Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GeenStijl dan EINDELIJK voor het gerecht

upskiert.jpgHet zat er natuurlijk een keer aan te komen. En jawel, na 39 tevergeefse pogingen gaan we nu eindelijk die rechtbank eens van binnen aanschouwen. Nou ja rechtbank; kantonrechter. Op 19 oktober mogen onze Rutger en Twan zich daar verantwoorden voor het heimelijk filmen onder rokjes. Let wel, dit gebeurde volgens de dagvaarding ZONDER MEDEWETEN van de betrokkenen. Objection, your Honour: Alle dames zijn vooraf dan wel achteraf in kennis gesteld van het feit dat zij vanwege een ongelooflijke blunder van de gemeente Heerhugowaard nog steeds te koop lopen. De bewijzen hiervoor hebben wij ook op band. OVERRULED! Schoffelen zullen ze. Plaats van handeling: 12:15 uur in de arrondissementsrechtbank te Alkmaar, zitting houdende aan de Kruseman van Eltenweg 2. Daar gaan we eens een gezellig dagje uit van maken. De verdachten hebben al te kennen gegeven geen bezwaar te hebben tijdens de zitting gefilmd te worden. Ondanks het feit dat wij de beelden rechtstreeks zullen uitzenden, kunt u natuurlijk ook voorintekenen op alweer zo'n busreis. Wees er snel bij, de ruimte in Alkmaar is beperkt, dus vol=vol...

Reaguursels

Inloggen

Go OvJ! Serieus, hoe zouden jullie het vinden als je met je blote reet en je dikke kop op internet gezet wordt, dan reageer je wel anders, dan zijn die Rutger en Twan niet zulke helden meer! Dat de gemeente zo'n stom parkeergarage heeft gemaakt is natuurlijk niet bepaald slim, maar ja, nog dommer is om dit uit te lokken door te filmen en deze filmpjes op internet aan iedereen te laten zien! Ik vraag me af R en T, deden jullie dit om de gemeente wakker te schudden (en om ervoor te zorgen er iets aan gedaan wordt) of deden jullie dit voor jullie eigen lolletje?? Ik heb een sterk vermoeden dat dit laatste het geval is! Er zijn namelijk genoeg andere manieren te bedenken om de gemeente duidelijk te maken dat de parkeergarage niet oké is... En denk je nou echt dat die vrouwen toestemming hebben gegeven om onder hun rok te filmen?? Dat kun je de rechter echt niet wijs maken hoor!

jremied | 15-08-07 | 15:26

Hey ik heb er nu 1 met en zonder type-ex bij 4 van toelichtinen en procedure.
Nu er geen dank je wel van af kon kan ik alsnog adres en telefoon bekend maken. Ik vindt het geen stijl, anderen hun slip filmen en mensen NIET bedanken die hun mond houden over wat er nog meer op de achterkant te lezen was.

BravoBAT | 14-08-07 | 14:27

Mijn kaartje voor de busreis is te koop voor slechts 450 euro. Of te ruilen tegen 2 Lowlands-kaarten ;)

JCDecaux | 14-08-07 | 11:19

@ cloudi-jaah 13-08-07 @ 23.08
.
Ik ben het in grote lijnen met je eens . Ik vraag me alleen af bij wie het kwartje niet valt. Op een punt ben ik het absoluut niet met je eens dat ik iemand of diens familie beticht van leugens! Mocht er enige twijfel bestaan omtrent deze, dan bied ik mijn welgemeende excuses aan. Dit was niet mijn bedoeling. Overigens laat ik mijn brein nooit de vrije loop en ben ik vrij rationeel. Tevens betrap ik mij erop dat WIJ veel te ver afwijken van de topic.
WIJ vinden het boeiend om juridisch te steggelen, maar ik betwijfel of de rest van de reaguurders dat ook vinden. Gegroet amice, het ga je goed!

buzzelbas | 14-08-07 | 01:18

ZEG Twan , even bedankie doen he voor het mailtje wat ik 2 keer gestuurd heb, lijkt mij wel zo netjes. Ik had werkelijk moeite om jou privacy te bewaren.

BravoBAT | 14-08-07 | 01:17

Ik pleit voor het maximale (zoals we hier altijd doen).... 2 maanden cel!!! En dat is nog te kort (volgens de GS traditie)...

Cook From Hell | 14-08-07 | 01:12

@nl0raf 13-08-07 @ 22:44
Ben ik geheel met je eens dat het zeker niet altijd verstandig is dat opsporingsambtenaren zelf een zaak dragen zonder aangifte. In praktijk kan het vaak nadelige gevolgen hebben voor juist die mensen die besloten om geen aangifte te doen. In deze zaak zal dat in praktijk naar het zich laat aanzien wel meevallen.

Als het OM er wel toe overgaat speelt er meestal meer. Ik neem aan dat GS ook niet op het achterhoofd gevallen en op zijn qui vive is. De vraag mag wel zijn waarom wil het OM deze zaak, is deze zaak een doel of een middel?

claudi-jaah | 13-08-07 | 23:15

@buzzelbas 13-08-07 @ 22:25
Het kwartje valt niet helemaal. Iemand zegt iets over zijn familie, jij trekt een conclusie. Je stelt daarbij dat iemand liegt en het onmogelijk is.
Mijn uitgangspunt is en blijft dat ik dat ook zou durven te doen, maar dan ook zoveel informatie en bewijs voorhanden wil hebben om het te ontkrachten. Zolang ik daar niet over beschik is voor mij iemand onschuldig en krijgt het voordeel van mijn twijfel.
Tevens haal je nog eens aan of ik weet wat de Orde van Advocaten is. Dat weet ik wel maar was niet mijn vraag. Ik vroeg je n.a.v. van je vorige reaguursel waar ik het over de Orde van Advocaten heb gehad, ik heb sterk de indruk dat jij dat zelf bent die het ter sprake bracht.
Als laatste laat je weer je brein op de vrije loop en wil ik opmerken dat er nergens op de hele wereld een advocaat te vinden is die recht spreekt. Dat is wat rechters doen. De formulering van de gehele laatste alinea is nogal warrig. De misschien hypothetische rechter met nevenfunctie advocaat is op moment van het rechtspreken Rechter, nooit advocaat.
En ik neem aan dat een rechter als hij/zij een advocatenpraktijk als nevenfunctie zou hebben verre blijft van iedere zaak die mogelijk tot belangenverstrengeling kan leiden.
Maar dat is niet vreemd bij een rechter en ook niet bij een advocaat, ik weiger ook zaken puur omdat ik een antipathie koester jegens een bedrijf op persoonlijke gronden.

claudi-jaah | 13-08-07 | 23:08

buzzelbas 13-08-07 @ 22:25
Namens mij dus fijn en bedankt.

Groet.

befke | 13-08-07 | 22:46

claudi-jaah 13-08-07 @ 17:25
z/w gezien heb je gelijk hoor, alleen is het leven niet z/w en gaat het hier al jaaaaren zo. Hoe dat bij jou in de buurt gaat weet ik niet en wil ik ook niet weten. Overigens kan ik mij nog iets herinneren uit mijn opleiding dat ambtshalve vervolgen voor overtredingen door opsporingsambtenaren niet zondermeer dient plaats te vinden om tal van redenen ;)
.
Opmerkelijk is dan nu.nl meld dat er aangifte is gedaan tegen GS dus is dat zo want alles op nu.nl is waar enzoow. Duzzz, mogen wij de NAW even van de aangever(ster(s)) zodat het tig tal koppige, of koppige tig tal juristen de zaak even goed kunnen voorberijden op soryboards, flipoverzzz & CGI graphics (later te bestellen in de GS shop op Blueray Full HD disk ding).

nl0raf | 13-08-07 | 22:44

@Claudi-jaah 13-08-07 @ 18:47.
.
Gefeliciteerd met je beroep als advocate Ondernemingsrecht. Ik wil je er toch nog even op wijzen dat ik niemand beschuldig van leugens en dat ik niet zinspeel op wat voor manier dan ook. Ik heb er alleen geen zin in om mijn privaci-gegevens (lees beroep) op een publiek discussieforum als GS bekend te maken. Dat is dus weer mijn recht. Als ik het over de Orde van Advocaten heb, dan begrijp jij, als advocate, precies wat ik bedoel. Bovendien heb ik het nog nooit meegemaakt dat een advocaat rechtspreekt in een casus waarbij het bedrijf, waar de verdediger werkt, betrokken is, een uitspraak doet. Dit zou wel degelijk belangenverstrengeling zijn en daarmee rechters overbodig maken. Dit kun je toch niet menen?

buzzelbas | 13-08-07 | 22:25

claudi-jaah 13-08-07 @ 18:47

Nog even eenmaal erop terug komend.
Wat ik jouw schreef is geheel waar en na navraag was die dubbel functie nooit aan de orde alleen was ze toen al wel reeds bezig met een maatschap alhier.
Ze wees mij er wel op dat het vaker gebeurde die dubbel functie zoals een tijdje geleden in de publiciteit was met een kanton die ook nog voor OHRA werkte en daar schade zaken deed.
Wat betreft mijn andere kennissen/vrienden is gewoon toeval omdat ik hier woon niet meer en niet minder.
Verder jouw beroep had ik in de gaten toen je schreef over eventuele magistraten die hier ook wel eens zouden kunnen reageren.
Ik heb geen beroep meer en dat is heerlijk kan ik je zeggen na 38 jaar.
Hou van je.

befke | 13-08-07 | 21:29

hey redaxi, wat is nou de status/uitslag?

DeSteef | 13-08-07 | 19:45

metalgrandpa 13-08-07 @ 19:43
De busreis bedoel ik.

metalgrandpa | 13-08-07 | 19:44

We wachten nog steeds op die uitnodiging van de rechtbank in Den Haag vanwege het filmpje en de comments van de dakmoord door De Haegsche Tokkies.

metalgrandpa | 13-08-07 | 19:43

Over zoiets lulligs gaan ze rechtszaak houden, nou nou, wat een helden zeg, d'r zijn hier veel ergere dingen over de toonbank gegaan.

mekmek | 13-08-07 | 19:27

wat zal wim heitinga hiervan vinden?

firecow | 13-08-07 | 19:27

Kouwes leest makkelijker;)

Duikduivel | 13-08-07 | 19:12

Twan Bernardus Stephanus Antonius, damn alleen voor deze namen al zou een veroordeling op z'n plaats zijn.

LaCoHoKi | 13-08-07 | 18:57

Dankzij die twee pseudo journalistjes van jullie valt er nu helemaal niets meer te gleuren. Onder de stalenroosters zijn nu planken aangebracht...

Bedankt Geen Stijl... haha...

Mr.Flip | 13-08-07 | 18:56

@buzzelbas 13-08-07 @ 18:08
Alle respect voor je kennis op veel punten kan ik me er zeker wel in vinden maar schiet totaal voorbij aan deze zaak waarover het gaat in dit topic. We praten hier wel over een overtreding.
Een routinezaak wat amper enig betoog behoeft en waar vermoedelijk binnen een half uur vonnis is gewezen, de moeite niet waard om “de openbaarheid van de zitting” aan de orde te stellen en een pv op te laten maken. GS zal het zeker niet besloten willen hebben en het OM laat zich behoorlijk in het hemd zetten als zij het wel willen en aankaarten. OM weet ook wel dat een rechter daar niet mee zal gaan.
Je pakt er al termen bij als "in beginsel" en "in beginsel" is niet het equivalent van "per definitie". Als we die termen gaan hanteren kan ik je ook nog wel van een fraai epistel voorzien met betrekking tot je reaguursel.
Op het punt van belangenverstrengeling ben ik het ook niet met helemaal met je eens. Een reaguurder zegt iets over zijn familie, wie ben ik om te zeggen dat het gelogen is. Jij doet dat wel. Daarbij geef je bijna blijk van iets wat geen enkele jurist kan of wil ondersteunen, je verklaart iemand al schuldig aan een leugen bij voorbaat. Ik kan hooguit aangeven zoals ik al eerder gedaan heb het complex te vinden en bedenkelijk. Voor de goede orde ik hoef mij zeker te niet schamen voor mijn beroep en durf wel te zeggen wat mij beroep is, advocate met ondernemingsrecht als specialisatie. Wat je beroep is doet niets af aan de discussie en bepaalt immers ook niet dat je wel of geen gelijk hebt. Niemand kan enige kracht ontlenen of bijzetten vanwege haar beroep op een publiek forum zoals GS. Zeker niet de mensen die er op zinspelen iets te doen wat misschien wel eens juridisch kan zijn.
Voorts kan ik niet zo direct afleiden waar ik het over de Orde van Advocaten heb gehad.

claudi-jaah | 13-08-07 | 18:47

@ Claudi-jaah @14:15
.
Zodra er privecy-omstandigheden cq -gevoeligheden in het geding komen KAN op het verzoek van een der partijen de zaak achter "gesloten"deuren worden behandeld. In bijzondere gevallen, en deze is er een van, mogen mensen de rechtzaal binnen als zij geregistreerd zijn op een z.g.n. griffielijst. Bij de Kantonrechter zijn het (meestal) openbare zittingen.
.
@Tyler-Durden @ 14:27
.
Ik zal in het vervolg rekening houden met de ruimte tussen de alineas. Sorry voor het ongemak.

@Claudi-jaah @14:41
.
Een heleboel vragen. Ik zal trachten ze zo kort en duidelijk mogelijk te beantwoorden.
.
* Een kantonrechter behandelt geen MISDRIJVEN. Dit is in beginsel voorbehouden aan Arrondissementsrechters. Misdrijven zijn o.a gewelds- en vermogesdelicten. OVERTREDINGEN zijn o.a. verkeersovertredingen en familirecht. (denk hierbij o.a. erfafscheidingen, burenruzie, overlast etc.
.
* Niets in de rechtspraak is PER DEFINITIE. De rechter is autonoom en zal rechtspreken volgens de WETS en RECHTSREGELS daarbij rekening houdend met bepaalde feiten en omstandigheden. Een goed pleidooi van de advocaat wordt hier zeker in meegewogen en kan zelfs bepalend zijn.
.
*Dit is juist. Maar ook hier het verschil in bevoegdheden.De Arrondissementsrechtbank kan het vonnis van de Kantonrechter overrulen en vernietigen (mits er in de betreffende zaak hoger beroep mogelijk is!)
Andersom is dit niet mogelijk.
.
*De Arrondissementsrechtbank zal altijd, in eerste aanleg, MISDRIJVEN behandelen. Hier komt geen Kantonrechter aan te pas.
.
*Op dit punt heb je volstrekt gelijk. Aanvulling: het voorarrest wordt bepaald door de Rechter(commissaris) en getoetst aan de zwaarte van het misdrijf en de omstandigheden. (vluchtgevaarlijk, recidive, enz.).
.
*Pro-forma betekend eigenlijk voor-formeel. In de pro-formazitting worden alleen de, de door het OM aangevoerde feiten en omstandigheden behandeld. De formele zitting volgt op een later tijdstip. Dan worden alle zaken in dat geding gevoerd. OM, verdediging, verdachte(n) getuigen enz.
worden dan formeel gehoord.
Het zou te ver voeren om dit onderwerp tot in de puntjes uit te leggen. Ik zou je willen adviseren om het Wetboek van Strafvordering, Wet Rechterlijke Organisatie en de Advocatenwet er op na te slaan.
.
*Dit is dus niet waar. De Kantonrechter zal over het algemeen direkt uitspraak KUNNEN(!) doen. Noodzaak is dit echter niet. Arrondissementsrechters zullen nimmer direkt uitspraak doen.
.
* Op het Onderdeel Meervoudige kamers ga ik niet in. Dit is te gecompliceerd om dat in een paar zinnen uit te leggen.
.
Voldoende geholpen zo?
.
@Befke @14.50 @15:17
Uit ervaring weet ik dat dit zo niet is.(belangenverstrengeling, weet je wel?).
Ik zeg overigens niet wat ik van beroep ben, maar het heeft er wel mee te maken....
Dit geldt overigens ook voor elke bedrijfsjurist.
@ Je begint nu wartaal uit te slaan! Einde discussie met jou!!

@ Claudi-jaah @ 14:57, 15:08, 15:03
.
* Je bedoeld de Nederladse Orde van Advocaten? Deze Orde is voor advocaten en niet voor rechters. Die hebben hun eigen clubje!
.
* Inderdaad correct.
.
* In de allermeeste gevallen betaalt de belastingbetaler en zijn dus derhalve NIET gratis!

buzzelbas | 13-08-07 | 18:08

Ik kom wel ff langs :D Woon tog in alkmaar dus :) waar ken ik me inschrijven?

The_Stiffmeister | 13-08-07 | 18:07

GO GS, GO GS, GO GS... kudtjustitie ken nog geeneens een deukje in een pakkie boter schoppen... dat hebben ze in ut verleden genoeg laten zien... GO GS!!!

Liwwadder | 13-08-07 | 17:42

@nl0raf 13-08-07 @ 17:17
Maakt voor de rechter weinig uit hoor of er wel of geen aangifte is. Het is een overtreding van het Wetboek van Strafrecht en het OM klaagt aan.
De hoogte van een opgelegde straf zal ook geen rol spelen, voor een rechter niet belangrijk of er een hoger beroep gaat volgen, voor het OM niet belangrijk en voor de meeste verdachten ook geen rol.
Er zijn mensen die vanuit een principe wel in hoger beroep gaan omdat ze van mening zijn onterecht gestraft te zijn.

claudi-jaah | 13-08-07 | 17:25

pim4ever@17.16 Nee ik begreep de intensie van je reaguursel vandaar mijn opmerking. Met Clauda is niks mis hoor buiten HDHD. (grapje)

Contra | 13-08-07 | 17:25

Er staat niet in dit artikel of de vervolging ambtshalve is of na aanleiding van een aangifte. Ik gok dat er geen aangifte is gedaan als alle vrouwen op de hoogte waren. Tja, dan zal de rechter echt niet blij met deze zaak omdat ‘belangrijke’ zaken dan blijven liggen. Hij kan overigens wel rekenen op een veroordeling in de vorm van een boete bedrag. Denk aan 50 of 100 Euro. Dit voorkomt in de regel namelijk dat de veroordeelde een tegen claim of wat dan ook kan gaan eisen na vrijspraak.
.
Waar kan ik kaartjes bestellen?
Mag er gefilmd worden?
Hoeveel plaatsen zijn er op de publieke tribune? Of komen we buiten te zitten met kaarsjes voor een videowall in kudt weer.

nl0raf | 13-08-07 | 17:17

Ik geloof nooit dat Pim het zo had gewild.

Duikduivel | 13-08-07 | 17:16

@Contra 13-08-07 @ 16:38

Contra, jij snapt 'm !
Claudia-jaah maak je niet druk, bedoelde het niet leluk....

pim4ever | 13-08-07 | 17:16

@ overVecht 13-08-07 @ 17:12

Claudi-jaah snapt anders beter wat ik eerder schreef dan jij. Wie is hier dus nu de lutser?

Robin Hood | 13-08-07 | 17:13

@Robin Hood 13-08-07 @ 17:06
kmoet van claudi-jaah wat harder zijn, dus bij deze.
val deaudt met je gezever lutser!

overVecht | 13-08-07 | 17:12

@ overVecht 13-08-07 @ 17:05

Weet jij helemaal niets van, vriend.

Robin Hood | 13-08-07 | 17:06

ik loop beetje achter de feiten aan, ik vind die poster trouwens wel irritant, voor al qua grootte

overVecht | 13-08-07 | 17:05

@overVecht 13-08-07 @ 17:02
Ja dat poeslieve werkt niet, ik ga gewoon weer door op oude voet.

claudi-jaah | 13-08-07 | 17:04

pim4ever 13-08-07 @ 16:08

Pin is GS taal, ik meen omdat gonny van den oudenallen zijn naam zo eens opschreef, maar dat weet de @ Redactie nog wel. Anyway: Pin was groots, maar nu best doods. Een memorabel man.

bottehond | 13-08-07 | 17:04

Antwoord stond er al...

Robin Hood | 13-08-07 | 17:04

@claudi-jaah 13-08-07 @ 17:00
als dat zo is dan geloof ik dat Robin Hood zelf dat ook prima duidelijk kan maken!wacht ik vraag het haar.........

overVecht | 13-08-07 | 17:02

@overVecht 13-08-07 @ 16:56
Nu ga ik wel even sneu en tuttig doen ook op verzoek van Contra, omdat GS ook gezellig is en zus en zo..
Ik denk dat Robin Hood het over je neefje heeft en zijn nick geen respect toont.

claudi-jaah | 13-08-07 | 17:00

overVechtje, goed lezen hè? Ik vind je neefje irritant en de combinatie van zijn nick met de manier waarop hij zich gedraagt is niet de manier waarop ik mij Pim wil blijven herinneren. Overigens verheerlijk ik hem niet, dat ik zijn poster in mijn woonkamer heb hangen zegt helemaal niets, hoor!

Robin Hood | 13-08-07 | 17:00

@Robin Hood 13-08-07 @ 16:52
heb ik iets verkeerds dan over Pim gezegd? Wel beetje op blijven letten he met je pim verheerlijking (of niet, maar het rijmt lekker)!voor de rest zal ik me neefje zo meteen weer aan het koordje vastmaken.

overVecht | 13-08-07 | 16:56

@ overVecht: doe je neefje es opsluiten, hij is irritant. En Pim mag dan wel dood zijn, graag wel een beetje Repsect voor de man! Dat houdt in dat ik hem mij niet wil herinneren op de manier die de dwaas die zichzelf Pim4ever noemt mij opdringt.

Robin Hood | 13-08-07 | 16:52

Hij wordt veroordeelt tot het plaatsen van fap foto's op GS

Megazand | 13-08-07 | 16:44

@claudi-jaah 13-08-07 @ 16:38
jup die ja!!

overVecht | 13-08-07 | 16:40

claudi-jaah@16.12 Ik wilde bij hoge uitzondering jou eens aanschrijven op het niveau waarop je reageerd naar anderen. Dat je daarin trapt stemt me somber. Het geeft aan wie je bent. Doe normaal GS is leuk. En ikzelf ben ook wel aardig hoor. En trouwens Pim 4ever ook wel.

Contra | 13-08-07 | 16:38

@overVecht 13-08-07 @ 16:25
Je neefje die ook visjes doet proppen in de lege cola fles en nog later in de avond iets anders er in wil proppen???

claudi-jaah | 13-08-07 | 16:38

claudi-jaah 13-08-07 @ 16:29
Het eerste gedeelte doet mij blozen van verlangen.

Het laatste zal mij worst wezen ( heb het altijd een rel nicht gevonden ) hoewel niets als goeds van de doden.

befke | 13-08-07 | 16:37

@befke 13-08-07 @ 16:24
Jazeker, goede dialoog, dan de kaarsjes aan, beetje toast en kaas erbij, dvd-tje aan en dan geyle neuqseks.
Wie Pim4Ever is weet ik niet, maar iemand die Botte dude noemt zal vast tot zijn vriendengroep behoren denk ik. Dus de laatste vraag kan verder ongezien door richting Botte, misschien kan hij je helpen.

claudi-jaah | 13-08-07 | 16:29

overVecht 13-08-07 @ 16:25
Ja leuk.
Ga even een portje erbij pakken zo terug.

befke | 13-08-07 | 16:27

@befke 13-08-07 @ 16:24
me neefje die sinds kort ook internet op zijn kamer mag hebben van mijn zwager.

overVecht | 13-08-07 | 16:25

@befke 13-08-07 @ 16:24
Da's Pin uit het hiernamaals.

Alert | 13-08-07 | 16:25

claudi-jaah 13-08-07 @ 16:20
Ja absoluut en zeker na onze dialoog van vanmiddag.

Wie is Pimp @pim4ever ?

befke | 13-08-07 | 16:24

*bindt kortje om het nekje van pim4ever en zegt, meekomen jij doerak*

overVecht | 13-08-07 | 16:21

@pim4ever 13-08-07 @ 16:17
Primitief stuk onderkruipsel wat nog steeds in Pim loopt te geloven. Er hoeft niets afgestoft te worden. Ik hoef ook niet te gaan tippelen want Befke wil zo ook wel neuqen.

claudi-jaah | 13-08-07 | 16:20

Zo heb even de westy laten plassen en daar ben ik weer.
Wil iemand nog neuqen?

befke | 13-08-07 | 16:18

Claudia-jaah, aan je antwoorden te lezen moet die mossel van je weer eens goed afgestoft en afgevuld worden.....
Ga tippelen of maak je op een andere manier nuttig maar ga hier niet de trut uithangen.

pim4ever | 13-08-07 | 16:17

Gezellie zo'n busreisje, ik wil ook mee...

Tzakje | 13-08-07 | 16:12

@Contra 13-08-07 @ 15:53
Nee hoor wil jouw geluk niet bederven, maar er is een klein verschil tussen beweren dat een reaguursel peop is of te stellen dat het niet volledig is.
Alleen heb je het lef niet om het zelf te posten dat er uitzonderingen gemaakt kunnen worden, waarschijnlijk omdat je er te laf voor bent. Angst dat ik jou dan aanval en ga vragen welke argumenten jij denkt aan te voeren in deze zaak om je mening te kunnen staven.
Weer erg stereotype eigenlijk immers het is veel makkelijker alleen maar te hakken op iemand en zo goedkoop om te voorkomen dat er op jou gehakt kan worden.
*kan haar geluk kan ook niet op hier achter het toetsenbord.*

claudi-jaah | 13-08-07 | 16:12

@bottehond 13-08-07 @ 15:06

He dude, als jij nu eens leert Pim met een M te typen en niet met een N dan mag je weer mee pratuhhh!

pim4ever | 13-08-07 | 16:08

Dat word 240 uur bejaarden de kont schoon maken.

Blonde Moslim | 13-08-07 | 16:06

*krapt op zijn hoofd........ ludiek schrijven.......... nee...... nog nooit van gehoord*

overVecht | 13-08-07 | 15:54

claudi-jaah@15.46 Ik val soms van geluk van mijn stoel is daar wat mis mee??? Ging inderdaad over de openbaarheid, is dus niet altijd zo. En jij weer wat geleerd over de Wet RO. Gaat absoluut hier niet op maar wel leuk toch?

Contra | 13-08-07 | 15:53

@contra
Wat zwijn jij toch dat je geen dagvaardingen hoeft te maken, is niet de eerste keer toch dat je aankomt met net het verkeerde artikel? Maar zou graag weten wat er peop is in mijn post van 13-08-07 @ 14:50, met art.4 RO in het achterhoofd?
Ik mag toch hopen dat je niet gaat roepen dat de zitting een besloten karakter kan krijgen vanwege zwaarwegende argumenten in deze zaak???

claudi-jaah | 13-08-07 | 15:46

overVecht@15:37. Dacht je nou echt dat ik fouten schreef? Maar ik maakte wel een vautje (oh god, weer vaut, het moet foutje zijn) Reageer je ook op iedereen die feauteaux schrijft? Maar mijn foutje was dat ik het verkeerde wetboek noemde. Het moet het Wetboek van Strafvordering zijn. Sorry, speciaal voor jou, slimme overVecht. Wel eens van ludiek schrijven gehoord?

agentorange | 13-08-07 | 15:42

Ik gok dat er nu al een kantonrechtert zit te bibberen en te zweten bij het vooruitzicht die hele roze massa in zijn zaal te krijgen.

Robin Hood | 13-08-07 | 15:39

@agentorange 13-08-07 @ 15:32
doe zelf es nederlands leren..........

overVecht | 13-08-07 | 15:37

@bloke 13-08-07 @ 15:28
Voor overtredingen gaan de meeste verdachten zonder een advocaat naar de rechter toe hoor. Een advocaat is niet verplicht binnen het strafrecht, wel in het civiele recht maar dan heet het ook geen advocaat meer.
Persoonlijk denk ik dat het in deze zaak ook geen enorm verschil maakt.
Wat ik zo kan lezen van Fleischbaum is dat vermoedelijk de gefilmde mensen geen bezwaar maken of aangifte hebben gedaan. Dat hoeft ook niet omdat het OM ook kan aanklagen en daar niet in zal wijken.

claudi-jaah | 13-08-07 | 15:36

claudi-jaah@15.18 shit moest even snel. Moet zijn art. 4.

Contra | 13-08-07 | 15:36

kijkt de redactie wel eens in hun postvak in

BravoBAT | 13-08-07 | 15:34

Als ik de onzin lees over wat het Kartongeregt doet en de Regtbank, valt er nog veel te onderwijzen in 0031 op de Middelbare Verblijfplaats voor Jongeren. Rechtbank, w.o. Politierechter, is voor misdrijven. Kartongeregt is voor overtredingen. Het verschil zoek je maar op, maar heeft met de ernst van de zaak te maken. Geen richting aangeven is een overtreding, je schoenveter vermoorden is een misdrijf. Er zijn een paar uitzonderingen op, maar alla, dat wordt te ingewikkeld. Google eens op Wetboek van Strafrecht en lees het 1e boek. Word je wijzer van. Lezen voordat je je klep opentrekt en hier nonsens zit te blaten.

agentorange | 13-08-07 | 15:32

@befke 13-08-07 @ 15:28
Juist dat ben ik met je eens, het gaat niet altijd om wat regels toe laten Befke. Ik denk dat je als persoon voor jezelf moet afwegen en toetsen in hoeverre je functies kunt combineren. Juist omdat je mens bent ligt de verleiding in sommige gevallen wel op de loer om je te laten kleuren door iets anders dan wat onpartijdig en/of objectief heet.

claudi-jaah | 13-08-07 | 15:32

claudi-jaah 13-08-07 @ 15:26
Jij soms?
LOL.

befke | 13-08-07 | 15:30

claudi-jaah 13-08-07 @ 15:24
Nee dat hoeft ook niet maar het hemd is nader als de rok weet je wel.
Natuurlijk worden ze benoemd door de kroon voor het leven en zijn volstrekt onpartijdig maar het blijven wel mensen.
En op dat ras heb ik altijd wat reserve.

befke | 13-08-07 | 15:28

@ claudi-jaah:

Ik bedoelde eigenlijk kosten voor rechtsbijstand (Natuurlijk weg te cijferen door het zelf te doen maar niet aan te raden lijkt me)

bloke | 13-08-07 | 15:28

@befke 13-08-07 @ 15:22
wie weet zijn er wel advocaten, rechters of officieren van justitie die ook op GS reaguren

claudi-jaah | 13-08-07 | 15:26

@befke 13-08-07 @ 15:22
Klopt die zijn er ook wel en kun je ook wel terug vinden op de site die ik je gaf. En zo krom hoeft dat niet te zijn.

claudi-jaah | 13-08-07 | 15:24

claudi-jaah 13-08-07 @ 15:18
Nog heel even.
Zo zijn er ook advocaten die werken bij een verzekering en tevens ook als kantonrechter werken.
Heel krom maar toch.

befke | 13-08-07 | 15:22

Contra 13-08-07 @ 15:11
En wat heeft art.20 RO te maken met openbaarheid van een zitting??
Nooit beseft eigenlijk dat publiek iets te maken heeft met de Rechterlijke Organisatie, maar ben wel blij dat je er weer bent hoor, dat dan wel weer.

claudi-jaah | 13-08-07 | 15:18

claudi-jaah 13-08-07 @ 15:08
Ja ik weet het maar toch is het mogelijk.
Ze is overigens nu alleen advocate hier in 072 maar ze heeft ook wel eens in het verleden als kanton gezeten.
Die andere vriendin van mij die op de site staat is gewoon strafrechter hier.
Die ken ik privè met haar man ( zijn gewoon vrienden buurt genoten en we gaan wel eens stappen ).
Iniedergeval bedankt voor de moeite en groetjes tot laters.

befke | 13-08-07 | 15:17

In the criminal justice system the people are represented by two separate, yet equally important groups. The police who invesigate crime and the district attorneys who prosecute the offenders. These are their stories...

RobbieG | 13-08-07 | 15:14

Gewoon ALLEEN gaan, dat is voor GS zoiets als in je nakie... dus zonder aanhang, busreizen, petities, reverendumPs, preverendumPs, polls en allerlei andere nutteloze aandachts propaganda

Peking Eend | 13-08-07 | 15:14

@bottehond 13-08-07 @ 15:06
val die volksbuurter niet lastig joh, die leeft nog in 2001.

overVecht | 13-08-07 | 15:11

claudi-jaah@14.50 Je praat weer peop. Kijk eens naar art. 20 Wet RO.

Contra | 13-08-07 | 15:11

@bloke 13-08-07 @ 15:03
Strafrechtzaken zijn al betaald door ons allemaal en krijg je gratis als klant.

claudi-jaah | 13-08-07 | 15:09

@befke 13-08-07 @ 15:03
Klopt een rechter of een Officier van Justitie is meestal wel advocaat geweest en heeft dezelfde studie gedaan. Alleen het ambt van rechter en ook een advocatenpraktijk er op na houden is niet verenigbaar.
Het is al bijna onmogelijk dat zij als advocate op kan treden als haar beste vriendin de rechter is. Leuke info voor een OvJ en niet al te lastig om de objectiviteit van de rechter ter sprake te brengen.

claudi-jaah | 13-08-07 | 15:08

pim4ever 13-08-07 @ 15:03

Ik weet niet hoe ik je dit moet vertellen, maar..... Pin is deaud, dude.

bottehond | 13-08-07 | 15:06

claudi-jaah 13-08-07 @ 14:57
Nee wel als advocaat maar niet als kanton heel vreemd.
Wel een hele goede vriendin die is strafrechter alhier 072 die staat er wel op

befke | 13-08-07 | 15:03

Staat GS straks vol advertenties om de gerechtskosten te betalen?

bloke | 13-08-07 | 15:03

Leuk, maar wat is nu de nieuwswaarde hiervan of is men trots bij GS dat het nu eindelijk gelukt is, beetje zielig allemaal.

pim4ever | 13-08-07 | 15:03

@bottehond 13-08-07 @ 14:54:
Jaja, ik had 'm al heur :-)
Maar desalniettemin nogmaals dank!
Helukkig heeft Bubba nog tot 10-10 de tijd om een nieuwe te bestellen!
Dus alles zal reg kom (oink oink)!

Reinaert | 13-08-07 | 15:03

@befke
www.rechtspraak.nl/Search/Nevenfunctie...
Hier kun je kijken of je nichtje voorkomt in de lijst, zo niet graag een berichtje en de Nederlandse Advocatuur zal U dankbaar zijn

claudi-jaah | 13-08-07 | 14:57

@claudi-jaah 13-08-07 @ 14:50
thanx!!
Bij deze 19 oktober in agenda genoteerd om na de zaak samen met tyler en robin hood in ieder geval een goede pint te drinken. D3fix ook?

overVecht | 13-08-07 | 14:52

Heerhugowaard is toch een ontwikkelingsgebied?

poedel | 13-08-07 | 14:51

[quote]Alle dames zijn vooraf dan wel achteraf in kennis gesteld van het feit dat zij vanwege een ongelooflijke blunder van de gemeente Heerhugowaard nog steeds te koop lopen. De bewijzen hiervoor hebben wij ook op band.[/quote]

Mmm dus GeenStijl.tv is eigenlijk helemaal niet zo stoer als dat ze zich voordoen?

Maar ik ben aanwezig hoor bij de rechtbank!!! even Rutgie en Twannie steunen

D3fix | 13-08-07 | 14:51

claudi-jaah 13-08-07 @ 14:41
Ik zou het mijn nichtje kunnen vragen die advocaat is maar ook wel als kantonrechter werkt soms.
Heel vreemd maar toch is het zo.

befke | 13-08-07 | 14:50

overVecht 13-08-07 @ 14:19
Ja, strafrechtszaken zijn openbaar zodat publiek ook kan zien en toetsen of de rechtsgang verloopt zoals wij in Nederland dat bedoelen en willen met betrekking tot eerlijke processen.
Publiek mag verder niets zeggen of verstoren, alleen luisteren en zal ook nooit het woord krijgen of mogen vragen. Publiek kan door de rechter gedwongen worden de rechtszaal te verlaten.
Uiteraard is ook het aantal zitplaatsen bepalend voor hoeveel publiek en grotere publieke tribunes, tegenwoordig bijna overal achter het glas zijn te vinden in de arrondissementsrechtbanken.

claudi-jaah | 13-08-07 | 14:50

Speciaal voor de redactie van GeenStijl zijn op de eerste rij po stoelen geinstalleerd.

blawablawa | 13-08-07 | 14:45

@bottehond 13-08-07 @ 14:38:
Het was ff zoeken, je linkje loopt niet echt naar wens, maar ik heb cocky cock gevonden heur!
Bubba hád al last van haantjesgedrag, dus hoe erg denk je dat het straks is?

Reinaert | 13-08-07 | 14:41

@buzzelbas 13-08-07 @ 14:15
*de kantonrechter behandelt niet alleen overtredingen, misdrijven zijn geen overtredingen en zijn dagelijks werk voor de kantonrechter, denk aan rijden onder invloed, mishandeling, bedreiging etc.
*Waarom is er als alcohol in het spel zeker een reden voor een rechter om per definitie te willen schouwen, zoals jij aanhaalt in je stelling.
*kantongerecht is per definitie al een onderdeel van het arrondissement.
*een OVERTREDING kan door iedere hoger rechtsorgaan behandeld worden dus een arrondissementsrechtbank behandeld niet per definitie een misdrijf.
*Proforma zittingen zijn er voor als er sprake is van een voorarrest en de termijn verstrijkt. Het is in feite een toetsing van de rechter of een verdachte nog langer van zijn vrijheid ontnomen mag blijven gedurende het onderzoek.
Echter kennen we geen enkele overtreding waarvoor er überhaupt sprake kan zijn voorarrest zonder bijkomende misdrijven in de tenlastelegging.
*Waar staat of wie bepaald dat de OvJ tijdens een proforma zijn eis bekend moet maken, immers een advocaat hoeft ook niet het achterste van de tong te laten zien en zal alleen de belangen bewaken van de cliënt betreffende de spelregels van Strafvordering in combinatie met de tenlastelegging.
*Bij een zitting van een kantonrechter/politierechter zal in praktijk direct vonnis worden gewezen, uitspraken die na enkele weken volgen zijn bijvoorbeeld uitspraken van de meervoudige strafkamers.
Dus al met al nog erg veel onduidelijkheden eerlijk gezegd, maar ik verwacht eigenlijk ook niet dat jij mij daar bij nog verder kunt helpen.

claudi-jaah | 13-08-07 | 14:41

@ Reinaert

Bubba is gelukkig voor twan en twan niet de slimste. Hij bestelde een "giant cock" in alabama en de bestelling is net afgeleverd.

www.henniker.org.uk/images/miscellaneo...

bottehond | 13-08-07 | 14:38

Niet zo best voor Rutger en Twan.
-
Ik hoor net dat Bubba op 10 oktober een penisvergroting laat doen, op 17 oktober gaat het stalen draagframe er af en 20 oktober mag 'ie weer alles!
-
Heaupen op uitstel van euhmmmm executie :-)

Reinaert | 13-08-07 | 14:32

Volgens mij stond geenstijl al eens eerder voor het hekje, werden jullie veroordeeld en was de site daarna maandenlang dood.

SuperG | 13-08-07 | 14:30

@ buzzelbas.

Prachtig verhaal - op een kleinigheidje na klopt het ook nog.
Fijn dat je je niet stoort aan het gebrek aan alinea's, stel je voor dat je een duidelijk verhaal zou neerzetten........

Dus........ Nee, niet duidelijk.

* wacht verklaring af *

Tyler-Durden | 13-08-07 | 14:27

Flauwekulland is het toch. dat mensen zich druk maken over belangrijke zaken. Volgende week graag beweegpica's van mirjam sterk terwijl ze met de fallus van haar paard speelt. Zónder toestemming natuurlijk.

bottehond | 13-08-07 | 14:22

*met spanning op het antwoord van buzzelbas wacht*

Robin Hood | 13-08-07 | 14:20

Mogen we dat filmpje nogmaals zien?Die waar het over gaat.

Klompenboer | 13-08-07 | 14:19

@buzzelbas 13-08-07 @ 14:15
hmmm mooi, jij weet er veel van af, dus nog even een vraagje. Is het mogelijk dat je überhaupt de zitting kan bijwonen of gebeurt dat in besloten kring en mogen alleen mensen die op een bepaalde lijst staan naar binnen?

overVecht | 13-08-07 | 14:19

@ Claudi-jaah 13-08-07 @ 13.46.
Ik zal het eenvoudig uitleggen. Het is zo dat de politierechter de situatie zou willen "schouwen" dat wil zeggen de omstandigheden en de omgeving bekijken. Zeker als er alcohal in de casus betrokken is. De politierechtspraak is een onderdeel van de arrondissementsrechtbank waarin MISDRIJVEN worden behandeld. De rechtspraak is gebonden aan termijnen zodat er binnen 100 dagen een casus behandeld moet worden. De rechter doet hierin veelal nog geen uitspraak, maar de casus waar het om draait, is wel pro-forma behandeld. De zaak wordt dan aangehouden tot een nader te bepalen tijdstip om de zaak dan inhoudelijk te behandelen en waarin de eis van de Officier van Justitie wordt gesteld. De uitspraak van de rechter volgt dan later (meestal 2 tot 6 weken na de zitting. Eigenlijk geldt dit ook voor de kantonrechter, maar dan in veel mindere mate. Dit komt omdat de Kantonrecher alleen maar overtredingen en civiele zaken behandeld. Ter compltering in deze: Ook de Kinderrechter valt onder de arrondissementsrechtspraak. Okee? Duidelijk zo?

buzzelbas | 13-08-07 | 14:15

Grachtenflikker 13-08-07 @ 13:25 neukt kabouter pimpelmee............. mja ik vind het wel aannemenlijk.........;)

overVecht | 13-08-07 | 14:15

Wel jammer dat Twan z'n adres weggejorist is. Dacht dat GS zo van openheid van zaken hield? Alles wat online kan gaat ook online, met naam en toenaam?!

Kabouter Pimpelmee | 13-08-07 | 14:10

@ overVecht

Vette grijnsssss

Karel Kruizenruiker | 13-08-07 | 14:10

oh God, ik zie het al voor me... bussen met ME'ers voor de rechtbank, traangas in de aanslag, want honderden reaguurders komen effe langs.
Zou me niks verbazen als ze voor de extra beveiligde rechtbank kiezen, heli's in de lucht en zo..... woehahaha.

Mazzeltov | 13-08-07 | 14:05

@buzzelbas 13-08-07 @ 13:52
huh? nee!was scouting trip naar ardennen in '92 waar we destijdse een geweldige huttenbouwproject hadden. Verder heb ik nog vlotten gebouwd en mocht ik de eed af leggen voor kabouter af zijn.
Het was een heus welverdienstelijke fijne trip.

overVecht | 13-08-07 | 13:54

@overVecht 13-08-07 @ 13:38.
.
Was dit julie schoolreisje van de MBO-opleiding (richting kleibewerking)?

buzzelbas | 13-08-07 | 13:52

Allemaal filmen in de zaal straks!

Mr.SunTzu | 13-08-07 | 13:51

*alvast begint met koekjes bakken en nagelvijltjes sparen*

Robin Hood | 13-08-07 | 13:50

@buzzelbas 13-08-07 @ 13:32
Doe even wat links of voorbeelden, niet over misdrijven in proforma maar een overtreding in proforma zitting svp

claudi-jaah | 13-08-07 | 13:46

Eeeeeeeecht GeenStijl

GSpot | 13-08-07 | 13:45

Overigens; De heer Kouwes is, lijkt mij wel, een capebele advocaat en die zulle jullie hard nodig hebben! Indien nodig, hoger beroep aantekenen in Rotterdam dan kom ik ook....

buzzelbas | 13-08-07 | 13:42

Zal een mooie optocht worden, busladingen vol met GS reaguurders.

Karel Kruizenruiker | 13-08-07 | 13:35

@Claudi-jaah@12:09.
.
De Kantonrechter en de Politierechter behahandelen, indien noodzakelijk i.v.m. nader onderzoek, WEL DEGELIJK pro-formazaken. Ik zou het met je eens zijn als je zou zeggen dat zoiets niet vaak voorkomt, maar het gebeurd wel.

buzzelbas | 13-08-07 | 13:32

@grachtenflikker
is twan zijn huisje niet opgenomen in de 'bekende-rotterdammers tour-lifestyle of the nicht en famous' dan?

ed.. | 13-08-07 | 13:30

@Grachtenflikker 13-08-07 @ 13:25
best jammer dat je niet begrijpt dat je, je eigen collegae niet hoort te verlinken. Werk je bij pliesie ofzeau?

overVecht | 13-08-07 | 13:26

Best flauw dat GS het adres van Twan censureert uit de pv en dat van iedereen waar ze het minste nieuws (nou ja "nieuws") over hebben wel altijd verklappen. Over twee maten gesproken...

Grachtenflikker | 13-08-07 | 13:25

Het schijnt dat dikke Tonnie rechten
heeft gestudeerd.Mischien handig.
1 traytje Euroshopper bier en hij is je man.

Puntplompzak | 13-08-07 | 13:24

@Tyler-Durden 13-08-07 @ 13:22
moewhaha, weet je wat het gekke is, ik zie je er ook nog wel voor aan dat ECHT geregelt te hebben, hehe.

overVecht | 13-08-07 | 13:24

Tyler-Durden 13-08-07 @ 13:22
Is de boom niet gezelliger?

befke | 13-08-07 | 13:24

@Klompenboer 13-08-07 @ 13:16
ene kant zou dat wel leuke stunt zijn.
.
realistische kant is natuurlijk dat die rechtert er ook niks aan kan doen dat hij deze zaak moet behandelen en daarom zou het weer heel zielig zijn voor dat mocrootje die zijn bijklussen dan wel kan vergeten in het vervolg, wat dan weer jammer is voor de poepstamperts die thuis te kort komen.

overVecht | 13-08-07 | 13:23

@ overVecht

Heb Dirk net even gebeld - sponsoring is niet mogelijk. Hij brulde iets met "wat heeft GS ooit voor AZ of DSB gedaan" en "Weet je wel hoeveel die Ari gekost heeft".... Hij mopperde nog iets meer, maar dat kon ik niet verstaan doordat ik de hoorn er al op had gegooid.......

Borrel is geregeld overigens - aansluitend op de zitting kan iedereen verzamelen in De Notaris. Paul de barman heeft het achtercafé voor ons gereserveerd..........

Tyler-Durden | 13-08-07 | 13:22

Telegraafhoerrr 13-08-07 @ 13:05
slecht gelezen. duidelijk

claudi-jaah | 13-08-07 | 13:17

Okay die rechtert die dit zaakje gaat behandelen mag hier ook op de foto komen te staan terwijl hij op de homo-parkeerplaats een jong mocrootje op pikt.

Klompenboer | 13-08-07 | 13:16

@Telegraafhoerrr 13-08-07 @ 12:56
s.v.p. bron over die spijzen en waren

claudi-jaah | 13-08-07 | 13:14

@Tyler-Durden 13-08-07 @ 12:48
kan scheringa niet iets sponsoren?

overVecht | 13-08-07 | 13:09

O ja. MOCHT het tot een veroordeling komen dan doneer ik 10 EURO want laten we eerlijk wezen; GEENSTIJL is de Theo van Gogh van vandaag. Jammer dat het nodig is, maar onmisbaar.
-
keep doin' the good work

tejootje | 13-08-07 | 13:08

Telegraafhoerrr 13-08-07 @ 12:56

Sorry, oud wetboek gebruikt. Die voorwaarde is komen te vervallen, maar dat weten ze in Alkmaar misschien nog niet.

Telegraafhoerrr | 13-08-07 | 13:05

Onder de gordel!

Rest In Privacy | 13-08-07 | 13:04

ik geloof 't niet zo van die getuigenissen op band.
Als ik dat filmpje zie moeten jullie achter sommige mensen hard zijn aangerend om ze alsnog in kennis te stellen?? Ook waren de wat oudere dames er niet zo over te spreken....

Volgens mij spelen jullie ordinaire bluf om zo alsnog de boel niet door te laten gaan!!!! (gemeente wil natuurlijk niet weer met een flater in het nieuws)

we shall see!!!

Von_Dutch | 13-08-07 | 13:02

Mogen we dan ook stenen gooien bij de ooievaar??

RedScorpion | 13-08-07 | 13:01

@Teen 13-08-07 @ 12:51
Ontwikkelingsyclus, voortgangsgesprekken worden niet meer gevoerd. Nee, maar volgens mijn therapeut moet ik mijn agressie op een contructieve manier kwijtraken, wil mijn relatie nog enige kans van slagen hebben. En dat wil ik zo graag, ik vind het leuk om mijn vriendin in elkaar te slaan.

sjaakdeslinksesul | 13-08-07 | 13:01

dus live beelden op GS? kan de bmovl filter dit wel aan?
*is benieuwd*

ed.. | 13-08-07 | 13:00

Dat wordt met pek en veren besmeurt over de kaasmarkt heren.. woohooo

Mosselprikker | 13-08-07 | 13:00

Wees er blij om, we betalen met zijn allen voor deze poppekast-rechtstaat.

Tobus | 13-08-07 | 12:56

* Vrijdag de 19e oktober alvast vrijneemt *<br>
<br>
@Tyler-Durden 13-08-07 @ 12:48,<br>
Graag met wat live muziek erbij, wél zo gezellig..!!

Sulfuric-Acid | 13-08-07 | 12:56

Eindelijk Rutger en twan die zich inzetten voor een betere maatschappij en dan moet je voorkomen. Wat een krom land.

Citypaul | 13-08-07 | 12:56

art. 441b schrijft voor dat het moet zijn gebeurd in een ruimte waarin spijzen, dranken of andere waren aan particulieren worden geleverd. Wordt dus geen bekeuring van EUR 50,-
Maar misschien stond dit al in een eerder comment.

Telegraafhoerrr | 13-08-07 | 12:56

@PAALman84 13-08-07 @ 11:35; Dacht het niet. In het buitenland word je alleen niet aan het schoffelen gezet, maar mag je naar het staatshotel voor een tijdje...

topcat | 13-08-07 | 12:51

@ sjaakdeslinksesul
Voortgangsgesprek niet goed gegaan?

Teen | 13-08-07 | 12:51

Vierendelen die smeerpijpen!

sjaakdeslinksesul | 13-08-07 | 12:49

Die dagvaarding! :D

Dat zijn drie zinnen!!

atheist | 13-08-07 | 12:48

* 19 oktober in Agenda zet *

We beginnen hier in Alkmaar steeds meer een echte stad te worden.

AZ wordt al genoemd als grote kanshebber voor de landstitel in het herenvoetbal door deskundigen Borst en Derksen en nu komt GS ook nog eens naar 072........

Zal ik vast ene cafétje afboeken voor 19 oktober voor de ontvangstborrel ?

Tyler-Durden | 13-08-07 | 12:48

shit dan is mijn vrouw jarig en kan ik niet mee...

d'n Turfsteker | 13-08-07 | 12:46

De hijskraan is al besteld voor op het waagplein..

MichieldeMuiter | 13-08-07 | 12:45

Moge de daders bungelen!

Reez | 13-08-07 | 12:44

Zullen met de pet rondgaan voor een fatsoenlijke printer voor de officier? Dit is best sneu zo...

John McClane | 13-08-07 | 12:44

@Teen 13-08-07 @ 11:54:
Met die kamera kan je intern filmpjes maken :-)

TyfusLeijer | 13-08-07 | 12:39

Wauw! Ik ben onder de indruk!
Wist niet dat Twan nog film gebruikt? Wat een gedoe zeg. Eerst een reportage maken, dan film laten ontwikkelen, digitaal inscannen, geluid eronder dubben. En dan te bedenken dat ze dagelijks met een reportage kwamen vanuit Spanje!
Ik ben best wel voor old school enzo, maar is een digitale video camera niet wat eenvoudiger?

bitchert | 13-08-07 | 12:38

dat zal ze leren *stuurt doos met zeepjes naar vught*

neemjemoederindemali | 13-08-07 | 12:37

Ik heb nog een rechtzaak lopen maar hoe zit het eigenlijk met die dakmoord in Scheveningen?
Moeten we daar ook nog voorkomen ?

in de regenjas | 13-08-07 | 12:35

Als die rechter een beetje verstand heeft zal ie echt wel in het voordeel van GS beslissen. Welke sterveling zal bewust de toorn van GS incl. alle reaguurders over zich afroepen?

Robin Hood | 13-08-07 | 12:30

Linkse RechterTs, dus ik ben benieuwd.

* tip aan verdediging: filmpje tonen dat nu als lesmateriaal bij politie wordt gebruikt.

azijnseiker | 13-08-07 | 12:30

het is te hopen voor ze dat de rechter een reaguurder is

uchman | 13-08-07 | 12:28

Ik zie trouwens alleen maar een dagvaarding voor Twan..

Robin Hood | 13-08-07 | 12:28

hooks

SwiftCrack | 13-08-07 | 12:25

Mmmm. Rutger en Twan kunnen hun toekomstig baantje bij de azijnbode nu wel vergeten. (lol)

Contra | 13-08-07 | 12:25

Wie voert de verdediging ?
Mosko 3X, of zwarte kiep.

kneuterzak | 13-08-07 | 12:21

claudi-jaah 13-08-07 @ 12:08
Mijn fantasie slaat nu al op hol.

befke | 13-08-07 | 12:20

Wat!? Gebuikt Twan nog steeds een filmcamera??? (dagvaarding even lezen)

Mubbenschonster | 13-08-07 | 12:20

Ehm, ik wil m'n belastinggeld terug waarvan deze poppentent wordt betaald. Hier werk ik me niet de pleuris voor. Laat de gedeformeerde aanklagers hun eigen hobby sponsoren. Stelletje belastingparasieten.

Sneopert | 13-08-07 | 12:20

count me out, heb dan school denk ik

1_grote_mening | 13-08-07 | 12:20

Ben benieuwd, denk toch dat het schoffelen wordt. Maar strafzaak dus tegen twan en rutger en dus geen civiele procedure tegen geenstijl? Snap ik dat goed?

..zapper | 13-08-07 | 12:19

Tja ... mensen als jullie aanhouden is natuurlijk wel hun niveau he ... dat durven ze immers wel ... geen pistolen of agressie ... makkelijk !!
Het is natuurlijk wel anders als iemand in een woning word doodgemarteld terwijl ze voor de deur staan te scheiten in hun broek !

Amsterdam3000.nl | 13-08-07 | 12:17

@ overVecht 13-08-07 @ 12:09

Zwak! Ben jij nou een echte reaguurder? Prioriteiten stellen is ook een kunst.. Ik ga in ieder geval wel! En gadgets uitdelen hoeft van mij nou ook weer niet (hooguit een schandpaal voor Mark Weg), ik heb toch al zo'n mooi roze GS shirtje, ik zal het met verve dragen 19 oktober!

Robin Hood | 13-08-07 | 12:16

Arrodisiment Alkmaar is toch zeau lek als een mandje, GS gaat misschien maar de helft van de tijd schoffelen, Gemeente HHW krijgt een tikje op de vingers... zonde van de tijd.

Fockel und Suckel | 13-08-07 | 12:15

JAAA !!! ik wil ook komen !!

komt mark weg ook ?

Woensdag Gehacktdag | 13-08-07 | 12:14

Dus zodadelijk wordt het live uitgezonden? waar kan ik meekijken?

Ronman2k | 13-08-07 | 12:12

@geenklassegeenkennis 13-08-07 @ 12:08
Kantongerecht, politierechter. Die doen niet aan proforma's

claudi-jaah | 13-08-07 | 12:09

inhoudelijke behandeling of proforma?

geenklassegeenstijl | 13-08-07 | 12:08

@ redactie
Graag een zitplaats in de zaal, als tegenprestatie mag rutger daarna, met toestemming, bij mij onder het rokje filmen.

claudi-jaah | 13-08-07 | 12:08

Moeten Rutger en Twan natuurlijk nog wel effe uit Spanje komen.. Misschien blijven ze daar nu wel...

ouweman | 13-08-07 | 12:07

Misschien een leuk idee om de NK Grunten tegelijkertijd te houden?

Klukkluk | 13-08-07 | 12:02

Ik denk dat ze gaan hangen.
Burgers zijn altijd de lul als er incompetentie van de overheid in het spel is.

Alert | 13-08-07 | 12:02

Net zo'n hoax als de vorige busreis?

3*links=rechts | 13-08-07 | 11:59

@ Teen
Een vinger? niet vanjezelf dan of wel.

dam-dame | 13-08-07 | 11:59

GS' eerste wapenfeit voor de rechter.. en dat over peeping Toms en een rooster dat te laat is vervangen door de gemeente van eoa gehucht..
Wel jammer, dat de eerste justitieele aanvaring met GS over zoiets pietlulligs moet gaan.. Jullie doen jullie zelf tekort.

Kunnen jullie niet snel even zo'n provocerend artikel maken dat jullie nog sneller worden aangeklaagd en de maatschappelijk afschuw/belang zo groot is dat jullie nog eerder dan 19okt moeten voorkomen? En dan met de voltallige redactie incluis stagiare??

Ik neem de rol als tourleider wel op me in de bus met GS-aanhang naar het gerechtshof in Den Haag mochten jullie niet op tijd een vervangende 'geschikte' stagiare kunnen vinden.

geencommentaar | 13-08-07 | 11:57

tja dit was natuurlijk wel vragen om commentaar, zo'n rooster plaatsen. Ik vind niet dat deze jongens erg fout zaten, ze hebben de bewuste dames gemed wat ze aan het doen waren.

twinsisterjoyce | 13-08-07 | 11:57

Geeneens in die extra beveiligde bunker in Osdorp?

Neehè | 13-08-07 | 11:56

Het is niet "vol", het is "druk"

IDSMadDog | 13-08-07 | 11:56

Rutger en Twan, ik sta volledig achter jullie!
Maar die bus geloof ik pas als ik 'm zie.

planeetpluto | 13-08-07 | 11:54

vidamax 13-08-07 @ 11:53
Kunnen we samen gaan.

befke | 13-08-07 | 11:54

ik ga een schreeuwprotest doen tijdens het protest.

overVecht | 13-08-07 | 11:54

Krijg je ook cadeau's bij deze busreis of een gratis maaltijd... verkoopdemonstratie? (met gesloten deuren)...

WhatEver | 13-08-07 | 11:53

ik kom zekers ff kijken
ik woon vlakbij
en als actie zal ik een spandoek mee nemen
mark mag weg

vidamax | 13-08-07 | 11:53

Wat is dit nou weer. Een geval van 'n paar pathetische nobodies uit Schubbekutteveen die in hun favoriete soap hebben gezien dat je uit zoiets geld/publiciteit kan slepen?

Shalome | 13-08-07 | 11:52

Ik geloof pas dat ze onschuldig zijn als Tyler-Durden het zegt.

De StoorZenDer | 13-08-07 | 11:51

Spieking of "Mark Weg"

Die pliesiepet past ons allemaal. Let een sop: Als je zo bekrompen bent dat de pet over je oren zakt, dan sta je met de klep voor de ogen.

MadDieu | 13-08-07 | 11:51

Het bericht laat onvermeld wie er dan deze zaak begint..... als de dames er geen probleem mee hadden wie dan wel.... effe volledige zijn dames

derkcs | 13-08-07 | 11:50

... maar natuurlijk komen we! *noteert in agenda*

Tiepfout | 13-08-07 | 11:50

Rutger en Twan zijn duidelijk niet strafbaar. Er was voordien een meding van hen aan de overheid dat dit kon, dit onbeschaamde GLUREN... De overheid doet/deed er niets aan, als gebruikelijk in Nederland. Tutger en Rwan doen er daarom opnieuw wat aan. Terecht immers. Het signaleren van misstanden is een sjoernalistieke taak/bezigheid/plicht/opdracht/publiekssurvis etc. Zij zijn echt niet strafbaar! Temeer omdat kennelijk de dames zelf toestemming gaven... Nice underwear mylady? Veel succes daar bij het Katoengeregt.

agentorange | 13-08-07 | 11:49

Toitoitoi OvJ!

sjaakdeslinksesul | 13-08-07 | 11:49

Mag ik mee? neem ik de popcorn en chips mee

reijstartel | 13-08-07 | 11:48

maar het filmpje is nergens meer te bekennen, gs gaat nu al door het stof?

Detox | 13-08-07 | 11:48

Kom zeker even kijken.
Woon er vlak bij.

befke | 13-08-07 | 11:48

-weggejorist-

Sloeb | 13-08-07 | 11:47

In Alkmaar? Ik zou op Van Gaaleske wijze pleiten voor wie er nou zo dom/slim is.

Jazzper | 13-08-07 | 11:45

@Rutger & Twan,

Ik zou religieuze overtuiging aanvoeren.

Iko Nal | 13-08-07 | 11:45

Ik wil mee om Rutger en Twan te steunen in deze donkere tijden!

Robin Hood | 13-08-07 | 11:45

Ik typ dit met één vinger in mijn kont.

Teen | 13-08-07 | 11:44

Artikel 441b | Sr, Boek 3, Titel 2
Met hechtenis van ten hoogste twee maanden of geldboete van de derde categorie wordt gestraft hij die, gebruik makende van een daartoe aangebracht technisch hulpmiddel waarvan de aanwezigheid niet op duidelijke wijze kenbaar is gemaakt, van een persoon, aanwezig op een voor het publiek toegankelijke plaats, wederrechtelijk een afbeelding vervaardigt.

Justah | 13-08-07 | 11:44

Mag ik in de openbare ruimte beeldregistraties maken? Hoe groot moet een -openbare- kennisgeving zijn? Mag ik in de openbare ruimte alle kanten op kijken?

Interessante vragen vooral omdat er steeds meer toezichtcamera's zijn. Het kennisgevingsbordje is meestal van toepassing op een zone en in de praktijk nauwelijks te zien om het verkeer niet te belemmeren.

MadDieu | 13-08-07 | 11:42

Rutger en Twan van de costa naar Bubba.......
Is Mark Weg ook opgeroepen om te getuigen?

Edsan | 13-08-07 | 11:41

Ik kom ooooooook!

Zocalo | 13-08-07 | 11:41

Komt Mark Weg ook?

Frevo | 13-08-07 | 11:41

Vol=vol is een extreem rechtse uitspraak, ook strafbaar volgens het Europees Hof....

pek en veren | 13-08-07 | 11:40

vol=vol? Mag niet! Nog een dagvaarding!

drijflijk | 13-08-07 | 11:39

Leuk, wordt mooi weer vandaag, heb wel zin in een gezellig dagje uit met de roze GeenStijlbus, met aansluitend op de "rechtszaak" een bezoekje aan de kaasmarkt.

Andreas B. | 13-08-07 | 11:39

Sorry ik moet werken dus ik ga niet mee met de bus

Hank66 | 13-08-07 | 11:39

@ Rutger.
Pleit ontoerekeningsvatbaarheid.
Dat moet niet al te veel moeite kosten.

Teen | 13-08-07 | 11:38

Ik werd uitgeloot bij het laatste uitje.
Ik wil me weer inschrijven voor een Stijlloze busreis met de stagiare als reisleidster.

Duikduivel | 13-08-07 | 11:38

Zet um op Rutger en Twan.

monaco | 13-08-07 | 11:37

Kunnen ze de rechter ook onder de toga filmen?

Ali Fal Salarm | 13-08-07 | 11:36

Goh! Zijn er nog steeds pauperts die zich met die kwestie bezighouden? Net alsof er geen belangrijkere zaken voor de kantonrechtert zijn.

kwarkoo1 | 13-08-07 | 11:35

Echt hé, ook voor de meest stompzinnige zaak .. Dit kan alleen maar in Nederland.

PAALman84 | 13-08-07 | 11:35

Nou succes

Multikuli | 13-08-07 | 11:34

Riep er iemand?

Objection | 13-08-07 | 11:34

whateva!

Cilovik | 13-08-07 | 11:34

240 uur schoffelen.

GoedemorgenDezeMorge | 13-08-07 | 11:33

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland