Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Christenen dagen moslims uit

politiehadgelijkarchief.jpgWederom de Christenen in het nieuws. Sinds Balkenende 4 kruipen ze langzaam maar zeker uit hun schulp. En langzaam ook wordt duidelijk dat ze de moslims moeten hebben. Gisteren maakten wij al melding dat het de gereformeerden uit het Zeeuwse Krabbendijke was gelukt nep-imam Haselhoef weg te pesten, nu zijn ze in Amersfoort weer aan het moslim-bashen geslagen. Daar opende namelijk gisteravond de nieuwe El Fath moskee haar deuren en de joods-christelijke pastor Ben Kok is het daar duidelijk niet mee eens: “De islam is een misleidende godsdienst. Elke vrijdagmiddag klinkt de boodschap: Er is geen god dan Allah. Moslims noemen het een gebedsoproep, maar het is een leugen. Het is een vervloeking, pure afgoderij die over de stad wordt uitgestrooid.” En dus liet Kok gisteravond een vliegtuig boven de moskee cirkelen (foto's) met de boodschap: “God wil een Vader zijn, ook voor moslims.” Kok: “Allah is geen vader, want hij heeft geen zoon, laat staan dat hij als god naar deze wereld is gekomen om te lijden en te sterven voor onze zonden.” Heldere boodschap, kijkt u komende tijd wel even goed over uw schouder...

Reaguursels

Inloggen

Die pastoor is ook een debiel...

Allah, Jahwe, blabla
Allemaal dezelfde met een andere naam...

zeveroare | 18-06-07 | 12:20

Goeie actie!

Devlaam | 18-06-07 | 11:15

@Lizzard
"Zo jammer!" heeft inderdaad goed begrepen wat atheïsme zou moeten zijn. Tegenwoordig zie je extreem-atheïsme opduiken. Nihilisme is daar misschien een voorbeeld van. Het probleem van nihilisme is dat je een grens moet trekken waar je ophoudt, als je jezelf wegcijfert blijft er weinig over en kan je jezelf afvragen of je eigen gedachten (over het nihilisme bijvoorbeeld) nog wel van enig waarde zijn. Wellicht is dat een goede filosofische oefening om zo op je persoonlijke geestelijke resetknop te drukken? Wat blijft er over na de nihilist?

Ik toon aan dat Stalin en Hitler GEEN atheïsten waren, al willen de gelovigen ons maar al te graag wijsmaken dat dat wel zo is, om het "niet-geloven" te demoniseren. Dat jij daar van maakt dat ik het "atheïsme als een gelovige verdedig" zegt veel over jouw persoonlijke overtuiging en starheid. Er is totaal geen verband tussen atheïsme en Hitler of Stalin, dus in jouw bewering dat niet-gelovigen de grootste beulen zijn/waren berust op niets. De geschiedenis spreekt je tegen.

En ja, als ik moest kiezen tussen twee kwaden, dan zou ik er inderdaad voor kiezen om atheïst te zijn in plaats van een gelovige. Dan is er tenminste nog ruimte om tot andere inzichten te komen. Maar (gelukkig) is de wereld niet zo zwart-wit.

GienStiel | 18-06-07 | 10:47

Hmmm, jammer dat ik de discussie heb gemist... Volgende keer maar weer volop meedoen...

RedBill | 18-06-07 | 10:36

het schizofrene stiefbroertje heeft ongelijk, de leugenaar had er al bijna 1400 jaar geleden motten zijn, daarop zou isa (yashua, je zus) terugkomen voor het endespiel...
wolla dat is niet gebeurd.

hallevvezool | 18-06-07 | 08:45

-weggejorist-

Lizzard | 17-06-07 | 23:09

@Lizzard
Tja, als jij Stalin als atheist betiteld dan moet je wel op de verkeerde klok hebben gekeken want hij studeerde voor Grieks-orthodoxe priester, en tijdens die tijd raakte hij in de ban van revolutionaire ideeen. Hij was later trouwens wel de bedenker van de Grote Zuivering.

Achja, ik ben het wel gewend dat mensen vooroordelen hebben. Als ik tegen een Christen vertel dat ik niet in God geloof gaat hij spontaal voor mij de evolutie-theorie ontkrachten, alsof je altijd ERGENS in moet geloven, is het niet in zwart dan moet het wit zijn, of andersom. Een atheist gelooft niet in God, maar dat wil niet zeggen dat iemand die niet in God gelooft een atheist is. Wie dat denkt is net zo simplistisch als een gelovige.

GienStiel | 17-06-07 | 22:49

Een simpel technisch apparaatje kan een alarmboodschap zenden naar alle GSM toestellen die binnen bereik zijn van de zender.

Dit apparaatje inzetten voor het zenden van een 06 nummer dat muslims verteld waar zij de waarheid over pedoMo kunnen vinden, waarmee zij discussies over de afgodenleer van pedoMo kunnen inleiden en hoe zij in contact kunnen komen met moslims die deze afgodenleer verlaten hebben, is een veel betere en goedkopere zendingsmethode dan een duur vliegtuigje met een marketingloze boodschap.

Prof. Dr. F.A. Hayek | 17-06-07 | 22:12

-weggejorist-

Lizzard | 17-06-07 | 21:09

Ik ben zelf atheist, maar ik doe er de laatste tijd weinig aan.

Zo jammer! | 17-06-07 | 21:05

-weggejorist-

Lizzard | 17-06-07 | 20:55

Ik kan in de geschiedenisboeken niet terug vinden dat Mao een gelovig man was, maar dat maakt hem nog geen atheist. Ik geloof niet in god, maar ik ben ook geen atheist. Het is niet zo zwart-wit. Mao vocht trouwens tegen de communisten in China, wat uiteindelijk tot een ongecontroleerde chaos leidde waarbij miljoenen mensen de dood vonden. Er was geen sprake van een georganiseerd masterplan om mensen uit te roeien.

Hitler was een heiden in de ogen van de Rooms-Katholieke kerk, net als elke protestant of gereformeerde in hun ogen een heiden is.

Het lijkt er op dat je communisten en atheisten op een lijn zet. Er zijn vele vormen van communisme en het begrip atheist is ook met de jaren aan verandering onderhevig. Je hebt blijkbaar ergens een klok horen luiden en denkt dat het de enige klok in de wereld is.

GienStiel | 17-06-07 | 20:24

-weggejorist-

Lizzard | 17-06-07 | 19:49

-weggejorist-

Lizzard | 17-06-07 | 19:46

@Lizzard
Je doelt zeker op Nationaal-Socialisme? Hitler was geen socialist en ook zeker geen atheïst, getuige enkele religieuze uitspraken in zijn boek "Mein Kampf". Hij was bovenal een nationalistische oppertunist en gebruikte het socialisme in die tijd om aan de macht te komen, elke historicus kan je dat vertellen. Tijdens zijn bewind keerde hij de socialisten uiteindelijk de rug toe en ging op zijn eigen pad verder. Kritiek uit het echte socialistische kamp werd in die tijd met harde hand de kop ingedrukt. Het enige wat je de socialisten in die tijd kunt verwijten is dat ze het niet op tijd zagen aankomen en dat ze dat rare mannetje in het begin wel konden accepteren omdat hij daadwerkelijk de sociale problemen oploste. Onder andere door 3 miljoen werklozen aan het werk te helpen. Al bleek later dat deze mensen vooral in wapenfabrieken aan het werk kwamen om Hitlers masterplan tot uitwerking te brengen.

Een van Hitlers grote voorbeelden was Maarten (Martin) Luther, een 16e eeuwse Duitse kerkhervormer die de eerste was die over de Joden schreef als minderwaardige mensen, oorzaak van al het kwaad, die met alle middelen bestreden moesten worden door het ontnemen van hun rechten en uitzetting uit Duitsland danwel complete uitroeing. Met recht was Maarten Luther een van de architecten van de latere holocaust.

Deze fanatieke kerkhervormer is, zoals veel mensen weten, de grondlegger van de gereformateerde kerk die we in Nederland vooral kennen door drie van zijn bekendste aanhangers, Balkenende, Rouvoet en Bos.

Wat communisme betreft kan ik me wel vinden in je beweringen. Echter moeten we dan wel spreken over het extreem-communisme. Godsdienst is een vorm van geestelijk communisme. Iedereen moet hetzelfde denken en mag geen eigen gedachten bezitten, en daar zeker niet in uitblinken door afwijkende inzichten naar buiten te brengen. Het probleem van een enkele godsdienst is dat het niet werkt, het communisme kon mensen niet beperken in hun fysieke en creatieve vrijheid, en godsdienst kan mensen niet beperken in hun geestelijke vrijheid. Daardoor ontstaan er splinter groepen, protesten van nieuwe ideeen die vaak nog extremer zijn dan de oorspronkelijken. Zo ontstaan godsdiensten en kerken, en het zijn de mensen zelf die volharden in "hun gelijk". Alleen gelovige mensen zijn in staat om zichzelf daarmee via hun almachtige God tot superieur te verheffen boven andere mensen, en daar naar te handelen. Atheisten daarintegen hebben dit overtuigingskader meestal niet en berusten zich liever in het "weten".

Noem eens een atheistische beul.

GienStiel | 17-06-07 | 19:37

-weggejorist-

Lizzard | 17-06-07 | 17:37

Mensen die denken dat christenbashers moslim lovers zijn en andersom denken in simpele tegenstellingen. Ik zeg dat elke godsdienst het kwaad pur san is. Mensen vertellen wat ze moeten geloven en ze gedwongen onthouden van absolute waarheden of vrijheden is manupilatief en crimineel gedrag. Natuurlijk zijn het jodendom, islam en christendom allemaal even slecht en satanistisch (als je daarin gelooft). Beperking van de geest is per definitie slecht, en zelfs kwaadaardig als dit plaatsvind door een selecte groep met het doel zichzelf te verrijken of verheerlijken door anderen te onderdrukken. God of Allah, het zijn slechts twee verschillende namen voor dezelfde leugen. Leugens die alleen mensen met een beperkt inzicht (of opleiding, intelligentie) aanhangen. Religie is niet alleen achterlijk, het wordt ook beoefend door simpele achterlijke zieltjes, met een enkele kwaadaardige genie ertussen die misbruik maakt van de domheid van deze mensen om zichzelf te verrijken.

En wat Nederland betreft, nu alle neuzen richting de islam gericht staan worden we onderhuids in rap tempo ontdaan van talloze vrijheden, met dank aan onze gristelijke machthebers. Ze hebben de polarisatie en terrorisme-hoax KEIHARD NODIG om hun verborgen scenario uit te werken. Het werkelijke gevaar komt niet van buiten, dat is slechts een rookgordijn. Terrorisme is het verspreiden van angst en beperken van vrijheden. En dat is precies waar de balkenende-clan al jaren mee bezig is. En Wilders bewijst de gristenen een dienst door de aandacht keer op keer te verleggen.

GienStiel | 17-06-07 | 17:22

prof3000 17-06-07 @ 15:52
Ik krijg toch een andere indruk van Moslims.

Zo jammer! | 17-06-07 | 16:51

En dan maar te bedenken dat moslims ook in Jezus geloven en al die andere 27 profeten... Moslims geloven in alle 28 profeten las ik ergens en een moslim vriend zegt dat dat ook echt zo is... Daarentegen geloven joden in een paar profeten en verwerpen andere en christenen geloven op hun beurt ook in een paar en verwerpen weer andere profeten... Dus... We kunnen zeggen dat moslims dit geen probleem vinden aangezien zij ook in Jezus geloven, zij accepteren en geloven in alle profeten ook in die van joden en christenen...

prof3000 | 17-06-07 | 15:52

Ik woon vlakbij die moskee (gezellig op vrijdagmiddag) ;) en ik zag toen ik van mn werk thuiskwam idd. dat vliegtuigje vliegen. Wist niet dat het om een uitdaging ging, maar dacht puur aan een Balkenende 4 projectje.

E-cards | 17-06-07 | 15:09

Volgens Wodan en Donar bestaan alah en god allebei niet.

neemjemoederindemali | 17-06-07 | 14:57

@blikjegrolsch:
Kom eens uit die doos, CU ruled NL al! Niks van gemerkt? Zal wel meevallen dus.

xzaz2 | 17-06-07 | 13:27

-weggejorist-

Lizzard | 17-06-07 | 13:15

'TrauMa 17-06-07 @ 12:53
Nee, ik wilde je duidelijk maken dat ik er voorlopig vanuit ga dat je meent wat je zegt in je comment van 12:45. Jij denkt wel anders dan mij. Maar oké, we leven hier gelukkig (nog) in een vrij land.

Jeremia | 17-06-07 | 12:58

Remington.223 17-06-07 @ 12:45

Lekker leven en laten leven? In welk jaar ben jij in slaap gevallen? Alsof die deaudscultus naar zo'n zweverig westersch concept luistert laat staan het begrijpt. Die is beslist niet voornemens jou met rust te laten. We are in big trouble, dude. Je houding spreekt mezeer aan, maar volstaat absoluut niet meer. Zet je hersenen eens aan het werk, wil je.

bottehond | 17-06-07 | 12:58

@Jeremia
Ik ga toch voor voordeel zonder twijfel :P
Laat ik het zo zeggen; als die Pastor zegt dat de islam een misleidende godsdienst is, denk ik ok, mee eens, maar je eigen godsdienst dan? die is zeker wel helemaal correct en op waarheid gebaseerd, ja daaaag!!

'TrauMa | 17-06-07 | 12:53

'TrauMa 17-06-07 @ 12:45
*krijgt voordeel van de twijfel*

Jeremia | 17-06-07 | 12:47

@Jeremia
Moslims lover? eeeh nee niet echt.
't gaat hier (in dit artikel) toevallig over christenen en in mindere mate over moslims, dus waarom in dit geval dan weer de moslims bashen ( ik doe t graag hoor, daar niet van :P )
Ik vind het gewoon allemaal 1 pot nat, al heb je van de 1 meer last dan de andere inderdaad.

'TrauMa | 17-06-07 | 12:45

Elke religie die extreme neigingen heeft is een gevaar. Hoe zou 0031 eruit zien als de SGP en CU het voor het zeggen hadden? Allemaal lange rokken en groene zeep gezichten ipv hoofddoekjes..... (al heb ik liever het eerste ipv het tweede als ik echt zou moeten kiezen)
Lekker leven en laten leven, en val mij vooral niet lastig met de uitingen van je geloof zoals kerkklokken om 07.15 of jengelende imams.

Remington.223 | 17-06-07 | 12:45

De moslims weten ondertussen wel hoe er over gedacht word.
'TrauMa 17-06-07 @ 12:26
Bottehond heeft het over het christelijke establishment. Voor een groot gedeelte (niet helemaal) kan ik met hem mee gaan. Bij jou heb ik de idee dat je een verkapte moslimlover en/of een struisvogel bent die probeert te scoren over de rug van de christenen. Want als ze jou zin doen dan worden de christenen het mikpunt van spot en worden de moslims in de luwte gezet.

Jeremia | 17-06-07 | 12:39

Ik klik op de link en ik kom uit op die site, op een zondag...
. . .
"Fijn dat u belangstelling hebt voor refdag.nl, de nieuwssite van het Reformatorisch Dagblad.

Vandaag is het zondag. We wijden deze dag in het bijzonder aan de dienst van God. Wij beschouwen de zondag als een rustdag, een opdracht van God en een geschenk, waar we dankbaar voor mogen zijn. Om die reden actualiseren we onze site vandaag niet.

Staat het nieuws dan stil op zondag? Nee, dat niet - we leven in een jachtige tijd waarin het verschil tussen zondagen en werkdagen helaas steeds kleiner wordt.

Morgen brengen we u graag weer op de hoogte van de dagelijkse gebeurtenissen, voorzien van achtergronden, commentaar en opiniërende artikelen. Zoals u dat van ons gewend bent.

Hoofdredactie Reformatorisch Dagblad "
. . .
Mijn grote Godheid wat een kleautzakken...
Volgens mij wil iedereen moslims bashen... wordt nog leuk zo'n oorlog tussen 2 geloven...

BeunDeHaas | 17-06-07 | 12:27

@ Criminal Minds
De moslims weten ondertussen wel hoe er over gedacht word,
De christenen daarentegen hebben weer eens een flinke spreekwoordelijke trap onder de bips nodig om dat duidelijk te maken.

'TrauMa | 17-06-07 | 12:26

Criminal Minds 17-06-07 @ 11:31

De gristenen waren ookgeen probleem totdat ze, ten faveure van hun eigen positie (vraag Danneelsmaar, die zei het letterlijk) de islamisten en islamisering ruim baan gaven. Meeliften opde staart van de draak. Herinner jij je Donner nog, met zijn sharia en inzake de slachting van TvG? De vgristenen hebben de maatschappelijke consensus tussen ongelovigen en gelovigen doorbroken en hebben daartoe nota bene een monsterverbond gesloten met de pvdintegratie (zo noemen ze zichzelf nu). De gristenen willen hun nieuwe waanbeeld, het communitarisme, aan de samenleving opleggen en hebben daar reeds een wetenschappelijke rechtvaardiging in gevonden. Tsjek de "W"RR en de anome Mensch. De gristenen hebben de oorlog verklaard aan Vrijdenken en Vrijheden. Die zijn maar schadelijk voor hun communitaristiscche doctrine. Gristenen geen probleem? 5 jaar vterug niet. Nu wel. En niet zo'n klein beetje ook. Bovendien is het cda fanatiek voorvechter van de eu en wel opvolstrekt ondemocratische wijze. Zelfs hun eigen kroost spreekt er vette schande van. Gristenen zijn een acuut maatschappelijk probleem. En niet zo,n kleintje ook. Wie breekt betaalt. De gristenen hebben de maatschappelijke vrede gebroken.

bottehond | 17-06-07 | 12:22

Criminal Minds 17-06-07 @ 11:31
Goed opgemerkt. Maar het zou wel eens zo kunnen zijn dat velen die de christenen afzeiken een grote fan zijn van die andere groep (moslims) maar omwille van de beeldvorming net doet alsof dat niet zo is.

Jeremia | 17-06-07 | 11:37

loop toch steeds niet te zeiken op Christenen, nooit geen problemen mee, daarentegen voel ik me niet op mijn gemak op straat als ik een groep "moslims" passeer. dus stop met afzeiken van een bepaalde groep als je te laf en te bang bent om iets over de andere groep te zeggen

Criminal Minds | 17-06-07 | 11:31

De officiele hoofdouwehoer van de gristenen, te weten Andre Rouvoet, zal het met dit alles roerend eens zijn. Zodra een gelovige in zijn suprioriteitsgevoel aangetast voelt zijn de rapen gaar. Lang leve de CU. Lang leve gristelijke bevoogding, Lang leve religie. Joechei joechei

Tom Poes, bedenk een list.
Als u begrijpt wat ik bedoel.

Balzack | 17-06-07 | 11:12

-weggejorist-

Lizzard | 17-06-07 | 10:46

Zo, nu zien we eindelijk dat het Christendom ook een achterlijke godsdienst is, gerunt door mensen met zeer beperkte intelligentie, niet onstaan uit een of andere fantasie entiteit die ze God noemen en die zogenaamd alles heeft geschapen maar die we na ruim 2000 jaar ruzien maken en moorden nog steeds niet kunnen vinden, nee, blijkbaar ontstaan uit een inteeltieuze/incestieuze Vader die zijn vroegrijpe geindoctrineerde nichtje ooit leerde dat God liefde was.

Toch zie ik dit als een positieve ontwikkeling. Het Christendom wordt mondiger omdat ze in drievoud aan de macht zijn, en daar ook gebruik (of beter gezegd: misbruik) van maken. Daar tegenover staat dat het nu blijkbaar geen taboe meer is om mensen om hun geloof belachelijk te maken en te demoniseren. Zodoende krijgen wij intelligente mensen gelukkig de vrijheid om de Gristenen achterlijk te noemen en hun fantasie God door de plee te trekken nadat we met wat bijbelse calimiteiten-papier onze reedt hebben afveegdt. Die God die trouwens meer kenmerken van een Satan heeft als je de geschiedenis bekijkt. God is geen liefde, begrip of respect. God is haat, domheid en onderdrukking. Historisch en statistisch feit.

Uit alles blijkt: de mens is pas echt vrij (verlost!) als we ons ontdoen van alle goden en gerelateerde achterlijkheid. God moet sterven, lang leve de mens!

GienStiel | 17-06-07 | 10:29

-weggejorist-

Lizzard | 17-06-07 | 09:43

Godsdienst:
Een liberale moslim filosoof, die rond 1200 leefde gaf de volgende raad aan zijn lezers:
Lees alle boeken, beoefen de wetenschap en klamp niet krampachtig vast aan een godsdienstige leer, want er zijn zoveel wegen naar God als er mensen zijn.

Ik weet niet of deze man een natuurlijke dood gestorven is.

technosoof | 17-06-07 | 09:40

-weggejorist-

Lizzard | 17-06-07 | 09:40

-weggejorist-

Lizzard | 17-06-07 | 09:36

Laten wij als Nederlanders met onze Nederlandse Dominante Cultuur in ons eigen land ook eens eisen dat vanaf nu op al die mosketen en mislam scholen NEDERLANDSE benamingen staan!
Hoewel, het is hetzelfde als een Swastika met een Gebroken Geweertje.

wachtmeester de bruy | 17-06-07 | 07:42

De Islam is en blijft natuurlijk DE Islam. Nou!
Een Turk is wellicht een islamiet en een Marokkaan ook, en derhalve is een Marokkaan een Turk, omdat er maar 1 enkele Islam is: DE Islam.
En dat is natuurlijk een misleidende godsdienst, omdat een Turk nu eenmaal geen Marokkaan is. q.e.d.-tje, ofzo.
Maar het Christendom is natuurlijk HET ware geloof: of je nu katholiek, protestants, grefo en/of Urker bent, dat maakt niets uit.
Kennelijk heeft Kok een aantal pannetjes op het vuur met niet mis te verstane ingredienten uit een verbasterd kookboek.
Ja, al eeuwenlang wisten onze kerkelijke vaders daar ook verheerlijkte gerechten mee te maken - voor zichzelf althans. En degene die niet meewerkte kon een aantal stierenvechters aan de deur krijgen. Ole!
Maar gelukkig kent Kok Jezus erg goed, want hij laat geen enkele twijfel bestaan over het feit dat Jezus vooraf gegaan is door Jozef, Mozes, Krishna en ook Horus in het oude Egypte; allemaal personages die exact dezelfde mythe om zich heen hadden als Jezus.
Is het niet toevallig dat de afbeelding van Krishna van 800 v Chr. precies zo werd afgebeeld als de Corpus Christi aan het kruis?

Rest In Privacy | 17-06-07 | 04:18

@ Arabist

In die link staat veel te weinig over de moordpartijen in zuiver islamitische trant die Ali en Hoessein het leven kostten. Ga jij de stub aanvullen?

Hammar | 17-06-07 | 02:15

-weggejorist-

Hammar | 17-06-07 | 02:02

Fred V. heeft in deze draad een prima getuigenis neergezet. Hij stelde voor om voor mocro4life te bidden en hoopte op een goede toekomst voor zijn zoontje. Toch heeft hij geen knieval gemaakt voor de islam.
.
Wie heeft die la Huizinga eigenlijk op het schild gezet? Zoals Lenin zei: "look for the person who benefits".
bottehond 17-06-07 @ 01:41
Eerlijk gezegd ken ik Tineke Huizinga niet zo goed. Ik ben maar vegeterend lid van de CU. Het asielbeleid van de cu 'is not the issue'. Het gaat om de rechte rug houden. Een christendemocraat heeft een 'rechtse kijk' op veiligheid, defensie en Israël en een 'linkse' voor wat betreft de zwakkere in de samenleving. Voor wat betreft de islam is dus mijn mening dat je het in Nederland voor de fundi's onleefbaar moet maken.

Jeremia | 17-06-07 | 01:56

@ Fred V

Moslims weten helemaal niet wat Allah eigenlijk betekent. Allah was een maangod in de Kaäba, eentje van de 365 goden daarin. Getrouwd en al, met kinderen. Maar dat zijn de moslims vergeten. Ze weten ook niet meer dat ze Allah in de betekenis van God van de Aramees sprekende joden hebben geleend, en dat Allâhâ God betekent in het Aramees. Weten ze niet. Moslims denken abusievelijk dat Allah een apocope is van al-ilâh. Dat is onzin. Dat is namelijk heel erg on-arabisch.

Hammar | 17-06-07 | 01:46

@ Fred V.

Get real, we laten die idioten ons land niet overnemen. Schudt je gristenbroedsers light wakker. Ook jij (gu-stemmerT, toch?) wordt gegijzeld door 1 iemand. Onbestaanbaar in mijn boek, vooral om dat de CU de facto "klein-rechts" is, samen met de Mannenbroeders. Wie heeft die la Huizinga eigenlijk op het schild gezet? Zoals Lenin zei: "look for the person who benefits". De gristenbroeders light motten heel snel schoon schip maken of ze kiezen voor dhimmischap.

bottehond | 17-06-07 | 01:41

@ MMF

Allah is helemaal niet dezelfde als God. Hoe kom je erbij? Hoe heet Allah's zoon dan? Mohammed?

Hammar | 17-06-07 | 01:40

solidstate 16-06-07 @ 23:29

In azijnbeaude weekend of zeau iets zei ze zelf dat haar belangrijkste valkuil nietsontziende dominantie was (of woorden van gelijken strekke, dit is bottetaal he) en dat de mannenbroeders light zich de tyfus schrokken van haar directheid, ze "waren" een beetje bang van me, of zo iets zei ze daar over. En dat de inhoudelijkheid even helder volgens HeSSa's griSStelijke principeSS gevolgd most worden. Die asielindustrie-arbeidster in stofjas gijzelt de Leendert van Dijke's en de hele mannenbroederschap light. Wég met la Huizinga en de gristenenen zijn zichzelf weer. Zij is een parasitaire infiltratie van de gristenunie zoals zij eigenlijk is. Malle neo-gristenenstrapatsen.

bottehond | 17-06-07 | 01:09

Jezus redt of Mina ret?

HappyAndGay | 17-06-07 | 00:39

Waarom geloof je? Weet je het niet zeker dan? Sta je achter het geloof omdat het geloof een constante bron van oorlog is, godsdienst haat is, godsdienst onverdraagzaamheid is, godsdienst afgunst is, godsdienst onnatuurlijk gedrag van je vraagt?
Van het geloof is nooit iets goeds gekomen.

css.... | 17-06-07 | 00:17

Fred V 16-06-07 @ 23:35... Zelfs als hij moslim zou worden, dan zou ik idd nog evenveel van hem houden.... Kijk en dat kan in de Islam dus niet! Als je een Islamiet bent en je zoon wordt Christen... tja dan verstoot je hem natuurlijk... of niet soms Mocro? Diep in je hart wil je vast een Christen zijn... maar je durft niet want je hele familie zal je uitstoten of erger!!! (Kijk dat is nou Moslim Bashen :-)

Triador | 16-06-07 | 23:51

Fred V 16-06-07 @ 23:45,
Insgelijks.
.
Moge de morgen uw twijfels wegnemen, zoals u ventileert in Fred V 16-06-07 @ 23:09:
.
"Ik hoop dat mijn zoontje later in vrijheid kan leven, als Christen (dat hoop ik) of als niet-Christen (ook dan houd ik evenveel van hem)."
.
Zodat die twijfels plaatsmaken voor ramvaste overtuigingen.

Rest In Privacy | 16-06-07 | 23:50

Fred V 16-06-07 @ 23:45

Truste Fred.

v Maerlant | 16-06-07 | 23:47

Iedereen een goede nacht!

Fred V | 16-06-07 | 23:45

Lizzard 16-06-07 @ 23:24,
U bent te cynisch, vermoed ik. Eerdere texten van uw hand, zoals Lizzard 16-06-07 @ 18:49, vond ik ronduit inspirerend, overigens.
.
Oplossingsgerichtheid vereist nu eenheid. Die kweekt u hiermede niet.

Rest In Privacy | 16-06-07 | 23:36

Mocro4life, ik zal er in de opvoeding van mijn zoontje alles aan doen om hem te weerhouden van het kwaad (drugs, criminaliteit en ook de islam, want Mohammed is in mijn ogen een dwaalleraar die geen navolging verdient). Zelfs als hij moslim zou worden, dan zou ik idd nog evenveel van hem houden.

Fred V | 16-06-07 | 23:35

@ Mocro4life 16-06-07 @ 23:27

Hij zal een goede dhimmi worden maar zover is het nog lang niet. Jij en je medegelovigen moeten eerst hier overleven als je uitkering stopt gezet wordt.

solidstate | 16-06-07 | 23:33

bottehond 16-06-07 @ 23:22

Van dat cynisme klopt wel denk ik, ik wist niet dat het opviel. Wat de wijn betreft: een degelijke bourgogne zulle. Voor minder doe ik 't niet.

v Maerlant | 16-06-07 | 23:33

@ bottehond 16-06-07 @ 23:22

Verbazingwekkend wat je over huizinga schrijft.
Opvallend dat de CU eerst als klein rechts aangemerkt werd en sinds zij er is stemt met de CU links en er wordt nooit meer over klein rechts gesproken.

Als de infiltratie gelukt is spreekt de pers ineens niet meer over klein rechts.

solidstate | 16-06-07 | 23:29

Doe eens normaal mee lullen ipv trollen -

@Edit 16-06-07 @ 18:36
Wordt dan anders mijn mond gesnoerd en mag ik dan 5 jaar niet meer meedoen?

Ik hoop dat mijn zoontje later in vrijheid kan leven, als Christen (dat hoop ik) of als niet-Christen (ook dan houd ik evenveel van hem).

Fred V 16-06-07 @ 23:09

Hij zal een goede moslim worden.

Mocro4life | 16-06-07 | 23:27

dames en heren ik nodig jullie uit om de Heilige Islam is echt te leren kennen. Ik hoop dat ik jullie dan meer respect uitten voor het islamitisch geloof
nl.wikipedia.org/wiki/Islam

Arabist | 16-06-07 | 23:25

-weggejorist-

Lizzard | 16-06-07 | 23:24

v Maerlant 16-06-07 @ 23:02

Cynisme kijkt altijd over jouw schouder mee, dus het zal de wijn zijn. Zeker van Delhaize in de aanbieding?

solidstate 16-06-07 @ 23:16

Onze grote steden worden etnisch gezuiverd, dus er zijn zeker parallellen, niet veaur niets noemt d men het 020-Gaza. En het grijpt om zich heen. Steeds meer moslimvrouwen voelen zich gedwongen een hoofddoek te dragen en iedereen wordt daar braaf de deaudscultus terug in gedreven. Desnoods als schuldige omstander. daar heb je er ook een hoop van nodig qua numeriek.

bottehond | 16-06-07 | 23:22

he angelica je praat egt poep

Arabist | 16-06-07 | 23:21

@ bottehond 16-06-07 @ 18:18

Eurabië dat is onze toekomst als er niks gebeurt.
Leg er maar een kosovo of libanon scenario naast en je hebt onze toekomst perspectief.

solidstate | 16-06-07 | 23:16

v Maerlant 16-06-07 @ 23:14,
Dan hoop ik dat het de wijn is. :-)

Rest In Privacy | 16-06-07 | 23:15

HP 16-06-07 @ 23:05

Ik ben de beroerdste niet en heb hier bij wijze van gebaar wel eens iemand trachten op te monteren met de boodschap dat de nacht het zwartst ziet in het uur voor het weer gloren gaat. Anderzijds kan het scherpstellen van een diagnose moeilijk als pessimisme afgedaan worden, moet het eerder gezien worden als een noodzakelijke oefening die het voorschrijven van een remedie obligaat voorafgaat.

v Maerlant | 16-06-07 | 23:14

Vandaag zaterdag 16-06-2007 een foto in het Reformatorisch Dagblad van dat reclamevliegtuigje die met die tekst boven een haatraket (minaret) van ACHTENTWINTIG METER HOOG van die vrijdag geopende Marokkaanse haatkazerne vloog,
(vermoedelijk zouden vele anderen liever andere bagage meegenomen hebben dan een tekst achter het vliegtuig,
maar wellicht is deze actie dan ook bedoeld als een knipoog naar onze F-16 straaljagerpiloten EN BIJBEHORENDE munitie) :

i181.photobucket.com/albums/x... ninghaatka.jpg

dwarsligger | 16-06-07 | 23:13

mensen moeten een geloof hebben anders gaat het nog misser

Genodigde | 16-06-07 | 23:12

Als het zin heeft, bottehond, dan ga ik beslist naar Brussel want de toekomst is ook belangrijk. Ik geloof dat de Heer uiteindelijk een nieuwe wereld zal scheppen waarin we Hem en elkaar zullen liefhebben. Echter zolang we hier nog rondlopen op deze aardbol zullen we zelf verantwoordelijk zijn. Ik voel me bijvoorbeeld wel degelijk verantwoordelijk voor Israel en een rechtvaardige wereld (hoe verwaarloosbaar mijn bijdrage hierin is, want een held ben ik niet en nooit geweest). Ik hoop dat mijn zoontje later in vrijheid kan leven, als Christen (dat hoop ik) of als niet-Christen (ook dan houd ik evenveel van hem).

Fred V | 16-06-07 | 23:09

Hahaha, zo'n reclamevliegtuigje maakt de aanwezigheid van een dergelijk onzalig en anti-Westers bouwwerk nog niet ongedaan, maar drukt die islamitische kolonisten wel weer is even met de neus op de feiten, en dat is dat ze zich op onreine bodem van ongelovigen en Christenhonden bevinden................!

Desondanks toch een leuke en ludieke actie.
't Is weer eens wat anders dan al dat andere verzetswerk zoals het dumpen van vakenskoppen, bekladdingen en (halfslachtige) brandstichtingen.

dwarsligger | 16-06-07 | 23:08

Heren v Mearlant, en Botte,
.
Terecht dat Jeremia hier de handrem grijpt. Fatalisme op dit moment is nog zeer prematuur. Zo prematuur dat het demoraliserend kan werken op het thuisfront en de lat lager doet leggen waar het gaat om de verwachte uitkomst.
.
En dit draadje ging nog wel zo mooi :-)
.
Tranen zijn oveigens van ondergeschikt belang. De offers die gevergd worden, zullen vermoedelijk groter zijn dan dat. In het verleden was dat niet anders.
.
In het verleden is er ook terug gemept. Dat is ervan de reden dat u niet hoeft te buigen naar mekka, met uw achterwerk naar de toekomst.
.
Ditmaal zal dat niet anders zijn: Het hele idee dat iets achterlijks als de islam in staat wordt geacht om de westerse beschaving op te rollen, is te idioot voor woorden.
.
Ingeval u kinderen heeft, dan kunt u zich dit pessimisme niet veroorloven.

Rest In Privacy | 16-06-07 | 23:05

bottehond 16-06-07 @ 22:59

Als mijn standpunten samenvallen met die van vulin-jongeren ben ik geneigd de zaak als verloren te beschouwen. Word ik cynisch of is het de wijn?

v Maerlant | 16-06-07 | 23:02

-weggejorist-

Lizzard | 16-06-07 | 23:01

Jeremia 16-06-07 @ 22:45

Waar heb ik dat nou weer aan verdiend? Besides: ik ben de bewaking maar, he.

kwoot
Aan de ingang van de onderwereld zit Cerberus, de machtige waakhond. Zijn taak is het om de levenden dreigend op een afstand te houden, en de doden te beletten te ontsnappen. Hij is geboren uit de vereniging van de monsters Typhon-Seth en Echidra. Hij heeft drie koppen en zijn staart is een slang. Ook op zijn rug wemelt het van de slangenkoppen. Hij is de dood in de gedaante van de hond met de vurige ogen, die de lijken verblindt; een feilloze en strenge (orde-) bewaker
ontkwoot

@ Fred V.

Dat hangt van ons allen af. De demonstratie is gericht op gemoticeerde Menschen. Stel jezelf de vraag of jij gemotiveerd genoeg bent om op 9 september in Brussel tégen de islamisering te demonstreren. Niet veaur mietjes, zou ik zeggen. En ook niet voor de ongemotiveerde meute, waar Lizard het over heeft. Maar dat is ook niet een eigenschap van een meute, om het voortouw te nemen.

@ Lizard

De meute wordt domgehouden. dat ligt niet uitsluitend aan henzelf.

@ vMaerlant

De CDAjongeren eisen het www.wijwillenreferendum.eu/nieuws
en de pvda heeft het stellig beloofd in haar program en de gristenhundenUnion is eigenlijk zeer eurosceptisch, dus die motten de veel te dominante la Huizinga (naar verluidt zijn de fractieleden bang van madam) haar plaats wijzen en dan staat het cda alleen met timmermanSS, je weet wel, die van tariq ramadan.

bottehond | 16-06-07 | 22:59

Jeremia 16-06-07 @ 22:45

Je weet het hé: ik ben ook nogal apocalyptisch ingesteld.

Alleen een ramp kan ons nog redden.

Een scenario waarin geen tranen vloeien is in elk geval volstrekt ongeloofwaardig.

v Maerlant | 16-06-07 | 22:48

@v Maerlant 16-06-07 @ 22:38
Het probleem is dat de meerderheid van de westerse bevolking helemaal geen zin in de islam heeft maar voor de rest te onverschillig is om iets aan de steeds maar groter wordende invloed te doen. En wat moet je als gewone burger dan ook? Misschien naar die grote demonstratie in Brussel gaan? Het lijkt erop dat we in een trein zonder rem zitten die in volle vaart richting de afgrond dendert. Ik ben behoorlijk fatalistisch wat dat betreft.
@bottehond
www.amosink.com/Publication/Cerberus.j...
Familie van je?

Jeremia | 16-06-07 | 22:45

Alleen of dit bij de linkse garde doordringt......

Fred V | 16-06-07 | 22:44

Jammer dat Mocr4life steeds weggejorist is, was wel benieuwd naar wat hier stond. Het is waarschijnlijk te triest voor woorden. Het is -denk ik- goed om voor Mocro te bidden en te hopen dat hij Jezus als zijn Redder zal erkennen. Want hij zou dan wel eens gelukkiger kunnen worden.

Verder blijf ik het een steengoede actie van pastor Kok vinden. De islamisering in Europa gaat maar door en Europa wordt steeds onvriendelijker jegens Israel. Wellicht is het goed dat Christenen en andersdenkenden de handen ineen slaan om de islamisering te stuiten. Mag ik wel zeggen dat ik geweld en burgeroorlog afwijs, maar bijvoorbeeld een demonstratie niet.

Fred V | 16-06-07 | 22:41

bottehond 16-06-07 @ 22:35

Ik vond Lombaerts toch beter dan Ciman, enneuh... Nederland beter dan Belgie. Je bent te liev. Maar toch bedankt!!
-
Staat het vast dat een nieuw referendum zich aandient?

v Maerlant | 16-06-07 | 22:40

België is er nog eens bij op de OS, dat is van 1928 geleden. Dank u Nederland.
-
Lizzard 16-06-07 @ 22:27

In tegenstelling tot wat het kudtartikel suggereert wordt die islamerkenning helemaal niet zo breed gedragen: verleden jaar was er nog een enquête waarin 80% ven de Duitsers de islam incompatibel achtte met de democratische rechtsstaat. Blijkbaar weten de pro's beter te mobiliseren. Waar zitten die 'fatsoenlijke' tegenbetogers? Eens te meer bewijst écht extreemrechts de goede zaak een slechte dienst.

v Maerlant | 16-06-07 | 22:38

Ciman, scusi. Een cannabisgebruikerT on top, gezien die schorsing van 2 maanden (alsof je van wiet beter gaat voetballen,). hehehehehe...

bottehond | 16-06-07 | 22:37

dat gevoel van macht moet gebroken worden.

Lizzard 16-06-07 @ 22:27

De eerste stap is om de meute te laten zien wat dat establishment doet. En er komt weer een referendum, mooi moment om door te pakken. Die macht waar je aan refereert is flinterdun. Als het hoernalje smaldeel van het establishment overstag gaat en daadwerkelijk gaat doen waar ze stuk voor stuk voor naar de schule für hoernalistiek zijn gegaan is het gedaan met dat establishment. Tot nu toe was de tactiek: uit elkaar drijven, er één of twee uit de veilige politiek correcte kudde jagen en kaputmachen. Heb je andere voorstellen? iedere guerilla mot tenslotte een keer bovengronds gaan. Ik ben benieuwd.

vMaerlant

Feli, ouwe Vlaeming. Puik elftal heur. Die verdediger, Cinan, wat een perfect goeie verdediger. Die speelt binnen een paar jaar ergens op het hoogste niveau. Maar van harte!

bottehond | 16-06-07 | 22:35

v Maerlant 16-06-07 @ 22:21
Bottehonden zijn meer geknipt voor die job. Zie het comment van 22:24.

Jeremia | 16-06-07 | 22:32

-weggejorist-

Lizzard | 16-06-07 | 22:27

@ Jeremia

Ik heb zelfs een pica weten te maken van een gristenhund die de duivel almaar wilde pleasen. Het duurde even, maar had 'ie in de gaten dat 'ie niet slim bezig was. En maar zeuren: "botte je had gelijk, botte ik ben dom geweest. wil je me nu helpen met een pincet, botte?"

www.linside.nl/afbeeldingen/pitbull.jp...

bottehond | 16-06-07 | 22:24

Lizzard 16-06-07 @ 22:14

An sich heb je gelijk, maar als onze grote buur valt kunnen wij het ook wel schudden.

-

Jeremia 16-06-07 @ 22:17

Tijd dat de echte christenen van jouw kaliber dat beest de nek omdraaien.

v Maerlant | 16-06-07 | 22:21

bottehond 16-06-07 @ 20:46 - Doet maar 2-2... óók goed!

Triador | 16-06-07 | 22:18

'sla me meester, sla me hard en lang'.
v Maerlant 16-06-07 @ 22:09
De 'christen' die dweept met de islam lijkt op een hondje dat onderdanig om de benen van de duivel heen kronkelt en ondertussen zijn voeten onder pist. Voor de rest is het een vals kreng dat zijn vlijmscherpe tandjes zet in het vlees van elke oprechte gelovige.

Jeremia | 16-06-07 | 22:17

-weggejorist-

Lizzard | 16-06-07 | 22:14

Lizzard 16-06-07 @ 22:01

Ik mag toch aannemen dat je dat cynisch bedoelt, zeker dit in acht genomen:

'De islamitische gemeenschap in de Duitse stad wil een reusachtig gebouw met een grote koepel en minaretten van bijna 55 meter hoog bouwen.'
-
Altijd moet het ook nog eens dominerend, intimiderend en provocerend groot zijn. En voor die vernedering gaan die Westerse dwazen dan notabene nog eens demonsteren ook: 'sla me meester, sla me hard en lang'. Ik krijg hier verschrikkelijke kroephoest van.

v Maerlant | 16-06-07 | 22:09

-weggejorist-

Lizzard | 16-06-07 | 22:01

@Bottehond
Je krijgt weer eens gelijk...
www.demorgen.be/dm/nl/nieuws/buitenlan...
Een brede coalitie van vakbonden, partijen en christelijke organisaties heeft vandaag met een demonstratie de bouw van een moskee in Keulen gesteund.

v Maerlant | 16-06-07 | 21:29

Op het moment dat een gristen de andere wang aanbiedt heb je dus de eerste keer niet hard genoeg uitgehaald.

Shareholder | 16-06-07 | 21:04

En dan nog zeggen dat je van het verwijderen van de voorhuid niet psygisch gestoort wordt. Noem mij een beschaafde voorhuidloze ( uit geloofsovertuiging) en ik noem je iemand die zijn psyygische gestoordheid goed verborgen weet te houden..

Awasawas | 16-06-07 | 21:03

Dit is ook een belangrijke les voor ons voor de omgang met culturen die sterk op eer gebaseerd zijn.

Mark d'Aviano 16-06-07 @ 20:17

Met die zin heb onomstotelijk aangetoond uit het juiste intellectuele hout gesneden te zijn. Hulde

@v Maerlant

Ik gun het je zonder meer. Ga nu kijken. Maar ik kán niet voor België zijn. Hup euh.... euh...... nou: 1-1 dan maar?

bottehond | 16-06-07 | 20:46

bottehond 16-06-07 @ 17:50 "Wat nou: andere wang."

... Het pacifisme. Ook dit komt door een verkeerd begrip van de bijbel. Om preciezer te zijn: het komt van de scheiding tussen de kerk en zijn Hebreeuwse wortels toen die werd opgenomen in de hellenistische en daarna Romeinse manier van leven. De kern hiervoor is de frase: “keer je andere wang toe”, die velen zien als een oproep om passief te blijven bij geweld. Dat is het niet. De frase heeft te maken met een gebruik dat als iemand je sloeg met de achterkant van zijn hand, hij eigenlijk verklaarde dat je geen ziel had. Door je andere wang toe te keren, daagde je hem uit om je nog een keer te slaan – hij zou dat moeten doen om geen gezichtsverlies te leiden. Je dwingt hem om met de binnenkant van de hand te slaan, en zo bereik je twee dingen: je dwingt hem je menselijkheid te erkennen, en je vernedert hem door de belediging in het openbaar in te trekken. Dit is ook een belangrijke les voor ons voor de omgang met culturen die sterk op eer gebaseerd zijn.

Ctaat uit eigen vertaalwerk op www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=...

Mark d'Aviano | 16-06-07 | 20:17

bottehond 16-06-07 @ 19:50

Thx, had 'm ook net ontdekt, we moeten gelijktijdig gelezen hebben!

Mooi voorbeeldje van hoe 'Vlaams-Vlaanderen' telkens weer de eigen gelederen uiteenspeelt:

1. De Wever heeft niet het gesuggereerde patronaal toontje gebezigd
2. Evident dat CD&V met cdH konkelfoest; ze moeten straks samen in een regering
3. Tegenover datzelfde cdH heeft Leterme ondubbelzinnig laten verstaan dat het kartel primeert op de ministerposten. De samensmelting CD&V - N VA tot één parlementaire fractie onderstreept dat. De kans lijkt dus klein dat het tot een breuk komt - waarmee de teneur van het artikel ontkracht is.

-
Overigens is De Wever niet de gast waarmee ik aan de toog zou gaan hangen, en ook deel ik bijlange al z'n standpunten niet. De relatieve autonomie tov Wallonië is echter wel een eerste vereiste om straks nog iets te betekenen en daarom stem ik voor hem, om de grootste partij wat op te zwepen.
-
Verder is The Brussels Journal me wat tegengevallen nav de verkiezingen. Check die magere oogst aan items even - geen enkele analyse van de gewijzigde krachtsverhoudingen. Een teleurstelling.

-

Net als de Vlamingen moeten de Nederlanders stoppen zich te laten uitspelen tegen elkaar. Als we zouden afstevenen op een burgeroorlog, dan wordt het tijd ons te verdiepen in het verloop van de Spaanse Burgeroorlog, en in het waarom van het verlies van de Republikeinen (de ontelbare soms tegenover mekaar vijandige facties). Straks stelt de breuklijn niet-moslim - moslim ons ongetwijfeld voor grote problemen. Er is dan ook nog eens de 'progressief-conservatief' -tegenstelling, die tussen christelijken en ongelovigen, die tussen plattelanders en stedelijken... Als een zootje over-geïndividualiseerde rumble fishes gaan we het niet redden, en dat geldt netzogoed voor Nederland als voor Vlaanderen.
-
Wat Nederland-België betreft: we hebben al geen A-team meer, dus gun ons nou maar die Olympische Spelen, 'kay?

v Maerlant | 16-06-07 | 20:13

@ Lizzard

Ik had het al gezien. 23.40!

bottehond | 16-06-07 | 19:56

-weggejorist-

Lizzard | 16-06-07 | 19:53

Lizzard 16-06-07 @ 19:41

Ik ben niet gelovig. Ik onderga het leven gewoon en dat is al lastig genoeg zonder één of andere mysterieuze en onnatuurlijke opdracht tijdens mijn leven uit te motten voeren om daarná pas te oogsten. De enige onloochenbare werkelijkheid die ik in religieuze zin onderschrijf is dat iedere duideing van het leven futiel is. Dat kan er toch wel mee door, dacht ik.

@ VMaerlant

vanavond Nederland belgië. Over 10 jaar is dat GrootNederland- Frankrijk, haha. Overigens: ik las nog iets over die vrind van je:

www.brusselsjournal.com/node/2194

bottehond | 16-06-07 | 19:50

-weggejorist-

Lizzard | 16-06-07 | 19:41

We lopen allemaal omhoog dezelfde berg op, maar ieder zijn eigen unieke uitzicht en weg.

Roodvleugel | 16-06-07 | 19:36

ha, eindelijk een tegendoelpuntje gescoord. gebedsoproepen zijn voor mij ook provocerend.
Wist je trouwens dat het hans en grietje met het suikerhuisje een sprookje was? Waarom zijn die moskeeen dan in suikerhuisje-stijl opgebouwd?

Made to last | 16-06-07 | 19:34

Lizzard 16-06-07 @ 19:15

Ik weet niet wt je met "om" bedoelt. Ik zag dit 25 jaar geleden al aankomen. Ik ben im Grunde nog steeds "links" en niet zo'n beetje ook. In deze materie vind ik het volstrekt irrelevant welke politieke ideeen iemand er op nahoudt. Het gaat mij uitsluitend om de islamfrage en iedereen die zich daarover kritisch uitspreekt zie ik in deze als bondgenoot. Ies simpel. KOC is een paljas, een nar. Met onnozele brokkelige en waarige ideeen, maar die zijn niet relevant: hij zit hier om te zieken en te sarren. Je zou eens op deze link. Nuf said daarover. Ik ga verders geen namen noemen, dat lijkt me ongepast.

www.dutch.faithfreedom.org/forum/viewt...

Overigens zie ik net op Omroep Zeeland dat Haselhoeff ook hypotheekfraude heeft gepleegd. Een parel van cultuurverrijking, zou ik zeggen. haha.

bottehond | 16-06-07 | 19:24

@quasi modo: mocro is net zoveel Marokkaan als jij. Ies gewoon een hollandsch etterig (kaalkopperig)pukkelventje die de zaak loopt op te bipsen. Zelfs de domste kutmarokkaan maakt nog niet zulke correct nederlansche volzinnen, ies gewoon hollansch

Peking Eend | 16-06-07 | 19:22

-weggejorist-

Lizzard | 16-06-07 | 19:15

Lizzard 16-06-07 @ 18:49

Er zijn anders nogal wat dapperen onder die luiden die uiteindelijk overstag gaan voor de onloochenbare werkelijkheid. Hier op GS/NN zie je dat ook gebeuren.

bottehond | 16-06-07 | 19:09

... eindelijk eens een geweldige actie van christelijke kant! Eindelijk trekken zij hun bek ook eens open tegen de islamitisering! Werd tijd, want tot nu toe hebben de kerken al die stink-islamieten steeds opgevangen als zijnde zielig... en nu pas gaan ze ook doorkrijgen dat het eigelijk een grote bedreiging aan het worden is... beetje te laat, maar beter laat dan nooit....

HennyHenny | 16-06-07 | 19:02

-weggejorist-

Lizzard | 16-06-07 | 18:49

@Mocro4life 16-06-07 @ 18:36
Nee maak geen negatieve opmerking tegen een moslim of je moet vrezen voor je leven. Vind je het dan gek dat Nederlanders jullie niet aardig vinden ? Moslims vallen onderstussen met hun gedrag massaal door de mand, de negatieve beeldvorming onder Nederlanders is enorm en niet meer te keren. Iedere Nederlander voelt ondertussen in zijn onderbuik wel aan dat leuk samenleven met moslims niet mogelijk is en dat dit dreigt uit te lopen op een burgeroorlog. Ja we houden onze mond vanwege jullie lange tenen maar houd er rekening mee dat ondertussen onze messen worden geslepen.

quasi modo | 16-06-07 | 18:48

Het enige voordeel van geloof is dat het een belangrijke stuwende factor is bij een bevolking om zich voort te planten. Sinds het geloof onder Nederlanders afgenomen is, is ook het aantal Nederlanders dalende. Daarmee liggen wij nu op een uitsterfkoers. Ondertussen fokken de moslims als konijnen. Het eindresultaat op de lange termijn kun je raden.

quasi modo | 16-06-07 | 18:39

-edit aan de shandy gezeten? Doe eens normaal mee lullen ipv trollen -

Mocro4life | 16-06-07 | 18:36

Triador 16-06-07 @ 17:55
Tja, zwaarden of Afgaanse AK47's, het meot wel een behoorlijk verschil zijn in killratio's.

Zo jammer! | 16-06-07 | 18:36

Jeremia 16-06-07 @ 18:31

Gelukkig maar. Ik heb me dan wel geout als een aanhanger van de lijn-Shani, maar die heeft het wel over hulp verlenen, niet over de kastanjes uit het vuur halen! ;)

v Maerlant | 16-06-07 | 18:34

Goed zo Gristenen. Helaas moet ik jullie ook niet,maar jullie gebruiken tenminste geen geweld in naam van Allah

Nifelheim | 16-06-07 | 18:33

Lizzard 16-06-07 @ 18:05

Jij stelt eigenlijk de vraag naar de legitimiteit van de politiek. Ik vind dat een volstrekt gerechtvaardigde vraag. Ik wijs verder nog op het gedrag van 070 inzake de eu. Volstrekt ondemocratisch. Inzake de massa- immigratie geldt hetzelfde verhaal. Is jou gevraagd naar de wenselijkheid van een "multikultureel" eksperiment? Naar de import van de deaudscultus. Kortom: dit zijn maar een paar voorbeelden en ik ben het volkomen met je eens.

bottehond | 16-06-07 | 18:33

bottehond 16-06-07 @ 18:21
Voor de Christen blijft het primaat van het geweld bij God liggen. En aangezien Jezus én mens én God is was Hij bevoegd om eens flink los te gaan in de Tempel. Geweldloosheid is de leidraad maar moet echter niet te strikt opgevat worden. Een christen moet zijn huis en dat van een ander (ook als het een niet christen is) verdedigen als een moslim is gekomen om te slachten. En voor 'huis' kun je in bepaalde situaties ook rustig 'land' of 'natie' lezen.

Jeremia | 16-06-07 | 18:31

bottehond 16-06-07 @ 18:10

Nee, ik zie nog geen kentering, ik denk dat die het product zal zijn van een tragische geschiedenis in wording - zie Lizzard 18:05. Wat die Danneels betreft: die man belichaamt het verleden, hij schrijdt voort in een waan van waardigheid, zijn ijdelheid verhindert hem het anachronisme dat hij is te herkennen, in de spiegel ziet hij slechts de kandidaat-paus, niet de afgewezene. Ik ben behoudend ingesteld, maar van deze zelfvoldane homp 'Old Europe' kunnen we niet snel genoeg verlost zijn.

v Maerlant | 16-06-07 | 18:23

Jeremia 16-06-07 @ 18:18

Ik vond het dan ook een mooie demonstratie van een emryonale versie van de "ijzeren vuist". En de waterwandelkmapioen kon er ook wat van, Jeremia. Die ranselde er in de tempel ook op los als een dolleman.

bottehond | 16-06-07 | 18:21

Een ijzeren vuist is wat die gristenen nodig hebben.
bottehond 16-06-07 @ 17:50
Pastor Kok heeft geen enkel geweld gebruikt. Hij heeft zich dus perfect gehouden aan de bergrede. Daar staat namelijk niet in dat je je mond moet houden. Jezus zegt dat je een lamp niet onder de korenmaat moet zetten. Dit is dus een uitstekend voorbeeld van christelijke weerbaarheid.

Jeremia | 16-06-07 | 18:18

solidstate 16-06-07 @ 18:02

Thanks dude. Heeft vMaerlant vandaag al college gegeven over de Europees Arabische "Dialoog"? Hier een mooi artikel van Pammetje, die weer eens zover doordraaft dat de aandacht van de centrale boodschap afgeleid wordt. Veel te lang hebben we naar de SStaat gekeken om die islamisering te stoppen, maar die lutsers blijken dus al decennia lang vuistdiep te heulen met de eurocraten over onze rug.

hoeiboei.web-log.nl/hoeiboei/2005/12/p...

bottehond | 16-06-07 | 18:18

v Maerlant 16-06-07 @ 17:58

De softies zullen het veld moeten ruimen? Prima. Die hebben die kerken sowieso verkruimeld tot lege panden met hun hoogdravende relativisme en ongeloof. Zie jij al een kentering dan? Onder de gelovigen zelf wordt heel druk nagedacht en worden standpunten bepaald, maar die zie je nauwelijks terug in het publieke debat en al helemaal niet in de practische politiek van cda en cu. De mannenbroeders daarentegen zijn rocksolid in hun standpunten, daar kun je te allen tijde op bouwen. En belgië: die danneels, die is een bekwame in het "zero insultisme":

www.leif.be/nieuws/morgen25maart06dane...

bottehond | 16-06-07 | 18:10

-weggejorist-

Lizzard | 16-06-07 | 18:05

@ bottehond 16-06-07 @ 17:50

Ha die botte, ik moet weer lachen om jouw geweldige comments.

solidstate | 16-06-07 | 18:02

bottehond 16-06-07 @ 17:50

Ik kan - helaas - de grond van je betoog niet ontkennen: ook het christendom gaat deels gebukt onder het politiek-correcte primaat. Het gegeven valt niet te herleiden tot de ingewikkelde Nederlandse constellatie: ook in het 'katholieke' België maken we het mee dat priesters doeken hangen over beelden van heiligen om in de kerk gevluchte asielzoekers 'niet te provoceren' Hoe is het mogelijk! Nu, de tegenstellingen zullen groeien, en naarmate de polarisering groeit mag worden verwacht dat de softies gaandeweg het veld zullen moeten ruimen. Beter laat dan nooit.

v Maerlant | 16-06-07 | 17:58

Mocro4life 16-06-07 @ 17:50 - NU begrijp ik het... jullie vechten nog met zwaarden... tja en dan win je natuurlijk niet van de Westerse technologie. Als jullie de zwaarden slijpen zetten wij de Bokma vast koud naast de grote rode knop... en nu maar wachten tot de Fun begint :-)

Triador | 16-06-07 | 17:55

Ik wil dat...
Mocro4life 16-06-07 @ 17:50
Ach je moest is weten wat de mensen allemaal willen.
Voor de rest doe je met je comments vooral denken aan deze meneer:
www.youtube.com/watch?v=xV7E_tzxdNs

Jeremia | 16-06-07 | 17:54

-weggejorist-

Lizzard | 16-06-07 | 17:54

-edit hou sop -

Mocro4life | 16-06-07 | 17:50

v Maerlant 16-06-07 @ 17:26

Wijze woorden. Helaas is de gristenhundenVerein geïnfiltreerd deaur voormalige dolenden die hun heil gevonden hebben in recalcitrante samaritanitis. Denk bv. aan de Putsch van la Huizinga, die de facto de gehele tweede kamerfractie van de cu eigenhandig domineert. Wist je dat. Heel griezelig mens, afkomstig uit de asielindustrie. Dergelijke strapatsen moeten die gristenhunden eerst afleren. Dat nare trekje van ze, die behoefte aan zelfverloochening en zelfkastijding zijn in de handen van de la Huizinga's van deze wereld dynamiet waarmee de samenleving volkomen te gronde kan gaan. Al iets gelezen over ab klink en die malloot Etzioni? Dát is de leidraad voor het cda. Hun doctrine noemt men communitarisme. Dat luisteren naar de burger, dat is nonsens. Het verwijzen naar eigen verantwoordelijkheid en normen en waarden grijpt terug op Etzioni. Beetje jammer om zo'n leer als leidraad te nemen als de samenleving volkomen versplinterd raakt door de import van de deaudscultus. Communitarisme veronderstelt namelijk gedeelde waarden in een samenleving. Per saldo natuurlijk een garantie voor dictatuur en onderdrukking. Die gristenen zijn volledig de weg kwijt. De achilleshiel in de leer van de waterwandelkampioen van Galilea komt eindelijk aan het licht. Wat nou: andere wang. Dat doen ze dan maar in hun vrije tijd. Een ijzeren vuist is wat die gristenen nodig hebben. Net als die pastor. Goeie vent.

bottehond | 16-06-07 | 17:50

@ Sick Boy 16-06-07 @ 15:19
Nou, voor hoelang de wereld door God is geschapen weet ik niet. Wil ik ook helemaal niet weten! Want het leven hier op aarde is best wel uit te houden... Maar het doet er zeker wel toe wat er in "dat boek" staat! (zou je 's moeten lezen. Best interessant - toegegeven afhankelijk van vertaling een beetje taai soms)

Friendlyfreedom | 16-06-07 | 17:50

Mocro4life 16-06-07 @ 17:34 - Ach ja... als je geen argumenten meer hebt ga je dreigen. Heel herkenbaar Mocro... heel herkenbaar! BTW... en volgens mij waren de Joden al een paar duizend jaar voor Christus in Israel, dus wie pakt het land van wie af?... Go home mr. (afstammeling van) Ismael... Go Home.

Triador | 16-06-07 | 17:47

Ik krijg helemaal het ......... van het gekwezel over die "juiste" geloofsovertuigingen. Probeer je is als een waardig mens te gedragen en weet dat geloofsovertuigingen voor 99,9 procent de oorzaak zijn van alle oorlogen op aarde.

Amen

De Schaapherder | 16-06-07 | 17:46

solidstate 16-06-07 @ 17:37

Vanzelfsprekend eens. Ik zit dan ook op de lijn Shani 17:29 ;)
-
Het gaat 'm, naast het gedeelde erfgoed, ook om de intrinsieke verschillen. Verleden week nog bezocht ik een boekenwinkeltje dat gelieerd is aan een abdij. Je vindt daar vanzelfsprekend gebedenboeken en devote prullaria. Maar net zo goed kon je er werk vinden van Godfried Bomans, van Albert Camus, van Herman Brusselmans (teveel eer voor die laatste in dit lijstje). Kijk, deze mooie illustratie van relaxte breeddenkendheid en waar pluralisme in de praktijk zul je in een moskeet nooit tegenkomen. Veelzeggende anekdote toch?

v Maerlant | 16-06-07 | 17:44

@ Ella 16-06-07 @ 17:00
Da's een goeie, maar waarschijnlijk toch iets te hoog gegrepen voor mocro4life, die praat in termen van dood, verderf en terreur, de retoriek van de islam.

Spaansche Griep | 16-06-07 | 17:42

LOL@Mocro4life 16-06-07 @ 17:34
Wie zijn "we", jij en je rechterhand? En wat ga "jullie" dan doen, in het weekend zelfgemaakte Nederlandse vlaggen verbranden om op al-jazeera t ekomen en doordeweeks met een pasje in de hand twee uur in de rij staan om tomaten te plukken in het Westland?

sjaakdeslinksesul | 16-06-07 | 17:39

Mocro-4life: hee! nep marokkaan ga eens even je moeder helpen met de aardappels op het vuur zetten.

Peking Eend | 16-06-07 | 17:38

Fijn, zo'n staaltje van discriminatie.
Wanneer is de rest dat niet grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrristelijk is aan de beurt?

Faolchú Airgid | 16-06-07 | 17:38

@ v Maerlant 16-06-07 @ 17:26

Sterker nog, ongelovigen hebben nog oneindig meer te verliezen dan hun vrijheid onder de sharia, namelijk hun leven. Christenen mogen nog blijven leven maar als 2de klas burger die jizya(belasting) betaald om ze vernedert te laten voelen. omdat ze niet het juiste geloof hebben.

Dat maakt samenwerking van nog groter belang.

solidstate | 16-06-07 | 17:37

@van de kraats: oh geloof heeft zeker ook veel goede dingen als deeltijd boeddhist (of niet prakteriserend :-) weet ik daar alles van. Het is alleen dat door interpretatie en verspintering de zaak uit de hand kan lopen. Vooral als andere mensen die interpretaties dan weer eens verkeerd gaan uitleggen :-)

Begrijp mij niet verkeerd, ik heb niks tegen interepretaties, zolang het maar contextualistisce realistische interpretaties zijn :-)

Peking Eend | 16-06-07 | 17:36

Triador 16-06-07 @ 17:05

Nog even zo door gaan en we zullen jullie net zo behandelen als Israel en zijn (illegale) inwoners.

Mocro4life | 16-06-07 | 17:34

Toch fijn, al die geïmporteerde cultuurverrijkerts. Anders hadden we in 2007 vast nooit meer een godsdienstoorlog in ons landje kunnen zien ontstaan. Ben zelf atheïst, maar als de christenen hulp nodig hebben dan roepen ze maar...

Shani | 16-06-07 | 17:29

King of controversy 16-06-07 @ 17:19

Ik heb net een nieuwe maar bedankt.
Bedoelde je dat pedo gedonder niet serieus m.b.t. mohammed of toen wel?

;)

solidstate | 16-06-07 | 17:29

Die pastor Kok klinkt minstens zo achterlijk en fundamentalistisch als de gemiddelde Iranese iman. En hij kent z'n eigen god ook niet erg goed want hij heeft niet eens in de gaten dat die 'God' en 'Allah' een en dezelfde zijn. Ook Arabisch sprekende Christenen noemen hun Christelijke god gewoon Allah. Wanneer een pastor dan zegt dat Allah geen zoon heeft lijkt me dat een aardig voorbeeldje van godslastering en je eigen geloof bashen.

de Gare Raap | 16-06-07 | 17:27

@ murdockyoufool 17:23
Geloof moet geoninstitutionaliseerd worden. Lang leve geloof, weg met de kerk. Bravo voor Allah, breek de moskee.

King of controversy | 16-06-07 | 17:26

Als christenen en ongelovigen de handen in elkaar slaan wordt het misschien nog wat. Tenslotte hebben ze een gemeenschappelijk belang te verdedigen dat luistert naar de naam 'democratische rechtsstaat'. Hun onderlinge verschillen kunnen ze dan later op een beschaafde manier bijleggen; tot dan geldt dat het hemd nader reikt dan de broek.

v Maerlant | 16-06-07 | 17:26

@King of controversy 16-06-07 @ 17:07
Mee eens. 'k Zou geloof ook niet verbieden, maar de bijbehorende claims. Dat wil zeggen, geen religieuze symbolen en gedragingen in openbare functies, geen aparte openbare voorzieningen voor gelovigen, geen apart onderwijs. Verder moeten werkgevers, verenigingen en organisaties het recht hebben om mensen op grond van religieuze uitingen en gedragingen te weigeren.

Murdockyoufool | 16-06-07 | 17:23

peking eend @17:05 eh een mens moet af en toe een dagje rustig aan doen anders krijg je vroeg of laat ook een probleem. Ik denk zelf dat de stichters van de godsdiensten dit al erg goed doorhadden ,Ik denk dat een heleboel regels op gezondheids redenen zijn terug te voeren.
bijvoorbeeld 1 van de regels bij de joodse godsdienst is dat je ,je handen moet wassen voordat je gaat eten
Of als er een dood dier in stilstaand water ligt mag je het niet drinken,
Klinkt wel plausibel vind ik persoonlijk
zo kan ik nog wel wat dingen opnoemen

van de kraats | 16-06-07 | 17:20

Die Ben Kok is zelf ook een godsdienstwaanzinnige. Lees zijn comments en bijdragen maar op www.gristelijk.nl

Quichegerechtigde | 16-06-07 | 17:20

@ solidstate 17:15
Ik denk niet dat het mij botbreuken oplevert, ik heb een aardige conditie ;)
En als je nou nog niet door hebt, dat ik al dat pedo gedonder niet al te serieus meende, kan ik je maar 1 advies geven:
www.pearle.nl/brillen/leesbril/
geen dank. ;)

King of controversy | 16-06-07 | 17:19

@King of controversy 16-06-07 @ 17:00

Ik zou niet weten of dat botbrueken zou opleveren.
Je kan het een keer proberen.
Het probleem waar ik vaak mensen als jij mee zie worstelen is de cultuur relativisme die er de afgelopen decennia is gestampt.

Het idee dat alle culturen hetzelfde zijn en even zwaar moeten wegen.

De humantaire-judeo-christelijke cultuur van de afgelopen eeuwen die de grondslag is voor ons systeem is leidend en met wat aanpassingen links en rechts IS dat iets dat waard is om voor te vechten en de bedreigers ervan desnoods buitenspel te zetten als dat moet. Dat houdt eauk in dat men niet zomaar kan zeggen dat alle culturen gelijk zijn aan elkaar.
Kanibalisme zou dan eauk moeten kunnen.

solidstate | 16-06-07 | 17:15

@ Murdock
Ja, er zitten veel te weinig in de bovenste categorie. Maar ik denk dat het werk van 1 goede gelovige 10 sukkels compenseert.
Atheisten leveren een bijdrage, maar juist een factor als geloof (en daar schaar ik ook maar even iets als communisme onder) kan ervoor zorgen dat mensen boven zichzelf uitstijgen, en onmogelijke prestaties neerzetten.
Dat is het mooie van religie, dat is het mooie van de mens zelf, en daarom moet je religie niet verbieden, omdat je dan in feite een stukje mens verbied.

King of controversy | 16-06-07 | 17:07

@Contra: ik denk dat geloof ook contra productief kan werken hoor.... denk aan de vele malen bidden, op zondag geen flikker uitvoeren, Ramadan etc etc etc

Peking Eend | 16-06-07 | 17:05

Toch wel grappig... Mocro4life haalt de "kracht" van de Islam aan... je herinnert hem er dan fijntjes aan dat een klein land als Israel, door die "sterke" Is Lam niet in te nemen is... en het wordt stil. I wonder why???

Triador | 16-06-07 | 17:05

Mmmm. Geloven is een subjectieve emotie. Elke maand, nadat ik mij de tyfus heb gewerkt en ik mijn salaris krijg, geloof ik ietsje minder in God en Allah. Voor sommige onder U (uitkeringstrekkers enz.) zal dit omgekeerd zijn.

Contra | 16-06-07 | 17:01

@Jeremia 16-06-07 @ 16:42
Zoals het heel logisch is dat je na 9/11 en de dood van een columnist/cineast een moskee bezoekt. Het levert de islamtietjes een prettige bevestiging op: als we op ze kakken, smeken ze om meer.

Het is trouwens 'moskeeën' en geen 'moskees', zoals ik eerder typte. Gebruik bij voorkeur helemaal geen meervoudsvorm voor een haatpaleis.

@King of controversy 16-06-07 @ 16:46
Alleen zitten 'r veel te weinig gelovigen in de categorie 8-10. Voorts zijn er ook atheïsten die een maatschappelijke bijdrage leveren. In zijn algemeenheid kun je zeggen dat de mensheid het gemiddelde van 5,5 scoort, wat dan weer strookt met de balans van goed en slecht, yin en yang, Van den Brink & Knevel.

@widtvoet 16-06-07 @ 16:44
Een referendum is in mijn ogen een prima middel om een weg te kiezen in lastige kwesties. De mensen die naar de stembus gaan, vinden een onderwerp immers belangrijk genoeg om zich uit te spreken. Het levert de mening van betrokken burgers op. Tis uiteindelijk de dictatuur van de meerderheid, maar goed, dat is de vorm waarvoor we kiezen.

Murdockyoufool | 16-06-07 | 17:01

@ solidstate 16:56
Jij denkt dat christenen alleen maar bidden?
Loop eens het marktplein van Urk op, en schreeuw daar dat god een verdorven pedo is waarvan je hoopt dat zijn ziel zal rotten in de hel.
Of iets onschuldigs als Jezus is de zoon van een Romeinse soldaat...
doe dat het liefst op een zaterdag avond. en tel dan de mensen die voor je bidden, het negeren en je botbreuken.
zoals ik al eerder zei: religie kan iets moois met een mens doen, en ergens ben ik wel geroerd als ik mensen als Fred V zo bezig zie, maar aan de andere kant, kan religie ook zeer verstikkend werken.

King of controversy | 16-06-07 | 17:00

Mocro4life 16-06-07 @ 16:26
De man schiep God naar zijn eigen beeld en gelijkenis.
Waarom? Omdat de mens niet kan accepteren dat hij ten dode is opgeschreven.

Vrij naar Baruch de Spinoza: Als een Cirkel God zou scheppen, was God een Cirkel; als een Driehoek God zou scheppen was God een Driehoek.

Als ik zeg dat God als een Edammer kaasje in de hemel zit, en jij bent van mening dat dat niet waar kan zijn. Wie moet dan BEWIJZEN wat waar is? Jij of ik?

Ella | 16-06-07 | 17:00

@cast: nou het ligt een beetje anders hoor. Jezus was van een andere nomaden stam

Peking Eend | 16-06-07 | 16:59

duh jesus is toch ook een profeet of dominee ofzo
die vertelde gewoon verhalen toch?

cast | 16-06-07 | 16:57

King of controversy 16-06-07 @ 16:46

He he!

Nu je het gezegd heb moet je gaan vrezen voor figuren als maroc4life die het liefst je strot zouden willen doorsnijden.
Begin je het een beetje door te krijgen wat er hier speelt?

Als je hetzelfde zegt over jezus zal je op zijn hoogst van een figuur als fredv te horen krijgen dat die voor je zal bidden.

Da's natuurlijk eauk "erg", dat dan weer wel.
(sorry fred ,even ter illustratie)

solidstate | 16-06-07 | 16:56

Geloof brengt de mensch wel dichter tot elkaar, das een feit.

Peking Eend | 16-06-07 | 16:55

jeremia @16:42 ik mag hopen van niet dan word het echt tijd om die kneus met een tatto op zijn rug mekka in te sturen met daarop mohammed is een lul met vingers!sorry maar ik ben zelf behoorlijk wetenschappelijk ingesteld maar we leven hier niet in de middeleeuwen en als iemand een geloof een zinnig of onzinnig iets vind mag dat gezegd worden !

van de kraats | 16-06-07 | 16:49

Bravo! De gristenen lijken eindelijk te ontwaken. Wij ( en daar bedoel ik ook de '100% atheïsten' mee) gebruiken vliegtuigen tenminste waarvoor ze bedoeld zijn.

Bobberedosio | 16-06-07 | 16:48

@ Murdockyoufool
In alle oprechtheid geloof ik dat religie een drugs is. Net zoals drugs kan religie ervoor zorgen dat mensen schitterende prestaties neerzetten, bergen verplaatsen, de honger oplossen. Geloof kan een ontzettende drive zijn om het goede in een mens naar boven te halen. Het kan een enorme inspiratie zijn.
Maar net zoals met drugs, kan het een mens ook volledig in de vernieling helpen.
Als je mensen een cijfer moet geven, op een schaal van 1-10, dan zitten de gelovigen 1-4 en 8-10, terwijl de atheisten er een beetje tussenin zweven.
@ solidstate
"De profeet Mohammed is een pedo"

King of controversy | 16-06-07 | 16:46

Boellie 16-06-07 @ 16:14

Schiep God God?

Ella | 16-06-07 | 16:44

@Murdockyoufool 16:33

Tis niet zomaar dat die (tijdelijke) Referendumwet een stille deaud gestorven is hier in 0031 (-;

widtvoet | 16-06-07 | 16:44

@maroc4life,
Waarom was de krant te laat en lagen er geen bloemkolen in de schappen? Onee, sorry, je werkt niet.

fuckje | 16-06-07 | 16:42

Murdockyoufool 16-06-07 @ 16:38
Daarentegen is Balkenende misschien wel bereid om een moskee te bezoeken en namens de Nederlandse bevolking een welgemeend excuus uit te spreken. *braak*

Jeremia | 16-06-07 | 16:42

@Mocro4life
Toch even kwijt, al ben je een trol. Steek. Die. Excuses. Maar. In. Je. Reet. Maf. Kees.

Murdockyoufool | 16-06-07 | 16:38

boelie@16:04
nou geef jij precies aan wat geloof is het behoord eigenlijk tot het rijk van de geest!ofwel heel cru gezegd het is iets genetisch er zijn namelijk mensen die wel geloven en er zijn mensen die niet geloven.

van de kraats | 16-06-07 | 16:35

@Fred V 16-06-07 @ 15:40
Voor vanavond, een glas is altijd zo vol als hij geschonken wordt, niet meer en minder... Spreek ik mezelf nu tegen, ik vind van niet, straks is hij leeg...

.HerNihilist | 16-06-07 | 16:35

Mocro4life 16-06-07 @ 16:26
Ja lachen. Hoewel ik je ervan verdenk dat je dit schrijft om eens lekker te provoceren geef je al dan niet bewust precies weer waar het bij jullie moslims aan schort.

Jeremia | 16-06-07 | 16:34

@King of controversy 16-06-07 @ 16:21
'k Dacht dat jij serieus de vrijheid van godsdienst voorstond, maar nu wens je dat katholieken en moslims voor de rechter verschijnen vanwege het steunen van een pedosensueel netwerk. Opvallend.

Overigens zou ik referenda wensen omtrent geloofsaangelegenheden. Zo van, mogen er de komende jaren meer moskees bijkomen, dan te JA, dan te NEE? Christenen bemoeien zich met reclame-uitingen. Mag dat? JA of NEE.
Lijkt me geen gekke gedachte, aangezien de meerderheid van de Nederlanders (nog steeds) niet gelovig is. Natuurlijk geen hond in Den Haag die op de uitslagen van zulke referenda zit te wachten...

Murdockyoufool | 16-06-07 | 16:33

@Mocro4life 16-06-07 @ 16:26 Heel goed ! Ik houd wel van duidelijke mensen. Alleen provoceren kun je leren en moet je echt wat subtieler doen om enig substantieel effect te sorteren.
Ga ff terug en maak je VMBO af.

Jokkebrok | 16-06-07 | 16:33

StijlvolRechts 16-06-07 @ 16:30 - Gekker krijg je ze niet.... Maar leuker kunnen we het wél maken ;-)

Triador | 16-06-07 | 16:33

Van dit soort spielerei gaan we meer zien de komende jaren. Hulde aan gelovigen, omdat zij telkens weer dezelfde fout maken. Laat ze de gevechtsgrond maar voorbewerken. Anderen *hallo* zullen ze danckbaer zijn.

Shareholder | 16-06-07 | 16:32

@Mocro4life 16-06-07 @ 16:26
Hahaha... laat je spierballen eens zien. En wie moet die moskeeen gaan bouwen, het lukt jullie niet eens op eigen kracht, niet in A'dam west en hier in R'dan zuid ligt de boel ook alweer stil.

sjaakdeslinksesul | 16-06-07 | 16:32

In het midden-oosten zijn die gekken nog te dom om te peopen. Ze maken elkaar nog het liefst af. Mocht de Islam ooit in conflict komen met China, dan veranderd heel het MO in glas..

de bier | 16-06-07 | 16:32

@ King of controversy 16-06-07 @ 16:21

Repeat after me:

"de profeet mohammed is een pedo"

niks er achter van joden christenen of wie dan eauk.

solidstate | 16-06-07 | 16:30

@ Triador 16-06-07 @ 16:27

The devil made me do it, is just a stupid excuse for morrons. Of te wel geloofs idiooten die alls wat ze doen wijten aan geloof. Gekker krijg je ze niet.

StijlvolRechts | 16-06-07 | 16:30

@mijzelf
heeft=ligt

de bier | 16-06-07 | 16:30

Mocro4life 16-06-07 @ 16:26 - Tja... en de hele moslimwereld tesamen is niet in staat om één klein landje (Israel) in te nemen... dusss... houd eens op met de kracht van de Is Lam.

Triador | 16-06-07 | 16:29

oi oi, daar komt onze Hamas fanaat ook weer.

@mocro
ga even gezellig met boellie een boompje opzetten over het geloof.

Herman Flipsen | 16-06-07 | 16:29

@de bier,
ja idd! Je komt er toch niet uit, en iedereen windt zich op om niks! LOL!

fuckje | 16-06-07 | 16:29

Mocro4life 16-06-07 @ 16:26
De eerste beste geloofsfanaat die mij het moelijk gaat maken heeft binnen een mum van tijd onder 2 meter zand...

de bier | 16-06-07 | 16:28

ad. 16:26

Adres bestaat natuurlijk al godverdomme...

widtvoet | 16-06-07 | 16:28

StijlvolRechts 16-06-07 @ 16:25 - U is zeker de "grote tegenstrever" vergeten... The devil made me do it!

Triador | 16-06-07 | 16:27

@StijlvolRechts 16-06-07 @ 16:25

Draak zegt:

Er is geen stijlvol rechts, ook geen stijlvol links...

draak | 16-06-07 | 16:26

- edit niet trollen -

Mocro4life | 16-06-07 | 16:26

En nu op www.hemelpoort.com de biedingen op de volgende Collectieve Aflaat.

"Ik hoor 16 miljoen. Die meneer daar achterin. 17. 22. 40. 56. 202... Wie biedt meer? Eenmaal andermaal..."

widtvoet | 16-06-07 | 16:26

If there was a god, we wont be in this situation you religious freaks!

StijlvolRechts | 16-06-07 | 16:25

Draak zegt:

Moslim, gristen? Vloeken is aangeleerd, bidden ook...

draak | 16-06-07 | 16:24

fuckje 16-06-07 @ 16:22
Ja, lekker langs de lijn kijken hoe die gekken elkaar uit gaan dagen...

de bier | 16-06-07 | 16:24

@Boellie 16-06-07 @ 16:14
luister, als jij in een god wil geloven, moet je dat vooral doen.
Ik wens je er alle plezier mee en als het jou steun en troost geeft in bepaalde situaties, dan zou het wel het juiste voor jou zijn.

Nadeel van mensen - die in een god - geloven, is dat ze groepjes gaan vormen en andere mensen constant proberen te overtuigen van hun gelijk. Het dwingen van andere mensen, zo te leven zoals het (schijnbaar) ooit verteld is.
God is zo'n goed wezen, dat Hij er voor iedereen is, waarom dan altijd die ellendige pogingen van mensen om god aan anderen op te dringen. Waarom mensen zaken verbieden, omdat god het niet wil.
Ik maak zelf wel uit wat ik doe en laat, daarvoor heb ik geen groep geïndoctrineerden nodig die mij vertellen, dat god de oplossing is.

Herman Flipsen | 16-06-07 | 16:23

Heer! Heer! Heerlijk Topic!

fuckje | 16-06-07 | 16:22

@ solidstate 16:17
Allah=god=pedo.
Christenen geven geld aan een organisatie die criminaliteit (pedofilie) ophemelt, en zijn daarmee strafbaar bezig. Alle katholieken moeten worden opgepakt, net als de moslims. Allemaal in kampen en keurig door de rechter laten veroordelen.

King of controversy | 16-06-07 | 16:21

Geliefde Hemelse Vader, vergeef hen... zij weten niet wat ze doen/zeggen....

Triador | 16-06-07 | 16:20

joods-christelijke pastor?
wat is hij nu, joods of christelijk?

er is geen andere god dan allah betekent:
er is geen andere god dan god...

en mag ik meneer de pastor er aan herinneren dat de joden jezus óók níet erkennen als zoon van god...

Boy George | 16-06-07 | 16:20

Die banner doet me denken aan dat "De politie had gelijk!" boven het Mercatorplein, ook een toffe bash trouwens.

Flierp | 16-06-07 | 16:18

De profeet van allah is een evengrote pedo als Allah.

King of controversy 16-06-07 @ 16:10

En als je geloofd dat allah geen pedo is heb je nog niet gezegd dat mohammed een pedo is.

Volgens mij heb je taqiyya goed onder de knie.

solidstate | 16-06-07 | 16:17

@King of controversy 16-06-07 @ 16:10
Dat vraag je aan een areligieuze fool als ik? Fluitje van een cent. God is een pedo die Maria laaghartig heeft verkracht!!!
Heerlijk, die golden showers.

Murdockyoufool | 16-06-07 | 16:16

Niet doen murdock, laat King maar branden voor zijn ongeloof.

sjaakdeslinksesul | 16-06-07 | 16:14

@Herman Flipsen 15:45

Als mens zijnde zie je de wind toch niet? Aan de bladeren van de bomen kun je zien dat hij waait.Als een Christen gelooft dat God bestaat en Zijn bestaan in zijn leven ervaart, dan is dat zo raar toch niet?

M.b.t dat ruiken? Geen idee wat je daarmee bedoeld.

Boellie | 16-06-07 | 16:14

Ik kan hier maar 1 ding op zeggen ; "Jezus Christus weg met alle gelovigen en idealisten geef de wereld terug aan de mensen !"

Jokkebrok | 16-06-07 | 16:14

Ieder Grondgebied en haar Volk het zijne. In Nederland was daar zeau een fikse gemeenschap Gristengelovigen. Die hebben zich in woord en daad (voorlopig) gecommiteerd aan het algemene. Goed te doen nu. In principe.

Maar om nu weer van voor af aan te beginnen met 'n zootje achterlijke Maangodaanbidders... Het houdt 'n keer op natuurlijk.

widtvoet | 16-06-07 | 16:13

@King of controversy.
God is een pedo is, die Maria laaghartig heeft verkracht.

de bier | 16-06-07 | 16:12

Draaitafel Demagoog 16-06-07 @ 14:15

nee, dat zijn dan weer de moslims... wel bij de les blijven.

Frotklob | 16-06-07 | 16:12

Joden misbruikTen kinderen op Gods woord, een kleine maar vrij essentieele toevoeging.

King of controversy | 16-06-07 | 16:11

@ Murdockyoufool 16:04
De profeet van allah is een evengrote pedo als Allah. Jezus is de zoon van een pedo. Joden misbruiken kinderen op Gods woord.
Daarboven zitten echt een paar ontzettende perverts.
Ik hoop maar dat ik naar de hel mag.
Tevreden?
Overigens probeerde ik niet cryptisch te zijn met dat 'laatste profeet' gedoe. probeerde meer een trent aan te tonen dat het daarboven ongelofelijke sicko's zijn. Viespeuken van het soort wat hier op Gs normaal gesproken aan de ballen wordt opgehangen. Maar omdat het god is in plaats van Ad, durven we dat opeens niet meer te zeggen, hoe atheistisch we ook allemaal zijn.
Dus ik daag jou nu uit: zeg dat God een pedo is, die Maria laaghartig heeft verkracht. Dat wil ik wel eens horen.

King of controversy | 16-06-07 | 16:10

sjongejonge de pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet!

tis allemaal een pot nat en veroorzaakt alleen maar oorlog etc etc

simel | 16-06-07 | 16:10

rawg! 16-06-07 @ 16:07
Ik zie trouwens weinig verschil tussen een Moslim-fundi en een grefo-fundi. Ga eens in een schoolbus vol Urkers zitten. Daar kan veel marokkaans tuig nog van leren..

de bier | 16-06-07 | 16:09

ik heb helemaal niets met godsdiensten, maar liever de christelijke scepter die hier zwaait dan die moslim lijpos.

rawg! | 16-06-07 | 16:07

@mezelf
... wil ik horen...

Murdockyoufool | 16-06-07 | 16:05

Kudtgoedsdiensten, oorzaak van veel gesodemieter op onze aardkloot.
Neuqte iedereen maar met elkaar zodat er een gemengd ras ontstond, was al dat gezeik er niet meer over huidskleur, afkomst en godsdienst.
Ze kunnen beter een voorbeeld nemen aan boeddhisten, die zijn tenminste verdraagzaam tegenover andere godsdiensten. Ow, vereer jij die god? Prima joh.

De tering aan het katholieke geloof en de islam, leer eens elkaar te respecteren.
Ook ongezien de tyfus aan die pastoor, als het provoceren van elkaar alleen al ophield was er al veel minder gesodemieter.

Deaude_Lutser | 16-06-07 | 16:05

@King of controversy 16-06-07 @ 15:55
Dat laatste-profeet-gedoe is leuk vanuit islamitisch perspectief. Bovendien ben je erg cryptisch bezig. Zegs 'ns allah in plaats van god. 'De profeet van allah is een pedo', dat wil horen. Klare taal.

Murdockyoufool | 16-06-07 | 16:04

Laat ze elkaar allemaal maar afmaken. 1 pluspunt: Gaat het gemiddelde IQ ook weer omhoog...

de bier | 16-06-07 | 16:04

@Sovjetter 15:42

O jaa? Houden van doen je met je verstand? Fraai is dat! Als je alleen je verstand nodig hebt om van iemand te houden, dan kun je je hersenen het kunstje "van houden van" keer op keer laten flikken.Gewoon de grijze massa gebruiken en het comando : Houden van nu! geven.
Komop man, dan werkt zo toch niet?

Boellie | 16-06-07 | 16:04

@ King of controversy 16-06-07 @ 15:55
Ik dacht dat JHWH alleen blij was als kinderen de rivier in gegooid werden, dus die keurt nu, kindermoord, incest en pedofilie goed.

Alibombalie | 16-06-07 | 16:03

Het wordt weer tijd voor tempeliers!!

kingpin[|v|] | 16-06-07 | 16:00

Off topic
The Big Lebowski is in zoverre ik mij kan herinneren de meest absurdistische film die ik ooit gezien heb. Er komt geen normaal personage in voor en alles draait om bowlen. Erg leuk.

Jeremia | 16-06-07 | 15:59

In een klein dorpje tussen de onherbergzame heuvels van Iran schijnt sinds vorige maand onverklaarbaar een Geitenbeeldje uit zijn aars te bloeden bij de weg. Misschien kunnen bepaalde bedevaarten nu als combi verkocht worden.

widtvoet | 16-06-07 | 15:57

@King of controversy 16-06-07 @ 15:55
David Koresh (vzmh)?

sjaakdeslinksesul | 16-06-07 | 15:56

Goed zo jongens, laten wij ook maar eens zien dat we niks geleerd hebben de afgelopen 2000 jaar, net als de muselmannen. Er gaat niets boven een goeie oude bloedige godsdienst oorlog. Er zijn 6 miljard mensen op aarde en dat is toch te veel, dus hup vrienden de bijl in elkaar.

Bigi Bana Boy | 16-06-07 | 15:56

Klassieker: Straks gaan ze nog bomaanslagen plegen.

Hertog Joris | 16-06-07 | 15:55

@ Murdockyoufool 15:50
Volgens mij schreef ik in mijn eerste post dat 'de laatste profeet van God een pedo was'. En wie was die laatste profeet, mijn beste Murdockyoufool?
Overigens wil ik nog even een aanvulling geven, voor het evenwicht zeg maar.
Ook de joden moesten van God hun kinderen consumeren, net zoals Mohammed zijn huwelijk met aischa consumeerde.

King of controversy | 16-06-07 | 15:55

-weggejorist-

Lizzard | 16-06-07 | 15:54

@ nihilist, KIJKEN, je blijft maar thuis. Een van de grappigste films ooit. imho dan. 1 van de weinige komedies die ik ook leuk vind om te kijken als er geen vrienden bij zijn. De quotes zijn eindeloos die je er uit kan halen. Echt te goed gewoon.

Sick Boy | 16-06-07 | 15:52

Dit moet de gristelijke verdraagzaamheid zijn waar Jezus het over had.

DonJohnson | 16-06-07 | 15:51

@King of controversy 16-06-07 @ 15:37
Schop, voor evenwichts sake, ook 'ns naar de islam. Ik noemT een proleet Mohammed die de kleine Aisha eventjes keihard nam, maar er zijn meer leuke voorbeelden.

Murdockyoufool | 16-06-07 | 15:50

Al met al is het helega niet aardig van deze Gristen geweest om met zijn actie de opluistering van de ingebruikname van die mooie nieuwe Moskee van een dubieus randje te voorzien.

Voor Zijn aangezicht is eenieder toch in principe gelijk. Waarom dan benadrukken dat jouw abonnement vromer is dan dat van anderen...
Maargoed deze mnr. Kok heeft maar één Iemand voor wie hij zich wenst te verantwoorden. Succes dalijk met de eeuwige stilte...

(Tsjekt even de reservering voor het Walhalla...)

widtvoet | 16-06-07 | 15:48

@Sick Boy 16-06-07 @ 15:37
Toevallig wordt deze film vanavond vertoond, heb hem zelf nog niet gezien:
Vanavond, 23:40 - 01:40, The Big Lebowski, Nederland 3

.HerNihilist | 16-06-07 | 15:47

De enige uitweg voor mensen die hun verstand gebruiken is: Alle godsdiensten bashen! Schrap om te beginnen art. 23 uit de grondwet. Schrap alle subsidies aan deze (bij)geloven. Zorg dat er bij volgende verkiezingen geen gristenhond meer op het fluweel komt te zitten. Ook geen moslimgeit uiteraard.

hoogh | 16-06-07 | 15:46

De verloren schaapjes moeten weer eens bijeen gedreven worden en mensen moeten weer dichter bij God komen...
Ik mag dan toch aannemen, dat de gemiddelde christen erg blij is met het feit, dat er militante moslims zijn, die graag Shoarma eten en zo af en toe met alle plezier mensen dichter bij god brengen.

God bestaat, want zie jij de wind?
Nee, Boellie ik zie hem niet, maar meestal ruik ik het wel en ik kan je vertellen dat het over het algemeen geen frisse geur is.
Wel leuk trouwens dat iemand met de naam Boellie hier het evangelie komt prediken, moet je eens onder jouw nick in Suriname doen, kijken of je dan nog zo kan lachen met je geloofsgenoten?

Herman Flipsen | 16-06-07 | 15:45

Beste meneer Kok, welke godsdienst is nou NIET misleidend?

metalgrandpa | 16-06-07 | 15:45

Hadden alle gelovigen hun fapsel maar in het kampvuur gefapt. Dan was het met een sisser afgelopen..

StijlvolRechts | 16-06-07 | 15:45

@sjaakdeslinksesul 16-06-07 @ 15:33
Nu ja, zie 15:34.
Verder zijn er maar weinig gelovigen die werkelijk zo leven. Wellicht dat de boeddhist -die dan weer niet an een god gelooft- het meest in de buurt komt.
Je hebt wel gelijk wat betreft intentie. Waar boeddhisten en christenen over kloosters beschikken -intern gerichte verdieping van het geloof/levensvisie- maken moslims gebruik van bijvoorbeeld madrassas, alwaar het te vuur en te zwaar verspreiden van het geloof -extern gericht- een belangrijk onderdeel is.

Murdockyoufool | 16-06-07 | 15:43

Mmm... had ik naar maar niet zo'n virtuele grote bek gehad. Ik moet nog boodschappen doen en zojuist is de zondvloed opnieuw aangebroken.

sjaakdeslinksesul | 16-06-07 | 15:43

Er heeft er hier in huis personeel nodig, misschien kom ik vanavond nog terug. Een goede middag allemaal.

Fred V | 16-06-07 | 15:43

@Fred V 16-06-07 @ 15:35
Ik draag haar! dan ook niet aan als reden, maar als een gevolg van, en danwel van een misleidende psychologie, die van het 'geloof', en bovendien, er is geen probleem van het lijden, de christenen hebben er een PROBLEEM van gemaakt.

.HerNihilist | 16-06-07 | 15:42

-weggejorist-

Lizzard | 16-06-07 | 15:42

-weggejorist-

sovjetter | 16-06-07 | 15:42

Overigens, wel erg leeg lijkt het me om nihilist te zijn. Je gelooft eigenlijk niet in je eigen bestaan, een soort van, als je consequent nihilist bent. Ik heb overigens wel Freud en Nietsche lang geleden in mijn studententijd gelezen en tsja, ik geloof niet alles wat ik lees of wat ze me vertellen.

Fred V | 16-06-07 | 15:40

Oh ik dacht dat God en Allah toch dezelfde waren. Vooral de naam "God" slaat nergens op. Die is gewoon later bedacht.

Anyway, dan wordt het wel makkelijker. Als je iets wilt en bidt tot God en er komt niets, dan bid je tot Allah.

Over een tijdje merk je vanzelf wie luistert en die bestaat dan.

Als je van beiden niets hoort, verkoop je ziel dan gewoon aan de duivel, dan heb je in ieder geval aardse rijkdom.

Rabarberke | 16-06-07 | 15:38

Tis in het Nederlands, dus die mussels begrijpen er toch niks van....

KABAAL | 16-06-07 | 15:38

@ Murdockyoufool
Stel je niet zo aan.
Als ik echt had willen schoppen naar het Christendom, had ik een linkje geplaatst waaruit duidelijk werd dat Maria is verkracht door een Romeinse soldaat, vermoedelijk met de naam Panter of Pantherus.

King of controversy | 16-06-07 | 15:37

Hernihilist, ik ken nihilisten alleen uit deze film. www.imdb.com/title/tt0118715/
Heb jij ook een duits accent :D.

Sick Boy | 16-06-07 | 15:37

@Machiavelliaan 15:33

En hier doet u uw nick eer aan. Hulde! Want voorzover God bestaat, bestaat hij niet voor niets.

widtvoet | 16-06-07 | 15:36

Hernihilist, de slavenmoraal waar u het over heeft, is geen reden voor het niet-bestaan van God. Zo ook niet het probleem van het lijden. Try next.

Fred V | 16-06-07 | 15:35

@Boellie 16-06-07 @ 15:28
Geloven is goed, dat meen ik de grond van mijn eh.. hart. Maar weersta de behoefte om anderen continu lastig te vallen met je geloof. Of erger, claims te leggen op de samenleving uit naam van je geloof. Stop ermee.

Murdockyoufool | 16-06-07 | 15:34

@ Liwwadder

Ik geloof niet in een God, maar ik geloof ook niet in geen God. Ik ben agnost. Religie is niet hypocriet of schijnheilig, maar een uitmuntend middel om controle op de massa uit te oefenen.

Machiavelliaan | 16-06-07 | 15:33

Murdockyoufool 16-06-07 @ 15:28
Een christen die Jezus als voorbeeld neemt en daarnaar probeert te leven, wat is daar nu mis mee? Pacifistisch, niet uit zijn op status, geld of macht, altruistisch, consequent, niet oordelend over anderen. Ok, de meesten zijn daarin vrij selectief, maar een moslim die Mohammed probeert na te volgen daarentegen...

sjaakdeslinksesul | 16-06-07 | 15:33

Het vliegtuig had vanuit het Oosten moeten aanvliegen .... niet het WESTEN !!

Ervarings_deskundige | 16-06-07 | 15:33

Ja, Jeremia, Sjaak is wel vaker scherp en ik kan zijn betogen zeker waarderen.

Fred V | 16-06-07 | 15:32

@Machiavelliaan
ach ja, wij komer er toch niet uit... ben blij dat we allemaal een andere gedachte hebben... en als je nou echt denkt dat de aarde in 6 dagen is gemaakt, moet jezelf weten... persoonlijk vind ik religie hypcriet en scheinheilig... maar uuuuuuuuuuuuh... PROOST!!! Ik pak er zelf ook 1...

Liwwadder | 16-06-07 | 15:31

Militante christenen gaat het helemaal worden in 2008.

Rabarberke | 16-06-07 | 15:31

God bestaat!Anders had Hij niet door mensen bedacht kunnen worden.

widtvoet | 16-06-07 | 15:30

Nou ja, weer eens wat anders dan een Gristen (DonnerT) die zegt dat de Sharia best moet kunnen.

brulkikker | 16-06-07 | 15:30

@Fred V 16-06-07 @ 14:29
Heeft u weleens de moeite genomen de werken van Nietzsche of Freud te lezen? U valt de quasi-atheisten aan, en nu denkt u door een simpele generalisatie al u geweldige punt gemaakt te hebben. Maar! U hebt misgeschoten! Er zijn ook nog andere soorten a-theisten! Die laten zich niet misleiden door wat gebrabbel en gevloek en een simplistische weerlegging van het geloof die eigenlijk een bevestiging is. Zij weten wel door ervaring en scherpzinnige redenatie wat de eeuwige pretentie van het 'geloof' precies inhoudt, waaronder de onderwerping aan de slavenmoraal, de valse erfzonde van de vadermoord, volgend op de dood van de ´wreker´. De christenen voelen zich schuldig, wanhopig, verloren en bevreesd proberen ze datgene te herstellen wat niet meer te herstellen valt, maar tevergeefs! Alle moeite ten spijt, god blijft dood! Wat houdt de christen er toch van gewroken te worden!
En ach, bij de quasi-atheisten speelt dat gevoel enkel nog mee ergens diep in het onderbewustzijn, vandaar nog enig gevloek, want a-theisten die zichzelf werkelijk serieus hebben genomen zijn immers allang nihilistisch geworden, onverschillig voor de ´ware´ betekenis van elk woord, en pas in de laatste plaats ´god´, hun leven is in volle overtuiging niets. Mij gaat niets boven mij.

.HerNihilist | 16-06-07 | 15:30

-weggejorist-

Lizzard | 16-06-07 | 15:29

@sjaakdeslinksesul 16-06-07 @ 15:17
MMF?

Overigens is de gristen geen haar beter dan de moslim. De laatgenoemde kent binnen zijn geloof wat meer eigenaardigheden die snel aangepakt moeten worden voordat het te laat is. Dat is het verschil.

Murdockyoufool | 16-06-07 | 15:28

"Mijn God is groter dan jouw God"-discussies in Nederland, in 2007. *zucht*

We zijn lekker opgeschoten met die multiculturele samenleving.

Lagonda | 16-06-07 | 15:28

Diegenen die het bestaan van God ontkennen.... Stop er gerust maar mee.Zie je de wind? Neen. En toch bestaat die.Je kunt de wind immers voelen.Een Christen ziet God niet, maar voelt het bestaan van God in en rondom hem.

Mensen die alles en dan ook alles steeds wetenschappelijk willen verklaren, doen zich zelf ontzettend te kort.Je hebt niet alleen je verstand meegekregen, maar je hebt ook nog van doen met je hart.
Geloven en houden van doe je gewoon met je hart.Offe doen jullie dat toch met je verstand?

Boellie | 16-06-07 | 15:28

@Friendlyfreedom 16-06-07 @ 15:04

Die aardige man probeert aan te tonen dat er een god bestaat, niet per se de jouwe. Daarnaast is de toegepaste logica even absurd als generiek. Zo heb ik net dezelfde berekening gedaan en ik kwam er achter dat er een 67% kans was dat Sinterklaas ook bestaat. Misschien is een boekje van Dawkins iets voor je? Of ben je een van die gelovigen die in de recensieoptie op bol.com medegelovigen waarschuwt voor de inhoud van zijn boeken?

wapenfeit | 16-06-07 | 15:27

@ Liwwadder 16-06-07 @ 15:20

'er is nooit wat geweest' Dat is een aanname die je maakt en waar je in gelooft. Zeker is het niet. Het is een vorm van geloof.

@ nattebever

Het gaat niet over God, het gaat over geloof. Geloof is breed. Vanavond pak ik de fles pas weer uit de kast.

Machiavelliaan | 16-06-07 | 15:26

@Jeremia 16-06-07 @ 15:15
Jij ziet het dus wel. Voor boellie dan nog eens: iemand die gelooft vanuit zijn eigen geweten (Job) en niet uit enig gewin en dus geen andere jas hoeft aan te trekken, daar kan ik wel alle respect voor opbrengen. Daarom vind ik het calvinisme juist door de predestinatie en getuigenis ook het enige consequente geloof, omdat er geen Pierre met een prijzenpakket aan vastkleeft.

sjaakdeslinksesul | 16-06-07 | 15:25

Fred V 16-06-07 @ 15:21
Natuurlijk ben ik het met je eens dat God een mensenhart kan vernieuwen! Maar wat Sjaak zei was best goed. Let er ook op dat hij het over 'de meeste' had. Hij gooide niet plompverloren alles op een hoop.

Jeremia | 16-06-07 | 15:25

Gelukkig neemt Bea in 0031 voor Hem voorlopig de honeurs waar...

widtvoet | 16-06-07 | 15:23

Dat ze die onzin zelf nog serieus nemen. Hij zegt toch zelf "Er is geen god dan god" dat zelf het zelfde als dat je daar allah neer zet. En trouwens, volgens mij is allah volgens dit verhaal slimmer geweest, hij hoefte niet eerst zn eigen zoon te laten martelijk om zn eigen fuckups weg te nemen. Hoe almachtig.

M299 | 16-06-07 | 15:21

Jeremia 16-06-07 @ 15:15

Mee eens, idd een goede insteek van sjaak. Maar een mens kan wel degelijk veranderen en Jezus is bereid om deze mensen te vergeven. Het blijven de zelfde 'kl**tz*kk*n' maar hun karakter is dan wel veranderd. Geweldenaard kunnen vredelievende mensen worden omdat de Heer hun hart vernieuwen kan.

Fred V | 16-06-07 | 15:21

Waarom horen we eigenlijk de laatste tijd niets meer van God.
Zijn laatste direct geopenbaarde Weaurd is al weer enige tijd verleden.

Even te druk met wat anders ofzeau.

widtvoet | 16-06-07 | 15:20

@Machiavelliaan
er is nooit wat geweest... en atheisme is geloven in jezelf (vind ik toch wat belangrijker en meer tastbaar) en niet een spookjesboek... en nee nslimmerds onder ons... tastbaar bedoel ik wat anders mee ;-)

Liwwadder | 16-06-07 | 15:20

Machiavelliaan 16-06-07 @ 15:15
Niet drinken is ook drinken.
Zet die fles ff terug in de kast...

nattebever | 16-06-07 | 15:20

@ Friendlyfreedom, wat doet het er toe wat er in dat boek staat dan? Het ging toch om de ideeën en de levenswijze. Welke als men de bijbel losjes hanteert best accepteerbaar zijn als het je buren zijn. Je gelooft toch niet echt dat de wereld door god is geschapen voor 4000 jaar of wel?

Sick Boy | 16-06-07 | 15:19

Cojones, ik ken ex-rokers die nooit meer willen roken en daar sterk in zijn. Maar je hebt wel een punt als je zegt dat de ex-verslaafde zijn hele leven moet uitkijken want hij heeft wel een zwakte.

Een ex-alkoholist mag nooit meer een glas whisky drinken zoals ik dat wel heel soms doe.

Fred V | 16-06-07 | 15:17

-weggejorist-

Rashit | 16-06-07 | 15:17

King of controversy 16-06-07 @ 15:11
Ja King, ik las in een ander draadje over intergatie dat jij dus geen cultuurrelativist bent. Dat geeft te denken, want ergens vind jij mensen zoals MMF dus dombo's, maar je zegt het ze alleen niet in hun gezicht.

sjaakdeslinksesul | 16-06-07 | 15:17

@ Liwwadder 16-06-07 @ 14:05

Atheisme is ook een geloof. Het geloof dat er niets meer is.

Machiavelliaan | 16-06-07 | 15:15

Voor Job kan respect opbrengen, maar de meetse bekeerlingen snappen niet dat ze alleen aan andere jas hebben aangetrokken, en dat ze nog steeds dezelfde klootzakken zijn, die ze daarvoor ook al waren.
sjaakdeslinksesul 16-06-07 @ 15:09
Dit is een messcherpe analyse. Hulde daarvoor. Maar persoonlijk voel ik mij er niet door aangesproken. Misschien dat andere christenen hierop willen reageren.

Jeremia | 16-06-07 | 15:15

@ Liwwadder 16-06-07 @ 15:11
De dino wordt weldegelijk beschreven in de Bijbel. check dit maar eens: www.creabel.org/index.php?id=106

Friendlyfreedom | 16-06-07 | 15:14

@King of controversy 16-06-07 @ 15:11
Och, och, och, je zou haast denken dat je een trol bent. Voor verwensingen aan het adres van god & co. en de gristen staat hij te springen, maar wee je gebeente als je de arme islamietjes in Nederland iets misgunt. U bent net als Abos een poseur. Meer niet.

Murdockyoufool | 16-06-07 | 15:14

Volgens mij kan Maria best ouder geworden zijn, de gemiddelde levensverwachting was waarschijnlijk zo laag door de hoge kinder/zuigelingensterfte. In Afrika lopen ook mensen van boven de 80 rond.

Fred V | 16-06-07 | 15:14

@Fred V
De naïviteit is aandoenlijk. Een roker blijft altjd een roker. Iemand die ooit coke gebruikt heeft zal nooit zeggen dat ie het nooit weer zal doen, omdat ie weet dat het niet alleen maar vervelende effecten had.
Het is als seks, als je eenmaal de geneugten heb mogen proeven, blijft het altijd een rol spelen in je leven.
Van religie kom je makkelijker af, omdat de zg. geestesrust ook gemakkelijk op andere manieren te bereiken is.
Religie is dus geen verslaving, maar een tijdelijk alternatief voor de dolenden. Prozac heeft hetzelfde effect.

CoJoNes | 16-06-07 | 15:14

Haha mooie actie dat dan weer wel.

kokane187 | 16-06-07 | 15:13

water wat ui elkaar rees, een brandend pratend bosje, jezus die over water liep... damn, er werd aardig wat dope gebruikt toen!!!

Liwwadder | 16-06-07 | 15:13

Kijk, als Kok z´n boodschappenlint nu zonder vliegtuigje had kunnen laten vliegen had er werkelijk Goddelijke waarde gekleefd aan Z(z)ijn woorden. Tot die tijd is die man in deze toch eerstens te bezien als "een instrument in de handen van" Z(z)ichzelf.

widtvoet | 16-06-07 | 15:12

Toevoeging aan het apocriefe evangelie van sjaak: De bijbelse Job, niet Job Cohen natuurlijk.

sjaakdeslinksesul | 16-06-07 | 15:12

en zoals mijn uberheld Bill Hicks zich ook al eens afvroeg... als de aarde (volgens de bijbel) 12.000 jaar bestaat, waar komen dan in GODsnaam die dinosaurussen vandaan????????????? die staan weer niet in de bijbel beschreven... hmmmmmm, raar hoor

Liwwadder | 16-06-07 | 15:11

Jouw verhaal beaam ik, FriendlyFreedom!

Fred V | 16-06-07 | 15:11

Alle goden zijn door de mens verzonnen opperwezens. Schei er gewoon mee uit! Hou er mee op!

Rest In Privacy | 16-06-07 | 15:11

De gemiddelde levensverwachting rond het jaar nul in het midden-oosten was ongeveer 40 jaar. Je kunt dus rustig stellen dat Maria niet ouder is geworden dan 50.
Jezus stierf aan het kruis op 33 jarige leeftijd, Maria, zijn moeder was daarbij.
Hoe oud was Maria toen ze door toedoen van God Jezus ontving?
God is een pedo, zijn laatste profeet was een pedo, en zijn priesters zijn pedo's.
Weg met God.

King of controversy | 16-06-07 | 15:11

@ Liwwadder 16-06-07 @ 15:08
Nou, als ik nuchter nadenk, en kijk wat God in mijn leven heeft gedaan KAN ik niet anders als in Hem geloven. van www.ikzoekgod.nl naar ik heb Hem gevonden. Jezus is Heer, of je nou wilt of niet. Ook over Nederland

Friendlyfreedom | 16-06-07 | 15:11

Hoe zou het toch komen dat mensen met financiele, psychische of andere problemen zich tot God wenden. Misschien om een frisse, nieuwe start te maken, de verantwoordelijkheid voor wandaden uit het verleden af te wentelen, schuldgevoelens kwijt te raken, simpele antwoorden te krijgen voor complexe problemen en dan ook nog eens in het hiernamaals beloond te worden, wie wil dat nou niet? Voor Job kan respect opbrengen, maar de meetse bekeerlingen snappen niet dat ze alleen aan andere jas hebben aangetrokken, en dat ze nog steeds dezelfde klootzakken zijn, die ze daarvoor ook al waren. Alleen hoeven ze nu niet meer in een spiegel te kijken om dat ook echt in te zien. Was getekend: JC.

sjaakdeslinksesul | 16-06-07 | 15:09

Sick boy, dat doe ik zelf niet, ik ben niet zo'n nachtmens.

Fred V | 16-06-07 | 15:09

Na een tijd van meeliften is nu de tijd van afzetten aangebroken. Kan niet zeggen dat ik er rouwig om ben. Wellicht dat WE nog 'ns tot de conclusie komen dat religie in z'n geheel uit het openbare leven dient te verdwijnen.

Murdockyoufool | 16-06-07 | 15:08

@Friendlyfreedom
een kans ja... maar als je ff nuchter nadenkt, dan weet je ook wel dat de hele religie gebeuren 1 groot sprookje is... geloof brengt alleen maar haat en oorlog... fok religion en alles wat er mee te maken heeft!!!!!!!!!!!!!!!!

Liwwadder | 16-06-07 | 15:08

@Cojones

Ik ken Fred V niet, maar ik weet wel zeker dat het zijn intentie als Christen niet kan zijn om de zwakte van mensen te gebruiken om hen te bekeren.

Mensen die het voor wind gaat zijn minder geneigd God te zoeken.
Alles in hun leven gaat immers over een leien dakje.
Wanneer je gezondheid en je welvaart je als mens ontnomen worden, dan ben je eerder geneigd om naar God op zoek te gaan.En wat is het dan een verademing als je een Christen tegenkomt die goed nieuws voor je heeft. Dus niks geen misbruik, maar het brengen van goed nieuws!

Boellie | 16-06-07 | 15:07

wat een dogmatiek vliegt er hier weer rond .. dat jullie het volhouden blijft me een raadsel !

Draaitafel Demagoog | 16-06-07 | 15:06

Fred V, de boodschap uit gaan dragen? Kut, ben jij een van die mensen die bij dancefestivals in zo'n foute bus rondrijden en mensen lopen lastig te vallen?

Sick Boy | 16-06-07 | 15:06

cojones, er bestaan geen junks, hooguit verslaafden, ex-verslaafen, waarvan de laatste groep deel uitmaakt van de niet-verslaafden.

Fred V | 16-06-07 | 15:06

God en Allah bestaan niet. Verzinselen der mensheid met bijbehorende ellende, dood en verderf. Al duizenden jaren tot op de dag van vandaag en hier op Geen Stijl discussiëren we er vrolijk en stompzinnig op verder.

Er is maar één alles omvattende en dat is het universum. Over 5 miljard jaar houdt het hier allemaal op. Dan gaat ons zonnetje uit en is het afgelopen. Op de oneindige tijdbalk is het een stofje van "pffft ... weg". En zo zitten we hier op aarde te neuzelen over Mohammed en Jezus.

Geniet en doe wat nuttigs in je leven. Dan hebben we daar allemaal wat aan!

cayenne | 16-06-07 | 15:05

Overigens, er is wel een wiskundige kans dat God bestaat van 67% (home.hetnet.nl/~ddegen/060404.htm) maar voor mij is 't 100%

Fred V & Boellie: mijn complimenten!

Friendlyfreedom | 16-06-07 | 15:04

Ik vind het wel een ludieke actie van Kok, maar of moslims er ook zo over denken.....
Gelukkig bestaat de christelijke gemeenschap in 0031, louter uit vooruitstrevende mensen. www.nrc.nl/media/article724601.ece/Som...

Herman Flipsen | 16-06-07 | 15:03

"God bestaat louter in (als) de Scepter van de Macht."

widtvoet | 16-06-07 | 15:03

@Boellie 16-06-07 @ 14:55
Hovaardige Farizeeer, ga jij het NT nog eens lezen want je hebt er weer helemaal niets van begrepen. Iets met oordelen opdat gij ooit een geoordeeld zult worden en die parabel van de koninklijke bruiloft.

sjaakdeslinksesul | 16-06-07 | 15:02

Kan iemand FredV en Boellie van hun psychoses verlossen? Haldol en een goed gesprek zijn voldoende.

blikjegrolsch | 16-06-07 | 15:02

@Fred V 1459
Dat komt vooral omdat die geen gebruik maken van het inboezemen van angst en kritiekloos denken. Liever een kritische junk, dan een gehersenspoelde cleane junk. Want een junk blijft ie de rest van z'n leven.

CoJoNes | 16-06-07 | 15:01

Boellie 16-06-07 @ 14:55
... afgedwaalde schapen?
Spreken moslims van 'afgedwaalde geiten'?

Kunnen jullie gelovigen niet beter een kinderboerderij beginnen, waarin je de afgedwaalde schapen en geiten verhalen vertelt van Moeder de Gans?

nattebever | 16-06-07 | 15:01

Sommige mensen worden gelijk boos als ze iets niet begrijpen. Anderen gaan geloven...

widtvoet | 16-06-07 | 15:00

Boellie 16-06-07 @ 14:55
Wij kunnen de mensen niet overtuigen van het gelijk van Jezus Christus. Het is dus beter af en toe met een actie te pieken zoals deze pastor dat gedaan heeft. Voor de rest moeten we altijd de bereidheid hebben in ons leven het evangelie te verkondigen. Maar of de mensen gaan geloven of niet is een zaak tussen hen en God. Samenvattend: relax man!

Jeremia | 16-06-07 | 15:00

@MMF 1458
Je presenteert het als een feit, doe eens wat bronnen dan.

CoJoNes | 16-06-07 | 15:00

Krijg zojuist telefoon van God: de juiste volgorde is:

1) Sikhisme

2) Christendom

3) Hindoeïsme

4) Islam

5) Jodendom

AdolfJoling | 16-06-07 | 14:59

Nee, cojones, we hopen dat ze gered worden en dat ze gelukkig worden. De maatschappij is er ook bij gebaat als ze weer werken en niet meer stelen of gebruik maken van allerlei voorzieningen. De seculiere verslavingklinieken hebben een lagere success-rate.

Fred V | 16-06-07 | 14:59

Starf*ckers!
Starf*ckers!
Starf*ckers, Inc.!
Starf*ckers?

Pittybrad | 16-06-07 | 14:58

Je bekeren tot God, Allah is geen misdaad, dus in wat voor toestand je je ook bekeerd maakt niet uit. Maar veel mensen met problemen die hulp zoeken op die manier komen er goed vanaf, ff voor de duidelijkheid, ook Moslims, en dat is juist goed.

MMF | 16-06-07 | 14:58

@Fred V 16-06-07 @ 14:49
Dus als ik het goed lees, maak je misbruik van mensen met problemen, omdat je ze in hun moment van zwakte makkelijker kunt bekeren tot God. Welk een grenzeloos altruïsme!

CoJoNes | 16-06-07 | 14:56

Fred V 16-06-07 @ 14:49
De intentie van Boellie zal wel goed zijn.

Jeremia | 16-06-07 | 14:56

Lijkt me toch een ander geloof, blikje. Christenen van nu zijn meestal niet geweldadig (wel jammer wat er in Krabbendijke gebeurd is) en veel mensen vinden steun bij het geloof in Jezus. Ik heb mensen zien afkicken van verslavingen en weer aan het werk zien gaan. Er zijn mensen die vroeger een minderwaardigheidscomplex hadden, die zich nu weer geliefd en gewaardeerd weten. Het Christelijk geloof is niet te stuiten en hoe onvriendelijker mensen me hierom bejegenen, hoe harder ik roep.

Dat God niet bestaat, kun jij niet bewijzen (ik kan ook niet wetenschappelijk bewijzen dat Hij er wel is). Wel is het zo dat ik Hem ervaar in al mijn doen en laten (ik heb een en ander meegemaakt dat volgens mij echt geen toeval kan zijn) en dat Zijn liefde er voor ons allemaal (ook voor jou) is. Je hebt de vrijheid om Hem te zoeken of niet te zoeken.

Fred V | 16-06-07 | 14:55

@Jeremia,

Dat er 24 x 7 zo'n vliegtuige boven NL zou moeten vliegen is natuurlijk zwaar overdreven, maar wat ik hiermee wil zeggen is dat Meneer Kok liever die afgedwaalde Nederlandse schapen eerst naar de stal brengt.Die zijn compleet de weg kwijt.Ze zoeken hun heil in geld, wicca, geld, spiritisme, geld, genot, geld en dan gaan ze dood.
Geld, genot overige materiele geneugten worden toch ook 24 x 7 gepromoot? Doe maar ff je tv aan of neem eens een kijkje op straat.

Wat die Madonna betreft: Die heeft een heel andere agenda als meneer Kok.
Mevrouw "material girl" denkt het Christendom te kijk te zetten door aan een kruis te gaan bungelen tijdens haar show.Die tante is geheel bezig voor eigen parochie.De parochie van de spotters.

Boellie | 16-06-07 | 14:55

Waar is Starf*cker gebleven?

Tuig Is Back | 16-06-07 | 14:55

nou goede zaak van die kok, ook christenen hoeven niet over zich heen te laten lopen...

Onderbuik | 16-06-07 | 14:55

LoL @ S?v?ke
Op zich is dit niet eens slecht gezegd. Het is op een komische manier uitleggen hoe Jezus zoon van God is. Kun je later als christen gebruiken om je kinderen te leren hoe Jezus zoon van God is geworden :p

MMF | 16-06-07 | 14:54

Zullen we met z'n allen een bidgroepje oprichten om het hogere te vragen om deze onsin op te laten houden. Ik heb begrepen dat bidden weer helemaal hip is.

@arendsoog - Dat meeeeeen je toch niet? Is Sinterklaas ontmaskert, mijn wereld stort hier en nu ter plekke in.

Cookie v. eigen deeg | 16-06-07 | 14:53

@nattebever 14:44

De Handelsgeest is mi. terecht tastbaarder gebleken dan die van het drieluik met de Vader en de Zoon.

widtvoet | 16-06-07 | 14:53

Goed ideee..... moslims Bashen ,vanavond eens kijken voor wat geschikte zwartharige kereltjes om te bashen.

kapotte buurvrouw | 16-06-07 | 14:53

LoL @ S?v?ke 16-06-07 @ 14:47
Hier moest ik toch wel erg om lachen. Ik zie een tractaatje voor mij waar in GS taal het evangelie wordt uitgelegd. We hadden hier ook al een keer de kouwesvertaling van de koran (sjaakdeslinkselul).

Jeremia | 16-06-07 | 14:52

ach , doen ze een keer wat GS heeft aangestoken , gaan ze tiepen dat het oh z faut is..
de hippokriete schrijfcultuur vd televaag .

iedere joodse predikant heeft zijn duistere zaken , waar is die kekke info ?
dát was GS bijten in de enkels , niet alleen feiten constateren.
Ook die predikant gaat naar de hoeren
als je roomser dan de paus bent dien je gestenigd met watjes te worden.

hemaworstje | 16-06-07 | 14:52

Dus met andere woorden MMF: god gaat eerst zitten fappen, doet dat fapsel in een buisje, vervolgens gaat hij met dat buisje fapsel naar aarde, brengt dat fapsel in bij een vrouw en vervolgens wordt er een halfgod/halfmens geboren uit dat goddelijke fapsel en dat is een profeet.

LoL @ S?v?ke | 16-06-07 | 14:50

Fred V 16-06-07 @ 14:46
Psst... God bestaat niet, Allah ook niet.
Wist je dat nog niet?

Gottegot, dat ik dat nog moet vertellen op een zaterdagmiddag...

nattebever | 16-06-07 | 14:50

Jeremia 16-06-07 @ 14:41

Daar zit zeker iets in. Wij proberen het door zo en dan een gospelband met goede muziek op te laten treden. Verder is het goed om mensen die in de problemen zitten te helpen. Ze worden vaak nieuwsgierig en wie weet komen ze bij God. Wel kan ik de insteek van Boellie waarderen.

Fred V | 16-06-07 | 14:49

@FredV: maar jouw God bestaat ook niet, dat is nou juist het probleem. En als we de islamisering moeten stuiten dan ook meteen de kerstening. Eerlijk is eerlijk.

blikjegrolsch | 16-06-07 | 14:49

Jammer, dat de doelgroep voornamelijk ongeletterd is, die zien alleen een vliegtuigje met iets erachter. Een vliegtuigje van waaruit kerkklokken klinken zou beter begrepen worden.

Boze Opa | 16-06-07 | 14:48

@ MMF 16-06-07 @ 14:46: om even in de geenstijl-termen te blijven, misschien maakt het dat wat makkelijker voor je...
En profeet komt uit het fapsel van god.

LoL @ S?v?ke | 16-06-07 | 14:47

MMF, de moslims waarderen Jezus idd vaak meer dan de gemiddelde westerling dit doet. Daar heb je gelijk in. Maar helaas ontkent Mohammed dat Jezus de zoon van God is, en is hij dus volgens de Bijbel een dwaalleraar. Daarom vind ik het goed wat Kok doet. Wij willen ook bij de moskee de boodschap uit gaan dragen. Lijkt mij een goede manier om bij God te brengen want er zijn wel Godzoekers onder moslims. Aan de andere kant is het ook een manier om de islamisering proberen te stuiten.

Fred V | 16-06-07 | 14:46

Kok heeft gelijk. Allah is geen god, het is één van de vele afgoden die de Arabieren in de pre-islamitische tijd aanbaden. En Mohammed was geen profeet maar een valse profeet

Angelica | 16-06-07 | 14:46

Ja, voor beide gevallen is er uiteraard geen fysiek bewijs, dat Jezus zoon van God is kan niet fysiek bewezen worden en dat Mohammed als profeet van God is aangewezen op zijn 40e is ook niet te bewijzen. Toch geloven heel veel mensen daarin, inclusief ikzelf....

MMF | 16-06-07 | 14:46

hejj, daar staat de tekst van het mercatorplein vliegtuigje wat ik destijds had besteld.

Tarno | 16-06-07 | 14:45

Een religie dat de andere wang toekeert kan het nooit winnen van een religie met een zwaarden-obsessie. Zelfs als je dat wangenverhaal met een gepast snufje zout neemt.

Jan Passant | 16-06-07 | 14:44

MMF 16-06-07 @ 14:35
Probleem met Allah is dat zijn laatste boodschapper een hoofden afhakkende pedofiel was.

Sisenandus | 16-06-07 | 14:44

widtvoet 16-06-07 @ 14:39
Ach ja, de VOC-mentaliteit is er bij mij niet uit te slaan!
Overigens vind ik het raar dat niet-gelovigen lastig gevallen worden met klokgelui en moskeegemekker. Ze kunnen hun gelovigen toch ook gewoon een sms-je sturen?
"Kom naar de kerk, klootzak! Nu!"
"Kom naar de moskee, klootzak! Nu!"

nattebever | 16-06-07 | 14:44

@vanrechtsheeftvoorrang 14:24

De woordvoerdster van de betreffende denktank is momenteel even in gebruik. Maar waar ik haar taken waarneem zouK zeggen: laat de lucht rood kleuren en geef 'n werkelijk Teken...

widtvoet | 16-06-07 | 14:44

@ MILF 16-06-07 @ 14:39: Je kan niet als een of andere al gore of mohammed op staan en zeggen dat je de profeet bent.
dan was david koresh ook een profeet.
een echte profeet stamt af van het zaad van god.

LoL @ S?v?ke | 16-06-07 | 14:42

Hoe spannend, vragen om je de verdoemenis in te sturen aan iemand die niet bestaat.
Waarom wil een iedere hier zo graag terug naar een joods-christelijk Europa? Wat is er nou weer leuk aan joods-christelijk?

blikjegrolsch | 16-06-07 | 14:42

Er zou 24 x 7 boven Nederland een vliegtuigje met deze tekst moeten vliegen. S'avonds desnoods met neon verlicht doek.
Boellie 16-06-07 @ 14:27
Als je de mensen dag in dag uit het evangelie door de strot duwt bereik je alleen het tegenovergestelde mee. Wat die actie van pastor Kok goed maakt is dat het een tijdelijke provocerende actie is die bovendien veel meer inpact heeft dan bijvoorbeeld de capriolen die Madonna uithaalt om in de publiciteit te komen.

Jeremia | 16-06-07 | 14:41

@ blikjegrolsch,

Nou jaa... okee maak je niet druk ik ga ook wel deaud hoor.Tjonge jonge wat een haast heb je zeg.

Je zit je zelf ook weer nodeloos op te zadelen met een gvd'tje om 14:31 hierboven.
Je vraag God om je te verdommen? Of vraag je hem om je de verdoemenis in te sturen.Gast, weet waar je om vraagt of verzoekt.

Boellie | 16-06-07 | 14:39

@nattebever 14:25

Prima insteek. Alles is handel (;

widtvoet | 16-06-07 | 14:39

Dat geloven de christenen. De Moslims geloven wel dat hij een profeet is, maar geloven niet dat hij zoon is van God. En verder vinden zij dat Mohammed als laatste profeet de ideeën van God, Allah dus, het beste over heeft gebracht, om het ff simpel te zeggen.

MMF | 16-06-07 | 14:39

MMF 16-06-07 @ 14:35
Maar het deel van de andere wang toekeren, wie leeft bij het zwaard sterft bij het zwaard, de balk in het oog en aan de keizer schenken wat des keizers is, hebben ze niet helemaal begrepen.

sjaakdeslinksesul | 16-06-07 | 14:38

sinds de ontmaskering van sinterklaas geloof ik nergens meer in

arendsoog | 16-06-07 | 14:38

cojones, excuus aanvaard.

Fred V | 16-06-07 | 14:37

@ MILF 16-06-07 @ 14:35: Jezus is juist een profeet omdat hij de zoon van God is.

LoL @ S?v?ke | 16-06-07 | 14:37

Verrek, sorry Fred, we hebben een MMF-nick. Had ik even gemist. Excuus.

CoJoNes | 16-06-07 | 14:36

Geniaal. We moeten inderdaad weer terug naar een Joods Christelijk Europa.

LoL @ S?v?ke | 16-06-07 | 14:36

Ja, dat is het enige verschil tussen God van christenen en God, Allah van moslims. Moslims geloven niet dat Jezus zoon van God is, ondanks dat hebben ze wel respect voor hem en zien Jezus dan ook als een profeet.

MMF | 16-06-07 | 14:35

Mensen die geloven zijn stakkers. Stakkers zeg ik je!
En don't fuck with BZN! Er is geen Nederlandse band die zo mooi Frans kan zingen. Bovendien is Balkenende het met me eens. Liever BZN dan Jezus.
P.S.
GODVERDOMME!

blikjegrolsch | 16-06-07 | 14:35

@FredV
Male,Male,Female?
Wat heeft dat er nou weer mee te maken, viezerik?!

CoJoNes | 16-06-07 | 14:34

Wat ik niet snap is hoe dat vliegtuigje de minaret heeft kunnen missen.
Die moslims zijn toch verdomde goede kamikaze piloten!

Weatherman | 16-06-07 | 14:34

Dit kabinet slingert ons 50 jaar terug in de tijd, en die vieze gggristenen grijpen hun kans.

Conan de Rabarber | 16-06-07 | 14:34

Het is toch net als die mop van twee gekken die ruzie maken wie er in het midden mag lopen. Maar een provocatie is het niet eens, Kok zegt gewoon eerlijk hoe hij over ieen ander geloof denkt. Als seculiere politici dit nu ook eens durfden te doen.

sjaakdeslinksesul | 16-06-07 | 14:34

MMF, maar moslims geloven niet dat Jezus God's zoon is en dat Hij ook voor hen gestorven is. Ze geloven ook niet in de 3-eenheid, dus ze geloven in een andere god, al noemen ze Hem idd wel God (=Allah). Een arabisch christen zou het ook over allah hebben.

Fred V | 16-06-07 | 14:33

Hoxma 16-06-07 @ 14:27
Heb de column van SF dus al gelezen. Persoonlijk vind ik het zijn beste tot nu toe. Van A tot Z met hem eens.

Jeremia | 16-06-07 | 14:32

heeft nou niemand hier iets beters te doen?

huppeltje | 16-06-07 | 14:32

Afghanistan toppik pleiten ??
Hey !!

oakie | 16-06-07 | 14:32

@blikje
Moet jij niet bij het afscheid van BZN zijn?

CoJoNes | 16-06-07 | 14:31

Boellie, ga godverdomme eens snel dood.

blikjegrolsch | 16-06-07 | 14:31

Die Kok is een beetje dom, want meneer Kok: Allah is het woord God in het Arabisch. Dus Arabische joden en christenen geloven ook in Allah. Dus als moslims zeggen dat er geen God is dan Allah, bedoelen ze dezelfde God als de christenen en joden.

MMF | 16-06-07 | 14:31

Godverboellie ook goed?

sjaakdeslinksesul | 16-06-07 | 14:30

@cojones, dan ga je toch naar een topic, next.

Fred V | 16-06-07 | 14:30

Zeau, kunnen we het zelfde gelul Ben Kok gegen die mauer zetten? "Je geloof is dikke peop! GA EENS DEAUD!"

dlseth | 16-06-07 | 14:30

@Hoxma
Flikker dit topic er dan af en zet Starf*cker er op. Who cares about relihonden in Amersfoort. Laat ze elkaar lekker afmaken daar.

CoJoNes | 16-06-07 | 14:29

Helaas heb je gelijk, boellie. Of ze roepen gelijk tot de Vader om door Hem verdoemd te worden. Terwijl ze niet geloven. Ongelofelijk maar jammergenoeg waar.

Fred V | 16-06-07 | 14:29

blaffer 16-06-07 @ 14:23
Het huis is helemaal niet van Allah, want die bestaat niet.

nattebever | 16-06-07 | 14:28

Dames, StarF*cker stond er al op terwijl dit bericht er OOK al stond. Da's belachelijk veel content voor luie zaterdagmiddag, dus StarF*cker is om 1700 uur terug.

Hoxma | 16-06-07 | 14:27

Meneer Kok zowaar zowaar.... Jezus IS de enige weg tot de vader. Er zou
24 x 7 boven Nederland een vliegtuigje met deze tekst moeten vliegen. S'avonds desnoods met neon verlicht doek.

Het zal wel eens tijd worden dat die Goddeloze Nederlanders Jezus echt leren kennen i.p.v. dag in dag uit zijn naam als stopwoord te gebruiken.
Zijn ze blij roepen ze Jezus, schrikken ze roepen ze Jezus.Nee, niet Frank of Henk of Carola, maar Jezus.Dat moet toch wel een bijzondere naam zijn dan.
Maar als je ze vraagt of ze in Jezus geloven? .... dan krijg je tekst als: "ik ben 100% atheist" of "ik ben boedhist".

Boellie | 16-06-07 | 14:27

Liever geen bier en zeker geen Grolsch ;-).

Fred V | 16-06-07 | 14:26

@blikjegrolsch 16-06-07 @ 14:23

*zucht*. drink 'm leeg en slaap je roes uit.

vanrechtsheeftvoorra | 16-06-07 | 14:25

Ach trouwens: fuck alle blanken en fuck Nederland.

blikjegrolsch | 16-06-07 | 14:25

Goede actie van Kok en voor deze actie is meer sympathie op te brengen dan het wegpesten van een moslim.

Fred V | 16-06-07 | 14:25

widtvoet 16-06-07 @ 14:22
Zou ik desnoods wel voor ze willen regelen. Wel tegen leuk prijssie, uiteraard...

nattebever | 16-06-07 | 14:25

@widtvoet 16-06-07 @ 14:22

Is een luchtballon een ideetje? die is dan al opgeblazen als ze de lucht ingaan (god wat flauw).

vanrechtsheeftvoorra | 16-06-07 | 14:24

Niks zo erg als christenen, ook als ze tegen moslims zijn. Moskee of kerk, het is net zo triest. Dus waarom er nu zoveel christenfans zijn ontgaat mij. Je moet strijden tegen moslims EN christenen. Fuck de joods-christelijke wortels!

blikjegrolsch | 16-06-07 | 14:23

De naam Jezus boven een huis van Allah ? Ik voorzie internationale rellen.

blaffer | 16-06-07 | 14:23

@nattebever 14:20

Het schijnt voor moslims verdomde moeilijk te zijn nog een OK te krijgen voor dergelijke escapades.

widtvoet | 16-06-07 | 14:22

@blikjegrolsch 14.17
Je commentaar heeft de diepgang van je nickname.

FF BLUFF | 16-06-07 | 14:20

@blikjegrolsch 14:17

Raar biertje ben jij. Volgens mij een beetje over datum.

vanrechtsheeftvoorra | 16-06-07 | 14:20

Die moslims moeten ook een vliegtuigje de lucht insturen en boven het andere vliegtuigje laten vliegen.
Tekstsuggestie: Wat hieronder staat klopt niet.

nattebever | 16-06-07 | 14:20

@Marv007 16-06-07 @ 14:13
Preaubleem? Niks preaubleem! Dit is geweaun een situatie waarnaar gehandeld moet worden...

@Generaal van Heutsz 16-06-07 @ 14:09
Kijk! U is tenminste een man met ballen en visie!
www.israeli-weapons.com/israeli_weapon...

*gooit saluerend online-winkel gauw open*

Ahasveros | 16-06-07 | 14:20

Wat een kop trouwens van dat Refo-blad: "Christelijk cadeautje voor moslims" Weg te gaan Evert!

widtvoet | 16-06-07 | 14:19

@fuckje
Dat spul wat Ome Loeks ook dronk? Dat tik ik meestal samen met een biertje weg. komt wel hard aan. Misschien wel iets voor een moslim. Word je weer mensch van.

vanrechtsheeftvoorra | 16-06-07 | 14:19

Dus omdat moslims zich in het buitenland opblazen zijn christenen beter? Wacht maar tot de christenen echt aan de macht zijn, dan ga je nog verlangen naar die sharia.

blikjegrolsch | 16-06-07 | 14:17

Religionfight!! Yeah! Eeerm, ow nee, eigenlijk.

3*links=rechts | 16-06-07 | 14:16

@vanrechtsheeftvoorrang,
altijd het beste is de Grunnse groanjenever, geadviseerd door Johan Remkes, onze held!

fuckje | 16-06-07 | 14:16

vanrechtsheeftvoorra 16-06-07 @ 14:13
lol

Jeremia | 16-06-07 | 14:15

hahahaha .. krijgen we dat weer ! nou eh in dat geval mag die kok van mij een neqschot krijgen .. deze man wil weer terug naar de oude 14 geboden waarin een andere god aanhangen geloofsverraad is .. tijd om de trekker weer eens over te halen als je het mij vraagt

Draaitafel Demagoog | 16-06-07 | 14:15

@vanrechtsheeftvoorra 16-06-07 @ 14:12

Mangs wa, aait nich.

Generaal van Heutsz | 16-06-07 | 14:14

@Jeremia

Idioten? D'r zat er maar eentje en die is nu weg.

vanrechtsheeftvoorra | 16-06-07 | 14:13

dus ze gaan elkaar gewoon uitroeien? wat is het probleem?

Marv007 | 16-06-07 | 14:13

Die pastor Kok is goed bezig! Dit in tegenstelling natuurlijk tot die idioten in Krabbendijke.

Jeremia | 16-06-07 | 14:12

Tja, ook die andere wang kun je natuurlijk maar één keer toekeren.

widtvoet | 16-06-07 | 14:12

@fuckje 16-06-07 @ 14:10

Kalm an en rap 'n beetje, he? Beter uilenzeik dan dat IJwater uit A'dam.

vanrechtsheeftvoorra | 16-06-07 | 14:12

@CoJoNes 16-06-07 @ 14:08

In Twente valt het kwartje altijd iets later. Ik kan 't weet'n.

vanrechtsheeftvoorra | 16-06-07 | 14:10

@CoJoNes,
heb jij uilenzeik ooit op een originele uitspraak kunnen betrappen?

fuckje | 16-06-07 | 14:10

Herman den B. heeft zijn nieuw Held...

widtvoet | 16-06-07 | 14:10

Dat vliegtuigje, is lijkt wel een Stuka beladen met HeligeVader-bommen

Tobi | 16-06-07 | 14:10

Nog even en op iedere kerk en moskee staat luchtafweergeschut.

Generaal van Heutsz | 16-06-07 | 14:09

We gaan naar de klote.....

Tjoep over the hills | 16-06-07 | 14:09

@blikjegrolsch
Bedankt voor je aanvulling, of wacht... Fleisch zegt precies hetzelfde.

CoJoNes | 16-06-07 | 14:08

Wordt de wedstrijd overigens live uitgezonden door de EO?

vanrechtsheeftvoorra | 16-06-07 | 14:08

Let the bashing begin
Koekje erbij?

Tobi | 16-06-07 | 14:06

Zoals gewaarschuwd: de christenen krijgen weer praatjes!

blikjegrolsch | 16-06-07 | 14:06

volgens mijn rabbi hebben ze allebei ongelijk.

rara | 16-06-07 | 14:06

Altijd dat kolere geloof... ben blij dat ik 100% atheist ben

Liwwadder | 16-06-07 | 14:05

alle godsdiensten zijn misleidend..

boinzor | 16-06-07 | 14:05

Hup Gristenen, godverdegloeiende.

vanrechtsheeftvoorra | 16-06-07 | 14:05

Dus er zijn ook nog goeie Koks!

fuckje | 16-06-07 | 14:04

De reli-polarisatie is van start gegaan.... Hopelijk winnen "onze" religieuzen :).

cultheld | 16-06-07 | 14:04

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl