Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend
11 topics
#d66

Boze D66-achterban gaat partijcongres eisen

Lex, blijf van dat marcheerpoeder af

Leuk: er is GEMOR in de achterban van D66. Partijleden komen in verzet tegen de slecht verlopende onderhandelingen. Eerder deze week lekte (waarschijnlijk) via D66 een document met formatie-onderwerpen en daaruit bleek onder andere dat een besluit over een meervoudig ouderschap op de lange baan geschoven wordt. D66 wil dat iedereen en z'n moeder zes moeders kan hebben, of twaalf vaders, of drie cavia's en een hangoorkonijn, maar dat zien CDA en CU niet zitten. (Niet alleen om religieuze hoeksteenredenen, maar ook omdat het simpelweg een peperdure bureaucratische- en toeslagenpuinhoop wordt als je extra ouders kunt aanvullen en afstoten als je daar zin in hebt.) Dus gaan de partijen een "onderzoek" doen naar de (juridische) haalbaarheid. Lees: geen besluit nemen en tijd kopen door de boel op de lange baan te gooien. Nou. DAT pikt de Alexander-achterban dus niet. In een BOZE BRIEF schrijven ze dat dit onderzoek allang gedaan is en dat ze gewoon willen dat D66 voor het onderwerp vecht. Pechtold pissig, volgens de Telebelg. Maar boze brieven zijn natuurlijk ook maar een loos dreigement. Dus nu gaan de boze leden een congres organiseren. Althans, dat nemen wij aan. Als je nog maar een paar piepkleine principes te verdedigen hebt, die ook nog eens dreigen te sneuvelen in de formatie, dan moet je op de barricaden. Als je alleen maar boze brieven schrijft, ben je ook maar een soort analoge reaguurder. Bij het laatste congres lag er nog een motie op tafel om polygamie (!!!) mogelijk te maken, en nu zou zelfs het meervoudig ouderschap niet langs de grrristenen geloodst kunnen worden? Regeringsdeelname is een belangrijke stap. Daar moeten de leden over kunnen meebeslissen. Dus HUP BOZE D66'ers, bewijs dat je echt 'ervoor wilt vechten', roep dat partijcongres bij elkaar en laat zien dat je nog wat rechtstandium in die rubberen ruggengraat hebt zitten. Die hele touwtrekformatie ontbeert tot nu toe elk enthousiasme, gooi eens wat jalapeno's in die gesprekken en dreig gewoon met een congres. Voordat Pechtold de allerlaatste partijprincipes is kwijtgeraakt aan de christenpartijen. Want dat dit een kreupel kabinetje wordt, zien we allemaal al van ver aankomen. Peper in die principes!

ALWEER formatienieuws gelekt. Hoeveel ouders mag een kind hebben?

Voor de derde dag deze week lekt er formatienieuws. Eerst was er de euthanasiedeal, daarna het komkommer-acrostichon op de klanken van het Wilhelmus en vandaag heeft het AD alwéér een pagina regeervoorstellen te pakken. Ditmaal over het veelmeerouderschap. Er komt, volgens het lek, een onderzoek naar de juridische gevolgen van ouderschap met meer dan twee ouders, bijvoorbeeld twee moeders en een vader. Of drie vaders en een moeder. Of acht moeders, een aap en twee boerderijkatten. Dat moet dus nog onderzocht worden, in hoeverre dat kan. D66 en VVD zijn sowieso vóór zo'n genderwaaierconstructie en waarom ook niet want vrijheid blijheid, maar ze zitten aan tafel met twee Hoeksteenpartijen en die zijn tegen (CDA) en mordicus tegen (GrrristenUnie). Dus dan gaan politici polderen: met "een studie" kopen ze vooral tijd, geen antwoorden. Als je echt wil dat kinderen meer dan twee ouders kunnen hebben (juridisch dan he, biologisch is het natuurlijk niet mogelijk tenzij God echt aan de formatietafel zit maar God bestaat niet en Kereltje denkt het alleen van zichzelf), dan weet je het antwoord al wel: dat kun je gewoon toestaan. "Onderzoek doen" betekent: we gaan geen ruzie maken over die gendergekkigheid, we moeten een land besturen. Er zullen her en der wel booskirrende columns in katernen opduiken over dit oudewittemannenracisme, maar er zijn, dunkt ons, wel belangrijkere breekpunten dan dit. De vraag is wel: Hoe woest is Gert-Jan Segers ditmaal over alwéér een lek uit vertrouwelijke onderhandelingen?

Formatiewatch. Onderhandelaars akkoord over medisch-ethische nageboorte

Eerst gingen ze geen principes uitruilen toen weer wel maar nu toch weer niet. Als we de spin in de Telegraag en het Algemeen Dealtjesblad moeten geloven is er een ouderwets compromis in de maak.

Traditiegetrouw krijgen we een gruwelovereenkomst waarin het slechtste van alle partijen tot een dodelijke cocktail wordt gemixt. Pia Dijkstra's orgaanroofwet gaat gewoon door. De liberale euthanasieplannen van D66 laten de onderhandelaars dan juist weer doodbloeden. In ruil daarvoor komt er meer onderzoek naar embryo's. Nou. Vlag uit hoor. Kereltje Pechtold ruilt zo veel principes uit, dat D66 nu een one issue partij is die alleen nog leeft voor donororganen. Een levend tissue partij, dus [drumroll - red.]. En dan is er nog een klimaatdeal aanstaande, maar wij kunnen u alvast verklappen: elke dag mooi weer zit er niet in. Vanmiddag wordt er weer verder onderhandeld en de heren zullen wel trots zijn op elkaar. Gelukkig hebben we Tante Khadija nog. "Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib roept de onderhandelaars intussen op  om hun besprekingen snel af te ronden. 'Ze moeten er gewoon een beetje  vaart achter zetten', zegt de preses tegen De Telegraaf." Amen. Die Tweede Kamer zit ook maar niks te doen nu.
UPDATE: En het toneelstukje toneelt verder. Nu is Segers boos over lekken. O o o wat een gedoe.
UPDATE: Betrouwbaarste Man Van Nederland Mark Rutte zegt dat de kou uit de lucht is.

Applaus! Razendsnelle onderhandelaars formatie hebben reeds zaken 'afgetikt'

Landgenoten. Burgers. Buitenlui. Van Maastricht tot aan Den Helder en van Sluis tot aan Delfzijl. Overal weerklinkt een eensgezind joechei.

Social

De formatie duurt nu AL bijna 5 maanden en er is een in het journalistiek-politiek complex ondergedompelde koppenmaker bij de Telebelg die durft te schrijven dat er AL zaken zijn afgetikt. Het zou eens niet zo zijn zeg. Of het nou onkunde is, gebrek aan leiderschap of een rituele dans rond het Torentje: het gezanik met die onderhandeltypes komt echt iedereen de neus uit. Zelfs Rutte is er vandaag niet bij. Die ging nog liever op schoolreisje naar Litouwen dan nog een dag langer tegen die tronie van Pechtold aan te moeten kijken. Ondertussen gaat het inhoudelijke debat over lerarensalarissen maar door en wordt de aanstaande bestuurder van de NPO kritisch aan de tand gevoeld door zijn toekomstige personeel. Nee hoor jongens, onderhandel nog maar lekker een paar maandjes verder. Foto's van keihard onderhandelende onderhandelaars na de breek.

UPDATE: BEOOGD KABINET NU AL NIET MEER OP 1 COMMUNICATIELIJN

Social
Lees verder

Formatiewatch Flashback Filmpje. @APechtold (2012) wast @APechtold (2017) de oren

Alexander Pechtold bewees gisteren weer eens dat hij voorbij zijn politieke houdbaarheidsdatum is. Dat bewijzen wij vandaag aan de hand van videobewijs met daarin het bewijs van dat bewijs. 

Kereltje kwam gisteren uit de formatiegesprekken met de mededeling dat hij standpunten uit wil ruilen met de ChristenUnie om tot een regeerakkoord te komen. Gewoon wat principes inleveren voor het pluche want, zo zei Pechtold, je moet je niet blindstaren op principes. Pijnlijk voor Pechtold, want zijn partij heeft nauwelijks nog principes over. Orgaanroof en bejaardenverdelging, dat zijn zo'n beetje de laatste twee. Gekozen burgemeester, democratische vernieuwing, referenda: allemaal morsdood. Geofferd op het altaar van de bestuurlijk ambities van Zijne Pechtoldheid. Maar WAT zei de heer Pechtold in 2012 op hooghartige toon tegen Diederik Samsom (Greenpeace hebbe zijn ziel) toen vvd en PvdA principes uitruilden om samen Bruggen Slaan mogelijk te maken? Dit: "Je hebt als politicus toch ook principes op dit soort punten?" En ook: "De heer Samsom kan zeggen dat hij niets beloofd heeft voor de verkiezingen, maar hij had toch wel principes voor de verkiezingen?" Hij noemde de coalitie het 'kwartetkabinet' (ctrl-f maar in het transcript). "En iedere dag maar weer naar buiten met die pokerface!" Haha. Pot, ketel, Kereltje. Mogen we de heer Pechtold hieronder ter conclusie nog even met de neus door nog meer van zijn eigen woorden wrijven?

"Mensen begrijpen dat politici compromissen sluiten. Mensen begrijpen niet dat politici hun belangrijkste beloftes en principes niet nakomen. Dat gaat er bij mensen niet in en dat leidt tot cynisme en woede over de hele politiek. Van hernieuwd vertrouwen is tot nu toe dan ook nog zeker geen sprake." Om het in een uitruil met terminologie van de ChristenUnie te zeggen:  Amen, Lex. (En een h/t naar JanD)

FORMATIEWATCH. vvd belt RTL, RTL schrijft 'Formatie gaat weer beginnen'

We waren het al weer helemaal vergeten (de verkiezingen zijn al een miljoenmiljard jaar geleden), maar we wachten nog op een formatie. vvd, CDA, D66 en CU schijnen vanaf hun vakantie-adres nog volop over de miljardenverdeling van uw taxpoet te whatsappen en de formeerheren zijn kennelijk zeker genoeg van hun zaak om de lekkende perskraan weer wat verder open te kunnen draaien. "Informateur Gerrit Zalm heeft de eerste schets van de financiële plannen voor het nieuwe kabinet naar de onderhandelaars van de VVD, CDA, D66 en ChristenUnie gestuurd. Dit bevestigen ingewijden rond de formatie aan RTL Nieuws", schrijft RTL Unilever. Die laatste zin hebben ze verkeerd geschreven, wat ze eigenlijk bedoelen, is: Voormalig RTL-redacteur Kees Berghuis, thans de vvd perschef die bij Halbe Zijlstra al zijn idiote interviewquotes voorschrijft, belde met zijn opvolger bij RTL, Stephan Koole, die weer eerst de perschef van vvd's nummer 2, Edith Schippers was, en zei tegen hem: Joe, Steef, het ziet er stevig genoeg uit, zet maar online dat bericht." En aldus geschiedde. Schoolvoorbeeld strategisch lekken. Demense weer een zoethoudertje, RTL een nano-scoopje en de onderhandelaars weer een maand of wat extra tijd om over de euro's te bakkeleien. Bent u weer op de hoogte - maar je weet nog steeds niks.

Social

LOL! D66 vermoordt milieu met waterstofbusfail

Social

Even flashback naar 2014 toen Stientje van Veldhoven (D666) trots meldde dat Wilma Mansveld (PvdA) een miljoenmiljard euro soepsidie wilde dokken voor die waterstofbussen. En even flashback naar februari 2017 toen Stientje van Veldhoven met haar D666 Groningen kon koketteren met die geleverde waterstofbussen. SCHONER! GROENER! VOOROPLOPEN! DUURZAAMHEID! WERKGELEGENHEID! Maar dan even door naar het hier en nu. Die bussen kunnen dus alleen maar tanken in Rotterdam en Helmond en dat is natuurlijk niet bijzonder handig als ze voor Groningen zijn. Gedoe met vergunningen enzo (riep iemand bureaucratie?). Omdat die bussen de 500 kilometer retour naar Helmond niet kunnen maken zonder te tanken, gaan ze op een oplegger heen en weer. Wat weer superslecht is voor het milieu, als je een bus op een truck zet en een boel snelwegdiesel erdoor jaagt. Nu kunnen wij heel stoer roepen 'daar had wel even over nagedacht mogen worden', maar normaal gesproken geven wij geen zak om waterstofbussen: wij houden namelijk van dikke trucks die veel kabaal maken en dat is ook niet per se goed voor het milieu. In casu maken we graag een uitzondering. Daar had wel even over nagedacht mogen worden.

Gendergedram. En dan nu de realiteit

Om te compenseren voor de paar chronisch intoleranten die er nog zijn, wordt wel van de rest geëist om zich nóg inclusiever op te stellen. Dus ben je ineens weer een halve homofoob als je een homo een homo noemt, in plaats van een "LHBTQWERTYIKEA" of wat de regenboogregels ook dicteren nowadays. Fine. Whatever. Uiteindelijk interesseert het de meeste Nederlanders geen zak of ze als 'mijnheer', 'mevrouw', 'geachte buurtbewoner' of 'beste reiziger' worden geadresseerd, noch hoe ze geacht worden anderen te adresseren.  Maar we hebben maar 1 ingezonden brief in het Parool nodig om te constateren: het haalt niets uit & het lost niets op. Orwelliaanse briefhoofdenbureaucratie of perronluidsprekerjargon uit de ambtelijke maakbaarheidskokers jaagt hooguit gender-goedwillenden tegen je in harnas. En dat is het probleem: de weg naar de marxistische hel is geplaveid met goede genderbedoelingen & formatie bespelende D66 regenboogakkoorden. Als je consequent de verkeerde mensen blijft aanspreken op hun gewenste gedrag, verandert het geen zak danwel spleet aan de dagelijkse  straatrealiteit van islamiserend Dramsterdam.

Levensgevaarlijk commandoleed gelekt. Waar blijft PangPang Pechtold en de zwijgende politieke kaste?

Het is doodstil bij degenen die daadwerkelijk besluiten (of daartoe in internationale context gedwongen worden) over het uitzenden van Onze Jongens naar letterlijk levensgevaarlijke brandhaarden. Politiek Den Haag houdt hun ivoren kaken stijf op elkaar. Waar is Pang Pang Pechtold, die wel besmuikt kon lachen om het zoveelste tranentrekkende bericht over de beschamende en gevaarlijke tekorten van onze zwaardmacht, maar die nog geen foei over de lippen gelispeld krijgt nu commando's hun chain of command doorbreken en op camera tegenover RTL Nieuws getuigen over de gaten in hun broeken, exploderende geweerlopen en doodvallende veldradio's. En al zijn verziekte vakgenoten doen hetzelfde. MinDef Jeanine Hennis (vvd), voor wie geen leugen te grotesk is in de carrièrejacht op haar droombaan als MinBuZa (Formatiegoden, bewaar ons!), ontkent categorisch & keihard alles wat er naar buiten komt over onze krijgsmacht, het strategisch armoedige 'beggar's army' waarbinnen steeds meer personeel ontevreden en onveilig is. Daarbij kennen we haar reputatie op het gebied van klokkenluiders: vanuit haar Schoeversputje vuurt ze leugengranaten, verdachtmakingsmortieren en sniperspin op wie ze maar kan, waarbij haar onderknuppels naar het zich laat aanzien tot medeplichtigheid gedwongen worden: KCT-commandant Groen schreef in juni naar aanleiding van een brandbrief over de (letterlijk citaat) 'levensgevaarlijke situatie' waarin het Korps Commandotroepen zich bevindt dat hij de 'zorgpunten heel goed begrijpt', maar diezelfde Groen herkent zich een maand later ineens niet meer in het door commando's aan RTL geschetste beeld. Pang pang. Alweer een losse flodder. Hier klikken is het hele draadje van Siebe Sietsma lezen. Merde au bain marie door een rietje, jongens, zelfs in het land van de kaasvretende capitulatie-aapjes wordt er met rechtere rug gestreden dan in onze pacifistenpolder, dóór de leiders van de krijgsmacht, vóór het functioneren van de krijgsmacht: De formatiepartijen kopen samen wat tijd met sussende vragen. Trap er niet in. Papieren tijgers redden geen levens.

GSTV - FormatieWatchen met Tom en Thierry (En Greet, Buma, Pechtold en die olijke SGP-pipo)

Op de dag dat de democratie werd opgeblazen in Nederland - MinPres deelde snoepjes uit op Twitter - was er ook nog een kostelijk glasplaswas formatiedebatje in de Tweede Kamer, waarbij de geknielde burgert weer eens ouderwetsch in de bek werd gezeken door de monkelende trekpoppen des partijkartels, geholpen door Wim-Lex en zijn onderkoning Tjeenk Willink van het socialistische splinterpartijtje. Het is dat we nog de kolonels Greet & Thierry hebben, die moedig weerstand bieden tegen de baantjesverdelende elitemalloten en hun lobby-vrindjes, anders rest niets anders alsdan een staatsgreep. Kapotstuk, dit land.