Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Pechtolds smoes over aan hem geschonken appartement: 'Was geen geschenk, maar erfenis'

Ja kom nou Alexander Pechtold. Een geschenk ter waarde van 77.000 euro dat niet in het geschenkenregister staat en dan zeggen "Dit moet je eerder zien als een erfenis." Wij hebben de kadastrale akte van schenking nog eens doorgelezen maar er staat nergens 'akte van erfenis'. Overal 'schenking' zus, 'schenker' zo, 'schenker' dit en 'schenking' dat. Als die Canadese meneer dat appartement aan je had willen nalaten dan had hij dat ook gewoon in zijn testament kunnen zetten. Of was dit een truc om de belasting te ontwijken? Trouwens, Pechtold die de erfenis van een onbestorven oudere in ontvangst neemt, beter kun je de drive van D66 voor het vrijwillig levenseinde niet illustreren. En huur eens een betere visagiste in om die rode leugenaarskop van je bij te schminken. Onze privé-mening: je positie is onhoudbaar geworden.

Social

Privékwestie-poll

Belastingvraag box 1. Hoe vaak kreeg u een privé-appartement cadeau als schenking?


Poll is Verlopen.

Privékwestie-poll

Belastingvraag box 1. Hoe vaak kreeg u een privé-appartement cadeau als schenking?

GeenStijl FactCheckt de uitspraak: 'De vijftigers van nu zijn de veertigers van tien jaar geleden'

Iedereen beweert altijd wel van alles, maar is het dan ook meteen waar? GeenStijl onderzoekt.

Social

Sorry Corrie maar dat is nou net niet waar

'De vijftigers van nu zijn de veertigers van tien jaar geleden'

Wie zei het?
SZW ANBO 50-plus-ambassadeur John de Wolf. Althans, hij zei het niet, maar hij heeft het op een sjaal laten drukken. Op de sjaal staat ook een plaatje van een wolf. Vermoedelijk is dit een verwijzing naar zijn achternaam, De Wolf.
Waar is het op gebaseerd?
Dat vragen wij ons ook af. Op zich klinkt het wel logisch.
En, klopt het?
Om dat vast te stellen hebben wij voor zes verschillende vijftigers van nu gecontroleerd of zij al dan niet een veertiger van tien jaar geleden zijn.
- John de Wolf zelf is geboren op 10 december 1962 (en was zondag een week geleden jarig, gefeliciteerd John!). Hij is met zijn 55 jaar een vijftiger. 10 jaar geleden was het 18 december 2007. Toen was De Wolf 2007-1962=45 jaar. Een veertiger dus. Bij deze proefpersoon klopt de bewering.
- Tatjana Simic is geboren op 9 juni 1963 maar ze ziet er nog steeds prima uit. Ze is een vijftiger. Tien jaar geleden was ze 2007-1963=44 jaar. Ze was toen een veertiger. Ook bij Tatjana klopt de bewering.
- Francisco van Jole is geboren op 30 juni 1960. Hij is 57 jaar en daarmee valt hij ook in de categorie 'vijftiger'. Tien jaar geleden was hij 2007-1960=47 jaar. Francisco van Jole mag dan een lul zijn, tien jaar geleden was hij een veertiger. Ook bij hem klopt de bewering.
- Khadija Arib is geboren op 10 oktober 1960. Ze is dus niet alleen Kamervoorzitter, maar ook een vijftiger. Tien jaar geleden was ze 2007-1960=47 jaar en dus veertiger. Ook bij haar klopt de bewering.
- Remco Campert is geboren op 29 juli 1929. Toch maakt hij volgens zijn Wikipedia-pagina deel uit van de Vijftigers. Wij hebben gecheckt hoe de Wikipedia-pagina van Remco Campert er tien jaar geleden uitzag, maar toen stond er niet op dat hij een veertiger was. Bij Remco Campert klopt de bewering dus niet.
- Johan Vlemmix is geboren op 4 februari 1959. Hij is 58 jaar en daarmee een vrij oude vijftiger. Tien jaar geleden was hij 2007-1959=48 jaar en een veertiger. Bij Johan Vlemmix klopt de bewering dus weer wel.
Conclusie
GeenStijl kan natuurlijk onmogelijk voor alle vijftigers van nu nagaan of ze tien jaar geleden een veertiger waren of niet. Bij vijf van de zes proefpersonen is dit wel het geval. Wij beoordelen de bewering van John de Wolf dat de vijftigers van nu de veertigers van tien jaar geleden zijn dan ook als grotendeels waar.

Kadasterdata kloppen. Corrupte @APechtold verzwijgt gratis gekregen Canadees appartement

Perfecte #zondagavond #openhaard #whisky #eigenhaardisgoudwaard

A post shared by Alexander Pechtold (@alexander.pechtold) on

Even blijven drukken mensen. Peggold kreeg zomaar het vruchtgebruik over een appartement maar noemt dat niet in het giftenregister van de TK. Kunt u gewoon nakijken in het kadaster: van dit cadeau is dus een bonnetje. Of het nu gaat om een luxueuze set nagelknippertjes of een heel appartement: verzwijgen is verzwijgen en dat mag niet in dit land. Gek ook dat Peggold met zijn uitgebreide register wel vermeldt dat ie een cd'tje van 20 eypo kreeg van de Canadezen, maar dit dan weer niet. Saillante details: zoals schrijvende rekenmachine Arno Wellens al aangeeft moet er ook nog eens een bedrag van € 1.545 worden afgetikt aan de boys van de blauwe envelop, voor de rekening van de schenker. Doet de Canadese diplomaat dus ook gewoon even. Ook grappig: de progressieve bafhoeren van D66 willen iedereen aan een energielabel hebben want lekker groen en duurzaam. Het appartement in kwestie heeft echter geen vastgesteld energielabel, maar alleen een tijdelijk label. Tegenswoordigs is dat echter wel verplicht, als vastgoed van eigenaar verwisselt. D66, je verwacht gewoon niet dat ze zich aan hun eigen deugregeltjes houden he? Het lijkt wel alsof ie zo arrogant is dat ie denkt ie toch wel wegkomt met een of andere kutsmoes. Nouja Peggold: vertellen jij en je goeie fatsoen maar eens ff hoe het precies zit met je gratis Scheveningse pied-a-terre van je Canadese CETA-vrienden.
UPDATE: Zo, dat is snel. Het is een "privékwestie", zegt D66 woordvoering tegen Nabelsevier. Wat NEPNIEUWS is want dan zou je sommige boekjes en ceedee's ook niet hoeven opgeven. Bovendien is de schenker een diplomaat van een bevriende natie. Sowieso: alle schenkingen aan Pechtold de Privépersoon zijn schenkingen aan Pechtold het Kamerlid.

UPDATE: Bij BNR zegt Peggold dat ie het gekregen heeft uit vriendschap onstaan in zijn tijd als student-chauffeur van meneer de Ambassadeur. Beste. Bijbaan. Ever. Laat onverlet dat het bizar dom, arrogant en onverstandig is om zo'n gigagift niet te vermelden.  

UPDATE: TPO has the goods. Uitgebreide citaten van de Peggol. 

Hele vieze video van Grieks vluchtelingenkamp. Claudia, mogen ze dan bij jou?

Social

Gefeliciteerd! Het is International Migrants Day (*), en vandaag staan we erbij stil dat het al bijna drie jaar elke dag International Migrants Day is. Bovenstaand een clandestien lunchfilmpje van het Griekse kamp Moria, niet te verwarren met de mijnen van Moria, waar ook een beschaving ligt te ontbinden. Maar goed, zoals ome Pat zou zeggen: They're not sending their best. En, tuurlijk, we begrijpen heus dat het niet makkelijk is in zo'n kamp hoor. Maar als een collectief zichzelf opzadelt met een dergelijke hygiëne, dan is dat gewoon een reflectie van een mentale collectieve algehele barbarij die je er héél misschien in een nieuwe waardevaste maatschappij uit zou kunnen krijgen, als ze geen progressie-resistente religie aanhingen. Maar goed, zij zijn hunnie en wij zijn Europa, dus vergeet het maar. Arme Grieken, gelukkig hebben ze de euro. Hey, @Clau, mogen ze dan bij jou?

Social

Turkse dictator Adolf Erdogan eist uitlevering Gülen-cartoonist Ruben L. Oppenheimer

Beledigende Erdogan-photoshops massaal gedeeld op Twitter

Social

Het is begonnen! Het eens zo sympathieke microblogje Twitter heeft boosmailtjes gestuurd naar iedere twitteraar die het waagt om fotosoeps, cartoons en overige lolplaatjes over Erdogan te plaatsen. Ook freelance cartoonist (oa NRC) Ruben L. Oppenheimer is de sjaak, en krijgt de lange arm van Ankara in zijn poeperd. Inzake bovenstaande cartoon - waarin toch duidelijk gesteld wordt dat Erdogan géén geitenneuker is - heeft Oppenheimer een gerechtelijke uitspraak ontvangen, en de cartoonist krijgt waarschijnlijk binnenkort een Knokploeg van Kuzu aan de deur. Oppenheimer zelf reageert nogal laconiek. Hij overweegt Theo Hiddema in te schakelen als raadsman. Goes without saying dat iedereen en zijn moeder nu fijne Erdogan-fotosoeps op Twitter aan het slingeren is. (Zie ook hashtag #queerdogan) Wordt vervolgd!

Social

Boeken maar. Gezellig dobbernegeren op de Deugboot met de NRC-hoofdredactie

Oh jongens, ook zo toe aan vakantie? Wat dacht je van een dobbercruise met de muppets van de Vlaamsche Meubelfolder? "Deze reis is De Nacht van NRC en De Correspondentenavond ineen en meer dan dat." Damn straight skippy. Dit is gewoon de love boat maar dan met heel veel verzopen carrières, fake news, hysterische werkelijkheidsontkenning en bovenal een grondige afkeer om de lelijke wereld te beschrijven zoals ie is, maar met alle drive om hem te "verbeteren" met "constructieve" journalistiek - getypt met wappervingertjes op een oude typemachine. "Medewerkers Peter Vandermeersch, Michel Krielaars, Japke-d. Bouma, Joyce Roodnat, Sjoerd de Jong en Tom-Jan Meeus evenals journalisten Kester Freriks en Caroline de Gruyter reizen met ons mee." Ah, echt alle 13 goed! Het Ruttepijpertje, het euroseksuele diplomatenvrouwtje, de wandelgids, die marketingbelg, de ombudsman die  objectiviteit fingeert door zeer soepel van de prolemen weg te schrijven en good old jeukwoordje. We missen alleen nog Wilmer Heck maar die zal wel in het vooronder van de cruiseboot zitten, wink wink. Het is dat het een vreselijk duur grapje is want de reis budgettechnisch ingestoken op de betere babyboomer met een vrijstaand huis en de correcte mening over massamigratie, maar anders was het wel echt heel leuk geweest om massaal met een motley crew van roze internetpiraten aan te monsteren voor tien dagen IRL binnenkijken in de Marianentrogdieptes van de ziel van de Nurk. "Een en ander wordt gelardeerd door films uit de regio, muziek en relevante documentaires." Wees er snel bij dus! 

OMGWTF! Monica Geuze gestopt met vloggen

Social

Nee ze is niet dood. Maar ze stopt wel met dagelijks vloggen, omdat een video van Monica Geuze die wakker wordt en iets roept als 'ik heb slecht geslapen' volgens Monica Geuze zelf voor niemand leuk is. Nou dan maar lekker niet meer vloggen, Mo. Prima toch. Alleen de redactie van het Algemeen Dagblad janken natuurlijk. Gelukkig hebben we de foto's nog. Einde shownieuwsmededeling.

Social
Social

NOS zegt iets nuttigs over terreur > Mag niet > NOS verwijdert het

We zouden deze koffiepauze graag beginnen met een minuut stilte voor de NOS-webredacteur die gisteravond laat door moreel incassobureau Gelauff & Ollongren van het matras gelicht is en afgescheept werd naar een heropvoedingskamp ergens diep achterin een gebedsruimte in de VU. Want het bericht over pantserwagens bij Hongaarse kerstmarkten was natuurlijk bepaald niet pluis: "Het risico op aanslagen is volgens kenners uiterst klein. Hongarije houdt asielzoekers tegen en er zijn vrijwel geen immigranten met een islamitische achtergrond in het land." 's Lands morele geweten Leo Lucassen was boos, dus dan is de NOS er natuurlijk snel bij om de alinea te jorissen. Gelukkig hebben we ook de  audio nog, want in dit Radio 1 nieuwsbulletin van 01:00 wordt de bovenstaande kwoot vanaf 1:20 gewoon vrolijk voorgelezen. Niets dan kudos verder voor de man die over 10 jaar uw immigratieaanvraag naar Hongarije moet beoordelen, want door Orbáns 5D CHESS heeft de NOS nu tegen eigen wil in bewezen dat EU-antiterrirismecommissielid Judith Sargentini staatsgevaarlijk is.

Social

Verlof criminelen blijkt grote puinzooi. Ministerie zegt: "O maar er gaat ook best veel goed!"

Om te beginnen: een stripverhaal.

"Omstreeks 15.00 uur staat er nog 5 minuten op de klok aan speeltijd."

1, 2, 3, 5

"Een van de medewerkers gooit en de andere medewerker kijkt naar de worp."

Hoppa motherfucking strike baby

"Als er daarna gekeken wordt naar de jeugdige, zit die niet meer op zijn plek."

Heee waar is Panhuis nou?

Lijkt een lullig stripje, is gewoon een waargebeurd verhaal over een crimineel die 'm smeert tijdens begeleid verlof. Begeleider een strike, jeugdige crimineel wat meer spare time. Win-win! Voorbeeld twee. "Zo is er de begeleidster die als aardigheidje een frietje haalt, maar als ze zich omdraait geen gedetineerde meer ziet." Begeleider een lekker frietje, crimineel in de chasse patate.

De Telewob ging eens kijken hoe goed dat nou werkt, die verloven van gedetineerden en tbs'ers, en dat blijkt dus niet per se zo heel goed te werken: "Criminelen op begeleid verlof kunnen kinderlijk eenvoudig de benen nemen. Ook als ze onder toezicht aan de vrijheid mogen wennen, is een vluchtpoging zo geregeld.  Opvallend is ook dat er tijdens verloven soms de meest grove misdaden worden gepleegd, maar dat de buitenwereld niet wordt gemeld dat de dader eigenlijk een gedetineerde is." Zít er een keer iemand vast (niemand doet aangifte), is het nog steeds kudt met peren.

En zo kan het dus dat staatsgevaarlijke Michael Panhuisiaanse superidioten arme meisjes van hun fiets trekken en vermoorden, waarna Nederland collectief boos en verdrietig is, iemand van een ministerie vervolgens iets roept over een tragisch incident, een PVV'er het stoer heeft over 'kamervragen' en 'minister op het matje', maar een woordvoerder van minister Dekker dan zegt 'o maar 40.000 andere verlofbewegingen gaan wel goed'. En dat was het dan.

UPDATE: Als men van de duivel spreekt, trapt men hem op zijn staart

"De man (44) die in november 2016 op de Hereweg in Groningen een vrouw belaagde en mishandelde, heeft een tbs-verleden. De verdachte zat jaren in de Van Mesdagkliniek. Vijf maanden voor het incident was zijn tbs-status voorwaardelijk opgeheven. De man woonde buiten de kliniek, maar werd nog wel begeleid."

Hoera! Twitter vanaf vandaag definitief DEAUD

Vanaf vandaag Twitter Purge. Onwelgevallige mening op sociaalmedia? Daar wordt op de deur geklopt. Deur geklopt. AUFMACHEN! MITT KOMMEN! SOFORT!

Nou, dat was het dan... Twitter. Geinig edoch zieltogend microblog dinges voor mediamensen, MILF's met gifjes, opeetdingen met kookwijntjes, OPHEF met bodyshamer Lammert, sneeuwplaatjes, hondenfilmpjes, VID-filefilmpjes, spamhoeren en overige poezenplaatjes. Maar daar komt nu een einde aan omdat ALLES anno nu gepolitiseerd is en iedereen en zijn identiteit wel eens gekwetst wordt. Om juist dat te stoppen rangeert Twitter vanaf vandaag InterCity treinen naar het Digitale Oosten, met NIEUWE HUISREGELS. Want VVMU is fantastisch, behalve als-ie niet uitkomt. RIP 140/280 tekens. Het was leuk jullie gekend te hebben. Wij zijn ff oldskool schijten nu. Of is dat ook al kwetsend, voor mensen met een stoma?
Nou, sorry hoor.
Maar niet heus.
Poepchinees Christus.
En hoofddoeken zijn STOM.
Tabee, tweeps!

UPDATE: #SoItBegins

Social