Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend
43 topics
#partijvandeachtzetels

Doordrenkt met dédain: de Jeroen '141 jaar in de kamer' Dijsselbloem-checklist

"Niets", zegt Jeroentje Dijsselbloem (Pvda). De vraag was of het getal 51.695 hem iets zegt. Met een zucht wrijft de PvdA'er over zijn gezicht.

Plots weet Jeroentje Dijsselbloem (PvdA) het! "Misschien het aantal dagen dat ik Kamerlid ben geweest?"

Nee fout eikel, 51.695 dagen is meer dan 141 jaar.

DE JEROEN DIJSSELBLOEM CHECKLIST!

De grote 'waarom vindt het volk Jeroentje Dijsselbloem een lul en waarom verliest regentenclub PvdA toch de binding met de burger'-CHECKLIST. Misschien leuk voor Jeroen om zelf ook eens te bekijken.

✅ Zeggen dat ik hoe dan ook in de Tweede Kamer blijf zitten
✅ Wachten op verlenging als Eurogroeppenführer
✅ Alsnog weglopen voor verantwoordelijkheden
❌ Kiezers serieus nemen: aantal voorkeursstemmen uit mijn hoofd leren
✅ Kiezersbedrog recht lullen en ouwehoeren over 'begrip'
✅ Salaris van 14.500 euro per maand blijven pakken
✅ Lalalala roepen en zeggen dat het heel goed gaat met Nederland
❓ Voorzitterschap ECB binnenslepen
✅  Zeggen dat ik twee jaar niet in de financiële sector ga werken
❓ Toch doen
✅  Zeggen dat ik me niet meng in de strijd om Eurogroeppenführerschap
❓ Toch doen

RIP. De leugenachtige Dijsselbloem is verwelkt

Daar gaat ze dan. De Dijsselbloem, de aller- aller- allerlafste toneelspeler in de klucht die PvdA heet. Nog even netjes blijven rondhangen bij de Partij van de Adieu. Beter gezegd: wachten tot ze groen licht krijgt over haar termijn als Eurogroeppenführer. En dan na de gigantische draai om de oren bij de verkiezingen alsnog weggelopen voor haar verantwoordelijkheden, op de partijcarrousel springen en ergens buiten beeld van de camera's interessant doen en cash schrapen. Met haar geleuter over 'gebrek aan vuurkracht' en 'negen kanonnen'. Als ze nu pas begrijpt dat de PvdA juist kanonnenvoer is, moet ze inderdaad maar gewoon wieberen. Neem die acht andere knakkers dan ook gewoon mee, joh. Maar nee, ze moet zichzelf eerst nog even op de borst kloppen dat het zo goed gaat met Nederland, met dank aan de PvdA. Haha. Nou, doei dan maar, Jeroen. Laffe spinnende leugenaar. Bedankt voor het lachen. Hier nog een interview met jou, eind 2016:

Social
Social

Nieuwe voorzitter PvdA graait 107k per jaar

Social

Het staat in het partijblad dus is het waar. Nelleke Dinges, de establishment kandidaat die de voorzittersverkiezing van de PvdA heeft gewonnen, is de best verdienende partijvoorzitter van Nederland. De grootste tweede derde vierde vijfde zesde zevende partij van Nederland heeft dus de grootverdiener in huis. Een beetje alsof de spits van VVV meer verdient dan de spelverdeler van Ajax. Wel fijn dat de PvdA helemaal geen sociaal-democratische partij is, anders zou iemand het nog een beetje hypocriet kunnen vinden dat een partij die in naam solidair is met de armsten in onze samenleving en de afgelopen vijf jaar verantwoordelijk was voor allerhande bezuinigingen, zelf een totale decimering in de Kamer geen enkele reden vindt voor verlaging van de wedde van degene die de consumptiebonnen voor het congres regelt. "Volgens de woordvoerder is er in het bestuur wel gesproken over verlaging van het salaris. Maar: „Het overgrote deel van het werk van de voorzitter gaat zitten in het contact met de leden, en qua ledenaantal zijn we nog altijd de eerste of tweede partij van het land,” aldus de woordvoerder." Gompie PvdA. Wel praten over hoe het moet. En het dan toch niet doen. Lazen wij vandaag niet ergens iets over iemand die jullie partij 'arrogantie' verweet?

Historische afstraffing PvdA SCHULD VAN TRUMP

Social

BREKENDE PRIMEUR van Erik 'Erik Mouthaan, RTL Nieuws, New York' Mouthaan. Hans Spekman haalt opgelucht adem, LoLo Asscher hoeft niet meer op assertiviteitstraining en Maurice de Hond kan wel met vakantie. Het is allemaal de schuld van Donald Trump en/of Hillary Clinton en/of her emails. Wij. Kunnen. Niet. Wachten. Op. Het. Exclusieve. Interview. Met. De. Eerste. Vrouwelijke. President. Dinges. Van. Amerika. Stay tuned!

BEWIJS

It's true, it's huge

Allersneuste feestje op ADE: zeuren over te weinig diversiteit met Alleen Maar Witte Mensen

Social

Pillen wit. Poeder wit. Alles wit. Getsiekolere wat is het toch een witte bende altijd dat Amsterdam Dance Event. Echt hoor. Racistischer dan mensen die vijf dagen lang uit d'r plaat gaan terwijl ze onder de chemicaliën zitten krijg je het niet. Goed dat er eindelijk eens aandacht is voor het gebrek aan diversiteit tijdens dit koloniale onderdrukkingsgebeuren. Dus drie zwarte stickers op de rode zwembroek van de Jonge Socialisten van de PvdA erbij voor hun geweldige initiatief, die paneldiscussie over "Diversiteit in de Amsterdamse Nacht". Eens kijken wat voor geweldige meerkleurige mensen van kleur er in het panel zitten op deze nu al geweldige avond... Linda Duits. He dat is raar. Die ziet er wel erg blond uit voor een donkere mevrouw. Jesse Beentjes dan? Zit ook niet helemaal aan de Sub-Sarahitische kant van het pigmentspectrum dunkt ons. Nou ja. Dan zal het derde lid van het panel wel een soort supernegerin van LHBTQIAP-huize zijn. Maralina Schaefers dus. Wij kunnen het mis hebben hoor maar dat lijkt ons ook niet echt een (opzoeken hoe je dat netjes zegt - red.). Nachtburgemeester Mirik Milan heeft een zwarte baard en daar houdt het wel mee op. Zo blijven we die postkoloniale structuren handhaven jongelui. Dat kan toch de bedoeling niet zijn?

Schooldirecteur Khalid Tatou (PvdA) naar verluidt aangehouden wegens ontucht met 13-jarig meisje

Khalid Tatou, een verschillige PvdA'er bekend van onder andere zijn endoscopische betrokkenheid bij de Goudse Megamoskee, alsook het bukmaatje van totale engnek Tarik Ibn Ali, is voorlopig gestopt basisschooldirecteuren. K.T., zoals de man sinds een uur in de PvdA-gangen heet, is naar alle waarschijnlijkheid de directeur van de islamitische basisschool An Noer in Alphen aan den Rijn, die afgelopen maandag werd aangehouden op verdenking van ontucht met een 13-jarig meisje, dat naar verluidt geen leerling van dezelfde school was. De PvdA reageert ONTZET en heeft zijn persoonlijke pagina subiet zonder roof knockers ge-JDAM't: "De fractie van de PvdA Gouda heeft met verbijstering kennis genomen van de arrestatie van K.T.  Voor de fractie is zeer duidelijk dat gezien de ernst van de situatie K.T. niet langer deel kan uitmaken van de fractie." Ach, 13, daar denkt de profeet natuurlijk het zijne van. Wordt vervolgd, net als K.T., denken we.

Mali, de maligneuze missie van de PvdA

Partij van de Afrikaantjes

Sja, we moeten tóch ff Jeanine Hennis te hulp schieten, want die gladde viezerik van een Lodewijk Asscher probeert het aandeel van zijn eigen PvdA in de dood van de twee mortiermilitairen in zijn geheel op de vvd coalitiegenoot te dumpen

Sure, de fouten die Defensie in Mali maak(te) zijn inderdaad zwaar genoeg om Hennis daarvoor op te laten stappen, daar heeft Asscher gelijk in. Maar zijn uitspraak is ook een geslepen truukje om de mediameute bij de PvdA weg te sturen. Terwijl de Mali-missie een onvervalst Projectje van de Arbeiderspartij was. Mali was een restauratieproject voor de internationale betrekkingen, die geknakt waren na het Nederlandse vertrek uit Uruzgan. Daar lieten Wouter Bos en Bert Koenders in 2010 het laatste kabinet-Balkenende over vallen. "Niet doen, Bert", zei JPB. "Jawel", zei Bertje, "Lekker puh." De PvdA verzette zich vervolgens ook nog fel tegen de zinloze Kunduzmissie waarmee Jolande Sap de stekker uit zichzelf trok. Maar daarna waren er toch internationale politieke reparaties nodig, alsook lokale ego's die gestreeld moesten worden. Daar diende de Mali-missie zich aan. Of liever gezegd, daar was PvdA-prominent Bert Koenders die in 2013 als VN-gezant in Mali was aangespoeld (!) en een kans zag om de door hem & Wouter veroorzaakte internationale Uruzganschade te repareren: "Hallo MinBuZa Timmerfrans (PvdA), Negerkoning Koenders hier. Stuur eens wat Apaches naar Mali/Malí." Opvallend detail: de man die een kabinet liet vallen over Uruzgan, was een jaar eerder, in 2009, al aan het lobbyen voor een Mali-missie.

En aldus geschiedde, want de Partij van de Afrikaantjes gaat altijd dolgraag naar Het Donkere Continent. Ook als Onze Jongens daar op moslims moeten schieten, want wie weet drijft het weer wat stemvee deze kant uit. De Mali-missie werd aldus in november 2013 bekendgemaakt, een maand nadat 90 procent (!!) van het Defensiepersoneel liet weten geen vertrouwen in MinDef Hennis te hebben.

Met slecht materieel, krakkemikkige koffiemachines en zonder duidelijk doel gingen een paar honderd militairen en een paar Apaches begin 2014 naar Afrika. Waarom? Geen idee. "Wat we wel weten", schreven we destijds, "Is dat het geen machtsgeile politici met stropdassen zijn die in bodybags terug gaan komen." Dat soort lui doen alleen de marketing voor de missie.

Wat we in oktober 2013 al voorspelden, gebeurt in september 2014: Koenders volgt Timmerfrans op als MinBuZa nadat Franske zich via de VN Veiligheidsraad huilend een weg naar Brussel heeft gebluft. Valk voor Koenders' terugkeer, tekent Timmerfrans nog snel voor een nieuwe Afghanistanmissie waar Uruzgan-afhaker Koenders natuurlijk nooit zijn krabbel onder had kunnen zetten. 

Met de missie in Mali gaat het ondertussen steeds slechter. De internationale jihad laat zich moeilijk remmen, zeker met matig materiaal. In maart 2015 sneuvelen twee militairen bij een Apache-crash. Oorzaak: een technisch mankement. In november van dat jaar is de grote gijzelingsactie in Bamako: 27 doden. En ondertussen werden meer Malinese mannen in de strijdbare leeftijd door onszelf ingevlogen naar het land. In juli 2016 gebeurt het fatale ongeluk met de mortiergranaat waarbij Henry Hoving en Kevin Roggeveld het leven laten. Net als met de gecrashte Apache gaat het om "materiaalpech". In dezelfde maand schrijft Follow the Money dat militaire levens in gevaar zijn door Defensie-tekorten, met een pijnlijke follow-up waaruit blijkt dat niemand weet wat er in Mali bereikt kan of moet worden, en hoe dan.

'Niet iedereen heeft een eigen helm nodig', is het verweer van Hennis, waarop militairen in Mali zich openlijk beginnen te roeren, tegen het muiten aan. En dan komt, weer een jaar later, eindelijk het OVV-rapport over Hoving en Roggeveld. Dood door schuld, is waar het op neerkomt, en de druk op Hennis om op te stappen wordt spoorslags groter dan ooit. En dat is allemaal het gevolg van het Afrikaanse prestigeproject van de PvdA - de partij die nu de druk op Hennis opvoert om in het zwaard te vallen.

Betekent dit dat Hennis niet hoeft af te treden? Natuurlijk niet. Nien blijft politiek verantwoordelijk, en ooit was die verantwoordelijkheid nog iets waard. Als in: als er grove, nalatige fouten worden gemaakt - zoals militairen die om het leven komen door ondeugdelijke mortiergranaten - dient de verantwoordelijk politicus zijn/haar verantwoordelijkheid te nemen. Anders hoef je nooit meer iemand te vervangen, en kunnen ze altijd doen, laten of liegen waar ze zin in hebben. Iets wat we bij de vvd in toenemende mate hebben zien toenemen.

Maar vergeet niet dat het de Partij van de Asscher was die het ‘Mali’ in ‘maligne’ stopte. Het was net zo goed hun opportunisme dat daar militairen sneuvelen, als Hennis’ incompetentie om het leger (-materieel) functioneel en veilig te houden.

UPDATE: LodewijkA is een achterbakse druiloor

Social

Regenbooghagenezen! PvdA 070 wil Omvolking

Oh hemeltje de PvdA in Den Haag heeft een heerlijk suïcidaal strategietje voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 in Den Haag: met charismawak Martijn Balster gaat de partij aan de slag om wat van de oude luister terug te winnen. Martijn ziet er uit als het resultaat van een ouderwets Duits experiment met een volgespoten masturbatiekleenexje en Arnon Grunberg en heeft ongeveer net zulke goeie ideeën, die we allemaal kunnen lezen in het concept-verkiezingsprogramma voor de GR18. Om te beginnen draait het hele programma om gratis geld voor mensen die dat verdienen op basis van het geboortedorp van hun opa, niet op basis van hun verdiensten. Zo moet er dus een Potemkindorp worden opgetuigd met TWEEDUIZEND GRATIS NEPBANEN voor kansloze onderkantiërs. U betaalt, uiteraard. Verder moet de top van de stad ook een regenboognatie worden en moeten blanke ambtenaren geruild worden voor mensen die genetisch wel aan de wensenlijst van Balster (zelf kleurtje geronnen geitencum) voldoen. 40% van de gemeentetop moet bestaan uit Elatikjes die hun baan krijgen op basis van hun afkomst. Gek genoeg moet "dames en heren" bij de gemeente wel worden afgeschaft, want in de raging madness die modern links heet mag je geen onderscheid maken, behalve als er wat te verdelen valt. Het institutionaliseren van de racismeroepers moet ook doorgaan: "Daarnaast wil de partij discriminatie bij de politie tegengaan door het instellen van burgercomités die het optreden van de politie gaan beoordelen. 'Daar waar het vertrouwen in de politie laag is stellen we burgercomités in waarin politie en mensen uit de wijk met elkaar aan de hand van concrete cases het politieoptreden bespreken en hiervan proberen te leren.' Ook moeten er bodycams komen voor agenten en digitale stopformulieren waarop politieagenten melden waarom ze iemand staande hebben gehouden." Right, meer bureaucratie en meer macht voor de beroepsberbers die de hand liever in de boezem van iemand anders steken. Oh, en er moet ook een "volkshuisvestingsbedrijf" komen om laag- en middeninkomens te huisvesten. Hoi dildo, dat heet een woningcorporatie. Je weet wel, die dingen die zijn geprivatiseerd om alle PvdA-partijbonzen een baantje in de semipublieke sector te gunnen met een beloning van ver boven de Balkenendenorm. Resumerend: Identiteit is koning, geslacht bestaat niet maar huidskleur is wel supertjebelangrijk, the return of the Melkertbaan op monstrueuze schaal en een soort woningcorporatie maar dan anders om decennia corporatiegegraai te verbloemen. Dit, PvdA, is waarom jullie een volkstrekt mislukte margeclub zijn geworden. SAD! 

Khadija Arib vindt Nederlanders te onverschillig

We hadden onze bedenkingen bij haar benoeming als Kamervoorzitter. Zijn we gewoon eerlijk over. Zagen liever Bosma, wegens heerlijke ironie en streng doch rechtvaardige hamershand. Maar dat is water onder de brug, en we moeten al lang erkennen dat mevrouw Khadija Arib het uitstekend doet als voorzitter. Wat ook water onder de brug is, is de nationale kans die Nederland ooit had om migranten uit islamitische landen vanaf hun eerste naoorlogse instroom deugdelijk te integreren met de vrijheden van onze liberale democratie.

Maar we hebben het laten versloffen, we hebben te weinig basale eisen aan hun ontwikkeling van het-begint-met-taal, democratische waarden en westerse vrijheden gesteld. In latere jaren waren 'ze' vooral goed om in groten getale geronseld te worden om de sociaaldemocratische zelfverrijking van de Partijbonzen van de Arbeid, de partij van mevrouw Arib, mede mogelijk te maken. Het leidde ons naar het omgekeerde universum waarin we nu leven. Waarin kritiek op religieuze regressie als 'islamofobie' wordt afgedaan, wrok over voortschrijdend vrijheidsverlies als 'xenofobie' wordt betiteld, en het benoemen van sombere statistieken over bautenlaanders al veel te snel 'racisme' heet te zijn. Het leidde ons, kortom, naar de galgenretoriek van de identiteitspolitiek, waar menig intellectueel debat eindigt om te worden verhangen.

En ineens is daar de verlichte mevrouw Arib weer, die zich als vrijgevochten, succesvolle Marokkaans-Nederlandse vrouw geen zier aantrekt van dergelijke dichtgetikte debatconventies, en dientengevolge in haar Abel Herzberglezing een paar pijnlijke verdiensten van decennialange "progressieve politiek" en plein public op tafel legt. Over salafisme in de steden en shariahuwelijken in de moskee, over het misbruik van democratie om democratie te verwerpen, over parallelle samenlevingen en gebrekkige inburgering, over opgesloten meisjes en ellende achter de voordeur, over het gif van de verdeeldheid dat vloeit uit als tolerantie vermomde onverschilligheid waar we zo misplaatst mee pronken.

Niet de Nederlander is "racistisch" omdat hij niet om nieuwe migranten uit moslimlanden staat te springen, de oude migranten daarvandaan (en de religie die zij meebrachten) hebben zijn naïeve enthousiasme voor ongebreidelde open armen simpelweg getemd. En in tegenstelling tot veel van haar geloofsgenoten van de linkse kerk, schroomt Khadija Arib het niet om openlijk te benoemen dat buitenlanders óók gewoon gefaald hebben - en van Nederland daarvoor alle ruimte hebben gekregen. Arib heeft gelijk: we zijn te lang onverschillig geweest. In haar Herzberglezing probeert ze de ideologische impasse te doorbreken.

Arib pleit voor een uitgestoken hand en werkelijk begrip van de samenleving waarin je een plek wil veroveren. "Het is van groot belang om als nieuwkomer en de nieuwe generaties na  jou, de nieuwe samenleving te willen begrijpen, en je de heersende waarden eigen te maken." Nederland was te lang onverschillig, want wij dachten dat het wel los zou lopen. Vrijheid is, wanneer het moet concurreren met de gestaalde kaders van culturele en religieuze regressie, echter niet zo besmettelijk als we dachten dat het zou zijn. En nu zijn we in het nationale debat nauwelijks nog vrij om de knelpunten openlijk te benoemen en te bespreken, zonder daarbij een emmer pek over onszelf leeg te trekken. Daarom mogen we blij zijn met PvdA'ers, vrouwen en Marokkaanse Nederlanders zoals Arib, want zij gebruikt al die privileges om de groepsverkrachtende SJW-patrouilles te omzeilen ("Arib uses WOMANHOOD. It's super effective!") en precies datgene bespreekbaar te maken waar autochtonen, en zeker blanke mannen, voor in de ketel met pek gepleurd worden. Het is niet te hopen dat ook zij er om wordt verketterd, wanneer wij hier zeggen:

Mooi gesproken, mevrouw de voorzitter.

#BREEK

Madrid schort autonomie Catalonië zaterdag op