achtergrond

Geenstijl

Gezellig geweld. Linkse beeldenstorm en brandende kruizen in de Verdeelde Staten

De nazi-mars in Charlottesville heeft definitief de vinger uit de dijk getrokken in de VS. Na het siegtrumpende smaldeel van extreemrechts is het nu weer de beurt aan de uitersten van debiellinks om zich onder te dompelen in agressieve achterlijkheid.

Maar dat doen ze met sjieke smaak en historisch besef hoor. In Minneapolis is vannacht (NL tijd) bijvoorbeeld een met hakenkruizen versierde, aan een kruis gehangen witmanpop in Trumpkleding in de fik gestoken. Kruisverbrandingen, weet je wie ook...:

Meer in deze timeline. De kruisverbranding door de verknipte koekoeksklan was het "hoogtepunt" van een 'solidariteitsdemonstratie' met de antiracisme-demo in Charlottesville, georganiseerd door malloten die niet door hebben dat ze aan het andere uiteinde van hetzelfde hoefijzer zitten als degenen die ze zeggen te bestrijden. En ze zijn er nog trots op ook: "I'm here to fight fire with fire", aldus zo'n eencellige. Hetzelfde slag soosjalistiese fascisten was in Durham, North Carolina aan het werk. In de thuisstad van de bedreigde Duke University gingen verbeten witte wereldverbeteraars helemaal ISIS & Taliban op een standbeeld van een Conferedatie-soldaat. Daarna blokkeerden ze KKKruispunten. Want cross traffic is racism, of zo.

Bonusplaatjes: Black power! Witte capitulatie! En niet denken dat het niet overwaait naar ons land. We hadden hier ook al fophef over een paneel van de Gouden Koets en een film over nationale zeeheld Michiel de Ruyter. Het moet eerst nog veel erger worden met de geschiedvervalsing, de boekverbranding en de gewelddadige agressie, voordat het hopelijk beter wordt.

Bonusvideo. Vice USA repo vol met zieke nazi's

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.