Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend
25 topics
#partijvandeachtzetels

Formatiewatch. PvdA krijgt lerarensalarissen cadeau

Laat dat maar aan de PvdA over: 29 zetels verliezen, een dikke middelvinger opsteken tijdens de coalitieonderhandelingen, toch eisen hebben voor de begroting van een demissionair kabinet en nog je zin krijgen ook. Only in Nederland partijkartelland.

Social

Als het Algemeen Dagblad goed geïnformeerd is tenminste. Maar ja, de krant van Jan Hoaxman wist ook alles van de Wilhelm(us)plicht en de embryodeal dus dit zal ook wel min of meer correct wezen. En nou nou nou wat heeft de PvdA met de vuist op tafel geslagen en oei oei oei zo is de belachelijkste kabinetscrisis ever (van een Walking Dead regering) toch maar mooi afgewend. Zo weet iedereen tenminste wat die 10 PvdA-bewindslieden (meer dan ze Kamerleden over hebben, LOL) in het demissionair kabinet zijn: goedbetaalde trollen die de stabiliteit van de regering riskeren voor een hoera-maatregel die anders ook wel zou zijn getroffen. Of zou er helemaal geen crisis hebben gedreigd en was het allemaal een suf toneelstukje? Nee toch? Dat zouden onze integere politici toch noooooooit doen?

Wie is hoe opgedroogd? Politici tien jaar later

Tien jaar geleden. De PvdA was nog een politieke partij, fipronil en vrouwenvoetbal bestonden niet en regenboogmensen werden homo genoemd. Maar hoe zijn onze politiek leiders opgedroogd (2007-2017) en wie zou u doen?

Kereltje Pechtold (D666)

Sybrand van Haersma Buma (CDA)

Tunahan Kuzu (DENK)

Lodewijk Asscher (PvdA)

Geert Wilders (PVV)

Mark Rutte (vvd)

Marianne Thieme (Dieren)

Emile Roemer (Communistische Partij)

Henk Krol (50Plus)

Kees van der Staaij (SGP)

Jesse Klaver (GroenLinks)

Wie zou u doen?

U MOET KIEZEN


Poll is Verlopen.

Wie zou u doen?

U MOET KIEZEN

Bassiehof – Ronald Plasterk misleidde Tweede Kamer bij benoeming partijgenoot

Opmerkelijk nieuws in het Antilliaans Dagblad dit weekeinde. Het heeft er alle schijn van dat minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk (PvdA) de Tweede Kamer in 2014 verkeerd geïnformeerd heeft over de benoeming van partijgenoot Gilbert Isabella tot Rijksvertegenwoordiger voor de BES-eilanden. Plasterk hield de Kamer destijds voor dat de benoeming van de man die namens het Koninkrijk een oogje in het zeil houdt op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, voor drie jaar gold. Eventueel te verlengen met nog eens drie jaar. Navraag van het Antilliaans Dagblad bij Plasterk leert echter dat de benoeming van de omstreden Utrechtse oud-PvdA-wethouder voor twee keer zes jaar geldt. Dus de BES zijn in ieder geval tot en met 2020 nog niet van hem af, de Tweede Kamer en de eilanders op het verkeerde been gezet.

Om het geheugen op te frissen moeten we even terug naar 2014 toen we het partijkartel nog gewoon de baantjescarrousel noemden. Die zomer maakte Plasterk bekend dat Isabella – die een reeks van affaires aan zijn broek had hangen – Rijksvertegenwoordiger zou worden. De commissie die Isabella unaniem naar voren schoof, stond overigens onder leiding van Gerdi Verbeet. Die is ook van de PvdA.

Lees verder

Houdoe en bedankt. Helemaal NIEMAND gaat Martijn van Dam missen

Wie er in de hele fipronilcrisis als een paashaas vandoor gaat is de nieuwe ster van onze NPO, ervaren televisiemaker mediaman pur sang radiohoofd Martijn van Dam.

Want op 1 september gaat Martijn zijn nieuwe contract in en daarom zegt hij dag tegen het staatssecretariaat op het ministerie van Eier Zaken. En niet iedereen komt op zijn afscheidsfeestje. Zo heeft adjunct-hoofdredacteur Frans Weisglas van het AD in zijn eigen krant geen goed woord over voor de gang van zaken. "Dit is het zinkende schip verlaten. Middenin een crisis zeg je: groetjes, ik ga naar Hilversum." Dion Graus van de golden retriever partij noemt het "een laffe streek om nu weg te gaan". Hennie de Haan (...) van de Vakbond Pluimveehouders deelt snoepjes uit. "Nee, van zijn vertrek ligt niemand in de sector wakker." Ook Van Dams partijgenoot Henkie Nijboer blinkt nou niet bepaald uit in loftuitingen. "Ik beschouw het als een gegeven dat Martijn van Dam per 1 september  vertrekt. Het is nu aan hem om tot die tijd dag en nacht te werken om de  crisis te bezweren. Daar zal ik als Kamerlid op letten." Dag Martijn. We hopen dat je er bij de NPO net zo'n pleuriszooi van maakt als bij de NVWA. 

Fipronil. Eigenlijk een soort van PvdA

Fipronil. Fipronil. Fipronil. In komkommertijd staan de kranten vol met fipronil. Ook/zelfs GeenStijl heeft berichten over fipronil. Kijk maar. Hier, een interview met een hoogleraar. De angst voor fipronil is 'pure chemofobie'. Niemand vreet een kopje keukenzout, want dan ga je dood. "Van Knapen wil maar zeggen: en wij maken ons druk over een beetje fipronil. 'Het is van god los'." Fipronil is een stille scheet op een verlaten dorpsplein om vijf uur in de ochtend. Het meurt wel eventjes, maar verder boeit het helemaal niemand. Na drie minuten al helemaal niet meer. Fipronil is de vriend van Gordon. Na een paar dagen is ie steevast weer vertrokken en in een toverketel vergetelheid gepleurd. We willen maar zeggen: laten we ermee kappen, dat geleuter over fipronil. Fipronil is even een dingetje, maar straks weet niemand meer wat fipronil precies is of was. Dan staan we met z'n allen nog even op een balustrade, te juichen om de gruwelijke mediadood die fipronil is gestorven. Na een sterfbed dat wel eeuwig leek te duren. Eigenlijk is fipronil een soort van PvdA.

Peiling: Renaissancevloot nu even groot als PvdA

Sociaal Democratie? Kun je dat eten?

Social

NOU THIERRY EN THEO WEL WANT DIE LUSTEN HET RAUW. Ze waren natuurlijk al in full retreat, maar de Renaissancevloot kannoneert zelfs die droevie kudtsloepjes even volledig naar de eeuwige vrede. En peilingen zijn heilig dus wij sorteren ons alvast voor op Baudet I.  MinPres Thierry en MinJust Theo te paard op het bordes. Yernaz minister van Buitengewone Zaken wat alle overige dossiers dekt en voor de rest gewoon weer wat FLAIR in de tent. Asscher is puur uit schrik al vanaf 20 juli stil. Tijd om Cohen van stal te halen. Die doet het tenminste nog. 

Social

Formatiewatch Flashback Filmpje. @APechtold (2012) wast @APechtold (2017) de oren

Alexander Pechtold bewees gisteren weer eens dat hij voorbij zijn politieke houdbaarheidsdatum is. Dat bewijzen wij vandaag aan de hand van videobewijs met daarin het bewijs van dat bewijs. 

Kereltje kwam gisteren uit de formatiegesprekken met de mededeling dat hij standpunten uit wil ruilen met de ChristenUnie om tot een regeerakkoord te komen. Gewoon wat principes inleveren voor het pluche want, zo zei Pechtold, je moet je niet blindstaren op principes. Pijnlijk voor Pechtold, want zijn partij heeft nauwelijks nog principes over. Orgaanroof en bejaardenverdelging, dat zijn zo'n beetje de laatste twee. Gekozen burgemeester, democratische vernieuwing, referenda: allemaal morsdood. Geofferd op het altaar van de bestuurlijk ambities van Zijne Pechtoldheid. Maar WAT zei de heer Pechtold in 2012 op hooghartige toon tegen Diederik Samsom (Greenpeace hebbe zijn ziel) toen vvd en PvdA principes uitruilden om samen Bruggen Slaan mogelijk te maken? Dit: "Je hebt als politicus toch ook principes op dit soort punten?" En ook: "De heer Samsom kan zeggen dat hij niets beloofd heeft voor de verkiezingen, maar hij had toch wel principes voor de verkiezingen?" Hij noemde de coalitie het 'kwartetkabinet' (ctrl-f maar in het transcript). "En iedere dag maar weer naar buiten met die pokerface!" Haha. Pot, ketel, Kereltje. Mogen we de heer Pechtold hieronder ter conclusie nog even met de neus door nog meer van zijn eigen woorden wrijven?

"Mensen begrijpen dat politici compromissen sluiten. Mensen begrijpen niet dat politici hun belangrijkste beloftes en principes niet nakomen. Dat gaat er bij mensen niet in en dat leidt tot cynisme en woede over de hele politiek. Van hernieuwd vertrouwen is tot nu toe dan ook nog zeker geen sprake." Om het in een uitruil met terminologie van de ChristenUnie te zeggen:  Amen, Lex. (En een h/t naar JanD)

Ontbijten met een eitje

Wordt die eierrel dan toch nog leuk? Mwa, maar het verhaal begint wel politiek op te schalen (ha!) nu de Belgen beweren dat ze een Nederlandse NVWA-memo hebben waarin al in november vorig jaar over het bloedluizenspul werd gelegd. Dus dan heet het ineens dat het kabinet 'in ernstige verlegenheid is gebracht'. In Vak Kip scharrelen een minister (Schippers) en een stas (Van Dam) die verzuimd hebben de memo te delen met de Kamer. Vroeger was daar dan enorme ophef over, maar tegenwoordig is het doodnormaal om shit te verzwijgen voor het parlement dus ook daar geeft niemand een vliegende fuck om - ondanks mega woordgrap headline op de voorpagina van de Telegraaf (die ook lijntjes heeft naar België tegenwoordig). Ook NVWA-baas Rob van Lint blijft hardnekkig goed nieuws, fotomomentjes & wielrenplaatjes twitteren. Dus nee, eigenlijk blijft die eiervlek nog steeds saai, ook als de Belgen er in wrijven. De enige slachtoffers zijn de eierboeren, al is de eierverkoop vooralsnog kennelijk weinig gedaald. Niet gek, je kan dat fipronil per liter drinken en nog niks merken. Mogen we een nieuw schandaal? Deze is dooier dan.. ach laat ook maar de woordgrappen zijn ook al lang verschaald.
Update: Oh lol. We dachten al, waar kennen we die naam Van Lint van. Dat is dus die druif van de IND die zei dat er geen ISIS-types in de asielstroom zitten. Die is dus pas recentelijk overgestapt van Chef Eritreeërs naar Chef Eieren. Vandaar.

Social

Update: Fipronil is ongevaarlijk, in tegenstelling tot de NVWA

Social

Update 14u28: Twee EIgenaren Chickfriend aangehouden

Twee eigenaren van het fipronilbedrijf zijn aangehouden. Aanklacht nog onbekend.

Samsom: 'Volkskrant hield kabinet op de been'

Leger staat in onderbroek pang pang te roepen. Pis loopt langs benen bejaarden in verzorgingshuizen. Onderste steen kwijt. Niemand doet meer aangifte. EK 2016 gemist. ICT-faal na ICT-faal. Ard van der Steur is minister geweest. Ard van der Steur! Hilda aangereden door dikke BMW. Belastingdienst kaduuk. Nederland vol verwarde mannen. Guy Verhofstadt bestaat nog steeds. Publieke Omroep ook. Zorg door gemeenten een en al drama. Groningen kapotgeschud. Kansloze asielplaag. Douwe Bob elfde. Reet afgeveegd met referendum. ALLEMAAL DE SCHULD VAN DE VOLKSKRANT!!!

Geschorste topambtenaar Saadia Ait-Taleb gaf jihadronselaars vrij spel in 020

Kijk nou eens wie er al jaren voor zorgde dat Amsterdam zo'n lieve stad is. Lief voor de jihad welteverstaan. Moslimbroederzuster Saadia Ait-Taleb streed namens de gemeente tegen voor Radicalisering & Polarisatie. Terwijl jihadronselaars in Geuzenveld en Amsterdam-Oost jongeren verleidden met de ideologie van dood en verderf, bagatelliseerde mevrouw Ait-Taleb de boel. U kon op uw favoriete blog al meer duiding bij dit staaltje hoge PvdA-moslimknuffelkunde lezen, maar de Telegraaf heeft nog een paar sappige details uit het onderzoek gevist. Zo blijkt iedereen en zijn buurvrouw gewaarschuwd te hebben voor de radicalisering van Omar Hmimar, maar die werd in Nederland pas veroordeeld toen hij al lang en breed in Irak zat. Later kalifaterde Omar gezllig verder in Syrië en nu is Omar dood. Past verder helemaal niet in een patroon hoor. "Sinds Saadia de baas is van het programma radicalisering en polarisatie, maakte de gemeente een aantal opmerkelijke  beleidswijzigingen op dit terrein. In weerwil van alle verhalen over ronselaars in bijvoorbeeld Oost en Geuzenveld, stelt de gemeente sinds  mei 2015 dat 'de oorzaak van extremisme in toenemende mate buiten de religie ligt'. Dit is burgemeester Van der Laan ingefluisterd door Saadia, zeggen twee bronnen." Joe. Amsterdamse gemeenteraad. Tijd voor een hele lieve grote schoonmaak.