Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend
32 topics
#diversiteit

NOS ging naar Zweden. Kwam geen Zweed tegen

Eindelijk. De Staatsomroep is naar Stockholm gevlogen om te kijken hoe het er elke last night in Sweden aan toe gaat. Maar, heel gek, ter plekke kwamen ze geen Zweed tegen..

Agent: Irakese immigrant. Mevrouw met winkeltje: Marokkaans. Integratiedocente: uit een integratieland. Onwillige immigrant: Syrische vrouw. Er zit geen Zweed in het hele verhaal. Wel kogelwerende vesten, vrouwen die niet alleen over straat durven/willen/mogen en verhalen over hoe de politie met stenen bekogeld wordt en hun auto's in de fik gestoken ziet worden. Het woord 'islam' valt niet maar dat moet je er zelf maar bij denken. Maar goed. In februari deed dezelfde NOS nog laatdunkend over opmerkingen die Trump maakte over Zweden, dus het Staatsjournaal wordt toch langzaam wakker cq zelfs de NOS kan niet meer ontkennen dat Zweden de trieste koploper is in de trage culturele zelfmoord van Europa. Voor wie het redpillen van de NOS nog te traag gaat, hier een fully woke docu van een uur over het  Stockholmsysndroom van Zweden.

Filmpje. Zweden dolblij met Syrische veelwijverij

Voor het nodige perspectief en de o zo belangrijke nuance in het integratiedebat gaan we samen met de VPRO naar Zweden.

Want het kan altijd nog gekker. Wij stellen u voor aan een mevrouw die niet meer mee kan doen aan de integratielessen omdat ze voor haar kinderen moet zorgen, terwijl manlief ondertussen een tweede gezin heeft met een andere vrouw. En dan een Zweedse welkom-in-mijn-land-moeke erbij die aan wokey Jan Leyers gaat uitleggen dat het hartstikkene verrijkend is zo'n andere cultuur. En ze heeft het zelf soms ook ontzettend druk, dus zo'n extra vrouwtje in huis is gewoon een supergoed idee. Øpvållønd frågmønt hieronder, hele aflevering DAAR.

huh wat doet sylvia witteman in zweden

oh altijd lachen met die syriers

ømvølking

you don't say

fuk het is niet grappig

Zielig! Taalschoolsjoemelaar Farid O. plukte arme vluchtelingen kaal

gutsie

Weet u wie er WEL Farid heet? De ambtenaar die zielige Eritrese Elektriciens en Apothekers uit Aleppo zijn eigen nepcursussen bij Maximaal Taal in de maag splitste. 

Taalschool Maximaal Taal was een soort Altijdgeslaagd.nl maar dan voor taalcursussen voor nieuwkomers. En dat je dan eigenlijk ook niet slaagt. "Volgens betrokkenen rond Maximaal Taal is het de oprichters slechts te doen om het verdienen van zoveel mogelijk geld. ,,Zij hebben bewust vluchtelingen geld af willen troggelen om zelf zoveel mogelijk geld te verdienen.” Zo werden bepaalde faciliteiten wel beloofd aan vluchtelingen, maar niet geleverd, zo zeggen deze betrokkenen. Ook vielen er veel lessen uit, waardoor vluchtelingen amper vooruitgang boekten." Superhandig dat eigenaar Farid als 'Werkmatcher' (wat? red.) bij de gemeente Utrecht werkte en zo goedwillende vluchtelingen die hier de taal willen leren naar zijn eigen bedrijfje kon verwijzen. Wensen wij alle Utrechtse Klaversoppende bakfietsmoedertjes heel veel plezier met het toekennen van de zieligheidspunten. Want wie is nou het echte slachtoffer? Zielige vluchtelingen die met hun GELEENDE geld cursussen betaalden waar ze geen reet aan hadden? Of Farid? Die jongen wordt natuurlijk zijn hele leven al de moeder gestigmatiseerd en dan durfde die gemene Nederlandse overheid hem ook nog een baan te geven waarin hij eigenlijk niets anders kon doen dan toegeven aan de verleid om een extra zakcentje te verdienen? Veel plezier met de morele verontwaardiging. Op naar de volgende.

Redacteur NOS Voetbal: 'Feyenoorder Amrabat moet voor Marokkaans Elftal kiezen'

Social

Als je een Marokkaans klinkende naam heb ben je een Marokkaanse Marokkaan uit Marokko en moet je voor Marokko gaan voetballen en dat is allemaal de schuld van Sybrand Buma. Vinden wij niet, maar dat vindt Nordin Ghouddani van de Nederlandse Omroep Stichting. Hij schrijft in de Volkskrant dat Sofyan Amrabat (21 jaar, geboren in Huizen) niet voor het Nederlands Elftal moet kiezen, maar voor Marokko. "Maar weet je wat wellicht de belangrijkste reden is om voor Marokko te kiezen? Amrabat is een Marokkaan. Huh, wat zegt die nou?, zullen velen denken. Laten we gewoon zeggen waar het op staat. Als we precies in dat hokje passen, waar eigenlijk niemand in past, zijn we Nederlander, maar anders niet. Dus je geloof, je cultuur, je identiteit uit het raam gooien, ja dan ben je Nederlander, als je 'geluk' hebt." Veel plezier met integreren hardwerkende Nederlander van Marokkaanse afkomst die wel graag als volwaardige burger van zijn nieuwe thuisland wordt gezien! Van de NOS hoeft het allemaal niet meer. Gewoon trots zijn op dat ontzettende gave landje aan de Atlantische Oceaan. 

Lamyae Ahoehaooehaaoo beseft plots: "NPO kiest hoofddoekjes uit wegens hoofddoekje"

blonde del

Zijn dat nog eens daverende onthullingen in de meubelfoldercolumn van de vernieuwende moeslimjournalist Lamyae Ahououehehehe - die een gendertype heeft dat binnen de islam bijna gelijk is aan dat van de man, derhalve een hoofddoekje draagt, haar bestaansrecht ook volledig haalt uit het feit dát ze een hoofddoekje draagt en louter mag opdraven als er weer eens over allochtonen geschreven of geouwehoerd moet worden. Die realiteit slaat keihard in het gezicht van Lamyae Ahahoehakbar nu blijkt dat Shula Rijxman (NPO) haar enkel en alleen wil inzetten dankzij haar hoofddoekje. Niet ondanks. Dankzij. Ahalaladinges: "Diversiteit is belangrijk, maar er moet wel over nagedacht worden. Het is geen hokje dat even ingevuld moet worden voor een goed gevoel. Een functie speciaal voor allochtonen creëren is hetzelfde als allochtonen weigeren voor een functie. Het is misbruik maken van afkomst, een factor waar je geen invloed op hebt." JA. LAMYAE. ZEG. HET. ZE! "Toen kwam de aap uit de mouw. Er was een diversiteitsafdeling (...) Het is 2017 en bij de publieke omroep werken ze nog steeds met diversiteitsafdelingen en speciale functies voor allochtonen." Verklapt Lamyae zomaar even dat die rasracisten van de NPO van uw belastingpoet een diversiteitsafdeling in het leven hebben geroepen, waarbij allochtonen baantjes in de schoot geworpen krijgen, omdat u er met uw collectieve moedwillige buitenlanderobstructie voor zorgt dat allochtonen zo matig (mogen) integreren in uw fascistische naziland. En daar zijn de excuushoofddoeken dan weer boos over. Schiet ons maar lek. Niet letterlijk.

Social

Bibliotheek krijgt beveiligers tegen 'reljeugd'. Aldaar ook wel bekend als 'allochtone jongeren'

heel toevallig een wetboek

Gaaf land Nederland anno 2017. Een groep kinderhoolies in fucking Oosterhout of all places heeft een entreeverbod gekregen voor de BIBLIOTHEEK. Tafels slopen, stoelen slopen, gordijnen slopen, ruzie maken en personeel uitschelden. Want we vinden het allemaal al normaal dat een politicus met 1,26 miljoen stemmen permanent pinguïns on steroids achter zich aan heeft waggelen en we vinden het normaal dat een "groep jongeren" een zwembad tot een levende hel maakt, dan kan een bibliotheek er ook nog wel bij. Beveiligers voor de deur van de bibliotheek. En kijk die regioboom BN DeStem eens stigmatiseren: "De Oosterhoutse bibliotheek heeft al jaren in meer of mindere mate last van een telkens wisselende groep overlastgevers die grotendeels uit allochtone jongeren bestaat." Ach ja. Als de belezen Noord-Afrikaanse romanciers/dichters/kinderboekenschrijvers/essayisten in spe hun kennis dan wel boekverzameling willen vergroten kunnen ze altijd nog naar Den Haag. Want daar zit een boekwinkel, ofzo.

Social

Allochtonen zijn asociaal en dat is uw schuld

Zo, even een felracistisch en diepbruin getint Huntingtontopicje over Oost, West, Bakra's, Moslims en vrijwilligerswerk. Het Rode Kruis heet het Rode Kruis omdat het Rood is.  Dat is in de gierend politiek correcte huiltijden van nu natuurlijk een probleem, want het Rode Kruis is stiekem te wit. Verzinnen we zelf niet, maar het honderdvoudig gelinkte stukkie in De Gelderlander zegt genoeg. Blijkbaar zijn alle vrijwilligers van het Rode Kruis roomblank en dat MAG NIET in 2017. Ook ziet de directeur van Rode Kruis-Arnhem zelden een couleurling bij andere vrijwilligersorganisaties in de stad. 1/3e van de stad heeft een tante in een warm land maar vrijwel het gehele associatieve leven is in handen van de witmang. Gompie. Al jaren een probleem natuurlijk, die gebrekkige betrokkenheid bij de rest van de maatschappij van de Mohammedaans uitgedaagde medemens. Voetbalclubs. Orgaandonatie. Gewoon je teringzooi op straat opruimen. De lijst gaat door, maar het lijkt er door de bruine bril bezien maar weer eens dat een tribale slachtoffercultuur gewoon niet werkt in een civil society van vrijwillig associërende burgers. Vrijwillige verbanden en een gevoel van verantwoordelijkheid heb je nu eenmaal niet in de geïmporteerde afdeling-onderklasse van een eercultuurtje waar alles gaat om reputatie gaat en niets gaat over je daadwerkelijke daden - alleen maar watser watser wollah roepen bij kritiek en voor outkiering het pootje ophouden bij de overheid evenmin. Miljoenen subsidie gaan er jaarlijks naar "burgerschap" en "verbinding", maar daar worden vooral de professionals blij van. Trouwens, de mossels doen wel veel aan liefdadigheid maar dat is voornamelijk een zaak van gouden ringen dumpen in de potjes van haatpredikers om nieuwe kalifaatvoorposten te bouwen. Bij een hardloopevenement in een hesje blaren prikken it is not. Zolang het culturele fundament rot is leidt al dat gratis geld tot heulemaal niks. Nouja. Misschien een ideetje om het Rode Kruis om te dopen tot de Rode Halve Maan om de drammohammedanen tegemoet te komen en ze dus niet met een kruisvaardersicoon op hun jassie te hoeven lopen? Oh, wacht. Is er al. Anyway, nog maar een paar honderd miljoen subsidie voor verbinding en burgerschap en kijken of het deze keer wel werkt? De onderbuik zegt van niet. 

KRIJG NOU WAT! Moslims voelen zich zwaar gediscrimineerd in intolerant klote-Nederland

Moslims in Nederland voelen zich gediscrimineerd. Arme sneeuwvlokjes.

Kijk allemaal maar eens goed naar bovenstaande tabel en krab u flink achter de fascistische oren. Achter DE-SSAFR (Sub-Sahara-migranten in Duitsland) staan de Nederlandse kentekens op plek twee en drie. Wat dus wil zeggen: NL-NOAFR (Neder-Noord-Afrikanen) en NL-TUR (Nederturken) vinden Nederland krankzinnig discriminerend. Zo heet wordt de soep elders in Europa niet gegeten! Nog een tabelletje:

Statistische minaretjes

Op basis van achtergrond worden de Griekse (EL) moslims in hun land het meest gediscrimineerd, gevolgd door boys and girls and other in Nederland Naziland. Qua discriminatie op basis van religie is Nederland zelfs het hatelijkste land van de complete EU. Discriminatie op basis van huidskleur valt dan in verhouding nog wel mee dus Sylvana heeft ongelijk. Nog een tabelletje:

Voelen moslims zich verbonden met Nederland? Op een schaal van 1 tot 5 krijgt Nederland een 3,4 en dat lijkt een nipte voldoende op het rapport om trots aan Vader des Vaderlands Timmerfrans te laten zien, ware het niet dat alleen Italië een lager cijfer scoort - en aangezien het van Italië bekend is dat er veel rabiaatracisten wonen toch ook weer iets om even bij stil te staan. Een bonustabelletje voor de politie:

Pliesiestaafjes

'Onze' Noord-Afrikaanse en Turkse moslims hebben geen fuck vertrouwen in de politie. Veel 'Nederlanders' zelf ook niet, dus dat scheelt.

Welnu. Bovenstaande informatie komt uit dit onderzoek van het Europese Agentschap voor Grondrechten, waaruit dus blijkt dat moslims helemaal de mama worden gediscrimineerd met Nederland als een van de koplopers. Maar wat moeten we ermee?

Lees verder

Khadija Arib vindt Nederlanders te onverschillig

We hadden onze bedenkingen bij haar benoeming als Kamervoorzitter. Zijn we gewoon eerlijk over. Zagen liever Bosma, wegens heerlijke ironie en streng doch rechtvaardige hamershand. Maar dat is water onder de brug, en we moeten al lang erkennen dat mevrouw Khadija Arib het uitstekend doet als voorzitter. Wat ook water onder de brug is, is de nationale kans die Nederland ooit had om migranten uit islamitische landen vanaf hun eerste naoorlogse instroom deugdelijk te integreren met de vrijheden van onze liberale democratie.

Maar we hebben het laten versloffen, we hebben te weinig basale eisen aan hun ontwikkeling van het-begint-met-taal, democratische waarden en westerse vrijheden gesteld. In latere jaren waren 'ze' vooral goed om in groten getale geronseld te worden om de sociaaldemocratische zelfverrijking van de Partijbonzen van de Arbeid, de partij van mevrouw Arib, mede mogelijk te maken. Het leidde ons naar het omgekeerde universum waarin we nu leven. Waarin kritiek op religieuze regressie als 'islamofobie' wordt afgedaan, wrok over voortschrijdend vrijheidsverlies als 'xenofobie' wordt betiteld, en het benoemen van sombere statistieken over bautenlaanders al veel te snel 'racisme' heet te zijn. Het leidde ons, kortom, naar de galgenretoriek van de identiteitspolitiek, waar menig intellectueel debat eindigt om te worden verhangen.

En ineens is daar de verlichte mevrouw Arib weer, die zich als vrijgevochten, succesvolle Marokkaans-Nederlandse vrouw geen zier aantrekt van dergelijke dichtgetikte debatconventies, en dientengevolge in haar Abel Herzberglezing een paar pijnlijke verdiensten van decennialange "progressieve politiek" en plein public op tafel legt. Over salafisme in de steden en shariahuwelijken in de moskee, over het misbruik van democratie om democratie te verwerpen, over parallelle samenlevingen en gebrekkige inburgering, over opgesloten meisjes en ellende achter de voordeur, over het gif van de verdeeldheid dat vloeit uit als tolerantie vermomde onverschilligheid waar we zo misplaatst mee pronken.

Niet de Nederlander is "racistisch" omdat hij niet om nieuwe migranten uit moslimlanden staat te springen, de oude migranten daarvandaan (en de religie die zij meebrachten) hebben zijn naïeve enthousiasme voor ongebreidelde open armen simpelweg getemd. En in tegenstelling tot veel van haar geloofsgenoten van de linkse kerk, schroomt Khadija Arib het niet om openlijk te benoemen dat buitenlanders óók gewoon gefaald hebben - en van Nederland daarvoor alle ruimte hebben gekregen. Arib heeft gelijk: we zijn te lang onverschillig geweest. In haar Herzberglezing probeert ze de ideologische impasse te doorbreken.

Arib pleit voor een uitgestoken hand en werkelijk begrip van de samenleving waarin je een plek wil veroveren. "Het is van groot belang om als nieuwkomer en de nieuwe generaties na  jou, de nieuwe samenleving te willen begrijpen, en je de heersende waarden eigen te maken." Nederland was te lang onverschillig, want wij dachten dat het wel los zou lopen. Vrijheid is, wanneer het moet concurreren met de gestaalde kaders van culturele en religieuze regressie, echter niet zo besmettelijk als we dachten dat het zou zijn. En nu zijn we in het nationale debat nauwelijks nog vrij om de knelpunten openlijk te benoemen en te bespreken, zonder daarbij een emmer pek over onszelf leeg te trekken. Daarom mogen we blij zijn met PvdA'ers, vrouwen en Marokkaanse Nederlanders zoals Arib, want zij gebruikt al die privileges om de groepsverkrachtende SJW-patrouilles te omzeilen ("Arib uses WOMANHOOD. It's super effective!") en precies datgene bespreekbaar te maken waar autochtonen, en zeker blanke mannen, voor in de ketel met pek gepleurd worden. Het is niet te hopen dat ook zij er om wordt verketterd, wanneer wij hier zeggen:

Mooi gesproken, mevrouw de voorzitter.

Pat Condell vertelt weer wat iedereen hier al weet

He ja godverdomme gezellig weer een zure zeikbrit die klaagt over islamitische indringers die hun achterlijke kutreligie komen opleggen aan een Europese bevolking die met de kop in de eigen deugstrop hangt te wachten tot de volgers van Mohammed het krukje onder ze vandaan schoppen. VROEGER VIEL HIER NOG WEL EENS WAT TE LACHEN. En ja, het is ook wel vermoeiend hoor. Of het nou het verfijnde venijn van Douglas Murray is of het verbale vitriool van voorheen-cabaretier (!) Pat Condell, zijn hier echt nog mensen die iets nieuws horen in zo'n donderpreek? Niet veel, waarschijnlijk. Hier is iedereen al red-pilled & woke. En toch. Hij zegt wel waar het op staat. En dat hoor je dan weer nooit in de MSM. Bovendien willen wij ook wel eens gewoon rustig zuipen en een ander aan het woord laten. Prettig weekend, lui.

#BREEK

Madrid schort autonomie Catalonië zaterdag op