achtergrond

Geenstijl

Arie Elshout, ga naar huis. Ты пьян

"Het is opvallend hoe ineens alle seinen collectief op rood springen. Het moet een optelsom zijn. Brexit, Trumps verkiezing, Catalonië. Stuk voor stuk gebeurtenissen die de bestaande internationale verhoudingen verstoorden en alle door Rusland zouden zijn beïnvloed met desinformatiecampagnes op het internet. De Europese regeringen lijken het gevoel te hebben dat er dingen gaande zijn die grote gevolgen hebben maar waarop ze geen grip krijgen. Vandaar de plotselinge uitbarsting van oproepen tot actie. Dat is overigens nog moeilijk genoeg."

Eh, right. Heb je het dan echt niet door, Arie, in je rare stukkie over "de Russe komme blikke bone in de trapkast"? Het Europroject dreigt niet uit zijn voegen te barsten door de Russen, maar doordat de burgers gewoon geen zin hebben in nog meer migratie, nog meer schulden en nog minder democratie. Rusland is gewoon een makkelijke "common enemy" om de aandacht af te leiden van de faalmunt, van de faalfederalisatie en het feit dat Europa gewoon geen raad weet met de gemeenschappen van migranten die niet opgaan in een melting pot, maar die zich steeds meer terugtrekken in etnisch gesegregeerde wijken. 

Kortom, het is niet Rusland dat denkt dat het met "desinformatie" de toekomst vorm kan geven, maar de EU: men heeft uit een soort nostalgie naar de Koude Oorlog besloten dat het veel makkelijker integreren is als er een gemeenschappelijke boeman is, dus wijst men weer naar de Russen. En ja, is internet nou werkelijk zoveel gevaarlijker dan tanks? Otto von Bismarck wist al: de geschiedenis wordt niet geschreven in de krant (c.q. de intertubes) of in de stembus, maar in ijzer en bloed. Tanks zijn wel degelijk een stuk belangrijker dan een paar hackertjes en een paar rare twitteraccountjes, maar als je zo diep in de mediabubble zit als Arie Elshout en je uit zelfoverschatting en debiel-progressieve hoop zo erg gelooft in de kracht van de media, dan lijkt een paar rare berichtjes ineens een stuk belangrijker dan hordes T-72's. 

Het is wel erg makkelijk om alle legitieme klachten over het functioneren van de EU en het falen van de integratie van de moezelmannen (kijk eens naar de rellen toen de Naffertjes naar het WK mochten!) af te schuiven op die domme Henk & Ingrid die de hele dag hun kristalontvangers afstemmen op het Kremlin. Ten eerste kijkt het apathische klootjesvolk nog veel meer naar Hart van Nederland dan naar Twitter en ten tweede is de propaganda van de deugende klasse op de staatsomroep en in de systeemkranten voor de EU en het kleedjesvolk van dusdanige aard dat een paar tweets daarbij vergeleken een mug naast een olifant is.  

Maar goed, Arie Elshout en Wilmer Heckrund zullen wel weer denken dat schrijver dezes eigenlijk Vasily Trolleroff heet en dat dit berichtje ergens in een trollenkelder in St.P is geschreven. Met complotgekkies valt immers niet te redeneren. Heeft iemand trouwens nog wat van Demmink en de NWO gehoord, laatst?

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

LIVE - Debat over WOIII met NAVO-baas Rutte

War, huh, yeah... What is it good for? Absolutely nothing, uhh

@Pritt Stift | 16-04-24 | 16:47 | 126 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.