achtergrond

Geenstijl

Zoeken! Dief 'koopt' laptop met fake bankieren app

laptopjattert.pngNormaal gesproken negeren we alle 'opgelicht op Marktplaats'-mailtjes (en dat zijn er verdomd veel), omdat het bijna altijd gevalletjes eigen schuld/let dan ook op/ja jezus dat je dáár in trapt je kocht zeker ook altijd alles wat op Tell Sell voorbij kwam zijn. Maar dit is wel een heel apart verhaal. Een gedupeerde doorverkoper schreef ons dat iemand een laptop van hem kocht en ter plekke met een ABN internetbankieren app betaalde, maar dat het geld (1300 piek) nooit aan kwam. Hij vermoedt het gebruik van een fake app. Over ING en Rabobank gingen zulke verhalen eerder al rond, maar van ABN hadden we het nog niet gehoord. Ook nieuw is dat er in dit geval bewegende beelden van de dader zijn, dankzij een camera aan de gevel van het huis van de verkoper. De 'koper' van de laptop staat er duidelijk herkenbaar op als hij van de auto van de verkoper (die hem van het station haalde) naar de voordeur loopt. Het gaat om de figuur in de groene trui, die zich Calvin Riederwald noemt, en of u even mee wilt zoeken. Tips mogen naar redactie@geenstijl.nl, dan pakken wij het vanaf daar wel op. Beelden hierboven, verhaal van de gedupeerde hieronder:
Hallo redactie van Geenstijl, Ik ben woensdagavond bestolen door een hele vieze oplichtingspraktijk via Marktplaats. Persoonlijk ben ik er echt helemaal kapot door, aangezien ik echt een laptop nodig heb voor school. Mijn MacBook Pro die ik net gekocht had was niet voldoende voor de opleiding, dus was ik genoodzaakt om de hem te verkopen en een krachtiger 15 inch-model aan te schaffen. Ik bood mijn MacBook Pro aan op Marktplaats en daar was behoorlijk wat animo voor. Uiteindelijk met een koper een akkoord gesloten, vervolgens een afspraak gemaakt zodat hij de laptop bij mij thuis kon ophalen. Hij had geen vervoer omdat zijn auto bij de garage zou zijn, maar omdat hij de laptop zo graag wilde hebben is hij met het openbaar vervoer gekomen. Ik heb hem vervolgens bij het NS station in Castricum met de auto opgehaald en we zijn naar mijn huis gereden, wat 10 minuten daar vandaan is in Limmen. Bij mij thuis heeft hij de laptop bekeken, alles gecontroleerd en het was allemaal in orde, de laptop is overigens ook nog maar 2 maanden oud. Hij had besloten dat hij de laptop wel over wilde nemen.
Via de ABN internetbankieren-app had hij vervolgens het geld naar mijn Rabobank rekeningnummer overgemaakt. Het zou dus een dag duren voordat ik het op mijn rekening zou hebben, en eenmaal overgemaakt kan je het niet meer terug draaien. Ervan uitgaande dat alles zo geregeld was en hem weer teruggebracht naar het station waar hij weer de trein opstapte en terug ging naar waar hij vandaan kwam. Nu vandaag zou het geld op mijn rekening moeten hebben, maar dit was niet het geval. Uiteindelijk blijkt het dus een nep bankieren app te zijn die makkelijk te installeren is op een Android telefoon. Er is helemaal geen geld naar mij overgemaakt en hij is er mooi vandoor met een MacBook Pro van 1300 euro (1150 euro is de afgesproken verkoop prijs) en flink wat accessoires, en ik heb niets - ook geen geld om een duurder 15 inch exemplaar te kopen omdat ik dat geld van mijn vorige MacBook daar echt voor nodig heb. Gelukkig hebben wij thuis een IP-camera met mooie beelden, en wil ik heel graag dat jullie de beelden op Dumpert en of Geenstijl kunnen zetten om zo mensen te waarschuwen voor deze perso(o)n(en). Ik hoop natuurlijk dat hij snel herkend wordt en dat hij snel achter de tralies verdwijnt en ik mijn geld kan ontvangen met een mooie emotionele schadevergoeding want ik heb me echt nog nooit zo depressief gevoeld. Dit heeft zoveel impact op mijn opleiding en mijn emotie, ben er echt helemaal kapot van. Hoe durft deze persoon zich gewoon op te laten halen van het station en vervolgens bij mij thuis net alsof te doen dat hij de laptop gaat overkopen en dan ook nog zich weg laat brengen en continu doen alsof er niets aan de hand is? Deze persoon moet heel snel openbaar herkend gemaakt worden. De naam die ik heb klopt natuurlijk niet maar hij noemde zichzelf Calvin Riederwald. Ik hoor het graag van jullie. Met vriendelijke groet, [NAW bij redactie bekend]

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.