Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend
85 topics
#brussel

Thierry Baudet droogt laffe D66'er KeesVee af

Hij is er niet altijd, bij de (veelal zinloze) debatten in het parlementaire praathuis. Maar bij het debat over de Europese Top van woensdag was Baudet er wel. En hij droogde de stampvoetende, jijbakkende D66'er Kees Verhoeven op amusante wijze af.

Thierry hield een bevlogen speech over hoe de ondemocratische Europese Unie ons voorheen democratische landje langzaam door een wetstrechter van federalisatie perst, en schetst daarbij een toekomstbeeld van betalen, betalen, betalen om dat illusionaire ideaal overeind te houden. D66 gelooft wél in dat ideaal, dus natuurlijk kwam Kees Verhoeven verhaal halen bij Baudet. Probleempje: de bedrijfspoedel van Pechtold is nogal allergisch voor Baudet. Dus dat werd stampvoeten, jij-bakken en de woorden van Baudet over Brexit verdraaien. De kapitein van de Renaissancevloot gaf geen krimp onder de populistische poeha van Pechtolds keffertje. Als ie zich op de belangrijkste onderwerpen op deze manier staande houdt, en in mooie betogen de pijnpunten benoemt en op de open zenuwen van D66 drukt, mag ie van ons best wat andere debatten skippen in die Tweede Slaapkamer, waar alle stellingen en posities op elke mierenneukende komma van iedere begrotingsbijlage toch al vooraf door iedereen en zijn partijkartel zijn ingenomen & afgehamerd. Terry weet nou eenmaal: hardlopers zijn doodlopers, een Renaissance is een spel van de lange adem.

Baudet over betalen, betalen, betalen en je muil houden

Daarom zijn debatten vaak zo zinloos. Alles is al vooraf bepaald.

Social
Lees verder

Judith Sargentini uitgekeken op baan bij IND, solliciteert als beveiliger ministerie BZ

Social

GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini is op zoek naar een nieuwe uitdaging. Nu alle Syriërs zich zonder hysterie thuisvoelen in Nederland, het land waar ze naar de bioscoop of het restaurant kunnen gaan zonder door een xenofobe rechtsstaat te worden lastiggevallen, wil Judith wel eens iets anders. Gelukkig is er op het ministerie van Buitenlandse Zaken nog genoeg te doen. Kijk maar wat Judith nou weer uit haar incontinente twittervingers heeft gekregen. Het lijkt misschien ontzettend populistisch om op basis van een enkele uitspraak in een krantenartikel op te roepen tot het ontslag van een ambtenaar. Maar dat is niet zo hoor. Als Judith Sargentini het zegt, dan is het namelijk geen populisme. Dan is het een nuchtere vaststelling op basis van de feiten. Dus hup minister Zijlstra. Neem mevrouw Sargentini alstublieft aan als pasjesuitdeler op uw ministerie. Misschien dat ze dan eindelijk haar bek houdt.

Juncker moet zich melden bij Luxemburgse rechter wegens vervalsing in aftapschandaal

brrraaaffff

Wij geloven er niets van hoor Jean-Claude. Het zal toch niet dat jij zomaar hebt gelogen over wat je wist van afluisterpraktijken door je geheime dienst? En het is toch helemaal onvoorstelbaar dat de gespreksverslagen waaruit blijkt dat je liegt zijn vervalst door je ambtenaren? Of als dat dan misschien toch gebeurd is, dan wist jij daar toch helemaal niets van af? Dat is toch allemaal onzin? Het past ook helemaal niet bij de inclusieve, transparante en democratische manier waarop je je voorzitterschap van de Europese Unie invult. Succes met al die vervelende vragen van rechters, journalisten en ander plebejisch gespuis. DIT HEB JE NIET VERDIEND JEAN-CLAUDE.

Ook hele inhoudelijke reactie verder

Social

LIVE: EUcharistieviering NPO olv ds Timmermans

Landgenooten. Het is vijf over twaalf. Schakelt allen uw Philips-breedbeeld in.  Want de Glorieuze Semi-Leider is met een metalen adelaar uit zijn Brusselse miljardenbunker nedergedaald om door zijn trouwe vazallen van de NPO bevraagd te worden over de islamitische aanvallen op synagoges in Zweden, de Kristallnacht in Amsterdam op een koosjer restaurant, de D66-orgaanfarms in Noord-Libië, de moord op Kerstverlichting ("seizoensverlichting") door belastingontduiker IKEA, en de tsunamisering van betonblokken in Het Avondland. Intunen op Germania1. Niet kijken = strafkamp. Uw tv weet waar uw huis woont. Voorwaartsch!

Update: "Binnen 10 jaar Verenigde Satan van Europa."

Social

Democratisch Brexit is Brusselse coup geworden

Er is een soort van Brexit-akkoord. Maar wel een akkoord dat rijmt op wurgmoord. En Theresa May tekent keurig bij het kruisje.

De hele Brexit begint steeds meer te lijken op hoe de Trojka, onder leiding van parlementaire wegloper Jeroen Dijsselbloem, een coup pleegde in Griekenland. Brussel stelt de eisen & de dictaten op en vult de bijbehorende bedragen in, en pas op het moment dat het Britse slachtoffer aan de scheidingszijde van het verhaal daarvoor tekent, noemen ze het een akkoord. May werd speciaal ingevlogen om die krabbel te zetten en Engeland heeft daarmee de kop in de strop gestoken, vannacht cq vanmorgen vroeg. Met dit akkoord, dat het VK 39 miljard pond kost, lijkt het er vooral op dat de Britten alles kwijtraken wat lucratief voor ze was (zoals dat EU agentschap voor medicijnonderzoek), maar wel overal voor moeten blijven betalen - terwijl ze geen enkele inspraak meer hebben. Daarmee wordt de schijn gewekt alsof Brexit stemmende Britten hun soevereiniteit terug krijgen, terwijl die op aflossing gekocht wordt en Brussel nog steeds heel veel regels bepaalt in & over het Verenigd Koninkrijk. En dan is dit enkel nog maar het wurgcontract waarmee de échte onderhandelingen kunnen worden ingeleid. De enige poen die het Britse koninkrijk nog uit Brussel wegpakt, is het MEP-pensioen van Nigel Farage. 

En zo krijgen de ongekozen overlords dus wederom hun zin: Brexit moet zo nasty mogelijk verlopen, het moet vies en goor en smerig. Daarbij geeft de EU, actief bijgestaan door een overmacht aan eurofiele MSM, alle schuld aan de domme boer & plebserige kutburger die vóór Brexit stemden, om op die manier aan elk ander twijfelland de waarschuwing af te geven dat op het scheiden van het Europese Ideaal een soort politieke doodstraf staat. Driekwart eeuw na de Battle of Britain wordt Engeland alsnog onderworpen vanuit het Europese vasteland, nota bene door een klein, chronisch dronken en wederom nepduits dictatortje. Hoewel, die Godwin gaat maar gedeeltelijk op want er is een significant verschil: in tegenstelling tot Juncker the Druncker, werd Adolf Hitler ooit wél democratisch gekozen...

HANG THE DJ HANG THE DJ HANG THE DH

Social

Tot welke EU-tribe behoort u?

Puntjes scoren in meningenland gaat zo: je duwt je bril wat hoger op de neusbrug en begint met roepen dat iedereen het al jaren niet snapt. "De tegenstelling tussen links en rechts is verouderd" of "we moeten kijken vanuit het perspectief van xyz in plaats van vanuit het dominante model" en het liefst zo hard mogelijk ingaan tegen de collegae. Er is jaren gezeurd over de tegenstelling tussen de populisten en de gevestigde partijen, dus nu wordt het mode om juist te zeggen dat die verdeling ook weer gekunsteld, onrealistisch en artificieel is. Zegt althans Chatham House, het Clingendael van Engeland - daar hebben ze bedacht dat de Europese kiezers te verdelen zijn in zes "tribes", gerangschikt op enthousiasme voor de EU. Je hebt kennelijk Tevreden, Twijfelende, Tegenstaande, Federaliserende, Bezuinigingsrebellerende en last but not least Gefrustreerde Europeanen. Het zal u niet verbazen dat de kleinste stam van de federaliserende Europeanen vol elitaire tatta's zit die burgers haten en dat de gefrustreerde Europeanen vooral wit en boos zijn want achterblijvend in een geglobaliseerde wereld. Goed, leuk kwisje om eens te doen op zaterdagmiddag. Hele rapport en kwis hierrrrrrrrrr. Post maar in de comments wat eruit komt. Waar de geïmporteerde en geheel eigenstandig gesegregeerde Mohammedaanse stammen in het verhaal passen of de verschillende takka toekoe-stammen van dobbernegers is een raadsel, maar je kan natuurlijk niet alles hebben in zo'n rapport.

Juncker: "Europe heeft immigratie nodig, is verloren zonder legale routes"

Social

Ome Junckie mocht weer eens z'n obligate verbazing uitspreken en de door de EU ontstane slavenmarkt te Libië in de meest krachtige bewoordingen te veroordelen. En zoals dat bij eurocraten gaat is er maar 1 oplossing voor een crisis die de EU veroorzaakt heeft: lidstaten zouden meer moeten luisteren naar de EU. "Ik geloof dat als we geen legale manieren aanbieden om naar Europa te emigreren, en binnen Europa te immigreren, we verloren zullen zijn. Als zij die komen - doorgaans de armen en behoeftigen - het huis van Europa niet langer via de voordeur kunnen betreden, zullen ze dit door door de ramen blijven doen. We moeten legalen manieren aanbieden om naar Europa te komen, en de Commissie heeft al meerdere suggesties gedaan." Wat is dat toch altijd? Afrikaanse immigratie als een onafwendbaar natuurgeweld zien en dat onstuitbare geloof dat de Europa ten onder gaat zonder geïmporteerde laaggeschoolde arbeid? Er zijn miljoenen werkloze Grieken, Spanjaarden en Italianen, haal hen lekker naar West-Europa. En het god-complex laat zich bij Juncker nooit langer dan een kwartier onderdrukken, want over de Commissies suggesties zegt hij: "Nu is het aan de lidstaten dit pad van wijsheid te volgen."
Okee Junck, neem er nog een.

Social

Reaguurders @NOS niet blij met nieuwe buren

Social

Geen idee wat de @NOS bezielde om 's nachts om half drie dit bericht over 1750 nieuwe normale Nederlanders naar buiten te brengen. En wie de beeldredacteur van dienst was, die het plaatje van die ontredderde vrouwen en in lompen gehulde kinderen erbij zocht (oh nee wacht) weten we ook niet. Maar de reacties van het keurige NOS-publiek zijn een feest om te lezen. Klik link om ook mee te praten & alhieronder alvast wat reacties om over na te denken. 

lol

gaat lekker, gelauff

welja

zozo

Migratiestroom opgelost. EU zet kippen in

Wat was er eerder? De kip of de overzetdienst van Artsen Zonder Grenzen?

Hoe dan ook weer een fijn staaltje nepnieuws op de voorpagina van de Volkskrant. Want deze haan houdt Abdullah Bah helemaal niet in Senegal. Controles en immigratieregels doen dat wel. "Drie jaar is Bah onderweg geweest om eerst vanuit Mali en later bij een tweede poging vanuit Mauritanië te worden teruggestuurd." Maar wat doet die haan dan? Die is onderdeel van een geweldig Timmerfransproject om Afrikanen in Afrika te houden, blijkt uit een lezenswaardig artikel over waar de Europese Unie 3,2 miljard eurootjes van uw belastinggeld naartoe brengt. Zo zijn er opleidingsbeurzen (opkomst: "mager" dixit de krant van Stigmatiserend Nederland) en is er een kippenproject. Allemaal om te voorkomen dat iedere jongeman in Afrika een dobberneger wordt. Resultaat? "Marise Habib van IOM erkent dat Europa met het Trust Fund achter de feiten aanloopt." Kiplekker nieuws Marise. Dat komt vast helemaal goed.

Oud-minister Jo Ritzen (PvdA): 'Geen kansloze immigranten meer en flikker Grieken uit de euro'

yo yo jo

Wat nou Paars? Oud-minister Jo Ritzen is zo rood als de neten. En dan bedoelen wij niet de bloedrode banier van het socialisme, maar de felrode kleur van het pilletje dat wij inmiddels zo goed kennen. 

Kijkt u maar eens even wat een dot Euro-realisme Ome Jo op de nietsvermoedende Trouw-interviewer afvuurt. "Ook over migratie heeft u uitgesproken ideeën. U pleit voor een Canadees model, een puntensysteem waarmee vooral hoogopgeleiden naar Europa kunnen komen. Discrimineert zo'n systeem niet de laaggeschoolde immigranten? "Dat zijn degenen bij wie de integratie het moeizaamst verloopt. De neiging bestaat om die situatie te laten voortduren, tot in een volgende generatie. Een laaggeschoolde spreekt vaak de taal niet en eindigt daardoor ook met het meest laaggeschoolde werk dat je kunt bedenken, echt het vieze vuile werk."" Zit geen woord Arabisch bij. Ritzen legt ook nog even uit dat we keihard zijn genept door alle Geen Cent Naar de Grieken Roepers en dat we die schulden beter kunnen kwijtschelden en alle sjoemelende boevenlanden hoppa hoppa op de trein naar hun eigen fopmunt moeten zetten. Daarnaast moet het makkelijker worden om aan delen van het EU-beleid niet mee te doen. Puik plan, Jo.

Junckerpoll

Met welk EU-beleid moet Nederland volgens u stoppen?


Poll is Verlopen.

Junckerpoll

Met welk EU-beleid moet Nederland volgens u stoppen?