Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend
126 topics
#the_donald

Trump beveelt publicatie geheime documenten en SMS'jes FBI-onderzoek naar Russische collusie

Social

Hey, Trump doet iets dat niemand verwachtte en geen precedent heeft. VOORPAGINA NIEUWS DUS, maar niet echt want art of the deal. Trump heeft het order gegeven topgeheime documenten en tekstberichten vrij te geven uit het FBI-onderzoek naar een COLLUSIE tussen de Trump-campagne en Rusland. Meer specifiek wil hij al het SMS-verkeer van voormalig FBI-directeur James Comey, vormalig Deputy Director Andrew McCabe, voormalig FBI-medewerkers Peter Strzok en Lisa Page, en huidig Justice Department-advocaat Bruce Ohr, een specialist in Russische georganiseerde misdaad. Allemaal lui die Trump onderuit wilden halen, natuurlijk. De inlichtingengemeenschap natuurlijk heel erg "verbaasd", maar de FBI heeft vooralsnog geen officiële verklaring uit doen gaan. Een vooraanstaand Democratisch lid van de House Intelligence Committee zegt dat de openbaring inlichtingen-methodes in gevaar brengt. "President Trump, in a clear abuse of power, has decided to intervene in a pending law enforcement investigation by ordering the selective release of materials he believes are helpful to his defense team and thinks will advance a false narrative." Ja dat kan hij wel vinden allemaal maar Trump staat hier op de foto met een POC dus het argument is ongeldig.

Social

Evenzo belangwekkend

Video-lek. Google-bazen reageren in rouwende paniek op verkiezing Trump 2016

BREITBART-SCOOPJE DUS HELE TOPIC IN HOOFDLETTERS.

Social

Geintje. Maar wel een zeer vermakelijk videootje van een uur-durende tribale rouw-ceremonie tijdens de eerste TGIF-meeting sinds the God king's ascension. Op het podium staan mede-oprichters Larry Page en Sergey Brin, VP's Kent Walker en Eileen Naughton, CFO Ruth Porat en CEO Sundar Pichai, waarvan de laatstgenoemde volgens deze mooie duidingsdraad nog het meest zinnig uit de verf komt. Hele vid na de breek of hier, net als de time-stamps en transcript van de belangrijkste stukken. Highlights hier boven en onder. De algehele strekking is natuurlijk een vertelling van ontsteltenis, ongeloof en een vastberadenheid Trump / Kanye 2020 te stoppen. Naar Breitbart gestuurd door een "anonieme bron" maar wij gokken dat James Damore per ongeluk ook gewoon nog op de mailinglijst stond. In reactie op de publicatie zegt een Google-woordvoerder: "(...) Nothing was said at that meeting, or any other meeting, to suggest that any political bias ever influences the way we build or operate our products. To the contrary, our products are built for everyone, and we design them with extraordinary care to be a trustworthy source of information for everyone, without regard to political viewpoint." ZAL WEL.

Social
Lees verder

NYT publiceert anonieme White House- subversieveling. Trump reageert karakteristiek

Nu vliegen er te allen tijde zoveel aantijgingen heen en weer tussen Trump en establishment dat er nogal een inflatie heeft ingezet rond Trumps vermeende alsook waarschijnlijke grillen.

Maar gister dropte de New York Times een op-ed van een anonieme senior White House official waarvan de strekking als volgt luidde: "many of the senior officials in his own administration are working diligently from within to frustrate parts of his agenda and his worst inclinations. (...) To be clear, ours is not the popular “resistance” of the left. We want the administration to succeed and think that many of its policies have already made America safer and more prosperous. But we believe our first duty is to this country, and the president continues to act in a manner that is detrimental to the health of our republic. That is why many Trump appointees have vowed to do what we can to preserve our democratic institutions while thwarting Mr. Trump’s more misguided impulses until he is out of office." Holy fuck alsook best wel geruststellend ergens. 

Maar goed, wij ons hart vasthouden voor de fire en fury die de NYT maar eigenlijk iedereen nu weer in de mik zou krijgen, en jahoor, boven- en onderstaand. Maar goed, roept u maar. Het lijkt ons in ieder geval extréém onwaarschijnlijk dat de NYT deze op-ed bij elkaar verzint, dus WIE IS HET? Twitter weet het in ieder geval al zeker: het was VP MIKE PENCE ZELF. In de op-ed wordt namelijk het woord "lodestar" gebruikt: "But we will always have his example — a lodestar for restoring honor to public life and our national dialogue. Mr. Trump may fear such honorable men, but we should revere them." Hij zou namelijk zo'n beetje de enige zijn die dat woord gebruikt (compilatie-vid na de breek). Of is het 69D chess en probeert iemand het te laten lijken alsof het Pence is? Hoe dan ook, op een dag als vandaag kijken we halsreikend uit naar het moment dat Nikki Haley het stokje overneemt. Zin in.

Social
Lees verder

Waarschuwing! Wereldwijde epidemie des doods

Koop mondkapjes.

Stouw die kelder vol conservenblikjes. Haal water in huis. Veel water. Onbesmet water.  Geef geen handen meer. Houd altijd een armlengte afstand. Na het plassen bacteriën vergassen. Eet minder vaak Chinees. Beter nog: eet helemaal geen Chinees. Verbreek ieder contact met anti-vaxers. Desinfecteren kun je leren. Gebruik alcohol. Niet dat het echt helpt maar af en toe lekker aan de zuip moet ook kunnen toch. Schiet vogels dood. Kortom. Zet u schrap. De wereldpolitiek is een rommeltje en de GRIEPVIRUSSEN KOMEN ERAAN.

Donald Trump googlet 's morgens de dingen

Social

Google "Trump News" op het internet met het nepnieuws
klik klik
Google "Last Night in Sweden"
google muur op de grens
google "very fine people on one side"
en
google "very fine people on the other side"
Both sides
Very fine people
Google zoek

Zoek Google vis
google lieve vis
google klein visselijn mijn

Social

UPDATE: Originele tweets zijn door Trump verwijderd, maar in draadje bovenaan dit topic opnieuw gepost

Trump Trubbels: Cohen bekent overtreden campagnewet, Manafort veroordeeld

Zo. Dat was niet echt een lekker dagje voor de Grote Oranje Paljas.

Social

Het begon met de veroordeling van zijn ex-campagneleider Paul Manafort voor (belasting)fraude. Die feiten hebben niets direct met The Donald zelf te maken, maar komen wel voort uit het WITCH HUNT onderzoek van speciale aanklager Robert Mueller. En toen begon zijn ex-advocaat Leonard Michael Cohen te zingen. En dat is een veel groter probleem: Cohen wil meewerken aan het onderzoek van Mueller en verklaarde voor de rechtbank dat hij in 2016 zwijggeld betaald heeft als onderdeel van de campagne van een kandidaat voor een landelijke functie. Het gaat om bedragen van 130.000 en 160.000 dollar en iedereen en zijn pornoliefhebber weet dan dat daarmee Stormy Daniels en Karen McDougal (NSFW) zijn afbetaald om hun mond te houden over seks met Trump. Geen collusion met de Russen, wel een keiharde overtreding van de campagnewetten. Om het allemaal af te maken gooide realityster en ex-mewedewerker Omarosa er nog een tape overheen van Michael Cohen bij de Trump-campagne. Ondertussen laat The Donald demense lekker "Lock her up!" scanderen, want die emails van Hillary, dat is natuurlijk het échte schandaal. Grote vraag nu: is het tijd voor "Impeach him up"?

Oh, dan is het goed

Social

Update: LOL.

Social

Media zijn soms WEL de vijand van het volk

Weerbericht: vandaag vallen in het hele land kleffe spetters van op zichzelf fappende journalisten, omdat 300 Amerikaanse kranten in hun hoofdredactioneel tegen Trump schrijven dat media niet de vijand van het volk zijn. Lol.

Ideetje van de Boston Globe en natuurlijk doen honderden couranten mee, tot grote instemming van de media in Gidslandje Nederland. De MSM zijn wel de vijand van Trump, dus dat wordt weer de hele dag borstklopperij over hoe stoer ze zich tegen The Donald laten gelden en hoe belangrijk ze zijn en hoe belangrijk het is dat ze POTUS tegen het licht van de vrije pers houden. Prima. Helemaal goed. Trump is inderdaad een leugenaar, en een hele brutale bovendien. En journalisten in een vrij land zijn inderdaad not the enemy of the people. Maar de MSM-berichtgeving over Trump is al twee, drie jaar volkomen ontspoord, ongeloofwaardig en verbeten, zowel in de VS als in Nederland

Dat het doorgaans serieus te nemen RTL Nieuws hun volkomen Trump deranged correspondent Erik Mouthaan nog niet teruggefloten (of vervangen) hebben, is echt een smet op hun nieuwsvoorziening. De rooie vlekken in Eva's Ji-nek toen Geert Dales haar op haar dagelijkse Twamp-bashing wees, spraken boekdelen over de venijnige vooringenomenheid van het meisje met de Clintonfoto's op de schoorsteenmantel. De NOS heeft een onnodig lange longread gemaakt over de hoofdredactioneeltjes. Tegen de Staatsomroep zegt een of andere Amerikaanse hoofdredacteur dat er nooit een president was die zoiets deed en die heeft zijn feiten dus niet op orde, want Nixon deed het ook. Alleen gebruikte die een halve eeuw terug een telefoon om dat standpunt door te bellen, en gebruikt Trump zijn telefoon om het op Twitter te gooien. Best begrijpelijk soms, want er wordt ook enorm veel bullshit over hem verspreid.

Outrageous, vicious and distorted reporting. Dat is hoe Nixon zou omschrijven wat de MSM over Trump schrijven. Nixon was a crook.  Trump is een loose cannon. En dat de macht zich ergert aan de media, boeit niet. Dat hoort zo. Dat móet. Dat het vólk zich daarentegen ergert aan de media en zich er kwaad op maakt, dat is zorgelijk. Maar dat is wat er aan de hand is, en de media hebben daar zelf een hele stevige hand in gehad.

Lees verder

Turken slaan massaal iPhones aan gort

Weer genocide in Ottomaans Rijk. En Coca-Cola spoelen ze door de plee

Social

De handelsoorlog tussen de VS en Turkije gaat nu de beslissende fase in. Overal in Turkije sneuvelen nu Amerikaan-Joodse smartphones van 1000 euri het stuk. Met voorhamers, klauwhamers en zelfs bakstenen gaan dappere Ottomanen compleet Gallipolli op deze verderfelijke statelijke actoren uit Trump-land. Dat Adolf Erdogan ooit het land van een coup redde door de natie toe te spreken via een een iPhone is men alweer vergeten. Dood moeten die dingen. DOOD. DOOD. DOOD. En als je geen iPhone hebt, pleur je gewoon 5 liter-flessen Coca-Cola door de plee. Hoeveel dappere Erdogan-strijders met een Nederlands paspoort vanuit Deventer en Rotterdam al onderweg zijn naar het front in Ankara om deel te nemen aan de genocide op iPhones is nog niet bekend. Later meer.

Social
Social
Social

Trump tarieft Erdogan terug naar Middeleeuwen

Het gaat niet zo lekker met de economie van Turkije.

Social
Social

Goed nieuws voor iedereen die op vakantie is in Turkije en weinig lira's heeft gepind. De koers van de lira is harder aan het dalen dan het aanzien van Francisco van Jole als hij alleen nog maar zijn witte onderbroek aanheeft en het lijkt erop dat dat nog wel even doorgaat. Dat is vooral de schuld van Erdogan die zijn schoonzoon tot minister van Financiën heeft benoemd en nu uit wanhoop oude omaatjes vraagt hun goudstaafjes om te wisselen in boterzachte muntjes, maar ook een beetje de schuld van Trump die een staalharde handelsoorlog met de Turken is begonnen. De Renaissancevloot zet koers op een eurocrisis, maar wie even doorklikt ziet dat wij waarschijnlijk home free zijn. Nou 73% van de in Nederland stemmende Turken, kijk eens met wat voor een competente leider jullie het moederland hebben opgezadeld. Het laatste duwtje wordt gegeven door Allah van Amerongen, die in zijn vrijdagpreek de lira definitief de afgrond in columniseert. Geleerd broerblogcommentaar DAARRR.

Social

CHAOS-UPDATE

Social

OH BOY

Social
Lees verder

NRC gaat geen godwin maken: maakt supergodwin

Oproep van een ‘worried citizen' in het NRC.

“Het is haast altijd onverstandig om eigentijdse volksmenners met Hitler te vergelijken.” Maar dat ga ik nu toch doen. Die Oranje muppet die het witte huis heeft gekolonialiseerd bereidt namelijk de weg voor het nieuwe Derde Rijk. Zometeen marcheren ze door de straten net als in de jaren 30. Razziaplaatje ter illustratie van de toekomst die ons te wachten staat.

Dingen die enkele jaren geleden nog ondenkbaar waren – een Amerikaanse president die democratische bondgenoten beledigt en aanpapt met dictators, die de vrije pers als „vijanden van het volk” bestempelt, en kinderen van vluchtelingen in kampen opsluit – zijn nu aan de orde van de dag. Is het nu geen tijd om alarm te slaan? 

*Proest*, ontkracht hier, hier, hier, hier en hier.

Tot zover de eerste twee alinea's, daarna nog meer bombastische eenzijdigheid waar ik u, eloquent reaguurder, verder niet mee wil vervelen en iets over het "menselijke onvermogen om rampen te zien aankomen". Terwijl het toch duidelijk is dat de enige ramp die hier gaande is de intellectuele luiheid van meneer Buruma en zijn grachtengordelgevolg is, die bij de naam ‘Trump’ in collectieve hysterie lijken te vervallen. 

Je zou denken dat na meer dan anderhalf jaar ‘TRUMP HET DERDE RIJK IS IN AANTOCHT’ frame ook voor hen een beetje zou beginnen te vervelen maar nee, de romantiek van het idee van het ‘oprukkende fascisme’ en het spelen van het nobele verzet, waarmee men toch een beetje sjeu kan geven aan het maar matig spannende eigen leven, blijkt toch sterker in aantrekkingskracht dan elke vorm van relativeringsvermogen. 

The 1930s get overused as an analogy because I sometimes think its the only history that some people know." Het vriendje van Ayaan <3, Harvard historicus Niall Ferguson veegde in 2016 al origineel, treffend en genuanceerd de vloer aan met de matige analyses over het fenomeen Trump, in een college waar hij bovendien -in tegenstelling tot de Burumas van de wereld- zijn overwinning voorspelde. Oh, en bonusquote van onze lievelingsprofessor: "(liberals) worst nightmare is not a Trump presidency, it's a successful Trump presidency." Bindende kijktip. Poeh, veel om over na te denken nu!