Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend
24 topics
#the_donald

Wie is Hope Hicks, de nieuwe communicatiedirectrice van Donald Trump?

Donald Trump verslijt meer stafleden dan Peter R. de Vries broekjes, dus om een beetje bij te blijven hier een kort voorstelrondje. De 28-jarige Hope Hicks is aangesteld als hoofd communicatie van het Witte Huis. Hicks is een van de zeven personen die Donald Trump volgt op Instagram en ze komt uit Greenwich, Connecticut, een voorstadje van New York. Ze studeerde aan de Southern Methodist University in Dallas en daar deed ze veel aan de sport lacrosse. In 2012 ging ze werken bij het bedrijf Hiltzik Strategies waar ze voor het eerst in aanraking kwam met JA BOEIEN MOSTERD ok klik op Lees verder

Lees verder

Charlottesville 020! AFA marcheert tegen ALLES

Ze zijn blij hoor, de Antifaksistiese Aksie in Amsterdam. De terreuraanslag van de auto-nazi in Charlottesville is precies waar het andere uiteinde van het hoefijzer naar smachtte om uit de klamme kraakpanden te kunnen komen en de kelen schor te schreeuwen. Internationale socialisten zijn internationaal solidair, dus marcheren de alfamannetjes van het linksfascisme vanavond een beetje op en neer in de hoofdstedelijke Spuistraat, de voortuin van hun thuishonk Vrankrijk. We verwachten een paar honderd usual suspects van AFA (inclusief AFA Noordbrabant die de worstenbroodjes verzorgen), de Zwarte Piet is Racisme-beweging, de Witte Mannen zijn Racisme feministen, de Alles Wat Niet LHBTPTQQQIKEA Is, Is Racisme gendergruppe, De Herenfietsen Zijn Patriarchale Haat framers,  René Danen, Accuzuur Aarslap, wellicht komt Koewinsie nog of hadden ze die nou juist geëxcommuniceerd en natuurlijk is Joke Kierewiet Kaviaar Kuijt van de partij. Misschien komt Anja Meulenbelt ook nog wel even want waarom ook niet. Typisch wel: uiteindelijk is het met dat agressieve, cultuurmarxistische, uitingsvrijheid bedreigende, socialistische "antifascisme" van de SJW's precies hetzelfde als met alle kapitalistische producten van het Amerikaanse imperialisme: het waait vroeg of laat een keer over naar de rest van de wereld. Alleen hebben we toch liever een Bikmek en een paar Naaikies dan gemaskerd extremisme met honkbalknuppels. Awel, veel plezier met de extremistische hoefijzerheisa hoor. Demonstreren is een recht en dat standbeeld van het staatsrecht zouden we nooit willen slopen. Maar houden jullie de boel wel een beetje heel? De stad is niet alleen van jullie.

Ook aanwezig: Eerste stuurman van de renaissancevloot

Social

Man eert voorouders in storm van SJW-agressie

Winnende quote van de agent op het eind: "You want another day like Saturday, don't you? You should be ashamed of yourself!"

Een kleine les, voor wie nog vatbaar is voor een beetje nuance. Niet iedere Confederate flag-zwaaier is een "racist", laat staan een white supremacist. Deze mollige jongeman, we kennen hem verder niet en de video dook ook zonder veel context op, komt op ons niet over als een hardcore nazi. Is ie misschien wel, kun je aan de buitenkant niet zien. Doet hier in ieder geval geen vlieg kwaad. Staat daar gewoon. Teary-eyed. Roerloos. Hij wil zijn voorvaderen eren, mompelt hij in een vriendelijk zuidelijk accent tegen de camera als de politie hem voorzichtig weghaalt uit een toenemend agressief, intimiderend toneelspel dat een paar hysterische SJW's voor zijn neus opvoeren. "They need to know that what they fought for wasn’t slavery or oppression." 

FOUT!, krijsen de SJW's. In de Orwelliaanse ophefstorm over standbeelden, symbolen en de History of the South kan, mág die vlag niet staan voor cultuur, erfgoed en familiegeschiedenissen. Het moet en zal racisme zijn, een vonnis en een vooroordeel dat wordt versterkt door de vaandelzwaaiende teringnazi's van zaterdag. Voor de meelezers van de MSM: de oude man die tussentijds in beeld komt, is geen grand wizard van de KKK die slavernij zit goed te praten. Het is Shelby Foote, een gerenommeerd historicus [onverdachte NYT-link] die de werken schreef waar Ken Burns zijn veelgeprezen documentaire The Civil War [onverdachte Guardian-link] op baseerde, waar beiden veel lof voor oogstten. En voor SJW's en andere 'die vlag is racistisch'-roepers: bezoek eens een Civil War museum, in blauw of grijs gebied. Keus genoeg. Wellicht voorkomt het dat mensen standbeelden omver willen trekken, vlaggen willen verbranden en huilende padvinders willen kapotschreeuwen omdat ze het historisch besef van een sneeuwvlokje hebben.

De moderne geschiedenis is groter dan de klaagzang van individuele kwetsgevoelens. Dat soort post-postmodernisme, waarbij de geschiedenis opzettelijk eenzijdig wordt belicht om grote groepen mensen in het heden te kunnen criminaliseren, leidt alleen maar tot het soort ideologisch extremisme waar totalitaire samenlevingen op gebaseerd worden. Laat die standbeelden lekker staan. Context is beter dan censuur. Altijd.

And so it begins...

Social

Voor de haters. Jimmy Kimmel trasht Trump

Dat was weer... bijzonder gisteravond. Na een weekendje ouderwetse Trump-malligheid leek het er even op dat The Donald maandag bij zinnen was gekomen. Verstandige teksten waarvan je kon denken dat ze dan misschien wel ingefluisterd waren, maar ja, hij sprak ze toch maar mooi uit. Alleen. Toen kwam gisteren. En Trump ging op het einde van een of andere infrastructuur weer helemaal Trump. Oftewel zonder heldere aanleiding beetje onsamenhangend de pers uitschelden. Zouden wij ook doen hoor. Klotepers. Maar wij zijn nou eenmaal niet de president van Amerika. En dat is Trump wel. En het zou voor iedereen behalve nazi's en KKK'ers wel eens fijn zijn als Trump gewoon aan de slag ging met president zijn in plaats van strijden voor nuance in een verhaal over een gebeurtenis waarbij een totale gek met een auto op een menigte inreed nadat zijn geestverwanten met fakkels en nazi-vlaggen door de straten liepen terwijl ze 'Jews will not replace us' scandeerden. Enfin. Jimmy Kimmel legt het in bovenstaande video even haarfijn uit en heeft ook nog een plan. Maak die leipheimer gewoon koning in plaats van president. Zijn we van het gelazer af. Good plan, Jimmy.

Complete Q&A na persco

Inhoudelijke reactie Oom Donald

Social

Foto. KIM IS ER KLAAR VOOR!

Kim is er klaar voor. Guam is bijna guacamole. Kijk 'm zitten, het gedrongen generaaltje met het hoofdstedelijke hipsterkapsel. 

Modieuze bril, beetje bedaagd aanwijsstokje en omringd door legerleiders die in de échte Korea-oorlog van de jaren vijftig al veteranen waren. Nee, dit doet ons echt bibberen. Die kernoorlog komt er eerder dan een kabinet. Bijschrift: North Korean leader Kim Jong Un visits the Command of the Strategic Force of the Korean People's Army (KPA) in an unknown location in North Korea in this undated photo released by North Korea's Korean Central News Agency (KCNA) on August 15, 2017. KCNA/via REUTERS

VIDEO. Duitse immigrant richt bloedbad aan in VS

 

Handig zo'n naar Amerika geëmigreerde überhünd. Als de kat van huis is en een inbreker de spulletjes komt afhalen krijg je Carmageddon I met je beste vriend achter het stuur. Hele huis onder de boevenketchup. Doet ie anders noooooit! In Nederland wordt zo'n hond driewerf een kogel in het brein geïmplementeerd omdat het zielig is voor de inbreker, in 'Murica is het diertje een held en krijgt ie van iedereen schouderklopjes en duimen omhoog. En nu niet roepen dat Duitse herders bloeddorstige creaturen uit de faunahel zijn; wie niet tegen een beetje hondenspierballen kan neemt maar lekker een Akita.

Gezellig geweld. Linkse beeldenstorm en brandende kruizen in de Verdeelde Staten

De nazi-mars in Charlottesville heeft definitief de vinger uit de dijk getrokken in de VS. Na het siegtrumpende smaldeel van extreemrechts is het nu weer de beurt aan de uitersten van debiellinks om zich onder te dompelen in agressieve achterlijkheid. 

Maar dat doen ze met sjieke smaak en historisch besef hoor. In Minneapolis is vannacht (NL tijd) bijvoorbeeld een met hakenkruizen versierde, aan een kruis gehangen witmanpop in Trumpkleding in de fik gestoken. Kruisverbrandingen, weet je wie ook...:

Social

Meer in deze timeline. De kruisverbranding door de verknipte koekoeksklan was het "hoogtepunt" van een 'solidariteitsdemonstratie' met de antiracisme-demo in Charlottesville, georganiseerd door malloten die niet door hebben dat ze aan het andere uiteinde van hetzelfde hoefijzer zitten als degenen die ze zeggen te bestrijden. En ze zijn er nog trots op ook: "I'm here to fight fire with fire", aldus zo'n eencellige. Hetzelfde slag soosjalistiese fascisten was in Durham, North Carolina aan het werk. In de thuisstad van de bedreigde Duke University gingen verbeten witte wereldverbeteraars helemaal ISIS & Taliban op een standbeeld van een Conferedatie-soldaat. Daarna blokkeerden ze KKKruispunten. Want cross traffic is racism, of zo.

Social

Bonusplaatjes: Black power! Witte capitulatie! En niet denken dat het niet overwaait naar ons land. We hadden hier ook al fophef over een paneel van de Gouden Koets en een film over nationale zeeheld Michiel de Ruyter. Het moet eerst nog veel erger worden met de geschiedvervalsing, de boekverbranding en de gewelddadige agressie, voordat het hopelijk beter wordt.

Lees verder

De Breukinator: 'Noord-Korea heeft gewonnen, nucleaire wapenwedloop waarschijnlijk'

Social

HET KWAAD HEEFT GEWONNEN aldus 's lands meest bebaarde geopolitieke duider Remco Breuker, geinterviewd door de meest behaarde radioman. En het is ook wel bepaald spannend allemaal natuurlijk. Iedereen is locked and loaded en heeft zin in fire & fury, behalve Noord- en Zuid-Korea omdat ze weten dat ze allebei stuk gaan als de doomsday switch om gaat. China is ondertussen begonnen met het implementeren van VN-sancties en is gestopt met het importeren van ijzererts, lood, steenkool, vis en goede ideeën. Tegelijkertijd doet Noord-Korea hun tweejaarlijkse ritueeltje van ambassadeurs bij elkaar roepen om iedereen te laten denken dat er iets bekokstoofd wordt. "De Zuid-Koreaanse minister Baik Tae-hyun maakt zich vooralsnog weinig zorgen. Het gaat hier om een terugkerend fenomeen, zegt hij. Twee jaar geleden werd een soortgelijke meeting met ambassadeurs gehouden in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang." EN DAN NOG IETS. U stemde natuurlijk allemaal tegen, maar het is dus erg waarschijnlijk dat de raketmotoren van de van Kims internationale erwtenschieter UIT OEKRAÏNE KOMEN. "North Korea’s success in testing an intercontinental ballistic missile that appears able to reach the United States was made possible by black-market purchases of powerful rocket engines probably from a Ukrainian factory with historical ties to Russia’s missile program, according to an expert analysis being published Monday and classified assessments by American intelligence agencies." Zeg Rutte, WEET U WAT NUCLEAIRE VACUUÜMBOMMEN ZIJN?  Enfin, mocht u toevallig nog wat Noord-Koreanen tegenkomen tijdens een riviertocht, gooi dan gewoon wat snacks naar ze. Vinden ze leuk.

Social

Georgina Verbaan wil UITLEG van Thierry over Charlottesville (en Trump neemt eindelijk afstand)

Kan de matige trol Willem Bosch zich wel hebben laten wegpesten. Gelukkig hebben we Sjors Verbaan nog om de jeune premier van het polderfascisme om verantwoording te vragen voor dingen die 5000 kilometer verderop gebeuren.

Social

Terwijl Trump sneller dan zijn eigen schaduw (t)weet te reageren op een medicijnman die uit een adviesgroep stapt omdat The Donald niet genoeg actie onderneemt tegen nazi's, heeft Terry Berdet nog altijd niet gereageerd op de beschamende gebeurtenissen in Charlottesville. Op die manier kunnen we de Amerikaanse extremistische klassenstrijd natuurlijk nooit lekker importeren naar de polder. Helaas krijgt de actrice annex nrc-columniste vooralsnog geen antwoord van het Nederlandse Kamerlid dat helemaal niets met de oproer in de Verenigde Staten te maken heeft. Goh. Dat eigenlijk-ook-virus werkt helemaal niet zo besmettelijk als sommigen zouden willen.

Update 18u55: Trumpt verkettert de KKK in damage control persco

A day late & a dollar short, zeggen ze dan in Amerika. Wat-ie gisteren had moeten zeggen, doet ie dan toch maar vandaag. Nu is het motief damage control, niet presidentiële moraal. Maar hee. Hij zegt het toch maar leest het toch maar mooi op van zijn teleprompter.

Social

Flowchart. Medialogica na aanslag Charlottesville

Veelzeggend plaatje met flowchart zegt veel. Die nazi's in Charlottesville mogen allemaal aan het gas wegens geef hun zuurstof maar aan leukere mensen. Maar de mainstream media. Die kunnen ook wel een linkse fatsoenspolitie gebruiken.

De Flowchart die Alles Zag

We zijn een dag verder dan de dag ervoor. De nazi's zijn gelukkig weer opgetiefstraalt uit Charlottesville, Donald Drumpf is weer keihard door de mand gevallen als witte supremacisten-katalysator en ook het rechtse internet bedaart weer een beetje na een verhit weekend vol welles/nietes wegkijkerij & whataboutisms. Tijd voor reflectie en om eens naar de media- en commentarenlogica achter de aanslag in Charlottesville te kijken. Want de Fake News Media van de M5M lopen de boel weer behoorlijk hysterisch op te hitsen.

Allereerst. De ideologische mechanismen achter extremisme zijn altijd hetzelfde. Radicale moslims willen andersdenkende bekeren of uitwissen, desnoods met geweld. Radicale linksextremisten en hun SJW krijscoalities willen andersdenkenden het zwijgen opleggen, desnoods met geweld. En extremistische rechtsradicalen willen andersdenkenden uit hun bloedlijnen zuiveren, desnoods met geweld. Verschillende overtuigingen, zelfde aanpak, zelfde soort mensen: dogmatische extremisten met doodlopende eenrichtingsbreintjes die te dom zijn om het verschil tussen agressie en argumenten te zien.

Elke radicale groep heeft zijn eigen apologeten, maar de mediabenadering is bij elke groep opvallend anders. De twee grootste van de drie radicale zuilen komen er namelijk beduidend makkelijker vanaf dan de veel kleinere derde. Gelijke mechanismen, gelijke kappen gaat in de media niet op. De vuistregels, na de lees verder:

Lees verder