Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend
27 topics
#geenpeil

HET KAN: Referendum over het referendum

Jawel. Het zou niet kunnen. Maar het kan wél. ER IS EEN GEITENPAADJE. Een referendum over de afschaf van het referendum is mogelijk.

Social

OK. Detail. De Raad van State moet het goed vinden. Maar dan kan het. Haal de loopschoenen uit het vet. The Mother of All Referendums #MOAR. Het Referendum-Referendum #RefRef. Het kan. En als het kan, dan zal het. Want wij hebben vertrouwen in de toekomst, waarin er geluisterd wordt naar de inspraak van de kiezer, waarin hun zorgen worden geadresseerd en waarin we ditmaal zelf het inlegvelletje schrijven bij het regeerakkoord: vóór het behoud van het referendum. Het zoemt op internet. Het juicht in onze mailbox. Het knettert in onze mentions. Dat referendum komt er. We have the technology. Het is een kwestie van de servers opstarten en de tekenapplicatie een beetje ombouwen. Alvast beginnen? Meld je dan hier aan met je naam en mailadres en blijf via onze vrienden van Meer Democratie op de hoogte van de plannen voor een Referendum-Referendum!

KOMT DAT REFERENDUM

Social
Social
Lees verder

Leuk blond meisje heeft string te verbergen

Er hebben inmiddels een kwart miljoen mensen hun krabbel gezet voor het sleepwet-referendum en met nog een dag of tien te gaan tot de deadline ziet het er uit als een dubbeltje op zijn kant voor de Sleepwetkids. Op SLEEPWET.NL is de stand te volgen en op TEKEN.SLEEPWET.NL kun je meteen tekenen. Want zoals bovenstaande video laat zien: ook mensen die niets te verbergen hebben, staan plots ineens met hun string op het internet. En de whatsappfotohongerige sleepwetstasi van Ronald Fapsterkkan niet wachten tot ze vanaf 1 januari 2018 lekker door je sextingsessies kunnen shuffelen. Hou ze tegen. Geen demofobe DDR-toestanden met je dick pics! Geen beroepsgleufhoeden in tussen je blootfoto's! Geen Plasterkjes in je pornofavs! TEKEN.SLEEPWET.NL!

Vandaag de Catalanen. Wij in 2018?

Inhakerrr. Als de verloop van het #CatalanReferendum 1 ding laat zien, is het wel de groeiende demofobie in de EU. En dan willen ze straks ook nog *al* je data sleepnetten. Daar zouden we eens een referendum over moeten houden, nu het nog kan...

Toen we met GeenStijl gingen GeenPeilen voor een leeg inlegvelletje serieus referendum over belangwekkende democratische kwesties, kwamen we als aardig bezocht weblog met toegewijde roze komjoenitie een heel eind: binnen vijf weken haalden we zo'n 200.000 handtekeningen op. Maar, eerlijk is eerlijk, de laatste push kwam toen de MSM in de slotweek kwam informeren hoe het er voor stond. Met repo's in 1Vandaag (1 miljoen+ kijkers) en EditieNL (idem) kreeg de krabbelteller nog een flinke schop richting finish. Daarom is het fijn om te zien dat de Sleepwetkids nu al (met nog ruim twee weken te gaan) opduiken in een fijn 1Vandaag-repootje. Ze zijn namelijk net de 100.000 gepasseerd, dus daar moet nog meer bij. Tekenen, tekenen, tekenen om meer media media, media te lokken - opdat we bij de demofoben in Den Haag nóg een keer een referendum kunnen opeisen. Hup Catalaanse toestanden! Meehelpen kan ook, check daarvoor sleepwet.nl/help

Update: Stomme Lubach legt tekenwebsite plat

..met uitstekend item over sleepnetwet WIV.

UPDATE: Ook AD wacht op Juncker/Timmerfrans/MarketingPres

Social

OPROEP! (Pas) 100.000 handtekeningen binnen. Steun de Sleepwetcampagne. Ga flyeren!

De SS Rijksoverheid stoomt op en heeft de sleepwetten uitgegooid en de digitale harpoenen gericht. Vanaf 1 januari is de overheid een piraat in al je data - en Nederland geeft geen fuck. Tijd om het volk wakker te schudden: ga flyeren!

De sleepwetkids die het initiatief namen voor een referendum, hebben nog krap drie weken om de benodigde 300.000 krabbels te halen. Als mensen leren wat de sleepwet betekent, namelijk privacygenocide door publieke (en semi-publieke) instellingen, willen ze heus wel tekenen. Ze moeten alleen weten dat het kan en waar het dan kan. Wij hebben natuurlijk al regelmatig naar teken.sleepwet.nl verwezen, maar je kan méér doen. Echte activisten kunnen nu ook (gratis) flyers bestellen om hun eigen buurt de moeder te folderen. Denk niet: 'Ze negeren het toch weer, want op die manier winnen de democratiehaters dus. Laat je niet ontmoedigen, geef die Haagse hufters het signaal dat we na eerste keer in 2005 en na de tweede keer in 2016 ook voor de derde keer die ivoren bastille willen bestormen. DOE MEE. BESTEL FLYERS OP SLEEPWET.NL/HELP. En red je democratie, je privacyrechten en het vrije internet.

Lees verder

LIVE. Haagse plucheplakkers pakken totale macht

Ooit, een paar honderd politieke werkelijkheden geleden, bedachten PvdA, D66 en GroenLinks een wetsvoorstel voor een correctief referendum. Vandaag plegen ze Pechtoldiaanse euthanasie op hun eigen wet, terwijl de SP nog één reanimatiepoging doet.

Sja, wat valt er nog over te zeggen? Twee referenda en één Brexit met driemaal een verkeerde uitslag hebben er voor gezorgd dat de machtshebbers doodsbang zijn geworden voor de stem van het volk. Want die stem spreekt steeds de verkeerde mening uit. Daarom maken de partijen die het wetsvoorstel voor een bindend correctief referendum indienden, vandaag hun eigen wet dood. We tikten hier eerst een ingewikkeld betoog over democratie, de Grondwet en hoe SP'er Ronald van Raak de strijd voor het referendum heeft overgenomen van de bange pluchehoeren van D66, GL & PvdA. Maar dat hebben we gewist, want het is allemaal veel simpeler. De burger moet gewoon zijn bek houden. Politici mag je 1 keer in de 4 jaar kiezen, dan gaan ze lekker doen wat ze zelf willen wat Brussel wil. Alles wat daarbij mis, stuk & kapot gaat wordt door Kees Berghuizen recht gespind bij bevriende Frits Westers van de parlementspers, en in het Staatsjournaal leren de kijklaven dan dat het allemaal de schuld is van het populisme. Zo werkt onze democratie en dat ie kapotdood&begraven is, was ook voor het debat van vanmiddag al een feit. Het partijkartel denkt als Erdogan: democratie is een trein die je neemt tot je op je bestemming bent. En daar stap je uit. Livebeelden van de aankomst nu op EINDHALTE24.

Kom nog 1 keer in verzet VOOR de democratie

Wil je wél inspraak, wél democratie en wél de mogelijkheid om die Haagse hufters aan de leiband te laten lopen in plaats van andersom? TEKEN.SLEEPWET.NL, of ga de straat op om te flyeren: kijk op sleepwet.nl/help.

UPDATE: 20 minuten Bosma die teksten van Pechtold voorleest

En Femke Halsema verdedigt tegen GroenLinks. Let op: kleine hapering in het begin, gaat na paar seconden weer over.

Update: Ronald van Raak legt uit waarom hij het dan maar doet

D66, GroenLinks en PvdA verraden hun eigen initiatiefwet. SP'er Ronald van Raak heeft het dus maar van hen overgenomen.

Onthulling: vvd-voorlieger @KeesBerghuis probeerde GeenPeil om te kopen na referendum

Social

Ex-vvd Kamerlid Ybeltje Berckmoes klapt in een boek uit de school over haar tijd als backbencher in de schaapskooi van Mark, Halbe en vvd voorlichtingsführer Kees Berghuis. De onthullingen zijn ontluisterend, edoch totaal niet verrassend voor de vvd, een principeloze bitterballenclub voor baantjesjagers zonder integriteit of ruggengraat. Je hoort het al jaren en je leest het tussen alle regels door: Kamerleden van de partij zijn dress monkeys van de partijleiding. Smoel houden en stemmen wat de baas je oplegt. En wie goed meespeelt, krijgt de mooie baantjes. Landsbelang? Flikker toch op & who the hell cares. Zolang je de pers beheerst, beheers je het verhaal en daarom heeft Berghuis iedereen opgelegd te zwijgen over Berckmoes' boek. Dan bloedt zoiets vanzelf dood.

Tijd om zelf ook een onthulling te doen.

In het najaar van 2015, kort nadat GeenStijl een half miljoen handtekeningen bij de Kiesraad had ingeleverd en het Oekraïnereferendum een feit was, wilde Kees Berghuis plots 'koffie drinken' met ondergetekende. We hadden ooit eens kort telefonisch contact gehad, vlak voor hij in maart 2015 bij RTL Nieuws afzwaaide, en die 'voormalige prille samenwerking' (1 keer een tipje) wilde hij zogenaamd voortzetten, maar dan vanuit zijn nieuwe rol als voorlieger bij de vvd. De berichtjes van dat najaar bewezen vooral met terugwerkende kracht dat Berghuis in zijn slotperiode bij RTL met een dubbele pet op aan zijn bureau heeft gezeten, om mediazieltjes te winnen om zijn aanstaande voorlichtersmachine alvast wat mee af te stellen en te smeren. Wie weet hoeveel journalisten op die manier naar zijn pijpen dansen, want het parlementaire persvlees is vaak zwak. Op het koffievoorstel zijn we nooit ingegaan. Wij komen nooit in Den Haag.

Pleur op met je pleur

Kort na het referendum van 6 april 2016, op het moment dat de uitslag officieel geldig was, dook Berghuis wederom op in mijn privéberichten op Twitter. Ditmaal met het voorstel voor een biertje. De insteek? Een vorm van 'samenwerking', want hij hoort nog wel eens wat, 'net als bij RTL'. Hij bood dus Binnenhofroddels aan, misschien wat vuil over andere partijen, uiteraard nooit ongunstig voor zijn eigen club en ongetwijfeld voornamelijk met de hoop op een wederdienst in de vorm van een terughoudende of vriendelijke opstelling van GeenPeil en GeenStijl ten aanzien van een referendumuitslag die bij de vvd natuurlijk als een politieke en publicitaire molensteen om de nek hing. Zonder er omheen te draaien hebben we hem verteld dat we niets te bieden hebben. Er ligt een heldere, geldige uitslag, en daar mag de vvd het mee doen. Berghuis dekt zich vervolgens nog enigszins in door te suggereren dat het biertje natuurlijk los stond van het referendum. Hij vindt ons gewoon toffe jongens, of zo. 

Aan onze hoela.

Wij vinden Berghuis, de Roger Stone van Den Haag, een gladde lul op bruine puntschoenen, zonder democratisch eergevoel en met dédain voor bestuurlijke verantwoordelijkheid aan het volk, die denkt dat alles en iedereen te koop is, of anderszins voor het opportunistische karretje is te spannen. Wat in de wereld van de vvd ook gewoon zo is, zo blijkt bij elk nieuw integriteitsschandaal of middelvinger naar de democratie. Maar die smerige spelletjes spelen wij niet mee, want zelfs al kunnen we een stel online hufters zijn, we hebben zowel eer als geweten en we handelen alhier naar beiden. Iets waar we de vvd zeer zeker niet van verdenken.

Na die laatste 'lol' onzerzijds, en een openlijk door mij in de timeline gegooide waarschuwing aan zijn adres dat een volgende poging tot doorzichtige omkoping zou leiden tot openbaarmaking van de DM's, ontvolgde hij me - never to be heard of again. De typische vvd-reactie op de onthullingen van Ybeltje Berckmoes, waar we de hand van Berghuis weer in terug proeven, zijn vandaag de trigger om ons eigen kleine voorbeeldje van de viezigheidjes van de vvd alsnog naar buiten te ventileren. Met de hartelijke groetjes van 2,5 miljoen tegenstemmers bij het referendum.

vuile was

#lol

Feynman en/of Feiten – Er zitten waterige gaten in het sleepnet van het partijkartel

Moet u zich eens voorstellen dat er dankzij een sleepnet goed toezicht was op te linkse politieke activisten. Was daarmee de moord op Pim Fortuyn voorkomen?

Of goed toezicht op te rechtse politieke geluiden. Was daarmee de opkomst van Geert Wilders voorkomen?

Als de VVD, Balkenende en Rutte betere informatie hadden gehad over een politieke dissident die de tweede partij van Nederland zou oprichten, hadden ze dan de statistieken over migranten en minderheden tijdig gemasseerd? Was dan de PvdA eerder gekomen met populistische uitspraken? Dankzij twee politieke showprocessen is zeker dat de politieke wil er is.

Een sleepnet zal altijd nieuwe politieke geluiden goed moeten afluisteren. Je weet immers nooit vooraf welke politici in hun activisme doorschieten en de overstap maken naar terroristische aanslagen. Alleen die info blijft niet hangen in een gesloten inlichtingendienst, maar valt ook op het bureau van haar werkgevers. 

De campagnemedewerker van Trump, Paul Manafort, werd langdurig afgeluisterd. Goedgekeurd door een FISA rechtbank die in het geheim bijna alles goedkeuren. Er volgde bijna geen reactie. De vorige keer dat een president betrapt werd op het bespioneren van politieke tegenstanders, was Watergate. 

In de jaren zeventig gaf Nixon opdracht gaf tot een inbraak in het democratische hoofdkwartier. Doel was de democratische kandidaat Edmund Muskie af te luisteren en te laten struikelen, en daardoor won George McGovern de nominatie van de democratische partij. Deze kandidaat was veel te radicaal, maakte geen kans, en daarmee won Nixon zijn herverkiezing.

Hillary had een vergelijkbare tactiek, ze heeft haar laven zelfs opgedragen Trump de Republikeinse nominatie te laten winnen. Iets wat Wikileaks lekte uit de Podesta-emails. Hillary ritselde op de achtergrond alle democratische superdelegates, zodat ze voor de voorverkiezingen als enige een redelijke kans maakte op de democratische nominatie.

Deze gang van zaken zou prima verklaren waarom de laatste presidentsverkiezing ging tussen een opa van 70 en een oma van 69. De ene een zakenman zonder politieke ervaring, de ander een politieke slang met een besmeurd verleden en regelmatige wegtrekkers

Net zo zielig als de Duitse verkiezing tussen Angela Merkel (de facto voorzitter EU Raad) en Martin Schulz (Voorzitter EU Commissie). Een strijd tussen twee eurofielen die buiten de realiteit leven en proberen met hun waanbeelden de ellende die ze hebben veroorzaakt te overschreeuwen.  

Lees verder

Interview! "Informatie die nutteloos lijkt in 1939, is opeens heel nuttig in 1941"

Het gevaar van de sleepnetwet voor de privacy, grondrechten en zelfs lijfelijke veiligheid van Gewone Burgers kun je in één zin samenvatten: "Informatie die nutteloos lijkt in 1939, is opeens heel nuttig in 1941." In 1939 had je misschien niets te verbergen, maar in 1941 ineens wel. Omdat je joods was. Of gewoon niet nazi genoeg. Zo kun je in 2017 ook niets te verbergen hebben. Maar is dat in 2019 nog steeds zo? En wie is hier de baas in 2019, en hoeveel groter is de crackdown (van de EU) op het internet en de vrijheid van meningsuiting? Oftewel, die ene zin, en onze hoop dat het de sleepwetkids lukt om een referendum af te dwingen over de stasiwet, zijn het haakje om een wat stroef interview met initiatiefnemer Joran van Apeldoorn door Yuri van Geest (nee, wij ook niet - red.) in de somber gestoffeerde Weltschmerzkerk alhier op de voorpagina door te zetten. Kijk, deel en teken voor een nieuw referendum. Zin om te flyeren? Kan ook: check sleepwet.nl/help.

GSTV. Vrijwilligers sleuren keihard aan sleepwetreferendum (en D66 draait weer eens)

GSTV ging naar Den Haag voor een item over de sleepwet. We zagen oude GeenPeil-vrijwilligers die ook voor dit initiatief actie voeren, vroegen om oproepen van politici en betrapten Kees Verhoeven wéér op een dubbele D66-pet.

Er komt - misschien - een nieuw referendum aan, over de heilloze sleepwet, maar wij weten uit ervaring: de 300.000 handtekeningen die daarvoor nodig zijn, verzamelen zichzelf niet. En hoewel de media-aandacht langzaam een beetje toeneemt, gaat de teller nog veel te traag. Maar wie zien we daar bij het Binnenhof? Het zijn de referendum-veteranen van Burgercomité NL die weer met clipboards, pennen en formulieren de straat op gaan om hun én onze democratie te beschermen. Hulde, heren, goed om jullie weer actief te zien.

Onze Tom liep ook nog even naar binnen in de demissionaire kaasstolp, waar hij de lanterfantende politici vroeg om een oproep om te tekenen te doen. De reacties liepen uiteen... Let vooral ook op Kees Verhoeven, want de D66'er probeert je WEER te bullshitten. Zijn partij stemde tegen de wet, maar nu Pechtold aan de formatietafel zit met drie partijen die vóór de sleepwet stemden, suggereert hij ineens dat er heus wel goed is nagedacht over de afbraak van de privacy van alle burgers. Kunnen we geen referendum houden om SchmierKees tot burgemeester van een ijskoud kudtdorpje in de Oost-Groningse goelag te benoemen?

Word ook vrijwilliger! Ga flyeren!
Na de breek nog een persbericht van de studenten die het initiatief voor het sleepwetreferendum nemen. Ze zijn deze week bij ons op de koffie geweest. Er worden flyers gedrukt die door vrijwilligers verspreid gaan worden, maar de studenten zoeken steun. Wil je helpen om de magische 300.000 te bereiken? Meld je aan via  [email protected] of kijk op sleepwet.nl. Had je nog niet getekend? TEKEN.SLEEPWET.NL!

Lees verder

Privacy Barometer: 'De sleepwet is niet effectief, intimiderend en onrechtmatig'

Bits of Freedom, de Piratenpartij, de Partij voor de Dieren, de SP, Forum voor Democratie, zelfs Amnesty International steunen een sleepwetreferendum. Maar daarmee zijn die krabbels nog niet binnen. Dus hier volgt een persbericht van Privacy Barometer.

De nieuwe sleepwet geeft geheime diensten verregaande bevoegdheden die niet effectief zijn in de  strijd tegen terrorisme. Wel zijn de bevoegdheden intimiderend en zelfs onrechtmatig. Om die reden is een referendum over de wenselijkheid van  deze sleepwet dringend noodzakelijk.   

Met de nieuwe sleepwet mogen de inlichtingendiensten grootschalig het internet afluisteren,  meekijken wat u doet op WhatsApp, Twitter of Facebook en deze  afgeluisterde gegevens drie jaar bewaren. Ze mogen gegevens die  bedrijven en (zorg-)instellingen van u hebben automatisch aftappen en  elektronische apparaten hacken zoals laptops, mobieltjes, slimme meters  en zelfs pacemakers. Al deze gegevens mogen aan elkaar gekoppeld worden en met profielen worden doorzocht. De gegevens mogen ook gebruikt worden  om misdrijven op te sporen en om met buitenlandse inlichtingendiensten  te delen.

Op dit moment worden 300.000 handtekeningen verzameld voor een referendum. Via een referendum zou de Nederlandse bevolking  zich kunnen uitspreken of we deze verregaande bevoegdheden in onze vrije  samenleving zien zitten. Dat is nodig vanwege de onderstaande grote  problemen met deze wet.

Niet effectief
Grootschalig afluisteren is niet  effectief. Bij de meeste aanslagen blijken de daders bekend te zijn bij  inlichtingendiensten of bekend te staan als jihadist. Potentiële aanslagplegers die al bekend zijn, hoeft men niet op te sporen door  grootschalig het internet af te luisteren. Ook onder de huidige wetgeving is het al mogelijk gericht verdachte personen op internet af te luisteren.

Bij de laatste aanslagen in Barcelona hebben de daders offline gecommuniceerd  juist om ontdekking te voorkomen. De aandacht voor dergelijke  dreigingen kan verslappen als de AIVD druk is met het afluisteren van de rest van Nederland.

De Raad van Europa heeft onderzoek gedaan naar grootschalig afluisteren en concludeert onomwonden dat "massasurveillance geen effectief middel is in de strijd tegen terrorisme of georganiseerde misdaad in vergelijking met traditionele, gerichte surveillance".

Ook het doorzoeken van gegevens met profielen om terroristen te vinden is niet effectief. De  Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid constateert: "Omdat elke terroristische aanslag uniek is, is het nagenoeg onmogelijk om een goed profiel te maken. In combinatie met een gering aantal aanslagen levert dit te hoge foutpercentages op."

Lees verder

#BREEK

Madrid schort autonomie Catalonië zaterdag op