Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend
210 topics
#integriteit

Rutte financiert jihad. Omtzigt wil de bonnetjes

Gisteren hadden we een filmpje van Rutte die niet wil zeggen waarom de Nederlandse belastingbetaler de Koerdenmoord in Afrin per ongeluk met 21 miljoen gefinancierd heeft. Maar ja, verkiezingen, dus hier nog eens + Kamervragen.

Bovendien zit Pieter Omtzigt ook op verkiezingsdagen niet stil, en diende hij nieuwe Kamervragen over de kwestie in. Antwoorden zul je, MinPres, want het is totaal ziek dat Nederland jarenlang voor tientallen miljoenen aan investeringen deed in "rebellengroepen" waarvan we dachten dat het Good Guys waren maar waarvan we nu weten dat het in feite allemaal geradicaliseerde DENK-stemmers zijn. Dankzij een BBC-docu, Kamervragen en Harald Doornbos weten we hoe het zit, maar de publieke verantwoording blijft nogal uit. Terwijl er bloed aan onze taxpoet zit, en we wellicht ook de doorstart van ISIS Genocide BV aan het financieren zijn. Daar mag *best* een beetje meer ophef over komen. Dus na de breek de vervolgvragen van Omtzigt, die als Kamerlid doet wat #Weesgeenkees en de rest van de coalitiekudde zo opzichtig verzuimt: de regering controleren. Hij wil graag de bonnetjes van de Nederlandse bijdrage aan de jihad in Syrië  zien.
UPDATE 18u: Snelle brief (docx) van MinBuZa Stef Blok in reactie op de vragen. "Op 14 maart kondigde het kabinet vanwege de ontwikkelingen in de Syrische provincie Idlib aan dat het steunprogramma voor de oppositie in die provincie zou worden stopgezet. [...] In het noordwesten van Syrië is het programma intussen beëindigd. In het relatief stabiele zuiden van Syrië wordt het programma voortgezet." Met andere woorden: we betalen nog steeds mee aan de jihad. In het zuiden is ISIS ook weer actief. We zouden toch niet...?

Lees verder

Video. Rutte weigert te antwoorden waarom hij €21 miljoen taxpoet aan Syrische jihadisten gaf

Uiterst pijnlijk Kamermomentje in de schaduw van het kantklossen en de televisiekwisjes rond GR18: Mark Rutte wil niet zeggen aan welke Syrische "rebellen" Nederland jarenlang ruim 20 miljoen euro aan radio's, dekens & voertuigen gaf ⤵️▶️

Dat bekvechten tussen coalitie-Kamerlid Omtzigt en coalitie-premier Rutte is geinig (en zeldzaam, maar zo werkt dat dualisme dus, fractiegedisciplineerde Kamerlaafjes!). Maar het onderliggende onderwerp is uiterst pijnlijk voor de premier. Het gaat over de 21,4 miljoen euro (van 60 miljoen totaal) die Nederland aan de "verkeerde" strijders in Syrië heeft gedoneerd. Omdat Nederland dacht: 'als ze aan de Free Syrian Army gelieerd zijn, zal het wel goed zijn'. Een paar jaar later weten we wel beter: het is daar jihad wat de middeleeuwse klok slaat. Omtzigt wilde dinsdag van Rutte weten of die bloederige blunder van uw belastinggeld de reden is dat Nederland de Turkse moordlust in Afrin nog niet heeft veroordeeld. We hebben er immers zelf aan bijgedragen.

Want het zijn deze "rebellen" die nu de Turken geholpen hebben met het uitmoorden van Koerden in Afrin. "Rebellen", wellicht, die ondertussen ISIS weer aan het hergroeperen (!)  zijn en aanvallen uitvoeren in het zuiden en oosten van Syrië. "Rebellen", kortom, die geen rebellen zijn, maar geharde islamitische jihadisten die jarenlang met van Nederlands belastinggeld gekochte voertuigen, communicatiemiddelen en voedsel zijn gesteund. En de hoofdverantwoordelijke, vvd-premier Mark Rutte, heeft geen idee hoe dat precies zit - en wordt liever boos op openheid eisende Omtzigt. Potje kantklossen koppensnellen, iemand? U betaalt!

Social
Social

MinPres Rutte: 'Kiezer, ga toch kantklossen'

Hallo kiezer. Eigenlijk bent u gewoon te dom om te poepen. Ga lekker kantklossen. Of Lubach kwisjes op tv kijken. Maar kom niet om inspraak vragen en laat de Serieuze Dingen over aan écht intelligente mensen: politici.

Social

Waarom gaan we eigenlijk nog stemmen woensdag? Die sleepwet, daar zijn we uitgebreid over voorgelogen door iedere kabinetsclown en zijn #Weesgeenkees. Maar tegenstemmen heeft geen zin want het referendum is dood en dat ze schijt hebben daar in Den Haag dat wisten we ook al. Maar wees dan eens dapper, Mark, en ga met deze boodschap eens op een platte kar door de bedrijfshallen en lerarenkamers, langs de havenloodsen en door de boerenvelden, over de bouwplaatsen en langs de verpleeghuizen, door de bollenkassen en langs de vissershavens. Doe eens, en zeg dan nog eens hardop tegen iedereen dat ze woensdag op je begrafenisonderneming voor bier en bitterballen moeten stemmen, en liefst ook nog vóór die vieze stasiwet, maar dat de uitslag lachend wordt weggeflikkerd en dat je toehoorders verder wel gewoon hun muil moeten houden en braaf naar Lubach Lingo moeten kijken tijdens het kantklossen. Toe dan, doe eens? We zijn onderhand wel eens benieuwd of een ouderwets potje lynchen ook nog onder de volkssporten van het domme gepeupel valt. Leuke spelshow ook: Rut-ie het, of redt-ie het niet? Want kantklossen is echt helemaal niet leuk.

Bolkestein: "Rutte moet Tusk opvolgen in 2019"

Hahaha die malle oude Frits Bolkestein!

Die zit de mensen even warm te maken voor een Europese superbaan voor Mark Rutte. Maar Frits, dat gaat echt niet gebeuren hoor. Het zou dan namelijk een beetje lijken alsof Rutte dat Oekraïense inlegvelletje door heeft gedrukt om zijn eigen baantje zeker te stellen. Zo cynisch is de politiek helemaal niet Frits Bolkestein. De politiek zit vol met idealisten die zulke schijn van belangenverstrengeling en achterkamertjespolitiek koste wat kost willen vermijden. En bovendien: RUTTE HEEFT BELOOFD DAT HIJ GEEN VOORZITTER VAN DE EUROPESE RAAD WORDT. Zie je nou? Hij heeft het beloofd! Dus Rutte die blijft gewoon in Nederland. Toch?

Enkelbandjes steeds vaker doorgeknipt

Hoi neoliberale haatsamenleving die steeds meer volloopt met criminelen en waar de staat steeds minder aan doet! Gevangenissen zijn maar duur en lastig en moeten dus of gesloten, of geprivatiseerd worden van de vvd. Als tussenoplossing worden loodzware criminelen dus steeds vaker met een enkelbandje de straat op gestuurd. Surprise surprise: de boefjes knippen die dingen gewoon door, met als gevolg dat u de gewone man zo weer oog in oog kan staan met diepgestoorde criminelen die eigenlijk voor goed achter de dikke deur hadden moeten zitten. Lekker dan. Veiligheid is een gevoel volgens de vvd, maar leg dat maar eens uit aan de man die door twee enkelbandiërs in zijn eigen woning werd overvallen: "Een Amsterdamse moordenaar mocht vorig jaar al na het uitzitten van iets meer dan de helft van zijn straf de straat op. Hij knipte vervolgens doodleuk zijn enkelbandje door en verdween. Nietsvermoedend deed de 76-jarige Amsterdammer Piet van Pareen op 9 januari 2013 de deur van zijn woning open. De bejaarde man werd de gang ingedrukt en naar de grond gewerkt. De twee overvallers Bruce D. en Brian S., jonge twintigers, dachten dat er 50.000 euro in de woning lag. Ze drukten tape op de mond van Van Pareen, knevelden hem en begonnen de bewoner te schoppen en te slaan met de handen, voeten en een koevoet."

Goed mensen, waar gaan we dus vooral NIET op stemmen op 21 maart? 

Ondertussen, in de kindermatinee van JD en JOVD

NOS-debat, twitterfittie, blockdebat - bij de grote mensen gaat iedereen zeiknat. Nee dan de kids van JD en JOVD - die debiliseren pas echt ff lekker mee.

De '66-kinders van de JD brachten Flip de Niet Stemmende Heroïnespuiter mee. Hold my Fanta, riep de JOVD, en ze belden Sjors voor hun eigen mantra. Pindakaas, Dumpertreeten, kopkaas - Rapper Sjors is een echte campagnebaas. Shemales, Snickers, en hop moeiteloos door naar de driedelige flikkers. Van Pornhub naar brallersclub, voor de JOVD rapt hij een onelinertje mee, via de selfie televee, en deelt hij ons een retoriekregeltje mee. J O, let's GO en ga gewoon stemmen (dat het niet rijmt zal hem niet remmen). Demo's op straat,  #DontbelikeFlip en #WeesgeenKees of geen racisten in de raad? De echte hash is toch deze tag: 21 maart, #Stemzeweg.

GR2018 Campagne Gelul Weekend Round-Up

Spaar ze allemaal!

Lucht

Van ons. Voor u. De Verkiezings Roeptoeter Round-Up des Weekends. Klikt u er vooral niet op, want ze menen er allemaal niets van. Alles gelul voor de bühne, waarmee de spindoktertjes, politieke pooiers en overige Grote Graaiers van de Blindstaardersplassen u over hun kiesdrempeltje proberen te lokken. Circus Dodelijk Vermoeiend  duurt nog 11 dagen en daarna kunt u weer oudwerwetsch de tiefus krijgen en die blauwe enveloppen openmaken. Wij raden u met klem aan het nieuws dit weekend angstvallig te mijden & iets leux te gaan doen. Naar de sauna ofzo.

Social
Social
Social
Social
Social
Social
Social

Terugkijken. Ollongren heeft schijt aan Kamer die nepnieuwsverspreiders EUvsDisnfo wil afschaffen

Hallucinante televee op de Nepnieuws NPO gisteravond. Mevrouw Kafka Orwellongren, die wij kennen als een hooghartige bestuurder, slaagde erin nog hooghartigerder over te komen dan wij haar al kennen.

Want terwijl een bemmende KAMERMEERDERHEID de SP en de vvd steunt in de plannen om de nepnieuwsverspreiders van EUvsDisinfo op te heffen en de NOS voor de zoveelste keer liet zien op wat een bizarre onheuse gronden keurige media door de Europese Unie als nepnieuwsers worden gebrandmerkt omdat een paar totaal ideologisch verdwaasde Oekraïense meisjes dat zeggen, bleef mevrouw Ollongren herhalen dat het goed is dat EUvsDisinfo bestaat. Hallo D66. Kunnen jullie die minister van jullie even uitleggen dat in Nederland de Kamer de baas is over de minister en niet andersom. Dus dat mevrouw Ollongren na vanmiddag gewoon naar Brussel moet met de boodschap dat we dat hele EUvsDisinfo GESLOOPT willen hebben svp. En vvd. Kunnen jullie de minister van jullie coalitie daar ook na de gemeenteraadsverkiezingen aan houden? Alvast bedankt.

Gaaaap. Stef 'ik keer niet terug als de vvd een beroep op me doet' Blok is MinBuZa

tekening van stef blok

Nou jongens dat wordt vuurwerk! 

We hebben een MinBuZa en wat voor een. Een flamboyante en controversiële politicus die Nederland naar de totaaloverwinning zal leiden. Een charismatisch man, bekend om zijn fabelachtige interviews en briljante toespraken en betogen. Een onbehouwen rokkenjager ook, zo zei hij ooit nog iets over vrouwen! Stef heeft geen buitenlandervaring, maar hij werd geboren in de polder en dat is ook een soort buitenland. En verder hoopt hij dat hij iedere avond achter de dampende aardappels mag, zou hij nooit liegen zoals zijn voorganger liegbeest Halbe Zijlstra wel deed, is hij een man van zijn woord, heeft hij een hekel aan vliegen en Sergej Lavrov schijt nu al in zijn broek.