Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend
475 topics
#sport

Two teams, one cup: LIVE BEKERFINALE

de inzet

Ajax tegen Vitesse!

In een normaal leven zat u nu voor de televisie in een schraal café, beetje met uw makkers ouwehoeren over cornervlaggen, de spelers(vrouwen) van Athletic Club, de linksbuiten van Arnhem en het 'feit' dat u ook een keer de buitenspelval hebt opgeheven, u weet het nog goed, het was zaterdag 17 april 2010. Maar dat is niet zo, u zit thuis, op de bank van Loods 5, met Samantha, ze is heel druk met een YouTube-video 'Draad in de naald krijgen bij het rijgen van kralen'. U hebt een leven gefeliciteerd! En dan nu LIVE, op het open kanaal van FOX en ESPN, de FINALE van de TOTO KNVB Bekerfinale der Nederlanden, met Ajax tegen Vitesse. Stijlloze voorspelling: Vitesse gaat dit potje gewoon lekker winnen, doelpunten Broja en Tannane. Bier, kaas, worst!
UPDATE 22" - 1-0 Gravenberch, lekkere goal! Hinderlijke onderbreking in de zegetocht van Vitesse
UPDATE 29" - 1-1! Openda geeft zijn hamstring op voor de gelijkmaker. Onze held Broja had 'm zelf moeten maken, maar gunde het een ander
UPDATE 90" - 2-1 Ajax! Rood voor Vitesse na een aanslag op Shanice van de Sanden. Vervolgens maakt Neres 2-1
UPDATE EINDE - Ajax wint

Lees verder

VIDEO. Testevent Leeuwarden. Helemaal gratis!

Sybrand Buma laat je hooooooren!

Kijk toch eens wat beregezellig, allemaal van die dolblije jongemeneren op een pleintje verzameld teneinde een piepklein feestje te vieren alsof we leven in lang vervlogen tijden - zoals het jaar 2019. Kost je precies 925 miljoen euro minder dan 925 miljoen euro, namelijk 0 euro. Gewoon wat knapen bij elkaar, BYOB, geen gedoe en gezeik met ruzie en beveiliging, Sybrand Buma zag dat het goed was en als de trainer zegt dat je naar huis moet gaan ga je lekker naar huis. Testevenement geslaagd en dan gaan we de komende weken heel goed de cijfertjes in Leeuwarden in de gaten houden: kijken hoeveel oudjes hun seizoenkaart (niet) verlengen. Enfin, gefeliciteerd voetbalclub Cambuur, nu maar wachten welk excuus KNVB-directeur Eric Gudde nu weer vindt om jullie tóch niet te laten promoveren.

Lees verder

VOETBAL! De enige Smeets in de sport is de Mart

En deze Smeets pijpt alleen zichzelf

U hoeft vanavond even niet te denken aan die arme slachtoffers van Sidney Smeets. Op het veld, 22 jongemannen die naar alle waarschijnlijkheid niet in de pijpgrage armen van een peervormige advocaat zijn gegleden. Gewoon, lekker. Op het bankje, glaasje prik erbij, voetballen kijken. Beetje de bal naar voren schoppen. Beetje de bal ingooien. Beetje corners nemen. U kent het wel. En dat allemaal onder de noemer AS Roma - Ajax, een wedstrijd in de kwartfinale van de Europa League. AS Roma kan er geen zák van, maar won, tegen alle verhoudingen in en op onbegrijpelijke wijze, met 1-2 in Amsterdam. Ajax moet dus dik winnen. Lekker Smeetsloos, hoewel we bij voetbal altijd heel even denken aan de keizer van de sport. Mart Smeets. Onze held. LIVE op RTL7 of lekker meelullen in de comments.
UPDATE RUST - 0-0, die Romeinen bakken er weer niks van
UPDATE 48" - HOERA 0-1, Brobbey
UPDATE 71" - AS Roma komt voor de eerste keer over de middenlijn. 1-1
UPDATE EINDE - Ajax eruit geantivoetbald

Lees verder

LIVE. Ajax heeft een serieuze kans, 100%

Ajax - AS Roma in de Europa League

NU! Het voetbalspel, de laatste acht van de Europa League, een competitie die Ajax gewoon gaat winnen. Volgens Justin Kloeffoe heeft Ajax een serieuze kans, 100%, om te winnen. Maar AS Roma heeft óók een 100% kans om te winnen. AS Roma speelt immers in de Italiaanse competitie, wingbacks, Karsdorp, maar Ajax kan ook heel goed voetballen. En dat hebben we dan maar te geloven! Na de klik Ajax-trainer Erik ten Hag die op niet mis te verstane wijze zijn liefde voor Italië onder woorden brengt en dan weten we genoeg: het wordt 1-0 óf 2-1 voor Ajax. Daley Blind doet niet mee, die zit ergens op een hotelkamer, dus dan moet Dusan Tadic de ballen er maar in peren. LIVE meelullen in de comments en kijken op RTL7, Ajax tegen AS Roma, een belangrijk potje voetbal!
UPDATE 38" - GOAL! 1-0 Klaassen
UPDATE 57" - Eerst mist Tadic een pingel (geen 2-0) en daarna blundert de Ajax-doelman (wel 1-1). Niet zo scherp gekeept.
UPDATE 88" - GOAL! Gozer van Roma mag effe vrij aannemen in het penaltygebied van Ajax & boem. 1-2 voor de Alpenturken!
UPDATE EINDE - Ajax verliest 1-2. HOE DAN

Lees verder

LIVE. Bier drinken & Ronde van Vlaanderen kijken

Lekker met je hand bij een glas speciaalbier uitslovers afzeiken

De Hoogmis, de belangrijkste eendaagse pot fietsen van het jaar, waarvan de Belgen zeggen dat het een Belgische wedstrijd is maar het is al jaren een Nederlandse wedstrijd. Zo Nederlands als Jupiler, óns bier. Vorig jaar was het een Nederlandse wedstrijd, in 2018 was het een Nederlandse wedstrijd en ook daarvoor hebben we supervaak gewonnen, zoals in 1986 en in 1984 enzo. Voor de MOEILIJKE NERDS: de volgorde is dus Katteberg, Oude Kwaremont, Kortekeer, Eikenberg, Wolvenberg, Molenberg, Marlboroughstraat, Berendries, Valkenberg, Berg ten Houte, Kanarieberg, Oude Kwaremont, Paterberg, Koppenberg, Steenbeekdries, Taaienberg, Kruisberg-Hotond, Oude Kwaremont en Paterberg. De Belgen zijn vorige week al begonnen met voorbeschouwen dus u kunt nu al kijken op de Belg, of straks op Eurosport en NPO1. De winnaar wordt ónze Mathieu van der Poel, en anders Van Aert, Alaflippie als-ie niet van z'n fiets wordt geboord, Sagan, Asgreen, Lampaert of Sénéchal. De rest is kansloos en u juicht natuurlijk voor de baas in het rood-wit-blauwe shirt met RUGNUMMER 1, de man die vorig jaar - in onze actieve herinnering - alle Belgen naar de patathemel fietste. Zelf een fiets kopen doet u trouwens hier en onze favoriete opzuipbier vindt u hierrrrr, hup Mathieu!
UPDATE 50 km - We zeggen: Mathieu van der Poel & Kasper Asgreen de twee besten in koers.
UPDATE 42 km - O nee Asgreen toch niet edit: toch wel
UPDATE 37 km - De Grote Vier zijn weg: Van der Poel, Alaflippe, Van Aert, Asgreen
UPDATE 25 km - Alaflippie genaaid. Van der Poel, Van Aert en Asgreen op kop
UPDATE 15 km - Alleen MVDP & Asgreen over. EN WAT ZEI GEENSTIJL OP 50KM VAN DE MEET???
UPDATE FINISH - NEEEEEEE. Asgreen wint. MVDP tweede.

Meh

Social
Lees verder

LIVE. Kan Oranje winnen van Gibraltar???

Spannend hoor

We slaan bijna de hand aan onszelf door de ondraaglijke spanning van de nu al legendarische confrontatie met elf voetballende beenchirurgen uit Gibralter, een zogenaamd 'land' dat we vooral kennen van 1607, toen Oranje onder leiding van Jacob van Heemskerck (ook een soort bondscoach maar dan wel leuk) in de Slag van Gibraltar de gehele Spaanse vloot degradeerde tot vissenvoer. Terecht! De hoofdrolspelers van die tijd luisterden naar namen als De Tijger, De Zeehond, De Roode Leeuw, De Zwarte Beer en De Morgenster. De hoofdrolspelers van nu luisteren naar namen als De Roon, De Pay, De Ligt en De Jong en heel eerlijk gezegd hebben we geen hol zin in die verongelijkte kop van Memphis als hij zijn tachtigste vrije trap in het vangnet heeft gekogeld; als alternatieven biedt de Nederlandse televisie u op RTL7 het retespannende alsook Televizier-waardige megaproductie Politie Dienst Infra en op RTL8 de negenduizendste herhaling ooit van Legally Blonde 2. De doorzetter kijkt desalniettemin LIVE op NPO3. Kijktip voor in de rust: de videoclip van Punica-drinker Snelle, waarin de rapper in een of ander hartverwarmend initiatief, samen met de KNVB, Frank de Boer en een paar spelers, vrolijk danst op de lijken van 6.500 arbeidsmigranten in Qatar. Hup Holland maak een statement!
UPDATE RUST - 0-1 (Berghuis). Gibraltar staat compleet voor lul
UPDATE 60" - 0-4 inmiddels!!!
UPDATE EINDE - 0-7 gewonnen. Frank de Boer beste coach ooit. Ook goed nieuws: Turkije 3-3 tegen Letland.

Lees verder

LIVE! Het langverwachte STATEMENT van Oranje

En dat in een wedstrijd tegen LETLAND

Prachtig. Prachtig. Prachtig. Nadat we snoeihard zijn afgedroogd door de Sultan van het Mercatorplein, namelijk Burak Yilmaz, mag het Nederlands elftal, onder het toeziend oog van 5.000 man, vanavond aantreden tegen de lachwekkende voetbalploeg van Letland. Dat is dus een MOET WIN anders gaan we überhaupt niet naar dat WK in slavenrijk Qatar. De dappere internationals van het Nederlands elftal komen, aangespoord door OPHEF, volgens volkskapitein Matthijs de Ligt met een heus statement over de 6.500 dooien waarmee de hypermoderne voetbaltempels in Qatar zijn gefundeerd. Eerder droegen de Noren tijdens hun volkslied al in-druk-wek-ken-de shirtjes met daarop 'Human Rights', de slavensjeiks in Qatar moesten door de Noorse daad badend in het zweet in slaap worden gemasseerd door Nepalese slavinnen, en ook de Duitsers vinden het maar niks dat zij erop aangesproken worden dat ze straks corners gaan nemen op de slavenlijken. En nu is het dus de beurt aan Nederland, de PvdA van de landenteams, dat ook nog eens moet voetballen tegen Letland, een belachelijk bierteam met elf enorme sukkels. Nu al zin in de hilarische vrije trappen van Memphis, die ze op veertig meter van het doel steevast in de tweede ring jankt. LIVE, NPO1, hup Holland!
UPDATE RUST - EEN STATEMENT. 1-0 voor ons, door Berghuis.
UPDATE EINDE - 2-0. Gekkenhuis

HAHAHAHHAHAHA HET IS EEN ARMBANDJE

Social
Lees verder

LIVE. Formule 1-wagens op de baan!

AUTO'S OP DE BAAN

Het is nog maar Vrije Training 1 en straks Vrije Training 2. Dat zijn TRAININGEN. Alsof je voor de lol langs de lijn bij een oefensessie van het Nederlands elftal gaat staan, kijken naar de fluwelen balberoering van Denzel Dumfries. Alle vrolijkheid uit je lichaam gesponst door Frank de Boer, de eeuwige nummer laatst in de polonaise, en dan moet je ook nog eens toezien hoe Memphis óók op de training alle ballen in het vangnet ramt. Nee, geen pretje. Maar we hebben weer lang moeten wachten op de Formule 1. Kijken of de banden nog steeds zo heerlijk glad zijn. Of die pratende tandartsboor na 80 jaar oefenen weet wat een open vraag is. Of die Honda echt zo goed is. Of Vettel nog steeds zo harig is. Of Hamilton nog steeds zo harig is. Of Latifi nog steeds zo matig is. Of Stroll nog steeds zo rijk is. En of de F1 éindelijk een keertje gaat doen aan diversiteit, want na 100 jaar een zwarte coureur als wereldkampioen mag er wel weer een keer een blanke winnen. Alle info vindt u HIERRRRR. Hup Verstappen! LIVE, VT1 om 12.30 uur en VT2 om 16.00 uur, op TandartsTV.
UPDATE VT1 - Max Verstappen snelste meneer op de baan
F1 Fantasy: Join onze F1 Fantasy NoStyle Brand Safety Car League met invite code 94df72edae hierrr
UPDATE VT2 - Max ALWEER de snelste meneer

Social
Lees verder

Oranje maakt prachtig statement tegen WK Qatar

Verliest opzettelijk van Turkije 4-2, Memphis mist bewust penalty

Meteen een belangrijk potje in de kwalificatie voor het WK van 2022 in Qatar, waar we mogelijk steekballetjes gaan geven op 6.500 arbeidsmigranten die in de buitenspelval zijn getrapt. Mogelijk, want het Nederlands elftal moet zich eerst maar eens zien te plaatsen voor dat corruptiecarnaval in de hel. Met vanavond meteen de lastigste wedstrijd in de kwalificatiegroep: uit tegen FC Mercatorplein, de ploeg van bondscoach Erdogan. Het gaat in de voorbereiding op de wedstrijd vooral over Qatar, over wat voor een land Turkije is (video boven & video na de klik), over Black Lives Matter, over Maarten Pascal Kamperman en een piepklein beetje over de kopballen van Wout Weghorst. We lijken te zijn vergeten dat Nederland op voetbalgebied momenteel ook een KUDTLAND is. Desalniettemin, LIVE hier. HUP HOLLAND! JUICHEN! HOLLAND! BETER DAN TURKIJE!
UPDATE - Erdogan heeft Cillessen op het laatste moment laten verdwijnen. Krul keept
UPDATE 15" - Nederland ligt te janken over een handsbal en Turkije countert via de 124-jarige Burak: 1-0. FRANK DE BOER OUT
UPDATE 30" - Halfuurtje gespeeld en we moeten al effe ingrijpen. Die flegmatieke Memphis, die denkt dat-ie Zlatan is. Met z'n vrije trappen van veertig meter. Krul in de goal, die pino. Blind met al z'n schijtballen die niet aankomen. Marten de Roon van wie je later pas hoort dat-ie überhaupt heeft meegedaan. Malen met z'n schoten met binnenkantje voet. Berghuis, die bij Feyenoord rondloopt met het schuim op de bek, en hier huppelt als een of ander keffertje in een kooitje. Al die slappe balletjes achter de man van Wijnaldum. En dan langs de kant die verongelijkte kop van Frank de Boer. Nee, het is geen pretje dit.
UPDATE 34" - De afgrijselijk slechte Malen veroorzaakt penalty. Burak schiet raak: 2-0 voor het Mercatorplein
UPDATE RUST - 2-0 achter. O jongens die Malen is SLECHT
UPDATE 46" - Meteen na rust 3-0
UPDATE 69" - O jongens wat slecht
UPDATE 74" - Goal Klaassen, een invaller. 3-1. Die had dus vanaf het begin moeten spelen, Boeremans
UPDATE 76" - 3-2 door Wout We... Luuk de Jong. We leven
UPDATE 80" - 4-2 door de 137-jarige Burak. LET JE EVEN OP MEMPIS HOE JE VRIJE TRAPPEN MOET NEMEN?
UPDATE 90" - Haha, Memphis mist nog even een penalty
UPDATE EINDE - Prachtig! Oranje verliest opzettelijk met 4-2 van Turkije. Alle arbeidsmigranten applaudisseren heel hard voor Frank de Boer

Lees verder

LIVE KLASSIEKER. Een miljoen km La Primavera

Trappen gek!

Even voor de mensen die te weinig televisiekijken, te vaak doen wat Samantha wil of te veel klusjes doen in en om het huis. Er zijn dus vijf Klassiekers in de wielersport: Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije. Als renner ben je een ENORME SUPERMIET als je niet een van deze vijf wedstrijden hebt gewonnen. Aan de andere kant, ook als wij heel hard zouden trainen zouden wij deze wedstrijdjes (waarschijnlijk) ook niet winnen. Vandaag Milaan-Sanremo, driehonderd kilometer met de fiets onder je reet door Noord-Italië sjouwen, met op het einde de bergjes Cipressa en Poggio. Iedereen kan het eerste Monument van het jaar winnen: sprinters, klimmers, punchers, vluchters. Alleen losers niet. Topfavoriet is natuurlijk ONZE Mathieu van der Poel (op de foto in het midden in het rood-wit-blauw). Andere favorieten: Van Aert, Alaflippie, Ballerini, Matthews. Nog even een tukkie doen en daarna hand in de zak chips, een pigato in het glas en KOERS. LIVE op Eurosport & De Belg.
UPDATE: Stuyven (Belg) wint. Mathieu 5de.

Lees verder
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Online Casino