Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend
73 topics
#pijprokers

Politie pissig om lek naam suikerspiegelchauffeur

De politie is boos want de naam van Suikerspiegelchauffeur Khalid had nooit mogen uitlekken. Inderdaad. Stel je voor dat nieuws, nieuws wordt.

Tegenstrijdige tweets van die avond

Als de boze pijlen op de boodschapper gericht worden, is dat vaak een goeie indicatie dat er meer aan de hand is dan ze kwijt willen. En boos zijn ze, want de politie 'tilt zwaar aan het lek' van de naam van de Suikerspiegelchauffeur. De overtikgeiten van de MSM lieten de stijlloze scoop liggen maar schrijven wel klakkeloos de politie-PR over zodat ze weer lekker Schuld van GeenStijl kunnen schreien. Want, zo erkent een Parooljourno zonder enige schaamte, journalisten wisten de afkomst van de dader allemaal al maar dat mocht niemand weten, want "afkomst is niet relevant". FOUT, dat is ie natuurlijk wél als die afkomst gelinkt kan worden aan een religie wiens aanhangers CONSTANT MENSEN OMVER RIJDEN. Bovendien gaat het hele verhaal in de eerste plaats om de PR-poepmolen van de politie. Als die suikerspiegelaar onschuldig is, hadden ze meteen 'Khalid K.' moeten communiceren en dan hadden ze ook kunnen uitleggen waarom hij idioot lang vast zat en waarom er een huiszoeking op zijn adres werd gedaan. En 'onwelwording' verklaart niet waarom hij eerst stilstond en er toen vandoor spurtte volgens ooggetuigen, waarom de politie tegenstrijdige dingen communiceerde op die avond (zie tweets hierboven) en waarom er geen beweegbeelden zijn van een incident op een plein waar minstens 15 camera's hangen. Maar laten we het vooral hebben over wat GeenStijl allemaal fout doet want hee dat is tenslotte de echte vijand. Enfin, in haar piswoeste PR bevestigt de politie dus dat het lek echt is en de naam klopt, en verder wat deze mevrouw zegt:

Social
Lees verder

Alstublieft. Kwartiertje geweldsverheerlijking bij de NPO

Het nieuws van alle kanten hoort u bij de NPO Radio 1 hoor. Zo zaten vandaag Job Polak (heel erg Antifa), Dennis Bos (UvA en ook behoorlijk Antifa) en Patrick Lodiers (Antifa-angehaucht) bij elkaar om te praten over de Antifa-beweging. Gelukkig was er veel discussie. Zo kwam de vraag ter sprake in hoeverre geweld gerechtvaardigd is (heel/best/vrij vaak). En tegen wie (nazi's/extreemrechts/iedereen die überhaupt rechts van D66 is). Ook ontstond er debat over het fascisme van Thierry Baudet (100% nazi/fascist/fascistoïde) en over de vraag of het 1933 is (maart 1933/april 1933/herfst 1933). Echt. We wilden de debielste citaten uit dit gesprek achter elkaar plakken maar je houdt gewoon het hele gesprek over. Sorry daarvoor. Alle meningen, van knettergevaarlijk links tot behoorlijk links, komen aan bod. Heerlijk die pluriforme publieke omroep in Nederland. Waar zeurt zo'n Dominique Weesie Bert Huisjes over?

Lees verder

Militairen voorspellen oorlog in Nederland

Gewoon op de NPO. Op eigen titel en in uniform: drie militairen voorspellen dat er oorlog komt in Nederland.

Ja natuurlijk is dit een sappige NPO-trailer om de aandacht naar de beeldbuis te trekken vanavond. Natuurlijk heeft het een hoog 'politie voorspelt misdaad', 'priesters voorspellen god' en/of 'bloggers voorspellen islamitische aanslagen'-gehalte. Maar toch, maar toch. Er zijn vanavond drie - hoge - militairen op televisie die alle drie bevestigend antwoorden op de vraag of we in Nederland nog een oorlog gaan meemaken. "De redelijkheid is een beetje weg, vind ik." En op de vraag of het dichterbij is dan we denken? "Absoluut." Verdomme. En dat net nu Jeanine Hennis het leger bijna helemaal heeft afgeschaft. Dat wordt speren slijpen van de sierbamboe in de achtertuin en katapulten maken van het vogelhuisje. Enne.. wie is eigenlijk de vijand?

Line-up van een moeilijk festival. Wat valt je op?

Hun agenda verhullen ze niet: ze willen het publiek brainwashen. Het is TEDx maar dan net iets meer echokamer. Met zachte wandjes. Toch gaat er 1 ding gruwelijk mis op het antipopulistische, door de NPO betaalde Brainwash Festival.

Kijken we namelijk even naar de line-up, dan zien we dat "hoogleraar European and International Development Studies aan de University of Portsmouth Olivia U. Rutazibwa een pleidooi komt houden voor de dekolonisatie van de Lage Landen. Want de denkkaders die kolonisering en racisme mogelijk, aanvaardbaar en onzichtbaar maakten, leven gewoon verder. " Toe maar. Grote woorden hyperbolen van de bekende sociaalwetenschappelijke aard hysterische snit. Maar toch lijkt ze te zijn aangespoeld op het juiste festival. Want WAT valt je op als je naar de complete line-up van het BreinWegmetons festival kijkt? KLIK HIER EN ZOEK HET ANTWOORD!

Lees verder

Jean-Pierre Geelen nieuwe ombudsman Azijnbode. Wij delen augurkjes uit

IRONISCHE BLOKSNOR

Gefeliciteerd (ironie, red.)! Jean-Pierre Geelen, de beste (ironie, red.) redacteur van de Volkskrant, sowieso de allerbeste krant ooit (nogal ironisch, red.) gaat na het schrijven van al zijn ironische stukken in de Volkskrant waarin hij andere media afzeikt nu zijn eigen collega's affikken. Jean-Pierre Geelen wordt ombudsman, de belangrijke (ironie, red.) brug tussen lezers en redactie. De man die jarenlang zure stukjes tikte over televisie en daarom ook veel te bescheiden was om zelf te pas en te onpas op de televisie te verschijnen (ironie, red.) mag zich nu bezig houden met klachtmailtjes van moslims met een baard en een jurk die boos zijn omdat ze op de foto staan met een baard en een jurk. Geelen pleitte vorige week nog voor een fatsoenspolitie (was overduidelijk ironie (ironie, red.)) omdat je geen 'negerin' mag zeggen. Hij bood overigens wel zijn oprechte (ironie, red.) excuses aan voor de leugens die hij over RTL-presentator Roderick Veelo had verspreid. Precies de ombudsman die bij een krant als de Volkskrant past dus: eerst in dikke letters een hoax verspreiden en dan in hele kleine lettertjes een excuusje uit je navel staren (geen ironie, red.).

Cloudflare wil internetpolitie tegen teveel macht, te laat, einde vrijheid is nabij

Nou internetvolk, daar gaan we: de baas van Cloudflare (zo'n beetje het enige bedrijf dat tussen een werkend internet en onophoudelijke Ddos-aanvallen staat) wil graag een soort internetpolitie, of in elk geval iets van een internetpolitbureau.

Niet omdat ze bij Cloudflare zo van de eindoplossingen zijn, maar juist omdat ze onlangs zelf hebben ondervonden hoeveel macht ze hebben op het internet en hoe makkelijk ze kunnen beslissen een grote site uit Cloudflare te gooien. Wat meestal als gevolg heeft dat de site voor eeuwig plat gaat door onophoudelijke Ddos-aanvallen des doods. 

Cloudflare vond een neo-nazistische website namelijk een klootzakkenwebsite en duwde The Daily Stormer vervolgens, op beproefde nazistische wijze, de Ddos-gaskamers in. Wat Cloudflare terecht toch niet zo lekker zit. De vraag is nu: hoe gaan we het internet zo controleren dat in de toekomst zoiets kan worden voorkomen want Dat Nooit Weer? Hoe voorkomen we dat één iemand zoveel macht krijgt dat hij/zij/het/x mag en kan bepalen wat stom of 'extremistisch' of 'racistisch' is op het internet?

Nouja, zo moeilijk is dat toch niet? Stel gewoon een internetfatsoenspolitie in, en zorg voor een lekker invloedrijke, bemoeizuchtige overheid die veel mogelijkheden heeft om internetters af te luisteren, te controleren en desnoods zonder opgaaf van reden te onderdrukken. Dat heeft in het verleden altijd lekker gewerkt, een organisatie met veel macht waar ze de morele wijsheid en waarheid in pacht hebben zodat er autonoom beslissingen kunnen worden genomen inzake censuur, onderdrukking, goed en fout. Het gaat dan uiteindelijk toch om 'wijze' mannen/vrouwen/het/x die we 'gerust kunnen vertrouwen' als het gaat om goed/fout-beslissingen. Waarom niet gewoon, we noemen eens wat, 'democratisch' mensen kiezen die we vervolgens alle macht geven om beslissingen te nemen en uit te voeren? What can possibly go wrong?

Lees verder

Eng. NRC & Corrie roepen om BEELDENSTORM

Twee keer een plaatje. Boven: NSB Handelsblad vraagt zich per vraagteken af of we niet een gum door de vaderlandse geschiedenis moeten halen.

Want De Ruyter was een slavenverscheper en Stuyvesant een antisemiet. Onder: de Correspedant pleit openlijk - zonder vraagteken - voor een beeldenstorm in Nederland en België. Want J.P. Coen en het kolonialisme in Congo. Twee "serieuze media" die niet pleiten voor meer en beter geschiedenisonderwijs om kennis te bieden die context kan verschaffen aan onze historie, maar openlijk de Taliban-methode van totaalvernietiging propageren. Proberen ze nationale identiteiten uit te gummen? De collectieve identificatie met de natiestaat te vernietigen? De nationale identiteit is toch ook een onderdeel van de sociale identiteit? Mag dat niet meer? Moeten de fysieke sporen van de vaderlandse geschiedenis worden uitgewist om ze te vervangen door een door postmoderne identiteitspolitiek gedreven collectivisme? De wrange grap is dus dat dit een omkering is van het motto 'de winnaar schrijft de geschiedenis' want geschiedenis is tegenwoordig geen geschiedenis meer als de losers van weleer 'm niet met hysterie & kwetsdwang dicteren aan "HET PATRIARCHAAT". Niet op inhoud. Maar gewoon puur op zelfverzonnen entitlement.

En als die beelden weg zijn, dan is al het vermeende racisme ook weg, en het culturele kastestelsel, en de maatschappelijk hiërarchie. Dan heeft onderop net zoveel kans als hogerop. Ook al is dat niet waar, want dat staat of valt niet bij een paar staande of vallende standbeelden. Dus als die beelden weg zijn, wie of wat is dan als volgende aan de beurt? Hebben deze zieke krantengeesten zelf nooit geschiedenisles gehad? Of zitten historici in het complot? In De Proleet pleit een docent geschiedenis (!!!) van het Barrrjleus namelijk ook nog eens voor het wegdraaien van het Wilhelmus, omdat het een 'terroristenlied' is. Het enige dat we straks nog in koor mogen roepen, op de maat van stampende laarzen en in het marmer bikkende beitels, is WEG MET ONS! WEG MET ONS! WEG MET ONS! Vrij naar Arthur van Amerongen die weer vrij naar Leo Ferré verwijst: Links is de wachtkamer van het fascisme. En Orwell had het ook al voorspellend voor ons samengevat:

Update: Staatsomroep gaat ook Stürmer

Social
Lees verder

De 10 lekkerste mediajongetjes

Boy George? Is dat jij?

Mannen in de media: ze kunnen niks of ze hebben het over voetbal. Maar, zijn ze ook lekker? Vrouwen mogen die vraag niet stellen van GS, want schandelijk seksisme. 

Maar als zelf kneiterlekkere lesbi-GS-groupie zijnde mag het heerlijke mediaspul best even langs de ero-feministische 'zou je hem als lesbo doen als je voor één dag hetero was'-meetlat. Toch, dames?

10. Jan Roos

Heerlijk eerlijk blank, blozend en bol. Guitig blotenbillengezichtje onder kek matrozenpetje. Zegt waar het op staat en dat is 'STEM VNL!' Waarvan akte. Grossiert tegenwoordig in tendentieuze, nodeloos kwetsende YouTube-filmpjes en trekt daarmee miljoenen kijkers dus bakken met adverteerdersgeld. Jammer dat hij zijn ringbaard heeft afgeschoren, dat was pas écht sexy! 

9. Michael van der Galiën

Nederlandse David Brent look-a-like en Nederlandse David Brent anyway. Hoofdredacteur van Joshua Livestro's De Dagelijkse Standaard, een site voor genderneutrale intellectuelen die het graag over kunst en cultuur hebben. Maakt net als Jan Roos YouTube-vlogjes, beeldvullend met zijn hoofd voor een met vaseline volgesmeerde lens, die gaan over gezellige ditjes en datjes om en in het huis. Heeft wél ringbaard, en geen kleintje ook, dus veel meer sexy dan Jan Roos.

8. Thierry Baudet

Lavendelknuffelend succesmeisje in de Tweede Kamer. Wil Nederland het nieuwe Avondland in loodsen maar niet nadat alle ongewenste smetten homeopathisch zijn wegverdund. Heeft gebeeldhouwde kop als een Griekse God, net als Gordon dus, en weet als geen ander wat vrouwen écht willen. Wij dromen: Thierry die, languit gestrekt op onze redactietafel, ons 'neen' niet accepteert en gewoon doet wat wij als vrouw inderdaad echt willen. Altijd willen. Allemaal. Wel jammer van die baard nu trouwens, zo is het net Kustaw Bessems.

Lees verder

Rutte over Barcelona: 'Ah joh gewoon doorleven'

Social

Zwarte dag voor Barcelona. Het zijn schoften. Wij zijn met meer. Onze manier van leven is sterker. Het kwaad zal niet winnen. We moeten samen opstaan tegen geweld. Thuis bij moeder tokkelt hij Imagine op zijn piano. Verdraagzaamheid lijkt nu weerloos, maar zal alle waanzin overwinnen. Verschrikkelijk. Pas op met keukentrapjes. Witte busjes zijn de satan. Hartjes voor Barcelona. De dader in Charlottesville gebruikte ook een voertuig. In de bijbel staan trouwens ook hele nare dingen. Nee dan Trump. Extreemrechts is veel erger alsdan de islam. Jamaarbreivik. Steeds. Maar. Weer.

Social

#BOOS-beelden. Het confettikanon en de kaakslag

Afgelopen maandag werd Tim Hofman, van de Confederatie van het Confettikanon, op zijn muil gepompt door een huisjesmelker. Kaak in tweeën. DE BEELDEN!

Peter R. de Vries vond het fantastisch. Bert Huisjes & Catherine Keyl zeiden ook EIGESCHULD. Opvallend veel interwebbers hadden ook een moet-ie-maar-niet-zo-zuigen-mening. Sad. Je mag Tim een IRL trol vinden. Maar een fysiek gewelddadige gebroken kaak staat niet echt lekker in verhouding tot de speelse irritatiefactor van een confettikanon. De 72-jarige huisjesmelker in kwestie Ton Hendriks nam de vlucht naar voren op basis van de bewering dat Tim als eerste een slaande beweging maakte en dat hij als ouwe man natuurlijk nooit zo hard had kunnen meppen. Sloeg ie dan wel zelf? Of was het iemand anders? "Nee, ik ben de enige die hem geslagen heeft, verder niemand", aldus Hendriks tegen Quote. ZOU HET? Waarom probeerde Hendriks dan vanmiddag via een kort geding (verslag bij deze Quotezak) de #BOOS-beelden tegen te houden? Maakte Tim die slaande beweging wel? Sloeg Hendriks zelf of was het zijn zoon? (Spoiler: het was dus Hendrikszoon.) Die beelden, daar zaten we natuurlijk allemaal op te wachten. Want Pics Or It Didn't Happen. Want geen mening zonder feiten (Peter!). Nou. Rechter zei prima joh. Hier zijn die pics. Bewegend en alles. De rechtse hoek komt toch echt van Huisjesmelker Jr.

Van lachen met augurk naar hyperagressie in 3, 2, 1 wijsvinger

Lees verder