Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Koos Spee betaalt 10.000 euri uit

flitsdingesDe boys van flitsservice.nl schijnen gisteren zo extreem hard gefeest te hebben dat ze drie dagen de weg niet opmogen. Een van de medewerkers van de antiflitspalen site heeft namelijk 10 duizend euri verdiend aan zijn bezwaarschrift voor een flitsboete. Het 33-jarige anoniempje werd vorig jaar geflitst op de A28. Hij maakte bezwaar tegen deze boete middels zo'n standaard bezwaarprocedure omdat hij het gevoel had dat het flitsapparaat niet deugde. Hij wilde het ijkrapport wel eens zien. Maar Koos Spee cs. reageerden meerdere malen niet op zijn verzoeken, en dat MAG niet. Dat werd dus een rechtszaak:"De Bestuursrechter veroordeelde de Officier van Justitie om binnen 2 weken een beslissing te nemen op het WOB verzoek, of anders 250,- euro per dag te verbeuren aan eiser met een maximum van 10.000,- euro. Justitie heeft 6 weken de tijd gehad om in verzet te gaan, maar wederom totaal geen reactie." Katching, jackpot, drie kersen op een rij. Het koste wat inzet, maar de flitspaal heeft uitbetaald. Ook meedoen met de KoosSpeeLoterij? Hier het aanmeldingsformuliertje.

Reaguursels

Inloggen

@firecow 03-05-07 @ 23:37

En JIJ hebt in je hele leven nog nooit een kilometer te hard gereden natuurlijk... als er iemand een pauper is dan ben je het zelf wel.

@Klint Ostwald a.k.a. 03-05-07 @ 21:03

Nee laat iedereen vooral als een blind paard achter een lamme overheid aan hobbelen, daar worden we echt een stuk wijzer van.

QB (ja die.....) | 04-05-07 | 11:41

Hier heeft justitie een steekje laten vallen.
Uitzuigen die hardrijders. Kijken of iedereen ook zo blij reageert als zo antiflits pauper 3 keer geflitst wordt en vervolgens je kind doodrijdt.

firecow | 03-05-07 | 23:37

Sneu gedoe. Te hard rijden en niet willen opdraaien voor de consequenties. Nee, dan maar het gerechtelijk apparaat lastig vallen met dit soort puberale standaard bezwaarschriften. Get a life..... loosers.

Klint Ostwald a.k.a. | 03-05-07 | 21:03

Meesters van Kats en Bruinenberg, de helden van 2007!

Rabarberke | 03-05-07 | 19:21

fantastisch dit, dat maakt alle boetes die ik ooit betaald heb helemaal goed.

Rabarberke | 03-05-07 | 19:16

fokkenmast 03-05-07 @ 15:27
creeren van een files is in opdracht van de opperstruikrover himself

protonplof | 03-05-07 | 16:15

Achtertuyn 03-05-07 @ 16:05<br>
Bedoelde die gast die GS/AD voor de rechter sleept uiteraard, Einstein. :P

zak_arme_turf | 03-05-07 | 16:10

fokkenmast 03-05-07 @ 15:27<br>
Leuk, en vooral zielig verhaal. Maar die afspraak kan je voor bellen, gaan kachelen is niet echt goed te praten. En hoemeer te laat, hoe harder dan mag, zeker. Ja, doei.<br>
Tuurlijk zijn die smerissen dan linkmiechels, maar JIJ zou hetzelfde gedaan hebben, vergeet je ff - want we zijn allemaal linkmiechels als het er op aankomt, en vooral als het ONS zo uitkomt. De een zijn slimmigheid is de ander zijn opportunisme.
<br>
Nogmaals, van mij hoeft niemand gekruisigd voor 2 km te hard, maar als je dit soort getreiter niet wenst te pikken, DOE er dan wat concreets tegen. Zeik niet. En feest niet van belastingcenten, vind je van die geintrappende smerissen ook niet OK. Doe er dan ook iets mee.<br>
En voor de goeie orde: haast is gelul, je hangt de helft van je leven zowat totaal rielekst op de bank kassie te kijken, tot de telefoon gaat, en dan moet iedereen heel snel opzij, want meneer moet naar zijn afspraak. Dat soort haast veeg ik mijn aars mee af, zorry.

zak_arme_turf | 03-05-07 | 16:06

@zak_arme_turf 03-05-07 @ 15:03

Je hoort mij niet zeiken hoor, die 10 ruggen heeft ie verdiend.

Achtertuyn | 03-05-07 | 16:05

Tsja.. en wie betaalt uiteindelijk die 10.000 euri.... wij dus.

Prikker | 03-05-07 | 15:43

Volgende situatie:

simpele aanrijding met drie auto's op rijksweg bij Tilburg. Eromheen staan wel vijf plisieauto's. Twee rijbanen afgezet. Zou je als logisch denkend mens misschien verwachten dat twee van die bemanningen tenminste proberen de ontstane files zo goed en kwaad als het mogelijk is 'door te zwaaien'... Nou nee! Wel staan te geiten met elkaar en gein te trappen en vervolgens ('s avonds na 20.30 uur!) een file van ruim acht kilometer. Vertraging bijna een uur. Nu komt der grap: TWEE kilometer NA de file staat de flistbrigade om autorijders die nog iets proberen te redden van hun afspraken onvoorwaardelijk te beroven...! Inderdaad, een bon van 68 pleuries voor 11 (ELF) kilometer te hard... Nou, met zo'n Koos als baas heb je als volk toch geen Al Qiada meer nodig, wel dan?

fokkenmast | 03-05-07 | 15:27

Achtertuyn 03-05-07 @ 14:44<br>
Ach, lees 't stukje nog 's goed: 't is toch gewoon grote gein, en opfeesten die 10 ruggen? Wat nou moreel besef, of protest. Dan had je die 10 ruggen weggegeven, of gestoken in eigen politieke partij oprichten om dit soort meuk verder te bestrijden. Nu is het gewoon lolletje. Dus als die Haagse Harry straks kan gaan stappen van de poen van GS/AD, ook niet zeiken, gun die gast ook gewoon zijn gein. Hij pakt het gewoon 'slim' aan, huurt advo, gaat niet in conclaaf met Joris op GS. Toch?

zak_arme_turf | 03-05-07 | 15:03

haha hulde. Dit kan nog wel eens een hit worden.

M299 | 03-05-07 | 14:52

@knurfie 03-05-07 @ 14:09

Zoek de verschillen:

"Misschien heeft deze persoon niet te hard gereden; maar laten we eerlijk zijn: waarschijnlijk gewoon wel."

"Misschien heeft deze persoon de moord niet gepleegd; maar laten we eerlijk zijn: waarschijnlijk gewoon wel."

Je begrijpt wel wat ik bedoel. Ik zou bij een onterecht boete ook tot het bot gaan. Er is natuurlijke een gerede kans dat de persoon in kwestie echt niet te hard gereden heeft.

Ik ben het wel met je eens hoor, we hebben een geldverslindende overheid die van voren niet meer weet wat er aan de achterkant gebeurd. En dat wordt dan ook nog eens van geld voorzien door middel van onzinboetes e.d. Het zou beter zijn als er keihard in de overheid gesnoeid zou worden. Dat zou een hoop extra geld besparen en kunnen belastingen etc omlaag.

"Mijn standpunt: Nederland heeft een flink probleem op het gebied van regelgeving, handhaving en rechtspraak."

Van alle problemen die Nederland heeft, is dit nog maar een klein probleempje, maar dat heeft de meute nog niet in de gaten of ze willen het niet zien.

Achtertuyn | 03-05-07 | 14:44

@achtertuyn 1323
Conclusie van het verhaal is uiteindelijkgewoon dat, ook al rijd je te hard, de wetgeving zo gecompliceerd is dat je hoe dan ook onder de boete uit komt. Misschien heeft deze persoon niet te hard gereden; maar laten we eerlijk zijn: waarschijnlijk gewoon wel. Ik ben geenszins een voorstander van boetes voor een paar kilometer te hard en gaf dat in mijn commentaar ook wel aan meende ik.
Punt blijft gewoon dat we het met z'n allen zo ingwikkeld maken en dat het OM zo ver van de werkelijkheid lijkt af te staan, dat de oorzaak van dit geval en van de andere gechargeerde voorbeelden die ik aanhaal uiteindelijk in de basis volgens mij dezelfde is. Ik blijf dus, met alle kanttekeningen richting het flitsen die ook ik heb, bij de dubbele moraal dat we nu juichen bij dit justitieel geschutter terwijl we er in andere gevallen met elkaar volop tegen tekeer gaan. Mijn standpunt: Nederland heeft een flink probleem op het gebied van regelgeving, handhaving en rechtspraak.

knurfie | 03-05-07 | 14:09

Vandaar dat die bloedbakken nu in 1 week 3 keer stonden te radarren. Die hufters lopen natuurlijk hun kerstbonus mis door dit soort acties en hebben iets goed te maken. Ik vraag me altijd af wat voor verhalen dit soort parasieten, die je ook vaak onder een paard ziet hangen, ophangen als ze wordt gevraagd wat voor werk ze doen.

tripel | 03-05-07 | 13:48

Ik neem aan dat die 10.000 euro gewoon van het salaris van Koos worden ingehouden....

Brandje | 03-05-07 | 13:24

@zak_arme_turf 03-05-07 @ 11:57
@knurfie 03-05-07 @ 12:49

En wie heeft er nu bewezen dat de desbetreffende persoon wel of niet te hard heeft gereden? In ieder geval niet de OvJ. En deze persoon was bekeurd onder de "wet mulder" dus voor minder dan 30km te hard. Dat kan net zo goed 5km te hard zijn geweest en wellicht helemaal niet te hard wanneer de desbetreffende flitspaal niet geijkt, en daardoor niet goed, stond afgesteld.

Dus niks dubbele moraal. Ik ben het volledig eens met het feit dat snelheidmaniakken doodrijders zijn, en daarvoor gestraft moeten worden. Maar ik wordt ook furieus van de miljoenenbusiness die Koos en zijn 40 rovers hebben gemaakt voor 5 km te hard rijden. Daar wordt het verkeer echt niet veiliger van. Het ergste is nog dat de Nederlander het als een mak schaap nog accepteert ook (Dhimmietude noem ik dat). Deze meneer heeft dat gelukkig niet gedaan, en is bij deze in het gelijk gesteld door het niet reageren van de OvJ. De vermoedelijke reden die daarachter zit heb ik al eerder omschreven in mijn post van 10:20.

Achtertuyn | 03-05-07 | 13:23

Is wel een beetje dubbele moraal. Nu loopt bijna iedereen te juichen dat onze wet zo gecompliceerd is dat 'ie niet te handhaven is en je er zelfs de lotto mee kunt winnen. Een ander moment lopen we te janken dat we door allerlei juridische gedrochten TBS'ers op proefverlof sturen, vandalen laten lopen, verkrachters er vanaf laten komen met een middagje harken en moordenaaars een TV op hun cel niet mogen ontzeggen.
Dit neemt overigens niet weg dat ik het wel een mooie stunt vindt en dat ik zelf ook mijn vraagtekens zet bij het inzetten van flitsers als meest effectief voor verkeersveiligheid. Laten ze eens gericht wat meer bumper- en boomklevertjes, links plakkers, afsnijders, drankorgels en dat soort types van de weg halen, dat haalt m.i. meer aan dan boetes voor een paar km. te hard (vaak ook op een bijna lege weg). O ja: brommobielen ook graag verbieden! Levensgevaarlijk.

knurfie | 03-05-07 | 12:49

-weggejorist-

Overreding | 03-05-07 | 12:34

betekent dit dat we allemaal kunnen proberen om onze boete om te zetten in 10.000 euro???

dit gebasseerd op het verhaal van fokkenmast 03-05-07 @ 10:08

frodo de kabouter | 03-05-07 | 12:18

Kijk, eindelijk gerechtigheid, en nu nog de publieke opinie zien om te buigen zodat duidelijk wordt dat snelheidscontroles alleen maar bedoeld zijn om de staatskas te spekken en niks met de verkeersveiligheid te maken hebben. Profificat voor de heren (en dames?) van Flitsservice, ik denk dat Koos Spee vandaag toch een zware dag gaat krijgen op kantoor.

MrFancyPants | 03-05-07 | 12:05

Maar als een advocaat elke truuk uithaalt om het systeem te dollen, zijn we zwaar over de zeik. Bedenk ff wat je wilt, GS&reaguurders. Leuk, maar wel inconsequent als de neten. Hardrijders ZIJN doodrijders, net zo dood als in zinloos geweld of drugsmoord of liquidatie.

zak_arme_turf | 03-05-07 | 11:57

Schitterend dat dit kan in Nederland... nu gun ik Koos zijn lintje weer.
Ook chapeau voor de heren van Flitsservice.

Specht! | 03-05-07 | 11:27

het is toch 'maar' belastinggeld he?

Balkenende | 03-05-07 | 11:24

Laten we gelijk een file veroozaken. Daarmee brkeen we dan ook een record namelijk

"Snelst rijdende File ooit" En maar cashen

siderinc | 03-05-07 | 11:24

niet zo piepen over 'mijn belastinggeld' stelletje treinreizigerTs, vooralsnog wordt er ~700Miljoen bij elkaar gegraaid, dus zie het maar als een hele minimale teruggave voor een van de duizenden slachtoffers van struikroverT KooSS SSpee.

QB (ja die.....) | 03-05-07 | 10:51

@ventus_aqualis 03-05-07 @ 10:47
Oops!! Dan heb ik niks gezegd...(was een beetje veel tekst op de vroege morgen)

Onatopp | 03-05-07 | 10:49

@.Onatopp 10:44
Het vonnis is van 21 februari 2007. Dat lijkt me al meer dan 6 weken terug.

ventus_aqualis | 03-05-07 | 10:47

Officier van Justitie heeft nu nog 6 weken om in Hoger Beroep te gaan... nog ff wachten op z'n 10K dus.

Onatopp | 03-05-07 | 10:44

Wat een gezeur eigenlijk over belasting of flitspalenopbrengst. Schaf de snelheidscontrole gewoon af en maak van de inkomstenbelasting een vlaktax van 60 % zonder kortingen. Is die discussie in ieder geval uit de wereld.

ventus_aqualis | 03-05-07 | 10:44

Is het niet de tijd om de overheid 'onderheid' te gaan noemen?

kwarko01 | 03-05-07 | 10:44

Schitterend wanneer de bureaucratie opeens in het voordeel van de burger werkt. Koos Spee is een pannekoek!

tipo | 03-05-07 | 10:43

@Achtertuyn 03-05-07 @ 10:20

Achtertuyn for president!

Koelie | 03-05-07 | 10:37

Het is dat ik al jaren de belasting ontduik, anders had ik me hier ook druk over gemaakt.

Rest In Privacy | 03-05-07 | 10:36

Ik vind het prachtig. Zouden veel meer mensen moeten doen!

Armageddon | 03-05-07 | 10:30

Ook bij die 10.000euro betaal ik eraan mee... Ik zie dit niet als een overwinning maar als een zoveelste veel te dure correcte op de fout van een lakse raamturende ambtenaar...

Tommygunner | 03-05-07 | 10:30

Liever 10 mille in eigen zak, dan in de zak van een politicus of naar de uitkering van een heroïne junk.

prohibitandis | 03-05-07 | 10:30

@ Achtertuyn 03-05-07 @ 10:20

Wat jij zei!

Tobus | 03-05-07 | 10:29

Van die 1000 euro kan een mooie milieuvriendelijke fiets worden gekocht. Heb je ook geen last meer van flitspalen.

Teen | 03-05-07 | 10:28

Doe dat lijden maar met ei.

Achtertuyn | 03-05-07 | 10:23

Prachtig

zeurdertje | 03-05-07 | 10:22

Even resumerend wilde de eiser dus het ijkrapport van de desbetreffende filtspaal inzien.

Ik heb een bruin vermoeden dat dit eikrapport of niet bestaat, of verlopen is geweest. En de implicaties als dat uit zou komen zijn vele malen groter dan het niet reageren en 10k te moeten betalen.

Want wat als al die Nederlandse, door Struikrovert Koos Spee, geindoctrineerde schapen erachter komen dat ze jarenlang tot onzinboetes (tot 5km te hard) zijn veroordeeld terwijl ze helemaal nooit te hard hebben gereden.

Het hele flitspaal beleid in NL heeft NIETS met verkeersveiligheid te maken. Wie dat nog gelooft, gelooft ook nog in Sinterklaas en Roodkapje.

Onzinboetes zijn een miljoenenbusiness voor onze op geld beluste plucheplakkers en ik vind het eigenlijk zoooo typerend voor NL'ers dat ze zich in alle opzichten als makke schapen naar de slachtbank laten lijden. Zullen we het maar in het algemeen de Dhimmietude gaan noemen?

Achtertuyn | 03-05-07 | 10:20

@.paranoia 10:17
Jezus, alweer een voordeel voor de dubbele paspoorthouders.

ventus_aqualis | 03-05-07 | 10:19

@.. zapper 03-05-07 @ 10:07:
Broekzak - vestzak.

Lobo | 03-05-07 | 10:17

Wees blij dat je de overheid kunt aanklagen, in sommige landen kan dat niet..

paranoia | 03-05-07 | 10:17

Ik zou die standaardbrief maar niet opsturen beste reaguurders, staat een knal van typ(spel)faut in :-)

"de inhoud van de Aanwijzing administratiefrechtelijke handhaving"

kwarko01 | 03-05-07 | 10:16

Is Koos Spee niet die struikrover die van onze belastingcenten de tuftuf-club om zeep heeft geholpen omdat hij beledigt was?

Service | 03-05-07 | 10:16

Nu begrijp ik waarom mijn radarapparatuur het bij tijd en wijle liet afweten. Dat ding reageert alleen op geijkte apparatuur.

ventus_aqualis | 03-05-07 | 10:16

En dat zouden meer mensen moeten doen. Het lijkt erop alsof het beleid is geen ijkrapport op te sturen.

Of er is geen ijkrapport. Maar ja, dat mogen ze niet toegeven. Dan maar dokken.

Iedereen opgelet: vanmiddag even gassen en over een maand of zes over cashen (en dat rijmt weer niet). MIjn dag is weer goed.

DonJohnson | 03-05-07 | 10:16

@sjaakdelinkselul

Maarre Sjaak, anders was het naar "ome Koos" gegaan, is dat geen crimineel en profiteur dan ?

Karel Kruizenruiker | 03-05-07 | 10:15

Link klopt nog steeds niet. Het is FLITSSERVICE.NL

Skeb | 03-05-07 | 10:13

Daar gaan mijn belastingcenten naar een stel smerige criminelen en profiteurs!

sjaakdeslinksesul | 03-05-07 | 10:12

Eindelijk eens een positief bericht

motorboer | 03-05-07 | 10:11

Goedverdoeme, 10.000 euri naar zo'n enorme loser. En 't is nog mijn eigen geld ook! Ik wordt niet vrolijk van dit soort nieuws.

Zippy | 03-05-07 | 10:11

ROFLOL!

kolonel klootoog | 03-05-07 | 10:11

@... zapper 10:04
Het bedrag kan toch uit het met flitsen opgehaalde geld worden betaald.
Kreunen doe je maar ergens anders.

ventus_aqualis | 03-05-07 | 10:11

En niks zeggen, hoor. Maar ik denk hardop dat driekwart van die kasten niet eens een ijkcertificaat KAN laten zien.... Als er dan een lul om vraagt, hou je gewoon je bek dicht en reageert gewon niet, zal wel de opdracht luiden. Effe lachuh... Een ijcertificaatje kost per paal toch al gauw een duizendje of twee. En dan wel (net als alle meetapparatuur voor handelsdoeleinden) TENMINSTE 1x per jaar. Maar dat geldt ook voor handheldapparatuur als laserguns, autoapparatuur (zoals in het domboprogramma Blik op de Weg gebruikt en getoond) Vraag bij staandehouding DIRECT om het ijkcertificaat. Moeten ze namelijk bij zich hebben volgens de wet, waar ze zelf gewoon schijt aan hebben. Want ZIJ voelen zich boven de wet verheven. Sorry Koos, gewoon aan de wet houden, net als jij ons vaak voorhoudt. Befehl ist Befehl, Koos Voor ons, maar OOK voor jouw flitsterroristen

fokkenmast | 03-05-07 | 10:08

@Lobo 03-05-07 @ 10:06 zo werkt het niet helemaal.

..zapper | 03-05-07 | 10:07

@.. zapper 03-05-07 @ 10:04:
Belastingcenten? Het is geld dat systematisch en op grote schaal wordt geoogst van autobezitters dat nu weer wordt teruggegeven.

Lobo | 03-05-07 | 10:06

Dit had ik eerder moeten weten!

Immers gratis subsidie om te hard te mogen rijden is altijd meegenomen.

Trouwens waarom heeft Koos Spee een lintje gekregen, als er iemand mislukt is als OvJ is hij het wel.

paranoia | 03-05-07 | 10:05

Joehoe, GS! Link klopt niet: www.flitservice.n
Dus: Dubbel S en punt NL

Megazand | 03-05-07 | 10:04

Ik vind het alles behalve leuk, het zijn ONZE belastingcenten die hier worden verspeeld.

..zapper | 03-05-07 | 10:04

Koos Spee ownen voor dummies

Berk | 03-05-07 | 10:02

Dat is wel goed geregeld!

XSdenied | 03-05-07 | 10:02

Mooi pakken die lutsers... ze hebben namelijk vorige week mijn rijbewijs ingenomen dus een WOB'je komt eran! Vooral niet reageren jongens! :D

ConfuZor | 03-05-07 | 10:01

Yessss, niet de flits heeft deze kaskraker veroorzaakt, maar de gigantische lamlendigheid en gigantische arrogantie van Justitie. Oftwel, Koos' flitsterreurbrigade.. Wie volgt? Kassa!!!!!

fokkenmast | 03-05-07 | 10:01

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen