Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend
31 topics
#gstv

GSTV. Nieuwe studenten in Groningen: 'Als mijn moeder dit ziet, wordt ze heel boos'

Studeren! Superbelangrijk. Superleuk. Supergezellig. Superveel drinken! Het is KEI-week in Groningen en Tom Staal, afgestudeerd aan de Universiteit des Levens, ging eens even kijken of onze toekomstige elite een beetje op de hoogte is van de actuele nieuwsactualiteit en dergelijke. U raadt het al, je kunt nog beter aan Geert Wilders vragen of ie nog een gezellige moskee weet dan aan een student of hij/zij iets verstandigs te melden heeft over onze politiek. Maar vragen of het allemaal alsjeblieft niet uitgezonden kan worden kunnen ze als de beste. Helaas. Wel dus. Klikken op die play-button dan!

GSTV. Antifa-tuig vs. Theo Hiddema en Tom Staal

Geen betere manier om te bewijzen dat je tegen het fascisme bent dan illegaal vuurwerk afstekend door de straat te marcheren terwijl je een verslaggever die een normale vraag stelt voor zijn kanis probeert te meppen. De antifascisten van de Antifa verzorgden hun PR tijdens de solidariteitsmars voor #Charlottesville in Amsterdam gisteren op de hun kenmerkende wijze. Met geweld dus. En dat terwijl onze Tom Staal alleen maar wilde weten wat dat nou precies is, fascisme. Helemaal geen gekke vraag dachten wij. Dat vond Theo Hiddema ook, dus die gaf wel netjes antwoord. "Venijnige blikken, rancuneus, agressief, onverdraagzaamheid spat uit de ogen, vijandbeelden, mores leren, sla d'r op! Het ziet er heel onguur uit." U snapt het al, die stond gewoon te beschrijven wat er voor zijn neus gebeurde. Heeft ie gelijk, de Hiddemeister, en zijn de antifascisten de nieuwe fascisten? GSTV heeft de beelden, Neurenbergje spelen mag u zelf doen.

BONUS BOOS GENDERNEUTRALO

nooit meer dus

(Via)

GSTV. WILHEEEL-MUS VA-HAAAN NASSAAAU-WE

Nederland. Wie is er niet groot mee geworden. En omdat ze bij het CDA en de onderhandelingspartners zo van Nederland houden moeten alle kinders binnenkort verplicht het Wilhelmus uit d'r hoofd gaan leren. Maar hoe is het eigenlijk met kennis van ons volkslied gesteld bij de multiculti-mengelmoes op de Amsterdamse Dappermarkt? Renée ging eerst even oefenen met de bekende zanger Willy Willeke Dennis Alberti (die zijn kleinzoon dus) en stak daarna haar roze klopkap vuistdiep in het gouden keeltje van de Nederlandse samenleving. Hup Wilhelmus! Hup Nederland!

GSTV. Heel Hardenberg huivert voor gewetenloze gasboringen des doods

Vergeet Groningen. Hardenberg is het nieuwe heartland waar paupere provincialen zuchten onder het juk van de rücksichtslose Randstad. Stiekem blijkt de NAM 30 procent meer dan de toegestane hoeveelheid gas uit de grond te halen. Jarenlang dacht heel Groningen dat het allemaal prima ging met die NAM-boringen, ondertussen trilt heel Groningen zich een hoedje. Stop nu het nog kan, NAM. De Hardenbergers houden het niet meer. Of. Nou ja. Het blijven een soort halve Drenthen daar. En die krijg je pis niet niet zo snel lauw. Maar ja. Dat levert dan wel weer een hoop nuchtere voxpopjes op. Waren ze overal (leest u mee Amsterdam?) maar zo rustig.

GSTV Undercover. Crystal meth scoren via Grindr

Hoppa. Kijkt u eens wie er vuistdiep met haar neus in de gesneden  kristallen boter is gevallen. Renée, onze keurige GSTV-verslaggeefster  ging undercover in Grindr en zat na vier appjes op haar crystal meth dealer (die we wel even de moeder geblurd hebben want je weet maar nooit) te wachten. Toch een beetje raar, dat via een app die bedoeld is voor gezellig herendubbelspel kneiterverslavende harddrugs je telefoontje binnen komt vallen. Hoe dat  allemaal in zijn werk ging, ziet u in deze GSTV Participerende Journalistiek Als Vrouw Undercover In Een Homo App Voor Drugs Special-aflevering van GeenStijlTV. Spann0nd!

GSTV. Heel Amsterdam wil (geen) LHBTQIPIK

De Gay Pride, de Pride, Pride Amsterdam, LHBTI, LHBTQ, LHBTI+: iedereen heeft zijn/haar/hets zegje kunnen doen over wat nou de correcte aanspreekvormen zijn. Maar wat vinden de heren homo's, de dames lesbiennes en alle andersoortige mensen zélf eigenlijk van al die poeha? Zijn ze blij met al die transgenderneutrale deugophef? Moet de Pride weer de Gay Pride worden? Er zit maar één ding op: Tom loslaten in een Amsterdamse grachtengordelkooi vol gretige tijgers.

GSTV. Renée bakt een eitje Fipronil

En bedankt. Na het land een dag lang in een totale eierpaniek des Fipronils gestort te hebben, trok onze voedselwaakhond NVWA als de wiedeweerga haar keutel ei in. Maar ja. Dat is nou net het hele eiereten. Het kwaad is al geschied, de boeren zijn boos en onze eigen sunny side up Renée kreeg haar gebakken eitjes aan de Utrechtse straatstenen niet kwijt. Hee mensen. Het is allemaal veilig hoor. Eet smakelijk!

Social

GSTV. Renée trapt balletje met hooliganettes

Vrouwenvoetbal, het wordt steeds meer een dingetje. Het EK is in het land en dat zullen we weten ook: megadisplays met allemaal oranje meuk in de supermarkten, overal versierde straten in Tokkiebuurten waar aproductief tuighvolk de volledige outkiering aan oranje vlaggetjes spendeert en grote schermen in alle kroegen. Ohnee, wacht. Nederland is nog niet helemaal klaar voor massahysterie rond het vrouwenvoetbal. Hoewel? Laat niemand de fangirls van de landenteams vertellen dat vrouwen in sfeer en toewijding onder doen voor het mannenlegion. Renée trok naar de Fanzone van het EK in Utrecht om de echte diehard fans van de F-side te spreken, waarbij de F natuurlijk staat voor Feminisme. Go ladies!

GSTV Zomercolumn. Tom Staal valt uit een vliegtuig

Als de NOS het niet meer doet, dan pakken wij het stokje van de vermaarde Zomercolumn wel over. Endusdaarom stuurden we Tom Staal naar International Airport Teuge (achter Apeldoorn). Niet alleen om vliegtuigjes te kijken, maar ook om een punt te maken. Want wat in de Randstad nogal eens vergeten wordt, is dat er ook nog een Rest van Nederland is. En dat ze ook buiten de Haarlemmermeerpolder last hebben van de uitbreidingsplannen van Schiphol. Het vliegveld dreigt weggevaagd te worden als de Dreamliners & A380s na een nieuwe uitbreiding over het vlieggebied van het kleine veldje komen invliegen. Dus zoals het een goeie zomercolumn betaamt, stuurden we Tom naar het recreatieve buitengebied van ons mooie Nederland, om hem aldaar uit een perfectly fine airplane te juliopochen. Om vervolgens aan u, de reaguurder, te vragen om de petitie voor het behoud van Teuge te tekenen, zodat het op de agenda van de Tweede Kamer komt.

GSTV Kamperplanttour #2. Op bezoek bij NL kantoor Russische BUK-handelaar

En hop gaan we nog even verder met onze Kamerplanttour! Vandaag gaan we langs bij Sergey Chemezov, een foute jongen uit Rusland die door Rutte op een Europese sanctielijst is geplaatst. Die heeft, met de complimenten van staatssecretaris Wiebes, een kantoortje onder de rook van Schiphol. Ook gaat Tom nog even langs bij geestelijk moeder van de Kamerplanttour Tinkebell, die twee zielige stagiaires reepjes shredderpapier aan elkaar laat plakken. En we eindigen bij het optrekje van onze grote vriend Poroshenko zelf. Die houdt kennelijk nogal van kip, want hij heeft een kantoor in de Bijlmer. Kijken, als uw bloeddruk het aankan!