Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend
17 topics
#pvv

vvd was tegen veroordeling Wilders, maar Kamerlid Taverne moest bek houden van Halbe

Wij zijn nog bezig in het boek van Ybeltje (we moesten eerst wat oude DM's van Kees Persluis opgraven), maar bij de vrienden van The Post Online mochten ze een stukje voorpubliceren uit de vuile was van de vvd. 

En dat geeft wederom een ONTLUISTEREND inkijkje in de machtsmachine van de voormalige liberalen. U weet, Geert Wilders werd in het tweede proces tegen zijn persoon vorig jaar veroordeeld. Geen straf, wel een rode sticker op zijn persoonsbewijs wegens onfatsoenlijk gedrag. Een en ander viel samen met een debat over de vrijheid van meningsuiting, naar aanleiding van een initiatiefwet van Joram van Klaveren. Dat debat werd vóór kerst gehouden, want het mocht natuurlijk niet Wilders in de kaart spelen in aanloop naar de verkiezingen. Ybeltje Berckmoes schrijft in haar boek dat voormalig vvd-Kamerlid Joost Taverne het in dat debat echter voor Wilders' vrijheid van meningsuiting  op had willen nemen, en hij stelde het volgende voor in de fractievergadering:

Liberaal! Dus verboden

Prima tekst voor een liberale partij. Maar hij werd NOOIT uitgesproken. Taverne werd na de fractievergadering achter het katheder getrokken en in elkaar gebeukt door Halbe Zijlstra. "WIL JIJ NOG ERGENS EEN BAANTJE STRAKS? DAN MOET JE DAAR GAAN ZITTEN EN JE BEK HOUDEN!" En aldus geschiedde. Terwijl laffe teckel Pechtold de rechter stond te prijzen voor het snoeren van de mond van een gekozen politucus, zat Taverne op zijn tong te bijten terwijl Zijlstra achter hem met een dolk klaar stond om meteen in zijn rug te jagen als hij het zou wagen om een liberaal standpunt in te nemen waar Wilders wellicht een pietsie van zou kunnen profiteren. De vvd wilde verkiezingen winnen, niet het landsbelang dienen. Berckmoes in haar boek: "Niet veel later liet Halbe Zijlstra mij weten dat Joost Taverne anders dan ik niet zo dom zou zijn om zonder toestemming een interview te geven. ‘Omdat Joost wel weet dat hij hierna nog een hele carrière te gaan heeft.’ Daar had hij een punt. Ik was nooit een goede marionet." Nano-Jort Joost Taverne wel. Die is ondertussen naar een sjiek diplomatenbaantje in New York gepromoveerd. Met zijn Porsche en zijn rode sokken.

Update: Wilders wil Taverne laten getuigen in hoger beroep

Social

En zo begint het boek van Berckmoes leuke golven te veroorzaken.

Lees verder

Docu. Op tv. VICE vermenselijkt Geert Wilders

Als iedereen al woedend was over een fragmentje met zijn twee katten bij Jinek. Wat moeten die hipsters van Vice dan wel niet om de oren gaan krijgen? Die zenden vanavond een hele docu over De Mens Achter Wilders uit. SCHAAMTELOOS!

Ze lopen er al de hele week mee te leuren bij alle Wildersmedia. Vanmorgen een fragment bij WNL, maar ook in het AD, Metro, NRC, NPO Radio1 en natuurlijk FunX. De docu is Amerikaans, gemaakt door Stephen Morse. NPO1 wilde 'm niet hebben, maar nieuwe zender Viceland zoekt dringend kijkers dus ook al is Greet een geblondeerde poldernazi in de ogen van de Casper Sikkeneurtjes bij NederVice, Wilders is klikbeet. Vanavond misschien eindelijk een keer niet die 23 vaste kijkers van Binnen de Ring, maar ook een heleboel Gewone Nederlandse Afstemmers uit Venlo, Bergeijk, Spijkenisse, St. Willibrord en Pekela. Of niet, want je moet er wel de televee voor aanzetten op een zender boven de 20. Maar wie weet, heeft het inkopen van redactieruimte bij De Persgroep & Mediahuis wel gewerkt. En dan kan het feest pas echt beginnen, want je kan er donder op zeggen dat er weer allerlei sneeuwvlokjes woedend worden op Vice, omdat die het zomaar wagen om die nare enge populistische islamofobe rot-Wilders te vermenselijken. Weten ze wel je wie je daarmee in de kaart speelt, mmmh? De man die om 21:00 uur op Viceland te zien is. Ziggo, kanaal 26.

POLL. Wat voor straf krijgt deze 'man uit Venlo'

Social

Stijlloze Straf Poll

Wat voor straf krijgt deze jongen


Poll is Verlopen.

Stijlloze Straf Poll

Wat voor straf krijgt deze jongen

Video. Politiek negeert simpele oplossing om dieren te redden bij stalbranden

Dion Graus en twee uitvinders proberen al jaren om een simpel systeem in te laten voeren bij veehouders, waardoor dieren een stalbrand kunnen overleven. Maar de politiek werkt tegen. WAAROM?

Kijk, het kan natuurlijk zijn dat we op slinkse wijze voor het karretje van een commercieel agrarisch product worden gespannen. Maar we denken van niet, want op bovenstaande video is een simpel maar duidelijk doeltreffend systeem te zien waarmee varkens bij een stalbrand aan een marteldood kunnen ontsnappen (en de veehouder zijn handelswaar niet in rook ziet opgaan). Bovendien proberen de ontwikkelaars van het systeem - Peter Berlang en Sjaam Hira - al jarenlang om politiek Den Haag te overtuigen van het nut ervan. Ze mailden ons in reactie op de recente Bassiehof over stalbranden, waarin hun product aan de orde kwam.

De uitvinders hebben het systeem ontwikkeld in samenwerking met Universiteit Wageningen (WUR). "Het Stable Safe systeem is ruim een jaar uitgebreid getest door de WUR bij het Varkens Innovatie Center (VIC) te Sterksel (Proof of Principle). 
De Tweede Kamer en de ter zake doende instanties zoals de brandweer, zijn volledig op de hoogte van ons systeem als de oplossing voor het probleem bij een stalbrand nadat wij het Stable Safe systeem eind 2015 uitvoerig hebben mogen presenteren op het Binnenhof. 
Het "Proof of Principle"- rapport van de WUR is destijds overhandigd aan de Tweede Kamer en intern afgeleverd aan het Ministerie van EZ." Den Haag weet dus overal van, maar desondanks doet de politiek weinig moeite om gebruik van het systeem te bevorderen. Dat komt mede door blokkade van Grausmoties, door partijen die veel boeren in hun achterban hebben. Kennelijk is het risico op stalbranden te verkiezen boven het dierenwelzijn van de spareribs en speklapjes.

PVV dierenridder Dion Graus is al sinds 2010 bezig met een stalbrandpreventieplan. Daarbij probeert hij het Stable Safe-systeem ook onder de aandacht te krijgen. Een motie die hij in december 2015 indiende, werd weggestemd:

Lees verder

GSTV. D66 draait directe democratie de nek om

Het politieke jaar is begonnen, iedereen is weer fris geschoren terug van verkansie en we hebben nog steeds geen kabinet. Retteketet!

De kroonjuwelen van D66 staan in de uitverkoop en zijn voor een prikkie overgedaan aan Ronald van Raak van de SP. De partij die is opgericht om meer directe democratie te brengen gaat instemmen met het killen van het raadgevend referendum en het wetsvoorstel voor het bindend referendum is inmiddels zo lang hersendood dat niemand de donororganen van Stientje cum suis nog wil hebben. Reden voor GeenStijlTV-verslaggever Tom Staal om met draaiende camera D66'ers te interviewen die terwijl ze om de hete brij heen draaien de directe democratie de nek omdraaien. Kijken dus.

Filmpje. PVV-stemmer noemt bellende zwarte mevrouw in trein kutwijf

En kk hoer. 

Social

De vakantie is voorbij. De treinen zitten weer vol zijn verrassend leeg en niet iedereen heeft zijn koffie opgedronken vanochtend. Zoals deze meneer, die volgens de altijd betrouwbare Telegraaf economie journalist dinges Rob Goossens er aanstoot aan nam dat een zwarte en hoofddoekloze mevrouw 'niet luid, wel verstaanbaar' aan het bellen was. Of de meneer ook echt op de PVV stemt weten we trouwens helemaal niet zeker dus dit is weer lafhartig PVV-bashen zonder reden GeenStijl. Maar ja. Hij begon.

Wie is hoe opgedroogd? Politici tien jaar later

Tien jaar geleden. De PvdA was nog een politieke partij, fipronil en vrouwenvoetbal bestonden niet en regenboogmensen werden homo genoemd. Maar hoe zijn onze politiek leiders opgedroogd (2007-2017) en wie zou u doen?

Kereltje Pechtold (D666)

Sybrand van Haersma Buma (CDA)

Tunahan Kuzu (DENK)

Lodewijk Asscher (PvdA)

Geert Wilders (PVV)

Mark Rutte (vvd)

Marianne Thieme (Dieren)

Emile Roemer (Communistische Partij)

Henk Krol (50Plus)

Kees van der Staaij (SGP)

Jesse Klaver (GroenLinks)

Wie zou u doen?

U MOET KIEZEN


Poll is Verlopen.

Wie zou u doen?

U MOET KIEZEN

Grundwerg: 'Houdt u van vrijheid? Ga met een koran de straat op tegen jihadist Baudet!'

Een trol (mv.: trollen) in een internetomgeving is een persoon die op Usenet, fora, websites of chatkanalenberichten plaatst met het doel voorspelbare emotionele reacties (bijvoorbeeld woede, irritatie, verdriet, of scheldpartijen - ook wel flames genoemd in internetjargon) van andere mensen uit te lokken, opzettelijk verkeerde informatie (desinformatie) te geven of zichzelf expres anders voor te doen. De trol zaait onrust door mensen tegen de haren in te strijken. Zo zal een trol op een niet-rokers-forum telkens weer beginnen over hoe prettig roken is. Ook zal een trol een bepaalde beroemdheid afkraken op de fansite van de betreffende persoon, of op een politiek forum een mening geven die conflicteert met de mening van de meerderheid van de gebruikers daar. Sure. De wikinitie van trollen is helder. En Grunberg lijkt aan de definitie te voldoen. Op één belangrijke afwijking na: Als hij echt zou willen trollen met dit soort teksten, dan zou hij zijn  pennebraakseltjes voor ons moeten schrijven, niet voor de voorpagina van een krant wier stekeblinde lezersschare ze elke morgen met smakelijke instemming met de ontbijtgranen mee naar binnen schuift.  Oftewel: we zien heus de hyperbool wel, maar we vrezen toch een beetje dat-ie ieder woord van deze brakke letterbrij echt meent.

Greet checkt: 'NRC verzuurt komkommertijd'

Social

Nou Christopher Nolan jongen je kan wel inpakken. De PVV heeft een partij mokerhard cinematografisch onderlegde stagiares in het rookhok van Martin Bosma gegooid daar word je bang van. Humor om te lachen. Met leuke muziek ende lekker inspelen op de actuele tijd, die inderdaad nogal des komkommers is, alsmede op het veronderstelde zuurgehalte van de krant van Youp van 't Hek en zijn verontwaardigde zustercolumnisten. BETER KUNNEN = UPLOADEN!

Volkskrant boos na poezenpraatje Jinek met Wilders

mombakkes.pngEen persoonlijk interview over hoe Peggold zich voelt als ie 50 wordt? Kan natuurlijk. Beetje geilen op een ChristenUnie-mokkel? Prima deluxe. Fapperdiefapfap 'analyse' over Jesse Klaver? Komt voor het bakkertje. Maar 's lands bekendste poezenliefhebber een paar vragen over poezen stellen en Leiden (komen ze nooit, red.) het Leidseplein is in last. Wilders vrij baan geven, gatverdamme, het idee alleen al. Dat mag natuurlijk niet van de Kutkrant. Wij hadden geen idee, maar Haro Volkskraak blijkt gewoon Frans Weisglas met een Azijnmillennialmasker op. Hoe dan ook. Voor als u vrijdagavond iets beters te doen had. KIJK DAN! AH! LIEVVV!

#BREEK

Madrid schort autonomie Catalonië zaterdag op