Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend
164 topics
#integriteit

Video. Mark Rutte bedreigd in IS-video. Haalt hij Brussel 2019?

Wij een beetje door die in zeventien andere mappen begraven map "huiswerk" op Martijn de Konings externe harde schijf scrollen. Zien we hem ineens voorbij komen, de gedoodverfde President van de Europese Commissie! Na een bepaald grafische montage van door Uw Schuld omgekomen kindjes, passeert er een showreel met verantwoordelijke westerse politici, en daar is-ie dan op 1:46, bedreigd en wel: ONZE MARK. Dit IS-filmpje van Caliphate Cyber Ghosts is allang niet meer de hoogstaande cinematiek van weleer. Je zou bijna denken dat IS in elk standje ge-MeToo'd wordt door Koerden, Sjiieten en NATO, en dat de leesclub is gereduceerd tot wat laffe naar Turkije gevluchte fotosoepers. En dat verhaal dat ze afdraaien kennen we inmiddels ook wel. Zouden ze er zelf nog een beetje in geloven? Maar goed, we zien uit naar de nuancerende blik van Maurits Bergers studentes aan de Leiden Islam Academy.

BewaarPersco. Rutte wordt niet (wij herhalen: niet) de opvolger van Tusk als EU-president

Minister-president Mark Rutte heeft vrijdagmiddag verklaard dat het is uitgesloten dat hij in 2019 Donald Tusk opvolgt als voorzitter van de Europese Raad. Deze belofte houdt in dat Mark Rutte, de minister-president van Nederland, niet de opvolger van Donald Tusk, voorzitter van de Europese Raad, zal zijn. Er komt dus wel een opvolger van Tusk in 2019, maar dat is dan niet Mark Rutte. U kent Mark Rutte van de 1000 euro die u als hardwerkende Nederlander ontvangen hebt, van het respecteren van de wens van de kiezer die 'Nee' zei tegen het associatieverdrag  met Oekraïne en wellicht ook van geen enkele cent die naar Griekenland is gegaan.

GOH. "Onafhankelijke" afdeling ministerie van justitie danst naar pijpen partijkartel

Even door het Jeugdjournaalgehalte van dit filmpje heen prikken, de NPO denkt nou eenmaal dat u allemaal debiel bent. Daarna kun je GOH! naar je scherm roepen omdat er wéér een "onafhankelijk" instituut danst naar de politieke pijpen van het partijkartel.

Het kost ons echt moeite om dit soort "onthullingen" nog in verontwaardigde topics om te zetten want we. weten. het. allemaal. al. De overheid is onbetrouwbaar, het partijkartel is de baas en elke afkortingsclub die in of met de Haagse politieke, ambtelijke en/of ministeriële bubbel opereert, is hoogstwaarschijnlijk hondscorrupt. Zoals, naar nu boven water gebashaant, het WODC. Het "Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatie Centrum" toetst politieke plannen aan de "wetenschap" en adviseert daarmee VenJ, of JenV, of hoe die kast vol lijken van de vvd ook mag heten tegenwoordig. Laten we het op Demminkdepartement houden. WODC onderzocht bijvoorbeeld MH17 en daarvan wisten we al langer dat het politiek gefrustreerd wordt. Ook OM en OVV zijn immers onderdeel van Vvd&J en dat hele ministerie van Grapperhaus is echt de politieke tak van Saturdarah. Maar dan van 9 tot 5, met een dertiende maand en een dik pensioen. Maak ons maar wakker voor een kop kakelverse verbazing als er een keer iets integers gebeurt in die verrotte VenJ-toren aan de Haagse Turfmarkt. Drain the swamp!

#Ophef om schoenkeuze Rutte in oorlogsgebied

WAAROM DE HAKKEN VAN MELANIA TRUMP ECHT NIET KONDEN * WAAROM DE HELE WERELD HET HEEFT OVER DE HAKKEN VAN MELANIA TRUMP * MELANIA TRUMP ONDER VUUR OM DEZE SCHOENEN * MELANIA TRUMP OP KILLERHEELS NAAR RAMPGEBIED * #SHOEGATE WANNEER IS EEN SCHOEN MEER DAN EEN SCHOEN * IS MELANIA'S SCHOENKEUZE EVEN VERKEERD ALS HAAR PARTNERKEUZE? *

Hee maar Libelle en Volkskrant enzo, onze eigenste oberstgruppendinges doet in oorlogsgebied een kruistocht in spijkerbroek op z'n Converse. Wat is dat nou voor een leider. Doe verdomme eens ophef maken man. Na de klik JP Balkenende, die tenminste wél weet hoe een True Warrior zich moet kleden.

Lees verder

GSTV. Politiek Den Haag houdt 60 miljoen rovende NPO de hand boven het hoofd

En toen was de NPO 60 miljoen euro kwijt. 

Wij lachen natuurlijk. Maar toen bleek dat roverhoofdvrouw Shula Rijxman die 60 miljoen bij braaf kabelbetalend Nederland wil weghalen. Wat je noemt een gotspe. De NPO Airlines vliegt meer Nederlanders de wereld rond dan D-reizen en dan zegt mevrouw Rijxman plompverloren dat er geen centje meer af kan. Dus wij verwachtten schuimbekkende mediawoordvoerders die met ziedende oneliners die NPO in een paar strakke volzinnen de vergetelheid in fulmineren voor de roze plopkap. Dat viel Tom Staal, zelf in bezit van een op ervaring gestoelde mening in dezen, nog niet mee. Riep daar iemand iets over een mediakartel? Oordeelt u zelf.

Fredje Teeven is gewoon buschauffeur. Held

Social

Terwijl de beste stuurlui aan wal staan, de machinisten van de trein naar het oosten in een race verwikkeld zijn met de conducteurs van de almaar voortrazende trein van het Federale Europa en de kapitein van de Renaissancevloot uitkijkt over de woelige baren van het politieke landschap is er ook nog gewoon good old Fredje Teeven, buschauffeur. Moest weg wegens bonnetjes en naast dat ie een roze dossier met een nietje erdoor heeft ook gewoon eigenlijk altijd een hele gewone jongen gebleven. Gewoon met een glaassie rosé op de camping. In plaats van te gaan zitten pluchevreten boven de Balkenendenorm bij een semipublieke instelling is Fred dus gewoon buschauffeur geworden na zijn polletieke carrière. Lekker doen waar ie zin in heeft: rijden met een machtige diesel en een praatje aanknopen met demense. Winner! 

WTF? Omtzigt, Sjoerdsma en Voordewind stemmen TEGEN erkenning Armeense Genocide

Wat is dat toch met die gristenpolitici & dolende D66'ers. Al jaren rammen ChristenUnie, D66 en CDA op de erkenning van de Armeense Genocide door het kabinet, maar nu ze daar als coalitiepartijen zelf over gaan... STEMMEN ZE HET WEG!?

Social

Verdomd jongens, we hebben iets gevonden waar Pieter Omtzigt wél schuldig aan is (leest NRC mee?). De CDA'er ijverde de afgelopen jaren samen met huidige coalitiemakkers ChristenUnie en D66 vóór kabinetserkenning van de Armeense Genocide. Vvd'ers Mark "We zijn vaag met een reden" Rutte en Han ten Broeke ontkennen blokkeerden dat keer op keer. Nu zitten ze zelf in de coalitie, dus bekeken kwestie zou je denken. Erkennen die hap, dit is je kans. Maar wtf? Dinsdag werd in de Kamer een motie van de PVV daarover weggestemd door alle vier de coalitieclubs. Hoofdelijke stemming, dus we hoorden ook Omtzigt, Voordewind en Sjoerdsma "tegen!" zeggen. Aan de motietekst ligt het niet, die is keurig en zonder populistisch stampij geformuleerd: "De Kamer,  gehoord de beraadslaging,  overwegende dat er brede wetenschappelijke erkenning is dat de  Armeense volkerenmoord aangemerkt moet worden als genocide;  verzoekt de regering om, niet (langer) te spreken over «de kwestie van de  Armeense genocide», maar over «de Armeense genocide»,  en gaat over tot de orde van de dag." Niet zo moeilijk voor drie voorstanders, zou je denken. Kennelijk wel.

Dus de warrige situatie dat het parlement wél de Armeense Genocide erkent, maar het kabinet (dat de communicatie naar buiten doet) níet, en blijft spreken van het nogal laffe en historisch incorrecte "Armeense kwestie". En daar zijn Omtzigt, Sjoerdsma en Voordewind nu dus mede schuldig aan. De Armeniërs in Nederland hebben dat ook in de smiezen: "Jarenlang waren ChristenUnie, CDA en D66 voorvechters van erkenning van de Armeense genocide door de Nederlandse regering. Door nu tegen de motie-De Roon te stemmen, handelden zij kennelijk in strijd met hun eigen overtuiging”, citeren we hun reactie uit onze favo krant, het Reformatisch Dagblad.  Inderdaad. Wat voor coalitie-afspraken liggen hieraan ten grondslag dat de vvd z'n zin krijgt tegenover de andere drie partijen?

We vinden het bizar. De coalitiepartijen CDA, D66 en ChristenUnie stemden in 2015 al met een Kamermeerderheid vóór het gebruik van de benaming Armeense Genocide door de regering, en proberen dat sindsdien in de praktijk door te voeren. Totdat ze zelf de macht hebben. Nu is het ineens wachten tot Halbe Zijlstra een volkenrechtelijk advies daarover gelezen heeft. Dat advies is al in maart opgeleverd (PDF, leestip) en daarin staat onder andere dat erkenning van genocides "een eerste noodzakelijke stap is in het activeren van verplichtingen, zoals de verplichting om te voorkomen".  En ook: "Het is primair aan de regering om vast te stellen dat in een andere staat genocide of misdrijven tegen de menselijkheid zijn of worden gepleegd." Dat zijn relevante zinnen, maar vooralsnog wordt er alleen tijd mee gekocht.

Vooral van Omtzigt valt het ons tegen (van D66 verwacht je niet anders), en het is te makkelijk om te zeggen dat het komt omdat hij door NRC op malicieuze wijze tot knipmesgedrag geknuppeld is. Dit ligt gewoon echt niet lekker, qua principes. Behalve de Armeense-, wil hij namelijk ook de ISIS-genocide erkend hebben en daar draagt het volkenrechtelijk advies juist sterk aan bij. Minister Zijlstra (het blijft wennen om hem zo te moeten noemen) mag dus wel eens haast maken met zijn leeswerk, maar los daarvan was het aannemen van de motie-De Roon een goede stap in die richting geweest om druk te zetten, zowel op dat leeswerk als op erkenning van historische feiten. Politieke koehandel weegt echter toch weer zwaarder dan historische feiten. Nu maar hopen dat de yezidicide van ISIS ook niet op deze manier in de historische vergetelheid raakt, hmm?

Social
Social

Bonustweet. Hallo mensenrechtenhaters van DENK!

Social

LIVE Belastingparadijs. Rutte's lobby voor taxpoetkorting voor Shell en Unilever

Dividendbelastingdebat. Alleen het woord al is poepsaai. Daarom hebben we het in een plaatje gegoten, zodat het in 1 beeld duidelijk is [grootfotoklik:]. Al deze bedrijven betalen straks nog minder belasting. En u, de Gewone Nederland, gewoon nog wel.

Mark Rutte hemzelf moet tegenover het Linkse Blok (37 lullige zeteltjes en derhalve gedwongen tot samenwerking) verdedigen hoe Unileverlobby en Shellbelangen hem hebben omgekocht om Big Business een belastingkorting van anderhalf miljard euro te geven, terwijl daar helemaal niets over in het regeerakkoord staat. Wie wil weten waarom deze kwestie riskant is voor Rutte, en de coalitie kwetsbaar maakt, moet het FD lezen. Wie gewoon wil genieten van Rutte's trouble in the belastingparadijs, kan kiezen tussen de volgende uit belastingeuri of lobbyknaken betaalde streams:  [TK-stream][NPOPolitiek][RTLUnilever] Of volg het 100% commerciële [DasKapital LIVEBLOG]

Feynman en/of Feiten – Trickle Up Economics

Feynman en/of Fiscaliteiten

De afschaffing van dividendbelasting is geen cadeautje aan Nederlanders. Betaalde dividendbelasting wordt volledig verrekend met de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting van de Nederlandse eigenaar.

 Kunt u het niet verrekenen? Dan kunt u het terugvragen.

Dividendbelasting wordt daarmee een voorheffing ten behoeve van andere verschuldigde belastingen. Het is daarmee vooral een middel om te voorkomen dat mensen door verzwijgen of latere betalingsonmacht weigeren te betalen.

Aangezien een voorheffing alleen effectieve belastingdruk oplevert bij de uitzonderingen (wanbetalers, ontduikers en kleine groepen buitenlanders zonder belastingverdragen en verwerkingsmogelijkheden) is het effect van de voorheffing beperkt. Het effect op een vestigingsklimaat voor bonafide bedrijven dus ook.

Wat nu als anderhalf miljard euro dividendbelasting wordt gepresenteerd, is voornamelijk inkomens- en vennootschapsbelasting. Wat een andere grondslag heeft als eindheffing en dus onveranderd hoort te blijven binnen komen. Het komt iets later binnen, maar het zijn dezelfde euro's.

Eerder stelde Pieter Omtzigt samen met VVD en PVV al vragen in 2012 over dat buitenlanders deze afgedragen dividendbelasting al konden terugvragen, als ze dit niet in eigen land konden verrekenen. Dit dossier is al vijf jaar oud.

In 2016 werden al gaten geschoten in de dividendbelasting door onze Hoge Raad en het Europese Hof. Het verschil tussen de voorheffing en de eindheffing die normale Nederlanders kregen moest teruggegeven worden aan de buitenlandse belegger. Dit zorgt niet alleen voor lagere belastingopbrengsten, maar vooral voor een onbeheersbare & oncontroleerbare administratie voor de fiscus. De netto opbrengst kan best eens lager zijn dan de inningskosten.

Ontduiking
De meest bekende en meest gebruikte belastingontduiking heet Double Irish Dutch sandwich. Daardoor bestaat geen enkele twijfel dat Ierland het goud heeft, Nederland het zilver en daarna krijgt een peloton van kleine belastingeilandjes zoals de Britse Maagdeneilanden, Seychellen, Panama en dergelijke het brons.

Zuid-Ierland heeft een enorm BBP per persoon. Boven 150% van het EU-gemiddelde. Zie dit kaartje. Dat is vreemd, omdat Ieren op de andere helft van het eiland onder de 90% van het EU-gemiddelde zitten. Al die verschoven winsten worden daar geboekt, maar leveren helemaal niet in die mate banen of belastingafdracht op. 

In Nederland zie je hetzelfde effect. De regio inclusief de Zuid-As is de rijkste, terwijl de industrie rond Rotterdam of de economische motor in Brabant een grotere bijdrage leveren in banen en spullen die nodig zijn voor welvaart. Regionale economische gegevens worden onleesbaar door internationaal geschuif met winsten. 

Daardoor ontstaat het politieke beeld dat dit soort details belangrijk is voor het vestigingsklimaat van bedrijven, maar dat gaat alleen om het statutair hoofdkantoor. Voor banen zijn de fabrieken en echte kantoren belangrijk. Dan werkt alleen een stevige verlaging of afschaffing van de loonbelasting.

Rutte hoopt via het maximaal fêteren van multinationals op banen. Maar die banen kunnen ook komen in het MKB, of bij bedrijven die bij gebrek aan in Nederland geboekte winst helemaal niets merken van dividend of vennootschapsbelasting.

Rutte hoopt ook dat die banen uiteindelijk geld opleveren voor arbeiders. Als je arbeiders rijker wilt maken, kun je ook direct 1000 euro overmaken. De omweg via het grootbedrijf is onzeker, onbewezen en discriminerend. Waarom alleen kwantitatieve verrijking via systeembanken en niet via de normale burger?

Lees verder

Iedereen en zijn moeder haat de sleepwet. Burgerhaatpartij vvd: 'Nou en?'

Ockje Tellegen heet ze. De trut van dienst die bij de vvd de sleepwet door het aankomende referendum moet sleuren. Heeft ze geen moeite mee. Want de vvd doet al jaren waar het zelf zin in heeft. Ook al wil niemand de stasiwet op zijn internet.

Social

Meer dan 400.000 mensen hebben hun krabbel gezet onder een referendumverzoek over de sleepwet. Dat zullen geen mensen zijn die vóór de sleepwet zijn. Hoe meer mensen horen, zien en lezen wat de sleepwet inhoudt (namelijk: totale DDR-stijl privacysloop door een stasi-overheid uit 1984 die AL je persoonlijke data, mails, berichtjes en foto's gaat opslaan), hoe meer mensen tégen de sleepwet zijn. De Nederlandse privacywaakhond Autoriteit Persoonsgegevens zegt dat de sleepwet onze mensenrechten schendt. ICT-organisaties zijn tegen, de Raad van State is bezorgd, Firefoxgebruikers vragen de browserbouwer al om de Nederlandse certificaatautoriteit niet meer te vertrouwen omdat de sleepwet ons internet lek en onveilig maakt en al deze enorm diverse, van links tot rechts over het spectrum verdeelde partijen, organisaties en verenigingen zijn tegen, tegen, tegen de smerige stasiwet. Alleen een paar burgerhatende coalitiepartijen zijn voor (en zelfs die niet allemaal: D66 was ooit tegen) en zijn bereid om elk debat te smoren en de wet gewoon in te voeren, ook al wil helemaal niemand die er verstand van heeft zo'n censurerende, privacy kapende en internetvrijheid vernielende kutwet die Nederland van een hooiberg in een stapel spelden verandert. Lege vvd-oneliners als "belangrijk voor Nederland" zijn echt niet genoeg om zo'n haatwet er door te rammen. De vvd wil alle burgers tappen, omdat de vvd fakking schijtbang is voor kritische burgers. En dus moet iedereen de mond een beetje gesnoerd worden. Fuck de vvd, fuck Sybrand Buma en fuck privacyhaat. Als je vrijheid je lief is: Kom in verzet tegen de sleepwet!

Ja dit dus