Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend
932 topics
#pijprokers

Coronaprotest. Het is KERMIS op het Mediapark

Maar dan met echte kermisklanten

Touwtje trekken met Astrid Joosten. Achter Dieuwertje Blok de achtbaan in. Onbeperkt suikerspinnen schransen met Rob Trip. Dolf Jansen in het spookhuis. Muntjes schuiven met Marcel Gelauff. Bij Anita Witzier in de waarzeggerstent. Lucille Werner in de Cakewalk. Dries Roelvink bij de botsauto's. In de bungee jump met Han Peekel. Dit is M vanuit de Breakdance. En de Harries van Georgina Verbaan in de ballentent. Het is KERMIS op het Mediapark.

Lees verder

NPO organiseert themadag over... RACISME!

Kijk, de NPO. Voor de troepen uit.

Want waar de samenleving taboe ziet, daar ziet de NPO mogelijkheid, noodzaak zelfs. Dus in aanvulling op het Media Meldpunt Racisme & Discriminatie, de Amsterdamse racisme-campagne "op grote schermen in de stad, via social media en via ambassadeurs", Zomergasten aflevering 1, Hannah bij Max en Willy en nog een rits verzetsdaden die nu al onderdeel van het nieuwe canon zijn, komt de NPO nu met een Themadag Racisme.

Op zondag bezinningsdag 12 juli "staan op tv, radio en online verschillende programma's in het teken van de actuele discussie." NPO1 zendt in de avond een groot tv-debat over racisme uit en op NPO2 zijn de hele dag documentaires over racisme te zien en gaan alle talkshows - in tegenstelling tot afgelopen maand - over racisme. 

NPO chef Shula Rijxman: "Het blijft natuurlijk niet bij één themadag. Ik heb het al jaren gezegd en zal dat ook blijven doen. We moeten diverser worden in al onze uitingen. Alleen zo kan een samenleving vooruit. Een samenleving die nu een streep zet, opstaat en zegt: Nederland tegen racisme."

En dan nu de collage: afgelopen maand bij Dit is M

Lees verder

Hong Kong: Adverteerders NRC slopen vrijheid

Fuck Lené Moelland!

Social

Toch opvallend. In september lazen wij nog in het liberale avondblad met een open blik op de wereld NRC Handelsblad dat China hard bezig was met een "vreedzame, rationele en vreedzame oplossing" voor de spanningen in Hong Kong. Maar nou dit weer: "In Hongkong zijn 180 demonstranten opgepakt. Het protest is een reactie op de invoering van de omstreden veiligheidswet voor Hongkong, die de Chinese overheid gisteren heeft doorgevoerd." Verdikkeme. "Correspondent Sjoerd den Daas zegt dat de politie gisteren al had  aangekondigd de nieuwe wet te zullen handhaven. "Als iemand er nog aan  twijfelde, laten de autoriteiten zien dat de nieuwe wet geen tandeloze  tijger is."" Blijken die vrijheid van meningsuiting hatende virusleugenaars in Peking helemaal niet zo lief te zijn. Leefde Oscar Garschagen nog maar.
ONDERTUSSEN: China dwingt Oeigoerse vrouwen tot anticonceptie, sterilisatie of abortus. Nou Radio 10, maak daar maar eens een liedje over!

SCP: "Het is hier FANTASTISCH!"

Mooi Weer Club Overheid brengt weer eens goed nieuws, op de Staatsomroep

Social

Mensen, het gaat echt geweldig met u. Vergeet die eenzame bejaarden, vergeet die uitgeputte IC-zusters, vergeet die wezenloos voor zich uit starende coronapubers, vergeet die failliete MKB-ers, vergeet die horeca-ondernemers bungelend aan een touw in hun lege zaken, vergeet die boeren die oogsten aan het doordraaien zijn, vergeet de radeloze starters die geen huis kunnen krijgen omdat woningen worden weggegeven aan Soedanees schorriemorrie, vergeet die slalommende vissers op de Noordzee die weggetikt worden door niet werkende subsidiemolens, vergeet die door Mekka gefinancierde haatmadrassa's die op vrijdag de wijk willen verbinden met hun versterkte woestijn-gejank, vergeet die uitgemergelde weidevogels in de duurzame zonneparken, vergeet die door Grapperhaus inelkaar geslagen bejaarden op het Malieveld, vergeet die sluimerende burgeroorlog tussen stad en platteland. Het gaat uitstekend met u. Gewoon, bek houden ja. En kap eens met dat trollen in online pollen. Groetjes van Uw Glorieuze Leider, de MinPres. 

LOL

KLOOSRIED. Hoofdredacteur van de Volkskrant wil geen hoofdredacteur van de Volkskrant zijn

Verlos deze man uit zijn lijden

Het gaat niet zo lekker met Pieter Klok, de hoofdredacteur van de Volkskrant. Hij vindt het namelijk helemaal niet leuk om hoofdredacteur van de Volkskrant te zijn. Dat is de enige conclusie die wij kunnen trekken na het lezen van zijn absurde artikel over de ophef rondom een paar tweetjes van hysteriecollectief Containment.nu. Pieter Klok wordt namelijk liever gezien als een burger met maatschappelijk opvattingen, dan als hoofdredacteur met journalistieke opvattingen. Tijd om te verhuizen, Pieter! En tijd voor een kloosried, natuurlijk. Na de breek.

Lees verder

Moetlees Reconstructie: Nederland & Corona

Weet u nog, in januari? Die gekke griep uit China? Daar werden we best wel nerveus van.

En wat er toen gebeurde... Overdreven zelfvertrouwen. Politieke lafheid. Wegkijken. Verstikkende protocollen. Twijfelende wetenschappers die zich niet durfden uit te spreken tegen de verouderde aannames van het RIVM. Dappere eenlingen. Helden die aan de slag gingen in plaats van wachten tot het te laat was en zo een grote ramp voorkwamen. En het drama van de vergeten verpleeghuizen. Alles wat u vandaag moet lezen over het virus dat wij inmiddels zo goed kennen, staat in DEZE MOETLEES RECONSTRUCTIE VAN NRC. Lezen dus.

VK: 'Wilders is een wonder van bedachtzaamheid'

Bijzonder stemadvies van de Bontiusplaats

Het verkiezingsseizoen staat voor de deur en de kartelstutters zijn hun lijnen aan het uitzetten. Kijk wij doen geen stemadviezen want dat zoek je zelf maar uit. Als je nog wat kunt bedenken, want de oprechtheid is al een tijdje uit de Kamer weggedreven - omgeven door de lijklucht die naar Kees Berghuis ruikt. Een paar laatsten der Mohikanen is wat er nog rest, maar wat je daar bij moet slikken is vaak toch net te veel meloen. Neem bijvoorbeeld Renske Leijten van de SP en Pieter Omtzigt van het CDA. Bij die eerste krijg je Ronald van Raak cadeau, een fijne strijder voor meer (directe) democratie. Maar ja, die shaglucht van de succeshaat blijft toch altijd iets te veel plakken aan dat socialistiese ideaal. Ook zijn de lijntjes naar Antifa simpelweg te kort bij de SP.

Aan de andere kant bij Omtzigt kleven nog grotere nadelen: de jaren '50-geest van Grapperhaus, bijvoorbeeld, maar vooral de postmoderne politieke pest die Hugo de Jonge heet, de Real Doll XL-versie van Rob Jetten die vandaag een hol-retorische gooi naar het partijleiderschap doet. Ook zijn de lijntjes naar god simpelweg te kort, evenals naar de kwaadaardige kwelgeesten van Ernst Hirsch Ballin en Piet Hein Donner. Femke Merel van Kooten zou ook nog kunnen, want die werkt keihard en lijkt nog onbedorven door de gore mores van het Haagsche Heren-huis - maar ja, om kans te maken op herverkiezing zit ze als eenpitter achterin in de zeepkist van Henk Krol, op een steile helling van 50 plus-procent, richting heel veel interne heibel.

Gaat het om oppositie, dan is de verleiding groot om hier gewoon weer over Baudet te schrijven. Maar daar is Ariejan van de Azijnbode wel op uitgekeken. Liever nog de ambachtelijke bedachtzaamheid van Geert. Sigrid Kaag en D'66 zijn meer iets voor de/het NRC, en ook Klaver blijft een kind, met slechts kleine kans op die coalitie-krans. Dus daarom hebben ze bij zijn krant de vaste keuze alvast maar weer gemaakt: het is Lodewijk Asscherdag van nu tot volgend jaar maart.

Heel Holland voor altijd WOEST op gehele NPO

Saneer het.

Verdomme wat kan ze fluiten (serieus, kijk maar na de breek). En zo kijkt de NPO dus heimelijk naar de dragers van de cultuur die onze natie definieert. Ja, misschien praat ze wat vlot maar dat hoort nu eenmaal bij klassieke muzikanten kijk maar naar Ben Shapiro. Zo kijkt de NPO dus naar EXCELLENTIE in de dingen die ons binden. En nu is Nederland er klaar mee. Uit een zeer recente opiniepeiling op een redactie (N= 5) blijkt dat 100% van de nazaten van Michiel de Ruyter het mooi geweest vindt en we er nu echt iets van gaan zeggen. 

De Tele meldt hedenochtend dat het allemaal de schuld is van een spraakcomputer Die Alles Hoorde. "Tijdens het gesprek met blokfluitiste Lucie Horsch stond een spraakcomputer aan die bij een van de medewerkers de zin „kan je wat minder snel praten kutwijf” opving," en omdat de techniek voor niets staat tegenwoordig verscheen het pardoes op beeld.

De NPO reageert met "We bieden onze excuses aan voor de kwetsende opmerking die gisteravond als gevolg van een menselijke fout is verschenen in de teletekstpagina 888-ondertiteling van Op1. De NPO betreurt het voorval ten zeerste en heeft de betreffende redacteur hierop aangesproken," aldus damespraatjes.nl. De redacteur is hierop aangesproken? Nou, dat volstaat niet. We eisen dat ze een standbeeld van hem neerzetten zodat we het hoogstpersoonlijk omver kunnen komen trekken en er een standbeeld van Lucie voor in de plaats hijsen. 

Ahá!

Social
Lees verder

Zondag, 07:55 uur. Iemand wakker bij de NOS

Nu breekt onze klomp

Social

Goedemorgen Nederland. Laten we deze prachtige zondag beginnen met schitterend nieuws. Iemand bij de nieuwsdienst NOS heeft zowaar zuivere koffie gedronken, en is met een donderklap wakker geworden in De Echte Wereld. Terwijl Nederland sliep is hedenochtend in een daad van onverschrokken journalistieke realiteitszin een eerder gepubliceerd nieuwsbericht verherverbeterd en opnieuw wereldkundig gemaakt. Vluchtelingen wijzigen in illegale migranten bij een Nieuws Instituut met Staatssteun dat het niet zo nauw neemt met de werkelijkheid vereist eindredactionele heldenmoed. De onbekende NOS-eindredacteur is bij dezen voorgedragen voor de Martin Bosma Bokaal voor Kloekmoedige Nieuwsverslaggeving. We klappen.

Angela de Jong heeft eindelijk echt TV gezien

Kost je een leven op de bank, maar je gaat het pas zien als je het door hebt

Van de week zag die vreselijke Gepofte Bankaardappel des Vaderlands *ineens* hoe incestueus Op1 is (ghe, alsof ze zelf niet om de haverklap op televisie aanschuift om te praten over het recenseren van televisieprogramma's, man man man). Maar nu is de gloeilamp in haar kastje pas echt aan gegaan. Alleen die slotzin klopt niet. Het is niet dat 'Nederland zo verrot is als de televisie ons voorspiegelt'. Het is de televisie die zo verrot is, dat ze zichzelf geen spiegels meer voorhoudt. *ZAP*

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken