Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend
56 topics
#brussel

We're fucked. Mark Rutte gaat 100% voor Brussel

Dun laagje chroom...

Mark Rutte begint aan zijn derde en laatste termijn als MinPres en kan eindelijk zichzelf zijn: een D66-eurofiel met carrière-ambities in Brussel. En hij gaat er voor de volle 100% voor, samen met Mutti Merkel en Neefje Macron.

De Europese Unie heeft een nieuwe tactiek: macht uitbreiden door de suggestie te wekken dat de leiders van de lidstaten dat zelf willen. Macron, Merkel en onze eigen MinPres lijken aan het roer te staan van die beweging  - en ze hebben haast. Er komt een EU "toppenparade" aan waarin in hoog tempo meer macht aan de EU moet worden gegeven. Rutte verkoopt het alsof het allemaal om de interne markt gaat, maar in de schaduw daarvan worden dan vervolgens natuurlijk volgens de geslepen salamitactiek van Timmerfrans allerlei instituties opgericht (zoals een EU-leger, een EU-Openbaar Ministerie en een EU-belasting met een EU-MinFin) waar we nooit meer vanaf komen, want eenmaal ingeleverde macht en soevereiniteit komen nooit meer terug naar eigen land.

Vergeet hierbij niet wat voor geoliede marketingmachine de vvd is. Sla het Bijbeltje van Ybeltje er maar op na, of nog makkelijker: het AD van vandaag. Er ontstond ophef over de onervaren en ondiplomatieke hork Halbe Zijlstra als nieuwe MinBuZa, en prompt verschijnt er een van a tot z door Kees Berghuis gedicteerd mooiweerverhaal over Zijlstra's New York Times-abonnement in de Nijenhuisbode, geschreven door Jan "Martelhoax" Hoedeman en opgeleukt met een cartoon van Halbe als Hulk.  Ze krijgen het verkocht, willen we maar zeggen, zeker zolang de oudmediale MSM kritiekloos aan hun zijde staan. Kijk ook maar naar het NOS-item van hedenavond. Omdat Le Pen en AfD niet gewonnen hebben, en Merkel en Macron wel (lees: niet verloren hebben), kan de EU weer vol gas, vertelt Androchien aan het volk:

Right. Het verzet van de Visegrad-landen, de rechtsconservatieve winst in Oostenrijk afgelopen weekend en de hoog peilende combi Greet/Terry in eigen land wordt voor het gemak even genegeerd, evenals de wankelbanken in Italië, de grafzooi in Griekenland, de politieke maffiamoord op een kritische blogger in Malta en de Mexican Stand-Off tussen Catalonië en Madrid. En dat is precies waarom Mark, Mutti en hun Franse neefje zo'n haast hebben: de banken (en dus de euro) kunnen zomaar vallen, de Vise-Geert-mentaliteit kan zomaar de grootste worden de volgende verkiezingsronde en Merkel noch Mark gaan nog een nieuwe termijn winnen bij de volgende verkiezingen. Het is double or quits voor de Europese Unie en die high stakes game wordt verkocht aan de massa onder de opbeurende metafoor van "nieuwe wind in de Brusselse zeilen", zoals Juncker het zei.

Voor onze vvd-premier zelf zit er ook wat in. Als hij het twee jaar volhoudt met zijn Rariteitenkabinet Rutte III, kan hij in het najaar van 2019 Juncker of Tusk aflossen als ongekozen opperhoofd - een positie waar hij met zijn enthousiasme voor de 'toppenparade' openlijk op voorsorteert. Tegen die tijd is ie half in de vijftig, ongetwijfeld nog steeds vrijgezel, en tevens een van de machtigste mannen van Europa de EU. Om zover te komen moet hij alleen nog ff een klein polderlandje aan de Noordzeekust in de democratische opheffingsuitverkoop doen, maar hij heeft met het bij elkaar gelogen lege inlegvelletje al aan zijn Brusselse collega-Quislings laten zien dat hij daartoe onvoorwaardelijk bereid is.

De een noemt dat de wind in de zeilen hebben. De ander ziet een invasievloot in hoog tempo dichterbij komen.

Lees verder

Timmerfrans misbruikt islamterreur om EU-mandaat op te rekken (zonder islam te noemen)

Als die dikke plofkop een keer klapt, wordt het trouwens ook een behoorlijk bloedbad in Brussel

Nou is dat ff fucking schappelijk van Timmerfrans. Hij gaat ons allemaal geld geven van ons eigen geld, om Merkel-Lego en bloembakken te kopen om op elke drukke straathoek te zetten tegen terreur.  

Jawel, na jaren van ambtelijke inertia heeft Timmerfrans eindelijk een plan in elkaar geknutseld tegen terreur. Want daar vroegen De Europeanen om, volgen Frans. En wat voor plan. Het is een beangstigende combinatie van symptoombestrijding (namelijk islamitische terreur) zonder de bron aan te pakken (namelijk de radicale islam), waarbij hij zijn eigen EU meer macht en middelen toekent om een "Europese inlichtingeneenheid" op te zetten en "namens de lidstaten te gaan onderhandelen met Noord-Afrika en het Midden-Oosten" over de uitruil van informatie. En dat staat allemaal in een plan gegoten waar het woord 'islam' natuurlijk NUL keer in voorkomt. Wel krijgen 'de lidstaten' in 2018 van Timmerfrans 100 miljoen eypo uit eigen ruif voor "Urban Innovative Actions". Lees: bloembakken, betonblokken en verzinkbare paaltjes. En misschien wat camera's zodat we achteraf goed kunnen zien hoe het bloedbad verliep - als niemand tenminste vergeet om ze aan te zetten. Daarnaast moet bommen maken moeilijker worden gemaakt door terroristen geen ammoniak of badzout meer te laten kopen (of zoiets). Het is dus weer allemaal symptoombestrijding terwijl de Timmerfrans Ferries lekker wortel & tak van probleem uitroeien blijven importeren vanuit Middenoostië om de ondergrondse schimmelsporen in de Europese samenleving lekker door te laten woekeren. Althans, in de landen die hun grenzen niet op slot houden voor islamitische influx. Hee Frans. Vertel de mensen in Europa nog eens hoe jij een paar jaar geleden nog op je blote knieën naar Riyaad wilde vliegen om SORRYSORRYSORRY te zeggen tegen de Saudi's voor een koddige anti-islam sticker van de PVV. Na de breek trouwens voor de tragische grinnik nog een twittersearch op huishashtag #SecurityUnion, waaraan je kunt zien dat het plan echt enorm leeft bij mensen buiten de Brusselse bureaucratenbubbel. Lol.

Lees verder

Coalitie bukt voor eurofiel D66: Nederland doet TOCH mee aan Europees OM

Social

Weet u nog? Dat Europese Openbaar Ministerie? Waar Nederland niet aan mee zou doen omdat de Tweede Kamer bang was dat deze Europese instelling zich als een Europese instelling zou gaan gedragen en steeds meer bevoegdheden naar zich toe ging trekken? Nou. U mag nul keer raden. Nederland gaat toch meedoen aan het Europese Openbaar Ministerie en dat Europese Openbaar Ministerie is alvast begonnen om meer bevoegdheden naar zich toe te trekken. "'Wij willen lid worden van het EU-OM zoals dat nu is', lichtte premier Rutte vorige week toe in de Kamer. Hij beloofde waakzaam te zijn dat het Europese OM zich niet sluipenderwijs nieuwe taken toeëigent." HAHAHA. Mark 'inlegvelletje' Rutte die waakzaam in de gaten gaat houden of een Europese instelling zich niet sluipenderwijs nieuwe taken toeëigent. HAHAHA.

LOL-detail: Freudiaanse verschrijving in het regeerakkoord. Het kabinet schrijft dat Nederland alleen meedoet als dat afbreuk doet aan het opportuniteitsbeginsel van het Nederlandse OM. Daar had waarschijnlijk 'geen afbreuk' moeten staan. Maar wellicht kreeg de dienstdoende tekstschrijver zo'n pro-Europees leugentje niet uit zijn pen.

fopbelofte

De euro overeind houden kost u 101 miljard euro (en die taxpoet komt nooit meer terug)

Weet je nog dat we in 2011 die 5 miljard aan de Grieken  "leenden" die we volgens MinFin De Jager terug zouden krijgen, mét rente? Die lening is opgelopen naar 101 miljard euro, zit ook in Spanje, Italië en Portugal, en we krijgen geen cent terug.

Best raar dat het CDA dit filmpje, waar bovenstaand fragment uit geknipt is, nooit offline heeft gehaald. Want in dat filmpje met CDA-logo praat CDA-minister Jan Kees de Jager in een CDA-plopkap de gigantische CDA-leugen dat we elke cent terugkrijgen, mét rente. Zes jaar en één monetair dictatoriale Jeroen Dijsselpoen later is die 5 miljard opgelopen naar 101 miljard, door DNB verdeeld over heel Zuid-Europa. Alleen al in Italië staan we voor 1500 euro per Nederlander onder water. Dan volgt nu een hyperlink naar FTM onder de waarheid die we al jaren horen en lezen en kennen en weten: "Uiteindelijk betalen de Nederlandse en Duitse belastingbetaler de rekening voor de financiering van Zuid-Europese overheden." En dat geld komt nooooooit meer terug (laat staan met rente). Eerste EU Vice-Kolonel Timmerfranco verklaarde woensdag dat proportioneel geweld tegen burgers die van hun democratische vrijheid gebruik willen maken "noodzakelijk" is om de orde in de EU te bewaren. Vraagje. Wanneer mag de Nederlandse belastingbetaler proportioneel geweld tegen Brussel gaan gebruiken om de monetaire molensteen die de euro is van ons af te werpen, ons eigen bankroet af te wenden en het waanzinnige wanbestuur uit haar ivoren torens te flikkeren?

Update. Wie zal dat betalen? Ja jullie natuurlijk

Social
Lees verder

Generaal Timmerfranco over Catalonië: 'Proportioneel geweld noodzakelijk'

Hee Catalanen die graag onafhankelijk willen worden en denken dat de EU ze daarbij gaat helpen. Dit is Frans Timmerfrans. Dat is Limburgs voor dat jullie de sjaak zijn. Frans de Brusselse bureaucraat kiest vandaag ondubbelzinnig de kant van de omaatjesrammende Guardia Civil. Want geweld is dan misschien wel fout maar dat referendum was ook heel stom hoor. Komt ie (vanaf 2m56s in onderstaand filmpje): "However, it is of course a duty for any government to uphold the rule of law and this sometimes does require the proportionate use of force." Alsof je als iemand een grensrechter doodtrapt gaat zeggen dat grensrechters soms ook heel erg oneerlijk vlaggen. Bij 900 gewonden nog over proportioneel geweld spreken. Only in Brussels. Waar burgers en verkiezingen hinderen zijn, in plaats van de basis van de democratie.

HELE TOESPRAAK

'Proportioneel geweld'

Social

Kolonel Verhofstadt toept over

Social

Ierse terroristenpartij legt het even uit

Social

Hee als de politieke tak van een terreurbeweging je moet uitleggen hoe mensenrechten werken...

Videos. Farage en Catalonië vs Koning van Hispanje

Nou jommes, de kaarten zijn weer geschud. De koning van Hispanje hield gister een speech waar hij geen woord zei over het buitensporige politiegeweld, maar wel sprak van een "inadmissable disloyalty towards the powers of the State" aan Catalaanse zijde. Niet heel lang daarna meldde de Catalaanse president met twee middelvingers in de lucht dat zijn lapje grond "binnen enkele dagen" de onafhankelijkheid uit zou roepen. Als voorproefje neemt de Catalaanse afdeling van de Spaanse staatszender TVE in ieder geval al afstand van de volstrekt eenzijdige berichtgeving en doen zij in een open brief hun beklag over censuur en verdraaiing. En ja, we hadden er vergif op ingenomen terwijl we er onze klok erop gelijk zetten, want naTUURLIJK zou Farage zich hier tegenaan gaan bemoeien. En even hè, want hoe zit het nou met die EU-politiemacht waar hij het over had, de European Gendarmerie Force (wiki). Bestaan doet-ie sowieso, en uiteraard is braafste jongetje Nederland weer founding member. "The European Gendarmerie Force (EUROGENDFOR) is a Multinational Police Force, born to participate to the stabilization of crisis and conflict areas outside the European Union, where it contributes to the protection of the population, the upgrade of Human Rights, and the reestablishment of the Rule of Law." Vraagje hè. Stel, Catalonië verklaart zich onafhankelijk en plaatst zichzelf daarmee dus, in weerwil van de Spaanse grondwet, vervolgens buiten de EU. Mag EUGENDFOR daar dan ingezet worden om the rule of law te herstellen? Ondertussen worden Spaanse "bezettende" agenten uit hun hotels en Catalonië gemieterd, want de menigte mot ze niet. 

Social
Social
Social

Gelekt! EU Vice-president deelt Catalaanse complottheorie in interne mail aan Europarlement

Gelekt aan GS! Interne mail van EU vice-president Ramón Luis Valcárcel Siso. Kent niemand, maar da's de Spaanse Timmerfranco die roeptwitterde dat het Catalaanse referendum 'een coup tegen de EU' is. In een mail aan het Europarlement gaat ie full retard.

900 gewonden bij een referendum. Juncker, Timmerfrans, Tusk: doodstil. Maar niet Ramón Luis. Die was kneiterstrijdbaar. Dat referendum, dat is allemaal de schuld van de Russen. Trollenwerk. Fake News uit de Wikileakswinkel. Gepleegd door Catalaanse "supremacisten" die Spanje omver willen werpen, zoals de Russen met Oekraïne deden. Geinig verhaal, als je van het hele Europese handpoppenparlement eist om "het grote plaatje te zien", en dan vervolgens zelf de fake news complottheorie rondmailt dat "ingewikkelde feiten niet zo lekker verkopen als de foto's waar de Catalaanse afscheidingsstrijders hard voor gewerkt hebben om te bemachtigen, door hun eigen mensen tegen de politie aan te gooien in een poging om hun illegale, ondemocratische acties te verhullen." Whoa, rustig daar, paëllapropagandist. Behalve "onze" Nederlandse Staatsomroep misschien, is er helemaal niemand die burgers tegen agenten zag in Catalonië. Iedereen zag agenten tegen burgers. En Vrouwen. Oudjes. Gewonden. Honden. We zagen het allemaal. Behalve in Brussel Bubbel. Daar kijken ze de andere kant op. Letterlijk, want ze wijzen zelfs naar Moskou als het toch echt Madrid is dat de marsorders uitdeelt. Hier een bewijspica van de hele mail. Platte tekst in de lees verder. Inclusief wtf bonusfilmpje.

Lees verder

DAAR GAAN DE CATALAANSE STEMMEN

Social

20:00 UUR! De stemlokalen sluiten. De stemmen in veiligheid brengen is nog een hels spelletje Capture the Flag. Deelnemers aan de democratische hordenloop moeten een heleboel demofobe obstakels vermijden. Het begon al binnen, met dubbele stemmen door Madrileense sabotage. Buiten is het parcours van de Europese Waardenwedlop nog veel gevaarlijker, want daar komen ze onder andere langs de levensgevaarlijke Livestromannen, die met aalgladde Poetinpoep staan te smijten. Ze moeten de Retoriek van Rutte ontwijken, die links en rechts mensen feliciteert met sportresultaten en heilige feestdagen, maar zodra je stopt om naar hem te luisteren ben je verloren en zal hij met zijn zoetgevooisde leugens de Catalaanse democratenvloot op de klippen laten lopen, gelijk een zeemeermin die koopvaarders laat vergaan. Als ze een geitenpaadje langs die verraderlijke woordenzee hebben gevonden, moet het Talige Talud van Timmerfrans worden bedwongen, een technocratische zeephelling waarop de passanten met keihard bureaucratisch boegeroep in alle talen van de EU worden besmeurd en belasterd. Ze moeten ook de verleidingen van Junckers Happy Hour weerstaan, een open bar waar geprobeerd wordt om de Catalanen met drank, gladde praatjes en ongewenste intimiteiten naar binnen te lokken - om vervolgens nooit meer te worden vrijgelaten. Als ze daar veilig langs geslopen zijn, moeten ze tenslotte de Molenwiek van Merkel van Merkel nog ontwijken, die zwaaiend met haar lange armen probeert om de drang naar zelfbeschikking van de Catalanen omver te kegelen, omdat er nou eenmaal maar één Europees Volk, één Europees Rijk en één Europese.... Bondskanselier kan zijn. Ren, Catalanen, ren!

Social

UPDATE: SPAANSE PREMIER RAJOY DANKT EU VOOR STEUN

Social

Rajoy noemt het referendum een 'aanval op de Spaanse democratie', zegt dat Spaanse politie deed wat het moest doen, hij dankt de EU en de internationale gemeenschap voor hun steun (raar, wij zagen alleen een paar boze politici tégen Rajoy twitteren terwijl de EU zijn muil hield - red.) en hij zal zelf niet opstappen. Groetjes en buenos noches.

Russells Teapot - Politiegeweld Catalonië is precedent voor rest van EU

Reaguurderstopic! Russells Teapot tikte hier vaker inzendingen, en schrijft zelf op Saltmines.nl. Daar komt dit Catalanen-artikel vandaan. Knip, plak met permissie want de vraag is terecht: Is dit waar het heen gaat? Kom er maar in, Theepot (en Pieter):

Social

Voor wie het nieuws uit Catalonië vandaag volgt, nee, u bent niet in een wormgat terecht gekomen vannacht waardoor u enkele decennia bent teruggereisd in de tijd. Het Spanje dat u ziet wordt niet geleid door Francisco Franco. Check de datum op uw PC. Het is écht zondag 1 oktober 2017 vandaag en de beelden die ziet komen uit de EU-lidstaat Spanje.

Er vindt namelijk een referendum plaats, waarin de bevolking van Catalonië op democratische wijze mag besluiten hoe ze invulling wil geven aan haar recht op zelfbeschikking. Maar wat blijkt? EU-land Spanje blijkt een aantal decennia beschaving achter te lopen op de rest van Europa en gaat helemaal Midden-Oosten op een democratisch referendum (wat een belediging voor het Midden Oosten is; Irak liet stemmende Koerden tenminste nog met rust afgelopen maandag).

Burgers die willen stemmen worden verrot geslagen. Met rubberen kogels beschoten. Op brancards moeten ze worden afgevoerd. Stemlokalen worden aangevallen en stembussen worden in beslag genomen om vernietigd te worden. Het is lang geleden dat de fundamentele grondrechten van een volk in West Europa op deze wijze werden geschonden.

En de EU, die ons 60 jaar vrede zou hebben gebracht, wat doen de hoge heren nu op zulke flagrante wijze het recht op zelfbeschikking van een compleet volk met voeten wordt getreden in een EU-lidstaat? Wat doet EU-zonnekoning Jean-Claude Juncker?

Hij zwijgt.

Drogredenen waarmee het geweld wordt goedgepraat
“Ja maar,” zullen EU-juichaapjes en Spaanse democratiehaters nu eenstemmig schreeuwen, “natuurlijk zwijgt Juncker! Dat referendum is tenslotte illegaal verklaard door het Spaanse Constitutionele Hof! Dus dit mag allemaal!” Dit is, uiteraard, hetzelfde argument dat ook Frans Timmermans gebruikte om het Spaanse politiegeweld goed te praten.

Zoals ik vorige week op deze site betoogde is dit een lachwekkend onzinargument. De autoriteit van een grondwet geldt alleen voor de burgers van dat land. Maar de vraag die de Catalanen gesteld wordt is: “willen wij nog burgers zijn van dit land?” Daarmee is de autoriteit van de Spaanse Grondwet dus ook een onderwerp van discussie geworden. Dan kun je dus niet “ja maar de Grondwet!” gebruiken als argument om aan te tonen dat het referendum niet mag, want dat argument rust op de aanname dat de Grondwet het laatste woord zou moeten hebben, wat dus juist een onderwerp van discussie is hier. Logisch dus dat dat bezwaar de Catalanen geen moer kan schelen. Het debat zou in plaats daarvan gefocust moeten zijn op het recht op zelfbeschikking van de Catalaanse bevolking.

(Artikel gaat verder onder foto/na de lees verder)

EU (links) versus Gewone Europeanen (zittend)

Lees verder

Hee! Poppetje uit Brussel spreekt zich eindelijk uit over #CatalanReferendum (maar wel tegen de EU)

Social

Hee kijk. Niet iedereen in Brussel pullt een timmerfransje en houdt zijn hypocriete muil over de Spaanse politie-armada die de Catalaanse democratie-poging uit het water kanonneert. Vlaamse Europarlementariër Bart Demesmaeker (NV-A) is in Barcelona en doet verslag in zijn timeline. Hierboven heeft de Belg (wiens conservatief-liberale partij zich ooit bijna bij Verhofstadts ALDE aansloot) een boodschap voor Juncker en Timmermans: shame on you. En terecht, want terwijl brandweermannen de Catalanen proberen te beschermen tegen politiemensen, is en blijft het oorverdovend doodstil in de ivoren torens van Brussel. En ook de premier van Spanje zwijgt. Het morele failliet van de Europese Unie: Maandenlang moeten we op de Staatsjournaals horen hoe de ongekozen Timmerfrans tekeer gaat tegen Polen en Hongarije, die zogenaamd de democratische waarden van de EU zouden ondermijnen omdat ze zichzelf tegen migratietoerisme en de islam willen beschermen. Maar op het moment dat de Spaanse politie stembussen komt sluiten stelen en daarbij vrouwen en kinderen neerknuppelt, wordt er door iedereen en z'n eurofiele polyglot in alle talen gezwegen. Geen idee hoe je rock bottom in het Spaans (of Catalaans) vertaalt, maar dat is waar de EU zich nu bevindt: op het absolute morele nulpunt. Omdat het zwijgen maar één ding kan betekenen: instemming met het harde politie-ingrijpen van een EU-gezinde regering. Bah, bah, etcetera.
UPDATE: Twitter livestream HIERRR.
UPDATE: Meer dan 300 gewonden al (bron: NOS)
UPDATE: Spaanse Vice-Premier zegt: Schuld van de Catalanen.

Social

[Sarcasmemodus] Handig zo'n digitaal sleepnet!

De Spaanse regering haalt Catalaanse verkiezingswebsites 1 voor 1 uit de lucht. Die sites hebben servers waarop stemsoftware draait. De IP-adressen waarop het draait worden 1 voor 1 geblokkeerd. Een tipgever liet ons zien dat de hosting van (een deel van de) websites in z'n geheel niet in Spanje is. Hoe kan Spanje servers in VS en UK zo snel (laten) blokkeren? Ruikt naar een staats-sleepnetje met internationale informatie-uitwisseling én dodemansknoppen voor data.. Wat de Catalanen nodig hebben, is een proxy à la FuckTimKuik.org, maar dan een FuckTimmerfrans.org. Overigens zijn ook EU-kritische accounts zoals Voice of Europe afgelopen nacht zowel van twitter als facebook gejorist. Had u al getekend voor het sleepwetreferendum? Want de democratie en vrijheid in Europa brokkelen af waar je bij staat en het gaat harder dan je denkt.
Update: Voice of Europe is terug, maar hadden wel "serious troubles."

Social
Social

Update: Belgische premier spreekt zich uit

Social

#BREEK

WTF. #MeToo WERKT. Uitgeverij Atlas verbreekt contact met bepotelaar Jelte Nieuwenhuis