Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Laten we even allemaal rouwen

Doe es hangenAi. Door alle commotie rondom de Ako-literatuurprijs en het opnieuw ontmantelen van de Hofstadgroep hebben we gisteren toch mooi even vergeten te rouwen. Want de chaos heeft hard toegeslagen in dit land. Het grootste gedeelte van de bevolking kent God niet en heeft zich overgegeven aan geldzucht, materialisme en genot. Muren van eerlijkheid, zuiverheid, dienstbaarheid en liefde zijn afgebroken. Nederland is haar identiteit en bestemming kwijt. Zij is van binnen ziek en in verwarring. Ofwel Nederland heeft God op het vliegtuig gezet. Laten we met z’n allen met terugwerkende kracht rouwen…

Reaguursels

Inloggen

@Mare
ja dat is en goede, ik denk dat de mens zowel een vrije wil heeft als onvolmaakt is, dus het zijn 2 verschillende zaken. God is misschien inderdaad verantwoordelijk voor de onvolmaaktheid van de mens, de bedoeling hiervan weet ik niet.
Hier nog een keer een m.i. interessante link, die op de een of andere manier weggejorist lijkt:
www.xs4all.nl/~sbo/nieuwsbrieven/04int...
vanaf bv wetenschap...

Onderbuik | 21-10-05 | 15:31

@ Onderbuik
De mens heeft anders niet zelf gekozen voor die vrije wil. God is zelf verantwoordelijk voor de onvolmaaktheid van de mens.

Mare | 19-10-05 | 20:32

@mare de mens heeft een vrije wil.

Onderbuik | 19-10-05 | 16:23

@ Onderbuik
Een SLANG die een mens verleidt tot het plukken van een appel van de boom van de kennis van goed en kwaad. En dan beledigd zijn als er over 'sprookjes' wordt gesproken, best hoor.

Mare | 18-10-05 | 18:16

@ Houdoe en bedankt
O, hebben we het opeens over gregoriaanse zang en niet meer over de verheffende psalmen van de tv mis? De muziek van Bocelli waar jij zo van houdt onderscheidt zich van de besproken melodieen door ritme, variatie en tempo(wisselingen). Dat zijn geen zuchtende vierkwartsmaten.
@ Onderbuik
Was het een verrassing voor God dat Eva zwichtte voor de verleidingen van de slang? Of wist hij al dat het ging gebeuren. In hoeverre is hij dan niet zelf schuld aan het scenario. Of stond hij toen, helemaal in den beginne, al machteloos ten aanzien van de dingen die gebeuren. En wat is er eigenlijk zo fout aan het verlangen je kennis te vergroten? Is het maar beter als de mens dom en willoos blijft. Hoe kan je uberhaupt de acties van je EIGEN creaties iets verwijten? Wat kan de mens er aan doen dat hij geschapen is zoals hij is?

Mare | 18-10-05 | 18:14

@Mare over de duivel nog even: de duivel was er ook al in het paradijs, daar was hij/zij in de gedaante van een slang om Eva te verleiden tot een zonde.
Verder denk ik dat niet alles vermeld staat in de bijbel, maar wél genoeg, geloof ik.

Onderbuik | 18-10-05 | 13:40

@Pannie (mattie=maatje?) volgens mij zijn de duivel en god aan het strijden wie Job mag "hebben". Job heeft trouwens een vrije wil, en kiest uiteindelijk toch voor god.

@Mare Wat ik wél met je eens ben is dat kerkuitzendingen op tv met vooral oude mensen met weinig mimiek nogal triestig zijn, dit vind ik dus ook. Wel valt het in de praktijk in de kerk mee, er zijn ook veel leuke jonge mensen. En ja de kerk heeft in het verleden en ook nu nog veel fouten.

Onderbuik | 18-10-05 | 13:34

De cd "sacred arias" van Andrea Bocelli behoort inderdaad tot mijn favorieten. De gesamplede Gregoriaanse kergezangen vind je o.a. in de muziek van de Enygma.
Enige gitaristen die zwaar door klassieke muziek zijn beïnvloed: Eddy Van Halen, Randy Rhoads (en bijna iedere andere gitarist die bij Ozzy heeft gespeeld), Yngwy Malmsteen, Tony MacAlpine, de complete line-up van de bands Slayer, Emperor etc. etc. etc.

houdoe en bedankt! | 18-10-05 | 07:31

Overigens weet ik niet in welke metalscene jij je bevindt, maar ik vermoed dat degenen die aangegeven geinspireerd te zijn door psalmen en gezangen op de vingers van een door vuurwerk beschadigde hand te tellen zijn.

Mare | 17-10-05 | 19:34

@houdoe en bedankt!
Bedenk maar eens waarom het orgelspel de gezangen en psalmen interessanter maakt, denk dat je dan meteen een antwoord hebt op je hoe zou het nou komen dat vraag.

Mare | 17-10-05 | 19:25

@houdoe en bedankt!
Honderden jaren geleden bestond het orgel overigens niet eens. Wat is er precies zo prachtig aan een niet meer'stemmige' melodielijn zonder ritme, tempo en grote veranderingen in toonhoogte? Het is een grijze pap zonder kraak en smaak, en jij hebt slechts GELEERD het mooi te (moeten) vinden. Of lijkt de rest van je muziekcollectie ook maar enigszins op de psalmen en gezangen waar je blijkbaar zo enthousiast over bent? Het lijkt me onmogelijk.

Mare | 17-10-05 | 19:23

@houdoe en bedankt!
Psalmen worden als oud en stoffig beschouwd omdat ze dat zijn; hoe fanatiek en gepassioneerd de organist ook op zijn orgel speelt, de zanglijn zelf is ZONDER ritme, ZONDER tempo en ZONDER verrassende wendingen. Maar geef eens een voorbeeld van een gezang of psalm die gesampled is? In mijn cd collectie ontbreken deze voorbeelden, maar vertel eens? Over het algemeen geldt overigens dat hoe meer je van muziek afhaalt, des te saaier het wordt. Ik snap je hoe zou het nou komen vraag echt niet. Moet ik als kunstliefhebber de grottekeningen van holbewoners mooi vinden OMDAT deze uiting gezien kan worden als het begin van de creatieve uitingen van de mens?

Mare | 17-10-05 | 19:15

Ik hoop inderdaad dat de commerciële tv geen afspiegeling van de maatschappij is, want dan moeten we ons ernstig zorgen beginnen te maken. Maar aangezien de macht van de adverteerders grenzeloos is en vrijwel iedere commerciële zender eenzelfde soort programmering opvoert, vrees ik het ergste.

Hoe kan het trouwens toch dat de psalmen als oud en stoffig worden beschouwd, totdat je ze sampled en er een nietszeggend new-age beatje onder plakt en dat er dan ineens miljoenen schijfjes worden verkocht.
Ik zal de pastoor eens voorstellen een drumcomputer bij het orgel te zetten.
Bovendien hoor ik de organist met grote regelmaat melodielijntjes produceren waar de gemiddelde metalgitaarvirtuoos nog een puntje aan kan zuigen. Diezelfde snelheidsduivels uit de metaalsector zullen bovendien de eerste zijn om toe te geven dat hun inspiratie gedeeltelijk voortkomt uit muziek die letterlijk al honderden jaren oud is.

houdoe en bedankt! | 17-10-05 | 18:53

@houdoe en bedankt!
Dat de commerciele tv een en al pulp levert, ben ik met je eens. En velen met ons. Het leek er echter op dat jij de de commerciele tv als een regelrechte afspiegeling van de maatschappij beschouwt, maar dat zal ik wel mis hebben, hoop ik. En vind je het massaal zingen van eeuwenoude psalmen en gezangen echt zo verheffend? Wat is de zin ervan precies? Is het sowieso niet raar dat muzieksmaak zeer persoonsgebonden is, maar dat de zingende christenen in de kerk met de hand op hun hart zullen beweren dat het ALLEMAAL prachtig vinden? En hoeveel mensen horen nou WERKELIJK wat ze zingen? Als ik op televisie de gezichten zie van al die zingende mensen, valt me vooral op dat hun mimiek totaal niet met de tekst correspondeert. Ook als de tekst spreekt van goddelijke wonderen, de pracht en praal van de schepping en de vreugden van het leven, zie ik rijen dik ernstige, haast bedrukte gezichten.

Mare | 17-10-05 | 18:34

@mare
Zoals het een ontwikkeld mensch betaamt, consumeer ik dorgaans verschillende vormen van de media. Bovendien woon ik op het randje van wat men een achterstandswijk pleegt te noemen en maak ik wel eens een praatje met de buren. (Ik rook zelfs af en toe wel eens jointje maar niet verder vertellen hoor!)
Maar de commerciële televisie blijkt toch telkens weer een laxeermiddel zonder weerga. Bovendien geeft de naam commercieel natuurlijk al aan dat er weldegelijk een doelgroep voor dit soort crap bestaat. Een grote doelgroep zelfs, want anders houdt een bepaalde format het tegenwoordig niet lang uit.

houdoe en bedankt! | 17-10-05 | 17:53

@ mercy
Ik zie geen enkele reden de bijbel aan te nemen als de waarheid. Ik kan jou ook vragen welke reden je hebt niet te geloven dat Opoepapi vijf keer om de wereld is gevlogen en het rijk van het duister ten val heeft gebracht zodat wij niet meer blind zijn zoals lang geleden maar kunnen zien en daardoor de creaties van god nog meer begrijpen en liefhebben, daarbij verwijzend naar een of ander heilig geschrift dat jij niet ken maar waar ik en duizenden andere volgelingen met heel ons hart in geloven. Het zou op jou overkomen als een onzinnige vraag en zo voelt jouw vraag ook voor mij.
@ Onderbuik
Naar mijn weten is de duivel een gevallen engel, die volgens het christelijk geloof dus niet altijd al bestaan heeft. Ik wees er overigens op dat het brengen van een offer onzinnig is, aangezien god degene is die de 'spelregels' bepaalt. Waarom is het een offer en teken van liefde, als hij ZELF besluit dat het sterven van jezus benodigd is om de mens van zijn zonden te verlossen, en hij door niets of niemand daartoe wordt aangezet? Nogmaals, het is onzinnig.

Mare | 17-10-05 | 17:40

@Vossie 11:54, Ik snap dat je hier bereord van wordt :)

Rest In Privacy | 17-10-05 | 14:54

""de Here Jezus Christus, die voor onze zonden gestorven is en na 3 dagen uit de dood herrezen. Geboren uit de maagd Maria en zonder zonde, het vleesgeworden Woord""
.
Gatver, hier wordt ik nou echt beroerd van, ik krijg kotsneigingen als ik dit hoor of lees. Brrrrououghgh!

Vossie | 17-10-05 | 12:03

@Mare 0.19 Ja ik begrijp ongeveer wat je bedoelt, MAAR God IS ook niet de enige kracht, de tegenspeler van God is de duivel. De duivel gelooft gek genoeg ook in god, maar is tegelijkertijd een/de grote tegenstander van god. Ik persoonlijk geloof niet dat er niets is: ik geloof dat je goed (in mijn ogen God) en kwaad (de duivel) hebt.
Heb je zelf een christelijk achtergrond? Ikzelf wel, maar ik ben ook een hele tijd, atheist geweest overigens, omdat ik de kerk hypocriet vond, en het allemaal erg ongeloofwaardig vond.
Ik heb ook veel vragen, bv: waarom heeft God het niet allemaal wat duidelijker gebracht, i.p.v. in een boek etc. (bv via internet :-) )

Onderbuik | 17-10-05 | 11:54

@carpa: veel konflikten in de wereld zijn ook níet veroorzaakt door geloof in (een) god: sommige mensen vergeten vaak het nazisme en het communisme, die 2 groepen hebben in de 20 eeuw de meeste doden veroorzaakt.

Onderbuik | 17-10-05 | 11:48

Leuk,

Alweer 223 stukjes tekst over een hersenspinsel.

Achtertuyn | 17-10-05 | 10:49

@mercy Waarom mare er problemen mee heeft kan ik je niet zeggen, maar ik zal je mijn menig hierover geven, en wellicht geldt hij ook voor mare. Ik heb geen problemen met het geloven in god, of hij nou Allah, Thor, Zeus of God heet. Ik heb wel problemen met georganiseerde godsdienst en zogenaamde heilige geschriften als de koran of de bijbel. Dit omdat zo'n beetje elk groot hedendaags conflict op deze wereld terug te leiden is naar een godsdienst, en m.i. de wereld er momenteel een stuk beter uit zou zien als er geen georganiseerde godsdiensten waren. Voor de rest vind ik het letterlijk uitpluizen van 'heilige' geschriften die 2000 oud zijn en daar je levensvisie op baseren een eng iets.

Carpa | 17-10-05 | 09:24

Even een correctie op bovenstaande, als ik het heb over geloven in God, dan bedoel ik daarmee gelijk het geloven in de Here Jezus Christus, die voor onze zonden gestorven is en na 3 dagen uit de dood herrezen. Geboren uit de maagd Maria en zonder zonde, het vleesgeworden Woord.

Rest In Privacy | 17-10-05 | 09:16

@Mare 17-10-05,08:47, Je komt hier met een goed argument, je vraagt je af waarom er van ongelovigen verwacht wordt dat ze in een begin en een einde denken, mijn antwoord is NIET! Er is geen begin en geen einde en zoals ik al zei God is het begin en en het einde, God was er dus al voor de grondlegging van de aarde, want die heeft wel een begin en een einde. Een andere vraag, waarom heb je zoveel moeite met het geloof in God? Wat voor een beeld heb je daarbij? Wat denk je dan te verliezen?

Rest In Privacy | 17-10-05 | 09:07

@mare, sinds waneer is mercy een jongensnaam? :)

Rest In Privacy | 17-10-05 | 09:04

@mercy
Dat de mens nooit kan weten wat er voor de oerknal was, is natuurlijk nog geen godsbewijs. Was het maar zo simpel jongeman. En waarom verlang je van ongelovigen dat ze moeten denken in termen van begin en einde?

Mare | 17-10-05 | 08:47

@houdoe en bedankt!
Het kan een verrassing voor je zijn, maar de maatschappij is iets groter dan je tv. Los daarvan mag iedereen voor zichzelf weten hoe belangrijk hij zijn 'zieleheil' vindt. En de mismuziek zuigt zonder weerga.
@mercy
O, god was er GEWOON altijd al? Waarom? Omdat het in de bijbel staat, dus dan is het GEWOON waar, want het is GEWOON zo, papa en mama hebben ook gezegd dat het GEWOON zo is. De mens kan en wil niet aanvaarden etc., maar gelukkig draait mercy zijn hand er niet voor om.

Mare | 17-10-05 | 08:40

@rn1970 16-10-05, 17:34, Kijk en daar heeft de mens al een probleem, hij wil en kan niet aanvaarden dat God er gewoon altijd al was, het begin en het einde zegt het namelijk al. Oke, stel je gelooft in de oerknal, wat was er dan voor die tijd? Niets en waar kwam dat niets dan vandaan?

Rest In Privacy | 17-10-05 | 08:22

Laten we eens kijken wat de maatschappij doet voor de zieleheil in afwezigheid van de heilige geest. Toevallig was er vanavond een leuke speelfilm op Veronica dus ik heb helaas ook wat trailers mogen meepikken.

Volgende week de eerste aflevering van "perfect", waarin vrouwen die op hun eigen spiegelbeeld geylen als voornaamste bezigheid hebben, zich laten ombouwen tot een nog kunstmatiger en nog steeds niet bijster opwindende pin-up.

Dan niet te vergeten Paradise Hotel waarin zwakbegaafden die zichzelf meestermanipulator wanen, een paar weekjes een huisje in México mogen delen.
Het koelbloedige is er gezien de trailer inmiddels wel een beetje af, want de scheldpartijen en bedreigingen vliegen over het scherm. Vet cool man! Één of andere bimbo die je net hebt leren kennen voor kankerhoer uitschelden.

Sorry hoor, maar dan vond ik de mis van deze ochtend toch een stuk verheffender.
(Betere muziek ook trouwens)

houdoe en bedankt! | 17-10-05 | 02:04

@Onderbuik
Het zou pas te begrijpen zijn als god zijn zoon voor een andere macht zou offeren, in ruil voor het welzijn van zijn schepping o.i.d. Aangezien god echter de enige heerser is in het universum, is de offer constructie volstrekt onzinnig.

Mare | 17-10-05 | 00:19

Tsss... goddeloosheid... hoe kom je alleen al op het idee!
Dat wil dus zeggen dat degene die het over "goddeloosheid" heeft, klaarblijkelijk als enige zogenaamd goede banden heeft met god.
Nou, vertel eens... hoe ziet god eruit en wat doet hij zoal als goede kennis van je?
Jou de autoriteit verlenen om te zeggen dat anderen per definitie goddeloos zijn?
Ach dit is toch allemaal politiek!

@Onderbuik 16-10-05 @ 18:36
Waar god was voor de oerknal vraag je je af? Wat verwacht je dan dat god is?

Waarom een scheiding tussen evolutietheorie en de werken van god?
Simpel: politiek belang van het christendom.
Alleen de mens wil grootschalige politieke invloed op zijn omgeving en zie zelf maar eens iemand tegen te komen die kan vertellen dat god ook diezelfde politiek bedrijft. Quatsch!
Maar natuurlijk ben ik daarom, nu ik dit gezegd heb, direct een goddeloze ketter die niet in het politieke straatje past!
Eens een greffo, altijd een greffo, zeg ik dan op mijn beurt. Ze leren het nooit.

Rest In Privacy | 16-10-05 | 23:35

@mare ik vind het offer van Jezus niet onlogisch, weet jij een betere methode? :-)

Onderbuik | 16-10-05 | 20:44

@ Pannie
Tja, als je geest kan accepteren dat de vrouw voortkomt uit de rib van een man (what-the-fuck!), moet het concept evolutie toch geen al te grote mentale barriere opwerpen, zou je zeggen.

Mare | 16-10-05 | 19:32

Als je stelt dat de evolutietheorie ook maar een geloof is, heb je het toch niet helemaal begrepen. We hebben het hier over een wetenschappelijke theorie, die getoetst kan worden op haar waarheid. Het is geen sluitend geheel en zal dat wellicht ook nooit worden. Het rationeel op zoek gaan naar verklaringen voor het ontstaan en de ontwikkeling van leven lijkt me in ieder geval heel wat menselijker (de mens schijnt van nature nieuwsgierig en onderzoekend te zijn) dan het voor zoete koek slikken van een aantal (soms mooie, symbolische) onwaarschijnlijke verhalen. De bijbel roept oneindig meer vragen op dan de evolutietheorie. Iemand die gelooft dat het hele menselijke ras voortkomt uit 1 koppel, de regenboog ziet als een verbond met God met Noach (daarvoor waren er geen regenbogen) en zonder te blikken en te blozen beweert dat de gedachte achter de dood van Jezus (hij stierf opdat de zonden van de mens vergeven werden) logica herbergt, kan ik niet serieus nemen.

Mare | 16-10-05 | 19:28

@pannie Verklaart ook gelijk het één en ander.

rn1970 | 16-10-05 | 19:01

Mare 16-10-05 @ 18:06
Eva is toevallig wel geschapen uit de rib van Adam hoor!

Pannie | 16-10-05 | 18:57

Nooit geweten dat de kerk tegen concentratiekampen was

driest vannacht | 16-10-05 | 18:44

De waarheid is slechts tijdelijk verheven boven de twijfel.

Gavrilo | 16-10-05 | 18:40

@Mare het punt is denk ik dat ook de evolutietheorie een geloof is, ook al wil niet iedereen daar aan.
Waar God voor de oerknal, of voor het begin was weet ik overigens ook niet. Wel heb ik het idee dat voor een aantal wetenschappers(!) de evolutietheorie een alternatief is voor het geloof in de bijbel.

Onderbuik | 16-10-05 | 18:36

@mercy
Bij het concept van de oerknal gaat het om miljarden jaren van ontwikkeling beste jongen. Formatie van de eerste cellen liet al ongeveer 2 miljard jaar op zich wachten. Heel wat beter voorstelbaar dan een mens die uit klei gevormd wordt nietwaar. Maar hou jij je maar fijn vast aan je simpele 'het is waar want het staat in een boek' redenering. Het moet vast heerlijk zijn om niet meer zelf na te hoeven denken.

Mare | 16-10-05 | 18:06

@mercy
Maar als de oerknal uit de koker van god komt, dan is het zeker wel weer geloofwaardig.

Mare | 16-10-05 | 17:57

@mercy Maar als er een begin was waar was hij dan voor die tijd?

rn1970 | 16-10-05 | 17:34

@mercy, mooi gezegd, dát geloof ik namelijk ook :-)

Onderbuik | 16-10-05 | 17:30

Aaah dus toch een begin en een einde?

Pannie | 16-10-05 | 17:29

@Pannie 16:52, God is er altijd geweest, Hij is de Alpha en Omega, het Begin en het Einde.

Rest In Privacy | 16-10-05 | 17:23

Zeker zo'n kerel met een baard op een wolk?
En is God ook geschapen of was die er altijd al?

Pannie | 16-10-05 | 16:52

@vanderF 13:34, Ik vind het knap dat je gelooft dat er GEEN God bestaat. Knap dat jij jezelf geschapen hebt, want daar zou je dan vanuitgaan. Als je jezelf of de mensen dan zoveel macht zouden hebben, waarom is er dan ziekte? waarom is er dan oorlog? waarom is er dan zoveel onheil? Als de macht aan de mens lag zou dat dan toch ook uitgebannen zijn? Omdat ik erken dat de mens maar zo weinig in zijn/haar macht heeft weet ik gewoon dat er een God is. Een God die alles geschapen en geordend heeft. Dat komt ook niet door één of andere oerknal omdat alles daar veel te complex voor is.
Mensen die in de oerkanl geloven hebben naar mijn inziens dan ook een veel groter geloof dan ik, knap om te geloven dat uiteindelijk alle leven uit die knal uit het niets is ontstaan zonder een MAKER.

Rest In Privacy | 16-10-05 | 16:19

de waarheid van geloven is dat niemand mag zeggen dat je liegt.

frenske | 16-10-05 | 15:57

@vander F dat is m.i. net zo dom om te zeggen als: er is wel een god.

Onderbuik | 16-10-05 | 15:42

@onderbuik,
ik geloof niet dat god niet bestaat.
Er is geen god.
Dat is wat anders, heeft niets met geloof te maken.

vander F | 16-10-05 | 13:34

vander F jammer dat wannabecool geen strips tekent ;)

Pannie | 16-10-05 | 13:33

@vander F Ik houd het liever op persoonlijk geloof, en volgens mij geldt dat ook voor atheisten: persoonlijk geloof, wéten doen ook zij het niet.
Trouwens atheisten zijn ook regelmatig niet erg tolerant naar mensen die in (een) god geloven, kijk maar naar communistische landen.

Onderbuik | 16-10-05 | 13:31

@Pannie,
Echte reli-freak die Jack T. Chick, onverdraagzaam, geweldadige fantasieen en overtuigd van z'n eigen gelijk.

vander F | 16-10-05 | 13:28

@onderbuik.
persoonlijke constatering.
Het barst trouwens wel van de religies.
met als belangrijk kenmerk dat ze elkaar verwerpen.
Erg grappig eigenlijk.

vander F | 16-10-05 | 13:09

@vander F wie heeft je dat wijs gemaakt?

Onderbuik | 16-10-05 | 13:05

Leuk, kunnen we nog ergens van uitgaan?

Rabarberke | 16-10-05 | 13:03

@Rabarke. Yep. En hoe.

Pritt Stift | 16-10-05 | 12:59

@pritt stift

Informant x zijn msn doet het weer?

Rabarberke | 16-10-05 | 12:55

God bestaat wel. Hoorde ik net.

Pritt Stift | 16-10-05 | 12:51

rnn1970 Die wordt effe mooi op z'n nummer gezet!! ;)

Pannie | 16-10-05 | 12:48

@onderbuik
er IS geen God.

vander F | 16-10-05 | 12:47

met een turkse maatschappij????????

mounaki | 16-10-05 | 12:46

Ik zit hier ook met open mond van verbazing.... klere zeg.

~Pyro~ | 16-10-05 | 12:44

Als die cda-gasten zouden doen wat die dominee vraagt (zonder enige vorm van eigenbelang en volledig uit landsbelang handelen) hadden balkenende en donner allang opgerot geweest. Verder vind ik die cda-ers niet geloofwaardig meer als ze dit soort dingen houden als jubileum feest om zichzelf vervolgens op de borst te kloppen van: kijk eens hoe goed wij handelen volgens deze dominee

Svenson | 16-10-05 | 12:41

By the way, het hele Schrijverbloed kruipt verhaal is te lezen op www.nederlands.nl

Vossie | 16-10-05 | 11:57

?De door mensenhanden gemaakte hel van concentratiekamp en goelag hebben dat in de vorige eeuw op gruwelijke wijze bewezen.?

Dit in tegenstelling tot de goddelijke spaanse inquisitie van een paar eeuwen daarvoor. Overigens lichtjes hypocriet van een bisschop om de concentratiekampen aan te halen, daar het vaticaan zich daar in Wo2 nou niet echt druk om maakte.

''Onze tijd heeft behoefte aan politici die weten waarvoor ze staan, aan mannen en vrouwen die geloven in een betere wereld, die geloven in de revolutionaire kracht van de liefde.?

Dus niet meer achter Sjors dobbejoe aan een land bezetten uit naam van zijn God?

Mooi streven Bisschop en nu weer gauw hosties bakken en je bek houden.

ams | 16-10-05 | 11:54

@pral "het gezonde verlichte en vrijdenkende verstand" welke mensen hebben dit volgens jou? En waarom zijn dit alleen atheisten, dus mensen die GELOVEN dat er geen God is?

Onderbuik | 16-10-05 | 11:52

Ik sluit mij bij je aan Vossie, godverdomme zeg... ongelovelijk!

~Pyro~ | 16-10-05 | 11:48

tering Vossie, wat een onzalige lap text.

vander F | 16-10-05 | 11:48

"In mijn kinderbijbel Illustrated Bible Stories (met huiveringwekkende plaatjes van Doré) gaat het verhaal als volgt:
`Abraham loved his only son Isaac very much. But he loved his God still more. He was ready to sacrifice his darling son to do the will of his God.'
Zo iemand zou toch direct uit de ouderlijke macht ontzegd moeten worden? Hier is het een vader die zijn eigen zoon opoffert; meestal zijn het maniakale geestelijke en politieke leiders als Khomeini of Hitler die zonen, de zonen van anderen dan wel, opofferen aan een `hogere wil' of `de stem Gods'. Enfin, het verhaal gaat verder:
`Abraham and Isaac reached the top of the mountain. The old man now put some stones together, and laid the wood on it. He then turned to his son and said: `God told me not to sacrifice a little lamb to him, but he ordered me to sacrifice you as an offer to him.' Isaac made no reply. Neither did he protest or cry when Abraham, his good and dear father, tied his hands and feet and put him on the stones. There lay little Isaac, his hands and feet tightly bound, and his neck outstreched, ready to be slaughtered. Abraham took hold of the long sharp knife, ready to cut the throat of his only dear little son.'
Nou ja, jullie weten hoe het afloopt. Het feest gaat niet door. Het was maar een geintje. `All I wanted to see was if you and Isaac would obey me,' zegt God nog. Het soort dingen waarmee nazi's als Mengele zich soms amuseerden. Walgelijk leesvoer voor christelijke en joodse kindertjes, dat hen eerder afschuw dan ontzag zou moeten inboezemen. Leden van Hendrik de Cock of van de GSV, die andere vereniging van enge en strenge loodzware gereformeerden, zouden zich eens moeten afvragen wat hen mankeert dat ze niet al op tienjarige leeftijd de menselijkheid, de human decency bezaten om diep te walgen van zulke verhalen en zich voortaan nooit meer in te laten met lieden die zo'n soort godsbeeld in hun scheve koppen met zich meedragen: een boze boeman waarmee ze kleine kinderen en simpelen van geest bang maken. De bijbel hoort op de plank naast Mein Kampf en de Koran te staan; het zijn de meest onheilverspreidende boeken ooit door de verziekte menselijke geest voortgebracht.
Maar zo denk ik er nu over. Het kan zijn dat ik nog eens word bekeerd. Dat is de hoop van velen die voor mij bidden. Als er zulken ook hier aanwezig zijn, Hendrik de Cock-leden bijvoorbeeld, dan geef ik ze nu graag even de kans om in het gangpad op de knieën te gaan en te bidden terwijl de rest van ons een eerbiedige stilte in acht neemt."
Hij keek vragend de zaal in. Niemand verroerde zich. Er werd door een grapjas op de achterste rij onder de bank gestommeld maar verder gebeurde er niks. Op de voorste rij zat een jongeman met z'n niet van z'n stuk te brengen kandidaat-notarisgezicht hem strak aan te kijken.
"Desnoods smeken jullie die wraakzuchtige ploert mij ter plekke dood te doen vallen ten gevolge van een hartaanval," probeerde hij nog. "Als ik hier ter plekke doodval zijn jullie bij dezen allemaal uitgenodigd om bij m'n crematie aanwezig te zijn. Dat zou ik fijn vinden: als jullie uit volle borst met Mieke Telkamp meezingen `Wááárheen leidt de weg...'"
Er zong niemand mee, maar hier en daar bespeurde hij toch een glimlach. De meesten keken hem schaapachtig aan.
"... die wij moeten gaan..." Het begon al een beetje op gang te komen. "Hóeóelang..." probeerde hij geestdriftig de zaal mee te krijgen "... is de hond van de chinééés.." Er werd gelachen. Het kon niet meliger, studentikozer. Maar eigenlijk was het ongein van lagere school- of brugklasniveau en hij schaamde zich er een beetje voor. Hij nam een slok water uit het glas dat voor hem klaarstond.
"De dood," riep hij toen. "Ik lach erom! Laten de gereformeerden toch ophouden met bidden dat hun gruwelgod mij zal straffen, dat hij me plotseling dood zal slaan. Er is geen God! God is niet thuis! Kijk maar. Als ik roep `God verdoem mij!'of `Almachtige klotegod der christenen, ik vervloek U!' gebeurt er niks. Geen bliksemflits of enorme vuistslag uit de hemel..."
Plotseling liet hij zich achterover vallen op de planken zoals hij dat vroeger op de toneelschool had geleerd en bleef met wijdopen ogen roerloos liggen. Maar toen sprong hij overeind en zei: "Dat was even schrikken zeker..."
Hij had er niet echt op gerekend dat een zaal vol studenten zou lachen om zo'n flauwe slapstick; toch gebeurde dat. Toen iedereen tot bedaren was gekomen zei hij: "En nu ter afsluiting van het praatje vooraf, en voor ik overga tot het voorlezen van m'n verhaal, even zo'n `wave' in de zaal zoals je die op voetbaltribunes ziet bij de kwartfinale. Als ik zeg `ja', steken jullie aan de linkerzijde je handen omhoog in een halleluja-gebaar en gauw weer naar beneden en zo verder naar rechts. Toe maar, het is goed voor je. Het bevordert de clubgeest. Het wordt hier al een beetje gezellig."
.
uit 'Schrijverbloed kruipt'

Vossie | 16-10-05 | 11:42

www.chick.com/reading/tracts/0018/0018...
. Pannie 15-10-05 @ 22:39
.
Jezusneukendechristus, wat een mafketelstrip voor simpele veluwse en kampense christenkindertjes, zeg. Jereinste kinderzielvergiftiging. Ik wens de makers en verspreiders van zulke tekenstrips van harte de kippenpleuris toe.

Vossie | 16-10-05 | 11:33

@futhark En nu met ondertiteling.

rn1970 | 16-10-05 | 11:07

Heil Aesir ok Asynjur

Futhark | 16-10-05 | 11:03

Zoiets inderdaad, ziet er wel ok uit moet ik zeggen... kan alleen mijn muziek niet vinden. ;) hehe
Maar goed... back to work.

~Pyro~ | 16-10-05 | 11:03

@pyro
Ubuntu, een linux distributie, met een openbsd licensing scheme?

Rabarberke | 16-10-05 | 11:02

@Pannie

Nee, dat is het besturingssyteem waar ik NU mee post. (YAY, toch nog een cd gevind)

~Pyro~ | 16-10-05 | 10:55

Materialisme is waar kerken zelf alleen maar goed in zijn.
Om te geloven heb je toch echt geen gebouwen nodig of gouden relikwien.
We zitten al helemaal niet te wachtten op seniele pauzen en machtsconstructies lekker dood laten bloeden dus die kerk.

Brederodekater | 16-10-05 | 10:50

Ik vraag mij af of God ons mist.
Denk dat ie er geen traan om laat....

Kakbouter | 16-10-05 | 10:33

Breezy Badger is dat die band uit Hengelo?

Pannie | 16-10-05 | 10:32

Ooook altijd leuk op de Zondagochtend, wil je de live cd van Breezy Badger proberen... downloaden (97%) en dan constateren dat er geen schrijfbare disc's meer zijn. :/
stuwww.uvt.nl/ubuntu/breezy/

~Pyro~ | 16-10-05 | 10:25

@Pannie,

Ik heb gisteren een poging gewaagd om naar Talpa te kijken, ik wilde "de wedstrijden" eens zien... en eerlijk is eerlijk ik heb de samenvatting PSV - AZ helemaal uitgezeten, maar daarna begon het gelazer.. een geouweneel waar menig dameskransje jaloers op zou zijn, tussen Gullit en die Umberto Tan en er zat er nog eentje bij, wiens naam ik alweer vergeten ben. En eindelijk toen ze klaar waren met hun geklep en de volgende samenvatting zouden starten....."We zijn zo bij u terug, tot na de reclame"!
Wat een armoede daar, van ellende heb ik de tv maar uitgegooid.

Karel Kruizenruiker | 16-10-05 | 10:18

hehehe... Pannie toch.:)

~Pyro~ | 16-10-05 | 10:17

OOk leuk trouwens: nadeem.lightuponlight.com/ISLAMIC%20SE...
Over een boek dat de prijs heeft gewonnen als zijnde het beste boek ter wereld geschreven door een persoon!!!!
Of liggen boeken en prijzen momenteel gevoelig op GS?

Pannie | 16-10-05 | 10:08

Dit is dan wel weer humor.Hebben ze gewoon een instrument van de ongelovigen nodig,al moeten we het space-program uit het midden-oosten niet negeren.Dingen de lucht in krijgen lukt nog wel,maar de rest is wat lastiger.
ramadan.nadeemdownloads.com/ISLAMIC%20...

rn1970 | 16-10-05 | 10:08

En ik maar denken dat Talpa een godvergeten kutzender was.

rn1970 | 16-10-05 | 10:00

@pannie Humor Vooral bij de maan dat het " AMMAZING" is. En 2e en 3e link zijn hetzelfde.

rn1970 | 16-10-05 | 09:59

Kijkt er iemand naar Talpa dan?

Pannie | 16-10-05 | 09:57

De Grristengod = Hitler+Stalin+Sadam Hoesein+PolPot+.... Lees de bijbal en huiver!

Vossie | 16-10-05 | 09:54

@rabarberke LOL.

rn1970 | 16-10-05 | 09:52

@mercy

God heeft zijn marketing al wel vaker niet op orde gehad en zo veranderde het godsbeeld sinds het oude testament van een boze straffende God, naar een vredelievende vergevende God tot een ongeinteresserde naar voetbal en Talpa kijkende God in onze tijd.

Ik snap best dat ie voor veel mensen heeft afgedaan.

Maar misschien hebben de mensen ook voor God afgedaan. Experiment mislukt, check please.

Mensen beschouwen God als een bedrijf en hun geloof als een abonnement op de dienstverlening van o.a. geluk en welzijn. En als een bedrijf niet levert, zeggen mensen hun abonnement op.

Daarnaast is het probleem dat de distributiekanalen en dealers van God een behoorlijk reactieve sales organisatie hebben. Als de kerken een beursgenoteerd bedrijf zouden zijn, wat gezien de kasstromen prima kan, dan zou de laatste eeuw een behoorlijke neerwaartse trend laten zien. En nog lang geen buy signals.

Daarentegen heeft Allah het beter voor elkaar. Allah komt naar u toe deze zomer. Via het nieuws, via de buurt, via de politiek en via 's lands grenzen. En terwijl God in zijn fase als Talpa kijkende luilak vertoeft, is Allah nog dezelfde boze en straffende almachtige die hij ooit was. Allah zag namelijk geen reden voor een business process redesign, omdat de service delivery van een boosaardig opperwezen een permanente groei van zijn markt betekende. Ik kijk dan ook uit naar de commercialisatie van de Islam en een IPO van Allah Inc. op de NYSE.

Rabarberke | 16-10-05 | 09:37

bwahaha 16-10-05 @ 05:03
Indrukwekkend inderdaad die massale protesten!
Grappig trouwens, Marokkanen die van zichzelf beweren dat ze Afrikanen zijn.
Dar hoor je niet vaak.

Pannie | 16-10-05 | 09:22

Mercy droom maar lekker door doen wij dat ook...

Pannie | 16-10-05 | 09:17

Klopt dat Nederland God op het vliegtuig heeft gezet. De meeste mensen geloven niet meer of willen niet geloven. En we zijn nu de vruchten aan het plukken van de goddeloosheid die toegeslagen is. Mijn gebed is dan ook dat vele mensen toch nog tot geloof in de Here Jezus Christus zullen komen voordat de Grote geduchte dag zal komen, de dag van het oordeel, waarop Jezus zal terugkomen en diegenen die in Hem zijn mee zal nemen (in Zijn vliegtuig). Dan zullen ineens miljoenen mensen van de aardbodem verdwenen zijn en dan zullen sommigen misschien gaan denken hij/zij had gelijk toen hij/zij sprak over Jezus maar dan is het te laat want er zal dan een verschrikkelijke tijd op aarde aanbreken, zo erg als het nog nooit geweest is. Dan denken de mensen misschien hadden we God maar niet op het vliegtuig gezet.

Rest In Privacy | 16-10-05 | 08:26

Bovendien hoort Jezus helemaal niet aan het kruis... daar zit al wat anders...

Rest In Privacy | 16-10-05 | 07:51

Overigens blijven we zitten met onze vleselijke en vreselijke gedachten en woorden, dus hou er maar over op als het god betreft.
Verstrik jezelf maar met moraliteit, er komt dan toch niets anders uit dan een onophoudelijke discussie.
Komkommer d'rbij?

Rest In Privacy | 16-10-05 | 07:50

Aangezien er geen vastomlijnde definitie van bestaan is, kun je ook niet stellen dat ik dit nu intik.

Rest In Privacy | 16-10-05 | 07:46

Aangezien er geen vastomlijnde definitie voor 'god' is, kun je ook niet stellen dat 'god' niet bestaat.

Mare | 16-10-05 | 06:32

Bewijs het Limbabwaan.

~Pyro~ | 16-10-05 | 06:15

god bestaat niet

De Zuid-Limbabwaan | 16-10-05 | 06:11

Is iedere Marokkaan dan stil volgens GS, bwahaha??

~Pyro~ | 16-10-05 | 05:37

/* Crosstopic: www.indymedia.nl/nl/2005/10/31037.shtm...
Geenstijl haalde een citaat van Ephimenco aan en blies die enorm op ... Wat waren de Marokkanen stil, werd er gezegd. Ik weet dat Indymedia hier niet zo een reputabele naam heeft, maar ik durf te beweren dat ze dit niet hebben gephotoshopped.
*/

bwahaha | 16-10-05 | 05:03

Vertel ons waar wij u kunnen aanbidden, oh Gavrillo...

preacher | 16-10-05 | 05:00

Is dat vliegtuig nou al ergens gecrashed?
Of op zijn minst door een paar bergapen met antitank geschut naar beneden gehaald?

~Pyro~ | 16-10-05 | 04:41

Twijfel niet, ik besta.

Gavrilo | 16-10-05 | 04:01

vlees boom, hahahah, pff? wanneer geef jij nou is een meining zodat we die eens lekker af kunnen zeiken.

nieuw! | 16-10-05 | 03:12

godverdomme ben ik al te laat, jezus houdt van alle mensen

Mellorenz | 16-10-05 | 02:57

-weggejorist-

Pieter Baan | 16-10-05 | 02:41

@ onderbuik

"Nietsche is dood en wetenschap is een geloof."

Wat een quote zeg.. jij begrijpt er echt niks van,.. draai het maar om.

Als je z'n naam al niet goed kunt spellen,. waar hebben we het over ? Tsss

God is dood !,.. lang leve de wetenschap en het gezonde, verlichte en vrijdenkende verstand, dat ongehinderd van dogmatische stellingen, kan opbloeien en triomferen.

Pral | 16-10-05 | 02:33

Ach ja,.. de Ghristenuh geloven net als alle andere "wereldvreemden",.. lees de gelovigen zoals de aanbidders van Allah, Jehovah,.. etc. in een "boven hun gesteld wezen". Hieruit komt ook hun "ongedwongen" levensstijl voort (sick !) LOL ! Whahahahha,..

Ik "respecteer" geloof,.. maar ik vind het alleen een afwijking. Waarom zetten mensen hun gezond verstand opzij voor zoiets abstracts als "geloof" ,..

Een beetje wijsheid verkondigen uit een bij elkaar graapt zooitje geschriften (wat nu bekend is als de bijbel / koran / torah ),.. waarvan de authentisiteit niet eens vaststaat,..
De inhoud van de bijbel is bijvoorbeeld door een Paus vastgestelds op een concilie ,. ik meen ergens in het jaar 300. (Canae ?)

Voor de meer verlichte geesten,..

Lees Constandse's Grondgedachten van het Atheisme eens. Als je daar doorheen bent kan ik Nietzsche aanbevelen (De Antichrist).

Multatuli zei al: alle geloof is bijgeloof,.. en dat raakt precies de kern van de zaak !

Is rest my case (for now)

Pral | 16-10-05 | 02:26

Citaat van de site:
.
In augustus 2004 werd er in de borst van mijn vrouw een klein knobbeltje ontdekt. Het bleken verkeerde cellen te zijn. Behalve verder onderzoek en operaties moest mijn vrouw een chemokuur en een bestralingsbehandeling ondergaan. Ze heeft deze behandelingen heel goed doorstaan. Ondanks de druk zijn we innerlijk rijker geworden. Langs deze weg wil ik een ieder hartelijk bedanken voor de gebeden en bemoedigingen die we mochten ontvangen. Ik besef meer dan ooit dat we God, maar ook elkaar nodig hebben, juist als de strijd hevig is.
.
Ook een woord van dank aan degenen die het financieel mogelijk maken het Op de Breswerk te laten doorgaan. Elke keer is het weer een bemoediging dat de rekeningen kunnen worden betaald. We geloven dat onze Hemelse Vader voor ons en u zorgt. Dat is Zijn verlangen. Hij is een zorgende Vader die van harte wil geven, bemoedigen en troosten. Ook deze keer wil ik u vrijmoedig vragen om een kleine of grotere gift te geven als uw hart u dat ingeeft. Het zal een zegen voor u en voor ons zijn.
.
-----------------------------------------
Wat en waar ze in geloven boeit me niet, ik heb respect voor deze mensen. Kanker is en blijft een kutziekte en als mensen, voor wat voor motief dan ook, uit hun hart doneren om behandeling mogelijk te maken, nou, dan ga ik niet op zoek naar stokken om mee te slaan. Ik wens deze mensen eigenlijk veel sterkte, het is en blijft een kutziekte namelijk.

prohibitandis | 16-10-05 | 00:50

De onderbuik van Nietsche is dood, en volgens mij en mijn onderbuik is wetenschap ook vaak een geloof, en op zich is daar niets mis mee, mits je niet anderen je wetenschappelijke ideeën gaat opdringen, net als in orthodoxe geloven.

Onderbuik | 16-10-05 | 00:38

wat een toestand volgens wie eigenlijk? Ik ontmoet nog steeds lieve mensen mijn kinderen zijn gewone aardig/brutale pubers, mijn man een schat, dus wie zeikt er nu zo?

Mij maak je de pis niet meer lauw:) m.a. woorden ik loa mie de kop nie gek moakn

lara | 16-10-05 | 00:37

Dood is wetenschap en Nietsche is een onderbuik, geloof ik.

Muxje | 16-10-05 | 00:35

eh collapse, nee dus, wat thatcher betreft, die is eh niet erg ok dan
"slaapt die overtrek lekker nou?"

anarchez | 16-10-05 | 00:26

Nietsche is dood en wetenschap is een geloof.

Onderbuik | 16-10-05 | 00:24

@. anarchez
Thatcher heeft ook een mening.
Ik slaap sinds gisteren al onder een Marijnissendekbedovertrek (met tegenzin) om jou te plezieren, maar gretta gaat me echt te ver.
Is gretta 93?

collapse | 16-10-05 | 00:15

eh collapse, gretta is niet eng
"houdt van vrouwen met een mening"

anarchez | 16-10-05 | 00:05

@preacher Altijd weer hetzelfde, heb je weinig geld kun je gaan rondlopen in een newyorkse metro met een verwijfde baret op en de lui met geld zitten lekker hoog en droog op een wolk.

rn1970 | 16-10-05 | 00:02

@. Zwaredrinker
ja, ik was het tijdens het gretta-topic al met je eens. Eng mens.
@jan-julius
heb ik toch weer weer gepost.

collapse | 15-10-05 | 23:56

@chiant En wat ga je doen met je 50K ?(prittstift belde al met de uitslag,vandaar)

rn1970 | 15-10-05 | 23:53

*gaaaaaaaap*

collapse | 15-10-05 | 23:52

@collapse

Ik heb nog nooit verwijzingen in mijn teksten naar web adressen gebruikt als link maar 101 hondjes, tja lijkt zij er niet op dan???

Zwaredrinker | 15-10-05 | 23:52

De discussie alhier ontstijgt momenteel het academische niveau en gaat daarmee ruim mijn pet te boven.
Ik vermoed dat enkele reaguurders alvast een gooi doen naar de AKO-prijs 2006, gelet op de literaire hoogstandjes welke alhier tentoongespreid worden.

Chiant | 15-10-05 | 23:51

@jan enz.
collapse heeft veel te vertellen, ik niet en jij zeker niet....

anarchez | 15-10-05 | 23:48

@collapse
Hé collapse!

Jij post buitenproportioneel veel.
Zou niet erg hoeven zijn maar is het wel.
Je leutert.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 15-10-05 | 23:42

collapse@
En bedankt voor je waarschuwing laatst over dat mens met 101 hondjes.

Zwaredrinker | 15-10-05 | 23:28

@collapse Dan wordt allah nu zwaar genomen.

rn1970 | 15-10-05 | 23:26

collapse@
Sorry collapse, ik probeer alleen duidelijk te maken wat voor onzin er allemaal op dit forum wordt gekletst

Zwaredrinker | 15-10-05 | 23:25

Volgens de reve-theorie is allah het ezeltje, toch?

collapse | 15-10-05 | 23:23

@. Zwaredrinker
je capslock blijft hangen; post anders even een hijackthislogje op het computertotaalforum misschien heb je spyware.

collapse | 15-10-05 | 23:16

"Waar God wordt doodgezwegen, komt volgens Hurkmans het leven van de mens in gevaar." Integendeel, waar God verdwijnt, begint de mens pas echt te leven. De morele mens bestaat alleen bij de gratie van de vrije keus en de individuele verantwoordelijkheid. Daar past geen bevelende god bij, noch een dreiging van de hel.

Muxje | 15-10-05 | 23:14

Pannie@
Weer een mafketel

Zwaredrinker | 15-10-05 | 23:12

Verwijzingen naar websites,God Allah,Boedist,Jood,Hare Crisna,Grote Hoeder,Grote Roerganger, Zonnekoning, Leger van de Heer, Pinkstergemeente, Jehova, Moslim, Cristen, Satannisten, Godsdienstwaanzinniggen,Aapaanbidders,
Kruizenruikers, IK HEB NOG NOOIT ZOVEEL PRAATZIEKE PAPPAGAAIEN OP GEENSTIJL ZOVEEL ONZIN UIT ZIEN KRAMEN SUKKELS.
proost.

Zwaredrinker | 15-10-05 | 23:03

En dat op het moment dat ons aller Femke doodgeknuffeld dreigt te worden. Zou zij de linkse lente nog wel mee mogen maken?

Karel kwakbol | 15-10-05 | 22:56

hmmm ik geloof echt wel in de goden! Odin, Wodan, Thor..

Niflheim, (paswoord en email adres kwijt)

Rapunzel | 15-10-05 | 22:53

En ik dacht altijd dat chick Nederlandse softporn was. mijn god.

collapse | 15-10-05 | 22:53

Ik vind dat rouwproces van de de redactie wel erg lang duren.

Karel kwakbol | 15-10-05 | 22:51

Niet gek dat de Islam in aantal toeneemt, Allah manifesteert zichzelf keer op keer aan de mensheid!
nadeem.lightuponlight.com/indexpics.ht...
Daar zijn onze huilende heiligbeelden niets bij!

Pannie | 15-10-05 | 22:46

Klopt Framoes. En Allah heeft hel en verdoemenis altijd bij de hand. Het papiertje zit er nog om, maar dat kan er ook af.

Jan Passant | 15-10-05 | 22:38

@. preacher
hehe, virtuele joint; dan ga ik weer f5'n op m'n afstandsbediening.
Voor wie God trouwens ergens tegenkomt; dit is een recente foto van het Heerschap: www.8weekly.nl/images/art/betervanniet...

collapse | 15-10-05 | 22:35

Er is nog wel degelijk geloof hier in Nederland. Sterker nog, er komen elke dag meer gelovigen.
Het verschil is dat deze gelovigen niet naar God bidden, maar naar Allah.

Framoes | 15-10-05 | 22:34

Ik geloof ook niet meer in geloven, maar om nou te zeggen dat ik die goeie vergevinggezinde God op het vliegtuig deed?
Nah. Het christendom verloor aan Angst voor hel en verdoemenis in 50 jaar! En de Angst voor het onbekende is wat de consumenten zo devoot handen deed vouwen.
Best wel zuur voor een oprecht fatsoenlijk geloof. In de laatste fase van de ontwikkeling vliegt de macht het raam uit.

Jan Passant | 15-10-05 | 22:30

En nou gaan we ook allemaal nog dood aan de vogelgriep, verdoemme...
*neemt wat afstand van snotterende snuitje*

preacher | 15-10-05 | 22:29

god heeft ons verlaten preach, hurkmans nog even niet (love is in the air....)

anarchez | 15-10-05 | 22:27

overgegeven aan geldzucht, materialisme en genot????

Geld? heb ik net bij Balkellende in moeten leveren

materialisme? Heb net m'n auto verkocht om m'n ziektenkosten premie te kunnen betalen

genot? welk genot 't is meer gesnot de laatste tijd

Snuitje | 15-10-05 | 22:24

@. preacher
Ik denk het niet

Voor de woningen van fractievoorzitter Wouter Bos (PvdA) en Femke Halsema (GroenLinks), beiden woonachtig in de hoofdstad, staat een beveiligingshuisje. De woordvoerder van Halsema zei tegen de Amsterdamse omroep AT5 dat de beveiliging deel uitmaakt van een serie preventieve maatregelen.

Karel kwakbol | 15-10-05 | 22:24

lol@collapse , virtuele joint erbij ?
-
Het legioen van de gebanden groeit...
Kom op eikels, reetveters. Der valt toch wel iets zinnigs te zeggen over dit topic, of heeft God ons echt verlaten....

preacher | 15-10-05 | 22:21

@. Jan-Joris-Jaap-Joop
goed gebruikt gemaakt van de "wat je zegt ben jezelf"-techniek, mien jong. Ik paste 'm ook vaak toe, vooral tijdens m'n eerste schooljaren. Ga zo door.

collapse | 15-10-05 | 22:21

Hurkmans:
"Onze tijd heeft behoefte aan politici die weten waarvoor ze staan, aan mannen en vrouwen die geloven in een betere wereld, die geloven in de revolutionaire kracht van de liefde.?
-
klinkt wel lekker eigenlijk dan...
(pidom, pidom, love is in the air.....)

anarchez | 15-10-05 | 22:20

@ Jheral @ 22:17

Je hebt gelijk. het is zwaar kut.
Ik ga nu een vette blow roken.
Doei.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 15-10-05 | 22:19

@. preacher
wacht.... ik begin hier met die kabels.....^^user:collapse---disconnected^^

collapse | 15-10-05 | 22:18

@collapse @ 22:12

En jij dan?

ver·beel·ding (de ~ (v.), ~en, ~en)
1 verbeeldingskracht => fantasie
2 verkeerde voorstelling => inbeelding
3 verwaandheid => arrogantie
4 uitbeelding

Jan-Joris-Jaap-Joop | 15-10-05 | 22:18

weer een lekker hoogstaande discussie; zaterdagavond?

Jheral | 15-10-05 | 22:17

Allemaal misbaksels hier!

Pannie | 15-10-05 | 22:15

@collapse
Je bent op de goede weg. Nou die computer nog, dat instrument van de duivel....

preacher | 15-10-05 | 22:15

Grote oen!

Pannie | 15-10-05 | 22:14

@. Jan-Joris-Jaap-Joop
he fok, je bent er nog.
Je riekt trouwens naar verbeelding.....

collapse | 15-10-05 | 22:12

@Pannie @ 22:09
Ik weet er nog een paar!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 15-10-05 | 22:11

Wat een ongelofelijke onzin weer uit de Gristelijke hoek. Vooral de implicatie dat concentratiekampen uit atheisme waren voortgevloeid is je reinste bullshit. De Nazi's waren ook gewoon Gristelijk en waren er sterk van overtuigd dat God aan hun zijde was.

Veter Piemelteef | 15-10-05 | 22:10

Oetlul
Paljas
Stuk schorem
Mispunt
Zak hooi

Pannie | 15-10-05 | 22:09

@collapse @ 22:05
*... alles wat ook maar naar verbeelding riekt moet dood.*
En ik ben bang dat je nog gelijki meent te hebben ook.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 15-10-05 | 22:08

@. preacher
opbeurende pdf preacher. Ik ben meteen een eigen boekverbranding begonnen en alles wat ook maar naar verbeelding riekt moet dood.

collapse | 15-10-05 | 22:05

Tja, we weten sinds 11 september 2001 wat je met vliegtuigen kunt doen...

BlueCircle | 15-10-05 | 22:02

@makemy.com @ 22:00
uITERAARD! sURE! zONDR tWIJFEL!!!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 15-10-05 | 22:02

Mag ik meedoen?

makemy.com | 15-10-05 | 22:00

@Jean-Jaques Appelque @ 21:57
Oh ja.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 15-10-05 | 22:00

</troll-mode>

bethundered | 15-10-05 | 22:00

Het is de roeping van een christen-democraat om allereerst een ?godzoeker? te zijn, hield hij de CDA'ers voor. ?De christelijke politicus weet zich geroepen om zich in zijn dagelijkse activiteiten niet te laten leiden door eigen belang of zucht naar macht, maar door een belangeloze inzet voor de samenleving. Onze tijd heeft behoefte aan politici die weten waarvoor ze staan, aan mannen en vrouwen die geloven in een betere wereld, die geloven in de revolutionaire kracht van de liefde.?
-
JP en consorten, eat your heart out rukkers...

anarchez | 15-10-05 | 21:59

. Jan-Joris-Jaap-Joop 15-10-05 @ 21:55
Alleen in afwezigheid van God. :)

Jean-Jaques Appelque | 15-10-05 | 21:57

@Jean-Jaques Appelque @ 21:53
Leuk hòòr! Dus jij kan ook schelden?!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 15-10-05 | 21:55

@bethundered
Oliebol.

Jean-Jaques Appelque | 15-10-05 | 21:53

@Jean-Jaques Appelque
Sufferd...

bethundered | 15-10-05 | 21:50

Ik was het rukkertjes nieuws nog even vergeten. De fakkel om wat boeken aan te steken en te verbranden....
www.ibbnl.org/Fakkel%20Special.pdf

preacher | 15-10-05 | 21:50

@Jean-Jaques Appelque 21:45

Zo zou je het natuurlijk ook kunnen verwoorden.

ZureMulk | 15-10-05 | 21:48

@Jean-Jaques Appelque @ 21:45
En insgelijks.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 15-10-05 | 21:46

@Jan-Joris-Jaap-Joop

Je moet natuurlijk niet te extreem je best doen om de vooroordelen over Fok te bevestigen.

ZureMulk | 15-10-05 | 21:46

@Jan-Joris-Jaap-Joop
Flauwe lamzak. Schraperige stuntelaar. Half-analfabetische grootspraakmongool. Krijg tiefus, man.

Jean-Jaques Appelque | 15-10-05 | 21:45

Ik word echt zo moe van die heilige boontjes, he....
www.ibbnl.org/bidden.htm
Net of God zit te wachten op die zielige rukkertjes die hem aanbidden op hun blote knietjes. Laat ze eerst maar eens wat verdraagzamer worden en open staan voor nieuwe ideeen. Een beetje liefde voelen voor hun medemensch en avontuurlijker door het leven schuiven. Als er al een God is dan houdt ie toch zeker wel van mensen met lef die tenminste nog iets beleven....
Saaie rukkers ! *grmbl*

preacher | 15-10-05 | 21:45

@. Jan-Joris-Jaap-Joop
er niks mis mee als je maar lekker op fok doet: dus niet hier, het is namelijk nogal nietszeggend allemaal.

collapse | 15-10-05 | 21:45

@collapse @ 21:39
Ben jij beter dan Fokkers?
Jij fokt nooit?
Wat is mis met fokken?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 15-10-05 | 21:42

@Allen
flap·drol (de ~ (m.))
1 [pej.] vent van niets, slappeling => sufferd

bethundered | 15-10-05 | 21:42

@. Jan-Joris-Jaap-Joop
zoals ik al dacht: Fok-material

collapse | 15-10-05 | 21:39

@Jean-Jaques Appelque @ 21:34
flapdrol!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 15-10-05 | 21:38

@collapse @ 21:31
Flapdrol!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 15-10-05 | 21:36

Na LucasdeLinkseLul is er nu Jan-Joris-Jaap-Joop-De-Jeuk-Jongere? Wat is dat kut zeg.

Jean-Jaques Appelque | 15-10-05 | 21:34

De GS strip, nog zo'n hoax!

Pannie | 15-10-05 | 21:33

@ Verbatim. Waar blijft die Stijlloze strip dan?

Jean-Jaques Appelque | 15-10-05 | 21:32

@. Jan-Joris-Jaap-Joop
hup, terug naar je fok.

collapse | 15-10-05 | 21:31

verbatim LOL! goeie vergelijking ;)

Pannie | 15-10-05 | 21:27

Allah akhbar!

Thygros | 15-10-05 | 21:24

@ verbatim @ 21:05
Echter, jij krijgt geen gelijk. Jij zeurt.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 15-10-05 | 21:24

@verbatim @ 21:05
Jouw neefje heeft, en krijgt, gelijk.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 15-10-05 | 21:22

Ik denk eerder dat het CDA God op het vliegtuig heeft gezet met hun zogenaamde gristelijke normen en waarden....
*steekt vinger in z'n keel*

preacher | 15-10-05 | 21:21

God is net als schurft... Je denk er nooit over na. Maar als je een keer flink genaaid word zit je met de jeuk van een ander!

Tjupkes | 15-10-05 | 21:17

@Maximo
Verdonk = God!

Pannie | 15-10-05 | 21:15

Wat zijn dit allemaal voor ruktopics. Is GS helemaal de weg kwijt na hun *kuch* scoop. Het doet me aan mijn kleine neefje denken. Als hij iets uitvreet en je betrapt hem erop, dan gaat hij heel druk tekeningen enzo maken. Want dan denkt hij dat je het weer vergeet.

verbatim | 15-10-05 | 21:05

God zuigt.

aardappel | 15-10-05 | 21:05

@om blondje @ 20:56
Volg jij dan? Ik niet hòòr!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 15-10-05 | 20:57

-weggejorist-

dom blondje | 15-10-05 | 20:56

@Spleetmagneet @ 20:45
Jij zit nooit diep?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 15-10-05 | 20:54

Al die klojo's van de kerk zijn geen haar beter, denken juist dat ze alles kunnen maken omdat ze elke zondag in de kerk zitten. Dat ze daarna diep in 't kontje van een koorknaap zitten maakt vervolgens niks uit.

Spleetmagneet | 15-10-05 | 20:45

OMG! Als die H*rkm*ns nog nooit een beuker heeft lopen neuqen dan is die feauteau van iemand anders! Chapeau!

NitroAzzurro | 15-10-05 | 20:44

pronto@ probeer jij je maar te verdiepen in de achterliggende gedachte dan
die eeuwige strijd om het geloof daar maak ik mij niet meer druk om
en als zo'n kardinaal /bischop/paus denkt dat hij mij die bekrompen beperkingen kan opleggen kunnen ze de boom in net als jij
dag pronto

speurneus | 15-10-05 | 20:41

Overigens, is het jullie opgevallen dat de bischop in questie Hurkmans heet?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 15-10-05 | 20:36

*.. heeft zich overgegeven aan geldzucht, materialisme en genot.*
Oh ja! En ik zondig met hart en ziel!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 15-10-05 | 20:35

*pronto gaat elders* zondigen in kroeg ofzo.

pronto | 15-10-05 | 20:32

@speurneus, met dat boeien van die geschiedenis, zul je ook niet begrijpen waarom die hedendaagse rottigheid gaande is.

Voor jou waarschijnlijk een stel moslims en een aso amerikaan. Ik weet het ook niet, maar als die achterliggende gedachte je al niet interesseerd, hoef je ook niet je mening te verkondigen en laat het dan zoals het is.

En het is je goedrecht dit onderwerp niet te boeien, maar waarom plaats je dan wel * in GODSnaam he he he, een reactie?*

Dag speurneus.

pronto | 15-10-05 | 20:30

God heet toch allah tegenwoordig?

Utopiad | 15-10-05 | 20:30

boeien die geschiedenisles van je pronto
ik geloof niet en wil er ook niet mee opgezadeld worden capito pronto

speurneus | 15-10-05 | 20:26

De Smurfen worden tegenwoordig ook al gebombardeerd,God heeft geen ID op zak,50?.- boete bij 1 overteding gevolg uitzetting.

Goedzo Rita!!!!

Zwaredrinker | 15-10-05 | 20:22

eigenlijk net de politiek van hedendaags.

Een en al gelul,.. en *pronto denkt aan Henk met een Westen broek aan* "Wat is waar?....."

pronto | 15-10-05 | 20:17

God bestaat niet. Allaaaaaaaf!!!

mecano | 15-10-05 | 20:16

@speurneus, bekrompen gedachtengang. jammer. het christelijk geloof heeft niets in het midden oosten te zoeken. Hebben die moslims van ons afgepakt omdat zij zonodig een pedofiele profeet in de boeken moesten verwerken ipv van abraham die met zijn gezin met tenten opzoek ging naar Israël.

Bij moslims gaat het verder op het moment dat de joden om een gouden kalf gingen dansen en volgens de moslims had mohammed het bij het juiste eind terwijl abraham ook nog mozes had die zich niet schroomde om met een steen een berg op te klauteren en met een heel ander verhaal naar beneden kwam.

pronto | 15-10-05 | 20:15

Goeie reis met Heaven Air.

Zwaredrinker | 15-10-05 | 20:15

@collapse, aids komt weer op na dit gezang. Let maar op de koppen in de kranten.

pronto: blijf bij mij heer,.. als 'savonds den avond valt

*pronto zingen, gewoon als zielige looser achterblijvend*

pronto | 15-10-05 | 20:11

Zo zie je maar weer hoe ver Verdownk gaat...
Zelfs God moet op het vliegtuig.
Het is een schande!!

MAXIMO | 15-10-05 | 20:10

kan iedereen met een geloof ff oprotten naar het midden oosten daar vechten ze die dingen al sinds mensenheugenis uit

speurneus | 15-10-05 | 20:10

Misschien komt ie terug als ik dit psalm zing: PSALM 14 vers 1

De trotse dwaas zegt in zijn boos gemoed:
"Daar is geen God". Zij doven 't licht der rede,
En maken zich, door gruwelijke zeden,
Afschuwelijk, daar is geen mens, die goed
Op aarde doet.

collapse | 15-10-05 | 20:09

@.Evil_Homer, ik vind die actie van die vogelpestgriepplaag wel sterk tegenover het aids gebeuren van Lucifer (Satan) de gevallen engel. Als die vogelgriepplaag nu ook nog eens meer levens gaat eisen dan aids,.. heeft God gewonnen.

Doet me trouwens denken aan het Bush-Hoessein verhaal. Die gasten knokken toch ook om de meeste doden???

pronto | 15-10-05 | 20:08


'blablabla.. naar het eiland van de privé-sfeer...' -Hurkmans.

Waarom niet naar de Tempelberg? Met een harde landing!

Jean-Jaques Appelque | 15-10-05 | 20:07

Ja God doet tegenwoordig wel slecht werk aflevere straks een massaproces tegen god!!!

Evil_Homer | 15-10-05 | 20:06

Hoe moet dat met inchecken dan? "Oh ja, u bent dus God, ga maar mee met die man met die witte jas. Krijg je een kamer met allemaal zachte muren. Dag meneer" Die komt het vliegtuig echt niet in...

ZI | 15-10-05 | 20:04

verdorie Fleisch,... lijken pronto's woorden wel.

pronto | 15-10-05 | 20:04

Gelukkig wordt God vervangen door Allah. Met ruim 1 miljoen uitsluitend vredelievende en hardwerkende goed geïntegreerde moslims in Nederland komt het vast allemaal wel goed..... echt waar.

Mongeaul | 15-10-05 | 20:03

Jezus! Heb ik daarvoor jaaaren geleden "Dank U voor deze nieuwe morgen" uit het Liedboek voor de Kerken moeten leren?

Kbee | 15-10-05 | 20:00

Hopelijk niet mijn vliegtuig

naamloos.doc | 15-10-05 | 19:58

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland