Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend
15 topics
#terry_berdet

Wie is hoe opgedroogd? Politici tien jaar later

Tien jaar geleden. De PvdA was nog een politieke partij, fipronil en vrouwenvoetbal bestonden niet en regenboogmensen werden homo genoemd. Maar hoe zijn onze politiek leiders opgedroogd (2007-2017) en wie zou u doen?

Kereltje Pechtold (D666)

Sybrand van Haersma Buma (CDA)

Tunahan Kuzu (DENK)

Lodewijk Asscher (PvdA)

Geert Wilders (PVV)

Mark Rutte (vvd)

Marianne Thieme (Dieren)

Emile Roemer (Communistische Partij)

Henk Krol (50Plus)

Kees van der Staaij (SGP)

Jesse Klaver (GroenLinks)

Wie zou u doen?

U MOET KIEZEN


Poll is Verlopen.

Wie zou u doen?

U MOET KIEZEN

De 10 lekkerste mediajongetjes

Boy George? Is dat jij?

Mannen in de media: ze kunnen niks of ze hebben het over voetbal. Maar, zijn ze ook lekker? Vrouwen mogen die vraag niet stellen van GS, want schandelijk seksisme. 

Maar als zelf kneiterlekkere lesbi-GS-groupie zijnde mag het heerlijke mediaspul best even langs de ero-feministische 'zou je hem als lesbo doen als je voor één dag hetero was'-meetlat. Toch, dames?

10. Jan Roos

Heerlijk eerlijk blank, blozend en bol. Guitig blotenbillengezichtje onder kek matrozenpetje. Zegt waar het op staat en dat is 'STEM VNL!' Waarvan akte. Grossiert tegenwoordig in tendentieuze, nodeloos kwetsende YouTube-filmpjes en trekt daarmee miljoenen kijkers dus bakken met adverteerdersgeld. Jammer dat hij zijn ringbaard heeft afgeschoren, dat was pas écht sexy! 

9. Michael van der Galiën

Nederlandse David Brent look-a-like en Nederlandse David Brent anyway. Hoofdredacteur van Joshua Livestro's De Dagelijkse Standaard, een site voor genderneutrale intellectuelen die het graag over kunst en cultuur hebben. Maakt net als Jan Roos YouTube-vlogjes, beeldvullend met zijn hoofd voor een met vaseline volgesmeerde lens, die gaan over gezellige ditjes en datjes om en in het huis. Heeft wél ringbaard, en geen kleintje ook, dus veel meer sexy dan Jan Roos.

8. Thierry Baudet

Lavendelknuffelend succesmeisje in de Tweede Kamer. Wil Nederland het nieuwe Avondland in loodsen maar niet nadat alle ongewenste smetten homeopathisch zijn wegverdund. Heeft gebeeldhouwde kop als een Griekse God, net als Gordon dus, en weet als geen ander wat vrouwen écht willen. Wij dromen: Thierry die, languit gestrekt op onze redactietafel, ons 'neen' niet accepteert en gewoon doet wat wij als vrouw inderdaad echt willen. Altijd willen. Allemaal. Wel jammer van die baard nu trouwens, zo is het net Kustaw Bessems.

Lees verder

Georgina Verbaan wil UITLEG van Thierry over Charlottesville (en Trump neemt eindelijk afstand)

Kan de matige trol Willem Bosch zich wel hebben laten wegpesten. Gelukkig hebben we Sjors Verbaan nog om de jeune premier van het polderfascisme om verantwoording te vragen voor dingen die 5000 kilometer verderop gebeuren.

Social

Terwijl Trump sneller dan zijn eigen schaduw (t)weet te reageren op een medicijnman die uit een adviesgroep stapt omdat The Donald niet genoeg actie onderneemt tegen nazi's, heeft Terry Berdet nog altijd niet gereageerd op de beschamende gebeurtenissen in Charlottesville. Op die manier kunnen we de Amerikaanse extremistische klassenstrijd natuurlijk nooit lekker importeren naar de polder. Helaas krijgt de actrice annex nrc-columniste vooralsnog geen antwoord van het Nederlandse Kamerlid dat helemaal niets met de oproer in de Verenigde Staten te maken heeft. Goh. Dat eigenlijk-ook-virus werkt helemaal niet zo besmettelijk als sommigen zouden willen.

Update 18u55: Trumpt verkettert de KKK in damage control persco

A day late & a dollar short, zeggen ze dan in Amerika. Wat-ie gisteren had moeten zeggen, doet ie dan toch maar vandaag. Nu is het motief damage control, niet presidentiële moraal. Maar hee. Hij zegt het toch maar leest het toch maar mooi op van zijn teleprompter.

Social

Bassiehof - Nog even over Gerard Spong de fatshamer (en maffiabaas-verdediger)

Alleraardigst dubbelinterview in de Volkskrant dit weekeinde met strafpleiter Gerard Spong en strafpleiter/Kamerlid Theo Hiddema.

Zoals die jongens zijn, las het stuk; messcherp, elkaar de loef afstekend met hun Rolls Royces, Jaguars en Rovers, kwinkslagen all over the place.  Scherpe geesten van oorsprong, retorisch tot de tanden bewapend door decennialange training in de rechtszaal. Wel opmerkelijk dat Spong een serveerster van het Pulitzer hotel fatshamede – "bij wie alles overal uitpuilde, olifant" - en op haar ontslag aandrong. Meer bizar dat het Amsterdamse hotel in hetzelfde artikel ontkende dat het zo gegaan was. Dat zou kunnen betekenen dat Spong de hele kwestie heeft verzonnen. Dikke mensen hebben ook rechten maar daar laat de strafpleiter zich overduidelijk weinig aan gelegen. Verder wat Annabel Nanninga zegt.

Befbravoure
Spongfans zullen zijn opmerking ongetwijfeld typeren als befbravoure, deze mededeling staat natuurlijk wel haaks op de woorden die hij het graagst ventileert in de vaderlandse talkshows. Geert Wilders deugt niet, Powned deugt niet en aangifte zou welkom zijn.

De maffiabaas en zijn advocaat
Wat ons brengt op het verhaal van de maffiabaas en zijn advocaat. Nog niet zolang geleden gingen er verhalen rond over iemand met banden met  de Siciliaanse maffia die dikke vrienden was met de premier in een uithoek van het Koninkrijk. ‘Casino-ondernemer’ Franceso Corallo was erg dik met Gerrit Schotte, zo dik dat ze zich samen schuldig maakten aan belastingfraude, omkoping en witwassen.

Spong wilde SP-Kamerlid Van Raak voor het hekje
SP-kamerlid Ronald van Raak vond dat problematisch en maakte zich in de Nationale Vergaderzaal (Samen met VVD-Kamerlid André Bosman) druk over de kwestie en wist Koninkrijksrelaties-minister Ronald Plasterk (PvdA) zover te krijgen een onderzoek te gelasten. En dat wierp zijn vruchten af. Schotte is inmiddels veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf, Corallo wordt uitgeleverd aan Italië.

In de tussentijd schreef Van Raak meerdere columns over de kwestie en noemde Corallo een ‘maffiabaas’. Dat kwam hem op een aanklacht van Spong te staan namens cliënt Corallo. Uiteindelijk besloot het Openbaar Ministerie die aangifte niet in behandeling te nemen wegens totaalwaanzin.

Geheime agenda
Gerard Spong: zelfbenoemd deugmens of nationaal debatpiraat met geheime agenda qua Rolls Royce Phantoms?

Vooral strafpleiter die een Tweede Kamerlid de mond wilde snoeren.

Advocatenduel: Hiddema vs Spong in Volkskrant

Bemmende leestip voor als u een fan van de Hiddemeister bent of als u iets anders bent.

Maar eerst even wat nieuws uit plastisch-chirurgische hoek: Hiddema heeft zijn oogleden laten liften en het resultaat is - hoe zeg je dat - opvallend. Je zou ook kunnen zeggen dat de nummer 2 van het Forum voor Democratie er nu uitziet als de pedofiele broer van de baron van Bassie en Adriaan maar dat is dan weer een beetje onaardig. Hoe dan ook, die leestip dus. Want Hiddema deelt in een tweegesprek met Gerard Spong (advocaat die vindt dat slechte moppen strafbaar zouden moeten zijn) in de Volkskrant een paar rechtse directes uit van hebben wij u daar. En dan schiet Spong ook nog eens fijn in een zijn eigen voet. 's Lands strafpleiterigste schizofreen stelt namelijk dat haatzaaien strafbaar moet zijn, maar ondertussen roept hij wel Wilders=nazi, Baudet=nazi, dikke mevrouw bij hotel=olifant. U zegt dikke mevrouw in hotel=olifant wat is dat nou voor een ordinaire belediging? Nou en dan schudt Spong een (volgens het betrokken hotel gelogen) anekdote uit zijn mouw waarin hij trots vertelt dat hij die dikke mevrouw door het hotel heeft laten ontslaan. Leuke man die Gerard. En dan hebben we ook nog deze magistrale quote van Hiddema over Denk. "Nu wil ik hen niet vergelijken met strafklanten, maar ik herken er wel veel van. Turken, Marokkanen, Denk. Het zijn kwajongens, maar ze maken er wat van. Ze zitten met z'n drieën in een bondgenootschap en hebben er zin an, arbeidsvreugde. Ze zijn ijverig hoor, dienen veel moties in. Af en toe met een taalfout, maar dat maakt niet uit. Die drie rakkers hebben mijn hart gestolen. Het zal me een worst wezen wat voor kleur ze  hebben, ik voel me prettig bij dat trio." Gewoon genieten dus. Hadden we trouwens al gezegd dat Hiddema zijn oogleden heeft laten liften? 

Social
Social

Peiling: Renaissancevloot nu even groot als PvdA

Sociaal Democratie? Kun je dat eten?

Social

NOU THIERRY EN THEO WEL WANT DIE LUSTEN HET RAUW. Ze waren natuurlijk al in full retreat, maar de Renaissancevloot kannoneert zelfs die droevie kudtsloepjes even volledig naar de eeuwige vrede. En peilingen zijn heilig dus wij sorteren ons alvast voor op Baudet I.  MinPres Thierry en MinJust Theo te paard op het bordes. Yernaz minister van Buitengewone Zaken wat alle overige dossiers dekt en voor de rest gewoon weer wat FLAIR in de tent. Asscher is puur uit schrik al vanaf 20 juli stil. Tijd om Cohen van stal te halen. Die doet het tenminste nog. 

Social

Grundwerg: 'Houdt u van vrijheid? Ga met een koran de straat op tegen jihadist Baudet!'

Een trol (mv.: trollen) in een internetomgeving is een persoon die op Usenet, fora, websites of chatkanalenberichten plaatst met het doel voorspelbare emotionele reacties (bijvoorbeeld woede, irritatie, verdriet, of scheldpartijen - ook wel flames genoemd in internetjargon) van andere mensen uit te lokken, opzettelijk verkeerde informatie (desinformatie) te geven of zichzelf expres anders voor te doen. De trol zaait onrust door mensen tegen de haren in te strijken. Zo zal een trol op een niet-rokers-forum telkens weer beginnen over hoe prettig roken is. Ook zal een trol een bepaalde beroemdheid afkraken op de fansite van de betreffende persoon, of op een politiek forum een mening geven die conflicteert met de mening van de meerderheid van de gebruikers daar. Sure. De wikinitie van trollen is helder. En Grunberg lijkt aan de definitie te voldoen. Op één belangrijke afwijking na: Als hij echt zou willen trollen met dit soort teksten, dan zou hij zijn  pennebraakseltjes voor ons moeten schrijven, niet voor de voorpagina van een krant wier stekeblinde lezersschare ze elke morgen met smakelijke instemming met de ontbijtgranen mee naar binnen schuift.  Oftewel: we zien heus de hyperbool wel, maar we vrezen toch een beetje dat-ie ieder woord van deze brakke letterbrij echt meent.

LOL. PvdA-professor mag in AD vertellen dat partijkartel niet bestaat

Social

Oh Algemeen Dagblad. Wat ben je toch een luis in de pels van de zittende macht. Even lekker die blaaskaak van een Thierry Baudet wegzetten met bunkerharde feiten over het partijkartel. Dat bestaat helemaal niet, aldus twee politici die zelf betrokken waren bij de aanstelling van een burgemeester. Kom op AD. Dat is toch een beetje aan OJ vragen of OJ het gedaan heeft. Of aan Willem Holleeder of Willem Holleeder het gedaan heeft. Eigenlijk zou je het ook kunnen vergelijken met aan Joran van der Sloot vragen of Joran van der Sloot het heeft gedaan. Of aan Marc Dutroux... Nou ja. U snapt 'm. Niet echt handig dus. Maar gelukkig heeft het AD deze vraag ook nog voorgelegd aan een super objectieve en aan geen enkele politieke partij gelieerde professor van de VU. Ene André Krouwel. Gelukkig maar. Als André Krouwel zegt dat het allemaal in orde is en dat het partijkartel niet bestaat zal het wel zo zijn. Dat is namelijk een professor en hij is helemaal niet actief geweest voor de PvdA. Oh wacht...

Ga met Terry Berdet naar voetballende vrouwen

Social

Kijk nou, zijne excellentie eminentie toekomstig premier seigneur Sjerry Berdet. Blijkt de Terry toch niet zo'n godsgruwelijke grafhekel te hebben aan vrouwen, zoals iedereen zo dwangmatig uit dat romannetje van hem probeert te trekken. Sherry kijkt onder het genot van een glaasje rood gewoon graag naar vrouwen die zichzelf uitsloven. Hij moedigt ze zelfs aan, potverdikke. Ondertussen is het voetvolk van Thierry samen met de online stoottroepen van de Partizanen uit Venlo druk bezig een stukje geannexeerd socialmedialand terug te veroveren op GroenLinks. En ja, de vvd probeert het ook wel met die quasi-grappige beeldenkots en die Facebook-livegesprekjes met Klaas Dijkhoff, maar de meeste vvd'ers berekenen hun belastingvoordeel nog gewoon door met een zakcalculator. Kansloos, dus. Anyway, wie met de Renaissancevloot naar Enschede wil varen om aldaar de Zilvervloot te ondersteunen, moet gewoon even doen wat Sjerrie zegt. Of kijken naar EenVandaag, waarin hij haarfijn uitlegt dat de bal-loze vvd genderneutraal is geworden.

Social