Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend
282 topics
#brussel

Timmerfrans (PvdA) wil rijdend circus Brussel/Straatsburg behouden. PvdA is tegen

Frans Timmermans, die best wel een lul is, heeft voor verwarring gezorgd door zich publiekelijk tegen een PvdA-partijstandpunt te keren.

Zo, schakelden hele volksstammen gisteravond natuurlijk in voor het debat van de eeuw tussen Europese Commissie presidentskandidaten Manfred Weber en Frans Timmermans. Loeispannend allemaal, want ze waren het eigenlijk overal wel over eens, en dan vooral over dat de EU een rijdend circus tussen Straatsburg en Brussel moet blijven. Kost 200 miljoen per jaar, de enige meerwaarde is symbolisch, en die wordt eigenlijk alleen door Timmermans & Co. gevoeld.

Nou, we pakken blz. 21 van het Europese PvdA-verkiezingsprogramma er even bij. "Eén vergaderplek van het Europees Parlement. Het Europees Parlement kent nu twee vergaderplekken: Brussel en Straatsburg. De symbolische waarde, op grond waarvan in het verleden voor deze twee locaties is gekozen, weegt niet langer op tegen de inefficiëntie, het gebrek aan democratie doordat één land dit tegenhoudt, de druk op het milieu en de maatschappelijke vraagtekens die erbij worden gesteld." Nou, Frans, bedankt voor dit definitieve schisma in de sociaal-democratie! 

Lees verder

NL Europarlementariërs konden uitbreiding export-ww voorkomen, maar hadden geen zin

Weet u nog, die export-ww Polen die drie maanden lang 1200 euro mee krijgen terwijl ze bijkomen in Polen, waar het minimumloon slechts 400 euro is?

vvd-plaat en fuck de vvd, zeker als het om de EU draait, maar wel handig overzicht

Nou, op dat dossier voert minister Koolmees natuurlijk al maanden lang campagne, maar nu stemde het Europarlement zelfs voor de heragendering van een voorstel om deze drie maanden tot 6 maanden te verlengen. De kans is groot dat voorstel er nu wel doorheen komt. Nederlandse EP's hadden de heragendering tegen kunnen houden, maar ze hadden blijkbaar iets beters te doen. "Van de 26 Nederlandse Europarlementariërs kwamen er 11 stemmen in Straatsburg. De overige 15 parlementariërs waren niet aanwezig. Van PvdA, GroenLinks, SP en SGP was niemand aanwezig, van PVV, CDA en D66 waren niet alle parlementariërs present."

Als slechts vier Nederlandse EP'ers extra wél uit bed waren gekomen, had de heragendering waarschijnlijk niet doorgegaan, en waren WE straks niet nog eens 16 miljoen euro armer. 151 EP'ers stemden voor, en 148 tegen. "Waarom de politici er niet waren, is onduidelijk. RTL Z benaderde de partijen waarvan geen enkele parlementariër stemde, zij reageerden niet direct op een verzoek om commentaar." Sargentini onderstaand natuurlijk weer bijdehand, maar ze had de heragendering en daarméé de stemming tegen kunnen houden, maar laten we vooral geen verwijten maken.

Lees verder

D66 wil Europese FBI: 'Politiedienst die kan verhoren, huizen doorzoeken en arresteren'

best of both worlds

Zouden er soms Europese verkiezingen naderen?

Je weet het bij D66 nooit. Het ene moment willen ze dit, het andere moment willen ze dat en dan staan ze met z'n allen weer te dansen op het graf van weer een kroonjuweel, terwijl Hans van Mierlo zich twee meter lager maar weer eens omdraait. Maar ze willen momenteel dus een Europese FBI.

Zo'n interstatelijk speurneuzenbureau is natuurlijk hartstikke handig om de dankzij rubberbootmarine aan wal geraakte asielstroom te beteugelen, op te sporen en retour afzender te sturen. Hartstikke vóór dus - al lukt het Nederland niet eens de haven van Rotterdam vrij te houden van Mocro-runners die heen en weer pendelen vanuit Amsterdam om de Colombiaanse handelswaar naar de neusjes op de Snuifas te brengen. Dus ja, wat zou nou de bijdrage zijn van een overkoepelende Euro-organisatie?

