Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Er is wel werk, als je maar wil!

Werken, wat is dat?Het hoge woord is eruit en dat nog wel uit de mond van een PvdA’er. Mensen met een uitkering moeten als tegenprestatie werken of naar school gaan. Het is niet alleen maar op de bank liggen, neuzen warm houden en wachten op je centen. Nee, tegenover rechten moeten plichten komen te staan. Dat stelt Han Noten, fractievoorzitter van de PvdA in de Eerste Kamer. Volgens Noten, die op dit moment de verzorgingstaat tegen het licht houdt, zijn we te ver doorgeschoten in dit land. Een uitkering moet je verdienen." Zo niet, dan geen uitkering. "Papa is streng," aldus Noten. Pappa heeft altijd gelijk...

Reaguursels

Inloggen

Wat doen we dan met die +/- 155 ex tweede kamerleden en 200 ex-burgemeesters,en ex ministers die jarenlang een vette WACHTGELD-REGELING(6-JAAR) OPSTRIJKEN??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????//Daar hoor ik de PVDA nooit over??????
Wouterje je bent een AAP!!!!!!!

nummertje | 16-09-05 | 20:40

@ Knutsel
Gemotiveerde mensen voor de sociale functies. Blaadje prikken voor de kloothommels.
Wanneer je makkelijker kunt onslaan als het slecht gaat worden eerder mensen aangenomen als het goed gaat. Nu is de instelling vaak laten we eerst maar even zien of de goede tijden aanhouden, gevolg is vaak overbelaste medewerkers.
Makkelijker onslaan betekend ook dat bedrijven in moeilijkheden meer overlevingkansen hebben. Het gevolg van makkelijker onslaan zou m.i. zijn dat een economische dip korter duurt.
Ambtenaren makkelijker onslaan is nog logischer natuurlijk nu zitten hele afdelingen vol met niet functionerende ambtenaren, ergste gevolg is dat goede ambtenaren er gek van worden met lutsers te moeten werken en elders emplooi zoeken.
Pannie's basisloon werkt prima, vergeet niet dat je er niet erg veel werk bij hoeft te doen om te kunnen bestaan, kunnen beter betaalden eindelijk weer een poets vinden bijvoorbeeld. ook is het zo dat je de financiering al een heel eind rond krijgt uit de besparing die het afschaffen van het huidige handhavings en toezichts apparaat (UWV, Sociale dienst etc) Veel mensen zullen hier tegen zijn uit angst, je bent vanaf dan namelijk verantwoordelijk voor je eigen problemen, afschuiven op de overheid/samenleving is er dan niet meer bij.

egwel | 15-09-05 | 10:28

Mooi dat dit topic gewoon doorloopt.
Laten we er in het meest positieve geval van uitgaan, dat de meerderheid van de mensen, die nu werkloos thuis zitten, graag willen werken. Zoals Breinstein al schreef, is het in sommige gevallen niet gunstig om te gaan werken. Van veel belastingen, heffingen en aanslagen word je vrijgesteld met een uitkering. Zo gauw je gaat werken, moet je deze zaken wel betalen. (Volgens mij noemt men dit de "armoedeval".) Het verschil tussen wel en niet werken moet dus worden vergroot. Het verlagen van de uitkeringen lost dit probleem niet op, omdat mensen dan nog minder te besteden hebben (geen huur meer kunnen betalen, meer schulden bij de nutsbedrijven, geen ziektekostenverzekering, maar bijvoorbeeld ook simpelweg minder consumeren met alle gevolgen vandien).
Uiteindelijk kost het m.i. de samenleving dan meer geld.
Het verrichten van sociale taken met behoud van uitkering (bejaardentehuis etc.) wordt er ook niet beter op als je dit door ongemotiveerde lutsers laat doen.
Leeftijdsdiscriminatie is in Nederland een feit. Jongeren zijn nu eenmaal goedkoper en dus aantrekkelijke werknemers. Los dit probleem maar eens op...
Ook de ontslagregeling versoepelen klinkt mij heel onlogisch in de oren (afgezien van het feit dat dit letterlijk van het partijprogram van GW afkomt). Je maakt mij niet wijs dat de werkloosheid opgelost wordt, als het makkelijker is om mensen te ontslaan... nou ja, misschien zou het wel een oplossing bieden voor de ambtenarij... echter een prestatieloon voor ambtenaren lost dit probleem volgens mij net zo goed op.
Pannie's lage basisloon is op zich ook nog niet zo slecht idee... maar dit werkt natuurlijk alleen als er voldoende werk is en ieder de mogelijkheid heeft om het aan te vullen. Bij te weinig werk creeer je dan een leger armoedigen, zitten we ook niet op te wachten...
(bedenk wel, ik ben geen econoom en tracht slechts een beeld te schetsen van hoe ik erover denk, voordat ik met allerlei bronnen en rekenvoorbeelden moet komen...)

knutsel | 14-09-05 | 23:19

@Zum kotzen:
Ik denk dat ik het in grote lijnen wel met je eens ben, althans met je laatste bericht. Jouw eerste bericht gaf mij de indruk dat je het eens was met mensen die niet onder hun niveau wilden gaan werken. V.w.b. je oplossingen: Ik ben het eens met het versoepelen van de ontslagwetgeving bij ambtenaren maar niet bij de overige werknemers. Het is immers immidels makkelijk genoeg om iemand te ontslaan en ik zit hier ook niet op een Amerikaanse way of thinking the wachten.
De aandeelhouders minder macht ben ik het niet mee eens. Waarom zou ik nog aandeelhouder willen worden en dus geld in een bedrijf willen stoppen als ik toch geen reet te vertellen heb?
Ook het controversiele aspect van je uitleg ben ik het niet mee eens. Dit vind ik te gereguleerd en te ouderwets socialistisch. Een werkgever heeft toch helemaal geen zin om dit allemaal te gaan checken? Hij wil gewoon een goede arbeidskracht.
Ik heb absoluut geen minachting voor de meeste mensen met een uitkering. Het lijkt me vaak knap klote om met zo weinig geld te moeten leven mits dit noodzakelijk is. De mensen die onterecht gebruik maken van de goede voorzieningen die we hier nog (redelijk) hebben, heb ik wel minachting voor. Zij verkloten het voor ons allemaal en straks als jij of ik oud zijn en ook ons stukje AOW willen vangen, kun je er naar fluiten.

sickofcrap | 14-09-05 | 21:56

@Breinstein:
Het NL sociaal stelsel is allang niet zo goed meer als dat het was. En het feit dat het zo duur is, is wat mij betreft omdat het systeem zo fraudegevoelig is. Mensen die het nodig hebben, moeten gewoon steun kunnen krijgen en zonder dat ze daar nou dankbaar voor hoeven zijn. De meeste van hen hebben ook jaren premies aan dit stelsel betaald. En dat je tussen twee banen door 1 of twee maanden WW ofzo krijgt, vind ik echt geen schande. Maar men moet niet gaan lopen zeiken over onder je niveau werken. Daar word ik redelijk onpasselijk van.

sickofcrap | 14-09-05 | 21:47

@Beidehandje(s): oke, dan zitten we alweer wat meer op 1 lijn. Waar ik alleen slecht tegen kan is het feit dat we hier in een land leven met 1 van de beste sociale verzekeringsstelsels ter wereld en een dientengevolge torenhoge collectieve lastendruk. En als daarvoor nou enige dankbaarheid werd getoond, maar nee, een flink deel loopt ook nog te zeiken dat ze van hun uitkering nauwelijks kunnen roken, drinken en autorijden...

Ik ken voorbeelden genoeg van geteisem dat je haarfijn voorrekent dat ze er in feite op achteruit gaan als ze een baan accepteren.

Ik werk me %$^* 60 uur in de week de apetyfus voor m'n baas en in m'n eigen bedrijf, betaal me scheel aan belasting en kan gewoon steeds slechter tegen al dat geytenwollensokkengezeik!

Natuurlijk moet er een goed sociaal stelsel zijn, maar je kunt alles overdrijven!

Breinstein | 14-09-05 | 19:05

@God_ookwel_dennis 14-09-05 @ 15:44

Helemaal mee eens.
Wat er gebeurt is dit:
1) Kabinet komt met repressieve en restrictieve maatregelen; lokale overheden zetten kansarmen in 'probleemwijken' of volksbuurten.
2) Economische malaise bij particulieren en bedrijven.
In volksbuurten komt er een steeds grotere vervreemding van elkaar.
3) Ongenoegen door gevoelens van machteloosheid t.a.v. de nieuw ingevoerde regels. Daarnaast voelen mensen zich niet meer thuis in hun oude (of nieuwe) woonomgeving en verpaupering volgt.
4) de overheid zoekt de zondebok: in dit specifieke geval de werkzoekenden, omdat die zogenaamd teren op andermans magere budget.
Op die manier slaat ons kabinet twee vliegen in een klap: de focus wordt afgewend van het eigen wanbeleid, en op die manier wordt er tegemoetgekomen aan de gevoelens van onvrede bij de NL bevolking.
Ons kabinet maakt van Nederland een kippenren waarin het alleen de aandacht wil verplaatsen naar pikorde.
Op die manier komt er een rechtvaardiging voor hun beleid, zodat er nog meer restricties komen, d.w.z. voor mensen zonder werk of met een allochtone achtergrond komen deze het hardste aan.
Zittende partijen willen stemmen winnen door bij selectieve groepen gevoelens van ongenoegen aan te wakkeren en deze vervolgens tegemoet te komen door middel van selectieve onderdrukking.
Zelf is het kabinet het haantje dat groepen uitspeelt ten opzichte van elkaar... kukelekuu!
Waar hollen we achteraan?!

Rest In Privacy | 14-09-05 | 17:41

ik werk gewoon door natuurlijk. heeft iets met instelling enzo te maken...

zakje pinda´s | 14-09-05 | 17:11

wordt je er ziek van ? kijk dan maar uit dat je niet in een of andere uitkering terecht komt ..

God_ookwel_dennis | 14-09-05 | 16:50

'Gouden handdrukken van een paar miljoen aan politici die fouten maken kan zeker wel ?'

daar wordt ik nou zo ziek van. altijd maar die domme vergelijkingen met dingen die niet ter zake doen. altijd naar een ander wijzen. het feit dat er nog meer dingen niet kloppen betekent niet dat je meteen alles door de vingers moet zien. uiteindelijk moeten gewoon alle misstanden aangepakt worden. maar het gaat hier maar over één ervan.

zakje pinda´s | 14-09-05 | 16:23

Gelukkig liggen de banen voor het oprapen en kunnen we dit fantastische plan onmiddellijk invoeren ! En nu weer terug naar de realiteit...

knutsel | 14-09-05 | 16:20

Wat je moet leren is dat de politiek de aanstichter is van deze stront discussie.
En dat je er niet serieus op in moet gaan omdat je het zelf gaat geloven en daarna gaat stemmen op die K*T-partij.
En niet de werkloze maar de politicus die het probleem niet wil aanpakken is het probleem. De oplossing wel graag wil afschuiven om zieltjes te winnen.

`T wordt tijd dat ze is wat gaan doen daar in den haag in plaats van deze berichten te verspreiden. Salaris inleveren, huis uitzetten en op straat zetten deze hufters. Dan leren ze het wel.
Stemming maken over de paupertjes... het blijft een eindeloze cirkel.

En die eikel die zo hard blaat dat ie liever schoonmaakwerk gaat doen omdat ie anders een schuldgevoel zou krijgen over betaalde belasting centen van andere mensen ...?!
Gouden handdrukken van een paar miljoen aan politici die fouten maken kan zeker wel ? slaap je daar slecht van ?
O nee dat kan niet, nee we geven de schuld aan de asiel zoeker of de werkeloze.

Aan jou zou heel nederland een voorbeeld moeten nemen. Nederland schoonmaak land.
Tja zelf ook nooit een uitkering ontvangen maar ik zou het ZEKER! niet laten.
ja, ik neem nu mijn pilletje. :-)

God_ookwel_dennis | 14-09-05 | 15:44

@ zum kotzen.
Dan kunnen ze nu mooi de straten vegen en in 2010 een baan op hun niveau aannemen.
Wie gezond van lijf en leden is heeft wat mij betreft NOOIT recht op een uitkering als er vacatures open staan!
Of iemand gestudeerd heeft kan me geen reet schelen, alles, ALLES is beter dan je hand ophouden!
Ziek? Krom? "Gek"? Prima, daar is de wao voor maar wie kan werken MOET werken!
En wie vind dat een bepaalde soort arbeid beneden zijn waardigheid is mag van mij WEL onmiddelijk in een werkkamp!

Jim Beam | 14-09-05 | 15:34

Tering wat een lappen text zeg, wat willen jullie eigenlijk zeggen *masseert scroll-vinger*

holtor | 14-09-05 | 14:45

@sickofcrap als je mijn eerdere postings leest kun je zien dat ik ook nooit een uitkering heb gehad, en een aantal maanden onder mijn niveau heb gewerkt (schoonmaakwerk) toen ik afgestudeerd was en niks anders kon vinden. Helaas werd ik daar vanwege een reorganisatie ontslagen (first in first out principe). Met mijn motivatie was niets verkeerd, ik werkte goed en kwam nooit te laat (moest dagelijks om 6:00 uur beginnen), verzekerde de leidinggevende me. Vervolgens ben ik alle uitzendbureau?s in Groningen langs geweest maar nergens werd ik ingeschreven. Er was toch geen werk voor me.

Dus al dat gezeik van de mediageile politici die graag willen scoren en maar weer beginnen over de uitkeringstrekkers staat me behoorlijk tegen. Wat doen al die politici om de werkgelegenheid in Nederland te stimuleren (aanbodzijde van de arbeidsmarkt)? Zelfs voor het ongeschoolde werk wordt het moeilijk, ik kan op loongebied nou eenmaal moeilijk met een Pool concurreren als ik in de tuinbouw wil werken, aangezien ik Nederlandse huur, energierekeningen, verzekeringen en levensonderhoud moet betalen. Dat lukt niet met 3 euro per uur voor komkommers plukken.

Ik ben het met je eens dat mensen in een uitkering ook een baan onder hun niveau zouden moeten aannemen, of vrijwilligerswerk doen. Ook beter voor die mensen zelf, het geeft ritme en een sociaal netwerk. Daarnaast moet je ook tijd en mogelijkheid krijgen om de kennis van je vakgebied op peil te houden (relevante literatuur etc. volgen).

Maar wat me enorm tegenstaat is de houding die ik bij bepaalde reaguurders tussen de regels doorlees: de absolute minachting voor uitkeringsgerechtigden, ongeacht hoe die uitkeringsgerechtigden in hun situatie terechtgekomen zijn. Die reaguurders verkneukelen zich waarschijnlijk bij het idee dat ?die luie nietsnutten? worden gedwongen kutklusjes op te knappen. Dat is niets anders dan een kinderachtig en hufterig ?lekker puh?-gevoel.

En wat vind je overigens van mijn gesuggereerde oplossingen?

zum kotzen | 14-09-05 | 14:40

"a) uitermate frustrerend voor die afgestudeerden zelf (4 tot 6 jaar gestudeerd, studie succesvol afgerond, om dan vervolgens schoonmaakwerk te gaan doen)
b) zonde van het geld dat de belastingbetaler in de studie van die mensen gestoken heeft
c) zonde van het intellect en kennisniveau dat op deze manier verloren gaat"

Gelul. Als je geen werk hebt, kun je gewoon schoonmaken of wat dan ook tot dat je een baan op je eigen niveau hebt gevonden.

a) Frustrerend? Dat is het voor mij als belastingbetaler ook als deze mensen op hun reet blijven zitten.
b) Mits ze blijven proberen vinden ze uiteindelijk natuurlijk gewoon een passende baan. De belastingbetaler is blij dat deze mensen eindelijk eens op kunnen houden met alleen maar geld te kosten en dan zouden ze ook nog bijstand gaan trekken omdat ze het verdommen onder hun niveau te werken?
c:) Als men thuis op de bank zit gaat het intellect en het kennisniveau net zo goed verloren.

Ik heb ook gestudeerd en ben na mijn studie gewoon werk onder mijn niveau gaan doen en daar ben ik echt niet slechter van geworden. In tegendeel.

sickofcrap | 14-09-05 | 14:11

Nogmaals @ de rechtse lutsers hier die vinden dat hoger opgeleide werklozen moeten ?vegen?, ?schoonmaken? of ?blaadjes prikken?

Lul toch niet zo stom, zoals ik al eerder aangaf, het zijn niet alleen degenen met studies als Creatieve Therapie en Culturele Antropologie die aan de kant staan. Mensen met een zware studie als Scheikunde, HTS Bouwkunde, Bedrijfskunde of Rechten hebben ook de grootste moeite om werk te vinden. Om hun maar gewoon ?te laten vegen? is

a) uitermate frustrerend voor die afgestudeerden zelf (4 tot 6 jaar gestudeerd, studie succesvol afgerond, om dan vervolgens schoonmaakwerk te gaan doen)
b) zonde van het geld dat de belastingbetaler in de studie van die mensen gestoken heeft
c) zonde van het intellect en kennisniveau dat op deze manier verloren gaat

In 2010 is de hele babyboom-generatie met pensioen en zal er een enorm tekort zijn aan hoogopgeleid personeel. Bedrijven en overheid moeten daar nu al op anticiperen en veel geld steken in het aantrekken en opleiden van jonge goed opgeleide mensen. Dat kost op korte termijn meer geld dan het oplevert, en vanwege bezuinigingen (overheid) en de druk van de aandeelhouders (bedrijven) verdommen bedrijfsleven en overheid dat.
En over 5 jaar loopt iedereen te jammeren dat er niet genoeg mensen gevonden kunnen worden voor al het werk? Noten en de rest van de politici moeten hun aandacht richten op de aanbodzijde van de arbeidsmarkt ipv. uitkeringsgerechtigden met stomme klusjes bezig te houden om maar vooral de wraakgevoelens van het rechtse stemvee tevreden te stellen.

Oplossingen:
1) ontslagrecht aanmerkelijk versoepelen, met name voor de ambtenaren. Nu hebben veel ambtenaren muurvaste arbeidscontracten en gouden afvloeiingsregelingen waardoor ze met 56 jaar kunnen stoppen. Hierdoor komen jongeren er zeer moeilijk tussen en zijn werkgevers huiverig om mensen een baan aan te bieden (want als hij of zij niet goed functioneert kom je d?r moeilijk vanaf).
2) op één of andere manier de macht van de aandeelhouders (die alleen uit zijn op korte termijn succes) inperken zodat een bedrijf ook eens beslissingen kan nemen die pas op langere termijn renderend zijn.
3) controversieel: bij sollicitanten checken of de eventuele partner ook een baan heeft. Bij gelijke geschiktheid gaat de kandidaat met een werkloze partner voor de kandidaat met een werkende partner. Immers, dan zijn er 2 huishoudens met 1 baan ipv. een huishouden zonder baan en eentje met 2 banen en hoeft er dus geen uitkering aangevraagd te worden.

BTW ik heb nog nooit een uitkering ontvangen nee, ik ga ook liever in de schoonmaak werken dan dat ik bijstand aanvraag. Want als je dat doet, moet je allerlei persoonlijke informatie (b.v. je banksaldo, uitgaven etc.) naar het CWI doorspelen. Zo leuk is die bijstand niet.

zum kotzen | 14-09-05 | 13:29

Die man met die kleine snor uit duitsland had ook werkkampen voor "bepaalde mensen".!!!
Dit is nou precies wat er mis is in dit Kutland.
Fundamentele misstanden op bepaalde groepen of individuen vergelden.
Verplaats je gvd eens in een ander!
Politici zijn ook maar gewoon aquistiteurs.

God_ookwel_dennis | 14-09-05 | 09:33

Bij of omscholen vind ik geweldig, dan heeft een (langdurig) werkeloze meer kans om weer aan de slag te kunnen.
Maar schaf eerst die reintegratiebureau's eens af.
Die doen werkelijk NIETS voor hun klanten (de werkelozen).
Verplicht hele dagen in een muf lokaaltje naar wat tjakka-geouwehoer luisteren waar geen hond wat aan heeft en daarna cashen bij de overheid, weer 100 werkelozen voorbereid op hun terugkeer a 750 euro per stuk.
Tis gouden handel zo'n reintegratiebureau.

Jim Beam | 14-09-05 | 09:19

Hammiehetvarken 13-09-05 @ 21:14
In de coffeshops waar ze meestal de hele dag rondhangen worden werkelozen helemaal niet met de nek aangekeken volgens mij.

Pannie | 14-09-05 | 08:08

@ Hammiehetvarken 13-09-05 @ 21:14
Wat is een kansarme persoon? Iemand die weinig kansen *krijgt*, of iemand die weinig kansen neemt?

holtor | 14-09-05 | 06:22

Laat ze die oostblokkers er maar eerst uitgooien, dan is ook genoeg werk

Redneck | 14-09-05 | 05:44

En ik ook!

Rest In Privacy | 14-09-05 | 02:58

Overigens, Groningers zijn gek!

Rest In Privacy | 14-09-05 | 02:57

Ook PvdA doet evenhard mee aan zieltjes winnen...
kom met ingesleten ideeen aan die het goed doen in de peilingen, en het volk ligt aan je voeten... ach ach ach... weer zo'n zielige bedoening.
Als het zo doorgaat, kan ik net zo goed op Balkenende gaan stemmen.
Het maakt dan toch geen ene rotmoer uit.
Goed dan, laat ze maar komen met scholing... want dat kan toch niet bekostigd worden.
Dan moet het maar werk worden... en werkgevers zien de oud- of ongeschoolden al aankomen... NOT!
Dan maar een gesubsidieerde baan... na twee jaar sta je dan op straat, aangezien de subsidie dan stopgezet wordt en je economisch niet meer rendabel bent.
Pffff, moeilijk he, dat regeren... maar ja, zieltjes winnen kan altijd nog.
Politici worden meer en meer would-be-trendsetters in plaats van competenten op bestuurlijk niveau, wel zo gemakkelijk natuurlijk...
Heeft de LPF dan toch nog een beetje zijn zin gehad, want het populistische erfgoed van Fortuyn schijnt zelfs bij de PvdA een handig middel geworden te zijn...

Rest In Privacy | 14-09-05 | 02:51

@egwel
Ten aanzien van je geschiedenislesje: resultaten in het verleden zijn geen garantie etc,.etc.
Er is geen sprake van dat het volk nog in opstand komt. Dat wordt tegenwoordig meteen de kop ingedrukt door ME en zo. En dacht je nou echt dat een verandering in het denken over het arbeidsethos, op gang gebracht door de onderklasse, navolging zou volgen bij de zittende politieke elite?
Die blijven gewoon zitten op hun privileges, dus geen sollicitatieplicht voor politici, riante vertrek- en wachtregelingen en ruime vakanties.
Die werkloze politici en academici gaan ook geen asperges plukken als zijnde passend werk.
Waarom zou een gewone werknemer dat dan wel moeten doen?

prettything | 13-09-05 | 21:57

Leuke linkse oplossing om werken met behoud van uitkering per defintie te asociëren met werk met loon.
Zo kom je natuurlijk aan het heilig huisje "Minimum loon".
Linkse niksnutten daar hebben we allang wat op gevonden! Produktie in jullie voormalige vriendenstaten en lagelonen landen elders op de planeet.
Om dit land nog enigzins toonbaar en leefbaar te maken mogen onze thuiszitters voor hun uitkering best in een nieuw op te zetten socaiaal stelsel hun bijdrage leveren daar waar gepast.
Wat te denken van vegen tijdens de SAIL 2010 als er weer door onze ambtenaren gestaakt word. Of wat te denken van roltrappen poetsen op het CS.

tonydomtana | 13-09-05 | 21:30

@wannabecool @ 20:36;

"dat zeg je niet als je 50 jaar oud bent bv"

Tsjonge, wat ben jij aardig, want zo lang duurt dat niet meer hoor... En ik zou niks mooier vinden dan dat je, nadat je zeg maar "uitgefaseerd wordt vanwege dat je achterloopt", jezelf kunt omscholen.

Maar ik geef toe, ik lees wel eens een boek.

Overigens is er helemaal geen 'werk voor iedereen die zoekt'. I speak from past but recent personal experience.

TM | 13-09-05 | 21:27

Over de ruggen van de kansarmen in de maatschappij probeert deze PvdArmoede-man zieltjes te winnen. Inspelen op onderbuikgevoelens, zo heet dit populistische proefbalonnetje. Zo krijgen we een tweedeling in de maatschappij ! Dit is stigmatiserend naar werkelozen toe, die toch al met de nek worden aangekeken. Beter is het om deze mensen goed te begeleiden, kijken wat hun interesses zijn enzo, daarnaast hebben ze extra steun (=geld) nodig zodat ze niet in een sociaal isolement geraken.

Hammiehetvarken | 13-09-05 | 21:14

even een mailtje gestuurd:
"Beste Han Noten,

door uw uitlatingen betreffende de rechten en plichten van een werkloze vind ik u een grote schoft. Hiermee plaatst u werklozen die er niets aan kunnen doen dat ze werkloos zijn nog meer in het verdomhoekje. Hoe haalt u het in uw domme hoofd te stellen dat tegenover het recht op een uitkering, de plicht om te werken zou staan? De plicht die men heeft is jarenlang WW-premie betalen, niets meer en niets minder. Zo gauw men moet werken voor een uitkering, hoort die uitkering "loon" te heten.
Idioot.

Met vriendelijke groeten, ....."

vlunk | 13-09-05 | 21:03

Kutzakken die niet willen werken maar het wel kunnen hebben het verziekt voor mensen die wél ziek zijn. Ik geef deze meneer nu groot gelijk dat ie streng is.

Niflheim | 13-09-05 | 20:51

@TM dat zeg je niet als je 50 jaar oud bent bv.

wannabecool | 13-09-05 | 20:36

"hongeroproeren op zich zijn nooit omslagen van betekenis geweest"

Triest maar waar. Dit ZIJN slechts noten in de geschiedenis inderdaad vaak.
De russische revolutie echter had wel degelijk iets met honger te maken geloof ik. De bevolking crepeerde destijds daar.

wannabecool | 13-09-05 | 20:35

Dus als ik werkloos wordt dan mag ik op kosten van de Staat gaan studeren? LUXE!!! Laat maar KOMEN die volgende recessie!

TM | 13-09-05 | 20:35

@pretty

nice to meet ya

wannabecool | 13-09-05 | 20:24

egwel: whatabout gewoon socialisme, sociaal democratie ed, versus kapitalisme en (neo) liberalisme en conservativisme?

Als het je niet teveel moeite is hoor.

wannabecool | 13-09-05 | 20:22

tja zoals je zelfs pannie en mij door elkaar haalt, is dat met jouw argumenten ook zo, maar andere keer verder, blijft een beetje offtopic.

anarchez | 13-09-05 | 20:22

@ Pannie
Leuk dat je de Franse revolutie noemt. de grondslag lag niet in het verlichtings denken maar in het feit dat Louis 14 en 15 met hun ellenlange oorlogen de staat en de bevolking hadden uitgemergeld. De incompetende L 16 betaalde daar uiteindelijk de prijs voor. Niet de denkers begonnen het revolt maar de boeren en die konden niet lezen dus ook geen kennis nemen van de ideeen van de verlichting.
Pas toen de revolutie een feit was trokken de Jacobijnen de macht naar zich toe en jawel begonnen metde gebruikelijke onderdrukking.
Mijn afkeer van marxisme is overigens niet groter dan mijn afkeer van elke andere dogmatische ideologie. Zodra zogenaamde intelectueelen vanuit een idee beginnen te regeren zijn gewone mensen onvermijdelijk de lul.
Tot zover het evangelie van egwel voor vandaag morgen meer.

egwel | 13-09-05 | 20:09

zo leer je nog wat Pannie ;)

anarchez | 13-09-05 | 20:03

Leuk die VWO geschiedenislessen op GS.

Pannie | 13-09-05 | 20:01

@egwel
hongeroproeren op zich zijn nooit omslagen van betekenis geweest; wat het marxisme betreft, de theorie was al bekend in de 19e eeuw (de utopische socialisten en anarchisten), de praktijk kwam pas later, evenzo de franse revolutie, die voor een groot deel de inspiratie haalde uit de Verlichting; je afkeer van het marxisme vertroebelt je blik een beetje.

anarchez | 13-09-05 | 19:58

egwel heeft het over punk zeker?
Waren ook middenklasse pubertjes trouwens.

Pannie | 13-09-05 | 19:55

@ anarchez
Goh jij gelooft nog in Marx en zo, de intelectueele elite. Nou lieverd die elite heeft nog nooit geen fuck voorgesteld en bestaat slecht bij gratie van het feit dat de op de rest kan parasiteren. Revoluties en omslagen kwamen altijd voor uit onvrede (meestal honger en zulke hoog intelectueele zaken) en werden vaak van een interpretatie voorzien door de zogenaamde intelectueele elite, die daarna de leidende elite werdt en op haar beurd de zaak ging lopen uitzuigen. Vanuit welke ideologie dan ook het kwam en komt altijd op hetzelfde neer.

egwel | 13-09-05 | 19:29

@egwel
tsk tsk, ken je geschiedenis, onzin wat je babbelt; de ideeën en de inspiratie kwamen altijd uit de bovenlaag, dat een omslag alleen resultaat kon hebben als het "gewone" volk meedeed is een andere kwestie.

anarchez | 13-09-05 | 19:20

@ Pretty Thing
Kwestie van geschiedenis, geen enkele omslag van betekenins heeft ooit plaatsgevonden door insprratie van uit de bovenlaag van de bevolking, het is altijd nog bij het "gewone"volk begonnen. Daar doet zelfs Erasmus niets aan af.
@ bijdehandjes
da's dus wat ik nou al al die tijd zeg

egwel | 13-09-05 | 18:57

@holtor 13-09-05 @ 17:19
Laat die Polen dat maar lekker zelf regelen ipv hierheen te komen.

Beidehandje(s) | 13-09-05 | 18:50

@Breinstein - lees ook even de post aan egwel, dan had je kunnen lezen dat het bedoelt was om mensen op de kast te jagen, en da's bij jou aardig gelukt. Weet je wat nu het grappig is, ik heb hetzelfde profiel als jij en toch ben ik niet te beroerd om het op te nemen voor mensen die wel in de WW of WAO zitten zonder dat zij daar bewust voor gekozen hebben en maar wat graag aan de slag zouden gaan maar niet worden aangenomen omdat ze te duur, te oud, te jong, te ervaren, te onervaren of god weet wat zijn. Iedereen die fraudeert ongezien de t*fus, maar de mensen die het echt nodig hebben kunnen wat mij betreft idd rekenen op hulp, vangnet en uitkering. Dit mét een duidelijk voorbehoud, werk is werk, dus aan de slag zodra het kan! Kan het niet betaald, dan vrijwillig zo lang als je geen betaald werk kunt vinden.

Beidehandje(s) | 13-09-05 | 18:48

@egwel
Dat zie ik niet zo.
Jij wilt het van onderen af. Ik van boven.
Ik weet nog wel een mooie tekst wat dat betreft van Erasmus. Ik hoop dat ik ém kan vinden binnen nu een een paar uur.

prettything | 13-09-05 | 18:42

@NoClass24 13-09-05 @ 18:29
In de tijd van Freud tapten ze nog bloed om de kwade geesten uit het lichaam te laten ontsnappen. Het enige interessante aan Freud is de manier waarop hij zijn onderzoeken heeft aangepakt. De ideeen zelf zijn absurd en van geen waarde geweest.

blawablawa | 13-09-05 | 18:40

goed, dan ga ik wel ergens wat respect geven ofzo, dan verdoe ik mijn tijd ieder geval beter dan nu.

Pierke Smulders | 13-09-05 | 18:38

@blawablawa, het is inderdaad allemaal nogal offtopic ;-).En mensen die kabouters zien moeten dus wel een uitkering krijgen.Aan de andere kant voelen die zich misschien wel fijn met een puntmutsje op....

NoClass24 | 13-09-05 | 18:37

Pierke Smulders 13-09-05 @ 18:26
Weer hetzelfde, ik verwijs je weer terug naar mijn eerdere antwoord. Als je met iets zinnigs komt (de 'argumenten' waar je zo vol van bent, of iets anders interessants) dan reageer ik weer.

blawablawa | 13-09-05 | 18:37

Maar goed, dat schizofrenie punt is nu wel gemaakt. Het is totaal offtopic of het wel of niet bestaat. Punt is dat er een aantal mensen zijn die zware medicijnen slikken tegen stemmen en kabouters en doorgaans zijn ze er zo erg aan toe (gedeeltelijk door de bijwerkingen van de medicijnen) dat ze niet het werk kunnen doen zoals jij en ik dat kunnen.

blawablawa | 13-09-05 | 18:35

@ blawablawa, en freud ken je ook niet ? Die geloofde dat schizofrenie geen braindisorder was namelijk.

NoClass24 | 13-09-05 | 18:29

@egwel 13-09-05 @ 18:12
Als ik zo koppen snel op de pagina van de lancet dan gaat het hooguit om een geisoleerde hypothese tussen de 356 artikelen op de site over schizofrenie. Ik vind dit nog niet bepaald overtuigend bewijs van een algehele omslag in het denken van in de psychiatrie (de 'hoop medici en psychiaters & psychologen' van NoClass24 kan ik er iig niet in ontdekken).

blawablawa | 13-09-05 | 18:27

@blawablawa, JIJ noemt het vernederend werk, ik niet. Jouw woorden. Dus ga me niet belachelijk zitten maken omdat ik ergens het woord respect heb gebrukt in een reactie. Ik zie liever argumenten, en anders begin er niet over. Het hebben van werk is beter dan weigeren omdat je je te goed voelt. En dan heb ik het wel over echt werk, en niet door de overheid gesubsidieerde arbeid. En blaadjes prikken met of zonder puntmutsje is ook gewoon normaal werk.

Pierke Smulders | 13-09-05 | 18:26

@knutsel , freud dacht bijvoorbeeld dat alle mensen met ''schizofrenie'' stiekeme homo's waren ik bedoel maar ;-).

NoClass24 | 13-09-05 | 18:26

Fok en VK, jullie zijn op de hoogte dus, net overgestapt naar GS? wel een nivootje hoger ja, tja alle begin is moeilijk.

anarchez | 13-09-05 | 18:26

Ik kan nauwelijks geloven dat er wordt getwijfeld aan het bestaan van schizofrenie en Bram bakker is meer van de angststoornissen www.brambakker.com/psychiater/wetensch... ... maar goed, da's een andere discussie...

knutsel | 13-09-05 | 18:20

@ blawablawa, ik kan je google aanraden, en wat meer kijken naar discovery & national geographic.Ik ben geen expert maar er is een steeds grotere groep van experts die er niet in gelooft.En ik kan me er wel iets bij voorstellen.
@ Anarchez, registreer je op het fok forum of zo samen met prettything.

NoClass24 | 13-09-05 | 18:17

Ik merk het al, er is een hoop weerstand om lui Nederland iets bij te laten dragen aan een net en woonbaar Nederland.
Ik denk dat de linkse losers die nog aan dit potverteren willen bijdragen maar eens op cursus. Een beetje verstand van economie leert toch al gauw dat de verzorgingsstaat aan de vooravond van regoureuze veranderingen staat.

Die linkse oproerkraaiers die zo graag de grenzen open wilden stellen om de arme buurtjes een kans op de wereldmarkt te gunnen zullen nu moeten inzien dat luilekkerland voorbij is en dat er aangepoot moet worden om dit landje draaiende te houden. De kutklusjes die blijven liggen zijn prima dagvulling voor de langdurig werklozen en beroepszieken.

tonydomtana | 13-09-05 | 18:17

@Pierke Smulders 13-09-05 @ 18:05
Ik verwijs je terug naar mijn reactie van 17:21. Je valt in herhaling of je hebt het geheugen (en het redenatievermogen) van een goudvis.

blawablawa | 13-09-05 | 18:16

@Pretty Thing
Als je nu mijn post leest van 16:20 dan zul je zien dat dat deel van het onderwerk al behandeld was.

egwel | 13-09-05 | 18:16

@ Anarchez
Lul ff op zeg we waren bezig met een discussie, je pupertijd kun je uitleven VK of zo.
@ Blawablawa
Ben ff kwijt welk nummer van The Lancet maar uit redelijk betrouwbare bron dus. Bram wie ?

egwel | 13-09-05 | 18:12

@NoClass24 13-09-05 @ 18:05
Gelukkig dat ik jou tref, want dit interesseert me zeer. Welke artikelen/boeken/namen kun je me geven aangaande dit onderwerp?

blawablawa | 13-09-05 | 18:12

Wat een stel eikels hier op deze site zeg!
Tot op dit moment 234 reacties op dit item en 97 op het item over de werkelijke maffia in dit land het OM, politie en de politiek.
Je drukmaken over de peanuts die wat uitkeringstrekkers oppakken maar niet over de zakkenvullers aan de top.
Typisch Nederlands: schoppen naar beneden, likken naar boven.
GS-ers hebben inderdaad geen stijl maar ook geen "guts".
Gaj ej gram eens spuien op de website van het OM inplaats van de kakken op wat uitkeringstrekkers.
Ik betaal als werkende ook belasting voor bijstandtrekkers en werklozen maar dat interesseert mij geen reet.
Betalen voor de riante wachtgelden van politieke nietsnutten en prinsjes en prinsesjes die constant op vakantie zijn, lijkt mij wel wat nuttelozer.

prettything | 13-09-05 | 18:11

@noclass24
lezen is wel moeilijk he, een poging dan om een bijdrage te leveren:
heb zelf een paar jaar in wiw- en id-banen gewerkt, sinds een tijdje een betaalde baan, maar zie om me heen dat van de bedoelde doorstroming niet veel terechtkomt, mensen komen weer in de bijstand en worden dan verplicht voor een schijntje weer aan het werk (vaak hetzelfde werk) te gaan; veel werkgevers hebben dan ook misbruik gemaakt van die constructie; als je dat sociaal noemt, dan lust er nog wel wat, komt u maar..

anarchez | 13-09-05 | 18:11

@ blawablawa, ehm nee sterker nog bram bakker is mij volstrekt onbekend.Dit is niet zo'n controversiele stelling als jij schijnt denken.Er zijn een hoop medici en psychiaters & psychologen die niet in de ziekte schizofrenie geloven.

NoClass24 | 13-09-05 | 18:05

blawablawa, leg mij nou maar eens uit wat er vernederend is aan blaadjes prikken met een puntmutsje? Of heb je iets tegen puntmutsjes?

Pierke Smulders | 13-09-05 | 18:05

@NoClass24 13-09-05 @ 17:57
Zit je nu egwel na te praten? Over welke psychiater hebben jullie het uberhaupt? Bram Bakker?

blawablawa | 13-09-05 | 18:03

@ anarchez, je reacties dragen niet erg bij & je beargumenteert ook nix dus up yours ?

NoClass24 | 13-09-05 | 18:03

aan alle reaguurders die nog niet snappen wat blawablawa (17:47) zegt, up yours!

anarchez | 13-09-05 | 18:00

@ Blawablawa
Over demagogie gesproken. niemand hoeft iets te doen voor een half minimum loon. Een bijstands uitkering is 80% van het minimum tenzij je iets geflikt hebt.

egwel | 13-09-05 | 17:58

@ knutsel, er zijn twijfels of schizofrenie wel bestaat dus die feiten en cijfers zijn dubieus...

NoClass24 | 13-09-05 | 17:57

@ blawablawa, als jij lui bent en je hebt al jaren een uitkering omdat je niet WILT werken vind ik het geen enkel dat je met een puntmutsje blaadjes moet prikken eigelijk.

NoClass24 | 13-09-05 | 17:54

Klopt dit bericht wel? Was laatst in het nieuws:

Nederlandse mannen werken hard

Uitgegeven: 8 september 2005 14:41
Laatst gewijzigd: 8 september 2005 15:02

LUXEMBURG - De Nederlandse man blijkt het hardst te werken van de EU. In geen ander EU-land zijn zoveel werkende mannen als in Nederland: acht van de tien doen betaald werk.

Dat blijkt uit cijfers die het Europees bureau voor de statistisch Eurostat donderdag bekend heeft gemaakt. Het bureau vergeleek de banen van minstens een uur per week van alle 15 tot en met 64-jarigen binnen de Europese Unie in 2004. Het telde ook ondernemers mee die voor zichzelf werken.

Poolse mannen zijn het meest thuis te vinden: hiervan heeft minder dan zes op de tien betaald werk. Het EU-gemiddelde komt uit op zeven van de tien mannen. Van alle EU-inwoners, dus ook vrouwen meegeteld, werkt ruim zes op de tien (63,3 procent).

Vossie | 13-09-05 | 17:53

Ik wilde even semi-offtopic inhaken op dat schizofrenievehaal van jullie.
Het is een ziekte die je je ergste vijand niet toewenst. Laat die mensen in vredesnaam thuisblijven als ze niet in staat zijn om te werken. Persoonlijk betaal ik daar graag voor...
www.schizofrenieplein.nl/hulp/feiten.h...
terug naar het onderwerp...

knutsel | 13-09-05 | 17:52

@egwel 13-09-05 @ 17:46
Doe niet zo moeilijk, man. Ja, iedereen moet werken voor zijn/haar geld. Nee, niet iedereen moet verplicht worden zich te laten vernederen voor een half minimumloon door met een puntmutsje blaadjes te gaan prikken.

blawablawa | 13-09-05 | 17:51

@NoClass24 13-09-05 @ 17:38
Het komt allemaal neer op de status van het land waarin je leeft en de verwachtingen die je hebt vwb werk en je leven in relatie tot je familie, je buren en collega's. Die Polen doen dat werk over 10 jaar ook niet meer voor dat geld. Chinezen over 20 jaar ook niet meer. Mensen die beweren dat blaadjes prikken met een puntmutsje op met behoud van uitkering waardevol werk is, doen dat uit eigen- of uit demagogisch belang (politiek) of uit een onderbuikgevoel om die mensen te straffen (en zichzelf beter te voelen). Natuurlijk weten zij ook dat werk met puntmutsjes onzinnig is. Natuurlijk weten zij ook dat goedkoop werk zoals dat nu uit China en Polen komt een tijdelijk iets is en ophoudt zodra die landen op gelijke voet komen met de westerse economieen. Maar dat vertellen ze er niet bij. Het halve verhaal doet het altijd beter dan het hele.

blawablawa | 13-09-05 | 17:47

Nooten: "Pim zou het zo gewild hebben..".
Lekker populistisch van die man; eerst worden de WIW- en ID-banen naar de kloten geholpen en dan mensen op bijstandnivo verplicht aan het werken zetten; werk is werk gvd en dan hoort daar een redelijke beloning tegenover te staan.

anarchez | 13-09-05 | 17:47

@ blawablawa
jouw post 16:20 en om 15:07 was je het nog met me eens terwijl ik daarvoor precies hetzelfde zij als daarna.
Ik was toen trouwens in discussie met bijdehandjes met wie ik het niet helemaal eens kan worden maar die tenminste argumenten heeft. Dat geschreeuw van jou wordt tamelijk saai.

egwel | 13-09-05 | 17:46

@. Breinstein
Goede scholing gehad, een goede baan en je dan laten verleiden om lul te zeggen.
Tjonge, wat ben jij triest zeg.
En "figuren" WTF, we hebben het over mensen hoor. Er is maar één lul hier en dat ben jij.

Cesarino | 13-09-05 | 17:46

@Beidehandje(s): Wie is hier nou bevooroordeeld? Nix teren op de zak van papa, of zijn netwerk gebruiken. Alles aan komen waaien? Mijn studie deed ik naast m'n baan en betaalde ik zelf. Alles wat ik heb bereikt deed ik op eigen kracht. Lul!

Je gelooft het toch zelf nauwelijks dat er in jouw tijdelijke vangnetje 4 miljoen figuren de hand op houden in dit land?

Breinstein | 13-09-05 | 17:39

@ pierke
Let maar niet op blawablawa, die is 100 posts geleden het spoor al kwijt geraakt, ik heb er weinig hoop op dat het nog goed komt.

egwel | 13-09-05 | 17:39

@ baviaan, het draait niet alleen om wat je daadwerkelijk doet natuurlijk aan de lopende band kan je in ieder geval ongestoord ouwehoeren en er zijn echt mensen die het leuk vinden.Het Kan echt..

@ blawablawa, ik snap je punt niet helemaal die polen en nederlanders die ''minder'' werk doen zien het echt niet als slavernij die zijn lijkt mij blij dat ze aan de slag kunnen in plaats van thuis zitten en nix doen.

NoClass24 | 13-09-05 | 17:38

@cesarino

Het eerste sla ik wel over, die andere 3 kan ik best mee leven :)

baviaan | 13-09-05 | 17:38

@Pierke Smulders 13-09-05 @ 17:30
Niks, net zoals respect er geen drol mee te maken heeft. Maar als je zegt dat je er respect voor hebt, straalt het vast ook op jou af. Dus ga respect geven, zou ik zeggen.

blawablawa | 13-09-05 | 17:36

Baviaan is goed op de hoogte.

Doen Bavianen overigens ook niet altijd hetzelfde de gehele dag.
Vlooien, eten, neuken, slapen......

Cesarino | 13-09-05 | 17:34

@egwel 13-09-05 @ 17:25
Waar ik roep dat iedereen moet werken gaat het om de huidige wet werk en bijstand. Het is niet mijn mening (tenminste niet perse).
.
Tuurlijk bestaat schizofrenie wel. Het is met de bipolaire stoornis en de pervasieve stoornis een van de weinige labeltjes die psychiaters kunnen plakken en waarvan het verloop te voorspellen is.

blawablawa | 13-09-05 | 17:34

@noclass24

Dus jij wilt serieus beweren dat mensen die 5 jaar dag in dag uit hetzelfde dekseltje op hetzelfde potje draaien dat werk na al die jaren nog steeds leuk vinden???

Ik weet niet of je bijvoorbeeld wel eens folders hebt gevouwen of iets dergelijks voor je krantenwijk. Stel je voor dat je dat dag in dag uit moet doen voor een kutloon. Dat KAN gewoon niemand leuk vinden!

baviaan | 13-09-05 | 17:32

@blawablawa wat hebben Ethiopiers zonder eten er nu weer mee te maken? Ik volg je niet meer. En mn huis heeft overigens een kutkleur.

Pierke Smulders | 13-09-05 | 17:30

Dat parasiterende werkschuwe uitkeringstuig zou best eens de vele hondendrollen kunnen oprapen in mijn straat (met name precies voor mijn huis) en in het nabijgelegen park, ook al hebben ze een universitaire opleiding genoten. Luie donders! Werken zullen jullie verdomme!

Vossie | 13-09-05 | 17:30

@NoClass24 13-09-05 @ 17:15
Ja, als je achter de lopende band zit en daar lekker kunt ouwehoeren of weet ik wat en je hebt het naar je zin is dat prima. Maar zoals ik al zei, zijn het niet de mensen achter de lopende band die lopen te roepen dat men maar moet gaan weken met behoud van een half minimumloon, maar mensen die zelf zijn grootgebracht met een gouden lepeltje en denken dat alles wat ze bereiken hun eigen verdienste is. Dat is het storende. En die mensen lopen mij te beschuldigen van gebrek aan respect. Terwijl de mensen die werkelijk geen ene reet geven om dat werk of om de mensen die het doen, proberen met dat zogenaamde gebrek aan respect van mij (of juist het 'geven van respect' van hun zijde) een sfeer van geaccepteerde moderne slavernij te creeren en iedereen trapt er nog in ook!

blawablawa | 13-09-05 | 17:29

godsamme, net thuis van m'n werk, waar halen jullie de tijd weg om te reaguren, stelletje werkschuwen, en hierbij een mening van een reaguurder in 't DvhN waar ik het helemaal mee eens ben:
JHD (12 september 2005)
Geachte heer Noten,
Als Nederland niet steeds geregeerd wordt door politieke lullen, die de eigen portomonnee belangrijker vinden dan het landsbelang, en die gewoon zonder een traan te laten de economie afbreekt, dan heeft u gelijk.
Helaas is dit niet het geval.
Uiteraard is er voldoende werk, maar helaas heeft de politiek besloten, in al haar onnozelheid, om voor dit werk geen normaal salaris meer te betalen, maar om dit werk gauw over te hevelen naar het gesubsieerd werk of zelfs naar het vrijwilligerswerk.
Aangezien de eerste kamer een wassen neus is, stel ik voor om dit orgaan op te doeken, en dan verder te gaan op vrijwilligersniveau. Ik vraag me dan af of u dan nog steeds in de eerste kamer wilt zitten, als er geen zeer ruim bemeten vergoeding tegenover staat.

anarchez | 13-09-05 | 17:29

@ Blawablawa
En dan te bedenken dat volgens veel psychiaters schizofrenie helemaal niet bestaat ! Kijk je ook naar de datum bij zo'n artikel.
Wat mij verder nog verbaasd is dat jij het ene moment vind dat iedereen maar moet werken maakt niet uit wat om even later weer het tegenovergestelde te roepen. Laten we vaststellen dat als er schizofrenen bestaan jij er een bent.

egwel | 13-09-05 | 17:25

@ baviaan, eigenlijk was ik bloedserieus waarom is dat zo raar ? Er zijn ook mensen die patty brard en/of jensen leuk vinden om maar wat te noemen ik snap het niet maar ieder zijn eigen ding toch ?

NoClass24 | 13-09-05 | 17:24

@ noclass24

Hahaha mensen die lopende band werk leuk vinden? Grapjas!. De enige lol die die gasten hebben is af een toe een flinke rochel in de potten appelmoes deponeren.

baviaan | 13-09-05 | 17:22

@Pierke Smulders 13-09-05 @ 17:15
Het is makkelijk daar respect voor te hebben. Het draagt bij aan je betoog en je huis krijgt ook nog goedkoop een kleurtje. Ik vind het van weinig respect getuigen als deze gang van zaken normaal vindt. Je kunt ook wel respect hebben voor Ethiopiers zonder eten, omdat je denkt dat dat respect ook weer op jezelf afstraalt en je daarmee een goed mens bent. Maar niemand koopt wat voor dat respect.

blawablawa | 13-09-05 | 17:21

Is lesgeven in internetten in Polen nix voor Bijdehandjes?

holtor | 13-09-05 | 17:19

En ik laat me niet uitdunkend uit over mensen in de bijstand, maar wel mensen die werk weigeren omdat ze er te goed voor zouden zijn.

Pierke Smulders | 13-09-05 | 17:18

ja zeker een baan bij zo'n subsidie clubje van paars

ze moeten elke fucker die niet 3 jaar of meer heeft gewerkt direct bollen laten plukken, alleen als je je punten verdiend heb mag je een half jaar zoeken naar een nieuwe baan en dan nog niet gevonden: DOWNGRADEN, minder leuk werk voor minder loon of oprotten uit dit land

Onno Thuis | 13-09-05 | 17:17

@ blawablawa, misschien snap je het niet maar er zijn mensen achter de lopende band die het wel leuk werk vinden.En iemand achter de lopende band doet tenminste nog wat in tegenstelling tot iemand die in de uitkering zit.

NoClass24 | 13-09-05 | 17:15

@blawablawa
goed nee, ik heb nog nooit ongeschoold werk gedaan, voor full time althans. En ik voel me er zeker niet te goed voor, alleen geschoold werk levert meer geld op, dat is alles. Feit blijft dat elk werk (mits niet gesubsidieerd oid) belangrijk is, anders is er geen vraag naar niet? En dat ik geen ene reet zou geven om mensen die dat werk doen is gelul, ik heb respect voor de Polen die duizend kilometer weg van vrouw en kinderen in een vreemd land wat geld gaan verdienen. Nee dan Jan Lul, die werk weigert omdat dat 'onder zijn stand' zou zijn.

Pierke Smulders | 13-09-05 | 17:15

@egwel 13-09-05 @ 17:11
Je moet zelf maar even googlen naar een bron die je betrouwbaar lijkt. De cijfers zijn in de meeste artikelen over schizofrenie wel te vnden. Het gaat om 1% van de bevolking.

blawablawa | 13-09-05 | 17:15

@ blawablawa.
Nou vertel mij nu eens jouw bron van die 160000 schizofrenen ouwe wetenschappert..

egwel | 13-09-05 | 17:11

@ zakje pinda´s, als meer mensen nou eens jou instelling zouden hebben !

NoClass24 | 13-09-05 | 17:11

@NoClass24 13-09-05 @ 17:02
In tegenstelling tot jou en egwel, haal ik mijn info niet uit glazen bollen. Pierke laat zich altijd enorm laatdunkend uit over mensen in de bijstand en wil dat ze het liefst verplicht worden om werk te doen waar een normale werkgever niemand voor krijgt. En dan nog liefst zo onzinnig en vernederend mogelijk. Nu, als je zelf aan de lopende band staat en dat puik werk vindt, dan praat je zo niet.

blawablawa | 13-09-05 | 17:09

@ Baviaan
geen ben gewoon eigen baas.

egwel | 13-09-05 | 17:08

@Beidehandje(s) 13-09-05 @ 16:58
maar aangezien de betreffende banen ver onder mijn opleidingsniveau lagen en ik er verder ook weinig plezier aan beleefde zou ik ze volgens je eerdere uitspraken niet hoeven te accepteren. de kern van míjn verhaal is dus dat er best werk te vinden is, mits je ook bereid bent wat lager te grijpen...

zakje pinda´s | 13-09-05 | 17:07

@egwel

Ik weet niet wat voor gedrochten van brieven jij de deur uitgooit, maar tegenwoordig moet je er toch uitspringen wil je aangenomen worden. Je moet je bijvoorbeeld behoorlijk verdiepen in het bedrijf zodat je daar het één en ander over kan vertellen etc. Als je dat zorgvuldig doet ben je behoorlijk wat tijd kwijt.

baviaan | 13-09-05 | 17:06

@ blawablawa, hoe weet jij nou of pierke dat zelf nog nooit heeft gedaan ?? Heb jij in je glazen bol gekeken of zoiets ??

NoClass24 | 13-09-05 | 17:02

@holtor Een uitkering moet je aanvragen, er wordt je niets aangeboden.

Beidehandje(s) | 13-09-05 | 17:01

@ beidehandje(s) thanx dat klinkt beter ;-).

NoClass24 | 13-09-05 | 17:01

@Pierke Smulders 13-09-05 @ 16:55
Je moet niet praten over dingen waar je jezelf ook te goed voor voelt en zelf nooit gedaan hebt. Dat is ook demagogie. Zelf doe je het werk ook niet namelijk en met je opmerking probeer je mensen die dat werk wel doen achter je te scharen, terwijl je in realiteit werkelijk geen ene reet geeft om het werk noch om de mensen die het werk doen. Ik ken jouw soort.

blawablawa | 13-09-05 | 17:01

Ik vind dat iedereen met een uitkering groot gelijk heeft. Als het je wordt aangeboden, waarom zou je het dan weigeren?

holtor | 13-09-05 | 17:00

@ baviaan
dat een baviaan een week nodig heeft voor 2 solicitatiebrieven wil ik best geloven, maar we hadden het nu over mensen

egwel | 13-09-05 | 17:00

@NoClass24 - Is goed meid ;-)
.
@holtor - Nee, beidehandjes met de pet ;-)

Beidehandje(s) | 13-09-05 | 16:59

@ Pierke Smulders, dat ben ik met je eens mensen zijn hier of doen zich althans voor als zeer arrogant als het ongeschoold werk betreft.

NoClass24 | 13-09-05 | 16:59

@zakje pinda´s - en da's nou net de kern van het verhaal. Als je kan werken moet je werken, een uitkering is er niet om wanneer je niet wilt werken je te ondersteunen. Maar dan wanneer het vinden van werk niet lukt omdat het er simpelweg niet is, omdat ze geen net afgestudeerden aannemen of omdat je als halfarbeidsongeschikte niet wordt aangenomen, dan heb je geen keuze behalve het sociale vangnet of een kartonnen doos.

Beidehandje(s) | 13-09-05 | 16:58

@ blawablawa
Je bent een beetje moeilijk tevolgen, je bent toch niet schizofreen he?
Overigens schizofrene mensen zitten niet in de bijstand maar in de WAO en 160 000
? joh als je dat echt geloofd dan zitten er bij jou sowieso een paar schroeven los.

egwel | 13-09-05 | 16:57

@ Beidehandje(s), mee eens tis goed geweest ! En wil je er mee ophouden me als ''jongen'' aan te spreken ;-) ?

NoClass24 | 13-09-05 | 16:57

Is Bijdehandje(s) Jan Met De Pet?

holtor | 13-09-05 | 16:56

Het jullie voor ons?

Beidehandje(s) | 13-09-05 | 16:56

Beidehandje(s) 13-09-05 @ 16:23 'Zou je het zelf doen? Nee natuurlijk niet'

je bent vrij voorbarig in je oordeel. ik heb meerdere periodes gehad waarin ik aanspraak had kunnen maken op een uitkering, maar waar ik heb gekozen voor een 'mindere baan'...

zakje pinda´s | 13-09-05 | 16:56

Daar komt meneer Noten nu mee. De tomaten zijn er nu al af voor dit seizoen.

repsay | 13-09-05 | 16:56

@Beidehandje(s) 13-09-05 @ 16:43
Ieder voor zich vind ik prima. Waar ik moeite mee heb is het jullie voor ons.

blawablawa | 13-09-05 | 16:55

Wat stellen sommige hier zich arrogant op tov ongeschoold werk zeg. Bang om moe te worden? Of kijken we toch minderwaardig tegen het salaris aan? Hup de mouwen opstropen, uitkeringen zijn voor mietjes!

Pierke Smulders | 13-09-05 | 16:55

@blawablawa - En waarom kan een schizo geen asperges steken of aardbeien plukken?

Beidehandje(s) | 13-09-05 | 16:54

@baviaan: Toen ik nog werkloos was, was ik ongeveer 20 uur per week kwijt aan sollicitatie-activiteiten. De rest van de tijd zat ik op GS te F5-en... :D

JackRandom | 13-09-05 | 16:54

@Pannie 13-09-05 @ 16:49 - En wat heb jij zoal gedaan vandaag dan dat je weet dat ik mijn handjes niet heb laten wapperen? Ook weer vooringenomenheid en vooroordeel? Of gewoon zelf niets te doen gehad dat je kon zien dat ik een heerlijke luie vrije dag had?

Beidehandje(s) | 13-09-05 | 16:53

@egwel 13-09-05 @ 16:36
Je bent demagogisch als je zaken ontkent die al lang worden toegepast.
.
Ja, en die directeuren dachten eerst dat 80% niet meer aan het werk zou komen. Ik ben eerder geneigd hun te geloven (ook gezien het feit dat er al 160.000 schizofrenen in Nederland zijn, dat aantal alleen al is al 50% van het aantal bijstandsgerechtigden) dan 'heel wat bijstandconsulenten die geloven dat' uit jouw persoonlijke kennissenkring.

blawablawa | 13-09-05 | 16:52

@NoClass24 - Nee jongen, ik zie mezelf helemaal niet zo, ik geef alleen mijn mening, tegengas zo je wilt. Jij ziet je zelf toch ook niet als messias om jouw heilige woord te verkondigen? Overigens, met jonge kinderen heb je helemaal nergens recht op! Als je het niet kan betalen, geen kinderen krijgen, klaar. Omdat jij een kind wil, moet ik als belastingbetaler jouw uitkering gaan financieren? Echt niet! En voor het eerst ben ik het hier gedeeltelijk met je eens, we moeten eens samen met zijn allen hard gaan werken aan een meer leefbare maatschappij waar het niet zo barst van de vooroordelen (en dat laatste is dan weer mijn aanvulling).
.
Ik ga nokken met deze discussie. Vicieuze cirkel. We zijn het niet met elkaar eens en hebben beiden ons zegje gedaan. Prima toch?

Beidehandje(s) | 13-09-05 | 16:51

@NoClass24: Nee, de Messias, dat ben ik, da's mijn baantje. :P

JackRandom | 13-09-05 | 16:51

iedereen die ww ontvangt, moet zoiezo 2 sollicitatie brieven per week versturen (en bewijzen bij het GAK). En als je een beetje goeie brief wilt schrijven gaan daar toch heel wat uurtjes in zitten. Denk dat de meeste mensen veel tijd kwijt zijn aan dat soort activiteiten als ze werkloss zijn. Om dan nog eens te gaan verplichten ze te laten studeren, dan hebben ze tog veel minder tijd om een goeie brief sollicitatie te schrijven, en daarmee minder kans op werk??

baviaan | 13-09-05 | 16:50

Beidehandjes je moet die handjes eens laten wapperen joh!

Pannie | 13-09-05 | 16:49

@ Beidehandje(s), Jij beschouwd jezelf dus een beetje als de messias van GS ? Er is nix mis ''samen'' & ''wij''.Ik ben van mening dat ''wij allemaal samen'' eens hard moeten werken in plaats van thuis zitten en klagen over dat er maar geen geschikte banen zijn.Uitgezonderd alle mensen die wel willen werken maar niet kunnen vanwege ziekte, reorganisatie of jonge kids off course.

NoClass24 | 13-09-05 | 16:47

Ik laat me idd kennen - simpelweg omdat het "maar" internet is. Bij sommige mensen is het bittere noodzaak af en toe een tegengeluid te laten horen op hun idiote en bekrompen ideeën. Wat is er mis met opkomen voor het "samen" en het "wij" in plaats voor "ieder voor zich en god voor ons allen"? Sommige mensen staan zo ver van de werkelijkheid dat ik mij idd geroepen voel om tegengas te geven.

Beidehandje(s) | 13-09-05 | 16:43

@ bijdehandjes
Kampers ja maar ook goed opgeleide nette mensen die "hun rechten"altijd zo goed kennen (zijn er helaas meer als die kampers van jou)
Maar goed repressie werkt niet echt en is lullig voor iedereen die op een uitkering is aangewezen. Dus het alternatief is werken voor die uitkering dan is het gewoon niet meer interessant voor de kampers en mensen die "hun rechten" kennen.

egwel | 13-09-05 | 16:41

@ Beidehandje(s), je laat je een beetje kennen ''jongen'' fok je niet op het is maar internet.

NoClass24 | 13-09-05 | 16:39

God jongen hou toch eens op. Krijg je geen aandacht thuis? En jij respect? Voor wat dan in godsnaam. Ga lekker MSN'en met tonydomtana.

Beidehandje(s) | 13-09-05 | 16:37

@ Blawablawa
Moet je mij toch eens laten zien waar ik demagogisch ben.
Zoals ik dus al eerder zei het begrip passende arbeid is terecht afgeschaft dus op dat punt waren we het eens (toch eens beter lezen hoor)
Jouw teletext cijfers zijn in inschatting van de directeuren sociale diensten. Nou hebben directeuren in dit land helaas weining contact met de werkvloer dus dat cijfer slaat nergens op. Laat mij je nu vertellen dat ik heel wat bijstandconsulenten ken die geloven dat werk voor een veel hoger percentage mogelijk is.

egwel | 13-09-05 | 16:36

@ Beidehandje(s), Ik heb respect voor polen En nederlanders die niet die droombaan kunnen vinden en in plaats van erover te zeiken en hun handje ophouden ''simpel'' werk gaan doen.En uiteraard zijn niet alle uitkeringstrekkers lui dat heb ik ook nooit beweerd.Begrijpend lezen is duidelijk niet je sterkste kant.

NoClass24 | 13-09-05 | 16:35

@egwel 13-09-05 @ 16:30
Die groep waar jij het over hebt is makkelijk in kaart te brengen. In NL is men bang voor de groep, kijk naar die kampers en hun belasting b.v. En dan moeten de goeden daar maar voor gestraft worden? Nee, de kwaden moeten eens echt aangepakt worden!

Beidehandje(s) | 13-09-05 | 16:32

@tonydomtana 13-09-05 @ 16:25
Ga eens weg, we hebben je mening al eens gehoord en die voegt niet echt iets toe en is ook niet erg interessant.

blawablawa | 13-09-05 | 16:32

@NoClass24 - Nee, jij wel neem ik aan aangezien je internetverbinding het nog doet? En voor wat betreft nuance, bij jou zijn alle uitkeringsgerechtigden lui en alle Polen geweldig terwijl ze in eigen land werkeloos zijn of vinden dat ze te weinig betaald krijgen voor het werk wat ze doen. Over nuance gesproken. Ik heb het hier nog niet over mezelf gehad (muz van de opm. dat ik lid ben van PvdA), dus wat jouw opmerking over zelfkennis hier doet....
.
@blawablawa - Dat betekent dus niet per definitie dat ze debiel zijn. Dit kan ook goed betekenen dat werkgevers ze geen kans meer geven omdat ze te oud, te duur of te lang uit het arbeidsproces zijn. Het mes snijdt aan 2 kanten.
.
@tonydomtana zei "In Nederland staat een uitkering in wat voor vorm dan ook gelijk aan op je luie reet zitten en niks terug doen voor degenen die je hele zootje betalen". Nee jongen, dit is JOUW beleving, dit zijn JOUW woorden en die zijn zeker niet gelijk aan de rest van NL.

Beidehandje(s) | 13-09-05 | 16:30

@ Blawabla en Bijdehandjes
Wat ik nu zo jammer vindt is dat jullie voorbij gaan aan mijn eerdere argument nl. dat een groep mensen die alles doen om betaalde arbeid te vermijden er o.a. de oorzaak van zijn dat sociale diensten een vervelend en repressief beleid moeten voeren waar goedwillenden dan ook weer last van hebben. Dat los je op door onbetaalde arbeid te verschaffen waardoor het niet meer interessant is voor de "beroeps" om in de uitkering te blijven hangen.

@ Pannie
Oud PPR idee en desondanks brilliant.
Ben ik altijd voor geweest, maar is vreemd genoeg nooit serieus genomen.

egwel | 13-09-05 | 16:30

@ blawablawa, excuses ik dacht dat je daar ook lichamelijk zwaar werk mee bedoelde.

NoClass24 | 13-09-05 | 16:29

@NoClass24 13-09-05 @ 16:11
Met debielenwerk bedoel ik werk dat geen economisch effect mag dienen. Bijvoorbeeld blaadjes prikken met een puntmutsje op of ouweltjes van het ene zakje in het andere zakje stoppen en al die zakjes aan het eind van de dag wegflikkeren.

blawablawa | 13-09-05 | 16:28

@egwel 13-09-05 @ 16:20
Nu ja, ik verzin het allemaal niet zelf wat ik schrijf: Teletekst zo 8 mei p105: helft mensen in bijstand hopeloos, de helft komt nooit meer aan betaald werk.

blawablawa | 13-09-05 | 16:25

@ Beidehandje(s), Het feit dat ik geen eigen bedrijf heb zegt dus heel veel over mezelf typische gedachtegang heb jij.Je kan in ieder geval niet op enige nuance of kennis van zaken worden betrapt.Heb jij je uitkering al binnen gehad trouwens ?

NoClass24 | 13-09-05 | 16:25

In Nederland staat een uitkering in wat voor vorm dan ook gelijk aan op je luie reet zitten en niks terug doen voor degenen die je hele zootje betalen.

Dat hier een einde aan moet komen en de vrijblijvendheid van een uitkering is afgelopen lijkt me meer dan fair tegenover degene die belasting betalen.

Er zijn genoeg klusjes te doen die niet door werkenden gedaan worden.

tonydomtana | 13-09-05 | 16:25

@ zakje pinda´s - Er is wel een verschil tussen de baan van je dromen, want die hebben er maar echt heel weinig, de baan van je dromen betekent niet dat je lol in je werk hebt maar is veel meer dan dat, of het aannemen van werk wat ook door ongeschoolden gedaan kan worden terwijl jij zelf wel geschoold bent. En nogmaals, als jij door een ongeluk of ziekte niet meer (geheel of gedeeltelijk) kunt werken moet je maar aardbeien gaan plukken? En als je door een reorganisatie of wat dan ook buiten jouw schuld om werkeloos wordt en aanspraak maakt op je jarenlang betaalde premies dan moet je maar rivieroevers gaan baggeren? Zou je het zelf doen? Nee natuurlijk niet, maar then again, jou zou het ook nooit overkomen, ontslag, ziekte of een ongeluk. Dream on.

Beidehandje(s) | 13-09-05 | 16:23

@egwel 13-09-05 @ 16:10
Met een bijstandsuitkering heb je al het werk te accepteren ongeacht je opleiding. Bijvoorbeeld uitbener, aspergesteker en vakkenvuller. Maar ja, dat wil je liever niet horen natuurlijk. Dat past niet in dat demagogische hoofd van je.

blawablawa | 13-09-05 | 16:20

@ Blawablawa

Ik vind de stelling bijstandsgerechts=debiel toch wel erg grof. Het werk dat ik voorstelde is ten behoeve van de gemeenschap en de eisen vallen aan te passen aan eventueele beperkingen. Werkgevers stellen inderdaad terecht eisen ( iemand moet per slot van rekening minimaal een minimum salaris waard zijn)
De stelling dat minstens de helft van alle niet werkende daar ook niet toe in staat zijn vind ik nu weer overtrokken, zo ziek is dit land nou ook weer niet. De bestuurlijke puinhoop in de land hangt samen met die "pakken wat je pakken kunt en na ons de zondvloed" mentaliteit die in NL heerst. Je kunt daar alleen maar iets aan veranderen door aan de onderkant van de samenleving die mentaliteit uit te roeien. Echte veranderingen komen nu eenmaal nooit van bovenaf.

egwel | 13-09-05 | 16:20

@NoClass24 - Dit ene stukje zegt wel heel erg veel over jezelf. Je hebt geen eigen bedrijf want je spreekt over "als" (gut waarom zou jij nou toch geen eigen bedrijf hebben) en alle werkelozen zijn lui. Die hardwerkende Pool van jou is ook werkeloos of zeer laag betaald in eigen land anders komt ie niet hierheen.
.
@verbatim - Dan heb je wel heel weinig smaak ;-p Maar, goed te weten dat je mijn vader bent en de vader van Tim ofzo aan je naam te zien? Je vrouw heet Vera?
.
@blawablawa - Ik zei enkel dat de door mij geschetste situatie een ideale situatie is. Dat het onhaalbaar is, is duidelijk. Projecteer het eens op jezelf; zou jij, als je werkeloos zou worden, er iets voor voelen om rivieroevers te gaan baggeren voor langere tijd? Die kwaliteit waar jij het over hebt komt voor een groot deel tot stand door motivatie, iemand die opgeleid is op MBO/HBO/WO niveau zou maar zo eens die motivatie voor dat soort baantjes op kunnen brengen en dus is ook dat geen oplossing.

Beidehandje(s) | 13-09-05 | 16:19

@ zakje pinda´s, He-le-maal mee eens !

NoClass24 | 13-09-05 | 16:14

Beidehandje(s) 13-09-05 @ 15:37: 'Ik vind het ook niet juist dat je alle soorten werk maar zomaar zou moeten accepteren'.

hoeft niet, maar dan ook geen uitkering oid. waar komt hier in nederland toch het achterlijke idee vandaan dat iedereen altijd maar recht moet hebben op de baan van hun dromen? werk heeft tot primair doel in je eigen onderhoud te voorzien, niet dat je de hele dag pret hebt. anders zou het ook geen werk heten maar een hobby.

zakje pinda´s | 13-09-05 | 16:13

@ blawablawa, debielenwerk nog wel je bedoelt mannen die in plaats van de hele dag op kantoor zitten te internetten Echt met hun handen werken enzo ?

NoClass24 | 13-09-05 | 16:11

@ Bijdehandjes
Op zich ben ik ervoor (lijkt ook logisch om rekening te houden met iemands opleidingen.
Wanneer je dat echter tot grondslag maakt van de regeling is dat dus een vrijbrief voor mensen met een niet courante HBO en MBO opleiding om achterover te leunen. Dat lijkt me niet correct omdat je nu voor een 2 deling zorgt door te stellen dat hoger opgeleiden meer rechten hebben als lager opgeleiden (lijkt me raar standpunt voor een links iemand)
Als er geen vraag is naar filosofen (iets wat bij het begin van de studie te voorzien viel) dan moeten filosofen maar iets anders gaan doen. Per slot van rekening is het hebben van hersens geen belemmering voor het verrichten van simpel werk.
Als je een beetje kwaad redeneerd is het met jouw regeling mogelijk om op kosten van de sameleving iets volstrekt nutteloos te studeren om vervolgens op basis daarvan de rest van je leven onderhouden te worden door diezelfde samenleving. Zelfs de staat kreeg dit door en heeft daarom terecht het begrip passende arbeid afgeschaft.

egwel | 13-09-05 | 16:10

@Beidehandje(s) 13-09-05 @ 15:37
En dat allemaal met behoud van uitkering? Nog even afgezien dat dat wel leuk bedacht is, maar dat het in de praktijk niet mogelijk is om het werk zo te organiseren. De uitkeringsinstantie of het reintegratiebureau heeft simpelweg de connecties niet om net de juiste man op de juiste plek te zetten. Dat kost klauwen met geld, intensieve begeleiding en dan lukt het nog niet. Alle praatjes van die vmbo reintegratietutjes ten spijt. Bovendien wil men dat een taak ook wordt vervult volgens een bepaalde standaard. Werkgevers eisen kwaliteit. En dat kun je van zo'n baantje niet verlangen. Men eist kwaliteit, maar wil er niet voor betalen. Dat kan gewoon niet. En het hele systeem is zo ingericht dat het ook onmogelijk is. Je kunt mensen met een bijstandsuitkering alleen niet-concurrerend werk laten doen ivm concurrentievervalsing. Dus alleen debielenwerk is mogelijk. En dan nog alleen werk dat dus ook niet bijdraagt aan de productiviteit van Nederland. Verder is ook de helft van de uitkeringsgerechtigden gewoon niet in staat is ooit nog werk te doen. Ze zijn gewoon te dom en te traag voor de moderne maatschappij of ze zijn ziek (bijvoorbeeld schizofreen). Het overgrote deel van het commentaar op niet-werkenden is daarom zwaar overtrokken. Net zoals een terroristische aanslag in Nederland misschien 20 doden gaat kosten, terwijl een gemiddelde winter alleen al een veelvoud aan dode bejaarden oplevert die hun stookkosten niet kunnen betalen. Het gaat over peanuts. Het is demagogisch praat om het volk zoet te houden en de aandacht af te leiden van bestuurlijke onkunde.

blawablawa | 13-09-05 | 16:08

@ Beidehandje(s) 13-09-05 @ 15:00

Je vergist je, ik heb niet mijn kind in de steek gelaten maar jouw moeder geneukt. En on-topic; ik had het over mensen die geheel of GEDEELTELIJK uitkeringsafhankelijk zijn. Dan kom je aan 4 miljoen. Verder maakt het aantal weinig uit, het gaat erom dat die uitvreters best als dijkverzwaring kunnen worden ingezet.

verbatim | 13-09-05 | 16:00

Ik ben voor een basisinkomen voor iedereen.
(wel laag uiteraard)
Mag iedereen zelf bepalen of'tie uit z'n neus wil vreten of niet.

Pannie | 13-09-05 | 15:59

@ beidehandje(s), lekker schijnheilig lopen klagen over die polen die hier werken.Als ik een bedrijf had zou ik ook liever een hardwerkende pool in dienst nemen dan een luie uitkeringstrekker die geen werk wil doen ''onder zijn stand''.En niet klagen over al die mbo'ers en hbo'ers die pretstudies afronden en er vervolgens achter komen dat ze geen werk kunnen vinden.

NoClass24 | 13-09-05 | 15:58

Over welk jaar heb ik nou voor het eerst een aanslag inkomstenbelasting en sociale lasten ontvangen. Was dat nou 1969 of 1970. Ik weet het niet meer. Maar een ding weet ik wel. Ik werk al 35 jaar voor die uitkering en mocht ik ooit de zak krijgen, dan zal dit ook mijn antwoord zijn als het over de tegenprestatie gaat.
En anders kan men het sinds 1969 dan blijkbaar ten onrechte betaalde even terugstorten. Dan heb ik ook die uitkering niet meer nodig.
Dat laatste is nu een win-win situatie.

Han | 13-09-05 | 15:43

Bedelen is overigens hard werken.

Lekker Belangrijk© | 13-09-05 | 15:42

@egwel 13-09-05 @ 15:09
Nee, ik vind dat indien het ten goede komt van de gemeenschap, het juist is om mensen met een uitkering daar waar mogelijk aan het werk te stellen. Maar niet terwijl de lonen worden losgelaten en er bussen vol Polen hierheen komen. Ik vind het niet juist dat mensen die opgeleid zijn op MBO/HBO/WO niveau langdurig werk moeten doen als asperges steken of aarbeien plukken. Het moet naar mijn mening wel van toevoeging zijn voor de maatschappij en bij voorkeur ook voor de persoon zelf. Bij voorkeur zelfs werk verichten wat aansluit bij de eerder genoten opleiding zodat kennis en kunde kan worden overgedragen. Ik vind het ook niet juist dat je alle soorten werk maar zomaar zou moeten accepteren en ik vind het ook niet juist dat een persoon die bijvoorbeeld opgeleid is als leraar of jurist, mijn oma in het bejaardentehuis of mijn kind in de gehandicaptenzorg moet gaan voorzien van de broodnodige medische aandacht of wasbeurten. Wel juist naar mijn mening is om die leraar in te zetten voor sociale (groeps) activiteiten in wat voor zorggroep dan ook, misschien zelfs als onderwijzer van het één of ander. Een jurist zou bijvoorbeeld gedwongen kunnen werken als juridische vraagbaak op tal van plekken. Een econoom om mensen te helpen met cijfertjes, een commerciële man in het vinden van fondsen, een secretaresse in het uitzoeken van papieren of typen van stukken, een schilder voor het doen van klussen, etc. etc.

Beidehandje(s) | 13-09-05 | 15:37

Hoef ik hierdoor dan ook minder belasting te betalen?

Shemez | 13-09-05 | 15:36

Wat een onzin zeg. Ik weet zeker dat ik daar ook weer onderuit ga komen.
Niemand weerhoudt mij ervan om elke dag om 11 uur op te staan! Zelfs de PvdA niet.

clandestino | 13-09-05 | 15:30

Maar dan moet egwel nu wel zijn mond houden en ophouden met peuteren in wonden die er niet zijn.

blawablawa | 13-09-05 | 15:12

@ bijdehandjes 15:02
Och wat je daar van vind moet je zelf weten, lig ik niet wakker van.
@ Bijdehandjes 15:04
Als je het met me eens bent kun je dus niet volhouden dat werken voor een uitering niet deugd zoals je eerder stelde.

egwel | 13-09-05 | 15:09

Om 2 redenen een welgemeend GFFRDMME!

1) ik zit hier op 1 lijn met LdLL en wannabecool
2) nog steeds zijn er simplistische rechtse rukkers die beweren dat uitkeringstrekkers luie parasieten zijn (o.a. Ksi-Ziks)
Ik ben het overigens eens met de opvatting dat uitkeringsfraude kei- en keihard aangepakt moet worden. Als kan worden aangetoond dat je kunt werken maar je verdomt het, dan moet het gelijk einde uitkering zijn. Maar het probleem is om dit goed in praktijk te brengen. Daarnaast is er een schreeuwend tekort aan vrijwilligerswerk, dat zouden uitkeringsgerechtigden kunnen gaan doen, goed voor je werkritme en je sociale netwerk.

En voor het VVD stemvee met de oogkleppen op: ER IS NIET ALTIJD WERK!!! In Groningen werkte ik een paar maand als schoonmaker, maar zelfs daar werd ik ontslagen vanwege een reorganisatie!

Maar altijd weer dat ?dan gaan ze maar straatjes vegen, dan doen ze tenminste wat?, daar word ik zooo moe van? dat soort dingen wordt altijd geroepen door VVD-ballen die nooit een bezem aanraken.
De ontslagbescherming in Nederland mag wel eens aangepakt worden, want het is nu ontzettend moeilijk om mensen te ontslaan waardoor werkgevers huiverig zijn mensen een vast contract aan te bieden en grote groepen mensen aan de kant blijven staan.

zum kotzen | 13-09-05 | 15:08

Ik had ook geen commentaar op egwel eigenlijk

blawablawa | 13-09-05 | 15:07

@ egwel 13-09-05 @ 14:29
En ook met deze volledig eens (ben ik nu weer volledig bij met inhoudelijk reageren? ;-p)

Beidehandje(s) | 13-09-05 | 15:04

@ egwel - Bedoel je jouw argument dat doordat jij risico's neemt met een eigen zaak jij het niet onterecht vindt dat je meer over houdt? Helemaal mee eens, ik ben wel lid van de PvdA, maar geen LLL :-)

Beidehandje(s) | 13-09-05 | 15:02

@verbatim
WAO'ers per 17 aug. '05 - 737.000. Voor jouw info, dit zijn dus zeker niet alleen "Marokkanen met rugklachten"!
.
WW - 2005 341.00. Voor jouw info, een WW uitkering is tijdsgebonden. Indien getrouwd volgt daarna geen bijstand. Een WW uitkering wordt alleen toegekend bij "niet verwijtbare werkeloosheid".
.
Bijstand 1tse kwartaal '05 - 327.000. Voor jouw info, dat zijn dus ook alleenstaande ouders die door hufters zoals jij in de steek zijn gelaten omdat het zorgen voor een kind toch iets zwaarder bleek dan verwacht. De ouder die stopte met werken in gezamelijk overleg om zo samen voor een kind te zorgen krijgt doordat zo'n typ als jij hem smeert idd bijstand. Dus de gemeenschap draait niet op voor de bijstand, maar voor de zak die hem smeerde en geen ali kan betalen.
.
Samen 1.4 miljoen. Waar haal jij die andere ruim 2.5 miljoen vandaan?

Beidehandje(s) | 13-09-05 | 15:00

@ Bijdehandjes
Jaja... maar ga nu eens in op mijn argumenten of is dat te hoog gegrepen wellicht ?

egwel | 13-09-05 | 14:56

@egwel - Niet zo happen joh - probeerde alleen maar even aan te geven dat ook dat vooroordelen zijn die dus niet per definitie waar zijn. Kom maar van je kast af :-)
.
@verbatim - dan weet jij meer dan ik. Hoeveel bedraagt jouw uitkering en om welke reden ontvang je hem dat je zo confortabel ligt?

Beidehandje(s) | 13-09-05 | 14:53

@wannabecool 13-09-05 @ 14:21
Yep. Al die gasten met een grote bek zijn zelf met een gouden lepeltje grootgebracht en denken dat alles wat ze bereiken eigen verdienste is. Ik wens ze allemaal werkloosheid en bijstand toe met een prachtige werkervaringsplek.

blawablawa | 13-09-05 | 14:47

een burgemeester of hoge pief neemt onslag en krijgt een gouden handdruk.
ik neem ontslag en krijg geen uitkering of een strafkorting van 30%.
Kudtland.

janfortune | 13-09-05 | 14:44

@ Beidehandje(s) 13-09-05 @ 14:15

een vangnet? Ik zou het eerder een comfortabel matras noemen, met 4.000.000 kneuzen zoals jij die geheel of gedeeltelijk uitkeringsafhankelijk zijn.

verbatim | 13-09-05 | 14:39

Ontsla al die lui bij het OM, de politie en zet daar goed opgeleide werkelozen neer.
Laat al die politici met wachtgelden solliciteren...
Zorg dat je edeerst je zaakjes in eigen kringen op orde hebt voordat je werk vraagt van anderen.
Ik heb een baan toevallig, maar betaal liever belasting voor een al dan niet vrijwillig werkloze dan dat ik belasting betaal voor al die zgn. werkenden die uit hun neus zitten te vrezen in Den Haag.

A propos, ik moet er niet aan denken dat allle werklozen in het arbeidsproces terugkeren. Sommige mensen zijn gewoon niet geschikt om te werken.
Sta jullie ook zo te bleren over al die werkloze Oranjes?

prettything | 13-09-05 | 14:38

@egwel 13-09-05 @ 14:33

Egnie!

KaiserSoza | 13-09-05 | 14:37

Melkertbaantje iemand?

Pierke Smulders | 13-09-05 | 14:36

Nog een geluk dat al die hard werkende types nog de tijd vinden om hier berichtjes achter te laten.
En ook:
Als ik zou gaan werken, wie moet mijn buurvrouw dan in opengeslagen peinoir smorgens op de koffie ontvangen?
Rustig maar,ik werk. Thuis.

ffulpen | 13-09-05 | 14:34

@ bijdehandjes
Wie is nou bevooroordeelt.
Ik ben rechts (tenminste best vaak) mijn vader was arbeider. En ja ik heb een eigen zaak en werk ik mij de pleuris voor en neem er ook veel risico's voor dus Ja ik zou t.z.t. graag iets meer overhouden dan mensen die die risico's niet nemen. Is dat nou werkelijk zo onredelijk ?

egwel | 13-09-05 | 14:33

Hm. Han Neauten, was dat niet die kudtregent die samen met van Thijn de gekozen burgemeester blokkeerde?

Lucasje dus | 13-09-05 | 14:31

Als Wout iets minder tijd zou steken in, al zit het er natuurlijk wel bijna genetisch in, oefenen voor sinterklaas, zou hij misschien wel de achterban met de neuzen dezelfde kant op kunnen houden, in plaats van dat populistische onderbuik geblaat van Noten, dat dan weer wel...

KaiserSoza | 13-09-05 | 14:30

werken voor je uitkering.
lijkt mij gewoon salaris.

janfortune | 13-09-05 | 14:30

@ Beidehandjes
Ook de huidige reintegratie trajecten zijn nooit op full time basis en laten ruimte om te soliciteren. Hellaas kosten die trajecten klauwen vol geld en zetten weinig zoden aan de dijk. Vandaar dat de opmerkingen van Noten leuk zouden zijn als er daarna ook de politieke moed op volgt om maatregelen door te voeren.
WW en Wao zijn in ieder geval zelden een eigen keuze. De bijstand is echter voor sommige mensen gewoon een manier van leven, terwijl het bedoeld was als vangnet. De enige manier om te zorgen dat dat vangnet blijft werken is om er voor te zorgen dat dat misbruik wordt aangepakt. Repressieve methodes (heronderzoeken, sociaal rechercheurs) zijn bijzonder onprettig, ook voor de goedwillende bijstandsgerechtigde en bovendien werken ze slecht tegen doorgewinterde en vastberaden fraudeurs. Mits goed uitgevoerd kan het idee Noten een positieve manier zijn om professionele fraudeurs hun redenen om te frauderen te ontnemen. tegelijkertijd kan ik mij niet voorstellen dat een goedwillend iemand niet bereid zou zijn om een tegenprestatie te leveren voor de uitkering.

egwel | 13-09-05 | 14:29

De wereld volgens Breinstein: Links is alleen maar afgekeurd, werkeloos en pre-pensioen. De rechtse geweldigheid werkt voor zijn centen. WAKE UP!! Rechts teert allemaal op successen behaald door ouders, op het netwerk van ouders, op voldoende centen van ouders om te studeren en te hockeyen. Krijgen zo af en toe een bedrijfje in de schoot geworpen en zijn toevallig altijd net op de juiste plaats op het juiste moment zonder dat ze ooit ergens echt hun best voor hebben hoeven doen of hebben hoeven werken. Zo zit de wereld niet in elkaar knul! En zoals wannabecool zegt, je zou types zoals jij een ernstige ziekte moeten toewensen, want waarom zou je elkaar helpen en zorgen voor elkaar, ikke ikke ikke, da's wat telt in jouw wereld. Sneu hoor!

Beidehandje(s) | 13-09-05 | 14:23

Je zou bijna al die brulapen die het over luilakken en dergelijke hebben, een ernstige ziekte toewensen zodat ze zelf voelen hoe een rabiaat rechts beleid zoals dat door deze regering wordt gevoerd aanvoelt...
Verbijsterend die domheid van die testeron sukkels.

wannabecool | 13-09-05 | 14:21

@Breinstein "geen hond meer die werkt. Hoe simpel kun je zijn? Wat doe jij eigenlijk op dit tijdstip hier op geen stijl? Ga werken lui tuig!

wannabecool | 13-09-05 | 14:18

@ Breinstein - Je spreekt uit ervaring neem ik aan? Ik ben PvdA lid en regionaal & landelijk actief. Ik ben het niet eens met Noten zijn uitspraak én zie zeer zelden mensen binnen de PvdA die voldoen aan jouw omschrijving.

Beidehandje(s) | 13-09-05 | 14:17

@egwel - Kijk, dat noem ik nou eens bijdragen die wel zinnig zijn, met name jeugdwerk, gehandicaptenzorg en bejaardenzorg. Ben ik dan ook zeker voor, MAAR, wel zo dat er voldoende tijd over blijft om te zoeken en te reageren op/naar vacatures en het op gesprek gaan bij een potentiële werkgever. De studies die gevolgd zijn door schoolverlaters zonder werk zijn tenslotte ook voor een zeer groot deel gesubsidieerd en het zou toch zonde zijn als het geld aan twee kanten wegvloeid zonder dat er iets voor terug komt.
.
@verbatim - Niet alle werkelozen of WAO'ers draaien meteen hun dag/nacht ritme om. Er zijn vaak ook nog kinderen in het spel die op tijd naar school moeten of simpele eigen verantwoording. Jij bent zeker ook al zo'n kneus die WW of WAO ziet als een weloverwogen keuze, terwijl het in de meeste gevallen toch echt het broodnodige vangnet is. Gaan we studenten dan ook verplichten te werken ipv te feesten en te zuipen zodat ze een groter deel van hun eigen gekozen studie kunnen betalen?

Beidehandje(s) | 13-09-05 | 14:15

Populistisch geleuter, alleen om de rechtse partijen de wind uit de zeilen te nemen. Juist de Partij van de Armoede heeft dit uitkeringenstelsel zelf zo fraai opgetuigd dat er onderhand geen hond meer werkt in dit land. De hele achterban van die club is zo'n beetje werkloos, afgekeurd of met pre-pensioen...

Breinstein | 13-09-05 | 14:12

goed plan. die uitkeringstrekkerts kunnen toch wat terug doen voor hun centen. Laat ze lekker de boel aanvegen, dan blijven ze gewend aan vroeg opstaan.

verbatim | 13-09-05 | 14:08

@ bijdehandjes
Voorbeelden: gebrek aan vrijwilligers in bejaardenhuizen, jeugdwerk, de gehandicaptenzorg maar ook het opruimen van de uiterwaarden van de grote rivieren bijv. Als jij dat niet belangrijk vind allemaal tja...
Voor een ww of wao uitkering heb je gespaard. Voor een bijstandsuitkering en ioaw niet.
Dat er want dingen op de begroting staan die nergens op slaan ben ik met je eens. Maar nogmaals laten we ergens beginnen.

egwel | 13-09-05 | 14:07

Of al die zogenaamde kunstenaars die met allerlei aanvullende uitkeringen (omdat ze niet in eigen levensonderhoud kunnen voorzien) op onze kosten de hele dag schilderijtjes en beeldjes zitten te maken die ze aan de straatstenen niet kwijt kunnen.

Beidehandje(s) | 13-09-05 | 14:03

Laat de heer Noten er eerst maar eens voor zorgen dat dat langharige, werkschuwe en 's-nachts paintballende groepje puisten-hippies aan het werk komt.
Dat lukt 't de PvdA al sinds Den Uyl niet, dus hou op met dat gejank.

Momfer-de-Mol | 13-09-05 | 14:02

@egwel - Kan nooit echt nuttig zijn als het nu blijft liggen, de maatschappij draait nu toch ook door? Maar goed, noem eens een paar voorbeelden? En ook hier nogmaals, de maatschappij betaald niet voor deuitkering, die heb je zelf bij elkaar gespaard. Als maatschappij betaal je wel voor kinderopvang ook al heb je zelf geen kinderen, voor gevangenissen als heb je niets misdaan, voor ministers en 2e kamerleden al heb je er geen hol aan, etc....

Beidehandje(s) | 13-09-05 | 14:01

Zozo die zien het licht snel, het duurt 40 jaar maar dan heb je ook wat. Tsssss

Lucifer | 13-09-05 | 13:59

@ knutsel - Je hebt alleen recht op een uitkering als je buiten jouw schuld ontslagen wordt. Aangezien je een uitkering moet hebben voor scholing, hebbie dus pech ;-p

Beidehandje(s) | 13-09-05 | 13:59

@LLL
Er blijft zat werk liggen waar nu geen geld voor is. Is het nu werkelijk zo'n get idee om ietes terug te doen voor het geld dat je van de maatschappij krijgt ?
Mij lijkt dat nu juist heel sociaal.
@ heel wat anderen Wachtgeld etc. allemaal waar maar je moet ergens beginnen. Mijn grote angst is dat Noten even de Big Boy wilt uithangen en dat dit idee weer snel vergeten wordt zodra de PvdA in de regering zit.

egwel | 13-09-05 | 13:58

@ Ksi-Ziks - Lullig voor je dat je moet betalen voor je sex en dat als je een uitkering hebt je daar niet voldoende geld voor overhoudt (te weinig legaal verdienen om een autootje, huur, energie, rokertje, biertje, SEX, kinderen, etc. te kunnen onderhouden. Maar kan het me ook wel voorstellen dat er niemand is die ongedwongen met je wil neuqen als je zo simpel en kortzichtig bent.

Beidehandje(s) | 13-09-05 | 13:57

Lucas en Zum K. e.a. hebben wel een punt.
Ten eerste, over welk werk hebben we eigenlijk ? en ten tweede: heet het niet gewoon een baan als je werkt voor je geld?
En ik wil ook wel weer gratis naar school, moet ik nu ontslag nemen?

knutsel | 13-09-05 | 13:56

Dit is weer zo'n fantastisch onderwerp waar de uitkeringsgenieters kunnen klagen dat zij geen passend werk kunnen vinden en te weinig legaal verdienen om een autootje, huur, energie, rokertje, biertje, sex, kinderen, etc. te kunnen onderhouden.
.
Laten wij daarom al die zogenaamde zielepoten, die eerst hun bedrijf uit de markt gestaakt hebben, die nog nooit naar een avondschool gegaan zijn omdat de CAO voorzag in een opleiding in werktijd, etc. eerst maar eens bijbrengen dat elke week 168 uur heeft, dat je niet meer dan 60 uur per week nodig hebt om te slapen en te eten, zodat er 108 uur per week overblijven om zich te richten op motivatie cursussen, vrijwilligerswerk, stages, mantelzorg, voorbereiding op werknemerschap, etc.
.
Juist die zelfgekozen ledigheid en de veel te hoge uitkeringen, ook al is dat armoe voor zo'n parasitair figuur, zorgt ervoor dat hij/zij zwelgt van zelfmedelijden, waardoor een potentiele werkgever al snel het gevoel krijgt dat de sollicitant feitelijk alleen op zoek is naar een hogere uitkering.
.
Het lid zijn van een linkse vakbond zou voor de medewerkers eigenlijk strafbaar gesteld moeten worden als het bedrijf zijn deuren sluit.

Ksi-Ziks | 13-09-05 | 13:52

O ja en jongens un-ban mijn ip adressen eens ;-) Al die gezinnen die niet meer kunnen posten op jullie log is ook niet aardig. Ik beloof de noodzakelijke beledigingen binnen acceptable normen te houden.
Groeten
Ultra Links

ultralinx | 13-09-05 | 13:40

@ ultralinx - Aanpakken uitkeringsfraude staat wat mij betreft zeer hoog. Al was het alleen maar zodat de goeden niet onder de kwaden lijden en zodat sukkels als tonydomtana als ze werkeloos zijn fijn aan het werk kunnen als onkruidwieder terwijl ze wellicht opgeleid zijn als econoom of jurist.

Beidehandje(s) | 13-09-05 | 13:40

Nee tonyDOMtana - als werkende betaal ik belasting en premie. Als ontvanger van deze premie (ook wel WW of WAO) betaal ik wederom belasting. Da's niets vestzak broekzak, da's gewoon inkomensbelasting omdat over die premies nog geen belasting is geheven toen ze werden afgedragen. Pas zodra het inkomen is ga je belasting betalen. En ja, ik hoop dat je werkeloos wordt én arbeidsongeschikt, kun je lekker thuis vakantievieren, o nee, de hond van de buren uitlaten. Sukkel.

Beidehandje(s) | 13-09-05 | 13:38

Plan van aanpak in juiste volgorde:

1) Afschaffen wachtgeldregeling ambtenaren
2) Afschaffen gouden handdruk ambtenaren
3) Aanpakken salarissen publieke sector
4) Eerlijke verdeling van de welvaart
5) Nog wat andere zakkenvullers aanpakken
6) Aanpakken uitkeringsfraude

ultralinx | 13-09-05 | 13:35

Populisties gezwets, om de terugloop in peilingen van de PvdA een beetje in te dammen... Lutser die Noten.

KaiserSoza | 13-09-05 | 13:35

@ Beidehandjes: " En nog wat, ook uitkeringsgerechtigden betalen gewoon belasting"

Waarvan dan? Broekzak vestzak heet zo iets, of, een sigaar uit eigen doos.

Beidehandje: " Het niet willen betalen van belasting is wel iets anders dan het niet willen uitlaten van de hond om je eigen gespaarde premies tot uitkering te laten komen!"

Uitkeringen zijn geen logisch gevolg van premie betalen maar een tijdelijke oplossing die helaas door veelvuldig misbruik omgezet zou moeten worden in een sociale dienstplicht gedurende deze periode.
Je zou bijvoorbeeld wel kunnen zeggen dat je het eerste halfjaar geen sociale dienstplicht hoeft te vervullen, maar als langdurige vakantie genieter zou je best aan een aantal sociale verplichtingen kunnen voldoen.

tonydomtana | 13-09-05 | 13:30

@tonydomtana
Nomaals: voor werk dien je fatsoenlijk betaald te krijgen. Dat wil jij zelf ook toch? Lekker makkelijk he lullen over iemand anders, zo maar een bijstandsmoeder. Ik hoop dat jij je baan eens kwijtraakt. Kijken of je nog zo'n stoere rechtse vent bent.

ultralinx | 13-09-05 | 13:29

En dat gezeik altijd van dat zooitje niksnutten die toevallig een flutbaantje hebben en zo trots zijn dat ze nog steeds niet ontslagen zijn wegens wanprestatie. Dat gezeik op mensen met een uitkering. Laten we eerst eens de helft van alle zakkuhvullende ambtenaren ontslaan. ZONDER wachtgeld! En die laten we vervolgens alle kutklusjes doen in ruil voor een uitkering. Voor werk hoor je gewoon betaald te krijgen als ieder ander en als er geen werk is krijg je een uitkering. Laten we eerst die godvergeten zakkenvullers uit de publieke sector eens aanpakken voordat we het gaan hebben over mensen die 800 euro per maand krijgen. Maar daar zijn die Nederiglanders te laf voor. Lekker trappen naar beneden daar zijn we goed in.

ultralinx | 13-09-05 | 13:27

@tonydomtana - Een kind gaat naar school vanaf zijn 4e. Vanaf dat moment is een alleenstaande OUDER verplicht passend werk te accepteren en te solliciteren daar de bijstand anders vervalt. Dus niets onkruid wieden, net als jij, gewoon in het weekend. En nog wat, omdat iemand alleenstaand ouder is (door (niet zelf gekozen) omstandigheden betekent het nog niet dat hij/zij niet opgeleid en dom is en dus al helemaal niet dat hij/zij zin heeft om jouw onkruid te wieden of jouw hond uit te laten omdat je daar met je luie flikker zelf geen tijd voor wilt maken!

Beidehandje(s) | 13-09-05 | 13:25

Sociale dienstplicht voor alle uitkeringstrekkers ultralinx, geen gewone baan maar een toevoeging om al hegeen nu niet gedaan wordt door werkenden, toch gedaan te krijgen. Een hele goede zaak. Zelfs een alleenstaanden moeder kan haar straatje tijdens de lesuren van haar kind schoonvegen en de grassprieten wieden. Voor een ieder is er wel een klusje te bedenken zou ik zeggen.

tonydomtana | 13-09-05 | 13:21

@tonydomtana - Om vervolgens nooit meer aangenomen te worden voor dat waarvoor je opgeleid bent omdat je geen passende ervaring hebt opgedaan na je studie of in de meest recente periode. Ofwel, van de regen in de drup, en dat geeft jou dan misschien een prettig gevoel, maar ik kan me niet voorstellen dat het prettig voelt voor iemand die een uitkering ontvangt. Laat ze dan jeugd gaan begeleiden op beroepsgerichte opleidingen zodat kennis en kunde kunnen worden overgedragen bijvoorbeeld. En nog wat, ook uitkeringsgerechtigden betalen gewoon belasting. Daarbij is het zo (NOGMAALS) dat er maandelijks een stevige premie t.b.v. sociale premies wordt ingehouden wat je vangnet is mocht je onverhoopt werkeloos of arbeidsongeschikt worden. Dit dus naast de belasting die je ook dan betaald. Het niet willen betalen van belasting is wel iets anders dan het niet willen uitlaten van de hong om je eigen gespaarde premies tot uitkering te laten komen!

Beidehandje(s) | 13-09-05 | 13:20

Hahaha, wat een flauwekul! Scholing voor uitkeringsgerechtigden is een puik plan, maar wie gaat dat betalen? En werk zat, ach, iedereen die wel eens solliciteert of anderszins een baan zoekt, weet wel beter...

JackRandom | 13-09-05 | 13:19

Wat zal de PVDA klein worden nu al hun stemmers uitkeringstrekkers blijken te zijn.

tonydomtana | 13-09-05 | 13:17

Werken voor een uitkering heet een BAAN! Straks zeker allemaal aan de uitkeringsbaan en werken voor minimumloon of minder. De tering ermee. Als ze mij ooit proberen op zo'n manier te naaien kunnen er een paar van die politici straks hun WAO gaan verdienen. Mark my words!

ultralinx | 13-09-05 | 13:15

Onkruid wieden op straat, hondje uitlaten voor werkenden, hun tuintje bijhouden, de kinderen na school opvangen en wat al niet meer om de betaler van de uitkering het leven prettiger te maken. Het verplicht bejaarden helpen en hun huis verzorgen en hun tuintje bijhouden zou ook verplicht moeten worden. Allemaal sociale zaken die de betaler en de ontvanger van de uitkering een rechtvaardig gevoel zullen geven. Weigering moet gestraft worden met financiële sancties, net als de belastingbetalers die geen belasting willen betalen om uitkeringen mogelijk te maken.

tonydomtana | 13-09-05 | 13:14

Ik zal het nog eens herhalen: wat werk jij eigenlijk hard zeg, Chileen! En wat een fantastische, maatschappelijk en sociaal verantwoorde baan!
Ik begrijp niet waarom er zo word gezeken over die paar figuren die uitkeringen zitten te trekken terwijl ze best kunnen werken, terwijl jullie daar zo uit je neus zitten te vreten; of in ieder geval niets zinnigs uitvoeren.

Apollonian | 13-09-05 | 13:14

er is idd werk genoeg. wellicht niet het werk waar je al je hele leven van hebt gedroomd, maar het kan niet altijd feest zijn. beetje jammer trouwens dat de pvda zich (weer) opvattingen toe-eigend die voorheen als rechts bestempeld werden en vervolgens net doet alsof zij het wiel hebben uitgevonden...

zakje pinda´s | 13-09-05 | 13:13

Goh, de PVDA wil echt voor het pluche gaan.... Dit moet wel weer een paar zeteltjes opleveren dunkt me. Groot gelijk heeft 'tie natuurlijk wel, maar goed dat heeft Wilders soms ook.

Carpa | 13-09-05 | 13:10

Dit belooft wat voor na de verkiezingen. Die lui willen ook al niet samenwerken met de SP. De PvdA heeft zijn linkse veren helaas reeds lang verloren. Arm Nederland....

wannabecool | 13-09-05 | 13:02

Mooi idee !

Als je WILT werken, kan je altijd werk vinden*!!
Of je het een leuke job vindt, is een ander verhaal...

*uitgezonderd mentaal/fysiek gehandicapten ...

RAI` | 13-09-05 | 13:02

"Dan kan hij zien dat de arbeidsmarktpositie van jongeren zonder werkervaring, mensen zonder hoge opleiding, mensen die deels afgekeurd zijn en werkzoekenden ouder dan 45 jaar gewoon KUDT is."

Wat hij zegt...

Lucasdelinkselul | 13-09-05 | 13:01

Goh, en dit uit den mond van een Pvda-knakker. Is de verkiezingstijd soms weer aangebroken?

DonJoe | 13-09-05 | 12:59

Een uitkering voor werk, heet dat niet gewoon 'salaris'?
Maar ik vrees vooral dat op deze manier alle uitkeringsgerectigden, dus ook zij die buiten hun wil en schuld in de uitkering zitten, als slaaf gebruikt gaan worden om kleerhangers te vouwen of iets op de sociale werkplaats. Zoals ook al gebeurt op de reintegratiebureaus.

Lucasdelinkselul | 13-09-05 | 12:58

wordt trouwens tijd dat ze de sollicitatieplicht eens gaan aanscherpen! Ik krijg wekelijks sollicitatiebrieven (moetjes) met verhalen als, geachte heer/ mevrouw, ik wil graag solliciteren. ik wil het graag mondeling toelichten.... punt. Wat mij betreft een prima brief na gesubsidieerde scholing in solliciteren. maar ach, alles om de sociale dienst te behagen

$jor$ | 13-09-05 | 12:58

Wow.

TheRealShowstopper | 13-09-05 | 12:58

@Hottestbrain

Begin Maart volgend jaar zijn de gemeenteraadsverkiezingen. En de kans is groot dat de regeringspartijen worden weggevaagd. Voor de oppositie reden genoeg om te gaan warmdraaien.

El Gouda | 13-09-05 | 12:57

Het komt mij zeer onwaarschijnlijk over dat dit uit de mond komt van de eerste de beste PVDA'r.

Karel Kruizenruiker | 13-09-05 | 12:57

'Papa is streng' jaja maar papa Bos kan wel deeltijdpremier worden?

verbatim | 13-09-05 | 12:55

nogal wat noten op zijn zang :-)

mutil8or | 13-09-05 | 12:54

Woutertje, wanneer kom je weer rozen uitdelen in de javastraat om het daarna weer te verneuqen? Dit klinkt als een veel te vroeg gestartte verkiezingscampagne, zouden ze meer weten?!!

Hottestbrain | 13-09-05 | 12:54

AIVD, natuurlijk leuk dat project van de soos in Grunnen. Helaas willen ze mij alleen niet helpen wil best aan de slag. Bovendien snap ik geen fuck van het hele idee mer achter uitkeringen. Ik kom van school, maar heb geen diploma dus wordt een half jaar 200 euro per maand gekort. Je mag de eerst 6 maanden echter bijverdienen en een kwart houden met een max van 165 euro. NOu wil ik graag aan de slag en werk nu voor 2 euro per uur, rest krijgt de soos, oh en dat kost me dan mijn recht op voedselhulp wegens te laag inkomen, dus eigenlijk schiet je er financieel nog geen ruk mee op) Echter na die zes maanden kan ik dus net netzogoed kappen met werken en ik ga er nog op achteruit ook.

Sorry maar dat is natuurlijk volslagen belachelijk, wat mij kunnen de uitekringen best enigzins omlaag en geef die mensen een bonus als ze deeltijd werk gaan doen. Er is namelijk altijd wel schoonmaakwerk en ander werk te vinden wat je voor een beperkt aantal uren per week kunt doen.

Reorganiseren is opzich dus een goed plan, ze moeten alleen niet verplicht mensen voor een uitkering voltijd laten werken, gezien je dan Amerikaanse toestanden kreeg. Weet nog dat jaren geleden bij netwerk of nova een stuk was over zo'n beleid in New York. Mensen werden ontslagen bij de plantsoen dienst, vervolgens kregen ze van de soos daar hun baan terug om werkervaring op te doen (alleen wel tegen een de helft van wat ze er eerst voor kregen).

A. rebel with(out) a | 13-09-05 | 12:52

Daarbij, individuen die niet de massa achterna lopen zijn niet per definitie personen die desintegreren of verstoren.

Beidehandje(s) | 13-09-05 | 12:50

Is hij helemaal gek geworden? Moet m'n buurman dan iets doen? Wie laat dan z'n honden 6x daags uit en wie houdt dan z'n plekje warm op het bankje in het parkje, waar hij met z'n broeders (al dan niet onder het genot van een rookertje en drankje)zijn kostbare tijd loopt te besteden!

$jor$ | 13-09-05 | 12:49

Socialisme werkt alleen maar als het van twee kanten komt. Als je kan werken moet je werken. Uitkering, niets mis mee, maar tijdelijk. Een voormalige maat van me was en is waarschijnlijk ook nog steeds werkloos. Gozer is rond de dertig en werkt al zeker tien jaar niet. En maar klagen dat hij het zo krap heeft. Krijgt huursubsidie, uitkering, opleidingen en een PC met internet van de staat en de gemeente. Kan alleen niet om gaan met autoriteit. Verder is er lichamelijk niets mis met hem. Dit is echt belachelijk! Ook nog een opmerking van hem: "Als ik wel werk, krijg ik maar 100 euro meer per maand. Moet ik dus voor 100 euro een hele maand gaan werken."

En als ik er al een ken, dan moeten er duizenden als hij zijn. Als je niet kunt werken, dan mag je best fatsoenlijk geld krijgen. Als je dat wel kan, werken dan!

Maar ja, als je wel werkt, dan word dat afgestraft. Met de auto naar je werk, omdat jij en je partner allebij werken. Kun je nu weer kilometerheffing gaan betalen. Je betaalt je scheel aan extra kosten voor een oude auto, zodat je geen nieuwe auto kan kopen. Logisch...

k3 | 13-09-05 | 12:49

@El Gouda,
Klopt. Maar Schorrie en Morrie lopen daar nog steeds niks te doen na lang uitslapen.

fuckje | 13-09-05 | 12:49

@Ayaan - Je klets in ieder geval als een politicus/politica. Ben toch zonder twijfel van mening dat de cijfers eerder 50-50 zijn. Of is 9 van de 10 mensen in jouw vriendenkring een grijze massa muis? Het bewustworden van het heft in eigen handen nemen en een individu te worden is niet iets wat al bij pubers ontstaat. Ik moet je gelijk geven als een deel wel degelijk bij de overheid ligt. Het is tenslotte met de vele regels en plichten niet altijd makkelijk het individualiseringsproces door te zetten en af te wijken van het gebaande veilige pad.

Beidehandje(s) | 13-09-05 | 12:48

Het is verkiezingstijd. De huidige regering heeft het over het 'zoet', de pvda gaat flink doen over uitkeringstrekkers, gastwerklozen en wat dies meer zij. Ben benieuwd wat daarvan overblijft na de verkiezingen. Bar weinig denk ik.

dr oetker | 13-09-05 | 12:48

mooi verwoord, Ayaan!

OoO | 13-09-05 | 12:48

@fuckje:

Vinkhuizen is anders behoorlijk gerenoveerd, wijkvernieuwd en verherbouwd.

El Gouda | 13-09-05 | 12:47

@SimpelZat - Waarom? Omdat je nu ook niet werkt voor je centen en het dan ook niet zou doen? Wat is het verschil?

Beidehandje(s) | 13-09-05 | 12:44

@ Beidehandje(s)

Individualiteit is als een kracht die verstoort en desintegreert. Hierin ligt tevens zijn immense waarde. Want wat het wil verstoren is de monotonie van de tirannie van de gewoonte en de reductie van de mens tot het niveau van de grijze massa.

Dit lukt 90% van de bevolking zijn of haar hele leven niet dus kaats ik de bal toch terug naar de overheid.

Ayaan | 13-09-05 | 12:44

als ik een uitkering had gehad dan zou ik het beslist niet met noten eens zijn geweest.

SimpelZat | 13-09-05 | 12:44

@zum kotzen - Amen en vollledig eens. Dank je.

Beidehandje(s) | 13-09-05 | 12:41

Trouwens, wat Noten stelt gebeurt in de praktijk al lang, mensen met een uitkering worden behoorlijk achter hun vodden gezeten, dus het is weer typisch een PVDA-voorstel.

brutus68 | 13-09-05 | 12:41

Het CWI kan wegbezuinigd worden. Uitzendbureau's zijn uitstekend in staat om uitkeringsgerechtigden terug naar de arbeidsmarkt te leiden.

Na invoering van het basisloon kunnen eveneens miljarden worden bezuinigd op de uitvoeringsorganisaties UWV en Sociale Diensten.

Het volgende kabinet Bos 1 of Balkenende III mag bovenstaande bezuinigingen gratis meenemen.

El Gouda | 13-09-05 | 12:40

Mensen met een uitkering moeten als tegenprestatie werken of naar school gaan.
.
Ik wil best weer naar school...

F*ck | 13-09-05 | 12:40

Noten, is dat die man die alle zeilen moest bijzetten om uit te leggen dat zijn PvdA 1e kamer fractie de gekozen burgemeester had getorpedeerd, terwijl de PvdA vòòr een gekozen burgemeester is?

Wat een Wilders-achtig populistisch gelul. Natuurlijk moet een uitkering een tijdelijke oplossing zijn voor noodsituaties en geen motivatie om met je luie reet thuis te gaan zitten. Maar die Noten heeft met zijn positie makkelijk praten. Misschien moet meneer Noten eens gaan kijken naar de aanbodzijde van de arbeidsmarkt. Dan kan hij zien dat de arbeidsmarktpositie van jongeren zonder werkervaring, mensen zonder hoge opleiding, mensen die deels afgekeurd zijn en werkzoekenden ouder dan 45 jaar gewoon KUDT is. Je solliciteert je de tering maar zowel bedrijfsleven als overheid zijn te beroerd je een kans te geven. Ondertussen wordt veel werk ge-outsourced naar lage-lonen landen en halen we massa?s Polen hierheen voor de bouw en de landbouw, waardoor de werkgelegenheid maar niet wil aantrekken.

Hou toch eens op met dat ?er is wel werk als je maar hard genoeg zoekt?. Ik heb 6 maanden gezocht voor ik een (uitzend)baan had. In die tijd 80 sollicitaties verstuurd, prima gemotiveerde brieven, maar geen resultaat. Inschrijven bij een uitzendbureau? Tsja, ik wou het graag, maar in Groningen, waar ik destijds woonde, schrijven uitzendbureau?s pas afgestudeerden niet eens meer in: voor het vakken vullen en schoonmaken zijn er genoeg 16- en 17 jarigen, en die zijn goedkoper. Na mijn verhuizing heb ik een baan gevonden waar ik nu nog steeds werk, maar veel bekenden uit mijn studententijd zoeken nog steeds naar werk of hebben voortdurend tijdelijke klussen, waarmee je toekomstzekerheid ook niet echt gebaat is. En ik heb het niet alleen over degenen met kansloze studies als Culturele Antropologie ofzo, ook HTS-ers, economen en juristen hebben de grootste moeite aan de bak te komen.

Ik word er kots- en kotsmisselijk van dat linkse en rechtse populisten voortdurend de schuld van ?werkloos zijn? bij de werkzoekenden zelf neerleggen i.p.v. eens te kijken naar de werkgevers die bepaalde groepen volledig laten stikken.

zum kotzen | 13-09-05 | 12:39

Klinkt als het eerste goede plan sinds jaren. Werken voor je uitkering. Echt mooi. Mijn dag is weer goed.

Framoes | 13-09-05 | 12:38

Werkelozen volgen cursus, daar moeten natuurlijk cursusleiders voor worden aangeschaft, tijdens de pauzes een kantinejuf en een toiletjuf beschikbaar... Het geheel moet plaatsvinden in een gebouw dat nog gebouwd moet worden, bouwsector ook weer wat te doen. De administratie wordt ook weer gedaan door uit de laan geschopte Schoevers-trutjes, en voor je het weet heeft iedereen weer een baan zonder dat er maar 1 'cursist' is.

OoO | 13-09-05 | 12:38

@MacManiac,
+ Beyum, Vinkhuizen en de Indische buurt.
@Lucas,
ik combineer twee studies aan de RUG zoals je weet, en mn vriend heeft een goeie baan.

fuckje | 13-09-05 | 12:38

Kan ik als werkende ook een uitkering krijgen? Een beetje extra geld is nooit weg. En zo nee, waarom niet? Als mensen met een uitkering moeten werken, dan moeten werkenden ook een uitkering kunnen krijgen.

Repo Man | 13-09-05 | 12:38

SuperG en beidehandjes: Iemand die in de gevangenis komt, verliest onmiddelijk alle recht op een uitkering. Flauwekul dus wat julie stellen.

raar | 13-09-05 | 12:37

Ehm... Is het centrale idee achter een uitkering niet: omdat u geen werk kunt vinden krijgt u een uitkering? beetje raar om dan 'gaan werken'als tegenprestatie te vragen. Dat was nou juist de reden waarom een uitkering bestaat. Moet er wel werk zijn trouwens.
Prachtige dode mus om het onderbuikvolk stil te houden.
Trouwens Fuckje, vertel eens: wat voor werk doe jij eigenlijk?

Lucasdelinkselul | 13-09-05 | 12:32

@fuckje, deze man mag best eens met de bezem door de Oosterparkwijk als je 't mij vraagt....

MacManiac | 13-09-05 | 12:30

Einde aan sociaal ?hangnet? Groningen
Zes weken eenvoudige arbeid doen op de sociale werkplaats en ondertussen ?werken aan werk?. Bij Groningse uitkeringsvragers tot 23 is het succesvol. De gemeente wil de aanpak uitbreiden naar mensen tot dertig jaar.
www.trouw.nl/hetnieuws/economie/articl...

aivd | 13-09-05 | 12:30

ja, breek je duivenhok maar af en geef de parkiet aan jullie buurvrouw.. werken met je kanus....

roadrunner | 13-09-05 | 12:29

Ik wil graag werken na een gedwongen sabbatical van dik 2 jaar. Krijg alleen erg weinig reacties op mijn sollibrieven. Dit terwijl ik toch hbo heb afgerond. Ik zal ondertussen met m'n 37 wel te oud zijn. Of anders te dom of te slim, of man, of nederlander, of WTF.

Mijn neus is in ieder geval heerlijk warm hoor ik mijn vriendin dagelijks in mijn oor fluisteren.

De Rederijker | 13-09-05 | 12:29

Eindelijk beginnen in dat clubje van salon socialisten ook eens wat hersencellen te werken

10SC-star | 13-09-05 | 12:29

Zegt zo'n eikel van de PVDA dus over anderen.
Hoe zit het ook weer met die riante wachtgeldregelingen voor Kamerleden ?

En die sollicitatieplicht voor werkloze Tweede Kamerleden die er zou komen?
Nooit meer wat van gehoord....

En die riante vakanties die men in kringen van Noten "reces" noemt?

Eerst maar even het goeie voorbeeld geven lijkt me, heer noten.
En al die sukkels die hier hun instemming mee betuigen zijn inmiddels al weer vergeten in wat voor bananenmonarchie we ook weer leefden.
to zo

prettything | 13-09-05 | 12:28

@draaitafel

En dan? En wat beschouw jij als onbehandelbaar?

brutus68 | 13-09-05 | 12:28

Goeie vent, die Noten. "De verzorgingsstaat is nu gebouwd op rechten, niet op plichten." Pak dus je loonstrook en bereken hoeveel euri je aan "WW-recht" betaalt. Als je dat niet wilt, moet je van dit recht af kunnen zien. Noten gaat dit regelen voor ons!

Kleinius | 13-09-05 | 12:28

Noten is een verademing in de politiek.
Indertijd met die toestand rond minister T. de Graaf ( wie kent hem nog?) dwong hij duidelijk respect af. Typisch een man die weet wat er in de samenleving gebeurt, een ex-hashrokert (je herkent elkaar!) psycholoog van huis uit, kan geen kwaad, die man!

fuckje | 13-09-05 | 12:28

Hoe staat Han Noten tegenover zwarte scholen?

Klukkluk | 13-09-05 | 12:27

@Marz. Roerend mee eens. Rare regelingen allemaal.

newsjunk | 13-09-05 | 12:26

@ pinokkio - Ja, en de gene waarbij jij asperges gaat steken krijgt nog een keer subsidie omdat ie uitkeringstrekker aanneemt. Kunnen ze het geld beter gelijk naar de uitkeringsgerechtigde overmaken.

Beidehandje(s) | 13-09-05 | 12:25

@superG
Tonnetje of 2... (als je stopt met roken)

contractor | 13-09-05 | 12:24

oud nieuws .. in nederland moet je al werken volgens de wet !

Gewoon iedereen die als onbehandelbaar word gezien uit de ww de bijstand intrappen ..

Draaitafel Demagoog | 13-09-05 | 12:24

@ Bengski - Volgens mij ben jij je eigen spoor inmiddels bijster. Jammer... als je goed gelezen hebt heb ik geen bezwaar tegen werken en scholing, maar dan niet alleen maar "omdat het moet". Het moet wel iets toevoegen aan de betreffende persoon zodat hij/zij zijn/haar kans op werk vinden vergroot.

Beidehandje(s) | 13-09-05 | 12:23

@ MarZ - Eens! En als ik die uitkering dan toch krijg dan wil ik best naar school, maar die ga ik niet zelf betalen én ik kies hem wel zelf uit. Ik wil ook wel werken, maar niet de klusjes waar zelfs de Tomingroep nog voor bedankt.
.
@ SuperG - Ja, als ze daar nou eens mee beginnen!

Beidehandje(s) | 13-09-05 | 12:21

@Beidehandje(s)
Quote uit DvhN:
"Mensen met een uitkering moeten als tegenprestatie werken of naar school gaan. Dat zegt Han Noten, voorzitter van de PvdA-commissie die studeert op de verzorgingsstaat."

Hij studeert erop dus dan neem ik aan dat het niet alleen populistische kreten zijn.

Degene die hier populistische kreten gebruik ben JIJ! Dit doordat je zegt dat iemand populistische kreten gebruikt zonder dat je net ff verder nadenkt. Snap het nog?

Bengski | 13-09-05 | 12:20

@Joyraider uitkering trekken was nog net wat leuker tot nu toe.. dan had je namelijk ook nog gewoon echte vrijheid, maar als je nu ook al moet gaan werken voor je uitkering kan je nog beter in de bak zitten.

McCool | 13-09-05 | 12:20

Benieuwd of nu de uitkeringen voor gevangenen worden stopgezet. Iemand die 20 jaar uitzit, komt nu namelijk naar buiten als miljonair.

SuperG | 13-09-05 | 12:19

Laat ik nou vinden dat ik al recht op een uitkering verdien doordat ik al vele jaren maandelijks een goddeloos bedrag van mijn salarisstrook zie afvloeien naar de Potjes. Als ik dan werkloos wordt wil ik waar ik voor heb betaald. Mochten de heren van de sMacht willen dat ik voor dat uitkeringsgeld ga werken, laten ze de ww-premie dan eerst maar eens afschaffen.. en terugbetalen.

MarZ | 13-09-05 | 12:18

@ Ayaan - Die verbetering waar jij op wacht is een mentaliteitsverandering bij individuen. En de geschiedenis heeft geleerd dat mentaliteitsveranderingen lang duren, een jaar of 10. Je kunt de overheid niet de schuld geven van alle zieke & frauderende geesten in NL. Er is ook nog zoiets als eigen verantwoording.

Beidehandje(s) | 13-09-05 | 12:18

En nu nog de woorden omzetten in actie en wellicht dat er dan eindelijk eens een verbetering binnen Nederland gaat plaatsvinden.

Ayaan | 13-09-05 | 12:15

Goed tot zover de theorie. Heeft Dhr. Noten wellicht nog ideeen om dit in de praktijk te brengen zonder afgemaakt te worden door zijn eigen achterban ?

egwel | 13-09-05 | 12:15

En wie gaat die scholing dan betalen? En wie bepaalt wat voor scholing? En wat voor werk? Aarbeien plukken of asperges steken? Of iets lager op de ladder in je eigen vakgebied? Valt er ook zelf nog iets te kiezen? Of wordt je dubbel gestraft (eerst ontslagen door reorganisatie en dan uitkering, of door een ongeluk in de WAO en dan fijn domme dingen doen). Leuke populistische kreten, maar laat Noten eerst even de details uitwerken. Niet iedereen die een uitkering krijgt loopt de kantjes er van af, sterker nog, de goede lijden ook hier sterk onder de kwaden en dat heeft de politiek toch echt aan zichzelf te danken! Als je in ruil moet gaan werken voor je uitkering, dan hoef je tijdens je werkende carrière zeker ook geen premies meer af te dragen, dat doen we nu tenslotte, we sparen er zelf voor.

Beidehandje(s) | 13-09-05 | 12:14

@Flipje Ik denk het niet niet. Noten verwoordt exact wat er leeft binnen zijn achterban. Het is een slimme man.

Starf*cker | 13-09-05 | 12:13

ja dat wil dhr. Noten wel maar als de PvdA zijn eigen achterban tevreden wil/moet stellen zullen ze hier toch wel op terug komen!!

flipje | 13-09-05 | 12:11

Hoeveel Eeuwen wachtgeld krijgt die Noten eigenlijk als hij een liefje heeft?

BenBack | 13-09-05 | 12:11

Naar school gaan als tegenprestatie?
Een uitkering is hoger dan stufi, dus kunnen alle aankomend studenten beter eerst een uitkering aanvragen...

my first punksong | 13-09-05 | 12:10

de uitkering komt tot inkering...

MILF | 13-09-05 | 12:10

Rechts lullen en (A)sociaal je zakken vullen?

Bengski | 13-09-05 | 12:09

fucking hell het wordt tijd !
ik ken zoveel mensen die niet willen gaan werken omdat de huursubsidie.. sorry toeslag dat wordt gekort, zorgtoeslag dan wegvalt, kortingen hier en daar (bijv bieb zwembad) wegvallen..

ik vraag me soms echt af waar we mee bezig zijn.

als je economisch niet productief bent dan moet je ook niet doen alsof je heel veel rechten hebt. (zoals recht op TV, auto, mobiel, zorg)

pappa is een mietje

holistic river | 13-09-05 | 12:09

@Wateen Net als kamerleden van CDA,VVD en LPF.

Starf*cker | 13-09-05 | 12:09

Ja Ja... als je dan vervolgens goed gemotiveerd over een omscholing bij 't CWI begin dan vangt men Bot.

Carnivore | 13-09-05 | 12:09

goed idee, laten we beginnen met de politiek!!!!

fuckface | 13-09-05 | 12:07

Ha,ha. Dat zijn mooie woorden.Toch maar links stemmen. Noter is kandidaat-minister in een PvdA-SP-kabinet. Dat bedoel ik met de beuk erin.

Starf*cker | 13-09-05 | 12:07

@McCool: nog even? doe mij meteen maar een paar weken, wat bijkletsen aan de bar en mn snookerskills oefenen met arie en kees

joyraider | 13-09-05 | 12:07

Gelijk heeft ie, maar nu zal ie waarschijnlijk wel het veld moeten ruimen.
-
Dit zijn immers geen uitspraken voor (salon-)socialisten.....

KABAAL | 13-09-05 | 12:06

Groot gelijk. En de PvdA-kamerleden geven zelf het goede voorbeeld. Ze gaan zelf op stage in de praktijk, want van werken komt het niet in het parlement.

Wateentoestand | 13-09-05 | 12:04

Nog even en het is echt het overwegen waard om in de gevangenis terecht te komen!

McCool | 13-09-05 | 12:03

Mits lichamelijk en geestelijk daar toe in staat ben ik het er volkomen mee eens.

Tevens wil ik dan graag mijn studiefinanciering omzetten naar een uitkering

Mach10 | 13-09-05 | 12:02

gelijk heeft ie

Johnny Bravo | 13-09-05 | 12:02

De oude Drees heeft dit altijd al betoogd.

Knip | 13-09-05 | 12:02

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland