met andere religies, kent de club volgelingen niet één nationaliteit.
Dit is tegelijk waarom dit zo'n "lastige" oorlog is.

Edoch, nu dat deze club daders - onder de vlag IS - gevangen is genomen, moeten ze vooral samen gevangen BLIJVEN GENOMEN.
Tot dat er internationaal een wezenlijk besluit is wat te doen met deze genocideplegers.

Het uitspelen van de wereldmachten, zoals Amerika tov. Europa is hierbij hoogst ongelukkig - ondanks dat het begrijpelijk is, oorlogsmachinemacht dat Amerika is, by far.

Nu ja, misschien wel het meest treurige is, dat wij hier op het roze blog ideeën kunnen uitwisselen, maar uiteindelijk (en bewezen) toch maar onderhevig zijn aan de grillen van de "buiten ons" gestelden.

Rest niks dan pogen je eigen lijf, leven en lol te genieten zoals je wenst en nog kent.

Kudtkip | 24-02-19 | 16:42 | 2

"nu dat deze club daders - onder de vlag IS - gevangen is genomen, moeten ze vooral samen gevangen BLIJVEN GENOMEN."

Het zal mij eigenlijk jeuken wat er met die ISers gebeurt: of ze daar tot sint juttemis in die kampen blijven, of vrijgelaten worden en daar wat rond gaan zwerven, of naar een andere islamitische heilstaat vertrekken.

Zolang ze maar nooit meer Nederland en de EU binnen komen, dat is het enige dat mij interesseert.

Dr_Johnson | 24-02-19 | 17:11

Zij dienen eigenlijk berecht te worden,zoals zij anderen hebben berecht.Met dezelfde straffen.

butthole | 24-02-19 | 17:50

Personen moet je berechten waar ze hun misdaad hebben begaan. Anders is er geen gerechtigdheid. Syrië en Irak dus.

Oepsie1234 | 24-02-19 | 15:52

geenhakbar | 24-02-19 | 15:32
Kun je het in andere bewoordingen zeggen, waar
Wienerschnitzel mit | 24-02-19 | 15:34 Amen op geeft?
Nu heb ik gemist, en kennelijk wilde je steekhoudend zijn.

Kudtkip | 24-02-19 | 15:43

Is dit nog nieuws? | 24-02-19 | 15:19
Vond ik ook. En toch had ik zelf voor gekozen om die beelden tot me te nemen.
Het dendert maar door me heen: dit gebeurt terwijl ik leef, hier ook op aarde rond loop. Hoe bestaat het dat een mens langs een gelegen rij andere mensen kan wandelen met geweer om ze af te schieten zoals een bouwvakker nagels in hout tact?

Dat is niet te bevatten. Bedenken wat die mensen zouden hebben misdaan om zo'n einde te krijgen, heeft geen zin. Bedenken hoe het kan dat ze zich zo (ogenschijnlijk) makkelijk op een rij (rijen!) lieten leggen ook niet.
Het is té krankzinnig om ook maar een millimeter in te verplaatsen.

En daaróm, de meest humane manier van berechting is nog zo'n Kalifaat Tribunaal.

Kudtkip | 24-02-19 | 15:37 | 1

Dat ze zich zo (ogenschijnlijk) makkelijk laten afmaken heeft alles te maken met de wens van een snelle dood. Als je moeilijk gaat doen, verzetten of wegrennen bijv., word je dood gemarteld. Dat wordt ze vantevoren heel erg duidelijk gemaakt.

Jackson | 24-02-19 | 17:54

Deze discussie zal nog even doormodderen en politiek genegeerd worden. Na de verkiezingen komen ze gewoon terug, verdragen, VN, Amerikaanse bondgenoot, humanitair enz, enz.
Fopstrafje hier, vrijspraakje daar en ze zijn er weer.
Gezellig
Weet waar je op stemt.

Zorc | 24-02-19 | 15:25

Hm, kom in ene op een beter woord: Kalifaat Tribunaal.

Kudtkip | 24-02-19 | 15:12 | 2
-weggejorist-
geenhakbar | 24-02-19 | 15:32

Is dit nog nieuws? | 24-02-19 | 12:39
In zekere zin ben ik net zo mismoedig hierover als jij.
Overigens, en niet in de laatste plaats, hebben ook weer de gruwelijke beelden van de echte praktijken van IS me dit weekend beduusd, van slag, en kwaad gemaakt - @HoerieHarry, sorry dat ik je aanpakte over het woord "bizar" - dat vond ik te luchtig voor het getoonde.

Afijn. Ik wil hier een idee opperen, waarvan ik weet te kort te zullen schieten in kennis, en haalbaarheid. Toch wil ik het delen. Corrigeer me svp., vul aan etc.

Op dit moment zitten de meeste IS-ers in de kampen van de Koerden, toch?
Onder regie van Amerika blijven ze daar, tot zij haar mankracht terug trekt (zo iets).
De Koeren wil van deze vuile kluit af, en als de landen, volgens de nationaliteiten die in hun paspoorten staan, ze niet terug neemt, worden ze los gelaten als vrije monsters om hun moordeskader elders - in Europa - voort te zetten.

Mijn idee is om de Koerden te helpen, door daar het islamitisch Oorlogstribunaal op te zetten. En wel meteen. En zo goed als geheel gefinancierd door Europa.

Als het lukt om Turkije 6 miljard te geven voor opvang van vluchtelingen, moet dit ook haalbaar zijn. Daarbij, de gevangenen om wie het gaat, zitten daar grotendeels al. Houd ze juist daar bijeen en stel de Koerden financieel vrij.
Ergo, steun ze in hun eigen strijd voor erkenning(!) en soevereiniteit.

Met gevangenen bedoel ik werkelijk iedereen uit het Kalifaat, ook de vrouwen en kinderen. Naast het Tribunaal kan een kinderopvang opgericht. Zo kunnen de moeders hun kroost enkele uren per week ontmoeten, terwijl hun ontwikkeling gericht kan op neutrale scholing, sport etc. - de dingen waarmee gezonde kinderen groot worden.

Oja, neuzelen over wie wat precies heeft gedaan, en hoe moeilijk de bewijslast, daartoe verwijs ik alvast naar medeplichtigheid. Al deed men de afwas - alles droeg bij aan deze genocide.

How about that?

Kudtkip | 24-02-19 | 15:08 | 3

sorry van uw weekend.

Is dit nog nieuws? | 24-02-19 | 15:19

Ik heb geen tijd voor een inhoudelijke reactie, maar ik ben ook voor een speciaal tribunaal daar; degenen die geleden hebben moeten het recht laten spreken.
Maar dan wel goed geregeld en niet dat ze hier alsnog het land in kunnen.

letopuwzaak | 24-02-19 | 16:10

Ok, ik gooi ook een klein balletje op. Het tribunaal moet vanuit de VN zijn. Waarom? Omdat dit het enige orgaan is, dat vrij breed gedragen wordt in de wereld waarin we leven. Dat tribunaal betalen wij. Wij tuigen de randzaken op en dan mag het los gaan. De Koerden staan op gelijke voet met de andere slachtoffers. Gewoon om duidelijkheid te houden. Anders krijg je straks isisbeulen die huilen dat ze gedwongen waren om hun daden te plegen. Snapt u al hoe subtiel men te werk moet gaan als tribunaal. Verder heeft het Tribunaal een sterke aanklager nodig. Geen stropop uit Amerika of een Russische trol. Vind die maar eens, vandaag de dag. Ja, je hebt Del Ponte. Dat is een soort pitbull die eigenlijk niet te handhaven was, maar die is met pensioen. Bij de sterke aanklager hoort een roedel speurders. Van die types die eerst schieten, en dan pas praten. Kortom, een legermacht. En laten we daar maar eens mee beginnen. Ondertussen tuigen we een Tribunaal op en later gaan hullie rechtspreken. Maar laat duidelijk zijn, ga je er vol voor, dan gaan er ook Westerlingen sneuvelen en kunnen landen gaan wankelen. U kiest. Wij draaien.

Klappernoot | 24-02-19 | 19:00

.. ach ja, dat idyllische kalifaat. Door DeugReuzen als koning 0bama en EU op de benen getild als "de islamitische lente". Het sprookje liep precies zo af als buiten de geestelijke gevangenissen van media & globalisme verwacht werd. Gelukkig trok Trump de stekker uit de steun en hielp de Koerden met massale luchtsteun er een einde aan maken.

Nu moeten de treurende heksen en onschuldige-schuldigen weer teruggehaald worden naar hun veilige broedgrond in ons EU-reservaat, waar de fundamentalistische islam welig kan tieren op subsidie en steun.

Zelfs in islamitische heilstaten als Saudi-Arabië en Iran is de grond voor het islamisme minder vruchtbaar wegen morren van het volk dat voor deze ongein betalen en bloeden moet. Geen moslim in de EU die onder zo'n druk staat.

Jan Passant mk2 | 24-02-19 | 15:03

Bij Buitenhof zat vandaag Ruud Koopmans die zeer goed op dreef was over de jihadgangers.

Nelis SplitBloes | 24-02-19 | 15:01 | 1

De Dominee. Voor dat soort lieden moet men oppassen. Voor je het weet staat je land in de fik en kom je erachter dat er geen brandweer is. Die zitten allemaal in Afghanistan om branden te leren blussen.

Klappernoot | 24-02-19 | 19:22

Links is ontspoord gevoels'denken'. Als het maar goed voelt! Het aslim taslam klinkt wijd en zijd en de linksmens kirt 'wat een mooie taal is het toch ook!' en 'die baarden zijn zo modieus!'. Als het kromzwaard zoeft zal men nog steeds de poorten openzetten, de mensenrechten weet je, een kind onder de evenaar is meestal maar een bedelaar en de wereld is van iedereen!

HoogToontje | 24-02-19 | 15:00

Veel praatjes hadden ze toen hun "kalifaat" werd opgericht, en oh, wat moesten ze niet allemaal voor sluipwegen ondernemen om er te komen, in hun islamitische heilstaat. Dat het allemaal wat tegenviel, tja, eerder bedenken he?
Blijf maar lekker in je kampen, blader nog maar eens lustig door je vergif- haat boek, veel succes, maar val mij verder niet lastig.

Wienerschnitzel mit | 24-02-19 | 14:11 | 1

Het zijn achterbakse, opportunistische leugenaars zonder enig eergevoel, ook dat gelul over martelaars-dood is voornamelijk bluf. Een ander mag altijd de martelaar spelen, niet zelden iemand met een geestelijke achterstand of een makkelijk te beïnvloeden kind. Tuig is het en zal het altijd blijven; daar houden dus en veroordelen tot levenslange dwangarbeid. Er is nog zat werk aan de winkel aldaar.

Jackson | 24-02-19 | 18:06

De Neurenberg tribunalen, je gaat er haast aan twijfelen of die überhaupt (grrr) wel hebben plaatsgevonden. Nepnieuws zeg maar...

spinselsinjehoofd | 24-02-19 | 13:41

Eigenlijk is de vraag heel simpel wie heeft er belang bij het terughalen? Ik denk 99,9% van de bevolking niet. Dus waarom is hier zoveel heisa en aandacht voor.

lacucaracha | 24-02-19 | 13:05

Bekijk de beelden van vlak na de tweede wereldoorlog, in Europa, hoe er met de moffenmeiden, Duitse vrouwen en collaborateurs werd "omgegaan". Dat was nou ook weer niet nodig, maar niet terug laten keren is toch het minste wat je kunt doen als land, met jihadisten m/v.

Rammstein | 24-02-19 | 12:50 | 3

Tien miljoen ethnische Duitstaligen werden Polen, Hongarije en Tjecho-Slowakije uitgeknuppeld. Google “Heimatvertriebenen”

theo-is-dood | 24-02-19 | 13:31

@theo-is-dood | 24-02-19 | 13:31:
Sja. Hoeveel Slaven ( dus het slavische volk, niet de voorouders van Sylvana ) zijn er niet "verplaatst" tijdens WO-II door de mof. Gevalletje eigen schuld, pech gehad.

Graaisnaaiert | 24-02-19 | 14:14

@Graaisnaaiert | 24-02-19 | 14:14: Dit waren Duitstalige burgers van de genoemde landen die daar al honderden jaren woonden. Ook Stalin heeft alle Wolgaduitsers naar Siberië gestuurd (de in Rusland wonende nazaten van Nederlandse boeren ondergingen hetzelfde lot).

theo-is-dood | 24-02-19 | 14:24

Die dikke Belgische begon alweer te jengelen over de kinderen, dat ze als ze 10 zijn "verloren" zijn. Nou, nu zie ik met enige regelmaat filmpjes van Palliekinderen in de leeftijd van 4-6 met geweer langskomen die worden aangemoedigd te zeggen dat ze de joden willen doodmaken. En ik kan me ook IS-filmpjes van eenzelfde strekking en inhoud herinneren. Daarnaast zijn de eerste jaren in de ontwikkeling van een kind bepalen, dus nee, te laat en te gevaarlijk om ze hiernaartoe te halen. En over het algemeen hebben de ouders van die kinderen een dubbele nationaliteit, dus ik zie het probleem niet zo, zeker niet omdat we die ouders in de eerste plaats daar willen berechten en het "onmenselijk" is de kinderen van de ouders te scheiden. Omgekeerde familiehereniging, dus lekker daar laten zitten.

Graaisnaaiert | 24-02-19 | 12:48 | 3

Duitse oorlogsmisdadigers werden gewoon uitgeleverd aan de landen waar ze hun misdaden hadden gepleegd. Dat heeft ook een praktische reden, namelijk dat daar in de omgeving ook het meeste harde bewijs is te vinden.

theo-is-dood | 24-02-19 | 13:35

Sluit ik me bij aan.

letopuwzaak | 24-02-19 | 16:11

Niks geen andere wang toekeren, het leven is een kwestie van keuzes.
Bovendien zijn het geen lieverdjes als je de keuze voor het kalifaat hebt gemaakt.
Er is genoeg gepamperd in dit vertrutte land en nu maar eens lik op stuk beleid.

oakmont | 24-02-19 | 12:48

IS maakte reclame met haar sadistische wreedheden.
Daar kwamen deze gemaskerde dames op af.
Om dan nu medelijden te hebben is toch echt te veel gevraagd.
We achtervolgen nazi's ook. IS is zelfs erger. Intussen worden de massagraven met honderden slachtoffers gevonden. Killing fields.

marjen | 24-02-19 | 12:45 | 2

Herstel: Duizenden vermoorde gevangenen.
En dan nog de misbruikte kinderen.

marjen | 24-02-19 | 12:54

Die wijven zijn sowieso verschrikkelijk, vooral de bekeerden.

Wienerschnitzel mit | 24-02-19 | 14:13

Wie is die witte wijn sippende nepintellectueel die zichzelf in elke zin tegenspreekt over kunst en cultuur? Wat een nitwit. Jort fileert hem finaal, dat doet ‘ie wel goed.

Stormageddon | 24-02-19 | 12:45

Stel je voor dat wanneer het kalifaat tot aan de poorten van het Nederlandse landschap was doorgedrongen. Zouden de terugkeerdius die dan het land binnenvallen ook zo barmhartig zijn? Zouden zij met open armen nederland binnenkomen? Ik zie hypocriete mensen die een Oad kalifaat tour hadden geboekt met reisverzekering "Bij terug keer bent u verzekerd van huis en uitkering". Waren wij ook zo barmhartig naar de nsb'rs en duitsers vlak na de bevrijding? Waarom nu wel, miljoenen onschuldige mensen zijn vermoord omdat ze wel in hun godje geloofde maar niet fanatiek genoeg in hun ogen. En nu komen ze terug omdat ze er zelf ook niet meer in geloven en het toch wel beetje naar vinden om te sterven waar ze voor staan.
Overmorgen zitten ze weer gezellig in het theehuis met de gematigde die ze in Irak en Syrië uitmoorden te lachen met westerse kleding gadgets en android waar ze ook zogenaamd tegen waren.

jitro | 24-02-19 | 12:44 | 3

Wij Westerlingen kennen de gevolgen van oorlog niet meer. Door die relatieve rust krijgt een volk de tijd om totaal geschift te worden. Gekke mensen maken gekke beslissingen.

Klappernoot | 24-02-19 | 13:01

@Jitro: dan zitten u en ik op onze knieeen geblinddoekt in een oranje overall te wachten op het kromzwaard. Dat wil er bij die boven ons gestelden maar niet in, dat ISlam geen spelletje is. Het is dodelijke ernst.

Graaisnaaiert | 24-02-19 | 13:23

Ze kunnen mooi de (Iraakse) pot op.

Wienerschnitzel mit | 24-02-19 | 14:13

Allah wilde geen kalifaat.
En de regering erkende het kalifaat niet als staat. Dus terugsturen kan niet. Ook omdat veel van de jihadisten geen Syriërs zijn zitten ze met de "verdragen en afspraken" qua nationaliteit/staatsburgerschap. Waar ze aan ontgaan is dat veel uitreizigers dubbele nationaliteit hebben. Dus waarom moeten wij ze dan weer opnemen?
Koekoek!
Koekoek.
Neem dan wat Koerden op. Of steun hun in hun strijd voor stuk eigen grondgebied.
Maar nee.
Denk.
En Turkije.
Turkije neemt straks de door de Koerden op IS veroverde gebieden in Syrië over, onder de noemer"bufferzone". Ordinair landjepik. En de Koerden gaan dan hun strijd tegen Turkije aan tegen het inpikken van hun nieuwe staat. En dan zegt denk hierzo: "zie je wel".
En dan zegt de op dat moment zijnde betrokken minister:
Tja.... Jammer. Buitenlandse aangelegenheid bemoeien we ons niet mee.
Let maar op.
Oh en misschien nog een aanslag van een return jihadist en wat ophef. Maar goed. Pluche.

Is dit nog nieuws? | 24-02-19 | 12:39 | 3

De Amerikanen gaan nog niet weg. 200 soldaten en een vliegdekschip met aanhang is genoeg stalen ballenvertoon om Turkije rustig te houden. Voorlopig dan. Erdogan heeft helemaal geen vrienden in deze wereld. Zijn eindtijd komt nog wel.

Klappernoot | 24-02-19 | 13:06

@Klappernoot | 24-02-19 | 13:06:
Merkel is anders een dikke vriendin van Erdogan hoor! Vlak dat zooitje verraders in Brussel niet uit alsjeblieft!

BaldEagle | 24-02-19 | 16:00

@BaldEagle | 24-02-19 | 16:00: Maar dat is de EU. Die neemt niemand serieus. Erdogan trekt zijn grote waffel ook open naar China. Die Chinezen gaan straks ninja's sturen om zijn tong af te snijden. Het beste zou zijn, dat de NATO kapot gaat. Staat Turkije gelijk in zijn blote kont. Wij ook, maar die navelstreng moet doorgekapt worden. Anders gaan we dood.

Klappernoot | 24-02-19 | 20:17

Dit zijn toch gewoon 'strafrechtmigranten'.

pa_niek | 24-02-19 | 12:35

@Wienerschnitzel mit | 24-02-19 | 14:15:
U bent een bescheiden mens : )

Graaisnaaiert | 24-02-19 | 15:45
▼ 2 antwoorden verborgen

Leuke foto... binnenkort schuifelt dit door uw favoriete winkelcentrum.

alpha centauri | 24-02-19 | 12:25 | 5

Doet het nu ook al, broedmachines, strijdertjes kweken. "Neederlant szlecht" zei zo'n voddebaal laatst nog tegen mij, ik zei: waarom ben je hier dan? geen antwoord.

Wienerschnitzel mit | 24-02-19 | 14:16

@telelezer | 24-02-19 | 12:51:
Mijn nekharen gaan subiet recht overeind staan bij uw verhaal! Heb net zoiets meegemaakt toen ik ooit met mijn hond langs de Van Nelle fabriek in Rotterdam liep en daar twee van die dikke voddenbalen inclusief hoofddoeken met 2 buggy's en in totaal 10 (!) kinderen zag lopen! Je gelooft werkelijk je ogen niet!

BaldEagle | 24-02-19 | 16:07
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Rest In Privacy | 24-02-19 | 12:17 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik denk gewoon heel praktisch -niet per se moreel-: gewoon compleet negeren, niet op reageren, in hun sop gaar laten koken daar, en vooral geen Nederlands geld steken in een tribunaal, advocaten, deradicalisering, huurhuizen, uitkeringen, begeleiding, etc.
De tijd lost het probleem vanzelf op.
Het is niet ons probleem om hier weer veel geld en moeite in te steken, we zijn hun niks meer verplicht.
Als ze daar zitten, hebben ze veel minder mogelijkheden om hier nog verdere schade aan te richten.

King of the Oneliner | 24-02-19 | 12:09 | 1

Maar hoe moeten die arme advokaten en andere zieligheidsindustrie profiteurs dan overleven?

telelezer | 24-02-19 | 12:17

Je importeert toch ook geen kakkerlakken?

pennestront | 24-02-19 | 12:02 | 3

Nee maar die kruipen wel ongezien je 'open deuren huis' (land) binnen en verspreiden zich als een kk.virus en besmetten en vreten je keuken leeg.

telelezer | 24-02-19 | 12:16

@telelezer
Ah foeifoeifoei! Je wilt ze met spuitbussen bestrijden??
Droom ik wel eens van eerlijk gezegd........

pennestront | 24-02-19 | 12:26

@telelezer | 24-02-19 | 12:16:
Kakkerlakken komen alleen als je je etenswaren open en bloot in de keuken laat staan! Lees voor etenswaren 'gratis geld' en de oplossing is daar!

BaldEagle | 24-02-19 | 16:11

Ze willen alleen maar terug omdat hun ideale staat er niet is gekomen, gewoon daar blijven.
Ze moeten in Syrië maar berecht worden.

likdoorn | 24-02-19 | 11:58 | 4

Maar voornamelijk om een gratis huis (met gratis Miele) en gratis levenslange uitkeringen en gratis zorg en gratis onderwijs en gratis hoerrrsoepsidie enz enz.

telelezer | 24-02-19 | 12:19
▼ 1 antwoord verborgen

Ze zeggen wij hebben hier een " democratisch " rechtssysteem en hanteren geen sharia recht , dus wij kunnen ze niet berechten volgens de sharia dus overlaten aan die dat wel kunnen , en een dikke doeiiii .

Jetstream | 24-02-19 | 11:50 | 1

Dan moeten ze maar gaan naar (of blijven in) een land waar ze wel sharia hebben, maar hier wegblijven cq. oprotten
Maar dat mag je niet zeggen (want racist).
Zodra we (ooit...) een overheid krijgen die het huidige accepteren van het bij elke mogelijkheid tegen ons gebruikte dogma 'racisme' erkent als zijnde een sluw nep-alibi en de ogen opent voor de realiteit, zijn we al een stuk verder.
En dan eindelijk grenscontroles invoeren..! DAAR ligt de sleutel van onze eigen soevereiniteit en van wie we nog binnenlaten (zie Australisch voorbeeld).
Maar ach, ik droom wel vaker......

telelezer | 24-02-19 | 12:13

Graeme Wood - What ISIS really wants (Maart 2015, dus al bekend voordat de meesten afreisden). www.theatlantic.com/magazine/archive/... Het is een longread, maar nog steeds veel korter dan Graeme Wood's boek The Way of the Strangers uit 2016.

Er is geen ambivalentie omtrent de motieven van hen die afreisden. Iedereen die anders beweert is hypocriet, en wat mij betreft medeverantwoordelijk voor de akties van de afreizigers wanneer zij worden teruggehaald.

Foolonthehill | 24-02-19 | 11:42

Om de vijand te volgen moeten we ook nog naar dat ettergezwel NPO kijken.
De stemadviezen barsten los.

Rest In Privacy | 24-02-19 | 11:41

Die vrouwen zijn beulen, moordenaars. Maar de mensen die ze terug willen zijn eigenlijk nog zieker. Omdat ze het doen voor wat geld en wat ego. Ziek tot het bot.

Mark_D_NL | 24-02-19 | 11:39 | 5

@gaffelbaard | 24-02-19 | 12:54: Slavernij is van alle tijden. Hier zijn de hennipknippers allemaal een betaalmiddel voor een schuld. Allemaal spleetogen die als een soort huisdieren leven en functioneren. En nee, ze kunnen niet even zomaar naar een consulaat of politiebureau lopen. Daarvoor waren de Oostblokkers favoriet, maar die zijn hun eigen weg gegaan. Die hebben zich ontworsteld.

Klappernoot | 24-02-19 | 13:43

@gaffelbaard | 24-02-19 | 12:54: Nee, geloof er geen flikker van, zijn enge heksen, die als ze de kans krijgen hier straks wraak gaan nemen, let maar op.

Wienerschnitzel mit | 24-02-19 | 14:20

@Wienerschnitzel mit | 24-02-19 | 14:20:
Spijker op de kop! Daar hypocriet lullen om medelijden te wekken en zodoende een terugkeer naar Nederland af te dwingen en eenmaal hier gaan ze gewoon verder met hun walgelijke praktijken! Lekker daar laten en berechten!

BaldEagle | 24-02-19 | 16:13
▼ 2 antwoorden verborgen

Tegen al die deugers zoals de kinderombudsvrouw die die mensen terug willen halen zou ik willen zeggen: "Ga alsjeblieft weer in god geloven ipv zelf voor god te willen spelen".

Kokossss | 24-02-19 | 11:39 | 3

He gatverdamme, geloven is zooooooo vorige eeuwen.

derijdendehufter | 24-02-19 | 11:57

Goed advies, mooi gezegd.

Maris v.d Hof5393 | 24-02-19 | 13:25

Waarom onmenselijken vertroetelen met menselijkheid?
Smerige terreurbroedkippen mogen lekker daar blijven. Met hun jihaatlarven. En hun ‘mannen’.
Zijn al voor levenslang verpest en een aanmerkelijk veilgheidsrisico voor een Open, Liberale, Nonreligieuze maatschappij.

pennestront | 24-02-19 | 11:34 | 1

yo, amen!

Wienerschnitzel mit | 24-02-19 | 14:21

Rob van Wijk zei dat China een groter gevaar was dan de Islam. De China mevrouw wilde dat ontzenuwen maar mocht niet. Natuurlijk niet want zo gauw het over de Islam gaat mondjes dicht en alleen maar positiviteit die door de filter komt. ZUM KOTZEN. de Chinezen hebben er ook al problemen mee zoals de Oeigoeren, maar bij hun zijn ze ver in de minderheid ook al gaat het om ruim 8 miljoen. Terwijl China zich ontwikkelt tot super moderne staat, zijn wij in de EU bezig met een achterhoede gevecht en de strijd tussen de elite die niets slechts over de Islam wil horen, en het gewone gele hesjesvolk die dagelijks de ellende ondervind. Ons rechtsysteem trekt het niet meer, ons onderwijs, de huisvesting, de zorg. Miljarden verslindende inspanningen die we hadden moet spenderen aan welzijn en welvaart van onze mensen die de westerse waarden hoog hebben zitten. Al onze aardgasbaten als paarlen voor de zwijnen.

ecologiste | 24-02-19 | 11:32 | 9

@Wienerschnitzel mit | 24-02-19 | 14:24: Mijn opa zei altijd: Boer pas op je kippen. Geen idee wat ie nu bedoelde.

Klappernoot | 24-02-19 | 15:16

Het enige voordeel aan China is dat ze wel optreden tegen ISlam. Verder hoef ik zo'n totalitaire staat hier niet te zien. En over ISlam zullen we het maar helemaal niet hebben verder. Elke idioot die daar het gevaar niet van inziet gun ik een shariahtrial.

Graaisnaaiert | 24-02-19 | 15:44

China is een heel eng land dat mensen- en dierenrechten niet erkent en de Islam idem dito! Allebei zo ver als mogelijk weghouden van hier!

BaldEagle | 24-02-19 | 16:16
▼ 6 antwoorden verborgen

Kijk ze eens gelukkig zijn. Wat een voorspoed brengt dat moslim zijn toch.
En die pinguins komen met meer kinderen hier heen gewaggeld dan voor een nederlander betaalbaar zijn.

Repetitive Beats | 24-02-19 | 11:31

Het is allemaal onkruid wat terugkomt.
En de (EU)overheid ziet er net als Bayer (Roundup) een links verdienmodel in (trajectbegeleiding,sociale ondersteuning,scholingen,uitkeringen e.d )ten koste van de belastingbetalende autochtone Nederlander.

steekmug | 24-02-19 | 11:28

Deze oorlogsmisdadigers verdienen het executiepeloton. Dat kost tijd en geld, Voor 16 miljoen dollar (koopje) zou de westerse wereld kunnen overwegen om een GBU-43/B Massive Ordinance Air Blast Bomb te gebruiken. Koerden even terug trekken en het vuilnis van de wereld is dan verdampt. Maar dat is zo zielig.

Painauchocolat | 24-02-19 | 11:26 | 2

Maar dan maak je het verdienmodel van de linkse zieligheidsmaffia kapot en dat zullen ze nooit toestaan

telelezer | 24-02-19 | 12:26

Goed plan.

Wienerschnitzel mit | 24-02-19 | 14:25

Waarom zou je jezelf en je kinderen eigenlijk beschermen vaders en moeders politici?

Willem_Oltmans | 24-02-19 | 11:24

Vervoersbedrijven, cipiers, rechters, advocaten, psychiaters, kinderopvang, gezinscoaches, AIVD,
worden allemaal betaald om deze dames te begeleiden. Pure winst zou je zeggen, als je een linkse, zachte heelmeester bent.
Als rechtse klootzak zeg ik : paspoort afpakken en loslaten in de natuur. Laat de natuur haar werk maar doen. En anders de sharia. Westerse wetgeving doen deze mensen niet aan.
Heb het al eerder gezegd, deze kinderen zijn zo gewend geraakt aan Syrië en spreken geen Nederlands. Ze zijn VERSYRISCHD (is een argument wat ik vaak hoor als mensen hier uitgezet dreigen te worden).

Ruimedenker | 24-02-19 | 11:16 | 3

Eensch ruime denker, maar het argument gaat alleen op voor mensen die in de vertrekhal staan, niet voor diegenen in de aankomsthal.

NeedIsaymore? | 24-02-19 | 11:19

Ondanx het feit dat dit retourgekomen KUDTvolk met hun larven en 1 of meer van de papa’s hier, tussen ons in, wordt geplaatst zullen deze haathoeren nooit worden geaccepteerd.
Nergens en Nooit.

pennestront | 24-02-19 | 11:39

"Westerse wetgeving doen deze mensen niet aan", sterker nog: ze zijn het niet waard.

Wienerschnitzel mit | 24-02-19 | 14:26

Als Bataclan nog altijd geen reden is om IS-monsters uit Europa te weren, dan is er geen enkele redding meer voor ons. Gutmenschen vinden onze levens niet belangrijk genoeg.

Madame Poitiers | 24-02-19 | 11:15 | 5

De wreedheden in de Bataclan is al niet te bevatten maar misschien nog ergens te verklaren vanwege de in hun ogen goddeloze muzikanten. De aanslag echter op kleine kinderen in Manchester, net als ooit is Beslan, slaat werkelijk alles wat islamitische beestachtigheid betreft. Dat deze wijven gewoon durven te zeggen er begrip voor te hebben zegt alles: onverbeterlijk en levensgevaarlijk.

Maris v.d Hof5393 | 24-02-19 | 13:49

@Is dit nog nieuws? | 24-02-19 | 12:46: Nee, dat is op woensdag.

Klappernoot | 24-02-19 | 14:12

@Maris v.d Hof5393 | 24-02-19 | 13:49: Het zijn daden die Nazi D nog niet eens kon verzinnen vrees ik.

Wienerschnitzel mit | 24-02-19 | 14:28
▼ 2 antwoorden verborgen

www.focus.de/regional/baden-wuerttemb...
Bericht uit het Duitse kalifaat (Pforzheim, Baden-Württemberg): een 14-jarige Irakees, een 19-jarige Syriër en een 31-jarige Afghaan hebben twee vrouwen (17, 18 jaar) seksueel belaagd, net zoals het gebeurde in Keulen op Oudejaarsnacht. Getuigen worden gevraagd zich te melden bij de politie. Het lijkt wel een bad joke.

Eeuwig..Op..Vakantie | 24-02-19 | 11:15 | 2

Die twee vrouwen hadden beter moeten weten: armlengte afstand. Enzo. Schade vergoeding voor de Irakees, Afghaanse en Syrische heren wegens veroordeling in de media.
*Kuch*

Is dit nog nieuws? | 24-02-19 | 12:43

Hm..... allemaal "kleine groepjes", en uiteraard "incidenten".... en zo rotzooien wij voort......

Wienerschnitzel mit | 24-02-19 | 14:29

Jason W. interview is steengoed. En wisten we nog dat "rapport" pas, dat poldersalafisten net zo zijn als christenen en joden? Van Jason W. hoor ik dus nu pas wie daar de kar trok: Maurits Berger, hoogleraar Islam & het Westen in Leiden.

Die Berger, viaviavia heb ik ooit met hem "samengewerkt" zonder elkaar te spreken, weet ik door zijn insteek, is niet te vertrouwen. Enge neel. Feitelijk alles wat Jason W. zegt is zo ontzettend waar, dat ook dat weer eng wordt.
Na ja, het kan verkeren, in het leven, zullen we maar zeggen.

Nederland: hoog tijd te kappen Legolandje te spelen, het is menens.

chicago river | 24-02-19 | 11:14

Mensen hebben willens en wetens gekozen voor is. Daar zijn vreselijke misdaden gepleegd. Ook worden hun misdaden gekenmerkt door excessief sadisme. De samenleving wordt ernstig bedreigd door de terugkeer van deze individuen.

Het beste is daarom om deze mensen naar hun 72 maagden te sturen. Hoe vreselijk en hard ik deze oplossing ook vind.

ballenkraker | 24-02-19 | 11:11 | 3

Och, pil van drion schijnt mee te vallen qua hardheid. Helemaal vergeleken bij hoe zij mensen de dood ingejaagd hebben.

Is dit nog nieuws? | 24-02-19 | 12:47

Vreselijk en hard?

Wienerschnitzel mit | 24-02-19 | 14:38

Ik vind die oplossing vreselijk noch hard! Die lui zijn het KWAAD in optima forma en dienen als zodanig behandeld te worden! Oog om oog heet zoiets!

BaldEagle | 24-02-19 | 16:23

In Nederland is geen plaats voor smerige IS ratten.

Straks in Buitenhof Edwin Bakker ("verloren zonen"), Marion van Son (een soort Gutmensch die veel contact heeft met "uitgereisde vrouwelijke IS volgelingen die nu graag terug willen"), en Ruud Koopmans. En weer "bloody typical" van de staatsomroep: zorg dat de mensen waarvan jij de opvatting wilt propageren in de meerderheid zijn, hier in concreto: twee voorstanders van "ophalen" tegenover één tegenstander (valt me op zich trouwens nog mee dat er überhaupt een tegenstander in zit).

En ja, dat zit er ook een Afshin Ellian bij WNL, maar je moet blind zijn om niet te zien dat de lobby om ze op te halen steeds sterker wordt en het dus gewoon gaat gebeuren: lieden die ons haten, die onze westerse normen en waarden haten, die onze vrijheid, moderniteit, democratie, seculariteit haten, die dat hele westen en Nederland de rug hebben toegekeerd om in Syrië in het "kalifaat" te gaan wonen en te leven op een wijze zoals Mohammed het écht bedoeld had, die andersdenkenden het hoofd afsneden, verzopen, of in kooien levend verbrandden, die lieden "smeken" ons om terug te mogen naar dat verdorven, decadente westen.

En deskundologen, zoals die Edwin Bakker, menen dat al die ratten ophalen en na een eventueel Mickey Mouse strafje weer loslaten in de samenleving, uiteindelijk het beste is voor onze eigen veiligheid.

Ik blijf van mening dat het beste voor onze veiligheid is, al die IS ratten het Nederlanderschap ontnemen, en met alles wat in onze macht ligt, te zorgen dat ze de EU nooit meer binnen komen. Maar ja......

Dr_Johnson | 24-02-19 | 11:04 | 1

Virtueel heeft dit kabinet 47 zeteltjes...., tijd voor Rutte & co om eens een keer een rechte rug te tonen lijkt mij..

therealbraindump | 24-02-19 | 11:22

Voor diegenen die denken dat ons juridische systeem in de weg zit:

Wiki: "Tijdens de Tweede Wereldoorlog bleek het Nederlandse strafrecht niet opgewassen tegen de vele wandaden die tijdens de bezetting werden begaan. Daarom besloot de regering in ballingschap tot het uitvaardigen van het Besluit Buitengewoon Strafrecht (BBS).De BBS voorzag, naast de strafbaarstelling van nieuwe delicten, in de afschaffing van het legaliteitsbeginsel, een aangepaste rechtsmachtregeling en de verzwaring van straffen."

We zijn nu ook in oorlog, we hebben te maken met oorlogsmisdagers en in eerdere tijden hebben we zelfs het legaliteitsbeginsel buiten werking gesteld zodat aan oorlogstuig achteraf straffen konden worden opgelegd die eerder nog niet bestonden. Het kan allemaal wel, als we maar de moed hadden.

Joris Beltsin | 24-02-19 | 11:04 | 10

@gaffelbaard | 24-02-19 | 13:04:
'Politici en handhavers die de wetten niet willen uitvoeren'. Wat is dat anders dan het ontbreken van moed?

Joris Beltsin | 24-02-19 | 13:41

@gaffelbaard | 24-02-19 | 13:04: Men heeft helemaal geen moed. In de jaren 90 tuigde men tijdens een voortdurende oorlog een Tribunaal op. Gewoon, omdat elk weldenkend mens doorhad dat er grove misdaden waren gepleegd en men ergens diep verstopt in zich had: NIE WIEDER. Dat was moed. En ja, er valt veel te zeiken over het Joegotribunaal. Maar ze gingen wel op jacht naar gerechtigheid. Het is een kwestie van willen. Niks meer en al helemaal geen moed. We zijn verdomme beschaafde mensen.

Klappernoot | 24-02-19 | 14:33

@Klappernoot | 24-02-19 | 14:33:
Nou ja 'beschaafd'! Als ik zo eens lees hoe het publiek asociaal tekeer ging tegen het personeel van notabene een speelgoedwinkel omdat ze hun cadeaukaartjes wegens een storing niet konden inwisselen dan vraag ik me toch echt af over welke 'beschaving' je het hebt! Ook onder de Nederlanders zit heel veel klootjesvolk, vergis je niet!

BaldEagle | 24-02-19 | 16:32
▼ 7 antwoorden verborgen

Tuurlijk komen ze terug. Hun recruteringskantoren zijn immers ook nog allemaal open en actief.

Mammeloe | 24-02-19 | 11:02

Normaal vluchten mensen tijdens een oorlog.
In dit geval is de oorlog afgelopen, wordt het nu veliger en beter, en juist *nu* willen ze weg.

Ze vluchten niet voor die oorlog, noch voor het geweld, zoveel is duidelijk.

Ze willen weg omdat die islamitische staat er niet meer is. Dat was plan A.
Nu dat is weggevallen, kiezen ze voor plan B:

Terugkeer en NL islamiseren.

Rest In Privacy | 24-02-19 | 11:02 | 1

Ze worden geevacueert. Dat is codetaal voor een bombardement. Helaas weten die genocideplegers dit ook, dus de oorlog is nog lang niet over. Het begint pas.

Klappernoot | 24-02-19 | 14:39

Nog een paar jaar en dan beslist onze minister president, die uit Denk komt, daarover.
Laten we ons er nu maar niet druk om maken.
Gezegend zijn Zij die Gods nieuwe Werk aanvaarden.

Slurfje | 24-02-19 | 10:58 | 1

Mooi is dat hé, inweven.

Willem_Oltmans | 24-02-19 | 11:15

"Strafbaarheid in vreemde krijgsdienst treden ..." "Wel kan het andere juridische consequenties opleveren, zoals het verlies van de Nederlandse nationaliteit" puc.overheid.nl/mrt/doc/PUC_39515_11/...

De Belgische rechters zijn al zo zot hun regering te verplichten handelingen te verrichten in een oorlogsgebied waar die ambtenaren alleen als schietschijf kunnen dienen. www.ad.nl/buitenland/belgie-moet-is-w...

Deze geweldsgolf van gehersenspoelde fanatici is een zombie apocalyps.

Feynman | 24-02-19 | 10:58 | 3

Vreemde krijgsdienst
Aanpassen naar: en of huurlingen en of doden en of mishandeling van mensen in den vreemde?

Is dit nog nieuws? | 24-02-19 | 12:52

@Is dit nog nieuws? | 24-02-19 | 12:52:
Pffff. Dat is al aangepast. Art. 14 lid 4 RWN. Zoek maar op.

gaffelbaard | 24-02-19 | 13:06

De IS-ers moeten natuurlijk worden berecht in het land waar ze de misdaden hebben gepleegd en als ze terugkomen naar Europa zouden Syrië/Irak om hun uitlevering moeten vragen. Wij zouden Syrië en Irak wel kunnen helpen om ze daar te berechten, liefst volgens het door hen zo aangehangen Sharia-recht. Daarna lekker daar opsluiten of executeren. Deze oplossing lijkt me veel goedkoper dan rechtsvervolging hier en ik heb op een of andere manier ook meer vertrouwen in een bevredigende strafeis en strafoplegging dan vervolging hier zou opleveren. Enige is dat onze huidige politici hun gutmensch-gevoel over een samenwerking met Assad opzij moeten zetten.

ches | 24-02-19 | 10:52 | 1

vrouwen en kinderen zijn toch in goede handen bij die islamieten?

Slurfje | 24-02-19 | 11:00

Sea Watch 3 is onderweg naar Marseille (zijn al bij Sardinië ) om instructies op te halen waar ze de Jihad bruiden het beste op kunnen pikken.

Alt | 24-02-19 | 10:50

En dan kinderen oproepen om te spijbelen over onze toekomst over iets totaal vaags en onbewezen als het klimaat. Moslim extremisme is een gevaar voor de toekomst met zo ongeveer een factor miljard meer. Daar hoor je onze kijkbuis kindertjes niet over vanwege de zieke linksche hersenspoeling op alle scholen.

nietmijnbaardvriend | 24-02-19 | 10:49 | 3

Misschien denk linksch dat het dragelijker is als je hals wordt doorgesneden bij 0.0007 graden minder!

nietmijnbaardvriend | 24-02-19 | 10:56

Als je niet kan zien wat belangrijk is ga je iets vinden wat belangrijk is
Geranium verzorgen gaat.

Is dit nog nieuws? | 24-02-19 | 12:53

Dat is groen linkse brian wash van de jeugd.
En een manier om de jeugd monddood en weerloos te maken tegen de negatieve gevolgen van de huidige massa immigratie. Je geeft de jeugd een imaginaire gemeenschappelijke vijand -klimaat - die aansluit bij je partijplannen en politieke ambities.

gaffelbaard | 24-02-19 | 13:09

Ach, ze hebben het serieus geprobeerd:- het Kalifaat is dit keer niet gelukt, maar ze hebben Allah's bonuspunten binnen. Dan maar tijdens een vriendelijk burgermansbestaan de kindertjes "op juiste wijze" opvoeden en voorbereiden, zodat volgende generaties deze godsdienstige draad weer kunnen oppakken, zodra de kans zich voordoet de Heere Allah te dienen.

HogeNood | 24-02-19 | 10:49 | 1

Ja mooi. Per generatie wordt een ideaal steeds sterker en de mensen steeds fanatieker. En hun offers moeten gewroken. Ophalen zou ik zeggen.

Willem_Oltmans | 24-02-19 | 10:51

Zullen we dan ook nog wat Nazi's uit Zuid-Amerika terughalen?

Rest In Privacy | 24-02-19 | 10:43

"Het waren politici, maar wel onze politici." of niet ?

Willem_Oltmans | 24-02-19 | 10:42

"Het waren homo moordenaars, maar wel onze homo moordenaars."

Willem_Oltmans | 24-02-19 | 10:41 | 2

ooit jaren geleden maakte ik een lijstje van aanslagen gepleegd door ....... ims, maar ik kan het alleen nog plaatsen in de krochten van internet, waar geen joris rondwaart daar ik elders elke keer twee maanden alleen nog mag lezen U heeft helemaal gelijk en ik zou graag nog een lijstje maken, met de politieke partijen die er voor gaan zorgen dat die vijanden van Ons terugkomen en een woning, Miele, uitkering en gezingshereniging, gratis gezondheiszorg en bescherming KRIJGEN van Onze centen, maar ik maak geen lijstjes meer en ik stem niet meer en ik reageer niet meer, lol

Slurfje | 24-02-19 | 10:53

Poten af van onze van Gogh moordenaar!

ger1306 | 24-02-19 | 10:54

Ik begrijp het gewoon niet. Waarom wordt überhaupt overwogen om ze terug te halen? De mogelijkheid dat ze daar vrijkomen en ze dan “onder de radar verdwijnen” misschien? Onzin. Ook wanneer ze worden teruggehaald gebeurt dat vroeg of laat. Ze komen namelijk ooit weer vrij, want de straffen zullen toch nooit hoog zijn. Het Nederlandse strafrecht is gebaseerd op een zo snel mogelijke terugkeer in de samenleving.

Dit zijn mensen die genocide hebben gesteund en mogelijk (in)direct hebben gefaciliteerd. Die moet je laten berechten door de mensen die hierdoor zijn geraakt, weliswaar onder toeziend oog om een eerlijke rechtsgang te bewaken. Dus niet onder een rechtssysteem van het land van “herkomst”. Nederland zou hoogstens toezicht kunnen houden bij een tribunaal in Syrië of naburig land. Terughalen is een dikke F-U naar de nabestaanden van de slachtoffers aldaar. Dat moeten we met zijn allen noet willen.

DankeSchon | 24-02-19 | 10:40 | 1

Omdat het minderheden betreft, moslims zelfs, en daarom is het de Schuld van de Witte Mannen. Erkennen dat deze mensen fascisten zijn en dat dat helemaal hun eigen schuld is betekent dat het hele linkse bouwwerk in elkaar dondert.

Hetzelfde zie je met feministen en niet-blanke verkrachters. Ineens is er geen "rape culture" meer.

omanders | 24-02-19 | 11:09

"Het waren levende mensen in een kooi verdrinkers, maar wel onze levende mensen in een kooi verdrinkers."

Willem_Oltmans | 24-02-19 | 10:39 | 2

maar willem oltmans was wel onze willem

Slurfje | 24-02-19 | 10:55

Gelukkig wel. Hij had zo enorm gelijk en zo een fantastische drive en oprechtheid.

Willem_Oltmans | 24-02-19 | 11:17

Ik begrijp het niet.
Het Kalifaat is de hemel, beweert Mohammed in de Koran, Dar-al-Islam, het huis van de Vrede.
Daar waar wij, de ongelovigen wonen is de hel, beweert Mohammed in de Koran, Dar-al-Harb, huis van de oorlog.
Waarom willen die jihadisten dan zo graag hier wonen?

Bolder | 24-02-19 | 10:39 | 1

Ze hebben verbouwingsplannen?

Joris Beltsin | 24-02-19 | 10:40

Dus een belangrijk en invloedrijk rapport over salafisme (en hoe het daarmee allemaal wel meevalt) is opgesteld onder leiding van een prof wiens leerstoel direct door de sultan van Oman betaald wordt. Tja. Tja. Waar zijn we dan eigenlijk nog mee bezig?

Muxje | 24-02-19 | 10:39

"Het waren levende mensen in een kooi verbranders, maar wel onze levende mensen in een kooi verbranders."

Willem_Oltmans | 24-02-19 | 10:38 | 4

Weet je wat " betekenen en ken je de strofe: "Het waren kwajongens, maar wel onze kwajongens." Die zin komt uit Dik Trom. Leg ik het even uit okay.

Willem_Oltmans | 24-02-19 | 11:19

Of uit Nescio's titaantjes daar wil ik vanaf zijn.

Willem_Oltmans | 24-02-19 | 11:22
▼ 1 antwoord verborgen

Erg interessant interview met Jason W. (gewoon Walters genoemd in het artikel. Vooral wat hij zegt over de ideologische opvattingen op sociale-wetenschapfaculteiten is belangrijk. En de links-rechts tegenstelling vindt hij ook maar onzin. Dat laatste zien we hier op GS wel vaak terug. Kunnen we net zo goed mee stoppen, want de hele politiek reageert naïef en zalvend.

StiekemeBunzing | 24-02-19 | 10:37

"Het waren halsdoorsnijders, maar wel onze halsdoorsnijden."

Willem_Oltmans | 24-02-19 | 10:35 | 3

... halsdoorsnijders."

Willem_Oltmans | 24-02-19 | 10:36

@Willem_Oltmans | 24-02-19 | 10:36: Begrijp vd kartelpolitiek dat het komt doordat ze zich hier niet welkom voelen oa door sites als GeenStijl. Dus aardiger worden en via EU deze haatsites verbieden komt het goed.... of toch niet? Genoeg gepamperd.

ger1306 | 24-02-19 | 10:49

ger... trek de stekker er maar uit, doe jij het licht uit.

Willem_Oltmans | 24-02-19 | 10:53

en vragen we ons af of we hun bruiden terug naar de polder moeten transplanteren, ja danwel nee.
@Van Rossem | 24-02-19 | 09:25 |

Had "de polletiek" in NL in hun oneindige wijsheid feitelijk en binnensmonds niet al besloten tot een "ja", onlangs? Want: anders zouden ze "daarrr" alleen maar verder radicaliseren, ofzo? Laat ze daar nou maar fijn een half uur in de rij staan in de supermarkt, dat scheelt hier in de EU weer extra lange rijen voor ons, "alleen maar nette mensen". Wij zijn nu nog met meer en wij willen jullie niet!

chicago river | 24-02-19 | 10:34

*Excuses aanbieden aan Joris-van-dienst voor het Stelcon formaat tegel doet*

Ik heb hier gisteren in de Roze Burelen mijn standpunt al uiteen gezet, maar nogmaals dan maar:

Wij zijn moreel gezien deze broedkippen en hun haatbaarden helemaal n.í.e.t.s. schuldig. Al we ze al iets schuldig zijn is het dat we ze niet éérder het NL-schap hebben afgenomen. Je hebt het hier niet over een verdwaalde toerist die per ongeluk in een verboden gebied terecht kwam. Je hebt het over mensen die, na hier kans op kans op kans gehad te hebben, dit land en haar inwoners niet alleen bewust de rug hebben toegekeerd, maar moedwillig afreisden naar een gebied waarvan genoegzaam bekend was wat zich daar afspeelde. Je hebt het over mensen met een diepgewortelde haat naar "ons" en alles waar wij voor staan, puur en alleen omdat wij niet in hun geschriften geloven en zo doende het leven niet waard zijn. Sterker nog; die geschriften geven een bijzonder duidelijke en gruwelijke omschrijving mèt opdracht over hoe op een zo barbaars mogelijke manier van ons af te komen.

Mensen die aan onze moraal appelleren moeten zichzelf eens goed en hard af gaan vragen wanneer het precies was dat ze het Noorden op het morele kompas zó ontzagwekkend kwijt raakten. Want zoals al treffend gezegd in het stuk; wat gaan we hun slachtoffers die hier nu wonen vertellen indien zij hun beul op straat tegenkomen? Wat gaan we alle nabestaanden en familie van de vele duizenden ISIS slachtoffers vertellen indien we hun beulen hier met alle egards terug naar toe halen? Wat vertellen we eventuele toekomstige slachtoffers van deze verwerpelijke lieden? Oeps. Sorry, foutje bedankt?! Het is moreel verwerpelijk te noemen dat men het terug halen van deze barbaren zelfs maar overweegt. Ja, we maken allemaal fouten en we zijn blij als ons een tweede kans gegeven wordt. Maar sommige 'fouten' zijn zó abject, zo verwerpelijk - en in dit geval praat je ook nog over moedwillige volkerenmoord op o.a. de Yazidi's - dat die tweede kans aan je neus voorbij hoort te gaan. Dat de enige plaats waar je nog wel heen hoort te gaan een tribunaal is alla Neurenberg v2.0. Dáár hoor je verantwoording af te leggen voor de vele massagraven, de vele meisjes en vrouwen die de rest van hun leven getekend en vaak verstoten door het leven zullen moeten. De vele families die nooit meer thuis zullen komen. Iets anders is gewoonweg moreel gezien niet meer te verkopen.

En dan nog even over dat vermeende 'racisme' hier in Nederland:

Mijn tolerantie voor deze lieden verdween als sneeuw voor de zon toen mijn collega's de dag na "9/11" feestend de fabriekshal binnenkwamen. Mijn tolerantie verdween toen beelden van dansende moslims op straat in god betere het Enschede de wereld over gingen omdat er 3000 Kafir gedood waren. Mijn tolerantie verdween toen in 2014 in Den Haag met IS-banieren(!) over straat gemarcheerd werd terwijl "Dood aan alle Joden!" werd gescandeerd en van Aarschloch het niet eens nodige vond om van vakantie in Frankrijk terug te komen omdat er volgens hem "geen grenzen waren overschreden". De tolerantie van vele werkgevers verdween toen jullie na kans op kans op kans de boel maar bleven verzieken en de kansen regelrecht in mensen hun gezicht terug gooiden. De tolerantie van het Nederlandse volk als geheel verdween toen jullie na decennia álles te geven wat je hartje maar begeerde jullie die gulheid en tolerantie beantwoordden met haat, geweld, het onleefbaar maken van hele woonwijken. Toen jullie opzichtig over straat begonnen te paraderen met jullie onverholen afkeer van Nederland en haar mensen. Toen jullie de joden, die hier al honderden jaren een onderdeel zijn van onze samenleving, het leven schier onmogelijk maakten. Tóen pas werd de Nederlander 'racistisch', xenofoob, en 'islamofoob'. Toen pas, na heel lang bekend gestaan te hebben als bijzonder open en gastvrij waar je kleur of afkomst er niet toe deed, maar of je gewoon lekker meedeed en de kar trok, werd de Nederlander het zat en keerde zich van jullie af. Ik weet dat ik iets onmogelijks vraag, maar steek die hand nu eens in eigen djellaba/ burka en vraag jezelf eens af waarom je de meest verafschuwde groep in deze samenleving bent geworden. Hint: Het was niet omdat "de Nederlander" zo'n racistische hork is.

Sjefke7807 | 24-02-19 | 10:34 | 10

Sjefke7807 | 24-02-19 | 10:34
Je haalt me de woorden uit het toetsenbord.
Wilders en de zijnen (onder wie ikzelf) zijn dan ook geen oorzaak, maar gevolg.

chicago river | 24-02-19 | 11:42

Kop. Spijker. Raak.
Niks meer aan toe te voegen, Sjefke.

Graaisnaaiert | 24-02-19 | 15:40

Apart, het leek zo'n lang stuk maar het las als een trein. Helemaal waar Sjefke, grote klasse.

Maris v.d Hof5393 | 24-02-19 | 19:28
▼ 7 antwoorden verborgen

Mocht NL dit parasitaire moord tuig terug halen dan zal dat zo ongeveer het meest debiele zijn wat een overheid ooit heeft besloten. Als dit gebeurd is dat voor mij een bewijs dat de politiek er bewust op uit is op NL naar de verdoemenis te helpen.

nietmijnbaardvriend | 24-02-19 | 10:31 | 3

Had je dat dan nog nodig als bewijs? Kijk ook maar weer met alleen al die energierekening. Den Haag heeft gewoon schijt aan de burgers en vooral aan autochtonen.

Mart6037 | 24-02-19 | 10:37

Zo werkt het blijkbaar: de brave inwoner betaalt veel belasting voor het uitvoeren van een aantal kerntaken, o.a. het waarborgen van de veiligheid van burgers.

Dat geld gebruikt men vervolgens om mensen die zich als staatsvijand tégen de overheid keerden, te pamperen.

En u? U hebt het nakijken; moet maar blij zijn dat u in zo'n gaaf land bent geboren.
Voor u geldt: "veiligheid is een gevoel"...
Voor hen geldt: "wij gaan u maximale veiligheid bieden op kosten van de Nederlandse belatingbetaler".

Wering | 24-02-19 | 12:15

Was je daar nog niet van overtuigd dan? Het duurt wel lang voor de kwartjes vallen!

BaldEagle | 24-02-19 | 16:36

Islam heeft NL zoveel goeds gebracht the gift that keeps on giving....

ZwarteRiek | 24-02-19 | 10:30 | 2

Ik zeg: meer islam..

ger1306 | 24-02-19 | 10:40

Misschien tijd dat we eens iets terug gaan geven?

BaldEagle | 24-02-19 | 16:37
-weggejorist-
Dr mabuse | 24-02-19 | 10:30

Niet terughalen. Laten berechten conform de locale costumen in het land waar ze gevochten hebben, Irak of Syrië. En als dat betekent dat, als ze halsmisdaden begaan hebben, zelf de strop krijgen het zij zo. Beter voor iedereen.

Zwizalletju | 24-02-19 | 10:29

Leuk om voor eigen parochie te preken, maar ook die buitenlander gaat geen potten breken. De insteek moet geheel anders. Men moet vol op een Tribunaal gaan inzetten. En ja, dat gaan wij betalen en opzetten, want ook onze landen zijn medeverantwoordelijk voor die teringzooi die er is aangericht. Als voorbeeld haal ik het Joegotribunaal aan. Daar valt genoeg over te klagen en te zeiken, maar de kopstukken zijn wel allemaal schreeuwend en tierend afgevoerd naar hun cel ergens in Europa. Eentje pleegde er zelfs voor de camera zelfmoord en een ander kopstuk is omgelegd. De kleinere jongens/meisjes worden nu massaal in locale rechtbanken berecht en veroordeeld. Het is allemaal niet ideaal, maar met vallen en opstaan en een pitbull als aanklager kom je een heel eind. (Mevrouw Del Ponte.) Met een Tribunaal als insteek, kan men ook openlijk op dit soort gajes jagen. En ja, sommigen laten zich niet vangen, maar die kan je dan doodschieten. Nu is het maar een rommelzooitje. Elk land heeft zijn eigen rechtspraak en aanpak. Dat Tribunaal is het enige wat we kunnen bieden als beschaafde Westerlingen. Al het andere is crimineel of op zijn hoogst onzinnig.

Klappernoot | 24-02-19 | 10:29 | 3

Reden waarom dit niet gebeurt is dat Westerse landen, die zo'n tribunaal zouden moeten financieren en legitimeren, zelf jihadisten heeft gesteund. Met andere woorden: bij zo'n tribunaal zou een hoop vuiligheid over de Westerse politici naar buiten komen. Zijn ze niet blij mee.

Rest In Privacy | 24-02-19 | 10:36

@Van Duyvenbode | 24-02-19 | 10:36:
Rutte doet niets zonder het ja knikje vanuit Brussel en de Toyota dealer levert geen materieel aan terroristen zonder de handtekening van Rutte.

I.P standing up | 24-02-19 | 10:52

Dat is bekend. Maar weet u, waarom niet gewoon ook de Westerling in het beklaagdenbankje. Dat is eng en gaat voor veel Westerse leiders helemaal verkeerd uitpakken, maar we moeten ergens beginnen. Zo hoort de familie B gewoon in een hok van 2X3 te zitten. De achterliggende kliek had ook de hongerdood als straf moeten krijgen. Al dat wangedrag van Westerlingen straalt ook op mij uit. Maar ik ben geen wandelende pinautomaat die oproer ondersteunt voor een kutdoel. Nu zou de VN zich weer moeten roeren.

Klappernoot | 24-02-19 | 14:54

IS spuugt op de westerse leefstijl en erkennen ons rechtssysteem niet.
Laat deze barbaren berechten volgens de sharia en als ze dat doorstaan hebben fijn verhuizen naar SA of Iran wat geheel in de lijn van hun levensstijl ligt.
De terugkeer van IS terroristen is een zwaar wegend punt in de komende verkiezingen.
Voorstanders zoals GL-PVDA-D66 met uitzondering van DENK, zal dit veel stemmen kosten en staat dus niet als item op het programma.

I.P standing up | 24-02-19 | 10:29 | 2

Zijn de Syrische vluchtelingen al weer terug naar hun land om op te bouwen? Oorlog is toch klaar?
Zeker een domme vraag... mensen in Syrie zeggen dat het slappelingen zijn, die vluchters.

ger1306 | 24-02-19 | 10:33

@ger1306 | 24-02-19 | 10:33:
Een naburig veilig land was al ver genoeg geweest om te vluchten voor de oorlog. Maar daar krijg je geen Miele, huis inclusief inrichting, gratis medische zorg, educatie en kinderbijslag.
Slappelingen ja, maar wie niet sterk is moet slim zijn.
Jammer dat iedereen aan de tiet kan zuigen van moedertje Nederland, zonder er iets aan bij te dragen.

I.P standing up | 24-02-19 | 10:46

Interessant dat bij u in NL het nieuws is dat erover *gediscussieerd* wordt - alsof de beslissing om de Jihad-kippen plus gebroed terug te halen, nog niet is genomen.

Hier in Australie staat het toch echt anders in de krant.
Hier staat dat de onderhandelingen tussen NL-se overheid en de Koerden over het terughalen al is begonnen:
".. several countries, including Holland and Belgium, are in talks with the Kurds to take back their women and children."

www.theaustralian.com.au/news/world/t...
(paywalled)

Rest In Privacy | 24-02-19 | 10:27 | 4

Laura Hansen was de eerste case die in de publiciteit kwam om de hersenen alvast voor te masseren. Dat tuig GAAT binnengehaald worden en overmorgen worden ze jullie buurman/buurvrouw. De hele discussie is een nondiscussie.

Klappernoot | 24-02-19 | 10:43

@Klappernoot | 24-02-19 | 10:43:
Absoluut en ik vrees dat dat onlangs toch ook een politicus is "ontglipt"?
Slip of the tongue, ja, nu hij nog niet ritueel uit je mond is gesneden.

chicago river | 24-02-19 | 11:28

@Klappernoot | 24-02-19 | 10:43: NL zal wel weer door de knietjes gaan, en vervolgens zn burgeres weer bloot te stellen aan wat monsters extra.

Wienerschnitzel mit | 24-02-19 | 14:40
▼ 1 antwoord verborgen

Een hele goedemorgen!
Fijn weer lezen over de Kalifaatfaal en hun faalhazen en ex-faalhazen als Jason W.
Ja, dan gaan de slaapies in de oogies wel weg.

Ik kan er niks aan doen: net als bij Dennis Honing (hoewel een heel ander geval, en een andere "geloofsbelijdenisroute" met een andere bestemming, houd ik altijd een slag om de arm bij bekeerlingen, ex-geradicaliseerde afvalligen, etc. etc.

Ergens ging er iets mis in dat hoofd. En dat duidt op een labiel karakter. Als Jason W. echt is wie hij ons wil laten denken dat hij is, en dat lijkt er wel op hoor, dan tja, wat moet je dan nog zeggen? Welkom, welkom, welkom in ons land?

chicago river | 24-02-19 | 10:24 | 2

Vergeet al dat politieke tuig bij u in Neederland niet die actief mee hielp (mbv uw massamedia) om een eenzijdig beeld te geven van de ellende die het Syrische regime verorozaakte tegen die lieve gelovige mensen die in opstand kwamen voor meer democratie en vrouwenrechten....

litebyte | 24-02-19 | 10:28

@litebyte | 24-02-19 | 10:28: Ken er nog 1: 'Wat voor de 1 een terrorist is, is voor de ander een verzetstrijder.'

ger1306 | 24-02-19 | 10:37

Daar waar het onrecht gepleegd is , daar zal ook het recht gedaan worden.

enorme sukkelzak | 24-02-19 | 10:21 | 1
-weggejorist-
SterF... | 24-02-19 | 13:18

En dan gaan die kinderen hier later tegen de Staat procederen omdat ze als geboorteplaats 'Kalifaat' in hun paspoort willen. En krijgen ze van de rechter en de overheid gelijk: www.ad.nl/buitenland/geboorteland-nie...

Mammeloe | 24-02-19 | 10:18 | 1

Dat gaat nog een dingetje worden idd - staats- en int. rechtelijk gezien. Een aantal terughaal kinderen zijn geboren in een staat die nooit int. is erkend.

litebyte | 24-02-19 | 10:33

Stef Blok is zo geschrokken van zijn multiculturele samenleving-opmerking, dat hij zijn laffe hoofd al laat hangen naar het 'duivelse dilemma' dat we 'ze' beter terug kunnen halen om ze hier te berechten dan de kans te lopen dat 'ze' daar wegens niet te bewijzen terreurdaden vrijuit zullen gaan. Dat gaat weer bakken met geld kosten om al dat tuig en kroost te deradicaliseren, in de gaten te houden, psychische hulp en levenslange bijstand te bieden.

gestoptmetroken | 24-02-19 | 10:17 | 3

Grappenhuis wilde ze al veel eerder terughalen en 'met ze praten'. Want jihadi's zitten echt te wachten op een oude kale ongelovige tata die ze gaat vertellen hoe hun religie in elkaar steekt.

Het enige wat jihadi broedkippen willen is outkiering en hoersoepsidie nu hun droom letterlijk is kapotgeschoten.

Graaf_van_Hogendorp | 24-02-19 | 10:20

De VS vroeg en Nederland draait....

litebyte | 24-02-19 | 10:34

OT:
23.000 Euro opgehaald.

Rest In Privacy | 24-02-19 | 10:17 | 2

Top.

Mammeloe | 24-02-19 | 10:18

Geweldig. Maar toch nog even: Get Funded krijgt 7% van het totaalbedrag en rekent 1,15 per transactie. Een fors percentage én transactiekosten rekenen vind ik eigenlijk niet redelijk. Een volgende keer zouden in elk geval die transactiekosten vermeden kunnen worden door bijvoorbeeld via GS te bundelen.

Poesmobiel | 24-02-19 | 10:31

Citaat van nu.nl:: De 'terugkeerders' worden als ze in Nederland aankomen in detentiecentrum Vught geplaatst, waar dit proces van deradicalisering op wordt gestart. "Ik denk dat iedereen hier met de beste bedoelingen aan het werk is, maar ik denk wel dat er nog een wereld te winnen is", stelt Van den Bos.
->Kennelijk heeft de regering al besloten dat deze terroristen en moordenaars worden teruggehaald. Maar waarom mogen die landen waar de misdaden zijn gepleegd deze moordenaars niet berechten? Duitse oorlogsmisdadigers werden ook uitgeleverd aan Polen, USSR, Italië, zelfs door Duitsland zelf

theo-is-dood | 24-02-19 | 10:15 | 6

Omdat ze in Irak ed. de kogel krijgen, en dat is natuurlijk heel erg "zielig".

Wienerschnitzel mit | 24-02-19 | 14:43

@Graaf_van_Hogendorp | 24-02-19 | 10:27:
Precies! Overigens benieuwd wanneer die Timmerfransjes en Merkels zelf eens voor een tribunaal gaan verschijnen vanwege hun wanbeleid in Europa!

BaldEagle | 24-02-19 | 16:44

@Wienerschnitzel mit | 24-02-19 | 14:43: Johannes van Damme (Middelburg, 1 juni 1935 – Singapore, 23 september 1994) was een Nederlandse zakenman, die in Singapore werd opgehangen na ter dood veroordeeld te zijn voor de smokkel van heroïne.

Van Damme woonde enige tijd in Nigeria en was ten tijde van zijn arrestatie, proces en gevangenschap ook getrouwd met een Nigeriaanse vrouw. Hij werd op 27 september 1991 gearresteerd op het vliegveld van Singapore. In een valse bodem in zijn koffer werd 4,32 kilogram heroïne aangetroffen. Op het bezit van meer dan 15 gram heroïne staat in Singapore de doodstraf. Het eerste proces tegen hem vond plaats in april 1993. Van Damme beweerde opgelicht te zijn door zijn Nigeriaanse zakenpartner, maar de rechter veegde dit argument van tafel. (bron: Wikipedia).

theo-is-dood | 24-02-19 | 19:06
▼ 3 antwoorden verborgen

Wie moordt in Syrië moet worden opgehangen in Syrië.
Maar wat je hier en elders steeds merkt, is dat men bang is voor een "berechting" in Nederland. Iedereen, ook de linksen, weet dat zo'n berechting flauwekul is in het licht van de waarschijnlijk gepleegde misdaden.
Links steekt de handen omhoog, mompelt iets over mensenrechten, is heel tevreden over onze rechtsstaat en berust erin dat dat tuig hier straks vrij rondloopt.
Rechts wordt wel boos en wil ze buiten het land houden, maar realiseert zich onvoldoende dat ons strafrecht en onze rechters niet opgewassen zijn tegen deze zware boeven. Ook als deze boeven niet teruggehaald worden moet daar een aanpassing in komen. Deze misdaden zouden ook best wel eens op Nederlands grondgebied kunnen plaatsvinden en dan kom je er niet met een fopstraf zoals Volkert van der Graaf heeft gekregen.
Als wij mensen binnenhalen uit een cultuur waar de doodstraf normaal is moeten we, denk ik, zelf die doodstraf weer invoeren voor de allerergste misdaden.

JvanDeventer | 24-02-19 | 10:15 | 5

@theo-is-dood | 24-02-19 | 10:17: De slachtoffers als waarnemer. Een Tribunaal en een hele grote rol voor de slachtoffers. Kijk, het is onrealistisch om de slachtoffers te laten oordelen, maar meebeslissen lijkt me toch wel acceptabel. Zo'n NGO mag rustig meekijken. Zolang het bij meekijken blijft is er niks aan de hand.

Klappernoot | 24-02-19 | 10:59

@JvanDeventer | 24-02-19 | 10:27: goed idee. We hadden al een Joego Tribunaal en een Rwanda Tribunaal. Dan komend jaar het Tribunaal van Aleppo. Was Boris Drittich rechter?

theo-is-dood | 24-02-19 | 14:36

Die "berechting" zal me wel weer wat worden hier..............

Wienerschnitzel mit | 24-02-19 | 14:44
▼ 2 antwoorden verborgen

Eigenlijk vind ik deze stap van Trump wel terecht.
De Nederlandse en Europese overheden en EU hebben niets of veel te weinig gedaan tegen moslim geweld en radicalisering. Zoals zo vaak werd er in dit land veel onderzocht, gepraat en gepolderd. Niemand legde ze een strobreedte in de weg toen ze als strijder vertrokken naar oorlogsgebied. Nu zitten ze daar met een Nederlands paspoort en de EU grenzen staan open of op zijn minst slecht beveiligd en ja dan komen die vroeg of laat weer terug. De haat krijg je nooit meer tusssen de oren uit, zeker niet na een paar jaar Nederlandse cel als ze dat al krijgen. Monitoren door de AIVD of politie is ook onmogelijk, zie de talloze TBS'ers en ander tuig wat gewoon los loopt. Regristreren en paspoorten inleveren en laat ze daar maar berecht worden door de Koerden of Assad, kunnen die weer ons vuile werk doen, maar dan is het ook echt opgelost.

Damoos | 24-02-19 | 10:13 | 1

Sja. Wie begon er ook alweer met regime change in de arabische wereld? Want o, wat waren Mubarak, Assad, Khadaffi en Saddam toch slechte mensen en wat moesten we toch de vrijheid en democratie daar brengen.
Hoepelt een end op zeg, niet onze zaak, niet onze oorlog, laat ze daar elkaar de hersens maar inslaan en laat de VS hun eigen rotzooi daar maar opruimen. Idiote oorlogen, heeft ons alleen maar gezeik + massale import aan ISlam opgeleverd. En van die import komen we nooit meer af. Nederland gaat niet meer worden wat het is geweest, namelijk het veilige, vrije land waar we allemaal in zijn opgegroeid. ISlam is geen spelletje, ISlam bedreigt onze manier van leven, snap dat goddomme nou eens.

Graaisnaaiert | 24-02-19 | 14:10

Even offtopic. Zimra haar borstpartij rendert onscherp op mijn mobiel. Best belangrijk.

Dirk III | 24-02-19 | 10:11 | 1

Tieten kijken op zondag is een zonde. Probeer het morgen maar weer.

2voor12 | 24-02-19 | 10:15

Eerst daar laten berechten. Terugkeer zelf betalen. Kinderen afpakken want niet geschikt als ouder. Ook kijken of het Nederlanderschap ontnomen kan worden. Geen speciale regelingen in positieve vorm van welke aard dan ook.
Als het kan natrappen.
Klinkt hard en is het ook. Maar kijk wel even met wie je te maken hebt. Deze mensen willen alleen maar terug omdat ze niet anders kunnen. Liefst zagen zij die terreurstaat slagen. Nederland staat sowieso niet bekend om de goede zorgen die zij haar al dan niet criminele onderdanen verleent in het buitenland.

BootleggersSmurf | 24-02-19 | 10:10

Frankrijk stuurt gewoon huurmoordenaars naar het kalifaat om er zeker van te zijn dat ze geen asiel meer kunnen krijgen. Moet NL ook doen, allemaal afknallen.

ILF2 | 24-02-19 | 10:09 | 3

Kleine correctie: dat deed Frankrijk. De MinBiZa hier, Castaner, wil ze nu allemaal terughalen...

De Droit | 24-02-19 | 10:11

Frankrijk liep helemaal niet in Syrië of Irak rond om terroristen te killen. Ze werkten samen met locals. De locals kregen naam en overige info van Frankrijk. De locals schoten die dan weer dood. De Amerikanen evacueerden een aantal kopstukken naar een soort gevangenis, wat verderop. Daar gaan de wildste geruchten over. Maar nee, de Fransen hadden geen executiepeloton in die zandbak.

Klappernoot | 24-02-19 | 11:14

Zie : “ Les Tueurs de la Republique”

theo-is-dood | 24-02-19 | 19:09

We worden geregeerd door Aliens. Reptilians om precies te zijn. Van die genderneutrale, die nog bij mama reptiel wonen. Ik zeg niks meer, mijn leven loopt gevaar.

Pedronegro | 24-02-19 | 10:09 | 3

Hahaha te veel David gekeken?!

Dirk III | 24-02-19 | 10:12

@Dirk III | 24-02-19 | 10:12: of de serie 'V'.

AdPatat1960 | 24-02-19 | 10:17

Gebruik je code. krtyyu oidw5. 1kjh

Mammeloe | 24-02-19 | 10:22

Nederland zou geen vingerkootje uit moeten steken naar dat terugkeertuig.

Manus Olie | 24-02-19 | 10:08

Ik stel voor dat we ze eerst aan het werk zetten daar, er zijn nog genoeg massagraven uit te graven.

gristen | 24-02-19 | 10:07 | 1

Daartoe gebruikten de Geallieerden Duitse burgers. Zie YouTube

theo-is-dood | 24-02-19 | 10:19

Allah laat zijn hoertjes flink in de steek. Gelukkig hebben ze D66 en GroenLinks nog.

Pleegzuster B | 24-02-19 | 10:04 | 3

Tja, men zou ook kunnen denken: 'hmm, kennelijk vond Allah dit allemaal niet zo'n goed idee'. Maar zo zal het wel weer niet werken.

Rest In Privacy | 24-02-19 | 10:08

Die lui doen helemaal niets voor ze, behalve aan ze verdienen. Het komt allemaal op het bordje van de belastingbetaler, allochtoon of autochtoon. Die mag betalen om ze terug te halen, van advocaat te voorzien, jihadwurmpjes op sgool te zetten, ziektekosten tot het graf te betalen etc.

Dat er niet meer mensen boos worden buiten pakweg 20% van de stemgerechtigden, komt door de framing in de MSM en het extreem (s)linkse onderwijs die een valse narratief voorschotelt aan toekomstig belastingbetalende kroost.

Graaf_van_Hogendorp | 24-02-19 | 10:09

L*l toch niet zo dom man! Er wordt door de VS gevraagd (bevel gegeven) om ze terug te nemen. Als er 1 partij is die haar arm tot de elleboog in de aars van de VS heeft zitten is het de VVD.

Klaas 'vaas' Dijkhoff - de nieuwe corrupte populistische leugenprins van de VVD zal het wel weer rechtliegen.

litebyte | 24-02-19 | 10:16

Assad is de democratisch gekozen en volkomen legitieme president van Syrië. Dus gewoon aan hem overdragen voor berechting ter plaatse.

2voor12 | 24-02-19 | 10:03

IS terroristen mogen nooit en te nimmer terugkeren naar NL. We hebben het hier over geharde oorlogsmisdadigers die genocide hebben gepleegd, of dit hebben gefaciliteerd. Dit geldt ook voor de vrouwen. Ze moeten In Syrië of Irak worden berecht, voor mijn part krijgen ze de doodstraf. De kinderen kunnen worden opgevangen door pleeggezinnen in de Arabische wereld.

Tietmier | 24-02-19 | 10:03 | 7

@TeeJee | 24-02-19 | 10:10:
Dat terughalen van de ouders zal moeilijk gaan als die terechtgesteld zijn danwel in de gevangenis zitten.

VanBukkem | 24-02-19 | 10:15

Amen.

Wienerschnitzel mit | 24-02-19 | 14:46
▼ 4 antwoorden verborgen

Nederland heeft al een dubieuze reputatie doordat het jihadisten in Syrië heeft gesteund, en wil ze nu terugnemen na bewezen diensten.

Rest In Privacy | 24-02-19 | 10:03 | 2

nemen ze hun toyotaas en miljoenen geschonken door mp's & ministermoslima's ook mee terug?

Slurfje | 24-02-19 | 10:08

@Slurfje | 24-02-19 | 10:08: Nee, ze krijgen hier gewoon een nieuwe Toyota, een volledig ingericht huis, en een lekker zakcentje.

Rest In Privacy | 24-02-19 | 10:16

Het is uiteraard vanzelfsprekend dat die uitgereisde Syriëgangers daar ter plekke berecht en veroordeeld dienen te worden, en daar ter plekke hun straf dienen uit te zitten cq terechtgesteld worden. De kneuters is een anders verhaal. In geval van veroordeling/terechtstelling van de ouders vind ik dat we best een poging mogen doen die kneuters terug te halen. Gewoon omdat het kneuters zijn en ik een zwak heb voor kneuters.

VanBukkem | 24-02-19 | 10:02 | 2

@vanbukkem; makkelijk hoor. Ga jij betalen? Hou maar een collecte in de m0skee

theo-is-dood | 24-02-19 | 10:21

Ben je alweer uit de kerker?

Mammeloe | 24-02-19 | 10:23

Smerige ondankbare lui zijn het, laat ze maar barsten.

van Oeffelen | 24-02-19 | 10:01 | 1

Precies, en stuur er nog wat twijfelgevalletjes heen...

SterF... | 24-02-19 | 13:12

Over een poosje komt er dan weer zo'n jankrapport van het SCP, waarin staat dat Hollanders zo weinig omgaan met allochtonen en dat de segregatie toeneemt? Gek hè? Als je niet eens mag weten of je buurman bij Al Shabaab, Al Nusra of Boko Haram heeft gezeten of je buurvrouw bij ISIS. En dan heb je het alleen nog maar over terroristen. Kom je boven de 60 als Hollander, dan wordt de kans steeds groter dat je in je eigen huis wordt beroofd en toegetakeld door allerlei exotische criminelen.

Schulzie | 24-02-19 | 10:01 | 1

Zeker, maar we zijn ook heel erg "lief" voor allerlei engerds die hier binnengesleept worden.

Wienerschnitzel mit | 24-02-19 | 14:47

We krijgen wat we stemmen en we stemmen al decennialang op Wegmetons. En tegenwoordig ook op GroenLinks. Allemaal leuk en aardig met die pragmatische, logische en verstandige tegels hier maar de Reaguurder anno 2019 behoort tot een niche in dit land. De jihadi’s en bruidjes komen dus gewoon terug.

de Voorzittert | 24-02-19 | 10:00 | 1

@de Voorzittert | 24-02-19 | 10:00 |
Ik ben heel bang dat u gelijk krijgt...

Sjefke7807 | 24-02-19 | 10:38

Het grootste deel van de “uitreizigersters” is volgens mij al terug in Nederland. Ik zag ze gisteren lopen in het winkelcentrum. Nooit eerder zo’n hoge concentratie zwartgedoekte deplorabelen gezien in mijn snel verpauperende stadje. Zelfs in de Mediamarkt lopen pinguïns te waggelen. Walging en afkeer voel ik voor ze. Bah.

Nivelleermarionet | 24-02-19 | 09:59 | 12

Over welk stadje spreekt U?

theo-is-dood | 24-02-19 | 14:39

@Poesmobiel | 24-02-19 | 10:20: Geheel begrijpelijk. Voelt heel erg naar deze lieden om je heen. Je voelt de vijandigheid.

Wienerschnitzel mit | 24-02-19 | 14:49
▼ 9 antwoorden verborgen

Niet toelaten tot onze samenleving. Lekker daar laten berechten en veroordelen waar ze hun misdaden begaan hebben.
Verder zou Nederland ieder die niet SAMEN met de gewone hardwerkende burger wil leven ronduit het land uit moeten zetten. Voor het te laat is en ze hier de boel volkomen verkloot hebben.

Montesquieue | 24-02-19 | 09:59

Echt niet te geloven dat hier überhaupt over gepraat wordt. En dan die foto met zo’n wandelende vuilniszak. Dat is hier niet normaal, jullie horen hier niet, optiefen, einde discussie.

Wim_Kut | 24-02-19 | 09:57 | 1

Juist, wegwezen, allemaal.

gato | 24-02-19 | 09:59

Leuk sociologisch experiment.

azijnseikerT | 24-02-19 | 09:57 | 4

Het is geen experiment. Het is beleid. Voor welk doel is het gissen voor me, maar complot theorieën genoeg. Maar dat het beleid is, is overduidelijk.

Graaf_van_Hogendorp | 24-02-19 | 10:03

Een experiment impliceert dat er onderzoek plaatsvindt op basis van een hypothese. Maar wat sinds de jaren '70 heeft plaatsgevonden is geen empirisch onderzoek waar de resultaten nog eens beoordeeld worden, maar doelbewust en structureel beleid waar geen verdere onderzoek voor nodig wordt geacht en de conclusie (voor de beleidsmakers) al lang vast staat.

Het experimenteren is wellicht in de decennia ervoor gebeurd. Maar ons huidige immigratiebeleid is overduidelijk geen experiment. Het is een doel. Waarvoor... dat mag u voor uzelf bepalen.

Graaf_van_Hogendorp | 24-02-19 | 10:25
▼ 1 antwoord verborgen

Dat gedweep met die Jason Walters. Bah.

DrumPiet | 24-02-19 | 09:56 | 10

@DrumPiet | 24-02-19 | 10:20

De mensen aan jouw kant van het politieke spectrum. Of dacht je dat je uniek was?

omanders | 24-02-19 | 12:02
▼ 7 antwoorden verborgen

Kalifanten.

Fatshaming van dikke vrouwen die terugkeren uit het Kalifaat.

Kaas de Vies | 24-02-19 | 09:56 | 2

Tjonge jonge. Lang over nagedacht?

DrumPiet | 24-02-19 | 09:57

Kalifanten +10

Mammeloe | 24-02-19 | 10:26

Er wordt volledig voorbij gegaan door het deugvolk aan de mensen die hier zijn en gevlucht zijn voor isis en geconfronteerd zullen worden door de moordenaars waar ze voor gevlucht zijn. Of worden er van staatswege moskeen gebouwd speciaal voor dat isis moordenaarsvolk zodat ze gescheiden zijn van hun slachtoffers? Apparte buurten? Wat? Deugvolk, vertel het mij eens.

forecastle | 24-02-19 | 09:53 | 2

We missen alleen de muren en prikkeldraad nog, de honden, wachttorens... Oh! En gele halve maantjes op de kleding.

Twisted_Faith | 24-02-19 | 10:10
-weggejorist-
Twisted_Faith | 24-02-19 | 10:10

Arme IS mensen. Die hebben natuurlijk allemaal ptss opgelopen. We moeten hen helpen!

Carmelita | 24-02-19 | 09:53 | 3

zodra ze 1 voet op Nl bodem zetten gaat het 'helpen' beginnen. tot ver in de derde generatie.. te beginnen met een advocaat onder toevoeging, de rechtszaak op kosten van, de detentie ( als die er komt) kost en inwoning incl, opvang van hun kinderen, eenmaal uit detentie; uitkering ( want werken met een doek voor je ogen vergeet het maar) huis, inboedel, zorgkostenverzekering, extra toeslagen, AKW, KGB en ontheffingen van lasten die de brave werkende burger moet ophoesten om dit volk in levensonderhoud te voorzien, kinderen zijn getraumatiseerd en onaangepast en krijgen om te beginnen extra begeleiding in speciale scholen, zijn ze ouder dan 4 jaar dan hoop ik voor iedere nl dat hun kinderen in de klas zitten waar dit geïndoctrineerde en vol haat geplempte kind geplaatst wordt, moeders onder de doeken is binnen notime weer volgepompt met een volgende addergebroed, er is nl meteen binnen die IS gemeenschap wel een broeder die zich meteen werpt op een alleenstaande vrouw van een bro en gaat het hele kalifaaftideologie zich verplaatsten naar dit land .. over 10 jaar zijn de kids jong en vol strijd om al die ongelovige in dit land en daarbuiten met een AK47 naar de hel en verdoemenis te schieten..
Dit zijn er een paar met een paar kinderen .. jammerdepammer, om uizenden kinderen en burgers te beschermen zullen zij zich moeten opofferen .. en daar mooi blijven, nooit meer terug.

fikkieblijf! | 24-02-19 | 10:07

@fikkieblijf! | 24-02-19 | 10:07: in de zin; zijn ze ouder dan 4 jaar dan hoop ik voor iedere nl dat hun kinderen... NIET ... in de klas zitten waar dit geïndoctrineerde en vol haat geplempte kind geplaatst wordt,... moet nog het woord NIET komen te staan..

fikkieblijf! | 24-02-19 | 10:09

@fikkieblijf! | 24-02-19 | 10:09:
Otoh, aangezien 'het volk' ervoor heeft gekozen dat dit de regels voor import zijn, zou ik zeggen dat die geindoctrineerde kinderen prima zitten naast de kinderen van deze stemmers. Maargoed, komt er natuurlijk op neer dat die hun kinderen wel van een zwarte school afhalen omdat ze niet willen dat hun kind vanwege een broodje ham in de hel komt.

peterdh | 24-02-19 | 10:25

Zolang vijanden van Nederland in een SS uniform tot op de dag van vandaag nog een onbelast pensioen ontvangen, zie ik het positief in voor deze Nederland haters.

Southpark | 24-02-19 | 09:51

Iemand een linkje naar al die vreselijke IS filmpjes? Ik hoef die narigheid zelf niet meer te zien, maar er zijn blijkbaar een hoop deugneuzen die die ellende blijkbaar nog nooit gezien hebben. Ik breng ze graag wat realiteitszin bij door ze op die filmpjes te wijzen. bvd.

Rest In Privacy | 24-02-19 | 09:50 | 3

Kan wel, maar niet om 10.00u op zondagmorgen. Er lezen kinderen mee. Als iemand graag die filmpjes wilt zien, dan ga maar op internet zoeken.

Klappernoot | 24-02-19 | 10:02

Liveleak

theo-is-dood | 24-02-19 | 14:42

de linkse deugers kunnen nog zoveel verhalen en feiten horen van nota bene moslims zelf maar het zal hun diepgewortelde haat tegen hun eigen westerse cultuur niet weg kunnen nemen. Die moet en zal kapot worden gemaakt. Er komt snel een dag aan dat het al zwaar te laat is dat misschien ook zij hun fouten zullen inzien. Waarschijnlijk pas als hun 90 jarige moeder bruut verkracht, beroofd en mishandeld een van de dagelijkse moslim terreur statistieken wordt....

WatZalIkErvanZeggen | 24-02-19 | 10:13

Inzien zullen ze het maar half, toegeven zullen ze het nooit. Zie Paul Rosenmuller.

JvanDeventer | 24-02-19 | 10:40

Het zijn geen 'jihadbruidjes' maar terreurbitches, zoals Ebru Umar zegt, die met satanisch genoegen een evenredig aandeel hebben gehad bij de vormgeving van het kalifaat!

JCAD | 24-02-19 | 09:49

Mooi interview inderdaad met Jason.

overVecht | 24-02-19 | 09:48

Nederland geeft radicale moslims alle vrijheid en ruimte en zal wat deze jihadisten betreft op de blaren moeten zitten.

Rest In Privacy | 24-02-19 | 09:47

We hebben te maken met een groep mensen die niet inzien wat ze zelf fout hebben gedaan, maar nu ISIS graag terug willen i.p.v. hun berechting af te wachten.
Laten we zo lang mogelijk wachten en zo min mogelijk doen om ze te helpen. Iets waar onze regering goed in is als je kijkt naar hoe lang de Indië gangers op hun achterstallige salaris moesten wachten. In de hoop dat een deel van het probleem zichzelf oplost. Doordat ze gevangen gezet worden. Of omkomen.

Osdorpertje | 24-02-19 | 09:47 | 1

nu ISIS graag = nu ISIS verliest graag

Osdorpertje | 24-02-19 | 09:48

Dit Land is knettersgek , en maar hier heen binnen blijven halen die Murkenmeuk .
De tyfuszooi van Ze is toch voor een ander .
Dan ziet je geen 1 Hippie of Dienst mag Je het Zelf opknappen .

liegende lippen | 24-02-19 | 09:47

Het meest logische zou zijn dat ze gewoon weer terug mogen komen samen met de kleine jihaadjes , aangezien het onwenselijk is en de bevolking hier op tegen is .

ghetto-is-back | 24-02-19 | 09:46 | 1

Producent van Pampers (Procter & Gamble) doet in chemische wapens, het gaat erom wat ze die kleintjes te eten geven!

Mastermattie | 24-02-19 | 09:49

Als we het niet doen krijgen we vast problemen met de sj warriors. Dat is ook heel naar hoor...

Hadena | 24-02-19 | 09:46

Volgens internationale regels mogen we ze niet eens hierheen halen zonder toestemming van Syrië.
Is ons pakkie niet aan,al krijg zo het idee dat ze zo de volgende generatie koppensnellers willen veilig stellen.

Roger-Rabbit | 24-02-19 | 09:45

Alsof je ex buiten op de stoep staat te janken om vergiffenis terwijl ze vreemd is gegaan met de halve stad.

Mastermattie | 24-02-19 | 09:44 | 8

Jammer dat je hier geen "likes" meer aan de tegels kunt geven.
Ik moest smakelijk lachen om uwer aanvullingen!

Mastermattie | 24-02-19 | 10:21

Mwah, als dr pijpkunsten evenredig veel progressie hebben gemaakt zie ik t probleem niet..

schoon-schip-maken | 24-02-19 | 10:29
▼ 5 antwoorden verborgen

De #WELKOM-brigade heeft ons toch duidelijk uitgelegd dat het allemaal hoog opgeleide vluchtelingen zijn? Ok, er mogen dan 34.783 geregistreerde criminelen tussen zitten, bejaardenberovers, verkrachters, inbrekers, overvallers en dat soort belhamels, maar die heb je er overal tussen zitten.

K. Westergaard | 24-02-19 | 09:40

Ik vrees echt dat ze het ons weer eens door de strot gaan rammen dat wat we niet willen. Terwijl het zo simpel kan zijn. Maak die deal met Assad, kan je nog wat van dat hilux geld recupereren op de middellange termijn. Zorg tegelijk voor een verdrag met de Israelisch zodanig dat dat die zich ook niet te veel zorgen moeten maken. Wij blij, Assad blij en Israel blij en de kalifaathoer ergens in een donkere kerker, tot Assad genoeg van ze heeft en ze verlost met een kogel. Dat is de enige correcte oplossing, je wil die gehersenspoelde wijven met hun gehersenspoelde ofspring echt niet in je land.

Lt-Kol Kilgore | 24-02-19 | 09:40

Er is vast nog wel wat ruimte in één van de gevonden kuilen. En anders graven ze er maar één.

Rest In Privacy | 24-02-19 | 09:39

Ook al op nu.nl:

www.nu.nl/weekend/5756877/is-strijder...

"Om de weerbaarheid van de jeugd te vergroten en de voedingsbodem voor radicalisering tegen te gaan zijn er in de stad meerdere projecten opgestart, zoals 'Project Ongehoord'.

"Het project, dat landelijk is opgezet, is drie jaar geleden opgestart op vmbo- en mbo-scholen", vertelt projectleider Julia von Graevenitz. "We zijn met zo'n tweeduizend jongeren, die zich buitengesloten voelen en te maken hebben met racisme, in gesprek gegaan. Veel van deze scholieren voelen zich geen Nederlander en denken dat ze er niet toe doen"

"We hebben veel tijd gestoken in het creëren van een veilige plek, waarin de jongeren zich op hun gemak voelen", gaat Von Graevenitz verder. "Ze mochten alles vragen en bespreken. We hebben gemerkt dat als ze zich serieus genomen voelen, ze openstaan voor het gesprek. Ook met mij, ook al ben ik - even kort door de bocht - blond en Nederlands. Op deze manier maak je de jongeren weerbaarder voor invloeden van buitenaf."

omanders | 24-02-19 | 09:39 | 6

De prinsjes krijgen een keer 'nee' te horen, worden niet in alles in de watten gelegd, krijgen een keer ongelijk; RACISME!

Gebrekkige opvoeding, daar begint het.

Rest In Privacy | 24-02-19 | 09:48

Hoeveel soepsidie krijgt Julia? Want volgens mij draait het vooral daarom. Zolang schathemel rijke emirs miljoenen in haatpredikers pompen zullen alleen maar meer en meer radicale moslims bijkomen. Kan geen tonnetje soepsidie tegenop.

Graaf_van_Hogendorp | 24-02-19 | 10:00

Er zijn al tientallen miljoenen €€€ in zogenaamde ‘antiradicaliseringsprojecten’ gestoken. Lees maar eens op Binnenlands Bestuur.

theo-is-dood | 24-02-19 | 14:46
▼ 3 antwoorden verborgen

Nadat ze in Syrië/Irak zijn berecht en nadat ze daar hun straf hebben uitgezeten mogen ze van mij best terugkeren. Mits zij dan nog een Nederlands paspoort hebben

IJzervreter | 24-02-19 | 09:37 | 2

precies, dat nl paspoort is over en uit.. ze hebben zich heel bewust aangesloten bij de staatsvijand van Nederland en daarmee hun staatsburgerschap verloren... meestal hebben ze nog een nationaliteit,. Laat ze daar maar aankloppen met hun addergebroed.

fikkieblijf! | 24-02-19 | 09:39

Wat zullen ze spijt hebben dat ze hun Nederlandse paspoort op YouTube hebben verbrand. Maar nu ISIS verloren heeft willen ze opeens hun Nederlandse paspoort terug.

Osdorpertje | 24-02-19 | 10:09

Omdat ik de NPO niet kijk, niet sponsor en het voorgekauwde propaganda-narratief al kan raden, geef ik alvast een eigen antwoord:
nee, mensen die zijn geëmigreerd zijn zelf verantwoordelijk.
Dat geldt voor mensen die emigreren naar Polen, Thailand, Bolivia, Syrië, Turkije, Indonesië, enz enz. We halen mensen die een nieuw leven in zeg, Spanje, en die failliet gaan met hun zaak aldaar toch ook niet terug om ze te pamperen en/of te heropvoeden? Waarom oorlogsmisdadigers wel? Dus los van al die ruisgevende morele of amorele geloofsfantasietjes.. denk logisch na: volwassen mensen maken keuzes. Foute keuze door te emigreren naar een oorlogsgebied? Jammer, pech.

Toos Doos | 24-02-19 | 09:37 | 1

Precies! Dit roep ik ook al jaren. Hele gewone mensen, die nog nooit iemand kwaad hebben gedaan, kunnen vaak niet terug naar Nederland. Als je langer dan een jaar weg bent geweest, moet je door een toelatingsprocedure. Vervolgens heb je een probleem als je nog geen baan hebt of een huis. Geen woonadres? Geen baan. Geen baan? Geen huis. Dag hoor.

Poesmobiel | 24-02-19 | 10:01

het is onbegrijpelijk dat er nog over gedebatteerd dient te worden.. ze zijn vertrokken naar een nieuw land aan de horizon om daar zich te vestigen en voort te planten met hun geloofsgenoten.. zodra ze die keuze hebben gemaakt is hun Nl schap voorbij.. over. Ze hebben zich aangemeld bij de staatsvijand van Nederland en daarmee ongewenst vreemdeling geworden.. niets terug halen. Kost kapitalen en blijft tot in de verre 10e generatie alleen maar geld kosten van de burger die iedere dag gevaar blijft lopen dat 1 van die hersenloze duivels zich weer meent te mogen ontdoen van ongelovige die om hen heen zich bevinden.. jammerdepammer dan voor de kinderen, er zijn er miljoenen die onder nog erbarmelijker omstandigheden zich bevinden, waaronder enkele miljoenen door toedoen van deze bruiden van jihadisten.. never terug, daar laten en nooit meer Nederlander!

fikkieblijf! | 24-02-19 | 09:36 | 1

Dat zei die Ruud Koopmans ook, IS heeft Nederland ( en Europa ) luid en duidelijk de oorlog verklaard, meerdere keren op film en video en deze mensen zijn daar willens en wetens naartoe gegaan. Oorlogsmisdadigers dus. Niets meer, niets minder. Moeten we hier niet meer willen, zeker niet met die massale influx uit Barbarije, kunnen ze veel te makkelijk onder de radar blijven en ik hoef geen Jihad's in schaapskleren naast me.

Graaisnaaiert | 24-02-19 | 12:53

Niks terug. Daar berechten en veroordelen.

Conan de Rabarber | 24-02-19 | 09:30 | 2

Inderdaad. Daar berechten en terechtst.... veroordelen.
*geen vertrouwen heeft in Nederlands rechtssysteem in dezen*

VanBukkem | 24-02-19 | 09:41

Zo ist, de "straffen" die daar worden gehanteerd passen beter bij de zienswijze
die de haatbaarden aanhangen en natuurlijk hun kalifaatkippen en bijbehorende
haatlarven.

Halul gebakken | 24-02-19 | 10:13

Wat @ErnstLissauer zegt:
"Onbegrijpelijk dat de beschaafde wereld de Yazidis en de Koerden in de steek laat en discussieert over terugkeer uitreizigers/beulen. Niets geleerd."

Fijnstoffer | 24-02-19 | 09:29 | 4

precies, en vergeet niet hoe dat eruit ziet in de vluchtelingenkampen en onder gevluchtten die zich inmiddels in Europa bevinden die veel verlies hebben geleden. De kans lopen hun beulen tegen het lijf te moeten lopen.. afschuwelijk.

fikkieblijf! | 24-02-19 | 09:38

@sprietatoom | 24-02-19 | 09:35:
Die zitten er echt niet voor de Koerden,maat om de boel juist te ontwrichten.
Syrië heeft ze allang al samenwerking aan geboden,VS wil er daarom alleen lopen naaien zoals altijd.

Roger-Rabbit | 24-02-19 | 09:43
-weggejorist-
De musso linie | 24-02-19 | 09:50
▼ 1 antwoord verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl