Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend
153 topics
#terry_berdet

Internetfenomeen "FvD-meisje": linkse wijven zijn zuur omdat ze geen sugar daddy hebben

Ah Youtube en FvD, wat een gouden combinatie. Wat we nou toch weer hebben gevonden: een soort meisje uit een soort Japanse horrorfilm met een raar hoofd uit een brainwashcultus en dito stemmetje dat hilarische dingen zegt ten faveure van de Grote Leider. Zo intoneert ze dat veel wijv0n links zijn, omdat deze geen man hebben die voor ze zorgt. Dat, met korzelige beelden en vreemde montage. Helemaal af, niets meer aan doen! Helaas heeft dit hertje al een vriend uit de jaren '70, maar gelukkig zijn er steeds meer FvD-mokkols op zoek naar een beetje man. Linkse kechs kunnen zich trouwens melden bij de Tweede Kamer om in aanmerking te komen voor het sugardaddyschap van de immer alleengaande Thierry B. (altijd alleen maar verliefd op zichzelf) en de recent weer lekker single geworden Hiddemeister. 

Het onderwijs is links en dat is helemaal niet erg

Le jeune premier Thierry Baudet is een eenmanskruistocht begonnen tegen het "linkse onderwijs" in Nederland en dat is eigenlijk Frans voor het volgende: de universiteit hoefde al niet te veel te weten van Terry toen het nog een aardige D66'er was, vond hem een beetje raar toen ie onder de vleugels van prof. Paul Cliteur verder tijpte aan zijn dromerige, vlaggetjesbeffende fapperije op de 19e eeuw proefschrift over "oikofobie" en lazerde hem subiet naar buiten als postdoc wegens niks kunnen. Jammer. Zoals elke goede klaaglaaf betaamt wijt den Terry het niet aan zichzelf en aan zijn gebrek aan wetenschappelijke precisie, maar aan het "systeem" dat zogenaamd "links" zou zijn. 

Dat is misschien ook wel zo: het onderwijs is bij uitstek de plaats waar we onze samenleving voorbereiden op, eh, samenleven met de waarden die daarvoor belangrijk zijn. Solidariteit, opoffering, een waardering voor kunst en literatuur en het idee dat de klas (het collectief, demense) belangrijker is dan het individu. Dat mag je gerust links noemen. Al sinds Dickens zijn mooie werkje Hard Times schreef over de industriëlen die dat allemaal maar onzin vinden en die alleen maar rekenen en discipline belangrijk vinden (belangrijk voor het zakenleven) is er een dialektiek in de samenleving gaande tussen de "zachte" menselijke kant (vertegenwoordigd door het onderwijs) en de harde kant van het zakendoen en de dikke ik. 

Terry is natuurlijk een salonjonker met boekjes en vleugels en zal nooit en te nimmer laten om te vermelden wat voor geweldige humanistische bildung hij heeft genoten aan de universiteit en zijn gymnasium, maar in zijn jacht naar stemmen sluit hij zich aan bij de Gradgrinds: hij weet namelijk dat zijn electoraat bestaat uit patjepeëers, proleten, bruineschoenenmanagers, dartskijkers, witte BMW-rijders, Rolexfappers en alle andere mensen die maar rechts zijn geworden uit cultuurarmte en de zucht naar muntjes. 

Bovendien mag het onderwijs dan wel links zijn, tot linkse uitkomsten leidt het nauwelijks: de cultuursector kalft jaarlijks af, de patjepeeproleten van de VVD zijn ze sinds ze alle beschaving hebben laten varen alleen maar groter geworden en links heeft sowieso al tijden geen electorale vuist meer om te maken. Natuurlijk komt dat ook omdat men het lot verbonden heeft met de "nobele wilden" in de vorm van de heilloze, cultuurarme en samenlevingvijandelijke islam, maar dat is niet het hele verhaal. In de geseculariseerde tijd waar geld alles is dreigen de Gradgrinds te winnen. Omdat we zo'n wereld van plat geld en "nut" niet willen - kijk maar naar het vreselijke leed dat al die neoliberale ontsolidarisering in de zorg en in het openbare leven veroorzaken - moét het onderwijs dus wel een beetje links zijn om een tegenwicht te bieden aan de krachten van de tijd. 

Baudet moet zich realiseren dat als hij zijn muil vol heeft over "beschaving" hij wel moet erkennen dat juist het onderwijs en de "linkse" waarden die daarin vertegenwoordigd zijn de enige grens zijn tussen ons en de barbarij. Als Terry dus echt terug wil naar een tijd waarin mensen nog eens godverredomme een boek lazen, naar Brahms luisterden en de pil nog in het pakket zat, dan zou hij er goed aan doen om eens wat minder te ranten tegen het linkse onderwijs. Als hij stemmen wil van patjepeeërs en gefrustreerde studentjes-met-bommels-van-pa die hun gebrekkige resultaten niet toe schrijven aan hun luiheid maar aan het systeem dan moet hij lekker verder gaan met zijn kruistocht. 

Fakenews voor Democratie fopt kijkers met cijfers

Geinig mailtje is geinig. In de crowdfundvideo die Forum voor Democratie vandaag lanceerde (1 miljoen euro voor een kans op Eerste Kamerzetels) wordt gesjoemeld met migratiecijfers. Thierry doet een Leo Lucassentje! Een scherpe lezer had het door.

In de openingsshots van de video wordt de niet-westerse migratie getoond in een grafiek die heel steil oploopt. Maar met de CBS-data bij de hand blijkt dat die groei juist afneemt. Sure, in absolute aantallen komen er dobberdrommels bij. Maar in werkelijkheid vlakt de grafiek juist af. Niet bij FvD, in een filmpje waarin de partij om geld vraagt. Het truukje: rommelen met de verdeling in de verticale as. Mailtje:

Beste Geenstijl redactie,
Door een grafiekje in de
FvD video die ik vanmiddag op Geenstijl zag, werd ik herinnerd aan een vraag die een vriendin mij afgelopen weekend stelde: hoe erg is de vluchtelingenstroom nu echt en is de stemmingmakerij hierover gefundeerd? Ik besloot mijn laatste werkuren niet nuttig te besteden, maar CBS-data te visualiseren. Omdat het artikel op jullie site de aanleiding gaf, deel ik de uitslag ook even met jullie.

De gepresenteerde data in het FvD filmpje klopt niet, echt helemaal niet. De presentatie van de data (de lay-out van de grafiek) is opzettelijk verdraaid om het meer te laten lijken dan het is (opklikken voor groot):

Er zijn meer niet-westerse immigranten in ons land dan ik vermoedde (voornamelijk omdat ik in een erg blank milieu zit). Niet-westerse immigratie heeft het meeste invloed op onze algehele bevolkingsgroei. Het aantal asielaanvragen heeft even snoeihard gepiekt maar loopt weer terug. Het ging harder vlak voor de wisseling van het millennium.

Ik heb de volledige Excelsheet bijgevoegd aan deze mail.

Bedankt voor het vermaak!

Groetjes,
Reaguurder Besoepuur

FvD: 1 miljoen euro voor mars op Eerste Kamer

Terry B. is dan misschien wel geen groot fan van de Euro, maar met de huidige wisselkoers van de Roebel moet je toch wat om je projectje drijvende te houden. Om de schadeloosstelling van Thierry Baudet om zijn vleugellifestyle te handhaven het Forum voor Democratie over de beslissende hobbel van de provinciale statenverkiezingen te helpen heeft de beweging geld nodig. Veel geld. Een meloen euro. En dat mag u opbrengen, in de grootste krautfund ooit. Werkelijk? Werkelijk. Storten kan hierrrrrrr.

Bassiehof – Zo liegt Sybrand Buma over de bijdrage van Thierry Baudet aan het MH17-debat

“Mevrouw de voorzitter. Forum voor Democratie steunt minister Blok bij zijn terechte en logische stap om de Russische Federatie aansprakelijk te stellen voor de schade die is geleden door de verschrikkelijke MH17-tragedie.” Zo opende FvD-fractievoorzitter Thierry Baudet afgelopen donderdag in de Nationale Vergaderzaal zijn bijdrage aan het debat over de Staatsaansprakelijkheid van Rusland inzake MH17. Even later voegde hij daar aan toe: “De conclusie dat de Russische eenheid waarschijnlijk bij vergissing vlucht MH17 heeft neergehaald, lijkt plausibel.”

Zaterdag, het CDA congresseert in Den Bosch. Partijleider Sybrand Buma spreekt en memoreert het debat van afgelopen donderdag. “Thiery Baudet nam het op voor Rusland. Voor hem stond nog niet onomstotelijk vast dat de BUK-raket Russisch was. ” Om te vervolgen: “Baudet flirt met Moskou.”

Lees verder

LIVE. Linksfascisten rellen bij De Rode Hoed

VVMU VERBOTEN in Amsterdams DebatCentrum

GEZELLIG!

En dan schakelen we nu live naar Amsterdam-Centrum, waar extreemlinkse pegidaoïden proberen om een gezellig avondje Forum voor Democratie te verstoren. Actie was al aangekondigd (zie tweet onder) met een maf plaatje van een brandend schip, dat kennelijk De Renaissancevloot moet voorstellen. Edoch, het is de SS Austria, een ongelukkig migrantenschip waarbij 450 gelukszoekende dobbermoffen het leven lieten. Historisch besef van een pinda weer bij die kutkrakers. Realtime meebeleven kan hierrrr. Later meer.
Update: LIVESTREAM FVD AVONDJE.

Social

DAAR IS DE RENAISSANCE-SLOEP!

Social

Kristallnacht 020: ramen ingegooid wegens FvD

Bel & Terry zijn kennelijk niet welkom in Amsterdam.

Social

De Amsterdamse wind waait nog geen dag uit links of de antifascistische oproerkraaiers hebben 'm al flink in de zeilen. In navolging van de bekladding van de rukbunker van de Terry was vannacht debatcentrum de Rode Hoed aan de beurt - ook zijn de ruiten ingekukeld. Voor Forum verboden, dus. Een soort 'that means not welcome' uit American History X, maar dan zonder dat hakenkruis. U mag zelf raden uit welke hoek dit geweld komt, maar deze tuigkleuters geven voldoende context om met de middelvinger te priemen. Ruiten ingooien tegen het fascisme. Straks moeten we allemaal een geel lapje stof dragen tegen het fascisme. Lieve Stad verder wel, dat Amsterdam.

Gratis FvD-proza! Klaagschrift Theo Hiddema in discriminatiesmaadzaak tegen Ollongren online

Vergeet die roman. Of novelle. Of wat dan ook. Het beste stuk van de hand van een FvD-Kamerlid dat recent het levenslicht zag is het klaagschrift van de Hiddemeister in de smaadzaak tegen minister Ollongren en het staat HIERRR (pdf) gratis online.

Zalig leesvoer. Je zou er nog bijna door overtuigd raken ook. Die toesprak van Ollongren was gewoon een slecht onderbouwde aanval uit de elitaire onderbuik. Hiddema fileert die tot op het bot en tovert bovendien de ene na de andere advocatenhandigheid uit zijn juridische hoed waardoor je op een gegeven moment zelf de handboeien wilt pakken om naar het Ministerie van Binnenlandse Zaken te rennen en hare excellentie in de boeien te slaan. Tot je bedenkt waar het eigenlijk over gaat. Een politicus (in dit geval een minister) zegt iets over een andere politicus. Die andere politicus is het daar niet mee eens, heeft daar verdomd goede redenen voor en kan die redenen in alle openbaarheid uiteenzetten. Punt uit. Vervolg je tegenstanders niet om wat ze zeggen. We hebben in Nederland al één politicus die voor de rechter staat om zijn uitspraken en dat is er één te veel. Dus #FreeKajsa. En laat de briljante juridische trucjes over aan de advocaat die ze echt nodig heeft. Dat is niet Hiddema. Dat is Knoops. 

GSTV. Kapitein Renaissancevloot Thierry Baudet presenteert Belangrijkste Roman Van De Eeuw

Als u ons toch ergens midden in de nacht voor wakker kunt maken, dan is het wel voor literatuur geschreven door Belangrijke Intellectuelen van Nederland. Dus als de Belangrijkste Intellectueel van Nederland een boek schrijft, dan willen wij dat lezen bij de presentatie zijn. Komt dat even goed uit. Thierry Baudet heeft in de coulissen van het politiek theater zijn tweede roman neergepend, te weten 'Van elk waarheen bevrijd'. Een meesterwerk uiteraard. In de main stream advocatentalkshows gaat het alleen maar over stokbroden en schandalige denkbeelden, maar laat u het maar aan Tom 'Literatuur' Staal over om een erudiete discussie over diepere lagen te entameren. Of ging hij gewoon zuipen bij een dure uitgever en maakte ondertussen een geinig filmpje met Arnold Karskens, Joost Eerdmans, Anne Fleur Dekker en vele anderen? Kijk dan!

Terugkijken. Thierry fikt advocaatje FicQ af

Social

Kunnen we wel een linkje plaatsen naar het hele Pauw-item, over (alweer) een advocaatje bij de NPO, die komt vertellen hoe we allemaal deugzaam ende fatsoenlijk door het leven moeten, maar deze paar seconden volstaan eigenlijk wel. Thierry Baudet legt mevrouw de criminelenverdediger even haarfijn uit hoe het zit. Nee. Ga weg. Heks.