Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend
99 topics
#integriteit

vvd wil nieuwe schuilkelders. Maar waarom?

Doomsday clock is ticking, folks. 

Social

In de jaren 70 plempte de gemeente Amsterdam her en der schuilkelders neer om de inwoners te beschermen tegen de Russen, maar veel nut hebben die dingen uiteindelijk niet gehad. Zo verloren de metrostations in 2004 hun functie als schuilkelder. Daarvoor al waren het een soort undergrond access for all feestlocaties voor lockpickers van de eerste lichting internetpioniers (hoi Rop). Maar wat willen die angstzaaiers van de vvd nu? Helderheid over het nut en de noodzaak van nieuwe schuilkelders. "Met name voor woningen langs specifieke spoorlijnen en bepaalde drukke wegen levert bijvoorbeeld vervoer van gevaarlijke stoffen een potentieel gevaar op. Maar er zijn ook andere gevaren denkbaar. Dan moet er voor Amsterdammers een vluchtlocatie beschikbaar zijn”, aldus Naoum Néhmé. Wat weet de vvd wat wij niet weten? Wat zijn die andere gevaren? Is er informatie onderschept over een aanval van Assad? Brengt Marijke Helwegen een fotoboek zelfportretten uit? Naderen de Russen onze oostgrens? Ligt de Renaissancevloot op het IJ om Nieuw-West schoon te vegen? Hebben die malle Noord-Koreanen een nieuwe raketproef gedaan? Gaat Gordon zingen door de alarminstallatie? Worden we afgeslacht door onze eigen robots? Of moeten we ons zorgen maken om een moslimleger dat en masse met vrachtwagens door de mensen ploegt? De uitsmijter: "Gezien de huidige (in orde van waarschijnlijkheid zeer diverse) risico’s waar Amsterdammers nu en in de toekomst mee te maken kunnen krijgen acht de VVD het van belang om meer inzicht te verkrijgen in de wenselijkheid van de bouw van nieuwe schuilkelders en de mate van onderhoud en locaties van de bestaande." Ja mensen. Het is 2017. En gezien 'de huidige (in orde van waarschijnlijkheid zeer diverse) risico's' doet de grootste politieke partij van het land een onderzoek naar meer en nieuwe schuilkelders. What a time to be alive.

Formatiewatch. PvdA krijgt lerarensalarissen cadeau

Laat dat maar aan de PvdA over: 29 zetels verliezen, een dikke middelvinger opsteken tijdens de coalitieonderhandelingen, toch eisen hebben voor de begroting van een demissionair kabinet en nog je zin krijgen ook. Only in Nederland partijkartelland.

Social

Als het Algemeen Dagblad goed geïnformeerd is tenminste. Maar ja, de krant van Jan Hoaxman wist ook alles van de Wilhelm(us)plicht en de embryodeal dus dit zal ook wel min of meer correct wezen. En nou nou nou wat heeft de PvdA met de vuist op tafel geslagen en oei oei oei zo is de belachelijkste kabinetscrisis ever (van een Walking Dead regering) toch maar mooi afgewend. Zo weet iedereen tenminste wat die 10 PvdA-bewindslieden (meer dan ze Kamerleden over hebben, LOL) in het demissionair kabinet zijn: goedbetaalde trollen die de stabiliteit van de regering riskeren voor een hoera-maatregel die anders ook wel zou zijn getroffen. Of zou er helemaal geen crisis hebben gedreigd en was het allemaal een suf toneelstukje? Nee toch? Dat zouden onze integere politici toch noooooooit doen?

Handig. Moslims maken lijst met gevaarlijke moslim-organisaties

Sheik Jneid Fawaz heeft een "gebiedsverbod" in Den Haag wegens opruiende islamitische haatpreken. Zijn salafistische fans zijn boos en hebben hun naam onder een handige haatlijst gezet.

"Inperking van burgerrechten", een vorm van "onderdrukking", censuur en zelfs "vrijheidsberoving": diverse moslims en moslimorganisaties doen huilie omdat hun favoriete haatsheik een gebiedsverbod heeft in Den Haag. Voor een manifestje waar een islamitische onderwijsorganisatie bij betrokken is, hadden ze wel wat beter mogen kijken naar het correcte gebruik van taal, termen en context. Maar het gaat ook helemaal niet op de inhoud. Dit manifest moet verdeeldheid zaaien, mensen tegen elkaar opzetten en het preken van haat propageren. Sheik Jneid Fawaz (alhier beter bekend als Sheik Afwas, Sheik Huppeldepup en/of Sheik Vaatwas) runde een soort illegale moskee in een "boekwinkel" en daar predikte hij wat hij altijd al preekt: islamitische haat en sharia.

De lijst dook op twitter op via 'wetenschappelijke' woordvoerder Dr. Kromzwaard. Waarvoor dank, want het is een handig overzicht van haatzaaiclubs die we op de zwarte lijst kunnen zetten. Een aantal namens waren ons al (jaren) bekend, zoals El Tawheed, Al Fitrah, Abdul-Jabbar van de Ven, Partij van de Eenheid, de European Dawah Foundation en natuurlijk Aboe el Doorn. Maar zo'n Stichting Islamitisch Onderwijs mag dus ook wel van de sudsidietiet waar ze ongetwijfeld aan hangen getrokken worden. In het manifest staat namelijk ook een onvervalst dreigement: "Wij zullen dan ook niet langer stilzwijgend toekijken hoe onze religie wordt gedemoniseerd". Hopen dat de verhuurders van witte busjes extra alert zijn de komende tijd...
UPDATE 15u00: Geinig, het lijken een boel organisaties maar een deel is gewoon dezelfde onder diverse namen. Zie deze duidingsdraad.

Lees verder

Wie is hoe opgedroogd? Politici tien jaar later

Tien jaar geleden. De PvdA was nog een politieke partij, fipronil en vrouwenvoetbal bestonden niet en regenboogmensen werden homo genoemd. Maar hoe zijn onze politiek leiders opgedroogd (2007-2017) en wie zou u doen?

Kereltje Pechtold (D666)

Sybrand van Haersma Buma (CDA)

Tunahan Kuzu (DENK)

Lodewijk Asscher (PvdA)

Geert Wilders (PVV)

Mark Rutte (vvd)

Marianne Thieme (Dieren)

Emile Roemer (Communistische Partij)

Henk Krol (50Plus)

Kees van der Staaij (SGP)

Jesse Klaver (GroenLinks)

Wie zou u doen?

U MOET KIEZEN


Poll is Verlopen.

Wie zou u doen?

U MOET KIEZEN

Nederlandse agente schrijft @MinPres vanaf camping Cambrils na aanslag: 'Slaap zacht'

Opgedoken op Facebook. Een vakantie vierende Nederlandse agente zet de islamitische terreur in Spanje in een context van Nederlandse veiligheid en gevaarlijk, ondergewaardeerd politiewerk.

Hier een linkje naar de bron. Elders op haar Facebook vinden we nog een goede vraag aan Rutte: "Zou u ook eens de moeite willen nemen met surveillanten te praten? Jonge collega's die wij inzetten in een herkenbaar uniform op risico locaties, zonder vuurwapen! Een uniform waarvan de burger verwacht dat de persoon erin een stap vooruit zet als anderen terug stappen. Zou u het doen? Zonder wapen? In deze tijd?" Hier de link, maar daar ook een mirror. Want zoals ze hierboven zelf al schrijft: agenten moeten tegenwoordig bang zijn om te worden afgerekend door hun eigen leidinggevenden. Bedankt voor het delen mevrouw Nuij. En hou je veilig, in Spanje en in Nederland.

Rutte over Barcelona: 'Ah joh gewoon doorleven'

Social

Zwarte dag voor Barcelona. Het zijn schoften. Wij zijn met meer. Onze manier van leven is sterker. Het kwaad zal niet winnen. We moeten samen opstaan tegen geweld. Thuis bij moeder tokkelt hij Imagine op zijn piano. Verdraagzaamheid lijkt nu weerloos, maar zal alle waanzin overwinnen. Verschrikkelijk. Pas op met keukentrapjes. Witte busjes zijn de satan. Hartjes voor Barcelona. De dader in Charlottesville gebruikte ook een voertuig. In de bijbel staan trouwens ook hele nare dingen. Nee dan Trump. Extreemrechts is veel erger alsdan de islam. Jamaarbreivik. Steeds. Maar. Weer.

Social

Vaarwel blauwe envelop. De Belastingdienst staat op omvallen

Weet je hoe een democratie zonder belastinginkomsten werkt? Niet.

Dan zie je de kop 'Belastingdienst ziet zelf: ict-systemen zijn zo verouderd dat het innen van belasting gevaar loopt' en op het eerste gezicht denk je: dat is lollig. Of: Hoera lekker geen belasting meer betalen. Minderminderminder afdracht zodat de Rijksoverheid minderminderminder stomme dingen kan kopen van het geld van de burgers. Maar dan lees je dat artikel en dan denk je: Het ICT-falen bij de overheid is zo gigantisch dat het inmiddels de hele democratie in gevaar brengt. En niet alleen omdat de staatskas misschien een paar euro btw misloopt op de huur van een wit busje, of omdat er geen taxpoet binnen komt waarmee veiligheidsdiensten betaald kunnen worden die het radicaliseringstraject van de bestuurder van zo'n wit busje in de gaten kunnen houden vóórdat ie zo'n levensgevaarlijk busje huurt. Maar omdat een land zonder belastinginkomsten geen land is, en omdat onder de blauwe motorkap van de Belastingdienst alles wat ambtenaren fout kunnen doen, fout gaat. Zomaar een paar zinnetjes:

"De [belasting]dienst werkt met zo'n zeshonderd verschillende ict-systemen."  ZES-HONDERD. Die allemaal op WinXP of ouder draaien natuurlijk. Moeten we nog uitleggen waarom dat een probleem is, of snapt de gemiddelde burger die thuis de 2 systemen Windows en een iPad probeert te combineren en daar al compatibility issues mee heeft wel dat zoiets een probleem is?

"De dienst stelt dat kennis over de huidige, vaak oude systemen, in hoog tempo schaarser wordt, doordat de mensen die ermee kunnen werken met pensioen gaan of ontslag hebben genomen." Ja, de Belastingdienst kocht dure ouwe ambtenaren duur af. De rest neemt zelf ontslag wegens kudtbaan bij krakend ambtenarenbedrijf.

De Bdienst gaat 'alle systemen vernieuwen en efficiënter maken'. "In de interne evaluatie gaat de Belastingdienst ervan uit dat in 2020 alle seinen op groen staan en alle systemen werken." Hahahaha. 600 systemen terugbrengen tot minder dan 600 systemen. In één van de grootste overheidsbedrijven. Binnen drie jaar. En dan 'alles op groen'. Kijk naar UWV, PGB, SVB en je weet: de enige rijksdienst waar de computers wél werken, is bij de struikrovers van het CJIB.

Nog een signaal van faal: "Toetsingsbureau [Bureau ICT-Toetsing] stelt verder dat de ontwikkelaars van nieuwe computerprogramma's niet communiceren met de belastingambtenaren die ermee moeten werken." Als je 600 programma's die kudt met elkaar communiceren wilt terugbrengen tot een systeem dat wél communiceert, moet je misschien beginnen met het communiceren tussen mensen die software bouwen en mensen die me die software moeten werken.

"Om draagvlak te kweken heeft vvd-staatssecretaris Wiebes de werkvloer om suggesties voor een nieuw plan gevraagd." 'Oh hee hoi, werken jullie hier ook nog? Ja sorry we huren tegenwoordig alles extern in voor heel duur geld, zelfs je eigen oude collega's. Maar goed idee, misschien moeten we gewoon eens aan de mensen die hier wérken vragen: wat denken jullie, hoe lossen we dit op? Dus bij deze: Wat denken jullie, hoe lossen we dit op? Graag vóór 2020 want dit grapje kost tientallen miljoenen en die hebben we niet als we geen belasting kunnen innen en dan wordt dit verhaal een beetje een vieze cirkel...' 

Update: ICT-ellende moet leiden tot centraal EU belastingsysteem

Social

ALWEER formatienieuws gelekt. Hoeveel ouders mag een kind hebben?

Voor de derde dag deze week lekt er formatienieuws. Eerst was er de euthanasiedeal, daarna het komkommer-acrostichon op de klanken van het Wilhelmus en vandaag heeft het AD alwéér een pagina regeervoorstellen te pakken. Ditmaal over het veelmeerouderschap. Er komt, volgens het lek, een onderzoek naar de juridische gevolgen van ouderschap met meer dan twee ouders, bijvoorbeeld twee moeders en een vader. Of drie vaders en een moeder. Of acht moeders, een aap en twee boerderijkatten. Dat moet dus nog onderzocht worden, in hoeverre dat kan. D66 en VVD zijn sowieso vóór zo'n genderwaaierconstructie en waarom ook niet want vrijheid blijheid, maar ze zitten aan tafel met twee Hoeksteenpartijen en die zijn tegen (CDA) en mordicus tegen (GrrristenUnie). Dus dan gaan politici polderen: met "een studie" kopen ze vooral tijd, geen antwoorden. Als je echt wil dat kinderen meer dan twee ouders kunnen hebben (juridisch dan he, biologisch is het natuurlijk niet mogelijk tenzij God echt aan de formatietafel zit maar God bestaat niet en Kereltje denkt het alleen van zichzelf), dan weet je het antwoord al wel: dat kun je gewoon toestaan. "Onderzoek doen" betekent: we gaan geen ruzie maken over die gendergekkigheid, we moeten een land besturen. Er zullen her en der wel booskirrende columns in katernen opduiken over dit oudewittemannenracisme, maar er zijn, dunkt ons, wel belangrijkere breekpunten dan dit. De vraag is wel: Hoe woest is Gert-Jan Segers ditmaal over alwéér een lek uit vertrouwelijke onderhandelingen?

Formatiewatch. Onderhandelaars akkoord over medisch-ethische nageboorte

Eerst gingen ze geen principes uitruilen toen weer wel maar nu toch weer niet. Als we de spin in de Telegraag en het Algemeen Dealtjesblad moeten geloven is er een ouderwets compromis in de maak.

Traditiegetrouw krijgen we een gruwelovereenkomst waarin het slechtste van alle partijen tot een dodelijke cocktail wordt gemixt. Pia Dijkstra's orgaanroofwet gaat gewoon door. De liberale euthanasieplannen van D66 laten de onderhandelaars dan juist weer doodbloeden. In ruil daarvoor komt er meer onderzoek naar embryo's. Nou. Vlag uit hoor. Kereltje Pechtold ruilt zo veel principes uit, dat D66 nu een one issue partij is die alleen nog leeft voor donororganen. Een levend tissue partij, dus [drumroll - red.]. En dan is er nog een klimaatdeal aanstaande, maar wij kunnen u alvast verklappen: elke dag mooi weer zit er niet in. Vanmiddag wordt er weer verder onderhandeld en de heren zullen wel trots zijn op elkaar. Gelukkig hebben we Tante Khadija nog. "Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib roept de onderhandelaars intussen op  om hun besprekingen snel af te ronden. 'Ze moeten er gewoon een beetje  vaart achter zetten', zegt de preses tegen De Telegraaf." Amen. Die Tweede Kamer zit ook maar niks te doen nu.
UPDATE: En het toneelstukje toneelt verder. Nu is Segers boos over lekken. O o o wat een gedoe.
UPDATE: Betrouwbaarste Man Van Nederland Mark Rutte zegt dat de kou uit de lucht is.

Pardon? GEEN Armeense nano-genocide op Lily en Howick!

Maandag worden Howick (12 jaar) en Lily (11 jaar) uitgezet naar Armenië, een land waar ze nog nooit zijn geweest. Niet OK.

Social

Is dit het land dat we willen zijn? Land waar illegale Albanezen ongehinderd in de bosjes bij Hoek van Holland slapen in de hoop zichzelf naar Engeland te kunnen smokkelen? Land waar illegale Marokkanen een Gronings azc ongehinderd gebruiken als uitvalsbasis voor zakkenrolmissies in de stad? Land waar ouwe moslimpedo's ongehinderd hun kindbruidjes naartoe over mogen vliegen zonder dat de vvd daar wat aan doet? Land waar geen enkele serieuze controle is op wie er via de migratiemolens ons land binnen komt, en met welke intenties? Land waar 8 op de 10 Somalische nieuwkomers zich linea recta de bijstand in qatkauwt? En het land waar een jong Armeens gezin dat hier al een decennium woont, zonder pardon wordt uitgezet? Een gezin dat volledig is ingeburgerd in de Amersfoortse gemeenschap, waarvan de kinderen (11 en 12) nog nooit in Armenië zijn geweest, dat na negen jaar procederen alsnog wordt uitgezet - een besluit waarvoor moeder al is opgepakt en vastgezet. Maandag gaat ze d'r uit, met of desnoods zonder kinderen. Maar ook die moeten weg. Nederlandse bureaucratie: ze mogen nu niet blijven, omdat ze in het verleden onvoldoende aan hun eigen uitzetting hebben meegewerkt. En dus wordt er een soort Armeense nano-genocide gepleegd op Lily, Howick en hun moeder.

NEE, we moeten hier niet zomaar iedereen toelaten. Zeer zeker niet. Maar hoe kan het godverdomme bestaan in een beschaafd land dat een paar mensen negen jaar lang kunnen en moeten procederen over hun leven en hun toekomst, in alle onzekerheid die daar bij komt, om vervolgens alsnog - hoe ingeburgerd en maatschappelijk meegebogen ze ook zijn - over de grens geschopt worden door de Halbe Zijlstra's van deze wereld? Niet. OK., zeggen we met de tanden op elkaar geknarst. Kijk dat meisje. Spreekt beter Nederlands dan de meeste reaguurders. Lily moet blijven. En haar broertje Howick ook. Voor degenen zonder stenen hart en regels-zijn-regels-rancune: TEKEN DAN. Lily en Howick mogen niet worden uitgezet.