Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Brandweer is het zat!

Brand! Ja ja, tuurlijk...De brandweer voert al tijden actie tegen het zogenaamde functioneel leeftijdsontslag. Het opmerkelijkste wapenfeit tot gisteren? De spontane zelfontbranding van enkele spuitgasten. Tijd dus voor harde axie, want de brandweermannen zijn het zat. Ze willen gewoon vanaf hun 55ste achter de geraniums plaatsnemen. En aangezien wij tot op heden niet hebben willen luisteren naar hun argumenten, moeten we het deze keer maar eens voelen. In de vorm van files, hele lange files. Zo besloten de drammertjes vanochtend met hun brandweerwagens enkele snelwegen te blokkeren. Moet je als gewoon burger eens doen. Niet alleen wordt je onmiddellijk de weg afgeknuppeld, tevens wordt je tot aan je dood civiel rechtelijk vervolgd wegens geleden schade. En schade is er zeker geleden. Zo stond het verkeer vanochtend muurvast op de rijkswegen A2, A4, en de A27. Let wel, het gaat hier om een stel verwende jankerts. Een CAO-akkoord is namelijk allang bereikt. Weten waar de volgende acties van de gestaalde kaders staan gepland? Hierrr. Kijk ze eens trots zijn op het lamleggen van de ochtendspits... UPDATE: Omdat de brandweer in 020 te beroerd is om te werken wordt nu het leger ingezet.

Reaguursels

Inloggen

>In ieder geval is iedereen die ik erover gesproken heb het ermee eens dat dit soort acties niet kunnen.

Met mij heb he niet gesproken.

>Verzin maar iets ludiekers: spuit het binnenhof onder een 3 meter dikke >laag schuim, of maak een demonstratievuur op de Dam.

Ook dat zal nog gaan gebeuren

>En dat deze 'levensredders' al met 55 kunnen stoppen met werken omdat >ze zo'n (fysisch en psychisch) zwaar beroep hebben, vind ik een zwak excuus.

is geen excuses maar een gegeven!

>Dat is net zo stom als die beroepsmilitairen die staan te janken als ze >naar :Afghanistan worden uitgezonden... Daar hebben die mensen destijds >zelf toch voor gekozen?

We hebben ervoor gekozen om mens en dier te helpen en te redden, niet om slachtoffers te bergen etc.

>Ik heb zelf niet zo'n beste ervaringen met de brandweer. Het is ronduit >belachelijk dat ik de brandweer Amsterdam meerdere malen heb moeten >verzoeken om eens bij ons langs te komen om te kijken of de in het ?>Aanvalsplan Brandweer genoemde risico's binnen ons (chemisch) bedrijg >nog wel up-to-date zijn.

Moet je bij preventie zijn en niet bij de uitrukdienst waar het om draait!

>Da's toch een mooi werkje voor zo'n doorgewinterde 55+er?

Zekers maar hoeveel FTE,s denk je dat beschikbaar zijn op de afdeling preventie? Ook daar is geen geld voor.

>Nee die sturen ze liever met een zak geld naar huis, zodat ze de >daaropvolgende DERTIG jaar nog op kosten van de maatschappij kunnen >leven.

En dat geld hebben we ook maandelijk afgedragen maar da geld is opeens pleite ... rara

>Naast brandjes blussen en mensen redden heeft de brandweer nog zat >andere dingen te doen die psychisch en fysiek minder belastend zijn, dat >wordt veel te makkelijk vergeten.

als je niet weet hoe de brandweerorganisatie in elkaar steekt moet je er ook niet over meepraten. Ik nodig je dan ook eens een dagje mee te draaien!

[>ReuF 09-12-05 @ 14:39

stijlloze limbo | 10-12-05 | 13:50

waarom niet?

stijlloze limbo | 10-12-05 | 13:42

Waarom mag de Brandweer wel spandoeken ophangen?

aivd | 10-12-05 | 12:56

Die mannen en vrouwen hebben er wel jaren aan betaald. probleem is dat de gemeentes het geld aan andere zaken heeft opgemaakt maar dat schijnt niemand te begrijpen. Gwoon als een kuddedier roepen dat de actie's kut zijn maar niet weten waar het om draait. Als ze de FLO willen afschrijven geven ze ook maar die pieken terug aan allle brandweerpersoneel...

stijlloze limbo | 10-12-05 | 12:05

mag je in nederland al niet meer staken ? daar begint het wel op te lijken ! ik zou zeggen allemaal weer ziekmelden en bij de arboarts flink je middelvinger laten zien ... ze kunnen de touw tiefus krijgen .. wat voor een fascistisch land is dit aan het worden ? en jij moet helemaal je muil houden Opstelten !

Draaitafel Demagoog | 09-12-05 | 16:18

Ergens ook wel begrijpelijk dat de spuitgasten boos zijn, tijdens hun dienstjaren hebben ze vanwege het zware rooster maar een dag of drie per week tijd om te beunen ad ? 150,00 per dag.
En dan wil de overheid nu effies 10 jaren van 5 dagen per week beunen afpakken toch al vlug zo'n 360.000,00 euries.

Dus de oplossing is alle stakers ontslag hebben ze gelijk tijd om te beunen en de plaatsen invullen met werklozen die het niet erg vinden om tot 65 jaar met een goed salaris te werken en nog een paar dagen per week tijd om te klussen.

chevyroller | 09-12-05 | 15:23

In ieder geval is iedereen die ik erover gesproken heb het ermee eens dat dit soort acties niet kunnen. Verzin maar iets ludiekers: spuit het binnenhof onder een 3 meter dikke laag schuim, of maak een demonstratievuur op de Dam. En dat deze 'levensredders' al met 55 kunnen stoppen met werken omdat ze zo'n (fysisch en psychisch) zwaar beroep hebben, vind ik een zwak excuus. Dat is net zo stom als die beroepsmilitairen die staan te janken als ze naar Afghanistan worden uitgezonden... Daar hebben die mensen destijds zelf toch voor gekozen?
Ik heb zelf niet zo'n beste ervaringen met de brandweer. Het is ronduit belachelijk dat ik de brandweer Amsterdam meerdere malen heb moeten verzoeken om eens bij ons langs te komen om te kijken of de in het Aanvalsplan Brandweer genoemde risico's binnen ons (chemisch) bedrijg nog wel up-to-date zijn. Da's toch een mooi werkje voor zo'n doorgewinterde 55+er? Nee die sturen ze liever met een zak geld naar huis, zodat ze de daaropvolgende DERTIG jaar nog op kosten van de maatschappij kunnen leven. Naast brandjes blussen en mensen redden heeft de brandweer nog zat andere dingen te doen die psychisch en fysiek minder belastend zijn, dat wordt veel te makkelijk vergeten.

[>ReuF | 09-12-05 | 14:39

gisteren in mijn commentaat had ik het over brandweer met een rollater ik sla vandaag de telegraaf open en op pagina 6 zie ik een artikel staan.

3 x raden een foto erbij van een brandweer man in een rollater in de brandweer kleuren gespoten, het moet goedverdoemme allemaal neit gekker worden

JongenLui | 09-12-05 | 13:47

Hier in nijmegen hebben ze de grote markt vol schuim gespoten :S

folkweb | 08-12-05 | 22:56

Ik ken een brandweerman en die vertelt mij af en toe waar hij allemaal recht op heeft. Mijn bek valt dan echt open. Schunnig gewoon! Gratis kleding, vrij gebruik van garages, toeslagen voor godsonmogelijke onzin, verlofregelingen die economisch totaal onverantwoord zijn (althans in het bedrijfsleven). Die jongens hebben het echt niet zo slecht hoor. Goed, ze zien wel eens een fijngemalen kleuter op de straat liggen, maar het is een vrije keuze om brandweerman te worden. Als iedereen in Drolland langer moet werken, waarom zij dan niet? Omdat ze op hun 55ste psychisch en lichamelijk gesloopt zijn? Hou toch op! In het nieuwe CAO-akkoord ligt die leeftijd op 59 jaar. Waar hebben we het dan over? Er zijn wel andere beroepen denkbaar die psychisch en fysiek vele malen meer belastend zijn. Alle respect voor die mensen verder hoor want ze doen echt goed werk, maar hier slaan ze de plank volledig mis en overspelen ze hun kaarten.

Politie, brandweer en ambulancediensten horen niet te staken. Dat zou een soort beroepsethiek of gedragscode moeten zijn. Op het moment dat door deze roekeloze acties een burger gedood wordt, zie ik de verantwoordelijkheid enkel en alleen bij de stakende jongens en meisjes en niet bij de werkgever die eens een keer niet in gaat op het gezeik en gejengel om een procent meer. Op stakende agenten mag wat mij betreft gewoon het vuur worden geopend, desnoods door het leger. Als de hoeders van de openbare orde de openbare orde zelf verstoren, is het volk vrij. In de klassieke rechtsfilosofie is er dan sprake van een contractbreuk tussen het volk en de soeverein (de staat) en is het volk niet langer gehouden zich aan de soeverein te onderwerpen in ruil voor bescherming. Het neerschieten van een stakende agent (bijvoorbeeld uit vermeende zelfverdediging) is dan naar mijn mening geoorloofd.

President Babboe Bab | 08-12-05 | 22:22

Hulpverlening Gelderland Midden
t.a.v. Klachtencoördinator
Antwoordnummer 1542
6800 WC Arnhem

Dat schreeuwt om een bedankkaartje... of 500...

David | 08-12-05 | 21:12

wat een gekuts hier
allemaal lullo's die niet weten waar ze over praten

Dat brandweervolk het teminste ballen. Zitten jullie ook zo te zeiken als de ns of de verkeersleiders, franse chauffeurs onze busmannen en de mannen van de gemeente reiniging enz. enz. enz staken? Die fik-mannen en vrouwen hebben er gewoon recht op, ze hebben er ook al die jaren voor betaald. Zo niet storten ze die die maandelijkse afhoudingen voor de FLO maar terug. En voor wie het niet begrijpt en alleen maar een grote wafel heeft zou ik zeggen ''ongezien de Tyfus'' De brandweer doet teminste iets wat jullie maar al te graag zouden willen doen jullie stijlloze rukkers......

Ps, nog ff is het weer weekend

stijlloze limbo | 08-12-05 | 21:11

Whahaha wat een sukkels. Ze willen met hun 55ste achter die geraniums??? Dat doe ik al 17 jaren met heel veel plezier en ben nog een jaar of 20 van de 55 verwijdert. Het zullen wel weer van die maatschappijslaafjes zijn die en "opleiding" hebben gevolgd. Tja dan word de waarheid toch aardig blurry op een gegeven moment.

gebbetje | 08-12-05 | 21:03

@bpman100

Maar ze hebben toevallig wel zwaailichten op hun auto's en jij niet.
En dat telt.

GutterMouth | 08-12-05 | 19:32

Belachelijke aktie. De heren lummelen voornamelijk rond in kazernes,
sleutelen zich in tijd (en garage) van de baas suf aan eigen auto's,
sporten een beetje, en blussen incidenteel een brandje.
Zwaar lichamelijk werk ? Gelul. Hele volksstammen in dit land zouden hun
geld graag op graag op een dergelijke makkelijk manier verdienen !

bpman100 | 08-12-05 | 19:14

Ik zag ze vanmorgen op de snelweg bij Vaanplein. Idioten stonden gewoon stil, boven op de fly-over. Automobilisten wilden al uit hun auto stappen om die net-pyromanen even wat 'bij te praten'. De politie had ze gewoon moeten arresteren -- ik geloof dat er geen minimum snelheid (meer) geldt op de autosnelweg, maar het ongeoorloofd gebruik van verlichting is ook altijd nog strafbaar (?125, en de verlichting wordt in beslag genomen), sirene laten loeien (?65) en stilstaan ook (?95). Tevens reden ze ook over de vluchtstrook (?160), zodat niet daar iemand langs zou kunnen piepen.

Al met al goed voor ? 445 aan bekeuringen.

broomstick | 08-12-05 | 18:51

-edit foei dat kan ook netter-

trat | 08-12-05 | 18:03

@egwel, Nu ja, sta jij te trappelen om lijken uit het kanaal op te duiken, verkoolde kinder lichaampjes te verzamelen of een aan stukken gereten geronto-fossiel uit een eauteau te knippen? Moet je wel trek in hebben.

Lekker Belangrijk© | 08-12-05 | 17:22

@ knut
roeping ?
Aanfluiting zul je bedoelen.

egwel | 08-12-05 | 17:16

Mooi materieel die Brandweereauteaux, dat glimmende rood, met veel chreaum, die brullende motorpompwagens, of zo'n bling-bling ladderwagen. Brandweerlieden en spuitgasten zijn uber-cool. BTW Harten is troef?

Lekker Belangrijk© | 08-12-05 | 17:08

@knut
Elke brandweerman die ook maar een greintje begrip/respect heeft voor het blokkeren van een snelweg (lees het duperen van duizenden mensen die niks met het conflict te maken hebben) moet DIRECT ontslagen worden, zonder wachtgeld of WW. Je bent een vieze egoïstische rat als je in het huidige Nederland persé met 55 jaar wilt kappen met werken om vervolgens nog 30 jaar te parasiteren op kosten van de belastingbetaler. Van 55 tot 65 kun je nog zat administratief werk doen.

zum kotzen | 08-12-05 | 15:33

@ Knut
Als jij en ik hier op dit forum onenigheid krijgen, dan zorg ik er toch ook niet voor dat half nederland niet kan internetten? Laten ze het lekker met de regering of weet ik wie opnemen ipv de boel blokkeren IN DE BAAS ZIJN TIJD DUS VAN MIJN CENTJES!!!! Ga lekker na werktijd op de A2 staan en roep ik ben het er niet mee eens.

Days-Of-Wild | 08-12-05 | 15:10

@Knut
Het is geen vak maar een roeping.

Totdat het om geld gaat, volgens je collega's:
"We praten hier over mensenlevens", aldus collega Ricardo Vin

www.nu.nl/news/638881/36/%27We_gaan_do...

Dus donder op met je moreel hoogstandje drogredenaties!

Lof der Zotheid | 08-12-05 | 15:03

Iedereen zou wel met pensioen willen met 55 jaar, mooie boel zou dat worden!

Dr. Faustus | 08-12-05 | 15:02

@knut
Brandweerman is geen vak, maar een zo kort mogelijk intermezzo tot het ware Zwitserleven gevoel. Als het een roeping is, laat je je collega's niet in de steek op je 55ste.

SmerigeHarrie | 08-12-05 | 14:44

pomp de hofvijver leeg in de tweede kamer steek alle afritten van snelwegen in brand noteer elke scheldende auto+bestuurder. en zet die op een banned list laat die voortaan maar afbranden zet een waterkanon op elke ambtswoning.
brandweerman is geen vak maar een roeping dus burgers toon uw respect.
U kunt ze ook nodig hebben. niet janken maar steunen.

knut | 08-12-05 | 14:30

Hoe noemen we dat ook alweer, als je volstrekt onschuldige buitenstaanders zwaar de dupe laat zijn van jouw standpunt? Terrorisme toch? Vuile klootmongeaulen die brandgasten, na hun 55ste kunnen ze echt nog wel een aantal jaar administratief werk verrichten. Stel dat zo?n brandweerlul met 55 aftaait en 85 wordt, dan moeten wij belastingbetalers hem 30 jaar onderhouden? Dacht het niet! Zeker niet als hij zijn egoïstische kudtmening ook nog op deze schandalige manier moet uiten!

zum kotzen | 08-12-05 | 14:13

@Keie,
Maar Fleischbaum gooide dan ook niet de NL Snelwegen dicht.
Die getuigt tenminste van het niet-hersendood zijn :)... hoewel hahahaha

marc t9 | 08-12-05 | 13:47

@Kezie
Idd! Wie betaalt, bepaald! En maak ze dat maar duidelijk! Laat zien wie de macht heeft! Versterk je eigen onderhandelingspositie overheid! Dat doen de brandweermannen m/v ook (volgens snapshot!).

Lof der Zotheid | 08-12-05 | 13:33

@marc t9, ed: ook zonder spellingsvaardigheden kun je het ver schoppen in deze maatschappij. Zie onze voorganger Dhr. Fleischbaum. Werkwoordvervoegingen, samentrekkingen van afzonderlijke woorden, interpunctie, het doet hem allemaal niets.

kezie | 08-12-05 | 13:30

"De Haagse brandweer voerde geen actie. Brandweerlieden zijn huiverig om wagens of ander materieel in te zetten. Volgens een woordvoerder zijn bij eerdere acties mensen terggezet in rang. 'Als je er met actievoeren 10 euro bij krijgt en je gaat er vervolgens 200 euro op achteruit, dan bereik je weinig.'"

De oplossing! Allemaal degraderen die gasten. Tel uit je winst!

kezie | 08-12-05 | 13:22

zo, ik ga vanmiddag maar eens wat brandjes blussen.

kolonel klootoog | 08-12-05 | 13:08

@snapshot
Je betrekt 'mijn' persoonlijke activiteiten erbij. Terwijl ik het daar nergens over heb. Want daar gaat het hier niet over.
.
Net zoals ik vind dat iedereen het recht heeft om een conflict met zijn werkgever te hebben. En ik ook nog een groot voorstander ben van het stakingsrecht. Hoewel daar bij sommige beroepen (hulpdiensten) een beperking op moet zitten.
.
Waar ik me écht kwaad over maak, is dat de heren brandweermannen in dit geval schijt aan alles en iedereen hebben. En hun belangen boven de belangen van anderen stellen. De actie van vanmorgen is daar niet het eerste voorbeeld van. Iedereen moet lijden om hun onderhandelingspositie te verbeteren? Geef iedereen maar lekker collectief ontslag op staande voet vanwege werkweigering. Geen uitkering noodzakelijk in dat geval. Even kijken of ze dan bereid zijn om te onderhandelen! Want als zij met niemand rekening hoeven te houden, dan hoeft dat andersom ook niet meer.
.
En nogmaals, zij hebben er 'wij' tegen 'de rest van Nederland' van gemaakt. Vanmorgen hebben zij de strijd verloren....

Lof der Zotheid | 08-12-05 | 13:02

Cohen, die linkse rakker, heeft het leger gevraagd 70 brandweermannen te vervangen omdat ze 'ziek' zijn. Ontslaan die hap.

RedHunter | 08-12-05 | 13:00

Waarom krijgen magazijnmedewerkers geen FLO als ze 55 zijn?

vergruizer3 | 08-12-05 | 12:44

@lof der zotheid
Spijt me als ik je vermoei met mijn weerwoord. Ik schrijf nergens dat brandweermannen op hun werk nooit persoonlijke activiteiten verrichten, ik geef alleen maar aan dat ik dat geen argument vind om brandweermannen af te zeiken, omdat iedereen op z'n werk waarschijnlijk weleens iets doet wat niet met werk van doen heeft. Daarbij is deze aksie waarschijnlijk niet de eerste om hun gelijk te krijgen en is het einddoel vast niet zoveel mogelijk mensen te treffen maar hun onderhandelingspositie te verbeteren. Je hebt gelijk over die echte beslissers en een aksie gericht op hen zou beter zijn.

SnapShot | 08-12-05 | 12:42

@snapshot
zucht.... Gelukkig doet die brandweerman dat soort dingen niet.... en je kunt wel het accent leggen op ons, maar het gaat om het feit dat de heren brandweermannen m/v proberen om zoveel mogelijk mensen te treffen om hun eigen gelijk te halen, ipv een actie die de beleidsbepalers raakt. De echte beslissers rijden met politieescorte om de file heen. Die boeit het nu net écht geen ene reet!

Lof der Zotheid | 08-12-05 | 12:30

@superg:
If you can't stand the heat, stay out of the kitchen!

Heel simpel.
Als jij niet meer kunt slapen omdat je mensen uit een auto hebt gezaagd, is brandweerman gewoon GEEN beroep voor jou.
Maar als je er ineens last van krijgt vanaf je 55ste verjaardag, dan ben je een werschuwe lutser ja.

En verder ben ik het volledig met erasmus eens.

vergruizer3 | 08-12-05 | 12:29

Geloof dat aksie voeren altijd nadelen heeft voor "onschuldigen". En sommige reacties hier zijn behoorlijk overdreven.. Goh, sta je een keer langer in de file dan normaal, erg hoor. Denk dat het werk van een brandweerman fysiek & mentaal zwaarder is dan in je stropdas achter een computer zitten in een lelijk kantoor. Alsof iedereen daar trouwens de hele dag productief bezig is en nooooit op internet surft voor zichzelf, persoonlijke e-mailtjes stuurt, op msn zit te chatten of onzinnige gesprekken voert met collega's.

SnapShot | 08-12-05 | 12:24

@SuperG
Dus als een brief niet werkt, verzin je iets wat een groot gedeelte van Nederland treft? En jij zegt iets over vmbo'ers? Die vmbo'ers die ik ken, beschikken duidelijk over meer creativiteit. Wat zegt dat dus over de brandweer?

Lof der Zotheid | 08-12-05 | 12:23

@ed.. luister geile pyromaan.. Het gaat hier inderdaad helemaal niet over de discussie of de brandweer wel of geen goed werk verricht - respect hoor..
Maar dat je je moet verlagen tot het meest simpele alternatief nl burgertje pesten .. triest hoor..

de melkboer | 08-12-05 | 12:16

@FLW
Ten eerste zijn het niet mijn acties en ten tweede deel ik de opvatting van die lui dat een brief schrijven in dit geval niet zoveel zoden aan de dijk zet. Overigens nog los van het feit dat die files er de rest van het jaar ook zonder brandweerauto's staan.

@vergruizer3
Ik heb geen idee wat voor psychopaten je graag in dienst zou laten treden van de brandweer, maar een normaal mens heeft mentaal moeite met de dingen die brandweerlui te zien krijgen tijdens hun leven. Net als bijvoorbeeld een hoop soldaten die in Libanon of Bosnië hebben gediend. Ook die hebben dingen gezien waar ze wakker van liggen. Zijn dat dan ook mietjes? Het heeft NIETS te maken met het aan kunnen van je werk.

SuperG | 08-12-05 | 12:13

Hoorde net cohen op de radio met een hoop stoere praatjes. Ik raad die brandweerlieden aan om moslim te worden, dan ben je van zijn spierballentaal af en komt hij thee drinken bij jullie.

duimdrop | 08-12-05 | 12:11

Gefeliciteerd brandweer! Vanmorgen heeft u de strijd verloren! Na alle eerdere domme en sympathieverminderende acties (fakkel in burgerzaal Stadhuis Rotterdam, o.a.) heeft u vanmorgen de ultieme natte droom van de beleidsbepalers werkelijkheid gemaakt. Door de gehele bevolking van Nederland te betrekken in de strijd en wel aan de zijde van uw vijand, zult u het af gaan leggen.

Geen sympathie meer. Wij kunnen er niets aan doen. Dus straf ons ook niet. En nu? Bekijk het lekker met je strijd. De jongensdroom bestond uit het redden van mensen, zonder aansziens des persoons. Nu jullie die droom verstoord hebben, werk je maar lekker door tot je 86e! Regering, gemeenten, knijp ze af! Win die strijd!

En voor alle duidelijkheid (het is al gemeld) ze hoeven niet op de brandweerwagen te blijven zitten, maar kunnen gewoon lekker de kantine gaan runnen, brandveiligheidscontroles uitvoeren, kortom alle soorten werk waar u en ik voor geacht worden tot aan onze pensioengerechtigde leeftijd te blijven werken!

Lof der Zotheid | 08-12-05 | 12:08

@superG,

Dat je baas je 24/7 uit je bed kan bellen is deel van je contract. Wil je dat niet? Dan moet je niet bij de brandweer gaan werken.

Ik heb respect voor t werk dat jullie doen. Ik realiseer mij terdege aan welke gruwelijkheden jullie blootstaan als je zaagt of duikt of in een brandend pand een kindje aantreft. Diep respect daarvoor.
Dat staat echter volledig buiten deze discussie.

Jullie hebben onschuldigen benadeeld. Dát is NOT DONE! Daarmee kweek je geen achterban. Daarmee verspeel je goodwill en de wil bij anderen jullie in je, al dan terechte, strijd tegen de afschaffing van FLO!

marc t9 | 08-12-05 | 12:03

Bovendien krijg IK geen bed van mijn baas om lekker te slapen op mijn werk. En ja, mijn baas kan me ook 24/7 uit bed bellen.

vergruizer3 | 08-12-05 | 12:02

@SuperG,

als je het werk niet aan kunt, moet je een andere baan zoeken!

Iedereen moet doorwerken, dus brandweermannen ook. Het zijn toch altijd van die stoere kerels. Nu blijken het stiekum gewoon werkschuwe kwezels te zijn.

vergruizer3 | 08-12-05 | 12:00

@SuperG, @Ed
Jullie blijven maar terugvallen op jullie werkzaamheden, blijkbaar jullie enige houvast... het gaat om de aard van jullie aktie. Onschuldige mensen op laten draaien voor jullie frustraties.... hoezo VMBO!!!!

FamousLastWords | 08-12-05 | 11:59

@Ed,

Op mijn nederlandS hoef je geen op- en/of aanmerkingen te maken. Dat kan ik foutloos. Als, dan, hun, hen... het heeft voor mij geen geheimen hoor. Errug is slechts een benadrukking welke ik op deze wijze hanteer op t internet.
Rekenen kan ik als de beste. Maar ik twijfel aan de rekenvaardigheid van een figuur dat zoveel taalfouten maakt. Ik ben geen meester en zal daarom je sommetjes niet narekenen. Zou je teveel schaamte gaan brengen waarshijnlijk.

En ik weet wél waar ik het over heb. JULLIE zijn hersenlozen die onschuldigen willens en wetens hebben benadeeld. Mensen die eerst sympathie hadden voor jullie standpunt. Mensen die wél willen werken en dat graag nog doen ná hun 55e.

Dát is de discussie... niet dat onzinnige rekensommetje van je.

marc t9 | 08-12-05 | 11:58

IPV dat ze Cohen zijn huis uitspuiten of andere publieksvriendelijke akties grijpen ze naar het oud linkse autopesten. Maak je jezelf niet heel populair mee.

Lucifer | 08-12-05 | 11:57

Hm... hoe was het ook alweer? 1:3 wordt 65 ofzo? Misschien iets hoger...
Dan, wie betaald de geleden schade?

HyBriD VorTeX | 08-12-05 | 11:56

De afdeling VMBO heeft echt een fantastisch bekrompen beeld van de werkzaamheden van de brandweer. Misschien is het jullie wel eens opgevallen dat die mensen iedere dag autowrakken staan open te zagen. Van wat je daarbij te zien krijgt, ga je meestal niet beter slapen. Dat als het hard heeft geregend, ze je kelder leeg komen pompen. Dat als er chloorgas ontsnapt in een zwembad, zij naar binnen gaan om te kijken of iedereen eruit is. En dat de brandweer inspecties uitvoert, bouwplannen beoordeeld en vrijwilligers opleidt.

@marc
Jij vindt het blijkbaar heel normaal dat je baas je 24-7 uit je bed kan bellen. Een bed op je werk wel te verstaan. Ik niet.

SuperG | 08-12-05 | 11:55

@ Ed®
Alsof je de hele tijd branden aan het blussen bent en bezig bent verkoolde lijken van collega's te bergen. Nonsens. Jullie zitten, drinken en kaarten de godganse dag, dus stel je niet aan.

Zak Chips | 08-12-05 | 11:55

@ ed,

"nu je het toch over Nederlands hebt"

JongenLui | 08-12-05 | 11:53

Zijn die spuitgasten dan de enige die hard werken? No way! En de rest van Nederland straks tot 67 of 68 jaar moeten werken en daarna dood neervallen zeker...

Niet zeuren, gewoon na je 55 - zoals straks iedereen - nog wat jaartjes doorwerken jongens!

Watdehek | 08-12-05 | 11:53

@marc, hoe clichematig kan je zijn. Als je nu echt geen idee hebt waat het over gaat, meng je dan niet in een discussie.

Trouwens als je het toch over nederland hebt. Errug ?? Volgens mij spel je dat anders. En ik kan ook uit je verhaaltje begrijpen dat je nooit hebt leren rekenen. Maakt niet uit. Als wij maar weten waar we voor staan.

Ed® | 08-12-05 | 11:49

Dusssss:
- brandweermannetjes worden lid van bond
- bond gaat hun belangen behartigen, flo mag onder geen beding weg
- bond onderhandelt flo stiekem toch weg
- bond zegt sorry tegen brandweermannetjes
- brandweermannen toch boos op bond ondanks sorry
- brandweermannen zorgen ervoor dat Tobus 2 uur lang de berm mag bekijken langs de A4.
.
.
.
Ongezien de tyfus voor jullie! De spuiterts hebben in mijn ogen meer dan recht op hun flo, maar met het doel in het nieuws te komen alle autorijders en bedrijven met werknemers op deze manier te duperen is net zo asociaal als de door jullie zelf aangestelde bonden die het flo hebben wegonderhandeld. Wil je protesteren? Steek het HQ van de FNV eens in de hens en ga dan blussen met een tuinslang. Jullie hebben groot gelijk, maar op mijn sympathie hoef je niet meer te rekenen.

Tobus | 08-12-05 | 11:46

@ Ed®

Je nederlands is errug slecht. Dus je rekensommetje zal ook wel niet kloppen.
Ik ga t niet eens narekenen. Hoeveel van die uren die je claimt heb je slapend kunnen doorbrengen? Hoeveel kaartend? Hoeveel surfend over het internet?

Slechts hersenlozen blokkeren de snelwegen en benadelen daarmee onschuldigen. Slechts hersenlozen verspelen graag goodwill bij diegenen die eerst mogelijk nog achter jullie stonden.

marc t9 | 08-12-05 | 11:46

Misschien een cursus spelling na hun 55e? En nog 1x het gebruik van als en dan uitleggen. Of snappen HUN dat niet. Nog een godswonder dat die waailappen straatnaambordjes kunnen lezen...

CoJoNes | 08-12-05 | 11:44

Het staat buiten kijf dat die gasten goed werk doen, maar met dit soort akties maak je geen vrienden.
Stelletje egoistische randdebielen.... kijk eens verder dan je eigen infantiele wereldje...

FamousLastWords | 08-12-05 | 11:41

Actie...? prima, maar sluit dan het Binnnenhof af, dan zijn ze sneller weg dan van de snelweg.....

laardepul | 08-12-05 | 11:39

Beste Allemaal,

Waarom moeten brandweermannen nu staken . Een hele intressante vraag. Ik wil inderdaad ook dat ik mijn deel aan de maatschappij betaal die ik op mijn gerechtigde leeftijd behoop terug te krijgen. Maar ik denk dat ik daar ruimschoot aan voldoe. Kleine rekensom. Ik werk 54 uur in de week, een 54 urige werkweek bij de brandweer wordt maar voor 36 uur betaald, en dat 52 weken per jaar. Vanaf mijn 20 tot aan mijn 55e. Het kleine rekensommetje is dan dat ik dan 52 x 54 x 35 = 98280 uur ( 52 weken van 54 uur en dat 35 jaar ) mijzelf ingezet heb in de maatschappij waarvan ik er ongeveer 32000 niet van betaald krijg. Dus al ik na mijn 55e nog een aantal jaar bijvoorbeeld bij de plantsoenendienst moet gaan werken komen daar op nog een 52 x 36 x10 = 18720 uur bij. Kom ik op een mooi aantal van 117000 uur.

Jullie hebt als je begonnen ben met werken op je 20e ongeveer 52 x 36 x 45 = 84240 uur gewerkt en deze uren allemaal betaald gekregen. ( 52 weken van 36 uur en dat 45 jaar ) Zou dus beteken als de FLO eraf gaan ik 32760 uur meer gewerkt heb dan jullie. Dit komt ongeveer neer op 18 jaar arbeid die ik meer verricht gedaan als jou tot je 65e. ( 32760 uur : 36 : 52 = 18 ) Om aan een gelijk aantal te komen zou jullie dan eigenlijk tot je 83e moeten doorwerken.

Oja, ik hoop dat je net zo'n frote bek hebt als je de brandweer daadwerkelijk eens nodig hebt. Als ze er dan staan om je te helpen moet je ze maar eens haarfijn uitleggen waarom je het er niet mee eens bent ipv hier op een forum verscholen achter je pc.

Ed® | 08-12-05 | 11:39

Alleen jammer dat ze wegrijden op het moment dat de ME eraan komt ..... de Fransen waren de kloppartij aangegaan met de ME .
Dit is nu weer een voorbeeld waarom hier de overheid kan doen wat ze wil ten koste van de lage werkende klasse .

Marley | 08-12-05 | 11:39

Ben erg benieuwd of ze ook de reactie van hun actie gaan merken.
Laat ze maar flink betalen voor wat ze gedaan hebben.
Mensen die er helemaal niks mee te maken hebben vast zetten op de snelweg waar het toch al huilen is elke morgen.
Stelletje kl**tz zijn het

Tremor | 08-12-05 | 11:36

@McCool, ik ben dus niet de enige die opslag wil, nix file, gewoon allemaal mensen die geld willen

rimpelklit | 08-12-05 | 11:36

Brandstichters zijn het. Weet je nog wel die actie op Schiphol in de passagiershal? Een granaat gooien in een afvalbak door die dreinerige amsterdammers. En het onderzoek? In de doofpot ermee.
Aansprakelijk stellen voor de schade net als de woonwagenbewoners van de Vinkenslag.
Collectief ontslag voor dat zootje!!!

geld0270 | 08-12-05 | 11:35

Luie HONDEN zijn het.
En ohohohohoh wat werken ze toch altijd hard.
HEEEEEL de dag kaarten in de kazerne en af en toe eens een brandje blussen.
En dat IS me toch zwaar.... Poe poe, die hellum en die has, daar gaat je rug echt kapot van hoor... so swaar.....

vergruizer3 | 08-12-05 | 11:34

@ SuperG
Er is een verschil tussen meedoen aan een discissie op een blog en het blokkeren van een snelweg.

egwel | 08-12-05 | 11:28

iedere ontevreden etterbak hoeft maar 10 minuten het verkeer in de spits op te houden en heel nederland staat in de file. sodemieter op met die rode jongensdromen op wielen! ga fikkie steken op het binnenhof of zo. is er geen waterkanon van de ME in te zetten?

SloopKogel (wie zijn | 08-12-05 | 11:26

Ze gaan demonstreren voordat ze de gelegenheid hebben gehad om te stemmen over de nieuwe CAO die alleen nog maar goedgekeurd is door de vakbonden. Het land plat leggen, voor miljoenen aan schade veroorzaken en de woede van half Nederland op je hals halen is dan (om het zacht uit te drukken) heel erg dom.

Enenem | 08-12-05 | 11:26

@egwel
En omdat jij wel een echte held bent, schrijf jij hier onder een pseudoniem?

SuperG | 08-12-05 | 11:24

Denk dat dit vrij weinig te maken heeft met Links stoken etc etc, weet over details ook niet de feiten.
Wat ik wel weet is dat mensen die in hun beroep andere mensen hun levens/goederen redden dmv redelijk tot zeer zwaar lichamelijk en geestelijk (denk aan verkoolde en of verzopen lijken) werk, er een mogelijkheid moet zijn om op hun 55e met pensioen te kunnen gaan. Aangezien hun carriere in dienst van U (en daarmee dus heel Nederland) heeft gestaan, vind ik het niet meer dan normaal dat Nederland op deze manier deze dienst terugbetaald
@Fuckface 11:11
Helemaal mee eens

Siol nan Gaidheal | 08-12-05 | 11:24

Echte helden die spuitgasten. De loser die geintervieuwd werd door het staatsjournaal durfde niet eens het visier van zijn helm open te doen, bang dat hij herkend werd.

egwel | 08-12-05 | 11:19

Die lui hebben gewoon gelijk. Van Gerrit Z. kun je blijven werken tot je erbij neervalt. er is totaal geen noodzaak om langer te moeten werken. Nederland heeft de grootste pensioenpotten van Europa.
Dat Gerrit nu ineens de rechten van de brandweerlieden (en niet alleen van hen trouwens) afpakt, vindt de heer Fleischbaum blijkbaar heel normaal.

SuperG | 08-12-05 | 11:17

Brandweerlieden zijn echt zielig. Gewoon werken tot je 65ste en als je eerder wilt stoppen, moet je daarvoor sparen. Maar die smerige linkse organisaties als FNV en CNV blijven maar stoken. Alles doen ze om dit kabinet in diskrediet te brengen. Net als al die andere subsidiesponzen ook weer schoothondjes van PvdA en GroenLinks.

Zak Chips | 08-12-05 | 11:16

Sjongejonge, op je 55ste al met pensioen?
Die gozers sporen echt niet helemaal hoor.
Dat werk zal misschien wel zwaar zijn, maar om daarvoor nou 10(!) jaar eerder te kappen met blussen is wel erg overdreven
Zullen we morgen anders met personenautos alle brandweerkazernes blokkeren?!

VHS | 08-12-05 | 11:13

Een brandweerman moet vooral lang wachten. Wachten tot er een melding komt (tussendoor kaarten, klussen, auto poetsen etc.) en nu moet hij weer wachten op zijn pensioen. Logisch dat hij het zat is en ons laat wachten op de snelweg.

Theo T. | 08-12-05 | 11:12

Of ze wel of geen gelijk hebben laat ik in het midden, ik ken alle feiten simpelweg niet, en jullie hierboven ook niet, dus het is lekker makkelijk oordelen.
Feit is wel dat deze club mensen tenminste eens iets durft te doen tegen de overheid, want de maatregel van doorwerken is ingegeven door bezuinigingen uit het gemeentefonds, met dank aan de kliek Balkenende.
De rest van Nederland laat zich alles maar door de strot duwen, bezuinigingen, hogere rekeningen voor energie, zorg, leugen na leugen vanuit Den Haag, lokale lasten die omhoog blijven gaan en steeds minder terug krijgen voor je zuurverdiende belastinggeld. Wat deze brandweermannen doen zou iedereen eens moeten doen, gewoon de straat opgaan en duidelijk maken dat je het niet pikt.

fuckface | 08-12-05 | 11:11

Ik zou zeggen de fik erin !!! Stelletje verwende spuitgasten ... kunnen jullie echt niks origineler vinden ??

Fukpig | 08-12-05 | 11:08

Deze mensen hebben helemaal gelijk, ze werken hard (nee ze zitten niet enkel op de Kazerne koffie te drinken!!!) en in dienst van de burger. misschien is de keuze van de actie niet helemaal geweldig (en verliezen ze hiermee de steun van het nederlandse volk) en hadden ze inderdaad een huis van een minister vol met schuim moeten spuiten ofzo,
Ondanks dat deze mensen zelf voor deze carriere gekozen hebben, doen zij fysiek zwaar werk in soms zeer stressvolle omstandigheden en draaien zij hun hele carriere zeer onregelmatige shifts. Dan mag je van mij met je 55e met pensioen.
Mocht je vinden dat deze mensen niet moeten zeiken en gewoon hun werk moeten doen, hoop ik dat je huis in de hens vliegt, en deze heren nog eventjes hun potje klaverjassen afmaken alvorens uw kant op te snellen.

Siol nan Gaidheal | 08-12-05 | 11:05

Toen mijn opa 74 was, stond hij nog behoorlijk zijn mannetje met een fikse Karcher. Als je serieus meent dat pensioen op je 55e een optie is, wordt het tijd met je poten uit de middeleeuwen te stappen. Klaplopers!!

CoJoNes | 08-12-05 | 10:58

@rimpelkit, dat doe ik al jaar en dag al met een heleboel mensen maar ik heb nog steeds geen opslag.

McCool | 08-12-05 | 10:57

Ik ben de brandweer zat! Waarom moeten toch altijd onschuldige burgers de klos zijn? Wij kunnen daar toch ook niks aan veranderen?
Als je een flinke brandweervent bent, blokkeer je het binnenhof, of in ieder geval het ministerie dat daarover gaat. Maar je gaat geen onschuldige burgers schade berokkenen. Dit is gewoon laf.

zweefvlieger | 08-12-05 | 10:54

Ach, gelukkig mag je in dit land nog aktie voeren. Ik veroordeel het echter wel wanneer anderen er last van ondervinden. Door tijdens de ochtendspits de A9 op slot te gooien verspeel je tamelijk wat sympathie, zoals in de meeste reaguursels te lezen is.

Apollo | 08-12-05 | 10:53

ik ga morgen ook de A4 blokkeren met m'n polo, is eis opslag!!

rimpelklit | 08-12-05 | 10:53

dood aan die homo's. Ik heb al bijna net zoveel respect voor als voor de pliesie.

McCool | 08-12-05 | 10:52

Laten we hopen dat die stakers allemaal sterven als ze de leeftijd van 55 bereikt hebben... Ontzettende klootzakken

Hatsiemoko | 08-12-05 | 10:51

HALLLLOOOOOOOOO!!!
Het plan is helemaal niet brandweermannen tot hun 65 de ladder op te sturen!
Na hun 55e krijgen ze andere functies!
ZE WILLEN GEWOON NIET WERKEN NA HUN 55E!

Jim Beam | 08-12-05 | 10:49

Als een lopend vuurtje aangestoken door de brandhaard die file heet
Hoog oplaaiende emoties bij uitgebluste mannen van -55 die het heilige vuur willen doven en weren
meningen spuien om af te fakkelen
en verbrand worden
Weer!

kuifjes | 08-12-05 | 10:48

Kom, kom, zo zwaar is dat werk toch niet. Het werk bestaat meestal uit: kaarten, koggie drinken, slapen, afwassen, corvee, container blussen, kaarten, koggie, slapen, auto uit sloot trekken, kaarten etc. etc.

skcus-idlA | 08-12-05 | 10:46

Ze willen eerder met pensioen zodat ze in hun villaatjes in Spanje kunnen zitten die ze hebben betaald van al het geld dat ze verdienen met het zwart bijklussen dat ze doen tijdens de riante verloven die ze krijgen omdat ze af en toe eens een nachtdienstje moeten draaien als ze tenminste niet de met onze centen betaalde wegen blokkeren door met met onze centen betaalde brandweerwagens dwars te gaan staan om hun met onze centen betaalde riante arbeidsvoorwaarden te verdedigen. (haalt diep adem)

gRafAmpteNaruh!

verder wel goeie actie trouwens

Grote Denker | 08-12-05 | 10:46

Volkomen terechte aktie! Denk er nog maar eens aan als je straks op drie hoog in het kozijn van je brandende huis staat, de vlammen reeds je reet verbranden en je haar al weggeschroeid hebben en je moet wachten totdat degeen die je moet redden zijn rollator de ladder heeft opgesleept! Dan piepen jullie wel anders.....

Opa-Buiswater | 08-12-05 | 10:45

gelukkig is de muis bewegen over het scherm geen zwaar werk, red ik makkelijk tot mijn 78e !! (iemand moet het toch verdienen)

more beer (cd /pub) | 08-12-05 | 10:44

Van mij mogen ze prima met hun 50ste verjaardag met pensioen, als ze het zelf maar betalen.

Ayaan | 08-12-05 | 10:44

ja dan krijg je dus van die bejaarde brandweermannen, die totaal geen zin meer hebben, komen ze in hun "kunst" met brandweerstrepen bespoten rollator aan, pissen een keer over het vuur heen, en gaan vervolgens weer aan de zuurstof. lang leve de kut vergrijzing!!!

JongenLui | 08-12-05 | 10:43

tijd om wat brandweerkazernes in de fik te steken

yumpie | 08-12-05 | 10:42

Gelijk hebben ze! Die mensen wagen bijna iedere dag hun leven om de levens en bezittingen van anderen te redden. Ik kan me best voorstellen dat hun werk zo zwaar is dat ze al op hun 55e met pensioen willen. We verwachten wel allemaal dat ze er staan als er brand is, dus moeten we allang blij zijn dat er mensen zijn die dit zware en gevaarlijke werk tot hun 55e willen doen. Om over de risicos van oude "versleten" brandweermannen die gedwongen worden tot hun 60e door te werken nog maar niet te spreken.

zwaffelaer | 08-12-05 | 10:41

Wat een knakkers, de vakbonden doen eindelijk eens waar ze voor zijn en nog gaan ze actievoeren. Nu zijn brandweermannen sowieso al "gebrand" op actie, maar af en toe een zelf aangestoken vuurtje schijnt niet genoeg te zijn. Dan maar de snelwegen blokkeren, maar wel snel weggaan als de ME de confrontatie op komt zoeken. Laffe honden, praat eens met je vakbond!

Crow | 08-12-05 | 10:36

Opdonderen met die brandweerauto's. Opdonderen! Nee ik zeg opdonderen. Weg! Ga weg! Oprotten! Naar huis!

Nemo | 08-12-05 | 10:36

Jawel, alweeeeeer die BB-ers! Laat ze dan oprotten achter de geraniums! Zijn we daar ook weer vanaf, move over! opzouten! nu zijn wij aan de beurt. St*rf! BB-er st*rf! BTW: tijd voor stijlloze comments op dat forum

yumpie | 08-12-05 | 10:35

Iedereen die in een file stond die veroorzaakt was door die eikols moet zijn schade maar op die gasten verhalen. Dat moeten ze dan maar betalen van de loonsverhogingen die ze de komende jaren krijgen.

Enenem | 08-12-05 | 10:34

Toe maar,

stelletje verwende spuitgasten, hebben zi niks beters te doen als een snelweg blokkeren, zoals een brand blussen misschien ?

JongenLui | 08-12-05 | 10:33

Dhr. Fleischbaum kan niet spellen.

skcus-idlA | 08-12-05 | 10:32

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl