Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Schoolvoorstelling in Gaza

gazakleuterHoi! Welkom bij het GeenStijl JeugdJournaal. Jullie weten inmiddels wel van het conflict in het midden-oosten tussen de Palestijnen en Israëlis. Al jaren oorlog daar. Maar ondertussen gaat het dagelijkse leven gewoon door. Daarom nu eens even niet van die nare beelden van IDF-acties in de bezette gebieden, of Palestijnse qassam-raketten die inslaan in joodse nederzettingen. Tijd voor een ander Palestijns geluid. Check dan deze feestelijke schoolvoorstelling gemaakt door de kindertjes in Gaza. Vrolijke gezichtjes. Trotse papa's en mama's. Handjes op elkaar. Blij. Blij. Blij. Met goedkeuring van Harry van Bommel, Gretta Duisenberg, Anja Meulenbelt, en al die andere vrienden van Palestina. Start voorstelling. (Via Amerikaans blog LittleGreenFootballs, dat ook nog eens aantoont dat YouTube een links bolwerk is.)

Reaguursels

Inloggen

-edit beetje te brulioo -

Jan Hus | 29-05-07 | 09:27

Jan Hus 28-05-07 @ 20:38

Bij de dood van Mohammed ibn Abdoellah was A'isha 18 jaar. Mohammed was toen 62. Mohammed trouwde met A'isha toen zij 6 jaar* (5,8 jaar in zonnejaren)was en hij 49 of 50. Hij consumeerde het huwelijk, zo leert sahih bukhari ons, toen A'isha 9(8,72 in onze zonnejaren)jaar oud was. Mohammed was toen 52 of 53 jaar oud en niet - zoals u durft beweren - 60 jaar oud.

* een Arabisch jaar duurt en duurde 354 dagen. De ahadith bedoelt een dus een periode van 354 wanneer men spreekt van een jaar.

Ignatius van Loyola | 29-05-07 | 02:07

potpindakaas 28-05-07 @ 23:36
Nee, geen oplossing. Alleen proberen in dialoog te blijven.
.
En nogmaals, er zitten genoeg terroristen bij Fatah ook. Ook Al-Kutta is gesignaleerd in Gaza en van de MB weet denk ik jij ook wel dat ze geen schone handen hebben. Ik ga het niet eens hebben over de kleine partijen die er een eigen agenda op nahouden. Dus nogmaals; nee niet alleen Hamas bedoel ik met het zooitje terroristen.
.
En iedereen is vrij om te vermelden wat hij of zij wil. En nee, ik haal mijn info niet alleen uit het nieuws...............
.
En dit was dan echt mijn laatste, mijn wekker gaat morgen ook weer..........

Wishbone | 28-05-07 | 23:48

p.s.

ben nu erg benieuwd naar je boek......

potpindakaas | 28-05-07 | 23:44

@ Wishbone

dan ben ik het met je laatste punten eens.

en wat kl*te van je oom, ik heb hier ook goede vrienden verloren (en niet van de kant die je misschien in eerste instantie vermoedt, waarschijnlijk aan zelfde kant). Daarom moet er een eind aankomen... maar ja..... wishful thinking... not in our lifetime probably.

trust. ik ga nog ff genieten van de IDF-lullaby (pang-pang-pang) tot het ontbijt.

potpindakaas | 28-05-07 | 23:43

@ Wishbone
ai, wishful thinking.
okay, het was dus een foutje. Dat jij dat noemt: foutje kunnen ontdekken en gaat daarop hameren.... dat zijn jouw woorden. Ik was mij niet bewust van het feit dat je een foutje maakte. Ik stelde slechts een vraag. Maar okay, foutje, dan hebben we het er niet meer over en is het ook geen vraag meer van mijn kant. Ik ga er nu van uit dat je met 'dat zooitje terroristen'.... Hamas-aanhangers bedoelt?
Bij al die demonstraties doet het er nl. niet toe wat je gestemd hebt, hamas of fatah. Ter Illustratie: In NL is er toch ook geen duidelijke onderscheiding tussen wie wat gestemd heeft bij een demonstratie tegen bijv. zinloos geweld? Nu wil ik NL in haar geheel niet vergelijken met Palestina (of hoe je het ook wilt noemen, maar voor de duidelijkheid), maar in dit licht kun je het wel zien.

je zegt het zelf al: .... als er vaak genoeg geweld bij gebruikt word. Dat wordt namelijk wel belicht, ook in de reguliere nieuwsbronnen............
Jij hebt het uit nieuwsbronnen (bedoel je dat met 'voor de geest halen'), ik heb het uit eerste hand. Geweld haalt het nieuws, non-geweld niet.

en 'ophemelen'.... pffff, alsjeblieft zeg. Aangezien dit nooit het nieuws haalt, lijkt mij het best nusttig om dit te vermelden. OOK dat er israeli's aan deelnemen. Om het verhaal aan beide kanten vanuit het nieuws te nuanceren en realistischer te maken. Er is veel meer dan qassam-rockets vanuit Gaza en de aanvallen van Israel. Dat is wat ik er mee duidelijk wil maken. Het verhaal is niet zo simpel en zwart-wit als het lijkt op het nieuws.

en dit geweld op lange termijn? van beide kanten? een oplossing?

potpindakaas | 28-05-07 | 23:36

potpindakaas 28-05-07 @ 23:24
Als laatste dan, nee ik besteed mijn tijd liever in Amsterdam. Ik ben mijn oom daar al verloren en dat is meer dan genoeg............

Wishbone | 28-05-07 | 23:28

potpindakaas 28-05-07 @ 23:17
Ok dan sluit ik af met het volgende. Ik vind het werkelijk ziek dat kinde3ren gebruikt worden voor propaganda doeleinden. Daarnaast vind ik het werkelijk ziek wat er op de Palestijnse scholen aan de kinderen onderwezen wordt.
.
Neemt niet weg dat ik vind dat de Palestijnen een eigen stukje grond mogen krijgen, net als dat Israel dat heeft. Geweld zal altijd beantwoord worden met nog meer geweld en dat is dus ook niet de oplossing. Neemt alleen niet weg, dat een ieder het recht heeft op zelfverdediging, 'ook Israel.'
.
Hoop dat je een beetje kan slapen.............. Trust...........

Wishbone | 28-05-07 | 23:25

@ Wishbone

sjee, ik word of 'week' van al dat geschiet 's nachts of ik kan gewoon niet meer helder nadenken. Ik zie ineens allemaal punten waar WE het eens op zijn??!!
Ik word zo-ie-zo hyperactief van dat nachtenlang niet slapen.
Wat ik vergeten was: ik weet zeker dat jij geen Palestijn bent. Maar ik nodig je hierbij uit min. een week hier door te brengen.

potpindakaas | 28-05-07 | 23:24

potpindakaas 28-05-07 @ 23:02
Ach, het heeft een foutje kunnen ontdekken en gaat daarop hameren. Gebeurt wel vaker door mensen die eigenlijk geen argumenten hebben.
.
Zooitje terroristen: Hamas, grote delen van Fatah, Al-Kutta, muslim brotherhood en ga zo maar door. (Kortom een groot deel Palestijnen) Dat noem ik terroristen! Geweld sucks ? Soms wel, er zijn momenten dat ik het niet meer dan terecht vind............ Dus nee, we zijn het zeker niet eens.........
.
En vind ik het moeilijk om vredige demonstraties van "Palestijnen" voor de geest te halen? JA......... Ik had dan ook al gezegd dat ik weet dat ze er zijn, er is alleen geen enkele reden om dat op te hemelen als er vaak genoeg geweld bij gebruikt word. Dat wordt namelijk wel belicht, ook in de reguliere nieuwsbronnen............

Wishbone | 28-05-07 | 23:20

@ Wishbone

En volgens mij zijn we het er ook over eens dat deze voorstelling (het filmpje) toch wel errug 'ziek' is en 'triest' (voor die kids)ongeacht welk doel of bedoeling erachter zit. Lang Leve NL, daar zijn geen musicals met bomvestjes... althans, nog niet.

PEACE

potpindakaas | 28-05-07 | 23:17

@Wishbone

.. pffff, dat filmpje wordt nu wel ineens heeeeel groot. Ook ik moet proberen te slapen, maar pang-pang-pang gaat maar door.

Het lijkt me een goed idee om beiden te gaan slapen (althans, jij dan) met 1 ding waar we het in ieder geval over eens zijn:
GEWELD SUCKS! en is geen lange termijn-oplossing (voor beide kanten niet). ik beperk me in deze uitspraak even tot het IP-conflict. (Soms is geweld nl. best goed... als je bijvoorbeeld een vastgeroest deurtje moet openkrijgen ofzo)

EENS of NIET EENS?

potpindakaas | 28-05-07 | 23:13

@wishbone

hiermee bedoel ik:
...'dat zooitje terroristen' dat jij in 1 zin noemde met geweldloze demonstraties.

potpindakaas | 28-05-07 | 23:08

potpindakaas 28-05-07 @ 23:02

Ik moet eigenlijk al lang m'n bed in, maar snel deze nog ('n andere invalshoek): islamieten verdelen de wereld in dar al harb en dar al islam. Land dat ooit dar al islam geweest is en 'verloren' raakt, daar moet voor gestreden worden tot het weer dar al islam is. Vandaar dat Osama het in z'n videospeech van 3 jaar terug 't over het 'drama van Al Andalus' had. Als je nu even meegaat in deze redenering, vind je dan ook niet dat het 'the never ending story' beter doet begrijpen?

v Maerlant | 28-05-07 | 23:06

@Wishbone

ironisch dat je het ZELF Israeli noemt 'die het licht hebben gezien'. Bedoel je hiermee te zeggen dat ook jij vindt dat bezetting geen oplossing is?

leidt = lijdt. Zelfs ik weet dat nog. En een demonstratie hoef ik niet in m'n eentje te beginnen, dat wordt hier al veelvuldig gedaan door andere mensen. Hou je 'grootheidswaanzin' maar voor jezelf.

boek?? gutgut. vergeet dan niet het verschil tussen leiden en lijden... nogal groot verschil namelijk.
en nu ff in jouw stijl, een lekker overbodige opmerking: Vergeet je dan ook niet de andere kant? Anders (ik citeer:) "belicht je het verhaal van een enkele kant".

Je 'durft' twijfels te uiten... zozo. Wat weet jij van de vredige demonstraties dan? Ben je er bijv. iedere week bij of zie je er beelden van? Vind je het nou echt zo moeilijk om vredige demonstraties voor te stellen? van Palestijnen nog wel, Wow! jaja, zijn ook mensen.... in alle soorten en maten! En als ze niet schieten oid, haalt het het nieuws uit, punt. Reuters, NOS, CNN, AlJazeera... etc.-reporters hebben dit allemaal persoonlijk bevestigd.

en nogmaals: wie bedoel je nou eigenlijk met 'dat zooitje terroristen'?

gelukkig zijn we het over iets eens: geweld sucks. Of niet?

potpindakaas | 28-05-07 | 23:02

potpindakaas 28-05-07 @ 22:16
Palestina bestaat niet................ vandaar de haakjes......
.
Dat de Palestijnen harder geraakt worden door het geweld komt omdat Israel zich 'wel' heeft ontwikkeld in tegenstelling tot de "Palestijnen." En ja misschien ben je wel een jood, misschien ben ik wel een "Palestijn".......... Je weet het niet hé.........
.
Wel leuk dat je de Israeli aanhaalt die het licht hebben gezien. Ik zag van de week nog een filmpje waarop een "Palestijn" wist te vertellen dat hij naar de tijd terug verlangde dat Israel het voor het zeggen had. Meulenbelten heb je aan beide kanten............
.
En nogmaals ik had het niet over demonstraties, ik zei dat 'JIJ' de straat op moest gaan. Tenzij je aan grootheidswaanzin leidt en er vanuit gaat dat je in je eentje een demonstratie moet beginnen raad ik je aan mijn comments niet uit verband te trekken..............
.
Oh en in mijn boek zijn Hamas en grote delen van Fatah en aanhangende partijen die videotheken, bussen e.d. opblazen, journalisten ontvoeren en raketten op burgerdoelen afschieten gewoon terroristen.
.
En nee ik praat niet goed dat er mensen zonder enige reden neergeschoten worden, net als dat ik het niet goed praat dat er mensen/kinderen opgeblazen worden in discotheken en bussen. Ik durf alleen mijn twijfels te uiten over jouw comment over vredige demonstraties...........
.
Mijn oplossing is dan ook net zo simpel als onmogelijk. Laat hamas het driepunten plan accepteren, dan pas kun je over een mogelijke vrede gaan praten..........

Wishbone | 28-05-07 | 22:36

@sjaakdelinkselul

PANG! een zelf-gemaakte multi-calvepot-met-extra-nootjes-bom op je huis.
Eet smakelijk!

potpindakaas | 28-05-07 | 22:20

@Wishbone
protesteren?? / klagen/ demonstreren.....
you lost me here: geweldloze demonstraties tegen bijv. de muur en landonteigening en terroristen ophemelen?? huh?

en wie bedoel je met 'dat zooitje terroristen'? En waarom staat Palestijnen eigenlijk tussen haakjes?
Gelukkig zijn er Israeli's die zich realiseren dat bezetting in ieder geval geen oplossing is, slecht voor hun land is; qua veiligheid, maar ook qua economie. Daarnaast spring je ineens over van demonstraties naar 'geweld tegen Israeli's zonder aanleiding'. Volgens mij hadden we het over demonstraties??? Waarom maak je die sprong? Dus omdat Israeli's aangevallen worden door bijv. Hamas-strijders, is het ook goed (of 'NIET RAAR', want dat staat voor jou gelijk aan goed) om Palestijnen (en israeli's en buitenlanders) neer te schieten tijdens geweldloze demonstraties. WIE praat nou WAT goed? een citaat lijkt me hier goed van toepassing: "Dat je het niet raar vind is voor mij reden genoeg om aan je goede motieven te twijfelen"
Daarnaast: voor Palestijnen is de bezetting een aanleiding. Maar dat blijft altijd het verhaal van het kip en het ei. Wat mij betreft is iedere vorm van geweld geen oplossing.

Daarnaast: misschien ben ik wel een jood... I quote: "..... is zelfs als een jood dat zou zeggen ongeloofwaardig"

EN:
Dus door te zeggen dat Palestijnen hier iedere dag veelvuldig vmet geweld/ wapens.. etc. te maken hebben belicht ik 1 kant? Ik heb zelfs geschreven dat Israeli's met geweld te maken hebben. Maar Palestijnen hebben zeker veel meer dan Israeli's te maken met het (bezettings-)geweld, ook dat kan ik weten.

Als je het hebt over 'de werkelijkheid': de bezetting is de werkelijkheid, zowel voor de Palestijnen als de Israeli's. Het treft de een alleen ff net ietsje harder dan de ander.

potpindakaas | 28-05-07 | 22:16

@Gestoorde Mocro 28-05-07 @ 20:51:
Islam = الإسل = onderwerping. Niks vrede.
nl.wikipedia.org/wiki/Islam
Vrede in het arabisch = السلاا
Da's toch heel wat anders.

koerbagh | 28-05-07 | 22:06

@Johannes26:
In vergelijking met zo'n 10 jr: aan de ene kant zijn de burgers (van beide kanten) cynischer en 'zwartkijkeriger' (sorry, geen goed NL-woord, maar weet t ff niet meer na al die tijd engels/ hebreeuws/ arabisch) over de situatie. Maar er is ook een andere kant: positieve ontwikkelingen; vredesorganisaties die bestaan uit Israeli's EN Palestijnen die samen (geweldloze) acties ondernemen, de groei van Israelische vredesorganisaties (tegen de muur, landonteigening, settlements.. etc.) en de geweldloze acties van palestijnen met buitenlanders; de vele andere 'intifada's' buiten de gewelddadige: een culturele en academische/ intellectuele intifada. Er zijn veel projecten te vinden in de Westbank die m.n. gericht zijn op kinderen en jongeren en het ontwikkelen van een sterke identiteit buiten het conflict; het bouwen van sterk en sustainable democratisch leiderschap dus; niet zo corrupt en zwak als nu.

daarnaast moet men niet vergeten dat Palestijnen (of de Palestijnse kwestie) niet alleen moslims zijn, maar ook christenen en zelfs een klein handjevol joden. Daarnaast zijn er ook nog de Bedoeinen en Druzen.

potpindakaas | 28-05-07 | 21:49

potpindakaas 28-05-07 @ 21:24
Moet ik je nou echt gaan uitleggen dat het geweld tussen Hamas stopt op het moment dat ze weer een gezamelijke vijand hebben ? Denk je nou werkelijk dat op het moment dat Israel stopt het rustig blijft tussen Ha en Fa ? Ik begon niet over demonstraties, ik begon over het feit dat je moet klagen bij de mensen die de schuld zijn van het geweld wat over de "Palestijnen" afgeroepen wordt. Nee dat zijn in mijn ogen niet de israeli, maar de mensen die Israel willen vernietigen.
.
Het geweld is werkelijkheid voor zowel Israel als de "Palestijnen." En kom nou niet over dat lulverhaal over landonteigening en geweldloze demonstraties. Ik zeg niet dat ze er niet zijn maar om nou dat terroristen zooitje op te hemelen door te zeggen dat er geen geweld bij komt kijken is zelfs als een jood dat zou zeggen ongeloofwaardig. Er zijn werkelijk honderden voorbeelden te noemen over geweld tegen de Israeli wat zonder aanleiding plaatsvind.
.
En het punt maken. Daarmee bedoel ik dat je het even nodig vond om het te vermelden en daarbij een enkele kant van het verhaal belichte. Dat is mijn punt.
.
Mijn goede motieven? Die heb ik op het moment niet............ Misschien als Hamas zich aan het driepuntenplan wenst te houden ga ik daar anders over denken...........

Wishbone | 28-05-07 | 21:43

Islam is vrede, en daar zul je het mee moeten doen, niemand zegt tegen jou dat je moslim moet worden, dus jou geblaat raakt kant noch wal, en Islam is een vredelievende religie, en jij beweert dat het geweldadig is, waarom groeit het aantal moslims dan met de dag, ik ken niemand die zich zou bekeren als een geloof geweldadig is, Islam=vrede, klaar uit.
Gestoorde Mocro 28-05-07 @ 20:51
.
Een analyse van dit comment. Niemand zegt dat je moslim moet worden. Het aantal moslims groeit met de dag. Gestoorde Mocro kent niemand die zich zou bekeren tot een geloof dat geweldadig is. Hieruit concludeert hij dat de Islam een vredelievende religie is. Kinderen die in een islamitisch gezin geboren worden zijn al moslim volgens de islam. Die hoeven dus niet toe te treden. Uittreden is echter ten strengste verboden. De andersgelovigen die tot de islam in het westen toetreden zijn daar inderdaad niet toe gedwongen. Maar wat zijn hun motieven zijn om moslim te worden? Groei wil niet zeggen dat iets ook goed is. De nazi's en de communisten hadden ook veel aanhangers en kenden een periode van bloei. Wil dat dan zeggen dat deze ideologieën goed zijn? Maargoed, islam is vrede en daarmee basta! Alleen ik, en met mij gelukkig vele anderen weten wel beter...

Jeremia | 28-05-07 | 21:31

@ potpindakaas
Als ik jou zo lees, ben ik blij dat ik hoog en droog in Nederland zit. We hebben hier ook wel minder leefbare situaties met moslims, maar we kampen nog niet met een alomtegenwoordig leger met een 'licence to kill', zoals het IDF (Israëli Defense Force). Als ik mij voorstel hoe het moet zijn om meerdere keren per dag bij checkpoints door bewapende hufterige Joodse pubers te worden vernederd en getreiterd, dan zou ik mijn kinderen ook opvoeden tot weerbaarheid en zelfrespect.

Johannes26 | 28-05-07 | 21:31

@ Wishbone,
om even in jouw kinderachtige lijn door te gaan: wat zijn jouw goede motieven?

potpindakaas | 28-05-07 | 21:24

@Wishbone
dat stukje over de IDF ging over het stukje wat ik ervoor schreef. Om aan te geven (en dus met LIVE voorbeeld) dat dat geweld dus ook echt de werkelijkheid is. Kan ik er wat aan doen dat de IDF onder mijn raam staat?! en niet Hamas/ Fatah.. of wat dan ook?

Helaas voor jou merken we (op dit moment) in de Westbank eigenlijk niks van Fatah en Hamas die elkaar afschieten.

Jij begint te vragen naar demonstraties 'DAAR'. Of eigenlijk, je maakt er een opmerking over, dat die er maar hoognodig moeten komen, dus reageer ik op demonstraties 'DAAR' (s voor mij dus HIER). En ja gelukkig zijn er ook Israeli's daarbij aanwezig, als het voor hun mogelijk is om door de checkpoints te komen. En ja, die geweldloze israeli's (en buitenlanders) worden ook door hun 'eigen' IDF beschoten met rubberen kogels, echte kogels, traangas.. etc. Maar het zijn altijd demonstraties tegen de Muur, de bezetting en landonteigeining; de palestijnse kwestie dus. Misschien had ik het wat duidelijker moeten omschrijven GEWELDLOOS VAN NIET-IDF kant. Over het algemeen zijn Palestijnen tijdens demonstraties in veel grotere mate het slachtoffer van IDF-geweld. Zo goed?
Wat je schrijft over 'een punt maken', dat slaat helemaal nergens op, aangezien het antwoorden zijn op je eigen vragen!

potpindakaas | 28-05-07 | 21:23

@potpindakaas
Misschien moeten ze jou juist hebben, van die bommen enzo

sjaakdeslinksesul | 28-05-07 | 21:12

Gestoorde Mocro 28-05-07 @ 21:05
Ik weet dat jij er nog nooit van gehoord hebt. Ik lees dan ook niet dezelfde nieuwsbronnen als jou. En maak je niet druk ik geloof ook niet alles wat de linkse Nederlandse media me voorschotelt............ En Al-Jazeera? is dat de nieuwszender die alle propaganda filmpjes van terroristische organisaties uitzend om ze een podium te geven die ze nergens anders krijgen ?
.
Tis maar wat je propaganda durft te noemen............ Misschien kijk ik er anders tegenaan omdat ik geen moslim ben, en al helemaal niet de behoefte voel om terroristen te knuffelen............

Wishbone | 28-05-07 | 21:11

Wishbone 28-05-07 @ 20:59

Israel kent geen vreedzame demonstraties (althans, nog nooit van gehoord) maar alleen maar geweldadige, en dat wordt natuurlijk door de media verzwegen, een van de betrouwbaaste medium in het MO is Al-Jazeera, de rest is propaganda.

Gestoorde Mocro | 28-05-07 | 21:05

potpindakaas 28-05-07 @ 21:03
Precies............

Wishbone | 28-05-07 | 21:04

@ Wishbone
goede motieven voor wat?

potpindakaas | 28-05-07 | 21:03

potpindakaas 28-05-07 @ 20:57
Dat je het niet raar vind is voor mij reden genoeg om aan je goede motieven te twijfelen..........

Wishbone | 28-05-07 | 21:02

potpindakaas 28-05-07 @ 20:52
Als je je comment tot de clip had beperkt had je dat stukje over de IDF niet geschreven of je had erbij geschreven dat de laatste 6 maanden je straat aan gort werd geschoten door hamas, Fatah etc. Dat schreef je erbij onmdat je een punt wilde maken. Lullig alleen dat je geen punt hebt. Moet ik nu ook de vreedzame demonstraties van Israel gaan neerzetten ?
.
Beperk je tot het filmpje en er niks aan de hand.........

Wishbone | 28-05-07 | 20:59

en p.s WISHBÖnË,
iets 'niet raar' vinden is niet hetzelfde als het meteen goedkeuren/ toejuichen, of welk begrip je dan ook in je hoofd hebt.

potpindakaas | 28-05-07 | 20:57

@ Wishbone,
als je het hebt over Sderot (t is nl. 1 specifieke plaats)... ja hoor, ben ik ook geweest. (zie hierboven: Israel EN Palestina). En ja, ook tijdens Qassam-aanvallen. Ook vreselijk voor die mensen daar. Dus als je daar een discussie over wilt beginnen... is ook goed. Maar volgens mij gaat het hier over het toneelstukje. Daar reageerde ik dus ook op.
Waar je het medelijden-voor-mij-verhaal vandaan tovert, is mij een raadsel. Gelukkig woon ik hier niet permanent (aan welke kant van de Muur dan ook).

En demonstraties? die zijn hier minimaal zo'n 3 x per week... en JA ZEKER, ALLEMAAL GEWELDLOOS! (althans... van Palestijnse kant). En da's natuurlijk niet interessant voor de media....

potpindakaas | 28-05-07 | 20:52

Jan Hus 28-05-07 @ 20:38

Islam is vrede, en daar zul je het mee moeten doen, niemand zegt tegen jou dat je moslim moet worden, dus jou geblaat raakt kant noch wal, en Islam is een vredelievende religie, en jij beweert dat het geweldadig is, waarom groeit het aantal moslims dan met de dag, ik ken niemand die zich zou bekeren als een geloof geweldadig is, Islam=vrede, klaar uit.

Gestoorde Mocro | 28-05-07 | 20:51

@ Wishbone 28-05-07 @ 20:40
Ik vind pindakaas nog vrij objectief in zijn betoog uit 1e hand.

Frank Culemborg | 28-05-07 | 20:50

@ potpindakaas 28-05-07 @ 20:31

Aye

Frank Culemborg | 28-05-07 | 20:44

potpindakaas 28-05-07 @ 20:31
Tsja zo redeneren de israeli, die de laatste twee weken 250 raketten te verwerken hebben gekregen ook. Ik kan dus ook geen enkel medelijden voelen voor je.......... Als je nou even de straat op gaat, en gaat protesteren tregen de gasten die raketten afschieten, waardoor er een reactie uitgelokt wordt en jouw straat aan gort wordt geschoten zal ik er eens over na gaan denken............ Misschien hoor ik weer van je ..... Misschien ook niet.....

Wishbone | 28-05-07 | 20:40

mijn 'weeffout' is dat ik walg van religies die claimen 'vrede' te zijn, terwijl het boek uit hun handleiding druipt en op de stoep ligt.

de 'weeffout' van links is dat ze aan de ene kant wel toestaan dat de islam zijn haat en facistische onderdrukking tentoonsspreid, maar hard gaan staan roepen tegen iedereen die daar iets effectiefs tegen wil ondernemen.

vraag een moslim waarom ie een kinderverkrachter naloopt, en hij slaat je waarschijnlijk in elkaar. Maar iedereen kan toch lezen dat aisha 6 was toen ze moest trouwen, en 9 toen de 60 jarige profeet haar 'nam'? iedereen kan toch lezen dat de profeet geil werd op de vrouw van zijn aangenomen zoon, en hem toen om haar hand vroeg?

wat een goed voorbeeld heh? zullen we het hebben over de moorden die hij pleegde, omdat de stemmen in zijn hoofd hem dat vertelde?

en zullen we dan naar stichters van andere geloven kijken? budda? vermoorde die mensen? riep die op tot geweld? nee heh? vermoord soms een buddist een ander? vast wel. Maar het budisme streeft naar geweldloosheid.

evenzo met de gristenen. Hebben die geweld gehanteert? SuRE! maar jezus riep op tot vrede. Wie ontkent dat?

je kan zo doorgaan. Gurus die oproepen tot haat en oorlog zijn geen gurus.

alleen de islam is gesticht door een moordenaar. Alleen de islam bedreigt mensen die kritiek leveren.

als je een grap maakt over een paus gebeurt er niets. Maak je een grap over de pforeet, en je kan onderduiken. Dat, mijne heren, zijn de lakmoesproeven van FACISME.

wie klaagt word bedreigt.vermoord. HALLO? dat past niet in een vrije samenleving. Islam = facisme.

Jan Hus | 28-05-07 | 20:38

@Je-zus 28-05-07 @ 18:59:
Tsja... om een mening te kunnen vormen luister je naar alle kanten van het verhaal. Gek hè? Zou je eens moeten proberen, hoor je nog eens wat.

koerbagh | 28-05-07 | 20:34

wat ik probeer te zeggen is: Hoe 'ziek', maar vooral 'triest' dit filmpje ook is, ik vind het niet eens zo ' raar' (bij gebrek aan een beter woord). En dat kun je pas weten op het moment dat je er midden in zit.

potpindakaas | 28-05-07 | 20:31

@hemaworstje
je kan het anders ook zelf even lezen.
'war is ordained by allah, even if yo like it not, allah knows best'
'we shall cast terror into the hearts of the disbelievr'
'if you wife not obiedient, talk to her, dont sleep with her, and if anything else fails, BEAT her'

tja, hoe dat in overeenstemming is met ons artikel een van de grondwet valt nog te bezien. En dat andere 'geloven' ook niet aardig zijn wil ik geloven. daarom mijn stelling: voor een vrije samenleving is maar een ding vereist: dat alle groepen bereid zijn geweldloos hun eigen ding te doen, zonder anderen hun regels op te leggen, zeker niet met geweld.

elke 'groep' of geloof die geweld hanteert, heeft geen plaats in nederland. De moord op theo was een breekpunt.

wij geloven niet langer dat de moslims hier in vrede komen.

Jan Hus | 28-05-07 | 20:30

F*ck de media! veel commentaar, maar wie is er nou wel eens Echt in Palestina en Israel geweest? Weet je wel wat daar echt gebeurd? Gaza... dat snap ik, dat is hermetisch afgesloten, daar komt niemand in (of uit). Maar Israel en de Westbank? Ongeacht wat ook de betekenis of bedoeling van dit 'toneelstukje' is (dat kunnen we nl. niet beoordelen adhv dit beeldmateriaal), mij is in ieder geval duidelijk dat geweren, leger, discriminatie, onderdrukking en dus de bezetting de dagelijkse werkelijkheid zijn voor ALLE Palestijnen, dus ook de Palestijnse kinderen. In veel grotere mate dan voor Israelische kinderen (die vergelijking kun je niet eens maken) Ironisch genoeg schrijf ik dit op het moment dat de IDF van onder mijn raam mijn straat aan gort schiet... net als gisteravond (de hele nacht trouwens)... en de avond/ nacht ervoor... en daar voor... en daar voor....... etc.

potpindakaas | 28-05-07 | 20:27

sjonnie 28-05-07 @ 20:09
Toch wel raar dat je een "nazi" site moet bezoeken om er achter te komen hoe fascisten met hun kinderen omgaan. Hoef je van de linkse media uiteraard niet te verwachten................ Kan dus kort zijn; om de waarheid te vinden moet je dus niet alleen maar de linkse media volgen ? Toch Sjon ?

Wishbone | 28-05-07 | 20:16

Was u alweer vergeten dat de webstek van die kleine groene voetballetjes een nazi-site is?

sjonnie | 28-05-07 | 20:09

excuses alle ongelovigen ofzoiets

sjaakdeslinksesul | 28-05-07 | 19:57

miko 28-05-07 @ 19:39
Is een deel uit een soera: "vermoord alle joden, waar je ze maar vind", vandaar dat hus het tussen haakjes heeft gezet.

sjaakdeslinksesul | 28-05-07 | 19:51

ach jan hus
voor een jood ben je als heiden het vuil onder hun nagels.
hebben ook kale plassertjes. terreur israël , jep.
sinterklaas= jahweh. zielig: pff heb je ff?

kut religie, who care's. goden zat . Wodan en Donar waren ook schatjes.
Gelovige mensen zijn enigzins gestoord ben ik met je eens .
jouw reactie lezend heb jij ook wel enkele weef fouten in je hersenpannetje.

y tube is niet links . het ligt er maar aan welke green ball zonnebril je opzet die site heeft zijn objectiviteit ( commes GS ) al lang geleden verspild met foutieve info.

hemaworstje | 28-05-07 | 19:39

Jan Hus 28-05-07 @ 19:36

Vind ik ook een beetje boud!

miko | 28-05-07 | 19:39

"vermoord alle moslims, waar je ze maar vind"

Jan Hus | 28-05-07 | 19:36

kan iemand mij een geloof vertellen dat waar je met de dood bedreigt word als je het geloof openlijk wenst te verlaten? behalve de islam dan?

wat maakt dat de islam? het meest verachtelijke kutgeloof dat ooit onze aarde heeft verziekt.

ik bedoel: de paus was erg, maar die hebben we naast sinterklaas gezet. Maar die moslims.. die geloven ECHT nog in sinterklaas! en worden agresief als je ze op de smink wijst, of het bloed aan de handen van sinterklaas.

moslims zijn zielige mensen. Ze hebben geen eigen wil, geen eigen geweten, ze mogen niet zelf nadenken of kritiek uitten. Het enige wat ze mogen, is in de ganzenpas van mohammed hitler lopen, en als ze daar boos van worden, mogen ze dat botvieren op ongelovigen. Wat een mooi geloof.

een god die aan je vraagt het mes in de genitalien van je kind te zetten is geen god. Een god die van je vraagt een ander mens te vermoorden, kan geen god zijn. Een geloof dat terreur hanteert is geen geloof, maar een onderdrukkingsmechanisme, waar de middeleeuwse paus nog jaloers op zou worden.

Jan Hus | 28-05-07 | 19:31

islam. Voor al uw oorlog en haat.

Jan Hus | 28-05-07 | 19:27

Indoctrinatie pur-sang. Kinderen zien niet anders = gewoon copieergedrag van hun ouders / broers / ooms.
Zie geen verschil met Gristelijke koortjes e.d. behalve dat die (nog) geen wapens en bomgordels dragen.
Geloof = honger en oorlog zal helaas nooit veranderen

dr.bibber | 28-05-07 | 19:24

voor zover ik weet bestaan de palestijnen uit joden gristenen en moslims.Echter alleen de laffaards(moslims)denken hun staat te kunnen bereiken door hun eigen kinderen op te blazen.Dat israel burger slachtoffers maakt en dat daar ook kinderen bij sterven is niet zo verwonderlijk als je die al met 6 jaar naar het front stuurt.Menig geallieerd frontsoldaat heeft nog nachtmerries van de dode jonge duitse soldaten uit WO II.de palestijnen kunnen 100 keer gelijk hebben maar als je je eigen kinderen gebruikt als kannonnen vlees dan verdien je geen eigen staat. Vette punt!

miko | 28-05-07 | 19:16

@ koerbagh 28-05-07 @ 14:25
Er is jou van alles verteld. Leuk. Maar welke mening heb je zelf gevormd. Toevalligerwijs een mening die iets bij zou kunnen dragen aan een oplossing, of ben ik nu wat te optimistisch..?

Je-zus | 28-05-07 | 18:59

lekker muziekje beter als het horst wessel lied kleding ook wat gevarieerder als de nazi uniformpjes ze gaan vooruit de fassisten

p-aard | 28-05-07 | 18:57

Kan K3 een puntje an zuige

MarNos | 28-05-07 | 18:48

Haat is een groot woord. Maar joden, moslims... prima als buren maar met beiden doe ik geen zaken. Basta.

Frank Culemborg | 28-05-07 | 18:31

Het stratenplan van Washington is gebaseerd op Vrijmetselaars-geometrie. Dit heeft werkelijk hol met satanisme danwel zionisme te maken, maar er zijn wel degelijk pentagrammen en hexagrammen (= wiskundige benaming van de davidsster) te vinden, met het Witte Huis, het Washington Monument en andere neo-retro-klassieke bouwsels op belangrijke kruispunten. Google weet meer...

dapascha | 28-05-07 | 18:15

Het is en blijft een dom volk die Palestijnen.

RubenE | 28-05-07 | 18:07

@bottehond 28-05-07 @ 16:03
Jij komt vast nog wel terug op dit topic me dunkt. Dit verhaal www.telegraaf.nl/buitenland/64407671/B...
is wel interessant, maar lees vooral even de reacties, m.n. kineb, schiedam zo 27/5, 14:09/marjolein, rotterdam zo 27/5, 14:29/anna, delfshaven-rotterdam zo 27/5, 14:36

sjaakdeslinksesul | 28-05-07 | 18:03

Hier ben ik weer! Wat een snoepies hè, die kinderen met die groen bandjes om het hoofd, terwijl ze met palestijnse vlaggetjes zwaaien. Ik ben blij voor de Palestijnse kinderen dat zij niet met belachelijke pijpenkrulletjes hoeven te lopen en een idioot hoedje op.

Johannes26 | 28-05-07 | 18:01

en maar reactief reaguuren als er weer eens een palesteins kind wordt afgeschoten. ik wacht op de beelden van de eerste kinder zelfmoordterrorist...

Abugreip | 28-05-07 | 17:59

Aandoenlijk, hoe ze met die Kalasjnikovjes zwaaien met die kleine armpjes.. Maar zijn er dan helemaal geen speelgoed-flessen Zyklon B uitgedeeld?

Kluk-Kluk Klan | 28-05-07 | 17:57

Mijn hart is vervuld van droevenis, zo erg, dat ik schrijffoutûh maak. Ach, laat maar.....

Hannalore | 28-05-07 | 17:49

@Gestoorde Mocro 28-05-07 @ 16:59

Israël bang voor Iran? Je moet dat andersom zien. Iran durft de directe confrontatie met Israël niet aan (200 Israëlische kernwapens op je knar is geen fijn vooruitzicht) en steunt daarom terreurclubs als Hamas en Hezbollah met wapens, training en geld.

zum kotzen | 28-05-07 | 17:48

Laatst naar een interessante documentaire gekeken, "Dutch Approach" geheten, over treinkapingen en dergelijke, van Agt erbij. Sapristi.! Sapristi, nog an toe.! Zou Dries van Agt ook gekeken hebben.? Goede herinneringen, die goeie oude tijd. "Beloftes aan terroristen mag je breken."
Wat heeft de R.M.S. niet wat Hamas wel heeft.? Wat gaat er om in het hoofd van Dries van Agt. Maar misschien zegt het woord "ariër" meer dan ik denk. Altijd een vrolijke partij, dat C.D.A.
Trouwens, ik wordt een beetje droevig als ik naar dat palestijnse kroost kijk, ook deze kinderen zijn gegijzeld, op een andere manier. "Ariër", sapristi, nog an toe.!

Hannalore | 28-05-07 | 17:46

Jeremia 28-05-07 @ 16:29

Valt mij ook erg op, die anti-Israel houding en dat (crypto-)antisemitisme onder politiek correctelingen. Ik kom het steeds vaker tegen. Kan worden verklaard met de wetten van Croughs. Bij een conflict tussen westers en niet westers kiest de progressieve (semi-, wannebe-)intellectueel voor niet-westers. Israeli's en joden worden beschouwt als westers. Dús wordt er gekozen voor de arabieren en tegen de joden. Wat ook elementair is, is het feit dat binnen de islam en de islamitische wereld een enorme jodenhaat is. Progressievelingen lopen enorm weg met de islam, vanwege het niet-westerse karakter ervan. Daaruit volgt dan weer 'begrip' voor opvattingen die er binnen de islam c.q. de islamitische wereld bestaan. Daarbij komt dat de zogenaamde Palestijnen worden beschouwt als een kwetsbare en zwakke groep en daar worden progressieve mensen natuurlijk ook helemaal warm van.

Ignatius van Loyola | 28-05-07 | 17:27

Gestoorde Mocro 28-05-07 @ 16:59
Echt, je doet je nick weer eer aan.

Zo jammer! | 28-05-07 | 17:10

Lavrenti_Beria 28-05-07 @ 16:17

Vrije vertaling: Israel is een oorlogzuchtig land, de palestijnen blijven wij hun hele leven lang pestten en vernederen, van Iran zijn wij bang, want als wij die proberen aan te vallen, dan komen er wat raketten deze kant op, en dan bedoel ik niet die kleine katusjas, voor de rest Israel=vrede shalom Jarusalem. zo dat is eruit!

Gestoorde Mocro | 28-05-07 | 16:59

Gestoorde Mocro.....

Je nick is een pleonasme.

kwarko01 | 28-05-07 | 16:39

Lavrenti_Beria 28-05-07 @ 16:18
Zo! Da's een enge site! Hoe ben je daar al surfend op gekomen? Da's erger dan zoeken naar kinderpron.

Zo jammer! | 28-05-07 | 16:30

bottehond 28-05-07 @ 16:03
Klopt. Het is salonfähig een afkeer te hebben van Israël. Nu nog worden onder het mom van allerlei zogenaam antizionistisch geneuzel politiek correct mooi weer gespeelt. Maar dat zal wel gaan veranderen. Als die kansenkinderen uit het filmpje groot zijn dan zullen ook in Nederland 'gerespecteerde' politici de meest gore lasterlijkheden over de Joden uitbraken. En dan zullen ze niet gecorrigeerd worden maar toegejuicht door een roodbruine horde (policor en moslims). De rest mag zwijgen of wordt in elkaar geslagen en/of verdwijnt plotseling in het niets. Dit is de dag waar een abos, bijstandskoning en gorbatsjov met reikhalzend verlangen naar uitkijken. Dit zal hun uur zijn...

Jeremia | 28-05-07 | 16:29

Ignatius van Loyola 28-05-07 @ 15:42
Valt wel op, dat wel.
Of is de berichtgeving van dit topic dermate dat men hier den tengels niet aan durft te branden, want je moet toch behoorlijk krank im kopf zijn als z'n filmpje probeert te rechtvaardigen.
Ik zal het eens proberen, it is fake, opgezet door de mossad, vrouwen en mannen zitten gewoon door elkaar heen, een belangrijk detail gemist door de makers. Het is een zionistisch complot om de integriteit van deze lieve mensen schade te laten lijden. Bush is als regiseur van dit werkje blijkbaar beter in het congres manipuleren. En alle Joden moeten eens de zee in.
(namens abos, gorby en bakoenin)

Zo jammer! | 28-05-07 | 16:17

Am Israel Chai,

Kol ode balevav
P'nimah -
Nefesh Yehudi homiyah
-
Ulfa'atey mizrach kadimah
Ayin l'tzion tzofiya
-
Ode lo avdah tikvatenu
Hatikvah bat shnot alpayim
L'hiyot am chofshi b'artzenu

Eretz Tzion v'Yerushalayim

zo dat is eruit !

Lavrenti_Beria | 28-05-07 | 16:17

Gezien de overspannen aandacht die er in de eu en in 0031 en 0033 in het bijzonder is veur de zogenaamde islamofobie (een ergere drogkwalificatie dan dat eeuweige nietbestaande links/rechts gedoe) is het des te opvallender dat de jeaudenhaat aan alle kanten toegestaan en zelfs aangemoedigd wordt, met name door de eu. Men zou bv. geen geld meer naar de islamisteische sjawls sturen, maar dat jaar steeg de "hulp" met 25 %. Feiten die U NIET krijgt van laroes en zijn jeaudenhatende establishmentscompanen, noch vanuit 070.

bottehond | 28-05-07 | 16:03

@bejaarde op brommer 28-05-07 @ 15:50
Ik lees hun reacties niet eens meer...

bruinspruit | 28-05-07 | 15:58

Ignatius 1542
zie @zum kotzen boven je, die drukt het kernachtig uit. Het zijn inderdaad vuile racisten die abos, gorbi en bijstandskoning. Die laatste twee zijn ook nog eens zo gek als een deur en volkomen autistisch, ze reageren nooit inhoudelijk op andere reacties, verder dan "fascist" en "je praat poep" komen ze niet, een aanwinst voor dit forum. Ik heb ze eigenlijk helemaal gehad, het scrollen over die gasten heen begint me zelfs al zwaar te vervelen.

bejaarde op brommer | 28-05-07 | 15:50

De antisemitische GS-leden schitteren, op één na, in de topic door afwezigheid. Opmerkelijk!

Ignatius van Loyola | 28-05-07 | 15:42

Jong geleerd oud gedaan

Masochist2007 | 28-05-07 | 15:34

@inquisitra 28-05-07 @ 14:25

In de afgelopen paar jaar heb ik veel anti-Israël adepten (ik noem het bewust niet 'pro-Palestina' want het lot van de Palestijnen interesseert deze kakkerlakken niets) zien veranderen van pseudo-intellectuele critici van het zionisme in ordinaire en openlijke jodenhaterts. Zo ook hier op GS en NN met types als Johannes26, bijstandskoning, abos en gorbatsjov. Inhoudelijke discussies gaan ze uit de weg, het enige wat ze willen is hun virulente jodenhaat uitbraken.

zum kotzen | 28-05-07 | 15:18

Gestoorde Mocro 28-05-07 @ 14:42
Daaruit blijkt niet de dreigingskracht van Iran; daaruit blijkt de beschaving van Israel. Of de intelligentie - kies maar. Ik houd het op intelligentie - die gasten weten hun oorlogen heus wel te kiezen, hoor. En dat Ahmedinejad gestoord is, lijkt me ook wel evident; dat geldt niet alleen voor z'n te grote muil, maar ook bijvoorbeeld voor z'n monetaire beleid. Iran verdient beter.

Niet voor Jan | 28-05-07 | 15:13

@ koerbagh @ 14:25

Interessante post, had het nooit zo bekeken eigenlijk... maar na even nadenken, ... makes all the sense in the world.

bello | 28-05-07 | 15:09

ziekelijk dat die kinderen al zo vroeg worden opgestookt gepushed etc

PiDANTE | 28-05-07 | 15:04

Het maakt eigelijk niet uit wat je online flikkert, mensen halen eruit wat ze willen.
Zo zijn een paar jochies met plastic geweren 1 of andere statement over de Islam enzo, en dat *meisje* in een universitaire outfit blijft ongezien.

Newsflash : die mensen leven al jaren in staat van oorlog ... heel heel gek naast universitaire educatie ook millitaire activiteiten worden aangemoedigd. Dat zou in Nederland nooit kunnen gebeuren, toch?

m3taverse | 28-05-07 | 15:01

Alle jodenhaters weer verzameld, strijdend voor wat weggepeste Egyptenaren en Jordaniers??
*gaap*

vander F | 28-05-07 | 14:53

@Gestoorde Mocro 28-05-07 @ 14:42
Ahmedinjad klonk als een Fin die je van een afstandje staat te bedreigen.
Als het erop aan komt rennen ze er met de staart tussen de poten vandoor.

huppelkudtje | 28-05-07 | 14:51

@ ed.. 28-05-07 @ 14:38

Niet zo raar? Belachelijk als dat waar is. Ten koste van wat in jou ogen je land is, duizenden mensen laten lijden en een non-leven geven.. Nee niet zo raar hoor...

Wausss | 28-05-07 | 14:48

Gestoorde Mocro 28-05-07 @ 14:42
Tsja bluffen met iets wat je niet hebt............. (Lees Taqiyya)

Wishbone | 28-05-07 | 14:43

inquisitra 28-05-07 @ 14:27

Als ze Iran wilden nuken dan moesten ze dat doen tijdens de libannon oorlog, maar nee, Ahmedinjad waarschuwde Israel toen en zei als Israel 1 stap in Syrie zet dat dat het einde zou betekenen (lees: paddestoelwolk), de volgende dag kwamen de excuses van hooggeplaatse legerleiding van Israel dat ze dat nooit zouden doen.

Gestoorde Mocro | 28-05-07 | 14:42

koerbagh 28-05-07 @ 14:25

Ik heb exact hetzelfde gehoord uit Libanese hoek.

Shalome | 28-05-07 | 14:41

@koerbagh
'is dat het een bewuste tactiek van de Palestijnse leiders is, die het gevluchte "volk" niet willen laten assimileren in buurlanden, maar apart houden... Immers: zonder "volk" geen claim op land.'
das toch niet zo raar? je wilt je volk toch in het eigen land behouden en niet weg laten vluchten naar andere landen... tis toch hun land??

ed.. | 28-05-07 | 14:38

-weggejorist-

xqsme!? | 28-05-07 | 14:36

@CoJoNes

Tis wel erg gezellig daar!

jepen | 28-05-07 | 14:35

Lekkere Islamo-fascisten. Deze beelden lijken aardig op die van de Hitler Jugend. Pappa's en Mamma's glimlachen er naar, en hopen dat zoontje of dochtertje later zichzelf aan gort blaast. Tja, Islam .. het blijft wennen.

waarheid_maakt_vrij | 28-05-07 | 14:35

@ allen
Ik moet helaas weg, zodat ik jullie alleen moet laten in de Palestijnenhaat. Later!

Johannes26 | 28-05-07 | 14:34

@ iemand
Kan deze ping-pongwedstrijd tussen de 'antisemieten' en 'islamofoben' even samengevat worden? Wie hoort in welk team?

Vind het overigens wel curieus dat als je je vraagtekens zet bij de Joodse staat (en de oprichting daarvan) dat je direct wordt uitgemaakt voor jodenhater. Beetje kort door de bocht als je het mij vraagt...

Ik zeg: Joris Luyendijk lezen...

BruutVrij | 28-05-07 | 14:31

@inquisitra 28-05-07 @ 14:25

Precies,
nog schijnheiliger is het dat er in die hoek totaal niet bekommerd wordt wat er in Soedan gebeurt.
Is marketingtechnisch niet zo handig.
Figuren als Gestoorde Mocro horen dat liever niet, terwijl ze daar evenveel mee op zouden moeten houden.

huppelkudtje | 28-05-07 | 14:30

Ik heb genoten van deze prachtige ping-pongwedstrijd tussen 'anti-semieten' en 'islamofoben'... (alle comments gelezen) Ik maak er geen rookworst meer van. Wel kwalijk dat als je aangeeft dat het op zijn minst curieus is te noemen dat de Joodse staat is gesticht met hulp (= geld en wapens) van veel westerse landen op grond dat al bewoond werd door mensen (islamieten, christenen én Joden), dat je dan meteen wordt uitgemaakt voor antisemiet.
Desalniettemin lees ik vooral veel geëssentialiseer in de comments: Joden zijn zo, Palestijnen zijn zo... blabla.
Face it: wij - hoge en 'droge' Nederlanders - weten het ook allemaal niet. Het conflict is te complex en gaat te ver terug om schuldigen aan te wijzen.

Ik zeg: geniet van je tweede zondag (met dank aan Christenen) en lees eens een boek van Joris Luyendijk. Dat helpt wel...

BruutVrij | 28-05-07 | 14:28

@ huppelkudtje 28-05-07 @ 14:17
Laat maar, ik praat tegen een ambtenaar.

Frank Culemborg | 28-05-07 | 14:27

@ Gestoorde Mocro.

Denk je nou echt dat Israel de zaak niet Nuked als praktische zeker is dat Iran een atoombon gaat krijgen? Als de VS ineens versneld gaan terugtrekken uit Irak, dan is het einde van Iran nabij. Eigen schuld.

inquisitra | 28-05-07 | 14:27

Na het bloedbad van Sabra en Shatila in 1982 vroeg ik mij al af waarom "Palestijnen" überhaupt nog in een vluchtelingenkamp woonden, nota bene sinds 1949. Dat is op zich natuurlijk al heel raar, zeker naar onze maatstaven. Wij in Nederland zijn al bereid over schrijnende gevallen te praten als een asielverzoek 5 jaat duurt en een generaal pardon toe te passen. Het is vreemd dat de "Palestijnen" zelf en de buurlanden (kampen waren/zijn er ook in Jordanië en Egypte) niet een betere oplossing voor de mensen hadden bedacht dan een ghetto van bordkarton en golfplaten zonder al te veel voorzieningen. Heel raar zelfs. Ik heb dat eens gevraagd aan mensen in die regio en er zijn volgens hun 2 redenen voor. Ten eerste worden "Palestijnen" door alle buurvolken uitgekotst. Men wil ze gewoon niet. Ik vond dat niet bevredigend als antwoord. Als je die mensen gewoon een flatje geeft in een stad en je helpt ze aan een baantje, dan gaan ze toch zo op in de samenleving? Klopt, werd me verteld, maar de tweede reden voor het nog steeds bestaan van vluchtelingenkampen is dat het een bewuste tactiek van de Palestijnse leiders is, die het gevluchte "volk" niet willen laten assimileren in buurlanden, maar apart houden... Immers: zonder "volk" geen claim op land. Maar waarom dan die individuele mensen niet in elk geval van schoon water en goede riolen voorzien? (Want dat is er allemaal niet... Wel stroom voor TV's voor de propaganda, dat wel...). Het antwoord is in 2 woorden samen te vatten: georganiseerde "Verelendung". Voor de strijd tegen Istrael moet het "volk" ontevreden worden gehouden en voor de rest van de wereld zielig.
Let wel, dit is me niet verteld door Israelische joden, maar door Libanese moslims en christenen.

koerbagh | 28-05-07 | 14:25

Grappig he?

Veel linkse pro-palestina figuren in Nederland, die in Nederland om de haverklap discriminatie roepen, zijn zelf tav Joden de goorste rascisten met hun Zionistische complottheorieen en Hamas-sympathieen.
Schijnheilige kan bijna niet.

inquisitra | 28-05-07 | 14:25

Ali Baba & zijn Hamas Hakbarrs? Of een surrealistische uitvoering van Allah's - zwaar bouncende - 7 dwergen die de Horlepiep dansen?
Hoe dan ook: pure kinderporno!

Mayakovnik | 28-05-07 | 14:25

Israel is gefrusteerd bezig, ze vallen de palestijnen aan uit onmacht, hun geliefde vijand Iran blijkt een maatje te groot te zijn, grote broer USA kan ook niets doen want die heeft het al druk genoeg met Irak, pure frustraties

Gestoorde Mocro | 28-05-07 | 14:24

Een slimme meid is met haar bomgordel op de toekomst voorbereid.

controle | 28-05-07 | 14:20

Leuk! Een gesoepsidieerde musical uit 020-Gaza. Wanneer op de planken in de grotere theaters?

Murdockyoufool | 28-05-07 | 14:19

@Johannes26 28-05-07 @ 14:08
Dus eigenlijk is alle kwaad in de wereld onderdeel van een groot zionistisch complot?

Vladimir Poetin | 28-05-07 | 14:17

@Frank Culemborg 28-05-07 @ 14:12
En dat vind jij normaal met 120-140 langs een stoep scheuren met kinderen erop?
Veel plezier verder.

huppelkudtje | 28-05-07 | 14:17

@wauss
dat is dan toch de handoek in de ring gooien? zeg niet dat het verantwoord is maar vanuit de achterliggende gedacht wel heel normaal...

ed.. | 28-05-07 | 14:16

@Johannes26 28-05-07 @ 14:08

Heb jij een video, net als hierboven, waar jij ook op staat?
Israël heeft alles zelf opgebouwd.
Met dank aan hun eigen wapenindustrie.
Dit met dank aan hun vijandige buren.

huppelkudtje | 28-05-07 | 14:14

@ huppelkudtje 28-05-07 @ 13:47
Jezus wat ben je snel met reageren Ja, stom van mij dat ik Portugal aanhaalde. Ik refereer aan die beruchte dodenweg die loopt van dinges naar dinges. Op deze provinciale 2-baansweg vallen doden door verkeerd inhalen bij te hoge snelheden. Niet onder kinderen. Huisjes staan pal aan de weg en kinderen spelen op de stoep 1m verwijderd van verkeer dat met 120-140 voorbijrraast. Die kinderen is geleerd niet de weg op te stappen en ouders vertrouwen erop. Waarom zou dat hier niet kunnen?Of krijg je door 'de zaak der betutteling' juist debiele kinderen die niet met debiele automobilisten rekening houden ?

Frank Culemborg | 28-05-07 | 14:12

Johannes26 28-05-07 @ 14:08
Kun je ook onderbouwen wat je allemaal loopt te verkondigen, of blijft het bij wat anti-semitische uitspraken van een jodenhaterT.

Wishbone | 28-05-07 | 14:12

@Johannes26 28-05-07 @ 14:03
Ik denk dat het IDF Piet Paulusma inschakelen om alvorens zo'n bom te gebruiken eerst willen weten hoe de wind waait.
Ik denk dat het ook niet zo realistisch is.
Net zo min dat Israël van de kaart geveegd zal worden door een stelletje Arabieren.

huppelkudtje | 28-05-07 | 14:10

Zeau is islamofobie
.
zeau gek nog nie!

Hutspotentieel | 28-05-07 | 14:09

@ Huppelkudtje
Israël is in de 60 jaar dat het bestaat nooit iets anders geweest dan s'werelds meest gewiekste bedelaar en intrigant. De welvaart is op basis van de diefstal van Palestijnse akkers en het afpersen van subsidie van westerse landen. Alles wat Israël heeft en is, is afgetroggeld.
Ook het doorverkopen van geavanceerde wapens aan vijanden van westerse landen levert de Joden een mooi centje op.

Johannes26 | 28-05-07 | 14:08

Maarten D 28-05-07 @ 12:11
We hebben de beelden geanalyseerd, daaruit concluderend zagen wij ene KJ Huntelaar de bal inderdaad de bal licht toucheren. Maar omdat wij van een andere overheid zijn, kunnen wij er niets aan doen. Ik hoop u zo voldoende te hebben geinformeerd. U kunt het proberen bij u eigen veiligheidsdienst.

Mossad.il | 28-05-07 | 14:03

@ huppelkudtje
Wat voor bom zou dat moeten zijn, en waar zou hij moeten ontploffen?
Er zijn meerdere atoombommen nodig en de fall out zal heel Palestina onleefbaar maken. De Joden roepen dan een 'stralende' toekomst over zich af en de niet-Joden zullen Adolf Hitler postuum gelijk geven.

Stel dat Israël alle Palestijnen 'milieuvriendelijk' uitroeit, dan nog zullen 1 miljard moslims ze wreken. Het 'probleem' is onoplosbaar als de 'oplossing' een hufterig en hoogmoedig Israël moet omvatten.

Johannes26 | 28-05-07 | 14:03

Johannes26 28-05-07 @ 13:41
Israël heeft in 60 jaar tijd, ondanks felle tegenstand van hun buren, uit het niets een welvarende staat gemaakt.
Zonder productiemiddelen en infrastructuur.
De palestijnen hebben nu de zelfde mogelijkheden als de Israëli's toen.
Alleen bakken de palestijnen er totaal niets van en blijven ze zich kwellen met een collectieve haat en slachtoffergevoel.
Zeg maar gebrek aan wilskracht en mentaliteit.

huppelkudtje | 28-05-07 | 14:01

@Johannes: Jij kiest een kant in een conflict waar beide partijen kinderen opblazen? Volgens jou zijn de ene kindermoordenaar minder erg dan de andere? Bah. Als ik jou moet geloven is het dus gerechtvaardig kinderen op te blazen als je onderdrukt en verderven bent. Werkelijk misselijk makende gedachte dat er mensen zoals jij rondlopen.

A.de Knaller | 28-05-07 | 13:59

@ johannes 26 @ 13:41 >>>>>je stelt:

Wat betreft die onnauwkeurige Palestijnse rakketten: dat komt wel goed! Ik heb geen flauw idee wie de Palestijnen aan goed spul zal helpen, maar met 1 miljard vrienden op Aarde is het onvermijdelijk dat ze effectieve hulp zullen ontvangen.

DEnk ja dat ze al laang geen hulp ontvangen van OA iran, syrie, hezzzzzbollaaah en anderen? Bovendien hebben die Qassam raketten vaak een warhead van een ploflading met een paar duizend kogellagers eromheen, dus echt nauwkeurig hoeven ze niet eens te zijn, random death guaranteed. Zo ook de IDF klusterbommetjes uiteraard.

Vraag me af wat je hier nog doet uberhaupt? Sta je niet in de verleiding de AK uit het vet te halen en je ogenblikkelijk aan te sluiten bij palestijnse strijdgroepen? Kan je ook fijn vanuit scholen en volksbuurten raketten op israel afschieten. En wie weet kan je nog martelaar worden ook!

bello | 28-05-07 | 13:58

@ zum kotzen
Als de waarheid anti-semitisch is, ben ik als liefhebber daarvan ook anti-semitisch. Ik ben dan geen 'ordinaire' anti-semiet, integendeel, ik ben heel bijzonder, goed geïnformeerd en uiterst beschaafd. Daarom kies ik ook onvoorwaardelijk voor de rechten en belangen van het onderdrukte en verdreven Palestijnse volk.

Johannes26 | 28-05-07 | 13:56

Johannes26 28-05-07 @ 13:41

Ach, met één bom van Israël komt ook alles goed en is het palestijnse probleem voor eens en altijd opgelost.
Daar hebben ze geen 5 miljard overige vrienden voor nodig.

Johannes: vanwaar die ziekelijke haat?

huppelkudtje | 28-05-07 | 13:53

*Zich afvragende of er wel kinderbescherming in het Palestijnse gebied is*

Attila23 | 28-05-07 | 13:51

@Frank Culemborg 28-05-07 @ 13:37

Laat Portugal nou net de meeste verkeersdoden per hoofd van de bevolking hebben in west-europa en dat zegt al genoeg over hun beleid.
Helaas kan je van een klein kind niet verwachten dat het dezelfde inzicht heeft als een volwassene in het verkeer.
Misschien gelijk aan jouw nivo, maar daarom vallen er dan ook nog steeds jonge verkeersslachtoffers.
Alleen hier doen we er iets aan door verkeerscontroles, waarbij volgens jouw gedachten de kinderen kennelijk hierbij ingezet worden?
De Palestijnen draaien het om: zij hebben 'een zaak' waarbij ze de kinderen er bij sleueren en kunnen misbruiken.
Volgens sommigen(Johannes) schijnt dit hun recht te zijn.

huppelkudtje | 28-05-07 | 13:47

@Johannes26 28-05-07 @ 13:41

Nee hoor, ik gun de Palestijnen hun eigen staat. Zolang ze het bestaansrecht van buurman Israël maar erkennen.

"Iedereen weet dat Joden hun kinderen opvoeden tot paranoïde neuroten die denken dat zijzelf superieur zijn en dat zij zichzelf moeten handhaven door hufterig optreden."

Dat is plain simple antisemitisme, lutser. Weet je zeker dat het je om het Palestijnse volk gaat, of ben je gewoon een ordinaire jodenhater?

zum kotzen | 28-05-07 | 13:46

@xqsme!? Even opletten: Het stratenplan van Washington is gebaseerd op dat van Versailles, France, om het een 'koninklijke' uitstraling te geven. Heeft niks te maken met een davidster. Sommige mensen zijn echt te dom om vooruit te schoppen.
.
'The building that was designed for the president looked suspiciously like a royal palace. In fact, it was one. The White House and the new capital city of Washington were based on Versailles.
.
entertainment.timesonline.co.uk/tol/ar...

A.de Knaller | 28-05-07 | 13:44

@ allen
Ik sta weer helemaal alleen in mijn onvoorwaardelijke steun aan de rechten van mensen en volkeren. Het recht op een eigen staat, het recht op de eigen inzichten, het recht op de eigen identiteit, het recht om zelf je kinderen volgens je eigen inzichten op te voeden. Het recht om vremdelingen uit je land te gooien.
Iedereen weet dat Joden hun kinderen opvoeden tot paranoïde neuroten die denken dat zijzelf superieur zijn en dat zij zichzelf moeten handhaven door hufterig optreden.
Om welvarend te worden, moeten de Palestijnen van Israël af zien te komen, omdat Israël water, productiemiddelen, grond en infrastructuur steelt. Palestijnen zitten als slaven in concentratiekampen. Sinds wanneer zou een slaaf even welvarend zijn als de meester?
Wat betreft die onnauwkeurige Palestijnse rakketten: dat komt wel goed! Ik heb geen flauw idee wie de Palestijnen aan goed spul zal helpen, maar met 1 miljard vrienden op Aarde is het onvermijdelijk dat ze effectieve hulp zullen ontvangen.

Johannes26 | 28-05-07 | 13:41

@xqsme!? 28-05-07 @ 10:37

home.hiwaay.net/~jalison/after2.html

Er zit ook een pentagram in en een hexagram (davidsster), maar heeft meer te maken met de vrijmetselaars dan met de staat israel.

Jehova's tuig | 28-05-07 | 13:37

@ huppelkudtje 28-05-07 @ 12:56
Filmpje toont de consensus van dat land: joden doden is ok. Vertolkt door kinderen in opdracht van volwassenen. Niets meer. Kinderen hier worden 'misbruikt' door volwassenen in de overtuiging dat kind en automobilist te debiel is elkaar te ontwijken. En dit is geen algehele consensus maar slechts een overtuiging. In Portugal denkt men er weer heel anders over. 's Lands wijs lands eer.

Frank Culemborg | 28-05-07 | 13:37

@Johannes26 28-05-07 @ 13:11

Nee, want Israël kent beschaving. Daar heb je bijvoorbeeld oppositie die gewoon tegen de regering kan demonstreren. Daar heb je een parlement waarin meningsverschillen worden bediscussieerd in plaats van uitgevochten op straat (kunnen ze Gaza nog wat van leren).
Daar heb je bovendien vredesbewegingen die zonder problemen hun boodschap kunnen uitdragen (moet je als Palestijn in Gaza eens proberen: luidkeels verkondigen dat er vrede gesloten moet worden en dat Israël erkend moet worden. Enig idee hoeveel Palestijnen er de afgelopen jaren vermoord zijn door Hamas op verdenking -alleen verdenking- van heulen met de joodse vijand?)

Mocht er het Israëlische onderwijs net zo geïndoctrineerd worden, dan was de heks Meulenbelt daar wel bovenop gesprongen.

zum kotzen | 28-05-07 | 13:22

@Johannes26 28-05-07@ 13:11
Bovendien Johannes: NIEMAND heeft het recht om een kind aan te zetten tot geweld.
Ies HARAM.

huppelkudtje | 28-05-07 | 13:21

@Johannes26 28-05-07@ 13:11
Ik geef je nergens gelijk in.
Waarom moet je eerst van Israël afkomen om zelf welvarend te worden?
Ik heb bovendien nog geen bewijzen gezien dat Israël hun koters net zo opvoedt. Als je die hebt, plemp ze vooral hier neer.
Dat de muren werken blijkt wel uit het feit dat het al een eeuwigheid is geleden dat er weer een bus op werd geblazen en ze nu alleen aangewezen zijn op hun meest effectieve wapen nl. de Qassam raket.
800 raketten verder en 2 doden.

huppelkudtje | 28-05-07 | 13:18

@Johannes26 28-05-07 @ 12:50

Bijbrengen wie de vijand is??? Best, maar die kleuters dan maar direct de eerste stappen laten zetten op het pad van terreur? Het presenteren van de bomgordel als legitiem wapen tegen 'bezetters'? Godallemachtig man, hoe kom je erbij? Je kijkt er niet eens van op dat hier kinderen van een jaar of zes geïndoctrineerd worden met het idee dat het heel okee is om jezelf kapot te blazen, zolang je maar genoeg vijanden mee de dood insleurt?

zum kotzen | 28-05-07 | 13:17

@ huppelkudtje
Fijn dat je mij gelijk geeft. Men heeft het recht om zelf te bepalen hoe en waartoe kinderen worden opgevoed. Palestijnen begrijpen heel goed dat ze - om net zo welvarend te worden als Israël - ze eerst van Israël af moeten zien te komen.
Die muren bieden alleen maar schijnveiligheid, daar komen de Joden wel achter. Het Joodse onderwijs is vast veel neutraler en objectiever? Joden hitsen hun kinderen niet op?

Johannes26 | 28-05-07 | 13:11

Dit is toch gewoon in Overvecht Utrecht?

sener | 28-05-07 | 13:09

@superjan 28-05-07 @ 11:58

Ik sta absoluut niet achter Wilders' standpunten en de manier waarop hij die uitdraagt. Maar van de manier waarop hij door de politiek en de publieke omroep wordt weggezet als 'buitengewoon minderwaardig mens' ga ik over mijn nek. Gelukkig had ik in de krant al iets gelezen over de docu, met de vergelijking tussen De Winter en Wilders. De TV heb ik dus maar niet aangezet.

zum kotzen | 28-05-07 | 13:07

Op deze momenten ga ik types als Von Agt, Meulenbelt (en de rest van de Sozialistische Partei), Duisenberg en consorten nog intenser haten.

zum kotzen | 28-05-07 | 12:56

@Frank Culemborg 28-05-07 @ 12:55
Zoals ik al vermelde: de kinderen worden niet ingezet.
Ze waren er al.

huppelkudtje | 28-05-07 | 12:56

@ huppelkudtje 28-05-07 @ 12:42
Ik zie het verschil niet. Van kinderen inzetten voor de Palestijnse zaak of de Hollandse betutteling. Het zijn prioriteiten van volwassenen per land.

Frank Culemborg | 28-05-07 | 12:55

@Johannes26 28-05-07 @ 12:50
Misschien omdat je met indoctrineren vroeg moet beginnen.
Dat blijft het langst hangen, kijk maar naar het gebrek aan argumenten
van xqsme!? en Alibombali.
Als je te laat begint, gaan ze zelfstandig leren denken en dat is gevaarlijk in een staat waarbij de enige bindende factor de collectieve haat is tegen Israël: de zgn. Palestijnse zaak.
Nu ze geen bussen met schoolkinderen op kunnen blazen omdat er nu een muur tussen staat hakken ze elkaar zelf wel de koppen in, omdat hun uitlaatklep voor al die haat hun is afgenomen.
Als ze die energie nou eens weten om te buigen in iets positiefs, kan het
misschien wel net zo'n welvarend land worden als Israël.
Alhoewel,als ze net zo een land opbouwen als dat ze oorlog voeren..moehaha: kansloos.

huppelkudtje | 28-05-07 | 12:55

Er zit geen origineel geluid onder, zodat ik geen idee heb wat er hier gebeurt. Waarom zou men in oorlogstijd zijn kinderen niet bijbrengen wie de vijand is en wie de vriend? Waarom zou men ze niet bijbrengen dat gewapend verzet onvermijdelijk en noodzakelijk is?

Johannes26 | 28-05-07 | 12:50

Kan Plaskerk dat hier ook niet invoeren?

hoogh | 28-05-07 | 12:48

Ies kultoer...

da wizard | 28-05-07 | 12:45

@Frank Culemborg 28-05-07 @ 12:36
De kinderen worden niet ingezet.
De politie wordt ingezet omwille van die kinderen.
Bij de Palestijnse zaak worden kinderen omwille van de Palestijnse zaak ingezet/opgeofferd.
Da's nogal een verschil lijkt mij.

huppelkudtje | 28-05-07 | 12:42

slecht onderwijs daaro, stuur er eens wat ontwikkelingsgeld naar toe in rap tempo, kunnen ze ipv kneedklei met kneeddynamiet spelen.

en ze leefden nog kort en ongelukkig.

Patrick Zweedsey | 28-05-07 | 12:39

huppelkudtje 28-05-07 @ 12:15
Ja.

Frank Culemborg | 28-05-07 | 12:36

Iets zegt me dat dit een zomerhit gaat worden..

cor123 | 28-05-07 | 12:32

Is dit het toekomstige NL repertoire wat er naar het Internationale Jeugdsongfestival gaat, onder de vlag van Milli Gorus ?

cor123 | 28-05-07 | 12:31

Aantoont dat youtube een links bolwerk is? Misschien moeten ze youtube een beetje beter kennen voordat ze zoiets beweren...

Schele Japie | 28-05-07 | 12:26

YouTube een links bolwerk? Rechts gezeur! Dat iemand reacties kan wissen bij zijn eigen topic lijkt me een feature, geen bug.

Ik neem aan dat rechtsextremisten linkse reacties onder hunt opics ook verwijderen...

Spuyt12 | 28-05-07 | 12:21

Shalome 28-05-07 @ 12:13
Volgens mij wil je zeggen dat er misschien wel een enorme rotzooi voor de deur staat, maar dat op een gegeven ogenblik als de rook opgetrokken is alles weer pais en vree is. Als dit zo is dan is dit niet in tegenspraak met wat ik schreef. Maar nogmaals, ik ben niet zo optimistisch. En dat komt natuurlijk ook omdat ik geloof dat de geschiedenis zich in een rechte lijn ontwikkeld naar de wederkomst van Christus. Dat speelt natuurlijk een grote rol in mijn denken.

Jeremia | 28-05-07 | 12:19

Ik miste alleen Ryan Donk in het filmpje die het feestje ging verstoren.

Maarten D | 28-05-07 | 12:17

lol Ahasveros

Zillion | 28-05-07 | 12:15

@Frank Culemborg 28-05-07 @ 12:11

Je bedoelt: verkeerscontroles bij oversteekplaatsen van sgolen?

huppelkudtje | 28-05-07 | 12:15

@Alibombalie 28-05-07 @ 11:57
Ik vertrekken uit 0031? Heb het hier goed en leid een bloeiend bedrijf waar dedication en commitment boven het 'hoofdoekjes/keppeltjesrecht' wordt geplaatst...

Zoals ELK extreem-totalitair systeem zal ook de islam aan haar eigen starheid en waanzin ten onder gaan.
Alleen in dit geval is het wel lekker MAKKELIJK om de zionisten/vs de schuld te geven en jezelf als 'lief' en zeer vredelievend' te kwalificeren...

Overigens, ongeletterde barbaren die buigen voor extreem-totalitarisme, martelen zichzelf wel!
Moet jij es kijken als de olie op is.
Kan je lekker vanuit je tentje je kamelen drijven.
Net als toen. Heerlijk toch?
Heerlijk toch?

Ahasveros | 28-05-07 | 12:13

@Jeremia
En wat gebeurt er op het moment dat de shit hits te fan? Dan gaan de primaire survival-instincten opspelen, en wordt er een heleboel rechtgetrokken wat nu nog wordt toegedekt door burgerrechten en alles waarvoor we hebben gevochten. Rechten die zich niet laten verenigen met mensen die niet diezelfde geschiedenis hebben en hele andere prioriteiten. Catch my drift?

Shalome | 28-05-07 | 12:13

Hier worden kinderen ingezet bij snelheidscontroles om overtreders te confronteren met het goede en het kwaad. 's Lands wijs, lands eer.

Frank Culemborg | 28-05-07 | 12:11

@Mossad.il
Hoe zat het gisteren met dat buitenspel doelpunt van Heitinga? Hebben jullie daar ook iets mee te maken?

Maarten D | 28-05-07 | 12:11

@superjan
ben vorig jaar twee keer op bezoek geweest in de leeuw van vlaanderen (bakermat van het vlaams blok) , voor en na de sluiting van dit allergezelligst antwerps bruin cafe... en deze mongolen vergelijken met wilders en co is zeker absoluut van den zotte... nazi-liederen uit volle borst, complete wehrmacht regimenten aan de muur, interressante nationaal socialistische poezie in het toilet.. de hele rataplan... voor een ieder die de PVV nog met het vlaams blok wil vergelijken verplichte kost lijkt me...

ed.. | 28-05-07 | 12:10

Lekker boeiend een paar kinderen met speelgoed geweertjes.

Als je echt wil laten zien hoe erg/gevaarlijk die palestijnen/israeli zijn moet je bijvoorbeeld kijken naar hoe veel palestijnen/israeli er in totaal vermoord zijn door te tegenstander en hoe. Kijk ook hoeveel van die doden kinderen zijn. Hoeveel land hebben die palestijnen/israeli veroverd vanaf WOII toen die shit weer begon.
Maar ja filmpies kijken is veel leuker.

Eye in the Sky | 28-05-07 | 12:09

Op ons departement was dit al reeds bekend, echter wist ik niet dat er mensen daar waren die echt ambitie hebben om te studeren.

Mossad.il | 28-05-07 | 12:09

@cojones> lol @ sven kokhalsman!
ja ik was hans janmaat nog vergeten.

superjan | 28-05-07 | 12:08

Shalome 28-05-07 @ 12:03
De wereld is instabiel. Water schijnt een groot probleem te worden. Miljoenen mensen zijn geïndoctrineerd door de door de prins der duisternis persoonlijk uitgevonden en zeer zorgvuldig ontworpen religie van de dood. Het klimaat veranderd, Europa is een zieke oude vrouw en de VS leven op de pof. Om kort te gaan er komt oorlog. En niet zo maar eentje. Nee, het wordt er een die WO I en II zal doen verbleken.

Jeremia | 28-05-07 | 12:08

Volgens mij is dit een NOVA uitzending: "Hoe verpest je je kroost" door Gretta Duisenberg.

Eagle_Eye | 28-05-07 | 12:07

Geef ze een eigen Reich en alles sal reg kom...

Shani | 28-05-07 | 12:07

@superjan
Zeer goede analyse van reporter.
Die anonieme jeugdvriend is een NSB-er van het troebelste water, werkelijk geen idee waarom je anoniem je ad hominems de ether in wilt slingeren, maar je wel al jeugdvriend afficheert. Zal wel een Venloos trekje zijn.
Sven Kokhalsman had nog wat recht te zetten met Wilders en heeft dat dit keer op een zeer vileine manier gedaan. Vergeet niet de ingeweven Janmaat fragmenten, ook allemaal om aan te tonen dat Wilders nog veel erger is.

CoJoNes | 28-05-07 | 12:07

Iemand die een naam neemt die zou kunnen duiden op de 2002 bom aanslagen in Bali mag wat mij betreft hier gebanned worden.

Zillion | 28-05-07 | 12:07

Ahasveros 28-05-07 @ 12:01
Ga na: al die oliemiljarden, en er is niets noemenswaardigs mee gedaan, behalve verspild aan weelde, wijven en wapens. Wie zó stupide met zijn in de schoot geworpen fortuin omgaat, resteert na afloop niets anders dan de vierde W - die van woestijn.

Shalome | 28-05-07 | 12:06

@ Zillion 28-05-07 @ 11:57
Gekkie, jij hebt nog niet zo lang ervaring met internet, he. Ga eens snel de betekenis van nickname opzoeken. Naar mijn mening heb je maar twee soorten mensen, extremisten en gematigden. Of ze nou Jood, Christen of Moslim zijn, maakt verder geen reet uit. En als je denkt aan de hand van zoiets triviaals als een schuilnaam denkt te kunnen weten wat er in hun omgaat, dan heb je hier waarschijnlijk niet zo veel te zoeken. En als laatste, als ik ervan mag uitgaan dat jij niet in Allah gelooft, dan is je laatste zin een beetje raar te noemen.

Alibombalie | 28-05-07 | 12:05

@xqsme!?> wii zijn dat nou weer?

superjan | 28-05-07 | 12:04

@BassieNietAdriaan 28-05-07 @ 12:00 Bedoel je De Wedstrijden op Tien?

Maarten D | 28-05-07 | 12:03

Jeremia 28-05-07 @ 11:56

Ik heb dat optimisme wel. Waar moeten al die honderden miljoenen woestijnbewsoners straks van leven? De werkeloosheid en het analfabetisme zijn gigantisch, en de arbeidsethos en het organisatievermogen absent.

Shalome | 28-05-07 | 12:03

@superjan 28-05-07 @ 11:58

Twee mannen zijn het i.i.g. met je eens: Kor Rekt en Inderd Aad!

xqsme!? | 28-05-07 | 12:02

Ik zie op de achtergrond een portret van Sheikh Ahmed Ismail Yassin. Dat is een Hamas-leider. Kennelijk zijn deze man en Hamas erg geliefd op deze Utrechtse school.

Maarten D | 28-05-07 | 12:01

Sorry heur, maar nu we toch lekker aan het afkatten zijn: ;-)

Ter aanvulling:
Ha'aretz Yisrael, dat kleine stukje beschaving tussen onthoofdende en stenigende, brullende barbaren, wier nakomelingen beslist (weer) tot rauw vlees vretende en naar het maanlicht huilende viervoeters zullen evolueren,
Zal t/m de laatste man verdedigd worden...

@Shalome 28-05-07 @ 11:50
Shma Yisrael! Adonai Elohenu Adonai Echad...

Ahasveros | 28-05-07 | 12:01

@bassieniet adriaan> dat kun je niet menen.

superjan | 28-05-07 | 12:00

@Shalome 28-05-07 @ 11:50
Aan de andere kant wordt ik afentoe schijtziek van het overduidelijke
pro-joodse karakter van de media in NL.

BassieNietAdriaan | 28-05-07 | 12:00

Iemands Religieuze overtuigingen zijn voor mij volstrekt irrelevant - en u mag weten dat ik de literatuur terzake heb gelezen.
Evenmin interesseert het mij wat iemands sociale /of etnische komaf is.
Nimmer zijn deze "kenmerken" namelijk kenmerkend voor iemand gebleken.
(Vaak zelfs het "Real Scottsmen"-principe.)

... just look at peoples' actions, don't listen to their intentions...

xqsme!? | 28-05-07 | 11:59

o.t.

Even een kleine analyse van reporter van gisteren.

Chapeau KRO, dat was een vilein stukje misselijkheid!
Journalistiek op zijn goorst. Slim en in en in vals.

Jullie hebben geleerd dat Geert bashen alleen meer kiezers voor de PVV trekt. Dus hebben jullie het anders aangepakt.

-een jeugd"vriend" die onherkenbaar in beeld wil. Hij schaamt zich voor Geert. En komt met allerlei niet onderbouwde karaktermoordjes.

- een gefrustreerde ex collega (Oplaat) die overduidelijk jaloers is op GW.

-De Winter die Geert als nog rechtser wegzet dan hij zelf is. En zichzelf dus imagowise oppept. (SCHANDE KRO)

-Een fractielid interviewen die onlangs nog (onterecht?) negatief in de media is geweest. Waardoor ieder positief word over wilders uit zijn mond toch negatieve bijsmaak heeft.

-Heel subtiel vergelijkingen maken tussen vlaams belang en de PVV.

LET WEL: Vlaams belang heeft zijn roots in het oude nazi rijk en sterke banden met clubs als voorpost. DAT ZIJN NEO NAZI's met een pretty face.

t is een schande om Geert hier mee te vergelijken. Gore journalistiek.

Ik ben het lang niet altijd eens met Geert Wilders, maar de gemene rotmanier waarop die ouwelslikkers dit programma in elkaar hebben gedraaid, daar was Goebbels jaloers op geweest.

een kwade superjan.

superjan | 28-05-07 | 11:58

Alibombalie 28-05-07 @ 11:55
Is dat werkelijk alles wat je te zeggen hebt? Goh, laat dat nou ook voor de Israëli gelden en voor alle niet moslims die geen zin hebben in haatfeesten en shariarechtbanken!

Jeremia | 28-05-07 | 11:58

Dus youtube is een links bolwerk omdat het users toestaat commentaar op hun video's te verwijderen? Juist ja.

Elvira | 28-05-07 | 11:58

@ Ahasveros 28-05-07 @ 11:53
Wat doe je hier nog, ik zou zeggen meld je aan bij het IDF. Kan je eigenhandig die barbaren martelen.

Alibombalie | 28-05-07 | 11:57

@Alibombalie, alleen al jouw naam doet mij jou niet serieus nemen. Waarschijnlijk ben jij iemand die in Allah gelooft, maar toch denkt vrij te kunnen denken.
Allah kan van mij kapot vallen.

Zillion | 28-05-07 | 11:57

@Alibombalie 28-05-07 @ 11:55
Ik vroeg me al af waarom het hele MO uitgezonderd Israël naar de beschaafde wereld wilde verhuizen.

Vladimir Poetin | 28-05-07 | 11:57

vet

sulkava | 28-05-07 | 11:57

Een flinke meid
is op haar toekomst voorbereid

hoogh | 28-05-07 | 11:57

Maar, zoals ik al stelde: het is even afwachten tot de oliebronnen zijn opgedroogd en dan houdt het islamitische probleem op.

Shalome 28-05-07 @ 11:50
Ik deel je optimisme niet.

Jeremia | 28-05-07 | 11:56

Die laatste opmerking over YouTube is niet gegrond maar gebaseerd op een te snelle conclusie van LGF.
Elke uploader kan de comments editen die bij zijn upload geplaatst worden, dus ook deze debiel.

BassieNietAdriaan | 28-05-07 | 11:55

@ Jeremia 28-05-07 @ 11:43

Ik heb voor jou een wilde gedachte, mensen houden niet van onderdrukking.

Alibombalie | 28-05-07 | 11:55

@xqsme!? 28-05-07 @ 11:34

Anti semitisme komt voort uit stinkende jaloezie op het feit dat joden er nog steeds zijn (5767 jaar geleden was er al sprake van joodse gemeenschappen!) en al die tijd tot op heden in relatieve welvaart leven.
Dit ondanks verwoedde maar vergeefse pogingen hen uit te roeien.

-de Romeinen zijn er NIET in geslaagd
-de gristenen ook niet
-De pogroms hielpen niet
-en de nazi's zijn eveneens roemloos ten onder gegaan
-De Islamofascist, die tegenwoordig een goede vriend in de Socio-fascist heeft gevonden, zal tenslotte ongeveer hetzelfde lot wachten...

m.a.w: Yehudim waren er, en zullen er zijn. Anachnu echad!
Ook lang nadat de islam ten onder is gegaan aan haar eigen starheid en waanzin.
Ha'aretz Yisrael, dat kleine stukje beschaving tussen onthoofdende en stenigende, brullende barbaren, zal t/m de laatste man verdedigd worden...

We hebben er geen zin in, maar zijn er (ditmaal wél!) HELEMAAL klaar voor!

Ahasveros | 28-05-07 | 11:53

@ Zillion 28-05-07 @ 11:42

De Nazi's en de Communisten vielen elkaar dan ook in de armen toen Hitler Rusland aanviel.

Alibombalie | 28-05-07 | 11:51

Jeremia 28-05-07 @ 11:43
Zag een keer op BBC World een aantal fatsoenlijke Arabische (islamitische) journalisten die zich te barsten schamen voor de antisemitische ellende die dagelijks in de Arabische media wordt uitgebraakt. Jammer genoeg zijn er maar weinig als hen: de bulk slikt die gillende jodenhaat voor zoete koek en ventileren daarmee al hun onvrede met zichzelf.
Maar, zoals ik al stelde: het is even afwachten tot de oliebronnen zijn opgedroogd en dan houdt het islamitische probleem op.

Shalome | 28-05-07 | 11:50

Beelden zeggen natuurlijk weinig zonder de originele muziek die bij de uitvoering hoort en als het ff kan een vertaling van de gebrachte teksten.
Natuurlijk het heeft er alle schijn van dat het niet 'kosjer' is maar ik zie niet alleen strijders maar ook een 'geleerde'.

Die papa op de eerste rij is pas irritant, die is elke keer de jurken van de kleintjes aan het recht trekken.

BassieNietAdriaan | 28-05-07 | 11:50

Erg domme ouders die de kinderen als wapen gebruiken..

Attila23 | 28-05-07 | 11:49

Nee Maarten wij zitten met onze dikke blanke nek ons hoofd onder het zand te begraven, is het niet?

Je-zus | 28-05-07 | 11:43

Over feiten gesproken. We zien een aantal kinderen met, ik neem aan, geweren en bomgordels over een podium dansen. De kinderen zwaaien met palestijnse vlaggetjes. Een menigte van volwassenen kijkt klappend toe. In die menigte is ook te zien dat er met een vlag gezwaaid wordt. De muziek die de beelden begeleid is gezongen in een voor mij onbekende taal. Ook is een feit dat de palestijnen kinderen in de frontlinie zetten als er met de Israëli gevochten wordt. Feit is dat hamas en Fatah elkaar naar het leven staan. Feit is dat de hamas een islamitische groepering is die de staat Israël wil vernietigen. Feit is dat er een enorme jodenhaat in de wereld is en in het bijzonder onder de islamieten. Een logisch gevolg van die haat is dat er allerlei wilde theorieën bedacht worden om de joden in een kwaad daglicht te stellen.

Jeremia | 28-05-07 | 11:43

Shalome 28-05-07 @ 11:40

Ik weet het. Ik zucht met je mee.........

kwarko01 | 28-05-07 | 11:43

Men placht te vergeten dat het Nationaal Socialisme ook im grunde een linkse beweging was. De SP staat dan ook politiek veel dichter bij Hitler en consorten dan bijvoorbeeld Wilders. Links heeft altijd al de pest gehad aan Joden. In de Sovjet-unie en daarvoor en daarna in Rusland had en heeft men ook een diepgewortelde haat tegen Joden.

Domme naieve linkse idioten die roepen dat onder de Palestijnen meer slachtoffers vallen en daarom de sympathie bij de Palestijnen moet liggen vergeten het feit dat de belanrijkste politieke groeperingen daar, maar ook in andere Islamitische landen, als doelstelling hebben de totale vernietiging van het jodendom. Waarom maken over het algemeen linkse mensen zich altijd schuldig aan Islamophobie?

Zillion | 28-05-07 | 11:42

@xqsme!? 28-05-07 @ 11:38
Right back at you babe.

Vladimir Poetin | 28-05-07 | 11:42

Ach, dat zit in de cultuur daar, en daar moet men respect voor hebben.

Zo jammer! | 28-05-07 | 11:42

Het is nu wel duidelijk dat xqsme gewoon een loepzuivere antisemiet is.

peter400 | 28-05-07 | 11:42

@xqsme!? 28-05-07 @ 11:34
Dank. Je hebt me zojuist iedere reden ontnomen om nog serieus te reageren. Ik denk dat we met z'n allen nu lang genoeg op je ge-troll zijn ingegaan.

-rwxr-xr-x | 28-05-07 | 11:41

Dries van Agt zit met een enorme stijve zichzelf af te trekken. Wat zal die misselijke anti christ hierop heerlijk ejaculeren zeg

Wouter Boslim | 28-05-07 | 11:41

kwarko01 28-05-07 @ 11:38
*zucht* 1400 jaar terug de tijd in. Je moet er maar zin in hebben.

Shalome | 28-05-07 | 11:40

'Inschrijfgeld bedraagt 500 euro. Er is al een geldinzameling gestart, zo meldt Het Laatste Nieuws, maar de initiatiefnemers rekenen erop dat de Belgische overeidook meebetaalt'

Ja niks willen ze met ons te maken hebben, maar of we wel even willen schuiven..

Pro Nature | 28-05-07 | 11:40

Wel een leuk dansje wat die kinderen uitvoeren? Hebben ze ook uitwisselingsprojecten, zodat mijn kinderen daar ook een paar weken naar school kunnen. Als niemand het weet geeft het niet, ik vraag het dan zelf als ik over twee maanden naar de Gay-pride in Gaza-Stad ga. Die schijnt verboden te zijn, maar daar trekken wij ons natuurlijk niets van aan.

Maarten D | 28-05-07 | 11:39

En na de Dolly Dots nu de mini-moppentrommel!

colonnecinco | 28-05-07 | 11:38

@ Vladimir Poetin 28-05-07 @ 11:36

Kijk eens aan VP, dank voor jouw buitengewoon zinvolle bijdrage die inderdaad een erudiete wending geeft aan de "discussie"!

xqsme!? | 28-05-07 | 11:38

Komt er dan niemand op het idee om als je ze een keer allemaal bij elkaar hebt er een bom op te gooien? Zonde.

Pro Nature | 28-05-07 | 11:38

@xqsme 11:32
Moslims moeten de bittere pil eens slikken dat zij nooit een eenheid zullen vormen mits zij niet om elkaar gaan geven. Joden hebben dat wel, dus die weten iets te organiseren, op te bouwen en vooruit te komen MET ELKAAR. Israel is daar het levende voorbeeld van, zoals joden altijd al de moslims er met hun neus op drukten dat zij eenheid en verbondenheid kenden.
Het probleem is dat moslims liever datgene kapotmaken dat hun met hun tekortkomingen confronteert, dan dat zij ervan leren en zelf ook 's de handen uit de mouwen gaan steken.

Shalome | 28-05-07 | 11:37

djihaad wiss zse ztaars... Henk Jan Smits, kom er maar in hoor!

Den Heaupeleauze | 28-05-07 | 11:37

@xqsme!?
Kijk daar ga je weer, zinloos antisemitische teksten copy-pasten bij gebrek aan een inhoudelijke bijdrage aan de discussie.

Ow, veel suc6 verder.

Vladimir Poetin | 28-05-07 | 11:36

Palestina bestaat niet. In geen enkele VN resoltie of beslissing staat dat zootje zand vermeld. NEXT!

kwarko01 | 28-05-07 | 11:36

hee wewrk es door!!! het is 11:35 en er staat nog maar 1 niuw bericht!

drollekop | 28-05-07 | 11:36

Xie en hoor:

-Muziek
-zang
-dans
-vreualijke gezichten
-enkele meisjes zonder hoofdoeken
-mannen en vrouwen NAAST elkaar

Iesj allemaal haram! Branden zullen ze, die ongeleauvige honden...

Ahasveros | 28-05-07 | 11:34

... the only thing that is Holy about Israël, the Jews and their supporters, is the HOLES in their stories and their belief-system...

xqsme!? | 28-05-07 | 11:34

@zonneschijn 28-05-07 @ 11:30
Ooit het verschil geleerd tussen kritiek hebben op en angst voor?

Vladimir Poetin | 28-05-07 | 11:34

leuk gezellig filmpje.....

die lui krijgen nooit vrede!

met de paplepel word haat ingegoten

riek | 28-05-07 | 11:33

@Shalome 28-05-07 @ 11:25

1. Slechts een beperkt deel van de bevolking aldaar is werkelijk Joods - voor zover we al uit gaan van het bestaan van een "Joodse bevolking"...
2. Misdragingen onder het mom van... is iets anders dan dat de geloofsovertuigingen per sé verkeerd ozuden zijn - ook al zie ik religie an sich als ongewenst...

Voortredenerend op jouw stelling: ... finally there'll be a war between the sexes and then there'll be no peope left...

xqsme!? | 28-05-07 | 11:32

-rwxr-xr-x 28-05-07 @ 11:26
Moslims hebben zelf ook maar gewoon dat MO-gebied veroverd, maar beschouwen het als van hun (zoals ze alles waar ze ooit hebben rondgewandeld als HUN territorium beschouwen). Pas toen joden werkgelegenheid schiepen na '48 kwamen de Arabische nomadenvolkeren er massaal op af, en claimen het nu (waar halen ze het lef vandaan). Arafat die de Palestijnse zaak heeft gecreëerd, heeft het een handje geholpen. Voorheen bestonden er helemaal geen Palestijnen.

Wij krijgen hier ook MO-toestanden met hun islamitische conclaves in Amsterdam West. Het zit in hun karakter, je krijgt het er niet uit zolang de islam wordt aangewend voor het aanwakkeren van territoriale driften - lees: ze beschaven niet. Het is net als bij dieren.

Shalome | 28-05-07 | 11:31

weet je wat. ik kijk gewoon eens niet. wat een droevige wereld.

superjan | 28-05-07 | 11:31

Zeker een productie van -Kwalbert Verlinke's musical group EMEA-

Leuk, maar die choreografie kan echt zeau veel beter....

QB (ja die.....) | 28-05-07 | 11:30

En dan durven ze nog over islamofobie te spreken!
Daar is trouwens een interessante tekst over geschreven: over de termen xenofobie en islamofobie:
hoeiboei.web-log.nl/hoeiboei/2007/05/o...

zonneschijn | 28-05-07 | 11:30

@xqsme!? 28-05-07 @ 11:27
Dank voor het bevestigen van mijn stelling.

Vladimir Poetin | 28-05-07 | 11:29

Geen idee eigenlijk waarom links zo pro palestijnse terroristen is. Vroeger had je nog palestijnse terroristen die zich op het socialisme beriepen. Kan ik me dan nog enigzins voorstellen dat linksen daar mee heulen. Maar met hamas? De moslim fundi's? Blijkbaar zit bij links de haat tegen Israel zo diep dat ze bereid zijn iedereen te steunen. Zelfs het grootste tuig dat er op de wereld rond loopt.

peter400 | 28-05-07 | 11:28

wat is suc6? De explosieve lading van een Kazaamraket?

CoJoNes | 28-05-07 | 11:28

ach, zolang die kinderen het maar naar hun zin hebben.
beter dan dat ze de hele dag TV kijken of gewelddadige computerspelletjes spelen.

Andreas B. | 28-05-07 | 11:27

@Vladimir Poetin 28-05-07 @ 11:24 en CoJoNes 28-05-07 @ 11:24

Heren, u doet het wederom!
Overigens kan ik in Peters bijdrage geen FEIT vinden hoor...

Evengoed suc6 gewenst vandaag!

xqsme!? | 28-05-07 | 11:27

@ Shalome 28-05-07 @ 11:25
Elke Jood en Amerikaan. Zeker noot gehoord van soevereiniteit. Nee, alleen op Westerse grond zeker.

Alibombalie | 28-05-07 | 11:27

Wat er in Palestina/Israel gebeurd is gewoon Apartheid (ja met een hoofdletter A). Wat denk je dat Palestijnse kinderen wordt geleerd? In Palestijnse schoolboeken komt Israel niet eens voor, hoe bedoel je geschiedvervalsing.

Vladimir Poetin | 28-05-07 | 11:26

Alibombalie 28-05-07 @ 11:24

Palestina bestaat ook helemaal niet. Geen enkele historische optekeningen, geen geschiedenis, niets is er te vinden over Palestina. Alleen dat uitgekotste Arabieren van allerlei pluimage (lees: de onderklasse) in dat gebied wonen.

NEXT!

kwarko01 | 28-05-07 | 11:26

@Alibombalie
Palestina bestaat net zo lang als Israël.

CoJoNes | 28-05-07 | 11:26

De 'onderwerpen' die je reeds hebt aangedragen. Mag ik even citeren?

"Wat een zielige poging om NOG MEER mensen Pro-Israël te maken!
Heeft Israël niet nodig hoor: de hele NWO steunt ze nl. al - vraag maar aan de Rothschildts.
Zelfs het stratenplan van Washington heeft de vorm van een Davidster (een ster die David overigens volstrekt onbekend is hoor - weer zo'n mislukte propagandatruc)."

Je kunt mij in je beste potjes-Latijn vertellen dat ik op een verkeerde manier reageer, maar ik lees hier nauwelijks meer dan niet-onderbouwde beschuldigingen en insinuaties, doorspekt met subjectieve kreten als "Zielige poging" en "Mislukte propagandatruc".
Gevraagd om een en ander te verhelderen kom je niet verder dan "Koop een bril".

Als je iets roept moet je ook bereid zijn om dat met argumenten te ondersteunen en te verhelderen. Met roepen dat iemand zelf maar op zoek moet gaan naar de argumenten die jouw stelling ondersteunen kom je er nu eenmaal niet.

-rwxr-xr-x | 28-05-07 | 11:26

@xqsme
Malloot. Al zou elke jood morgen vertrekken uit de islamitische wereld, dan begonnen de moslims tegen de christenen (doen ze nu ook al). En als alles wat niet islamitisch is is verjaagd, afgeslacht en uitgeroeid, beginnen ze weer tegen elkaar. They live to fight.

Shalome | 28-05-07 | 11:25

@xqsme!?

Pseudoniem voor Anja Meulenbelt?

Bij gebrek aan argumenten de tegenpartij als dom bestempelen.... wat een klassiek links zwaktebod...

Vladimir Poetin | 28-05-07 | 11:24

Wat er in Palestina/Israel gebeurd is gewoon Apartheid (ja met een hoofdletter A). Wat denk je dat Israelische kinderen wordt geleerd? In Israelische schoolboeken komt Palestina niet eens voor, hoe bedoel je geschiedvervalsing.

Alibombalie | 28-05-07 | 11:24

@xqsme
Ik dacht dat jij zo'n hekel aan ad hominems had?
Peter 400 constateert een feit, jij komt niet verder dan, 'zo kerel, jij bent dom'.
Een tekstboek diskwalificatie.

CoJoNes | 28-05-07 | 11:24

@xqsme!? @11:15
Ik ken ook een moeilijk woord: Argumentum ad verecundiam.

Chiant | 28-05-07 | 11:23

De virulente jodenhaat onder alle woestijnbewoners, Arabieren, berbers, Touaregs en whatnot, is historisch.

Shalome | 28-05-07 | 11:23

@Alibombalie
Nogal logisch als terroristen zich verschuilen tussen burgers, hoeveel palestijnse burgerslachtoffers denk je dat er vallen als Israël de palestijnse strategie toepast?

Vladimir Poetin | 28-05-07 | 11:22

@Alibombalie 28-05-07 @ 11:17

De enige reden dat er meer Palestijnen "burgerslachtoffers" vallen is dat Palestijnse raketten van belabberde kwaliteit zijn:2 doden door 800 raketten.
Ondanks dit blijven de Palestijnse agressors doorgaan.

huppelkudtje | 28-05-07 | 11:22

Och, dat hele gedoe rond Israel is terug te voeren naar het volgende:

Als ik van mijn linkerbuurman een fiets krijg die hij heeft gejat van mijn rechterbuurman, zit ik toch degelijk in de problemen. Niet dan?

kwarko01 | 28-05-07 | 11:22

Vlaggeltjes, hoedjes ,spijkerpoepen ,zaklopen en oude ambachten. Konigingendag?

peedubbelee | 28-05-07 | 11:21

@ Alibombalie 28-05-07 @ 11:17

Gelukkig Ali, eindelijk iemand op dit forum die over meerdere WERKENDE hersencellen beschikt.

xqsme!? | 28-05-07 | 11:21

@Peter 400 11:15
Dit soort praktijken is bonton in alle Arabische media, niet alleen de Palestijnse. En toen er nog geen media waren, zorgen de tamtam en de grapevine wel voor verhalen over joden. Dat volk haat de joden al zolang ze er zijn, de islam heeft het nog eens versterkt.

Shalome | 28-05-07 | 11:20

@ peter400

Zo kerel, jíj bent dom - wat heerlijk ONTWAPENEND!
Jij zou eigenlijk daar ter plaatse je kennis moeten rondtoeteren.

Kijk ook even naar deze link: hoe jouw IE-vrienden het verschil in slachtofferaantallen nog verder opschroeven!
www.nieuwnieuws.nl/archives/2007/05/is...

xqsme!? | 28-05-07 | 11:19

ach dit is toch geen nieuws
gebeurt dagelijks ,tyft toch eens op en breng wat
actueel nieuws dan deze bash onzin muk

gr(kl)ote_smurf | 28-05-07 | 11:18

Wie zijn hier de terroristen? Er vallen drie keer zoveel Palestijnse burgerslachtoffers, dan Joodse. Maar daar lees je niets over in de krant. Palestijnen zijn natuurlijk geen mensen, maar beesten. Nee, Israeli's dan, die doen elke vorm van kritiek op hun regering af als anti-semitisme. Nee, dat is makkelijk.

Alibombalie | 28-05-07 | 11:17

Wie denk dat in scene is gezet, heeft heel erlg lang en heel erg diep liggen slapen. Dit is helaas al vele jaren de dagelijkse realiteit in de palesrijnse gebieden. En niet alleen hamas maar ook het zogenaamde gematigde fatah maakt zich hier schuldig aan.

peter400 | 28-05-07 | 11:15

Beste -rwxr-xr-x 28-05-07 @ 11:10

Helaas etaleer jij overduidelijk jouw Contempt PRIOR TO INVESTIGATION.
Daarnaast reageer je voornamelijk Ad Hominem, Ad Ignorantium, Ad Populum en Circulus in Demonstrando.

Tip: besteed vandaag een paar uur met je verdiepen in de onderwerpen welke ik reeds aangedragen hebt.

Suc6 daarmee!

xqsme!? | 28-05-07 | 11:15

@xqsme!? 28-05-07 @ 10:59
Een buitengemeen geestige reactie, maar de belangrijkste vraag blijft onbeantwoord. Je hebt met je bevooroordeelde blik een davidster menen te ontwaren in een relatief willekeurig aangelegd stratenpatroon. Kun je me nu uitleggen wat dit betekent?
Er ligt een davidster in Washington, ergo de wereld wordt geregeerd door joden?
Ik denk dat je te vaak naar Der Ewige Jude hebt zitten kijken

-rwxr-xr-x | 28-05-07 | 11:10

@jepen
Hoe zou het eigenlijk met Alan Johnston zijn? Misschien dat Je-zus en jij eens even kunnen informeren bij jullie zelfontbrandende afdroogliefhebbers?

CoJoNes | 28-05-07 | 11:08

@Je-zus @10:56
Dan mag jij nu de zaag starten.
Ik denk namelijk dat de Arabische wereld schuldig is. Ten eerste omdat zij zelf de Palestijnen uitkotsen, maar ze tegelijkertijd ophitsen tegen de joden. Ondanks dat het in de media wel eens anders lijkt, is het echt niet zo dat die "zielige" Palestijnen alle land is afgenomen door die "nare" joden. Ten tweede omdat al vanaf de jaren 50 van vorige eeuw de enige echte dreiging aan het joodse adres uit de Arabische wereld komt. Deze twee factoren versterken elkaar en het is logisch dat de joden daarop reageren zoals ze doen.

De oplossing heb ook ik niet. Een groot probleem ligt hem in de stad Jeruzalem, die voor moslims, joden en christenen een belangrijke religieuze waarde heeft. Dat alleen al dwingt naar een oplossing waarbij alle partijen zullen moeten samenleven en sluit alle oplossingen die resulteren in een verspreiding of verhuizing van volkeren uit.

Chiant | 28-05-07 | 11:08

En wij ons maar druk maken over dode kindertjes bij aanslagen daar, dit zijn geen kinderen meer.

bannibal | 28-05-07 | 11:07

LOL @CoJoNes 10:47
@xqsme! Vaste en zeker een groot zionistisch complot. Ook al eens op Mars gekeken?

Karel kwakbol | 28-05-07 | 11:06

Ach.. Als je complete leven er alleen maar zo uit ziet, is het logisch dat dit doordringt tot de kinderen en tot de scholen. Ik speelde vroeger ook altijd 'legertje', dus of het nou zo erg allemaal is. Moet Israel er maar geen muur om heen zetten, krijgen ze misschien een keer de kans om wat anders mee te maken..

Kijk eens een keer de documantaire: Death in Gaza. Kan je zien hoe een onafhankelijke Britse journalist wordt afgeknald door het Israelische leger. Niemand die je daar ooit meer over hoort, niet zo gek als Israel dat in de doofpot stopt.

www.google.nl/search?hl=nl&q=james...

jepen | 28-05-07 | 11:04

Tjeee wat een tijdverspilling,zit heel de tijd te wachten tot het popje explodeerd.

Doodkapje | 28-05-07 | 10:59

Overigens lijkt mij een opheffing van de staat Israel vrij onvermijdelijk.
Ook zo goed geinformeerd over onze 80-jarige oorlog? Ik zie wel enige vergelijking...

Je-zus | 28-05-07 | 10:58

@Je-zus 28-05-07 @ 10:56
Ben nu toch nieuwschierig, welke 700 partijen?

Vladimir Poetin | 28-05-07 | 10:58

Ik weet dat het er nogal geweldadig uit ziet. Maar zijn we wel in staat dit te begrijpen? Culturele context enzo. Oftewel: wat zou Joris Luyendijk er van zeggen?

Eva75 | 28-05-07 | 10:56

De traditionele media is altijd tegen Israel geweest, van CNN tot de NOS tot de BBC. Altijd werden terroristen die burgers afmaken 'militanten' of 'verzetstrijders' genoemd. En altijd de VN en zo letter ageren tegen Israel samen met hun linkse jodenhaters bij de SP/GL en PvdA.
Maar dan opeens is er internet en dan kunnen de mensen ook eens dingen zien de de NOS ons al decennia verzwijgt. Dan opeens zie je op MEMRI of PMW wat nu de andere kant van de medaille is. En dan opeens huilen de linkse mensen dat er al zo veel pro-Israel aandacht is? Laat me niet lachen. Het hele probleem is dat mensen niet willen zien dat ze al zo lang worden voorgelogen en nu hun hele wereldbeeld gewoon een grote leugen geweest is.

ExtremeExtremist | 28-05-07 | 10:56

Wij speelden op die leeftijd winnetou en old shatterhand, de indianen knalden we standaard af. Er was geen volwassene die daar ooit iets van gezegd heeft. En klukkluk was mijn beste vriend. Ik zie niets schokkends in dit filmpje.

Mc Fly | 28-05-07 | 10:56

Nee nu even serieus. Gezien je gedegen maaibeweging zullen er wellicht idd meerdere schuldigen zijn aan het instellen van een joodse staat. Feit is dat je mij vraagt: WIE zijn schuldig WAT is de oplossing etc. En vandaar dat ik een even conreet, toegespitst en van iedere nuance gespeend antwoord aan je verschaf. Ik hoop dat wanneer ik had gezegd er zijn meerdere schuldigen..., en vervolgens alle ins en out, alle 700 partijen en de verbanden daartussen had uitgelegd dat je ook niet echt vrolijk was geworden..(?)

Je-zus | 28-05-07 | 10:56

Walgelijk! Die muziek. Die choreografie. De cameravoering. Dat niemand hier iets aan doet!

@ xqsme

Vlunk?

kolonel klootoog | 28-05-07 | 10:54

@xqsme!? 28-05-07 @ 10:37
Aluhoedje bij?

Vladimir Poetin | 28-05-07 | 10:52

Oei, heel goed Chiant. Een mening, een kop een maaiveld. Pak die zeis.
:-) U zij de glorie

Je-zus | 28-05-07 | 10:52

@xqsme!? 28-05-07 @ 10:37
Ik heb inmiddels meerdere plaatjes van het stratenplan van Washington zien passeren, maar een davidster kan ik er met de grootste fantasie van de wereld niet in zien. En mocht deze overigens wel zijn terug te vinden, wat zou daar dan in vredesnaam uit af te leiden zijn?
Ik vind het misselijkmakend dat er nog steeds mensen rondlopen die in staat zijn om joden overal de schuld van te geven. Ik heb een tijdje de hoop gekoesterd dat we dat inmiddels achter ons hadden gelaten, maar niets blijkt minder waar.

-rwxr-xr-x | 28-05-07 | 10:51

LOL @ CoJo @ 10:47

Haldol make big booooooooom yes?

bello | 28-05-07 | 10:51

@Je-zus @10:37
Engeland is schuldig? Omdat het één van de bedenkers was van het plan dat in 1947 door de VN is goedgekeurd en voorzag in de oprichting van de staat Israel, waarna voornamelijk de Russen land van de oorspronkelijke bewoners hebben gekocht om er joden te vestigen?
En de oplossing die jij voorstaat is dus opheffen van de staat Israel en alle joden over de wereld te verspreiden.

Heb ik het zo goed begrepen?

Chiant | 28-05-07 | 10:50

wordt tijd om het strijdtoneel naar nl te verplaatsen. vanavond een bom in een cafe in groningen, morgen in een bus in utrecht, en woensdag in een bioscoop in maastricht. lijkt me een goed begin

pppender | 28-05-07 | 10:48

@xqsme 1037
Vertel me in godsnaam dat je die links als grap hebt gepost.
Een weldenkend mens kan zulke extreme flauwekul niet serieus nemen.
(tel alle letters in mijn comment, je ziet dat de denominator 6 is, deel vervolgens het aantal woorden in het topic van Pritt, door 6 en je komt op '4-[4-(4-chlorofenyl)-4-hydroxy-1-piperidyl]-
1-(4-fluorofenyl)-butan-1-on', oftewel Haldol, ik verzin het niet!!)

CoJoNes | 28-05-07 | 10:47

@ doskabouter 28-05-07 @ 10:43
Balkenende zoekt het maar uit. Ik heb daar niet zoveel mee. Tis alleen een leuk beeld voor de achterlijkheid die een land kan bevangen, zo'n mafkees aan het hoofd. Enne moordpartijen onder het mom van geloof goedpraten is vreselijk inderdaad...

Je-zus | 28-05-07 | 10:47

Youtube is niet de enige die filmjes weghaald. GS kan het ook, zo is het strandfilmpje met "Voyage, Voyage" muziek nergens meer te vinden...

Stropdasje | 28-05-07 | 10:47

Elk land krijgt de kansenjongeren die het verdient

vernieuwdeVerbatim | 28-05-07 | 10:46

@ xqsme!? @ 10:39

Heee wat leuk, een davidsster in een stratenplan verwerkt! En? Zal wel een joodse archticect verzonnen hebben. Misschien ook niet. En?

bello | 28-05-07 | 10:45

je-zus
at your service, hole

Jan Passant | 28-05-07 | 10:44

@Je-zus

Ik geloof dat dit standaard riedeltje (je vergeet overigens dat balkenende het schoothondje van busch is) zo'n beetje alle moordpartijen onder het mom van geloof goedpraat he? Wie is hier nu achterlijk?

doskabouter | 28-05-07 | 10:43

Ah Jan Passeert ook even vanuit de provincie. Heel veel succes Jan...
:-))

Je-zus | 28-05-07 | 10:42

@great bay,
ik kan helaas niet alles verstaan, maar in ieder geval ving ik woorden op als leuter, Gretta, Moha, en iets over een gazakleuter.
Ik luister nog wel een keer.

fuckje | 28-05-07 | 10:42

Geen wonder dat palestijnen zo permanent kwaad kijken als het ze lukt om volwassen te worden.
Valt overigens niet mee in gaza, volwassen worden. Met zo'n groepsdruk jezelf met springstof te behangen. Of vanwege de gluiperts die raketten afschieten vanachter de kleuterschool, opdat counter-battery joden je tot martelaarskindje schieten.

Jan Passant | 28-05-07 | 10:41

De muziek is op zich idd best aardig! Maar we weten natuurlijk niet wat ze zingen. Kom er maar in vertaler!

great bay | 28-05-07 | 10:39

Je moet wel goed gestoord zijn als je als ouders je kinderen hier aan mee laat doen.

bello | 28-05-07 | 10:37

@Je-zus
Goed om te zien dat jij in ieder geval precies weet hoe het zit. Altjd prettig zo'n ongevraagd ethisch reveil van een antisemiet en terreurvergoeilijker.
Leg iedereen hier eens uit dan hoe het zit, welk volk, welk land, welke grenzen en waarom worden ze als honden weggetrapt, onschuldig?
Als je op 1 van de vragen een objectief antwoord kunt geven, ben je een held.

CoJoNes | 28-05-07 | 10:37

schuldig is Engeland en de oplossing is een nieuwe dispora. En ophouden met 'bang' zijn voor een nieuwe holocaust. Ellende ontstaat waar angst begint.

Je-zus | 28-05-07 | 10:37

Ik moet bij LGF denken aan 'de Lach', humorvolle nazipropaganda uit de oorlogsjaren. Daarom ben ik bmaar opgehouden om te lezen.

Streeft GS zulk een profiel ook na?

zutman | 28-05-07 | 10:36

@Je-zus @10:31
Ik kan je prima volgen hoor, maar wie zijn er dan schuldig aan deze ellende en wat is de oplossing?

Chiant | 28-05-07 | 10:35

@xqsme
Donder toch op met je conspiracy- NWO-Illuminatie onzin, ga naar naar zapruder man. Niemand zit toch te wachten op infantiel geneuzel van een stakker voor wie het leven zo niet al spannend genoeg is.

CoJoNes | 28-05-07 | 10:32

Tja, ik geef die mensen groot gelijk. Ik denk ook dat je niet met een provinciaal oog naar een klein meisje met een geweer moet kijken. Maar met een oog dat weet dat er een volk als honden van hun land is gejaagd en dat tot op de dag van vandaag met goedkeuring van hele kuddes achterlijken als Balkie en de vanmorgen op de radio oh zo vrome Mirjam Sterk wordt afgemaakt bij bosjes. Tuurlijk is het heel politiek incorrect om te zeggen dat een voorstelling als deze begrijpelijk is en hoort bij een volk dat dag in dag uit vertrapt wordt als mieren. Maar onthou vooral 1 ding heel goed; het racisme en vooral de achterlijkheid in Nederland kent geen grenzen onder de mensen die denken dat Palestijnen het in vergelijking met een Israeli, niet waard zijn om te leven

Je-zus | 28-05-07 | 10:31

Ik zit dit filmpje te kijken terwjl m'n dochter een dansje doet op 'Topje van m'n zus', schriller wordt een contrast niet snel.

CoJoNes | 28-05-07 | 10:29

Zelfs het stratenplan van Washington heeft de vorm van een Davidster
xqsme!? 28-05-07 @ 10:22
<a href='http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=38.895308,-77.02446&spn=0.146162,0.252686&z=12&om=1'>Oh</a>
Leg eens uit ?

Niet voor Jan | 28-05-07 | 10:28

paplepel, that is....

PJP de II | 28-05-07 | 10:28

*mompelt iets over palepel en ingieten*

PJP de II | 28-05-07 | 10:27

@Niet voor Jan 28-05-07 @ 10:19

Geen hoax, kijk maar naar de ninja pakjes van de acteurs = hamas.
Begint wel met dezelfde H (van: hoer, heroïne, handgrantaat) maar die lui zijn beslist geen hoax!

paost712 | 28-05-07 | 10:23

Om het helemaal echt te maken zouden ze aan het eind met een bomgordeltje het publiek moeten worden ingestuurd.

een of andere hassan | 28-05-07 | 10:23

Wat een zielige poging om NOG MEER mensen Pro-Israël te maken!

Heeft Israël niet nodig hoor: de hele NWO steunt ze nl. al - vraag maar aan de Rothschildts.

Zelfs het stratenplan van Washington heeft de vorm van een Davidster (een ster die David overigens volstrekt onbekend is hoor - weer zo'n mislukte propagandatruc).

xqsme!? | 28-05-07 | 10:22

Mooi ik heb er een nieuwe ringtone bij.

Visboertje | 28-05-07 | 10:21

Nou ja - het toont aan dat YouTube op een bepaalde manier werkt; ze proberen zo diplomatiek mogelijk te zijn t.o.v. klagers. Niet dat dat nou zo links is (en wat er nou zo links is aan de Palestijnse zaak, gaat al vele jaren echt met mach 4 ofzo over mijn hoofd). Ik ben best een beetje links overigens (geloof in eerlijk delen en het beter worden van de mens door de geschiedenis heen), en ja - ik heb een goede, nuttige baan (so stop bashing already!) - maar dit filmpje is walgelijk. Toch moet je voorzichtig zijn; voor je het weet is het een dikke, vette hoax.

Niet voor Jan | 28-05-07 | 10:19

Zo zie je maar weer: onze VMBO's zijn inderdaad veel te weinig op de praktijk gericht. Het ouderwetse handwerk wordt hier niet meer onderwezen, waardoor wij diverse ambachtslieden straks uit het midden-Oosten zullen moeten importeren.

Chiant | 28-05-07 | 10:18

hmm de voorstelling zelf is niks maar de muziek is wel geinig, kan ik best waarderen

Robf | 28-05-07 | 10:15

Wel mooie muziek. Zijn dat de phelpjes van Gaza?

doemaareenfrkadelmet | 28-05-07 | 10:14

zijn al zo jaren bezig, gaat alleen maar leuker worden kuch

bom er op pls

wtfbbq | 28-05-07 | 10:13

Ziet er best gezellig uit. Goede opleiding dunkt mij, alvast goed voorbereid op de toekomst.

Holy Cow | 28-05-07 | 10:11

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.
Jammer dat de kiddos in het M.O. al gelijk jong volwassenen zijn.
Geen jeugd = geen toekomst

paost712 | 28-05-07 | 10:11

Bommetje leggen,
Niemand zeggen.
Ik heb de hele nacht gewaakt
Vier paar Joden heb ik afgemaakt
Twee van dichtbij en nog twee meer.
Hier leg ik mijn katoesja neer .

G-unite | 28-05-07 | 10:11

-weggejorist en opgerot-

jan paparazzi | 28-05-07 | 10:10

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Online Casino