Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend
39 topics
#terry_berdet

Geil. NRC-columniste geeft Vijf Reedten aan Thierry Baudet

Social

Nee.  Maar. Echt. Wat zullen we nu beleven? Gisteravond bij Pauw; een Mediahuis-mevrouwtje met kortpittig kapsel, dito Libelle-bril en bijpassend Wehkamp-jurkje ging even full pull wijdbeens voor Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet als VERLOSSER van de vaderlandsche polletiek. Teringjantje Patricia Nog Aan Toe Zeg. Soppender hebben we de vrouwtjes niet eerder gezien inzake de Baudet Bewondering. Hup Thierry. Op naar de 20 zetels!

Bassiehof - Inzake Thierry Baudet in battledress en pang-pang D66

"Ik vind het niet gepast bij dit debat" sprak Kamervoorzitter Khadija Arib dinsdag aan het einde van de middag enigszins voorbarig toen Thierry Baudet in een soort battledress richting katheder liep. De Forum voor Democratie-leider haalde alles er uit wat er in zat. Hij was een deel van zijn speech 'vergeten' op zijn Kamerbankje en dat was zeer tot genoegen van de ANP-fotograaf van dienst want even later konden we kiezen uit een kleine 80 foto's in de beeldbank van het persbureau. Ter vergelijking: van Jolande Sap en haar stekkerdoos uit 2011 zitten er maar twee foto's in het archief. Al zegt kwantiteit niet alles daar de voormalig GroenLinks-leider met haar actie haar partij destijds onvoorstelbare schade toebracht.

Lees verder

Terry onderbroken door linkse dramdocentjes Universiteit Leiden

Enorm verdrietig weer dit hoe dom en drammerig academisch links omgaat met andere meningen dan de "progressieve" orthodoxie. Studenten geschiedenis nodigen Terry uit om te komen praten over wat te doen met je universitaire bul. Leuk, want als iemand een grappige carrière heeft dan is het Terry wel. Van mislukt academicus naar vlammend kamerlid. Het ging niet eens over omvolking of iets dergelijks, maar gewoon over wat te doen in de grote maatschappij als het studeren voorbij is. Lachen toch? Nee, niet voor zuurlinkse debielen die iedereen ten rechterzijde van GroenLinks verklaart tot Hitler. De studenten luisterden allemaal netjes en stellen wat kritische vragen. Prima, keurig, niks aan de hand. MAAR DAN! Juist het lagere onderwijzende personeel - toch vaak aktivisten die uit ellende en onverkwikkelijk karakter nergens anders terecht kunnen dan in een stoffige boekenkast ergens achterin de letterenfaculteit - ging als een stel kleuters zitten joelen en bulderlachen achterin de zaal. Zo enorm sad. "Volgens Esther van Landeghem (ONS) was de docenten vooraf gevraagd om tijdens de bijeenkomst in debat te gaan met Baudet. ‘Dát hebben ze afgewezen, maar vervolgens zaten ze wel te gniffelen en onderbraken ze de lezing, waardoor studenten hún bijdragen niet durfden te geven. Ze kozen voor een laffe onderbreking.’ ‘Deze docenten hebben ook nog eens niet betaald’, weet assessor Olivier Fajgenblat. Toegang tot de carrièredag kostte drie euro. ‘Toen ze gewoon naar binnen liepen, durfden studenten hen niet te weigeren’, zegt Fajgenblat. ‘De machtsverhoudingen liggen complex." Helaas noemt de Mare (universiteitskrantparel van Leiden) geen namen en rugnummers, maar het is wel weer ontzettend jammer dat de zogenaamd intellectueel hoogstaande promovendi en postdokkertjes weer minder volwassen blijken dan hun negentienjarige postpuistenpuberale pupillen. Ook is het weer mooi om te zien dat englinks niet met de academische vrijheid van denken en spreken om kan gaan, maar dat wisten we na de 20e eeuw al. Dat Leiden maar voor altijd een bolwerk van vrijheid mag blijven - dus een beetje rechts, want links en vrijheid gaan samen als haring en slagroom.

Brigadier Baudet maakt het partijkartel weer pissig (en dat is smullen voor het plebs)

Het staat in talloze artikelen beschreven, maar velen wisten het niet: Onze Jongens en Meisjes kopen hun eigen kisten, scherfvesten en handschoenen. Baudet liet het zien. Ogen gingen open. Maar de MSM en het Partijkartel werden boos. Want Baudet.

Social

Als de democratie een marktplaats voor ideeën is, dan was Thierry Baudet tijdens het Hennisdebat de beste koopman. Hij verscheen ten tonele in een camouflagevest en met een paar legerkisten in de hand. Liep nog even - opzettelijk? - terug omdat hij een velletje tekst vergeten was. En begon toen, terwijl iedereen de adem inhield danwel onmiddellijk boos werd omdat hij over de rug van twee dode militairen een verkleedpartijtje hield, aan een betoog dat hout sneed, inhoudelijk on topic was en de pijnpunten van onze militaire tip of the spear feilloos blootlegde. De verwrongen blik van Jeanine Hennis sprak wat dat betreft boekdelen. 'Onze Jongens hebben slecht materiaal, en kopen dus maar hun eigen spullen om zich veilig te houden', zo legde Baudet uit aan de hand van zijn verkleedkist, 'en dat is de essentie van de ellende bij Defensie'.

Social

Nou. Toen was het bal. NPO'ers, MSM'ers, D66'ers: iedereen en z'n Baudet hatende buurman pislink ende woedend natuurlijk. Want Baudet. En hoe durft ie. En het gaat Hem alleen maar om Hem. De hufter! De ijdeltuit! De schmierende toneelspeler! Zie Marcia Luyte (PvdA, Buitenhof) hierboven. Zie D66 Kamerleden Sjoerdsma en Verhoeven. Scroll eens door de timeline van deze D66-voorlichter. Zelfs JanD werd boos, en haalde zoals zovelen de Jolande Sap stekkerdoosvergelijking van stal. Onterecht en onjuist.

Social

De Stekkerdoos van Sap was lege symboliek. Een metafoor die letterlijk werd uitgevoerd, maar die niets betekende. Het betoog van Baudet was inhoudelijk, zijn outfit ondersteunde het verhaal en de feiten waren correct. De beelden gingen niet voor niets keihard op het web met alleen al in ons netwerk (GS, Dumpert, GS Facebook) meer dan een miljoen views. Da's drie keer Buitenhof in een paar uur. En wat we daarop op internet zagen, was dat bij heel veel mensen het licht aan ging. 'Is het zó erg?' Kijk bijvoorbeeld eens naar de instemmende reactie van deze Afghanistan-veteraan, maar vooral naar de reacties op zijn tweet. Mensen stellen vragen, zijn verbaasd, leren voor het eerst over deze absurde tekorten en spreken hun afschuw uit. Dat heeft Baudet gedaan. En militairen reageren, op social media en in de comments:

Dumpertcomment

Natuurlijk waren er ook militairen en veteranen pissig op de performance van Baudet, maar we konden ons niet aan de indruk onttrekken dat zulks meer te maken had met de man dan met zijn missie. Soit, best begrijpelijk dat je een hekel hebt aan Baudet. Het is ook zonder verkleedkist niet zelden een clown - die vooral optreedt voor zijn eigen vermaak en voldoening.

"Maar hij deed niet mee aan de rest van het debat", klonk er ook nog. Klopt. Waarschijnlijk, maar dat is gissen, had hij zich totaal niet ingelezen in het OVV-rapport. Maar waarom zou je ook in zulke uitgebreide ambtelijke onderzoeksreflecties op haperingen in het uitvoerend beleid duiken, als je wel bent ingelezen in wat de praktische gevolgen zijn van defensiebezuinigingen voor onze boots on the ground. Baudet had derhalve aan vierenhalve minuut genoeg om zijn punt te maken.

Wint Baudet hier persoonlijk mee? Jazeker. Wint zijn partij hier propagandapunten? Uiteraard. Was de Tweede Kamer weer eens het decor voor een facebookfilmpje ter meerdere eer en glorie van hemzelve? Ongetwijfeld. Maar zijn verhaal klopte. Het raakte een snaar. Het entameerde een massa buiten de Binnenhofbubbel en de echokamers van de mainstream media. En de minister vertrok.

"Marketingdemocratie!", werd er gepikeerd geroepen. Sure. Maar dat doet de vvd ook, met hun 'kom een bakkie doen' koffiekarretjes waar ze de valse indruk wekken dat ze naar je luisteren. Of de PvdA, met hun deur tot deur rozenverkoop. En alle andere partijen op het Binnenhof doen het ook, iedere dag. Alleen verpakken zijn hun marketing in voorlichterstaal die net zo lang gewikt en gewogen wordt tot het voorschrijft wat zij, de verkooppraatjesmakers, willen dat jij, de kiezer, er in leest. Zodra een marketingdemocraat echter zijn saaie grijze pak en dito sprekerstoon van zich afwerpt en met veel poeha in een camo-vest het spreekgestoelte bestijgt, begint ineens iedereen te steigeren. 'Ja maar wacht eens even, deze populist staat een politiek praatje voor zijn eigen partij te houden!' Natuurlijk. Dat doen ze toch allemaal? En bij het Hennisdebat deed Baudet het als beste.

Op de democratische marktplaats voor ideeën had hij de beste presentatie. Daarmee bracht hij de Kamer naar de koffieautomaat. En bij de koffieautomaat spraken de mensen over de pijnlijke praktische gevolgen voor onze militairen, die met een slechte uitrusting hun leven moeten wagen voor ministers die om politieke redenen in Mali willen zijn. Want het verhaal klopte en sloeg daarom aan. (Als het niet klopt, zoals zeg maar het meeste wat DENK bijvoorbeeld roept, dan slaat het ook aan maar dan prikt iedereen er doorheen. Want in tegenstelling tot wat pers en politiek vaak lijken te denken: de meeste mensen zijn niet dom of gek.)

De winst voor Baudet? De meer dan een miljoen mensen die hem met zijn legerboots en groene bodywarmer hoorden spreken, zagen daarna de minister de verantwoordelijkheid nemen voor gemaakte fouten, en opstappen. Het leek wel of hij haar eigenhandig uit haar stoel schoot, want ontelbaar veel meer mensen zagen wel zijn filmpje maar niet het hele debat, terwijl iedereen aan het einde van de avond wel vernam dat Hennis ontslag nam. Daarom is het partijkartel pissig en daarom zijn de MSM aan het morren: de electorale bonus-bijvangst van dit debacle voor de vvd, verdwijnt in de vestzakken van Thierry Baudet. De fascist, de xenofoob, de Kultur-Kraker van Koolhaas.

Waarom wij dat allemaal zo vermakelijk vinden? Omdat wij weer een mooi inkijkje kregen in het partijkartel en de media-mores. Dankuwel, dames en heren grijze muizen, voor dit stekkerdoosmomentje. Op naar het volgende toneelstukje van Thierry, de meest verfrissende ijdeltuit van de Tweede Kamer, die weet hoe je de democratie uit de klauwen van het partijkartel en haar mediamachine trekt, en terug naar de mensen brengt.

Verkleedpartijkartel! Brigadier Baudet spreekt in legerkleding bij #Hennisdebat

Eerst denk je 'is dit LOL of WTF' en je neigt naar het laatste. Het gaat over dode militairen - niet echt het moment voor een lolletje in de Kamer.

Maar Brigadier Baudet had een inhoudelijk sterk betoog over zijn outfit, op feiten gebaseerd, zoals vaak beschreven in artikelen over defensietekorten. Geen goede laarzen. Geen goede scherfvesten. Helmen die gedeeld moeten worden. Militairen die hun eigen spullen moeten kopen. Hennis keek er heel wrang bij. Op de publieke tribune werd geklapt. Maar dat mocht niet van de voorzitter...
Debat: Eerste termijn voorbij. Dinerpauze tot 18u30. Dan antwoorden van Hennis. Inlezen hier. Teruglezen daar.

Update: Tom schoot Brigadier Baudet aan in de Wandelloopgraven

Philip Huff snapt zijn Gooise haatmoeder niet

God wat een treinongeluk van een "essay" weer in de Volkskrant vandaag. De verder niet bijster intelligente of interessante romannetjestyper Philip Huff vraagt zich af waarom de rijke tatta's uit het Gooi op Terry stemmen. Met behulp van de "grote denkers" als Yuval Noah Harari en Daniël Kahnemann (u weet wel, van die grote stapels bij de Bruna op het station, tussen de scheurkalenders en de huisvrouwenlectuur) probeert hij zijn eigen moeder te begrijpen, die nogal lovend was over de vleugelneuker. Portee van het betoog: Gooise mensen zijn stom want ze hebben al het geld van de wereld maar kunnen niet delen met dobbernegers. Ook zijn ze stom omdat ze tegen open grenzen zijn maar wel vijf keer per jaar de wereld rondvliegen. Als ze nou allemaal nou zouden deugen dan zouden ze niet op Terry stemmen, maar gewoon eerlijk hun poetjes delen. Zucht. Het is zoals altijd bij dit soort tuigschrijvers geen poging om dingen te begrijpen, maar om de mensen die hij omschrijft te dwingen tot een uiterst simplistische progressieve moraal. Onder de vlag van een vraag een betoog houden, het blijft een ziekelijke gewoonte. Jammer Huffie, we trappen er niet in. Bovendien snapt hij er niks van: het gaat niet om het geld, het gaat om de cultuur. Huff snapt gewoon echt niet dat juist die progressieve monocultuur van altijd maar het ideaalbeeld van de mensheid stellen op de verdrukte hoofddoekneger zo slecht valt bij mensen die de economische ruggengraat van het land vromen. De dwingende multiculturalistische moraal van "verbinding" gaat er gewoon niet in, in het Gooi - het geld kunnen ze prima missen, maar dat ze gedwongen gezellig moeten doen met achter de kinderwagen schuifelende kopvodden en opgeschoren tuigmocro's gaat er gewoon niet. 

Het hele idee van een "rainbow nation" waarin iedereen blij en solidair is (en dat mag wat kosten) op puur culturele gronden is een illusie en is alleen relevant voor een overgesubsidieerd kliekje beleidsmakers, academici en beroepsslachtoffers. Sterker nog: Gooise mensen hebben totaal geen probleem met dokken voor dingen waar ze geen zin hebben. Onkruid? Tuinman. Lastige kinderen? Remedial teaching, bijles, summer schools in het buitenland en als ze oud genoeg zijn worden ze gewoon met een enorme zak geld en een koophuis over het hek getyfd in Amsterdam (waar ze dan weer domme progressieve dingen gaan doen aan de UvA, maar dat terzijde). Meer dan 50% belasting betalen om geen last te hebben van Andere Mensen doen ze dan ook graag: daarom moet je Gooise mensen ook niet de hele dag krampachtig willen laten verbinden op het culturele vlak. Het progressieve systeembombardement in de Kamer, in de media en op de televisie werkt daarom averechts. Nee, de average tatta wil niet de hele tijd als ie naar de opera gaat een ingelast stuk over vluchtelingen. Nee, men wil niet in elke weekendbijlage interviews met "allochtone rolmodellen" over hun afkomst en waarom hun verhaal de criminaliteit op de binnenlandpagina's van hun stamgenoten een paar bladzijdes eerder zou moeten compenseren. Nee, men wil niet continu geconfronteerd worden met "de andere, onderbelichte kant van de islam". 

Men weet in 't Gooi instinctief donders goed dat bepaalde culturen (namelijk, die van de blanke bourgeoisie) wel tot economisch succes en welstand leiden en dat de corrupte culturele patronen van buiten die welvaart bedreigen. Dat schrijft Huff laatdunkend weg als "culturisme", maar helaas is het nu eenmaal zo dat er wel degelijk culturele gronden zijn waarom de witte Nederlandse bourgeoisie een samenleving op kan bouwen met Volvo's en rietgedekte huizen en waarom West-Afrikaanse zonnebrillenverkopers dat niet doen: om dezelfde reden dat Arabieren geen auto's bouwen en Japanners wel. De progressieve monocultuur van de Huffjes die dit verschil moord vindt en zoveel mogelijk probeert uit te bannen door het culturele kompas op de grootste gemene deler te zetten (de exotische, geïmporteerde mohammedaanse onderklassecultuur) wekt instinctief weerstand op bij de witte bourgeoisie. Binnen de UvA-achtige denkers van het land is het stellen van de vraag over de auto's, de Arabieren en de Japanners een dusdanige intellectuele doodzonde dat het maar wordt afgedaan met een korte verwijzing naar een of andere studeerkamergeleerde (in dit geval de nieuwe darling, Harari, maar daar kun je net zo goed Chomsky of wat van de Frankfurter Schule invullen) die in zijn kamertje bedacht heeft dat de westerse cultuur slecht is en dat een vaag idee van multiculturalisme heus veel beter is. Jammer genoeg voor de Huffjes trappen de mensen buiten de progressieve cultus niet in deze intellectualistische sofistiek: die leven gewoon in een cultuur, in plaats van dat ze uit een soort modieuze geborneerdheid verklaren dat ze "boven" de foute thuiscultuur staan. Kortom, de moeders van de Philipjes stemmen inderdaad Terry (en vroeger de Bolk) uit angst om de basis van hun welvaart, de cultuur van de bourgeoisie, te verliezen. Dat is maar goed ook:  stel je voor dat ineens alle gewone witte mensen in Nederland er de huwelijkse trouw van de Antilliaan op gingen nahouden, de Somalische werklust zou cultiveren of het Marokkaanse subsidienepotisme zou nastreven. Het land zou in het honderd lopen. 

Kortom, de culturele strijd om gender en cultuur, aangewakkerd door een progressieve kliek post-puberale bourgeoiskindertjes is niets anders dan een soort ongelijke Oedipale afrekening met pappie en mammie. Verdrietig zeg, zo'n thuissituatie. Jammer dat Flippie Huff zo'n culturele oorlog moet voeren tegen zijn moeder en haar tennisvriendinnen. Gelukkig heeft dit pseudofreudiaanse gefriemel wel degelijk  effect op de verhoudingen in het land: door de drammerij van het urbane moderne links schuiven de gewone mensen met een baan in de provincie steeds verder op naar rechts. 37 zetels en een beetje voor links, een prachtig resultaat van 40 jaar dwangmatige verbinding met het kleedjesvolk. Eigenlijk zou de progressieve kliek in de Azijnbode eens wat meer durven loslaten, om te voorkomen dat de conservatieve reactie op het progressieve fanatisme verder doorzet. Gewoon niet meer de hele dag drammen over gender en inclusiviteit en diversiteit zou het beste zijn wat progressief links kan doen: de rijke tatta's betalen toch wel netjes hun belasting, ze hoeven alleen niet de hele dag overtuigd te worden van hun foute witheid. Misschien dat het dan toch weer eens een keer gezellig wordt in huize Huff.

ONTMASKERD! Ware aard van Thierry Baudet komt boven

Je hoort ons niet zeggen dat Thierry Baudet een hoogbejaarde, antimodernistische kunstsnob is in het lichaam van een jeune premier.

Maar Thierry Baudet zal zichzelf best omschrijven als hoogbejaarde, antimodernistische kunstsnob in het goddelijke lichaam van een jeune premier (dat goddelijke is zijn eigen toevoeging - red.). En derhalve gaat de kapitein van de renaissancevloot verder dan Lange Buma-Marsen naar het Rijksmuseum, Pechtoldiaanse Spruitjesplicht en klassikale Wilhelmus-karaoke. Want je moet eerst breken voor je kan bouwen en dus begint Baudet een beeldenstorm tegen postmoderne kunst. Polemisch dan hè, niet op de IS/SJW-manier. In een rant (althans, we denken dat het een rant is want wij spreken geen hoogcultuurs en al helemaal geen Franse namen) op de website van zijn politieke partij roept hij op het KUNSTKARTEL te gaan breken. Jawel, dat schijnt er dus ook al te zijn, het is een kitscherige nageboorte van het postmodernisme en het verzet tegen dat kennelijke kwaad bevindt zich op een piepkleine expositie in Parijs,  alwaar "wellicht een eerste stap richting de herwaardering van schoonheid binnen de kunsten" kan worden gemaakt. Sure, wij kotsen op zich ook wel op het luidruchtig gevierde maar van chronisch lege emoties doordrenkte postmodernisme in de politiek en het publieke debat, maar in de kunst kan het ons dan weer geen kudt schelen [kleineletter-disclaimer: zolang er niet te veel subsidie naar talentloze vrijeschoolgeluiden en egomane montessorischildermeuk gaat] want wij vinden moderne kundtst-projecten vaak gewoon heel leuk en ludiek en zeker als ze in protestverpakking worden geëxhibitioneerd aan een groot publiek of verwarren we nou moderne kunst met (dis)functioneel naakt? Maar enfin. Onze zondagse Ravensburgerhobby en liefde voor activistisch bloot is dus niet Thierry's idee van Kunst met een grote K en daarom gooit hij zijn masker als Kamerlid af om revisionistisch ten strijde te trekken. De Forum-aanhang zit vast enorm te wachten op kunstkwezelarij dus hup, te paard schildersezel!

Thierry Baudet: "Nederland stevent af op eerste heteroseksuele premier sinds 2010"

Astemblief, een gratis printbare ansichtkaart uit de Hitkrant voor de fanboys en girls. De voor Alexander Pechtold onbegrijpelijke en onmogelijke woordcombinatie gooit Thierry Baudet er gewoon uit: "Ik word de nieuwe premier van Nederland." Staat allemaal als quote in de Santegoedsbode (Bl€ndl€) en dus is het waar. Eet kont, Mark Rutte! "Straks? Snel. En niet misschien, maar zeker. Daar ga ik voor. Er gaat een hele hoop veranderen als ik premier word." Dat iedereen het weet. O ja, Thierry is naar eigen zeggen niet homoseksueel. Krijgt zinkend schip Nederland weer eens een heteroman als kapitein. Ook leuk.

PS Harry de Hengst wil voor Thierry de Eerste Kamer in. Meh.

Ironisch. Voetbalkartel sluit zich aan bij de Terry

Ach, het Schorem voor Demagogie. Opgericht door elitaire baasjes om de elite een les te leren. Is het dan raar dat Willem van Hanegem zich bij de partij aansluit? Nee. Bij voetbal gaat het net als de politiek: er zijn 17 miljoen mensen die prima weten welke koers de nationale ploeg moet varen, maar een klein kluppie van kartelista's (Ome Louis, Penis Lawyer, Leo Handafhakker) heeft de touwtjes stevig in handen. Met Wim van Hanegem is het FvD dus wéér een lid van een traditionele mandarijnenclub rijker. Alle 17 miljoen bondscoaches op de bank nu! Breek dat kartel! 

Verzin een bijschrift bij de foto die het niet haalde

Wij komen niet voorbij de blik van Hiddema, die een schitterend geportretteerde speelse minachting voor de frivool gestoffeerde komkommerschijven op het hoofd van Liesbeth van Tongeren niet kan onderdrukken.

Social

Maar jelui weet vast wel een goed bijschrift bij deze plaat van een oude bok en het groenlinkse blaadje.