Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend
46 topics
#gstv

GSTV op Urk. Hey gozer, ben jij ook feminist?

Hey, gozer! Ook zo'n fan van passief-agressieve filmpjes van de Staatsomroep met ideologisch gecastreerde mensen die als man geboren zijn? Om eerlijk te zijn. Wij ook niet. Maar we zijn wel benieuwd naar het onvervalschte Urker geluid over deze brandende kwestie en waarin klinkt dat mooier dan in de roze plopkap van onze eigen feminist Tom Staal? Nou dan. Eens even kijken hoe het Bijbelvaste vissersdorpje aan de Zuiderzee denkt over de gelijkheid tussen de seksen. U raadt het al. Weinig NOS Op Drie-fähig materiaal zullen we maar zeggen. Metinclusief nog niet helemaal geëmancipeerde mevrouw die uitlegt dat in Nederland ons Vaderland de man gewoon de baas is. Oh oh.

GSTV LIVEBLOG KANSLOZE MISSIES. Oranje tegen Zweden, @MinPres bij RTL Tan Light

Gelukkig is er vanavond op de SBS 6 een leuke quiz, want als u van plan was de televee op NPO3 of RTL4 te gooien dan moet u wel heel erg van mislukkingen houden. Alles Wat U Moet Weten Over De Nieuwe Regering ziet u in onderstaande moetkijkvideo.

Wat gebeurt er op de andere velden? Mark Rutte gaat zijn Regering Waar Geen Partij Bij Wil Horen verdedigen bij het altijd kritische kijkcijferklappertjespistool Humberto Tan (aftrap 21u30). Op het andere kanaal mogen Dickie zijn mannen proberen om met 7-0 van Zweden te winnen (vanaf 20u45). En oh ja, Peggold en Buma zitten bij Nieuwsuur en Jeroen Pauw ontvangt Schaduwkabinet Zuurlinks 1. De kritische vragen worden vanavond gesteld door Merel Westrik Twan Huys Jeroen Pauw Jeroen Stekelenburg. En in de video hierboven natuurlijk door Tom Staal, aan onder andere rechtsbuiten Hiddemeister en democratisch bankzitter Kees Verhoeven. Als u niks wilt missen dan bent u hier aan het juiste adres want we houden ALLES bij.

Social

opstelling van het kabinet nog altijd onbekend

UPDATE 20u54: De coalitie speelt vandaag met rouwbanden om. U kunt de opstelling van het Nederlands Elftal in boekvorm voor 3,95 euro bestellen in de webshop van Elsevier. 
UPDATE 21u01: ORANJE LIGT OP SCHEMA11!!1!! 1-0 door pingel van Robben.
UPDATE 21u25: Hoppa 2-0 Ar Jen Rob Ben! Oranje speelt als een minister die al weet dat ze ontslag gaat nemen: frank, vrij en vechtend als een leeuw.
UPDATE 21u29: Vincent Janssen mist opgelegde kans op 3-0. Overheid doet niets.
UPDATE 21u33: Het is rust bij Oranje. Stand 2-0, nog vijf goals te gaan. Het is half zo kut niet als alle kwalificatiewedstrijden inclusief die bende onder Hiddink & Blind hiervoor. DAARRR kunt u zien wat MarketingRutte aan de Unileverboodschappertjes te melden heeft.
UPDATE 21u41:

CHUCK CHUCK DAAR IS WIERD DUK

hoi hoi

UPDATE 21u52: Wierd Duk en Boris van der Ham pakken de sloophamer en leggen hoe uit hoe funest het is dat dit kabinet met 'Vertrouwen in de toekomst' geen 'Vertrouwen in de burger' heeft. Humberto Tan verdedigt alvast het regeringsbeleid om te laten zien wat een kritische journalist hij wel niet is.

Boris en Wierd slopen referendummoord

UPDATE 21u57: Rutte en Segers zaten net nog niet aan tafel, ze schuiven zo na de reclame aan. Kritische geluidmakers Van der Ham en Duk zijn dan alweer weg. Het moet natuurlijk niet echt moeilijk worden.
UPDATE 22u01: Buma, Pechtold & Marielle Tweebeke zijn begonnen. Meekijken kunt u HIERRR.
UPDATE 22u36: Voetbal = vorbei. Weer ouderwets klote tweede helft. We gaan niet naar Rusland. Ondertussen op RTL4 even reclame. Zullen ze het straks wel over islam gaan hebben...

Social
Social

DOBBERCOMPROMIS

Social

UPDATE 22u57: Opvallend. Het gaat over terrorisme en Mark Rutte begint over de Sleepwet, die noodzakelijk zou zijn om aanslagen te voorkomen. Ondertussen heeft Tonny Vilhena vaker de bal gekopt dan het woord 'islam' is genoemd bij RTL Late Night.
UPDATE 23u07: We gaan beginnen! Verenigd Links (37 zetels, dat is minder dan de PvdA in d'r eentje in 2012) aan tafel bij Jeroen Pauw. Ismail Ilgün is er ook!!! MEEKIJKEN.

Social

UPDATE 23u45: WUUUT. Tuigvlogger, tjappie en bioscoopbezoeker Ismail Ilgün vlogt nu voor de verschillige omroep BNNVARA.

ECHT EEN GROOT TALENT DIE JONGEN

Social

Kees de Koning approves this baggerfilmpje

Lees verder

GSTV - Klimaatdocu-maker bedreigd om eerlijke docu

Ja. Even zonder een cent subsidie uit eigen kas een onafhankelijke docu maken waarin klimaatsceptici ruim aan het woord komen en je de docu zo monteert dat de kijker zelf mag beslissen wat hij van het dossier denkt. DAT GAAT ZOMAAR NIET HÈ, want kapitalisme = moord en de mensheid een kankergezwel. En dan kun je jezelf nog zo zelf-omschreven "links-progressief" zijn, de Groene Khmer komt je alsnog gewoon halen natuurlijk. En ja, dan vind je jezelf uiteindelijk in Thierry's wijnkelder. Het kan verkeren. Breek het milieukartel!

GSTV - Vaarwel-filmpie voor Frankie Buis

Er ging deze week nog een Amsterdammer dood. Gonzo camjo straatfilmer Frank Buis voltooide afgelopen dinsdag zijn leven, en reed zijn stomme rotkarretje de Buyskade af, de Kostverlorenvaart in (afscheidsbrief + video). GeenStijlTV-verslaggever Tom Staal, die eerder dit filmpie met Buis maakte, ging op bezoek bij collegae straatschuimers Ferry de Kok, Edwin Smulders, Danny Ghosen en Thomas Schlijper voor een IM & eresaluut aan deze bijzondere Amsterdammer alsook de ongekroonde koning van de straatjournalistiek. 

GSTV. Dronken vvd'ers en hun Netflixgeheimen

The greatest trick the Partijkartel ever pulled was convincing the world it didn't exist. Maar dat is natuurlijk niet waar, want tegenwoordig hebben we de transparantie van het internet, de onthullende effecten van referenda en de op de deur van de fractiekamer gespijkerde wraakschriften van mislukte Kamerleden, waarmee we keer op keer naar het Binnenhof kunnen wijzen en zeggen: 'Het Partijkartel bestáát, en het zit daar'. Vooral bij de vvd, waar de oud-gristelijke CDA-mentaliteit van "we rule this country" (zo de armen van Brussel in) sterk door de rangen ruist, is de bestuurlijke arrogantie doorgeslagen naar de doorzichtige kant, zeker nu ze voor de derde keer op rij de premier mogen leveren. Achter het verraderlijk vriendelijke Brabantse accent van Klaas Dijkhoff schuilt een gemene feldwebel, Han ten Broeke is de made guy die de vuile klussen opknapt (maar nooit een boss zal worden dankzij een mysterieus akkefietje uit het verleden), Halbe Zijlstra is het slagwapen waarmee dissidenten in submissie geknuppeld worden en dubbelspion Kees Berghuis is de master troll die de dagelijkse marsorders opstelt voor het legertje van voorgeprogrammeerde Kamer-bots dat naar zijn pijpen danst. Want wie de media beheerst, beheerst de berichtgeving. Maar de meest naargeestige eigenschap van al die dubbele tongen is nog wel dat ze op het politieke podium een compleet andere rol acteren dan de ware Faustiaanse aard waarmee ze in de coulissen hun kadaverdiscipline opleggen aan een zielloze meute opportunistische carrièrejagers van het type-Dilan Yesilgoz. En allemaal zijn ze vanmorgen goed voorgeprogrammeerd (en zelfs nuchter) uit hun Netflixkamers gekomen om Tom Staal te woord te staan. Maar de ware getuigenissen van hun volksverraad zijn te koop bij Bol.com en gaan al naar de 3e druk. Laatste referentie: Als Den Haag Gotham City was, zat Harvey Two-Face bij de vvd. 

GSTV. Geduw en getrek op de Gay Pride Rotterdam

In de LHBTHQHQQQP-gemeenschap hoort iedereen erbij, behalve als je er niet bij hoort, want dan moet je oprotten.

Als je in de stad van 'Hand in Hand Kameraden' een andere politieke (?) mening hebt, mag je niet meelopen in de optocht der inclusiviteit. Dan is het feestje plots zo weinig inclusief, dat andere inclusiviteitsridders met de organisatie van het inclusiviteitsfeestje gaan bellen of die ene inclusiviteitsgroep geboycot kan worden. Enfin. Tom Staal loopt mee met de Dutch GayServatives, die een broertje dood hebben aan antihomoseksueel geweld en de daaropvolgende slappe symboliek van hand in hand lopende politici die verder geen reet doen. En als Tom het binnen een minuut aan de stok heeft met een roze geschilderde My Little Pony, weet je dat je weer naar een topfilmpje zit te kijken.

GSTV. Vrijwilligers sleuren keihard aan sleepwetreferendum (en D66 draait weer eens)

GSTV ging naar Den Haag voor een item over de sleepwet. We zagen oude GeenPeil-vrijwilligers die ook voor dit initiatief actie voeren, vroegen om oproepen van politici en betrapten Kees Verhoeven wéér op een dubbele D66-pet.

Er komt - misschien - een nieuw referendum aan, over de heilloze sleepwet, maar wij weten uit ervaring: de 300.000 handtekeningen die daarvoor nodig zijn, verzamelen zichzelf niet. En hoewel de media-aandacht langzaam een beetje toeneemt, gaat de teller nog veel te traag. Maar wie zien we daar bij het Binnenhof? Het zijn de referendum-veteranen van Burgercomité NL die weer met clipboards, pennen en formulieren de straat op gaan om hun én onze democratie te beschermen. Hulde, heren, goed om jullie weer actief te zien.

Onze Tom liep ook nog even naar binnen in de demissionaire kaasstolp, waar hij de lanterfantende politici vroeg om een oproep om te tekenen te doen. De reacties liepen uiteen... Let vooral ook op Kees Verhoeven, want de D66'er probeert je WEER te bullshitten. Zijn partij stemde tegen de wet, maar nu Pechtold aan de formatietafel zit met drie partijen die vóór de sleepwet stemden, suggereert hij ineens dat er heus wel goed is nagedacht over de afbraak van de privacy van alle burgers. Kunnen we geen referendum houden om SchmierKees tot burgemeester van een ijskoud kudtdorpje in de Oost-Groningse goelag te benoemen?

Word ook vrijwilliger! Ga flyeren!
Na de breek nog een persbericht van de studenten die het initiatief voor het sleepwetreferendum nemen. Ze zijn deze week bij ons op de koffie geweest. Er worden flyers gedrukt die door vrijwilligers verspreid gaan worden, maar de studenten zoeken steun. Wil je helpen om de magische 300.000 te bereiken? Meld je aan via  [email protected] of kijk op sleepwet.nl. Had je nog niet getekend? TEKEN.SLEEPWET.NL!

Lees verder

Live. Tweeduizend Amsterdamse wildklappers vallen doodzieke man lastig

Ongeveer 2000 mensen hebben zich spontaan aangemeld bij het spontaan door de spontane PvdA lobbyclub BKB georganiseerde klapfestijn voor de van zijn burgemeestersfunctie en het leven afscheid nemende Eberhard van der Laan.

Social

Al die klaplaven gaan vanavond een ovatie geven onder het raam van de al vaker bekladde en besmeurde burgemeesterswoning van "Eber <3". Het is wel weer 100% Amsterdamse rituele dramatiek dat mensen die niet met de harde feiten van de werkelijkheid om kunnen gaan in parade door stad stiefelen om met een zelfverklaard ludieke symbolische tegenactie ten strijde te trekken tegen de realiteit, het is alleen zo intens jammer voor de uitklokkende burgemeester dat hij het ongetwijfeld goedbedoelde (want dit soort vreselijke volkstering is altijd goedbedoeld) maar volslagen wappie wildklapspektakel met dankbare hoofdknikjes in ontvangst zal moeten nemen zonder dat hij zijn luiken soeverein mag sluiten om die klapjosti's lekker in hun applausmachine te laten gaarklappen. Niets van dat, het Noord-Koreaanse klapcongres is immers live op stadstaatszender AT5. Dus hij zal zijn gezicht toch ff moeten laten zien. 'Toe Eberhard, als u nog één keer wuift, zullen wij nog eenmaal klappen. Voor u, voor de stad en vooral voor onszelf'. Hiero AT5 LIVE.

Rouwpornoindustrie

GSTV. Politici geven grof geld aan Sint Maarten

Wat een ontreddering op Sint Maarten, na die allesverwoestende orkaan. De mensen wel een nieuwe flatscreen, maar geen huis. Tom Staal praat geld met de heren en dames politici in Den Haag: Henk Krol en Thierry Baudet spreken in getallen, de rest spreekt vooral in 'omdat-ik-dat-niet-wil-tegen-jou-te-zeggen'-omwegen. Bonus: TOM NEEMT ZELF EEN KIJKJE IN SINT MAARTEN! Niet te missen, dus.

GSTV. Lastige Brabander Harrie strijdt tegen criminele Staat der Nederlanden

Opvallend verhaal over een dito figuur in Brabant afgelopen week: Harrie van Tongerloo (63) stond in zijn leven al meer dan 2000 keer voor de rechter. En hij won bijna nooit: "Bij de strafrechter, in civiele procedures, ik ben van kinds af aan bezig. Vier zaken heb ik gewonnen." De meeste mensen haken al af bij het idee om een parkeerboete aan te vechten wegens fuck it, teveel gedoe, maar Harrie is een doorbijter. En hij wilde Renée wel ontvangen om zijn verhaal te doen. "Ze hebben mijn van millejenair in de wellfare gebracht, van honderd en veertig miljoen eigen vermogen naar zelf boodschappen doen." En ook: "Die camera's heb ik al jaren hangen, omdat ik bang ben dat ik word omgelegd door de Staat der Nederlanden." Filmpje met een gezellige Brabantse persoon!