Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Subsidie SGP gestopt

En travestieten dan?Het is officieel. De Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) is een extremistische partij die geen cent subsidie meer mag krijgen. Dit besloot de rechtbank in Den Haag vanochtend. De pornowatchers laten geen vrouwen als volwaardig lid toe en dat is discriminasie. En waarom zou de overheid zo'n achterhaalde vrouw-onvriendelijke partij moeten sponsoren. Op zich blijft die weigerachtigheid van de gristenen vreemd, want de SGP heeft toch lekkere dushi's onder de niet-leden. Check de feauteaux van de SGP-jongeren dag. hierrr, hier, hier en tot slot deze babes...

Reaguursels

Inloggen

HOGER BEROEP!

Udo Hess | 11-09-05 | 11:29

MasterChief,
Ik ben het volkomen oneens met wat je allemaal over de SGP zegt. Ten eerste is zijn SGP'ers geen extremisten. Ze hebben nog nooit een aanslag gepleegd, zoals de fundamentalistische moslims doen. Ten tweede is de SGP een van de oudste partijen. Als ze zo slecht zijn, waren ze al lang verboden. Dat is ook gebeurd met die exteem rechtse partijen in Nederland. Die mensen van de Clara-stichting sporen niet. ZIJ zijn gewoon intolerant. Maar ze moeten een ding weten en dat is dat de SGP één hele goede advocaat heeft aan hun zijde. Dat is GOD. Die zal hen op ZIJN tijd straffen met de plagen die zijn opgetekend in ZIJN boek (de Bijbel).
Ik hoop dat jij nu wat positiever zult gaan denken over de SGP.

marven | 09-09-05 | 09:40

Sickofcrap,
Dat het hier ook over moslims gaat is omdat daar in het vonnis naar wordt verwezen. De advocaat van de Clara Kudtstichting is er ook bijzonder fier op dat komende moslimspartijen nu met deze uitspraak te maken gaan krijgen. SGP'ers zijn extremisten maar dat zijn die geitenbreiers van de Clara stichting net zo goed.

MasterChief | 08-09-05 | 19:17

En kan dat geld wat ze nu overhouden niet naar Ggggroen Links, want ik vind Femke en Marijke er wel geil uitzien.

linksisooknietalles | 08-09-05 | 11:50

Was ik toch (wat kun je verwachten met het oog op de historie van de reacties op GS?) bijzonder onaangenaam getroffen door de seksueel getinte reacties hier. Over vrouw-onvriendelijk gesproken!
Hartverwarmend dat zovelen duidelijk maken dat ze echt weten waarover ze spreken...
Nee, doe mij dan de SGP(-jongeren) maar.

Ter zake: tekenend voor de discussie die weer eens tot voor de rechter is gebracht was de reactie van mevrouw Grabijn hedenmorgen ten overstaan van een Radio 1-verslaggever: het standpunt van de SGP zou te maken hebben met vrouwenANGST! En dat zegt ze terwijl ze al sinds 1984 lid is.... Ongelofelijk, wat een stompzinnigheid, het spijt me maar ik kan dat niet anders verwoorden. Zou ze nu onderdehand niet de statuten eens gelezen kunnen hebben?
Het is een principieel standpunt, en de SGP is daarin heel duidelijk: als je dat niet deelt, heb je hier niets (dan stennis) te zoeken. Is mi. ook legitiem, en druist *niet* in tegen artikel 1, want heeft te maken met hoe je het wezenlijke (maar helaas 'politiek correct' ontkende) onderscheid tussen beide sexen inkleedt.

Ter info: mevrouw Grabijn is één van de twee vrouwelijke leden van de SGP, eerder procedeerde zij tevergeefs en was niet bereid om -gespannen voor 't karretje van het Clara Wichmann Instituut- als belanghebbende op te treden. (Het andere vrouwelijke lid -die ik overigens ken uit een ver verleden- is daarvoor gelukkig te verstandig en houdt zich gedeist.)

nog iets: misbruik van terminologie als "fundamentalisme". Dit heeft ten onrechte (!) een negatieve inslag meegekregen, en de linkse kerk is gauw op haar populistische teentjes getrapt als daarop wordt gewezen. Zoiets bekt nu eenmaal lekker, 't gros weet niet precies wat ermee wordt bedoeld maar zo'n negatief stigma is pakkend en trekt dus volk mee - want wij (opportunisten!) zijn dus beter dan diegenen die een principe hebben en daar bewust mee omgaan en aan vasthouden.

UnCover | 08-09-05 | 11:30

@ Redelijk toch
"Die SGP-ers doen geen vlieg kwaad en roepen in elk geval niet op tot een heilige oorlog"
Ja man, SGP-ers zijn de aller aller tolerantste bevolkingsgroep in heel Nederland. Als je in Urk rondloopt is het net of je in een oceaan van tolerantie en werderzijds begrip hebt gesprongen. En no way dat ze hun *uhum*fundamentalistische ideën het liefst aan iedereen opleggen. Wat mij betreft mogen ze wel meer subsidie krijgen... kunnen ze van hun *uhum*kruistocht wat werk maken.

pony | 08-09-05 | 10:28

@Redelijk toch:
De SGP is gewoon slachtoffer van zijn eigen zielige beleid. Niet van de anti moslim sentimenten. Over trieste uitspraken gesproken.... Je schijnt je er niet van bewust te zijn dat maar een klein percentage moslims, de extremisten, zich tot een heilige oorlog willen zetten. Als een miljard moslims dat had gewilt, of hoeveel er dan ook mogen zijn, dan was het al voorbij met deze aardbol.

sickofcrap | 08-09-05 | 06:52

Hmmmzz..... tappen ze op zo'n EO Jongeren Dag ook pils?

Dan is het nog wel es en keer de moeite waard! :)

Tembellis | 08-09-05 | 05:09

Had ik net een kek jurkje uitgezocht voor de komende vergadering. Krijg je dit...

Jo de la Hi Ti | 08-09-05 | 01:05

Hopelijk gaat de rechtbank alle subsidies zo goed bekijken.

calculator | 08-09-05 | 00:28

Nogal een trieste uitspraak! Die SGP-ers doen geen vlieg kwaad en roepen in elk geval niet op tot een heilige oorlog. Voor de goede orde: ik ben tegen het standpunt van de SGP t.a.v. de positie van de vrouw, maar ik vind dat buitenstaanders (i.c. die verderfelijke stichting) zich daarmee niet heeft te bemoeien. We leven in een tolerant land, dacht ik. Bovendien is het standpunt al heel lang getolereerd, maar nu wordt opeens de tolerantie ingeperkt, omdat we dat ook t.a.v. radicale imams doen. De beoefenaars van de islam zijn een stuk onvriendelijker tegenover de vrouwelijke helft van de bevolking!

De SGP is nu het slachtoffer van de anti-moslim sentimenten in het land.

redelijk toch | 07-09-05 | 23:31

@Plonk:
Wel vermoeiend dat iedere discussie die hier is altijd weer terug valt op Moslims. Dit gaat over de SGP vent. Christen extremisten wat mij betreft. Straks komt Katrina door de Moslims en de benzine prijzen en zo kunnen we door gaan. En over een jaartje ofzo dan gaan we zeiken over de polen... Oh nee dat doen we al. Who's next?

sickofcrap | 07-09-05 | 23:23

Ik heb geen zin om alle voorgaande comments te lezen. Ik vind het alleen vrij storend dat een Christelijke partij die aangevallen wordt door mensen die niet eens lid willen worden geen subsidie meer krijgt en dat ieder Moslim die een scheet wil laten er een subsidietje voor krijgt...

Plonk | 07-09-05 | 23:07

{2e alinea: hun beurt = haar beurt, stom genoeg}

Kudtkip | 07-09-05 | 21:40

@ Master Chief,

ho eens even, wat TM beschreef haalde ik aan om niet in herhaling te vervallen over hetzelfde.

Allertweedtst, argumenten dat de vrouwelijke achterban van de SGP (Nederlands stemrecht voor vrouwen bestaat pas sinds 1922)(SGP sinds 1918) maar een eigen partij moet oprichten en, volgens je link, op hun beurt mannen maar moeten weren, geven precies de kwestie aan.

Dat de SGP-vrouwen zich niet door de Clara-stichting hebben laten opjuinen begrijp ik om onduidelijke redenen, al waren zij wel de genen die wezenlijk iets aan de organisatie van deze politieke partij hadden kunnen doen.

Hoe het met dat VN-verdrag zit, EVRM en de commissie wet gelijke behandeling (verdedoemme waar is Rababerke als je d?r nodig hebt!), daartoe geef ik (krantloze) deze link
www.nd.nl/newsite/artikel.asp?id=64232...

Waar ik verder associatief aan denk, is een sportvereniging (zeg Talpaloeres, de herenclub die dagelijks de variabele geslachtsmaat van hun leden inzet voor kampioenschap (die dus best vrouwelijke leden kan ontberen)(hoewel, bevalling valt daar ook onder?) en dat die legitieme, doch micro-voorwaarden mag stellen aan het lidmaatschap, maar voor een politieke partij speelt er een omgekeerde vrijheid van deelname, namelijk die van de macro-weerspiegeling der maatschappij.

En dat zijn mannen en vrouwen tezaam.

Kudtkip | 07-09-05 | 21:29

De wereld wordt door iedereen naar de kloten geholpen. En ik doe er net zo hard aan mee met mijn motorhobby (daar is het milieu niet echt mee gediend). Ik zou het alleen prettig vinden als we elkaar eens daadwerkelijk zouden tolereren. Discussier eens wat vrijer met elkaar. Laat elkaar pas na de discussie in waarde. Lekker hakken tijdens de discussie. Als er maar geen bloed vloeit. On-topic maar weer. Het is een vrij onbetekend verdrag die dit teweeg heeft kunnen brengen en ik kan niet wachten tot iemand dit verdrag eens toetst aan het EVRM. En nogmaals, Indymedia is hier actief bij betrokken, pas maar op met wie je samenheult. Liever een SGP'er in huis dan een Indymedia'er in Nederland.

MasterChief | 07-09-05 | 20:02

@Materchief:
Met jou kan ik praten. Ik zeg ook niet dat het kan. Maar het zou wel mooi zijn... En een mens mag dromen toch?
Ik heb nou eenmaal een vette religie frustratie, niet door eigen ervaring maar door al dat gezeik in deze door religie verziekte wereld.

sickofcrap | 07-09-05 | 19:51

SICKOFCRAP, ik ben het voor 80% met je eens, met name het tolerantie-gedeelte spreekt me erg aan. Hier wordt tolerantie al snel ingeruild voor onverschilligheid. En dat we daar trots op zijn snap ik inderdaad ook niet. Als de SGP zulke dingen als waar jij bang voor bent kan maken, betekent dat toch automatisch dat de meerderheid er achter staat? Dan is het probleem meteen minder. Ik denk dat we nu al in een vergelijkbare positie zitten, blijkbaar moet alles wat afwijkt worden verboden in Nederland. En dat Indymedia hier nogal actief bij betrokken is, doet het ergste vermoeden welke kant we opgaan. Nogmaals, de SGP zijn net een stel middeleeuwers, maar wel onze middeleeuwers, in de partij is allang een discussie om vrouwen gelijke rechten te krijgen en de SGP-jongeren pleit daar ook al jaren voor. Wat denkt je wat er nu gaat gebeuren? Nog nooit eerder zo'n dom "verstoren van een broedende kip" gezien.
Ik denk dat je religie en politie nooit kan scheiden omdat je dan alle levensovertuigingen moet aanpakken.

MasterChief | 07-09-05 | 19:38

Helaas berusten deze beelden wel degelijk op de werkelijkheid kan ik als leerling VWO 5 op een refoschool vermelden....

Nu moet ik zeggen dat er dus ook normale, meer vrouwelijke types zijn binnen de reformatorische kring. Die zich met etzelfde gemak in een broek hijsen en gezellig uitgaan....

Just for the record, ik zit er niet uit principiële overtuigingen maar het is nu eenmaal zo gegroeid (je kent dat wel, iedereen gaat naar die en die school, dus jij ook).

Met het grootste plezier zal ik binnenkort feauteaux fixen van de betere, minder man-achtige examplaren, liefst zonder bril, hangtieten en flubberkont.

Amen

Kitaka | 07-09-05 | 19:38

www.meervrijheid.nl/index.html?nwssgp....

Een leuk stukje van een volgens mij niet-christelijke schrijver. Het staat alle vrouwen in Nederland toch vrij de SGGP te beginnen. De SG gefeminiseerde P. Waarom is die er niet, juist omdat er geen behoefte aan is. En de reden waarom de moskeeen (heel wat alleen toegankelijk voor mannen) niet worden aangepakt door die Clara-stichting is evident.

MasterChief | 07-09-05 | 19:30

@MasterChief:
De grote vergissing is wat mij betreft al het woord tolerantie waar NL zo prat op gaat... Hoe klinkt dat vind je? Ik tolereer jou? Tolereren klinkt voor mij nog altijd als; "ik gedoog je maar ga vooral niet moeilijk doen want dan krijg je op je kloten". En daar zijn we dan jaren wereldberoemd om geweest. Om onze tolerantie.
Ik vind dat iedereen mag geloven en doen zoals die wil mits dit binnen het kader van de wet gebeurd. Maar een regering die mij straks gaat vertellen dat ik moet branden in de hel om dat ik zondig gedrag vertoon, accepteer ik niet. Je hebt wetten, wellicht normen en waarden die breed maatschappelijk geaccepteerd zijn maar om me door een stel SGP extremisten te laten vertellen hoe ik moet leven en door wat voor andere extremist dan ook... No way! Voor je het weet hebben we net als in Alabama op de straathoek borden staan met daarop: "Go to church, or the devil will get you" En dat billboard reed ik drie weken geleden langs in Montgomory, Alabama. Midden in de biblebelt waar je geeneens een playboy in de winkel mag kopen want de bijbelfanaten daar hebben besloten dat dat zondig is. Ik blijf erbij, godsdienst en politiek moeten gescheiden zijn. Totaal!

sickofcrap | 07-09-05 | 19:28

Quote van kudtkip, die het blijkbaar weer van TM had:

Dat mag, zoals TM inmiddels heeft opgemerkt, niet van de wet gelijke behandeling.

Fukfukfukkerdefuk hoe vaak dat al niet is uitgelegd in de media.... lezen jullie echt alleen de volkskrant? Natuurlijk mag een vereniging wel vrouwen weigeren. Waar de fuk haal je die onzin nou weer vandaan? De vrijheid van vereniging is een behoorlijk groot en belangrijk recht in Nederland.

MasterChief | 07-09-05 | 19:12

Ja Pony jij hebt er verstand van. Dit gaat helemaal niet over de grondwet want daar kunnen en mogen de rechters niks mee. Dit gaat over een VN-verdrag. Lees het vonnis er gerust op na! En natuurlijk zijn rechters wel links, de laatste keer dat het is onderzocht stemde een overgrote meerderheid D66. Dus een fijne afspiegeling van de samenleving is het niet onder de rechters. En politiek-correct denken heeft niet altijd met politiek te maken. Het zijn gewoon laffe klootzakken. Wanneer een of andere feministische groepering een vrouwenploeg was begonnen had er ook geen haan naar gekraaid. En nee sukkel natuurlijk sponsor ik liever geen groepering die liever mensen deporteren. Het gaat hier over een bevolkingsgroep die ergens anders over denkt dan ik. Dat wil nog niet zeggen dat ze kunnen opzouten. Ze hebben gewoon het recht dat te denken en ernaar te leven.

Deze kudtrechters hebben helemaal niet in het belang van de maatschappij of onze grondwet gevonnist, ze hebben onze grondwet onderuit gehaald ten gunste van een verdrag. Dag grondwet. Wedden dat de staat in hoger beroep gaat?

MasterChief | 07-09-05 | 19:05

Hmm, nou hoorde ik daarstraks via het staatsjournaal helemaal niks over een verworpen vonnis. Wel dat de SGP raar opkijkt vanwege het principiële karakter van deze zaak. Juist ja, wat zijn de pricipes van deze partij tav. vrouwen eigenlijk?

Kijk, als je Peijs noemt, dan kan ik het nog begr ? ueh, noemde ik Peijs?!?

Maar wat het journaal verder meegaf: dit wordt ?jorisprudentie? voor oa. de komende islamitische partij. Interessant. Al was het interessanter als het niet alleen om subsidie was gegaan, maar ook om de grondbeginselen van een partij, vereniging etc.

Kudtkip | 07-09-05 | 18:54


Geen wonder dat ze geen wijven toelaten.
Der zijn tussen de vrouwelijke leden helemaal geen neukvoer

sluw maar stijlloos | 07-09-05 | 18:26

De centrale vraag is welk grondrecht belangrijker is: Vrijheid van religie of niet-discriminatie? Ik ben blij dat de rechters dit nu eindelijk omdraaien. Het is te zot voor woorden dat je op basis van religie plotseling mag zeggen wat je wilt terwijl je op basis van iets anders dat niet mag.

deserteur | 07-09-05 | 18:18

@MasterChief

Dikke vent, rechters hebben niks met politiek correct te maken een het zijn geen linksen. Ze zien gewoon er op toe dat de regels worden nageleefd(regels die door het parlement zijn aangenomen) en handelen in het belang van het maatschappij en de grondwet.
Tolerantie he? Wat nou als er morgen een of andere partij zegt dat volgens hun Heer mensen die Jan heeten moeten worden gedeporteerd. Dit is onnozel natuurlijk maar het staat dan in hun programma.... dus jij wilt deze mensen dan ook uit belastingsgeld subsidie geven?!

pony | 07-09-05 | 17:35

Het is gewoon een kudtuitspraak. De SGP heeft nog nooit iemand kwaad gedaan en die klote-rechter had zich niet-ontvankelijk moeten verklaren. Er was niet eens een belanghebbende. Maar die rechters hadden geen ballen om politiek-incorrect te zijn. Vuile linkse klootzakken zijn het. Omdat die kudt-feministen het in de VN voor het zeggen hebben, krijgen wij dit gekloot. En die politiek-correcte rechters zijn gewoon bang voor moslim-partijen. Ik ben een tegenstander van zo'n beetje alles wat met de SGP te maken heeft, maar dit gaat over grondrechten die we ons als nederlanders niet moeten laten afpakken. En de klootzakken die hier Fortuyn bij durven te halen, kan ik melden dat Pim Fortuyn enkele malen is geinterviewd door het Nederlands Dagblad, en de heer Fortuyn had geen enkele moeite met welk standpunt dan ook van de SGP. Waarom zou Fortuyn tegen de SGP zijn? Voor zover ik me kan herinneren was hij nogal een groot voorstander van vrijheid van meningsuiting. En denken en zeggen dat vrouwen en mannen anders zijn, is gelukkig nog heel iets anders dan dreigen om alle homo's van de daken te flikkeren.
Als ik de comments zo lees, is niemand hier voor een democratie waar plaats is voor een minderheidsstandpunt. Oftewel, jullie zijn allemaal o zo tolerant, maar dan moet iedereen het zijn. Tolerantie is natuurlijk vooral van belang wanneer een groep een standpunt inneemt waar je het niet mee eens bent.

MasterChief | 07-09-05 | 17:09

*groet Brusselmans met een onvervalste pakkerd op voorhoofd*

13:33 @ Bigfoot,

en weer voor dat kleinere deel van de vrouwelijke achterban wat heel modern wél volwaardig lid van de SGP wil kunnen zijn, dienen de statuten aangepast te worden.

Volgens jouw eigen woorden over democratie beperk je hen in hun vrijheid van (politieke) meningsuiting.

Aansluiten bij andere partij kan natuurlijk altijd, maar de issue is dat de SGP personen op grond van hun sexe uitsluit van lidmaatschaap. Pardon, -schap.
Dat mag, zoals TM inmiddels heeft opgemerkt, niet van de wet gelijke behandeling.

@ Jan Dirk,

je zegt ongeveer wat Bigfoot bedoelt met dat de SGP er een andere, al dan niet abjecte mening op na moet mogen houden.

Afijn, het ergste vind ik nog dat dit vonnis is verworpen, omdat de staat onrechtmatig zou hebben gehandeld en de SGP dus gewoon subsidie blijft ontvangen voor onrechtmatig handelen!

Kudtkip | 07-09-05 | 16:56

a. als de SGP al 800.000 euris subsidie ontvangt (wat doen ze er trouwens mee?), dan heeft mijn grote interesse wat de grote(re) partijen dan wel niet mogen opstrijken. Wat een waanzin! Laat diegene die zo nodig een z.g. politieke partij wil oprichten aub zelf zijn broek ophouden.
b. het geding was aangespannen door een groepje zich links noemende partijen. Moet je daar eens een opmerking plaatsen over hun hun moslim vriendjes.
Conclusie: met wie mag ik een nieuwe partij oprichten? Goed inkomen verzekerd, oudejaarsbonus, wij kunnen ook nog een paar lekkere wijven als assistentes nemen (wordt ook betaald), een 2e huis met wijngaard én hypotheek in Frankrijk nemen (Marijke de Vos van GL)en wij houden aan het eind vh jaar nog minsten 8 ton in euris over!
Je bent nog gek als je voor een baas werkt!

oude man | 07-09-05 | 16:35

@wannabecool ga je even lekker uitleven op Indymedia joh, scheelt jou en mij een hele hoop ergernis. Of vind je het jammer dat je door de afbraak van het achterlijke 'politiek correcte denken' je status van knuffelallochtoon verliest?

zum kotzen | 07-09-05 | 16:33

@ TM: Je bedoelt kennelijk dat de SGP zich door de uitspraak van de rechter gediscrimineerd zou kunnen voelen - met andere woorden dat de rechter artikel 1 geschonde heeft? Ik betwijfel of die redenering opgaat. Bij mijn weten betrekt men artikel 1 van de GW in het algemeen op natuurlijke personen.

Jan Dirk Snel | 07-09-05 | 16:12

Zum kotzen: Dit bevestigt mijn beeld over jouw alszijnde een ordinaire kaalkop.
Ergens anders dacht je mijn nationaliteit (marrokaans of koerdisch) af te kunnen leiden uit de inhoud mijn postings. Bepaalde inhoud hoort bij bepaalde volken volgens jouw zieke logica.
kaalkoppen hebben meer haar dan hersens dat weet je he?

wannabecool | 07-09-05 | 15:58

Erm... Jan Dirk : Die scheiding van Kerk en Staat hoeft helemaal niet in de grondwet te staan. Er staat toch zeker al in dat iedere Nederlander recht heeft op gelijke behandeling?

Oftewel : "Artikel 1
Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan."

TM | 07-09-05 | 15:57

Eindelijk weer rechtvaardige rechtspraak in Nederland(Nouwerdag een schaars gegeven). Nu de subsidies aan alle geloofsclubjes stop zetten... houden we weer wat over.

HaRRyNak | 07-09-05 | 15:31

@sickofcrap:
Ja, uiteraard is er in Nederland een scheiding tussen kerk en staat ingevoerd? Maar wat betekent dat? Dat de staat niet meer een bepaalde religie, in het Nederlandse geval dus de gereformeerde, aanhangt - en niet meer een een specifieke band heeft met een kerk. In landen als Engeland of Denemarken is een dergelijke scheiding nooit doorgevoerd.
Maar de scheiding tussen kerk en staat zegt NIET dat er een scheiding tussen religie (of levensbeschouwing) en politiek is. Integendeel: omdat er vrijheid van godsdienst en levensbeschouwing is, mag iedereen ook argumenten op grond van zijn levensbeschouwing of levensovertuiging inbrengen. Pas na de scheiding van kerk en staat zijn er confessionele partijen ontstaan: daarvoor hield de staat er al een confessie op na.
Jouw vraag "Hoe bestaat het dan uberhaupt dat er zoiets als een christelijke politieke partij is?" was nogal merkwaardig.

Jan Dirk Snel | 07-09-05 | 15:30

@Jan Dirk Snel:
Wellicht vergis ik me in het feit dat het de grondwet betreft maar in 1795 werd in Nederland, toen nog de Bataafse Republiek, door de Fransen de scheiding van kerk en staat ingevoerd. En die geldt nog steeds.

sickofcrap | 07-09-05 | 15:22

@bigfoot:
Part 1: Yep
Part 2: Mits het een historisch gebouw betreft of iets dergelijks begrijp ik ook niet waarom dat is. Ook intrekken die subsidies.

sickofcrap | 07-09-05 | 15:16

@: sickofcrap.
"In onze grondwet staat dat we een scheiding van kerk en staat hebben." Kun je misschien even het artikelnummer opgeven waar dat dan staat? Ik meende de Grondwet toch redelijk goed te kennen, maar ik heb een dergelijke formulering nooit ergens gevonden.
Uiteraard geldt er in Nederland wel een feitelijke scheiding van kerk en staat en is de staat niet met een specifiek kerkgenootschap verbonden, maar juist daardoor staat het natuurlijk aan een ieder vrij zich om waardengeorienteerde politieke partijen en verenigingen op te richten. Juist door de scheiding van kerk en staat zijn er christelijke politieke partijen ontstaan.

Jan Dirk Snel | 07-09-05 | 15:16

@sickofcrap:
Of mensen die het niet eens zijn met die politieke partij kunnen er gewoon uit stappen en een andere partij zoeken?
Kerken en Moskeeën worden gedeeltelijk ook door ons allemaal betaald (middels subsidie).

BigFoot | 07-09-05 | 15:08

Ik blijf het geweldig vinden.
Ik vind de vergelijking met kerken en moskeeen onterecht, immers dat zijn geen politieke instellingen. Als een vrouw hier in NL. een geloof aan wil hangen waar ze niets te vertellen heeft, hoofdoekjes of zeeuwse klederdracht moet dragen of zelfs niet welkom is in de kerk e.d. dan moet ze dat lekker zelf weten. Tenslotte, ook al is het moeilijk, kan je besluiten uit zo'n geloof te stappen.
Maar een politieke partij wordt wel door ons allemaal betaald en heeft zich aan de wet te houden. En zo niet? Dan geen centen meer. Rot uberhaupt maar op met dat geloof in Den Haag. In onze grondwet staat dat we een scheiding van kerk en staat hebben. Hoe bestaat het dan uberhaupt dat er zoiets als een christelijke politieke partij is?

sickofcrap | 07-09-05 | 15:03

De Staat heeft bij monde van minister Remkes al aangekondigd waarschijnlijk in beroep te gaan. Dat ligt ook voor de hand. Als de Staat in een principieel geval in het ongelijk wordt gesteld en "onrechtmatig" zou handelen, ligt het voor de hand de zaak even goed te laten uitzoeken. (Nogmaals: de Staat is in het ongelijk gesteld; de vordering jegens de SGP was niet onvankelijke verklaard.)

Jan Dirk Snel | 07-09-05 | 14:31

het blijft regenen met mijn barslechte grappen:
Hoe naai je een moskee? Je stuurt er een br33za-ho er heen en zegt dat ze de dienst wil bijwonen
"wat mag zij niet de moskee in? ha haa zeg maar dag tegen je subsidie Achmed, ik klaag je moslim kont aan!"

pony | 07-09-05 | 14:23

Afschaffen van subsidie = straf van God...

da wizard | 07-09-05 | 14:14

@ ander:
Waarom is het niet zo waarschijnlijk dat er een hoger beroep komt? Nu de Staat in het ongelijk is gesteld, lijkt het me voor de hand liggen dat hij de zaak tot op de bodem uitgezocht wil zien. Het lijkt mij zeer onwaarschijnlijk dat de interpretatie van de rechter van de artikelen 7a en 7c van het VN-Vrouwenverdrag stand kan houden. Dit lijkt mij typisch een vonnis dat niet lang stand kan houden.

Jan Dirk Snel | 07-09-05 | 14:10

@shagzmodo: Mooi gezegd, helemaal mee eens!

mereggie | 07-09-05 | 14:10

alle geloof is bijgeloof....

ShagzModo | 07-09-05 | 14:09

@voorbijfietser en zum kotzen:
helemaal mee eens

BigFoot | 07-09-05 | 14:06

Die vrouwen zijn gewoon geyle schoothondjes die op school alleen bijbelles en naailes hebben gehad. Kennen het woord 'vooruitgang' niet. Valt me trouwens wel op dat alleen superlelijke wijven bij die partij zitten, zou er dan echt een verband zijn? Hoe lelijker hoe dommer??? We hebben het bewijs, dacht ik zo!

mereggie | 07-09-05 | 14:04

Voor de goede orde: het is niet zo waarschijnlijk dat er een hoger beroep komt.

ander | 07-09-05 | 14:04

DUS: ongezien de TyFus voor de clara wichman stichting...

Voorbijfietser | 07-09-05 | 14:01

De Clara Wichman Stichting, typisch zo?n voorbeeld van het jaren 70 en 80 politiek correcte denken. Enkele kernpunten uit hun *kuch* gedachtengoed:

1. blanken zijn slecht en onderdrukken andere rassen
2. vrouwen worden altijd onderdrukt door mannen
3. buitenlanders hebben altijd het goede in de zin, als ze de fout ingaan is dat de schuld van de onderdrukkende blanken
4. het christelijke geloof is een belangrijke oorzaak van alle ellende in de wereld. Andere religies zijn dat natuurlijk niet, want die worden door buitenlanders beleden en buitenlanders zijn altijd goede mensen

Door de hersenspinsels van dit soort malloten worden er voortdurend processen gevoerd tegen alles wat met de blanke christelijke mannelijke onderdrukking te maken heeft. Zoals een proces tegen een wereldvreemde club als de SGP, terwijl geen enkele SGP-vrouw wil getuigen in zo?n proces (verstandige vrouwen stappen natuurlijk gewoon naar een andere partij).

Dat veel moslims hun vrouwen niet alleen discrimineren maar ook nog eens mishandelen ontgaat de Clara Wichman Stichting waarschijnlijk, want dat vormt een onbegrijpelijke paradox in hun denkpatroon: alleen blanke mannen zijn in staat om vrouwen te onderdrukken, buitenlanders zijn goede mensen en doen dat soort dingen dus niet.

Dood aan de restanten van dit politiek correcte denken!

zum kotzen | 07-09-05 | 13:58

eindelijk worden die christenfascisten, adoreerders van een walgelijke gruwelgod, eens aangepakt zoals het hoort

Vossie | 07-09-05 | 13:56

Juistem Carpa. Die mening vind ik ook al abject genoeg maar daar doe je niet zo veel aan. Maar laat staan dat DIT zootje ooit nog eens mee regeert en IK daar nog voor heb betaald ook...

Ongezien de TyFuS voor dat stelletje dinosauriers!

TM | 07-09-05 | 13:54

eindelijk, opdoeken die zooi. kom ook uit zo'n hol, pasgeleden hoorde ik dat de plaatselijke dominee is ontslagen omdat ie een porno-netwerk runde. kijk, daar heb ik respect voor.

joyraider | 07-09-05 | 13:53

Ik vind het toch wel een beetje sneu voor de SGP. Dat vrouwen geen lid mogen worden is geen probleem, want de vrouwen uit de achterban van de SGP zullen dat ongetwijfeld geeneens willen. Als ze dat wel willen, dan zijn ze dus niet gelovig genoeg voor de SGP en dat is geen probleem, kunnen ze lid worden van de Christenunie. Als de rechtzaak nou aangespannen was door een grote groep vrouwen die lid willen worden, dan vind ik het wat anders. Een beetje kleinzielig dus allemaal, eigenlijk belachelijk. Laten we blij zijn dat er nog politieke partijen zijn (met mallotige, dat wel) principes.

Voorbijfietser | 07-09-05 | 13:53

Sja.. mooi idd..

Maar eigenlijk moet het verder gaan..
Alle politieke zaken die afgelopen jaren (sinds 2001) zijn behandeld, doorlopen en moslim en islam vervangen door gelovige en geloof.

Gelijkstelling van geloof, ben er voor.

Dan heb je nog maar één verdeling:
Mensen die geloven en mensen die denken.

the_jinx | 07-09-05 | 13:52

@Bigfoot je mag menen wat je wilt, je mag het alleen niet ten uitvoer brengen.

Carpa | 07-09-05 | 13:47

Gerechtigheid.

Martentje | 07-09-05 | 13:43

Als de BVD in die Kerken gaat luisteren naar die preken, vallen ze gegarandeerd in slaap.

Modja | 07-09-05 | 13:41

Heeft iemand hun uitgangspunten voor de verkiezingen ooit gelezen? Stellen domweg dat Nederland op basis van de bijbel moet worden bestuurd, iets als de gristenhonden Sharia?

deserteur | 07-09-05 | 13:37

*braak*
Daar gaat mijn lunch. Had er even niet NSFL bij gezet kunnen worden, Hoxha?

Klukkluk | 07-09-05 | 13:36

Effe reactie op reacties op mijn opmerling over "opleggen van een meerderheidsstandpunt":
dat is inderdaad inherent aan een democratie. Een andere kant van een (correct werkende) democratie is dat er plaats is voor mensen met een afwijkende mening. Zolang die niet (potentieel) gevaarlijk is voor de samenleving, moet daar in mijn ogen plaats voor zijn.
De SGP heeft inderdaad een wat andere kijk op de positie van de vrouw (je zou dat ouderwets kunnen noemen). Feit is echter wel dat in de achterban van de SGP heel veel (een ruime meerderheid zelfs) vrouwen het roerend eens zijn met deze positie. Ik vind het dan vreemd dat die vrijheid van meningsuiting beperkt wordt.

BigFoot | 07-09-05 | 13:33

Om misverstanden te voorkomen: de SGP is niet veroordeeld, de rechter heeft geoordeeld dat de Staat der Nederlanden zich niet aan een internationaal verdrag hield. Het zal nu verder gaan over de vraag of de rechter het verdrag juist geinterpreteerd heeft of dat vrijheidsrechten voor gaan.

Jan Dirk Snel | 07-09-05 | 13:26

@ pony 07-09-05 @ 13:07

Je bent een Belg he?

verbatim | 07-09-05 | 13:25

ik heb nog nooit zo veel gehersenspoelde wijfen bij elkaar gezien

Redneck | 07-09-05 | 13:24

He he, gaat NL eindelijk wakker worden dat die gristenhonden misschien wel erger zijn dan geitenneuquers? Gelijke behandeling lijkt me geheel op zijn plek.

deserteur | 07-09-05 | 13:21

Als de staat de regels veranderd dan moet een voor de wijziging bestaande organisatie zoals de SGP zijn regels aanpassen aan de wijzigingen? Zo zit de wet niet in elkaar, dat de SGP dez zaak verloren heeft is zeer waarschijnlijk het gevolg van een slechte verdediging. Het hoger beroep zal uitwijzen of de regels van de staat boven die van de religie gaan, want dan kan elke moskee wel dicht, immers er zijn daar specifieke ruimtes voor vrouwen, die wel door mannen betreden mogen worden. Wat te denken van hamans en vrouwendagen bij sauna's, laten we ook de vrouwenafdeling en -dagen van de PvdA niet vergeten. Geslachtelijk onderscheid komt in zoveel gevallen voor dat objective AOW'ers er een dagtaak aan zouden kunnen hebben om ze met deze uitspraak allemaal open te breken, de DAMES en Heren toiletten inbegrepen.

Ksi-Ziks | 07-09-05 | 13:19

@pony
leuk grapje...... Seth Gaikema?

Mazzel | 07-09-05 | 13:09

Nog een slechte grap:

Hoe noem je een SGP-er die net zijn subsidie is kwijt geraakt? Een goede SGP-er!

pony | 07-09-05 | 13:09

@verbatim

Tuurlijk is het een probleem maar niet de onze. Wat wilt gij er aan doen? NL die "foei dat mag niet van mij" zegt?
Weet je wat ze dan zeggen? "Val me maar aan met jullie leger... O sorry Nl heeft geen leger... hahahahah!"

En oja jij bent een kneus, oom-neuker.

pony | 07-09-05 | 13:07

En de gggristenhondjes zijn eauk nog eens "teleurgesteld en verbaasd"
www.sgp.nl/
Lekker hè,zo'n dikke bunkert-muur voor je kop.

dray | 07-09-05 | 13:06

Hmmm ging dit nou over moslims? Nee over het feit dat er een politieke partij is die geld krijgt van de staat en die zich niet aan onze wetgeving confirmeerd.
Het zal mij een worst wezen wat ze in hun kerken/moskeen doen. En die hoofddoekjes, who cares, Beatrix draagt ook al 40 jaar een afzichtelijke helm en die wordt ook niet op haar vingers getikt.

sickofcrap | 07-09-05 | 13:05

@ pony 07-09-05 @ 12:37

'Moslims moeten gewoon kappen met vrouwen discriminatie en geweld zolang ze in Nederland willen blijven'

Buiten NL is het uiteraard geen enkel probleem.. kneus

verbatim | 07-09-05 | 13:01

Sorry heb het antwoord al in vorige posts gevonden en het is precies hoe ik dacht, die krijgen natuurlijk wel subsidie.
"Nederland, oohh Nederland"

Rudy Gustav | 07-09-05 | 13:00

Eindelijk een rechter die het paard bij de naam noemt.

TM | 07-09-05 | 12:59

(slechte)grap van de dag:

Weet je hoe je een SGP-chick het beste kan naaien? Sodomie... haha gaan ze naar hel toe.

pony | 07-09-05 | 12:53

Vraagje, krijgen moslimpartijen nu ook geen subsidie? Of is dit al zo geregeld?

Rudy Gustav | 07-09-05 | 12:52

Wanneer komt ali b op de eo jongerendag, onder het mom van heb je naaste lief

Mellorenz | 07-09-05 | 12:48

'onze' (boeren)vrouwen hebben helemaal geen tijd voor politiek!

Contento-Limbo | 07-09-05 | 12:45

@pony
klaag ze aan, de eerste stap is zojuist gezet

mazzl | 07-09-05 | 12:40

Democratie is altijd al de dictatuur van de meerderheid geweest.

@. BigFoot
opvallender is, dat discriminatie vanuit godsdienstige overtuiging dus toegestaan was. en nu dus niet meer?
kunnen we de komende tijd meer van dit soort rechtzaken verwachten?

mazzl | 07-09-05 | 12:39

zawahakiri zal wel met een verklaring komen, dit is het begin van het einde.

ganzo | 07-09-05 | 12:38

Moeder Maria ik hou het kort anders stelen ze mijn vreten van mijn bord ;-)

Alice | 07-09-05 | 12:37

@verbatim
"In moskees mogen ook geen vrouwen en daar hoor ik niemand over" - waat? zijn er moskees in Nederland, waar moet dat toch heen? Je gaat me zeker toch niet vertellen dat er ook vrouwen in hoofdoeken rondlopen?!

"Wat wordt er aan gedaan dan? Lekker makkelijk en vooral veilig om na te trappen op de laatste paar gristenen" - ja cda aangangers zijn ook zwaar in de minderheid in Nederland.

Moslims moeten gewoon kappen met vrouwen discriminatie en geweld zolang ze in Nederland willen blijven. Die gereformeerde kufters ook. Dat weet iedereen. Klaar.

pony | 07-09-05 | 12:37

WE hebben in NL toch een grondwet waarin we beweren kerk en staat te scheiden? Hoe kan het dan dat er uberhaupt partijen zijn met een godsdienstige basis die geld krijgen? Wat mij betreft heeft godsdienst geen REET met politiek te maken. Dus trek de centen van alle christelijke partijen maar in!

sickofcrap | 07-09-05 | 12:34

Wat zullen die vloeken zeg!

Thygros | 07-09-05 | 12:30

op de site van Clara Wichman:
Clara Wichmann Instituut dicht per 1 oktober.

Het Clara Wichmann Instituut (CLWI), het landelijk expertisecentrum voor vrouw en recht, zal op 1 oktober a.s. sluiten. Het ministerie van Justitie wil het instituut niet langer subsidiëren. Eind vorig jaar liet het ministerie weten vrouw en recht niet langer tot zijn kerntaken te rekenen. Wel zullen verschillende taken doorgaan: er is nu de Vereniging Vrouw en Recht. Verder zal het Proefprocessenfonds na een grote donateursactie zelfstandig doorgaan. Lees verder?.

persbericht, 05/08/04

LOL, tsja met een beetje goede wil en aandacht mag deze subsidiespons dus lekker doorgaan met nutteloze rechtzaken.

Mazzel | 07-09-05 | 12:30

Vreemde reacties alhier.
Tolerantie werkt 2 kanten op, de SGP tolereert geen vrouwen in bestuursfuncties e.d. De SGP vrouwen hebben daar geen problemen mee. Dus wat is het probleem van die rechter eigenlijk? Hij interpreteert de wet zoals het hem uitkomt. De SGP tolereert ook geen heaumeaux, dus als het COC nu een rechtzaak aanspant tegen het SGP zullen ze waarschijnlijk winnen. Omgekeerde wereld in Nederland.
Dus het, feministische achterhaaalde jaren 80 stichting, Clara Wichmann instituut spant een rechtzaak aan tegen een partij waar dit instituut part nog deel aan heeft en wint het vervolgens.
Wat een triest instituut. Subsidiespons anyone?

Mazzel | 07-09-05 | 12:28

@ pony

Wat wordt er aan gedaan dan? Lekker makkelijk en vooral veilig om na te trappen op de laatste paar gristenen. Als de SGP vrouwen in de kerk verbood dan stond heel NL op zijn kop

verbatim | 07-09-05 | 12:26

Gods wegen zijn ondoorgrondelijk, maar Hij heeft wel altijd gelijk. Dus geen poen dan zal het wel zo moeten zijn. Of Hij was net ff een blokkie om, net als bij Katerina. Het zit ze niet mee, onze gristelijke medemens.

De Rederijker | 07-09-05 | 12:25

@verbatim
Ja, je hebt helemaal gelijk man. Jij bent volgens mij zelfs de aller aller eerste persoon die het ziet en er wat van zegt, alleen jij en niemand anders. Niemand ziet de onderdrukking van de vrouwe binnen de islam behalve jij en jij bent zeker de enige die er iets wat van zegt. Oja en bij de weg...

SGP vrouwen scheren zich niet.... mega bush!

pony | 07-09-05 | 12:22

1-0 voor gelijkheid en gerechtigheid

... en moskeeen krijgen nog steeds wel subsidie ?? Moet er daar ook officieel een rechter gaan nadenken of kunnen die subsidievertrekkers zelf hun hersens laten werken ?

holistic river | 07-09-05 | 12:19

Weer heel vreemd. Bij discriminerende moslimorganisaties lopen ze bijna te bedelen om subsidie te mogen verlenen, mar dit mag ineens niet meer.
Hypocriet tot op het bot. En het antwoord van Donner ken ik ook al: het is allemaal niet waar.

@QStel - Gelijk heb je hoor. We meten in Nederland gewoon met twee maten.

zweefvlieger | 07-09-05 | 12:19

paranoia 07-09-05 @ 11:45:

Welke cijfers? Die van aangiftes? Denk jij nou echt dat die moslima's aangifte doen? Zo kan ik ook nog wel wat cijfers tevoorschijn toveren.

Je Zwager | 07-09-05 | 12:18

stap 1 is gezet, nu de rest van die fundamentalistische clubjes ook nog even

chevy | 07-09-05 | 12:17

ik weet niet wat jullie onder lekker verstaan, maar hou eens op met linken naar dit soort lelijke wijven!

pimpstah | 07-09-05 | 12:17

Wat een gepekoppen... daar zou ik mijn hond nog vanaf slaan...

bribon^ | 07-09-05 | 12:14

Belangrijke overwinning tegen religieus-fundamentalisme! Daar drink ik vanavond een biertje op!

QStel | 07-09-05 | 12:11

Gadverdamme... voor mij geen harige refokutjes!

Rudy Gustav | 07-09-05 | 12:08

In moskees mogen ook geen vrouwen en daar hoor ik niemand over. Ik heb echt medelijden met die pinquins. Dan komen die murken aankarren in hun ford escort met hun vrouw op de achterbank en man gaat de moskee in en de pinquin blijft op de achterbank zitten, in de bloedhitte. Kan daar geen postbus 51 campagne tegenaan gegooid worden. Echt er staat hier 's middags een heel rijtje van die pauperbakken met sluiers achterin. Zelfs je hond doe je dat niet aan.

verbatim | 07-09-05 | 12:07

@Ikdus 07-09-05 @ 11:54

Religie = ook geld, een karriere als blije eikel op EO Jongerendagen brengt ook een goed belegde boterham op de plank. Een onmogelijke wezeloze blijde uitdrukking, tot kramp aan toe volhouden, en sukses is verzekerd! (zie k3 07-09-05 @ 11:57)

KaiserSoza | 07-09-05 | 12:06

@Bigfoot:
Ik ben het met je eens dat er een aantal debiele reacties tussen staan die uitsluitend tot doel hebben mensen te kwetsen.
Ik ben het niet met je eens dat de uitspraak van de rechter riekt naar het opleggen van een meerderheidsstandpunt aan een minderheid. Er wordt alleen geen subsidie meer verstrekt omdat verdragen geschonden worden. Wél is het natuurlijk zo dat we met deze uitspraak in de hand de helft van alle subsidiesponzen kunnen opdoeken.
En dat is goed!

Chiant | 07-09-05 | 12:06

Krijgt de SGP niet gewoon geld van de AIVD voor Zwarte Kouzen Kinderen die aanslagen plegen in Iran? Ach, later ieder z'n centjes verdienen.

_nwanko_ | 07-09-05 | 12:05

@carpa
Niet van die modernismen graag, zulke denkbelden moeten voorzichtig gebracht worden. Geeft ze nog pak em beet 150 jaar en wie weet.

Fortuyn had het over achterlijke godsdienst inzake de islam, hij vergat onze bible belt.

style.councillor | 07-09-05 | 12:03

Waarom zouden vrouwen trouwens dezelfde rechten moeten krijgen? :-p

k3 | 07-09-05 | 11:59

@Bigfoot "dit riekt sterk naar het opleggen van een meerderheidsstandpunt aan een minderheid" En dat heet al een tijdje democratie......

Carpa | 07-09-05 | 11:58

@huh
Zo is dat eert uw vader, moeder maar vooral uw sekteleider. Zelfs beleggen dient gristelijk te geschieden, met dasnk aan de gebroeders Baan.

Vervolgens eigen middenstanders, fameus is bjvoorbeeled Matelootje in Gouda alwaar half gristelijk Nederland hoedjes koop, of Speksnijder, een correct gristelijke meubelzaak.

Neucqen geschiedt ook in eigen kring(spier), maar dat wisten we al. Helaas bevestigen de gristenen hierdoor de ontkende evcolutie en erfelijkheids therorien. Ik kan me namelik niet voorstellen dat God zoveel schonkige klonen heeft willen verwaardigen, producten van generaties lange inteelt (of erger).

style.councillor | 07-09-05 | 11:58

Wat een fuif die jongerendag!

Gamebytes | 07-09-05 | 11:58

@ BigFoot

Ik vind de comments hier anders opmerkelijk gunstig gestemd wat betreft de christenvrouwtjes..

Check Hoxha's feauteaux hieromtrent..

Als verstokte christen is het natuurlijk moeilijk te verkroppen wanneer democratische besluitvorming God's wegen doorgrondt maar wen er maar aan dat een hoop lieden niets ophebben met een dergelijk middeleeuws gedachtegoed..

Brusselmans | 07-09-05 | 11:57

Ziet er gezellig uit, dat jongeren feest... Lijkt de EO-Lam-dag me een stuk leuker. www.eo.nl/portals/events/seasons/episo...

maar ja, dat zullen die sgp-erts toch nooit op tv zien...

k3 | 07-09-05 | 11:57

als dit SGP's finest is, dan zou ik ze ook niet volwaardig toelaten. maar toch: achterlijk jezus-kluppie.

puta | 07-09-05 | 11:56

Wanneer de ogen van de prof net zo werken als z'n hersens... dan begrijp ik zijn hoera stemming in post!

Appie Snappie | 07-09-05 | 11:56

Die mensen kijken mij altijd net iets te blij de wereld in ....

Ikdus | 07-09-05 | 11:54

Lekker! Ik krijg er een warme neus van!! Volgens mij issie wel 2 graden warmder dan de rest van me!
Valt me altijd op dat er zoveel brildragers zijn onder "dat volk". Misschien lijken ze daarom ook wel zoveel op elkaar... Is Lijkje eigenlijk ook lid van "de club?"

DanF | 07-09-05 | 11:52

Lekker Belangrijk© 07-09-05 @ 11:38
Ik kan wel op basis van deze foto zeggen dat 4/5 van de SGP brildragend is. HJ lijkt me een beetje ver gaan.
----
Dit is Hans, Hans is lid van de SGP. Hans wil elke ochtend nieuw. Daarom is Hans lid geworden bij de SGP. Elke ochtend ligt er een nieuw aan-stukken-te-scheuren BrEezAh-sletje voor hem klaar. Dit maakt Hans Anders.

Eskimauh | 07-09-05 | 11:52

@. style.councillor 07-09-05 @ 11:41
Klopt, een collega van me vertelde dat op het moment dat hij een vaste aanstelling kreeg er een ouderling op bezoek kwam om te bespreken welk gedeelte van z'n salaris naar het kerkgenootschap zou gaan. En dan hebben we het niet over 5 euro per maand, dat gaat om een redelijk percentage volgens mij.

Huh..? | 07-09-05 | 11:51

@brutus68 07-09-05 @ 11:44

Je hebt in iedergeval in het geheel geen gezeik over voorspel en knuffelen; volblaffen, erafrollen en in slaap vallen, zoals het hoort! En zodra je wakker wordt is de was gedaan en gestreken, vloer in het sop, en de aardappelsch opgezet!

KaiserSoza | 07-09-05 | 11:49

wat een hoop inhoudelijke reacties (NOT)
Dit is best een opmerkelijke uitspraak van de rechter: de SGP heeft ruim een eeuw lang een standpunt aangehouden wat voor die tijd algemeen geaccepteerd is. Omdat de meerderheid er tegenwoordig anders over denkt (en dus de wet is aangepast, zo gaat dat in een democratie) moet die kleine minderheid zich ook maar aanpassen... dit riekt sterk naar het opleggen van een meerderheidsstandpunt aan een minderheid. Een flinke beperking van de vrijheid van meningsuiting dus!!
ps. ja, ik ben christen, nee ik ben geen SGP-stemmer, oa uit onvrede over hun vrouwenstandpunt

BigFoot | 07-09-05 | 11:47

dat wordt weer ouderwets vrouwvriendelijke pamfletten rondstrooien in staphorst...

sjaak_33 | 07-09-05 | 11:46

Kijk, dat is goed neiuws! Uitroken die funda-honden.

rosie | 07-09-05 | 11:45

@fuckface

uit cijfers blijkt toch echt dat autochtonen hun vrouwen en kinderen vaker mishandelen en misbruiken als allochtonen, als je die lijn doortrekt naar gelovigen zal relatief als absoluut SGP'ers hun vrouwen harder africhten als Moslims, immers hun vrouwen zijn al reeds generaties geïndroctineerd terwijl een vrouw van een SGP'er via televisie (GTST) al jaren van haar geloof los geweekt word.

paranoia | 07-09-05 | 11:45

@Mellorenz

Weet je dat zeker? Vaak zijn ze al getest door opa, vader, broer of neef....

brutus68 | 07-09-05 | 11:44

Bij de SGP weten vrouwtjes tenminste nog hun plek in ons Nederland, bakermat van vrijheid..

Brusselmans | 07-09-05 | 11:42

je weet in ieder geval dat je een ongebruikt exemplaar hebt als je wilt neuqen

Mellorenz | 07-09-05 | 11:42

Ach, de "vrijwillige" bijdragen van de gristengemeenschap aan hun sekteleiders zullen gewoon stijgen. Dergelijke problemen worden in eigen kring opgelost.

De rokken worden er echt niet korter door, laat staan het haar. En laten we wel zijn de participatie van vrouwen in ons sociaal maatschappelijk bestel is defacto een experiment van nog geen honder jaar oud, dus waar hebben we het over.

style.councillor | 07-09-05 | 11:41

Fackface, volgens de telegraaf is het een proefproces. Maar, je hebt gelijk, de Clair Wichmannstichting heeft bewezen niet over kloten te beschikken door met de SGP te beginnnen. Ik hoop wel dat ze nu verder gaan met andere organisaties.

Puntenslijper | 07-09-05 | 11:41

God houdt meer van je als je een bril op hebt? Of zijn lenzen van de Kruidvat zondig ofzo?

ZI | 07-09-05 | 11:39

www.sgp.nl/Media/view/818
Sheeshus, het lijkt de hitlerjugend wel, hetzelfde enge benauwde gevoel krijg ik ervan.

Lekker Belangrijk© | 07-09-05 | 11:38

helemaal mee eens, alleen............ als hier op GS wordt geschreven over moslims die achterlijk gedrag vertonen vanwege hun mening over vrouwen en homo's wordt er gelijk geroepen "dat is discriminatie"!!!
En dat terwijl in een moskee de positie van een vrouw net zo weinig waard is als in de gemiddelde Oud-Gereformeerde kerk, terwijl vrouwen door moslims mogen worden geslagen en gestraft. En dat gebeurt bij de SGP achterban toch echt een stuk minder. Jammer dat de Clare Wichmanstichting daar niet tegen durft op te treden, maar ja, SGP-ers gooien geen bommen en snijden geen kelen door..........

fuckface | 07-09-05 | 11:33

Arme kindertjes... allemaal zijn ze misbruikt door de plaatselijke autoriteiten in die ver gelegen dorpen.

Brzk | 07-09-05 | 11:33

EO jongeren die zijn wel GEIL.
maar deze fotoos van gereformeerd jongeren zomerkamp de heihaas, zijn niet GEIL.

laat onverlet dat al die klote religies niks van ons subsidiepotjes mogen hebben , dat geven we liever aan de verslaafde kunstanaars in het gooi

saulus | 07-09-05 | 11:32

Trouwens, zouden die vrouwen onderdrukkers voorstanders zijn van geitenneuqers immers ze delen de zelfde standpunten.

Misschien dat SGP ook vanuit Saudi Arabie een sponsor kan vinden, die vinden vrouwen ook maar niets....

paranoia | 07-09-05 | 11:30

@ Hoxha:

;)

@ Eg_Nie!!!

Tsja. Maar zelfs die kerk in Opheusden is gescheurd over een of ander dogmaconflictje. Bij de fusie met de PKN is toch de helft van de intelers weggelopen? De rechtbank in Arnhem heeft de boedel pasgeleden netjes verdeeld, PKN is de grote winnaar van dat proces geworden. Nu zitten die huilers van de Betuwe in een eigen schoolgebouwtje te prevelen.

Kbee | 07-09-05 | 11:30

Lekkahre Sex Geile Pijp-sletjes!

Hoeveel subsidie ving die partij eigenlijk? En wat gaan we er nu mee doen: kerken opknappen?

Ik ben er overigens voor om alles overheidssubsidies goed onder de loep te nemen. Waar kan je een lijst met toegekende subsidies vinden?

http://guirys.blogsp | 07-09-05 | 11:30

Voordeel van SGP babes is dat je ze zonder condoom kunt nemen... immers ze zijn nog nieuw. Tevens moeten ze wel geil zijn immers 25 jaar en nog een vliesje, dan gooi je alle remmen los bij een penetrerende briesje.

Ook moet er een verbod komen om Anal + te verkopen in zwarte kousen gemeenschappen, zoals iedereen weet heeft Anal + de meeste leden onder geloofsfundamentalisten die achter het gordijn onder de ogen van god zich suf rukken op zondag.

paranoia | 07-09-05 | 11:29

*dankt God op z'n blote knietjes dat hij geen hogeresolutiescherm (?) heeft*

Huh..? | 07-09-05 | 11:28

@ saulus
www.sgp.nl/Media/view/353/SGP%20JONGER...
---
Zou je eigenlijk door hebben met haar jeugdig enthousiasme waar haar ouders haar voor hebben opgegeven? Ik vind een onderzoek door Bureau Jeugdzorg hierbij wel op zijn plaats. Trouwens die EO-jongerendagen zijn beterrrr

Eskimauh | 07-09-05 | 11:28

Steek die subsidie maar in je hol en schaf de rest ook gelijk af. En keil er en passant 50% van de ambtenaren uit, schrap 75% van de accijns en verhuur de vrijgekomen vergaderruimte aan jonge ondernemers die dan weer durven en kunnen ondernemen. Moet je zien hoe snel NL uit de economische malaise is.

BummBumm | 07-09-05 | 11:28

@puntenslijper: waar gelezen?

de_rest_van_NL | 07-09-05 | 11:27

Zojuist op de SGP-site de reactie gelezen van ir. B.J. van der Vlies. "Dan steken ze die subsidie van ze maar overdwars in hun hol". Kijk, dat zijn nu principes. Chapeau!

Puntenslijper | 07-09-05 | 11:25

Niet zo slim aangepakt ddor de SGP... ze hadden gewoon één vrouw moeten toelaten (een doofstomme ofzo), en vervolgens moeten roepen "We zitten vol!".

fweddy | 07-09-05 | 11:25

wanneer is de volgende sgp jongerendag?

|<|_|\/| | 07-09-05 | 11:24

Mooi dat de subsidie voor die inteelt facisten gestopt wordt. Getverdegetver. Ga maar eens in de kerk in Opheusden kijken. Een van de grootste in NL en elk weekend vol met dit soort schijnheiligen. En er kunnen er wel een paar 1000 in daaro. Lekker die rokjes omhoog en gangbangen met de familie. Yech !!

Eg_Nie!!! | 07-09-05 | 11:24

Ik snap niet waar men zich druk over maakt. SGPers zijn niet al te snugger. Zeker de dames niet, gezien ze achter de SGP blijven staan terwijl die ze juist discrimineert. Een zichzelf respecterende vrouw zou zich niet met een dergelijke organisatie mengen en een eigen partij met Christelijke waarden en normen opstarten. Maarja, ik ben niet door religie belemmerd, dus denk ik misschien wel te simpel?

Flapdrol | 07-09-05 | 11:24

-edit: geen pornospam-
-edit van de edit helemaal geen spam!-

saulus | 07-09-05 | 11:23

@Kbee: Het heeft zo zijn voordelen. Ze zijn goedkoop in onderhoud, nooit make-up, geen drank, nooit uit eten, en van kindsafaan weten ze hoe ze een je onder de eettafel moeten verwennen...

Prof. Hoxha | 07-09-05 | 11:23

Inteelt-volk. Heel Eng. Zouden ze weten dat hun zus eigenlijk ook hun moeder is? Nog eeven wat anders: eindelijk gaat gebeuren, het trage inhaal-tuig gaat zichzelf uitroeien, www.telegraaf.nl/binnenland/25135901/C...

deBeer_Int. | 07-09-05 | 11:22

Zeg Hoxha, dat kind op de 2e feauteau heeft haar melkgebit nog in hoor.
Ken dit soort chicks uit de tijd dat ik in Ede werkte. Buiten 30 graden, maar wel spijkerrokken tot aan de grond :D
Verder terecht dat hier actie op wordt ondernomen, die statuten zijn wel heel erg 1905.

-edit: ze ziet er goedverdoemme anders uit als 40 jaar op een hogeresolutiescherm-

Huh..? | 07-09-05 | 11:22

Nooit geweten dat Hoxha viel op br33z@hsletjes uit Putten, Nunspeet en andere Veluwsche inteeltdorpjes waar meneer de dominee af en toe een chick verscheurt...

Kbee | 07-09-05 | 11:21

hehe eindelijk, Christenextremisme word niet meer beloond door de staat.

De Linkse Lonsdaler | 07-09-05 | 11:21

Smerig...

Hedgehog | 07-09-05 | 11:19

Geyle SGP neuqbr33zahs

KaiserSoza | 07-09-05 | 11:19

woehoe lekkere babes zeg!!!.
Kunnen die babes geen burka lenen ?

Matamores de Derde | 07-09-05 | 11:18

Op de lijst voor de klassiekers dit topic... brrrr Bongo is echt dood zie ik.

Eskimauh | 07-09-05 | 11:18

Mijn hemel. Ik word gristen, wat een lekkere babes (not)

Thalassa | 07-09-05 | 11:18

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl