Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend
82 topics
#sport

Olé! Max finisht op P3 in de GP van Spanje

Get Spainish!

Het is Waylon niet gelukt, dus moet die andere nationale held het maar doen: een potje winnen. De long runs in FP2 waren in ieder geval veelbelovend en als die Red Bulls elkaar nou een keertje laten rijden wordt het misschien nog wel wat. En het is natuurlijk de fucking bizarre plek waar Max z'n eerste zege boekte, dus heel Nederland zit er klaar voor om te kijken hoe Mercedessen en Ferrari's elkaar kaputt torpederen. De preshow hier, wedstrijd loeren moet bij cabaretduo Plooij & Mol of hier. HUP MAX (En mocht je racen nou niks aan vinden, Dumoulin fietst ook een bergje op vandaag)
UPDATE 16u50: Max Verstappen na keurige race met kapotte vleugel van start op P5 naar finish op Podium3. Eerste podium van het seizoen. Olé!

Social
Lees verder

We see what you did there, NOS

Heujjjj seksistisch grapje van de NOS!

In de tekst bij de podcast 'harde ballen' zelfs tussen aanhalingstekens zetten. Maar de woordcombinatie 'harde ballen' wordt 0x genoemd in de podcast, dus waarom dan die 'harde ballen'? Is het ironie? Kiki Bertens en haar 'harde ballen'. Marco Kroon die zijn eenheid al knokkend uit een hinderlaag leidt, díé heeft harde ballen. Tom Dumoulin, na 200 kilometer fietsen. Ook harde ballen. En Johnny Sins. Letterlijk. Nou en Kiki Bertens volgens die geile clickbaitberen van de NOS dus ook. New balls please!

LIVE. Dansen op de vulkaan

Als je dan toch bij je schoonouders op de bank naar de klok zit te staren, kun je net zo goed effe de televisie inschakelen - ontspanning ende vermaeck.

Social

Want fietsen op Hemelvaartsdag is een soort schansspringen op nieuwjaarsdag, maar dan fietsen op Hemelvaartsdag. De Etna gaat exploderen. En laten wij in de persoon van Tom Dumoulin nou net een van de topfavorieten voor de eindzege van de Giro d'Italia in huis hebben. Zul je weer zien dat er binnenkort een enorme concentratie drugs in het rioolwater van de Etna wordt gevonden, maar die discussie glibberen wij als een paling in een emmer Smeets kundig uit de weg. En nu maar hopen dat die lelijke Froome zijn inhalator is vergeten. Kijken hoe Tom naar de hemel fahrt kan op de Belg, Eurosport of hier. Vai!
UPDATE: Chaves wint de etappe. Onze Tom probeerde het effe, maar finisht in de groep met favorieten.

DUMOULIN PAKT ROZE IN JERUZALEM

De Giro is vandaag begonnen in het land waar joden wel terug schieten en daar vindt alleman natuurlijk weer van alles van. Gelukkig zijn er inmiddels legio handleidingen geschreven over wat renners moeten zeggen als ze door Greta, Anja, Van Agt of wat andere deugkadavers aan de tand gevoeld worden. Enfin, ONZE total champ Tom Dumoulin heeft natuurlijk geen tijd voor zulke geopolitieke fijnzinnigheden, want hij moet de reeds gewonde Froome van de baan rijden in deze eindtijdrit van 10.1 kilometer dwars door de eeuwige hoofdstad van een eeuwig conflict. Lekker kijken dus, op de Belg, Eurosport of zoek hier lekker een streampje. Maar goed, we zijn in Israel, dus zes miljoen gewapende IDF-meisjes na de breek.
UPDATE: KONING! De Nederlandse driekleur wappert fier in de eeuwige stad. Dumoulin wint, Froome is een loser. Jerosalem!

Lees verder

LIVE. F1 GP van Azerbeidzjan

Een van de hoogtepunten van het jaar, vooral voor de leden van de Raad van Europa, de Grand Prix van Azerbeidzjan!

Weer zo'n traditioneel raceland, al is het circuit best wel gaaf. De eerste keer dat het miljardencircus in Azerbeidzjan neerstreek was het vreselijk saai, de tweede keer knotsgek. Max Verstappen bewees in China dat hij ook maar een mens van vlees en benzine is, maar de race pace van de Red Bull is goed en dus kunnen 'we' vanaf P5 zomaar eens winnen. Preshow met Sylvana en Steijn hier, kijken kan op TandartsTV van Ziggo of hierrrr en AutoBahn doet zoals te doen gebruikelijk de levendige laaiftwiets. Hup Max!
UPDATE: Red Boem. Ricciardo knalt teamgenoot Verstappen van de baan.

Social

LIVE! Bekerfinale AZ - Feyenoord

POKALFINAL!

Wie voetbal weinig kan boeien; hier de vrouw van Feyenoord-spits Nicolai Jörgensen. Wie voetbal wel wat kan boeien; in De Kuip wordt de 100ste finale van de KNVB-beker gespeeld. Het fris en frivool voetballende AZ van Jahanbakhsh en Weghorst tegen het (na een moeizaam seizoen) opgeleefde Feyenoord van Jörgensen en Berghuis. Alvast een mooi vooruitzicht: de beker wordt uitgereikt door cultheld annex kermisklant Barry van Galen of cultheld annex gewezen boegbeeld aanpak werkloosheid vijftigplussers en huidig ANBO-legende John de Wolf. Wel wat onpraktisch dat de hooligans van Feyenoord bij winst of verlies de Coolsingel niet kunnen verbouwen, omdat de gemeente dat al doet. Enfin, bent u voor AZ dan luistert u NH, bent u voor Feyenoord dan luistert u Rijnmond. Kijken kan op Veronica of gewoon op internet zoeken.
UPDATE: Het lied van Fey-e-noord! 0-3 voor de Rotterdammers.

Social
Social
Lees verder

040 verplettert 020: PSV is voetbalkampioen!

Dit zijn Boeren. 

In plaats van Piet, Jan, Henk en Kees heten ze allemaal Rodney en Danny en Grad en Jampie. Ze wonen niet in de Achterhoek, maar in Woensel of in Gestel, en ze komen ook niet op de trekker naar het stadion. Een hark of een schop hebben ze nog nooit gezien en varkens vinden ze maar vieze beesten, maar toch zijn het boeren. "BOEREN! BOEREN!", zingen ze. Welnu, die boeren spelen dus tegen de joden, die net zo min als die fakefarmers van de foto hierboven iets te maken hebben met echte joden. Maar zoals de boeren zichzelf boeren noemen, noemen de joden zichzelf joden. Al rijdende over de A2 begrijpt u: PSV tegen Ajax voor de landstitel in de voetballerij! Zou toch wel weer een keer mooi zijn om PSV-coach Phillip Cocu, de man die het qua uitstraling verliest van een plak kroepoek, uit z'n plaat te zien gaan. Misschien drinkt die dekselse Vieliep vanavond wel een glaaske pils! Kijken kan bij FOX of hier of hier.
UPDATE: Boeruh! Ajax wordt van het veld gepoetst, 3-0 inmiddels.
UPDATE: Ajax zakt voetballend en sportief door de ondergrens. 3-0 eraf en twee keer rood. Eindhoven is kampioen!
UPDATE: Sneue fans van Ajax wachten de spelersbus van Ajax op. En zoals altijd sorteert het opwachten van een spelersbus ook dit keer enorm veel effect: Ajax is door de KNVB alsnog uitgeroepen tot landskampioen. O nee toch niet! Sneu volk.

Social

Ajax wél kampioen fikkie stoken

Lees verder

LIVE. F1 GP van China

Wat fijn dat jullie allemaal net op tijd thuis zijn voor de sport!

We hopen vurig op nummer 33 met Red Bull, maar ondanks alle grote woorden lijken nummer 5, nummer 7, nummer 77 en nummer 44 toch allemaal wat beter. Max en Daniel klagen namelijk dat er wat sambal bij die Renault-motor mag. Voor Max is het ook gewoon zaak om dat ding uit de lange muur te houden. Over het circuit is niets te zeggen, die lijken allemaal op elkaar. Zo, alle clichés weer gehad. Preview met Sylvana hier, lachen gieren brullen om die dekselse Jack en die malle Olav kan bij Ziggo en kijken kan ook hier. Hup Max, laat ze een poepie luiken!
UPDATE: Dat had een 1-2 voor Red Bull kunnen zijn. Alleen Max bediende de kijkers door 'm eerst met 200+ bij Hamilton aan de buitenkant te plempen en wijd te gaan, om vervolgens Vettel van de baan te beuken. Hulde! Inclusief tijdstraf toch nog vijfde voor Max.

Social
Lees verder

Boom van een vent gaat gewichtheffen bij de vrouwen. Is onverslaanbaar (en dapper)

Deze bombshell is Laurel Hubbard. Toen Laurel nog een Hardy was werd ze al kampioen gewichtheffen, maar sinds haar transfer naar de vrouwencompetitie is er helemaal geen houden meer aan. Twee feminiene vingers in de neus.

Dus een boom van een kerel wint wedstrijden als kerel en ineens is die boom van een kerel een boom van een vrouw waardoor alle andere vrouwen in één ruk kansloos zijn, om ook eens een prijsje te pakken moeten ze een nieuwe competitie oprichten waar voormalige gozers niet welkom zijn, maar dat kan natuurlijk ook niet. De andere deelneemsters verdedigen is sowieso misogynie en duidelijk transfobie. Doet niets af aan de prestaties van Laurel he, ze kan trainen als een vent en ze heeft ballen getoond door die transitie te ondergaan, maar op sportief vlak zuigt het wel hard voor de rest. "The Commonwealth Games are about inclusivity and making sure everyone gets an equal chance", aldus jubelende commentaren in een kiwiblad. Equal chance met voetnoot dat één persoon de bouw en fysieke kenmerken van een man heeft, waardoor zij meer equal chance heeft dan de rest. Ofzo, maar helemaal in de war nu. Enfin, Laurel heeft dit keer niet gewonnen vanwege een elleboogblessure. Blijkt er op het gebied van pijngrens toch nog een beetje mannelijkheid in te zitten.

LIVE. F1 GP van Bahrein

Alle haperende knipperlichten van Franse voitures nog aan toe wat was het vervelend, die seizoensopener in Australië. 

Daarbij vergeleken is de Koningsdagoptocht van de gemeente Epe ineens een indrukwekkende parade. Ooit haalde de ene kar de andere kar zelfs in en daar heeft men het nu nog over. Australië daarentegen was zonde van het rubber, had je weer voor compleet andere dingen kunnen gebruiken. Enfin, Bahrein. Een traditioneel autosportland met een lange geschiedenis op het gebied van racen en chauvinistisch als we zijn gaat Max vanaf P15 natuurlijk makkelijk winnen. Preshow van onze benzinebroeders HIER. Wie ervan kan genieten hoe een tandarts met een microfoon het toch iedere keer weer presteert om door de actie te tetteren kijkt naar FC Plooij op Ziggo, wie daar geen zin in heeft kijkt op Sky. Hup Max!
UPDATE: Lekker weekendje wel voor Red Bull. Allebei eruit na een rondje. Meh.