Wat je bij 'permanente en intensieve politiesamenwerking' tussen de regeltjes door in ieder geval leest is dat het allemaal de schuld is van die enge nazii in Oost-Europa en vooral dat het de opmaat is naar méér. En dat is hartstikke eng, lees bij D66 maar eens over 'dwangbevoegdheden, ondervragingen, huiszoekingen of arrestaties'. Dat de Belgo-politie voor je deur staat omdat die dronken superkneus van een Juncker vindt dat er iets niet in de haak is en omdat hij zijn reet afveegt met je soevereiniteit.

Dat giftige Europese droombeeld van D66 kruipt steeds dieper je hol in, en dat terwijl ze in andere Europese landen op het gebied van pak 'm beet corruptie nog altijd langs de rand van het achterlijke scheren. Nou ja, dan maar hopen dat de Europese FBI net zo goed werkt als Frontex.

Lees verder

Grrrr. Pulsvissen definitief VERBOTEN

EU duwt honderden Nederlandse vissers overboord

Social

Onbegrijpelijk. Onvoorstelbaar. Onredelijk. De volstrekt duurzame brandstof besparende en schitterende Nederlandse klimaatuitvinding om opeet-visjes uit de zee te halen middels stroomstootjes ipv van sleepnetten is door de EU definitief VERBODEN. Vandaag was de laatste strohalm in het Europarlement, maar helaas, de motie haalde het niet. En daarmee is het einde oefening voor de visserij in Nederland. Want met ouderwetse boomkorren tussen de VVD66-windmolens slalommen, wordt het ook niet. Honderden vissersfamilies die hun hand mogen ophouden op de stoep van het UWV. RIP Urk. Merci Frankrijk! 

Timmerfrans geeft stemadvies bij Buitenhof

De politieke toekomst zat bij WNL vanmorgen. Het volgevreten kadaver van de morsdode sociaaldemocratie mag bij Buitenhof aan zijn eigen buffet aanschuiven.

HETE LUCHT ALERT

Blakend van narcistisch zelfvertrouwen is Frans Timmermans de brullende gasbrander onder zijn eigen euroblauwe heteluchtballon. De ene gratuite oneliner na het andere pijnlijke reepje proza tekent de electorale toernee van de vleesgeworden politieke penispomp, die vol ijdelze zelfzucht in het balgje blijft knijpen tot hij zichzelf kan pijpen - en dat ziet er net zo pijnlijk uit als het klinkt. Vandaag is Zijne Adelijke Autofellatio publieklijk te aanschouwen bij het altijd gewillig bukkende Buitenhof. Dus zuurstofkapjes op, we gaan gierend van het lachen aanhoren hoe Timmerfrans zichzelf en zijn persoonlijke Europese idealen gaat omzetten in meer, meer, meer stemmers op eurosceptische partijen. It's time!

Mini Kloosried! Frans Timmermans is geen Spitzenkandidat maar een pratende balzak

Even de Instagram-tekst van His Lulness ontleden

Frans: #TBT launching my campaign in my hometown of #Heerlen six months ago.
GS: Een enorm succes inderdaad, met dertien chagrijnige koempels, een kroegbaas, een lapjeskat en vijf verdwaalde toeristen op een terras, met in het midden op een kratje buikspek de hofnar die zijn door mensenvel ingepakte Limbovlaai in een veel te strak overhemdje heeft gepropt. Beetje de people's champ uithangen. Nee echt, een fabelachtige start van de campagne, Frans.

Frans: Now we have just six weeks to go until the European elections and #ItsTime to mobilise! I am convinced that there is a silent majority of Europeans who don’t want politics to be based on hatred, division and nationalism.
GS: ELKE. KEER. WEER. Deze gratuite moralistische buzzwords van Paus Timmermans. Dat continue opgeheven vingertje dat in ruil voor 30.000 euro per maand zwarte gaten in de lucht blijft priemen. Kap er goedverredoeme gewoon een keer mee man. "Een stille meerderheid van Europeanen die geen politiek wil op basis van haat, verdeeldheid en nationalisme." WIE WIL DAT DAN WEL? Behalve misschien margeknuppels als Kontrot Kusters en andere halfbakken nazii die door werkelijk niemand serieus worden genomen. Noem IEMAND die politiek op basis van haat en verdeeldheid wil. En wat is nou op haat gebaseerde politiek? Het aanstippen van ongebreidelde asielstroom, is dat dan politiek op basis van haat? En dan die ziekelijke neiging nationalisme er aan de haren bij te slepen. Nou jongens, er lopen her en der politici rond die van de vaderlandsliefde zijn, laten we gauw kijken of de concentratiekampen nog wel op slot zitten. 

Frans: I am convinced there is a young generation of Europeans who will come out to vote for the first time, who want a Europe that tackles climate change and prioritises their future and the future of the planet.
GS: Nee, want nobody gives a fuck om die Europese verkiezingen van je en mensen die al iets voor het klimaat willen stemmen niet op regenteske lullen als Frans Timmermans en co. Bovendien, die boodschap van de hoop over de toekomst van de planeet, je bent fucking Obama niet. Je bent een boer uit Heerlen en je baas is een alcoholistische loser die gasten haast in de fik zet. Het is lachwekkend en treurig tegelijk. Grote woorden ook wel: Europa dat het klimaatprobleem even uit de wereld helpt. Frans Timmermans die ervoor gaat zorgen dat ze in India stoppen met alles in de Ganges te mieteren. Nee dus, het is makkelijk scoren met opportunistische en goedkope praatjes, dat is wat het is.

Frans: I am convinced there are millions of women across Europe who will vote for a feminist Europe which defends their rights and rejects the regressive policies of parties on the right. #ItsTime to show our true colours ✊
GS: Die larmoyante 'ik ben helaas geen vrouw maar ik ben wel feminist'-crack. Die zoete woorden in de hoop vrouwen aan zijn kant te krijgen. Frans Timmermans is geen feminist. Frans Timmermans is een kerel en hij heeft een penis. Wij willen een VROUW als voorzitter van de Europese Commissie. Niet Frans Timmermans met zijn penis, maar een échte vrouw. Ondertussen schieten de moskeeën als paddestoelen uit de grond en 'islam is part of Europe's future'. Allemaal prima, maar zolang vrouwen steeds vaker door aparte ingangen naar binnen moeten en ze achter hun man moeten blijven lopen want anders klappen, kom dan niet aan met feministisch opportunisme. Frans Timmermans is geen feminist, Frans Timmermans is een laffe haas die gevangen zit in het doolhof van de paradox en hij kan de uitgang niet vinden. Spreek je maar eens uit, Timmermans, en ondertussen is hij wel zo iemand die, mocht hij kiezen, het vrouwentoilet bezeikt want genderinclusief ofzo. Nee nee, het is allemaal de schuld van de partijen op de rechterflank. Ach welja, dat zijn inderdaad de mensen die vrouwen genitaal verminken door bij de geboorte de clitoris eraf te sabelen. Frans Timmermans, putting de 'zak' in 'zak hooi' sinds 1961.

Vvd stemt voor meer soevereniteit naar Brussel

Persberichtje in de post, van de gristenbroeders van de SGP. De inhoud, spreekt gansch voor zich: we worden weer eens vernacheld in onze vaderlandse soevereiniteit. Schuld van de vvd.

Tijd voor een theefeestje!!1!

Eerste Kamer verwerpt initiatiefwet SGP

Van der Staaij: “Wel woorden, geen daden”
Persbericht - 9 april 2019

Wel mooie woorden, maar als het erop aankomt geen daden!” Zo reageert SGP’er Kees van der Staaij op de verwerping van zijn initiatiefwet in de Eerste Kamer om in de Grondwet een drempel te leggen voor de overdracht van Nederlandse bevoegdheden aan de EU. In 2015 nam de Tweede Kamer het initiatief-Van der Staaij aan. De Eerste Kamer liet het vandaag afweten.

De SGP vindt dat het minder makkelijk moet zijn om onze nationale bevoegdheden over te dragen aan ‘Brussel’. Dat kan door in de Grondwet te bepalen dat zo’n overdracht alleen plaats mag vinden als zowel in de Tweede Kamer als in de Eerste Kamer daarvoor een twee-derde meerderheid is. In meerdere Europese landen is dat al zo geregeld.

In de Tweede Kamer werd de initiatiefwet Van der Staaij aangenomen met de steun van VVD, PVV, CU, SP, 50+ en de Partij voor de Dieren. Dat gebeurde in 2015. Vandaag kwam de wet in stemming in de Eerste Kamer, maar die verwierp de wet. Alleen de fracties van SGP, CU, PVV, SP, Partij voor de Dieren  en 50+ stemden voor.

Van der Staaij vindt dit tekenend voor hoe het in Den Haag gaat over Europa. “Je ziet weer hoe om politieke redenen een streep door dit voorstel wordt gezet. De angst van partijen als CDA en VVD is dat Europa op slot gaat. Als het puntje bij paaltje komt, gaat Europa voor alles,” reageert Van der Staaij. “Het is goed als kiezers dat beseffen als ze op 23 meiweer kunnen kiezen voor het Europese Parlement.”

Lees verder

Europees Parlement besteedt 33 miljoen aan pro-EU campagne, kijkt af van Trump en Brexit

Fascinerend inkijkje in de PR-machine van de EU. Directeur Communicatie van het Europees Parlement Stephen Clarke in een interview over hoe hij z'n 33 miljoen inzet voor een hogere opkomst én pro-EU-campagne.

In 2014 nog uitbesteed aan reclame-bobo's, nu gewoon helemaal in-house, zoals dat heet. Resultaat: de campagne This time i'm voting, in Nederland onder de diep resonante noemer Deze keer stem ik. Het opkomstpercentage van EU-verkiezingen is vanaf de eerste keer in 1933 van ongeveer 62% alleen maar afgenomen, en staat nu op met 42,6% op het laagste punt ooit. En wij hebben zo'n vermoeden dat mocht de opkomst ditmaal toenemen, dit vooral is omdat men zin heeft om eens lekker op populistische anti-EU-partijen te stemmen.

Dat denkt Clarke eigenlijk ook, en doet er zijn voordeel mee: "We hebben gekeken naar succesvolle campagnes, die van Trump, ­Macron, Brexit: hoe werken die? Die zijn niet opgebouwd rond een partij, instituut of programma maar gebaseerd op een beweging. Met pakkende slogans: ‘Take back control’, ‘Make America great again’, ‘La République en Marche’."

Lees verder

WW-trein naar het Oosten niet te stoppen

Minister Koolmees was verbaasd, is verbaasd en blijft verbaasd. #verbazing

Social

Poolse seizoensarbeiders die om de zoveel tijd 3 maanden naar huis gaan en daar als koning leven van een Nederlands export-WW van 1200 euro per maand, terwijl het minimum loon daar 400 euro per maand is. #verbazing. Het UWV dat al jaren op de hoogte was van fraude, maar niets meer deed dan hun hoogste ambtenaar Fredje P. met een bingokaart vol bestuurslingo voor de leeuwen gooien, wat overigens wel heel leuk was. #verbazing.

En nu dit dus. In totaal betaalt Nederland jaarlijks zo'n 32 miljoen euro per jaar aan export-WW's naar Oost- en Zuid-Europa en de EU wil dat allemaal nog een stuk makkelijker maken. Welnu, de Kamer is tegen, het kabinet is tegen, de Gewone Nederlander is tegen. En raad eens? Maakt allemaal niet uit, want een meerderheid van lidstaten aan het ontvangende eind van de transferunie (inclusief fucking Frankrijk) is voor. Minister Koolmees kan wel op de noodrem trappen maar dat vindt hij "niet proportioneel". #verbazing. Nu al kapot benieuwd of de kiezer op 23 mei de noodrem wel proportioneel vindt.
UPDATE: Goed nieuws. Lidstaten stellen besluit uit.

EP vermoordt na internet ook zomertijd

Alles moet dood in Brussel

overheid doet niets

Zit u dan in 2021. De hele dag Teletekst kijken omdat het internet dood is en dan is het maart en wilt u net allerlei leuke illegale memes over zomertijd en wintertijd delen KOMT U ER ACHTER DAT ZE DAT IN BRUSSEL OOK AL KAPOT HEBBEN GEMAAKT. "Een meerderheid van het Europees Parlement wil dat er in 2021 een einde komt aan het halfjaarlijkse verzetten van de klok." En dan kijkt u op uw horloge en denkt u ha het is tijd voor mijn uitkering blijkt het dat een of andere Pool ermee vandoor is gegaan. Wanneer mag je eigenlijk stemmen voor dat Europees Parlement?

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken