Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend
52 topics
#vaginavijftig

Ophef over "HOERRR" tijdens NPO #Top2000

Nu ook ordinaire scheldpartijen bij vrouwonvriendelijke muziekjaarlijst NPO

Social

De Top2000. Kwam al in opspraak wegens de idioot hoge afwezigheid van vrouwelijke artiesten in de jaarlijst. Nu blijkt ook nog eens dat het publiek van de NPO bestaat uit ordinair cafévolk dat vrouwen maar vijfderangs vindt en hoerrr gaat lopen schreeuwen tijdens onze nationale hymne van Hazes. "Stinkhoer" tijdens de Sinterklaasintocht in Eindhoven was drie weken bal in de media. Dus nu krijgen we op zeker pamfletten in de krant in 3, 2, 1, een algeheel STER-boycot en dagenlang snotterende mevrouwen op de televee. Oh nee.

#1 - Claudia de Breij - Mag ik dan bij jou...

De Vagina Vijftig - De beste voorbipsmuziek volgens GeenStijl

Aangrijpende geëngageerde kleinkunstballad over de onmacht van Het Westen en de Staat der Nederlanden in het bijzonder inzake het weigeren van een verblijfsvergunning voor Asia Bibi, het ter dood veroordeelde (doch vrijgesproken) en sindsdien door woedende islamitische horden opgejaagde gristenvrouwtje dat nu ergens in een Indiaas achterhuis sidderend achter een boekenkast zit. Meer dan ZES MILJOEN views al op YouTube, en dan kun je dingen. Met haar schitterende timbre, fluwelen dictie, ingetogen presence weet De Breij demense te raken en daarom staat Clau geheel verdiend en terecht op 1 in de Vagina Vijftig.
Zalig kerstfeest & denk ook eens aan een ander.

Lees verder

#2 - Aretha Franklin - A Natural Woman

De Vagina Vijftig - De beste voorbipsmuziek volgens GeenStijl

Dijk van een stem. Dijk van een nummer. Hoort in ieder 2018-lijstje thuis omdat La Franklin dit jaar het tijdelijke met het eeuwige verwisselde. Maar nog extra in de Vagina 50 aangezien het feit geschreven is door een vrouw en extra extra wegens voor het woordje 'woman' in de titel en vandaar dus bijna op nummer 1 maar toch niet helemaal. Het liedje gaat dus over een vrouw, maar ook een beetje over een man. Als die man tenminste zijn vrouw zich als een vrouw laat voelen door haar bijvoorbeeld in de keuken aan het werk te zetten te r-e-s-p-e-c-t-eren als individu.

#3 - Anneke van Giersbergen - Wonder

De Vagina Vijftig - De beste voorbipsmuziek volgens GeenStijl

De beste zangeres van Nederland, zo niet de mooiste. Sirene Anneke uut St Michielsgestel. Was al geweldig met The Gathering uut Oss, solo is ze alleen maar beterder geworden, en chaotischer. Als er iemand is die knoeien in de marge tot kunst heeft verheven dan is het La Giersbergen wel. Dan weer dit, dan weer dat, weer een solo-dingetje, weer een schnabbel hier, weer een schnabbel daar, joe, een nieuwe band: VUUR, hee leuk... De Slimste Mens aan de telefoon, ja doen. Kerstspecial ja doen. KAP DAAR EENS MEE, AN & ga aan het werk. Met dank aan Pritt dit pastorale pareltje in de Poenie50. Aflopende akkoordenschema's in mineur met melancholische melodielijntjes en dan dat serene goth elfenstemmetje dat er gracieus tussendoor hinkelt. Lieve Anneke, pas je een beetje op in dat bos?

#4 - Patti Smith - Because the Night

De Vagina Vijftig - De beste voorbipsmuziek volgens GeenStijl

Geschreven door een man (Bruce Springsteen) maar UNIEK vertolkt door een punkzangeresje met een onverwoestbare onverschilligheid. Iconische album-maakster die bij het stofnestpubliek van Radio 2 allang niet meer in de Top 2000 staat (ff lijst checken voor de zekerheid - red.) maar die zelfs diep in de 21e eeuw nog volle tenten trekt op festivals. En te fuck ing recht.

Lees verder

#5 - Madonna - Justify my love

De Vagina Vijftig - De beste voorbipsmuziek volgens GeenStijl

Teringjantje tiefuskriebel klabanus nog aan toe, wat een geile bende was dat in 1990. De Queen of Pop, voorheen bekend van brave bakvisliedjes, ging opeens full parenclub in een stemmige zwartwit gefilmde slependsinistere triphop videoclip over een holebi hotel meet met allemaal bloedgeile bdsm hardbodies. Gezongen werd er niet — Marylin Monroe Madonna kreunde zich in vijf minuten naar een hoogtepunt, en de oude lullen vonden het maar niks. MTV vond het allemaal maar viesbah (voyeurisme! sadomasochisme! lateks! biseks!) en weigerde het uit te zenden waarop Madonna zelf maar een videorelease (VHS) uitbracht, die de bestverkochte videorelease ooit werd. Aangezien de nineties de maxi-single jaren waren is er ook een stomende remix van William Orbit. Madge kreeg de smaak te pakken en haar volgende album was Erotica, en werd uitgebracht met het seksboekje SEX (18+ plaatjes). 

#6 - Tina Turner - Proud Mary

De Vagina Vijftig - De beste voorbipsmuziek volgens GeenStijl

Dingen niet nice en easy doen. Daar houden wij van. Wie ook nooit niet geen dingen nice en easy doet, is Tina Turner. Zoals het zingen van deze kneiter. U vindt misschien de versie met Ike beter, maar dat komt omdat u een vieze seksist bent. Working for the man every night and day is niks gedaan, Tina. Nice and rough.

#7 - Dolly Parton - Coat of many colors

De Vagina Vijftig - De beste voorbipsmuziek volgens GeenStijl

Er zijn twee enorme redenen om fan te zijn van Dolly Parton: haar fantastische teksten alsmede ook tevens haar fantastische muziek. U kunt om 2 uur 's nachts allemaal I Will Always Love You meeschreeuwen en hoe vaak had u niet gewild dat de leeftijdsloze zangeres Here You Come Again speciaal voor u had geschreven. Maar eigenlijk is Coat Of Many Colors haar beste nummer. En als u dat niet snapt, dan zit er een steen op de plek van uw hart. They didn't understand it as I tried to make them see, that one is only poor, only if you choose to be.

#8 - Corry Konings - Hoeren neuken nooit meer werken

De Vagina Vijftig - De beste voorbipsmuziek volgens GeenStijl

Lekker nummertje gemaakt met Corry Konings. Dat dit nog niet in de Top 2000 van alle dingen allertijden ooit staat, geen idee. Maar goed. Wij zijn niet de snackbar, wij zijn een weblog. Iemand nog een diagonaaltje?

#9 - Blondie - Rapture

De Vagina Vijftig - De beste voorbipsmuziek volgens GeenStijl

Moeilijk meisje met eigenzinnig karakter en lastig leven leidt band naar beroemdheid en klaagt vervolgens dat haar naam geen Blondie is. Deborah Harry (die zo eigenlijk ook niet eens heet) was een soort eenvrouws-ABBA die precies wist hoe je tussen hits en eigenzinnigheid moest balanceren. Als mainstream act werd het wel wat te gelikt maar er is ook altijd nog Rapture, het eerste rapliedje ooit op MTV vertoond en dat zal met terugwerkende kracht & de krampachtigheid van nu wel weer whitewashing door een blond meisje zijn maar dit is zo'n beetje de enige kans om een rapnummer in de lijst te krijgen.

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken