Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Seks en geweld in Pamplona

bouncing of the bumsVerreweg het leukste festival van Spanje. San Fermin in Pamplona. Allemaal stiertjes die even door de straten mogen rennen om laatadolescente Britten, Duitsers en Amerikanen te vertrappelen. Schijnt iets wat je als man meegemaakt moet hebben. En we kunnen het iedereen aanraden. Participeren in de plaatselijke cultuur is nou eenmaal een teken van respect voor de bevolking van een land. (Check dan deze beelden gefilmd vanuit runners perspective.) En HIERRR het laatste nieuws over de eerste slachtoffers van 2007. Niet iedereen respecteert die normen en waarden van het Noord-Spaanse land. Met de verschrikkelijk gelikte campagne Running of the Nudes zijn de terroristen van PETA ook van de partij. Hippiemensen uit heel Europa reizen naar Pamplona, trekken hun kleren uit, zetten hoorns op en doen stom en ludiek. Daar zitten heel veel lelijke Scandinavische gays en harige Duitse oma's tussen, en daarom schuift PETA allemaal jong fris spul naar voren. Sex sells, ook op links. Voor de media-consument een WinWin-situatie! Naaqte vrouwen en dieren die domme mensen pownen. Blijven we zitten met de vraag. Waarom zien we PETA nooit naaqt protesteren tijdens Offerfeesten...

Reaguursels

Inloggen

Altijd lachen als er weer een paar van die "adrenalinejunkies" worden doodgetrapt. Ik gun het ze vanuit de grond van mijn hart. MOEHAHAHAHA!!

Ferdie | 08-07-07 | 14:32

omg what the fuck is the fuss about.. het gebeurt ook in de plaatselijke slachterij hoor.. hoe denk jij dan dat je aan je vlees komt.. denk je die beesten worden eerst ge aaid gevoed en krijgen s'avonds een slaapliedje ofzo? alleen omdat dit onder 'cultuur' valt en de hele wereld ervan mag meegenieten word er zo'n drama van gemaakt..

Behnaz | 08-07-07 | 11:13

TIP Ga niet naar pamplona met al die dronken mongolen maar naar de omliggende stadjes. Heb een waanzinnige stierenren gezien in Tafalla, half uurtje rijden (vanuit pamplona) 100% spaans en geen bezopen angelsaksen.
En dan rij je gelijk terug en sta je om 10.30 uur uiteraard weer in pamplona, te hijsen alsof er geen morgen is. Die Spanjolen hebben het veel beter begrepen dan wij, die de 80jarige oorlog misschien beter hadden kunnen verliezen, wat ons fiere leger alle oorlogen erna deed.

driest vannacht | 08-07-07 | 00:26

beter als er ook veel vrouwelijk schoon is, ga er namelijk komend weekend een biertje doen met een kameraad. het rennen laat ik echter wel aan de spanjoolen over....

cebass | 07-07-07 | 23:27

@ Cor123 en @Kyokushinkai

Shake hands. Bedankt voor jullie steunbetuiging ! Ik denk dat wij aardig op dezelfde golflengte zitten.

@ hemaworstje
Wilders bepleit het opnemen van de rechten van het dier in de Grondwet. Mijn opvattingen inzake dierenwelzijn zijn dus echt niet onverenigbaar met de
ideeen van de PVV.

@ fzwart om 19:37 u.

Je hebt het over tofuvreters die anderen het vegetarisme door de strot willen duwen. Over opdringerigheid gesproken: ken je al die irritante reclames en radiospotjes van de vlees-industrie ("KIP, HET MEEST VEELZIJDIGE STUKJE VLEES, KIP ... etc.). waarom willen ze mij als vegetarier toch telkens weer tot vleesconsumptie aanzetten, die opdringerige vleespromoters ???
Als je mijn comment goed had gelezen, had je gezien dat ik niemand veroordeel die vlees eet, maar ik wel de bio-industrie als immoreel veehouderijsysteem (martelfabrieken is een beter woord) afkeur. Mensen die scharrelvlees kopen heb ik geen moeite mee. Het is niet aan mij om te oordelen of iemand wel of geen vlees mag eten.
Je opmerking dat men onder de wilde stammen in Afrika weing vegetariers aan zal treffen is gewoon een zwaktebod om vegetarisme als een uitwas van het westerse leven (zoals jij het stelt) af te doen. Die wilde stammen zullen een kip of varken echt niet maanden lang in een krap kooitje opsluiten en volspuiten met groeihormonen alvorens het dier te slachten. Je vergelijking gaat volledig mank. Overigens denk ik ook niet dat er onder die wilde stammen in Afrika veel reaguurders te vinden zijn die comments op Geenstijl plaatsen. Ook echt zo'n uitwas van de decadente, westerse mensch ...

Paard van Troje | 07-07-07 | 21:51

zal best cor , obewoond eiland jij 2 weken = dood, ik op een eiland ik leef nog. , hoezo , natuur?
vlees vis melk eieren leer etc etc.

vegetariër zijn is acceptatie dat je een stadmens bent,
Homus urbanus Dodo.

Een erg zwakke variant van de normale gezonde hollandse boerin.

hemaworstje | 07-07-07 | 21:03

@fzwart
Kennelijk ben jij nog niet ontwikkeld als je dat niet begrijpt, gelet op je brakke voorbeelden.

cor123 | 07-07-07 | 19:40

Waarom willen die tofuvreters toch steeds hun rotzooi aan de vleeseters opdringen? De mens eet al tienduizenden jaren vlees, heeft er al die tijd voor gejaagd met soms, op zijn zachtst gezegt, nogal pijnlijke middelen.
Pas de laatste 100 jaar ofzo hebben we van die inteelttypes die opeens vinden dat het allemaal zielig is. Dat is puur een uitwas van het makkelijke leven dat we nu hebben. Onder de wilde stammen in Afrika, Zuid Amerika of waar dan ook zal je verdomd weinig vegetariers aantreffen.

fzwart | 07-07-07 | 19:37

-weggejorist-

cor123 | 07-07-07 | 19:29

@Paard van Troje 07-07-07 @ 15:55

_0_ [Shake hands]
Een post uit mijn hart gegrepen !

Ik ben lid van :

Comite Anti Stierenvechten www.stieren.net/
People for ethical treatment animals www.peta.nl
Varkens in nood www.varkensinnood.nl/

... en ik stem PVV (Geertjuhh) !!

Enneh
Het pro of anti dierenwelzijn heeft geen ruk met links of rechts te maken maar met mentaliteit.

Aan die sadistische, gevoelsgebrekkige lutsers hier :P

En de PvD zet zich zeker in tegen het offerfeest, maar geef ze even tijd, blerbekken.

www.partijvoordedieren.nl/content/view...

cor123 | 07-07-07 | 19:24

@Paard vanTroje: Doet me deugd dat er nog mensen zijn die niet als een mak schaap namekkeren wat de schuimbekkende masse hier uitkotst. Hulde!

Kyokushinkai | 07-07-07 | 19:22

Peta heeft gewoon gelijk: dierenmishandelen, ze bang maken en stress laten lijden puur voor vermaak is achterlijk en slaat helemaal nergens op.

Kyokushinkai | 07-07-07 | 19:20

maar je kunt wel stellig uiten dat een vegetariër niet de meest correcte politieke visies heeft . links óf rechts. Wilders moahahaaaa.

de islam is waarschijnlijk in jouw ogen een soepkip en God een EKO tofuburger.

Er is geen alternatief voor Biefstuk.

hemaworstje | 07-07-07 | 16:57

Verdomd der zit ook nog een vrouwtje voor .. whatever tussen, getint en kijk die turn-offs dan...

Sundal Roy, 20
Hometown: Rawalpindi, Pakistan
Favourite Colours: Yellow, green and dark red
Hobbies: Designing cool clothes, shopping in charity shops, listening to music and dancing
Turn-Ons: People who look after themselves by eating well and being active, people being true to themselves and expressing their individuality

!!
Turn-Offs: Apathy, cruelty to animals, children, fellow human beings and our planet
!!

Favourite Vegan Foods: Sweet and sour stir-fry with carrots, peppers, mushrooms, broccoli, tofu chunks, sunflower seeds, raisins and pineapple over noodles
Reason for Participating: “Because the abolition of bullfighting is a really good cause to fight/party for. By providing an alternative, not only are we more likely to abolish bullfighting itself, we are also drawing people’s attention to what a cruel practice it is. On top of that, we are also demonstrating to those ‘fence-sitters’ that we are putting ourselves out there for something we believe in, and it is making some difference, and that they can do the same. And have a lot of fun doing it too!”
Preparation: “First, I’ll get up to speed on all the campaign information so I can educate locals and tourists about the cruelty of bullfighting, then I’ll try to learn some Spanish, pack lots of sunscreen and shave!”

Neuqen?
Dat niet vlees eten kon wel eens een probleempje opleveren dat wel weer dan.

..Whatever | 07-07-07 | 16:18

Raak gezegd Paard van Troje! Het stomme gelul op deze sites over links en vega's getuigt niet van al te veel inzicht in datgene wat de mens beweegt.

hoogh | 07-07-07 | 16:01

Het San Fermin 'festival' is pure barbarij.
Stelt u zich eens op de hoogte van alle feiten op de site www.stieren.net (site van het Comite Anti-Stierenvechten). Het martelen en doden van stieren als volksvermaak (of nog erger: onder de noemer 'cultuur') is op geen enkele wijze te rechtvaardigen. In Afghanistan was het enkele jaren geleden ook nog een cultureel/ religieus gebruik om 'overspelige' vrouwen te stenigen. Toch werpt geen enkele serieuze GS reaguurder zich op om dit soort uitingen te respecteren als eeuwenoud Afghaans cultuurgoed, terwijl sommigen de wreedheden van het San Fermin feest wel als een te koesteren traditie beschouwen.

Ik ben zelf zo'n vier jaar geleeden vegetarier geworden en heb nooit meer de behoefte gehad om toch weer eens een 'lekker kippetje' of steak in de pan te gooien. Er zijn genoeg alternatieven en dat zijn echt niet allemaal smakeloze soja producten zoals vaak beweerd wordt. Je kunt als vegetarier ook gewoon zuivelproducten, eieren of honing blijven eten; het EKO-keurmerk (o.m. verkrijgbaar bij AH) staat garant voor hoge dierenwelzijnsnormen. Ik veroordeel mensen niet die wel vlees willen eten, enkel de industriele manier waarop dit tot stand komt stuit mij tegen de borst. Een dier moet zijn natuurlijke gedrag kunnen vertonen. Dat zou de maatstaf moeten zijn. In de bio-industrie is dat bijv. voor een leghen uiteraard niet mogelijk in een kooi ter grootte van een A-4tje. Een groot deel van de dieren (de zgn. 'uitval') bezwijkt al voortijdig aan kreupelheid door extreem overgewicht als gevolg van de onnatuurlijke groei van de organen (vleeskuikens moeten binnen 6 weken tot een soepkip zijn uitgegroeid). Om over andere excessen zoals de veetransporten door heel Europa nog maar te zwijgen. Kijk eens op de site www.wakkerdier.nl onder het kopje 'bio-industrie' of op de site www.KFCCruelty.co.uk. Een sterke maag is vereist.

Het valt mij op dat vele reaguurders het hier hebben over links, PETA krakerstuig. Vegetarisme hoeft helemaal niet per definitie samen te gaan met anarchisme of een uiterst linkse politieke voorkeur. Ik ben zelf een Wilders-aanhanger en onderschrijf met name zijn ideeen over een volledige immigratiestop en bevorderen van remigratie van niet-westerse allochtonen voor de volle 100%. Ik beschouw de islam als een bedreigende politieke ideologie (onder het mom van religie) die zo spoedig mogelijk uit de Nederlandse samenleving verwijderd dient te worden. Niet iedere vegetarier kan dus zomaar als een Groen-Slinks of PvdA adept worden weggezet ! Ik zou het landverraderlijke beleid van deze dhimmie-partijen niet op mijn geweten willen hebben !

Paard van Troje | 07-07-07 | 15:55

@Kloothommel
Jammer dat jij niet door zo'n stiertje gegrepen werd. Durfde er zeker niet heen te gaan, he. Wat voegt dit toe aan "die Verelendung der Welt"? Alleen het besef dat mensen krankzinnige sadisten zijn.

hoogh | 07-07-07 | 15:51

Kloothommel 07-07-07 @ 12:53
Voortdurend gaten prikken in een dier tot het zo moe is dat de kop zakt en je er een zwaard in kan porren is een trieste bezigheid voor een stel sadisten. Ik heb er geen probleem mee dat mensen zich willen meten met stieren (zoals in Zuid Frankrijk = zonder bloed) of andere dieren. Ze doen maar. En ik heb er ook geen probleem mee eigenhandig dieren doden als dat nodig is, maar dit soort martelen is barbaars.

middleoftheroad | 07-07-07 | 15:34

@ Delphine: sorry dat ik je gekwetst heb, ik was net wakker

Drinkie | 07-07-07 | 14:32

Toch is dopjes in de oren een middel dat heel veel gebruikt wordt, ook in het hoekje van milieudefensie-menschen.
Zo wordt erg veel ach en wee geroepen over de multikul, wat deze mensen daarom weer niet kunnen horen.
Zullen wij eens kijken welke tsunami het gaat winnen in ons vlakke poldertje? Ik woon boven en bekijk het met belangstelling.

Jan Passant | 07-07-07 | 14:31

jezus is dat weer de verlichte first post , reet en de rest vd prostis had m ook al
fucking searchmachine optimalisazie meuk.

hemaworstje | 07-07-07 | 14:31

@ Dorothy Parker 07-07-07 @ 14:22 ik weet niet of jij een leven hebt, maar ik heb hele andere zorgen.
Dat de aarde eventueel naar de klote gaat, is mijn minst grote zorg.

LoL @ S?v?ke | 07-07-07 | 14:30

@Jan Passant 07-07-07 @ 14:24

Dopjes in je oren lijken me juist een prima methode om gevaar niet te horen aankomen... ik denk dat het weer van de afgelopen zeg 7 jaar al voldoende niet-pluis gevoel bij elk zinnig mens teweeg heeft gebracht... als jij je doof wil houden is dat best, ik ben blij met MilieuDefensie!

Dorothy Parker | 07-07-07 | 14:27

Dorothy, dopjes in je oren werken prima tegen onheilsprofeten. Dat scheelt ook overbodige zwemlessen voor je meubeltjes.

Jan Passant | 07-07-07 | 14:24

@LoL @ S?v?ke 07-07-07 @ 14:20

welke milieumaffia?? wat heeft die ermee te maken en wil jij dan zo graag straks gaan zwemmen met je huisraad, dus het milieu is belangrijk om voor op te komen... niets maffiosi aan

Dorothy Parker | 07-07-07 | 14:22

Ach, zolang het maar met een lekker krokant korstje uit de magnetron komt, maakt het mij geen ene reet uit of het vlees of vegetarisch is.

mr_666 | 07-07-07 | 14:21

@ Dorothy Parker 07-07-07 @ 14:19 dat moet je tegen de milieumaffia zeggen. Die hoor je nooit over het slachten van beesten onder de moslims.

LoL @ S?v?ke | 07-07-07 | 14:20

Reinste dierenmishandeling dit... hoor je moslimhaterts ook nooit over... behalve als het over het slachten van beesten gaat... dan staan ze direct op hun achterpoten... althans tot ze horen dat joden dat ook doen... dan verdwijnen ze weer stilletjes in hun donkere spelonken...

Dorothy Parker | 07-07-07 | 14:19

@ ing. Bozkov
shit zeg! ontmaskerd door Bozkov.
Er staat tenslotte ook 'ing' voor je naam.

bidlip | 07-07-07 | 14:08

@absolutly f
Softy! Boeren lachen zich helemaal ziek om vegetariers.
Ik kwam ooit als vegetarier (al 8 jaar) op het platteland wonen. Op een boerderie met kippen en geiten. En als vegetarier bedank je voor vlees maar eet je wel boter kaas en eieren. Dus als er een paar haantjes aan moesten werd er gemokt over mijn afwezigheid want het is tenslotte ook gewoon werk. Ergens vond ik dat ze gelijk hadden en inmiddels weet ik dus precies hoe het een en ander in zijn werk gaat. Daarom: als je van beesten houd moet je ze niet houden.

bidlip | 07-07-07 | 14:06

-weggejorist-

de Bruijn | 07-07-07 | 14:04

@bidlip 07-07-07 @ 14:00

Ben je nu tegen huisdieren en het youtube filmpje dan, vieze PETA aanhanger

ing. Bozkov | 07-07-07 | 14:02

En iedereen die jankt over deze soort van stierengevechten is hypocriet, want wij mensen zijn heus niet superieur zoals sommige denken, dat mochten we willen, de mens is gewoon een onderdeel van de natuur!

LoL @ S?v?ke | 07-07-07 | 14:02

-weggejorist-

de Bruijn | 07-07-07 | 14:02

Redneck goes pamplonaaaaaa
.
Yieeeeeeeehaaaaaaaaa.

LoL @ S?v?ke | 07-07-07 | 14:01

@Absolutely Fabulous 07-07-07 @ 13:57

Waarom een dodelijk slachtoffer. Krijgen mensen een hekel aan stieren, word het vechten weer gerechtvaardigd.

ing. Bozkov | 07-07-07 | 14:00

@LoudAndProud
That's just a matter of opinion.
Wist je trouwens dat konijnen tot de meest eenzame huisdieren behoren? Dat komt neer op het jarenlang kwellen van een dier met geen enkel ander doel dan vermaak. Ook dit is niet zonder gevaar want zoals bekend kunnen konijnen fel van zich afbijten.

bidlip | 07-07-07 | 14:00

@bidlip 07-07-07 @ 13:47

Heb er ook wel bewondering voor maar om met je eigen woorden te spreken: Omdat het niet overeenkomt met wat jij denk dat goed is?

Vind ik dat je niet met je eten moet spelen ieder zn mening.

ing. Bozkov | 07-07-07 | 13:58

Wat een heerlijk beschaafd land dat Spanje.
Bidlip, je praat poep, vegetarisme voor stadsmensen? dacht het niet, ik woon op het platte land en eet niks wat een moeder heeft (gehad) En nee, ik ben geen new age aanhanger en woon zeker niet in een luxe woonboerderij.
Begrip en bewondering? Voor een achterlijke Spaanse traditie? Now way, ik hoop dat die stieren toch elk minimaal 1 dodelijk slachtoffer maken.

Absolutely Fabulous | 07-07-07 | 13:57

@bidlip 07-07-07 @ 13:47
Begrip voor de situatie, oké, maar bewondering ,nee, dat lukt me niet.
Ik mag een stadsmens zijn maar ik ben toch van mening dat hoe je het ook draait of keert,het uiteindelijk toch maar op één ding neerkomt:het urenlang kwellen van een dier met geen enkel ander doel dan vermaak.

LoudAndProud | 07-07-07 | 13:57

Bubbah godverdomme, jij was altijd *mijn* grote voorbeeld??

bidlip | 07-07-07 | 13:55

ehhh,...
Dat stierengevecht is juist heel belangrijk,..
onder stierenvechten, ook geen naakte wijvenoptocht!

Alcoholic | 07-07-07 | 13:54

@Bubbah 07-07-07 @ 13:48

Dank u.

Kloothommel | 07-07-07 | 13:53

Kloothommel is mijn grote voorbeeld...

Bubbah | 07-07-07 | 13:48

Kijk, vegetarisme en veganisme dat zijn stadse fratsen. Op het platteland ga je dat niet aantreffen (dat new-age stel in die luxe woonboerderij even daargelaten)
De mens leeft van oorsprong dicht bij de natuur en vandaaruit onstaan culturele happenings als het stierenvechten. De volgevreten stadse mens die denk dat hij iets over de natuur weet heeft geen enkel idee maar ze dicteren wel het beleid.
Ik geef toe dat het feit dat iets een eeuwenoude traditie is geen geldig argument hoeft te zijn. Ik wil er alleen maar mee aangeven dat het verhaal groter is dan dat van de zielige stier en de gemene mens. Zodra je je er in verdiept krijg je begrip en bewondering voor de situatie.

bidlip | 07-07-07 | 13:47

Blijft primitief

De Schaapherder | 07-07-07 | 13:46

Stierenvechten is niet oke, welk argument je ook aandraagt...

Delphine | 07-07-07 | 13:45

Och bidlip, ik keur dat soort uitwaschen vroom af. Maar geld stinkt niet.

Jan Passant | 07-07-07 | 13:43

@bidlip 07-07-07 @ 13:32
Ik ben ook in Sevilla een keer naar de corrida geweest ,omdat ik vond dat ik het tenminste gezien moest hebben voordat ik het mocht veroordelen.
Ik zag weinig heldhaftigs of respektvols.
Tot de dag van vandaag blijft het een van de weerzinwekkendste tafrelen die ik ooit gezien heb.

LoudAndProud | 07-07-07 | 13:43

LOL@Passant
De gouden kooi is eigenlijk een slap aftreksel van the real thing.
Aangezien moraal en ethiek blijven kelderen kun je je bedenken dat er binnen nu en 50 jaar programma's zullen zijn waar 2 mensen elkaar naar het leven zullen staan. Hoeft niet eens onder de licentie van een officiele omroep. Je organiseert het compleet met weddenschappen en vervolgens zet je het zaakje online.

bidlip | 07-07-07 | 13:41

@bidlip 07-07-07 @ 13:33

Ik ook eindelijk eerlijke strijd met witten doeken en zo, toch?

ing. Bozkov | 07-07-07 | 13:40

@Kloothommel 07-07-07 @ 13:37
Zelf een dier vangen, ja dat is dan wel weer een prestatie waar ik me van kan voorstellen dat je er trots op bent.

LoudAndProud | 07-07-07 | 13:40

@bidlip 07-07-07 @ 13:32

Ik weet ook dat zij het doen uit respect voor de dieren, ik heb alleen een andere manier voor ogen, helaas.

ing. Bozkov | 07-07-07 | 13:38

bidlip 07-07-07 @ 13:33
Het is geen vergelijking tussen mensen en dieren, maar tussen "culturen" die ik nastreefde.
Het argument dat stierenvechten geaccepteerd moet worden omdat het "cultuur" is en al eeuwenlang gedaan wordt bestrijd ik, daar ging mijn vergelijking met de oude Romeinen over.Weinig mensen zullen tenslotte anno nu voorstander zijn van gladiatoren gevechten of mensenoffers in een arena.

LoudAndProud | 07-07-07 | 13:38

@LoudAndProud 07-07-07 @ 13:35

Ik heb wel zelf dieren gevangen, gedood en opgegeten, mag ik nu wel trots zijn?

Kloothommel | 07-07-07 | 13:37

Wel kickuh hoor, wil ik ook wel een keer meemaken, alleen neem ik dan wel voor de zekerheid even een priem mee, zodat ik een beest kan lek steken voor als het fout dreigt te gaan. :P

LoL @ S?v?ke | 07-07-07 | 13:37

bidlip 07-07-07 @ 13:33
Ik ga niet kijken, maar wil wel aandelen als dat spektakel de beurs opgaat.

Jan Passant | 07-07-07 | 13:36

@gain_style
Hè, wat jammer nu, geen reactie meer. Moet nu weg , maar 'k krijg graag nog eens van je uitgelegd dat de mens een absolute 'groen-vreter' is.

Murdockyoufool | 07-07-07 | 13:35

@bidlip 07-07-07 @ 13:33

Ik ook, ik vond die romeinen helemaal zo gek nog niet

Kloothommel | 07-07-07 | 13:35

@Bubbah 07-07-07 @ 13:23
Ik vergeet helemaal niks.Jij moet maar zo veel vlees eten als je zelf wil.
Ik verbaas me alleen een beetje om het feit dat je zo trots bent op iets eenvoudigs als het bakken van een stukje vlees, maar er zijn vreemdere dingen op de wereld.

LoudAndProud | 07-07-07 | 13:35

@LoudAndProud
Weer die manke vergelijking tussen mensen en dieren.
Daarbij als ze vandaag de dag weer gristenen en moslims en andere religieuzen voor de leeuwen werpen ga ik zeker kijken.

bidlip | 07-07-07 | 13:33

@ing. Bozkov
De strijd is in de eerste instantie al ongelijk. Heb je die stier gezien? Daar ben je als mens zonder enig wapen niet tegen opgewassen. In sommige gevallen (zie je ook even op de video) wordt het leven van de stier gespaard vanwege zijn noeste strijd. Het publiek wappert dan met witte zakdoeken als bede om gratie. Ik zag stierengevechten voor eerst 20 jaar geleden vanuit ons appartement. De strijd was nog niet begonnen of al die domme toeristen (die het biovlees in de super laten staan en voor de kiloknallers gaan) begonnen al met witte lakens te zwaaien.

bidlip | 07-07-07 | 13:32

@Kloothommel 07-07-07 @ 13:26

Slachten moet en als mensen daar nog plezier in hebben laat ze, maar je moet het niet overdrijven. Net zo als dat ik er lekker over blijf zeuren, laat mij.

ing. Bozkov | 07-07-07 | 13:29

@bidlip 07-07-07 @ 13:15
En zo zullen er onder de oude Romeinen vast een hoop mensen hebben rondgelopen die het werpen van christenen voor de leeuwen als een kunst zagen met respekt voor de christenen en de leeuwen.
Toch zullen weinigen dat nu anders zien dan als barbaars.
In Spanje gaan trouwens ook steeds meer stemmen op om het stierenvechten te verbieden.

LoudAndProud | 07-07-07 | 13:29

@ing. Bozkov 07-07-07 @ 13:19

Nou wat zeur je dan en laat ons lekker met ons eten spelen.

Kloothommel | 07-07-07 | 13:26

@bidlip 07-07-07 @ 13:22

Klopt, maar laat ze hem ook eerst met een mes in zn rug steken. Paar moie bonte speren erbij kijken hoe snel hij dan nog is.

ing. Bozkov | 07-07-07 | 13:24

LoudAndProud 07-07-07 @ 13:20
Echt? Nare lui. Ja, dan moeten wij deze rare bezigheid maar beperken tot alleen Pamplona. Gewoon streng verbieden in de Dorpsstraat, Ons Dorp.

Jan Passant | 07-07-07 | 13:24

@LoudAndProud 07-07-07 @ 13:18
Je vergeet dat ik hypocriet ben en niet het lef heb om zelf een zielig hulpeloos dier(tje) om te leggen zodat ik een schijfje vlees op een broodje kan gooien. Vegetariers hebben er inderdaad geen weerwoord op omdat niemand trots is op het eten van beschimmelde soja melk als volwaardige maaltijd.

In ieder geval is mn moeder trots op me...

Bubbah | 07-07-07 | 13:23

@Jan Passant 07-07-07 @ 13:11
Dat gaan zitten en boe roepen gaat wat moeilijk, daar zorgen de aandrijvers met hun stroomstokken wel voor aan het begin van de stierenrennen op San Fermin.

LoudAndProud | 07-07-07 | 13:20

@Kloothommel 07-07-07 @ 13:12

Iemand met het IQ van een kat ja dan mag dat, jij wel. Als een pedo met een IQ van 70 met 20 jaar wegkomt, mag jij met je eten spelen.

ing. Bozkov | 07-07-07 | 13:19

@Bubbah 07-07-07 @ 13:09

Inderdaad bewonderenswaardig dat je in staat ben om zelf naar de slager te lopen om een stuje vlees te kopen ,en het dan ook nog kunt bereiden en opeten, ik kan me goed voorstellen dat je op zo'n bijzondere prestatie trots bent.
En wat je rebese statement betreft: knappe vegetarier die daar nog een weerwoord op heeft, chapeau!

LoudAndProud | 07-07-07 | 13:18

@bidlip 07-07-07 @ 13:00

Zit nu op 10min, nog steeds leuk filmpje (N.B. ben niet van of voor PETA). Kom er nu achter dat ik spelen moert specificeren: Houden van honden, katten als huisdier is ok, koeien varkens voor vlees ok, dieren voor dier proeven (medisch) ok. Maar Ze eerst half dood steken en ze daarna nog een half uur showen en laten zien dat je sneller bent (stieren vechten) is zielig.

ing. Bozkov | 07-07-07 | 13:15

@ing.Bozkov
Als ik die footage van het festival zo bekijk is er eerder sprake dat het eten met de deelnemers speelt en dat zou onze dierenrechtenvrienden toch deugd moeten doen. En ook stieren spiesen zo nu en dan een Matador. Stierengevechten is een kunst met respect voor de stier en matadors zijn in Spanje en spaanstalige landen ware helden. En terecht, ga er maar staan in je nette pakje met alleen maar een rooie doek.

bidlip | 07-07-07 | 13:15

@ing. Bozkov 07-07-07 @ 13:08

Hoezo mag je niet met je eten spelen, zelfs dat gedrag komt in de natuur bij meerdere diersoorten voor hoor.

Ook het fabeltje dat roofdieren alleen doden om te eten moet nu maar eens uit de wereld, gooi maar eens een fret in een kippenren, hij zal alle kippen doden hoor.

Katten spelen ook vaak met hun prooi en zo zijn er nog wel meer voorbeelden hoor.

Kloothommel | 07-07-07 | 13:12

Als stieren het niet leuk vinden om te vechten en door straten te hollen, dan moesten die sufferds daar dan maar eensch mee ophouden.
Ga toch zitten, roep boe en laat die peta-mokkels maar draven.

Jan Passant | 07-07-07 | 13:11

@LoudAndProud 07-07-07 @ 13:00
Ik ga dan ook niet in discussie/confrontatie met vegetariers en/of dierenrechtenactivisten (in ieder geval niet over dierenrechten). Maar je hebt voor de volle 100% gelijk mijn beste LoudAndProud, het was even een rebels schopje onder de gordel om te laten zien dat ik een trotse vleeseter ben. En nu?

Bubbah | 07-07-07 | 13:09

@bidlip 07-07-07 @ 13:00

Filmpje bijna +/-5 min gekeken en kijk nog steeds. Helemaal mee eens tot nu toe.

IK eet graag vlees en dat moet ook worden geslacht, daar ben ik her mee eens. Maar je moet niet met je eten spelen pesten.

ing. Bozkov | 07-07-07 | 13:08

LOL@LoudAndProud

bidlip | 07-07-07 | 13:04

@bidlip 07-07-07 @ 13:00
En ik wed met jou dat door voortgezette acties van deze "zwakken" binnen tien jaar San Fermin en het stierenvechten tot het verleden behoort.

LoudAndProud | 07-07-07 | 13:02

Vermaak om dieren die pijn lijden is barbaars en achterlijk. Helaas lopen er veel van dat soort lieden op den aardkloot rond.

Lekker Belangrijk© | 07-07-07 | 13:01

En gain_style zoekt nu koortsachtig naar tegenbewijs. Het zweet parelt op zijn/haar voorhoofd....

Murdockyoufool | 07-07-07 | 13:00

@Bubbah 07-07-07 @ 12:52
Omdat jij ,en vele reaguurders met jou, de neiging hebben om bij confrontatie met vegetariers of dierenrechten activisten extra hard te roepen hoeveel vlees ze net hebben gegeten of hoeveel vlees ze zometeen gaan eten, als een soort ultieme rebelse daad.

LoudAndProud | 07-07-07 | 13:00

@LoudAndProud
Protest behoort tot het voorrecht van de zwakken
@ing. Bozkov
Waarom is het ziek? Omdat het niet overeenkomt met wat jij denk dat goed is?
En je heksenverbranding vergelijking is ronduit belachelijk zie ook:
www.youtube.com/watch?v=l9ijLulwUTY

bidlip | 07-07-07 | 13:00

Mekkermekker stierestein.

holtor | 07-07-07 | 12:59

Breudeleu koetenaar vledderepetsj!

holtor | 07-07-07 | 12:57

@bidlip 07-07-07 @ 12:48

Slachten en eten is inderdaad ok, maar spelen met je eten en het cultuur noemen dat is ziek. Het verbranden van heksen en slaven handel hoorde bij de Nederlandse cultuur, doen we ook in principe niet meer.

ing. Bozkov | 07-07-07 | 12:56

@bidlip 07-07-07 @ 12:51
Of gewoon blijven protesteren tegen "cultuur" als San Fermin en de stierenvechten, en actiegroepen van PETA steunen.

LoudAndProud | 07-07-07 | 12:56

@middleoftheroad 07-07-07 @ 12:50

Stierenvechten barbaars?

En wat is nu precies het probleem?

Kloothommel | 07-07-07 | 12:53

@gain_style 07-07-07 @ 12:46
Uitgeluld hè...

Murdockyoufool | 07-07-07 | 12:52

@LoudAndProud 07-07-07 @ 12:48
Jeetje... sorry?

Maar hoezo maak ik een grapje?

Bubbah | 07-07-07 | 12:52

@LoudAndProud
In dat geval moet je de volgende keer ergens anders heengaan

bidlip | 07-07-07 | 12:51

Overigens, lekkere wijven, jammer dat ze van die softe PETA zeurders zijn. PETA is betrokken bij veel onsmakelijke acties tegen mensen die het niet met hun eens zijn. ZEKER geen onschuldige lieve dierenvrienden organisatie.
Wel weer eens met het feit dat stierenrennen een debiele bezigheid is en dat stierenvechten echt barbaars is.

middleoftheroad | 07-07-07 | 12:50

@bidlip 07-07-07 @ 12:48
Dat het een eeuwenoud gebruik is maakt het niet minder weerzinwekkend en achterlijk.

LoudAndProud | 07-07-07 | 12:50

@Bubbah 07-07-07 @ 12:40
Dergelijke "mijn bbq staat aan" grappen zijn al tot in den treure gemaakt bij het topic over de tweede kamer barbeque en paar dagen geleden, en ook toen waren ze niet echt grappig.

LoudAndProud | 07-07-07 | 12:48

Als je echt van dieren houd moet je ze niet houden. Heel simpel: Je zet een mannetje en een vrouwtje bij elkaar en dan krijg je jongen etc > dus moet je slachten anders worden het teveel of gaan de mannetjes overrulen (net als bij de mensen zijn die meestal vrij nutteloos) En wat dat stierenvechten betreft: dat is een eeuwenoude cultuur uit een ander land. Dat er huilbalken zijn die dat zielig vinden berust toch echt op verwend overgesocialiseerd geneuzel. Links geneuzel.

bidlip | 07-07-07 | 12:48

@gain_style 07-07-07 @ 12:43
'Een ding staat inmiddels vast. De stelling dat de mens en zijn voorlopers zuivere herbivoren zouden zijn geweest, zoals biologen als John Ray en Carolus Linnaeus nog dachten omdat het menselijk lichaam lijkt op dat van planteneters, is onhoudbaar. Het misverstand kon ontstaan doordat men niet steeds duidelijk een onderscheid heeft gemaakt tussen de simplificaties omwille van de taxonomie der soorten - een classifictie met behulp van ja/nee-vragen (herbivoor/carnivoor) - en het feitelijk veel genuanceerder dieet binnen de geklassificeerde groepen. Een bijkomende complicerende factor is dat er geen eenduidig verband bestaat tussen anatomie en fysiologie van bepaalde lichaamsdelen en organen zoals gebit en darmen en enerzijds, en hun functie anderzijds (Scott 1997).'
www.xs4all.nl/~jeroenvu/gwv/voorouders...

Murdockyoufool | 07-07-07 | 12:47

@Bubbah 07-07-07 @ 12:44

Walibi-steak is ook prima hoor, yammie.

Kloothommel | 07-07-07 | 12:47

@aequelitas
Echt veganisme is niet gezond, al helemaal niet voor kinderen. Er zijn meerdere studies die aangeven dat opname van ijzer en bijv. vitamine B gewoon beter gaat uit vlees. En aan ons maag-darm stelsel kan je ook zijn dat wij gewoon geen echte vegetariers zijn. Zodra je dierlijke producten tot je neemt doe je eigenlijk al mee aan "dierenmishandeling". Alsof legkippen (al dan niet in batterij) en melkkoeien (tegenwoordig heel lang in de stal) zo'n fijn leven hebben. En na hun productieve tijd moet er ook nog wat met ze gebeuren.
Dus niet zo zeuren, vlees eten hoort erbij, maar niet teveel en toch liefst van dieren die zo goed mogelijk behandeld zijn. Daarom eet ik liever een patrijs die ik net uit de lucht geknald heb dan een kippie uit een stal.

middleoftheroad | 07-07-07 | 12:47

@gain-style

op welke school heb jij niet goed je best gedaan dan?? vegetarisch onderwijs zeker....

djiezuskrijst | 07-07-07 | 12:46

Bubbah 07-07-07 @ 12:44
ik zeg ook niet dat we geen vlees mogen eten, ik weerleg alleen ff de verzonnen larie van Murdockyoufool. ik vind vlees ook lekker, maar dat gekloot met die stieren is iets anders.

gain_style | 07-07-07 | 12:46

@Kloothommel:
Panda is op, heb nog wel een walibi-steak voor je.

@gain_style:
De mens is ook niet gemaakt om anale-sex te bedrijven, maar dat doen we ook (uitzonderingen daargelaten)...

Vleesch is wel lekker...

Bubbah | 07-07-07 | 12:44

orlando bloom doet ook undercover mee.. ergens onderaan bij die feauteaus

ik bel zo terug | 07-07-07 | 12:44

wat een bullshit lees ik hier. oorspronkelijk is de mens helemaal geen carnivoor, wij zijn keiharde groen-vreters. de lengte van onze darmen, onze maag, ons speeksel, ons cholesterol-stelsel EN ons gebit is dat van een herbivoor. (dit even voor Murdockyoufool die klinklare poep uitbrabbelt)

gain_style | 07-07-07 | 12:43

@Bubbah 07-07-07 @ 12:40

Flikker er voor mij ook ff een Panda-biefstukje op.

Kloothommel | 07-07-07 | 12:43

San Fermin is ,net als de Corrida, gewoon pure dierenmishandeling, en dat heeft niks met het wel of niet eten van vlees te maken.

LoudAndProud | 07-07-07 | 12:42

Ik ben bijna (BIJNA!!!) geneigd tot het gaan voeren van een inhoudelijke discussie met de PETA'tjes hier. Echter, de barbeque staat aan dus ik gooi er zo even een lekkere hamburger op. Wel met een blaadje sla want ik heb naast een hekel een dieren ook een hekel aan planten.

Laat mij lekker mn vleesch eten, laat ik jullie lekker je tofu verteren...

Bubbah | 07-07-07 | 12:40

@aequalitas 07-07-07 @ 12:25
Probeer jij maar 'ns een lekker kippenpootje af te kluiven zonder snijtanden. Kun je gaan lopen klieren met mes en vork, maar daar krijg je het botje echt niet mee schoon. Bovendien... die snijtanden heb je voor dat doel en dat doel alleen gekregen. Niet om de blaadjes van een krop sla af te scheuren want dat lukt al met enig gesabbel.
Je kunt redeneren tot je een ons weegt, maar face it, je hebt vlees nodig. Waarom anders vleesvervangers eten, omnivoor? En nee, tofu is geen waardige vervanger van een heerlijke steak.

Murdockyoufool | 07-07-07 | 12:35

@bidlip 07-07-07 @ 12:25

Klopt dat we verwend zijn, we hoeven hier ons vlees niet zelf te vangen en of slachten.
Geneuzel over zielige beestjes heb ik ook een hekel aan, ik eet namelijk graag vlees en dat moet toch eerst worden geslacht. Helemaal mee eens, maar je moet niet met je eten spelen en dat cultuur noemen zo als die Spanjaarden dat doen.

ing. Bozkov | 07-07-07 | 12:32

@aequalitas

koe eet je toch met je handen?

djiezuskrijst | 07-07-07 | 12:31

LOL @ elsol 07-07-07 @ 12:29...

da wizard | 07-07-07 | 12:30

@aequalitas
noem dat maar geen reden

bidlip | 07-07-07 | 12:29

@dawizzard: hoop voor je dat je een sigaret opsteekt en geen stier ;-P

elsol | 07-07-07 | 12:29

@ bidlip 07-07-07 @ 12:25

Okee, die redenen heb je dus niet. Thanks for proving my point!

aequalitas | 07-07-07 | 12:26

@ Murdockyoufool 07-07-07 @ 12:19

Twee helften hersens in m'n hoofd waarmee ik kan redeneren en me niet hoef te verlagen tot dierlijke instincten. CHECK!
Jij rent zeker elke dag door de wei om met je blote handen een koe te vermoorden, en vervolgens het vlees van z'n kadaver te scheuren met je snijtanden? Ooit van bestek gehoord?

aequalitas | 07-07-07 | 12:25

@aequalitas
Verwend westers overgesocializeerd geneuzel.

bidlip | 07-07-07 | 12:25

Dadelijk mag je in een kroeg niet meer roken want het is slecht voor je gezondheid.
Maar 20 wilde stieren die je achterna rennen is dan weer cultuur?
Ik denk dat ik er dan uit veiligheidsredenen nog maar eens eentje opsteek...

da wizard | 07-07-07 | 12:21

@aequalitas 07-07-07 @ 12:09
Ogen voorop je hoofd? Check. Snijtanden om vlees van het bot te scheuren? Check. Oké, je bent een jager en hebt derhalve vlees nodig om je enigszins in orde te voelen. Lekker omnivoortje van me...

Murdockyoufool | 07-07-07 | 12:19

@Lekker belangrijk
Die zure macrobiotische exemplaren bewaar ik voor jou

bidlip | 07-07-07 | 12:19

@ bidlip 07-07-07 @ 12:12

Vertel me dan jouw redenen om het okee te vinden dat mensen dieren opnaaien en treiteren en vervolgens met duizenden mensen toekijken hoe een dier met speren gestoken wordt en hevig bloedend nog eens opgenaaid wordt tot het dood gaat? Ik snap persoonlijk de lol er niet van, maar ik wil het wel eens op jou uitproberen, misschien dat ik het dan ook leer te waarderen?

aequalitas | 07-07-07 | 12:18

@bidlip, Ik heb geen last van dat achterhaalde links-rechts gedoe, iedereen heeft wel wat zinnigs te vertellen, moet een beetje de krenten uit de pap halen.

Lekker Belangrijk© | 07-07-07 | 12:16

Eigenlijk ben ik het met een aantal linkse standpunten best eens. Ik heb alleen zo'n godgloeiende teringhekel aan die betweterige softe linkse huilenbalken dat ik er subiet extreem rechts van zou worden.

bidlip | 07-07-07 | 12:12

@Patrick Zweedsey 07-07-07 @ 12:09

Ne, een mens is toch ook een dier.

ing. Bozkov | 07-07-07 | 12:11

mag ik me ff schamen als mens zijnde...

Patrick Zweedsey | 07-07-07 | 12:09

@ CoJoNes 07-07-07 @ 12:04

Vitamine B12 haal je ook uit melkproducten en zit zelfs in energiedrankjes, en ook in vleesvervangers, ijzer haal je ook uit noten, heeeel veel groenten en vele andere niet-vlees voedingsmiddelen.

aequalitas | 07-07-07 | 12:09

@peta druktemakers:
Soms moet je niet god willen spelen om het leven en de dood van iedere microbe volgens je eigen richtlijnen in te delen. Stuur een brief en ga wat leuks doen vandaag.
happy earthday to you.

Jan Passant | 07-07-07 | 12:08

@cojo. Met vezelrijke groenten zet je je darmen meer aan het werk, dat dan weer wel. Zo wordt ook aangenomen dat de gemiddelde Amerikaan een aantal kilo (!) onverteerd rood vlees in zijn darmen heeft zitten als hij een jaar of vijftig is. Zal voor Nederlanders wellicht iets minder gelden.

knutsel | 07-07-07 | 12:07

Mensch is omnivoor, moet alleen beetje respect hebben voor flora en fauna, want hij komt daarzelf uit voort.

Lekker Belangrijk© | 07-07-07 | 12:07

@Stijlloos Superieur 07-07-07 @ 11:48

Besides, mijn vrouw speelt ook altijd met mn jongeheer voordat ze er aan gaat zuigen...

Spelen met je eten, ik had het dus over eten
Steekt ze er ook eerst pinnen in? Die van mij slikt alleen het zaad niet de hele penis.

ing. Bozkov | 07-07-07 | 12:04

@ Kloothommel 07-07-07 @ 12:01

Wat er uit je reet komt intereseert me echt niet. Maar de "peop" komt in ieder geval van voren bij jou

aequalitas | 07-07-07 | 12:04

@aequalitas 07-07-07 @ 12:01
Je hebt helemaal gelijk, geen discussie. Zelfde geldt voor alleen maar vegetarisch eten. B12- en ijzertekorten komen veel voor bij vega's, evenals chronische dunne peop. Vraag een willekeurige arts.

CoJoNes | 07-07-07 | 12:04

En daarnaast veel bierrr en prOn.

Lekker Belangrijk© | 07-07-07 | 12:03

Geen varkensvlees, beetje kip, beetje rund en vis voor mij.

Lekker Belangrijk© | 07-07-07 | 12:02

@ CoJoNes 07-07-07 @ 11:56

Ga jij maar eens een tijdje alleen maar vlees eten... Vlees bevat weining voedingsvezels, die noodzakelijk zijn voor een goede werking van de darmen. Vezelrijke groenten komen daarbij goed van pas. Zonder vezels blijft een groot deel van het vlees onverteerd in je darmen achter. Kijk je nooit "je bent wat je eet" ofzo

aequalitas | 07-07-07 | 12:01

@aequalitas 07-07-07 @ 11:53

IS dat zo?

weet je wat, ik eet jou op en dan kan je zelf kijken of dat wel zo is, kun je met het vertellen of het wel zo is.

Ik heb trouwens wel weer eens groente uitgepoept, maar nog nooit een stuk vlees.

Kloothommel | 07-07-07 | 12:01

@CoJoNes 07-07-07 @ 11:45

Slachten en eten is OK

ing. Bozkov | 07-07-07 | 12:00

@Mamoetus
Je hebt gelijk. Was een slappe poging tot cultuurrelativering.

CoJoNes | 07-07-07 | 12:00

CoJoNes

Lang geleden was ik vrachtwagen chauffeur.
Ik heb toen een keer ingewanden geladen in het Amsterdamse slachthuis voor Organon.
Heb toen ook heel even gekeken hoe koeien geslacht werden.
Een soort masker een knal en het kaarsje is uit.
Laat ze in India deze films dan maar bekijken, weten ze meteen wat humaan slachten is.
Hoe ze in China honden en katten slachten is verschrikkelijk niet normaal.
Er is ook een film waar ze wasbeertjes villen.
Die slaan ze half bewusteloos tegen de grond en beginnen te snijden.
Het dier blijft leven tot hij totaal uit zijn vel is getrokken, dan beweegt hij nog een paar minuten en dan is hij pas dood.
Is dit wat je wilde weten.
O,ja ik eet inderdaad vlees, maar de slager zal van mij niet rijk worden.

Mamoetus | 07-07-07 | 11:58

En ik durf te wedden dat als er geprotesteerd werd tegen iets dat islamieten met dieren doen het een "zeer prijzenswaardige door onze grote heiland Wilders geïnspireerde daad" was.

-- geenstijl, bolwerk van egocentrisme en kortzichtigheid! --

aequalitas | 07-07-07 | 11:57

Met die dames zou ik wel even een kroketje willen eten hoor.. (tofukroketje voor de dames)

Stuutter | 07-07-07 | 11:56

@aequalitas
Vlees verteert aanzienlijk makkelijker, en is voor de dikke darm volledig uitgerot. Champignons en andere zwammen schijt je gewoon onverteerd weer uit, vezelrijke groenten idem dito.

@knutsel
Ik wist het. Stinkende peop is vreselijk 2005.

CoJoNes | 07-07-07 | 11:56

@ CoJoNes 07-07-07 @ 11:41

Jij kent ze allemaal?

aequalitas | 07-07-07 | 11:54

Cojones heeft gelijk. Mijn peop stinkt. Stom he?

knutsel | 07-07-07 | 11:53

@ CoJoNes 07-07-07 @ 11:26

Vleeseters hebben allemaal onverteerd en rottend vlees in hun darmen, dat stinkt pas

aequalitas | 07-07-07 | 11:53

@gain_style 07-07-07 @ 11:49

Wat doet u hier dan?

Agent327 | 07-07-07 | 11:52

@Stijlloos Superieur 07-07-07 @ 11:48

En uit macht der gewoonte draait je vrouw naderhand je "jongeheer" ook de nek om?

M@rk | 07-07-07 | 11:51

Mamoetus, heeft geen zin hier; geenstijl-reaguurdertjes geven alleen een reet om zichzelf, niet om iets anders (laat staan een ander ras). Althans, dat moeten ze laten uitschijnen. En PETA is voor hun bij voorbaat slecht, want volgens hun is dat "links krakerstuig". Eigenlijk is er niks goed op geenstijl, zelfs de rechtse partijen niet. Een betere wereld begint dus niet bij geenstijl.

gain_style | 07-07-07 | 11:49

@ing. Bozkov 07-07-07 @ 11:42
Spelen met eten is leuk... Doe ik ook altijd met kerst, met het konijn dat we gaan opeten... eerst lief tegen doen, en dan de nek omdraaien... Muhaha. Besides, mijn vrouw speelt ook altijd met mn jongeheer voordat ze er aan gaat zuigen...

Stijlloos Superieur | 07-07-07 | 11:48

ff ot
heb de tv aan,live earth
2 jaar wordt vertaald als 2 minuten
9 miljoen als 90 miljoen
worden we nu echt belazerd of is er een stagiar die geen engles kent?

Agent327 | 07-07-07 | 11:48

Doe mij maar een Hollandsche Nieuwe dan.

Lekker Belangrijk© | 07-07-07 | 11:48

Er zitten wel aardige vrouwlijke PETA's tussen. Jammer dat ze geen seks mogen hebben vanwege het feit dat ze een stuk vlees tot zich nemen.

M@rk | 07-07-07 | 11:46

@Mamoetus
In India gebruiken ze dat soort filmpjes met koeien in een Nederlands slachthuis. Wat is je punt?
Wist je trouwens dat de ijsberen populatie de laatste jaren enorm gegroeid is? Zielig voor de zeehondjes man. Tijd voor meer Global Warming.
*naar buiten kijkt en zich realiseert dat het vandaag 7 juli is, wat nou zomer?*

CoJoNes | 07-07-07 | 11:45

@KaiserSoza 07-07-07 @ 11:42
Als jij hem zo noemt, prima.

BP Richfield | 07-07-07 | 11:44

@BP Richfield 07-07-07 @ 11:42

Kip?

KaiserSoza | 07-07-07 | 11:42

Ben het niet eens met alles wat Peta doet maar hier ken ik wel in komen. Rennen met stieren is nog leuk, maar mij is geleerd dat je niet met je eten moet spelen. Stieren vechten (in Spanje helaas cultuur) is geen normale manier van slachten, maar het rekken van de dood tor dat de toreador er (als het hem uitkomt) een eind aan maakt.
Op offerfeesten worden de dieren `meestal` op een fatsoenlijke manier (snel)geslacht, dat onze biefstuk uit de fabriek komt betekend niet dat wij het op een humanerre manier doen, ga er zelf een keer langs.
Kortom blijf vlees eten, maar weet waar het vandaan komt en niet met je eten spelen.

ing. Bozkov | 07-07-07 | 11:42

Ik hoop wel dat die PETAgirls wel van een bepaald stukje vlees houden.

BP Richfield | 07-07-07 | 11:42

Waarom houden die PETA-rakkers wel allemaal een viervoeter formaat herdershond op een bovenwoning in een binnenstad? Da's pas schandalig.

CoJoNes | 07-07-07 | 11:41

@Mamoetus 07-07-07 @ 11:38

Boeiend? neuh

Kloothommel | 07-07-07 | 11:40

De film die begint met die hond die zijn neus door het gaas steekt.

Mamoetus | 07-07-07 | 11:40

@CoJoNes 07-07-07 @ 11:26

Mijn toenmalige vegetarische vriendin kon er inderdaad wat van, je kan mij ook niet vertellen dat dan ook gezond is... We zijn niet voor niks omnivoren....

KaiserSoza | 07-07-07 | 11:28

Vegetarische peop stinkt heel erg muf en zuur. Dan kun je nog zo'n lekker ding zijn, dat gras en die champignons moeten er wel een keer uit. Vegetariers stinken. Feit.

CoJoNes | 07-07-07 | 11:26

Typisch links... Moslims zijn heilig.

Stijlloos Superieur | 07-07-07 | 11:20

lijkt meer op running of the ondergoed..

blendert | 07-07-07 | 11:19

@ Lekker Belangrijk©

u valt op vrouw met schnurr?

milo | 07-07-07 | 11:17

Wow, ik denk dat ik vanavond maar aan de tofu burgers ga, als ik dat materiaal zie....

KaiserSoza | 07-07-07 | 11:16

Stelletje tofu-moordenaars zijn het. Tofubomen hebben ook gevoel hoor!

fzwart | 07-07-07 | 11:07

@delphine
nog meer peilen op de boog of is dit het enige wat je aan de discussie kan toevoegen?

ed.. | 07-07-07 | 11:03

@Delphine 07-07-07 @ 10:59

er is geen peil op te trekken ;-)

Kloothommel | 07-07-07 | 11:00

@Drinkie: Het is PIJL en geen PEIL, PEIL is een bepaald niveau en dat is zoals normaal weer erg laag hier.

Delphine | 07-07-07 | 10:59

We hadden toch "nee" gezegd tegen de europese grondwet? Laat die Spanjolen het maar lekker zelf uitzoeken.

knutsel | 07-07-07 | 10:58

Nogal wiedes. Als ze de geitenkillers bekritiseren worden ze zelf geslacht.

schele henk | 07-07-07 | 10:57

de meeste beesten worden op het eind afgemaakt, of nog een peil er doorheen gepompt... nouja boeiend, ik ken ze niet

Drinkie | 07-07-07 | 10:56

die beesten hebben wel goed geleefd denk beter dan menig beest wat hier op het bordje ligt

uchman | 07-07-07 | 10:54

Kunnen ze die linksen en PETA sukkels niet gewoon zoals vroeger voor de leeuwen gooien?

Kloothommel | 07-07-07 | 10:48

Heil Gore

bidlip | 07-07-07 | 10:48

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl