Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend
87 topics
#social justice warriors

Herman Brusselmans over de stand van het land: "WAT IS ER FFS MET NEDERLAND GEBEURD?"

hee een man met een pruik - o ja van de VARA - nou dan mag het wel

Steek een sigaret op. En nog een. Het gaat fantastisch in dit land.

Maar ondertussen liggen we al jaren krom om niet ergens iemand in z'n beroepsgekwetste gezicht te kietelen, om geen opmerkingen te maken die je een brandmerk als racist of fascist opleveren, is een man met een vrouwenpruik een held en is een man met zwarte schmink een racist, is blank racisme maar wit niet, is een knipoog naar een vrouw seksisme, is een zeeheld een smerige kolonialist, zijn voetbalschoenen voor mannen vrouwonvriendelijk, is satire geen satire maar xenofobie of transfobie, is kritiek op de islam per definitie pure islamofobie en is een landverrader als Tunahan Kuzu geen landverrader maar een landverrijker. U kent het riedeltje, hier een buitenlander over dat daar op de Linnaeusstraat veel meer is gestorven dan alleen Theo van Gogh.

"Jullie waren het land waar alles mocht en alles kon. Drugs, de jaren 70, het vrije woord. Maar sinds Theo van Gogh is alles veranderd. Ik moest laatst in een column over Serena Williams haar huidskleur maar niet noemen omdat dat verkeerd opgevat zou kunnen worden. Zelfs Hans Teeuwen durft niet alles meer te zeggen." En over Bo van Spilbeeck: "Toen René van der Gijp er wel een grap over durfde te maken, liepen de sponsoren van Voetbal Inside weg (niet echt zo, red.). In de tussentijd vraagt niemand waarom Van Spilbeecks vrouw gedwongen wordt om lesbisch te zijn. Wat is er in hemelsnaam met Nederland gebeurd?"

MAAR DAN SCHUIFT HERMAN AAN. Bij Jinek. En hier. Het is allemaal de schuld van de verrechtsing. Van islamknuffelaars zoals de extreem-rechtse haatclub DENK, Gruppenführer Sylvana Simons, Sunny Stormfront Bergman, een paar politici van GroenRechtsextreem, de Internationale Nationaalsocialisten & de Social Justice Whitepowerriors. Een goedkeurende blik van Potlood V. de Vries. Opperste staat van verwarring bij Jinek. Iedereen in paniek. Boks, ouwe.

TROLOLOL. Urk legt J.P. Coenstraat aan

Yes Urk! Sos, een genenpoel als een pierenbadje en gouden oorbellen, echt de fucking parel in de kroon van Nederland. En dat moet de rest van Nederland ook weten, dat ze in Urk het allernederlandst zijn. Daarom is als reactie op de kwetsjankieterreur van de parasitaire praatklasse van overgesubsidieerde Amsterdamse beroepsnegers nu een J.P. Coenstraat gekomen op het vml. eiland. Jammer Quinsies. Wie identiteitsoorlog zaait zal witte etnopolitiek oogsten en aangezien de witte mensen nog altijd in de meerderheid zijn en ook nog eens in de regel beter in organisatie en effectief gebruik van mensen en middelen kunnen de blankes niets anders doen dan winnen. De victorie begon in Urk! 

GENDERFLUÏDE FISSA. Het is Social Justice Day

Gefeliciteerd eenpersoonsminderheid Asha ten Broeke met Social Justice Day, de dag waarop donkere jongens evenveel of zelfs grotere stapels bruine boterhammen met Duo Penotti naar binnen mogen kiepen.

Ook gefeliciteerd Aafke Romeijn, Linda Duits, Sander Dinges en nog een paar andere gendertwijfelaars. Nou daar gaan we. Vrouwen en mannen zijn gelijk, maar vrouwen zijn net iets gelijker dan mannen. Mannen kunnen sowieso hun bek houden, want zij moeten echt niet denken dat ze gelijk zijn aan vrouwen. Alle wc's moeten genderneutraal zijn. Moslims zijn enorm zielig en ze zijn gelijk aan de rest, ze zijn zelfs gelijker aan de rest dan, euh, joden. Want alle minderheden zijn zielig en gelijk, behalve joden, die zijn dan wel weer stom. Transgenders zijn daarentegen wél fantastisch en gelijk en wie dat niet vindt is een kortzichtige proleet, iedereen moet het normaal vinden dat een vrouw een pik heeft. Of andersom. Als iemand iets anders zegt gaan we adverteerdersbellen. Thierry Baudet is een fascistische nazi, hij is niet gelijk aan anderen. Zwarten zijn wel gelijk aan anderen. Zwarten zijn zelfs gelijker aan anderen dan anderen. Blanke mannen niet, dat zijn koloniale racisten. Als een blanke man succes heeft zal hij vast wel een keer een zwarte man onderdrukt hebben. Zwarte Piet is een klootzak. Wie nog twijfelt over Zwarte Piet, is alvast racist. Ooit op een schip gestaan maakt je slavenhandelaar. Iemand die de scheidsrechter 'homo' noemt is homofoob. Een blanke bobsleeër die laatste wordt is slecht. Een zwarte bobsleeër die laatste wordt is dapper. Een Marokkaanse dader is een slachtoffer. Vrouwenbesnijdenis is cultuur. Moslima's zijn dapper. Zij zijn gelijk aan niet-moslima's, maar eigenlijk zijn ze nog gelijker, want ze zijn zo dapper dat ze een hoofddoek dragen. Asha ten Broeke is dik. Dat is niet slecht voor haar, dat is heerlijk, grandioos en dapper. Ze kan het iedereen aanraden. De Amerikaanse president is dik. Hij is een ongezonde vetzak. Een vieze vreetschuur die misschien een dag in de week minder bij de McDonalds moet gaan zitten met zijn dikke vette pens. Het is Social Justice Day. Vandaag is iedereen gelijk.

PSV haalt foto Luis Suarez uit winkeletalage stadion wegens kwetsend voor supporters

Zijn er mensen nog sneller op hun teentjes getrapt dan SJW's? Jawel. Voetbalsupporters natuurlijk.

Iedereen kk dit, kk dat, die zijn moeder is een hoer en de scheidsrechter een blinde mongool danwel tyfusjood maar wee de gebeente als er eens een foto van een voetballer die het wel kan in een etalageruit hangt. Dan komt de supportersclub in actie want dit is echt verschrikkelijk kan niet schandelijk afschuwelijk doe hier iets aan nu meteen. Er hangt namelijk (hier even trigger warning) een foto van Luis Suarez op het stadion van PSV. Ja. Dat las u goed. En Luis Suarez heeft een keer Otman Bakkal gebeten. En omdat de bal net zo rond is als een eurocent en voetbalclubs nu eenmaal bestaan bij de gratie van emotionele verbinding met mannen die hun halve salaris spenderen aan seizoenkaarten, buscombi's, uitshirtjes en een PSV-servies wordt die arme Luis meteen in de glasbak geflikkerd. Kut boeren.

Wannabe sinterklaasmoordenaar Michael van Zeijl in de zak tijdens Sintocht in Dokkum

Ghe. Eerder vandaag hadden we al Michael van Zeijl en zijn kornuitjes Saidy Smeenk, Christa Soeters (HOI) en Renaldo Soeters vonden dat acteur Stefan de Walle wel voor zijn bek geJFK't had mogen worden vanaf een grassy knoll in Dokkum, maar wat blijkt nu: Van Zeijl was al preventief opgesloten! Verhip. Overigens verklaren de doodswensen van aktivisten wel waarom er zoveel pliesie op de been was voor de Sintocht. Je moet er niet aan denken als deze duurzame gesprekspartners aan de dialoogtafel voor Beter Nederland tot aksie waren overgegaan.  

Overigens is Van Zeijl een echte awoke interrectueel, blijkens zijn LinkedIn-profiel: 

Kunsdt met onderbroekjes moet ook al #MeToo kapot van zure Tilburgse babyboomer in Trouw

Zucht. Weet je wat het allerergst is van de SJW-beweging in de academische wereld en de schone kunsten? Dat allerlei minderwaardige knurften zonder scheppend vermogen tóch een plekje in "het wereldje" proberen te verwerven door moraliserende kritiekjes te tikken. Minderwaardige historici roepen om het slopen van standbeelden, minderwaardige kunstschilders c.q. gefaalde aquarellisten en zure kutten met een diplomaatje kunstgeschiedenis, roepen om het verwijderen van "the male gaze" uit de musea want stom, kwetsend en fout. 

Léon Hanssen is een man van over de zestig die niemand kent en wiens leven mislukt is: op een provinciale universiteit slijt hij zijn dagen buiten het voetlicht. Dan komt er ineens een #MeToo-rage en ziet hij, als boze blanke man (oh ironie) zijn kans om op de treurige puriteinse bandwagon te springen. In een treinongeluk van een opiniestuk legt hij de geschiedenis langs de hysterische moraal van de tijd en natuurlijk komt daar uit dat we voortaan alleen nog maar naar meisjes in boerka's mogen kijken op schilderijen want jeugd, seks en schoonheid is allemaal veel te eng voor de droogstoppels. De Trouw is een postprotestantse schuldkrant dus plaatsen ze dit soort wormvormig jankproza instemmend, want je moet toch wat je richtingsloze erfzonde.

Goed. Gaan we schrappen. Rembrandt moet dood omdat zijn Joodse bruidje aangerand wordt en iedereen weet natuurlijk dat de Joden Palestina verdrukken dus jammer meneer Van Rhijn, u mag niet meer. Vincent van Gogh moet kapot omdat zijn zonnebloemen een onrealistisch beeld geven van zonnebloemen en andere zonnebloemen met minder mooie blaadjes zich daarom kut voelen. Mondriaan moet ook kapot want iedereen weet dat contrast polarisatie is, en polarisatie moet dood. Zullen we als samenleving voortaan dit soort kleine rancuneuze krabbelaartjes maar gewoon negeren? Van dit neopuritaanse haatproza wordt werkelijk niemand gelukkig. 

Deze mag (inmiddels) weer wel

Deze mag niet meer

Geinige Klikbonus: Vrouwen re-enacten al een tijdje het gewraakte schilderij Thérèse Dreaming van Balthus uit 1933.


Marcel Gelauff (NOS) is een onreine blanke aap

Gedoetje over het gebruik van "blank" en "wit" bij de Staatsomroep. NOS-radiomannetje Jurgen van den Berg zei dinsdag iets over hoe de NOS Taalcommissie bepaald heeft dat staatsomroepers voortaan "wit" moeten zeggen als ze het over blanke mensen hebben.

Behalve een lelijk Anglicisme dat op de heteluchtstroom van de sociale rechtvaardigheidshysterie vanuit Amerika is meegevoerd naar Nederland, is het ook gewoon onzin: autochtone Europeanen zijn blank, niet wit, en in veel Europese talen wordt derhalve het woord 'blank' gebruikt: bianca, blanche, blanca. Maar de NOS-logica is nóg maffer, want Baas van het Journaal Marcel Gelauff ziet 'blank' en 'zwart' niet als huidskleuraanduidingen, maar als tegenstellingen. Vanaf 1"30 zegt hij: "Er is gekozen om 'wit' te gebruiken, en niet blank, omdat blank associaties oproept met 'schoon' en 'rein', en als dan zwart de tegenstelling is, is zwart blijkbaar niet schoon en rein." WTF!? Het gaat om huidskleuraanduidingen, om uiterlijke kenmerken dus, niet om inhoudelijke tegenstellingen tussen mensen. Een zwarte kan uiteraard net zo goed schoon & rein zijn, zoals een blanke vies & onrein kan zijn. Zwart is niet automatisch negatief, omdat blank positief zou zijn. Wat is dit voor apekool?

SJW-logica bij de NOS: Als het geen hond is, dan is het dus een kat. Als iets geen lul is, is het dus een kut. Als het geen water is, dan is het dus bier. En als het geen patat is, dan is het dus friet. (Oh wacht die laatste #iswelzo.) We snappen dat de Nederlandse taal lastig is voor de omroepambtenaartjes van de Orwelliaanse Taalcommissie. Maar dit is wel het domste excuus dat Gelauff kon bedenken om zijn poep naar bloemetjes te laten ruiken. De enige die de associatie legt tussen "blank = zuiver, DUS zwart = negatief", zijn die omroepracisten zélf. En dan nog een slotvraag: dat 'blank' associaties zou oproepen met 'schoon' en 'rein', WAT IS DAAR MIS MEE? Of is opgelegde zelfhaat nu ook van Staatsomroepwege verplicht en mag een blanke überhaupt nooit meer als een goed mens gezien worden? Doe toch eens normaal, mens.

Hahaha. Jinek was iets te voor de blanke hand liggend.

Social

Correspondentmeisje is teleurgesteld dat de echte wereld niet voldoet aan wat haar beloofd was

Correspondentmeisje schrijft over de ideale wereld die haar beloofd was. Valt dat even tegen.

Of je het hele verhaal wil lezen, moet je zelf weten (vrij land), maar in een lang en voor ons bierverweekte blogbreintjes onbegrijpelijk stuk over moeilijk postmodern feminisme viel bovenstaande kwoot op. De auteur van het verhaal, Bregje Hofstede ("1988, studeerde kunstgeschiedenis in Utrecht, Parijs en Berlijn"), dacht dat racisme en seksisme en andere nare menselijke gewoontes waren uitgeroeid. Dat valt dus tegen.

Nou erkent Bregje (of moeten we Mevrouw Hofstede zeggen?) gelukkig 1 zin verder dat vrouwen in Nederland 'niet meer wettelijk gediscrimineerd worden', maar ze had het toch graag op basis van de torenhoge verwachtingen allemaal wat eerlijker gezien. En dan denken wij simpele sujetten van het weke en verslavingsgevoelige mannelijke geslacht: Ja maar... kijk eens om je heen dan. De ideale wereld bestaat toch alleen in de hoofdjes van de maakbaarheidsdenkers? Diezelfde maakbaarheidsdenkers, die de afgelopen decennia de SamSams en de schoolboekjes geschreven hebben, de televisieprogramma's hebben gemaakt  en de culturele markt hebben gecreëerd waar millennialmeisjes zoals Bregje, pardon: de feministische autonome mevrouw Hofstede, hun vertekende wereldbeeld van vrijheid, gelijkheid en broederschap in een wereld zonder racisme, discriminatie en sekseverschillen hebben geleerd? 

Hoe vooruitstrevend onze samenleving ook is in haar gelijkheidsdenken, en hoe ver we daarin qua wetten & waarden ook voor lopen op de overgrote rest van de wereld: ook onze wetten, regels en progressieve moraal hebben toch nog nooit alle menselijke uitwassen kunnen uitbannen? De wereld is toch helemaal niet eerlijk?  Als er 99 mensen lief zijn voor hondjes, is er altijd wel die ene klootzak nummer 100 die zo'n beest toch een rotschop geeft. En in landen als Verleptië, Uitheemsië en Regressië zijn het er misschien wel 5, of 10, of 50 die zo'n schop geven.

Maar GeenStijl, so you're saying dat je dan maar niet feministisch moet zijn?

Neen. Maar mevrouw Hofstede schrijft haar alinea als een te diepe verzuchting over een wereld die niet aan háár verwachtingen wil voldoen, waardoor zij nu strijd moet leveren die anderen al voor haar gedaan hadden moeten hebben. Zij is hier weer het slachtoffer. En zo werkt het dus niet. Zo kweek je feministisch fundamentalisme, met uit slachtofferlust geboren schuldvingerwijzing, met excessieve taalpolitiedrang en met de de soms ronduit agressieve uitsluiting van andere opvattingen in het algemeen en het "blanke mannelijke patriarchaat" in het bijzonder waar de postmoderne feministen zich zo gretig van bedienen.

Noem ons maar simpele primaten. Maar alles wat Bregjes diepe verzuchting over verwachtingen versus werkelijkheid ons zegt, en wat in haar citaat wordt samengevat, is dat de progressieve babyboomers met hun maakbaarheidsideaal de sneeuwvlokjes hebben gekweekt die wij nu kennen als postmoderne millennials, die van klagen over de marginale tekorten in hun extreem verwende bestaan een businessmodel hebben gemaakt waarin ze ánderen willen laten werken om hén uit de slachtofferpositie te bevrijden. Dacht het ff niet. Man up, mevrouw Hofstede.

(Trouwens. Zelfverklaard fundifeministe Anne Fleur vond het artikel ook te moeilijk, want die snapte zelfs de plaatjes niet. Valt dat even tegen.)

Aargh. Hassan Sahara snapt Jordan Peterson niet

De Canadees Jordan B. Peterson is The Professor That Could: sinds anderhalf jaar vergaart hij internetroem bij verstandige verwerpers van regressief-linkse identiteitspolitiek. Dus dan ben je zelf "alt-right", volgens Hassan van de Azijnbode.

Vrijdagavond spreekt Peterson in Nederland op het Nederlandse Leeuw debatevenement (dat door VK als "een immoreel rechts onderonsje" wordt geframed omdat elke spreker rechts van Geert Mak tegenwoordig al eng is). Derhalve wil de Volkskrant haar lezers waarschuwen voor Peterson. (Misschien stond die bezorger daarom wel zo indringend aan te bellen bij doodsbange abonnees.) Hassan Bahara stelt in een interview met Peterson een beetje dezelfde vooringenomen "Sou you're saying..." vragen als Cathy Newman, het krijserige Channel 4-kipje dat eerder deze week op kalme en charmante wijze compleet werd afgedroogd door Peterson in het gesprek hierboven, dat op YouTube inmiddels anderhalf miljoen views heeft (en een hilarische memestream in zijn kielzog meevoert).

De waarheid is natuurlijk dat Peterson geen racist of seksist is, maar 'gewoon' iemand die zich niet door schreeuwerige identiteitsdrammers laat voorschrijven hoe hij moet denken en wat hij moet zeggen, omdat de vrijheid van meningsuiting - gelukkig - niet door Marxisten wordt bepaald. Zijn verzet tegen links-extremisme lokt inderdaad rechtsgekkies aan het andere einde van het hoefijzer naar zijn YT-kanaal, maar voor een hele grote groep normale mensen is Peterson vooral een verademing. Hassan van de Volkskrant is zelf echter nogal een slachtoffertype, dus die kijkt naar Petersons gevolg (witte mensen), Petersons kritiek op links (= te weinig kritiek op rechts) en stelt hem vervolgens allemaal verwijtende, framende en vooral slecht ingelezen vragen. Het resultaat is een papieren herhaling van het Channel 4-interview, waarin professor Peterson in zijn antwoorden de redelijkheid etaleert die Hassan van De Volkskrant hem niet gunt.

Hassan is een blond wijf met krulletjes

Halsema zegt wat zinnigs. SJW hapt hysterisch

Verwarring op de vrijdag! Femke Halsema zegt een keer iets nuchters (want ze heeft een theaterpreek te verkopen en misschien wel een burgemeesterspost te winnen). En alle SJW's schieten in hun intersectionele irritatiekramp.

Social

Kijk, dit Stellingdametje bijvoorbeeld. Die is na dit interviewtje meteen helemaal klaar met Halsema. Maar wat zegt ze nu helemaal? Dat #MeToo van een gezonde weerbaarheid heel snel omsloeg in een hysterische heksenjacht? Klopt  ✅. Dat Nederland in tegenstelling tot Amerika, van waar alle SJW-hypes overwaaien, geen vergelijkbaar institutioneel racisme heeft gekend. Klopt ✅. En dat permanent slachtofferschap niet tot een eerlijke discussie leidt. Klopt ook ✅. OK, ze doet ook nog even een obligate Interbellum-vergelijking over Baudet dus het is nog steeds dezelfde dieselende Femke die haar kinderen in de ouwe Mercedes van een zwarte school haalde en naar een witte bracht. Maar daar gaat het nu niet om. Het gaat er om dat iedereen & z'n permanente slachtoffer meteen het standbeeld van Halsema te lijf wil met molotovs en mokers. Want iets nuchter Nederlands zeggen, DAT mag niet meer van de hysterische veramerikaniseerde cultuurmarxisten. Wij lachen, en een paar tweets bij1 zetten natuurlijk. Kunnen jullie ook lachen.

Social

Grappig. Dit zei Greer niet over haar bepotelchef Van Jole

Social

Sandra linkt naar subsidiepodcast van schreeuwmeisjes

Social

Nietsist

Social