Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend
17 topics
#social justice warriors

Eng. NRC & Corrie roepen om BEELDENSTORM

Twee keer een plaatje. Boven: NSB Handelsblad vraagt zich per vraagteken af of we niet een gum door de vaderlandse geschiedenis moeten halen.

Want De Ruyter was een slavenverscheper en Stuyvesant een antisemiet. Onder: de Correspedant pleit openlijk - zonder vraagteken - voor een beeldenstorm in Nederland en België. Want J.P. Coen en het kolonialisme in Congo. Twee "serieuze media" die niet pleiten voor meer en beter geschiedenisonderwijs om kennis te bieden die context kan verschaffen aan onze historie, maar openlijk de Taliban-methode van totaalvernietiging propageren. Proberen ze nationale identiteiten uit te gummen? De collectieve identificatie met de natiestaat te vernietigen? De nationale identiteit is toch ook een onderdeel van de sociale identiteit? Mag dat niet meer? Moeten de fysieke sporen van de vaderlandse geschiedenis worden uitgewist om ze te vervangen door een door postmoderne identiteitspolitiek gedreven collectivisme? De wrange grap is dus dat dit een omkering is van het motto 'de winnaar schrijft de geschiedenis' want geschiedenis is tegenwoordig geen geschiedenis meer als de losers van weleer 'm niet met hysterie & kwetsdwang dicteren aan "HET PATRIARCHAAT". Niet op inhoud. Maar gewoon puur op zelfverzonnen entitlement.

En als die beelden weg zijn, dan is al het vermeende racisme ook weg, en het culturele kastestelsel, en de maatschappelijk hiërarchie. Dan heeft onderop net zoveel kans als hogerop. Ook al is dat niet waar, want dat staat of valt niet bij een paar staande of vallende standbeelden. Dus als die beelden weg zijn, wie of wat is dan als volgende aan de beurt? Hebben deze zieke krantengeesten zelf nooit geschiedenisles gehad? Of zitten historici in het complot? In De Proleet pleit een docent geschiedenis (!!!) van het Barrrjleus namelijk ook nog eens voor het wegdraaien van het Wilhelmus, omdat het een 'terroristenlied' is. Het enige dat we straks nog in koor mogen roepen, op de maat van stampende laarzen en in het marmer bikkende beitels, is WEG MET ONS! WEG MET ONS! WEG MET ONS! Vrij naar Arthur van Amerongen die weer vrij naar Leo Ferré verwijst: Links is de wachtkamer van het fascisme. En Orwell had het ook al voorspellend voor ons samengevat:

Update: Staatsomroep gaat ook Stürmer

Social
Lees verder

De 10 lekkerste mediajongetjes

Boy George? Is dat jij?

Mannen in de media: ze kunnen niks of ze hebben het over voetbal. Maar, zijn ze ook lekker? Vrouwen mogen die vraag niet stellen van GS, want schandelijk seksisme. 

Maar als zelf kneiterlekkere lesbi-GS-groupie zijnde mag het heerlijke mediaspul best even langs de ero-feministische 'zou je hem als lesbo doen als je voor één dag hetero was'-meetlat. Toch, dames?

10. Jan Roos

Heerlijk eerlijk blank, blozend en bol. Guitig blotenbillengezichtje onder kek matrozenpetje. Zegt waar het op staat en dat is 'STEM VNL!' Waarvan akte. Grossiert tegenwoordig in tendentieuze, nodeloos kwetsende YouTube-filmpjes en trekt daarmee miljoenen kijkers dus bakken met adverteerdersgeld. Jammer dat hij zijn ringbaard heeft afgeschoren, dat was pas écht sexy! 

9. Michael van der Galiën

Nederlandse David Brent look-a-like en Nederlandse David Brent anyway. Hoofdredacteur van Joshua Livestro's De Dagelijkse Standaard, een site voor genderneutrale intellectuelen die het graag over kunst en cultuur hebben. Maakt net als Jan Roos YouTube-vlogjes, beeldvullend met zijn hoofd voor een met vaseline volgesmeerde lens, die gaan over gezellige ditjes en datjes om en in het huis. Heeft wél ringbaard, en geen kleintje ook, dus veel meer sexy dan Jan Roos.

8. Thierry Baudet

Lavendelknuffelend succesmeisje in de Tweede Kamer. Wil Nederland het nieuwe Avondland in loodsen maar niet nadat alle ongewenste smetten homeopathisch zijn wegverdund. Heeft gebeeldhouwde kop als een Griekse God, net als Gordon dus, en weet als geen ander wat vrouwen écht willen. Wij dromen: Thierry die, languit gestrekt op onze redactietafel, ons 'neen' niet accepteert en gewoon doet wat wij als vrouw inderdaad echt willen. Altijd willen. Allemaal. Wel jammer van die baard nu trouwens, zo is het net Kustaw Bessems.

Lees verder

GSTV. Antifa-tuig vs. Theo Hiddema en Tom Staal

Geen betere manier om te bewijzen dat je tegen het fascisme bent dan illegaal vuurwerk afstekend door de straat te marcheren terwijl je een verslaggever die een normale vraag stelt voor zijn kanis probeert te meppen. De antifascisten van de Antifa verzorgden hun PR tijdens de solidariteitsmars voor #Charlottesville in Amsterdam gisteren op de hun kenmerkende wijze. Met geweld dus. En dat terwijl onze Tom Staal alleen maar wilde weten wat dat nou precies is, fascisme. Helemaal geen gekke vraag dachten wij. Dat vond Theo Hiddema ook, dus die gaf wel netjes antwoord. "Venijnige blikken, rancuneus, agressief, onverdraagzaamheid spat uit de ogen, vijandbeelden, mores leren, sla d'r op! Het ziet er heel onguur uit." U snapt het al, die stond gewoon te beschrijven wat er voor zijn neus gebeurde. Heeft ie gelijk, de Hiddemeister, en zijn de antifascisten de nieuwe fascisten? GSTV heeft de beelden, Neurenbergje spelen mag u zelf doen.

BONUS BOOS GENDERNEUTRALO

nooit meer dus

(Via)

Charlottesville 020! AFA marcheert tegen ALLES

Ze zijn blij hoor, de Antifaksistiese Aksie in Amsterdam. De terreuraanslag van de auto-nazi in Charlottesville is precies waar het andere uiteinde van het hoefijzer naar smachtte om uit de klamme kraakpanden te kunnen komen en de kelen schor te schreeuwen. Internationale socialisten zijn internationaal solidair, dus marcheren de alfamannetjes van het linksfascisme vanavond een beetje op en neer in de hoofdstedelijke Spuistraat, de voortuin van hun thuishonk Vrankrijk. We verwachten een paar honderd usual suspects van AFA (inclusief AFA Noordbrabant die de worstenbroodjes verzorgen), de Zwarte Piet is Racisme-beweging, de Witte Mannen zijn Racisme feministen, de Alles Wat Niet LHBTPTQQQIKEA Is, Is Racisme gendergruppe, De Herenfietsen Zijn Patriarchale Haat framers,  René Danen, Accuzuur Aarslap, wellicht komt Koewinsie nog of hadden ze die nou juist geëxcommuniceerd en natuurlijk is Joke Kierewiet Kaviaar Kuijt van de partij. Misschien komt Anja Meulenbelt ook nog wel even want waarom ook niet. Typisch wel: uiteindelijk is het met dat agressieve, cultuurmarxistische, uitingsvrijheid bedreigende, socialistische "antifascisme" van de SJW's precies hetzelfde als met alle kapitalistische producten van het Amerikaanse imperialisme: het waait vroeg of laat een keer over naar de rest van de wereld. Alleen hebben we toch liever een Bikmek en een paar Naaikies dan gemaskerd extremisme met honkbalknuppels. Awel, veel plezier met de extremistische hoefijzerheisa hoor. Demonstreren is een recht en dat standbeeld van het staatsrecht zouden we nooit willen slopen. Maar houden jullie de boel wel een beetje heel? De stad is niet alleen van jullie.

Ook aanwezig: Eerste stuurman van de renaissancevloot

Social

Binnenkort ook al verboden: de herenfiets

En andermaal opent zich een front in de WAR ON MEN!!1! 

En dat PIKKEN we dus mooi niet langer. Want wij zijn MANNEN en wij doen toevallig niets liever dan ons met een ferme onbuigbare stang van minstens een vuist dik tussen de benen in de verkeersjungle begeven. Living in the fast lane, op het randje van de waanzin en altijd maar één asymmetrisch stoeprandje verwijderd van het einde van je bloedlijn. Wat wil precies? Nou, op basis van uiteraard een Zweeds onderzoek wil Veilig Verkeer Nederland mannen tegen zichzelf in bescherming nemen, want een overdonderende 52% (!!!) van de fietsongelukken betrof een man en aangezien er tegenwoordig zo'n 40 genders schijnen te zijn, is dat nogal een oververtegenwoordiging. Bovendien is gebleken dat je op een herenfiets nou gewoon eenmaal iets harder op je bek gaat. MAAR WIJ ZIJN MANNEN DUS DAT WILLEN WE JUIST EN DAT SNAPPEN DIE HOFHERMAFRODIETEN NIET. De reacties uit de gemeenschap liegen er in ieder geval niet om.

"Ik heb een zwarte herenfiets met kettingslot en daar blijf je mooi van af." - Sunny Bergman

"Een dag door Amsterdam zonder stang tussen m'n benen, moet er niet aan denken. Oeeeehh wat errug dit!" - Een generieke homofiel uit 's lands entertainmentindustrie 

"We hebben nog 6 miljoen herenfietsen van jullie staan. Wat moeten we daar nu mee dan?" - Duitsland

"Kap eens met die kutkwoots we weten heus wel dat je het alleen maar doet omdat je je topic anders niet volgeschreven krijgt. Ga fietsen man!" - Reaguurders

Gezellig geweld. Linkse beeldenstorm en brandende kruizen in de Verdeelde Staten

De nazi-mars in Charlottesville heeft definitief de vinger uit de dijk getrokken in de VS. Na het siegtrumpende smaldeel van extreemrechts is het nu weer de beurt aan de uitersten van debiellinks om zich onder te dompelen in agressieve achterlijkheid. 

Maar dat doen ze met sjieke smaak en historisch besef hoor. In Minneapolis is vannacht (NL tijd) bijvoorbeeld een met hakenkruizen versierde, aan een kruis gehangen witmanpop in Trumpkleding in de fik gestoken. Kruisverbrandingen, weet je wie ook...:

Social

Meer in deze timeline. De kruisverbranding door de verknipte koekoeksklan was het "hoogtepunt" van een 'solidariteitsdemonstratie' met de antiracisme-demo in Charlottesville, georganiseerd door malloten die niet door hebben dat ze aan het andere uiteinde van hetzelfde hoefijzer zitten als degenen die ze zeggen te bestrijden. En ze zijn er nog trots op ook: "I'm here to fight fire with fire", aldus zo'n eencellige. Hetzelfde slag soosjalistiese fascisten was in Durham, North Carolina aan het werk. In de thuisstad van de bedreigde Duke University gingen verbeten witte wereldverbeteraars helemaal ISIS & Taliban op een standbeeld van een Conferedatie-soldaat. Daarna blokkeerden ze KKKruispunten. Want cross traffic is racism, of zo.

Social

Bonusplaatjes: Black power! Witte capitulatie! En niet denken dat het niet overwaait naar ons land. We hadden hier ook al fophef over een paneel van de Gouden Koets en een film over nationale zeeheld Michiel de Ruyter. Het moet eerst nog veel erger worden met de geschiedvervalsing, de boekverbranding en de gewelddadige agressie, voordat het hopelijk beter wordt.

Lees verder

OPINION PURGE! Techbedrijven en overheden openen aanval op vrijheid van meningsuiting

Het gaat hard nu met het einde van het vrije internet. Google-dochter YouTube heeft vannacht, en in de afgelopen periode, diverse kanalen en video's van popualaire dwarsdenkers, conservatieve spreekstalmeesters en alternatieve media ge-demonitized.

Dat betekent dat de makers geen (of minder) geld meer kunnen verdienen aan (bepaalde) video's die ze online zetten, omdat advertenties worden verwijderd of omdat aan adverteerders wordt geadviseerd geen pre-rolls meer bij bepaalde creators te plaatsen. Onder de slachtoffers van online broodroof zijn Paul Joseph Watson (aka PrisonPlanet), die veel video's financieel kalltgestellt zag worden (nadat hij ook al eens van Facebook was gegooid), Black Pigeon verloor 90% van zijn geldcontent en ook Luke Rudkowski (conservatief aluhoedje van WeAreChange) zag 660 videos ontwaard worden. Bovendien zijn hun video's moeilijker te vinden en worden ze niet meer bij de aanbevelingen weergegeven. Alle drie maakten ze protestvideo's in het afgelopen etmaal:

YouTube: 'Nee joh we maken alles juist makkelijker'

YouTube zelf verklaart dat het op verzoek van adverteerders de mogelijkheden heeft aangepast, maar het is wel heel erg toevallig dat daar alleen (actieve, populaire) rechtsmensen last van lijken te hebben. De videodienst lijkt zelf actief op zoek naar de uitknop bij sommigen, ofwel regressieve linkstrollen zitten kanalen kapot te flaggen. Maar volgens Mark Dice (ook al zo'n rechtse roeptoeter) komt het door de aanscherping van de huisregels, waardoor rechtse of conservatieve content makkelijker als 'hate speech' is te markeren en te demonetarizeren: 

GeenStijl ook al getroffen door nieuwe YouTube-regels

Sinds YouTube de nieuwe regels invoerde, kreeg het GeenStijlTV YouTube-kanaal ook al te maken met één video die als 'adverteerder-onvriendelijk' werd aangeduid. Het gaat om een ouwetje uit 2009, toen Rutger embedded in Tarin Kowt bij de Nederlandse militairen zat. We hebben werkelijk géén idee wat er in dit oorlogsverslag gebeurt dat volgens YT niet door de beugel kan. Maar dit is de melding die we ontvingen:

Zelfs keurige professors zijn de klos. En blonde mevrouwen

Het zijn niet alleen de voornoemde personen en alternatieve online (media-) outlets die hier onder lijden. De censuurbeweging gaat nog veel verder en treft niet alleen (alleged) alt-righters. Vorige week werd Canadese anti-SJW-professor Jordan B. Peterson in zijn geheel van YouTube verbannen én uit zijn Google-accounts gegooid. Enkele uren later kon hij er ineens weer bij, zonder verdere opgaaf van reden over de verwijdering.

Eerder al werd de conservatieve southern belle Lauren Southern uit het verdienprogramma getrapt omwille van haar mening. Zelfs haar sarcastische make-upvideo die ze in reactie maakte kwam niet door de ballotage. Bij deze onschuldige satirische video werden de advertenties ook al uitgeschakeld:

In juli werd Southern ook door crowdfund/abo-site Patreon buiten gegooid. Patreon co-founder Jack Conte beweert in een videoreactie dat Southerns acties op de Middellandse Zee tegen de policy van Patreon in gaan, omdat ze levens in gevaar zou brengen met haar deelname aan de Defend Europe-missie op de Middellandse Zee. Sam Harris heeft in een van zijn laatste podcasts (hierrr, in de eerste minuten) aangekondigd dat hij vanwege deze "leftist confusion on the topic of free speech" per 1 september stopt als gebruiker van Patreon: de neurowetenschapper wil niet het risico lopen dat zijn werk wordt geblokkeerd of verwijderd.

Ook zwarte Trumpfans niet veilig voor censuur

Voor je nou denkt: ghe, allemaal witte blanke mannen en vrouwen. Nope. Ook, nee: zélfs Diamond and Silk, twee uitbundig African-American dames die als twee hardcore Trumpaloopa's hilarische fanvideo's maken op YouTube, zagen hun geldstroom opdrogen door demonetization. Op hun Twitterkanaal maken ze er een heleboel stampij over - deze dames laten zich niet zomaar fokken door de internet-SJW's in Silicon Valley.

Social

Pat Condell werd eens in z'n geheel van YouTube gegooid vanwege zijn islamkritische videocolumns. Een Erdo-gedicht van Tante Bel werd van Facebook gecensureerd. Maar dat waren "incidenten", niet zelden aangejaagd door opzettelijke flaggers, de NSB'ers van het internet. Inmiddels lijkt het op georganiseerde actie van sites en techbedrijven. In de week dat James Damore bij Google is ontslagen vanwege een inhoudelijke verhandeling over man/vrouw-verhoudingen in de techwereld, kickt Google-zuster YouTube diverse opiniemakers uit hun verdienmodel. 

Tuurlijk, commerciële bedrijven mogen helemaal zelf bepalen wie ze wel en niet op hun platforms toelaten, of wie ze wel of niet in dienst nemen. Maar bij giganten als Google moet je ook de vraag stellen of zij spelers in een markt zijn, of monopolisten die de markt (en haar mores) bepalen. Ook de eenzijdigheid in hun keuzes valt wel op. Wie niet zingt zoals de SJW's gebekt zijn, zit in een risicogroep. Wie zich niet conformeert, niet sociaal wenselijk opstelt of juicht voor het "verkeerde" team, maakt ineens goeie kans om weggejorist & opgerot te worden. Maar het zijn wel opvallend vaak (lees: alleen maar) alt-righters, conservatieven, alternatieve media of zelfs serieuze, inhoudelijke conservatief-liberalen. Maar islamitische haatpreken, om maar eens een platgelopen zijstraat te noemen, blijven gewoon onaangeraakt online staan bij YT.

De censuur van het internet wordt steeds sterker en steeds georganiseerder. Sinds Merkel in 2015 aan Zuckerberg vroeg wat hij aan 'hate speech' (lees: kritiek op de massamigratie) op Facebook ging doen, is er een stijgende lijn in de regressie ontstaan. Duitsland heeft inmiddels strengere online wetgeving op basis van selectieve criteria (lees: conservatieve maatschappijkritiek ist VERBOTEN), Facebook neemt duizenden censuurmedewerkers aan, de Europese Unie spreekt ook over wetgeving en in de VS zijn het dus quasi-monopolisten als Google, YouTube en Facebook die bepalen wat je wel of niet mag zien, en waar je wel of geen geld aan mag verdienen. Onze donkere voorspelling: kijk naar de hysterie over een sarcastische Zou U Haar Doen-grap of de hijgerige ophef over een bot stukje op PowNed, en je weet dat dit niet alleen de komende jaren nog véél erger gaat worden, maar ook dat het Nederlandse niet aan censuur (-pogingen) zal ontkomen.

Mogen we een nieuw internet? Deze is bijna stuk.

Bonusvraag: MAG DIT?

Greet hep een nieuwe video. Benieuwd wat YouTube er mee doet...

Lees verder

FaceApp heeft filtertjes. IEDEREEN BOOS RACISME

Social

Vroeger krasten we met potloden spleetogen op elkaars schoolfoto en riepen we: "Haha, jij bent een Chinees en je komt uit China." Een soort irl FaceApp, dat een paar nieuwe filtertjes op de markt gooide: Caucasian, Black, Asian en Indian. "Hé Maarten, jij ziet er hier uit als een Aziaat", dat werk, waardoor FaceApp toch een fundamenteel andere reactie oproept dan iets racistisch als: "Hé Maarten, jij ziet er hier uit als een Aziaat, zo'n stomme babi pangangvretende VietCong-pseudochinees met geel hoedje, hanky panky Shanghai, ga wiskunde studeren." Maar goed. Omdat de deugpolitie op internet tegenwoordig bepaalt dát mensen en bepaalde zaken racistisch zijn, in plaats van sec te kijken óf mensen en bepaalde zaken racistisch zijn, heeft FaceApp de filters moeten verwijderen. Want om te lachen je kop veranderen in een andere etniciteit is 'extreme racism'. Terwijl FaceApp toch echt geen positieve of negatieve waardeoordelen hing aan de verschillende etniciteiten, het echt niet bezig was de superioriteit van het blanke ras (want een racismebeschuldiging werkt vooral/alleen die kant op) uit te dragen en het misschien best mogelijk is dat niet de hele wereld racistisch is en denkt. Toch heeft FaceApp deze krankzinnige uiting van hyperracisme inmiddels verwijderd, heel verstandig, want je zou in deze tijden maar door iemand racist genoemd worden, zeg.

Lees verder

Hafid Bouazza vindt het heerlijk in Nederland (maar houdt niet van knotjesmoralisten m/v)

Hafid Bouazza is onze favoriete zandneger. Al was het maar omdat hij de Nederlandse taal beter beheerst dan wij zelf (wijzelf?). Glimmende trots gloeit in onze roze hartjes als Hafid zijn begeestering over GeenStijl betuigt, en in een eerbiedig traag tempo spellen wij zijn spaarzame stukken als die opduiken op het internet. Maar genoeg sentimenteel geslijmjurk. Daar houdt Hafid niet van en wij zijn er trouwens ook veuls te boertig voor. Laten we het liever over de inhoud hebben. Over zijn duiding van de moraal van de goede strijd, de strijd vóór het immer subtiel zwarten van de ziel van de polemiek en de satire. Parbleu alsook nou moe, we gaan er zowaar wat pedant van tikken zeg. Dat moet je maar ff negeren - we hebben dus net een verse Hafid gelezen en dan krijg je last van aspiraties die wat te hoog boven onze petjes gaan. Laten we onszelf dus vooral niet overschatten door naast ons toetsenbord te gaan lopen - beter houden we het in gepaste bescheidenheid op een stukje citaat, met een verwijzing naar de bron. Hafid said it better, anyway:

'Geef de mens vrijheid en je krijgt de volle mens ervoor terug'

"Polemiek en satire moeten per definitie genadeloos zijn. Als deze twee bloedverwanten zich zouden conformeren aan de normen en waarden van wat zij verbaal (of visueel) bestrijden, dan zijn ze het niet waard de namen polemiek en satire te dragen. Buigen voor de regels van wat voor autoriteit je ook bevecht, of zij cultureel, moreel, artistiek, journalistiek van aard is, is beelden met knuffelbeesten proberen te breken. Zo zijn wij en iconoclasme niet getrouwd. Zo zet men sentimentaliteit en huichelarij niet in hun voddige hemd. Men zou ze dan enkel met een brokaten mantel bedekken. Slippendragers zijn iets geheel anders dan ballenknijpers, al gebruiken ze dezelfde ledematen voor beide activiteiten."

Lapje moetlees webliteratuur voor de volle mens, gratis verkrijgbaar bij TPO!