achtergrond

Geenstijl

PVV probeert CETA-referendum te redden uit de demofobe klauwen van D66-akela Kaag

Demofobie66 wil gezonde democratische burgerinspraak met spoed de pas afsnijden, de kop afhakken en in het graf van Hans van Mierlo flikkeren. Dat Sleepwetreferendum komt er nog, maar CETA krijgen we dus in de maag gesplitst. De PVV komt in verzet.

We snappen wel dat DDR66 zo snel mogelijk de burgerinspraak dood wil knuppelen. Pechtold en Ollongren zeggen het letterlijk en zonder schaamte in de plopkap van Tom Staal: ze hebben schijt aan de adviezen van de kiezer. Dédain66 heeft bovendien haast met EU-federalisatie, en ons Oekraïnereferendum heeft laten zien dat kiezers stevige stokken in de wielen van die wens kunnen steken. Daarom moet de referendumwet zo snel mogelijk dood, dood, dood. En let maar op: daarna komen de echte kutwetten op tafel. Bijvoorbeeld voor dat zoveelste monetaire fonds dat de EU wil optuigen om de euro mee overeind te houden (en nationale soevereiniteit verder mee af te breken).

En: het einde van de referendumwet betekent dus ook geen TTIP/CETA-referendum meer. UNFAIR! Daar zijn al heel veel mensen zich al heel lang op aan het voorbereiden. PVV-Kamerlid Danai van Weerdenburg diende vanmiddag een motie in die de regering oproept om een CETA-referendum hoe dan ook nog wél mogelijk te maken, ook bij afschaffing van de Wrr. Op dit moment hebben immers al 201.904 kiesgerechtigde burgers vooringetekend voor een referendum over dat handelsverdrag, dat met haar hyperglobaliserende effecten en juridische voortrekkerij van multinationals voor Gewone Consumenten nadelige gevolgen kan hebben. Wat Drek66 gaat doen, laat zich raden. Kaag, Ollongren en Pechtold hebben het referendum allang in de grauwe lijkwade van hun regenteske arrogantie gewikkeld. Het wachten is tot de Raad van State hen akkoord geeft om burgerinspraak bij te zetten in het graf van de bestuurlijke vernieuwing, naast wijlen Hans van Mierlo en het respect dat alhier ooit voor zijn partij leefde.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.