Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Albayrak verantwoordelijk voor extra Airmiles

bye bye babyOeps. De hele Tweede Kamer dreigt terug te worden geroepen van hun verdiende twee maanden lange overzomervakantie. Staatssecretaris van Justitie Albayrak heeft het namelijk eigenhandig op een akkoordje gegooid met de Nederlandse gemeenten inzake illegalen in ons land. Burgemeesters hoeven, van de politica geen lijsten voor Justitie te maken met pardonfoppers. Dus de namen van gecertificeerde illegalen die dachten de boel te flessen bij de pardonregeling. Albayrak heeft het nu zo geregeld dat gemeenten deze kanslozen mogen managen. Gemeenten mogen de illegalen eerst wijzen op een forse vertrekpremie alvorens hen eventueel, als het zo uitkomt het land uit te sodemieteren. Is namelijk een stuk socialer dan hen direct te vertellen dat zij geen kans maken op een verblijfsvergunning. In normaal Nederlands komt dit neer op geweten afkopen en blijkbaar zijn de VVD en PVV eenzelfde mening toegedaan. Iets met vragen, spoeddebat en eventueel een gedwongen terugkeer van de Kamer. Dat betekent dus minimaal 300.000 extra vliegkilometers, uiteraard voor elk kamerlid gewoon te declareren als woonvakantie-werkverkeer. Dat wordt dus straks compenseren met klimaatneutraal uitzetten, niks vliegtuigen naar Afrika, gewoon een Belgische strippenkaart bij Roosendaal.

Reaguursels

Inloggen

Die 26.000 worden dus met gemak 75.000+. Dankzij de slappe hap die zich VNG noemt. Linkse stoofkutten worden het helemaal in 2007.

Ariederechtsebal | 11-07-07 | 00:24

@bubkanl

En hoeveel illegalen denk jij dat er meer terug gaan naar hun land dan onder Verdonk?
Ik schat zo'n 26.000 minder.
Lijkt mij niet echt pragmatisch gehandeld.
Het kost alleen wel minimaal 200 miljoen per jaar meer.
Met dank aan een rancuneuze Femke en een Pvda zonder ruggegraat.(het was hun wet!)
Maar goed dat besparen we dan wel weer op ouderenzorg...

huppelkudtje | 10-07-07 | 22:17

Waardoor is Verdonk nou mislukt? Misschien omdat ze een beetje te strak in de leer was? Misschien omdat ze iedereen, dus ook de gemeenten die ze toch echt nodig had tegen zich in het harnas joeg? En wat heeft dat opgeleverd?
Weinig tot niets, zelfs de wet van haar voorganger Cohen heeft ze niet tot een goed einde weten te brengen...
In dat licht is het geen verkeerd idee om water bij de wijn te doen en door pragmatisch handelen iedereen op één lijn te krijgen...

bubkanl | 10-07-07 | 21:25

Ben ik nou de enige in het hele draadje die zich naar aanleiding van bovenstaand stukje van Fleisch afvraagt wie er nu weer onvindbaar op klimaat-neutrale en muljeuvriendelijke fietsvakantie in Toscane is en dus dankzij wie een crisisberaad en -stemming nu weer verneukt wordt?

koerbagh | 10-07-07 | 17:04

Nou die illegalen ook stemrecht geven en de Sharia Socialisten (PvdA) zijn weer de grootste partij.

Hussein | 10-07-07 | 16:45

Het gedrag van deze imbecielen heeft (waarschijnlijk) niets met het Moslim zijn te maken. Maar in combinatie met het pijnlijk gebrek aan zelfkritiek binnen deze bevolkingsgroep des te meer met de algemene beeldvorming bij de autochtonen. En dit negatieve beeld is meer dan terecht lijkt mij. Laagste klasse of niet; ze moeten gewoon met hun laffe poten van die weerloze beestjes afblijven. En uiteraard ook van onze weerloze bejaarden.

DJTriest | 10-07-07 | 15:24

@ Maaier 14:02
Nou nee, knijpen zou ik het niet willen noemen, maar het is wel lekker om, als je toch een kutdag hebt, zo'n argeloos rotreaguurdertje compleet voor alles wat in je opkomt uit te maken. Helemaal de huid volschelden, of juist ontzettend uit de hoogte benaderen. Gewoon afreageren dus. Vandaar een virtueel stressballetje
@ DJTriest 14:08 +14:10
We hebben met die Marokaanse jongens te maken met een aantal factoren die bij elkaar samenkomen en elkaar versterken. Zoals gezegd, integratie: en dan vooral, afzetten tegen de autochtonen om je eigen identiteit te onderstrepen. Vermenigvuldig dat met de sociaal-economische situatie waarin de meesten van die Marokkanen verkeren. Feit is dat de laagste klasses der maatschappij altijd hogere criminaliteitscijfers scoren, en zich altijd losbandiger gedragen. Herken je de factoren achter het konijnenverhaal al? Herken je de factoren achter het radicaliseren van sommige moslims? Ja? Mooi, dan gaan we nu verder, naar een oplossing.
Integratie komt vanzelf goed, daar moe gewoon tijd over heen gaan. Mijn voorspelling is dat we er over 60 jaar helemaal vanaf zijn. En die sociaal-economische factor, die zul je altijd blijven houden, tenzij je iets als het communisme introduceert, maar dat wil je ook niet, dunkt me.

King of controversy | 10-07-07 | 15:03

DJTriest 10-07-07 @ 14:50

en je punt is? DIt heeft toch he-le-maal niets met moslim zijn te maken?

Maaier | 10-07-07 | 15:02

doskabouter@13.56 Nee hoor van die hulp-ministertjes lopen er nog genoeg rond en die zijn zo te vervangen. Het zijn een soort katvangertjes als je die uitdrukking kent?

Contra | 10-07-07 | 14:56

AMSTERDAM - Allochtone jongeren knuppelen in het Amsterdamse Sloterdijk voor de lol konijnen dood. Buschauffeurs en trambestuurders die in het bedrijvengebied rijden, zeggen geregeld te zien dat de jongeren de diertjes met katapulten en stokken belagen.Lees gezellig mee over de konijnenjacht in de Amsterdamse parken, K.O.C...

"Er iets van zeggen? Tja, dat zou je eigenlijk moeten doen", reageert een chauffeur van busbedrijf Connexxion. "Maar ik ben eerlijk gezegd bang dat ik dan zelf het slachtoffer word."

Trambestuurster Winnie weet alles van de gruweldaden van de jongeren. "Het is hier schering en inslag", zegt zij. "Laatst nog stond een groep Marokkaanse jongeren die beestjes te mishandelen. Mijn collega op lijn 12 zag het gebeuren. Een van die jongens tilde nog treiterend een konijn aan zijn oren omhoog om het aan de bestuurder te laten zien. Mijn collega was volledig over de zeik."

DJTriest | 10-07-07 | 14:50

ze is toch PVDA en geld moet dan toch rollen? tja dat het geld van hardwerkende belastingbetalers komt en naar een stel asielfrauseurs gaat is een bijzaak

Patrick Zweedsey | 10-07-07 | 14:23

K.o.c mag knijpen wat hij wil. Vind dat niet erg. Feit is dat ik enkele (individueel denkende) Moslimvrinden heb die ondertussen doodsbang zijn geworden voor hun fundamentalistische geloofsgenoten.

DJTriest | 10-07-07 | 14:08

King of controversy 10-07-07 @ 13:54

Bovendien, Ome Botte heeft altijd wel 'onafhankelijke' links om hun *kuch* volstrekt originele gedachten te staven, toch? En ook al probeert de Linke Kerk hun de mond te snoeren, ze gaan dapper door!

Virtuele stressballetjes, leuk idee. Maar hoe zie je dat precies voor je? Jij knijpt heel de dag hard in DJtriest?

Maaier | 10-07-07 | 14:02

Contra 10-07-07 @ 10:5 nog niet aan gedachtt. Dus als het foutloopt met dit hot -item dan kan het kabinet er niet door vallen?

doskabouter | 10-07-07 | 13:56

@ DJTriest 13:31
Niks duistere krachten, gewoon de aard van het beestje wat mens heeft.
Heeft te maken met wisselwerking, media, immigratie, beeldvorming en nog zo heel wat van dat soort woorden. Overal, in het verleden en in het heden, zoe je dat de nieuwkomers na verloop van tijd zichzelf een eigen identiteit aanmeten, of zichzelf te onderscheiden van de autochtonen. Tegelijkertijd zie je dat de autochtonen zichzelf onderscheiden van de nieuwtjes (Hee, waarom hebben we opeens een Nationaal Historisch Museum?). Dat hoort gewoon bij integratie. Als je een blik Hongaren hierheen haalt, gaat precies hetzelfde gebeuren. (Kijk ook naar naar de integratie van hongaren in de Amerikaanse samenleving).
@ Maaier 13:31
Ik word zol langzamerhand zo moedeloos van al die kleine kringeldingen die overal maar op duiken en elke discussie, elke zin, en elke opmerking naar 'moslim zijn kut' weten te draaien. "Het wordt warmer op aarde" "Dat komt omdat moslims meer kinderen krijgen. Kutgeloof" Enig idee over oorzaken, voordelen, of anders iets, is er simpelweg niet bij. En geef ze eens ongelijk, waarom nadenken als Wilders al een mening heeft. Maar ook dat heeft z'n positieve kant. Ze fungeren prima als virtuele stressballetjes.

King of controversy | 10-07-07 | 13:54

@DJTriest 10-07-07 @ 13:24
Yep, de grote open deur.
Het zijn altijd die kudtmoslims die voor rottigheid zorgen, niet alelen in 031 maar overal waar dat achterlijke volk zich ophoudt.
Rara, waaruit bestaat die groep voor het GP voor het grootste deel?
Jawel, baarden en burka's.

retep123 | 10-07-07 | 13:32

King of controversy 10-07-07 @ 13:23

Jammer he, dat wezenlijke vragen van de komende jaren (hoe gaan we om met immigratie) ondergesneeuwd raken door domme idioten die hier weer eens hun ongenoegen over "de moslim" komen uiten, ondertussen nog even klagen over een staatssecretaris omdat "ze turks is, dus wel alle buitenlanders zal toelaten". Dit terwijl immigratie een vaststaand feit is, gelukkig maar aangezien we ook nog een enorme vergrijzing hebben in Europa en het vast staat dat migratie een constante factor zal blijven de komende jaren. Maargoed, struisvogelpoltiek is fijner blijkbaar..

Maaier | 10-07-07 | 13:31

@ King of controversy... kom op zeg.."Moslims" een door duistere krachten gecreerde identiteit??? Doe niet zo gek. Dat doen ze echt helemaal zelf. Willens en wetens en uit volle overtuiging!! En wij als ongelovige honden passen niet echt in hun toekomstige wereldbeeld.

DJTriest | 10-07-07 | 13:31

@ Maaier 13:15

dat is wat ik eigenlijk op een nette manier probeer te zeggen. Is er iemand die ooit problemen met Chinezen, Vietnamezen., etc. heeft gehad?? Nee toch? Omdat deze hard werkende mensen op een beschaafde wijze hun aanwezigheid in dit land rechtvaardigen.

DJTriest | 10-07-07 | 13:24

@ DJTriest
St Patricksday is een katholieke feestdag. En een Ierse feestdag. Het grappige is, de Ieren in Ierland vieren het totaal anders dan de Ieren in Amerika. Hoe komt dat? Identiteitscrisis. Herdefinieren van de eigen cultuur. En dat aan anderen laten zien. (Ieren lieten duidelijk zien dat ze Iers en Katholiek waren in AngloSaksisch Amerika)
En niet alleen de Ieren deden (en doen) dat, maar je komt het overal ter wereld tegen. Vertrouw me maar als ik zeg dat zodra jij hier een ghetto van Hongaren creeert, het binnen 10 jaar duidelijk is wat de verschillen precies zijn, oke?
Maar het is misschien wel een goed idee, omdat de aandacht dan verslapt voor de 'moslims' (ook al zo'n gecreerde identiteit, tegen het 'christelijke westen') zodat die eindelijk normaal kunnen integreren.
@ Maaier
Zo'n ontzettende tegenvaller dat een topic wat zo hoopgevend begon, toch weer uitdraait op hetzelfde gezeik en gejammer over die moslims.
Welke mergelgrot zijn ze vergeten dicht te metselen?

King of controversy | 10-07-07 | 13:23

King of controversy 10-07-07 @ 13:10

Nee KoC, je weet toch: alleen moslims leveren problemen op.

Maaier | 10-07-07 | 13:15

Maar de spanningen zullen een flink stuk minder zijn dan de spanningen tussen ons als groep 1 en de stevig groeiende groep gewelddadige baardmannen die eigenlijk alleen maar uit zijn op de volledige ondergang van onze westerse cultuur. Polen, Roemenen, etc zijn absoluut niet uit op de ondergang van onze cultuur. Sterker nog; ze voelen zich helemaal thuis in ons gezellige spruitjesland.

DJTriest | 10-07-07 | 13:15

@ DJTriest 13:04
Nou ga je onzin lullen. Minder spanningen in de steden? Vergeet het maar. Groep 1 wordt geconfronteerd met groep 2, en dat leidt er altijd toe dat beide groepen zichzelf gaan indentificeren, en de nadruk leggen op het onderscheid. Is de menselijke natuur.

King of controversy | 10-07-07 | 13:10

Hmmm... Jan1800.. dan is de PvdA dus moeiteloos de grootste partij van Nederland.. geen prettig vooruitzicht.

DJTriest | 10-07-07 | 13:09

Ik ben blij met Albayrak, ze laat weer duidelijk zien hoe ziek dit land is. Bij de volgende verkiezingen heeft de PVDA alleen nog stemmers onder de allochtonen dat is het prettige gevolg van haar wanbeleid.

Jan1800 | 10-07-07 | 13:07

King of controversy, op zich mee eens, maar volgens mij zijn daar genoeg Polen, Roemenen, etc. voor te vinden. Die hebben in ieder geval een beetje dezelfde cultuur als ons. Geeft wat minder spanningen in de steden.

DJTriest | 10-07-07 | 13:04

LOL@King of controversy 10-07-07 @ 13:01

CoJoNes | 10-07-07 | 13:03

@ CoJoNes 12:53
*haastig*
Uiteraard moet de overheid wel grip houden op de situatie, het mag niet leiden tot uitbuiting van werkgevers en morele chantage (doe dat of ik ontsla je). Meer wetgeving, strengere controles, en vooral veel meer regels.
*zweet van voorhoofd veegt*
@ DJTriest 12:53
Ook met 1 jaar kleuterschool kun je WC's schoonmaken, schroeven aandraaien of cement op bakstenen smeren.

King of controversy | 10-07-07 | 13:01

Hmmm... King of Controversy.. die mensen hebben allemaal een wurgcontractje met ene ome Dick Scheringa.. en ze gaan vroeg of laat allemaal voor de financiele bijl.. Feit blijft staan dat het tempo van de prijsverhogingen en de ongeremde heffingsgroei niet in verhouding staat tot de salarisontwikkeling van jan met de Pet. Maximaal een inflatiecorrectie die van geen kant klopt.

DJTriest | 10-07-07 | 12:58

Bedoelde natuurlijk 1 lijn en geen klijn. Typefoutje, kan gebeuren.

retep123 | 10-07-07 | 12:56

Wat een gezeur allemaal, iedereen wist toch dat het het met dat GP helemaal uit de klauw zou lopen.
Voor dat GP op zich was wel wat te zeggen maar de uitvoering moet dan wel in handen zijn van een krachtfiguur die maar 1 klijn ziet, de rechte lijn. Geen zwalken dus.
En zeker niet iemand als A. met een dubbel paspoort.
Als het bij 26.000 zou blijven, was het al erg genoeg want dat soort fokt als konijnen en zorgen er met supersnelheid wel voor dat er voor de blanke weinig plaats meer in 031 is.

retep123 | 10-07-07 | 12:55

King of controversy 10-07-07 @ 12:32
*knuffelt KoC*
Jij nare libertarier!

CoJoNes | 10-07-07 | 12:53

King of controversy; is op zich een prachtige romantische gedachte van je.. maar het percentage gelukszoekers dat daadwerkelijk en substantieel de roompotten zal gaan bijvullen zal bedroevend laag zijn. Dan praten we eigenlijk meer over kenniswerkers. En geloof me, die mogen Nederland gewoon binnenkomen. Gelukszoekers met, in het gunstigste geval, 1 jaar kleuterschool zullen never nooit onze roompotten kunnen bijvullen.

DJTriest | 10-07-07 | 12:53

@ superjan
Bedankt? ;)
@ DJTriest
En nou overdrijf je weer. Als Jan met de Pet echt uitgemolken zou worden, had hij geen geld voor die plasma, auto, ect.

King of controversy | 10-07-07 | 12:51

En daar zit dan ook weer een deel van het probleem.. De gemiddelde Jan met de Pet wordt door rijk en gemeente gemolken, uitgeperst en leeggeklopt terwijl deze Jan met de Pet daar steeds minder voor terug krijgt.l

DJTriest | 10-07-07 | 12:48

@ DJTriest 12:42
Precies, en zolang een economische vluchteling in staat blijkt te zijn ook zelf regelmatig die roompotten bij te vullen, heb ik er geen enkel bezwaar tegen als meneer dat in Nederland doet.

King of controversy | 10-07-07 | 12:47

@brandje> KoC is veel, maar niet dom.

superjan | 10-07-07 | 12:43

Maar het lastige is dat ik aan de andere kant ook weer verantwoordelijk was en ben voor het regelmatig bijvullen van deze roompotten...

DJTriest | 10-07-07 | 12:42

Als de roompotten open staan sla ik per direct toe!!

DJTriest | 10-07-07 | 12:41

@ DJTriest 12:36
En jij bent anders, of doe jij ook je uiterste best om zo veel mogelijk gratis uit onze welgevulde roompotten te verkrijgen?

King of controversy | 10-07-07 | 12:39

En uiteraard en bij voorkeur zonder enige inspanning te verrichten. Het zijn net mensen als wij.

DJTriest | 10-07-07 | 12:39

Lul niet King of controversy.. Uiteraard doet het gros van de gelukszoekers zijn uiterste best om zo veel mogelijk gratis uit onze welgevulde roompotten te verkrijgen. Als ze dat niet zouden doen zouden ze rijp zijn voor het gesticht.

DJTriest | 10-07-07 | 12:36

Volgens mij behoor je een illegaal gewoon zonder pardon het land uit te flikkeren. Maar ja, ik volg de discussie dan ook niet. *Zucht*

Murdockyoufool | 10-07-07 | 12:34

@ Brandje 12:18
Nog een vakantie/weekend reaguurder?
In mijn voorstel, werkt een economische asielzoeker eerst 5 jaar, voordat hij mogelijk in aanmerking komt voor een uitkering. In die 5 jaar draagt de asielzoeker ook gewoon premies af.
Rekenkundig heb je gelijk hoor, hij spaart niet voor z'n eigen uitkering. Maar mij ging het meer om het idee dat eerst de asielzoeker iets bijdraagt aan de sociale kas, en er dan pas wat uit kan krijgen.
En ik weet niet welke context jij erbij gefantaseerd hebt, maar ik schrijf toch zeer duidelijk dat het het doel is van migranten om zichzelf te verrijken, om zichzelf en al hun talenten te ontplooien. En daar maak jij "als een doel ziet om een uitkering te bemachtigen." van? nog veeeeeeel zieliger.

King of controversy | 10-07-07 | 12:32

Maar als ik echt heel eerlijk ben had ik ook per direct mijn lekkende bush-hutje ingeruild voor een VINEX rijtjeswoning. En een lekker bord boerenkool met worst in plaats van mijn dagelijkse portie gepofte sprinkhanen... En als dat nodig mocht zijn zou ik zeker geen problemen hebben om een leugentje om bestwil te verstrekken.

DJTriest | 10-07-07 | 12:32

King of controversy 10-07-07 @ 11:09

"Als ze dan een aantal jaren hun eigen broek hebben opgehouden komen ze in aanmerking voor sociale uitekeringen" (daar hebben ze tenslotte ook zelf voor gewerkt)

Jeetje wat ben jij dom!

Je werkt nooit zelf voor een uitkering! Eeen uitkering wordt voor je betaald, daar werken anderen voor.
Uit de context blijkt ook dat je het als een doel ziet om een uitkering te bemachtigen. M.I. echt heeeeeel zielig.

Brandje | 10-07-07 | 12:18

geef me een vliegticket, 10.000 en ik ben weg. weer een beetje ruimte voor een extra illegaal. goede oplossing toch?

Octavianus | 10-07-07 | 12:11

We worden gewoon in de maling genomen. Eerst liet de overheid onder druk van de werkgevers gastarbeiders naar Nederland komen, in de veronderstelling dat deze mensen na verloop van tijd wel weer terug zouden keren. Toen dat niet gebeurde reageerde de overheid in eerste instantie zoals gebruikelijk door niets te doen, maar in 1975 besloot men tot "regulering" van zo'n 15.000 mensen die dus een Nederlandse verblijfsvergunning kregen. Je zou het het eerste generaal pardon kunnen noemen. Op dat moment had men beleid moeten maken voor de lange termijn, maar onder invloed van het politiek-correcte bewustzijn gebeurde er wederom niets. Nu komen er minstens 26.000 mensen in aanmerking voor een verblijfsvergunning (en let op mijn worden, dat worden er uiteindelijk 40.000, ik zet er een fles wijn op) maar doen we tegelijk weer niets met het illegalen-probleem. In Rotjeknor alleen al zijn er naar schatting zo'n 18.000 illegalen.
Dat er over een paar jaar een generaal pardon nummer drie aankomt kan je nu al voorzien. Was het overigens niet dezelfde overheid die ergens in de jaren zestig in de troonrede liet uitspreken dat Nederland met 10 miljoen inwoners "vol" was? Nederlandse burgers werden actief gestimuleerd om te emigreren! Overigens heeft Paul Rosenmoller al eens in een interview gezegd dat er wat hem betreft in Nederland wel plaats is voor 20 miljoen mensen...
We moeten ons eens af gaan vragen in Nederland wat we nu eigenlijk wil, alles opzij zetten voor economische groei of een paar stappen terug en kiezen voor meer ruimte en een beperkte bevolkingsaanwas.
En off-topic, ik zag mw. Albayrak vol trots het eerste pasje uitreiken aan een Congolees gezin dat in het kader van het generaal pardon mag blijven. Ditzelfde gezin had in 1999 al te horen gekregen dat ze niet in aanmerking kwamen voor asiel in Nederland. Dat soort "vluchtelingen" hebben wat mij betreft geen recht op een verblijfsvergunning, vang dan een echte vluchteling op.
Helemaal off-topic: weet één van de reaguurders misschien hoe het werkt met een dubbele nationaliteit, mag je dan bijvoorbeeld ook twee keer stemmen voor het Europees Parlement?

SatchRules | 10-07-07 | 12:10

De oorlog in joegoslavie en ruwanda zijn jaren afgelopen.
het overgrote deel van die figuren zit hier nog steeds zielig te doen met hun klets lieg en bedriegverhalen.
Al die figuren kunnen terug naar hun eigen land, zijn er bij mekaar meer als 60000 oprotten gewoon ga maar op kosten van je eigen land rondliegen en bedriegen, neem het personeel van COA enn vluchtelingenwerk ook maar mee zijn we ook van die waardeloze praatjesmakers af zijn belastinggeldterroristen

tokkie | 10-07-07 | 12:09

@krijgdepleuris 10-07-07 @ 11:46
jup!Kan er ook niks aan doen eigenlijk. ik moet van prof, chileen en fleisch per dag gewoon mijn target halen. Voorbeeld: Jij moet per dag minstens 750 kroketten hebben ingepakt, ik moet per dag minstens 75 keer gereaguurd hebben.Begrijp je?

overVecht | 10-07-07 | 12:01

Een generaal niet pardon was eerlijker, makkelijker en goedkoper geweest.
Al die zogenaamde asielzoekers zijn niks ander dan ordinaire lieg en bedriegbeesten welke gewoon terug moeten naar hun eigen land.
Wanneer gemeentes niet over de brug komen met lijsten van illegalen dient dat gezien te worden als werkweigering en vervang je de burgemeester door iemand die wel uitvoert wat den haag zegt.
Het moet gewoon afgelopen met het eigen vrijheid blijheid beleid bij gemeentes.
Gemeentes dienen ten alle tijde ondergeschikt gemaakt te worden aan den haag.
Wie niet uitvoert waar zn werkgever hem voor betaald moet een andere baan gaan zoeken.
Het generaal pardon dient gewoon nooit uitgevoerd te worden

tokkie | 10-07-07 | 12:01

@King of controversy
Ik heb ook niet zoveel tijd als jullie m`n beste man,ik heb nu toevallig vakantie,maar als ik werk heb ik geen tijd om op Geenstijl te zitten,in tegenstelling tot bepaalde mensen hier die het gewoon onder werktijd doen.

krijgdepleuris | 10-07-07 | 11:57

Qkcudtckqreckquls

hoogh | 10-07-07 | 11:54

Zwak personage, die staatssecretaris. Beetje tegensputterende burgemeesters en mevrouw gaat meteen door de knieën. Dit komt gewoon neer op generaal pardon 2.0.

peter400 | 10-07-07 | 11:51

@ krijgdepleuris
Inderdaad, je kaapt keihard de discussie, maar vertrekt vervolgens zonder een spoor. Zo krijg je natuurlijk nooit een plekje in de tête de la reaguurdelsveld.

King of controversy | 10-07-07 | 11:49

Nou nou,ik ben meteen beroemd,rustig maar hoor stelletje zeikerds,ik vroeg het me alleen maar af oke.

krijgdepleuris | 10-07-07 | 11:46

King of controversy 10-07-07 @ 11:39
Ik heb me laatst laten vertellen dat dat alleen maar zuiplappen zijn en goudeerlijk werk wegjatten van welwillende werkelozen en ander uitkeringstrekkende werkzoekenden

Sikkeneur | 10-07-07 | 11:43

@krijgdepleuris
begrijp dat het allemaal beetje nieuw is voor je enzo. maar ook doordeweeks is het gewoon de bedoeling te reageren als mensen iets posten met betrekking tot jou.

overVecht | 10-07-07 | 11:42

@ Sikkeneur
Hehe, misschien moeten Jan en Geert dan maar wat Polen inhuren... ;)

King of controversy | 10-07-07 | 11:39

King of controversy 10-07-07 @ 11:35
Ik dacht dat Ome Jan en Tante Geert daar al vergevorderde plannen voor hadden en ik betwijfel of de Grote Anti vieze vingernagels wil krijgen.

Sikkeneur | 10-07-07 | 11:38

@krijg d epleuris

Wat is er bovendien mis met schelden op luie buitenlanders die hier onze voorzieiningen leeg komen eten terwijl je zelf niet wertk? Doen hele volksstammen ex-Fortuyn-stemmers bij mij in de buurt, meestal met een lekker blikje Schultenbrau erbij...

Maaier | 10-07-07 | 11:38

@ krijg de pleuris
Ik loop achter de zwabber aan met een laptop om m'n nek. Reaguren gaat zo prima onder het werken.
@ de grote Anti
Ik begrijp dat jij morgen een muur gaat bouwen langs de Nederlandse grens?

King of controversy | 10-07-07 | 11:35

werken is voor de eenden

TheCFO | 10-07-07 | 11:35

@krijgdepleuris 10-07-07 @ 11:21
leuk verhaaltje............ maar wat is je punt?

overVecht | 10-07-07 | 11:34

@krijg depleuris>sommige mensen kunnen werken en denken tegelijkertijd.

superjan | 10-07-07 | 11:27

@krijgdepleuris 10-07-07 @ 11:21
Ja ik reaguur altijd onder het werken door (of andersom, anders zit ik niet achter de PC. Een reactie plaatsen, zelfs van 20 regels kost maar 5 minuten, dus wat is je probleem?

sjaakdeslinksesul | 10-07-07 | 11:27

krijgdepleuris 10-07-07 @ 11:21

Wij krijgen allemaal een toelage van ome Fleisch om hier te reaguren. Hebben wij wat leuks te doen, krijgt Fleisch hits is iedereen gelukkig.

Maaier | 10-07-07 | 11:27

King of controversy 10-07-07 @ 11:09

Ik kan een heel eind met je meegaan. Het getuigt in ieder geval van realiteitszin om immigratie teaccepteren als een vaststaand feit, een gegeven. dat velen hier dat niet kunnen, tja.

Maaier | 10-07-07 | 11:23

@sjaakdeslinksesul,shalome,wishbone,kingofcontroversy,cojones,maaier,en alle andere die ik hier regelmatig voorbij zie komen.Ik zit regelmatig op Geenstijl.nl en dan vooral in de weekeinden want normaal gesproken werk ik.Ik heb nu vakantie en kan dus ook doordeweeks op deze site zitten.En wat zie ik tot mijn grote verbazing,alle namen die ik ook in de weekeinden tegen kom,maar nou is mijn volgende vraag WERKEN JULLIE EIGENLIJK WEL of kunnen jullie alleen maar commentaar leveren op kosten van de werkende mens.

krijgdepleuris | 10-07-07 | 11:21

CoJoNes 10-07-07 @ 11:01
Ik heb mijn post van 10.26 nog eens terug gelezen en die bewuste zin over een politiestaat staat er idd zeer ongelukkig. Geloof me dat ik het zo niet bedoelt heb.
Wbt je storen aan "altijd", je kan toch niet ontkennen dat om een land bestuurbaar te maken en te houden, een groep mensen een zittende macht zal moeten vertegenwoordigen. Als je dit een beperkt referentiekader noemt, mij best.
Dat er nieuwe dingen kunnen ontstaan kan ik echt wel bevatten, maak ze dagelijks mee en ben met sommigen absoluut niet blij.
Dus svp niet zo'n hautain toontje, je vertoont Koerdiaanse trekjes hiermee. Ik snap wel dat gelijkgestemde zielen mekaar opzoeken, maar copy-cat gedrag is niet nodig. jij bent wie jij bent.
Tot slot: dat een compromis twee verliezers kent is wel een heel pessimistische kijk op het leven. Wat zul jij veel gefrustreerde momenten kennen.

Sikkeneur | 10-07-07 | 11:21

@K.o.c
.
Jij vind het duidelijk nog niet gezellig genoeg in Nederland..

de grote Anti | 10-07-07 | 11:17

De beul van den haag> punctuatie? u bedoelt interpunctie?

@maaier> repsect, maar we blijven het oneens.

superjan | 10-07-07 | 11:16

@Wishbone, het betreft hier een stuk beleidsuitvoering wat daarvoor volgens mij behoorlijk uitgebreid ter sprake is gekomen. De genoemde punten klinken mij althans niet vreemd danwel als een verrassing in de oren, en ik zit niet eens in de tweede kamer. Tja als de VVD en PVV de put pas wil dempen als het varken reeds verdronken is dan zijn ze daar zelf te laat mee he.

..zapper | 10-07-07 | 11:16

superjan 10-07-07 @ 10:31

Misschien in een ideale situatie wel. Maar de burgemeesters hebben hier een bepaalde bevoegdheid blijkbaar in het uitvoeren van dit landelijke beleid. Dan is het beter te overleggen dan keihard er egenin te gaan, dan bereik je toch meer.

Maaier | 10-07-07 | 11:10

@ CoJoNes 10:11
En de staat moet daarmee ophouden. Wie hier komt als economische vluchteling, moet de volledige kans krijgen zich te ontplooien. Nederland mag zichzelf gelukkig prijzen dat mensen naar Nederland toe willen komen, vanwege de enorme welvaart en de grote kansen. Dan moet de staat die nieuwtjes ook de ruimte geven om hun droom te verwezenlijken, zonder dat dat mag leiden tot wantoestanden.

En over revolutie gesproken... hehehe
@ Shalome 10:11
Probeer je mij dat nu in de schoenen te schuiven? Ik ben het met je eens dat de staat veel te voorzichtig is. Vaak is het zo dat bijvoorbeeld een compleet dorp de reis van 1 asielzoeker naar Nederland betaald, zodat deze jongeman, eenmaal aangekomen, dat geld ruimschoots terug kan betalen. Het gevolg voor Nederland is dat wij hier de besten, sterksten en intelligensten mensen uit de derde wereld krijgen aangeboden op een presenteerblaadje. Dan is het bijna een misdaad om zoveel menselijk potentieel in een uitkering te schoppen en het onbenut te laten.
@ Wishbone 10:16
Onzin verhaal? Alleen mogelijk in een socialistische wereld? Die rechten die ik noemde, bestaan juist niet in een socialistische wereld. Daar krijgt iedere arbeider keurig een werkplek toebedeeld, en daar slijt hij z'n jaren. Dat is heel wat anders dan dat elk mens het recht heeft zichzelf te verplaatsen. Om het nog over dat andere recht (verhogen van z'n eigen inkomen) te zwijgen. Dat hoort echt niet in een socialistische wereld thuis hoor.
Maar goed, ik heb medelijden met je, want wat je baas vanochtend ook tegen je heeft gezegd, het moet iets verschrikkelijks geweest zijn dat je er zo van overstuur bent geraakt.
@ Shalome 10:20
Je haalt nu weer eens lekker eerste generatie migranten en latere generaties migranten door elkaar.
@ sjaakdeslinksesul 10:26
Je kunt inderdaad een rem zetten op migratie. Compleet kansloos, want je kunt de grenzen van Nederland echt niet hermetisch afsluiten. Er zullen in Nederland dus altijd illegalen rond blijven lopen, die zichzelf in leven willen houden. En die illegalen zullen nog steeds een beroep doen op (psychische) zorg (een dokter is verplicht dat te geven, en wij betalen er alsnog voor), de woningmarkt enz. Alleen onder miserabele omstandigheden.
Ik zeg, die mensen komen hier toch wel binnen, laten we dan ook maar volop gebruik maken van die mensen. Laat ze werken, laat ze belastinggeld opbrengen, en als ze dan in staat zijn hun eigen broek op te houden voor een aantal jaren, dan komen ze in aanmerking voor sociale uitkeringen. (daar hebben ze tenslotte ook zelf voor gewerkt)
Blijft het grote probleem echter, die periode van 'greencard Nederlander' naar 'volledig Nederlander'. Daar moet het zwaard der barmhartigheid dan maar zegevieren.

King of controversy | 10-07-07 | 11:09

De burgemeesters stellen dat voorkomen moet worden dat illegalen in de illigaliteit verdwijnen. Kan het echt gekker?

~Johan | 10-07-07 | 11:07

@De Beul van Den Haag 10-07-07 @ 11:04
hoi!!welkom op GeenStijl!

overVecht | 10-07-07 | 11:05

Allejezus. De grammatica en punctuatie van dat stukje laten nogal wat te wensen over. Het deed gewoon pijn om het te lezen. 't Was zeker vroeg, vanochtend.

De Beul van Den Haag | 10-07-07 | 11:04

@Sikkeneur
Een compromis kent twee verliezers.
Nogmaals, je blijft denken vanuit je beperkte referentiekaders. Soms ontstaan nieuwe dingen, echt waar. Dat het te groot is voor je om te bevatten, dat is me ondertussen wel duidelijk.
Je 'altijd' stoort me mateloos.

CoJoNes | 10-07-07 | 11:01

CoJoNes 10-07-07 @ 10:36
Ik begrijp dat jij de waarheid in pacht hebt.
Ga jij me wijsmaken dat jij geen compromissen sluit in je leven, zakelijk als privé?
Ook na een revolutie zal er toch altijd een groepje "sterke mensen beleid moeten gaan maken. Dat geeft ze macht en die zullen ze zeker willen behouden of denk je dat ze rekening gaan houden met tig-miljoen individuele wensen die net zo vaak wijzigen als er veranderingen ontstaan in die individuele levens. Doe dus wat dat betreft niet zo naief.

Sikkeneur | 10-07-07 | 10:56

@pavlova> je hebt gelijk uiteraard, ik tuin er in omdat dit een ministersklus is.

superjan | 10-07-07 | 10:49

Kan iemand mij even uitleggen waarom het nu een staatssecretaris is die het vreemdelingenbeleid bepaalt en in de vorige periode een minister?

doskabouter | 10-07-07 | 10:47

CoJoNes 10-07-07 @ 10:36

Ja, dat snap ik wel, maar dan ga je toch niet in discussie? Heeft geen enkele zin en je pappa-dag kun je dan ook gedag zeggen. :-)

kwarko01 | 10-07-07 | 10:39

superjan 10-07-07 @ 10:31
Albayrak is geen minister. Overigens was minister Verdonk ook altijd erg helder naar de gemeentes toe en ook steeds in gevecht met diezelfde gemeentes.

Pavlova | 10-07-07 | 10:37

Als Verdonk hetzelfde had gezegd waren mensen hier lyrisch er over geweest.
.
Wanneer degenen die er nu zijn niet een oprotpremie krijgen aangeboden krijgen werken de gemeentes niet mee aan hun uitzetting en melden die illegalen zich ook niet. Op deze manier krijgt ze van beide groepen voor elkaar dat ze een beetje meewerken, en dat een zooi illegalen dus inderdaad vertrekt.

Nyg | 10-07-07 | 10:36

lol@CoJoNes 10-07-07 @ 10:32

overVecht | 10-07-07 | 10:36

Maaier 10-07-07 @ 10:28
Ja en hoe lang geleden en waar kwamen we vandaan?
De discussie gaat toch over het hier & nu of in elk geval de periode dat Nederland een democratisch land is.

Sikkeneur | 10-07-07 | 10:36

CoJoNes 10-07-07 @ 10:32

Ik krijg morgen een logee. Geboren Hollandse. Die werkt al jaren in Amsterdam, hopt van huis naar huis maar krijgt niets vast. Wellicht kan ze zich beter als Nederlandse laten uitschrijven en asiel aanvragen, dan komt ze tenminste in aanmerking voor een woning.

Shalome | 10-07-07 | 10:36

@kwarko01
Neem me niet kwalijk, maar als iemand de uitkomst van een revolutie in z'n hoofd koppelt aan de stichting van een politiestaat toont dat toch echt een zeer beperkt voorstellingsvermogen. Kijk naar het Oostblok.

CoJoNes | 10-07-07 | 10:36

.. zapper 10-07-07 @ 10:32
Er zijn gisteren afspraken gemaakt maar ze hadden al eerder op moeten treden..... Op basis van wat dan ? Een goede gok of zo ? Ik denk dat Albayrak de volgende afspraak gaat maken volgende week en daarom moet het reces twee weken uitgesteld worden of zo ?

Wishbone | 10-07-07 | 10:35

CoJoNes 10-07-07 @ 10:32

Cool down, het gaat alleen om het leuteren en doorleuteren. Dat zie jij toch ook wel?

kwarko01 | 10-07-07 | 10:33

Is het al bekend wanneer de reaguurders van de tweede kamer aankomen op schiphol?? Kan ik Mart even bellen om ze te spotten.

overVecht | 10-07-07 | 10:32

@Sikkeneur 1026
Wat je stelt is allemaal nonsens. Hiet toont zich de bekrompenheid van je eigen denken en je idiote drang naar concrete referentiekaders.
Laat e raden: Als iemand een idee heeft, ben jij er zo één die zegt: Als het zo'n goed idee was, had iemand anders het al wel bedacht.
Am I right?

CoJoNes | 10-07-07 | 10:32

Inhoudelijk gezien is het overigens erg raar dat de VVD en PVV pas wakker worden tijdens het zomerreces. Dit zat er al een tijdje met meer dan voldoende uitgewerkte duidelijkheid aan te komen. Dus wellicht moeten ze voortaan even beter bij de les blijven.

..zapper | 10-07-07 | 10:32

Deze regering is echt van de poT gerukT door aan zoveel oorlogsmisdadigers een generaal pardon te verstrekken.
De meeste die hieronder vallen zullen nooiT van hun leven willen werken en een onderdeel van de samenleving zijn want dat mag nieT van hun geestezieke pedeauxvieleine zelfbenoemde proleet.
Ik ga er van uiT dat minstens 95% van deze uitgeprocedeerde criminele niet westerse elementen nog nooiT hebben gehoord van naastenliefde, gelijkheid en het recht op leven.

TyfusLeijer | 10-07-07 | 10:32

@maaier> wat ik niet begrijp is dat zo'n slimme raeagurder met kennis van staatsrecht zoiets zegt. Een Minister moet regels stellen. Die burgemeesters moeten doen wat ze gevraagd/gezegd wordt. Het is niet seyss inquart die ze iets vraagt, het is een hele lieve minister van gelijke gezindte die een softe wet probeert uit te voeren. The buck must stop somewhere and you know it.

superjan | 10-07-07 | 10:31

Het enige leuke aan ons uitzettingsbeleid is dat onze lieve Job Cohen die ooit heeft bedacht. Dat dan weer wel.

ganglionzero | 10-07-07 | 10:31

sjaakdeslinksesul 10-07-07 @ 10:28

E, van de moeder van Joost E.

Maaier | 10-07-07 | 10:30

[-InFiDeLz!-] 10-07-07 @ 10:25
Die paar miljard is een schijntje bij het BNP. Er zal voor eens en voor altijd een oplossing voor het probleem doorgevoerd gaan worden zodat de kosten van het IDF de kop ingedrukt kunnen worden............ Wat denk je voor wie is het dan snel afgelopen ? Israël draait op zijn kennisindustrie en is een redelijke democratie te noemen, je voorbeeld is dus bullshit.....

Wishbone | 10-07-07 | 10:30

Maaier 10-07-07 @ 10:28

Precies! De graaf van Horne is nog familie van mij.

kwarko01 | 10-07-07 | 10:29

Pastors heeft alleen stemmen van zijn moeder en reaguurders gekregen.

sjaakdeslinksesul | 10-07-07 | 10:28

@sikkeneur

NL is gesticht met een revolte!

Maaier | 10-07-07 | 10:28

Ik kreeg toch een hele andere links indruk van het staatsjournaal gisteravond.

Hellsmurfje | 10-07-07 | 10:28

superjan 10-07-07 @ 10:22

Ik lees geen HP, pauperblad, in ieder geval geen kwaliteitsblad. Dat het er iets meer worden dan 26000 is logisch, dat was een volstrekt uit de lucht gegrepen getal, gebruikt voor mediaaandacht. Jij had het over vluchtelingen die al in Nederland waren, je bedoelde misschien : reeds toegelaten vluchtelingen? Maargoed. Albayrak moet wel onderhandelen, omdat ze afhankelijk is oor d euitvoering van haar beleid van die gemeenten/. Wat wilde ja anders doen? Het leger op St. beersterzwaag afsturen als de burgemeetser niet meedoet? Helaas, het zal wel moeten.

Maaier | 10-07-07 | 10:27

CoJoNes 10-07-07 @ 10:14
Ik weet niet of er wet bestaat die zegt dat revolte strafbaar is, kijk naar de vakbonden en aangesloten werknemers, die komen ook regelmatig in opstand tegen (politiek) beleid.
Een revolutie zoals die ws bedoelt, zal onbewust toch ook leiden naar een politiestaat om de dan zittende machthebbers in het zadel te houden.
Neem Cuba of destijds de USSR.
Macht corrumpeert en dat is al sinds mensenheugenis zo. Onze democratie is niet volmaakt, maar hij geeft de burger in elk geval de mogelijkheid bij verkiezingen op een partij te stemmen van wie hij hoopt dat deze zo goed mogelijk zijn belangen en opvattingen verdedigt cq vertegenwoordigt. Dat hiervoor ook water bij de wijn moet worden gedaan is een gegeven, maar dat geldt op micro, macro en meso nivo voor alles binnen onze samenleving.

Sikkeneur | 10-07-07 | 10:26

[-InFiDeLz!-] 10-07-07 @ 10:25

What the fuck is het IDF? Heb geen zin om te googlen.

kwarko01 | 10-07-07 | 10:26

@King of controversy 10-07-07 @ 10:18
Als al die vluchtelingen geen beroep zouden doen op sociale voorzieningen en alleen uit waren op een economische verbetering voor zichzelf en hun gezin bestond het hele probleem niet. Maar neem de 26.000, daarvan heb ik begrepen dat er 5.000 al in R'dam zitten, de rest zal wel naar utrecht, den Haag en a'dam gaan. Die moeten straks een goedkope huurwoning, een uitkering, een opleiding, geestelijke en psychische hulp enz. Wil je als samenleving dat de helft van die steden niet langzamerhand een groot getto worden, en iedereen er dus op achteruit gaat, dan moet je ergens de rem op zetten. Migratie stopzetten is dan de makkelijkste manier.
Selectie aan de poort is hard, maar niet onverstandig. Iig minder hard dan een uitkering weigeren aan een vluchteling die na drie jaar werk ontslagen wordt of het weigeren van huisvesting aan een moeder met kinderen die net gescheiden is van haar eveneens gevluchte man.

sjaakdeslinksesul | 10-07-07 | 10:26

King of controversy 10-07-07 @ 10:07

Jah, laten we het eens weer over Directe Democratie hebben!

En CoJoNes 9:51 uur,
Jij hebt toch ook op Pastors gestemd vorig jaar?
De niet-stemmers hebben zich i.m.o. eerder monddood gemaakt nu.

rosalie | 10-07-07 | 10:25

@kwarko01 10-07-07 @ 10:21
Zullen we dan ook eens kijken wat er gebeurt als we de subsidiekraan uit de VS voor het IDF dichtdraaien? Dan is het snel afgelopen kan ik je vertellen.

[-InFiDeLz!-] | 10-07-07 | 10:25

@cojones> misschien moet die nieuwe partij er toch maar komen.

superjan | 10-07-07 | 10:25

Dubbel paspoort

Zo jammer! | 10-07-07 | 10:24

@openbaarminiserie(LOL@nick, btw)
Klopt. Een volwassen democratie met oprechte intenties zou revolutie als een plicht voor de burgers bij onbehoorlijke bestuur moeten stellen. Maar ja, volwassen democratie en de EU, da's een contradictio in terminis.

CoJoNes | 10-07-07 | 10:23

Maaiertje maaiertje> wat zijn wij het niet eens. Laten we elkaar respecteren, maar jij bent degene die in faecalien spreekt. Natuurlijk mag een Minister NOOIT gaan handelen met burgemeesters, natuurlijk zijn illegalen geen Nederlanders ook al zijn ze hier. Natuurlijk zijn er intussen al veel hogere aantallen die circulleren, dat weet je best. Ik zal een kleine surftocht houden voorje. Ps heb je onlangs nog dat HP stuk gelezen over die fijne Mauretanier die alles maar dan ook alles bij elkaar heeft gelogen en toch een verblijfsvergunning tegemoet kan zien. Verder kijk ik echt wel verder dan de partijkrant van Geert Wilders...(hoewel ik die ook lees) sterker nog Geert en ik zijn het op dit moment helaas zo oneens dat ik niet meer achter hem kan staan. Dusss. Ik was zelfs voor dat generaal pardon, maar niet een pardon dat vervoost. zodanig verrot dat ze tot in Senegal nu weten... In Nederland, daar is het makkelijk, daar moeten we zijn. Let maar op Maaier, we gaan een tweede hausse tegemoet en we hebben de vorige nog lang niet opgevangen.

superjan | 10-07-07 | 10:22

[-InFiDeLz!-] 10-07-07 @ 10:17

Doet dat pijn? Uit je nek lullen. De enige staat die functioneert bij gratie van een leger is Turkistan. Zonder dat leger zou Turkistan allang een (fundamentalistische) moslimstaat zijn. En het bijkomend nadeel is dat de EU bedingt dat het leger minder/geen invloed mag hebben in Turkistan. (indien ze zouden toetreden tot de EU)

kwarko01 | 10-07-07 | 10:21

King of controversy 10-07-07 @ 10:18

Als geld verdienen en de eigen broek ophouden de primaire insteek was geweest van immigranten, was er in 0031 niet zo'n wrevel ontstaan over de toestroom.

Shalome | 10-07-07 | 10:20

Maaier 10-07-07 @ 10:14
het aantal 26000 en dus niet 2600 is al een behoorlijke tijd bekent en is het aantal wat de linkse kerk aanhoudt. De mensen van de VVD en de PVV gaan uit van een aantal wat vele malen groter is.....
.
En een Albayrak en de gemeentes moeten zich gewoon een een keer aan de wet gaan houden in plaats van het politiek correcte gedrag wat ze nu bezigen.......

Wishbone | 10-07-07 | 10:20

@Cojones in de VS is er niet alleen een recht maar zelfs een plicht op revolutie:

We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable Rights, that among these are Life, Liberty and the pursuit of Happiness.
--That to secure these rights, Governments are instituted among Men, deriving their just powers from the consent of the governed,
--That whenever any Form of Government becomes destructive of these ends, it is the Right of the People to alter or to abolish it, and to institute new Government, laying its foundation on such principles and organizing its powers in such form, as to them shall seem most likely to effect their Safety and Happiness.

Prudence, indeed, will dictate that Governments long established should not be changed for light and transient causes; and accordingly all experience hath shewn, that mankind are more disposed to suffer, while evils are sufferable, than to right themselves by abolishing the forms to which they are accustomed. But when a long train of abuses and usurpations, pursuing invariably the same Object evinces a design to reduce them under absolute Despotism, it is their right, it is their duty, to throw off such Government, and to provide new Guards for their future security.

openbaarminiserie | 10-07-07 | 10:20

Waarom komen al die vluchtelingen nu eigenlijk precies naar Nederland? En wie betaalde die tickets voor hen? Ik kan me niet aan de indruk ontrekken dat de gemiddelde mens in doodsnood het moet stellen zonder een fatsoenlijke onderbroek aan de reet. Er klopt iets niet.

DJTriest | 10-07-07 | 10:20

CoJoNes 10-07-07 @ 10:14

De meeste revoluties komen nochtans voort uit honger danwel een te hoge belastingdruk.

Maaier | 10-07-07 | 10:19

@[-InFiDeLz!-] 10-07-07 @ 10:17
Dat kun je nou wel zeggen, maar mag ik je ID even zien en hangt je nummerbord wel recht?

CoJoNes | 10-07-07 | 10:19

@ sjaakdeslinksesul 10:10
(sociale) voorzieningen zijn een ander verhaal.
Economische vluchtelingen moet je altijd toe laten binnen de Nederlandse landsgrenzen. Die mensen komen hier om hun lot te verbeteren, om geld te verdienen, dus laat ze dat dan maar doen. Ik zou willen voorstellen dat een economische vluchteling een soort van green card krijgt als hij Nederland binnenkomt. Als hij 7 jaren later 5 jaar gewerkt heeft (ik noem maar wat) krijgt de economische vluchteling pas toegang tot de sociale voorzieningen van Nederland.
Dit heeft echter wel een aantal nadelen, zoals uitbuiting door werkgevers, en andere te verwachten wantoestanden, maar we zullen op de een of andere manier toch een oplossing moeten vinden.
@ Sikkeneur
Ja ga het er nog even verder over hebben, slimmerd... ;)

King of controversy | 10-07-07 | 10:18

@kwark01

eerste zeg je: alle partijen procentueel in de tweede kamer --> dat is nu reeds zo

vevolgens zeg je: alle partijen samen een regering vormen ---> dan wordt dus de facto de TK gelijk aan de regering en daardoor nheb je geen verschil meer tussen uitvoerende mach enn wetgevende macht. Dat mag van mij, lijkt mij niet echt fij bij bepaalde zaken. Bovendien, als jij een regering wil maken van alle partijen, wat denk je dan gebeurt? Dan krijg je een zelfde circus als nu de TK is, maar dan ook over uitvoerende taken.

Maaier | 10-07-07 | 10:18

CoJoNes 10-07-07 @ 10:14
spullen pakken en wegwezen zou eerder mijn persoonlijke reactie zijn dan 'de revolutie'

TheCFO | 10-07-07 | 10:17

@CoJoNes 10-07-07 @ 10:14
Nederland is nog lang geen politiestaat, want de politie heeft hier nauwelijks enig respect. In de 'Westerse' wereld zijn er eigenlijk maar 2 politiestaten en dat zijn de VS en Israel. De grens tussen leger en politie is daar al bijna helemaal vervaagd.

[-InFiDeLz!-] | 10-07-07 | 10:17

@kwarko01
Yep, heerljk. Da's het voordeel van de papa dag, dan zit je niet de hele dag die laffe Senseo Smegma te weg te duwen, maar gewone DE Roodmerk.

CoJoNes | 10-07-07 | 10:17

Burgemeesters worden niet gekozen: burgemeesters worden aangesteld. Daarom mogen burgemeesters niet de landelijke politieke beslissingen negeren en hun eigen beleid maken.

Shalome | 10-07-07 | 10:17

Sikkeneur 10-07-07 @ 10:09
Ik ben het wel met KoC eens dat deze disc misschien niet over 'wenselijk staatsrecht' dient te gaan, maar toch, dit is toch wel een heel ouwerwetse mening over het libertarische gedachtegoed. Alsof mensen zonder staatsapparaat slechts aan zelfverrijking ten koste van anderen zouden doen. Doet mij een beetje denken aan hen die stellen dat zonder God de mensheid ook maar tot barbarij zou vervallen

TheCFO | 10-07-07 | 10:16

CoJoNes 10-07-07 @ 10:14

Kijk, zo ken ik je weer! Was de koffie lekker?

kwarko01 | 10-07-07 | 10:16

King of controversy 10-07-07 @ 10:07
Is ook een onzin verhaal.......... Je verhaal is alleen mogelijk als de hele wereld op socialistische voet zou leven............. Pas als over de hele wereld de regels voor een ieder hetzelfde zouden zijn. geen religies meer zouden bestaan, pas dan zou het een minieme kans van slagen hebben.

Wishbone | 10-07-07 | 10:16

@Sikkeneur
Het recht op revolutie zou een grondrecht van iedere burger moeten zijn en zeker niet strafbaar an sich. Een revolutie is soms het enige middel om een land af te wenden van het onheil van een totalitaire politiestaat, bijvoorbeeld.

CoJoNes | 10-07-07 | 10:14

@Wishbone 10-07-07 @ 10:07
jaaaaaa.......... klaar! Ik begrijp het! Mijn conclusie is dat het nergens op slaat wat ik heb geschreven. ik heb namelijk de fout gemaakt door te denken dat politici altijd eerlijk zijn en het beste met een land voor hebben en doen wat de bevolking graag zou zien....... maarrrrrr nu ik even op wikipedia terug heb gelezen hoe de vorige kabinetten gingen en hoe het allemaal gegaan is met één of andere Pim en Theo zijn partij, denk ik dat de politiek eigenlijk helemaal niet zo stabiel en eerlijk is t.o.v. elkaar en de bevolking... mijn excuses voor het verspreiden van verkeerde info bij deze!

overVecht | 10-07-07 | 10:14

superjan 10-07-07 @ 10:11

Je praat poep. Dit gaat toch om mensen die al in NL zijn. Voorlopig is eer nog steeds geen sprake van dat het er veel en veel meer dan 2600 worden, dus je bazelt. (of je beschouwt Wilders'partijvod als kwaliteitskrant). Bovvendien heb je dus níet gelezen wat er staat. Je kan beter -als Albayark zijnde"wat toegeven dan alleen maar ruziën met gemeente, die vervolgens dan helemaal niet meer meewerken aan uitzettingen. Maar wie moet je i dit geval wat kwlaijk nemen,? De staatssecretaris of de verzamelde gemeenten?

Maaier | 10-07-07 | 10:14

King of controversy 10-07-07 @ 10:07

Prachtig pleidooi. Alleen werkt het in 0031 anders. Want daar is het de staat die zich erop toelegt om de welvaart van asielzoekers te verhogen. Met huisvesting plus meubilair, uitkeringen, ziekenzorg, scholing en tig dure projecten zonder dat de nieuwkomers één vinger hebben uitgestoken om hun eigen welvaart te verhogen.

Shalome | 10-07-07 | 10:11

@King

"De staat zou zich daar niet mee moeten bemoeien."

En daar zit em de crux. De staat bemoeit zich ermee door ze een gesubsidieerde woning en een uitkering te geven. Ben het verder volledig met je eens.
Over democratie gesproken..... hehehe

CoJoNes | 10-07-07 | 10:11

Maaier 10-07-07 @ 10:07

leg eens nader uit, want ik ben daar mee bezig en zie de gevolgen niet zo helder. Wat bedoel je met: 'uitvoerende macht die gelijk is aan de wetgevende macht'?

kwarko01 | 10-07-07 | 10:11

@maaier>zeker, waarom? Ik zie dat de grens elke keer wordt overschreden. Leek het net dat Albayrak haar rug recht hield... NE HOOR. Als een waar PVDA ster gaat ze overstag en wordt alle strakke wetgeving weer versoft en versoepelt en verbogen. T is heel erg dat de VVD en de PVV de kamer moet laten terugkomen. Maar dat probleem is niets vergeleken met het onderliggende probleem. Zelfs ik had me op een gegeven moment verzoend met 26000 nieuwe Nederlanders, Maar als je de kwaliteitsbladen volgt blijkt dat het intussen om een veel groter aantal gaat. heel slecht voor de vluchtelingen die nu al in Nederland zijn. Want de sluizen moeten(in ieder geval even) dicht.

superjan | 10-07-07 | 10:11

King of controversy 10-07-07 @ 10:07
Verstandige taal voor de verandering, maar er zijn wel bepaalde grenzen aan immigratie. Als individuen zich organiseren en samen voorzieningen scheppen, is het ook logisch dat zij die voorzieningen voor zichzelf willen houden. Dus is er een grens aan immigratie, en die grens hangt samen met het absorbtievermogen van diezelfde samenleving.

sjaakdeslinksesul | 10-07-07 | 10:10

King of controversy 10-07-07 @ 10:01
Ik ken Cojones standpunt op dit punt voor een groot gedeelte al.
Daar zitten best heel zinnige punten tussen, maar het schept in ultimo een klimaat dat de sterkste overwint.
Dat zullen een happy-few en de bovenlaag van de bevolking zijn, de meeste mensen worden er niet beter van en zal op den duur tot revolte leiden.

Sikkeneur | 10-07-07 | 10:09

AllochTurkin.

fuckje | 10-07-07 | 10:09

@Wishbone 10-07-07 @ 10:07
ja denk het wel..... maar ik zal me verhaaltje nog een keer teruglezen want begrijp hem zelf ook niet. Ben het eigenlijk ook niet met mezelf eens... hmm

overVecht | 10-07-07 | 10:09

King of controversy 10-07-07 @ 10:07

Nee, want dit stukje wereld is van ons, van ons! (mwoehahaha) *denkt Clandestino*

Maaier | 10-07-07 | 10:09

Maaier 10-07-07 @ 09:57

Praten en je laten beïnvloeden door wat illegalen willen of dreigen te doen, heet slappeknieënbeleid. 'n Gatenkaas die ertoe zal leiden dat nieuwe asielzoekers worden ingeseind hoe ze de zaken moeten aanpakken willen ze de Jackpot (ofwel: het 0031-paspoort) winnen.

Shalome | 10-07-07 | 10:09

Maaier 10-07-07 @ 10:04
Ja ik vind het ook uitermate vreemd. Op deze manier ben je aan het vechten tegen de spreekwoordelijk bierkaai...................

Wishbone | 10-07-07 | 10:08

TheCFO 10-07-07 @ 10:05

Heb jij een punt mee!

kwarko01 | 10-07-07 | 10:07

Dan krijg je niets voor elkaar. Bovendien heb je dan een uitvoerende macht die gelijk is aan de wetgevende macht, maar dan eentje die totaal inefficient is.

Maaier | 10-07-07 | 10:07

@ kwarko01 10:02
Normaal zou ik het ook niet vragen, maar heb jij CoJoNes wel eens over democratie gehoord. D'r komt gewoon geen einde aan. En met een beetje geluk komen dan ook nog vander F en koerbagh zich ertegenaan bemoeien, en gaat het binnen de kortste keren over Directe Democratie.
Nee, laten we het nu maar even gewoon over illegalen hebben. Want laat ik daar eens een heel liberaal standpunt over innemen: Elk mens heeft het recht om te gaan en staan waar hij wil, elk mens heeft het recht zijn geluk te beproeven, en zijn eigen welvaart te verhogen. De staat zou zich daar niet mee moeten bemoeien.

King of controversy | 10-07-07 | 10:07

Turkin

sjaakdeslinksesul | 10-07-07 | 10:07

@CoJoNes,
Bij de Tweede Kamerverkiezingen heb ik mijn stem aan Marco Pastors gegeven, en idd helaas, ik vind het jammer dat hij mij niet mocht vertegenwoordigen. Volgende keer dan maar de PVV.

fuckje | 10-07-07 | 10:07

overVecht 10-07-07 @ 10:02
Het komt er eigenlijk op neer dat als je de leugens gelooft die een partij je voor de verkiezing op de mouw spelt en dus gelooft in het partijprogramma wat speciaal voor de verkiezing geschreven wordt, dan heb je eigenlijk geen poot meer om op te staan want je hebt het zelf zo gewild ? Dat is een beetje je verhaal ?

Wishbone | 10-07-07 | 10:07

... Ik stem gewoon CDA omdat mijn Gristelijke oma en mijn moeder dat ook altijd deden. En mijn vrouw stemt PvdA omdat haar rooie vader en allerliefste tante dat vroeger ook altijd deden. Verder snappen we niet zo veel van die politiek en hoe dat nu allemaal precies werkt. Ziehier een dwarsdoorsnede van de stemgerechtigde Nederlandse bevolking. Te stom om voor de duvel te dansen. Daarom worden we ook al decennialang door de politiek belazerd en bestolen.

DJTriest | 10-07-07 | 10:06

Wereldwijd lachen alle zelfbenoemde zielepieten zich een deuk. Naar Nederland kan je om economische reden vluchten en vervolgens een meer dan riante uitkering krijgen. Langdurig flink zielige verhalen ophangen en liegen, waarna je in de pardonregeling van 2007 valt omdat het zo zielig is dat je zo lang hebt moeten liegen en wachten. Iedereen die niet onder de pardonregel valt mag blijven van de PvdA, en ook weer jarenlang doorgaan met zielig doen, want vanzelf komt er over een aantal jaren bij het volgende PvdA kabinet weer een nieuwe pardonregel voor de zielepieten van dan.
In normale landen, kom je als economische vluchteling alleen binnen als je een baan hebt en je eigen kost verdient.

Kees3382 | 10-07-07 | 10:06

niet uigebrachte stemmen , that is

TheCFO | 10-07-07 | 10:06

Bobberedosio

overVecht | 10-07-07 | 10:06

Maaier 10-07-07 @ 10:02

Beste Maaier, ik bedoel dus dat er geen coalitie gevormd word en dat alle partijen samen de regering zijn. Schnappie?

kwarko01 | 10-07-07 | 10:05

CoJoNes 10-07-07 @ 10:01
ah, nog een fervente nietstemmert.

Ik ben er dan ook voor dat we gewoon voor een verkiezing de verhouding stemmen/zetel uitrekenen en dan voor alle nietuitgebrachte lege stoelen in de 2e kamer zetten. Goedkoop en helder

TheCFO | 10-07-07 | 10:05

Turk

Bobberedosio | 10-07-07 | 10:05

@Niet voor Jan 10-07-07 @ 09:55

Zou je willen ! Als het aan mij lag, kreeg NL per direct een beperkte militaire dictatuur a la Kolonelsregime. Moet nog even kijken of er voor Klootoog ook nog een plekje is, zou jammer zijn om hem erbuiten te laten.

/*maakt notitie over Niet voor Jan en verdachtmakingen wegens linksigheid om in ieder geval een beginpunt te hebben met een serie executies van staatswege */

NLCircle | 10-07-07 | 10:04

Wishbone 10-07-07 @ 10:01

ik ken de wet op dat punt niet meteen, maar ik ben blij dat ook vermeede illegalen hier een rechtszaak aan mogten spannen. Wel vreemd dat een gemeente op zo'n manier landelijk beleid kan corrumperen, zonder daar d ejuiaste bevoegdheden voor te hebben..

Maaier | 10-07-07 | 10:04

waar blijft het stukje over albers op GS??Word es wakker!

overVecht | 10-07-07 | 10:04

@mezelf
doe es wat beter letten op je grammaticale zwakbegaafdheid

overVecht | 10-07-07 | 10:03

Het is allemaal nogal makkelijk om te zeggen. Het is geen moment opname want iedereen heeft ruim de tijd om zich te verdiepen in de achtergronden van een partij en hoe zij op bepaalde zaken zullen en/of kunnen reageren. Altijd is er een kans dat ze daarvan enigszins afwijken, maar dat is compromissen sluiten, wat dan weer democratie is. Ik geloof eerlijk gezegd dat het gros van de kamer het beste voor heeft met Nederland. iedereen met een eigen visie maar je kunt niet zeggen dat er niet naar elkaar geluisterd wordt. Het enige minpunt is, is dat het uiteindelijk 3 partijen zijn die de knopen doorhakken en/of met besluiten komt waar niet iedereen het mee eens hoeft te zijn. Maarja, die zijn ook democratisch gevormd.
.
goedverdoemme ik geloof zowat dat ik een punt heb, kmoet alleen zelf nog geloven wat ik geschreven is.

overVecht | 10-07-07 | 10:02

kwarko01 10-07-07 @ 09:59

Dat ís nu toch zo? Dus je raaskalt.

superjan 10-07-07 @ 09:59

Lees je ook wat er gezegd wordt of begin je meteen te schelden als je een paar triggerwoorden ziet staan (Albayrak, pardon)?

Maaier | 10-07-07 | 10:02

King of controversy 10-07-07 @ 10:01

Ga even naar het toilet en spoel je mond door in de pot.

kwarko01 | 10-07-07 | 10:02

Aan wie heb jij je stem gegeven, fuckje? Ik hoor hem namelijk niet meer.
Als mensen nou eens massaal niet zouden stemmen als ze geen geschikte kandidaat kunnen kiezen, in plaats van het dodelijke ' dan maar' of, erger nog, de strategische stem, dan komen we misschien weer in de buurt van functionerende dictatuur van de meerderheid en de middelmaat.

CoJoNes | 10-07-07 | 10:01

Ongehoorzame burgermeesters moeten ontslagen worden. Zijn altijd die Partijvan de Allochtonen burgermeesters. Vervolgens maken ze nog akkoordjes ook onder tafel. En wie betaalt?

Oerhollander | 10-07-07 | 10:01

Maaier 10-07-07 @ 09:57
Het is ook de bedoeling dat als je ze vind dat je uit mag zetten. Ook zou het prettig zijn als de politie afktief op zoek mag gaan naar illegalen.......... Hier in ASD is bijvoorbeeld afgesproken dat de politie niet actief op zoek mag naar illegalen en als ze gearresteerd worden dan krijgen ze de kans om een rechtszaak te beginnen tegen de staat.............. Dat is de zieke staat van het land op het moment........
.
Er moeten dus niet alleen maatregelen genomen worden tegen de illegalen maar ook tegen de gemeentes die dit zieke systeem mogelijk maken......

Wishbone | 10-07-07 | 10:01

"Maar weet jij een beter alternatief?"
SPOED @ joris
Verwijder alsjeblieft met grote spoed de post van Sikkeneur 09:57 voordat CoJoNes hem leest een een complete boom op gaat zetten over democratie enzo.

King of controversy | 10-07-07 | 10:01

Natuurlijk mogen ze blijven het zijn tenslotte toekomstige PvdA stemmers,de Partij van de allochtonen moet het hebben van de allochtonen en al het linkse tuig natuurlijk.

krijgdepleuris | 10-07-07 | 10:00

26000>31000>56000 Waar stopt het? Of stopt het gewoon niet? Ik denk dat er medio 2012 nog wel eens een tribunaal kan komen waar al die farizeers die tegen alles in, de poort naar Nederland blijven openzetten voor bedriegers misdadigers, ongeletterde boeren en randdebielen zich nog wel eens voor de rechter zullen moeten verantwoorden.
Zo krijgen de echte vluchtelingen geen kans. Zo krijgt Nederland niet de mogelijkheid te wennen aan de schok van de gigantische instroom van de afgelopen jaren.

Wat een zachte heelmeesters, wat een stinkende wonden.

superjan | 10-07-07 | 09:59

Heeee, had albayrak laatst ook al niet zo'n triviale beslissing gemaakt ? Wie linkt even ?

autochtoontje | 10-07-07 | 09:59

Sikkeneur 10-07-07 @ 09:57

beste Sikkeneur, ik heb daar wel een mening over, maar de uitwerking is een probleem. Gewoon elke partij procentueel in de tweede slaapkamer laten komen. Probleem is echter de restzetels en het eventueel onbestuurbare. Maar dit idee heeft wel mijn voorkeur. Hie denk jij daarover?

kwarko01 | 10-07-07 | 09:59

fuckje 10-07-07 @ 09:04

Zuht, nee, als he afgelopen jaar er nog een verkiezing voor de Tk is geweest,, kun je niet opeens roepen - omdat jij dat vind - dat "de meerderheid van NL"wél zod denkt. Maken veel mensen die fout. Jouw mening (of die van een meerderheid op GS ís niet de meneing van een 'zwijgend emerderheid'. Misschien ook wel, maar dan had die zwijgende meerdrheid maar ergens anders op moeten stemmen.

Inhoudelijk: volgens mij heeft Albayrak, tegen haar zin (gedwongen door de gemeenten) toegestaan dat niet meeen de marechausse op mensen wordt afgestuurd als ze illegaal blijken te zijn, maar de gemeenten een kans geeft met die lui te praten, zodat ze misschien vertrekken. ALleen maar dreigen met uitzetten beteent dat ze ergens bijkans onvindbaar naartoe verdwijnen (binnen NL) en dan weer overlast veroorzaken dáár.

Maaier | 10-07-07 | 09:57

kwarko01 10-07-07 @ 09:51
Je hebt idd een punt dat partijen onderling een meerderheid bij coalitie bekonkelen en daarmee allerlei compromissen moeten sluiten.
Maar weet jij een beter alternatief? Het Amerikaanse systeem of Engelse systeem?

Sikkeneur | 10-07-07 | 09:57

Wishbone 10-07-07 @ 09:55

he, he, een verademing dat er iemand is die begrijpt waar het over gaat.

kwarko01 | 10-07-07 | 09:56

@CoJoNes,
Zo lang ik niet op 1 van de regeringspartijen heb gestemd, heb ik altijd recht van spreken. En trouwens in alle andere situaties ook!!

fuckje | 10-07-07 | 09:56

Alsof ik een website ga lezen (link) met een banner die steeds over de tekst uitvouwt. Flikker op met je reklame troep!!!

Days-Of-Wild | 10-07-07 | 09:56

NLCircle 10-07-07 @ 09:41

"In de oorspronkelijke Griekse versie van democratie werden de beslissingen gemaakt door een bovenlaag van de bevolking en in het contemporaine 0031 zou de PVDA dan volledig weggevaagd worden."

Dit ben ik niet met je eens, te meer daar waar het linkse gedachtegoed in academische kringen welig tiert.

Een mooi voorbeeld is het cultuurrelativisme, naar mijn notie een volslagen belachelijk idee. Toch wordt het over het algemeen al als vreemd ervaren wanneer iemand durft te stellen dat de ene cultuur beter is dan de andere.

ZwakZinnig | 10-07-07 | 09:56

NLCircle 10-07-07 @ 09:52
Hoor ik daar de roep om het referendum klinken ? Hoe links !

Niet voor Jan | 10-07-07 | 09:55

@CoJoNes 10-07-07 @ 09:51
ja....... khad misschien ook niet blanco moeten stemmen kom ik nu achter..

overVecht | 10-07-07 | 09:55

Sikkeneur 10-07-07 @ 09:43
Er zijn verschillende polls geweest die Fuckje en Kwark01in het gelijk stellen en dat is net zo onbetrouwbaar als te zeggen dat het overgrote deel van de bevolking achter bepaalde keuzes staan omdat ze voor deze regering hebben gekozen. Daarnaast is de verkiezing een moment opname en geeft in zijn geheel niet weer hoe de bevolking een maand later denkt. Mensen maken een keuze en moeten zich vervolgens vier jaar lopen ergeren.......... Omdat je als winnaar bij de verkiezing uit de bus komt betekent niet dat je bij elke beslissing die je maakt het overgrote deel van de bevolking achter je hebt.........

Wishbone | 10-07-07 | 09:55

@Sikkeneur 10-07-07 @ 09:51

Niet te serieus op ingaan. Vooral tussen de regels door blijven lezen en blijven posten. Dit is 'debating' met een knipoog maar leidt soms wel tot inhoudelijk mooie dingen.

NLCircle | 10-07-07 | 09:54

CoJoNes 10-07-07 @ 09:51

Goejesmorgens beste CoJones, heb je al koffie gehad? Ben je al iets wakker? Ik mis namelijk vandaag enige nuance in je typsels. :-)

kwarko01 | 10-07-07 | 09:54

En in een beschaafd land als het onze zeg je ongenode gasten op een nette manier de wacht aan. Niks mis dus met dit akkoord, alleen hadden het er 26.000 meer moeten zijn.

sjaakdeslinksesul | 10-07-07 | 09:54

Het liefst zie ik mevr. A. een standpunt innemen over de Armeense Genocide.
Maar dat is ook maar een mening, waar weer vele tegenover staan.

azijnseiker | 10-07-07 | 09:53

@Sikkeneur en CoJoNes

Wel sterk punt trouwens. We roepen altijd wel dat het merendeel van de bevolking nu X of Y vindt, maar is dat alleen omdat we in onze omgeving wat geluiden opvangen en dat maar meteen generaliseren ? Sikkeneur heeft wel een punt: wat vindt de bevolking op dit moment ?

[en schop die De Hond meteen terug in de hoek waar die uit zou kunnen komen kruipen als deze vraag gesteld wordt. Die man is een verspilling van kostbare energie]

NLCircle | 10-07-07 | 09:52

krijgen ze dan eigenlijk meer airmiles?

overVecht | 10-07-07 | 09:52

Bang om de waarheid te vertellen. Wat een stel lamlendigen is het toch ook in Den Haag. Over klimaat gesproken; Zuid Amerika beleeft een van de strengste winters alle tijden en het Zuidpool ijs is met 10% gegroeid. De ijstijd komt eraan!

Heikneutertje | 10-07-07 | 09:52

Uiteindelijk moet iedereen die gestemd heeft voor de tweede kamer nu gewoon z'n mond houden. Jelui hebt je stem gegeven aan een vertegenwoordiger en daarmee julliezelf monddood gemaakt. Het is vreselijk jammer, maar de realiteit.

CoJoNes | 10-07-07 | 09:51

CoJoNes 10-07-07 @ 09:48
Ik begin het te leren Cojones hoe hier gedebatteerd wordt. ;-)

Sikkeneur | 10-07-07 | 09:51

Sikkeneur 10-07-07 @ 09:43

En daar lig jij nu net de vinger op de zere plek. Parlementaire democratie is een wassen neus. Het gaat helemaal niet om het stemgedrag of uitkomst van verkiezingen. De partijen bekonkelen onderling wel een meerderheid in de tweede slaapkamer. Is dat Democratie?

kwarko01 | 10-07-07 | 09:51

@Sikkeneur 10-07-07 @ 09:49

Oh, sorry... dan zal ik mijn redenatie meteen aanpassen.... huh ?

NLCircle | 10-07-07 | 09:49

volgens mij zou het ook veel handiger zijn als gemeenten veel belangrijker werden in het immigratiedebat, daar alle oplossingen die 070 kiest toch daar op straat 'uitgevoerd' dienen te worden

TheCFO | 10-07-07 | 09:49

NLCircle 10-07-07 @ 09:46
Vanuit die redenatie klopt Fuckjes stelling dan helemaal niet.

Sikkeneur | 10-07-07 | 09:49

@Sikkeneur
Grappig, dat juist jij vraagt om iets te staven.

CoJoNes | 10-07-07 | 09:48

@Sikkeneur 10-07-07 @ 09:14

We WORDEN daadwerkelijk door gevoelens geregeerd. Je denkt toch zeker niet dat al die stemmers een weloverwogen, gebalanceerde en doordachte keuze hebben gemaakt, hoop ik. We stemmen met z'n allen op Geert, Jan, Wouter, (niet op JP) en hoe die opvreters ook mogen heten. Daar zit weinig strategie en behoorlijk wat gevoel achter.

NLCircle | 10-07-07 | 09:46

@.. zapper 10-07-07 @ 09:40

En daar wil ik je dan graag weer gelijk in geven. Zolang ik die kwarkpunt van een Tineke de Nooy nog steeds in haar domheid de Biostabil zie aanprijzen, new age nog steeds in opmars is en de Jomanda's en alterneuten als paddestoelen de grond uit zie vliegen, weet ik het zeker: de mens wil gewoon belazerd worden, tegen de klippen op!

NLCircle | 10-07-07 | 09:44

kwarko01 10-07-07 @ 09:23
Ik zie dat eenrichtingsdenken eerder bij jou en Fuckje.
De PVV en VVD hebben samen 20,6% van de stemmen binnengehaald en maakt 1/5 deel uit van de 2e Kamer. Dat is zeker een behoorlijk aantal te noemen, maar verre van een meerderheid. Fuckje vertaald die 20,6% echter naar gevoelens bij een meerderheid van de bevolking. Haar gevoelens, ja, maar niet de gevoelens onder een meerderheid van de bevolking, anders graag staven.

Sikkeneur | 10-07-07 | 09:43

Ben eigenlijk wel benieuwd hoe dit leeft bij het CDA. Hiervoor gaven ze volledige steun aan het beleid van Verdonk en nu moeten ze met Albayrak een totaal andere richting op. Kan me toch niet voorstellen dat het CDA zo blij is met de immigratiekoers die nu gevaren wordt..

Aussie | 10-07-07 | 09:43

@.. zapper

Technisch gesproken heb je gelijk en is het de schuld van de democratie dat we in deze situatie beland zijn. Helaas geldt voor 'democratie' in Nederland dat iedereen boven de 18 en met het NL staatsburgerschap mag stemmen en daar gaan we de fout in. In de oorspronkelijke Griekse versie van democratie werden de beslissingen gemaakt door een bovenlaag van de bevolking en in het contemporaine 0031 zou de PVDA dan volledig weggevaagd worden.

Anyway, het is wat kort door de bocht om te zeggen dat 'het volk' heeft gekozen. Het gaat hier namelijk alleen om dat deel van het volk dat is komen stemmen. De samenstelling van de Kamer is gebaseerd op de uitslag van de verkiezingen, terwijl Kwark01 lijkt te refereren aan de gevoelens onder 'het totaal'. Beiden kunnen dus gelijk hebben, hoewel ik me kan voorstellen dat een groot deel van de kiezers die toen links of PVDA hebben gestemd er nu toch ook aardig de balen van beginnen te krijgen.

Lutsers.

NLCircle | 10-07-07 | 09:41

@kwarko01 je laat duidelijk zien dat je bent wat je zegt ja, lolbroek.
@Behandelul, ik sta er iedere verkiezingen weer van te kijken dat het CDA en de PvdA uberhaupt nog zetels weten te krijgen nadat ze de Nederlandse bevolking al duizenden keren hebben opgelicht, belazerd en besodemieterd. En toch blijft een meerderheid keer op keer stemmen op die gasten. De enige conclusie die ik kan trekken is dat de meerderheid zich graag laat besodemieteren.

..zapper | 10-07-07 | 09:40

En ze dacht het nog wel stiekum even achter ieders rug te doen!!!!!
Echt weer een PVDA-AKTIE !

De Beste | 10-07-07 | 09:39

Dat krijg je ervan als een allochtoon mag gaan regelen wie er allemaal ons landje binnen mogen komen. Maar goed, hier heeft het volk uiteindelijk zelf voor gekozen.. Wachten maar op de volgende verkiezingen.

Aussie | 10-07-07 | 09:38

Pas als je denkt, we kunnen als belastingbetaler niet meer schandaliger genaaid worden, dan gaat mevrouwtje Albayrak-dubbel-Turk even op eigen houtje wat` miljarden erdoor heenjagen in een vakantietje
Alle liegende criminelen die al jaren fraude plegen en van onze verzorgingsstaat een vorstelijk leven leven, nog meer in de watten leggen en hun criminele akties gewoon ontzien en zelfs rijkelijk belonen.

Wat een grof schandaal dit!

De Beste | 10-07-07 | 09:38

Ze kunnen in 070 nooit zeggen dat we ze niet gewaarschuwd hebben voor Albayrak. Stelletje incompetente nonvaleurs.

CoJoNes | 10-07-07 | 09:38

ik denk dat ik niet eens terug wil naar nederland over een week of wat ...

Jezus wat een geklooi

adhdxl | 10-07-07 | 09:34

@.. zapper 10-07-07 @ 09:13

Ik neem aan dat de 1 zetel meer de verkiezingsmeerderheid geeft? Ik denk en durf te beweren dat al die gekke plannen de overheid inmiddels zijn krediet al wel verspeelt heeft.....

Liegen wordt beloond, dat zie je zelfs bij illegalen... Doe maar spoeddebat....

Behangdelul | 10-07-07 | 09:34

Heel goed.
Straks laten we iedereen toe.
En wat is er gebeurt met de bureaucratie?
Deze illegalen hebben vast en zeker een formuliertje niet ingevuld.
Gewoon het zelfde behandelen als bij een bouwvergunning.
Moet je eens kijken hoeveel er nog over zijn over 5 maanden.
Heel goed PVV/VVD!

Weeraanmelden | 10-07-07 | 09:31

Uit een toelichting die staatssecretaris Albayrak en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) gisteren gaven na afloop van hun overleg, bleek dat uitgeprocedeerde asielzoekers die zich melden voor de pardonregeling, maar worden afgewezen, ervan moeten worden overtuigd dat het beter is als zij meewerken aan hun vertrek.

Zie het overtiuigende gesprek al voor me:

Hallo, hier Job Cohe. Wil u terug naar de apenrots waar u net vandaan bent komen drijven in een autoband of kiest u toch voor een verblijf in onze welvaarstaat. Ik kan u in het laatste geval een zetel in de stadsdeelraad van de PvdA aanbieden.

LvD | 10-07-07 | 09:27

Dubbele agenda, dubbele nationaliteit, juf Albayrak rules...

ganglionzero | 10-07-07 | 09:27

Uiteindelijk toch een Veldmaarschalk Pardon geworden dus.

el mero mero | 10-07-07 | 09:26

.. zapper 10-07-07 @ 09:18

Ik zei toch: 'eenrichtingsdenkert'. Dan heeft discussie geen enkele zin. Bye bye!

kwarko01 | 10-07-07 | 09:23

Leuk, een ouderwetse polder oplossing...

da wizard | 10-07-07 | 09:22

A mag van mij meteen uit de regering geflikkerd worden. Dit is een democratie en dit soort heftige beslissingen moeten wel met goedkeuring van de kamer gebeuren. Hoe haalt dat kutwijf dit soort beslissingen in d'r hoofd? Volgens mij heeft ze gewoon een verborgen agenda.

Captain Diehard | 10-07-07 | 09:19

-weggejorist-

Meurtz | 10-07-07 | 09:19

@kwarko01 ik denk het niet. Het is voor sommigen kennelijk erg makkelijk om voor 'iedereen' te denken, dat is alles behalve democratisch hoor.

..zapper | 10-07-07 | 09:18

@Sikkeneur,
@... zappert,
Wat @ kwarko01 zegt, en nog meer!

fuckje | 10-07-07 | 09:17

.. zapper 10-07-07 @ 09:13

Maar vertegenwoordigen wel degelijk een behoorlijk deel van de Nederlandse bevolking. Dat is ook democratie. snappezvous, eenrichtingsdenkert?

kwarko01 | 10-07-07 | 09:15

fuckje 10-07-07 @ 09:04
Als dit land geregeerd moet worden bij de gevoelens van de bevolking, vrees ik dat we in no-time bankroet zijn, in oorlog met andere landen en wat voor ellende nog meer. Gelukkig regeren veel politici vanuit de ratio of dat altijd verstandig is, is een ander verhaal.

Sikkeneur | 10-07-07 | 09:14

Albayrak zorgt eigenhandig voor een hoop extra stemmen voor de PvdA

bolkedebeer | 10-07-07 | 09:14

Bah echt zum kotsen dat linkse softe gedoe. Kunnen ze niet gewoon miljoenenboetes geven aan de gemeenten die niet mee willen werken?

musclehedz | 10-07-07 | 09:14

@fuckje ik geloof dat jij het begrip democratie nog niet helemaal begrijpt. De regering die er zit is door het volk gekozen, dus VVD en PVV hebben geen meerderheid in die bevolking, snappezvous?

..zapper | 10-07-07 | 09:13

De gemeenten mogen deze kanslozen managen. Komt er op neer dus dat ze bij het volgende generaal pardon wel in aanmerking komen.

bethundered | 10-07-07 | 09:10

"..... voorkomen dat illegalen in de illegaliteit komen...."

Moet goedverdoeme niet gekker worden!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kwarko01 | 10-07-07 | 09:10

Wiehoe! Met een beetje mazzel zet men Albayrak nu zelf op de lijst. Of tenminste uit haar post.

Mister Crabs | 10-07-07 | 09:06

Dat is dan wel weer jammer, ze had net punten gescoord bij me, fopperts moeten er natuurlijk met een mooie boog uitgetrapt worden uit de richting waar ze vandaan kwamen..

KaiserSoza | 10-07-07 | 09:06

Spoeddebat of niet, VVD en PVV hebben helaas ( nog ) geen meerderheid in de Kamer, wel bij de gevoelens van de bevolking, hoezo democratie??

fuckje | 10-07-07 | 09:04

Zie hoe de VVD en de PVV ons weer op kosten jagen met hun vragen. Bah. ;)

..zapper | 10-07-07 | 09:04

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Online Casino