Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Dievenbende Buma zit op geld

DagobertKuijk.jpgDe Buma draait steeds meer winst. De inkomsten stijgen stukken sneller (mirror) dan de hoeveelheid geld die aan muzikanten wordt uitgekeerd. In de afgelopen zes jaar incasseerde de club 140 miljoen euro, terwijl er 113 miljoen uit ging. En Buma is niet de enige auteursrechtenorganisatie die treuzelt met betalen. In totaal hadden stichtingen als Brein en LIRA bijna een half miljard euro op de bank staan die eigenlijk voor rechthebbenden bedoeld was. Waarom het geld niet wordt uitgekeerd? Niemand die het weet. De stichtingen zijn allemaal zo transparant als modder en de Buma weigert in dit specifieke geval openheid van zaken te geven. En dus eist de Tweede Kamer nu dat minister Hirsch Ballin de hamsterende clubs gaat aanpakken. Dat kan nog leuk worden, want bij de Zuiderburen kwam op die manier een grote fraudezaak aan het licht. Als de kerstkaarten van Timmeh Kuik dit jaar uit Rio komen, weet u waarom.

Reaguursels

Inloggen

En die website (daar moet je altijd op kijken als je belt). Heb je die wel eens gezien? Daar snap je toch geen RUK van. Ik heb ze ooit gebeld, gedwongen dat ze me ELKE stap van het aanmelden van een track helpen. Bij elke stap gevraagd wat het is (staan namelijk ongelooflijke vaktermen in, en laat ik nou geen labeldirecteur zijn met 10 jaar ervaring)... wisten ze het zelf ook niet. Na 15 minuten zei ie dat ie maar 10 minuten met een klant aan de telefoon mocht zitten....) FUCKFACE

Viswijf22 | 23-08-09 | 00:29

Ik HOOP diep en diep en diep dat de BUMA ooit helemaal optieft. Ik probeer al maanden fatsoenlijk mijn muziek via de site up te loaden/aan te melden. Doet dat hele fuckfsite-tje van hun het niet op een MAC! Wat zeggen ze? Ga maar op PC, nou die heb ik niet en ga ik al helemaal niet zoeken. DAARNAAST! Was het draaien van een loopje op je site van 30sec altijd gratis. INeens krijgen mensen/bedrijven een factuur a 900 ballen of ze willen betalen voor de muziek!!! (hahahahaa) Idioten. Briefje sturen van artiest, muziek schenken, handtekening en over het gelul. Wat gebeurd er? Bij de volgende weer!! Nu mag ik als artiest ineens geen schenkingen meer doen.....

Daarnaast. Het allerbelangrijkste. Verdienen artiesten niet teveel?!??!?!?! We willen dat iedere topidioot bij een bank minder gaat verdienen, maar om een acteur of zanger zeiken we niet. DAT KLOPT NIET! Echt niet. En die idioten van een celebrities reizen 1e klas, hebben chauffeurs, vreten wat ze vreten willen, drinken, roken en snuiven wat ze willen, hebben 2-5 huizen, of 1 van de prijs van 25 vinexwoningen met garage en tuin van 100m2....

Waarom toch die rechten voor muziek? Kunnen ze dan geen mooie videoclips meer maken? Geld kunnen ze toch van concerten halen, of merchandise, of ze kunnen eens ergens anders creatief in gaan zijn betreft de muziek aan de man brengen!

Is er ook niet veel meer spanning met mixtapes en kopietjes? Word je dan niet nieuwsgierig? Lekker zoeken op youtube naar die ene artiest... UHhhhh. OOPS! Daar trekken ook gewoon de muziek uit je home-made clipje!!!!

Respect voor muziek zit ABSOLUUT niet in het geld, in het betalen voor de rechten van de artiest. En zoals al word gezegd, BUMA houd zelfs waarschijnlijk de helft ervan in zijn zak. Het label zorgt echt wel dat er geld binnenkomt!

En het is toch te gek voor woorden dat artiesten die de PIJP uit zijn, daar de achterkleinkinderen nog van kunnen meegenieten?! Dat iemand die de rechten van een liedje heeft gekocht, via buma oid nog geld kan verdienen!?!?

De muziekwereld is uberhaubt een dubieuze maffia wereld waar veels te veel geld in zit. Laat die labels en artiesten maar eens creatief doen.

Is het ook niet duidelijk dat zulke shit zo extreem op slot wordt gezet, honderden regeltjes om muziek te kunnen luisteren, om muziek te kunnen maken! Tegenwoordig MOET je een boekhouder hebben om een liedje te kunnen maken en zelfs DIE komt niet in fatsoenlijk contact met BUMA oid. Laat staan de contracten!! Hoe meer de boel op slot zit, hoe vager, hoe duidelijker dat een organisatie als de BUMA maar AL te graag geld ontvangt!

EN PLORP
heeft HELEMAAL gelijk! Ik ben DOL op muziek maken, maar het word me vreselijk moeilijk gemaakt, IK MAG GEEN MUZIEK OP INTERNET PLAATSEN, zelfs niet op mijn eigen website, zonder dat ik ze bij BUMA aanmeld, ik MAG ZELF NIET EENS BEPALEN DAT IK MIJN MUZIEK GRATIS AAN MENSEN WIL GEVEN! En waarom?!?!?! OMDAT ik wel eens een sample gebruikt zou kunnen hebben van een ander (oh jee, verdient die wel minder... jeetje, een fles champagne van 500dollar minder) FUCKFACES!!

Ze hunten je down op internet, elke site waar ik ooit muziek aan heb gegeven of op heb gezet, krijgen facturen (zonder waarschuwing of iets) van honderden euros, soms meer als duizend!!!) Belachelijk!

Viswijf22 | 23-08-09 | 00:24

Kuik moet ergens zijn luxe leventje van kunnen betalen. En dan zeggen dat downloaden diefstal is...

Pikkestrijder | 22-08-09 | 18:44

Buma is altijd al van de late betalingen geweest en dubieuze nota's... Ze hebben niet voor niets zo'n luxueus pand! En er klopt geen drol van de royalty's. Het is vooral natte vinger werk, met name voor Dj's en underground producers...

Doc Damage | 22-08-09 | 11:09

De politieke partij die copyrightbendes als Brein, Buma enz. terechtstelt krijgt mijn stem.

Herrbirk | 22-08-09 | 08:53

@Einde van de Domheid
Je zou bijna denken dat het een troll is ;)
Dit gaat natuurlijk niet om gebrek aan respect voor de muziek. Het probleem is dat door het huidige systeem juist de eenheidsworst wordt gestimuleerd en dat is nou hetgene dat funest is voor de cultuur. Media bedrijven en platenmaatschappijen hebben teveel macht (je komt niet op tv, radio, etc), waardoor zij voorschrijven wat de cultuur is. Dat heeft niks meer met 'de kunstenaar' te maken. Hoeveel clonen van Britney, boybands en ghetto verhalen over bitches moeten we nog aanhoren...

Gelukkig is er nu internet en zal uiteindelijk blijken dat iemand als Tim Kuik de Don Quichot van onze tijd was..

Plorp | 22-08-09 | 01:07

Wat een zieke shit!
Had toevallig vandaag BUMA/STEMRA nog aan de lijn omdat ik me af vroeg of het rendabel voor me zou zijn. Was al sterk in twijfel gebracht door de antwoorden op mijn vragen, ze konden me geen concrete cijfers geven van wat mogelijk uitbetaald zou worden. Verder verwees dat vrouwtje me de hele tijd naar de website waar alles wel op zou staan. Stelletje criminelen zijn het! ik ga me in ieder geval niet inschrijven!!

SQL | 22-08-09 | 00:05

Deze simpele melding is al veelzeggend in dit verband "Dat geld werd witgewassen met een fonds van SABAM, de Kas voor Onderlinge Hulp en Solidariteit (KOHS)."
www.google.nl/search?hl=nl&rlz=1G1...
Goh, uit welke hoek zou de wind waaien zou je zeggen.
.
Ik moest ook gelijk denken dingen als; "Human Rights Watch ziet terreur wel zitten", een mensenrechtenorganisatie die terreur wel ziet zitten. Doet je denken aan iets als "MinVre" het ministerie van vrede uit 1984 dat oorlog voerde enkel om oorlog te kunnne voeren. Een doel op zichzelf dus.
.
"De Munich-massacre, waarbij Palestijnse terroristen elf Israëlische atleten vermoordden, was "een opsteker".
"Dit zijn de woorden van ene Joe Stork over de Munich-massacre. Stork was een linkse activist in de 1970's, een soort Harry van Bommel. Stork zag het helemaal zitten met de terroristen van de PLO: "Zionism may be defeated only by fighting imperialism," wist hij nog te melden."
www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=...
.
"De listen van de ex-communisten"
"Het meubilair trilde door de woedende Kamerleden die uitleg vroegen over de gewraakte woorden van Bolkenstein: “Ik begrijp niet, dat lieden die zoiets op hun geweten hebben, weer volop aan de bak komen. Terwijl mensen die ook maar een klein beetje met de NSB te maken hebben gehad - maar verder niets hebben gedaan - hun hele verdere leven erop worden aangekeken”. Ja, echt grote schande van die Bolkenstein."
www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=...

said_fred | 21-08-09 | 23:15

Timmeh!!!

flunkerT | 21-08-09 | 22:44

Graai, graaier, graaist
Heb, hebber, hebst
Zooi, zooier, zooist

Iwmac | 21-08-09 | 21:46

Staatsloterij is ook zo'n club waar je jaren lang probleemloos je zakken kunt vullen.

happysolo | 21-08-09 | 21:44

Het meeste geld zal wel op gaan aan de hoge salarissen en dikke bonussen waar zij van vinden wel recht op te hebben, ongetwijfeld wordt hier ook weer flink de boel belazerd, daar kijkt toch geen hond meer vreemd van op.... zucht

happysolo | 21-08-09 | 21:42

Ben benieuwt wat de TOP c.q directie verdiend! die gasten er gewoon eruit bonussen!!

ONS | 21-08-09 | 18:44

Het wordt tijd dat de muzikanten eens een keer wakker worden
en een bekje open trekken.
De artiest stond toch centraal ?

Pierus | 21-08-09 | 18:19

Oplichters worden gesteund door de staat,daar zitten namelijk de grootste,en die bijten elkaar niet.

fleurtje | 21-08-09 | 17:37

Die 'overwinning' van Kuik is trouwens van erg korte duur. De hele piratebay staat bij btarena al weer online. Ken die gek elke week wel naar de rechter stappen totdat z'n centjes op zijn. Maar hij zal er NIETS mee bereiken.

de.grote.vergeler | 21-08-09 | 17:28

Ga stichting Anti Brein oprichten.
Storten maar die donaties, ik stuur wel een kaartje vanaf de Malle Dieven.

Steve1234 | 21-08-09 | 17:15

Belachelijke zooi ...
Mijn vriendin heeft een eigen balletschool en moet betalen voor die bagger terwijl ze netjes alle cd's koopt die ze gebruikt. Zit er al niet een heffing op cd's? Gaat er al niet een deel van de prijs van cd's en dvd's naar al die uitvreters en Timmetje en zijn vrienden? Waar betaalt ze dan nog eens extra voor?

amazing_spiderman | 21-08-09 | 16:08

BUMA is absoluut de grootste grap van Nederland. Dat is simpelweg een bende oplichters welke helaas legaal een monopolie in handen hebben weten te krijgen. Naast dat ze het geld niet uitkeren aan de muziekanten houden ze er ook erg van om zo nu en dan lekker op "zakenreis" te gaan.

Ik ken 2 ex werknemers van de BUMA en beiden weten ze me te vertellen dat de snoepreisjes van het bestuur van de BUMA echt volstrekt idioot zijn. Daar kan het bestuur van de gemiddelde beursgenoteerde bank nog wat van leren. Daaaaar zou de overheid voor de grap eens moeten beginnen, bij het bekijken van de rekeningen voor vliegtickets. Gegarandeerd dat het dan allemaal direct duidelijk wordt.

Voor een beginnend muzikant is de BUMA een ramp. De BUMA gooit een prijs op de beslissing om muzikant te worden en zorgt er gegarandeerd voor dat deze een serieus cash flow probleem krijgt. Dat weet iedereen. Hoop dat de overheid daar ook eens een keer achter komt.

En hoezo willen ze geen openheid van zaken geven? Het is toch een stichting? WTF!

Bumahater | 21-08-09 | 15:46

Hoe moeilijk kan zo'n systeem zijn. Database maken met: werken, klanten en rechthebbende. Webbased inboek systeempje eraan, et voila alles kan geautomatiseerd gefactureerd en betaald worden zonder dat er ook maar iemand aan te pas komt. De enige nuttige mensen zijn de techneuten die het systeem ontwerpen/bouwen en onderhouden. Al het geld dat binnenkomt gaat er direct weer uit. Of denk ik nu weer te makkelijk?

Hellsmurfje | 21-08-09 | 15:14

Het systeem fingerprinting bedoel ik, ugh

Eurotokkie | 21-08-09 | 14:43

Begrijpelijk het systeem werkt namelijk niet als je muziek wordt
gebruikt waar ze gebruik maken van een' voice over " dus lopen deze
rechthebbende geld mis.

Eurotokkie | 21-08-09 | 14:42

Wie geeft dit soort clubjes macht? Een stichting is nou niet bepaald een instelling die mij kan voorschrijven wat te doen lijkt mij.

fjordman | 21-08-09 | 14:11

Zijn dit niet allemaal semi-overheden? Wie strijkt de rente op? Wie belegd het geld wat overblijft?

Sliptong | 21-08-09 | 13:46

"van euro 126 mln naar euro 154 mln", is dat weer een nieuwe schrijfstijl ofzo? Lutsers

Albert K. | 21-08-09 | 13:32

Mooi, aanpakken die boevenbende

cabbit | 21-08-09 | 13:30

Mijn ex-schoonzus heeft een topfunctie daar en thuis een pc vol illegale software( Sims, Windhoos xp etc etc.... door mij erop gezet). Schijnheilige s****th***r

pollodepiemel | 21-08-09 | 13:27

Die 400 miljoen stond er 3 jaar geleden ook al. Dat betekent dus dat artiesten al jaren lang niks krijgen en wij wel moeten betalen.

Het is gewoon één grote oplichtersbende. De tweede kamer vroeg er enkele jaren geleden ook al naar, toen beloofde Hirsch Ballin beterschap, maar goed, daar komt natuurlijk helemaal niks van terecht.

Ik kies voor het opheffen van deze zakkenvul-maffia. Al dat geld dat we daarmee besparen kunnen we weer uitgeven aan nieuwe muziek, films, TV-series en games. Dan is iedereen blij.

MysteryQuest | 21-08-09 | 13:12

Prachtig nieuws!

En-el Hak | 21-08-09 | 13:09

Als we nu allemaal muziek gaan maken en ons handje ophouden bij die Stoma organisatie, dan zijn ze snel failliet. Probleem opgelost.
Volgende?

De Mounties | 21-08-09 | 13:01

Als concert organisator verbaasde ik mij ook al dat je over elke geboekte band nog eens 7% Buma moet betalen in het geval dat de kaartinkomsten(als die er zijn) lager zijn dan de boekingskosten van bands...?? Na een heet gesprek met iemand van de Buma begreep ik nog steeds niet dat je 7 % extra moet betalen terwijl je de band voor een uur in huurt om hun eigen nummers te spelen. De band vraagt daarnaast ook nog eens een berg aan eten en drinken (zo genoemde drink & food rider) En hebben ze vaak ook nog eens een technical rider extra.... komt die 7% buma nog even bovenop..... Doe je daarnaast een Dance festival dan betaal je ook nog eens een paar procent van de kaartinkomsten aan de Sena.... Want de dj's die draaien gebruiken andermans muziek!!! Terwijl die professionele DJ's zelf ook nog eens een licentie moeten kopen om die muziek te gebruiken.... Ben DJ met beeld (Sander Kleinenberg) dan betaal je ook nog eens voor het gebruik van beelden....

En die lui zijn almachtig.... Je kunt er niks tegen doen, hooguit van 7% naar 5% gaan met je percentage na lang lullen en onderhandelen..

Mooi he Nederland..

leve de torrent...

Leaque of Morons | 21-08-09 | 13:00

Clubjes zoals Thuiskopie en Buma overtreden altijd een belangrijk rechtsbeginsel, onschuldig totdat het tegendeel bewezen is. Iederen of hij nu legaal ! de cd van de buurman kopieert of niet moet hoe dan ook betalen.
Nu wordt iedereen die een gegevensdrager zoals een lege cd of lege dvd koopt direct beboet voor iets wat hij of zij wellicht in het geheel niet doet. Alleen al voor de opslag en backup van je eigen documenten zoals eigen videofilms (minidvcam = 13 GB per uur ) en eigen gemaakte foto's op een heb je als je het goed doet om de zoveel tijd dvd's of cd's nodig waarop geen illegaal liedje komt te staan maar waarvoor je wel elke keer een heffing moet betalen die als je af en toe een nieuwe backup maakt omdat ook die dragers weer slijten nog aardig kan oplopen.

seven | 21-08-09 | 12:59

Het schavot op die Kuik-anus.

johnny-v | 21-08-09 | 12:48

@ tis_wat | 21-08-09 | 12:35

volledig misplaatst wat je roept en typerend voor de Nederlandse mentaliteit! Wat een artiest allemaal wel niet kan betalen en hoe hij/zij geld kapot slaat geeft jou geen recht tot rippen! Je bent gewoon zo'n zieligerd die vind dat ze het toch wel kunnen missen! Mensen als jij behoren in een kistje...

gozahtje | 21-08-09 | 12:45

Het zijn uiteindelijk de maatschappijen zelf die de artiesten naaien, niet de zgn. Illegale downloader thuis...

Koekiemonster | 21-08-09 | 12:40

Einde van de Domheid | 21-08-09 | 12:19
En juist de BUMA cs blijkt de artiesten te beroven. Ze hebben een monopolie op het innen van bepaalde geldstromen voor bv uitzenden via de radio, in winkels enz.. met de bedoeling het door te sluizen naar de artiest. De artiesten krijgen ook wel iets van BUMA maar het blijkt dat het overgrote deel (een onacceptabel groot deel) gewoon opgaat aan bureaukosten, hoge salarissen en zelfs oppotten ipv uitkeren. Wist je dat vele stichtingen op hetzelfde adres in hoofddorp zitten en die stichtingen vaak hetzelfde bestuur hebben en als de minister vraagt om het uit te keren ze het niet uiteren aan de artiest maar gewoon doorschuiven naar een andere stichting die er daarna weer jaren uit gaat declareren? Net zolang tot het bijna op is en er een paar procent van het oorspronkelijke bedrag over is..

seven | 21-08-09 | 12:36

Het gebrek aan respect voor de waarde van de muziek is een vorm van bekrompenheid die rampzalig is voor de cultuur in haar geheel. Wie de kunstenaar van de vruchten van zijn werk berooft legt hem voorgoed het zwijgen op.

Einde van de Domheid | 21-08-09 | 12:19
=============================
En dan moet ik op MTV Cribs zien dat ze in weelde leven waar een normaal hardwerkend persoon nooit in zou kunnen leven, dat artiesten zichzelf door drugs en idioterie (Winehouse en consorten) kapot maken omdat ze niet weten wat ze met hun geld moeten doen. Dan voel ik me niet echt schuldig als ik een cd-tje download, wat trouwens niet illegaal is. Illegaal bezig zijn de mensen die het uploaden.

tis_wat | 21-08-09 | 12:35

Ik flatuleer voor u het Limburgs volkslied. Kan ik daar ook auteursrechten voor claimen?

Neil Armstrong | 21-08-09 | 12:34

Och, ik kijk nergens meer van op..

OpperRanger | 21-08-09 | 12:34

En dan zegge dat wij voor het verlies van artiesten zorgen door "Illegaal" (overigens gewoon legaal hier) downloaden

Ikweetni | 21-08-09 | 12:30

Als iemand uit de kamer deze partijen kan stoppen krijgen ze mijn stem. Misschien iets voor Wilders?

Hatsaflatsa | 21-08-09 | 12:30

Timmmmeeeeehhhhhh - Gewoon doen alsof je achterlijk bent, oh wacht...

Vloberto | 21-08-09 | 12:29

Einde van de Domheid | 21-08-09 | 12:21
Zo'n subclubje van de Buma schrijft het zelfs zelf..

Thuiskopiëren mag
Er is de laatste tijd veel in het nieuws over piraterijbestrijding, illegaal downloaden en eventuele heffingen op mp3 spelers. Je zou haast vergeten dat consumenten volgens de Auteurswet voor eigen oefening, studie of gebruik een kopie mogen maken van een auteursrechtelijk beschermd werk. U mag dus een kopie maken van die mooie cd van de buren, bijvoorbeeld. www.thuiskopie.nl/

seven | 21-08-09 | 12:25

Wat was het nou ook alweer? Buma wilde bedrijven rekeningen sturen waarvan het personeel naar de Ipod luisteren via hun oordoppen? Schande!

gozahtje | 21-08-09 | 12:22

seven | 21-08-09 | 12:19
Lezen Seven!

Einde van de Domheid | 21-08-09 | 12:21

Het gebrek aan respect voor de waarde van de muziek is een vorm van bekrompenheid die rampzalig is voor de cultuur in haar geheel. Wie de kunstenaar van de vruchten van zijn werk berooft legt hem voorgoed het zwijgen op.

Einde van de Domheid | 21-08-09 | 12:19

Einde van de Domheid | 21-08-09 | 11:52
Blijft ook smullen om mensen die de wet niet kennen.
Downloaden is in NL legaal. De vergoedingen die de BUMA cs beheren innen en zo blijkt vooral aan zichzelf opmaken zijn niet vanwege de het legale downloaden.

seven | 21-08-09 | 12:19

Al het geld dat deze organisatie bezit is op criminele wijze verkregen...

Koekiemonster | 21-08-09 | 12:18

De financiële verplichting ten aanzien van de huisvesting in Hoofddorp
is aangegaan tot 1 augustus 2011. Jaarlijks bedraagt de huur voor
Buma/Stemra gezamenlijk circa € 1,8 miljoen.

CoffeePatch | 21-08-09 | 12:15

GS maakt zich hier onterecht druk. Misschien deugt BUma Stemra/ Brein niet maar downloaden zonder te betalen blijft piraterij. Period!
Iets anders is hetvolgende (opgetekend in Zandvoort) 'U mag hier niet met een vlieger met twee touwtjes vlieger, U riskeert een bekeuring' -(uitgesproken door een vrouw met twee loslopende honden.) EN: Wij mogen geen fish 'n chips verkopen omdat wij een viskraam zijn, geen frietkraam.

Einde van de Domheid | 21-08-09 | 12:14

Geld is toch om rente trekken, zodat al die gasten die bij die stichtingen werken betaald kunnen worden. Heel valide toch? ..................

watisdit | 21-08-09 | 12:12

-weggejorist-

Tjee Geevaaraa | 21-08-09 | 12:10

Misschien ook maar zo'n stichting oprichten, schijnt lucratieve business te zijn.

Simple | 21-08-09 | 12:10

Nog twee: Stichting Sociaal Fonds Buma, Stichting Buma/Stemra projecten

CoffeePatch | 21-08-09 | 12:05

Er bestaan inmiddels al tientallen 'stichtingen' die belastingbetalers bestelen. Deze vorm van private belasting heffen is wettelijk goedgekeurd door onze Volksvertegenwoordiging. En ieder jaar komen er wel weer een paar wetten bij die allerlei particuliere belastinginners legitimeren. Consumenten worden vooral via de belastinginning (publieke omroep en de Staat draagt een groot deel van het geinde belastinggeld af aan die stichtingen) e.d. bestolen, en werkgevers krijgen allerlei ongevraagde rekeningen omdat hun werknemers naar muziek zouden luisteren (een Ipod aanhebben tijdens werktijd) of artikelen zouden kopieren. De meest obscure Stichting is wel de Stichting Tick. Daar betaalt de consument 'kijkrechten' voor het kijken naar opgedrongen en ongevraagde reclame. www.wieringa-advocaten.nl/nlblawg.php?...

jospeh6085 | 21-08-09 | 12:05

zooitje piraten daar, en ik mag niet een cdtje van 30euro downen, echt niet dus.
*start ftd nog maar eens op

weedo | 21-08-09 | 12:04

Afschaffen die handel en van de winst gratis openbaar internet overal en voor iedereen. Hebben ze slecht goddomme in Estland al. ESTLAND!

*afkoelen gaat*

Braboland | 21-08-09 | 12:03

Een overdaad aan stichtingen met bestuurders, commissies die allemaal een graantje meepikken. Zelfs voor het beleggen hebben ze stichtingen op gericht:
De effecten van Buma zijn ondergebracht bij Stichting Buma/Stemra
Obligatiefonds en Stichting Buma/Stemra Aandelenfonds

CoffeePatch | 21-08-09 | 12:01

Het wordt echt tijd dat al die kutclubjes verdwijnen, SENA, BUMA/STEMRA, BREIN, THUISKOPIE, etc.

Geenstijl, doe er wat aan!

Simple | 21-08-09 | 12:00

Het blijft smullen. Mopperen op mensen die rechten beheren en zelf downloaden als de raven.

Einde van de Domheid | 21-08-09 | 11:52

Allemaal oppakken en opsluiten die criminelen.

Kets22 | 21-08-09 | 11:49

De vergoeding voor thuiskopietjes op dvd's en cd's is strikt genomen niet om illegale downloads te compenseren. Het is alleen bedoeld om het kopietje voor in de auto en eventueel huisgenoten of de buurman te vergoeden. Gedrag wat vroeger veel voorkwam maar nu veel minder voorkomt. Lijkt me dat de basis voor deze heffingen door de stichting thuiskopie (gelieerd aan Brein en consorten) is weggevallen. Immers de fietsenwinkel krijgt ook geen vergoeding voor gestolen of geleende fietsen, is het wel?

PS al die clubjes keren voornamelijk aan zichzelf uit, zitten allemaal bij elkaar in een gebouw in Hoofddorp en als de ene uiteindelijk iets uitkeert gaat het gewoon naar een andere stichting. *En dat telt dan mee als een uitdeling*

Het liefst wachten ze zo lang met uidelen totdat ze het zelf hebben opgedeclareerd aan leuke dingen voor zichzelfs zoals vette salarissen enz..

Paar jaar eerder, zelfde gedrag:
"Stichting Thuiskopie is niet van plan toe te geven aan de eis van minister Hirsch Ballin om de miljoenen die de stichting nog in kas heeft, terug te geven aan fabrikanten en importeurs van lege geluidsdragers.

Vorige week liet de minister weten dat zijn geduld met de stichting op is en dat die wat hem betreft het geld niet langer in kas mag houden. Nog voor het einde van dit jaar wil Hirsch Ballin met een algemene maatregel van bestuur komen om het geld terug te betalen aan fabrikanten en importeurs. Het gaat op dit moment om een bedrag van 44 miljoen euro waarvoor de Thuiskopie moeite heeft de rechthebbenden op te sporen" tweakers.net/nieuws/49952/thuiskopie-f...

seven | 21-08-09 | 11:49

Geld is gereseveerd voor al die muzikanten/zangers lichte muziek die staan ingeschreven bij het UWV.

raster | 21-08-09 | 11:48

De bende die semioverheid heet zet geld weg en de extra rente douwen ze in hun eigen zak.
Gaat er iets mis dan verhogen ze de heffingen.
Bakellende doet dat ook.
En wordt er eindelijk een gepakt, dan krijgt hij een taakstrafje zodat hij per uur schoffelen eigenlijk een ton verdient.
Overheid = Corrupt.

leefbarbaar | 21-08-09 | 11:46

1 groot boevennest dat B/S, hobbellen ook mateloos achter de feiten aan.
heb dan ook dit jaar mijn lidmaatschap bij ze opgezegd; dat ze maar ongezien hard de tyfus krijgen daar. Werk alleen nog maar Creative Common licenties op mijn eigen werk. Het is even wat gedoe als je een release op vinyl/cd hebt, maar een beetje publisher heeft daar wel de correcte oplossingen voor.

Opdoeken die handel.

mangopit | 21-08-09 | 11:46

Een van de grootste legale oplichterspraktijken van de afgelopen 10 jaar. Het wordt tijd dat dergelijke clubs worden aangepakt.

koffieboer | 21-08-09 | 11:46

Zo is er ook nog een Stichting thuiskopie met het credo 90% voor onze eigen toko, een paar procenten naar de artiest als excuus om te blijven bestaan..
Hierbij openheid van stichting de thuiskopieheffing, onderdeel van de kluwen clubjes op hetzelfde adres als het kantoor van Brein, de stichting die de heffing op blanco gegevensdragers int.
Conclusie: ze houden circa 90 % !!! voor zichzelf. Dus die heffingen op dvd-r's en cd-r's zullen de artiesten in elk geval niet veel helpen, maar helpt vooral de organisatie die het int.

Jaar 2003 ontvangen € 18.686.093,00 Door Adviescommissie toegewezen € 3.100.495,00
Jaar 2004 ontvangen € 25.716.349,00 Door Adviescommissie toegewezen € 2.486.844,00
Jaar 2005 ontvangen € 26.121.361,- Door Adviescommissie toegewezen € 4.365.672,-
Jaar 2006 ontvangen € 19.866.000,- Door Adviescommissie toegewezen € 3.558.225,-
Jaar 2007 ontvangen € 19.865.000,- Door Adviescommissie toegewezen € 2.553.400,-
145.222.172.84/assets/File/PDF/Incasso... PDF

seven | 21-08-09 | 11:45

@ WillemWordtWakker | 21-08-09 | 11:32

mooi geluld!

gozahtje | 21-08-09 | 11:44

Het is gewoon legaal stelen en er komen steeds meer van dat soort lieden boven water. Kunnen we geen top 100 maken van bedrijven en personen die op deze wijze (nog niet illegaal) stelen van de gewone consument?

Stefan Hoogland53078 | 21-08-09 | 11:41

Hoe gaat het eigenlijk met de Deathwatch... volgens mij staat ie stil

Ja die ja | 21-08-09 | 11:39

iets met mentaliteit en graaicultuur....
Het beste lijkt me, al dat soort organisaties opdoeken. (ze zijn er immers niet voor de burgers, alleen voor zichzelf)

saintinel | 21-08-09 | 11:38

Laatst stond er zo'n knakker hier bij me in de zaak, of ik muziek aan het luisteren was. Ja maar niet in de winkel. Voorderest niets aan de hand ofzo. Maar ik irriteer me aan hun irritante gedrag. Zakkenvullers

Nacho_Vidal | 21-08-09 | 11:37

Waar rook is, is vuur.
Waar geld is, is fraude.
Waar stichtingen zijn, worden zakken gevuld.

WillemWordtWakker | 21-08-09 | 11:32

Gevalletje Rente? net zoals die belasting-lijers

Aarsmaden | 21-08-09 | 11:32

Openheid of afbreken die troep

michzelluf | 21-08-09 | 11:32

Ik kan me nog de filmpjes herrineren.

"Je steelt toch ook geen auto?"
"Films downloaden is ook stelen!"

Hoe noemen ze geld wat niet van jou is achterhouden dan?
lutsers..

Stevie_Ray_Vaughn | 21-08-09 | 11:32

hahahahahahahaha het einde van die hufters is in zicht lang leve het gratis downloaden

Grundlickgeit | 21-08-09 | 11:31

OuweSchaterhand | 21-08-09 | 11:11
wat ondernemingen? dit is een maffiakartel. openheid graag!

ganzo | 21-08-09 | 11:27

Laat ze ook direct de stichting REPRORECHT opdoeken.. Stelletje bastards..

Hatsaflatsa | 21-08-09 | 11:26

Het stenigverbod is bij deze weer opgeheven.

..zapper | 21-08-09 | 11:24

Wie erkent eigenlijk al deze boevenbendes?

kleingrutter | 21-08-09 | 11:23

Buma vult haar zak
Buma
Buma vult haar zak
Buma vult haar zak
De Buuuumaaa vuuuult haaaar zââââk
Mooi gesproken van de JvT

FrontStabber | 21-08-09 | 11:19

Hij die opzettelijk enig goed dat geheel of ten dele aan een ander toebehoort en dat hij anders dan door misdrijf onder zich heeft, wederrechtelijk zich toeëigent, wordt, als schuldig aan verduistering, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste drie jaren of geldboete van de vijfde categorie.
Ik zeg opsluiten dat tuig!!

Kobus Kloothamer | 21-08-09 | 11:18

Had Hans Dijkstal trouwens een paar jaar geleden al als voorzitter van die controlecommissie niet al geroepen dat we door moesten lopen omdat er niks aan de hand was?

F. von Zeikhoven | 21-08-09 | 11:16

Ik ben ook een zogenaamde rechthebbende. Het is bijna onmogelijk om je geld te krijgen. De opbrengsten zijn minder dan de afdracht voor m'n all-in-one printer omdat die ook kan kopiëren......

AdriaanWasAcrobaat | 21-08-09 | 11:13

Iedere Nederlandse muzikant die z'n eigen muziek op een (demo)cd-zet en die bij een officieel bedrijf, bijvoorbeeld Salisbury, laat kopiëren, moet aan Stemra vervolgens copyrights over z'n eigen muziek betalen. Om dat dan weer terug te krijgen, moettie zich aanmelden bij Buma, die hem/haar niet inschrijft alstie niet kan aantonen meer dan een x-bedrag aan royalties te krijgen dat jaar. Ik weet niet hoeveel het nu is, maar die drempel was ruim tien jaar terug 100 florijnen. Daar kwam je natuurlijk nooit aan met die paar honderd demo's. Het verschil bleef uiteraard bij Buma hangen... Voor de rekenaars: volgens WVC zijn er op enig monent gemiddeld 78.000 bands in 0031. Er liggen dus inmiddels miljoenen aan betaalde eigenrechten bij Buma waar de rechthebbende muzikanten niet bij kunnen...

F. von Zeikhoven | 21-08-09 | 11:13

Nog zo'n boevenbende: SENA (www.sena.nl)
als je in je bedrijf muziek afspeelt moet je betalen! en betalen zul je!!

Adm. de Ruyter | 21-08-09 | 11:12

Lijkt me nogal duidelijk, ze trekken rente over het bedrag wat ze vasthouden, die rente is pure winst voor de medewerkers van deze Satanische ondernemingen... ja ondernemingen, want dat zijn het!

OuweSchaterhand | 21-08-09 | 11:11

eigenlijk moeten artiesten hun albums direct via internet aan klanten verkopen.

boerenvla | 21-08-09 | 11:11

Moet je nagaan dat je als muzikant het vertrouwen moet hebben in zo'n organisatie. Ze gaan er gewoon met je zuurverdiende geld vandoor!
.
En maar janken dat je niet mag downloaden, want ja, je download ook geen auto... Nou, als het kon, dan had ik dat allang gedaan!!
.
Zo, en nu m'n reet afvegen met het BS magazine van BUMA, want m'n pleepapier is op... M'n geld wordt maar niet uitgekeerd.

Hetty13 | 21-08-09 | 11:10

Lang leve Arda Gerkens van de SP, die hier tenminste Kamervragen over stelt.

Riessjaar | 21-08-09 | 11:10

Eindelijk gaat het balletje terug naar meneertje Kuik. Achter de pirate bay aangaan terwijl een andere zelfdesoort site bijna net zo groot gewoon vanuit Nederland word gerunned.. Gast is gewoon een ordinaire media geile zakken vuller. Word tijd dat hij en zijn hele nep clubje eens wordt opgedoekt.

ro8in | 21-08-09 | 11:10

Eén woord: Maffia

Liberty Wolfe | 21-08-09 | 11:10

Het staat in ieder geval buiten kijf dat ze goed voor zichzelf zorgen..

Stroopdoos | 21-08-09 | 11:09

Aanpakken die handel

Gaapert | 21-08-09 | 11:09

Euh, 'administratiekosten"!! Werkt bij de bekeuringen toch ook?

broomstick | 21-08-09 | 11:08

Ik ben componist en ik krijg elk jaar netjes mijn geld van BUMA/STEMRA. Ze keren altijd uit wat je het voorgaande jaar hebt gedaan, ook zaken met terugwerkende kracht. Inderdaad is er ook een hele grote bel "ongeclaimde" rechten... tja... moet je je maar op tijd registreren en zorgen dat producenten en labels je naam goed overnemen.

Lebowski Achiever | 21-08-09 | 11:08

Aanklagen die hap een stichting mag GEEN winst maken !

boerenvla | 21-08-09 | 11:08

Moet je nu ook al inloggen bij FD?

uninvited guest | 21-08-09 | 11:08

Citaat: "Waarom het geld niet wordt uitgekeerd? Niemand die het weet."
.
Eh..... rente? Natuurlijk rente die eigenlijk de rechthebbenden zou moeten toekomen.

Sir Galahad the Pure | 21-08-09 | 11:08

Boeiend, echt.

Superior Bastard | 21-08-09 | 11:07

Voor het eerste linkje moet je je registreren anders zie je het niet.
-edit Mirror toegevoegd

poepertje | 21-08-09 | 11:07

Laat dit een reden zijn om al die kudtclubjes op te doeken!

Mastermattie | 21-08-09 | 11:07

Vaak terugkerend onderwerp. Opheffen die Ali-baba clubjes!

Klukkluk | 21-08-09 | 11:06

Het zijn sowieso oplichters. Ze gaan geld vragen voor het embedden van internet-radio-streams. 780 euro per jaar ofzo. Dit terwijl de streamende partijn ook al betaald per luisteraar, oftewel: er wordt dubbel voor betaald... Of misschien wel 3 x dubbel etc...

KixAss456 | 21-08-09 | 11:06

word...

Monsieur Infidel | 21-08-09 | 11:05

Kijk hier wordt ik nu blij van :)

Monsieur Infidel | 21-08-09 | 11:05

Mooi, pak dat salaris van die Kuik maar eens af.

ApexAlpha | 21-08-09 | 11:05

Geen paniek, 3 september gaat Tim Kuik dood..

Fluffy Bunny | 21-08-09 | 11:05

ondernemers pesten, dat kunnen ze.

burrt | 21-08-09 | 11:03

Ik kon toch al niet zingen...

F. von Zeikhoven | 21-08-09 | 11:03

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl