Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend
472 topics
#d66

Welja. COA wil nu ook "veiligelanders" opvangen

Mag ik dan bij jou...

Kijk mensen. Reisbureau Bente Becker van de immigratiepartij VVD heeft de Rijkswebsite Asielinstroom alvast ingeruimd voor het rampjaar 2021. Hier wordt wekelijks de wekelijkse omvolking bijgehouden, waarna TPOnl een tweetje naar ondergetekende stuurt voor het wekelijkse omvolkingstopic op GeenStijl, met een sneer naar Bente danwel de VVD.

Het COA is al jaren een VVD-orgaan. Ziehier het bestuur. Voorzitter Milo Schoenmaker was jarenlang VVD-burgemeester. Eerdere COA-baasjes waren Gerard Bakker (VVD), Loek Hermans (VVD) en Nurten Albayrak (VVD). U kent het grafiekje; onder Rutte (VVD) stroomt het land al 10 jaar bomvol met allerhande gelukszoekers die hier cultureel niks te zoeken hebben. Nu wil het andere coa-baasje, Kapteijns (die met het D66-hoofd) ook "veiligelanders" opvangen. Veiligelanders zijn mensen uit Kansloos Asielplagië, die geen enkele kans op een verblijfsvergunning hebben, en die door Ankie Broekers-Knol (VVD) teruggestuurd worden. Dat lukt overigens maar half, lezen we in VVD-blad Elsevier.

Tot oktober liet Nederland dit jaar 3.700 ‘veiligelanders’ binnen, waartoe ook de overlastgevende asielzoekers in onder meer Ter Apel, Hoogeveen en Weert behoren. Ongeveer de helft van deze asielzoekers uit veilige landen is niet vertrokken.

Nou. En daarom zijn dus de huizen zo duur en de wachtlijsten zo lang.

Oh ja. Ook nog 7000 op de plank (VVD).

Hahaha. Lachen met de VVD

Social

Iets met 17 maart aanstaande

Lees verder

Secret Kaag & Darts op groot scherm in GS Café

ONE HUNDRED AND DEE SIXTY SIX!

De bar is open, en u bent weer van harte welkom in het stijlloze stamcafé, waar het lekker lullen is over vanalles en nog wat, met als toeslagen gratis megamix, gratis kaasstengels en gratis bitterballen. We hebben een extra groot scherm aangeschaft, want naast de finale in het WK Darts hebben we ook nog de monstreuze D66-agitpropdocu op NPO66 van MediaParkPipo Shula Rijxman (D66). Volgens VPRO-directeur Lennart van der Meulen (D66) is de van soepsidiegeld - bedankt FilmFonds (D66) - gemaakte D66-documentaire een volstrekt integer journalistiek product en kan het gewoon uitgezonden worden op de volstrekt pluriforme publieke omroep waar geheel toevallig iedere week pluriforme D66-ers worden uitgenodigd. Pijltje Gooien HIERRR. Premier Kaag DAARRR.

De IJsman

Social
Lees verder

34 kritische screenshots uit de 'journalistieke' D66-documentaire over Sigrid Kaag (NPO)

Wij kennen films over NSDAP-partijdagen met meer kritiek op de Grote Leider

statement VPRO

"Regisseur Shuchen Tan volgde Sigrid Kaag de afgelopen vijf jaar voor haar documentaire Sigrid Kaag: van Beiroet tot Binnenhof. Aan het begin van de film is Kaag VN-diplomaat in het buitenland en keert ze terug naar Nederland om minister te worden. Centraal thema van de film is dan ook hoe Kaag deze grote overgang van het Midden-Oosten naar de Haagse politiek ervaart. We krijgen een inkijk in werk en leven van een minister en zien bijvoorbeeld hoe zij omgaat met de heftige reacties die een politicus in deze tijd ten deel valt op sociale media. 

Het is niet alleen de taak van de media om allerhande meningen over de politiek een podium te bieden, maar ook om te laten zien hoe die politiek van binnenuit werkt. Journalisten moeten zelf op onderzoek uitgaan. Met eigen ogen aanschouwen wie onze volksvertegenwoordigers zijn, hoe zij tot besluiten komen en in welke context zij hun werk doen. Dat doet de VPRO sinds jaar en dag. We nodigen Mark Rutte en andere vooraanstaande politici van alle stromingen uit in Zomergasten en we maakten de afgelopen jaren documentaires over onder andere Wouter Bos, Geert Wilders, Frans Timmermans, en premiersportretten van Ruud Lubbers en Wim Kok. We doen dat altijd volgens onze strenge journalistieke normen, waarbij volstrekte onafhankelijkheid en de autonome keuzes van de maker leidend zijn. Dat geldt ook voor de documentaire over Sigrid Kaag. 

Het hoort bij de democratie dat media laten zien hoe het politieke bedrijf werkt. Daarbij zijn dit soort documentaires belangrijk, ze geven meer inzicht dan een tweet of een snelle quote en dragen daarmee bij aan genuanceerde beeldvorming. We vinden het voor onze open democratie geen goede ontwikkeling als Tweede Kamerleden en zogeheten opiniemakers vooraf, zonder ook maar een seconde van de documentaire te hebben gezien, al hun oordeel klaar hebben en opperen dat deze film niet zou mogen worden uitgezonden. 

Journalisten werkzaam voor de VPRO zijn geen verlengstuk van de politiek, maar nemen waar en doen daar op hun eigen wijze verslag van. Kritisch en met open vizier, want het eindoordeel is uiteindelijk altijd aan de kijker."

Nou. Wij hebben gekeken hoor, VPRO. En we kunnen maar één ding zeggen: hahahahahahaha

Kritische journalistieke vraag

Nog een kritische journalistieke vraag

Lees verder

Nieuwe trend: campagnefilmpjes jatten

Code Plagiaat en Rob Ripoff

gejat plaatje

Weet u wat het is met die ene campagnevideo van Rob Jetten? Het is tot aan het klokje rechts boven een kopie van de two minutes van de Nieuw Zeelandse premier Jacinda Ardern (die origineel en vernieuwend is). https://www.youtube.com/watch?v=7f_4B5Ko4fM En AOC natuurlijk. Snak naar een einde van het marketingtijdperk in de politiek. https://www.youtube.com/watch?v=No1yuLORd5Y En weet u wat het is met die ene campagne-actie van Code Oranje? zoek de verschillen met de GroenLinks campagne: https://www.youtube.com/watch?v=4e4DUS0ibeA https://groenlinks.nl/word-online-campaigner  🤯 oranje golf  🤡🤡🤡🤡🤡

Lees verder

Shula Rijxman (D66): 'Niks mis met Kaag-docu NPO'

Van Beiroet tot Binnenhof, het Mediapark is overal even bevooroordeeld

Een D66-productie van D66-mensen met D66-subsidie op een D66-netwerk is geen propaganda, volgens D66-stemmer Shula Rijxman (D66 NPO). Een docu over Klaver, dat ging destijds wel te ver omdat de maker onderdeel was van het GroenLinks campagneteam, maar dat de docu Jesus Christ Superkaag nu wel voorbij de censor sneakert, is omdat het een "zuiver journalistiek product" is, volgens Rijxman, die de docu zelf nog niet gezien heeft. Wij ook niet, maar we hebben wel het script, de aftiteling en de financiering gezien dus we citeren onszelf in het kader van zuivere journalistieke producties:

"Natuurlijk, de baas van de NPO Shula Rijxman stemt op D66 en is volgens onze favoriete roddeltante Martin Bosma een huisvriendin van D66-minister Kajsa Ollongren, maar dat is toeval. En het is dan wel zo dat de film wordt uitgezonden door de VPRO, waar oud-D66-campagneleider Lennart van der Meulen algemeen directeuris, maar dat komt soms nou eenmaal zo uit. En cynici zullen er vast op wijzen dat de film mede is gefinancierd door het CoBO, waarvan Van der Meulen voorzitter is en Rijxman secretaris. Of dat de filmmaakster in 2018 maar liefst 83.500 euro kreeg (pagina 64) van het Nederlands Filmfonds, waar D66'er Thom de Graaf voorzitter van de RvT was en dat dit jaar nog extra geld kreeg van D66-minister Ingrid van Engelshoven. Of dat de film toen nog de werktitel 'minister van Hoop' had (zie ook de url en mirror), een bijnaam die helemaal NIEMAND behalve Sigrid Kaag gebruikt voor Sigrid Kaag, maar dat heb je nu eenmaal bij objectieve journalistiek."

Er loopt overigens inmiddels ook een onderzoek naar een enorme, jarenlang slepende MeToo-kwestie binnen D66 die tot aan Kaag reikt, maar die kwam helaas nét te laat boven water om in de propagandafilm zuiver journalistieke docu mee te nemen.

Lees verder

Jos Verveen - Politieke partijen zijn illegale bendes

Pissen over partijpolitiek, altijd een prima piek op de kerstgedachte

Een paar weken terug dook er een anoniem maar gedetailleerd geschreven stuk op over hoe Frans van Drimmelen binnen D66 al jarenlang dubieuze relaties, twijfelachtige invloed en serieel MeToo-gedrag vertoont. Een beetje rondbellen leerde dat "gedrimmeld worden" al jaren een begrip is binnen D66, het vleeskeuringsgevoel van partijcongressen en dat er sinds het vertrek van Pechtold een beetje minder angstcultuur heerst ten aanzien van vrouwonvriendelijk gedrag - iets waar het anonieme artikel min of meer van getuigt. Al blijft het vreemd dat iemand die een contactverbod kreeg opgelegd door de politie, nog adviseur van Kaag kon zijn.

Letty Demmers, voormalig partijvoorzitter die bepaalde seksuele misdragingen jarenlang mede onder de pet hield, erkende tegenover De T. dat het verhaal waar was. Diverse media noemden Van Drimmelen vlot en voluit, wat ook een getuigenis is van de (kern van) waarheid die onder de beschuldigingen ligt. Van Drimmelen werd op non-actief gezet door zijn compagnons. En de partij zelf begon bij monde van Sigrid Kaag meteen een onderzoek. Terecht, maar ook strategisch verstandig: zolang er geen conclusies zijn, blijft het relatief stil en ligt de bal bij D66. Ook al hebben we zelf ook nog een heleboel onbeantwoorde vragen.

In onze mailbox plofte vlak voor kerst een inzending van Jos Verveen, oud-raadslid te Rotterdam voor D66, die nog wat rekeningen open heeft staan bij de partijpolitiek in het algemeen en D66 in het bijzonder. Hij zag zijn kans schoon om een inhaker op de interne intriges te schrijven en hee, wie zijn wij om geen platform te bieden aan andermans oud zeer? Daarom voor tussen het wachten op nog meer drank en spijzen door, het optimistische kerstverhaal met de welluidende titel:

Politieke partijen zijn illegale bendes

Ons partijstelsel werkt misdrijf in de hand. D66 hield nóg een affaire onder de pet.

Politieke partijen zijn illegaal opererende bendes die om dezelfde reden als sommige motorclubs verboden moeten worden: ze overtreden in georganiseerd verband de wet. In mijn nieuwste boek ‘Baantjesjagers, leugenaars en zakkenvullers’ leg ik precies uit hoe dat zit. Speciaal voor reaguurders van GeenStijl licht ik – hierbij – alvast een tipje van de sluier op. 

Thorbecke zou zich omdraaien in zijn graf als hij zou zien wat er met zijn democratisch stelsel uit 1848 inmiddels gebeurd is. Hij ging uit van deskundige en onafhankelijk gekozen volksvertegenwoordigers die bewindspersonen in het kabinet of lokaal in een College van B&W scherp controleerden. Maar politieke partijen pleegden in 1917 een staatsgreep en zorgden ervoor dat volksvertegenwoordigers hun onafhankelijkheid verloren. Vanaf dat moment mochten kiezers namelijk alleen nog maar stemmen op kandidaten die waren voorgesorteerd door politieke partijen. Weg onafhankelijkheid, hoewel de grond- en gemeentewet nog altijd voorschrijft dat ze in hun stemgedrag louter en alleen mogen afgaan op hun eigen oordeel. 

Met die wetsartikelen vegen onze volksvertegenwoordigers dus al decennialang massaal hun kont af. Onderzoek van Datagraver.com toonde dat eerder al aan. Bij 1.535.371 stemmen die in 4 jaar waren uitgebracht, stemden volksvertegenwoordigers in 15 gevallen anders dan de fractie. Dat is een lachwekkende 0,001 procent, terwijl internationaal vergelijkend onderzoek laat zien dat onze volksvertegenwoordigers het wel degelijk regelmatig oneens zijn met hun fractie en dat ze zich daar steeds vaker bij neerleggen. Aangezet door hun partij handelen ze feitelijk dus illegaal en worden er wetten aangenomen waarvoor eigenlijk helemaal geen meerderheid bestaat.

Lees verder

Amsterdam krijgt de Hans van Mierlo-brug

Foto: een jonge Hans van Mierlo, 1967, ingekleurd

Maar wordt het een draaibrug, of een ophaalbrug?

Ach, wat een prachtig gebaar. Amsterdam krijgt een Hans van Mierlobrug. U weet wel waar. Bij de kruising van de Kroonjuwelenstraat en het Principespad linksaf, dan bij de Vernieuwingsweg linksaf en vervolgens kom je op de Referendumroute. De Referendumroute verlaat je zo snel mogelijk, door linksaf te slaan. Na 54 jaar verdwaasd ronddolen op het Gekozen Burgemeesterplein trekt u linksaf richting de Kakmadamkade en daar moet u wat spulletjes inleveren: uw geld bij de EU, uw organen bij Pia Dijkstra en uw democratische idealen bij de genderneutrale mevrouwmeneer van de shredder. Na 100 meter slaat u linksaf richting het Pedantjepad (koffie staat klaar bij het Penthouse) en via de GroenLinks-2.0.-Gracht en de Frans van Drimmelensingel komt u op de Stoep van Sigrid. En dan linksaf op de Laan van Nul Zetels. Daar komt dus de brug ter ere van Frans van Mierlo.

Kamerwerk te min voor jkvr. Ollongren

"Heb ik geen zin in"

Noem één partij die het qua onsympathieke mensen wint van D66 en als dat lukt krijg je een van de ravissante stagiaires van Kees Verhoeven cadeau. Jammer dan want het lukt niet, hier de kandidatenlijst. Democratiehaatster en referendumvernietigster jkvr. Kajsa Ollongren bijvoorbeeld, die is gewoon niet zo leuk. Dat iemand op een verjaardag zegt: "Weet je wie ik nou zo leuk vind? Die jkvr. Ollongren." Dat is 1x gebeurd en dat was op de verjaardag van jkvr. Ollongren zelf. ENFIN, het is jammer dat Mark Rutte een huigverhouding heeft met '66 want in de kabinetten krijg je die vreselijke types als Vrouwe Arrogantia er dan gratis bij. Het kamerwerk is in ieder geval beneden haar stand. "Ik word lijstduwer, dat vind ik een mooie democratische traditie in Nederland. Maar ik ga niet de Kamer in, dat vereist andere capaciteiten die ik niet bezit." Ja leuke traditie is dat, op een lijst staan en daarna hard wegrennen en voorts is het jonkvrouws voor: yo daar heb ik écht geen zin in hoor. Wat nou heel grappig zou zijn, is dat we de boel straks gewoon een keertje over rechts aanvliegen. vvd, CDA, PVV ofzo, en dan al die Kaagjes en Jettentjes en Ollongrennetjes en Keesjes en Sjoerdjes en Jantjes en Tjeerdjes met hun opgeheven vingertjes, hun moraliserende bek en hun bleke gezichten de democratie laten slopen in hun éigen huis. Dát zou mooi zijn.

Hallo @D66. WeToo hebben nog wat vragen

Of geven jullie alleen antwoord aan VPRO-documentairemakers?

Geachte persvoorlichting van het partijbureau van D66, 

Wij proberen jullie al anderhalve dag te bellen, maar jullie nemen de hele tijd de telefoon niet op. Vandaar dat we het maar via deze weg proberen. Zouden jullie zo snel mogelijk antwoord kunnen geven op de volgende vragen? Groetjes!

1.  Klopt het dat Frans van Drimmelen, die niet in de lijstadviescommissie zat en ook niet in de landelijke verkiezingscommissie, aanwezig was bij gesprekken met kandidaten voor de aankomende Tweede Kamerverkiezing?

2. Zo ja, wat deed Frans van Drimmelen daar?

3. Waarom is Frans van Drimmelen in 2018 gestopt als voorzitter van de landelijke Talentencommissie?

4. Sigrid Kaag zei gisteren voor de camera's van de NOS en RTL Nieuws dat ze bij haar aantreden in januari al was geïnformeerd over "een casus". Waarom had ze het over januari, terwijl ze zich pas in juni officieel kandidaat stelde?

5. Wist Sigrid Kaag dat de persoon in deze "casus" een contactverbod had gekregen?

6. Denken jullie bij D66 dat je in Nederland voor ieder wissewasje een contactverbod krijgt?

7. Zo ja, is het misschien niet een idee om daar, bijvoorbeeld als D66 in de coalitie zit, een keer iets aan te doen?

8. Als in D66 geen enkele ruimte is voor grensoverschrijdend gedrag, hoe kan het dan dat D66'ers een congres van D66 uit het verleden omschrijven als "een vleeskeuring"?

9. Als in D66 geen enkele ruimte is voor grensoverschrijdend gedrag, hoe kan het dan dat partijleider Alexander Pechtold een nogal turbulente relatie kreeg met een gemeenteraadslid uit Meppel (voor de duidelijkheid: in normale partijen is er een hiërarchisch verschil tussen die posities)?

10. Als in D66 geen enkele ruimte is voor grensoverschrijdend gedrag, hoe kan het dan dat D66'ers "de bank" in de fractiegangen omschrijven als onderdeel van de cultuur waarin het grensoverschrijdend gedrag van Frans van Drimmelen kon voortwoekeren?

11. Als in D66 geen enkele ruimte is voor grensoverschrijdend gedrag, hoe kan het dan dat verschillende vrouwen nu opeens verklaren dat er al jarenlang geruchten over het grensoverschrijdend gedrag van Frans van Drimmelen waren?

12. Als in D66 geen enkele ruimte is voor grensoverschrijdend gedrag, hoe kan het dan dat Sigrid Kaag al eerder was geïnformeerd over een casus van grensoverschrijdend gedrag, en toen niet onmiddellijk schoon schip heeft gemaakt?

13. Hoe goed zijn de banden tussen D66 en het lobbykantoor Dröge en Van Drimmelen?

15. Hoe goed zijn de banden tussen D66 en de Maag Lever Darmstichting?

16. Weten jullie nog een leuke woordgrap met de uitdrukking 'ermee in je maag zitten' en de Maag Lever Darm Stichting?

17. Waarom wilde D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma in 2018 een onderzoek naar de werkomstandigheden bij Tweede Kamerfracties?

18. Toen dat onderzoek er uiteindelijk niet kwam omdat werknemers van fracties in dienst zijn van partijen, heeft D66 toen zelf een onderzoek ingesteld naar de werkomstandigheden in de eigen fractie?

19. Zo ja, wat kwam er uit dat onderzoek?

20. Zo nee, waarom niet?

21. Klopt het dat Frans van Drimmelen campagneleider was van Sigrid Kaag tijdens de interne 'lijsttrekkersverkiezing' bij D66?

22. Zo ja. Hoe dan?

Lees verder
bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken