Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend
35 topics
#metoo

Geloof je niet: Jolo doet MeToo-debat alsof ie nooit in zijn witte onderbroek iemand bepotelde

TE grappig dit. Morele exhibitionist Francisco van Jole is begin december gespreksleider bij een discussiedinges over feminisme. Kent die man dan geen enkele schaamte?

MET LIVESTRO!

Niet alleen Francisco van Potel zal (hopelijk gewoon met kleren aan) op het podium staan, ook zijn hyperhypocriete BNNVARA Joop-medewerkers Hasna El Maroudi en Anne Fleur Dekker zullen deelnemen aan het feminismedebatje over #MeToo, dat nu al mislukt is nu een aanrander de avond aan elkaar praat. Hoe KAN dit? Zelfs de subsidiedutsels van de Dipsaus-podcast spraken schande van Jolo's onverschillige reactie op zijn bepoteldrift (audio), maar in Het Wereldje doet iedereen of ze dat even pijnlijke als hilarische beeld van een half beschonken, lodder-ogige Jolo die ontkleed tot op zijn bezoedelde witte onderbroek in de vroege ochtendschemer van een hotelkamer zijn uitgestoken tong ongevraagd in de mond van een onschuldige jongedame opdringt nooit hebben gezien. Ze geven hem gewoon doodleuk de #MeToo-microfoon op een avondje in Rotterdam. En alsof dát allemaal nog niet koddig genoeg is, hebben ze ook nog wie-betaalt-bepaalt meningenwindvaan Joshua "Zodra de discussie van de inhoud verschuift naar de poppetjes kan je er donder op zeggen dat ergens ter linkerzijde iemand gaat piepen over het aantal vrouwelijke bewindslieden" Livestro in dat panel geplempt. Oh feminisme. Why you so hilarious?

Iiiiieeeeeeuuuwww

De Van Jole niet-aan-mijn-kruis-woordpuzzel

Ron Brandsteder

Superleuk voor de zondag en oplossen moet verplicht om je autisme te beteugelen, deze niet-aan-mijn-kruis-woordpuzzel zomaar gevonden op het heilige internet. Sneller oplossen is stoerder en dan krijg je ook nog eens een niet-aan-mijn-kruis-woord-diploma. Dat certificaat screenshotten + printen en per briefkaart sturen naar Wim T. Schippersplein 3, 1217 WD Hilversum. Opscheppen in de comments mag natuurlijk ook. Inclusief zoekwoord 'JA' want 'NEE' kent-ie niet. Bepotelpuzzelplezier na de klik, rakkers.

Lees verder

Kijk nou. @BNNVARA-bericht over aanrander @2525 Van Jole 'Meest Gelezen' op @Joop_NL

Meer dan 55.000 views. Bijna 400 reaguursels.

Welgemeende felicitaties voor het noodlijdende extreemlinkse opinieblogje van de NPO. Het bericht "Francisco van Jole is een gore viespeuk die 20 jaar jongere meisjes dronken voert en meeneemt naar zijn hotel om te bepotelen maar omdat hij een linkse rakker is mag hij er mee wegkomen" (zie ook onder) staat bovenaan de lijst 'Meest Gelezen' op Joop.nl. Bijna 56000 mensen (and counting) klikten op de merkwaardige verklaring van de BNNVARA-directie over hun grensoverschrijdende eindredacteur, en het aantal comments kon wel eens de 400 aantikken.
Dan doe je toch iets slechts.

ies prive, dus dan mag het

Berichtgeving Francisco van Jole laat met twee vingers in de neus (en een tong in de strot) typische Joop-topics over Anne-Fleur Dekker, Khadija Arib, Witte Mensen en Neo-Nazi's achter zich. De heer Van Jole heeft inmiddels zelf ook gereageerd op alle commotie/ophef en daily reminders op sociale media. Zie bijvoorbeeld onderstaande tweet van iemand die iedere dag (!) de NPO, BNNVARA, Pauw, DWDD, Jinek, Nieuwsuur, Buitenhof, Persgroep, Mediahuis etcetera eraan herinnert dat er hypocriete hiaten in hun nieuwsvoorziening zitten.
Jolo blockt zich al dagen de tiefus. Maar het wordt nooit meer leuk en gezellig.

Social
Social
Lees verder

Katja Schuurman en Heleen 'zal ik je ballen likken' Mees. Eet #metoo-poep

Katja Schuurman trok na de beschuldigingen aan het adres van Harvey Weinstein een flinke sprint, zette precies af op de balk en hoppa, een gracieuze landing in de kattenbakvulling van het Algemeen Dagblad. Nieuw Nederlands record 'scoren over de rug van een smeerlap' want die Weinstein is zo'n barbaars varken, maar als de #metoo-hetze in het gezicht van haar homeboy Job Gosschalk boemerangt gaat mevrouw aan tafel van Humberto 'ik slaap vanavond niet thuis' Tan zitten sjanken (blijkbaar toch wel een goede actrice) over trial by media. Dezelfde Katja die helemaal poco loco ging over een tekstje op GeenStijl en uw aller roze weblog openbaar terechtstelde, maar een zieke schurk die zelf heeft TOEGEGEVEN over de grens te zijn gegaan en naar nu blijkt zelfs naakte gastjes van zestien jaar oud op de foto te hebben gezet, is een hartstikke fijne vent en een baken van genegenheid. Weet je wie bij gelegenheden ook een heel fijne vent was, met name voor kinderen en voor dieren? Ja die. Maar dit wist u allemaal al.

Welnu. Types als Job Gosschalk en Francisco van Jole zijn gewoon vieze gore oude mannetjes die hun machtspositie hebben uitgebuit ten behoeve van hun pik. Het leven van zo'n acteur Willem Drieling, die jarenlang bang is geweest dat van hem gemaakte naaktfoto's zouden uitlekken, is al met al een stukje minder leuk door die erotische octopus van een Blowjob Gosschalk. Ergo Job Gosschalk de Pervert heeft levens verpest. Dan ga je als vriendinnetje niet als hypocriete huilkut op televisie zitten brullen, maar dan ga je maar eens nadenken over signalen die je zelf hebt ontvangen of niet hebt mogen vertellen door de fucking filmomerta. Heksenjacht? Ja. Stop het. Alsjeblieft. Stop ermee. Niet zoals ene Meredith Greer van hobbysite Joop opschrijven 'Het is alleen een heksenjacht als je bang bent dat de heksen je komen halen'. Fuck you Meredith, je baas heeft als veertiger zijn ranzige tong in de onwelwillende mond van een meisje van 23 gedrukt en daarmee is hij de facto een verkrachter. En fuck verkrachters want verkrachting is stom. Maar dan achteraf gaan huilebalken over trial by media voor bepotelaars, smeerlappen, aanranders en verkrachters, bitch please.

Mogen we dan nu geen films met Kevin Spacey meer kijken? Mogen we de producties van Job Gosschalk niet meer kijken? Mogen we geen televisieprogramma's met Dave Roelvink, die een meisje degradeerde tot pijpsletje, meer kijken? Mogen we Michael Boogerd niet meer uitnodigen voor een praatprogramma, omdat hij als wielrenner ooit doping gebruikte? Mogen we niet meer in Volkswagen rijden, omdat het merk fout als fuck was in de oorlog? Mogen we nooit meer naar de door Phil Spector geproduceerde muziek luisteren, omdat hij een gestoorde moordenaar is? Mogen we niet meer lachend meezingen met veroordeelde drugscriminelen? Natuurlijk mogen we al die dingen wel doen.

Mensen als Harvey Weinstein, Job Gosschalk en Francisco van Jole moeten gewoon eens met hun onhebbelijke kladden van mensen afblijven als de ander dat niet wil.

PS. In de Volksgerichtkrant krijgt vliegtuigcrash-hoper Heleen 'zal ik je ballen likken' Mees ook weer een podium om over #metoo te raaskallen. Het houdt niet op, niet vanzelf. Heeft die ballenlikster het ook nog eens over 'LBGHTI-gemeenschap', haha fail.

Bert Wagendorp over Francisco van Jole (o nee)

bert is evil

Overal waar Van Jole staat vul je Omtzigt in, waar Joop staat vul je CDA in, waar #metoo staat vul je MH17 in, waar GeenStijl staat vul je NRC in, waar Elfie Tromp staat vul je Buma in, pas nog een paar kleine variabelen aan (zoals het bepotelen van meisjes van 23) ET VOILA JE HEBT DE COLUMN VAN BERTJE 'KARAKTERMOORD' WAGENDORP DIE HET LIJK VAN PIETER OMTZIGT OPGRAAFT EN HEM VOOR DE ZEKERHEID NOG EVEN CREMEERT.

Einde van de journalistieke carrière na bepotelen? Niet in Nederland

Door: Bert Wagendorp 

"De Joop-o-saurus Francisco van Jole kondigde vorige week dinsdagavond zijn afscheid van Twitter aan. Voorlopig. Van Jole was in problemen gekomen door een stuk op GeenStijl van afgelopen week waarin te horen was hoe hij tien jaar geleden een meisje van destijds 23 jaar oud heeft bepoteld.

Van Jole is dus helemaal geen voorvechter van #metoo, want hij is zelf een bepotelaar. Dat bleek gewoon uit de geluidsfragmenten. Eerder schreef Van Jole op Joop al teksten als 'seks is iets waar twee mensen vanuit een gelijkwaardige positie over beslissen'. 

Bijzonder matige toneeltekst met harde leugens.

Later hakkelde Van Jole op Radio 1 dat hij had gehandeld 'met de beste intenties'. Dat zal best, al is het de vraag wiens beste intenties. Als kenner van de #metoo-materie wist hij dat de vrouw geen onzin uitkraamde: het staat vast dat de vrouw bepoteld werd door Van Jole - alleen complotdenkers zien het anders.

Van Jole stortte zich met grote vasthoudendheid op de #metoo-tragedie. In november zette hij in zijn jacht op de waarheid bewust onwaarheden als wapen in. Waarom? Woensdag stamelde Van Jole dat hij 'onzorgvuldig' had gehandeld. Zaterdag twitterde hij weer alsof er helemaal niets is gebeurd. Oké, point taken. Maar waaróm deed hij er willens en wetens aan mee aan een poging een achterhaalde complottheorie nieuw leven in te blazen?  Van Jole is een gewaardeerde journalist (proest, GS), ook onder twitteraars. Dat bleek uit de welwillende vragen die de hele wereld stelde aan Elfie Tromp: 'Hoe is het met hem, er is dit weekend nogal veel over hem heengekomen.' Dat werd door Elfie Tromp bevestigd.

'Trekt-ie het zich erg aan?' vroeg de wereld scherp.  'Hij trekt het zich zeker aan', zei Elfie Tromp.  Ik had graag willen weten of Elfie Tromp het ook alleen maar 'onzorgvuldig' vond. Of dat zij wellicht van mening was dat Van Jole zich schuldig had gemaakt aan nog iets anders, namelijk aan een poging tot bepotelen, tot verkrachten, tot verwarring zaaien. En waaróm dan; dit hele verhaal wemelt van de waaroms.

De kwestie kreeg al snel weer veilige Hilversumse proporties. Het Van Jole-zaakje bracht het kakelverse #metoo-gebeuren in gevaar. Eén fantast die #metoo ten val brengt, leg dat maar eens uit. En alle mannen maar lachen. Daarom was gisteravond de lucht alweer geklaard. De Volkskrant hield sowieso z'n bek over de hele situatie.  Van Jole liet zich gebruiken door #metoo en hielp bewust leugens de wereld in te slingeren in een zeer gevoelige kwestie. In menig land zou dat het einde van een journalistieke carrière betekenen, maar niet in Nederland."

De 5 Bestgelezen GeenStijl Topics van Deze Week (en ja ze gaan allemaal over Francisco van Jole)

so it begins

1. Primeur van de Eeuw. De Jolo Tape
Hier begon het allemaal mee. GeenStijl ontving een dodgy mailtje met een dodgy audiobestand over oud-DWDD presentator en JOOP-feldwebel Francisco van Jole die een twintig jaar jongere dame tegen haar wil bepotelde in een hotel, met zijn dronken predator tong. In een witte onderbroek nog wel. Zo bizar dat het wel echt moest zijn. Omdat wij het journalistiek-ethische besef van een pinda hebben, flikkerden we De Jolo Tape diezelfde dag nog op GeenStijl. Want de tiefus. Meer dan 7 miljoen views.
-------

ojee, het zou toch niet?

2. The Day After. #MeToo Jolo-Dames melden zich
Daags na de brisante Jolo Tape stroomden de hardroze DM en Inbox vol met vrouwen die zich volledig herkenden in de stijlloze berichtgeving over de viespeuk @BNNVARA-coryfee. Zelfs uit vintage VARA-kringen kregen we een kattebelletje dat wij "goed bezig waren en dat die smeerlap [F. van Jole -red] eens aangepakt moest worden." Op TPO, MediaCourant en Lammert na deden de overige mediaas uiteraard "lalalalala" en "vinger-in-oor". Ongeveer 7 miljoen views.
------

omg, het is waar

3. Francisco van Jole bekent misbruik op NPO
Right. De Jolo Tape was dus wel authentiek. Bij de NieuwsBV op NPO Radio1 (waar Van Jole dus werkzaam voor is) mocht Francisco zichtbaar geschokt en ostentatief invoelend hortend en stotend zijn toneelstukje/verhaal doen. Hahaha. Alsof Saddam Hussein terechtstond voor de Bloedraad van de Baath-partij. Alsof Robert Mikelsons zich moest verantwoorden voor de ethische commissie van het VVD-ministerie van Justitie. Vroeger hadden we John Lanting-kluchten bij de TROS, tegenwoordig hebben we Francisco bij de NieuwsBV. Lachen. Dik 6 miljoen views.
-------

beelden liegen niet

4. Videomontage Van Jole's Body Language
Het is geen geheim dat er op het Mediapark te Hilversum stevig gebruik wordt gemaakt van Zuid-Amerikaanse marcheerpoeders (Hoi Katja). Maar bij Francisco van Jole bij de NieuwsBV was er toch wat anders aan de hand. Was het verkoudheid, was het een zwerend puistje, was het een opspelende zenuw? De betrapte bepotel Joop-eindredacteur zat vaker aan zijn neus dan Prins Bernhard Junior aan zijn rekenmachine. Nudge nudge, say no more. 5.9 miljoen views voor ontmasker-filmpje.
-------

ja hoor

lolololol

5. Kers op de Taart. BNNVARA reageert
En daar was dan de Officiële Reactie van Joloo's Boven-Hem-Gestelden, op Francisco van Jole's eigen rancuneuze internet-hoekje Joop.nl nog wel (mes-steek-pijn). Geheel volgens VVD-mores gecommuniceerd op het dal-uur van 18:13 uur, als heel het land aan de aardappels met jus zit. Comments onder Joop-item over Grensoverschrijdend Gedrag van Francisco verdwenen als sneeuw voor de zon, en stonden plotsklaps even later wel weer online (goed bezig Joyce!). Algehele Teneur van de Joop-comments: Wekenlang grote muil over #MeToo opentrekken en dan die smeerlap van een Van Jole er mee weg laten komen. Is Wel Zo. Toch nog 5 miljoens views.
------

Kevin Ruimtelijk uit film geknipt

Welja. Kevin Spacey heeft ooit mogelijk eens een net iets te jong jongetje gemetood en in deze tijden pseudocalvinistische moraalhysterie moet ie dan maar meteen uit het publieke geheugen gewist worden. In zijn nieuwste film (All the money in the world, Ridley Scott) worden alle scènes met Spacey eruit geknipt en digitaal zo verhapstukt dat er ineens Christopher Plummer staat. Okee! Doet verder totaal niet denken aan de communistische purges uit de jaren fluit toen ijverige sovjetmeisjes nog met retoucheerpenseeltjes in de weer moesten om de vijanden van Stalin uit de propaganda te jorissen. Feestje hoor, de Winston Smith-achtige aanpassing van het ongewenste, aangestuurd door een puriteinse en seksueel overspannen ideologie van permakwets. 2017 is echt superleuk. 

John van den Heuvel: "Francisco van Jole maakte zich schuldig aan VERKRACHTING"

Wat moet het toch verschrikkelijk zijn voor Francisco van Jole, die een 23-jarig meisje die 'NEE' zei desondanks bepotelde en in zijn witte onderbroek op haar ging liggen. Heb je net bij Radio 1 de boel kunnen bagatelliseren door toe te geven dat je alleen (ongewenst) je tong bij haar naar binnen drukte, zet John van den Heuvel je op het allerhoogste schavot van het land. De Telebelg. Volgens Van den Heuvel staat een unilaterale overeenkomst tongworstelen in Nederland gewoon gelijk aan VERKRACHTING en dus maximaal twaalf jaar cel.