Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ex-moslim Jami krijgt klapjes

JamiDat krijg je er nou van! Beetje de islam de rug toekeren, Mohammed een verschrikkelijke man noemen, en ook nog PvdA-politicus zijn. Ehsan Jami, rayonleider van het Comité voor Ex-Moslims is afgelopen weekend in Voorburg IN ELKAAR GESLAGEN en tot twee keer toe tegen de grond gewerkt. Door drie mannen. Twee van hen met een "Marokkaans Uiterlijk", de ander met een "Somalisch Uiterlijk". Dat ziet u goed, aanhalingstekens. Want Jami heeft aan de Azijnbode bevestigd. Toen Jami zaterdag de supermarkt verliet werd hij door de drie uitgescholden voor KANKER-LANDVERRADER. Voor de goede orde; Jami komt uit Iran.

Reaguursels

Inloggen

De supermarkt?? Niemand hier kijkt blijkbaar naar het nieuws, want Ehsan Jami heeft ZELF tegen de journalist gezegd dat hij uit de TRAM kwam toen hij werd aangevallen. Tenzij meneer Heijn een mobiel filiaal heeft, dan zou het inderdaad kloppen.
Ach, namen de Christenen maar een voorbeeld aan de moslims: Ben je een heiden of geloofsafvallige, dan HUP kastijden die hap! Als men een misdaad begaat, dan TJAKKA word je rechterhand eraf gehakt. Waar is die goeie ouwe tijd gebleven? Heerlijk die democratie! Je mag álles zeggen, zolang je je mond maar houdt. Allah redt, Allah redt, alle mensen opgelet. Allah redt, Allah redt, enkel door't gebed! Allah redt Allah, redt Allah uit de goot!

roy464 | 07-08-07 | 10:31


LS...

Eeeerst de supermarkt beroven dannnn iemand in elkaar slaan. Slelletje eikels... Leren jullie het dan nooit !

Lion Cachet | 07-08-07 | 09:34

@dietrich

je hebt helemaal gelijk, maar we hebben een groot probleem. nederland is een democratie. Op zich zou dat geen probleem hoeven te zijn, ware het niet dat ik het 'Nederlandse volk' steeds minder capabel acht tot deze vorm van eigenbestuur. Zo is er recent een redelijk representatieve peiling geweest waaruit bleek dat meer de helft van het stemvee zich als 'rechts' beschouwd'. Dat is ook logisch omdat de ideeen uit de linkerhoek in deze tijd zelden echt bijdragen tot oplossingen en slechts leiden tot lastenverhoging en economische malaise (zie het huidige kabinet die het voor elkar krijgt om in tijden van dikke economische groei de gemidelde koopkracht omlaag te krijgen). Het Nederlandse volk weet dat best. Het wonderlijke is dat we desondanks toch in meerderheid links stemmen. De enige echt rechtse partij van nederland (de VVD kun je nauwelijks meer als dusdanig typeren), wordt zelfs totaal verketterd. Het is onvoorstelbaar hoeveel mensen ik dingen hoor zeggen die voor 100% overeen komen met de ideeen van de PVV om dan vervolgens te zeggen dat Wilders een extremistische mafkees is.

Wij schamen ons om rechts te denken en te zijn, we durven het niet, het is tegen de stroom in zwemmen, en bij velen leeft toch nog steeds het utopisce linkse 'sociaal' denken. Daarnaast heeft een groot gedeelte van het stemvee werkelijk geen idee waar ze op stemmen, getuige de enorme winst van een onversneden maoistisch extremistisch clubje als de SP. De meeste SP stemmers zouden zich de ballen uit de broek schamen als ze beseffen wat voor achtergrond deze partij en hun eeuwige leiders hebben en wat voor ideeen daar nog steeds leven. De winst van de SP is het bewijs van de onkunde van het stemvee en het falen van het democratisch systeem waarbij een charismatische leider en een enorm PR budget een dictatoriale en extremistische achtergrond kan verhullen.

Tot slot speelt nog het probleem dat de immigranten inmiddels een belangrijke groep vormen in het democratische proces. Als je een complotdenker zou zijn, zou het niet moeilijk te beredeneren zijn dat een club als de PvdA bij gebrek aan 'echte arbeiders' bewust een nieuwe onderlaag heeft willen creeeren om zichzelf electoraal overeind te houden. Persoonlijk zie ik weinig andere argumenten voor immigratie en denk dus dat daar zeker een kern van waarheid inzit. Anyway, die opzet is gelukt, de nieuwe onderlaag van staatsafhankelijke paupers is gecreeerd, de economische voorspoed is daarmee geblokkeerd en de pvda heeft zichzelf voorzien van een nieuwe electorale basis. En zo wordt het systeem misbruikt voor eigen politiek/financieel gewin: Als er geen onderlaag meer is om op ons te stemmen, maken we er gewoon zelf een!

De eerste vormen van etnisch stemmen beginnen daarmee vorm te krijgen, zoals dat ook gebeurd in etnisch verdeelde en doorgaans minder ontwikkelde landen. Allemaal ontwikkelingen die onomkeerbaar zijn, dat zal allemaal alleen maar erger gaan worden. En zolang het nederlandse volk in haar misplaatste politieke correctheid dit niet wil inzien en ook links blijft stemmen en mensen als wilders blijft verketteren zal er nooit iets kunnen veranderen en graven we ons eigen graf.

Mijn beste, ik sympatiseer met uw idee en zal als die kans zich aandient op alle mogelijke manieren een revolutie (desnoods gewapend) ondersteunen. Maar ik ben (in dit opzicht) een doemdenker. Het Nederlandse volk is ziende blind, de politiek is te ver heen, en de islam is al te ver geinfiltreerd in ons democratische proces om dit ooit nog op te lossen. Ik hou serieus rekening met een emigratie naar de VS (in mijn ogen het enige land wat in staat is weerstand de bieden aan de islam-gekte). Ik hou van Nederland, vind het een mooi en prettig land met een historie en cultuur om trots op te zijn en zou wellicht bereid zijn ervoor te vechten, maar ben zoals gezegd wat dat betreft weinig positief.

Klaboesterbeer | 07-08-07 | 08:45

Twee Marokkanen en een Somaliër verwijten een Iraniër in NEDERLAND dat hij een landverrader is....?????
Hij heeft notabene de islam afgezworen en hij is heaumeau
= TOPPUNT VAN INTEGRATIE!
Dus wie zijn hier nou de landverraders (er van uitgaande dat de twee Marokkanen en de Somaliër helemaal zijn geïntegreerd in Nederland volgens positieve berichten van alla Vogelaar)?
Degenen die hier onmiddellijk het land uitgezet moeten worden (mochten ze gearresteerd worden) zijn de gastlandverraders van Marokkaanse en Somalische afkomst.
Dus dat zijn ze ( misschien een enkele uitzondering daargelaten) ALLEMAAL!

wachtmeester de bruy | 07-08-07 | 07:16

@Smokey Boris 07-08-07 @ 02:11
Ook maar eens internet genomen?

CoJoNes | 07-08-07 | 02:31

Is er eindelijk eens een PvdAer die gelijk heeft, willen ze van hem af. PvdAers sporen volgens mij ook niet....
Wat heeft Allah nou eigenlijk voor positiefs gebracht,ik zou het niet weten....
Ik kan alleen maar negatieve dingen van hem bedenken zoals:
Vrouwenonderdrukking
Uithuwelijken
Jodenhaat
Bom-aanslagen
Hun eigen volk voorliegen
Corruptie
Geen democratie in landen met een Allah regime enz.enz.

Dit zijn maar een paar voorbeelden van hoe Allah zijn volgelingen wil misleiden. Het lijkt me dat je Allah zeker een duivels persoon mag noemen wan veel goeds heeft hij niet gebracht.....

Als er mensen zijn die een soortgelijk lijstje kunnen maken van Allah's positieve(!) bijdragen aan deze wereld dan verzoek ik ze om deze alhier te publiceren.

Smokey Boris | 07-08-07 | 02:11

kuttekrap 07-08-07 @ 01:08
Je hebt gelijk. Is natuurlijk ook een open deur intrappen.

d´omgebouwde | 07-08-07 | 01:16

CoJoNes 07-08-07 @ 01:09
Dan rest u nog maar één ding vertrek naar een buitenland van uw keuze. Niet dat het daar makkelijker is, maar het is in ieder geval een eigengemaakte keuze. Wat de Nederlandsche staat mij allemaal heeft geflikt en heeft geprobeerd te flikken is genoeg om over m'n paspoort heen te kotsen.

d´omgebouwde | 07-08-07 | 01:15

@d'omgebouwde
Ben al 10 jaar eigen baas, inclusief een door de BD aangenaaid faillissement. Breek me de bek niet open.

CoJoNes | 07-08-07 | 01:09

@d´omgebouwde 07-08-07 @ 00:49
Denk je dat een demonstratie enige indruk maakt op dat tuig in Brussel?
Iedereen zit daar om zijn/haar geld te beuren. Iedereen? Ja iedereen.
Brussel is een baantjesfabriek voor uitgerangeerde politici, voor de rest ongezien de typhus voor het klootjesvolk.
Belasting betalen en je muil houden is het credo.

kuttekrap | 07-08-07 | 01:08

CoJoNes 07-08-07 @ 00:52
Dat vertrekken is overigens ook aan te raden voor het opvoeden van het nageslacht. Inderdaad NL onderwijs breek me de bek niet open.

d´omgebouwde | 07-08-07 | 01:04

CoJoNes 07-08-07 @ 00:52
Ik heb het hele proces meegemaakt van uit het hokje stappen en de daaropvolgende tegenwerking. Gaat mij te ver om dat hier uit te gaan spinnen en is te persoonlijk. Ook u heeft uiteindelijk nog maar één keus, vertrek en wordt u eigen baas. Men zal u respecteren en haten, maar u weet waar u aan toe bent. Zeer goed voor het psychisch welbevinden.

d´omgebouwde | 07-08-07 | 01:00

Waarbij ik meteen bezwaar wil maken tegen het woord 'belastingbetaler' omdat het iets van vrijwilligheid ademt. Inkomensberoofden is beter.

CoJoNes | 07-08-07 | 00:55

@d'omgebouwde
Er is maar één manier om het policor establishment tuig te raken en dat is in de portemonnaie, al het overige is zinloos. Het is jammer dat we het in de kern gewoon eens zijn, maar allebei duidelijk zoekend zijn naar een manier om een vuist te kunnen maken tegen het aperte onrecht dat de belastingbetaler wordt aangedaan.

Ik geloof in individuele vrijheid als het hoogste goed en een overheid die verantwoordelijk is voor waarborging daarvan. Ik heb persoonlijk gemerkt hoeveel macht een overheid heeft als je als individu het lef hebt om ze tegen te werken en ik heb mijn conclusies getrokken. De overheid in Nederland, van gemeente tot de kroon, is in en in corrupt. Het individu wordt monddood gemaakt met en belachelijk circus dat verkiezingen heet en geacht weer 4 jaar z'n muil te houden.

Het collectief is de norm, de middelmaat is de maat en het maaiveld wordt steeds korter. Tel daarbij op de staatsgereguleerde onderwijsprogramma's en je kunt maar één ding doen: Sparen en wegwezen uit het Vierde Rijk.

CoJoNes | 07-08-07 | 00:52

kuttekrap 07-08-07 @ 00:37
Doe je toch lekker niks.

d´omgebouwde | 07-08-07 | 00:49

CoJoNes 07-08-07 @ 00:31
En welke invloedrijke acties doet u in uw persoonlijke levenssfeer? Dit als tegenhanger van "laf groepsgevoel. U koopt niet bij een halal slagerij ofzo? U gaat het tij wel keren in uw eentje (met of zonder familie). U is een dergelijke sterke persoonlijkheid dat u het onheil bij de voordeur terugstuurd? Ik bazel? Of beschikt u toch over een eergevoel? U praat uit de nek en u weet het. En ten overvloede ik behoor nu en nooit niet tot een groep. d'omgebouwde c'est moi en niemand anders met mij. En ík neem de beslissing om naar Brussel te gaan, wie daar nog meer zijn zie ik daar wel. Bij de weg inderdaad ook voor mijn gezin en familie.

d´omgebouwde | 07-08-07 | 00:43

-weggejorist-

Lizzard | 07-08-07 | 00:41

@d´omgebouwde 07-08-07 @ 00:27
Nounou, harde woorden, omgebouwde.
Van een demonstratie zullen de heren en dames in Brussel geen moment wakker liggen, zij bekijken het tafereel met minachting en een glas wijn in hun klauwen aan en gaan daarna weer over tot de orde van de dag, zoveel mogelijk geld bij elkaar graaien voor hun oudedagvoorziening.
Het gepeupel kan de pleuris krijgen.

kuttekrap | 07-08-07 | 00:37

Is er trouwens ook een dresscode voor deze demonstratie voor de individuele vrijheid?

CoJoNes | 07-08-07 | 00:34

@d'omgebouwde
Je moest eens weten...
Die psychobabbel is spot on, getuige je reactie. Met alle respect mogelijk, omgebouwde, kan ik een demonstratie toch echt niet anders zien dan een laf etaleren van groepsgevoel. Al je krachtige argumenten in je post ten spijt. Ze zijn er vast voor u en de anderen in uw groep.
Pleur op met je collectivistische anti-collectivisten gebazel.

CoJoNes | 07-08-07 | 00:31

Zorry

CoJoNes | 07-08-07 | 00:27

CoJoNes 07-08-07 @ 00:14
quote:Of is het gewoon een aandoenlijke zoektocht naar de bevestiging van het onzekere gelijk? einde quote Hoezo het onzekere gelijk? Deze zin zegt iets over úw onzekerheid. Ontkenning van eenzaamheid is natuurlijk gewoon psychobabbel. En ja voor je kinderen en familie, aangevuld met voor ónze manier van leven.
Als de dag daar is, en die komt, zullen wij zien of u het laatste gedeelte van uw comment waar durft te maken. Dan kan het opeens wel? Niet demonstreren in Brussel ( te eng) maar wel met 5000 man een staatsgreep plegen?
U is een kleinburgelijke VINEX bange poepert. U zult nooit in actie komen al staat de oorlog brandschattend en uw dierbare dochter verkrachtend op de stoep.
Overigens pleur op met je groepsgevoel.

d´omgebouwde | 07-08-07 | 00:27

@CoJoNes: 22.47

Praat me niet van het koningshuis, deze had natuurlijk allang preventief geruimd dienen te worden. Als ik iets ben in hard en nieren is het wel republikein, maar als ik over dit onderwerp begin, houd ik niet meer op..
Bouw is mij professioneel-technisch gezien ook bekend, ben niet werkzaam in de bouw, maar ken het bouwfraudesysteem van binnen en van buiten. Laat ik het erop houden dat de zogenaamde boterberg zich bevind op de hoofden van de betrokken ambtenaren. Denk maar niet dat ze ooit "nee" zeiden tegen een bezoek aan de dames.

Je voorbeeld is duidelijk genoeg, heb zelf een ander voorbeeld in gedachten, is ooit een topic geweest alhier, maar na veel pijn en moeite. Ik zou willen dat GeenStijl een echte vrijplaats is, zoals @bottehond memoreerde, maar ik denk daar wat genuanceerder over. Helaas.

Dietrich | 07-08-07 | 00:26

-weggejorist-

Lizzard | 07-08-07 | 00:24

@Lizard
Er is een duidelijk veschil tussen wraak en verspilde energie. Wraak is zoet, demonstereren is bitter.

CoJoNes | 07-08-07 | 00:19

@d'omgebouwde
Ik doe mijn eigen ding wel, maak je geen zorgen. Ik vind het zinloos om me te verstoppen in een massa die 7 rondjes gaat lopen om het Europarlement, shoot me. Voor wie doe je dat? Voor je kinderen? Voor je familie? Of is het gewoon een aandoenlijke zoektocht naar de bevestiging van het onzekere gelijk? Het groepsgevoel, de ontkenning van eenzaamheid?
En stel, stel, dat dat het niet is (het is het wel, maar stel) wat dan? Denk je dat er iets verandert?

Richt maar geoutilleerde patrouilles op, die de binnensteden veilighouden en ik doe mee. Organiseer een groep van 5000 mensen die het TK gebouw bezetten totdat de regering verantwoording aflegt voor al haar frauduleuze praktijken. Richt een Neurenbergtribunaal op en gijzel Kok, Zalm en al die andere staatsoplichters die ons beroofd hebben van miljarden en berecht ze volgens Nederlands recht. Dan ben ik je man.

CoJoNes | 07-08-07 | 00:14

@bottehond 22:45

De medereaguurders als "moedertiet" behandelen, zoals jij dat omschrijft, is zeer zeker de bedoeling niet, laat dat helder zijn. Mijn term "om hen moverende redenen" is nog het minste van al. De staande pers zit vuisdiep in de diverse aarsen van de landelijke bestuurders en top van ministeries. Of zij laten uit zichzelf informatie achter, of zij worden daar op "subtiele" wijze op gewezen. Men controleert en chanteert elkaar. En bewijst elkaar diensten, ik wijs in dit verband op een economische redacteur van het NRC (Slijpsteen!), die enige tijd geleden is benoemd als woordvoerder van "onze" nationale inlichtingsdienst. Hoezo onafhankelijk? Dat ik het achterste van mijn tong niet laat zien, dat klopt. Niet zozeer als het gaat om meningen, ik ben gewend te zeggen wat ik denk, maar ik heb het over bepaalde feiten die niet als zodanig worden erkend, op dit moment. Ik blijf vaag in deze, ik weet het, weet ook niet meer dan elk zichzelf goed geinformeerd mens, maar ik schrik ervan dat zovelen, echt intelligente en welwillende mensen, zichzelf zo slecht informeren.

Dietrich | 07-08-07 | 00:13

-weggejorist-

Lizzard | 07-08-07 | 00:10

CoJoNes 06-08-07 @ 23:57

We ll have to put up with it for now. Zeg maar. Er zijn betere systemen van bestuur inzake Vrijheid dan wat het gajes in 070 er van bakt, let alone de eurocraten. En zo humble is mijn mening niet, want die klopt ook.

bottehond | 07-08-07 | 00:03

CoJoNes 06-08-07 @ 23:56
U heeft een beter middel bij de hand om onze (de mijne de uwe) onvrede uitdrukking te geven.
Bent u bang dat u voor het hebben van uw mening als recht-extremist beschouwd wordt? U weet al bij voorbaat de zinloosheid te voorspellen? U vraagt bij voorbaat al om bescherming? Meer vragen? Maar u stemt al in met het woord klootloos, het zij zo.

d´omgebouwde | 07-08-07 | 00:02

@ All

Mooie uitspraken inzake Jami van Joost de Duikbril bij de StaatS- teve. "Kom aan zeg, die jongen is met een boek bezig en houdt op 11 september een toespraak. Als er iemand is die het loodje kan gaan leggen is hij het. Denk aan Fortiun. Dit is heel ernstig". (of woorden van gelijke strekking).
Duikbril heeft gelijk. Als Jami het loodje legt breekt de pleuris uit.

bottehond | 07-08-07 | 00:01

En ja, ik weet dat de demo tegen de islamisering is maar de islam is ook maar een opdringerige ideologie met dezelfde idealen als bijvoorbeeld het socialisme: Het opleggen van de groepsmoraal aan álle individuen.

CoJoNes | 07-08-07 | 00:00

@botte
Ik hoop dat die opinion behoorlijk humble is, inderdaad. Een stemmer geeft z'n stem aan een vertegenwoordiger en moet dus 4 jaar z'n muil houden. Dat is een parlementaire democratie.

CoJoNes | 06-08-07 | 23:57

@d'omgebouwde
Het is die paradox die me tegenstaat.
"Juist vóór uw kind zou u moeten gaan." Ik denk dat iedereen er voor z'n kind heengaat maar ik kan je nu al voorspellen dat die hele demo in de extreemrechtse hoek wordt geschoven en dat niemand het aandurft z'n kinderen mee te nemen. Wetend dat de demonstranten geen enkele bescherming zullen krijgen van de policor neofascisten die zich (Euro)parlementariers noemen.

Noem mij klootloos, prima, die demonstratie is zinloos en werkt averechts, ik geef het je op een briefje. Waarom wil je op 9/11 demonstreren voor de vrijheid van het individu? Ik vind de datum in die context zelfs onsmakelijk.

CoJoNes | 06-08-07 | 23:56

bottehond 06-08-07 @ 23:49
Zelfs deze enige midden-oosterse lekkernij krijg ik heden ten dage niet meer door m'n strot. Je regarde vous á Bruxelles.

d´omgebouwde | 06-08-07 | 23:55

d´omgebouwde 06-08-07 @ 23:43

Ik ga op 11 september naar Brussel en ga om warm te lopen eerst even een hallal broodje in

martijn.religionresearch.org/?p=737

eten. Dat zou inspiratie genoeg motten zijn voor iedere rechtgeaarde Vrijstaat-Nederlander. Wie niet gaat doet hetzelfde als een"niet- stemmer. Die verliest daarmee ieder recht van spreken inzake deze thematiek. Imho, dus.

bottehond | 06-08-07 | 23:49

CoJoNes 06-08-07 @ 23:24
Wat een totale drogreden om niet naar Brussel te gaan. Je kan ook zonder je dochtertje gaan . Het is (nog) niet dat je naar het front gaat of zo. Juist vóór uw kind zou u moeten gaan. Wat een totaal klootloze instelling. U stelt mij teleur.

d´omgebouwde | 06-08-07 | 23:43

Volgens Oldersma (PvdA, Leidschendam) moet Jami leren dat het in de politiek niet zo werkt ‘dat je de ene dag iets vindt en dat het volgende dag is opgelost’. ,,Het is een kwestie van onderzoeken, relaties opbouwen, details uitpluizen en compromissen sluiten. Hij moet nog veel leren.’’
www.ad.nl/binnenland/article1564834.ec...
.
Die Oldersma is dus zo een gevaarlijk sujet, dat Nederland loopt te verkwanselen met zijn gewouwel.

tipo | 06-08-07 | 23:41

laat ik t r maar op houden dat ik iig niet jaloers ben.

waskuip-admiraal | 06-08-07 | 23:39

waskuip-admiraal 06-08-07 @ 23:02

Waarom heb jij zo'n hekel aan die jongen? Je lijkt gosternokke wel jaloers man. Get a life alsjeblieft. Neem jíj risico's voor de goede saeck? Hij wel. Met inzet van zijn leven. Jij suggereert dus dat hij (en AHM) zo extreem narcistisch is dat hij nu een populair topic heeft gevonden dat hem zijn leven kan kosten. Laat je nakijken, dude. Nuf said en ga je ernstig schamen. @ Amen.

bottehond | 06-08-07 | 23:32

@waskuip-admiraal @ 23:23
De dikzak was koning, dat klopt. Maar met een goed ogende Iranier en een goed ogende Somalische kom je vaker in Nova om het nog maar eens uit te leggen. Het bereik van die jongen is vrij hoog binnen vier maanden. Dat doe ik hem zo niet na.

tipo | 06-08-07 | 23:30

@ Bottehond 22:54

Mooi om te zien, Botte, die film staat nog op mijn verlanglijstje, maar helaas weet ik veel te goed dat de Spartanen uitstierven door de onvruchtbaarheid van het Spartaanse huwelijk. Ze zijn echt geen voorbeeld ter navolging. De wanordelijke schreeuwdemocratie van Athene met soms ordinaire leerlooier als woordvoerder, heeft het met een lange tussenpoos tot het heden gered. Sparta is nog steeds een -onvindbare wegens het gebrek aan monumentale gebouwen- ruïne.

Hammar | 06-08-07 | 23:30

@quasi modo.
Ik ga alleen als ik de garantie kan krijgen dat ik m'n dochter mee kan nemen, maar aangezien de AFA's ongetwijfeld schijt zullen hebben aan kleine kinderen en hun veiligheid blijf ik waarschijnlijk thuis.
Triest maar waar, de antifascisten in Europa zijn honderden malen gevaarlijker dan de moslims. Op dit moment.

CoJoNes | 06-08-07 | 23:24

@tipo
de term kruistocht wordt te pas en te pas gebruikt voor mensen met een missie, in die traditie voeg ik me graag.
Mijn probleem is dat ik graag zou willen dwepen met een degelijke moslim bevechter, maar dan wel iemand van minstens het kaliber van Van Gogh, jami is niet dweepfähig. Dat is mijn probleem.

waskuip-admiraal | 06-08-07 | 23:23

@CoJoNes
Betere Cocaine en Speed voor de redactie. Zou dat helpen?

tipo | 06-08-07 | 23:21

@quasi modo
wordt het niet eens tijd voor een kleine online-petitie of een ander middel om de animo te meten?

waskuip-admiraal | 06-08-07 | 23:18

@waskuip-admiraal @ 23:02
De term 'kruistocht' is echt een verwerpelijke kwalificatie van hetgeen Ehsan probeert te doen. Hij komt op voor Nederlandse grondrechten die bedreigd worden, probeert de PvdA te ontdoen van sektarische en onderdrukkende invloeden en zet zijn veilige leventje daarmee op het spel. Dat het zover is gekomen dat een Iranier in Nederland onze rechtsbeginselen met gevaar voor eigen leven gaat verdedigen, blijft me nog altijd verbazen. Dat hem vervolgens wordt verweten dat hij ijdel is, is weerzinwekkend.
.
Heb je iets tegen homo's ofzo? Wat is je probleem nu precies? Hij koopt zijn kleren niet bij de C&A, okay, maar daar gaat het helemaal niet om.

tipo | 06-08-07 | 23:18

@Dietrich e.o.
Actie ?! 11 september a.s. in Brussel is er een grote demonstratie tegen de islamisering van Europa. Als daar nu eens een groot aantal Europeanen aan meedoen dan wordt de politiek misschien nog op tijd wakker.

quasi modo | 06-08-07 | 23:17

Pffff, BNN.
De Lama's en keurig links politiek correct schoppende dertigers die tv maken voor pubers. Nee, daar wil je mee geassocieerd worden. Het begint met tel en eindigt op oorgang.

CoJoNes | 06-08-07 | 23:14

@CoJo
En die is blind gefocust op de nieuwe BNN doelgroep.

Karel kwakbol | 06-08-07 | 23:12

@Karel
Maar de baas is op vakantie...

CoJoNes | 06-08-07 | 23:10

CoJoNes 06-08-07 @ 23:02
Ik zie de laatste dagen topics van de Chileen, Brusselmans, Hoxha, Traag, Pritt Stift je zou dus denken dat de redactie op volle sterkte aanwezig is, maar volgens mij zit er gewoon 1 persoon te posten en die is blij als er het tijd is voor Ruktor.

Karel kwakbol | 06-08-07 | 23:09

Het is te gemakkelijk om te zeggen dat de PvdA-bobo's kil, laat en laks reageren op deze kwestie, maar het moet wel gezegd worden. Een politicus wordt in elkaar geslagen en pas na twee dagen komt er aan het einde van de dag een PvdA-persbericht. Geen persconferentie of statement, om het vooral niet op de spits te drijven. DAT is nu juist de Ehsan Jami's kritiek op de PvdA: het totale gebrek aan gevoel voor urgentie.

tipo | 06-08-07 | 23:07

verdomt zelfs.

CoJoNes | 06-08-07 | 23:05

Interessant gegeven: Nova verdomd het dus om te linken naar elsevier. Ze koppiepeesten de column op hun eigen serverT.
www.novatv.nl/index.cfm?ln=nl&fuse...

CoJoNes | 06-08-07 | 23:04

@Karel
Kom op, als ik in de auto BNR luister weet ik al wat de topics op GS zijn. 99% accuracy.
Het wordt tijd dat de redactie eens wat obscuurdere sites gaat raadplegen voor de topics, het lijkt nu wel of de VK, AD en televaag de enige bronnen zijn. Zeg eens eerlijk, wanneer was de laatste keer dat jij hardop zat te lachen om een topic tekst? OK, Pritt is de laatste tijd goed bezig, maar de rest zit in een volkomen creatief vacuum volgens mij. Volgens mij dus, Joris. Mening.

CoJoNes | 06-08-07 | 23:02

@bottehond
Hoewel een vergelijking met GB niet aardig is, speel ik er niet mee op de man. Ik bedoel met hem alleen het mechanisme aan te geven waaraan Jami zijn faam te danken heeft. In dat spel komt geen oppertunisme aan te pas, (ik snap - zonder flauw te willen doen - ook niet hoe ik hem oppertunisme verwijt). Jami is eerder ten dele een willoos slachtoffer van zijn eigen ijdelheid, maar daar zul je het niet mee eens zijn.

Bovendien is het, als je maar cynisch genoeg bent ook niet zo verwonderlijk dat juist een, naar mijn mening, geboren outsider als Jami deze missie op zich neemt. Voor hem is het minder moeilijk dan voor veel anderen in dit land (en de rest van w-europa), die misschien veel meer denken iets te verliezen te hebben. Ik ben benieuwd hoe populair die Jami in zijn klas was voor hij met zijn kruistocht begon.

waskuip-admiraal | 06-08-07 | 23:02

Vreemd dat Ellian zich opwerpt als woordvoerder van Jami.
Ik had eerder "vriend" Terstall verwacht. Een gemiste kans van de pvda om die jongen monddood te maken.
De pvda-top houdt zich overigens oorverdovend stil.
Een belangstellend telefoontje is teveel moeite.
Zegt genoeg, me dunkt.

kuttekrap | 06-08-07 | 22:59

CoJoNes 06-08-07 @ 22:52
De avondprogrammering van GS is tegenwoordig gewoon kudt.

Karel kwakbol | 06-08-07 | 22:57

@Karel
Heb het gezien, Afshin was weer lekker aan het zuigen. Het is inderdaad ten hemel schreiend dat Ruigter het laatste topic is, terwijl de wereld door draait (pun intended).
Geenstijl is MSM, face it.

CoJoNes | 06-08-07 | 22:52

@me
Rukroren=Ruktoren, maar dat begrijpt iedereen.

Karel kwakbol | 06-08-07 | 22:52

@Dietrich
Er zijn ettelijke voorbeelden te verzinnen die voldoen aan jouw (zeer vage) omschrijving. Heb zelf professioneel te maken met bouwbesluiten, -vergunningen en -fraude. Dat laatste omdat je het in je gezicht tegenkomt, door de overheid geïnitieerd en wel. Misselijkmakend en soms zeer demotiverend.
De Nederlandse overheden hebben een eigen agenda die onzichtbaar blijft, tot je er rechtstreeks mee te maken krijgt, de agenda is heel eenvoudig samen te vatten als ambtenarenmacht en behoud van de staus quo. Het beste voorbeeld vind ik de huichelachtigheid van ons koningshuis omdat ze zich bewust is van de op handen zijnde veranderingen. Ze zijn druk bezig om hun nieuwe onderdanen naar de mond te praten en te paaien.

CoJoNes | 06-08-07 | 22:47

Dietrich 06-08-07 @ 22:37

"Om hen moverende redenen" duidt er op dat je het achterste van je tong niet laat zien. Geef gewoon ongezouten jouw mening over het SStaatSShoernalje. Dat moet niet zo moeilijk zijn gezien je posts. Kom zelf maar met voorstellen ipv andere reaguurderTs als een moedertiet te behandelen. Kom op, dude, Vrijplaats GS, remember?

bottehond | 06-08-07 | 22:45

@ waskuip 20.59

Over het hoofd gezien maar dat maakt je verklaring weer ongeloofwaardig. Je speelt in je post aan tipo gewoonweg op de man. Waar baseer jij op dat AHA en Jami uit opportunisme handelen? Gezien de risico's die zij persoonlijk durven nemen, itt tot het gros der "Nederlanders", lijkt me dat niet erg waarschijnlijk.

bottehond | 06-08-07 | 22:42

waskuip-admiraal 06-08-07 @ 21:15

Hoe nuttig is die informatie in het licht van de enorme betekenis van deze twee helden?

bottehond | 06-08-07 | 22:40

@CoJoNes

Ja, ik weet inderdaad heel goed waar het probleem, of liever gezegd,de problemen liggen. Het geval waar ik momenteel mee bezig ben, los van werk etc, ligt binnen onze samenleving, althans de top daarvan, heel gevoelig. Het gros van de mensen, en dat vind ik ongelofelijk en pijnlijk, weet van niets. Omdat kranten, om hen moverende redenen, er niet over schrijven. Toch probeer ik er wat aan te doen: namelijk van binnen uit. Ken mensen, en die kennen weer mensen, en probeer ze "strategisch te herorienteren". Rotte appels moet je van binnen uit aanpakken. En wel zo snel mogelijk, de inpact, ook vanuit het buitenland, zal immers groteske vormen aannemen. Het spijt me niet duidelijker te kunnen zijn op dit openbare forum.

Dietrich | 06-08-07 | 22:37

islam maakt meer kapot dan je lief is! Verbranden die koran want het is een vrijbrief voor geweld en het verheerlijkt een pedofiele profeet.

Wheeler | 06-08-07 | 22:36

@ Cojones 21:47

Misschien heb je gelijk, maar persoonlijk zie ik het minder somber in. Ik ga liever uit van een drieledigheid der dingen, een positieve visie, een negatieve visie en een visie die het tegenovergestelde is van de positieve en negatieve samengevat. De nutteloze actie die jij noemt is dan de negatieve visie, de strafbare actie de tegenovergestelde van de andere twee samen, en de positieve visie is dan noodzakelijkerwijze de nuttige actie. Jouw dualisme kan ik niet delen. Ik denk dan ook dat er wel degelijk een nuttige effectieve actie mogelijk is. Een creatieve denker zou er een kunnen vinden of door de nutteloze en de strafbare acties te elimineren, wat een ontzaglijke taak is natuurlijk, want feitelijk eindeloos, ofwel door creatief iets te verzinnen wat noch nutteloos noch strafbaar is.

Hammar | 06-08-07 | 22:30

@Dietrich
Wat jij aansnijdt is een veel gehoord punt op GS. Het heeft er inderdaad alle schijn van, dat het 'preken voor eigen parochie'-gehalte niet onaanzienlijk is. Wat betreft je voorstel tot actie, weet je zelf dondersgoed waar het probleem ligt. De acties die ik kan verzinnen zijn ofwel nutteloos, ofwel strafbaar binnen het Neerlands recht. Ga maar na, roep maar eens op tot actie en geef een voorbeeld, tijdens het typen zul je merken dat je voorstellen altijd binnen de twee door mij genoemde categorieën vallen.

CoJoNes | 06-08-07 | 21:47

@luldebehanger
jammer dat je meteen weer moet gaan labelen door terstall, de winter en ellian voor neoconservatief uit te maken.
.
Wel hulde voor je constatering dat meneer inderdaad een narcistische wannabe ayaan is. Betreurenswaardig dat de publieke-strijd tegen de islam door dit soort nauwelijks volwaardige persoonlijkheden aangevoerd wordt.

waskuip-admiraal | 06-08-07 | 21:43

Dag, ik ben al geruime tijd lezer van GeenStijl, en sinds redelijk kort ook reaguurder, dan wel alleen op onderwerpen die mij interesseren, en ben zeker geen chatter in de late uurtjes. Wat ik mis is het volgende: ik lees hier zeer goede, intelligente etc. posts op allerhande onderwerpen. Maar: met alle respect: het leidt tot niets. Het is duidelijk dat je voor nieuws (echt nieuws) niet de "öude media" dient te raadplegen, maar internet. Op vrijwel alle fronten. Het wordt steeds pijnlijker duidelijker dat de "oude media" op vrijwel alle fronten zelf censuur toepast. U weet waarschijnlijk wel zelf de nodige voorbeelden te benoemen. Ik ben een pragmaticus, en wens dientengevolge ook aktie. Niet in de zin van weglopen uit dit land, Nederland had en heeft meer dan genoeg te bieden, vind ik. Wellicht ben ik een beetje off-topic bezig, maar ik moest het even kwijt.

Dietrich | 06-08-07 | 21:38

@luldebehanger 06-08-07 @ 21:11
Ehsan Jami heeft niks met neo-conservatisme te maken. Hij is een sociaal-democraat en atheist.
.
Er is meer dan de tegenstelling Neo-conservatisme vs Islam.
Atheisme vs Socialisme vs liberalisme maken het de vijfhoek rond.
.
Alleen is er geen liberale partij in Nederland.

tipo | 06-08-07 | 21:35

@bottehond 06-08-07 @ 20:42
Ik gaf je alleen wat tegengas m.b.t. het benoemen van je vijand. Er zijn gelukig nog enkele mensen die gered willen worden uit de handen van de sekte. Met dat positieve nieuws zal ik het moeten doen.
.
Nederland moet ruimte en bescherming geven aan twijfelaars en geen enkele ruimte en veiligheid aan sekten en onderdrukkers. Dat is Nederland aan zijn geschiedenis verplicht. Juridisch ligt dat echter wat moeilijk, maar via stopzetting kinderbijslag, hoge opleidingscriteria voor immigranten en andere demografische kenmerken kan je de doelgroep wel in het hart raken. De elite in Nederland wil dat echter niet, want ze heeft er geen belang bij.
.
Het westen escaleert of de-escaleert de islamisering niet. Het heeft er nauwelijks grip op. De islam is de steen op de bodem van de rivier. De rivier dat is de westerse ontwikkeling. De rivier erodeert de steen heel langzaam. Veels te langzaam. Op de steen groeien lelijke schimmels. De steen verandert de onderstroom in het westen echter wel in directe zin. Die onderstroom verandert de bovenstroom pas na verloop van tijd of slechts heel incidenteel. Daarom kan je geen maatregelen van de elite verwachten. En de steen verplaatst zich niet vanzelf. De Islam is here to stay, helaas.

tipo | 06-08-07 | 21:16

@botte
.. zonder met je in discussie te willen. Van beiden Jahmi en Ali roep ik dat ik hun werk waardeer, hun persoonlijkheden minder. Dat zijn twee verschillende dingen, zo simpel zie ik het en mag het vlgs mij ook best zijn.

waskuip-admiraal | 06-08-07 | 21:15

Hoi Bottehond,

Goed dat je terug bent!

Hammar | 06-08-07 | 21:12

@Grote Kater
Klopt, ik ben wat dat betreft nogal schizofreen. Maar ik blijf erbij, dat land is naar de kloten en het kan me niet zoveel meer schelen, dat vind ik oprecht erg. Wat ik nog erger vind, is dat de debiliserende angst van alles dat hier iets te vertellen heeft om beestjes bij de naam te noemen.

CoJoNes | 06-08-07 | 21:11

Zoals bekend wàs Jami nooit moslim, en kan dus ook niet als ex-moslim doorgaan. Voor de rest is hij al net zo onvolwassen en narcistisch als de meesten van zijn bewonderaars hier. Hij denkt de "carrière" van Ayaan Hirsi Hilton te kunnen kopiëren, maar mag in werkelijkheid inderdaad wel oppassen: zijn neoconservatieve "adviseurs" hebben er immers het grootste belang bij dat hem iets overkomt.

luldebehanger | 06-08-07 | 21:11

@ waskuip-admiraal 20:38

Aha, okay, je definitie is duidelijk genoeg. Ik heb nu Nerd, Geek, Normie, Dork en Wannabe nagekeken in de Urban Dictionary en m.i. komt jouw opvatting van een Nerd een beetje in het midden te liggen van de definities Nerd #115 en Wannabe #11. Daar zit het wel, ongeveer, niet honderd percent natuurlijk, maar het komt er redelijk dicht bij in de buurt. Het was interessant, vond ik.

Hammar | 06-08-07 | 21:09

CoJoNes 06-08-07 @ 20:55

Aan je reactie en je afkeer van de vijanden van Nederland, proef ik toch enige vaderlandsliefde. Zo rekbaar is dat begrip.

Grote Kater | 06-08-07 | 21:05

.. ter aanvulling.
Ik verwacht, ondanks zijn helaas mildere toon, meer van ex-moslim nr2. die je linkte. Die vent maakt een veel prettiger indruk.

waskuip-admiraal | 06-08-07 | 21:02

@botte
OT maar gemeend:
Hoe was je ferkansie? Goed dat je terug bent.

CoJoNes | 06-08-07 | 20:59

@tipo
ik ben het roerend met je eens.. ik waarder hem.
maar ergens klopt er iets niet aan dat mannetje. Ik maak nu een hele vervelende vergelijking: Hij is een beetje hetzelfde als Giel Beelen. In de ogen van zijn linkse omroepvriendjes zegt en doet hij precies de juiste dingen, en gooit zo hoge ogen, en krijgt mooie baantjes, ondanks het gegeven dat hij feitelijk niet meer is dan een kabeltrekker met pukkels. Ehsan Jami kan op dezelfde manier omhoogvallen, maar dan over rechts.

waskuip-admiraal | 06-08-07 | 20:59

@ tipo

De waskuip heeft het erg moeilijk met intellectuele en zeer dappere ex- moslims. Van de week zei hij nog dit:

kwoot
Ayaan is zeg maar de Greet Hofmans van het Binnenhof.

waskuip-admiraal 04-08-07 @ 23:53
ontkwoot

bottehond | 06-08-07 | 20:57

@Grote Kater 06-08-07 @ 20:42
Sorry, maar iemand die de overheid als populairste werkgever aanmerkt, kan ik met de beste wil van de wereld niet van talent betichten. Talent voor wat?

Vaderlandsliefde is ook zo'n rekbaarbegrip. Ik heb er persoonlijk geen last meer van, ik heb een godsgruwelijke pesthekel aan dit land ontwikkeld, aan z'n laffe inwoners en z'n corrupte regering, aan een chantabel en hypocriet staatshoofd en vooral aan de achterlijke getolereerde regelzucht. Zelfs de tolerantie is in dit land wettelijk afgekaderd en de overheid handelt consequent in strijd met Artikel 1 van de grondwet.

Het is mijn familie en het zijn m'n vrienden die Nederland mijn land maken. Ik had het Jami zo vreselijk gegund dat z'n ouders in Amerika waren gaan wonen.

CoJoNes | 06-08-07 | 20:55

@waskuip-admiraal @ 20:38
Ehsan Jami is een idealistische held. Iemand die de PvdA van binnenuit wil veranderen. Iemand die in tegenstelling tot Niet Nix, WEL een revolutie wil bewerkstelliggen binnen die partij. Iemand die na alles wat er gebeurt is - herkenbaar in beeld - zegt wat wat hij vindt van de Islam, zonder te overdrijven, zonder meel in de mond. Iemand die doet wat een PvdA-er eigenlijk hoort te doen: opkomen voor verheffing, bevrijdig en gelijke rechten van en voor het volk.
.
Je moet wel van hele goede huize komen om zo iemand een nerd te durven noemen. Zou ik niet doen.

tipo | 06-08-07 | 20:52

bottehond 06-08-07 @ 19:36

Daar vraag je nog eens wat, maar laat ik concreet beginnen.

Een veel te grote overheid en staatsafhankelijkheid. Corruptie bij onze heersers, de vijfde colonne.

Politiek correct denken dat onze vrijheid van meningsuiting, denken en bewegen reeds jarenlang beperkt. Denk aan de rechtelijke macht, scholing en media, politieke partijen, subsidiesponzen enz. Ben je niet links, heb je enig gevoel voor trots of vaderlandsliefde; kom je er niet in. Dat wil je ook niet. Deze hebben veel macht en houden zichzelf koste wat het kost in stand. Als iemand zich verzet, ligt hij eruit. Als je afhankelijk bent, hou je je wel gedeisd . Wist je dat het Rijk de populairste werkgever is onder hoogopgeleiden? Daar gaat een hoop talent verloren en bovendien afhankelijk gemaakt/gehouden.

Maar bovenal die schapenmentaliteit die van die afhankelijkheid het gevolg is. We laten ons als lammeren naar de slachtbank dragen. Die 'de staat is goed voor ons' mentaliteit. De staat is een monster, louter opgericht om ons tegen elkaar te beschermen; precies datgene wat onze staat nalaat. Sterker nog, ze heeft zich tegen ons gekeerd. De meeste Nederlanders hebben dit nog niet door of profiteren hiervan - op korte termijn. Dat is ons probleem.

Je begrijpt trouwens best wat ik bedoel.

Grote Kater | 06-08-07 | 20:42

tipo 06-08-07 @ 19:38

Je noemde vanmorgen een hypothetisch aantal van 25 %, meen ik. Daarmee veronderstel je dat er een waterscheiding is tussen islamisten en moslims. Die is er niet. Uit angst, gewoonte of overtuiging of door groepsdruk: het gaat om het effect, om de daadwerkelijke mobiliseerbaarheid van de volgers van de maangod. In dat geval schat ik het percentage op 95 % of meer. Degenen waar jij het over hebt zijn de facto geen moslim. Het de-escaleren waar je op doelt is een idée fixe, dat uitgaat van een verband tussen de islamisering van de moslimwereld en ons gedrag of onze houding. Ook dat verband bestaat imho niet. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat je op een lastig kruispunt in je denken staat. If so: heel goed. Blijf eerst en vooral kritisch naar je eigen opvattingen en houding zou ik zeggen. Maar ik voorspel je (met tegenzin) dat het niets af zal doen aan de harde conclusies zoals je die voorheen trok.

kwoot
Heel zomergasten voor niks gekeken.

tipo 06-08-07 @ 09:14
ontkwoot

Ken je de zogenaamd gematigde (ook partij voor de dieren) Mohammed (sic) Benzakour ?

,,De werkelijke confrontatie tussen moslims en niet-moslims zal zich op een ander vlak afspelen. Dieper, fundamenteler, langduriger. Terwijl het bloed rijkelijk door de straten van Bagdad stroomt, zal hier een langzaam maar onomkeerbaar proces op gang komen waarin moslims zich en masse afkeren van Nederland, zijn volk, zijn traditie, zijn betekenissen. Niet uit onmacht, maar uit principe. Hun identificatie en loyaliteit met geloofsgenoten aan de andere kant van de globe zal dwingender en virulenter zijn dan ooit. Lag na de aanslagen op de Twin Towers het begrip onder de Nederlandse moslims rond de 50 procent, na het kerkhof van Bagdad zal dat begrip jegens elke volgende terroristische aanslag op een westers symbool in ijl tempo de honderd doen naderen.''

bottehond | 06-08-07 | 20:42

@hammar
bedoel niet te zeggen dat ik Jami graag zou willen bellen als mijn computer stuk is. Wat ik met nerd bedoel is dat ik zijn houding onnatuurlijk vind, hij speelt het. Als hij met visie voor zich uit kijkt op een bankje in het park is het stiekem een beetje leeg in zijn hoofd, ergens doet hij me een beetje simpel aan. Hij is een beetje een möchtegern. Feel me? Vind het wat moeilijk onder woorden te brengen, maar hoop dat ik hiermee de juiste toon raak.

waskuip-admiraal | 06-08-07 | 20:38

@ waskuip-admiraal

Urban Dictionary heeft 142 definities van Nerd. Welke bedoel jij?

Hammar | 06-08-07 | 20:37

@ waskuip-admiraal 20:25

Natuurlijk mag jij die Ehsan een nerd vinden. Ik ken hem alleen als een ex-moslim met de gebruikelijke problemen. Ik heb wat moeite met nuanceringen omdat die m.i. al snel als een apologie voor de moordenaarssecte die de islam is kunnen worden opgevat. Door sommigen dan. Allesbehalve jouw bedoeling dus. Je hebt wat tegen nerds. Okay. Wat zijn dat in jouw visie? De vraag stel ik omdat ik verwacht weer een hele katalogus aan definities van nerd in de Urban Dictionary te vinden, en welke is dan die jij op het oog hebt.

Hammar | 06-08-07 | 20:32

@Hammar,
waarom kan ik hier niet zeggen dat die Jami mij op me zenuwen werkt? Die vent is gewoon irritant, tikkeltje een drama-queen. En als die incestprinsen daar steun aan ontlenen, fijn. Uiteindelijk schoppen we ze wat mij betreft ook net zo hard terug naar hun thuisland.
Verder heb ik gewoon waardering voor wat Jami doet, en vind ik het super hoe hij wil laten zien wat voor vreselijke cultus die Islam is. Niettemin blijft hij irritant. Klaar.

waskuip-admiraal | 06-08-07 | 20:25

@Framoes
Klopt, absolute voorwaarde. Een geberek aan historisch perspectief strekt tot aanbeveling. Mei Li Vos, de anorexische huppelkut met een waterhoofd, vertelt kneiterhard dat het kwartje van Kok een milieumaatregel was op BNR, dus serieus nemen moet je ze zeker niet.
Ik hoorde vanmiddag op hetzelfde BNR (17:25) de directeur van het Sociaal Cultureel Planburo vertellen dat het voor deze jongens nogal verwarrend is, de Nederlandse samenleving, in vergelijking tot het land van herkomst.
Zelfs het SCP vergeet dat we hoer godverdegodeverdomme praten over de derde generatie van dat schimmel.

CoJoNes | 06-08-07 | 20:24

@Ervarings_deskundige 06-08-07 @ 20:09
De enige die ze criminaliteit indwingt zijn ze zelf. Je kan mij niet wijsmaken dat het merendeel niet slim genoeg is om een HAVO/HBO af te ronden.
Die jochies zijn van hun 12e tot hun 25e pubers on steroids die spugen op alles wat ook maar enigszins voor autoriteit moet doorgaan, en komen op die manier niet verder dan een MBO niveau 3 of gewoon criminaliteit.
BTW: Blind zijn voor de harde waarheid is toch een vereiste om lid te kunnen worden van de PVDA?

Framoes | 06-08-07 | 20:20

overigens heb ik ABSOLUUT geen begrip voor de poetsdoeken die Jami te lijf zijn gegaan. Laat dat duidelijk zijn.

waskuip-admiraal | 06-08-07 | 20:18

@ waskuip-admiraal 20:13

Je begrip wordt vast zeer gewaardeerd door het mohammedaanse moordenaarstuig. Dat zijn de enigen voor wie jouw woorden morele steun betekenen. Je weet dus voor wie jij partij kiest.

Hammar | 06-08-07 | 20:17

... ik denk dat ik mariska wel begrijp. Begrijp me niet verkeerd, ik heb de schurft aan baarden, maar die Ehsan Jami is gewoon een beetje een Nerd. Zag hem net op RTLNieuws en hij werkt ook mij goed op de zenuwen. Niettemin goed dat hij zo fanatiek op de muselman zuigt, want hij is de helaas een van de weinigen (kleurtje en ex-moslim) die het kan maken en niet verketterd word door policorlinks.

waskuip-admiraal | 06-08-07 | 20:13

Framoes 06-08-07 @ 19:48

Realistische zienswijze. I gruw van types als Ella Vogelaar PvdA die tijdens een van haar werkbezoekjes (030 ditmaal) emotioneel werd toen kut Marokkaantjes haar vertelden hoe hen hier een toekomst werd onthouden. Ella wist daar aan toe te voegen dat deze prinsjes wel gedwongen werden de criminaliteit in te gaan.

Ze moet eens weten van voor schade Dit MAROKKAANSE TUIG aanricht waarbij het zelfs bejaarden die zich niet kunnen verdedigen tegen de grond gewerkt worden. Dat was voor Ella van een hele andere orde ..... ze was even gefocussed op de problemen van deze k... Marokaanse prinsjes.

Alles op z'n tijd Ella !!Ervarings_deskundige | 06-08-07 | 20:09

überlol@Mariska "Hij grijpt elk moment aan om van die vervelende discussies aan te gaan. Uiteraard moet het altijd over moslims gaan."
.
Je zit hier in ieder geval op de juiste site.

knutsel | 06-08-07 | 20:07

@ Mariska!

En wij vinden dat niet erg, Mariska!, dat niet-autochthone Nederlanders het Nederlands schrijven zoals zij doen. Wij echte Nederlanders stellen variatie op prijs en we zien zoiets eerder als een verrijking voor onze cultuur dan dat we ons daar tegen afzetten. Maar de apologeten voor de monsterlijke assassijnensecte die de hele islam is, die moeten we niet. Dat kun je vergeten, Bilo, Abos, Bijstandskoning, Mariska!

Hammar | 06-08-07 | 20:03

@mariska! @ 19:32
"Voor die mensen is hun geloof alles."
En dus hoeven ze zich niet menswaardig te gedragen? Of kunnen ze het niet omdt ze niks anders dan een illusie hebben, waar ze wanhopig en gefrustreerd aan vastklampen. Get a life!

tipo | 06-08-07 | 20:02

@ Mariska! 18:39

Twee mokro's en een ethiopiër, Mariska! Als je hoort van laffe aanvallen, dan negen en negentig van de honderd keer: mohammedaanse mokro's, of andere mohammedanen, oftewel het criminele schuim der wereld. Aanhangers van de moordsecte genaamd mohammedanisme. En doe maar niet of je een echte Nederlandse bent, je gebrekkige beheersing van het Nederlandse idioom blijft kenbaar. Al doe je nog zo je best, dan nog is je nederlands stylistisch en idiomatisch vreemd smakend. Zoals ook alle loftuitingen voor De voeten van Abdullah niet kunnen verhelen dat het niet is geschreven door een autochthone Nederlander, zoals De Scheepsjongens van Bontekoe wel. Dag Troll Mariska!

Hammar | 06-08-07 | 19:59

@mariska!
God, mariska, wat hoop ik van ganser harte, dat een autochtone nederlander jouw coment heeft gelezen en je helemaal verrot schopt als je de supermarkt uitkomt, gewoon omdat je irritant bent. Maar dan ook echt hard, hè? Minimaal een gebroken neus en 3 stifttanden. Misschien, heel misschien, snap je dan wat voor onbetamelijke nonsens je uitkraamt.
Ga nu maar snel boodschapen doen, hup! Maak 'n dag.

CoJoNes | 06-08-07 | 19:57

@mariska! 06-08-07 @ 19:34

In ieder geval laat je zien dat je geen nederlands studeert.
Wat is er mis als er iemand voor zijn/haar mening uitkomt en waarom is dat provoceren? Ik ga niet alles herhalen wat hierboven en dan m.n. door @botte hond al is gezegd,maar je opmerkingen over Jami slaan kant noch wal. Hulde voor iemand die in dit klimaat zijn mening durft te zeggen. Ik hoor veel te veel de intolerante mening van de grote groep moslims.

Ik wil je er op wijzen dat je een veel gebruikte maar doorzichtige truc toepast om iemand (Jami) niet op argumenten maar op zijn manier van discussieren aan te vallen. Niet sterk van je .

piquant | 06-08-07 | 19:55

mariska! 06-08-07 @ 19:32
Nee in het dagelijks leven heb ik ook een grote bek, al treedt ik mensen in eerste instantie iets beleefder tegemoet. Maar lees je eigen zinnen nou eens:
"Voor die mensen is hun geloof alles." Weet ik, voor mij zijn bepaalde zaken dat ook: vrijheid van meningsuiting bijvoorbeeld. "Als iemand steeds iets zit af te kraken wat zo belangrijk is voor een ander, wordt er vanzelf wel geslagen." Mmm, zij zeggen heel vaak dingen die erg kwestend zijn voor mij, sommige ervan staan zelfs in hun helige boek.
En dan verplaats je je dus in een ander? Nu, verplaats je maar eens in mij. Ik wordt geregeld ziek van uistpraken van figuren uit salafistische hoek. Ik heb een hekel aan hun gedachtegoed, dat op sommige vlakken lijnrecht tegen mijn waardenpatroon ingaat. Dus ga ik morgen maar een salafistische moskee in de fik steken en een imam in elkaar slaan,.Mariska! zou het zelf niet zo doen, maar ze heeft er wel alle begrip voor.

sjaakdeslinksesul | 06-08-07 | 19:49

@Ervarings_deskundige 06-08-07 @ 19:46
Het woord "respect" heeft voor mij al geen waarde meer als het in verband wordt gebracht met Marokkaanse rotjochies of boze Islamieten.

Framoes | 06-08-07 | 19:48


Wat betreft Marokkaans tuig is het tijd dat het woord " respect " voor onbepaalde tijd de kluis in gaat
.

Ervarings_deskundige | 06-08-07 | 19:46

@mariska! 06-08-07 @ 19:32
"Je moet hem zelf eens discussies horen aan gaan. Ik vind het dan niet raar dat sommige mensen dan beginnen te slaan. Ik keur het niet goed, ik vind alleen dat hij dit zelf uit lokt.
Voor die mensen is hun geloof alles. Als iemand steeds iets zit af te kraken wat zo belangrijk is voor een ander, wordt er vanzelf wel geslagen."
--
Moet je veel Islamieten eens horen over Nederland en de blanke Nederlanders. Ze lopen alles waar wij voor staan constant af te zeiken, maar wij slaan ze toch ook niet? Je argument is echt compleet onzinnig en slaat nergens op.
Dit maakt uiteindelijk alleen duidelijk hoe primitief de Islam is.

Framoes | 06-08-07 | 19:46

@ Mariksa!

Blond blauwogig onbeschilderd meisje, ahum, je Nederlands is onidiomatisch.

Hammar | 06-08-07 | 19:45

Hoezo is hij een landverrader? Hij is toch Nederlander?
Is hij een landverrader omdat hij de Islam niet cool vindt? Is Nederland dan een Islamitisch land?
Nee, want als je hier je oude buurvrouw die ziek is naar het ziekenhuis brengt, krijg je een bedankje en niet 50 dagen celstraf.
www.nieuwnieuws.nl/archives/2007/08/ce...
Ik bedank toch echt voor dit soort onzin.

Framoes | 06-08-07 | 19:41

@bottehond 06-08-07 @ 18:35
De Islam duldt inderdaad geen twijfel. Er is inderdaad geen gematigde Islam.
.
Maar, er zijn wel degelijk twijfelende Moslims. Hier is ex-moslim nr.2: www.depers.nl/binnenland/86470/Hier-is...
Zolang er moslims zijn die twijfelen of slechts enkele aspecten van de Islam respecteren (enkele rituelen bijvoorbeeld) kan je nooit alle Moslims op 1 hoop gooien. Dat is een versimpeling van de werkelijkheid die wel goed uitkomt in het vijanddenken, maar niet in de-esca-leren van het agressieve overheersende aspect dat de Islam . Er is namelijk ook zoiets als verdeel-en-heers, oftewel: laat mensen twijfelen. De aantrekkingskracht van McDonalds, Nederlandse rechtsbeginselen, Breezahs, Homoparades, vrede, stabiliteit, Darwin of Spinoza gaan aan die Moslims ook niet voorbij. De moslims die twijfelen, moet je de ruimte geven om te kunnen twijfelen. Degenen die nooit twijfelen moet je wantrouwen als je vijand. DAT zijn namelijk je vijanden.

tipo | 06-08-07 | 19:38

@ Grote Kater

Ken je Bat Ye'Or? Die heeft e.e.a. geschreven over de vijand onder ons, of liever: in ons zelf:

www.katholieknieuwsblad.nl/actueel22/k...

En wat zijn, volgens jou, onze interne problemen?

bottehond | 06-08-07 | 19:36

Ach jij bent zeker zo'n behaard moslim meisje wat een theedoek over haar gezicht getrokken heeft om te verbergen hoe lelijk je bent.

Nee Sorry, heb blond haar, blauwe ogen en heb geen kleur op mijn huid.

mariska! | 06-08-07 | 19:35

Waarom moet hij zo nodig in zoveel programma's verschijnen en maar proveceren?
Er zijn zoveel mensen die zijn mening delen, maar die proveceren in ieder geval niet zo.

mariska! | 06-08-07 | 19:34

Ik zeg toch niet dat het terecht is dat hij in elkaar wordt geslagen. Ik vind slaan zielig. Maar er zijn zat mensen die dat niet zielig vinden. Je moet hem zelf eens discussies horen aan gaan. Ik vind het dan niet raar dat sommige mensen dan beginnen te slaan. Ik keur het niet goed, ik vind alleen dat hij dit zelf uit lokt.
Voor die mensen is hun geloof alles. Als iemand steeds iets zit af te kraken wat zo belangrijk is voor een ander, wordt er vanzelf wel geslagen.
Ga jij maar een lessen met hem volgen, dan begrijp je vanzelf wel wat ik bedoel.

Ik ben niet eens een Moslim. Ik verplaats me alleen in een ander. Misschien dat je zelf eens een studiebeurs zou moeten krijgen. Ik oordeel over iemand die ik al langere tijd ken. Jij heb alleen hier een grote mond.

mariska! | 06-08-07 | 19:32

mariska! 06-08-07 @ 18:39.
Ach jij bent zeker zo'n behaard moslim meisje wat een theedoek over haar gezicht getrokken heeft om te verbergen hoe lelijk je bent.
Deze jongen verdient alle respekt om dat hij niet bang is om er voor zijn mening uit te komen.
Dit toont maar weer eens aan, wat voor achterlijk en middeleeuws volk die moslims in meererheid zijn.
Alleen jammer dat ie bij totaal de verkeerde partij zit.
Dat blijkt ook wel weer heel duidelijk, omdat het weer de PVV van Wilders is die daar zo'n beetje als enige kamervragen over stelt.
Zijn eigen partij is weer muisstil, en steekt de kop nog maar wat dieper in het zand.

feuerfrei | 06-08-07 | 19:28

bottehond 06-08-07 @ 18:35

Islam is 'the enemy' is een verkeerd uitgangspunt. De islam is een vervelende mug.

Ik denk toch echt dat de vijand zich onder ons bevindt. Als we nu eerst eens de interne problemen oplossen, zijn een paar verwende jochies een probleem van niets.

A great civilization is not conquered from without until it is destroyed from within. (Apocalypto)

Grote Kater | 06-08-07 | 19:17

@mariska! 06-08-07 @ 18:39
Ik hoop voor je dat je een trol bent. Zo niet, dan ben je een heel naar meisje.

L. Oser | 06-08-07 | 19:09

@mariska! 06-08-07 @ 18:39
Dus ram je hem en zijn vriendin maar op hun bek... want daar gaat het toch om in een vrije democratie? Het recht om te zeggen en te zijn wie je bent zonder in elkaar geslagen te worden, ook al vind je iemand een lul en ben je het niet met hem eens? En de heren (bebaarde jongens, van somalische en marokkaanse afkomst, gut, zouden het soms orthodoxe moslims wezen?) die hem op zijn bek hebben geslagen, denken daar heel anders over, en jij schijnbaar ook. Zou jij het andersom ook OK vinden als ik alle salafistische moskeeen in de fik steek, omdat ik het niet zo op die mensen en hun ideeen heb? Triest dat ze studiebeurzen verspillen aan zulke onnozelaars zoals jij.

sjaakdeslinksesul | 06-08-07 | 19:08


Zielige Marokkaantjes met schittige blikken en een petje op

.

Ervarings_deskundige | 06-08-07 | 19:08

@mariska! 06-08-07 @ 18:39

"Niet vanwege zijn standpunten, maar wel de manier waarop hij het brengt"

Als zijn toehoorders zijn manier van brengen niet bevalt gaan ze toch gewoon een straatje verder?

En dat er niemand bij is geweest klopt niet helemaal, het slachtoffer was er in ieder geval.

Weet jouw vader trouwens wel dat je op internet zit? Wat vindt de familie hier van? Draag je je hoofddoek wel netjes, of kunnen we van jouw ook filmpjes op het net vinden?

Jij verdedigt op ieder forum de moslim, maar je spreekt nog je broer nog je neefjes aan op hun gedrag, jij bent dus een typische moslim vrouw, laat het dan ook echt blijken door hier niet te verschijnen.

3bier1melk | 06-08-07 | 19:06

@mariska! 18:39
Ga eens koken meid.

trespasser | 06-08-07 | 18:57

bottehond 06-08-07 @ 18:35

heb je ook een keer nieuwe links die me wél overtuigen?

Maaier | 06-08-07 | 18:54

Wat zit iedereen over moslims? Er is niemand bij geweest, dus dan kan je dat verband niet gelijk stellen.

Daarnaast volg ik met meneer colleges. Ik vind het niet zo vreemd dat dit soort dingen gebeuren. Hij grijpt elk moment aan om van die vervelende discussies aan te gaan. Uiteraard moet het altijd over moslims gaan. De manier hoe hij discussies aangaat... proveceren. Er zijn zat mensen in zijn omgeving die een hekel aan hem hebben. Dat is niet vanwege zijn standpunten, maar wel de manier waarop hij het brengt.

mariska! | 06-08-07 | 18:39

@ Brouhaha

Zo moeilijk is dat niet. Als je je ergernis of spotzucht kunt bedwingen bij zoveel onnozels volstaat het om te herhalen wat ze beweren en impliceren, maar dan in andere woorden.

tipo 06-08-07 @ 10:48

Ik durf wél te stellen dat een gematigde islam (gematigd is een raar begrip: gematigd ten opzichte van wat of wie eigenlijk?) niet bestaat en dat daar uit volgt dat gematigde moslims ook niet bestaan. Om die reden is het ook terecht om de "islamitische bevolkingsgroep" op één lijn te stellen met de drie aanvallers (1 had een baard haha) van Jami. Iedere moslim die zich als islamiet beschouwt is door het lidmaatschap van de deaudscultus medeplichtig aan iedere aanval op onze Vrijzinnigheid. Lees deze link (extreem lang artikel- warning, dus slechts voor de doorbijters die zich écht willen verdiepen in de materie), onderaan kun je een aantal malen doorklikken: doe dat vooral! Een zinsnede uit het uitstekende artikel:

kwoot
But when there are such radically divergent views regarding the nature of our enemy (de islam dus), which would lead us to radically divergent ways of dealing with the enemy, the respective positions must be aired in full. All that should matter to us is getting at the truth.
ontkwoot

Ik kan de verdeeldheid onder westerlingen inzake de islam niet beter neerzetten dan in deze kwoot, ook al betreft die de verschillen in visie tussen islam-watchers. Deze kwoot is voor de volle 100 % ook van toepassing op onze tot op het bot verdeelde samenleving betreffende deze thematiek. De veronderstelling dat een gematigde euro- islam gecreeerd kan worden is uitgangpunt voor zowel Nederlands als eu- beleid. Een catastrofale misvatting, in mijn ogen. Dat geldt überhaupt, maar zéker als zulks onder supervisie van tariq ramadan geschiedt, zoals anno 2007 in Nederland.

www.frontpagemag.com/Articles/Read.asp...

bottehond | 06-08-07 | 18:35

@bottehond 06-08-07 @ 17:41

Je hebt die aspirant-dhimmi's Maaier en Pharos haarscherp gefileerd. Deze gasten zijn ziende blind! Hulde.

Brouhaha | 06-08-07 | 17:58

@ Maaier

Ik moest een beetje lachen om je rationalisaties inzake de voortwoekerende islamisering. Lees je eigen posts voor de grap eens terug: je denkt vanuit jouw eigen (westerse) perceptie en socialisatie. Wat je daar allemaal neerpent is puur wishfull thinking met een volstrekte minachting voor feiten en ontwikkelingen. Lees: "while Europe slept" van Bruce Bawer nou eerst eens, zodat je in ieder geval een kiertje licht in je wat onnozel en zeker naíeve Menschbeeld krijgt.

En dan nog even dit:

kwoot
Geweldig weer. Drie mafkezen meppen er even op los en direct komt Das Gesundes Volksempfinden weer bovendrijven en stelt die drie idioten op één lijn met de hele islamistische bevolkingsgroep.
Leren jullie het dan nooit?!

Pharos 06-08-07 @ 10:36
ontkwoot

Let vooral op het woordje "even". De zoveelste aanslag door islamisten op de Vrijzinnigheid van Nederland wordt afgedaan als een toevallige en relatief onschuldige terechtwijzing of een incident. Pharos is beyond all hope naar mijn mening. Maar zijn post geeft een perfecte inkijk in het dominesque denken van het politiek correctisme. "Leren jullie het dan nooit?" is het besluit van deze infame post. "Wij" hebben geleerd, Pharos. Tegen de verdrukking en de mind- terror van de multiculturalistische dictatuur in. Mijn vraag aan jou: hoeveel incidenten moet een Mensch zien om een patroon te ontwaren? Tenslotte: ik zou het op prijs stellen als je "ons" niet misbruikt om je onhoudbare standpunten in stand te kunnen houden door "ons" tot dommige en laag bij de grondse crypto-fascisten te bestempelen. Wie anno 2007 nog geen spoor van twijfel inzake de islam heeft liegt zichzelf voor.

@ Ehsan Jami

Ik bewonder en waardeer je enorm moedige strijd. Sterkte en weet dat ik en vele anderen vierkant achter je staan en jou en Afshin Ellian meer Nederlander achten dan de slappe knieënapparatsjiki van de PVDi. Je bent een immigrant van het soort dat Nederland écht nodig heeft. Hulde!

bottehond | 06-08-07 | 17:41

Hoe is het toch met Bertje Koenders?

colonnecinco | 06-08-07 | 17:26

Die stomme Lawrence of Arabia had nooit die Arabieren moeten helpen, dan zaten de Turken nog steeds in Mekka en dan hadden wij gewoon die muren van de kaaba met graffiti kunnen bekladden. Halleluja.

Hammar | 06-08-07 | 17:22

Neuken geen bezwaar 06-08-07 @ 15:32

Bij de PVDA een kwartje vallen? Denk eens een Kok.

kwarko01 | 06-08-07 | 17:13

Met dank aan links Nederland.

*BEEP* | 06-08-07 | 16:45

De Islam kent het dhimmis concept
(niet moslims in een moslimland onder moslimbescherming)Men betaalt extra belasting en een groep die kritiek heeft of regeringsmacht wilt, wordt ter verdediging van de Islam na een eerlijk proces uitgeroeid.
Vandaar ,dat in moslimlanden soms nog andersdenkenden voorkomen.
Waarom passen wij dit principe ook niet toe op de moslims.
Zij zullen er zeker begrip voor hebben.

technosoof | 06-08-07 | 16:42

*Ex-Moslims slaan islamieten eauver de grens terug naar hun woestijnen*

TyfusLeijer | 06-08-07 | 16:39

@Neuken geen bezwaar 06-08-07 @ 15:32
de partij van de arabieren heeft de moslim-stemmen gewoon nodig om voort te bestaan, ik denk dat het kwartje van Cock nog eerder valt...

Onderbuik | 06-08-07 | 16:29

dubbelpost

Respetc | 06-08-07 | 16:18

@Neuken geen bezwaar 06-08-07 @ 15:32
Ja. Zeer ijdele hoop, want de Partij van het Opgeheven Vingertje heeft altijd gelijk,

Hadjewat? | 06-08-07 | 16:05

ik zeg; Massaal deporteren die mohamed anus-likkers

Snuffelkudt | 06-08-07 | 15:33

Zou het ijdele hoop zijn om te denken dat bij de PvdA eindelijk het kwartje zal vallen, nu de geytenneuqers steeds vaker hun ware aard laten zien?

Neuken geen bezwaar | 06-08-07 | 15:32

LOL@tipo 06-08-07 @ 15:02
FF nieuwe stijl gaat het helemaal worden deze zomer.

Alert | 06-08-07 | 15:21

@tipo 06-08-07 @ 15:02

Hij is leuk.

Agent327 | 06-08-07 | 15:13

@Maaier 06-08-07 @ 11:54
De matige economie van Marokko heeft idd niet veel te maken met het feit dat het een Moslimland is, maar meer met het volgende:

1) Het ligt in Afrika en daar heeft elk land een matige economie behalve misschien Zuid-Afrika;

2) Er is niks in Marokko behalve zand, stenen en geiten;

3) Grote delen van Marokko worden (werden; nu verhuisd naar 0031) door eeuwenlang ingeteelde Berbers.

Dat is allemaal natuurlijk erg spijtig, maar dat moeten ze zelf oplossen. En als die Marocs dan zo aan hun achterlijke, vrouw- en westerling-onvriendelijke cultuur blijven hangen wordt het met het toerisme ook niks.

Brouhaha | 06-08-07 | 15:13

‘Zij zeggen dat ik de integratie tegenwerk, dat ik polariseer. Maar ik vind dat we beter nu kunnen polariseren dan straks islamiseren. Ik snap dat de PvdA de ogen wil sluiten voor problemen in de islam, zoals vrouwenonderdrukking en dat homo’s onder druk staan. Ze willen zieltjes van moslims winnen.’

jaap_stam | 06-08-07 | 14:54

@Sikkeneur 06-08-07 @ 14:30,
met dank aan khomeiny,
maar goed, men loopt nu wel vreselijk de hoofddoek uit te hangen in Iran maar de gemiddelde, goed geschoolde, Iranees heeft niet zoveel op met de baarden.
Feit is wel dat de Sjiiten geleid worden, zeg maar paus achtige voormannen,
dat maakt de Sjia nogal krachtdadig, dit in tegenstelling tot de hopeloos verdeelde Soenieten.
Maar Soenniet, Sjiit kun je niet zomaar vergelijken met hoe het er 1000 jaar geleden aan toe ging.
Je had allerlei 'huizen', machtige famillies, met hun particuliere kijk op de Islam.
Die strakke scheidslijn is na 1400 pas uitgekristalliseerd.

vander F | 06-08-07 | 14:48

@vander F 06-08-07 @ 14:05

Tja, de soennieten willen gewoon het beste van alles: zichzelf de heersers van de wereld kunnen noemen zoals in de hoogtijdagen van de islamitische cultuur, én het alleenrecht op het goddelijke gelijk.

In feite zijn het niets anders dan narcistische egotrippers die alleen aan eigen trots en eergevoel denken.
De uitermate primitieve macho-aard van de islam wordt ook duidelijk als je ziet wat een beeld die gasten hebben van het hiernamaals: onbeperkt schransen, feesten en neuqen met 72 maagden, die na elke seksbeurt weer maagd worden.

zum kotzen | 06-08-07 | 14:36

vander F 06-08-07 @ 14:05
Bijzonder is dan toch dat mn de Sji'itische landen in Westerse ogen als het meest fundamentalistisch overkomen.
nl.wikipedia.org/wiki/Sjiisme

Sikkeneur | 06-08-07 | 14:30

@Pittybrad 06-08-07 @ 14:05
Mensen die niks te verliezen hebben, zijn niet altijd arme of domme mensen. Ook rijke, goed opgeleide mensen kunnen niets te verliezen hebben. Als ze hun eigenwaarde kwijt zijn door een sektarisch gedachtengoed, bijvoorbeeld. Of als ze hun eer kwijt zijn, welke gewroken moet worden. Maar dat is een Westerse benadering van Islamitische motieven. Alles opgeven om een hoger doel te bereiken is in de Islam een deugd, ongeacht de consequenties.

tipo | 06-08-07 | 14:25

Maaier waant zich vast de man met de Zeis van de Freie iSSlam-Jugend???

"Ali-met-de-pet"? Niemand neemt die rappende knuffel-mongeaul serieus. Abu met het kalotje daarentegen wel. En dit soort iSSlam-fascisten is toonaangevend voor dat achterlijke "geloof" in het Oppervarken "Allah" (vzzn) en zijn pedofiele profeer Mohammed (vzzn). Wegmaaien, die zooi!

www.theratandmouse.co.uk/weblog/archiv...

Mayakovnik | 06-08-07 | 14:18

@tipo 06-08-07 @ 13:06
Nope. Osama en zijn vliegtuigkapers van 911 hadden/hebben bakken met geld. Zelfde geld voor de zelfmoordknakkers in Engeland. Allemaal een goeie opleiding en een normaal bestaan met inkomen en een gezin. Van "arme" moslims heeft eigenlijk niemand last m.b.t. terrorisme.

Pittybrad | 06-08-07 | 14:05

Rond de hoogtijdagen van de Islam, zo tussen 900-1400 n.Chr,
gaan veel fantasieen de ronde.
Punt is dat tijdens die hoogtij dagen de Islam nogal veelvormig was en andere religies nog redelijk geaccepteerd.
Niet overal moesten dhimmie's belasting betalen, zelfs joden en volgelingen van Zoroaster of boeddhisten konden hoog opklimmen en het bv. tot emir schoppen.

Je kon nog een fijne fles wijn drinken aan de lommerrijke kanalen van de Eufraat.
Bagdad en Cairo hadden gigantische bibliotheken etc.
Toch was er ook toen al een sectarisch clubje wat regelmatig de kop opstak, volgelingen van de Soenna.
Bij opstanden en veroveringen wisten ze steevast de bibliotheken plat te branden en andersdenkenden over de kling te jagen,
ze willen terug naar het 'begin' , de tijd van Mohammed, puur etc.

Terwijl de grote sultans van Baghdad zich in die tijd al afvroegen hoe het toch mogelijk was dat de Islam ontstaan is bij een stel analfabete woestijn ridders.

Afijn, uiteindelijk kregen de volgelingen van de Soenna het voor het zeggen,
en was het afgelopen met die bruisende Islamitische cultuur,
het teruggeworpen op een platonische stilstand, die nu nog voortduurt.

Gek genoeg hoor je veel Soennieten terugverlangen naar die hoogtijdagen, er trots op zijn en er graag naar verwijzen,
terwijl diezelfde Soenna de boel om zeep hielp.

vander F | 06-08-07 | 14:05

Ehsan Jami, hij kreeg de "Inconvenient Truth" recht in z'n bakkes, slecht voor 't milieu hè, die vrije meningsuiting, ook als Hany Abu-Assad daar gebruik van maakt.
Menigeen klampt zich vast aan apocalyptische theorieën, met het "Gore-isme" kun je dezelfde kant op als met het neo-conservatisme, naar politieke gedachten met een onfrisse reuk. 'De democratie werkt niet.'
Ook de islamist weet aan welke steen hij zich moet vastklampen als hij spartelt in de stromende rivier: de steen van het paranoïde ressentiment, maak mensen wijs dat ze niets te verliezen hebben, en ze verworden tot beesten. Wie de dialoog zoekt, want daar roepen ze naar, kan met het islamisme of neo-conservatisme weinig kanten op. Want is het niet zo dat iedere extremist zwelgt in zelfbeklag.?

Ehsan Jami zal moeten leren leven, helaas, met narcistische idioten die hun interne ontevredenheid projecteren op de buitenwereld. Ja, en dat narcisme komt uit alle hoeken en gaten. 'Ik BEN de waarheid.' triest.

Hannalore | 06-08-07 | 14:04

@Weatherman 06-08-07 @ 13:42
Het sarcasme ontgaat mij.

Alert | 06-08-07 | 13:49

Wat een sukkel!
Iedereen weet dat kritiek op de Islamistiese ideologie wordt vergeldt.
Het moslim terrorisme is zeker nog niet aan deze meneer opgevallen.
Typies zo een ventje wat kritiek op Hitler zou hebben gehad als die nog leefde.
Eigen schuld dikke bult, had die zn bek maar moeten houden, vieze handjesschudder dat het is.
/hehe

Weatherman | 06-08-07 | 13:42

ik weet niet wat het zegt, maar het is goed om er bij stil te staan dat de moslimjeugd zich overal in europa op dezelfde manier gedraagt.

waskuip-admiraal | 06-08-07 | 13:39

hé! raar... waarom overkomt zoiets eddy terstall nou niet??

borderlijntje | 06-08-07 | 13:31

@Lagonda 06-08-07 @ 12:57
En vergeet de islamitische stromingen binnen Irak niet. Die zijn ook niet echt liev voor elkaar.

Alert | 06-08-07 | 13:14

@ Lagonda 06-08-07 @ 12:57
De frustratie in die landen is dat de moslims aldaar iets te zwart en iets te weining arabierisch zijn.
Ieslam is discriminatie en intolerantie t.o.v. niet-moslims waarbij de echte moslims arabieren moeten zijn.
Alle eauverige menschen mogen (nee, moeten) geweaun deaud.
Ies simpel, ies ieslaam.

TyfusLeijer | 06-08-07 | 13:11

@mijzelf
haha! geen gezicht de d's en t's.

tipo | 06-08-07 | 13:09

Lagonda 06-08-07 @ 12:57

10 kudo's voor Lagonda.

kwarko01 | 06-08-07 | 13:07

@Lagonda @ 12:47
De TV-Palastijn van gisteren had daarin wel gelijk: Het succes van de Islam drijft op grote groepen mensen die niks te verliezen hebben. Zij gaan (noodgedwongen) terug naar de fundamenten en halen daar de geestelijke reinheid uit om na de dood te kunnen schitteren. Net als bij de Calvinisten neemt het lijden een grote plaats in in de fundamentalistische Islam. Het Palastijnse en Iraakse lijden wordt bijna gevierd door alle Moslims, zodat zij voor hun lijden beloond kunnen worden, als martelaar, na de dood.
.
De beeldspraak van de fundamentalistische Islam als grote steen op de bodem van de (westerse) rivier, waar moslims zich aan vast kunnen klampen, maakt veel duidelijk. De steen wordt steeds groter en gaat geen kant op. De rivier blijft nog wel stromen, maar de stroming wordt verandert door de steen. Het is kiezen voor de Moslims: of meegesleurd worden met de westerse rivier, of verdrinken onder een steen in de rivier. Het westen heeft hier niet zoveel te kiezen. Een rivier krijgt een grote steen niet weggespoeltd.

tipo | 06-08-07 | 13:06

@ Maaier.... Neem eens een borrel, of nog beter 16 flessen.

kwarko01 | 06-08-07 | 13:05

kankerland-verrrader klinkt in deze iets minder erg dan kanker-landverrader.

Maar terzake: het is waardeloos dat dit gebeurt, evengoed goed dat het ook ex-iraansche pvda-politici overkomt.

Jan Passant | 06-08-07 | 13:01

Om over Sudan nog niet te spreken.

Multikuli | 06-08-07 | 13:00

@Alert: Ja, ook een interessant punt voor Maaier. Als de islam zich alleen superieur en totalitair zou gedragen vanweze onze Westerse voorsprong, waarom gedraagt diezelfde islam zich dan op precies dezelfde wijze in Nigeria en Somalie, waar nauwelijks een Westerling is om aanstoot aan te nemen?

Lagonda | 06-08-07 | 12:57

@ mezelf:
Pers = Perz.

TyfusLeijer | 06-08-07 | 12:51

@ Lagonda 06-08-07 @ 12:13
Vanuit Persië is niet de islaam ontstaan, die is ontstaan in Mekka en Medina (beide Saudie Arabië).
Wat wel vreemd is is het feit dat de Persen eeuwenlang voorliepen met een zeer hoge cultuur en samenlevingsvorm waarin allerlei culturen en religie's toegestaan waren.
.
Het waren de Perzen die tot twee keer toe Jeruzalem teruggaven aan de Joden (die door andere barbaarse volkeren tot slaaf waren gemaakt).
.
De enige manier waarop de Perzen zichzelf terug in de donkere tijden hebben gekregen is de zwakte na de aanval van Alexander de Grote en uiteraard de afgod van de Oorlog en het Zwaard van Meaux de Pedeaux.

TyfusLeijer | 06-08-07 | 12:49

TyfusLeijer 06-08-07 @ 12:45

Dan zal het rustig worden op GS. Allemaal klargumenten trouwens, maargoed, demonstreren is een fraai recht.

Maaier | 06-08-07 | 12:48

@Maaier: "Maar dta is toch niet interesasnt voor die lui. Als jij keuterboertje bent of stadsproletariaat, of het nou in Anatolië is of in Midden-spanje, is dat toch helemaal niet belangrijk. Dan ben je blij als je te vreten hebt. "

You're dead wrong. DIT is nou juist de kracht van geloof. Je bent niks, je hebt niks, en je komt tot niks, maar *toch* maak je deel uit van iets groters, iets beters, iets glorieus. Juist als je niks te vreten hebt, is het prettig te geloven dat er iets beters in het verschiet ligt.

Lagonda | 06-08-07 | 12:47

waskuip-admiraal 06-08-07 @ 12:43

Dat klopt natuurlijk helemaal. Simpel gezegd: Zonder tv kun je ook niet jaloers worden op de rijkdommen in het westen en dat vervolgens verkeerd vertalen.

Maaier | 06-08-07 | 12:46

In plaats van massaal te reaguren kan je ook volgende maand - op 11 september ter nagedachtenis van 1683 - gaan demonstreren.
Ik zal daar met mijn tyfus-kop zeker zijn.
Genoeg is genoeg is al lang te veel gebleken.
www.hetvrijevolk.com/?pagina=3833&...

TyfusLeijer | 06-08-07 | 12:45

Waarom moeten linksen toch een groep in bescherming nemen die blijkbaar toch heel goed voor zichzelf kunnen opkomen?

Alert | 06-08-07 | 12:44

@maaier
bovendien kan men pas een mening zoals superioriteitsgevoel vormen in de nabijheid van een andere groep. En laat de moslims de afgelopen eeuw nou net en masse in contact geraakt zijn met een andere cultuur. Dus dat dat superioteitsgevoel nieuw is klopt misschien wel, maar of het niet eerder had kunnen gebeuren betwijfel ik. Ik denk eerder dat het een functie is van andere ontwikkelingen, zeg maar volksverhuizingen en demografie en is het dus niet alleen mogelijk gemaakt door een paar vlot pratende haatbaarden.

waskuip-admiraal | 06-08-07 | 12:43

@HP de Tijd lezer! @ 12:33
Verwacht niks van Wouter Bos. Op 1 september 2007 wordt Eshan Jami de PvdA-fractie uitgeflikkerd, uhm, "stapt hij uit eigen beweging op." Over de precieze formulering wordt nog gebrainstormd door BKB.
www.depers.nl/binnenland/88272/Ex-mosl...

tipo | 06-08-07 | 12:43

Lagonda 06-08-07 @ 12:38

Maar dta is toch niet interesasnt voor die lui. Als jij keuterboertje bent of stadsproletariaat, of het nou in Anatolië is of in Midden-spanje, is dat toch helemaal niet belangrijk. Dan ben je blij als je te vreten hebt. Pas als er anderen dat aan jou op gaan dringen, dan komt die gekke verhouding tussen superioriteitsgevoelens en jaloersheid op de proppen soms op de proppen.

Maaier | 06-08-07 | 12:42

@Maaier: "Om maar weer Ali met de pet erbij te halen, je dnekt toch niet dat die in de afgelopen eeuwen allemaal een superioriteitsgevoel hadden."

Nah, dat denk ik dus wel. Er is niks makkelijker dan een groep ongeletterden een gezamenlijke identiteit aan te praten. Het instinctieve Wij-gevoel is meestal erg snel klaar om geoogst te worden zodra er geen intellectueel tegenwicht bestaat.

Iedereen die zich bewust identificeert met een geloof, wil trots zijn op de inhoud, de historie en de daden van dat geloof. Jij doet net alsof moslims van niks weten --- maar de meeste moslims weten dondersgoed dat de Islam ooit een wereldrijk kon claimen; dat het Westen ooit sidderde voor de Islam; dat de cultuur in het Oosten ooit rijker en machtiger was dan de cultuur in het Westen; dat het Westen een oude vijand van de Islam is; dat er rivaliteit bestaat.

Zie verder mijn post van 11:45

Lagonda | 06-08-07 | 12:38

De vriend van mijn vijand is mijn vijand.

Donald Brump | 06-08-07 | 12:35

Maaier 06-08-07 @ 12:04
Ik begrijp je.Het feit dat moslims van nu gefrustreerd zijn en hun plaats onder de hemel op eisen en dat doen door middel van zichzelf op een voetstuk plaatsen.Iets in de trend van Moslim power.Doet me denken aan een klein land waar een bepaalde bevolkingsgroep ook achtergesteld was aan een andere.Maar toen het moment daar was heeft men de voormalige "onderdrukker" wel even een lesje geleerd.
*vraagt zich af wanneer de oproep door de moskee schalt om de lange bomen te kappen*
nl.wikipedia.org/wiki/Rwanda#Genocide

miko | 06-08-07 | 12:35

Wouter Bos en Balkenende en al die anderen ( Boris van der Ham bijvoorbeeld ) laat NU wat horen, en verwerp dit krachtig en doe eens maatregelen nemen! De oorverdovende stilte uit politiek Den Haag verraad lafheid!

HP de Tijd lezer! | 06-08-07 | 12:33

@Maaier: He, kom, niet zo onwillig het dommerdje uithangen. Ik heb het over meer dan vijftig landen waar de Islam de dienst uitmaakt, en waar deze meerderheid is ontstaan door jihadistisch expansieprincipes. Door de heersende culturen te bevechten, en met wortel en tak uit te roeien. In de naam van islam zijn eeuwenlang expansieve oorlogen gevoerd, voortgekomen uit de imperialistische superioriteitswaan van de islam --- en niet omdat ze "achtergesteld" waren.

Lagonda | 06-08-07 | 12:31

@Klaboesterbeer 06-08-07 @ 12:02
in mijn mini-staatje leven we juist heel vredig met elkaar, kan natuurlijk zijn omdat wij de kennis, toerisme inkomsten en (onze russische vrienden) koffers vol met zwart geld mee brengen... dus als er geld meekomt blijkt de islam wel heel tolerant te zijn...

ed.. | 06-08-07 | 12:30

Dat we er dikke ellende mee hebben is overdreven, dat het hier niet thuis hoort lijkt me zo klaar als een kontje. Het is een intolerant en facistisch geloof, wil niet zeggen dat moslims slechte mensen zijn maar het is nou niet direct een gunstige basis voor prettig samenleven.

Multikuli | 06-08-07 | 12:29

en nu ga ik maar eens wat anders doen.

Maaier | 06-08-07 | 12:28

Lagonda 06-08-07 @ 12:13

Dara heb je misschien wel gelijk in, ware het niet dat het superioriteitsgevoel hedne ten dagen wordt aangewakkerd. Om maar weer Ali met de pet erbij te halen, je dnekt toch niet dat die in de afgelopen eeuwen allemaal een superioriteitsgevoel hadden. Nee, dat superioriteitsgevoel, wat met een geloof altijd wel ergens zit en dus makkelijk aan te wakkeren is, wordt nu aangewakkerd door in te spelen op de jaloersheid.

Maaier | 06-08-07 | 12:27

Klaboesterbeer 06-08-07 @ 12:17

Ik denk dat jij hier de gevoelens en mening van een grote(zeer grote)groep
nederlanders verwoord.
In ieder geval de mijne.
Ga zo door.

verfsmijter | 06-08-07 | 12:26

Maaier,
De vergelijking die je maakt tussen de verspreiding van islam en aids, daar zit wel wat in.

Sisenandus | 06-08-07 | 12:25

Lagonda 06-08-07 @ 12:13

Zo "het geloof is ontstaan in een land en zit nu in bijna 50 landen". NOuja zeg, dat is wel een unieke eigenschap van de islam. Die ze deelt met christendom, jodendom, aids, MKZ, schrift, kernenergie, Endemol en internet. .

Maaier | 06-08-07 | 12:21

goede post lagonda, dat noemen we nou effectief de vinger op de zere plek leggen. Maaier heeft natuurlijk wel gelijk dat politieke islam als beweging iets relatiefs nieuw is, maar het is geen clash tussen culturen, het is ouderwets emperialisme.

Multikuli | 06-08-07 | 12:19

Klaboesterbeer 06-08-07 @ 12:17

Met sommigen waarde vriend, met sommigen.

Maaier | 06-08-07 | 12:18

@maaier

Da's dan dus mooi klote. Dat ze nu net zo fundamentalistisch worden in de periode dat wij leven... dat ze 200 jaar geleden zo liev en vreedzaam waren (wat trouwens grote dikke peop is), daar koop ik verdomd weinig voor. Zalvende praatjes zoals die van jou bieden geen antwoorden op vragen als hoe we in nederland om moeten gaan met een steeds fundamentalistischer wordende islamitisch bevolkgingsdeel.

De islam is een intolerant en geweldadig religie waar elk land met een verstandige overheid zich zo ver mogelijk van zou moeten houden. Dat ze volgens jou 200 jaar geleden wel lief waren zal mij roesten. In het hier en het nu hebben we grote dikke ellende met ze. Face it!

Klaboesterbeer | 06-08-07 | 12:17

@Maaier: "de huidige fundamentalistsische stroming binnen de islam een 20 eeuwse stroming"

Ja, nogal wiedes, anders was het geen *huidige* stroming. Islam is altijd bezig geweest met expansie; het geloof is ontstaan in een land, en zit nu in bijna vijftig landen, and counting. Rara, hoe kan dat?

De perzische cultuur (iets anders dan de islam) lag 1500 jaren geleden *voor* op de Westerse cultuur. Vanuit die cultuur is de islam ontstaan, en is gelijk met haar jihadistisch expansie begonnen (de kruistochten waren een weinig succesvolle *reactie* op de islamitische veroveringsdrang). Maar in de loop der eeuwen heeft de islam de vooruitgang van de perzische cultuur ingeleverd, omdat de islam in haar slechtste vorm zich altijd heeft gedragen als een gewelddadig, ultra-behoudend en haast steriel instituut. Er zijn nauwelijks islamitische wetenschappers op kunstenaars --- en er is er geen een die niet door zijn geloofsgenoten is bedreigd of vermoord.

Deze aanpak is een tijdlang succesvol geweest --- de islam heeft een behoorlijk tijd haar superioriteitswanen bevestigd gezien. En daarom de hedendaagse frustratie: die komt niet zozeer voor uit de huidige achterstand (anders waren er ook wel radicale zulu-milities uit Afrika geweest), maar meer om het feit dat ze hun voorsprong zijn kwijtgeraakt, omdat ze oprecht menen dat ze juist de *meerdere* moeten zijn; dat hebben ze immers *altijd* gemeend. Dus het is net andersom: ze nemen geen superioriteitsgevoel aan omdat ze zijn gefrustreerd over hun achterstand, nee, ze zijn gefrustreerd over hun achterstand omdat hun superioriteitsgevoel (wat ten grondslag ligt aan ieder geloof) van oudsher anders dicteert. Een wezenlijk verschil.

Lagonda | 06-08-07 | 12:13

@Maaier 06-08-07 @ 12:00
Je reist niet zoveel of je hebt wel een erg selectief geheugen...

OokVaag | 06-08-07 | 12:12

"Lagonda 06-08-07 @ 11:45

Nee, het is andersom: moslims voelen zich niet superieur tov de westerse wreld. Ja, dat wordt ze wel aangepraat, maar zoals alle conflicten gaat het er juist om dat ze eigenlijk jaloers zijn."

Beste maaier, je brengt je argumenten helder en op aangename toon voer je deze gevoelige discussie, tof om te lezen! Alleen inhoudelijk sla je hier de spijker op z'n kop, maar dan mis. De moslim voelt zich als mens niet superieur, maar zijn geloof of god ziet hij wel als superieur. Vandaar dat je in alle tijden, dus de afgelopen 1400 jaar, niets ander dan bloedvergieten ziet, overal waar de islam de kop op duikt. De uitvinder van de islam, heeft eigenhandig meer dan 110 mensen afgeslacht, allen waren mensen die zeiden "mohammed, je lult, je bent geen profeet". Dat is de historische realiteit die ondanks de oceaan aan islamitische en linkse leugens gewoon empirisch juist is.

dat ze eigenlijk jaloers zijn klopt, zelfs hun religie is gejat van de Joden.

Donald Brump | 06-08-07 | 12:10

@Multikuli 06-08-07 @ 12:07
jup.
@Ed..
hehehe

overVecht | 06-08-07 | 12:09

Klaboesterbeer 06-08-07 @ 12:02

Ik zeg nu juist, dat het eeuwenlang wel goed is gegaan, maar dat in de de afgelopen eeuw, onder invloed van veranderde theologische inzchten, soms verandert. Daarmee zeg ik dus dat de islam niet intrinsiek intolerant of fascitistisch is, maar dat alleen een nu relatief dominante versie (met name in het nieuws, aangezien je nooit de gewone man en de grote gemene deler in de spotlights krijgt) dat wel is.

Maaier | 06-08-07 | 12:08

Wat maakt het waarom uit, feit is dat ze nergens respect voor hebben.

Multikuli | 06-08-07 | 12:07

Lagonda 06-08-07 @ 12:00

Nee, dus. Dat ben ik niet met je eens. Zoals algemeen bekend is de huidige fundamentalistsische stroming binnen de islam een 20 eeuwse stroming, een reactie op een minderwaardige positie binnen de wereld. Dat je daarbij van je nadeel een voordeel maakt, door te gaan wijzen op morele superioriteit (wat wij overigens in een draad als deze ook de hele tijd doen) in plaats van materiele, is logisch.

Maaier | 06-08-07 | 12:04

@maaier

lulkoek! Natuurlijk bevat de koran tegenstrijdigheden, maar over het lot van de afvalligen is de koran ondubbelzinnig duidelijk! Maar zelfs als dat niet zo zou zijn, dan nog geeft u toe dat er verzen in staan die kunnen leiden tot het geweld waar dit topic over gaat. Op z'n allerbest kunnen we dan dus stellen dat de koran de achtergrond verleent tot dergelijk geweld maar het eigenlijk ook afkeurt. Ziet u het probleem nog steeds niet?

En btw, je moet wel heeeeeeel erg goed zoeken om landen te vinden waar moslims vreedzaam samenleven met andere groeperingen. Volgens mij bestaat die situatie feitelijk nergens, los van een enkele kleine enclave of mini-staatje. Je voorbeeld van indonesie is wat dat betreft inderdaad illustratief voor het feit dat een vreedzame samenleving met een moslimmeerderheid een onmogelijkheid is. Kan ook niet anders gezien het feit dat ze een religie aanhangen waarin intolerantie het absolute kernwoord is.

Klaboesterbeer | 06-08-07 | 12:02

@ Maaier 11:40
Mijn palestijns-christelijke vrienden in Bethlehem zijn door hun islamitische "broeders" weggeterroriseerd en hebben de wijk genomen naar de USA.
De christelijke leiders in dat gebied hebben het "oude testament" al uit hun bijbel verwijderd, om de islamieten te gerieven.

davidman | 06-08-07 | 12:02

Allemaal gewoon weer PVDA stemmen, dan wordt straks iedereen gewoon neergeslagen en vermoord door 'onze' tolerante Islam in Nederland.
Zo willen we het, zo blijkt...
Anders hadden we allang al alle religie en zeker de islam het land uitfgeflikkerd!

De Beste | 06-08-07 | 12:01

@Maaier: Oh, dat speelt zeker een grote rol, ja, maar zij beroepen zich daarbij op een *morele* superioriteit. "Wij zijn dan wel arm, maar ons wacht de hemelse glorie; wij zijn toch betere mensen". Compensatiegedrag, natuurlijk, maar daarom niet minder destructief.

En: je argument ruikt naar typische marxistische omkering --- zo van: Afrika is arm OMDAT wij rijk zijn. Zo werkt het niet: m.b.t. van de Islam was er *eerst* de claim van morele superioriteit, en daarna pas de innerlijke frustratie over de achterstand waarin de islam langzamerhand terecht is gekomen, en hun bitterheid over het feit dat hun "moreel hoogstaande" geloof volkomen failliet is.

Lagonda | 06-08-07 | 12:00

OokVaag 06-08-07 @ 11:58

De meerderheid in veel moslimlanden is niet achterlijker of minder achterlijk dan de meerderheid in andere minder ontwikkelde gebieden van de wereld. Arme landen hebben grote groepen achterlijke mensen.

Maaier | 06-08-07 | 12:00

Moslims horen niet thuis in verlichte gebieden.Denken zoals in de middeleeuwen hoort ook in een land wat op dat niveau zit..... Oprotten naar het Midden-oosten dus

Poitiers | 06-08-07 | 11:59

ed.. 06-08-07 @ 11:55

Ik zeg ook niet dat alles koek en ei is, ik zeg alleen als de intentie van de islam altijd zou zijn geweest dat vers uit te voeren, dat in de afgelopen 13 eeuwen in aangehaalde landen best gelukt zou zijn. DUs: welk vers als belangrijk wordt geziein binnen de islam verschilt per tijd, per land, per klasse etc.

Maaier | 06-08-07 | 11:58

@Maaier
Het gaat er niet om hoe een systeem of religie bedoeld is. Het gaat erom hoe het wordt uitgevoerd. Natuurlijk heeft de bedenker het allemaal goed bedoeld. Je kan wel blijven roepen dat de islam voor vrede predikt, maar het feit is dat de meeste er een foute draai aan hebben gegeven. Ja, de meeste. Want je roept wel dat de gemiddelde moslim helemaal niet zo maf is, maar wijs mij maar eens een moslim land aan waar de meerderheid geen achterlijke standpunten heeft.

OokVaag | 06-08-07 | 11:58

Gisteren bij Zomergasten: een Iraanse landgenoot van Jami, Hany Abu-Assad. Zit daar doodleuk te beweren dat democratie niet goed is. Wat dan wel? Geen antwoord.
.
Wanneer worden we eindelijk eens wakker jongens en meiden?

Kletskop | 06-08-07 | 11:56

@overvecht
juist! mijn collega's hier zijn kopten en zijn echt vol van de 'uitzonderingspositie' die zij bekleedden in hun eigen land...

ed.. | 06-08-07 | 11:55

Lagonda 06-08-07 @ 11:45

Nee, het is andersom: moslims voelen zich niet superieur tov de westerse wreld. Ja, dat wordt ze wel aangepraat, maar zoals alle conflicten gaat het er juist om dat ze eigenlijk jaloers zijn. Als reactie daarop kiezen velen dan maar een anti-westerse houding. Het is juist het contast, dat zij geen rijkdom hebben, en wij wel, wat veel mensen kwaad maakt.

Brouhaha 06-08-07 @ 11:50

Wat betreft die scholing: dat heeft natuurlijk alle ste maken met economoische macht van die landen. De oliestaten besteden hun geld gewoon helemaal verkeeerd, ik mag echt hopen dat die sjeiks dat nog een keer gaat opbreken. Bijv. Marokko heeft vooral een matige economie, om verschillende redenen, maar niet omdat het een moslimland is.

Maaier | 06-08-07 | 11:54

@Maaier 06-08-07 @ 11:48
heb jij wel eens een christenen gesproken uit Egypte en Irak? Die hebben het daar namelijk goed joh!Nergens last van onderdrukking of wat dan ook.
ps:ben je in +31 geboren?

overVecht | 06-08-07 | 11:52

@Maaier 06-08-07 @ 11:40

Ja, m'n betoog was inderdaad niet heel sterk. Vergeten eerst na te lezen voordat ik op "Post" drukte....

Je kenschetsing van Iran is idd juist; goed opgeleide mensen, maar in een onderdrukkingsstaat. Maar in de rest van de Islamitische/Arabierisch wereld is analfabetisme en onderontwikkeling toch echt de norm, hoor. Iran is (helaas, anders was er nog hoop) niet de norm in de moslimwereld!

Wist je dat er in de hele Islamitische wereld, met 1 miljard zielen, net zoveel wetenschappers zijn als in Israel met 5 miljoen zielen? Dat zegt toch wel iets over ontwikkeling lijkt me.

Brouhaha | 06-08-07 | 11:50

Klaboesterbeer 06-08-07 @ 11:38

Zucht, het is toch maar net welke versen er uit de koran "in" zijn. In beapaalde kringen is dit vers nu populair en dat wordt luidkeels verspreidt. Maar volgens mij hebben eeuwenlang moslims ien boeddhisten in Indonesie vredig samengeleeft, wonen er nog steeds christenen in Egypte en Irak. Als alle moslims dat vers altijd letterlijk hadden moeten nemen, was dat allang niet meer geval geweest. Ergo: de hele interpretatie van de koran is heel rg trendgebonden. Dat betekent dus dat de islam niet intrinsiek een gevaar is. Bepaalde uitleg ervan wel.

sjaakdeslinksesul 06-08-07 @ 11:37

Dat klopt ja, veel moslims redenren teveel vanuit een underdogpositie, warabij slechte smoezen wel gebruikt worden en verantwoordelijkheid nemen niet. Lijkt heel erg op het gedrag wat je in veel Oost Europese staten ziet. "wij kunnen er niets aan doen, want zij hebben ons overwonnen en 50 jaar bezet gehoude en daarom mogen wij nu zielig doen." Dat zie je inderdaad veel bij moslims en dat is niet goed. Als je in Palestina geboren bent op de westover enn je kan geen kant op, is daar misschien nog iets voor te zeggen, als je in Nederland geboren bent, is dat onzin.

Maaier | 06-08-07 | 11:48

@Maaier 06-08-07 @ 11:40
dream on! Het is over bekend dat er in de arabische wereld veel meer landen cq. volken zwaar onderdrukt worden en uitgebuit/dom gehouden. Het is alleen jammer dat alle 'boehoe wij zijn niet eng' moslim roepers dat nog niet inzien. De enige manier om van je geloof af te komen is onderduiken een normaal leven kun je niet meer hebben anders. Islam is voor de massa en boehoe roepers die zullen zodra er een jihad uitbreekt net zo hard vedeaudt worden. Kudt geloof is het.

overVecht | 06-08-07 | 11:48

@jaap stam
zolang de zogenoemde 'goede moslims' bang zijn voor de minderheid van hun geloofsgenoten en de linkse kerk heilig blijft geloven in een multi-kulti sameneving op grond van islamitische denkbeelden gebeurt er helemaal niks...

ed.. | 06-08-07 | 11:47

@Onderbuik @ 11:28
Ayaan was al in zomergasten geweest. Hoe dat afgelopen is, is hopelijk bekend.

tipo | 06-08-07 | 11:47

Niet naief zij alsjeblieft, van het zijn maar een paar individuen die niet echt in de naam van islam handelen! Het is de lezing van de islam die gevaarlijk is voor onze vrijheden, en mijn levensstandaard. Er is NIEMAND tussen ALLAH en de MOSLIM dus ook geen overheid of redelijkheid...

jaap_stam | 06-08-07 | 11:46

@Maaier: Ja, leuk verhaal van die meneer, maar het is natuurlijk onzin, omdat ten eerste de beschuldigingen van een totaal andere aard zijn (de beschuldiging "een koud volk te zijn", is toch iets wezenlijks anders dan de gewelddaden die dagelijks uit naam van de Islam worden gepleegd), ten tweede ligt er een verschil tussen "Nederlander zijn" en "Moslim zijn". Ik kies niet voor mijn Nederlanderschap; daarbij is mijn Nederlanderschap een wettelijke aangelenheid, en verder niets --- het Nederlanderschap verschaft mij niet (middels een Koran der Nederlanden) een ultieme claim op morele superioriteit. Maar een moslim, in welke vorm dan ook, is en blijft een gelovige.

Zelfs voor de meest gematigde en lankmoedige moslim geldt dat, zodra hij zich moslim noemt, hij zich identificeert met een heel corpus aan verhalen, historie, overtuigingen en waarden. Niet dat hij al deze waarden even krachtig zal onderschrijven, maar zijn keuze voor het "moslim-worden" danwel het "moslim-blijven" geeft niet alleen aan dat hij de islam accepteert, maar ook *prefereert*; hij vindt zichzelf als moslim een beter mens dan als niet-moslim.

Uiteraard geldt dit voor iedere reli; daarom wantrouw ik alle religieuzen die claimen dat zij niet-gelovigen, of anders-gelovigen als gelijkwaardig beschouwen. Daar is een mate van egoloosheid voor nodig waar over slechts zeer weinigen beschikken.

En daarom: iemand die zich moslim noemt kiest in elk geval voor een deel van de islamitische opvattingen. Op welk punt steekt hij in? Uiteraard zijn lang niet alle moslims voor geloofsgeweld te porren, maar ga eens na hoeveel moslims tegen Israel en Amerika zijn --- dat zijn er al veel meer. En hoeveel moslims zijn tegen het Westen? Hoeveel zijn er tegen onze vormen van vrijheid? Dat zijn er alweer veel meer. Ik schat zelfs in dat vrijwel *iedere* moslim op zijn minst *kritisch* is op het Westen, en --- ook al is het maar in geringe mate --- op een bepaalde manier een superioriteitsfantasie en/of wrok jegens niet-moslims en het Westen koestert; iets dat het ego voedt.

Deze grondhouding van superioriteit jegens het westen maakt per definitie van iedere moslim een probleemgeval, want hoe mild ze ook zijn, hoe goed ze het hier ook wellicht hebben; deep down vinden ze *eigenlijk* dat het hier niet gaat zoals het zou moeten. Iedere moslim staat daarmee per definitie op gespannen voet met het westen.

Een gematigde moslim is een beklagenswaardig mens: of hij moet een gespleten wereldbeeld intact houden, waarin hij eindeloos moet goochelen met waarden die haaks op elkaar staan, of hij kiest uiteindelijk voor de waarden van het westen en houdt daarmee op moslim te zijn (wat gevaarlijk kan zijn), of hij moet zich doof, stom en blind houden, of hij heeft geen hersens in zijn kop. Daarnaast wordt hij door zijn geloof (die via zijn moskee en zijn imam tot hem spreken) voortdurend gemaand zijn kloof met het westen *in ieder geval* niet verder te verkleinen, en liefst nog te vergroten.

Ik zou wel eens willen weten wat er in de moskeen in Mekka van de kansel wordt geschreeuwd; als er *een* ijkpunt binnen de Islam te vinden is, dan is het daar --- de plek op de wereld waar iedere moslim naartoe gaat om zijn geloof te bekrachtigen of te verdiepen. Ik ben vreselijk benieuwd wat die mensen daar nou te horen krijgen als het gaat om de plek van de islam binnen de rest van de wereld? Ik durf er mijn hoofd om te verwedden dat de gelovigen worden aangespoord voet bij stuk te houden, hun waarden te verdedigen in een zondige wereld, en dat de ware gelovigen beloond zullen worden --- en daar hoeft geen enkele aansporing tot direct geweld bij te zitten, maar het effect is er niet minder om. Er wordt een band mee gesmeedt, een loyaliteit, die ervoor zorgt dat de meeste moslims wegkijken zodra dit soort incidenten plaatsvinden.

Lagonda | 06-08-07 | 11:45

Er moet iets gebeuren!

Het gaat zo verschrikkelijk fout in Nederland, mensen van GeenStijl, We zijn een uitstervend soort, kritisch, nadekend en open. In 2050 zal de helft van Nederland geloven in de Koran.

jaap_stam | 06-08-07 | 11:44

Als hardloper draag ik bij mijn training een T-shirtje met daarop het woord "Shalom". Regelmatig word ik dan uitgescholden voor "kankerjood" en/of wordt mij de weg versperd. Omdat ik er tamelijk stevig uitzie, ben ik -tot nu toe- nog niet fysiek aangevallen. Waarmee ik maar wil zeggen, dat het molesteren van Jami beslist geen incident is.

davidman | 06-08-07 | 11:42

Brouhaha 06-08-07 @ 11:35

Die laatste zin maakt je betoogniet al te sterk af, maar vooruit.

Nee, de islam is als systeem helemaal niet erop gericht mensen dom en onderdrukt te houden. In een van de meest islamitische staten ter wereld, Iran, wordne mensen niet dom gehouden, wel onderdrukt. Vanwege de islam? Nee, ze worden onderdrukt omdat, zoals overal, mensen die de macht hebben, die niet willen afstaan. Dat ene stel idioten in Afghanistan en helaas op meer plekken in de moslimwereld, wél een systeem voorstaan dat mensen dom wil houden, maakt niet dat de hele islam zo werkt.

Maaier | 06-08-07 | 11:40

Maaier @ 11:20
De houding van de Palastijnse filmmaker was dubbel in destructief: Als het om verplichtingen ging, dan was iedere moslim een individu - net als ieder ander - en als het om rechten ging, dan waren alle moslims opeens een (gemarginaliseerde) groep, waar het Westen aan tegemoet moest komen, want anders...
.
Die houding is overigens niet exclusief Islamitisch: Vakbonden denken ook zo. Maar het helpt niet bij het wegnemen van culturele spanningen. Dat was ook niet zijn taak vond hij, en dat is zijn goed recht, maar weinig nobel.

tipo | 06-08-07 | 11:40

@maaier

sla de koran eens na op het onderwerp 'afvalligen'. Het boekje is er vrij duidelijk over wat je daar mee moet doen, het wordt er als een mantra ingestampt: De ongelovigen moeten dood, het is de taak van elke moslim om Allah's wil uit te voeren.

Zeg mij nu eens: Als jij een vrome moslim bent die (zoals het moslims betaamt) de koran letterlijk moet intepreteren, hoe zou jij dan reageren?

Snap je het probleem niet, of wil je het niet snappen?

Klaboesterbeer | 06-08-07 | 11:38

@Mezelf:
"Dat er een grote groep zgn. goedwillende Islamieten bestaat is onzin." moet zijn: "Dat er een grote groep gematigde en dus ongevaarlijke Islamieten bestaat is onzin."

Brouhaha | 06-08-07 | 11:38

@Maaier 06-08-07 @ 11:20
Nee, je hoeft je als moslim niet te verexcuseren voor het wangedrag van je mede-moslims, jij hebt het per slot van rekening niet gedaan. Maar je dient dan niet met slappe excuses aan te komen voor dat wangedrag en je bek te houden als diezelfde mede-moslims eens een koekje van eigen deeg krijgen, en dat gebeurt nu juist keer op keer, door moslims zelf en door nederlandse politici. Niet verexcuseren, wel afstand ervan nemen.

sjaakdeslinksesul | 06-08-07 | 11:37

@fris4ever
dus goede moslims zijn dus laffe hazen?

ed.. | 06-08-07 | 11:37

Uw Verzekeringsadvis 06-08-07 @ 11:23

Whahahaa, een lichtpuntje in deze donkere tijden...

kwarko01 | 06-08-07 | 11:37

@Maaier 06-08-07 @ 11:25
Ik geloof niet dat je het snapt, Maaiertje. Natuurlijk zijn er wel goedwillende moslims, net zoals er in '40-'45 goede Duitsers waren die toch meemarcheerden en de ovens hielpen stoken omdat ze niet anders konden. Het punt is dat de Islam een goede voedingsbodem is voor het fascisme dat zij uitdraagt omdat de grote massa der islamieten te onderontwikkeld is om weerwoord te bieden, en die paar die dat wel doen (niet toevallig dat het hier om Iraniers gaat, die zijn nl. over het algemeen wel zeer bij de tijd) worden een kopje kleiner gemaakt.

Kortom: IEDERE Islamiet is gevaarlijk, omdat hij/zij gevangen zit in een systeem van onderontwikkeling en onderdrukking; daarom moeten ze allemaal over 1 kam geschoren worden! Dat er een grote groep zgn. goedwillende Islamieten bestaat is onzin. Als het erom gaat spannen, lopen ze allemaal achter de pedoprofeet aan omdat ze te schijterig of te dom zijn.

Brouhaha | 06-08-07 | 11:35

Hoe de fuk kán deze man mishandeld zijn ???

Het is bekend wat deze man denkt, dat heeft hij namelijk gezegd...

Is het niet overduidelijk dat door hetgeen de heer Jami heeft gezegd hij zichzelf op de lijst heeft geplaatst?

Dan voor diegenen "die er iets over te zeggen hebben" en dat niet gedaan hebben of onduidelijk zijn geweest.
Ehsan Jami verkeert in groot gevaar...!
, de staat of wat ervan over is kan het zich niet permiteren, KAN HET ZICH absoluut NIET PERMITEREN, Ehsan Jami op dezelfde manier te verliezen als THEO en/of de goddelijke Kale.

*jami sterkte wenst, en hem waarschuwt voor de illusie "poppenkast"*

Waarom weten wij al precies wat er gebeurt en waarom wordt keer op keer op keer bevestigd dat wij weten wat er gebeurt, waar was het peleton onzichtbaren, waar de zwarte busjes, waar de heliocoptert?

Ehsan Jami is lastig hè?
U, Oh Nederlandsche Leeuw, U hebt hem koste wat 't kost te beschermen.

Vergeet ook niet dat iran al een heel oud land is, ouder dan welk land ook zover wij weten..
Islam hoort helemaal niet in Iran en ook niet in 0031.

hallevvezool | 06-08-07 | 11:34

hahaha ik begrijp hem! Hij kan natuurlijk dan helemaal geen landverrader zijn!!! hahahhaha

overVecht | 06-08-07 | 11:32

@donald brump
achtergesteld in de zin dat wij wel bier mogen drinken?

ed.. | 06-08-07 | 11:29

@Maaier 06-08-07 @ 11:20
ze zouden bij de vpro eens ex-moslims moeten uitnodigen... i.p.v. die voorspelbare multiculti shit.

Onderbuik | 06-08-07 | 11:28

Dat zijn de orde troepen van de radicalen die zorgen dat moslems nooit wat durven zeggen.
Nederlandse jongemannen die Ella Vogelaar zo zouden aanpakken dat zou nog eens een verrassende ontwikkeling zijn!
Mensen zijn mensen en er zijn gelukkig meer goede mensen dan slechte mensen.

Het Islaam geloof, de Koran en Sunna, geven de minderheid van slechte mensen, laten we zeggen 25% van alle moslems, het gereedschap om dmv van angst en terrorisme te heersen over de goede mensen.
Zo gaat dat in Islaam landen en zo willen ze wereld heerschappij veroveren.

De goede islamieten, staan daarom nooit op en veroordelen de 10-duizenden gevallen van Islaam geinspireerd geweld wereldwijd, tegen vrouwen, tegen westerse mensen, tegen goede moslems....
Omdat ze gegijzeld zijn en dmv het gijzelaars syndroom eigenlijk ondanks hun bedreigde positie toch het altijd opnemen voor hun gijzelnemers de radicale jihadis

fris4ever | 06-08-07 | 11:28

Laat je niet klein krijgen Ehsan Jami, Nederland heeft mensen zoals jij hard nodig.

Atheisme.nu | 06-08-07 | 11:27

@halililala 06-08-07 @ 10:20
Oeioeioei.... Als het MDI dit maar niet leest... Subhumane ondermensjes... Je hebt wel gelijk hoor, maar in dit door de LinkSSe Kerk geregeerde land mag je dat niet zeggen! Volgens hen is de hele wereld goed en alle mensen lief. Nou ja, op misschien een enkeling na dan. Maar daar heb je dan gewoon een goed gesprek mee, kopje thee met koekje erbij, en dan ziet ook die enkeling meteen in dat 'ie fout zit en wordt 'ie meteen een toffe peer. Iedereen blij!

Briljante karakterschets van de profeet, trouwens.

Brouhaha | 06-08-07 | 11:27

Maaier 06-08-07 @ 11:20

Ik heb het gezien. Wat deze man dus niet beseft is dat ZIJN islam gekaapt wordt door de extremisten.
Mondiaal is er al lang een strijd tussen gematigden en extremisten en dit soort uitspraken zijn van een naiviteit die zijn eigen grenzen niet kent.

Verder heb je ook verantwoordelijkheid voor de groep. Je kunt niet zeggen dat de groep wordt gediscrimineerd maar aan de andere kant de groep individualiseren als er iets negatiefs over de groep te zeggen valt. Dat is dus wat er steeds gebeurt.

azijnseiker | 06-08-07 | 11:26

tipo 06-08-07 @ 11:18

Al is het maar de steun hier op GS, want dat helpt ze écht ;-). Ik houd gewoon niet van mensen die hier maar van alles gaan roepen over alle moslims of over de islam. Het is een hele kwalijke zxaak dat die gast in mekaar is geslagen, maar hij zal sinds ie ene publiek figuur is, heus wel vaker moslims op straat zijn tegengekomen, die m níet in elkaar sloegen. En de generaliseringen die dan opkomen, daar kan ik echt niet tegen.

waskuip-admiraal 06-08-07 @ 11:20

Nee, natuurlijk niet. Daarom hebben we er destijds na de oorlog ook voor gekozen om de leiding te straffen en de vrijwillge SSmensen, en niet Günther Modaal. En bleven we wel gewoon handle drijven met Duitsland. daarom geeft het nu geen pas de hele islam te verketteren, laat staan alle moslims.

Maaier | 06-08-07 | 11:25

@Maaier 06-08-07 @ 11:20
Het probleem is alleen dat het de afgelopen decenia wel van de autochone bevolking werd verwacht.

Alert | 06-08-07 | 11:25

Nog mazzel dat ze geen hijskraan bij zich hadden.

Uw Verzekeringsadvis | 06-08-07 | 11:23

De kern van deze hel zit em ook niet in de moslims, maar in de koran. De koran is de bron van al deze teringzooi en de multicultaristen zijn de bron die deze hel hier naar toe haalt. makkelijk... simpel.

Donald Brump | 06-08-07 | 11:23

@DB
las jouw post pas na de mijne gepost te hebben

waskuip-admiraal | 06-08-07 | 11:21

Lagonda 06-08-07 @ 11:15

Daar had de gast bij zomegasten gisteren wel een interessante uitspraak over, waar ik nog niet helemaal uit ben of ik m daarin steun. Hij zei, naar aanleding van de vraag van J.L. of gematigde moslms niet op zouden moeten staan en zeggen "Osama is niet van ons"of iets dergelijks:
"Als ik een vooroordeel heb, dat nederlanders een koud volk zijn, hoef jij (in casu Loris Luijendijk) toch niet het tegendeel te bewijzen. Ik moet toch van mijn vooroordeel afkomen, de bewijslast ligt toch niet bij jou dan?" Doorgetrokken naar de vraag: Gematigde molsims hoeven toch niet te bewijzen dat ze wél deugen? Als anderen dneken dat dat niet zo is, is dan hun probleem.

Deels ben ik het wel eens met die stelling: ik hoef toch niet aan anderen te bewijzen dat ik wél deug, als ik niet heb gedaan. Van de andere kant maak je je op die manier wel makkelijk vanaf.

Maaier | 06-08-07 | 11:20

@maaier
Kort door de bocht maar toch:
Er is toch een grens? Zou in Nazi-Duitsland elke plattelandsbewoner ook een fanatieke Nazi zijn?

waskuip-admiraal | 06-08-07 | 11:20

@Maaier @ 11:13
En waar bestaat die steun van jou aan Ali met de pet dan precies uit? Wordt Ali met de pet daar warm of koud van? Of is het slechts een provocatieve pose, nadat iemand - vanwege een mening - in elkaar wordt geslagen. Wederom.

tipo | 06-08-07 | 11:18

Lagonda 06-08-07 @ 11:15

Dit juist is een mondiaal probleem.

azijnseiker | 06-08-07 | 11:18

@Maaier,

je denkt toch ook niet dat iedere stemmer op Adolf Hitler eigenhandig het gas zou kunnen loslaten?... same deal! En ja, in ALLE islamitische landen worden niet mosl;ims achtergeseld of erger.

Donald Brump | 06-08-07 | 11:17

Eddy Terstall, kom er maar in!

die hofstadtgruppe | 06-08-07 | 11:16

@Onderbuik,
En daarna meteen Rossini, om iedereen weer blij en vrolijk te maken;-)

fuckje | 06-08-07 | 11:16

LOL@OokVaag 06-08-07 @ 11:07
Dat moet je die Somalikanen dan wel weer nageven, dat ze zich bezorgd maken over hoe de PVDA het land naar de knoppen helpt. Maar slaan kan niet nee ha ha

zooishettoch | 06-08-07 | 11:15

Zware mishandeling met terroristisch oogmerk. Zal wel een uurtje blaadjes harken worden, denk ik zo.

Zwartbroek | 06-08-07 | 11:15

@Maaier: Dat is ook niet zo, maar tegelijkertijd legitimeren ze de fanatieke reli's die *wel* achter mijn leven aanzitten. Het maakt niet uit hoeveel gematigde moslims er zijn, zolang ze enkel op hun krent blijven zitten en hun mond houden. Het zijn de gedreven doeners die geschiedenis schrijven; het zijn de lieden die bereid zijn tot actie die de maat aangeven; het zijn de drammers die de mal hameren waarin de gematigdheid zal uitharden en haar uiteindelijke vorm verkrijgt. Zolang de gematigden niets doen, en het niet wagen zich actief te verzetten tegen hun fundamentalistische geloofsbroeders, zijn zij het die aan het kortste eind trekken en keer op keer op sleeptouw genomen worden. Deze grote groep verstomde en lankmoedige moslims wordt door de fanatiekelingen gebruikt als schild om achter te schuilen, of als reusachtig volkswapen om in stelling te brengen zodra de tijd rijp is.

Lagonda | 06-08-07 | 11:15

Klaboesterbeer @ 11:08
Dat vermoedde ik al, maar het feit dat er twee dagen na deze aanslag nog steeds geen officieel persbericht vanuit de PvdA is gekomen met een krachtig statement, terwijl Afshin Ellian al een heel artikel heeft weten te schrijven, zegt genoeg over de comatueuze toestand van Wouter Bos en Allah Vogelaar.

tipo | 06-08-07 | 11:14

Donald Brump 06-08-07 @ 11:09

NOu, om maar even een heel stel reaguurders over me heen te krijgen, ik steun gewoon Ali met de pet en zijn geloofsovertuiging. Je denkt toch niet dat de islam zoals die door een gemmidelde boer in Algerije, Indonesie of Iran beleefd wordt, fascistisch is en achter mijn en jouw leven aanzit?

Maaier | 06-08-07 | 11:13

de mishandeling was zelfs net in het 11.00 uur journaal op Radio 4. Ik ben benieuwd of het NOSS Journaal er vanavond ook aandacht aan besteeds, ze hebben nog een hele dag om er een vrolijke multiculti draai aan te geven...

Onderbuik | 06-08-07 | 11:12

De islam is zonder meer de grootste internationale fascistische beweging ter wereld. De islam dient dienovereenkomstig behandelt te worden. Non moslims die de islam "steunen", zijn de werkelijke kanker-landverraders.

Donald Brump | 06-08-07 | 11:09

OT: ik word helemaal kotsziek van die juichverslaggeving van de NOS over die verkoop van ABN. Vooral omdat ze niets gemeld hebben over het enorme voordeel dat de directie bij een verkoop aan barclays zou hebben en de gevolgen die dat voor het proces had. Maar goed.. Daar gaat het nu allemaal niet om en niemand vind het belangrijk, iesj vrije markt.
Dussss.. sterke Ehsan, en Moslims derruiiit!

waskuip-admiraal | 06-08-07 | 11:09

@tipo

Mijn eigen tag [realitymode = on] was even weggevallen in mijn voorgaande posting, dit aangezien deze site natuurlijk weer niet kan omgaan met groter dan en kleiner dan tekens... html zuigt. Ofwel, het was geen echte staatsjournaal quote, maar meer een stukje profetisch gedachtegoed mijnerzijds. Doet natuurlijk niets af aan de waarschijnlijkheid van een dergelijke reactie.

Klaboesterbeer | 06-08-07 | 11:08

PvdA'ers zijn inderdaad landverraders... Maar om ze nou te gaan slaan.

OokVaag | 06-08-07 | 11:07

"KANKER-LANDVERRADER"
Kankerland indeed. Lang leve de neo-marxistsiche multi-culti sociaal-democratische verzorgingsheilstaat!

ILT | 06-08-07 | 11:07

kritikaster 06-08-07 @ 11:01

Antwoord: neen. EN ik stel voor dat de vraag bij dit antwooord weggejorist wordt. Je klinkt als de eerste de beste Hamas terrorist die het over Joden heeft.

Maaier | 06-08-07 | 11:05

azijnseiker 06-08-07 @ 10:59

Antwoord: NEEN. En dat hoef ik toch niet uit te leggen? Zie mijn comments....

kwarko01 | 06-08-07 | 11:02

kunnen we niet gewoon nu meteen ALLE moslims, te beginnen met de marrokanen, linea recta het land uit flikkeren. stop ze in een goederenvliegtuig en dumpp ze 5 kilometer voor de kust in de zee, dan maken we meteen kennis met een nieuw fenomeen: moslimzwemmers

kritikaster | 06-08-07 | 11:01

Lagonda 06-08-07 @ 10:58

Eigenlijk zegt die met z'n flutargumenten dat hij straffeloos in elkaar gemept mag worden. Wat wil je nog meer?

kwarko01 | 06-08-07 | 11:00

@tipo 06-08-07 @ 10:54

Natuurlijk is dat zorgvuldig gekozen. Inhoudelijk ook. Want als Bos(lim) wel inhoudelijk op een structureel probleem als dit in zou (moeten) gaan dan zou hij t.o.v. zijn stemvee uit Moslim kring, de 'afvallige' Jami steuen en dat kan hij niet maken, zou verraad zijn aan zijn gestuurde hond om Jami terecht te wijzen en vele stemmen kosten. Hier hoor je, van woutertje zijn kant, nooit meer wat van

Agent327 | 06-08-07 | 11:00

kwarko01 06-08-07 @ 10:52

Als ik de vraag nog een keer stel, krijg ik zeker weer geen antwoord?

azijnseiker | 06-08-07 | 10:59

@ilium: Goddomme, wat een beschimmeld flut-argument. "Wij moeten niet zeuren als iemand in elkaar geslagen wordt, want dat deden we 1500 jaar geleden zelf ook, blablabla". Ik ben niet van 1500 jaar geleden, noch draag ik op geen enkele wijze de verantwoordelijkheid voor de domme daden van mijn voorouders. Get real: dit is de 21ste eeuw, en we hebben in het westen zowaar geleerd dat vrijheid van opvatting een groot goed is. Niet steeds aan komen kakken met een slecht rapportcijfer van 15 eeuwen geleden.

Lagonda | 06-08-07 | 10:58

TyfusLeijer 06-08-07 @ 10:52

Al eens van interpunctie gehoord? En de functie van 'aanhalingstekens'?

kwarko01 | 06-08-07 | 10:55

@Klaboesterbeer @ 10:49
Vooral het woord 'incident' is zorgvuldig gekozen. En ook het woord 'inhoudelijk'. Alsof het een uit de hand gelopen discussie is en geen ordinaire bangmakerij om iemand de mond te snoeren.

tipo | 06-08-07 | 10:54

Oh, en sterkte, Jami!

Hammar | 06-08-07 | 10:53

@Pharos: de moslims die de andere kant uit blijven kijken --- *die* zetten zichzelf daarmee op een lijn met de daders die zeggen te handelen uit naam van hun geloof. Ze leunen achterover, en accepteren dat dit gebeurt, en gaan hooguit zeuren dat ze "gestigmatiseerd" worden.

Lagonda | 06-08-07 | 10:53

@ kwarko01 06-08-07 @ 10:06:
U bent geen dhimmy die zich hult in de nevelen van de taqqiya.

TyfusLeijer | 06-08-07 | 10:52

azijnseiker 06-08-07 @ 10:49

Die euthenasie was niet voor jou. Ik doelde op de Nederlandse samenleving. Sorry dat je dat niet begreep.

kwarko01 | 06-08-07 | 10:52

De mohammedanen hebben elke economie in de landen die ze in de loop van hun eeuwenlange halvemaankruistochten hebben bezet te gronde gericht. Bijgevolg waren tot voor kort alle moslimlanden arm. Dat er nu rijke moslims zijn is te wijten (ik zeg maar niet te danken) aan de aardolie. Daar zullen de mohammedanen niet rijk mee blijven, want ze bouwen er skischansen van in de woestijn (grijp even naar mijn buik van het lachen). Moslim managers missen blijkbaar de intelligentie om te begrijpen waarom ze hilarisch gevonden worden. Ze worden alleen maar kwaad als normale mensen de spot met hen drijven. Ze denken de rest van de wereld te kunnen wegfokken, maar het is onwaarschijnlijk dat zo'n scenario - een duidelijk zwaktebod - hen veel zal helpen. De evolutie begunstigt intelligentie. En je hebt maar één waakzame kat nodig om een hele tuin vol muizen in bedwang te houden.

Hammar | 06-08-07 | 10:52

@Pharos 06-08-07 @ 10:36
de hele islamitische bevolkingsgroep staat erbij en kijkt ernaar... Zeg maar net als dat gesundes Volk deed in de jaren '30 bij onze oosterburen...

Onderbuik | 06-08-07 | 10:52

jajaja wie was er ook alweer tegen de uitwassen van de islam?

Patrick Zweedsey | 06-08-07 | 10:51

@Ehsan Jami:

Heel veel sterkte toegewenst: je doet goed werk. Zorg ervoor dat je de daders aanklaagt, en dat zo breed mogelijk in de media brengt! Het moet _heel_ duidelijk zijn dat we in dit land vrijheid van levensovertuiging hebben, en dat atheïsme er daar één van is.

Nogmaals: je doet _heel_ goed werk, hulde!

Balsaq | 06-08-07 | 10:50

kwarko01 06-08-07 @ 10:42

PS Waarom voelde je je eigenlijk aangesproken?
Ik doelde op de twee ongenuanceerde mailtjes die even daarvoor langskwamen.

azijnseiker | 06-08-07 | 10:49

<realitymode on> berichtgeving Staatsjournaal: Wouter Bos heeft vanaf zijn vakantieadres aangegeven op dit moment nog niet inhoudelijk te willen reageren op dit incident.

Klaboesterbeer | 06-08-07 | 10:49

@Pharos @ 10:36
Wie stelt die drie idioten gelijk met de hele Islamitische bevolkingsgroep? Waar? Op welk tijdstip? Niemand, Nergens, Nooit. Ik kan het niet vinden (op een paar vmbo-comments na)
.
Wanneer 10% van de Islamitische bevolkingsgroep denkt en doet zoals deze idioten, dan is het al erg genoeg. Wanneer 90% van de Islamitsche bevolkingsgroep onge-inter-esseerd de andere kant op blijft kijken, is het kwaad geschied.

tipo | 06-08-07 | 10:48

@Pharos 06-08-07 @ 10:36
En jij maakt je weer drukker om de stigmatisering van vermeende slachtoffers dan om een vanwege hun liberale opvattingen in elkaar geslagen jongen en meisje. So what's new?

sjaakdeslinksesul | 06-08-07 | 10:46

Bilo kom er maar weer in jongen! Of zit je weer bij de gemeente om over je bijstand te praten?

Keaning_Radboud | 06-08-07 | 10:43

dit zou nou wél een geschikte kandidaat voor Zomergasten (vpro) zijn, iemand die zijn eigen weg gaat, dat willen we toch graag.
Heb het gister niet gekeken, maar in de gids stond iets over een palestijnse filmmaker, die een film had gemaakt over 2 palestijnen die zelfmoordaanslag wilden plegen. zeg maar het soort filmmakers dat je nog steeds bij de vpro tegenkomt.
VPRO wordt eenw wakker... gaap...

Onderbuik | 06-08-07 | 10:43

Pharos 06-08-07 @ 10:36

Inderdaad, je hebt gelijk. We mogen niet generaliseren en zeker niet discrimineren. Dat hebben we de laatste 3 decennia er ingepompt gekregen door 'onze' regierungen.

Misschien dat je het bestaan niet weet van de term 'onderscheid' maken?

Als ik twintigduizend berichten lees en/of ervaar over de 'secte van de vrede' en daarna nogmaals een berichtje lees over dat sectevolk, neem jij het mij dan kwalijk dat ik, al die eerder gebeurde 'incidenten' in overweging nemende, die hele handel uitkots?

kwarko01 | 06-08-07 | 10:42

Jeezz, hij is pas 22 en zit al in de gemeenteraad? Op mijn 22ste reed ik nog met petje rond en dan roep je wel eens wat waar je later spijt van krijgt. Daarentegen is hij goed bezig, als ik het mocht overdoen, koos ik ook voor een pvda-loopbaan met toegang tot de soepsidie-ruif.

Frank Culemborg | 06-08-07 | 10:41

@Pharos. Vraagje: Is jouw imam wél liev voor heaumeaux?

H_C_Q | 06-08-07 | 10:39

azijnseiker 06-08-07 @ 10:35

Neem een aspirientje, kost minder en werkt ook.

Eigenlijk ben ik meer voorstander van euthanasie.....

kwarko01 | 06-08-07 | 10:37

Geweldig weer. Drie mafkezen meppen er even op los en direct komt Das Gesundes Volksempfinden weer bovendrijven en stelt die drie idioten op één lijn met de hele islamistische bevolkingsgroep.
Leren jullie het dan nooit?!

Pharos | 06-08-07 | 10:36

kwarko01 06-08-07 @ 10:25

Ik voel inderdaad een kuchje opkomen.

* Belt dokter voor afspraak chemotherapie.

azijnseiker | 06-08-07 | 10:35

Kom op zeg, dit soort geweld is ons allen toch niet vreemd? Deden wij ook vroeger. Inquisitie, Kruistochten en dergelijken. Ik moet wel zeggen, zelfs in 1500 wisten wij het beter te organiseren, maar ja, daar ben je hollander voor. Om deze groep goed te laten integreren in de westerse samenleven hoeven ze alleen maar bij mij een inburgerings / organisatiecursus te volgen. Deze staat in mijn glossy folder onder het kopje "Endlösung der Christenfrage". Voor dat het kan beginnen moet ik alleen de subsidie ff rondkrijgen, maar ik heb geen geweggevende PvdA vrinden. Kan iemand dat regelen voor me?

ilium | 06-08-07 | 10:32

@azijnseiker @ 10:22
GS had toch speciale Salou-topics voor vmbo-ers en veenlijken? Zijn die nu op ofzeau?

tipo | 06-08-07 | 10:31

Klaboesterbeer 06-08-07 @ 10:27

Weet je zeker dat 'we' het hebben over dezelfde Woutert?

kwarko01 | 06-08-07 | 10:31

@QB (ja die.....) 06-08-07 @ 10:29

Ies kultoer?

Agent327 | 06-08-07 | 10:31

@Klaboesterbeer 06-08-07 @ 10:27

*Kom op Woutert! Be a man*

En je gelooft ook nog in Sinterklaas, de kerstman en andere sprookjes?

Agent327 | 06-08-07 | 10:30

halililala 06-08-07 @ 10:20

nou nou nou, iets minder mag ook wel... kinderverkrachter is mohammie niet want aisja liep erbij als een hoer, dus mag je die gewoon neuken toch.... who cares dat ze pas 8 jaar oud was, hoeren zijn er om geneukt te worden!

snap dat dan.

QB (ja die.....) | 06-08-07 | 10:29

@Klaboesterbeer,
En anders Klaas de Vries, Spekmans, en noem ze maar op. Wouter zal wel 3 maanden op vakantie zijn.

fuckje | 06-08-07 | 10:29

Het wachten is nu op een reactie van Wouter Bos waarin hij dergelijke vormen van geweld ten sterkste afkeurt, en zijn ontzetting uitspreekt over deze laffe aanval op een van zijn partijgenoten. Daarbij zal hij dan aangeven dat in dit land iedereen recht heeft op zijn eigen mening en dat dat dus ook geld voor afvallige moslims! Kom op Woutert! Be a man!

Klaboesterbeer | 06-08-07 | 10:27

.. eines tag

waskuip-admiraal | 06-08-07 | 10:26

azijnseiker 06-08-07 @ 10:22

Pauze?

Nou dan maar dit:

Het begon met een onschuldig kuchje, daarna een beginnend griepje wat uitliep in een matige longontsteking die naderhand een beginnende longkanker bleek te zijn.
En Nederland gooit er een aspirientje tegenaan.

kwarko01 | 06-08-07 | 10:25

Ik lees zo vaak dat de islam een vreedzaam geloof, is, maar hoe vaker ik het nieuws lees/ziek hoe minder ik daarvan geloof.
Ik wacht nog even met me te bekeren tot mosselman.

Anjin Mohammed | 06-08-07 | 10:24

Ah, de vmbo heeft pauze

azijnseiker | 06-08-07 | 10:22

@EU? Nee, dank U 06-08-07 @ 10:08
hoho, Femke Halsema was de eerste politicus die Eshan's commitee openlijk steunde. De PvdA heeft dat nochtans niet gedaan. "Handjes thuis" en "ieder zijn ding" (letterlijk en figuurlijk) zijn de libertarische grondbeginselen in Jip en Janneke-taal. Femke Halsema onderschrijft het "ieder zijn ding" enkel in figuurlijke zin, maar ze staat in deze principieel aan de goede kant.
.
Dat Femke "ieder zijn ding" in de letterlijke betekenis niet serieus neemt, valt haar dan wel weer aan te rekenen natuurlijk.

tipo | 06-08-07 | 10:22

Eigen schuld,moet je de kinderverkrachtende,varkenspijpende kontenbonkende pedoprofeet mohammed maar niet beledigen,want dan beledig je tevens enkele honderden miljoenen ongeletterde inferieure sub-humane ondermenschjes.

halililala | 06-08-07 | 10:20

@Mr Hu
ed.. 06-08-07 @ 09:58

ed.. | 06-08-07 | 10:14

@Mayakovnik
Wat een subtiele en vermakelijke reactie, not.

Der Icebear | 06-08-07 | 10:13

Maar waarom wordt deze man een landverrrader genoemd? Worden de in-elkaar-slaan-boefjes wel goed begrepen. Is het een wanhopige poging aandacht te krijgen voor een achtergestelde positie is deze maatschappij? Of aandacht vragen voor het deurbeleid voor disco's? Of aandacht krijgen voor de slechte arbeidsmarktsituatie voor dropouts? Of aandacht vragen voor .......
wat willen ze nou met het woord landverrader??????????

Het is toch complex allemaal zeg

Mr. Hu | 06-08-07 | 10:12

@EU? Nee, dank U 06-08-07 @ 10:08
weer?

Alert | 06-08-07 | 10:09

MoSSlims: zij zijn, wat zij NIET eten! En Allah (vzzn) is het grootste varken, veracht zij zijn naam!

www.persmuseum.nl/bene/17.html

Mayakovnik | 06-08-07 | 10:09

Triest hoor. Heel triest. Wat is het toch een schijtcultuur.

whatisup? | 06-08-07 | 10:09

Femke Halsema zal er wel weer op aan dringen dat Jami onmiddellijk opgepakt wordt wegens het uitlokken van stigmatiserend gedrag.

EU? Nee, dank U | 06-08-07 | 10:08

TyfusLeijer 06-08-07 @ 10:03

Islam betekent 'onderwerping'.
Allah betekent 'de 16e god van de oorlog en het zwaard'.
Illah betekent 'god'.

Zo, mits je het al niet wist heb je toch weer wat bijgeleerd over onze 'vrienden'.

kwarko01 | 06-08-07 | 10:06

Waren Jami en die vrouw de enige bezoekers van die supermarkt? Of stikte het op die zaterdagmiddag van de bezoekers cq. laffe omstanders?

Milosz | 06-08-07 | 10:04

Partij voorheen de Arbeid is een seculier ieslamitisch bolwerk geworden.
Ze zijn voor onderdrukking van de autochtone bevolking want dat zijn toch de ras rascisten die de vredelievende, toolerante en repsetcvolle ieslaam dies-krimi-neren.
Volgens deze partij is de samenleving stuk te maken en moet alles genivelleerd worden, dus een skomt de dag dat ieder arabierisch spreekt. Want arabierisch is de enige taal die die goffedommese greautste godT, de eaurlogs en zwaard afgodT allah, ken verstaan.

TyfusLeijer | 06-08-07 | 10:03

Islam, religie van vrede. Dat zien we toch??

Lebowski Achiever | 06-08-07 | 10:01

Jan Gordelroos 06-08-07 @ 09:57

Precies. Allemaal lapmiddelen om het ontwijken van het probleem te verdoezelen: Die rommel het land uitdonderen.

En wij maar betalen....

kwarko01 | 06-08-07 | 09:59

volgens mij denken we in de verkeerde richting, hij is inelkaar geslagen door drie nederlanders (net terug uit salou, hence het meditirane uiterlijk) en het welgemeende KAN*** - landverrader betrof zijn lidmaatischap van de pvda! pas maar bos en co... bijltjesdag is aanstaande!

ed.. | 06-08-07 | 09:58

T'is wel in de mode he, om beveiliging gaan lopen zeuren..... wie is nou afvallige ? Wij ?(de belastingbetalers) of zij ?(de afvallige)

Jan Gordelroos | 06-08-07 | 09:57

Toch benieuwd of Nederland die meppende Somaliër ooit de vluchtelingenstatus heeft gegund. Ook benieuwd of we hem die dan weer afnemen mocht hij opgepakt worden wegens mishandeling van een Nederlands politicus.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 06-08-07 | 09:56

Twas een verschrikkelijke reflex

sjaakdeslinksesul | 06-08-07 | 09:53

Als we willen dat de vrijheid van meningsuiting en de geloofsvrijheid weer iets meer worden dan alleen een loze kreet op papier zullen we toch ens moeten beginnen met fundamentalistische moslims hardhandig het land uit te zetten, te de-nationaliseren, en radicale moskeën en scholen te sluiten. Anders kunnen we de grondwet wel afschaffen.

Shani | 06-08-07 | 09:52

electoraat 06-08-07 @ 09:46
Tjeetje... hadden ze al een PvdA'ert te pakken dan?? Dawistiknie..

DJTriest | 06-08-07 | 09:52

Agent327 06-08-07 @ 09:48

Sorry, je hebt gelijk, had het verkeerde woord te pakken.

kwarko01 | 06-08-07 | 09:50

@kwarko01 06-08-07 @ 09:45

Informatievoorziening? Je bedoelt hersenspoeling.=autodrop
*het zou verboden moeten worden*

Agent327 | 06-08-07 | 09:48

@drijflijk 06-08-07 @ 09:43
Jij hebt een punt! Dacht ook eerst toen ik de foteau zag dat het die homeau was met vieze plaatjes op de pc van de bejaardengymnastiek op tv.

claudi-jaah | 06-08-07 | 09:47

DJTriest 06-08-07 @ 09:30
Stemmen op de PvdA lijkt me dus een stenigingswaardige bezigheid..

Bij deze dan;
i16.tinypic.com/4z20aqc.jpg

electoraat | 06-08-07 | 09:46

drijflijk 06-08-07 @ 09:43

Wat dacht je van de informatievoorziening in haathutten?

kwarko01 | 06-08-07 | 09:45

Dit dadertype manifesteert zich reeds een jaar of twintig. Kennelijk met name interessant bij een zeer bepaald slachtoffertype. Als je decennia lang arabische nonsens onweersproken laat en die zelfs in de politiek terugkrijgt via PvdA, SP, d66 (behalve Boris D.) en Groenlinks (alle gegijzeld door hun electoraat), is dit geen verrassing. Mijn remedie is confronteren en desintegreren.

Der Icebear | 06-08-07 | 09:45

Valt me op dat die kansenjongeren blijkbaar wel kranten lezen dan wel tv-nieuws gluren. Laten we wel wezen, zouden jij of ik deze PvdA'er herkennen op straat?

drijflijk | 06-08-07 | 09:43

ongegeneerd 06-08-07 @ 09:35
Hij speelde vals. Hij liet stukjes van Theo en Thea zien, toen was ik al om..

Teen | 06-08-07 | 09:43

ISLAM = bruut

Ali Fal Salarm | 06-08-07 | 09:42

Klaboesterbeer 06-08-07 @ 09:41

Vergeet de grondwet niet!

kwarko01 | 06-08-07 | 09:41

Leon de winter wist het in zijn laatste elsevier column vrij aardig samen te vatten:
De islam steunt op drie peilers:
De ongelijkheid tussen man en vrouw
De ongelijkheid tussen meester en slaaf
De ongelijkheid tussen gelovigen en ongelovigen

Ik ben toch zo benieuwd hoe de pvda een dergelijke religieuze basis gaat combineren met de oorspronkelijke socialistische idealen!

Klaboesterbeer | 06-08-07 | 09:41

Waar zijn Bilo en zijn vriendjes nu?, zou zo graag uitleg willen....

Bill le Koek | 06-08-07 | 09:41

Teen 06-08-07 @ 09:37

Oke, dus de immer wederkerende linkse maagzweer was weer aantoonbaar aanwezig op de staatstelevisie.

kwarko01 | 06-08-07 | 09:40

@sjaakdeslinksesul @ 09:34
Eshan had gewoon even met die drie mensen moeten gaan praten. Dan was het niet zo uit de hand gelopen...

tipo | 06-08-07 | 09:39

sjaakdeslinksesul 06-08-07 @ 09:34

Ik ook niet. maar ja, mijn oplossingen zijn dan ook niet algemeen goedgekeurd door de NVVH.

kwarko01 | 06-08-07 | 09:37

Goh dacht eerst nog na het nieuw over luitenant Hanae Zarouali dat het allemaal wel goed komt ooit, maar moet nu weer zwaar kotsen van dat volk, als je een probleem op deze manier moet op lossen is dat al middeleeuws maar om ook nog even de vrouw die bij hem was dezelfde behandeling te geven ???

claudi-jaah | 06-08-07 | 09:37

kwarko01 06-08-07 @ 09:28
Volgens mij was zijn oplossing dat iedereen gelijk moet zijn voor de staat. Maar hoe dat precies moest wist hij niet, dat moeten de filosofen oplossen.

Teen | 06-08-07 | 09:37

Teen 06-08-07 @ 09:10
maar waar haal jij in godesnaam die nuances vandaan ???

ongegeneerd | 06-08-07 | 09:35

tipo 06-08-07 @ 09:31

Oke, got you.

kwarko01 | 06-08-07 | 09:34

kwarko01 06-08-07 @ 09:28
Nou het was een lieve palestijnse man met een warrig politiek verhaal. Volgens hem zijn die kkhufters hierboven gewone jongens die door ons in de verdrukking zitten, en daarom moet je begrip voor ze hebben en vooral veel met ze praten. M.i. moet je fascisten met hun eigen middelen bestrijden, maar ik ben dan ook niet lief.

sjaakdeslinksesul | 06-08-07 | 09:34

islam = OPROTTEN

uitje | 06-08-07 | 09:33

Nu slaat het moslimtuig nog afvallige moslims in elkaar; als ze straks de meerderheid hebben in dit land gaat het pas echt los. De broedstoven van de profeet draaien op volle toeren en de immigratie uit donker Afrika gaat gestaag door, dus het zal niet lang meer duren.

Des te moediger van twee Iraniers, Ehsan Jami en Afshin Elian om openlijk de waanzin van de Islam aan de kaak te stellen. Extra lullig dat ze straks, samen met ons, weer moeten vluchten naar een andere plek op deze wereld waar de geestesziekte die geloof in het algemeen en de Islam in het bijzonder is, nog niet de overhand heeft.

Brouhaha | 06-08-07 | 09:33

Potverdrie.. en dat in Voorburg. Mijn buurtje gaat echt achteruit..

Claude Jacque | 06-08-07 | 09:33

@Klaboesterbeer 06-08-07 @ 09:28

Meer kronkels dan een slangenmens aan zou kunnen, indien die nog bestaan

Agent327 | 06-08-07 | 09:31

@kwarko01 06-08-07 @ 09:24
Als drie uur lang die strekking herhaald wordt, ga je er vanzelf in geloven. Totdat de realiteit roept. Moslims zijn onderling wel verschillend, maar slachtoffers zijn ze vooral van zichzelf. Het zijn mensen die niks te verliezen hebben en daarom als een steen in de rivier naar de fundamenten teruggaan. En daar gaan nogal wat westerse waarden bij kopje onder. Zoals 'handjes thuis' en 'ieder zijn ding'.

tipo | 06-08-07 | 09:31

Realiseren die stemmende Moslims zich eigenlijk wel dat de gehele PvdA top karbonades en frikadellen eet??? Stemmen op de PvdA lijkt me dus een stenigingswaardige bezigheid..

DJTriest | 06-08-07 | 09:30

Prima.

"I have more respect for a man who let me know where he stands, even if he's wrong, then one who comes up like an angel and is nothing but a devil."

Icecube

azijnseiker | 06-08-07 | 09:30

Klaboesterbeer 06-08-07 @ 09:28

Right!!

kwarko01 | 06-08-07 | 09:30

Tja, wij westerlingen slaan toch ook iedereen in elkaar die "godverdomme" zegt ?
Die moslim-mannetjes zijn helemaal niet stom of achterlijk hoor.

blaffer | 06-08-07 | 09:29

Alert 06-08-07 @ 09:26

Moslims moeten liegen tegen ongelovigen.

Teen 06-08-07 @ 09:26

Dus, ze maakten zich druk over de oorzaak en kletsten niet over een eventuele oplossing?

kwarko01 | 06-08-07 | 09:28

@kwarko

ik moet bekennen dat het vooruitzicht van een zichzelf totaal verscheurende pvda waar de nieuwe islamitische partijfilosofie bots met de oude socialistische en linkse gelijkheidsidealen mij een lief ding waard is. Je kunt je natuurlijk sowieso afvragen hoe lang dit allemaal nog goed kan gaan. De pvda heeft het bebaarde paard van troje binnen gehaald om electoraal overeind te blijven. Geeft de zinssnede 'je ziel aan de duivel verkopen' nieuwe diepgang! Ooit gaat de bom wel barsten daar, de kronkels waarin ze zich moeten wurmen zijn onhoudbaar!

Klaboesterbeer | 06-08-07 | 09:28

ik had die somalier weggeblazen als ik hem was

preston spears | 06-08-07 | 09:27

@kwarko01 06-08-07 @ 09:24
Moslims kunnen ook liegen?

Alert | 06-08-07 | 09:26

kwarko01 06-08-07 @ 09:24
Ja, maar ook dat het moslimfundamentalisme afkomstig is van een Egyptische moslim met een hitlersnorretje.

Teen | 06-08-07 | 09:26

Waarom zit zo'n man dan ook bij de PvdA... Is vragen om problemen. Zou me niks verbazen als Tichelaar zijn NAW gegevens aan een met de PvdA sympathiserende haatimam heeft doorgegeven om nog een extra bult fundi-stemmen te verdienen. Ze moeten toch wat na de ontmaskering van Koenders.

DJTriest | 06-08-07 | 09:25

Waarschijnlijk agenten van de Schutzstaffel van de SDAP (oude naam pvda).

controle | 06-08-07 | 09:24

tipo 06-08-07 @ 09:22

Oke, thanks. En dat was een nieuw verworven inzicht?

kwarko01 | 06-08-07 | 09:24

Ik ben blij dat we hier al snel tot de kern van de zaak zijn doorgedrongen: de PvdA.

John McClane | 06-08-07 | 09:23

@kwarko01 06-08-07 @ 09:20
Moslims zijn slachtoffers en niet alle Moslims zijn hetzelfde, was de strekking. Maar dan verspreidt over drie uur televisie.

tipo | 06-08-07 | 09:22

sjaakdeslinksesul 06-08-07 @ 09:21

Ben ik helemaal met je eens. *knalt de schoonmaakster ook maar evn tegen de grond*

kwarko01 | 06-08-07 | 09:22

Komt omdat wij ze in een underdogpositie hebben gedrongen, dat geeft je het recht om vrouwen in elkaar te slaan. Schijnbaar....

sjaakdeslinksesul | 06-08-07 | 09:21

@Klaboesterbeer, denk eerder dat de pvda een probleem voor hem is, die lijst met ex-moslims ligt nu waarschijnlijk al bij elke moskee in nederland in ruil voor wat stemmen. Maar idd kudos voor Jami, een erg dapper ventje.

Multikuli | 06-08-07 | 09:20

kwam - kwamen, maar dat is logisch.

Teen | 06-08-07 | 09:20

Teen 06-08-07 @ 09:18

Wat was de strekking van Zomergasten dan? Ik heb het niet gezien, was aan de drank.

kwarko01 | 06-08-07 | 09:20

tipo 06-08-07 @ 09:14
Daar kwam mijn nieuw verworven inzichten ook vandaan. Helaas zijn ze al weer om zeep geholpen.

Teen | 06-08-07 | 09:18

Klaboesterbeer 06-08-07 @ 09:17

Nee beste, hij MOET bij de PVDA blijven. Kost alleen maar stemmen.....

kwarko01 | 06-08-07 | 09:18

Nee de NOS meld vandaag vrolijk dat HAMAS niet meer de vernietiging van Israel nastreeft, aldus correspondent Mustafa Oukbi, die een van die baarden geinterwied had.

waskuip-admiraal | 06-08-07 | 09:18

Voor de goede orde; Een tering Fin komt uit Marokko.

monaco | 06-08-07 | 09:17

@bateman

De overeenkomsten zijn inderdaad behoorlijk evident lijkt me. Maarja, feit is wel dat een dergelijk persoon voor de pvda een huge probleem is. Met dergelijke mensen in de partij stoten ze hun achterban keihard voor de kop. Ze zitten dan ook lelijk in hun maag met deze knakker. Ik kan een gniffel nauwelijks onderdrukken als ik bedenk wat voor totale paniek dit soort mensen moet veroorzaken in de partijtop van dit islamitische bolwerk. Ik zou zeggen, Jami: kies eieren voor je geld! De pvda is een bende laffe zakken(vullers) die jou meningen nooit zullen tolereren uit angst voor electoraal verlies. Kies voor een club waarbij jou idealen wel op waarde worden geschat!

Klaboesterbeer | 06-08-07 | 09:17

@Captain Pervert 06-08-07 @ 09:13
Zo dapper zijn ze dan ook weer wel.

Alert | 06-08-07 | 09:16

Wederzijds gerespecteerd door vreedzame mensen, mooi geloof.

Multikuli | 06-08-07 | 09:15

Sinds ik ruzie heb met Wim Heitinga en met Him Weitinga bestaat de Volkstrant niet meer voor mij.
Maar toch, deze man verdient respect!

fuckje | 06-08-07 | 09:15

Wilde ik me net laten omturnen tot de Islam. Vergeet het maar, ik laat mij niet afrossen door die fanatieke Christenen.

kwarko01 | 06-08-07 | 09:15

Heel zomergasten voor niks gekeken.

tipo | 06-08-07 | 09:14

In het oorspronkelijke artikel wordt ook vermeld dat de vrouw waarmee hij de supermarkt uit liep, ook tegen de grond geslagen is

Captain Pervert | 06-08-07 | 09:13

De NOS maakt er geen melding van dus is er officieel niks gebeurd.

colonnecinco | 06-08-07 | 09:11

Hé, ik was net wat genuanceerder over moslims gaan denken en nu dit weer.

Teen | 06-08-07 | 09:10

@ Klaboesterbeer 06-08-07 @ 09:06
De VVD heeft slechte ervaringen met overlopers uit de PvdA.
Voor je het weet wordt hun paspoort ingenomen en moeten ze naar de VS emigreren...

Patrick Bateman | 06-08-07 | 09:08

... niks aan de hand mensen. Ze dachten geweaun dat ie een Heaumeau was. Dan mag dat toch? Ies koeltoer?

Comrade | 06-08-07 | 09:08

Ongelovelijk dapper wat deze kerel doet. De enige Pvda'er die repsect verdient! Ik snap ook werkelijk niet wat hij nog te zoeken heeft bij de pvdAllochtonen. Dat kan nooit lang goed gaan. Zouden ze bij de vvd nog zin hebben in vrijgevochten moslims wiens opvattingen niet meer sporen met de socialistisch/islamitische leer van de pvdi?

Klaboesterbeer | 06-08-07 | 09:06

Triest als je er voor kiest om geen moslim te zijn dat je zo word toegetakeld door een stelletje fanatieke moslim terroristen. Deze gasten moet je gelijk het paspoort afnemen en een vette trap onder hun hol geven. En laf zijn ze ook nog alleen kunnen ze het niet af.

Visboertje | 06-08-07 | 09:06

KANKER-LANDVERRADER klinkt wel lekker Nederlands toch. Toch een teken van integratie.

John McClane | 06-08-07 | 09:05

*hoofd afdeling advertentieverkoop van GS wrijft in zijn handjes*

Alert | 06-08-07 | 09:05

Heerlijk vredelievend geloof toch, die Islam. Zo vol van respect t.o.v. anders denkend en tolerant.

Agent327 | 06-08-07 | 09:02

Ok, als ze het dan toch hard willen spelen. *hoekt schoonmaakster neer*

sjaakdeslinksesul | 06-08-07 | 09:02

kanker-landverrader? Eeeeuh willen die 3 jochies dan ook ff gelijk optyfen naar hun land van uiterlijk!

RedScorpion | 06-08-07 | 09:01

Iesjlam iesj peacesj?

Frits Bom | 06-08-07 | 09:01

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland