achtergrond

Geenstijl

Korpschef Aalbersberg ziet patroon in type daders: "Jonge jongens uit Amsterdam"

In de jaren 80 was de criminaliteit in Amsterdam er nog één van Joop en Cor en Willem en wie een fout had begaan kreeg een portie klappen in de kroeg. Wie het écht te bont had gemaakt, werd door een veel te dure Joego omver gemaaid.

Nu is de criminaliteit in Amsterdam er één van Benaouf, Hicham en Mohammed. Wij zien daar best een patroon in: een groene ster op een rode achtergrond. Korpschef Pieter-Jaap Aalbersberg ziet een ander patroon: "Jonge jongens uit delen van Amsterdam." Het is echt lachwekkend en eigenlijk ook wel knap hoe Aalbersberg zo om de Marokkaanse brij heen weet te draaien. Bang voor een tikje op de vingers van de diversiteitscommissie natuurlijk, want iedereen weet dat de Amsterdamse politie door en door vercrackt is. Maar we spelen het spelletje wel mee. 'Jonge jongens uit Amsterdam'.

Jongens die bereid zijn om voor drieduizend euro de tamme krakakraai uit de kooi te laten en daar snapt de politie dan weer helemaal niks van. Nou, dan hier nog even een minicollege supersnel money en fame pakken als 'jonge jongen uit Amsterdam'. Op vrijdagavond flitsen tientallen fonkelnieuwe Audi's met negentienjarige 'jongens uit Amsterdam' achter het stuur door de stad en die boys hebben echt niet allemaal een kapperszaak. Einde minicollege.

De gewone Amsterdammer schrikt er niet meer van, want niggers worden al tijden gepopt met AK's in de back. Alleen zit er nu zo'n slap vaatdoekje, zo'n geel ding dat altijd bij de gootsteen ligt, als baasje in de Stopera. Terwijl zeventienjarige (!) jongens uit Amsterdam handgranaten ophangen aan deuren van clubs, magazijnen leegratelen in de Staatsliedenbuurt, een afgezaagd hoofd achterlaten op een stoep in Zuid, Colombiaanse helikopterpiloten laten invliegen om kopstukken uit de cel te bevrijden en kogels rondsproeien in een buurtcentrum. De politie heeft toch geen tijd dus dan moet je eigenlijk ook niet zeiken, maar volgens dat gele vaatdoekje van een burgemeester wordt die brute cokeoorlog tussen Marokk jonge jongens uit Amsterdam wel even opgelost met straatcoaches en 'investeren in relatie met moeders'. Van harte gecondoleerd, inwoners van de lieve stad Amsterdam. Jozias van Aartsen is jullie burgemeester.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.