Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend
14 topics
#sport

HOERA. Dafne Schippers wint WK-GOUD op 200m

GOUD!!!

Social

Na het brons voor Daphne Deckers op de 100m is het vanavond tijd voor de favoriete afstand van onze sprintdiva dj-babe Dafne 'Hard Rennen' Schippers. De 200m. Dan misschien niet de koningsafstand maar toch zeker de koninginnenafstand. Schippers was 2 jaar geleden ook al de beste op het WK en ze heerste episch in de series en halve finale. Komt natuurlijk allemaal door haar white privilege. Maakt ons het uit, als er ergens Hollands glorie potverdorie zich opmaakt om goud te delven dan staan wij natuurlijk vooraan. Zeker als het iemand is die zo Dafne Schippers is als Dafne Schippers. Want die is ons toch maar de hele tijd een partij Dafne Schippers daar in Londen. Heerlijk. NU! DUS! WINNEN! OP 200M24!
UPDATE: JA JA JA JA JA GOUD!!!!!

Lees verder

Waar is de hype rond Gerard Smits, de koning van de World Dwarf Games?

Foto uit 2009. Gerard Smits staat er niet op.

Waar een klein land groot in kan zijn: sport. Dafne Schippers loopt iedereen aan gruzelementen bij het hardlopen, we hebben de beste damcompetitie ter wereld en de vrouwenvoetbalsters zijn Europees kampioen. Dat hebben we geweten. Want als je maar lang genoeg dingen door de strot van de mensen blijft duwen, gaan ze er vanzelf in geloven. De PvdA doet het al sinds 1946 en dat is ook een sprookje. Het heet propaganda.  En als je het tegengeluid de kop indrukt en de personen die kritiek leveren aan de schandpaal nagelt, blijven alleen de jubelende geluiden over. Dat heet repressie. Vrouwenvoetbal is wél topsport. Vrouwenvoetbalsters moeten een lintje krijgen. Vrouwenvoetbalsters zijn zo leuk en ze hebben geen kapsones en tatoeages. Vrouwenvoetbalsters moeten ook een huldiging krijgen. Vrouwenvoetbalsters moeten zelfs een rondvaart door de grachten krijgen. Vrouwenvoetbal is knap. Vrouwenvoetbalsters moeten ook een profstatus krijgen. Wie niet op de bandwagon van de hype springt is af en mag niet meer meedoen. 

Maar waar is de hype rond Gerard Smits, de koning van de World Dwarf Games? Gerard (1.42 meter) is een multidisciplinaire wonderboy met vier gouden plakken bij het zwemmen en ook nog eens een gouden plak bij het kruisboogschieten. Heeft Pieter van den Hoogenband ooit een medaille gewonnen bij het kruisboogschieten? En dat is nog niet alles, want Gerard gaat ook nog kogelstoten, discuswerpen, speerwerpen en bankdrukken. Is sport voor kleine mensen soms geen topsport? Mag Gerard soms geen lintje? Zit er op Gerard soms geen leuke kop? Mag Gerard soms geen huldiging krijgen? Mag Gerard niet een rondvaart door de grachten krijgen? Is het soms niet knap, wat Gerard doet? Mag Gerard soms geen profstatus krijgen? Nederland houdt de dwergensport bewust klein. Het boeit de media geen flikker en niemand bericht erover, want geen clicks en geen views is geen geld. (Ja, het Eindhovens Dagblad, maar het Eindhovens Dagblad schrijft ook verhalen over Jan en Trudie, dus dat telt niet.) Maar ja, die vrouwen, dat is allemaal zo knap en goed gedaan, en o wee als iemand een kritisch geluid laat horen. Dat is godverdomme geen journalistiek, dat is de polonaise lopen. Dit land zit vol met racistische, egocentrische, hypocriete opportunisten. Hup Gerard, je bent een grote koning.

LIVE. Huldiging Europese KAMPIOENEN in Utrecht

Social

Oh oh. Als die hooligans de binnenstad van Utrecht maar een beetje heel houden. Aldus HELEMAAL NIEMAND want het ons EK was één groot feest dus de huldiging wordt ook één groot feest en er zijn geen stoute kinderen bij. Hop iedereen een strak oranje topje aan en juichen met zijn allen aub! Jij ook Ronald Waterreus! Jij ook Nico Dijkshoorn! Jij ook Daphne Deckers! En jij ook Henk Krol! Kampioenen. Ole. Ole. Kampioenen. Ole. Ole. Kampioenen. Kampioenen. Kampioenen. Ole. Ole. KIJK ALLES LIVE OP BANDWAGON24!

Oranje Leeuwinnen EUROPEES KAMPIOEN dankzij gloryhunters Rutte en Timmerfrans!

Social

Daar gaan we dan, de Leeuwinnen tegen die van het strand geplukte Legomevrouwtjes. Vivianne Miedema die met een Ruud Gullit-achtige kopbal de 1-0 op het bord zet. Lieke Martens die met een Marco van Basten-achtige volley de 2-0 voor haar rekening neemt. Bondscoach Sarina Wiegman die op een Rinus Michels-achtige manier haar handen voor haar gezicht slaat. Keepster Sari van Veenendaal die op een Hans van Breukelen-achtige manier de Igor Belanov-achtige strafschop keert. De commentator van dienst die na afloop van de wedstrijd op Theo Reitsma-achtige manier 'dit is een goed stel hoor' jubelt. Uitzinnige fans die op EK 88'ige manier voor de bus springen, in het grachtenwater kalefateren en woonboten naar de roestige fietsenhel laten afzinken. Maar wat zijn we nou aan het vergelijken, vergelijkingen zijn stom. WE WORDEN GEWOON EUROPEES KAMPIOEN EN STRAKS KUNNEN WE ALLEMAAL DE VLAG VAN JEMEN OP TWITTER SMIJTEN!!! HUP HOLLAND!

Social

UPDATE: JAWEL! EUROPEES KAMPIOEN!

Hoera! Het Nederlands elftal is dankzij Mark Rutte en Frans Timmerfrans kampioen van Europa geworden (4-2)! Mark is supertrots op onze vrouwen en Timmerfrans pinkt een traantje weg, heeft hij als Roda JC-supporter ook een keer wat te juichen. Allemaal naar de huldiging! Aan alle woonbootbezitters: prikkeldraad en landmijnen, want dit wordt te gek.

JEUJ! Oranje Leeuwinnen WINNEN halve finale

Goed nieuws voor als u net naast die 10 renaissancetickets heeft gegrepen: Nederland-Engeland komt denderhard uw huiskamer binnen via de NPO. Ook goed nieuws als u wél met de lavendelprins naar Enschede gaat: de NS zet na alle #ophef een extra trein in. Verder hebben we goed nieuws voor als u helemaal geen vrouwenvoetbal wilt kijken: Nico Dijkshoorn heeft een leestip. Dan is er nog goed nieuws voor de vissers: Op de haven van Oudeschild is zaterdagmiddag 12 augustus van alles te beleven. En is er ook slecht nieuws? Ja natuurlijk! Vrouwenvoetbal is namelijk hartstikke seksistisch gender pay gap schandalig waar is een petitie geef ons een petitie nou onmiddellijk waar moeten we tekenen wat een schande! Hoe dan ook: HUP NEDERLAND! Doe het voor Ronald!
Stijlloze voorspelling: 3-0

UPDATE

JAWEL! GEWONNEN! FINALE! ALLEMAAL NAAR HET MUSEUMPLEIN!

Social

SHIRT UIT

LIVE. AFC Appie - OGC Nice

Social

De vermoedelijk een-na-laatste keer dat we nieuws hebben over Appie. Zijn club Ajax speelt na de 1-1 in Frankrijk in de eigen Cruijffkuip tegen het Balotelliloze Nice, voor een plek in de laatste voorronde van de Champions League. Maar ja, wat is het allemaal waard, met die beelden van die arme Appie op het veld en die arme Pappie bovenop die auto? Veel: het gaat om miljoenen en the show must go on. Dus hup Ajax, doe het voor die kleine. En wat ook wel een keer lekker is: kijken naar een spelletje waarbij de kernwoorden zijn 'ruig', 'hard', 'gemeen', 'tempo' en 'schwalbe'. Kunnen we het morgen weer gezellig hebben over 'knap', 'vergelijking', 'niveau', 'waardering' en 'kijkcijfers'.

Social

UPDATE: 2-2 en eruit op uitgoals. Maar dit...:

Social

LIVE Mannenvoetbal. FC Balotelli-Ajax

Social

Zo. Terwijl ONS EK nog in volle gang is, wordt in HUN Champions League al weer afgetrapt. FC 020 speelt in Nice tegen die gekke Italiaan en z'n maten. Voor alle vrouwen die kijken: VERBODEN te zeggen dat het tempo te laag is, het niveau toch wel erg tegenvalt, dat hun oma die bal er nog wel had ingeschoten en/of dat ze de rechtsback wel een veeg zouden willen geven (of juist wel - checken bij gemeente Amsterdam, red.). De hele boel wordt helaas flink overschaduwd door de gezondheid van #staystrong #appie #nouri die erg pijnlijk duidelijk maakt dat het allemaal bijzaak is. Maar toch. Wel de belangrijkste bijzaak op aarde. Er staan miljoenen op het spel alsmede de eer van het Nederlandse voetbal mannenvoetbal. Kick off is om 20:45 uur sharp en u duwt uw zapper naar Eurosport (als u wel tegen analist Danny 'succescoach' Blind kunt: naar Ziggo) of u googelt danwel reddit een goede stream bij elkaar. Tip voor iedereen die als jongetje werd gezien bij zijn geboorte maar toch gezellig mee wil doen met de macho's op de bank: om de vijf minuten HUNTELAAR ERIN! roepen. Extra tip: wel even checken of Huntelaar er niet al in staat.

Social

UPDATE

Afgelopen. 1-1. Vooraf teken je ervoor, maar voor hetzelfde geld was het 1-2 geworden. Voor iemand anders zijn hetzelfde geld was het 2-1 geworden. En voor iets minder geld kunt u NU zappen naar RTL7, waar Raymond van Barneveld tegen Phil Taylor 'El Classico' speelt in de World Matchplay.

LIVE! Onze strijd tegen de Belgen

vrouwenpaard.gif

Ennnnn de clickbait bedriege u! Helemaal geen krakend monoloog over een loopgravenoorlog van GeenStijl met oudmediale annexatievlamingen, maar wel onze voetballende leeuwinnen die het sneue waakvlammetje van die schele voetbalbelginnen gaan uitblazen. Hup Holland hup, laat de leeuwin niet in haar behaatje staan! Hier, een vrouw die je in een minuut vertelt waar je op moet letten. En nee, niet vergelijken met Barcelona-Real Madrid, want goed voetbal krijg je niet te zien. Spanning, schik, fairplay en sfeer wel en dat is ook wat waard. Kijken kan hiero en tot slot nog een paar dingen waarin Nederland ook beter is dan België: cupmaat, vrouwenvolleybal, amputatievoetbal, economie, brouwerijkwantiteit, snelwegen, anti-tabaksbeleid, zelfmoordregisters, mobile security, amateurgolf, oorlog, hockey bij de B-junioren en jongensvoetbal onder-15. Eat that, Belgen. Meepraten op Twitter kan met de hashtags #belned en #haha.

UPDATE: Rust, de Belgen staan 0-1 achter.

UPDATE: Jillz & witte chocolade! De Belgen zijn verslagen. Bedankt allemaal.

Lees verder

Groenewegen wint op Champs-Élysées

dylang.jpgHoppa! In navolging van de Adelaar opnieuw een Nederlander die een etappe wint in de Tour. Niet zomaar: Amsterdammer Dylan Groenewegen verpulvert alle andere wielrenners tot zielige hoopjes mens en wint de mooiste voor sprinters, op de Champs-Élysées. Goedgoed, Marcel Kittel deed niet meer mee, maar Duitsers die met een rotgang door Parijs knallen is sowieso geen gelukkige combinatie. Bier & worst! O ja, Froome wint de Tour voor de laatste keer; volgend jaar is ie kansloos tegen Tom Dumoulin.

GSTV. Renée trapt balletje met hooliganettes

Vrouwenvoetbal, het wordt steeds meer een dingetje. Het EK is in het land en dat zullen we weten ook: megadisplays met allemaal oranje meuk in de supermarkten, overal versierde straten in Tokkiebuurten waar aproductief tuighvolk de volledige outkiering aan oranje vlaggetjes spendeert en grote schermen in alle kroegen. Ohnee, wacht. Nederland is nog niet helemaal klaar voor massahysterie rond het vrouwenvoetbal. Hoewel? Laat niemand de fangirls van de landenteams vertellen dat vrouwen in sfeer en toewijding onder doen voor het mannenlegion. Renée trok naar de Fanzone van het EK in Utrecht om de echte diehard fans van de F-side te spreken, waarbij de F natuurlijk staat voor Feminisme. Go ladies!