Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ook Groenteman is mondige burger zat

De Nieuwe HannekeHopla, nummertje drie die het bijltje erbij neergooit omdat u terugpraat. Nadat eerder al Bert Wagendorp en Charles Groenhuijsen hun blogwerkzaamheden stopten, is het nu de beurt aan Hanneke Groenteman. Mevrouw ligt al een tijdje op de rekwisieten afdeling van het Mediapark en heeft alle tijd haar weplok te vullen met allerhande interessante weetjes. Totdat ze in haar naïviteit melding maakte beroofd te zijn door een paar rotjochies. Marokkanen wel te verstaan, maar dat meldde Hanneke, politiek correct als zij is, natuurlijk niet. Enfin, het vervolg is bekend. Hanneke stond plotseling weer in het middelpunt van de belangstelling. En dat was niet de bedoeling. “Ik bedoel waar hebben we het over. Een geweldloze diefstal van mijn tas. Niks meer en niks minder. Alsof er geen echt nieuws is, idioot is het!” En dus stopt Hanneke ermee en gaat weer gewoon lekker boekjes schrijven. U weet wel dode bomen, die niet terug praten. En dat allemaal door u, oh mondige burgerts. “Ik ben beroerd geworden van de mentaliteit van veel reageerders. Ik moet oppassen, mijn mond houden.” Precies Hanneke zo is het. Want als je er niet over schrijft, is er immers ook geen probleem...

Reaguursels

Inloggen

@BBB. ES, GR, IT, PT. Ies simpel, zijn allemaal katholieken.

H_C_Q | 21-05-07 | 11:17

Klefbeer 20-05-07 @ 12:10

Nou okay dan. Ten eerste moet je mij niet toch alsnog in de hoek van politiek korrekten duwen want ik heb al een paar keer expliciet gezegd dat ik niet de pleitbezorgers van de multiculti lobby wil zijn. De onderliggende gedachte bij mijn stukjes is dat xenofobie iets is wat nu eenmaal bij de mens hoort en dat het negeren van deze natuurlijke reflex gevaarlijk is en om problemen vragen is. Daarmee wil ik dus eigenlijk zeggen dat grootschalige migratie zoals die de laatste decennia plaats heeft gevonden verkeerd is geweest en hoe dan ook tot problemen zal leiden. Alleen dit al is genoeg om têgen de huidige gang van zaken te zijn, nog los van het feit dat grote groepen migranten het inderdaad verdommen om zich aan te passen.

Ik zal een voorbeeld geven. In de jaren 70 werden met name de Surinamers als probleem gezien en ik kan mij nog goed herinneren wat er destijds allemaal gezegd werd over ons. Inmiddels zijn de Suri's, door de komst van nog vreemdere volken, behoorlijk in de pikorde opgeklommen en hoor ik, een uitzondering daar gelaten, zelden meer iets echts negatiefs. Ik kan mij ook nog goed herinneren hoe andere groepen zoals Spanjaarden, Italianen en Grieken enigzins denigrerend bekenen werden. Wel was het destijds iets minder hard allemaal omdat het migratieprobleem toen nog niet de orde van grote had die het nu heeft.

Blijkbaar is er hier een mechanisme aan het werk wat niet echt rationeel te noemen is en zich laat sturen door een afkeer van anderen. Hoe meer anders de ander is en hoe groter het aantal van hen, hoe groter de angst en afkeer.

Dat alles gezegd hebbende wil ik er op wijzen dat dit uiteraard maar één deel van de problematiek is en mijn stelling de rol van de migrant helemaal negeert. Het punt is alleen dat ik denk dat het een dusdanig probleem is dat je helemaal niet verder na hoeft te denken over die rol. Grootschalige migratie zal nooit en te nimmer geaccepteerd worden door een autochtone bevolking en moet daarom ook niet plaatsvinden. Het is een recept voor spanningen in de maatschappij en grote maatschappelijke ontwrichting.

Maar het kwaad is al geschied en wat dan te doen met de huidige populaite migranten ? Mij idee is om eens goed te onderzoeken waarom de eerste generatie gastarbeiders (ES, GR, IT, PT) het wél goed doen en waarom hun 2e generatie kinderen al nauwelijks meer als migrantenkinderen te herkennen zijn. In het antwoord op die vraag zit namelijk de sleutel tot het aanpakken van de problemen met Mocro's e.d. besloten. Ik zeg niet dat het daarmee op te lossen is, maar wellicht komen we met zijn alleen tot de konklusie dat het inderdaad nooit iets gaat worden met bepaalde groepen migranten en zal het leiden tot een migratiestop uit dat soort herkomstlanden.

Bigi Bana Boy | 21-05-07 | 11:00

"Een volk dat voor tirannen zwicht...."
Precies, maar dan wel andersom, mens. De tijd van de tiranniserende linkse kerk is voorbij.

Schoorsteenveger | 21-05-07 | 09:09

Hanneke Struisvogel(t).

BitchSuperSoaker | 20-05-07 | 17:11

Overigens zou ik het wel behoorlijk sneu vinden als er werkelijk reaguurders zijn die de moeite genomen hebben om Groenteman een persoonlijke, politiek incorrecte email te sturen. Da's toch een beetje van het niveau van de verbolgen naffer die Geert een dreigbrief stuurt. Maar hej, ieder z'n ding!

Klefbeer | 20-05-07 | 16:38

Schoorsteenveger 20-05-07 @ 11:59

Zeer grappig, dat stukje van jeauleau op het plokje van groenteman van de eigentijdsche jeaudsche raad. En dan bedoel ik met name het feit dat ze het er op zet. Overigens lach ik me een bult om de suggestie van jeauleau: "ik wil alleen stukjes lezen die niet anoniem zijn". En dan te bedenken dat hij GS van onder tot boven uitspelt om te zien of hij weer in de maling genomen wordt op GS. Zijn voorstel staat ongeveer gelijk met het voorstel van een voetbalploeg om af te trappen met een 5-0 voorsprong en dat die ploeg hoe dan ook geen gele of rode kaarten kan krijgen. What's next? Depprtatie naar Drenthe? Internetverboden? Kortom: laten we blij zijn dat de groentemannen en jeauleaus van deze wereld geen snars te vertellen hebben over de spelregels. Ze zouden ze hoe dan ook ombuigen te eigen nutte. Wat een lutsers.
En tsjek dat "onbeteugelde reageerdrift" dan. Meneer noemt het gedrag van een vriendin (dat zegt wel iets zeg, als je vriendin van jeauleau bent: besides, hij zuigt dit voorbeeld volgens mij gewoon uit zijn dikke duim, die lelijke gnoom) en hangt daar ál zijn frustratie over de Vrije wilde reagurende meute aan vast. Een drogredenering pur sang dus. Dit is een mooi voorbeeld van het diskwalificeren van je opponenten, in dit geval ze een lompe kwaadaardigheid in de schoenen schuiven. Het ontgaat meneer kennelijk dat de toonzetting een bijkomendheid is ter leering ende vooral vermaeck en dat die toon niets afdoet aan de inhoud. Ik lachte me helemaal een kriek toen hij begon te zeveren over "het debat smoren, de ander de mond snoeren etc". Zou jij een calimeropyama aantrekken als hij naar bed gaat? Wat een stumper. De man heeft gewoon niet genoeg inhoud én lef om zich staande te houden in deze en dan hebben anderen het gedaan. Haha.

Mooi heur: de paniek bij het establishment begint nu wel heel nadrukkelijk op te vallen.

bottehond | 20-05-07 | 15:50

Lavrenti_Beria 20-05-07 @ 14:17
Het kan me niet zoveel schelen wat Groentevrouw en Nazi-propaganda met ratten heeft.
Ik bepaal me op wetenschappelijk onderzoek.
En nogmaals ik kijk niet neer op ratten, ook niet op varkens en op honden ook niet.

Ella | 20-05-07 | 15:29

-weggejorist-

Lizzard | 20-05-07 | 14:56

Lizzard 20-05-07 @ 14:32
Dit is het leuke van 'vooruitgang'. Internet gaat zijn eigen weg en verandert de wereld op een wijze die niemand kon en kan voorzien, reaguurders incluis. Eerlijk gezegd vind ik het allemaal nogal meevallen met dat gescheld. Joris grijpt hier en daar wel eens in, maar over het algemeen beweegt het reaguren zich tussen redelijk definieerbare grenzen. Het reguleert uiteindelijk zichzelf, en anders is het ten dode opgeschreven. of reaguren in zijn huidige vorm volgend jaar of over tien jaar nog leuk is weet ik niet, ik betwijfel het. Maar het voorziet nu in een kennelijke behoefte en we kunnen niet ontkennen dat het nog steeds levensvatbaar is en zo hier en daar aardig doel treft.

Schoorsteenveger | 20-05-07 | 14:48

-weggejorist-

Lizzard | 20-05-07 | 14:32

Ella en anderen : 20-05-07 @ 13:59 nuance : in haar column vergelijkt Groenteman de ( marokkaanse die ven met ratten......

Een beetje Geert Mak gaat er nu werk van maken. Ik denk terug aan Submission. dat was toch Nazi-propaganda ?
Waar werden de Joden vergeleken met ratten ? In Nazi propaganda films.
Groenteman is een handelaar in angst.

Lavrenti_Beria | 20-05-07 | 14:17

Ja Hanneke nu weten we het wel.
.
met vriendelijke groet,
[ strike ] Mehmed al Shirouf [ /strike ] Maarten de Vries

Shareholder | 20-05-07 | 14:16

de honden blaffen... 19-05-07 @ 19:21

Je kunt de mens ook vergelijken met ratten (voor de goede orde, ik kijk niet neer op ratten)
Als je te veel ratten in een te kleine kooi stopt gaan ze elkaar opeten en verkrachten. Hun territorium wordt dan te klein.
De mens stemt op dit punt overeen met de rat.
Als er dan ook nog sprake is van veel verschillende culturen waaronder culturen met een hoog agressieniveau dan heb je de poppen aan het dansen (vechten/beroven end.).

Nederland is overbevolkt. Dus de gevolgen blijven niet uit. Geen enkele politieke partij in dit land durft een expliciete bevolkingspolitiek te voeren.
(Deze overbevolking komt ook doordat de katolieken op moesten boksen tegen de protestanten, in vroegere tijden. En dat deden ze door te fokken, te fokken en maar door te fokken. Als je zesde kind 2 jaar was had stond te pastoor al weer op de stoep, ook hal had je geen nagel om aan je kont te krabben) Dat gefok zie je nu veel bij moslims.

Wat ook een rol speelt is dat bij voorgaande emigratiegolven er in Nederland geen verzorginsstaat was. Nu komen de migranten die in de hangmat van de verzorgingsstaat willen liggen naar Nederland en de migranten die willen werken en zich ontwikkelen die gaan naar Amerika.

Ella | 20-05-07 | 13:59

Lavrenti_Beria 20-05-07 @ 13:36
Ja, ze zou, met Jeauleau, het liefst het systeem van filtering in stand houden, waardoor ze, met Jeauleau, altijd gelijk blijft hebben. Ze had er even niet op gerekend hoe 'onbeteugeld' internet eigenlijk is, en dat haar pretenties op deze barre open vlakte héél anders uitwerken dan in het veilige 'push'wereldje van Hilversum. Overigens, het was niet Lizzard maar ondergetekende die zei dat Jeauleau niets aan de discussie toevoegt.

Schoorsteenveger | 20-05-07 | 13:51

@ gekke mocro
gekke mocro schreef in vorige topic:
Eigen schuld van Nederland, mocros met HBO of Universiteit worden systematisch geweerd uit het nederlandse bedrijfsleven, weleens een mocro in een raad van bestuur gezien? jullie doen zo tegen ons en wij pakken jullie op deze manier terug, dus niet zeiken.

Bij mij op kantoor werken 2 Chinezen en 1 Oekraiener met een afgeronde technische universitaire opleiding, een Vietnamees met HTS. RA RA hoe kan dat en wat hebben zij wel wat Mocro's niet hebben. Bijvoorbeeld dat ze in negatieve statistieken bijna NIET opvallen. Ga zo door!!!!!!!

De Volvo-rijder | 20-05-07 | 13:42

"Maar het opvallende van dergelijke grove reacties is dat ze alleen op internet te vinden zijn" Nee hoor, Hanneke... we komen je alleen maar te weinig tegen om een veer in je ... te steken.

Joltcan | 20-05-07 | 13:40

@Schoorsteenveger en Lizzard: 20-05-07
.
Hanneke Groenteman heeft helemaal geen problemen met al die scheldwoorden, Dat interesseert haar geen klap.
Hanneke realiseert zich heel goed dat ze zich in de vingers heeft gesneden : ze heeft afberuk gedaan aan het imago van de linkse kerk, en heeft zich laten kennen als politiek incorrect, door marokkaanse gauwdieven met ratten te vergelijken.
DAAR wordt ze op afgerekend: voor haar afvalligheid door gelijkgestemden, en door het hele internet op haar inconsequente stellingname.

DUS wordt inderdaad haar grote baas Jole erbij gehaal, die - zoals Lizzard al zei-niets aan de discussie toevoegt

Lavrenti_Beria | 20-05-07 | 13:36

naast monddood eis ik ook een straatverbod voor Hanneke

Patrick Zweedsey | 20-05-07 | 12:52

Lizzard 20-05-07 @ 12:11
Inderdaad een goede tip. Sterker nog, het hele betoog van van Jeauleau voegt letterlijk niets toe aan de discussie. Die keus is er nu ook. Hanneke kan mét Francisco nu al zonder problemen al die anonieme meningen negeren, maar het probleem is dat ze daar beiden emotioneel niet toe in staat zijn. Wat ze eigenlijk willen is een ban op de anonimiteit, maar dat kunnen ze natuurlijk niet echt hardop zeggen. Laat die oude media maar allerlei veilingheidskleppen, poortjes en controles inbouwen, des te eerder verdwijnen ze uit het veld van de 'onbeteugelde reageerdrift'. Juist, Jeauleau, onbeteugeld. Oma Groenteman heeft altijd gedacht de teugels in handen te hebben en dat valt nu even vies tegen, en jij blijft je vastklampen aan 'waarheid en leugen' en ons vertellen dat we op de verkeerde weg zijn zonder het licht van jouw lantaarn? Er is geen waarheid, Jeauleau, begrijp dat nou, en je hebt er zeker geen patent op. Freek overigens ook niet.
Mijn dank voor de complimenten, Lizzard.

Schoorsteenveger | 20-05-07 | 12:22

-weggejorist-

Lizzard | 20-05-07 | 12:11

@Bigi Bana Boy 20-05-07 @ 11:39
Nee, Bigi Bana Boy, zo makkelijk kom je er niet vanaf. Wat voegt de constatering dat er aan de oppervlakte parallellen zijn te trekken met immigratiegolven uit het verleden (iets dat ik overigens helemaal niet ontken) in godsnaam toe aan de huidige discussie? Wat valt daar voor nu uit te leren? Maakt dat de problemen minder erg? Of wil je soms zeggen dat wij het bij het verkeerde eind hebben, en het niet aan 'hen' (die onaangepaste Marokkanen) ligt, maar aan 'ons'? In dat laatste geval vind ik je eerdere opmerking ("Wél wil ik mee gaan in de stelling dat Noord-Afrikanen een niet al te aangename cultuur hebben en dat ze daarom voor andere problemen zorgen dan dat de miljoenen migranten die in de eeuwen hiervoor naar Nederland zijn gekomen.") dan weer bijzonder vreemd.

En wat heeft het (buiten dat het uit historisch-sociologisch oogpunt interessant kan zijn, levert vast weer een promotietje in A'dam op) ACHTERAF in godsnaam voor zin om naar andere groepen migranten te kijken? Spanjaarden zijn nu eenmaal Spanjaarden en Marokkanen Marokkanen. Je kunt toch moeilijk tegen ontspoorde Marokkanen zeggen 'Hé gedraag je voortaan eens wat meer als een Spanjaard, wil je!'.

Klefbeer | 20-05-07 | 12:10

Paniek! Het is nu oorlog! Hanneke heeft de hulp ingeroepen van mister internet himself! Lees en huiver.
www.hannekegroenteman.nl/

Schoorsteenveger | 20-05-07 | 11:59

Klefbeer 20-05-07 @ 11:35
Laten we het er dan op houden dat we het met elkaar eens zijn daarover van mening te verschillen. Ik heb daar uiteraard geen moeite mee.

Bigi Bana Boy | 20-05-07 | 11:39

@Bigi Bana Boy 19-05-07 @ 21:03
"Wél wil ik mee gaan in de stelling dat Noord-Afrikanen een niet al te aangename cultuur hebben en dat ze daarom voor andere problemen zorgen dan dat de miljoenen migranten die in de eeuwen hiervoor naar Nederland zijn gekomen."

Meer had je eigenlijk niet hoeven zeggen. De rest van je verhaal is leuk (en wellicht leerzaam voor degenen die het nog niet wisten), maar totaal niet relevant als het gaat om de huidige problematiek.

Klefbeer | 20-05-07 | 11:35

Vraag 4: Kan schijnzwangerschap het gevolg zijn van posttraumatische stres-syndroom?

Ervarings_deskundige | 20-05-07 | 10:56

Rutger,

Ga effe op bezoek bij Hanneke.

Wij bedenken de vragen wel.

Vraag 1: Wat is je overweging geweest om niet de achtergrond van je berovers in het stukje te noemen?
Vraag 2: Is het gelukt met de aangifte?
Vraag 3: Hoe gaat het met de maagband?

taxidermist | 20-05-07 | 10:44

Hanneke Groenteman... die in haar blog in ELKE zin het woord 'ik' gebruikt, of anders 'mijn persoonlijke mening'. Ze moest gewoon haar ego kwijt. Blij dat deze digitale diarree stopt.

OoO | 20-05-07 | 09:58

@ Zo jammer! 20-05-07 @ 08:47"Er wordt bijvoorbeeld een provoceerende kudtzwerver inelkaar geschopt (door militairen)en wie zijn er de lul, "
Het in elkaar trappen vaan een zwerver door soldaten getuigt van moed ?

Lavrenti_Beria | 20-05-07 | 09:29

Hollanders zijn gewoon laf, helaas.
Er wordt bijvoorbeeld een provoceerende kudtzwerver inelkaar geschopt en wie zijn er de lul, precies. Militairen die voor en uit naam van Holland de wapens hanteren. In gedachten en zelfs het leven geven voor Holland, in een een of ander kudtoord waar een atoombom meer effect heeft, maar niet mag.
Als er voor mijn deur een misdaad wordt begaan, of men inbreekt bij mij.en die ik persoonlijk bestraf met een knuppel, wie is er de lul? Ik, dus.. Lekker achter de gordijnen kruipen en zeiken, da's de Hollander geworden. Deuren op slot, ramen vergrendelen en de pliesie bellen, die te laat komt.
Dat zijn ze over het algemeen altijd wel geweest, lekker neutraal blijven bij WW1 en dikke boehoe bij WW2., dat vel even niet goed, met hun door links gedecimeerde legertje. Tja, dan moes men vechten, en dat viel niet mee. Een Hollander is pas op dreef, als hij inziet dat ie met de rug tegen de muur staat, en dat is nu net het probleem. Links lult die muur steeds weg. Zie dat ding nu eens bijtijds staan, mensen!

Zo jammer! | 20-05-07 | 08:47

@Derek
Dus de reaguurders op GS zijn laffe honden maar U is de uitzondering?
Of rekent U zichzelf ook tot de GS meute?

kuttekrap | 20-05-07 | 07:54

Wat "Fleischbaum" "mondige burgers" noemt, zijn in werkelijkheid net zulke laffe honden als tasjesdieven. Dat zegt alles over Fleischbaum en GeenStijl.

Derek | 20-05-07 | 02:35

@chiant 01.01.
Ondanks maagband etc. nog genoeg oppervlakte aanwezig voor de veren.

Uw Verzekeringsadvis | 20-05-07 | 02:31

@ Groenteq#t

Je hangt de hysterische relneef uit. Houd een schop. Trut. Get Real. "Ander jeaudsch geluid en kolonel pardon", het mocht wat.

bottehond | 20-05-07 | 01:53

Zoals verwacht heeft Hanneke haar eerste gele kaart van de policor binnen en beginnen haar "vrinden" zich van haar af te keren. Geheel volgens mijn boek uit 1941: "De weg naar Slavernij" waarin ik haarfijn en wetenschappelijk de geleidelijke onderwerping, door de als een kankergezwel voortwoekerende linkse kerk, van de vrije meningsuiting door een door links aangestuurde "Gedächnispolizei" onderbouw.

Prof. Dr. F.A. Hayek | 20-05-07 | 01:15

@Uw Verzekeringsadvis @00:25
Op zich wel, maar na de pek verwacht ik echter ook een bestemming voor de veren...

Chiant | 20-05-07 | 01:01

@Joltcan 2327.
Ken u verder niet maar , chapeau , goed neergezet.

Uw Verzekeringsadvis | 20-05-07 | 00:25

Ja, Hanneke... dat is eng he als mensen terug kunnen schrijven. Gooi de poorten maar dicht en ga je linkse pek maar weer vanuit je ivoren toren over de rechts georienteerde, dik belasting betalende burgers heengieten. Vooral de discussie niet aangaan. Hoe was het ook al weer? Alleen de strijd aangaan als je hem kunt winnen? Voor mij heb je al verloren.

Joltcan | 19-05-07 | 23:27

Hulde aan de Mocro's die subtiel en geweldloos Hanneke's ogen hebben geopend.

Ervarings_deskundige | 19-05-07 | 23:21

Maaier 19-05-07 @ 22:25
"Of de stortbekercultuur?"
Bedoel je misschien de stortbak cultuur?

de honden blaffen... | 19-05-07 | 23:07

@Maaier @22:25
Ik begin steeds minder te begrijpen waarom wij het ogenschijnlijk ooit oneens waren. Hosannah!

* Traantje wegpinkt want het geheel met Maaiert eens is *

Chiant | 19-05-07 | 23:02

v Maerlant 19-05-07 @ 19:18 Ik ben overigens niet trots om dit even te roepen. Het is makkelijk om een degeneratie in je samenleving op allochtonen af te schuiven. Maar aan de andere kant, het wordt je ook wel makkelijk gemaakt. Ergo, ze maken het je zelfs makkelijk. M'n ouwe Haagsche buurtje, vriendelijk volkswijkje ? Onbegaanbaar. M'n tweede Haagsche buurtje, waar m'n eerste koophuisje staat ? Onveilig na zonsondergang. Vriendelijke buurten van vroegah, totaal verneukt door allochtoon gajes. Het is zo jammer.

Dirrek | 19-05-07 | 23:00

Fautje in catagoriseren, sorrie.

realistischer | 19-05-07 | 22:59

Ze heeft problemen met haar innerlijke psyche omdat ze nu onderbuikgevoelens heeft en kan daarom niet met haarzelf leven. Ik vind dit echt klasse, als je als links gecatoriseerd persoon dit durft toe te geven. Chapeaux Hanneke.

realistischer | 19-05-07 | 22:58

de honden blaffen... 19-05-07 @ 21:21

welke oorspronkelijke bevolking? De kelten, die door de batavieren vakkundig zijn ausradiert? Of de stortbekercultuur?

@ chiant:

nee, preventie si ook heel hard nodig. Belangrijk daarbij is alleen dat, niet zoals sommigen te lang hebben gedaan, de wortel én de stok gebruikt moeten worden. vertder is onderwijs natuurlijk de beste preventie, dus daar moet heeeeel veel geld in.

Maaier | 19-05-07 | 22:25

-weggejorist-

Lizzard | 19-05-07 | 21:57

Ok Lizzie, dan ligt het idd deels aan mij. Ik keek zelden Barend & Van Dorp (neem ik aan) en la Groenteman heeft bij verschijnen op mijn beeldbuis altijd dezelfde reactie gekregen, nl de uit-knop. Dus dat soort kennis draag ik gewoon weg niet.
Want voor de duidelijkheid, ik heb een takke hekel aan het betweterige van frau groentedinges en haar soulmates Van Dam, Driehuis (Ephemenco raakt hem weer stevig in Trouw) Meurders en anderen
Maar om door te gaan waar ik in het andere draadje was gebleven: ik vind het ook zeer genant om dan maar op haar eigen weblog anoniem te gaan lopen schelden als ze verhaalt over een beroving.
Iets met potten (sic) en ketels en bepaalde donkere kleurstellingen

haasje over | 19-05-07 | 21:46

Bigi Bana Boy 19-05-07 @ 21:03
Harde feiten:Zie mijn post van 19.21.Dat is onvergelijkbaar met immigratiepatronen uit het verleden.En misschien zelfs wel uniek in de wereld.
Deze immigratiegolf is zowel fysiek,territoriaal en financieel een daadwerkelijke bedreiging voor de oorspronkelijke bevolking.
De Spanjaarden,Grieken en Italianen zijn christenen,vandaar waarschijnlijk hun probleemloze inpassing in de samenleving,en ook een bewijs dat(destijds zeker)xenofobie geen rol speelt.

de honden blaffen... | 19-05-07 | 21:21

-weggejorist-

Lizzard | 19-05-07 | 21:18

-weggejorist-

wattiserdan | 19-05-07 | 21:11

@v Maerlant 19-05-07 @ 20:44
dank
@Bigi Bana Boy 19-05-07 @ 21:03
Misschien omdat ze door hun christelijke achtergrond wel goed integreren itt de moslims die, nu er meer kritiek op ze komt, hoe langer hoe meer hoofddoekjes gaan dragen?

cugel | 19-05-07 | 21:09

@inquisitra, de honden blaffen, Klefbeer
Nogmaals, ik ben geen advocaat van de linkse kerk, noch van de pro-multiculti lobby maar stel prijs op harde feiten in discussies. Ik denk dat jullie er naast zitten. Xenofobie is al zo oud als de mensheid en zit diep in ons allemaal ingebakken. Vaak denk ik wel eens dat het een pure overlevingsreflex is uit het begin van de mensheid. Dat gezegd hebbende denk ik, en ik meen dat met voorbeelden uit de literatuur te onderbouwen, dat er ook eeuwen geleden vergelijkbare problemen waren met migranten, simpelweg omdat ze anders waren en als bedreiging ervaren werden. Wél wil ik mee gaan in de stelling dat Noord-Afrikanen een niet al te aangename cultuur hebben en dat ze daarom voor andere problemen zorgen dan dat de miljoenen migranten die in de eeuwen hiervoor naar Nederland zijn gekomen.

De mens is kort van memorie en ik vind het jammer dat iedereen nu niet doet alsof het de eerste keer is dat we met dit soort problemen geconfronteerd worden. Juist door te kijken naar het verleden (iemand noemde Spanjaarden, Grieken en Italianen) kunnen we meer inzicht krijgen in wat er nu gebeurd. Niemand doet diepgravend onderzoek naar die genoemde groepen, terwijl het juist ontzettend interessant zou zijn om eens uit te zoeken waarom die groepen het wël goed hebben gedaan en waarom daar al vanaf de tweede generatie nauwelijks meer problemen zijn.

Bigi Bana Boy | 19-05-07 | 21:03

@ schele henk
Verheffend hoor, knul.

Ligt het nu aan mij? Er wordt iemand beroofd en die kan hier vervolgens strontkarren per dozijn over zich heen krijgen. Het gelijk van Hammersley: Lekker anoniem schelden tegen het slachtoffer van een beroving, omdat de persoon van het slachtoffer je niet aanstaat, get a f*cking life.

Overigens een geweldloze beroving is een contradictie. De essentie van een beroving zit hem in de geweldscomponent.
Wassie geweldloos doe dan geen aangifte want het was niet strafbaar.
"Mag ik die tas van u mevrouw?" Tuurlijk, jongen

haasje over | 19-05-07 | 20:55

Er zit meer beschaving in de waarheid onder ogen zien.

cugel 19-05-07 @ 20:33

Da's een hele mooie.

v Maerlant | 19-05-07 | 20:44

ben om 14:58 weggejorist. mijn eerste joris ever, en ik weet bij god (en allah) niet meer wat er stond.
.
*flesje champagne opentrekt*

toshke | 19-05-07 | 20:39

La Groenteman:
"Overigens: om aangifte te doen moet ik de volgende ochtend bellen.
De agenda van de politie zit al erg vol, misschien is er drie dagen later een gaatje in hun agenda, dan kan ik langs komen.
# | 17 Mei '07 - 03:16"
Geeft links toch zelf toe dat rechts gelijk heeft: dat schrijft GS nu al eeuwen.

"Ik ga pas slapen als ik mijn eigen innerlijke beschaving op orde heb."
Mooi het theedrinken verwoordt. Er zit meer beschaving in de waarheid onder ogen zien.

cugel | 19-05-07 | 20:33

-weggejorist-

schele henk | 19-05-07 | 20:30

Schoorsteenveger 19-05-07 @ 19:56
Hier zit je dilemma:
"Hoe deze vorm van 'intolerantie' te bestrijden zonder zelf tot eenzelfde houding te vervallen, ja, dat is de opgave."
Iets dat je bestrijd tolereer je niet!!
Dus die "opgave" is onmogelijk.

de honden blaffen... | 19-05-07 | 20:30

Schoorsteenveger 19-05-07 @ 20:22

Zoveel te langer je wacht, zoveel te bruiner de hemden? Toch een leuke conversatie. Laat ze smaken!

v Maerlant | 19-05-07 | 20:26

v Maerlant 19-05-07 @ 20:05
Het punt is dat de intolerantie die gebruikt wordt om de intoleranten te temmen zélf nooit absolutistisch mag worden. Dat is mijn stelling. Dat is een intoleratie die -contradictio in terminis- gedragen wordt door een diepgewordelde overtuiging dat we tolerantie verkiezen boven intolerantie. Die overtuiging dient er in gestampt te worden, ja, en dat zal hier en daar met de harde hand dienen te geschieden. Maar hoe? Hoe ga je dit in groter verband -Europees- aanpakken op zodanige wijze dat we niet van die enge bruinhemden gaan krijgen? Laten we er nog eens een nachtje over slapen. Ik ga aan het bier, en dan aan een goed glas wijn. Lekker weer vandaag.

Schoorsteenveger | 19-05-07 | 20:22

Schoorsteenveger 19-05-07 @ 19:56

Mooie post. Ik denk dat je jezelf onnodig pijnigt door harde maatregelen tegen intoleranten als intolerantie te bestempelen: noem het zelfverdediging. Kijk Schoorsteenveger: het probleem is er één van Europese allure en kan dus alleen maar Europees worden opgelost. Natiestaten kunnen slechts rommelen in de marge door 'best practice' - voorbeelden van elkaar over te nemen. Hoe dan ook zal, als we nog willen hopen op redding, de steven van het EU-schip moeten worden gekeerd. Een immense opgave, maar een noodzakelijke. Het is maar zeer de vraag of de kreten van burgerbewegingen doordringen tot het EU-bastion. Ik zie drie mogelijke scenario's. 1. In een bepaald Europees land breekt de pleuris uit en dat leidt tot een kettingreactie; 2. Er gebeurt iets nog ingrijpender dan Madrid & London - een vuile bom ofzo - en het schudt ons wakker, en 3. tengevolge van escalerende mondiaal getinte conflictsituaties, bijvoorbeeld het Midden-Oosten - komt ook Europa in de vuurlijn te liggen en worden de bokken van de geiten gescheiden. Een voortsluimerende evolutie van de huidige toestand leidt onvermijdelijk tot onze ondergang.

v Maerlant | 19-05-07 | 20:05

@Maaiert @17:51
Dan kunnen wij elkaar de hand schudden.
Criminelen opsluiten, de rest vrij van denken en leven. Daar teken ik direct voor.
Zullen we dan vanaf morgen ook álle criminelen gaan opsluiten en geen gemeenschapsgelden meer spenderen aan zinloze preventie flauwekulsubsidies en lamlendige niksnutten zonder aanzien des persoons verbannen? Of klinkt dat dan meteen weer te "Wilders"?

Chiant | 19-05-07 | 20:01

@ Bigi

Klefbeer ziet de verschillen tussen de ''Duitse'' en de islamitische immigratie maar al te goed. Jij hebt gelijk omdat immigratie immigratie is. Klefbaar heeft gelijk omdat het type immigratie totaal verschillend is en de vergelijking eigenlijk niet opgaat die je stelt.

inquisitra | 19-05-07 | 19:57

v Maerlant 19-05-07 @ 19:31
Ik kom een eind met je mee denk ik. Ik kan me nog goed herinneren hoe het met die Rushdie-affaire ging hier in Nederland. Hoe de linkse kerk het gedoogde dat men met "Rushdie moet dood' spandoeken over de straat trok, terwijl toen al de 'ware islam' werd gepredikt en ons vierkant werd verteld dat ze de boel hier wel eens even gingen overnemen. In '33 hebben ze in Duitsland een goed voorbeeld laten zien van hoe de 'intoleranten' het winkeltje overnamen van de 'toleranten', en ik maak me geen illusies over de werkelijke doelstelling van radicale elementen binnen de islam, noch binnen andere godsdiensten of ideologieën. Desondanks, als je zegt dat het enige antwoord moet zijn dat we zelf 'intoleranten' worden, dan krab ik me toch even achter de oren. Het experiment van multiculti was gebaseerd op een misschien al te naïef mensbeeld, een idee dat verschillende normen-en waardensystemen naast elkaar kunnen bestaan en dat er een soort meta-systeem bestaat dat door iedereen als vanzelf en in dankbaarheid erkend wordt. Nou, dat is dus duidelijk niet zo. Voor sommige partijen zijn wij met ons multiculti-metasysteem enkel een natuurlijke overganngsfase naar de vestiging van één normen- en waardensysteem, zoals het kapitalisme voor de marxisten slechts een overgangsfase was. Hoe deze vorm van 'intolerantie' te bestrijden zonder zelf tot eenzelfde houding te vervallen, ja, dat is de opgave. Om op het hoofdonderwerp terug te komen, van de groentemannen in deze wereld zal de oplossing niet komen.

Schoorsteenveger | 19-05-07 | 19:56

Nog een prettige traumaverwerking toegewenst, neem vooral de tijd er voor...

beroepswerkeloze | 19-05-07 | 19:54

Klefbeer 19-05-07 @ 19:06
Graag, maar als jij het verband tussen mijn betoog en de huidige situatie niet ziet denk ik dat een paar bijlessen in jouw geval geen kwaad kunnen.

Bigi Bana Boy | 19-05-07 | 19:53

Let op. Hanneke G. gaat de wereld veranderen. Ze zal ons de ware weg leren in boekjes waarin we voor slechts €15,95 leren en zien dat het paradijs nog bestaat en als alle kwaardaardige reaguurders opgesloten worden zullen heel veel problemen niet meer bestaan. Want volgens moeder gans Groenteman zijn het eigenlijk net gorilla's die als ze losgelaten worden op het internet alles altijd verpesten.

nadenkeniseenkunst | 19-05-07 | 19:51

Jeetje! Arme gevoelige Hanneke toch!
Een beetje schelden doet toch geen pijn? En je wordt niet eens bedreigd!
Babbel es met Geert, hij kan je nog veel 'leukere' mailtjes, brieven ed. laten zien...

Ahasveros | 19-05-07 | 19:46

Schoorsteenveger 19-05-07 @ 19:27

En we zitten weer vast! Gegijzeld door wat we verwarren met beschaving, gevangen in de dilemma's van de onvoldragen democratie. Ik zeg: 'no tolerance for the intolerant' whatever the cost may be. Maar dan nuanceer jij weer zus, en een ander zo, en uiteindelijk blijven we verdeeld en verslagen achter.

v Maerlant | 19-05-07 | 19:31

v Maerlant 19-05-07 @ 19:18
Denk toch dat het met praten moet ja. Dat van de bezem erdoor en de zweep erover snap ik allemaal best, maar we zullen er toch al pratend voor moeten zorgen dat er nieuwe bezems komen die schoner vegen en nieuwe zwepen komen die precies hun doel treffen. Wilders veegt wat mij betreft met volkomen versleten stoffer en blik.

Schoorsteenveger | 19-05-07 | 19:27

@bigi

Kan best zijn, maar dat waren immigranten die qua culturele achtergrond verwand waren. De verschillen waren niet onoplosbaar.
De huidige immigranten brengen economisch nauwelijks wat in. De eerste lichting immigranten bestaande en uit Spanjaarden, Portugezen en Grieken handhaven zich en waren redelijk succesvolle inburgeraars. De eerste lichting islamitische immigranten (voornamelijk Berbers en Oost-Turken) waren prima voor het onopgeleide werk wat gedaan had moeten worden. Maar toen ze niet meer nodig waren had deze categorie onmiddelijk rechtsomkeerd moeten maken. Het traject wat de Duitse immigranten succesvol afgelegd hebben is voor deze groep onhaalbaar. voornamelijk door het ontbreken van religieus/culturele overeenkomsten, het tribalisme en de ongeletterheid met de daarmee samenhangende ontbrekende intellectualiteit.
Als mensen zeggen dat ze geen immigranten willen, dan bedoelen ze vaal: wij willen geen onverlichte, ongeletterde op bijstand aangewezende economische parasieten die cultureel/religieus zo afwijken van de door de eeuwen heen zorgvuldig uitgefilteerde normen en waarden, die ook onze taal niet (willen) spreken en doen aan cultuurconservatisme.
Daarom kun je de vroegere immigratie met de huidige immigratie niet vergelijken als eenzelfde beweging en invloed die deze maatschappij ondergaat. Deze categorie immigratie kweekt hierdoor een staat binnen een staat, een nieuwe zuil, een terugwerping in cultureel/maatschappelijke ontwikkeling. Daarom zullen Polen het alweer een stapje beter doen en dat zal de oorzaak zijn dat Polen in de laagbetaalde seizoensarbeid de islamitische immigranten zullen verdringen. De Duitsers werkten ook. Massa-remigratie is wellicht de enige oplossing. Daarvoor moet die issue van dubbele nationaliteit opgelost worden. Iedereen die niet alleen de Nederlandse nationaliteit aanneemt (als je hem niet KAN aannemen heb je pech) krijgt een verblijfsvergunning en na het aflopen ervan, wegwezen. je hebt niets aan dat soort immigranten die dit land uithollen. Doe mij maar meer Duitsers en Polen dan als het moet.

inquisitra | 19-05-07 | 19:26

Bigi Bana Boy 19-05-07 @ 19:01
Dank voor het extragraties college.(in 1950 was Nederland met 10 miljoen inwoners een overvol land waar emigratie van overheidswege gestimuleerd werd).
Maaier 19-05-07 @ 18:46
Er is hier wel degelijk iets dramatisch aan de hand en dat kun je zien door de bevolkingsgroei van een aantal vergelijkbare landen naast elkaar te leggen.
NL: 1950 10 miljoen Nu 17 miljoen.
Belgie: 1950 10 miljoen Nu 12 miljoen.
Denemarken: 1950 5 miljoen Nu 5.5 miljoen.
De problemen zoals xenofobie etc.onstaan m.i.niet zozeer doordat er immigranten zijn maar door de enorme aantallen immigranten.

de honden blaffen... | 19-05-07 | 19:21

Schoorsteenveger 19-05-07 @ 19:05

Ik zou dat laatste sprankje toch maximaler trachten te exploiteren, Schoorsteenveger. Zie Dirrek 19:12, waar rook is ,is vuur, jijweettog?? ;)
De laatste zin van Dirrek in gedachten zou ik je post willen beantwoorden met 'praten vult geen gaten'.

v Maerlant | 19-05-07 | 19:18

Blijf vooral eerlijk en geef toe, dat sinds de komst van een diversiteit aan allochtonen, dit land is afgegleden tot een weinig benijdenswaardig niveau. Niks multi-culti, niks muli-etnisch, gewoon wijken in grote steden die onbewoonbaar zijn. Ontoegankelijk voor de oorspronkelijke bewoners. Te triest voor woorden. Dit schreeuwt om zo'n harde hand, je zou er bang van worden.

Dirrek | 19-05-07 | 19:12

Lekker relevant en superbelangrijk verhaaltje, Bigi Bana Boy. Zullen we dan nu weer overgaan tot zaken die er wèl toe doen?

Klefbeer | 19-05-07 | 19:06

v Maerlant 19-05-07 @ 18:44
Nou, gelukkig, is er toch nog een sprankje hoop.:-)
Het soort Oma Groenteman moet echt aan de kant nu. Laten we de dingen bij hun naam noemen, zoals bijvoorbeeld Bouchibti en Filipse nu doen, en verder lullen met iedereen die daartoe bereid is en de rest continu met het resultaat confronteren. Ergens gaat het breken. Dat het een lang gevecht zal zijn, dat snap ik.

Schoorsteenveger | 19-05-07 | 19:05

de honden blaffen... 19-05-07 @ 18:44
Het spijt me maar je hebt geen gelijk wat de migratiestromen in vorige eeuwen betreft. Let wel, ik ben geen goedprater van de linkse kerk, maar feiten zijn feiten en als historicus moet ik je van repliek dienen. Een paar feiten, ten eerste zijn zéér veel Nederlanders, zonder dit zelf te beseffen, van Duitse afkomst omdat er tot begin 20 eeuw erg veel Duitsers in Nederlnad zijn komen wonen, Dit waren zonder meer economische migranten omdat het hier nu eenmaal beter toeven was dan in delen van oa Hessen. Verder heeft met name Amsterdam een hele grote toeloop van "Nederlanders" uit de zuidelijke Nederlanden gekend. Dit waren veelal Sefardische Joden (denk aan bekende "Nederlandse" families als Coutinho, Gonsalves, Perrreira e.d.). Later kwamen daar nog grote groepen joden uit het Oosten (Oost Europa) bij. Al met al vaarde Nederland en met name Amsterdam er wel bij want het waren doorgaans harde werkers met eigen handelsnetwerken en/of specifieke vakkennis. Ook in die tijd waren er al spanningen tussen de autochtone bevolking en de nieuwkomers en ik denk dat je de invloed van de toestroom van deze nieuwe Nederlanders sterk onderschat (ik refereer aan de Spaanse Brabander van J. van den Vondel ... want dat geeft een aardig inzicht in de afkeer van de autochtone bevolking). Tot slot noem ik ook nog even de Hugenoten. Xenofobie is van alle tijden en van alle culturen en het is dus absoluut niet voorbehouden aan Westerse christelijke blanken. Ik denk dat maar weinig Nederlanders beseffen hoe groot het aantal Nederlanders met buitenlandse voorouders is en ik denk dat er onder jullie ook beslist een aantal te vinden is met achternamen die daar op wijzen (Van Aken, Van Gogh (ie van Goch), van Keulen, Wempe, Happe, Schmidt, Heckert enz enz.).
Tot zover dit korte gratis college.

Bigi Bana Boy | 19-05-07 | 19:01

Hanneke Groenteman is een bang mens, net als al die policor luitjes.

Onderbuik | 19-05-07 | 18:53

de honden blaffen... 19-05-07 @ 18:44

Natuurlijk is het anders, maar er is niets dramatisch aan de hand. spreek je jezelf tegen. Het is óf minder immigranten dan tegenwoordig óf geen immigranten, niet hetzelfde.

Maaier | 19-05-07 | 18:46

Schoorsteenveger 19-05-07 @ 18:41

Te laat voor integratie bedoel ik. Maar ik snap je punt, en je attitude is inderdaad nodig om te voorkomen dat je wegzakt in defaitisme.

v Maerlant | 19-05-07 | 18:44

Maaier 19-05-07 @ 18:33
Met dat verhaal komen de multiculturisten altijd aanzetten.
De situatie van nu is niet te vergelijken met die van de 17e eeuw.
Ten eerste zijn de aantallen immigranten nu veel groter,en in een zeer korte tijdspanne hier neergestreken.
Mensen van boven de vijftig kunnen zich een Nederland zonder immigranten herinneren.
Maar ja tegenwoordig wordt het dogma onderwezen dat "Nederland altijd een immigratieland geweest is".Een smerige leugen.

de honden blaffen... | 19-05-07 | 18:44

v Maerlant 19-05-07 @ 18:30
Als we nu mert z'n allen besluiten dat het toch allemaal te laat is, ja, laten we dan stoppen met lullen en de deur sluiten. Dat is wat Oma Groenteman nu doet, verongelijkt en bang in een hoekje kruipen. Laat, okee, te laat, nee nooit.

Schoorsteenveger | 19-05-07 | 18:41

@Maaier 18:33

De verbazing blijft achterwege {-:

Glas is glas.

widtvoet | 19-05-07 | 18:39

Maaier 19-05-07 @ 18:37

Ergo: dat was een kolonisering van boven, nu één langs vanonder ;)

v Maerlant | 19-05-07 | 18:38

v Maerlant 19-05-07 @ 18:34

volgens mij met name de economische fine-de-fleur van het trotse Antwerpen. Da's inderrdaad wel een verschil ;-)

Maaier | 19-05-07 | 18:37

Op der weplok: "cha cha cha, wat zullen we eten" ik denk ik geval groenteman (en gezien haar omvang) elke dag frikandel met mayo. Dikke klep met foute mening.

Dirrek | 19-05-07 | 18:36

nooit meer goedgekomen met die stad.

Maaier 19-05-07 @ 18:33

Niet wanhopen Maaier, dra wordt het beter hoor.
-
Die Vlamingen, dat was wel het intellectuele kruim, wist je dat?

v Maerlant | 19-05-07 | 18:34

widtvoet 19-05-07 @ 18:29

Die snap ik niet

v Maerlant 19-05-07 @ 18:30

Zo hebben ooit vlamingen Amsterdam overspoeld. Zeer ernstig, nooit meer goedgekomen met die stad.

Maaier | 19-05-07 | 18:33

Schoorsteenveger 19-05-07 @ 18:10
Zoals altijd in dit soort gevallen is natuurlijk niet elke "marokkaan behept met een zodanige culturele en religieuze erfenis dat enige stap voorwaarts volstrekt onmogelijk is".
Maar imho het overgrote deel wel.

de honden blaffen... | 19-05-07 | 18:30

Schoorsteenveger 19-05-07 @ 18:23

Graag gedaan. En doen de bewindslieden dat, Schoorsteenveger? Je slaat eigenlijk de nagel op de kop: het is mislukt door niet duidelijk te stellen wat we willen, een schimmig integratiediscours aan te hangen, geen harde eisen te stellen. Nu is het te laat, gelet op de demografische ontwikkelingen. Zie ook deze, uit 2001, ik wil je niet doodmeppen met links maar dit is (ook) een klassieker:

www.nrc.nl/W2/Lab/Multicultureel/schef...

Hieruit blijkt dat (uiterlijk!) in 2015 de 45 grootste steden in meerderheid zullen bestaan uit wat we nu nog kennen als minderheden - en meerderheden kàn je niet integreren.

v Maerlant | 19-05-07 | 18:30

@Maaier 18:26

Of je je koffiemelkfles nu in de "widt" of "groen" schuift. Die glasbak weet wel beter heaur...

widtvoet | 19-05-07 | 18:29

widtvoet 19-05-07 @ 18:24

nee tuig moet van de rest gescheiden worden, of het nou marokkanen zijn of 100 %mongoloide autochtone rotterdamse PIN-roepers.

Maaier | 19-05-07 | 18:26

Schoorsteenveger 18:10

Joh, vrees niet voor de vries ontdooid is. Wees toch gerust. Die Bokken scheiden zich éch wel van de geiten. Proces is in volle gang. Hier en daar. No stinkin' sweat mon ami.

Marokkanen bijvoorbeeld behoren gewoon Marokko toe. Hebben hier in Rotterdam ook niets te zoeken verder. Toeristen en tijdelijk tewerk gestelden daargelaten.

Achterlijke uitheemse randfiguren hebben hier de goten niet te verstoppen. Daar kan eauk menige Rotterdammer van Rif-komaf kort met je over zijn.
(Chelsea-Man U. 1-0) Tis vooral zaak (hier dan!) de Marokkanen van de Rotterdammers te scheiden...

widtvoet | 19-05-07 | 18:24

v Maerlant 19-05-07 @ 18:18
Dank je. Volgens mij gaat Philipse er ook van uit dat een stap voorwaarts mogelijk is.

"Alleen als alle bewindspersonen een voorbeeldfunctie vervullen door de waarden van de westerse cultuur door woord en daad uit te dragen, zullen jongeren, afkomstig uit niet-westerse cultuurkringen, ertoe geïnspireerd worden de verstikkende deken van groepscontrole af te werpen die een goed functioneren in de Nederlandse samenleving belemmert."

Schoorsteenveger | 19-05-07 | 18:23

@De honden blaffen..

Inderdaad, en die Marokkaanse moslima gaat dan stiekem vreemd met een jood, die, met dank aan zijn enorme gok, de enige is die haar schreeuwend klaar kan laten komen.

cave_canem | 19-05-07 | 18:15

de honden blaffen... 19-05-07 @ 17:58
Als Samira het voor mekaar krijgt dat we met z'n allen vinden dat we deugen, dan ben ik bereid om te verklaren dat het 'dus' niet aan cultuur of religie ligt. Anders gezegd, dan is bewezen dat vanuit deze cultuur en vanuit deze religie tóch een stap voorwaarts is gemaakt. Je kunt alles kapotpraten, maar ik hoop niet dat je hier met alle stelligheid beweert dat elke marokkaan behept is met een zodanige culturele en religieuze erfenis dat enige stap voorwaarts volstrekt onmogelijk is.

Schoorsteenveger | 19-05-07 | 18:10

Maaier 19-05-07 @ 17:51
De multiculturele samenleving bestaat niet.
Er zijn hier in Nederland zeer veel verschillende culturen die allemaal op hun eigen eilandje blijven zitten.
Of zie je het al voor je dat een Antilliaan,die gek is op varkensvlees,trouwt met een traditionele Marokkaanse moslima?

de honden blaffen... | 19-05-07 | 18:05

Schoorsteenveger 19-05-07 @ 16:02
Toch even een paar kanttekeningen bij het verhaal van Samira,een citaat:
"Voed je kinderen op als Nederlander én als moslim,"dit is een contradictio in terminus.
Nog eentje:"Maar het is nu aan ons. Wij moeten laten zien dat wij wel degelijk deugen en dat het niet aan de cultuur of onze ’achterlijke’ religie ligt."
Het ligt wel degelijk aan de(met name Berber)cultuur.Ook in Marokko zelf zijn er altijd problemen geweest met de opstandige Berbers.Zozeer zelfs dat een generaal voorstelde om ze allemaal uit te roeien,wat de koning afwees omdat"in geval van een oorlog ze wel van pas konden komen".
Maar het is ook een bewuste politiek van de vorige Marokkaanse koning geweest om (door middel van gastarbeid) zoveel mogelijk Berbers te laten emigreren.

de honden blaffen... | 19-05-07 | 17:58

Chiant 19-05-07 @ 16:00

het gaat niet om 'geloven in de multiculturele samenleving', het gaat om accepteren dat die er is. En dan vooral niet in ulverhaaltjes geloven, maar gewoon mensen onderverdelen in goeden en slechten. Criminelen oppaken, de rest niet zwart maken. Simpel zat.

Maaier | 19-05-07 | 17:51

jan-lul-de-behanger 19-05-07 @ 15:23
Ik ben bang dat er mensen waren (en nog steeds zijn) die op de drempel van de gaskamer nog steeds denken dat ze alleen maar gaan douchen. Op zich zijn het goedbedoelende types, alleen erg naief. Bovendien heeft de linkse kerk er inderdaad een handje van om hooghartig zichzelf, en hun ideeëen, superieur tov de rest van het domme volk te beschouwen.

Bigi Bana Boy | 19-05-07 | 17:45

eng manwijf

pfffpfff | 19-05-07 | 17:38

> Hyppo Kriet 19-05-07 @ 16:52
> In Noord-Korea schrijven ze ook niets over al die mensen die er anders over
> denken. En als ze er toch anders over denken dan zijn er speciaal ingerichte
> kampementen waar ze hun denkvermogen eens grondig nagaan.
.
Precies! In de kampen ermee! Reaguurders (alleen de rechtse, niet de linkse) zijn de enigen in dit land die nog besef hebben van normen en waarden. Alle anderen moeten worden weggestopt in duingebieden in Noord-Groningen en Zeeland en worden geeuthanaseerd door een wattenstaafje met dodelijke ziektekiemen in een vers gemaakt sneetje in de huid te wrijven. Ik heb een hekel aan dat linkse onverdraagzame minderwaardig mensenvolk dat ons probeert de mond te snoeren en kapot te maken.

blawablawa | 19-05-07 | 17:33

Dat vermalendijde Stockholm-syndroom treedt door de bank op, openbaart zich, eerst ten tijde van de gijzeling, evenueel in de uren daaropvolgend.
Niet alvorens. Dat zou dan een pre-okkupatie verraden van sturend in zichzelf gekeerd ongerief.

Mejuffrouw Hanneke was en is mi. zwaar bevooroordeeld en heeft moeite haar realiteitsbeleving bij te buigen naar diezelfde realiteit.

"Hoeft eauk niet heaur poppetje. Serieuze verslaglegging is en was aan jou nimmer besteed. Maar wat vindt jouw NA-gastleuter daar nu van? Doe 'm es niet zeau 't vel over 't koppie halen..."

widtvoet | 19-05-07 | 17:13

@Schoorsteenveger @ 16.02

Hulde aan Samira!! Die durft want ze kan een hoop haat mails verwachten. Wel "ballen"deze vrouw.

piquant | 19-05-07 | 17:08

Sorry voor het verkeerd linken.

sunsh!ne | 19-05-07 | 16:58

Misschien moet ze gaan rondrijden met een enorme sticker van de PvdA op haar trekker. Die Marokkanen zullen zich wel 2 keer bedenken voordat ze hun lippendienstslaven zullen beroven.

inquisitra | 19-05-07 | 16:58

@Hanneke Groenteman 17 Mei '07 - 03:16 (op [url]http://www.hannekegroenteman.nl/[\url])

Ja ja, het valt allemaal wel mee, totdat het je zelf overkomt. Dan is het in een keer een heel ander verhaal. Maar probeer het maar lekker te verdringen.

sunsh!ne | 19-05-07 | 16:57

superjan 16:41@ mmmm interessant weetje ook zo iemand die meent dat ze straf heeft verdient om wat andere misdoen, maar inderdaad stockholm syndroom zo kun je het ook noemen. wat een stom wijf zeg,gelukkig zijn de vrouwen die ik ken een stuk nuchterder en slimmer ,knapper trouwens ook maar dat is een beetje offtopic. echt links heeft geen plank voor de kop maar een halve gebergte geloof ik.nah ja ik adviseer in haar geval een zware dosis lithium dan word ze misschien weer normaal .

van de kraats | 19-05-07 | 16:53

potverdorie ben ik nu zo achterlijk of zo,maar er zit toch een achteruit op zo`n auto maarja actie is reactie en daar zijn we allemaal niet zo erg snel in nietwaar. uitzonderingen daargelaten want ik meen me eigen te herinneren dat een faute mevrouw wel snel reageerde en vol gas achteruit reed en toen zat daar ook een marocje tussen met eigendommen van een ander

tonino | 19-05-07 | 16:53

In Noord-Korea schrijven ze ook niets over al die mensen die er anders over denken. En als ze er toch anders over denken dan zijn er speciaal ingerichte kampementen waar ze hun denkvermogen eens grondig nagaan. Maar goed, dat is er niet in Noord-Korea, want ze schrijven er niets over. Fillumpie: www.youtube.com/watch?v=gNLKxrK-3lI

Hyppo Kriet | 19-05-07 | 16:52

Ik heb Hanneke een keer ontmoet, een aardige vrouw maar ik ben het niet eens met haar politieke keuzes. Maar goed kunnen niet allemaal het zelfde zijn anders zou het wel heel saai worden in het leven.

bruinspruit | 19-05-07 | 16:49

Groenteman zit gewoon klem tussen haar eigen verknipte ideologie en de keiharde realiteit. Ze moet wat recht is wel krom lullen omdat ze anders haar aura van linkse intellectueel verliest tav haar evenzo naieve kameradski. Aan de andere kant is ze nu een beetje ervaringsdeskundige en dat zaadje is in ieder geval geplant. Die blijft gelukkig zitten en gaat er nooit meer uit. De tijd zal de rest moeten doen.

inquisitra | 19-05-07 | 16:44

Hanneke,

Die reacties op jouw beroving waren niet zielig, maar jouw reactie op die reacties wel nu.
Hanneke, je stel me teleur, ik dacht dat je misschien wakker zou worden, nadat een boodschapper je bezocht had, maar nee, jij wilt hier niets van leren, omdat je dat niet uitkomt of omdat je er bang van bent geworden. Je zit al te lang in hetzelfde stramien van (correct?;) denken...Misschien kom je nog eens tot inzicht en dan spreken we elkaar weer.
Fijn weekend nog.

rosalie | 19-05-07 | 16:43

@van der kraats> t is een in en in zielig geval met een stockholm complex van hier tot tokio. Ze is Joods. En Joden zijn volgens haar nu eenmaal vaut. En verantwoordelijk voor alles dat misgaat in de wereld. Best zielig eigenlijk.

superjan | 19-05-07 | 16:41

ongeloofelijk wat een muts!,dat is er ook zo een die zich lens laat slaan door een vent en vervolgens bij hem blijft omdat hij zo lief voor de kinderen is!
Echt dit komt raar op mij over de lui die niet deugen de hand boven het hoofd houden en de lui die hier wat van zeggen de schuld geven!
Ik begin echt te denken dat je een kronkel in je kop moet hebben in dit land
Het lijkt wel een open inrichting hier aan het worden,oh foutje dat is het al.

van de kraats | 19-05-07 | 16:38

@ ervarings deskundige>

knus bedoelde brandstichting
pijnloze executie

superjan | 19-05-07 | 16:37

@hrimthurs @16:18
Ja een geweldloze beroving is helegaar niet zo erg hoor!
Het is net zoiets als een MP3'tje downloaden, of zonder licht fietsen. Of een treinkaartje kopen van Utrecht naar Gouda en dan net doen of je in slaap gevallen bent en dan aan de conducteur vragen of je met hetzelfde kaartje weer terug mag naar Gouda, terwijl je eigenlijk gewoon in Den Haag moet zijn.

Zoiets.

Chiant | 19-05-07 | 16:28

Chiant 19-05-07 @ 16:11
Zet die Samira nou eens naast die Groenteman en je beseft, om de laatste te citeren, inderdaad hoe de wereld veranderd is. Die Samira is een behoorlijk eigenwijs mens dat in het verleden nogal eens op z'n Prems tekeer kon gaan, maar ze blijkt een meid met ballen (excusez le mot) die bereid is na te denken, mee te denken en in deze barre tijden voor de aanval te gaan. Misschien iets te vrijblijvend allemaal, en voor velen aan de late kant, maar het is een marokkaanse en ze is van de PvdA, en dan is een dergelijk standpunt behoorlijk cutting edge als je het mij vraagt. Moet voor die macho-mannetjes toch wel héél vernederend zijn om zo door een vrouw-uit-eigen-gelederen te worden toegesproken.
Dan blijft oma toch jammelijk achter en ziet er wel héél oud uit, als een anomalie, een mummie, een uitgestorven diersoort. Zet nog maar een extra slot op je witte deur Hanneke, en verzeker je nieuwe iPod maar goed, dan gaan wij onderstussen verder met de wereld, vind je zeker niet erg.

Schoorsteenveger | 19-05-07 | 16:27

LoL @ preston.

Arme hanneke groentevrouwtje, een lieve vrouw, maar niet iemand waar je de oorlog mee wint.

superjan | 19-05-07 | 16:26

Lizzard 19-05-07 @ 16:18

In haar weblog: "GEWELDLOZE beroving" Tja Hanneke zo had ik er nog niet na gekeken.

Volgende week in Hanneke's weblog " Respectvolle verkrachting "

Ervarings_deskundige | 19-05-07 | 16:25

OoOoOoOo

widtvoet | 19-05-07 | 16:20

@Chiant 16:11

To late, to little...

(Maar je weet nooit. Wellicht keert men nog es terug naar die A. Gelijk de VVD die eerste V misschien ooit nog es opgraven gaat -"naast die strijdbijl lutsers!"-)

widtvoet | 19-05-07 | 16:18

In haar weblog: "GEWELDLOZE beroving" Tja Hanneke zo had ik er nog niet na gekeken. Zoiets als 'geweldloze' oorlog. Wat een tegenspraak in het woord, plunder haar huis maar, maar doe het wel geweldloos, geen probleem.

hrimthurs | 19-05-07 | 16:18

-weggejorist-

Lizzard | 19-05-07 | 16:18

@Schoorsteenveger @16:02
Dank voor de link! Die Samira schrijft zeker geen peop. Gelukkig zie je nu ook steeds vaker dat PvdA'ers weer landen op aarde en met een wat realistischer blik de problemen te lijf gaan.

Chiant | 19-05-07 | 16:11

"Ignorance is bliss' zei Hanneke Groenteman en slikte de blauwe pil door. Rust in vrede Hanneke.

Jeremia | 19-05-07 | 16:04

Inschikken??? Groenteman zal de laatste zijn die ooit een kamer ter beschikking stelt aan een vluchteling in haar volgevreten huis in 020, maar dat wel van anderen verwacht. gadverdamme.

inquisitra | 19-05-07 | 16:04

Chiant 19-05-07 @ 16:00
Je wordt op je wenken bediend door Samira Bouchibti, Tweede Kamerlid voor de PVDA. Die vliegt even lekker uit de linkse bocht zeg!

www.trouw.nl/deverdieping/podium/artic...

Schoorsteenveger | 19-05-07 | 16:02

@Schoorsteenveger @15:50
Inderdaad, maar Maaier gelooft klaarblijkelijk nog steeds in het multiculturele sprookje en komt daarbij met lulkoek waar zelfs Marcel van Dam en Jan Pronk al niet meer in geloven.

Verder zegt Hanneke Groenteman in diezelfde column één regel eerder:
"Je moet constateren dat we niet tegen ze hebben gezegd: dit zijn onze regels, dit is onze taal. Wij willen best een beetje inschikken, maar pas je aan."

Waar haalt ze het gore lef vandaan om te stellen dat WE best een beetje willen inschikken? Ik wil goedverdoemme nog geen picometer inschikken in mijn eigen land!!! Spreek voor jezelf Groenteman!

Chiant | 19-05-07 | 16:00

@Aussie 19-05-07 @ 15:33

Het beleid van Japan spreekt mij nog het meeste aan en denk maar niet dat die meer dan enkel tientallen per jaar mensen gastvrijheid geeft. Daar kan onze Geert nog zelfs niet tegen op. Aangezien Nederland net zo'n focking druk landje is als Japan is het echt tijd om het roer radicaal om te gooien om het hier leefbaar te houden.

bruinspruit | 19-05-07 | 15:58

"Antwoord van Oma Oogklep: ‘Niet in deze straat, waar je de auto voor de deur parkeert, en waar je al je witte buren kent. Maar als je per ongeluk in Geuzenveld terecht komt, besef je hoe de wereld veranderd is. "?

Ik heb zonet Hanneke Groenteman aangegeven bij het Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie

Ik wens geen onderscheid tussen "blank"en andere rassen

Lavrenti_Beria | 19-05-07 | 15:54

@Widtvoets buurjongetje spoog zodaarnet even met zijn ultrakewle luchtdrukwaterpistool op een aanpalende bbq. Hem werd toegevoegd dat Yankee-wapens en Yankees in Yankeeland wonen. Zo gaat hij er eauk nog steeds van uit dat Marokkanen in Marokko wonen.
De lieverd...

widtvoet | 19-05-07 | 15:50

Chiant 19-05-07 @ 15:46
Hanneke Groenteman vindt wat je zegt zeker geen onzin: "Het gaat ook nog eens om de derde generatie. Er is iets gezaaid dat zó heftig is. Eén lont in dat kruitvat en de boel ontploft."

Schoorsteenveger | 19-05-07 | 15:50

Dus eigenlijk vindt Groentenman de schriftelijke reacties op het haar overkomen onheil erger dan het onheil zelf.
Merkwaardig...

Kudtkip | 19-05-07 | 15:49

@Maaier @15:33
Fijn dat je slechts één deel uit mijn betoog licht om uit zijn verband te rukken. Als je vindt dat ik onzin opschrijf, dan vindt je dus ook dat er geen verschil is met het Nederland van een jaar of 50 geleden? Je ontkent dus dat er een probleem bestaat met de derde generatie allochtonen van met name Marokkaanse komaf? Wat is jouw verklaring dan voor het feit dat de gevangenissen vol zitten met deze lieden en er vanuit hun gemeenschap alleen maar gejammerd wordt over discriminatie en er vanuit die gemeenschap nou nooit eens een krachtig en eensgezind protest tegen die lieden te vernemen valt?

Chiant | 19-05-07 | 15:46

de honden blaffen... 19-05-07 @ 15:26
Deze vond ik ook wel aardig:

Vraag aan Oma Oogklep: Voel jij je onveilig?

Antwoord van Oma Oogklep: ‘Niet in deze straat, waar je de auto voor de deur parkeert, en waar je al je witte buren kent. Maar als je per ongeluk in Geuzenveld terecht komt, besef je hoe de wereld veranderd is.'

Schoorsteenveger | 19-05-07 | 15:42

Argh vreselijk, echt waar wtf kots kots, ik hoop echt met al het politiek correcte in me, dat ze een gewelddadige roof meemaakt door welke etnische groepring dan ook, misschien dat het dan tot dr doordringt.

Ongeloofelijk dit.

Polska | 19-05-07 | 15:40

Ik ben elke dag buitengewoon blij dat ik niet in 020-Gaza, maar in het mooie Groningen woon.Laat de Randstedelingen maar denken dat Groningen achterlijk en armoedig is, ik - en velen met mij - weet wel beter. Hier heerscht nog rust, reinheid en regelmaat.

cave_canem | 19-05-07 | 15:38

@ maaier

Toen waren het ONZE criminelen. Nu zijn het geimporteerde.

inquisitra | 19-05-07 | 15:38

Chiant 19-05-07 @ 15:31

en dan? waren het toen betere criminelen? Als je wel weet dat Nedrland vroeger geen land van melk en honing was, waarom schrijf je dan zo'n onzin op?

Maaier | 19-05-07 | 15:33

jan-lul-de-behanger 19-05-07 @ 15:23

Jij zegt het, ik dacht het toen ik vannacht het bericht in Trouw las.
Gaat hoe dan ook een hete zomer worden, of Cohen houdt de poot stijf, en dan wordt het showtime.... of A'dam doet de zoveelste concessie aan islamitisch fundamentalisme, cq de illegale praktijken van Mili Gorus, wat mij bereft wordt het dan ook showtime

Genoeg hierover, blik op groenteman.

Lavrenti_Beria | 19-05-07 | 15:32

@Maaier @15:24
Dat weet ik ook best wel hoor! Ook toen bestonden er al lang gevangenissen en was er criminaliteit. Alleen was de voertaal binnen de bajes toen nog Nederlands.

Chiant | 19-05-07 | 15:31

@ jan-lul-de-behanger

Bijna profetische woorden......

inquisitra | 19-05-07 | 15:27

Schoorsteenveger 19-05-07 @ 15:03
Een fraai interview,met name dit stukje: "Als de Nederlandse mannen niet zouden verdwijnen, mochten de Marokkaanse vrouwen niet meer naar naailes. ‘Ik vrees dat ik voor de Marokkanen heb gekozen. Ze waren al zo zielig, ver van huis en met zo weinig geld. Dat had ik zó ingeprent gekregen.'

Dacht je niet aan die ‘gewone' witte mensen die uit het buurthuis werden gezet?

‘Ik vrees dat ik dat destijds niet zag, en dat ik hún verhalen, over hoe ze hun buurt zagen veranderen, als racistisch heb afgedaan. Dat was de gangbare gedachte onder progressief Nederland. Je had toen Janmaat en de Centrumdemocraten. En dan te bedenken dat ik net als al die andere progressievelingen in een spierwitte buurt woonde."
Was getekend:Groentevrouw.

de honden blaffen... | 19-05-07 | 15:26

Chiant 19-05-07 @ 15:21

"Het fijne van Nederland was dat niemand hier elkaar de les hoefde te lezen"Wat een bullshit. Leer geschiedenis. Alsof voordat er moslimimmigrantenkwamen er geen problemen waren in Nederland. pure nonsens.

Maaier | 19-05-07 | 15:24

Pas als die meneer van Milli Görüs zijn dreigementjes waar maakt en 020 platbrandt -wat een zegen zou dat zijn - dan pas zal de linkse kerk wakker worden. Want dan zal het NL klootjesvolk eindelijk in opstand komen en deze zwakke jan-salie regering daarheen sturen waar ze horen: Het eiland tiengemeten. Inclusief 2x per dag onderlopen. Dan zal Geert triomferen op de rokende puinhopen van de vroegere regeringsgebouwen. Dan zal de islam en de christelijke kerk -even erg- eindelijk worden verboden, en dan pas zal er echte vrede zijn.

jan-lul-de-behanger | 19-05-07 | 15:23

boehoehoe hoe !! ENG HOOR al die verhalen

roekenest | 19-05-07 | 15:23

@Schoorsteenveger 19-05-07 @ 15:03
Briljante link www.sp.nl/nieuws/tribune/200602/groent...

"Marokkaanse rotjochies

Groenteman vindt dat er ‘eindelijk' een streep gezet moet worden onder het dossier asielzoekers. ‘Kunnen we ons misschien concentreren op de hysterie rond de terrorismedreiging en de onmacht ten opzichte van de Marokkaanse pestkoppen in de Diamantbuurt.' Sinds ze de Klaaglijn weer presenteert, een programma van radio NoordHolland, denkt ze nog vaak terug aan die uitzending van jaren geleden. Ze kreeg een klacht voorgelegd uit het buurthuis in de Jan van Galenstraat in Amsterdam, waar oudere dames sinds mensenheugenis gymnastiekten. Na afloop kwamen hun mannen voor een kopje koffie en een potje klaverjas. De buurtwerkers waren er met veel moeite in geslaagd om een groep Marokkaanse vrouwen naar de Jan van Galenstraat te krijgen voor een naaicursus. Maar toen hun echtgenoten erachter kwamen dat er leden van het mannelijke geslacht aanwezig waren in het buurthuis (de klaverjassende heren van de gymnastiekende dames) was de boot aan. Als de Nederlandse mannen niet zouden verdwijnen, mochten de Marokkaanse vrouwen niet meer naar naailes. ‘Ik vrees dat ik voor de Marokkanen heb gekozen. Ze waren al zo zielig, ver van huis en met zo weinig geld. Dat had ik zó ingeprent gekregen.'

Dacht je niet aan die ‘gewone' witte mensen die uit het buurthuis werden gezet?

‘Ik vrees dat ik dat destijds niet zag, en dat ik hún verhalen, over hoe ze hun buurt zagen veranderen, als racistisch heb afgedaan. Dat was de gangbare gedachte onder progressief Nederland. Je had toen Janmaat en de Centrumdemocraten. En dan te bedenken dat ik net als al die andere progressievelingen in een spierwitte buurt woonde.'"

Wat een triest wijf. Ik ben gewoon serieus blij dat ze al deze ellende over zich heen krijgt en dat heb ik toch niet vaak. Nu die heks Anja Meulenbelt nog...

Klefbeer | 19-05-07 | 15:23

cheese 19-05-07 @ 15:20

Ik zou vreselijk graag de letterlijke inhoud van het proces verbaal hier lezen :)

Lavrenti_Beria | 19-05-07 | 15:23

@gekke mocro @15:07
Waarom hebben jullie Finnen toch altijd moeite met lidwoorden en aanwijzende voornaamwoorden? Enfin, dat terzijde. Het fijne van Nederland was dat niemand hier elkaar de les hoefde te lezen. Totdat enkele middeleeuwse volkeren uit de achtergebleven gebergten van ontwikkelingslanden rond de middellandse zee leegstroomden in onze voormalige arbeiderswijken en hun derde generatie kinderen óns de les begonnen te lezen.
En dan heb ik het niet over Italianen, Spanjaarden of Grieken.

Natuurlijk mag je ook niet generaliseren en dient ieder betoog genuanceerd te zijn (vraag maar aan van Jeauleaux). Dus wijs ik er in dezen op dat het slechts een kleine minderheid is die de overgrote welwillende meerderheid voortdurend op oorverdovende wijze doet protesteren tegen het wangedrag dat gepleegd wordt door deze uiterst kleine minderheid.

Chiant | 19-05-07 | 15:21

Zal ze ook wel geen signalement van de daders aan de politie hebben gegeven.

cheese | 19-05-07 | 15:20

Als Hanneke gewoon een hoofddoek of boerka had gedragen zoals het hoort in Islamsterdam, dan was het helegaar niet gebeurd.

koerbagh | 19-05-07 | 15:20

Volgens sommige getuigen gaf la Groenteman gelegenheid. Mocht die libelle zich opnieuw melden zal er dit keer pronto proces-verbaal opgemaakt worden...

widtvoet | 19-05-07 | 15:17

Maaier 19-05-07 @ 14:59
accepted, maar eh met "ons" bedoelde hij *kuch* mocros.

Karel kwakbol | 19-05-07 | 15:12

@Schoorsteenveger 19-05-07 @ 15:03

Schoorsteenvegers link onderaan is een aanrader: ff goed tussen de regels doorlezen bij de SP, staat een hoop

Lavrenti_Beria | 19-05-07 | 15:12

@ allemaal
.
't is hier 34 graden. ik duik het zwembad in.
.
@ ansie groentesorteercentrum
.
have a nice life. and a new bag.

toshke | 19-05-07 | 15:12

@ Gekke Mocro

Maar ondertussen wil je ons wel de les lezen? Don't go there.....

inquisitra | 19-05-07 | 15:09

"Ik realiseer me vaak dingen te laat, ik zeg en schrijf te veel uit mijn hart en te weinig uit mijn verstand..."

En juist dát typeert nou linkse mensen, beste Hanneke!

Chiant | 19-05-07 | 15:09

sorry, die platform wil ik niet op.

Het is dat platform.

Wikipedinee | 19-05-07 | 15:09

zou anneke -ik zou beter meer groenten eten, dan was ik nu niet zo vet- groentenwijf nou met ons mee zitten f5'en ?

toshke | 19-05-07 | 15:07

inquisitra 19-05-07 @ 14:47

Mr. Elian is niet dapper, alleen maar gefrusteerd omdat ie geen aandacht kreeg in Iran, net als Hirsi Ali in somalie, voor deze mensen is het allemaal persoonlijk ook al geven ze dat niet toe. vergeet niet dat Elian laatst heeft gezegd dat ie bepaalde uitspraken van Geert W. schokkend en kwetsend vond. En wie ben ik om de marokkanen hier de les te lezen? sorry, die platform wil ik niet op.

gekke mocro | 19-05-07 | 15:07

@Schoorsteenveger 19-05-07 @ 15:03

"Eén lont in dat kruitvat en de boel ontploft."

Zucht...... je bedoelt een gsm in een rugtas.

Wikipedinee | 19-05-07 | 15:06

Eén keer raden uit wiens mond dit komt:

‘Je moet constateren dat we niet tegen ze hebben gezegd: dit zijn onze regels, dit is onze taal. Wij willen best een beetje inschikken, maar pas je aan. En wat doen we nu? We krijgen het niet eens voor elkaar om bij wijze van spreken een net over die vijftig crimineeltjes te gooien en ze naar een plek te brengen waar ze opgevoed worden. Ik vind het een raadsel. Het gaat ook nog eens om de derde generatie. Er is iets gezaaid dat zó heftig is. Eén lont in dat kruitvat en de boel ontploft.'

www.sp.nl/nieuws/tribune/200602/groent...

Schoorsteenveger | 19-05-07 | 15:03

Groenteman weet dondersgoed, dat als ze in haar logje zet, dat het Mocro's zijn, dat ze dan definitief slachtoffer wordt van de terreurcultuur in 020-gaza. Maar dat zou nog erger gezichtsverlies zijn natuurlijk als madam moet verhuizen van Artis naar Blijdorp. Wat dat betreft is ze niet van plan het lot te delen van al die weggepeste en kapotgeterroriseerde medestadsgenoten. Schijnheilig wijf en nergens goed voor.

inquisitra | 19-05-07 | 15:02

Karel kwakbol 19-05-07 @ 14:55
Ik snap je Karel Kwakbol, gekke mocro belichaamt met "op deze manier pakken wij jullie terug, dus niet zeiken!" "een gedeelte van het marokkanendrama, zie de mythe over discriminatie in het gelijknamige boek.

Lavrenti_Beria | 19-05-07 | 15:02

Blijf maar denken dat het een toevalstreffer was Hanneke en dat het een vreemde speling van het lot was dat het toevallige mocro's waren. Het spijt me dat ik het zeggen moet want ik weet wat het betekent om zoiets tegen een joodse te zeggen, maar jij lijkt mij het type dat na 6 dagen in een goederenwagon nog steeds dacht dat je in Polen alleen maar zou gaan werken. Juist om dat soort toestanden als in 40-45 te voorkomen moet je een keer wakker worden en inderdaad niet zo naief doen.

Bigi Bana Boy | 19-05-07 | 15:00

Karel kwakbol 19-05-07 @ 14:55

niet gelezen. Excuus.

@gekke mocro: zeg niet "ons" of "jullie" als je hier post, je vertegenwoordigt mij niet.

Maaier | 19-05-07 | 14:59

Groentemannetje vergeet wel even dat die lieve Marokkaantjes straks iemand het ziekenhuis in slaan of erger. Want zolang ze niet leren dat er ergens een grens is, gaan ze steeds verder. Niemand leert ze toch dat ze rekening moeten houden met medemensen?

Het feit alleen al dat ze niet durft te zeggen dat het alweer Marokkaantjes zijn. Jongetjes die van abos, bilo, bakoenin en zo leren dat ze alles mogen omdat ze moslim zijn en dus hoeren en varkens gewoon kapot mogen slaan.

Ja, we gaan een fijne politiekcorrecte tijd tegemoet. Dank je wel Groentemannetje! Ik zal aan je denken als er weer een bejaarde om zeep wordt geholpen voor een paar rotcenten, zoals in Dordrecht is gebeurd.
Ik zal ook aan je denken als er weer een Joods gezin de stad uit wordt gejaagd zoals in Amsterdam weer is gebeurd.

Dank je wel, politiekcorrecte linkserd!

Hadjewat? | 19-05-07 | 14:58

Tzou natuurlijk zomaar kunnen dat mejuffrouw KroiSeth alias Hanneke met onderhavige vuilspuiterij juist de reakties wilde ontlokken waar zij nu over schijnt te vallen. Daarmede de intolerante koelote Hollander ontmaskerend.
"Had het hier geen Finnen betroffen maar Noren enzeau..."

Maar wat eten we eigenlijk vandaag?

widtvoet | 19-05-07 | 14:58

-weggejorist-

toshke | 19-05-07 | 14:58

Maaier 19-05-07 @ 14:48
Kennelijk niet begrepen dat:

"Jullie doen zo tegen ons en wij pakken jullie op deze manier terug, dus niet zeiken!"

een opmerking was van gekke mocro.
Zie ook mijn post: Karel kwakbol 19-05-07 @ 14:31

Overigens is het niet mijn gewoonte om domme mensen te vertegenwoordigen.

Karel kwakbol | 19-05-07 | 14:55

@toshke 19-05-07 @ 14:48

Mijn comment was cynisch bedoelt. Mocro is een typisch geval dat wel wil integreren/of al is, gezien zijn taalgebruik maar het duidelijk niet verdraagd dat zijn soortgenoten er alles aan doen om het stigma wat ze reeds hebben kracht bij te zetten en de ellende die ze de marrokaanse gemeenschap daarmee berokkenen.
Een ernstig loyaliteitsconflict met een psychische stoornis kan daarvan het gevolg zijn.

Wikipedinee | 19-05-07 | 14:55

Hannekes logica: Het intellectueel failissement van politiek correct Nederland
.
.

Hanneke begon gisteren met "Waarom kan ik niet slapen van woede als het mij ook eens een keer overkomt?"

Vandaag is het ".alsof er geen echt nieuws is, idioot is het. Tja Hanneke, waarom dan zo boos ? >Ik wou even een schokje van me afschrijven, en ik krijg een golf narigheid over me heen.
Ik ben beroerd geworden van de mentaliteit van veel reageerders. Ik wil gewoon geen mails van .......... etc , en scheldpartijen op de "Linkse Kerk" waar ik toe zou behoren... natuurlijk weet ik dat het allemaal bestaat (ik lees kranten, luister naar de radio en zie verkiezingsuitslagen)

Fijn Hanneke weet dat het bestaat.. Een dankbaar leermoment, doe er wat mee!

Hanneke wil geen tirades tegen de "Linkse Kerk" waar ik( Hanneke) toe zou behoren, maar Hanneke, daar ben jij voorganger! Distancieer je er dan van, zoek een andere gemeente.

Hanneke ? Overnieuw: GS wacht op een volgende column met een consistent verhaal.

Lavrenti_Beria | 19-05-07 | 14:54

toshke 19-05-07 @ 14:42
Karel kwakbol 19-05-07 @ 14:45

Gaan we nu oude koeien uit de sloot halen? ik kan hier ook een blik comments opentrekken van medereaguurders die ook niet al te frisse dingen hebben verkondigd, hij die zonder zonde is werpe de eerste steen!

gekke mocro | 19-05-07 | 14:53

@Bigi Bana Boy 19-05-07 @ 14:48:
Da's toch een hoax volgens Achhadjemaarwattes, dat opperhoofd van Iran?

koerbagh | 19-05-07 | 14:50

Waarom heeft Bos haar eigenlijk niet gepeild voor de (nu dus pleite) post van Integratie? Ze had 'n leuk figuur kunnen slaan. Maar waarschijnlijk is de PvdA veels te "rechts" voor haar...

widtvoet | 19-05-07 | 14:49

Frau Groenteman waggelt wekelijks de ban-lieus in,want daar wordt ze tenminste lastiggevallen door noord-afrikaanse typjes,meestal in groepsverband (want individueel te klein geschapen voor zo'n feminien slagschip).Eigenlijk ook nog haar enige kans op fysiek contact,want wees eerlijk : je zou je hond nog van dat oude karkas af trappen !
Eigenlijk wel logisch dat ze daarvan nooit aangifte heeft gedaan
Maar van haar tas hadden ze moeten afblijven !

En in het kader van de rouwverwerking nog een trap na onder dat verzakte hol.
Want Lieve Hannie ; de poezenfilmpjes zijn ook al op !

(zo,als dit niet genoeg is om haar te doen stoppen met haar loch....)

schuddespeer | 19-05-07 | 14:49

@ Wikipedinee 19-05-07 @ 14:45
.
heb je zijn comments onder vorig topic gelezen ? gekke mocro stond na 3 uur bijna klaar met bomgordeltje. en nu plots weer relativeren. gekke mocro is lief tot zijn geduld op is, en zijn ware aard boven komt drijven. shit, waar heb ik dat nog gezien ? ah, juist, bij 90% van de alah hakbars.

toshke | 19-05-07 | 14:48

Het is overigens wel duidelijk dat mevrouw Groenteman nog niet bij de politie is langsgeweest (of wellicht staat ze nog steeds in de rij bij het loket). Want dan had ze geweten dat dit weldegelijk gezien wordt als een 'gewelddadige beroving'. Staat maximaal drie jaar op meen ik, niet dat zo'n mocro dat er ooit voor krijgt.

Klefbeer | 19-05-07 | 14:48

Karel kwakbol 19-05-07 @ 14:45

zeg niet "ons" als je hier post, je vertegenwoordigt mij niet.

Maaier | 19-05-07 | 14:48

@malloc 19-05-07 @ 14:38:
Het gaat nu over La Groenteman. Niet over die anderen. (En het is in dit verband zeer discutabel om Bolkestein, Rita en Geert te noemen.)
Als dit alles is wat je hier over te zeggen hebt was dat een vrij zinloos commentaar.

koerbagh | 19-05-07 | 14:48

Anne Frank, Anne Frank, Het Achterhuis, Het Achterhuis !!!!

* Kan niet vaak genoeg waarschuwen tegen intolerantie en vreemdelingenhaat *

Bigi Bana Boy | 19-05-07 | 14:48

inquisitra 19-05-07 @ 14:37

Ik schaam me niet voor mijn soortgenoten (voel me niet verheven boven anderen), en ben altijd realistisch geweest.

gekke mocro | 19-05-07 | 14:47

Mocro moet eens een dappere marokkaan zijn en de bron van de ellende bekritiseren. Dat zijn dus zijn stelende soortgenoten. Dan krijg je pas erkenning en wellicht ook een platform. Niet het jatten aanmoedigen om de zogenaamde zieligheidsfactor van marokkanen te promoten. Ik ben dat gejank zo beu. er is maar 1 islamiet die dapper is in dit land en dat is Mr. Elian. maar die krijgt ook dagelijks bedreigingen voor zijn kiezen omdat hij aan de juiste kant van de maatschappij staat. Neem die man als voorbeeld, dan mag je praten. Tot die tijd ben je gewoon idd een gekke mocro.

inquisitra | 19-05-07 | 14:47

Juist groentehoer, zwijg maar snel dan is alles vergeten en vergeven. Tja de wereld is niet zo lief als je dacht he. Dus dan maar liever zwijgen over dat uitschot, dan de waarheid over je ongelijk horen en dan ook nog eens de schuld geven aan reaguurders. Alsof "wij" de situatie erger maken? Jammer dat "wij" niet delen in jou stockholm-syndroom.
Ik kots van jou soort.

planeetpluto | 19-05-07 | 14:45

gekke mocro 19-05-07 @ 14:41
Jullie doen zo tegen ons en wij pakken jullie op deze manier terug, dus niet zeiken!!

Is inderdaad een heel genuanceerde reactie. Waarmee je wel toegeeft dat het dus Marokkanen waren.

Karel kwakbol | 19-05-07 | 14:45

@toshke 19-05-07 @ 14:42

ben eens benieuwd of je na 600 comments in dit topic ook van "lieverdje" naar "vrije-westen-hatende-marokkaan" switcht, net als gisteren.

Ik vindt dit een rotopmerking. Het is algemeen bekend dat veel marrokanen lijden aan shizofrenie. Je valt hem nu aan op een ziektebeeld en dat is niet fair volgens nederlandsche maatstaven.

Wikipedinee | 19-05-07 | 14:45

@ gekke mocro
.
even herhalen wat kwakbol net zei:
.
gekke mocro schreef in vorige topic:
Eigen schuld van Nederland, mocros met HBO of Universiteit worden systematisch geweerd uit het nederlandse bedrijfsleven, weleens een mocro in een raad van bestuur gezien? jullie doen zo tegen ons en wij pakken jullie op deze manier terug, dus niet zeiken!!
.
/einde citaat/
.
MIJ pak je niet terug hoor, met groentenheks heur tas te stelen. misschien moeten alle in nederland wonende marokkanen iets beter onder elkaar afspreken hoe ze iemand gaan terugpakken, omdat ze geen baantje bij mc donalds kunnen versieren. ben eens benieuwd of je na 600 comments in dit topic ook van "lieverdje" naar "vrije-westen-hatende-marokkaan" switcht, net als gisteren.

toshke | 19-05-07 | 14:42

Karel kwakbol 19-05-07 @ 14:31

Je hebt een fris geheugen! is wel een genuanceerd reactie als je het vergelijkt met wat ik allemaal gelezen heb.

gekke mocro | 19-05-07 | 14:41

@koerbagh 19-05-07 @ 13:59

Morpheus:
Welcome to real world...
bolkestein/bush/friedman/blair/zalm/rita/wilders:
Why do my eyes hurt?
Morpheus:
You've never used them before.

is net zo toepasselijk, geld voor al dat volk in hun ivoren torens.

malloc | 19-05-07 | 14:38

@gekke mocro

Je moet haast wel masochistische trekjes hebben om hier te posten. Kijk uit dat je niet ineens een te grote dosis realiteit voor je kiezen hier krijgt. je zou je maar gaan schamen voor je soortgenoten. Foei!

inquisitra | 19-05-07 | 14:37


@Aussie: Aussie 19-05-07 @ 14:32

Tuurlijk, maar Hanneke heeft zichzelf in haar onnozelheid schaakmat gezet.
Een variant op het narrenmat: Hoe zet jeje eigen koning mat.
Mevr G. was al aangeslagen. Ik vrees dat ze nu helemaal naar de valium kan grijpen.

Lavrenti_Beria | 19-05-07 | 14:36

toshke 19-05-07 @ 14:22

Het was een aanname (stom van me) ik moest het beter checken en niet mij eigen laten meezuigen in de grote oogkleppen van GS en de medereaguurders.

gekke mocro | 19-05-07 | 14:35

Iedereen kan nu rustig het portier opentrekken van groenteman. Ze vindt het niet erg. Zet dan voor de zekerheid ff een petje, bontkraagjasje en een achterlijk ""weet-je""-accent op en je kunt 'r spullen rustig helen. Blijkbaar vindt ze het niet erg.

inquisitra | 19-05-07 | 14:35

Gelukkig heeft mejuffrouw Groentedinges ("haal nou GVD eens Rausertig!") geen aanwijzingen onderkend dat het zich hier om een antisemitische aktie zou handelen. (Die Davidster achter op haar franse bolide deed niets vermoeden uiteraard.)

Kan me verder wel voorstellen dat ze er de tering over in heeft dat ze niet genomen is. Maar laat je snor dan staan en ga geweaun naar die Finse schandknapen langs de snelweg...

widtvoet | 19-05-07 | 14:33

Ik vind het alleen maar goed dat zo'n linkselullert met de realiteit wordt geconfronteerd.
Nu maar hopen dat die andere linkselullerts nog afschuwelijkere incidenten meemaken, die weer het gevolg zijn van de multiculturele samenleving. Dan worden ze wel wakker!
.
Groeteman is lekker gepwned!

LoL @ S?v?ke | 19-05-07 | 14:32

Hoe langer ik erover nadenk, hoe bespottelijker ik de reactie van La Groenteman vind. Je moet toch wel een enorme plaat voor je kop hebben, wil je dit nu achteraf weer gaan downplayen. Een geweldloze diefstal, alsof het dan opeens minder erg is.

Aussie | 19-05-07 | 14:32

@toshke 19-05-07 @ 14:29

Naai die Mocro niet zo op man! Misschien heeft deze wel een baan en heeftie ff wat anders te doen.

Wikipedinee | 19-05-07 | 14:31

gekke mocro schreef in vorige topic:

Eigen schuld van Nederland, mocros met HBO of Universiteit worden systematisch geweerd uit het nederlandse bedrijfsleven, weleens een mocro in een raad van bestuur gezien? jullie doen zo tegen ons en wij pakken jullie op deze manier terug, dus niet zeiken!!

gekke mocro 17-05-07 @ 18:50

Karel kwakbol | 19-05-07 | 14:31

@gekke mocro 19-05-07 @ 14:21

Als het GEEN marokkanen waren geweest had mevr Hanneke dat toch al lang met
veel bombarie op haar log gezet. Dat had ze zeker in haar column van vandaag kunnen doen.

Lavrenti_Beria | 19-05-07 | 14:30

@.Hoer Aadje-Ed 14:27
Die komt er wel met een kater uit.

ventus_aqualis | 19-05-07 | 14:30

@Hoer Aadje-Ed 19-05-07 @ 14:27

Wil jij dat voor ons doen, please??!!

Wikipedinee | 19-05-07 | 14:30

@ gekke mocro 19-05-07 @ 14:21.
.
bidt-matje oprollen en antwoorden misschien ?

toshke | 19-05-07 | 14:29

karmahead 19-05-07 @ 14:07

nee, ze ziet het gewoon in perspectief. De meeste mensen die wqordne juist heel bang van een tasjesroof, zij blijkbaar niet. Ze downplayt het incident omdat ze er zelf blijkbaar niet zo'n last van.

Maaier | 19-05-07 | 14:29

Met wie gáát ze eigenlijk het bed in?

Hoer Aadje-Ed | 19-05-07 | 14:27

@.Redactie
't Is wel zaak even een mirror te maken van de twee berichten anders ontstaat opnieuw een 'onverklaarbaar' gat in haar archief. Dit www.geenstijl.nl/mt/archieven/images/c... kun je daar ook al niet meer terugvinden.

ventus_aqualis | 19-05-07 | 14:26

Het wordt steeds moeilijker je aan de indruk te onttrekken dat "het vrijen woord" voor Hanneke vooral 'n Dikke Van Dale in en uit haar derde opening trekken is...

widtvoet | 19-05-07 | 14:26

Toch heeft hannie een beetje gelijk, je kan geen kleaute in dit land zeggen. En voor je het weet ben je racist o.i.d.

Mossad.il | 19-05-07 | 14:26

Twee jaar geleden vond ik Hanneke anders nog best lekker.

Hoer Aadje-Ed | 19-05-07 | 14:25

Domme koe met een maagband en weblog

Tobi | 19-05-07 | 14:25

Precies HANNEKE ....... zoals jij van ons reacties oprispingen krijgt ..... zo beroert voelen wij ons al jaren met jouw verschijning op TV. Ik baal ervan dat typetjes zoals jij eindeloos politiek correcte babbels mag houden terwijl dagelijks de ellende onder ogen moeten zien.

Die beroving was je gegund .......... nu eens kijken hoe correct je blijft als je door het Mocro tuig continue getreiterd wordt zoals anderen dat inmiddels is overkomen. Maar dat zullen ze of de samenleving als geheel (met jouw zienswijze) wel zelf hebben uitgelokt.

Ervarings_deskundige | 19-05-07 | 14:24

@gekke mocro 19-05-07 @ 14:21

Ben jij die ene gek in die stoet van Milli?

Wikipedinee | 19-05-07 | 14:24

@bijtertje,
Let op je woorden; het zijn geen Hangjongeren, maar Kansjongeren!

fuckje | 19-05-07 | 14:23

@ gekke mocro 19-05-07 @ 14:21
.
vorig topic over groentenmens heb je 839 keer gereaguurd zonder hier bezwaar tegen te maken. waarom nu ineens wel ? dader vriendje van je ? zei hij "ik was het niet, was hollander" ?

toshke | 19-05-07 | 14:22

R.I.P.

Segovia | 19-05-07 | 14:22

@Herr Donnerwetter 19-05-07 @ 14:20

Wat heeft haar favoriete groente hiermee te maken?

Wikipedinee | 19-05-07 | 14:22

@ Herr Donnerwetter 19-05-07 @ 14:20
.
beetje op je taal letten, niet elke mediageile hoer stopt zomaar groenten onder der rok !

toshke | 19-05-07 | 14:21

@redactie

Als Groenteman nooit heeft gezegd dat het marokkanen waren, hoe komen jullie dan daar op? of was Rutger toevallig in de buurt?

gekke mocro | 19-05-07 | 14:21

-weggejorist-

Herr Donnerwetter | 19-05-07 | 14:20

You take the blue pill - the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill - you stay in Wonderland and I show you how deep the rabbit-hole goes.

Armageddon | 19-05-07 | 14:18

is de marokkaan die haar bestolen heeft al bekomen van het onverwacht aanschouwen van groentenwijf's maagband ?

toshke | 19-05-07 | 14:18

Laf. Ze is helemaal niet beroofd. Die jongens vroegen beleefd of ze tas mochten hebben en Groetenman heeft gewoon die tas gegeven uit medelijden met Marokaanse Hangjongeren. Niks aan de hand dus, gewoon overdreven reactie van die reaguurders.

bijtertje | 19-05-07 | 14:18

Welkom op internet Hanneke...

da wizard | 19-05-07 | 14:18

Lees het woordje waarmee Oma Oogklep haar huilbui besluit: "traumaverwerking". Mijn hemel, in wat voor wereldje leeft dat mens eigenlijk? Dacht ze nou echt dat internet er alléén voor de 'lieve mensen' is? Voor degenen die hun leven lang met een onverdraaglijk arrogante houding hebben lopen sneren naar alles en iedereen die het niet met hen eens was? Voor degenen die zich uiterst hautain tot hoeders van de moraal uitriepen en hun dwangbevelen en sommeringen over ons uit strooiden? Dag in dag uit, week in week uit, jaar in jaar uit? Nee omaatje, dit is de stem van het volk, een stem die je systematisch het zwijgen op hebt willen leggen, waar je systematische dovemansoren voor had ontwikkeld, en die je systematisch terzijde had geschoven als politiek incorrect. Dit is het antwoord op de vragen die je een heel leven hebt gesteld maar waarop je het antwoord eigenlijk niet wilde horen. Dit is de toon van de onderbuik die je, o ironie, je leven lang ontkend hebt. Je hebt jezelf een heel luxe leventje lang een geestelijke maagband aan laten leggen en je bent dan ook nooit in staat geweest te verteren wat het volk waar je altijd in een wijde boog omheen bent gesjokt, op weg naar je veilige buurtjes waar nooit iets gebeurde, dagelijks op zijn bordje krijgt. Nee, je hebt alleen maar naar de lieve stemmetjes van je geloofsgenoten willen luisteren en dat tot waarheid verklaard, en in je werkelijk grenzeloze naïviteit had je verwacht dat als je online gaat met je verhaaltjes je nog stééds enkel die lieve mensen blijft tegenkomen en dat al dat tuig om je journalistieke voortuintje en achtertuintje heen zal blijven lopen zodat je in alle rust in eigen kring gelijk kunt blijven hebben. Maar, oma, zo werkt het niet. Je gaat met je billen bloot, en wie zijn gat verbrandt moet op de blaren zitten. Als je hier niet tegen kunt, dan ben je een erg zielig klein omaatje, en moet je inderdaad maar gauw het deurtje van je logje dicht doen. Het is moeilijk, wij begrijpen het, want dan zou je moeten onderkennen dat je je eigen gelijk via internet niet zomaar over de rest van de wereld kunt uitsmeren en dat je gedoemd bent kleine boekjes te shrijven voor kleine kringetjes van kleine mensjes die met z'n allen blijven geloven dat ze groot en belangrijk zijn. Of er helemaal mee stoppen natuurlijk. Traumaverwerking. Lamenielache.

Schoorsteenveger | 19-05-07 | 14:15

@ King Wasimoo 19-05-07 @ 14:12

... dat programma is toch een jaar of 5 van de buis?

Comrade Enver Hoxha | 19-05-07 | 14:13

ik wist niet dat je vlinders kin vangen met een maagband

gil y gil | 19-05-07 | 14:13

Ja Groenteman, kap er svp gelijk mee.
Je programma zoals de plantage doen pijn aan mijn ogen.
Geef lekker de ruimte aan een nieuwe Nederlander voor een vooruitstrevend crimineel goed programma !

King Wasimoo | 19-05-07 | 14:12

"die natuurlijk eigenlijk maar een brutale, maar geweldloze diefstal van mijn tas was, niks meer en niks minder" Nee precies mevrouw Groenteman, dat maakt het idd een stukje minder erg. En u was vast ook niet geschrokken en boos maar eerder een beetje droevig en teleurgesteld, ik snap het al. Ohw, en dat de politie 3 dagen geen tijd had was omdat er natuurlijk omdat er wel ergere zaken zijn toch? Downplayen noemen we dit mevrouw, en het geeft aan dat u wel zeker regelmatig de linkse kerk bezoekt.

karmahead | 19-05-07 | 14:07

@Aan de redactie van Geen stijl:
.
. GS was de eerste die het bericht over Groenteman grootschalig onder de aandacht bracht.
Gezien de landelijke bekendheid van deze site, (en de 700 rake reacties hier)
mag ik aannemen dat haar besluitvorming mede hier gevormd is. Reageerders->bedankt . Anja Meulenbelt is met haar weblog van een ander kaliber, maar dat zou een volgend objectief kunnen zijn. Dat hangt van de redactie af.

Lavrenti_Beria | 19-05-07 | 14:07

Haar mond houden? Prima, want dat hebben wij al veel te lang gedaan, daartoe aangezet door types zoals zij.
Nu is het dus onze beurt

duimdrop | 19-05-07 | 14:04

Eng he, Hanneke, vroeger kon je van onze belastingcenten ongestoord op televisie de fatsoensrakker uithangen en anno 2007 blijken media-consumenten ineens ook een mening te hebben! Dat was toch niet de afspraak?!

die hofstadtgruppe | 19-05-07 | 14:04

Gewoon doorlopen mensen. Geen paniek, er is niks gebeurt.

tipo | 19-05-07 | 14:02

Heeeeerlijk!! Deze muts is het bewijs van de drang tot bagatellisatie van die linkse pipo's. Ik durf te wedden dat ze in die auto klere-marokkanen gegromd heeft en heel even het licht voelde wat steeds meer nederlanders inmiddels gezien hebben. Misschien zijn er nog wat meer van dergelijke ervaringen nodig om miep Groenteman van haar mulitkul-wolk te halen en in te zien dat Amsterdam verandert in een islamitische Township die zich geen moer aantrekken van miep Groenteman haar zogenaamde utopische bedoelingen.
Welcome to the real world.

inquisitra | 19-05-07 | 14:01

Geweldloze diefstal.............. ook nooit iets terug doen. mag niet van justitie. Zelfs een doodschop als antwoord op op een ongevraagde diefstal mag niet. Eigenrichting, met je vechtopleiding weet je dat je niet mag, je lichaam is een wapen............. En wie lachen het hardst: de bontkraagjes met hun witte petjes op hun gestolen scooter. Ga als witte Nederlander eens in Casablanca wat jatten kijk wat er dan met je gebeurt!

De Volvo-rijder | 19-05-07 | 14:01

Deze reactie van Groenteman lijkt veel op die van Martin Bril nadat hij de column "vuilnis"had geschreven.(over Marokkanen).
Na en golf van krtiek uit de linkse kerk verklaarde hij"met zijn verkeerde been uit bed gestapt te zijn".
Hier de column:
"Over niet al te lange tijd zal de meerderheid van de Amsterdamse bevolking uit Marokkanen bestaan. Ik geloof dat je het zo bot niet mag zeggen, maar het is natuurlijk wel zo. Het is een toekomst waar ik me niet op verheug, dat is de bange conservatief in mij. Alleen voor muntthee maak ik een uitzondering. Dat was er vroeger niet, en nu wel, dankzij al die Marokkanen.
Heerlijk.
Onlangs werd bekend dat in de Amsterdamse wijk Overtoomse Veld, stadsdeel Slotervaart, de reinigingsdienst na tien uur ’s ochtends niet meer uitrukt, omdat ze dan zodanig bedreigd worden door hangjongeren dat ze hun werk niet kunnen doen. Zo droog als ik het hier noteer, was ook de strekking van het bericht in Het Parool – een verwijzing naar Marokko, bijvoorbeeld, kwam er niet in voor.
Hulde.
Toch is de wijk waar het probleem zich voordoet al jaren bekend om zijn Marokkaanse hangjeugd, dus waarom maakt het bericht daar geen melding van? Dat zal ongetwijfeld zijn om de lieve vrede te bewaren; niet alleen de burgemeester houdt de boel bij elkaar, ook weldenkende journalisten dienen de politiek-correcte zaak. Voor je het weet stigmatiseer je een hele groep hardwerkende, brave mensen die er nu eenmaal ook niets aan kunnen doen dat ze twee nationaliteiten hebben, dat hun zonen niet willen deugen en hun gehoofddoekte dochters niet verder komen dan een baantje als caissière bij Albert Heijn. Illustratief is ook hoe het stadsdeel de kwestie gaat aanpakken.
Anti-agressietraining.
Voor de vuilnismannen.
Op de een of andere manier komt mij dit voor als de omgekeerde wereld, maar ik durf de wijsheid van stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch niet in twijfel te trekken. Als zo'n man de aanwezigheid van tuig en uitschot in zijn straten als een gegeven ziet, ja, dan is het een gegeven – zoiets als regen op Hemelvaartsdag. Je doet er niets aan, het is nu eenmaal zo. Wie er toch doorheen moet, trekke de juiste kleding aan. Wie dan nog niet durft, tekene zich in voor een anti-agressietraining die ongetwijfeld op incasseren neer zal komen. Ik kan mij tenminste niet voorstellen dat de training eruit zal bestaan dat vuilnismannen leren hoe ze met bezems en scheppen op de jeugd in kunnen hakken.
Er is nog iets.
In mijn eigen tijd als hanggroepjongere (lang voor de muntthee zijn intrede deed) waren vuilnismannen een intimiderende verschijning in het straatbeeld. Alles aan hen straalde geweld en gevaar uit – beesten van mannen waren het, maar ze hadden een bepaalde trots in hun werk. Geen haar op mijn hanggroephoofd piekerde erover deze mannen ook maar een strobreed in de weg te leggen.
De laatste jaren is niet alleen dit type vuilnisman verdwenen, ook de aard van het werk is veranderd: vuilnismannen hoeven nu bijvoorbeeld nauwelijks nog fysiek werk te verrichten. Ze parkeren hun vrachtwagen bij een container die ze via een computergestuurde kraan uit de grond trekken en in hun wagen lossen, en hup – weg zijn ze. Mannen met bezems zie je al helemaal niet meer; ze zijn vervangen door veegwagens met in de cabine twee brave, Marokkaanse beambten die Allah danken dat ze een vaste betrekking bij de gemeente hebben. En dat is ook waarom ze met stenen, flessen en slachtresten bekogeld worden door hun eigen zonen en neven: ze zijn overgelopen naar de vijand, de Nederlandse overheid.
Ja, het gaat helemaal de goede kant op met Amsterdam. We kunnen ons op een gruwelijke toekomst verheugen."

de honden blaffen... | 19-05-07 | 14:00

We hebben het met alle plezier gedaan Hanneke...

huftur | 19-05-07 | 14:00

Morpheus:
Welcome to real world...
Groenteman:
Why do my eyes hurt?
Morpheus:
You've never used them before.

koerbagh | 19-05-07 | 13:59

Het lijkt erop dat mejuffrouw Groentedinges ergens aandacht voor vraagt. Nobel ongetwijfeld, maar helder geenszins.
Watwilzenou?

widtvoet | 19-05-07 | 13:59

Groenteman, doe jezelf een plezier en duik de biobak in ... we hebben hier al te veel struisvogels a.k.a. leden van de linkse kerk.
Dus ga lekker in je ivoren torentje een mooi sprookjesboekje schrijven over Multi en zijn lieve Culti vriendjes.

Cloodtvieaul | 19-05-07 | 13:58

Gefielicifapstaard mevrouw prei.
Welkom in de echte wereld, ps die aap in Rotterdam heeft nog wel een woonplek vrij.

in de regenjas | 19-05-07 | 13:57

"Een geweldloze diefstal van mijn tas. Niks meer en niks minder."
Wat een geluk, staat er nog net niet bij, dat de politie drie dagen geen gelegenheid had om mijn aangifte op te nemen.

ventus_aqualis | 19-05-07 | 13:49

Zo zit dat, groentemensch. Je praatklep dichthouden is je beste bijdrage aan onze multikul.
Toch maar gaan koken dan?

Jan Passant | 19-05-07 | 13:48

Gelukkig Hanneke, zo te zien is je eigen innerlijke beschaving weer op orde. Maakte me al zorgen dat je definitief genezen was van politiek-correctisme.

Aussie | 19-05-07 | 13:48

@Grasgriezel 19-05-07 @ 13:44

Mooi verwoord !!!!!

Aars van kiersel | 19-05-07 | 13:48

... je weet tog: schuld van de nieuwe media. Riolen van de journalistiek. En morgen gezond weer op!
Hier past maar 1 track onder: Tricky - I'm brandnew, you're retro

Comrade Enver Hoxha | 19-05-07 | 13:45

Groentevrouw is inderdaad niet gewend dat we 'zomaar' wat terug durven zeggen. Of een eigen mening er op na houden. Griezelig, toch, Groentevrouw?
Heb je dan altijd gedacht dat mensen die naar je keken op tv, altijd instemmend knikten of het altijd met je eens waren? Of dat de hele familie, hand in hand op de bank, joelden van herkenning als je weer eens iets zei?
Word wakker!
Jouw Den Uyl moest iedereen zo nodig laten studeren en nu pluk je er zelf de vruchten van. Het volk is niet meer zo achterlijk!

Grasgriezel | 19-05-07 | 13:44

"De lading reacties (hele lieve, hele nuttige, verstandige, zeer bedankt allemaal;" Geen dank Hanneke!

sjaakdeslinksesul | 19-05-07 | 13:44

Het blijft een feit dat veel mensen de anonimiteit van internet gebruiken om maar van alles en nog wat te roepen, vaak onfatsoenlijk etc. Vervolgens wordt iemand die daartegen ageert meteen tot een vijand van het vrije woord gebombardeerd. Bert Wagendorp, momenteel de beste en leukste columnist van Nederland had geowon gelijk.

Maaier | 19-05-07 | 13:43

geert wilders is zo ongeveer de enige die nog een beetje het probleem bij de naam noemt

gorilla erectus | 19-05-07 | 13:42

wat betreft politieke correctheid is dit echt het toppunt...
van mij mogen ze hanneke nog meer bi-cultureel leed aandoen, misschien dringt het dan door!

Dhr. de Wit | 19-05-07 | 13:42

Dit wordt een slapeloze nacht voor mij. Schokkend.

Hete Hond | 19-05-07 | 13:40

Wanneer komt van Jeualeau nu eensch aan de beurt?

realloc | 19-05-07 | 13:39

he weer een stuk over bokito ?

preston spears | 19-05-07 | 13:39

En welke Groene Bank belegt mijn geld nou in dienst van een zo groen mogelijk demografisch milieu?

widtvoet | 19-05-07 | 13:38

Precies GeenStijl zo is het. Want als je er niet over schrijft, is er immers ook geen probleem...

Nil desperandum | 19-05-07 | 13:37

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl