Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Stomme sneeuwvlok klaagt Marlboro Man aan

Echt heel kut weer dit, van die Amsterdamse typetjes die hun hele leven lang gehoord hebben dat ze superrrrr bijzonder en speciaal zijn en dat al het negatieve wat ze overkomt in het leven de schuld is van de Ander en dat daar best de advocaat van pappie bij betrokken mag worden. Sneeuwvolk van epische proporties Charlotte Pelt (MZUHD) klaagt nog voordat ze ligt te verrekken aan een beademingsapparaat de sigarettenboeren aan voor zware mishandeling omdat het volgens haar totaal niet haar eigen fout is dat de kankerstickies haar verslaafd hebben gemaakt. Dit past volledig in het straatje van de deugmedia als De Corrie waar ze tussen het opslobberen van kilogrammen neusbier genoeg tijd vinden om andere mensen de schuld te geven van hun hobbies. Alles psychologiseren, medicaliseren en vooral doen alsof eigen verantwoordelijkheid niet meer bestaat want eigen verantwoordelijkheid is kwetsend, wit en patriarchaal: alle Erkende Slachtoffers (moslims, andersneukenden, arme mensen) moeten noodzakelijkerwijs slachtoffer zijn van het systeem in de kwetsideologie, dus het was niet meer dan logisch dat nu ook de verslaafden aan de beurt zijn. Fuck you Charlotte, met je ruggengraat van de weekste buffelmozzarella. Prima dat jij het leuker vindt om met een peuk in je bek en een glas in je hand naar het graf te racen (dat doen we hier op de redactie ook) maar doe nou in jezusnaam niet alsof dat de schuld is van Het Siesteem. 

Reaguursels

Inloggen

pre-mortem darwin award iemand?

just another liberal | 02-12-17 | 10:35

Het leven is 'n pijp kaneel;
een ieder zuigt en krijgt zijn deel.
Dus niet alléén maar zuigen aan de tiet.
Dus niet alleen maar zuigen aan de sigaret.
Dus niet alleen maar zuigen aan de fles.
Van 't ene soort zuigen ga je eerder dood dan 't andere.
Maar hé, sucker, je hebt kunnen zuigen.
De ene wil wel honderd worden; de ander weet niet eens te pubertijd dóór te komen, zonder zich al de schompes en de tandjes te vervelen.
Test:
Vind je de anderen eh, te stom, niet écht interessant, dan is de kans even groot, dat anderen jou ook eh, net zo nietszeggend vinden. (ga dan maar in de rij staan, net als de anderen, en verwijt elkaar; 'you're no fun')
Vind je iets anders eh, saai, vervelend, dan is de kans even groot, dat wat je echt niet-saai-, en niet-vervelend zou vinden, voor jou te duur, te naïef, of te veeleisend is; (dan ben je zelf niet goed genoeg)
Is het leven dan een sadistisch universum (?) (in de trant van 'het is er wel, maar niet bereikbaar voor jou, ha ha'); ja en nee.
Als het telkens van de anderen, en van 'het andere'; van buitenaf moet komen, dan is 'het leven' eh, gegarandeerd sadistisch-voor-jou.
Als je bij jezelf begint na te gaan, of je jouw eigen behoeften als basis-loyale aanspraak kunt gebruiken; als je jouw eigen onwetendheid net zo leuk weet te hèrinterpreteren, gelijk aan als alles waarover je-wel-wat-weet, dan is 't leven beslist niet sadistisch.
Einde van de preek. Dit was geen reclame-praatje. Ik verkoop geen boekjes en geef geen lezingen. Want ik leef liever anoniem.

Der Paulie | 02-12-17 | 04:00

Sinds dat ik begonnen was met roken, heb ik de smaak mischien wel 10x zien veranderen. Vooral de laatste jaren worden er steeds meer addivitieven erin gestopt welk bijv de werking hebben om je hoest, je eetlust, je stemming en dergelijk, te doen onderdrukken. Zoveel additiefjes kan gewoon niet goed zijn. Ik weet nog 1 keer dat ik in portugal was en dat daar een man bij het cafe zat die gewoon z'n eigen tabak kweekte en draaide. Ik mocht een shaggie draaien ervan. Het was gewoon pure tabak, ongekweekt, zonder troep en dergelijk behandeld. Knetterzwaar op de longen, maar gevoelsmatig wel 'veel lekkerder' dan de sigaretten of tabak in het algemeen die ze vandaag verkopen.

Stel godver eens de sigarettenfabrikanten eens aansprakelijk met hun tievus additieven in de eerste plaats. Zorg dat men gewone tabak weer voor handen krijgt. Ja het is slecht maar gun de roker teminste hun pleziertje voor een schamele 7 euro per pakje zowat.

Klutskwijt | 02-12-17 | 02:55

Aan het roken kan men serieus iets aan over houden totdat men de laatste adem uitblaast. Eer het zover is zijn er nog tig andere zaken die hetzelfde bewerkstelligen.
Riep er iemand Theo van Gogh - de gezonde roker?

Rest In Privacy | 01-12-17 | 20:08

Wat een stom wijf. Iedereen weet al 50 jaar dat roken erg slecht is, dat je er kanker van krijgt en hartproblemen. Allemaal eigen domme schuld, dan had je die peuk maar niet moeten opsteken.

Beste_Landgenoten | 01-12-17 | 18:43

Of bedoeld die zure muts dat roken 'hertjes' nog debieler maakt dan ze al zijn? dan heeft ze in haar geval wel bewezen een punt

Daffy_Duck | 01-12-17 | 18:00

30 jaar 20/25 Brandaris shagies per dag,
Half oktober gewoon geen zin meer in, te lui om te draaien :-) soms na het eten een pantertje das wel lekker 1 of 2 keer per week.
Misschien begin ik weer een keer misschien ook niet.
Roken is een keuze, geen verslaving doe het of doe het niet het is ieders eigen keuze
Nicotine is in 2 dagen uit je lichaam, stelletje sneeuwvlokjes met jullie slappe excusses grow a pair.
En 2e hands rook?, de tijd van de verschrikkelijke waxinelichtjes is er weer weet je wat verbrande paraffine en olie voor bocht de lucht in stuurd.

Daffy_Duck | 01-12-17 | 17:54

Is dat een Oekraïns pakje? @koreaanse slet vertel eens.

superjan | 01-12-17 | 15:50

Stoppen is inderdaad doodeenvoudig. Op 25 augustus gestopt na veertig jaar roken. Nooit willen stoppen, maar nu vond ik het tijd. Knopje om, geen centje pijn. Kwestie van niet een slappe zak zijn.

Ruud Hazes56616330 | 01-12-17 | 15:40

Het punt is gewoon dat nicotine een zeer manipulatieve drug is. Stoppen is echter dood eenvoudig!! Alleen de afkickverschijnselen zijn na jaren gebruik zeer heftig..

Death By Luchtbed | 01-12-17 | 15:28 | 5

Maar vooruit "Alleen de afkickverschijnselen zijn na jaren gebruik zeer heftig." Dit kan beter "Alleen de afkickverschijnselen KUNNEN na jaren gebruik zeer heftig zijn."

Death By Luchtbed | 01-12-17 | 16:26

Nee. Ik ben een ervaringsdeskundige, maar ik ken ook vele "stoppers" uit mijn omgeving - vrienden, collega's - en geen één, werkelijk geen één bericht "heftige afkickverschijnselen" na stoppen. Zoals ik hierboven al schreef, er zijn geen lichamelijke afkickverschijnselen: iemand wordt niet "ziek", krijgt geen trillende handen, hartkloppingen, etc als hij/zij stopt met roken. Sterker, je voelt al op vrij korte termijn (bij mijzelf al na één dag niet roken) een positieve lichamelijke invloed. Mensen die bij stoppen of stoppogingen "afkickverschijnselen" ervaren, hebben het m.i. uitsluitend over de zg "geestelijke" verslaving; de ''craving'' om maar weer op te steken, diep te inhaleren, en je prettig te voelen. Want dat doet nicotine uiteraard wel: iets in je bovenkamer bevredigen. Mensen die willen stoppen met roken moeten die "craving" zien te overwinnen. En ik zal de laatste zijn om te beweren dat dat makkelijk is. Maar als je wat dat betreft de juiste "mindset" hebt, dan is stoppen met roken een ''piece of cake". Mijn eigen trigger was een soort walging met mezelf dat ik een slappe zak was die maar gewoon bleef doorpaffen. Die trigger zal per persoon verschillen, maar nogmaals, het zit allemaal tussen de oren; het is geen, ik herhaal géén, lichamelijke verslaving.

Dr_Johnson | 01-12-17 | 21:03

Dr_Johnson | 01-12-17 | 21:03, Zelf ook een kwart eeuw aan de nicotine gezeten en inmiddels alweer heel wat jaar nicotine vrij. Het gekke is dat ik juist geen "craving" heb ervaren, maar was ook echt zo klaar mee dat stoppen erg makkelijk ging want zoals je al zei het gaat in eerste plaats om de juiste mindset.

Death By Luchtbed | 02-12-17 | 16:40
▼ 2 antwoorden verborgen

En haar ouders?

Ome Gijs | 01-12-17 | 15:13

Ik zie het al voor mij:
Nu is er enoorm veel lobby voor het legaliseren van wiet zeker ook uit de "progressive" hoek. Dus op een dag gaat het gebeuren, het wordt legaal en ook grote bedrijven stappen in wiet. Dan zijn de "progressiven" die eersten die klacht tegen die bedrijven indienen... .

redanx | 01-12-17 | 14:43

Schuld van de Anderen, wicht hoort wel thuis op de UvA. Wordt wat als ze zwanger wordt, rechtzaak tegen de vader als ze weet wie het was, anders nog een rechtzaak tegen de drankindustrie.

Portemonnee van de A | 01-12-17 | 14:37

Dealers maken mensen verslaafd door ze de eerste paar shots gratis te geven, tot ze afhankelijk van diezelfde dealer zijn. Ik ken geen sigarettenboer die de eerste pakjes gratis weggeeft, ze heeft ze zelf moeten kopen. Maar dan toch een ander de schuld geven, raar hoor.

quigg | 01-12-17 | 14:25

Wat een stom kutwijf. Ik zat begin jaren '60 op het gymnasium, daar werd ook door verschillende jongens gerookt, maar die wisten ook heel goed wat de gevolgen ervan konden zijn, want ik heb meermaals de gruwelverhalen van henzelf gehoord (het zal wel geholpen hebben dat er veel dokterszoontjes op die school zaten). In die tijd had je echter nog geen voorlichtingscampagnes die je waarschuwden voor de gevolgen, in tegenstelling tot de laatste decennia. Dus die trut is werkelijk superstom als ze niet wist dat het verslavend is en dat je er kanker van kan krijgen. Andere leerlingen deden het ook, ja, dat is een goed argument hoor... onnozel wicht dat erbij wilde horen en nou als een dom schaap gaat zitten blaten dat ze er niet mee kan ophouden (gewoon in één keer stoppen, heel eenvoudig hoor), en gaat ze de schuld bij anderen neerleggen. Vroeger had je daar misschien nog een punt mee, maar de laatste decennia is zoiets volkomen je eigen stomme schuld.

Argyronauta | 01-12-17 | 14:09 | 3

"In die tijd had je echter nog geen voorlichtingscampagnes die je waarschuwden voor de gevolgen, in tegenstelling tot de laatste decennia."
O nee? Dan heb je toen toch niet goed opgelet, toen werd er reeds voor gewaarschuwd op Tv met waarschuwingsfilmpjes, c.q. documentaires.

watmagjenogwel | 01-12-17 | 14:54

In de jaren 60? Lijkt me sterk, misschien is er ooit iets op de tv geweest, maar niets wat je in de verste verte kunt vergelijken met de voorlichting in de laatste decennia. Zie bijv. ook anderetijden.nl/aflevering/618/Roken

Argyronauta | 01-12-17 | 15:39

Rond 1970 ging ene Dr Meinsma al bij scholen langs om voorlichting te geven over de gevaren van roken. De gemiddelde scholier vroeg zich af waar deze ouwe lul zich mee bemoeide.

Granduciel | 01-12-17 | 16:19

Prima initiatief. Elke aanpak van bedrijven die het uitbuiten van verslaafden tot hun verdienmodel hebben gemaakt juich ik toe. Hopelijk komt het ooit ook nog tot volledige aansprakelijkheid voor het hoger management.

Zoiets | 01-12-17 | 14:07

En hup, in de slachtoffer rol.

robert39 | 01-12-17 | 14:01

Dat is geen kameel maar een dromedaris.

goed_begin | 01-12-17 | 13:57 | 1

Krijg je ook K van.

robert39 | 01-12-17 | 14:01

Ik ben 2 keer zou oud als dit portret en wist op jonge leeftijd al dat roken niet gezond is. Ik ben er ook nooit aan begonnen om die reden. Ze maakt mij niet wijs dat zij daar niets van wist.

Ze moet trouwens niet bij de fabrikanten zijn, maar bij de overheid. Van een fabrikant (verkopende partij) kan je nog verwachten dat die geld verdienen over al die arme rokers. De overheid heeft de macht om het echt aan te pakken. Dat doen ze niet omdat ze er een lekkere cent aan verdienen.

Gaz21 | 01-12-17 | 13:43 | 1

De overheid ontvangt goud geld uit de accijnzen uit rookverslaving, en hypocrisie is hun tweede naam...
(je hebt helemaal gelijk!)

EefjeWentelteefje | 01-12-17 | 13:58

Wat een kulklacht. Toen ik op de lagere school zat, lang voordat deze muts geboren was, wist ik al dat je van roken dood ging. Als typische millennial kan ze gewoon niet accepteren dat iets haar eigen stomme schuld is.

bintang | 01-12-17 | 13:43

Stomme domme kuthoer. Je mag als 14 en 15 jarige helemaal niet roken, dus ipv zo nodig stoer moeten doen met een sigaret in bek moet je misschien gewoon met je tengels afblijven van dingen die verboden zijn? Waar zijn de ouders in deze? Zij waren verantwoordelijk voor je toen je ging roken, dus klaag hun maar aan voor nalatigheid.

Dibs | 01-12-17 | 13:39

"Ik baal er van. Je wéét dat het smerig is en dat het je niks brengt. Ik bedoel: van een drankje word je nog aangeschoten en van een blowtje word je high, maar van een sigaret...? Ik denk zelfs nu als ik met jou praat, dat ik kan stoppen wanneer ik wil, maar ik kom er niet vanaf."
.
Verliezers mentaliteit, als dit al te zwaar is ga je nooit wat bereiken. Nu is het de sigaret, dan is het het werk, vervolgens de kinderen, eigenlijk is het hele leven is maar vermoeiend.

Barkruk2 | 01-12-17 | 13:28

"Vroeger dachten we dat een op de twee rokers doodgaat aan roken, nu ­is het twee op de drie, een kwart voor hun 65ste." staat op die link van die longarts www.parool.nl/amsterdam/longarts-wand... dat percentage is wel heel hoog, dus als die meid een rechtszaak wil beginnen moet ze dat toch zelf weten? Ik weet zelf dat het vreselijk moeilijk is om te stoppen (en dan heb ik maar een jaar of 7 gerookt en ik ben er al 2 jaar mee bezig geweest om er echt los van te komen). Je moet gewoon een knop omzetten, maar makkelijker gezegd dan gedaan. Het is tegenwoordig wel iets makkelijker om te stoppen, want je mag in geen cafe of ander gebouw nog roken, dat was nog niet zo lang geleden anders. Iedereen kan stoppen, gewoon je geest sterker laten zijn dan die verslaving en niet zeiken. Het is wel vreselijk moeilijk om te stoppen (in die 2 jaar wel 10 keer gestopt voordat het eindelijk lukte; inmiddels 20 jaar terug). Kan me niet meer voorstellen dat ik dat zou doen, al ruikt het nog steeds lekker als ik anderen in de omgeving zie roken dus daar heeft ze wel een puntje, het blijft risicovol, je moet er gewoon nooit mee aan beginnen en inderdaad ... dan ga je wel dood aan iets anders. Leven is risicovol.

Watching the Wheels | 01-12-17 | 13:21

Maar er staat toch een disclaimer op de pakjes?

Rest In Privacy | 01-12-17 | 13:19 | 1

Haha, reaguursel van de dag.

robert39 | 01-12-17 | 14:02

Geachte dame, hierbij gratis mijn recept om 100% zeker te stoppen met roken.
Alles andere van 'ja maar', 'slechte jeugd', 'm'n ouders','ik word 'r dik van' enz. allemaal bullshit.
Succes verzekerd.
1) sigaret uitmaken.
2) geen meer opsteken.

pa_niek | 01-12-17 | 13:15

Ik ben begonnen met zuipen toen ik vijftien was. Pas veel later kwam ik er achter dat je er dronken van kunt worden.

Sunir | 01-12-17 | 13:15 | 1

Dan heb je niet echt doorgelopen. Ik kwam daar dezelfde avond al achter. De ochtend daarna wist ik ook hoe ziek je ervan kunt worden.

Halfdronken is een gebrek aan doorzettingsvermogen.

Der Doktor | 01-12-17 | 18:47

Hier wordt dus de ideologie beschreven dat alles wat slecht gaat met mensen uit bepaalde zielige groepen schuld is van Het Systeem. Is dit geschreven door dezelfde Zentgraaff die het concept cultuurmarxisme zo graag belachelijk maakt? Volgens mij komt dat op hetzelfde neer.

Pius_IX | 01-12-17 | 13:15

Hoe sneu weer. Zag eruit en was omringd door stoners, maar heb nog geen sigaret aangeraakt. Ok op twee keer de goorheid zelf proeven na. Dit soort pseudo-intelligentjes horen inderdaad lekker thuis op UVA. Alleen een spreekverbod zou wel fijn zijn ter preventie van landelijk chagrijn.

oorwormpie | 01-12-17 | 13:15

Ze is 25, ze is op haar 14e begonnen met roken (11 jaar geleden). We leven nu in 2017. 2017 – 11 is 2006 (Zie artikel Parool).

De teksten op de pakjes met informatie dat het ongezond was, staan er op sinds 2002 Bron: www.gezondheidsnet.nl/stoppen-met-rok...

Heb ik het niet eens over alle voorlichting op scholen waar je mee doodgegooid werd.

Charlotte zal vast een aardige dame zijn, maar de stelling “Vanaf mijn vijftiende begon ik echt regelmatig te roken. Pas jaren later kom je erachter dat mensen longkanker krijgen en waardoor. Toen rookte ik al jaren.” slaat op stront.

DerUnterMensch | 01-12-17 | 13:12

Ik vind dat ze een punt heeft. De tabaksindustrie is een smerige industrie met teveel geld voor advocaten, reclames en afkoopsommen. Deze mensen vermoorden langzaam en bewust miljoenen mensen voor eigen gewin. Ze creëren een beeld dat roken stoer en gezellig is door miljarden in marketing gooien. Ik rook zelf al lang niet meer, maar ben zelf ook ooit als tiener begonnen. Geen enkele roker is een tevreden roker.

Bollezonderdolle | 01-12-17 | 13:10 | 4
-weggejorist-
EefjeWentelteefje | 01-12-17 | 14:01

Ze zou een punt hebben als ze de overheid zou proberen aan te pakken. DAT is immers de dealer, die wel een grote bek heeft over 'gezondheid' van de bevolking, maar die net zo leuk enorme klappen aan accijns binnenharkt als gevolg van deze verslaving.

EefjeWentelteefje | 01-12-17 | 14:01

Precies Eefje, maar opnieuw: dan houden ze hun bek dicht, hypocriete kliek daar.

watmagjenogwel | 01-12-17 | 14:47
▼ 1 antwoord verborgen

Ik ben ook op mijn vijftiende begonnen met roken, en ben er op mijn 27e mee gestopt. Ik geef toe, dat kostte wilskracht en het heeft wel een maand of acht, negen geduurd dat ik ieder moment best een shaggie had willen opsteken. Maar dat moet je dus gewoon niet doen. Een verslaving overwin je niet met slap gejammer over de schuld die bij anderen ligt, maar door WILSKRACHT te tonen. Als je die niet hebt, heb je pech en moet je gewoon doorpaffen en de consequenties onder ogen zien.

KeesBruin | 01-12-17 | 13:09

Dat zielige gejank van dat soort gasten... wordt er strontziek van. Iemand met een beetje ruggegraat gaat gewoon stoppen. Ben zelf ook 10 jaar geleden gestopt nadat ik een kwart eeuw heb gerookt.

Erdee | 01-12-17 | 13:03

''Vanaf mijn vijftiende begon ik echt regelmatig te roken. Pas jaren later kom je erachter dat mensen longkanker krijgen en waardoor. ''

Deze spitsvondige toekomstige jurist heeft dus onder een steen geleefd.Zoontje van 8 weet al dat roken slecht is.

pga | 01-12-17 | 12:59 | 1

Ja toen sloeg ik ook met mijn hoofd tegen de ontbijttafel.

Sunir | 01-12-17 | 13:12

Charlotte zit op de UvA, nuff said.

Vesta | 01-12-17 | 12:59 | 1

Ja en ze studeert rechten. Meer heb je niet nodig om te weten hoe de wind waait.

Sunir | 01-12-17 | 13:12

Je weet toch dat het niet goed voor je is. Ik vind special snowflake trouwens een prachtige, zo raak voor die Hillarites

Bokito ergo sum | 01-12-17 | 12:58

k zou ur doen, kuchend en wel!

robert39 | 01-12-17 | 12:55

Mijn hart bloedt voor dit arme meisje.

bft | 01-12-17 | 12:54

Officieel ben ik al 17 jaar geen roker meer. Ik rook nog wel regelmatig mee. Tegen de roker klaag ik desondanks niet, wat vele ex-rokers wel doen. Ik verheug me elke dag weer op mijn ritje op de fiets en als ik dan gedwongen door het systeem (waarvan we allen deel uitmaken) achter een bus o.i.d. moet rijden; soit. Ik rook in 5 minuten een pakje zware shag, waar ik vroeger ongeveer een dag over deed. Moeten nu alle busmaatschappijen aangeklaagd worden?

gnor | 01-12-17 | 12:53

In deze moet ik toch echt partij kiezen voor de sneeuwvlok waar ik liever tegen aan zou pissen..
Roken is kansloos, ongezond en weet ik het wat allemaal veel meer dus als je daarvan de verkoop toestaat en er ook nog eens een procent of 70 accijns over durft te rekenen ben je gewoon af als overheid.

Niet in het kader van volksgezondheid het ene verbieden en aan het andere grof verdienen over de rug van je volksgezondheid.

Blijft staan dat je gezondheid je eigen verantwoordelijkheid is maar wie was er niet nieuwsgierig als puber??

Nooit geëxpirimenteerd?? Dan ben je gewoon een saaie schijndooie løl met vingers die ook in zn huidige leven weinig buiten t boekje zal denken. Ideale slaaf zeg maar.

schoon-schip-maken | 01-12-17 | 12:52 | 5

Ik bedoel trouwens niet dat je gezondheid niet je eigen verantwoordelijkheid is maar een overheid die willens en wetens grof geld verdiend met kanker is gewoon misdadig.

Weg met die meuk of iig uit het zicht.

schoon-schip-maken | 01-12-17 | 13:06

Zo kunnen we nog een hele lijst toevoegen van dingen die niet gezond voor je zijn maar wel geëxploiteerd worden door de overheid, neem bijvoorbeeld alcohol.
Mensen lang laten willen laten leven is niet economisch niet verantwoord.

Barkruk2 | 01-12-17 | 13:18

Oh, da's ook mooi: "nooit geëxperimenteerd?
Tja, cocaine, heroine, ice?
Hoever wilt u gaan?
Nou ik niet, als mens met een beetje verstand weet je inmiddels dat je daar niet mee moet experimenteren, en dat geld voor roken inmiddels ook.

watmagjenogwel | 01-12-17 | 14:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Laten we nou eens aannemen dat ze op haar 15e geen analfabeet meer was en dus kon lezen wat er op het pakje stond. Maar nee, ze moest met haar stomme harses toch met de anderen meedoen, laten zien hoe flink ze wel was. Makkelijk om daar anderen de schuld van te geven. Overigens ben ik twintig jaar geleden gestopt, ja, ook ik was stom toen ik jong was, terwijl er toen niets op mijn pakje shag stond. Op een goede dag besloot ik dat het genoeg was en ben opgehouden. Verslaving? Een kwestie van wilskracht, je moet het tussen je oren willen en dan is het echt niet moeilijk. Niet langzaam afbouwen, niet de firma nicorette rijk maken en ook de psycholoog, accupuncturist of advocaat niet. Gewoon stoppen en er niet meer aan denken.

bergsbeklimmer | 01-12-17 | 12:51 | 3

Hoi "Bergsbeklimmer',
Mijn ervaring is toch iets anders. Ik ben wel gestopt door de kraan heel langzaam dicht te draaien. Zat op laatst op nog 3 shaggies per dag. Toen werd ik toevallig verkouden en dat was hét moment voor mij om te stoppen. Daarna nooit meer gerookt, inmiddels al 38 jaar er van af! Bevalt me prima, maar zoals je zegt, het komt op wilskracht aan. En de innerlijke overtuiging dat je MOET stoppen, omdat het je leven bekort.

KeesBruin | 01-12-17 | 13:15

Voor mij was het dan weer het erin een keer helemaal mee stoppen. Maakt niet uit wat voor je werkt, maar zoek het uit. En dan ook zelf(!) doen. Geen gezever dat andere de schuld hebben of je afkicken moeten faciliteren of wat dan ook.

JayJay | 01-12-17 | 13:26

Een UvA studente, vraag me inmiddels af, wat daar van komen gaat, immers, studeren is toch ook doorzettingsvermogen??
En dan moeite hebben met stoppen met roken?
Sorry meid, ga jij maar naar de Aldi.

watmagjenogwel | 01-12-17 | 14:15

Het noodlot heeft duidelijk toegeslagen bij deze mevrouw
Wat een pech, en vooral, wat een onrecht!
De wereld is niet eerlijk!

BosrandDirk | 01-12-17 | 12:51

Zo te zien nu al uitzaaien in haar hoofd.

ad melkert | 01-12-17 | 12:48

Kijk maar uit, ze kan zo GeenStijl/DasKapital aanklagen voor laster en smaad na haar college over laster en smaad...

Kersje! | 01-12-17 | 12:47

Ze kan beter haar ouders aanklagen wegens slechte opvoeding. Ik waagde het niet om te gaan roken op mijn vijftiende omdat ik ten eerste al wist hoe slecht het was en ten tweede dat mijn vader me alle hoeken van de kamer zou laten zien.

2voor12 | 01-12-17 | 12:46 | 1

Mijn zonen en ik hadden een fatsoenlijk gesprek aan tafel, heeft ook geholpen.

watmagjenogwel | 01-12-17 | 14:12

Hoeveel geld is er al verbrand om deze trut voor te lichten dat roken slecht is ?

Trouwens als ze het ooit mocht krijgen, probeer maar eens aan te tonen dat het echt van het roken is.

Lt-Kol Kilgore | 01-12-17 | 12:45 | 1

Van verbranden komt ook rook af...

iew | 01-12-17 | 13:05

25 jaar, dus ze is later dan 30 november 1991 geboren. Toen was ik 18.
En ik wist dat roken slecht was (maar rookte wel voor de "gezelligheid", gelukkig heb ik er nooit wat aangevonden en heb mijn longen dus redelijk gespaard.
Zij is begonnen in 2005 of 2006 dan. Alsof er in die tijd nooit campagnes gevoerd zijn, dat roken slecht is. Ik wist dat op mijn 14de ook al.
Dus Charlotte: eigen schuld, dikke bult.
Is het overigens een vereiste voor universiteitsstudenten/s om dommer te zijn dan het achtereind van een varken te zijn en een verwrongen wereldbeeld te hebben?

Bijtendehond | 01-12-17 | 12:45 | 1

Tja, UvA heh? Elke keer dat de studentjes een kreetje slaken schiet iedereen in de kramp en fêteren ze de arme ruggegraatloze sneeuwvlokjes.
Allemaal slachtoffer, allemaal in een filter bubbeltje.

Dit is nou het resultaat van een rubberen-tegel beleid waar toch iedereen moet worden ontzien en beschermd. Zwak, lamlendig en zonder enige zelfreflectie.

Rest In Privacy | 01-12-17 | 12:58

Waar een wil is, is een weg. Maar ja: deze domme doos heeft natuurlijk studiepunten nodig voor haar studie rechten. En besluit dus een rechtzaak te beginnen. Maar over eigen verantwoordelijkheid hoor je deze domme doos niet. Lijkt wel een moslim: het is altijd de schuld van een ander.

loser | 01-12-17 | 12:45

Ze is nog in leven, hoewel het duidelijk een aflopende zaak is.
Bij dit ongewilde slachtoffer van de sigarettenmaffia zijn de aanvankelijk toch al beslist microscopische hoeveelheid hersencellen kennelijk reeds geruime tijd geleden afgestorven, of hebben altijd al ontbroken, dat kan ook.
Laten we het beste hopen!

BosrandDirk | 01-12-17 | 12:44 | 2

Van niet roken ga je ook dood hoor...

iew | 01-12-17 | 13:06

Ah, u bent die mevrouw, I rest my case
Succes ermee

BosrandDirk | 01-12-17 | 13:50

Stoppen is moeilijk maar niet onmogelijk. De meesten vallen terug omdat als ze gestopt zijn dit als een verlies zien. Als je het stoppen als iets positiefs in je hersenen weet te planten lukt het.

Granduciel | 01-12-17 | 12:44 | 2

@Granduciel | 01-12-17 | 12:44 |

"als iets positiefs in je hersenen weet te planten lukt het. "

In welk laatje stop je dat dan ? Het Emile Ratelband laatje ? of op het positiviteit plekje ? *zucht...

iew | 01-12-17 | 13:09

Alan Carr.

Granduciel | 01-12-17 | 13:55

Als je niet weet dat roken schadelijk is dan leef je echt in 1812.
Of je bent dom, dan wel profiteur of combinatie.

Is dit nog nieuws? | 01-12-17 | 12:43

FF alles op een rijtje zetten hier:
Roken op je 15de, begonnen in 2007 dus. Net als ik op mijn 15de in 1987. En toen was het ook allemaal al kankerverwekkend.
En nu in een vlaag van neo-puberale hindsight je spijt over zoveel jeugdige domheid als fucking Rechtenstudent van jezelf af projecteren? Die staat over 4 jaar als onbezoldigd mensenrechtenactivist, asieleisers uit de retourvluchten te procederen, let maar op.
Helemaal losgezongen van de realiteit in haar eigenste jááamááájjjj-bubbel.

bakermat | 01-12-17 | 12:42

Waar is jouw eigen verantwoordelijkheid Charlotte? Slap mens. Net als ik trouwens.

Maar even: Als we de redenatie van het linkse deugdvolk, incl. Ficq, moeten geloven, mogen we straks niets meer:
- Roken verslavend: Strafbaar
- Slimme suikers zeer verslaven: Massaal gebruikt door levensmiddelenfabrikanten: Strafbaar?
- Alcohol verslavend: Strafbaar? Maak uw borst maar nat Heineken, voor het linkse deugdvolk.

Moeten we van het linkse deugdvolk allemaal 110+ worden?? Laat staan wat het kost, zoveel bejaarden..

Maar IK wil geen 100 worden!!

Jan3863 | 01-12-17 | 12:42 | 6

Even nagaan wat we deze week eigenlijk allemaal verboden moet worden door "het Linkse deugdvolk"... Roken, zwarte piet, vuurwerk.

En dit is pas 1 week. Als we het Linkse deugdvolk van DWDD, VK, NRC, Parool, Trouw, Correspondent, joop.nl, NOS-Journaal, Nieuwsuur, Pauw, Groenlinks, PvdA, D66 volgen mogen we straks niets meer

Hoe lang laat u zich nog indoctrineren door bovenstaande linkse media?
Hoe lang stemt u nog Groenlinks/PvdA/D66 die u steeds meer zaken van u af willen (buiten u geld, dat pakken ze al af)

Jan3863 | 01-12-17 | 12:48

Jan 12:48,
Heel goed Jan, dat is Hét probleem in Nééderland.

watmagjenogwel | 01-12-17 | 14:03

Ik wil best 100 worden, maar dat heeft een andere reden. Gaat ook niet lukken waarschijnlijk, althans in deze "stofjas". Overigens vuurwerk verbieden is het enige waar ik het mee eens ben. Mijn hondje ieder jaar weken van slag. En met het verbieden van halal slachten en jongensbaby's besnijden.... of zijn ze er nog niet achter dat dat de makkelijkste manier is om problemen op te lossen?

SlimmeBelg | 01-12-17 | 23:47
▼ 3 antwoorden verborgen

Ach ach, had haar vader 25 jaar geleden zich maar op de kachel leeggespoten dan was 't allemaal met een sisser afgelopen.

pa_niek | 01-12-17 | 12:42 | 1

In de sloot was ook goed met een beetje genetisch geluk was er dan misschien nog een goeiste kikker uit gekomen.
Tada, Evocatus

Evocatus | 01-12-17 | 12:46

"Als je jong bent, ben je helemaal niet bezig met de gevolgen van wat je doet. Ik ben op een schoolfeest begonnen, toen was ik veertien of zo. Veel oudere leerlingen rookten al. Vanaf mijn vijftiende begon ik echt regelmatig te roken. Pas jaren later kom je erachter dat mensen longkanker krijgen en waardoor. Toen rookte ik al jaren. Dat is wat de rookindustrie wil: jonge mensen verslaafd maken." Tien jaar geleden waren de age-coins er al, ze heeft ede wet gebroken.

Abject | 01-12-17 | 12:41 | 1

Viel mij ook al op. Roken is toch al zeker zo'n tien jaar verboten voor kiddo's onder de 18? Wist ze dat als aankomend 'rechtenstudente' niet, of zo?
(ik word behoorlijk moe van dit soort types dat iedere keer mijn vak bezoedelt...)

EefjeWentelteefje | 01-12-17 | 12:43

Ja, ze had het kunnen weten, maar iedere nagel aan de doodskist der tabaksindustrie is meegenomen. Dus voortzetten die zaak tegen die moordenaars!
Aaarrggh, Evocatus

Evocatus | 01-12-17 | 12:40 | 1

Maar zeker wel voorstander van legalisatie van drugs?

Ben Hetzat | 01-12-17 | 13:23

De rookindustrie is natuurlijk wel een kloteindustrie, laat dat duidelijk zijn. Maar niet kùnnen stoppen, terwijl je wel wil? Nee sorry. Als ervaringsdeskundige kan ik melden dat dat gewoon onzin is. De beste manier om de rookindustrie kapot te maken, is gewoon niet meer roken.

John McClane | 01-12-17 | 12:39

Een hele generatie van rokers begon met die verslaving op een moment dat het nog heel normaal was om te roken, en je zelfs een beetje scheef werd aangekeken als je 't niet deed. Die generatie is grotendeels gestopt en afgekickt.

Rokende snowflake millennials zijn begonnen toen maximaal 25% van de bevolking nog rookte, dus van groepsdruk / algemene acceptatie was in hun tijd allang geen sprake meer. En dan toch janken en klagen? Gewoon net als ongeveer iedere 50+-er ooit deed: stop ermee. Het is je eigen keuze.

raskol | 01-12-17 | 12:38

Heb zelf +/- 35 jaar gerookt. En drie jaar geleden van de een op de andere dag gestopt, zonder kauwgums en pleisters. Kwestie van karakter en sterke wil. Dat laatste is duidelijk bij die kip niet aanwezig. (Maar gaat ze nu China ook aanklagen als een van de grootste vervuilers? Of fabrikanten van dieselmotoren? We horen het vanavond wel bij Pauw of DWDD)

Tikkie Terug | 01-12-17 | 12:38

Ik ben verslaafd aan tieten. Wie kan ik aanklagen? Wat kan ik eisen?

Abject | 01-12-17 | 12:38 | 1

Over die verslaving zou ik me geen ernstige zorgen maken.....

KeesBruin | 01-12-17 | 13:20

Staat de klaarmuur nog steeds in Jeruzalem, of is die inmiddels verplaatst naar Amsterdam?
Ik rook niet, ik vind roken ontzettend dom, duur, vreselijk ongezond en het stinkt afschuwelijk.
Maar roken is een keuze in vrijheid die een ieder mag maken, dus rook je helemaal suf, jij betaalt lekker veel belasting/accijns (ook voor mij, dus blijf dat vooral doen; hoewel ik u daarvoor niet zal bedanken).
En als het pijn gaat doen, niet zeuren of klagen, dan heb je je verdiende loon.
In 2016 overleden 10.600 mensen aan longkanker, dus join the club.
Overigens dat meisje is nog dommer dan de reedt van een kameel en dat monster Ficq mogen ze opsluiten, en de sleutel weggooien.

Memek | 01-12-17 | 12:37

Dan klaag ik haar aan omdat ze in de openbare ruime mijn lucht aan het verzieken is en ik nu door haar ook verhoogd risico heb op kankert! Bitch!

boerk | 01-12-17 | 12:37

Laat me raden: groepsdruk in haar middelbareschooltijd. Daar krijgt nu een ander de schuld van.

boccelullus | 01-12-17 | 12:37

UvA student zegt al genoeg over deze dame!

Keumus | 01-12-17 | 12:33

Dat rokers in de jaren 60 en 70 de tabaksindustrie aanklaagden snap ik. Maar nu is het toch al meer dan 50 jaar bekend dat je van roken kanker kan krijgen..
Dit is niets anders dan nog even snel geld binnenharken. Mijn empathie voor deze persoon is ineens helemaal weg.

moitambien | 01-12-17 | 12:32 | 1

Als je 15 bent mag je ook helemaal geen sigaretten kopen dus 25 jarige mevrouw die al 10 jaar rookt overtreedt zelf de wet eerst en daarna miepen.

Fiasco | 01-12-17 | 12:36

Om Freek de Jonge maar eens te citeren (ja, je moet wát)
"het is toch niet te hopen dat deze beschaving later ooit wordt opgegraven"

SoepKip | 01-12-17 | 12:31 | 1

Je zou op den duur inderdaad wel hopen op een atoombom, dan is er niks meer om op te graven.

Lt-Kol Kilgore | 01-12-17 | 12:51

Ja, ik zeg herstel betalingen voor al die zwarte mensen die gebukt gaan onder de stress van het weten dat hun voorouders er mede verantwoordelijk voor zijn dat rokers verslaafd worden en dood gaan.

En herstel betalingen naar de fabrikanten door zwarte mensen omdat hun voorouders mee hebben geholpen met plukken zodat ze nu wel sigaretten moeten maken om aan de vraag te voldoen. Die slaven hadden gewoon moeten weigeren en dan maar een afranseling krijgen.

*even verder nadenkt wie van wie betalingen kan eisen*

Grote Smurf | 01-12-17 | 12:30 | 1

Sylvana?
Of bedoelt u wat anders?
In dat geval, met excuses.

watmagjenogwel | 01-12-17 | 13:55

Al in 1929 had de Duitse arts Fritz Lickint een statistisch verband tussen roken en longkanker gevonden. In 1939 en 1943 publiceerde hij zijn omvangrijke overzicht Tabak und Organismus (1000 bladzijden). Andere Duitse artsen als Franz Hermann Müller uit Keulen vonden een verband tussen tabak en kanker in de mond, lippen, keel en slokdarm.

"Ik baal er van. Je wéét dat het smerig is en dat het je niks brengt. Ik bedoel: van een drankje word je nog aangeschoten en van een blowtje word je high, maar van een sigaret...?" Binnenkort klaagt ze de bierproducent aan. Wat ik je brom.

El Rico Grande | 01-12-17 | 12:28

Ze was 14 toen ze begon, lang voor die tijd waren alle gevolgen al bekend en als ze het niet wist stonden die waarschuwingen toen ook al op pakjes sigaretten. Hopeloze aandachttrekkerij.

Sjarrel Dorrel | 01-12-17 | 12:25

Wat is MZUHD? Bedankt.

Rest In Privacy | 01-12-17 | 12:25 | 6

Mekkerende Zeug Uit Haar Domheid?

vmbo-plutser | 01-12-17 | 13:12

2 uur in spanning gezeten? Succes. Doe maar wat beter je best en je hebt een hint (het kost adverteerders).

TheseDays00 | 01-12-17 | 13:39

Wel ironisch dat de persoon die dit vraagt "doing" heet...

vmbo-plutser | 01-12-17 | 13:51
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat is MZUHD? Bedankt.

Rest In Privacy | 01-12-17 | 12:25

een beetje sneeuwvlok klaagt marlboro aan vanwege de outragegeously kwets-kwets niet inclusieve term "man"; "marlboro persoon" is veel inclusiever.

geenspam | 01-12-17 | 12:25

Mmm, ben nog uit de tijd dat men zei dat het lekker ontspannend was zo'n peukie. Was niks mis mee.Nu raak je zo gestrest van al dat gezeik over roken dat je sowieso kanker krijgt van de spanning.Maar gelukkig mogen we ons nog wel legaal dood zuipen.

MocheGurandero | 01-12-17 | 12:25 | 1

Het zijn juist de ex-rokers die het hardst roepen. Blijkbaar blijft de behoefte tot inhaleren bestaan en gunnen zij de inhaleerders hun pretje niet. Rokers: De nieuwe zondebokken. Een hard drugsverslaafde wordt beter behandeld. En het mooiste is dat er medisch geen verband kan worden bewezen tussen roken en bijvoorbeeld longkanker. Net zoiets als de invloed van de mens op het klimaat (de evolutie van onze planeet): Nada, geen enkele. Prima dat mensen niet (meer) roken, maar laat je medemens met rust met al die onbewezen feiten. En, alles wat je met mate doet, is meestal niet beschadigend.

SlimmeBelg | 01-12-17 | 23:37

Stoppen met roken wanneer ik kan. Ik zei het ook en de eerste en laatste stap is het dan ook gewoon doen. 10% is verslaving 90% gewoonte. Gewoon stoppen en nooit meer naar omkijken; je krijgt er kanker van.

klap-kut | 01-12-17 | 12:23 | 5

@BBmetR | 01-12-17 | 12:36

Goh wat goed van jou ! Moest je even laten zien dat er ook deug reaguurders bestaan ?! Geheelonthouder ook zeker ?

iew | 01-12-17 | 12:52

Ik kende er twee die aan longkanker zijn overleden. Typisch dat de partner (voormalig kettingrookster met bijbehorende stembandschade) van de andere dag kan stoppen zodra bekend is dat de andere partner longkanker heeft.
Maar als je een welgemeend advies geeft om ermee te stoppen, krijg je als antwoord: moeilijk, moeilijk, moeilijk.
Niks moeilijk: doorzettingsvermogen is het sleutelwoord,

Bijtendehond | 01-12-17 | 12:53

@Bijtendehond | 01-12-17 | 12:53

Steeds meer niet-rokers krijgen longkanker. Vooral bij vrouwen komt de ziekte de laatste jaren vaker voor.

Dat zegt longarts Nico van Zandwijk van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. Hij vindt de stijging van het aantal gevallen 'opzienbarend'. In zijn kliniek ziet hij steeds meer niet-rokers die aan longkanker lijden. In Amerika en Japan is deze trend ook zichtbaar.

Volgens de Amsterdamse longarts komt dit door de slechte kwaliteit van de lucht. Vooral in de Randstad en Limburg ziet hij een verband tussen het aantal niet-rokers met longkanker en een hoge luchtvervuiling.

Hoe het kan dat vooral meer niet-rokende vrouwen de ziekte krijgen, is vooralsnog niet bekend.

www.gezondheidsnet.nl/stoppen-met-rok...

iew | 01-12-17 | 13:00
▼ 2 antwoorden verborgen

Op haar veertiende wist ze nog niet dat roken slecht is? Ik rook af en toe een sigaartje en zelfs mijn 8-jarige nichtje weet me te vertellen hoe slecht dat is. Verder zat vrienden die met roken zijn gestopt ondanks jaren verslaving.
Maar ja 21ste eeuw daar is, behalve de blanke man, niemand zelf ergens verantwoordelijk voor.

Franker | 01-12-17 | 12:23

Charlotte Pelt is een doos. Niet een halve doos, maar een volle doos.

hotnot | 01-12-17 | 12:23 | 2

Een sigarettendoos?

pa_niek | 01-12-17 | 12:39

Een sigarendoos (dacht Bill Clinton ook haha)

boerk | 01-12-17 | 12:40

Ja, hier zie je de 'verrechtsing' van Nederland dus - en dan bedoel ik niet ideologisch rechts, maar het juridische apparaat. Alles moet maar vastgelegd worden in jurisprudentie... want de enige die wijs weet uit het probleem is de 'rechter'. Iedereen stapt maar er naar toe en er maar naar toe... zelfverantwoordelijkheid is er niet meer bij, steeds maar de schuld afwijzen. Het is de kanker van de samenleving.

Kersje! | 01-12-17 | 12:23

Oh, goh, wat een goed idee.
Eens kijken wat mevrouw Heineken doet met een claim wegens chronische bierbuik.

Rommelende Onderbuik | 01-12-17 | 12:23 | 1

'k ga die mevrouw meteen aanklagen, hoe heet ze, waar woont ze?
NAW please.

watmagjenogwel | 01-12-17 | 13:49

Van neuken kan je zwanger worden. Op haar vijftiende wist ze daar niets van.
Van alcohol kan je dronken worden. Op haar vijftiende wist ze daar niets van.

In plaats van de tabaksfabrikant aan te klagen zou ze eens een ernstig gesprek met haar ouders moeten hebben, die blijkbaar niets van opvoeden begrepen hebben.

spanarchist | 01-12-17 | 12:23 | 1

Nee, die wisten daar niets van

BosrandDirk | 01-12-17 | 12:28

Als er harddrugs gebruikt mogen worden om aan klantbinding te doen, wanneer komt er dan weer cocaïne in coca cola?!? #dtv

Feynman | 01-12-17 | 12:22

Roken is k*t, maar fabrikanten de schuld geven is een totaal gebrek aan persoonlijk inzicht en eigen verantwoordelijkheid.
-Wanneer klagen we Unilever aan voor te zoute en vette verslavende etenswaren?
-Wanneer klagen we autofabrikanten aan voor snelheidsovertredingen?
-Wanneer klagen we het KNMI aan omdat het wel regent (en we de paraplu vergeten zijn)?
-etc.

kapotte_stofzuiger | 01-12-17 | 12:22 | 3

beetje kort door de bocht; er was een tijd dat tabakindustrie wist dat roken erg slecht was maar dat bewust ontkende of verdoezelde met misinformatie etc. Nu weet iedereen wel dat het slecht is dus kun je moeilijk die fabrikanten nog aanklagen, echter het betekent niet dat industrie geen enkele verantwoordelijkheid heeft.

geenspam | 01-12-17 | 12:28

@geenspam | 01-12-17 | 12:28
Mevrouw begon in 2007 met roken, iedereen was toen op de hoogte dat roken slecht is.

kapotte_stofzuiger | 01-12-17 | 12:34

geenspam | 01-12-17 | 12:28
Zie mijn plembsel 13:41

watmagjenogwel | 01-12-17 | 13:46

Onnozel wicht... Het is dat ze verschrikkelijk uit d'r bek zal meuren, anders zou ik d'r doen... dat dan weer wel...

Ad Hominem Tu Quoque | 01-12-17 | 12:22

ik zag dit artikel op de "grote media" en dacht toen ,waarom is dit belangrijk.
vervolgens lees ik het hier en nu snap ik het.
goed gedaan Zentgraaf.
meisje is net zo gestoord en onnozel als die 2 dames die Bakas inteviewen.

pejoar | 01-12-17 | 12:20

Die studie zal nog wel lang duren. Deze kansloze nitwit poseert waarschijnlijk voor haar kraakpand ?

verichrome | 01-12-17 | 12:20

Maar belangrijker: slikt ze?

spanarchist | 01-12-17 | 12:19 | 1

Over 15 jaar met een gruizige stem.

Ome Gijs | 01-12-17 | 15:12

Rokers gaan dood (longkanker).
Amsterdammmers gaan dood (verzuring).
Waterverslaafden gaan dood (verdrinken)
Veganisten gaan dood (te gezond)
Moslims gaan dood (overbodig dus uitsterving)
Etc.
Mensen gaan dus dood.
E.e.a. blijkt uit één van mijn onderzoeken.

Musset | 01-12-17 | 12:19 | 1

En verder nog wal leuks gedaan met die 3 ton onderzoeksgeld?

Rest In Privacy | 01-12-17 | 18:00

Met een peuk in beide neusgaten laten schoffelen deze mevrouw tot ze de laatste cent belastinggeld, dat we kwijt zijn aan deze onzinnige aangifte, heeft terugverdiend.

de Voorzittert | 01-12-17 | 12:17 | 3

Ach, dit is op hetzelfde niveau als de aangifte van Wilders. Die ook maar laten schoffelen (maar dan met 2 pennen in zijn neus)

Koos Knak | 01-12-17 | 12:19

Goed idee Koos. En daarnaast het groepje dramnegerts en whiggers met een zwarte schminkstift in de neus.

de Voorzittert | 01-12-17 | 12:21

Nee Koos, met 2 vingers, er is toch een moment opname, dat hij het doet.... met die 2 vingers dan. Voordat iemand het wéér verkeerd opvat.

watmagjenogwel | 01-12-17 | 13:41

Wat een nonsens, dat ze als vijftienjarige niks wist vsn longkanker. Natuurlijk wel, dat wisten wij tieners in de jaren tachtig al (en toch begonnen) staan nu. Ze heeft trouwens wel een ouwe harses voor d’r leeftijd, stoppen dus.

kapoerewiet | 01-12-17 | 12:17 | 1

Pardon??
Eind jaren '50 n.b. van de vorige eeuw, JA?! , waren er al waarschuwingen betreft nicotine wat kanker kon veroorzaken, men had bijvoorbeeld muizen die op de huid regelmatig met nicotineresidu werden ingesmeerd, waardoor kanker ontstond. En was voor iedereen zichtbaar op een TV-documantaire.
Dus ja, je kan je als dat stomme wijf wel voor de domme houden, maar dan is het nog erger dan: "te dom om te poepen"

watmagjenogwel | 01-12-17 | 13:38

Ik vind chocolade lekker. Kan ik dan Milka aanklagen?

TheseDays00 | 01-12-17 | 12:15 | 5

@de Voorzittert | 01-12-17 | 12:19

Tuurlijk joh, niet je eigen verantwoordelijkheid maar de schuld van die corrector dat je typfouten maakt, ben jij der ook zo één ? ;)

Ik was 8 toen ik begon met roken, toen Johan Cruijff nog de reclames deed voor roxy duall sigaretten, en distilleerde daar uit dat het dan helemaal niet zo slecht kon zijn, helaas schijn je tegenwoordig overal kanker van te krijgen...

iew | 01-12-17 | 12:42

@lew
Op uw 8e begonnen met roken en distilleren?
Tsja, die goeie ouwe tijd he........

D-Fens_1963 | 01-12-17 | 14:02

@D-Fens_1963 | 01-12-17 | 14:02

Inderdaad, ik denk met veel plezier terug aan die tijd, voor mijn part trekken ze de stekker uit dat rotte internet, zal een hoop gezeik en ellende schelen.
Waar is die tijd gebleven dat mijn moeder nog kon zeggen "oh ik ben wat vergeten bij het boodschappen doen, haal jij even een pakkie peuken en een flesje wijn voor mamma".

Ik zou in deze tijd echt niet meer jong willen zijn, de jeugd is heel veel vrijheid afgepakt.

iew | 01-12-17 | 15:13
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik denk dat ik maar rubberen tegels en meubilair ga verkopen. Verdien ik er tenminste nog wat aan.

h3* | 01-12-17 | 12:15

Zij zegt: "Vanaf mijn vijftiende begon ik echt regelmatig te roken. Pas jaren later kom je erachter dat mensen longkanker krijgen[...] en dat is nu "studente rechtsgeleerdheid". Misschien wordt het toch eens voor toelatingstoetsen met extreem hoge eisen voor universitaire opleidingen. Laat dat 'misschien' maar weg trouwens.

vmbo-plutser | 01-12-17 | 12:15 | 3

Toch vreemd dat niemand een VWO diploma als toelatingseis tot een universiteit ziet, of een Havo diploma tot toelatingseis tot de pabo. Men komt zelfs met rekentoetsen om te testen of de aankomend student wel opgelet heeft op de basisschool. Duidelijkere symptomen van een totaal verrot onderwijsstelsel zijn er niet.

Feynman | 01-12-17 | 12:21

Studenten zijn niet automatisch intelligent hoor!

BosrandDirk | 01-12-17 | 12:25

Nee, dat blijkt. Het wordt daarom tijd voor een rigoureuze herinrichting van het onderwijssysteem, eerlijk gezegd weet ik ook niet precies wat er moet veranderen Misschien dat een oriënteringsjaar na het afronden van de middelbare schoolopleiding (als uitgangsbasis) met een semi-vrijblijvend karakter een idee is. Een jaar waarin alleen aandacht besteedt wordt aan wat je echt kan en wat je wilt en waar je geschikt voor bent. 50,9% uitval in vervolgopleidingen is gewoon te veel en helemaal een situatie als in bovenstaand geval waarin je toch twijfelt over iemands geschiktheid en mentaal vermogen voor een bepaalde opleiding (Misschien was mevrouw Ficq dan geen advocaat geweest).

vmbo-plutser | 01-12-17 | 12:46

Dit moet een grap zijn. Of een testcase-dingetje in het verlengde van haar studie.

obi1 | 01-12-17 | 12:15

Ik denk dat ze het vooral zo erg vind dat die sigaretten zo duur zijn. Als je op de 25e nog student bent, heb je waarschijnlijk niet veel te besteden. Een mooie, harde, les.

Rimini | 01-12-17 | 12:14

nee, deze keer ben ik het helemaal eens met die mevrouw. Ik ben ook vreselijk verslaafd aan sigaretten. De sigaretten worden ook steeds verslavender gemaakt. Er zitten ongeveer 500 verslavende stoffen in zowel de tabak als de filter. En onze Roverheid zou een goed aangepakt moeten worden omdat ze deze verslaving faciliteren (gebruik maken van de wanprestatie van de fabrikanten) om 2 miljard accijns binnen te halen.
Dus wat mij betreft worden ze eindelijk eens aangepakt.

Vespucci | 01-12-17 | 12:13 | 8

Zoals mijn muziekleraar zei: het komt door de strijkstok of door de snaren, maar nooit door de violist.

Leffe Blonde | 01-12-17 | 13:32

500 verslavende stoffen. Toe maar, als je het zo bekijkt dan zitten er in mijn boterham pindakaas ook 265 verslavende stoffen.

sPainkill | 01-12-17 | 13:58

De enige die beter wordt van deze verslaving is de overheid. Welke andere reden is er om deze troep te faciliteren. En inderdaad het is de schuld van de roker ooit begonnen te zijn, maar denk niet dat stoppen makkelijk is. Het is immers wel het geld van de staat dat in het geding is. Echt niet dat ze je zomaar laten gaan.

Halveneger | 01-12-17 | 14:32
▼ 5 antwoorden verborgen

Kan iemand wat formulieren tegen ene C. Darwin voordrukken?!? Door die gek overleven alleen de sterksten. Hoe fout, wit-patriarchisch wil je het hebben??

two ball cane | 01-12-17 | 12:13 | 1

Niet aan te klagen. Hij is deaud. En bovendien vind ik het heel antiesemietisties van je dat een jood de schuld geeft.

PresidenteDeConjovia | 01-12-17 | 12:44

Zie je wel, dat komt van het roken, ik weet het zeker.
En het is de schuld van Marlboro dat ze rookten

BosrandDirk | 01-12-17 | 12:16

Dan is ze volgens de kop van het artikel dus te laat met aanklagen!

Tikkie Terug | 01-12-17 | 12:40

Ga me zo langzamerhand afvragen of we mevrouw Ficq niet preventief moeten laten opnemen in een zwakzinnigen gesticht.

kommabijmebinnen | 01-12-17 | 12:08

En tabak is racisme want geplukt door slaven. Vroeger dan... maar mensen hebben er dus nog last van!

Quichegerechtigde | 01-12-17 | 12:07

Pak rammel kan ze krijgen.
Groetjes van een Roker.

Madrox | 01-12-17 | 12:07 | 3
-weggejorist-
D-Fens_1963 | 01-12-17 | 13:35

Wtf?
Rammel......?
Is dat een nieuw sigarettenmerk?

D-Fens_1963 | 01-12-17 | 13:35

Het is allemaal rommel

BosrandDirk | 01-12-17 | 14:56

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl