Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Onze huisadvocaat in de verdediging

De ophef over het Housewitz-filmpje begint groteske vormen aan te nemen. Polen wil Nederland binnen vallen en internet-archeoloog Van Jole verdient dankzij GeenStijl weer een aardig zakcentje bij door voor iedereen die het maar horen wil zijn totaal onbelangrijke mening te ventileren. Wat wij echter missen in dit debat is de juridische onderbouwing. Zo liet het Openbaar Ministerie weten niets tegen de mirror op GeenStijl te kunnen doen, terwijl de raadsman van het MDI meent dat wij op basis van artikel 137 c wel degelijk zijn aan te pakken. Zoals al eerder gesteld, gaan wij die uitdaging graag aan. Onze huisadvocaat Zwarte Kip geeft alvast een klein stukje van onze verdediging prijs...

Mensenrechten en gekrenkte gevoelens
Vrijheid van meningsuiting (de term beschermt ook nieuwsgaring) staat al heel lang op gespannen voet met de gevoelens van anderen. Naar aanleiding van de moord op Theo van Gogh werd er een zeer lezenswaardig online dossier over aangelegd door het Instituut voor Informatierecht van de Universiteit van Amsterdam. Om u enigszins kennis te laten maken met de juridische kant van dit verhaal geef ik een stukje van onze klaarliggende verdediging prijs.
Als het filmpje dat nu zoveel ophef veroorzaakt, als eerste door Nova of het Journaal was uitgezonden was er waarschijnlijk veel minder ophef over geweest. De reden hiervan is gelegen in de rechtspraak op dit punt. Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) boog zich in 1994 over de zaak Jersild. Jersild, een Deense journalist, had een item gemaakt voor een radioprogramma waarin een uiterst racistische groep jongeren zich mocht laten horen van hun slechte kant. Jersild werd in Denemarken veroordeeld voor het helpen bij verspreiding van racistische ideeën.
Het Deense toen geldende artikel 266 van het Wetboek van Strafrecht in Denemarken is te vergelijken met het Nederlandse artikel 137c: Hij die zich in het openbaar, mondeling of bij geschrift of afbeelding, opzettelijk beledigend uitlaat over een groep mensen wegens hun ras, hun godsdienst of levensovertuiging of hun hetero- of homoseksuele gerichtheid, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie.
Het EHRM maakte korte metten met de uitspraak van de Deense rechter en stelde dat de media het recht en de taak hebben om mensen in te lichten over misstanden en spreekt over de waakhond functie van de media. Tevens stelde het EHRM dat het niet aan de nationale rechter of overheid is om te bepalen welk medium wordt gebruikt om mensen in te lichten. Nu komt het belangrijkste: de grote vraag volgens het EHRM is of de publicatie tot doel heeft om racisme te propageren. Zolang je als medium dus integer omgaat met de publicatie valt je niets te verwijten.
Zoals bekend heeft GeenStijl altijd afstand genomen van het gewraakte filmpje. Het probleem is dat de ‘echte journalisten’ in ons land allang hebben geoordeeld dat GeenStijl een ballenbak is voor verveelde kantoorpikken en geen serieus medium. De vraag die overblijft, is dus of GeenStijl ook een waakhond is en zaken serieus aan de kaak mag stellen onder de bescherming die journalisten hebben. Die strijd gaan we graag aan...
Zwarte Kip
PS: Overigens komt er binnenkort een protocol in werking bij het Cybercrime verdrag dat internetmedia op dit punt ver zal achterstellen bij de oude media.

Reaguursels

Inloggen

Nare boeken van Hitler's hand uit de bibliotheken... Het woord 'neger' uit de Dikke... Deze mirror verwijderen is van dezelfde orde. Niet laten zien omdat je bang bent voor reacties is bijna hetzelfde als ontkennen wat er gebeurd is. En er staat een forse straf op de Holocast ontkennen.

Themis | 13-08-05 | 11:25

begrijp niet dat jullie het niet begrijpen. filmpie voegt niets toe: opzouten.

Niet bij alles kun je je verstoppen achter journalistieke vrijheden, film is kwetsend, onnodig grievend en wordt in geen enkel kader geplaatst waardoor het iets toevoegt aan welke discussie dan ook.

Onder de maat

het outta my way | 13-08-05 | 01:26

Religieuzen zijn per definitie tegen alles wat progressief is. Vooruitgang bestaat niet. De vredelievende wereldorde waar men naar zegt te streven kan niet bereikt worden zonder Gods creaturen te manipuleren, een godslastering optima forma.

tonydomtana | 12-08-05 | 22:59

hhmfp.
dacht dat we in een vrij ,eh, land leven?
dat iedereen het recht heeft op vrijmeeningsuiting ?
waar maken die aspergestekers zich nu druk om??

teringtubbie | 12-08-05 | 21:34

als die polen niet warten gaan zeiken had niemand het filmpje meer gezien, nu krijg je het nooit meer van internet.

En verder is wat icebar en rabarberke schrijven onzin, jullie willen dus ook een verbod op foto's van bin laden? want dan ben je het ook met bin laden eens. en GS heeft duidelijk gesteld dat ze het er niet mee eens zijn.

furby-killer | 12-08-05 | 20:15

Rabarbeke en Icebear
Inderdaad het is leuk geweest en het educatieve aspect wat er al nauwelijks was is nu wel over. Weg met dat filmpje. Echt weg is het toch nooit, zie Louske! Zowel dat middelvingertje van de joden, het mdi en de polen als de hakken in het zand ben ik zat. Dat laatste is namelijk zoooo pavlov!

spooky | 12-08-05 | 19:24

@ Rabarberke
Mee eens. Nu even grote jongens zijn en die troep alsnog verwijderen.

Der Icebear | 12-08-05 | 16:17

Bovendien is wat GS niet te vergelijken met die deense journalist.

De journalistieke waarde van het gepresenteerde is nihil. De documentaire waarde is nihil. De mate waarin het filmpje echter aanstoot geeft is kennelijk gigantisch. Geenstijl heeft het filmpje ergens vandaan geplukt en het op de site gezet. "Hup downloaden maar, doet u er maar mee wat u wilt. Wij hebben het niet gemaakt, wij vinden alleen dat we de hele wereld inclusief Polen, Alaska, Tadzjikistan en niet te vergeten de Galapagos Eilanden op de hoogte moeten stellen van het feit dat het geschiedenisonderwijs in Nederland zooo slecht is, dat het heeft kunnen leiden tot dit filmpje."

Rabarberke | 12-08-05 | 16:03

@dxtr

Van iemand die langdurig de uitlatingen van anderen publiceert KAN worden aangenomen dat hij het er mee eens is en dat hij ze onderschrijft, tenzij hij er nadrukkelijk afstand van neemt.

Maar zelfs dan zou er een onwenselijke situatie kunnen ontstaan omdat kwetsende uitingen eenvoudigweg zouden kunnen worden "ingepakt" in een zak geveinsde journalistieke ethiek.

Kortom, iedereen die het wil kan racistische leuzen roepen, mits hij ergens aan de zijlijn zich uitdrukkelijk van de inhoud distantieert, al of niet oprecht.

M.a.w:

Uitspraak (1): "De holocaust is verzonnen, de holocaust is onwaaar en het waren juist kippen en geen mensen die werden vergast" .

Uitspraak (2): "Hitler was een menslievend leider"

Commentaar op alle uitspraken: "De redactie is het niet eens met deze uitspraak, maar vond het toch nodig om hem te publiceren om te laten zien dat het ernstig is gesteld met het onderwijs op onze scholen"

Ja doeiiiiii...

Rabarberke | 12-08-05 | 15:55

-weggejorist-

mooie_frankeermachin | 12-08-05 | 15:17

Uit de noot bij het arrest:
"3. Vanuit het in 2 geformuleerde toetsingskader komt het Hof tot zijn afweging ten gunste van de journalist.
Doorslaggevend zijn de volgende afwegingsfactoren:
- Het Groenhemden-item werd ingeleid met een verwijzing naar recente discussies in de Deense pers over racisme in Denemarken; het programma bedoelde iets meer van de sociale achtergrond van deze racistische groeperingen te laten zien.
- Het item had geen racistische doelstelling.
- Het ging om een gezaghebbend nieuwsprogramma dat over het algemeen werd bekeken door het goed geïnformeerde deel van het Deense publiek.
- De vormgeving van het programma behoort tot de journalistieke vrijheid.
- Het televisiemedium legt beperkingen op aan de lengte van de items, zodat het niet goed mogelijk is ook in het interview zelf afstand van de geïnterviewde te nemen.
De meerderheid van het Hof vond dus dat de context van het programma voldoende afstand van de uitlatingen nam en het programma in voldoende mate in de publieke discussie plaatste. De minderheid is in verschillende graden van heftigheid geschokt door de inhoud van de uitlatingen zelf, en vindt daarom dat de journalist onmiddellijk in het programma zelf van zijn verontwaardiging blijk had moeten geven."
"Een vraag is nog of een journalist die uitlatingen van anderen publiceert, veroordeeld kan worden op basis van art. 137c of art. 137d Sr. Doorgaans zal dat niet het geval zijn: de journalist is immers niet degene die de uitlating doet of tot discriminatie aanzet. Dat is misschien anders als iedere distantie tot het weergegevene ontbreekt. Als een interview objectief gezien een racistische strekking heeft, kan de interviewer mogelijk wel als pleger of als medepleger worden aangemerkt. Het gaat dan echter om gevallen waarin geen sprake is van zakelijke berichtgeving. De figuur van het medeplegen kan met andere woorden niet worden gebruikt om een aansprakelijkheid te construeren die door art. 137e uitdrukkelijk wordt uitgesloten."

dxtr | 12-08-05 | 14:48

Nou ja zeg, ik heb me speciaal geregistreerd om dit te vragen ;-)

Wie heeft er zin om even offtopic te gaan en mij te helpen een aantal Amerikanen een lesje te leren op deze site die iemand al eerder postte...

discardedlies.com/entries/2005/06/dege...

Misschien helpt het als ik zeg dat ons landje daar flink wordt afgekraakt... en dat kan ik vaak niet zo goed hebben...

Omnivoor | 12-08-05 | 14:46

@ Brullio nog even naar aanleiding van @8.33
.
verwijderd dus

OoO | 12-08-05 | 14:26

@kalief
Op GS wordt extreem-rechts gebral soms verwijderd.
Meestal niet trouwens.

forgie | 12-08-05 | 14:24

Comments van rond 10 uur vanochtend verwijzen naar opmerkingen van ene .Brullio, die ik nergens kan vinden. Zijn de comments van deze .Brullio misschien verwijderd?

kalief | 12-08-05 | 14:08

@motormind

Precies, ze kunnen beter hier komen posten, net als wij.

Rabarberke | 12-08-05 | 13:55

@Brusselmans,
Als de aanklagende partij gaat beweren dat GS racistische motieven heeft met dit fimpje dan wordt de discussie pas echt boeiend. Zo dom zijn ze niet dat zou smaad zijn.

spooky | 12-08-05 | 13:54

Wat een gezeur over een onnozel en slecht gemaakt filmpje. Ik snap niet waarom die groeperingen er meteen bovenop springen, alsof er niets belangrijkers is.

Motormind | 12-08-05 | 13:42

@ forgie

Ongezien mijn kleauten, vorte flikker!!

Brusselmans | 12-08-05 | 13:38

HHmmm net "pas" t filmpje gezien,niks mis mee toch?
De beelden komen rechtstreeks uit een docu,
De Engelse prins liep ook eens door de straten van London in nasikostuum,
Dansen op een consentratiekamp,tja,een houseparty in de Arena is ook aardig geconcentreerd,en daar flikkeren ze af&toe ook om vanwege vochttekort,voedseltekort,of chemische instabiliteit,
De kerk hoor je ook niet mekkeren over housepartys als Hellraiser ofzoau,
En de Joden enz. die daar zijn omgekomen,hebben inmiddels een mooie gedenkplaats.
Er zijn wel ergere flashes te zien op t net.
Neemt niet weg dat dit alles uit t verleden een ware holocaust geweest moet zijn,wat zich over de hele wereld maar blijft herhalen én niet alleen bij de Joodse gemeenschap+als de Joodse gemeenschap dit(voor de zoveelste x)ziet moeten ze haast wel inzien dat t in hun land ook goed mis is met hun werkwijze,om tot een goed samenlevingsverdrag te komen met hun palestijnse grondgebiedgenoten.
T filmpie is gewoon inktzwarte humor. niet meer niet minder.

p.s.mooie GS photeaufucks zijn soms net zo zwart en ook gewoon een schreeuw in de tijd.

StyleTTo | 12-08-05 | 13:27

@ZI, op 10:28 zeg je:
[..]Maar ik denk dat de problemen met marokkanen in Nederland verder los staat van de Islam[..]
Op 11:28 zeg je:
[..]Ik heb mijn wijsheden ook uit tweedehand, ben nog niet in de gelegenheid geweest de Koran te lezen.[..]
Vandaar die post van mij, heb je wat leesvoer.

Lekker Belangrijk© | 12-08-05 | 13:22

@ Rababerbeke en Brusselmans
Kunnen jullie geen mailadressen uitwisselen?
Dan hoeven wij het gehijg niet te horen....

forgie | 12-08-05 | 13:08

@ Rabarberke

We zijn het hierover eens. Echter kan ik me de middelvinger van Fleisch c.s. aan het adres van al die hijgerige opperknuppels wel voorstellen. Hoe harder zij een verbod op e.e.a. willen afdwingen hoe meer GS de hakken in het zand zet.

Brusselmans | 12-08-05 | 12:39

@LB 10.48
De Koran kan best zeggen dat niet-moslims naar de hel gaan, wat is daar mis mee? Mag toch? Zien we dan wel weer. Uiteindelijk is het "Allah" die bepaald of dat gebeurd, niet de moslim.
De Koran mag ook best oproepen zich niet te mengen met niet-moslims. Dat staat niet gelijk aan een vrijbrief om niet-moslims te slachten. Het is idd wat ongebruikelijk allemaal, maar goed, weinig geweldadigs vind ik.
De Koran zegt inderdaad in sommige gevallen tegen niet-moslims te strijden. Maar, dat komt niet omdat Allah vind dat alle niet-moslims dood moeten. Er staat in velen vandie nummertjes die je opnoemt een nuancering! Ondermeer dat Allah oorlogen laat gebeuren, het is als het ware zijn keus. Het is dus niet de keus van de moslim om ten strijde te trekken, maar van Allah. Een oorlog gestart door een moslim is niet automatisch de oorlog van Allah. Klinkt erg vreemd, maar er zit een wezenlijk verschil. Daarnaast staat er in sommige versen dat moslims niet-moslims mogen doden. Maar daar staat ook dat dit pas mag als je aangevallen word. Dus uit verdediging mag je een niet-moslim doden. Inderdaad nog steeds niet gebruikelijk in deze -westerse- maatschappij en ik denk dat velen moslims dit ook niet zullen doen, maar dat is een verschil met de oproep tot een oorlog en nutteloze moordpartijen.
Moslims die sterven tijdens de strijd om hun land te verdedigen komen direct in de hemel, dan ben je een 'sehid' als ik mij niet vergis.
@DenBolle
Ik zeg ook neit dat Cugel helemaal ongelijk heeft, ik vind alleen dat je niet alle moslims terrorist kan noemen en een geloof verbieden omdat terroristen uit naam van dat geloof aanslagen plegen.

ZI | 12-08-05 | 12:36

@brusselmans

M.i. moet er een onderscheid gemaakt worden tussen publicatie en blijvende beschikbaarstelling.

Over publicatie kan men kort zijn: moet kunnen.

Blijvende beschikbaarstelling onder het motto dat GS duidelijk wil maken dat het droevig is gesteld met het onderwijs over de oorlog is een lachertje. Dat filmpje toont alleen aan dat Dicky een idioot is en hoogstens hij niet heeft opgelet tijdens geschiedeniles. Het enige wat het filmpje nu doet is commotie zaaien.

Rabarberke | 12-08-05 | 12:34

@ Rabarberke

't gaat in deze toch voornamelijk of GS racistische motieven zou hebben gehad om dit filmpje te publiceren.

Dit is wat overgesubsidieerde clubjes de goegemeente wil doen laten geloven.

Omdat GS zich niet schikt naar wat de buigende knipmessen van de vaderlandse journalistiek zien als integer, fatsoenlijk en in orde moeten ze er nu aan geloven.

Het feit dat FvJ keer op keer mag opdraven om te vertellen hoe misdadig GS wel niet is en de wetenschap dat krantenoplages achteruit hollen is m.i. voldoende om aan te nemen dat de lobby GS een oor aan te naaien in volle gang is.

Brusselmans | 12-08-05 | 12:03

@pannie
Laat dan die "moslim" maar goed zijn bronnen nakijken. Geen enkele zichzelf respecterende mens (of moslim) zal enige vorm van geweld goedkeuren of legitimeren.
Laat staan dat je je over andere personen een bepaalde stelling neemt. De stelling dat niet-moslims naar de hel gaan, is per definitie onjuist. Wat is een moslim (onderworpene aan god) en alleen god kan beslissen of je dat bent of niet.
In de optiek van de echte Islam is iedereen die in God geloofd, en de dag der wederopstanding en zich volgens de geldende fatsoensnormen gedraagt een moslim.
Dit betekend dat zelfs per definitie meer Nederlanders "moslim" zijn dan de meeste moslims van dat van zichzelf denken.
Kijk alleen maar naar de democratie, rechten van mens en dier, verzorging van ouderen en liefdadigheids instellingen en goede doelen.

Ik heb dit altijd gezegd en blijf erbij; Het zal me niets verbazen dat de meeste niet islamieten naar de hemel gaan en bijna alle moslims naar de hel.
Kijk maar alleen maar hoe hypocriet de meeste zijn.
En voor die hoop ik dat ze goed en lang mogen fikken. ;-)

CyBeRiZzY | 12-08-05 | 11:48

@Der Icebar

Psiesss Polen heeft er geen reet mee te maken. Overigens is de implicatie dat er als er niets aan 137c wordt gedaan er straks niets meer op internet vertoond kan worden ook overdreven.

Rabarberke | 12-08-05 | 11:39

@ Rabarberke
Mama Icebear had mij meegevraagd naar de controle. Verwacht binnenkort kleine Icebear :)

Der Icebear | 12-08-05 | 11:37

@zwarte kip
je verhaal van gisteravond 22.10 heeft niets te maken met de onderhavige casus. Blijf je proberen om des advocaats te schrijven? Geborneerd verhaal over Polen doet het onder GS wellicht goed, maar een rechter is daar echt niet in geïnteresseerd.

Der Icebear | 12-08-05 | 11:33

@der icebar

Zit jij in een wachtkamer voordat je mag internetten??

Rabarberke | 12-08-05 | 11:31

@Pannie
Ik zal het zo even checken. Ik heb mijn wijsheden ook uit tweedehand, ben nog niet in de gelegenheid geweest de Koran te lezen. Dus ik heb gewoon een moslim gevraagd om een reactie en hij kwam met deze quote. Ik kom er op terug, beloofd!

ZI | 12-08-05 | 11:28

@MC

De maker kan er niets aan doen dat GS het zonder zijn toestemming verspreidt... hij heeft al zooo vaak om verwijdering gevraagd.

Je kunt een neo-nazi zijn uitspraken wel kwalijk nemen, maar als Cafe De Rechtse Puntzak een bandje met de uitspraken 24 uur per dag uitzendt op de Grote Markt, dan pak je die dikke lelijke kroegbaas aan.

Rabarberke | 12-08-05 | 11:27

Zat net in wachtkamer een autoblaadje te lezen, te weten Carros van april/mei 2005. Staat een glimmend artikel in over de AH-bakken van der Fuerer en Goering zelf. Is niet als grap bedoeld en het getuigt wat mij betreft als een toonbeeld van nog veel slechtere smaak dan dit filmpje. Hoorde vervolgens net op de radio dat GS voornamelijk wordt bevolkt door 15-25 jarigen. Bravo, sommigen van jullie lijken veel ouder. Overigens, wat mij betreft mag dat filmpje wel weg. Een emmer uitwerpselen hoeft ook niet te worden bewaard om iedereen uit te leggen hoe vies kak is.

Der Icebear | 12-08-05 | 11:26

-weggejorist-

spooky | 12-08-05 | 11:26

Betr.: Housewitz

Cc: Geen Stijl

Niet Geen Stijl moet vervolgd worden, maar de maker. En die komt er nu vanaf met een 'sorry'. Dat soort debielen moet boeten en flink ook, niet degenen die dit aan de kaak stellen. Ik ben het helemaal eens met het verweer van GS, en ik walg van jullie symboolpolitiek. Met jullie pogingen om het publiek te onthouden van de realiteit: er zijn nog steeds zijn die menen dat er om de Holocaust gelachen kan worden, beledigen jullie de slachtoffers nogmaals. Ga je diep schamen.

En nog even voor het MDI: het is shocklog, niet schocklog.

MC No Shame | 12-08-05 | 11:23

mijn zoon neemt zo de computer over (alletwee vakantie) spreek iedereen vanavond wel weer.

cugel | 12-08-05 | 11:15

ik geef een voorkeursstem aan Rita de volgende keer. Wereldwijf. Die durft tenminste. Of je het nou met 'r eens bent of niet. Als we dat met z'n allen doen, verandert er misschien eens iets.

zeiksmurf | 12-08-05 | 11:08

ZI 12-08-05 @ 10:05
Graag een verwijzing naar die 'insecten' regel a.u.b.?

Pannie | 12-08-05 | 10:58

tis stilletjes op GS.
Ik neem aan dat buiten ons blikveld hard gewerkt wordt aan het onderwerp van dit topic en dat we dat later op de dag wel zullen zien

cugel | 12-08-05 | 10:57

Breaking news in Aussie;
www.parramattaadvertiser.com.au/common...

Haha, dat artikel gaat echt nergens over. Vroeger deden we ook altijd zo'n spelletje waarbij je iets door moet fluisteren en aan het einde van de kring is het heel iets anders geworden. De roddel zit nu in Australie, als de discussie straks in de tweede kamer terecht komt hebben alle columnisten van GS waarschijnlijk een sekskelder voor geitenneuqers met hakenkruizen en arabische teksten aan de muur hangen.

WAT EEN ONZIN! GA JE BRONNEN NA VOORDAT JE IETS KANSLOOS SCHRIJFT!!!

-=PyP=- | 12-08-05 | 10:57

@ LB©

Ouwe cijferneuker.. euh, geitenneuker!!

Brusselmans | 12-08-05 | 10:54

GS lijkt me ook niet echt helemaal de club om een nieuwe politieke richting aan te geven. (maar wie weet; misschien eens op GS over de samenstelling van een nieuwe regering discusieren)

cugel | 12-08-05 | 10:50

(toch grappig dat een housewitz filmpje hier in no-time in een welles/nietes moslimspelletje verzand)
@ZL .. en wat dan nog dat Cugel zich door de extremisten laat leiden voor zijn afkeer ? Het probleem zit 'm juist in die extremisten, niet de in de ploeg oprechte en goedbedoelende moslims. Het zijn de extremisten die zich van kogels, fatwa's etc etc bedienen om de rest hun 'oprechtheid' op te leggen ?
db

DenBolle | 12-08-05 | 10:49

@ZI,
De Koran zegt dan niet-moslims naar de hel gaan 3:85, 4:56, 5:37, 5:72, 8:55, 9:28, 15:2, 21:98-100, 22:19-22, 22:56-57, 25:17-19, 25:55, 29:53-55, 31:13, 66:9, 68:10-13, 72:14- 15.

De Koran waarschuwt moslims om niet met de niet-moslims te mengen 2:21, 3:28, 3:118, 5:51, 5:144, 9:7, 9:28, 58:23, 60:4.

De Koran roept moslims op om tegen de niet-moslims te strijden 2:191, 2:193, 4:66, 4:84, 5:33, 8:12, 8:15-18, 8:39, 8:59-60, 8:65, 9:2-3, 9:5, 9:14, 9:29, 9:39, 9:73, 9:111, 9:123, 25:52, 37:22-23, 47:4-5, 48:29, 69:30-37.

De Koran verheerlijkt oorlog tegen de niet-moslims 2:216, 9:41, 49:15, en belooft de hemel wanneer moslims sterven in de strijd 3:142, 3:157-158, 9:20-21.
Welterusten ZI!

Lekker Belangrijk© | 12-08-05 | 10:48

Ik zou zeggen : counteren die hap en morgen zelf een aanklacht indienen

PanzerFaust | 12-08-05 | 10:47

@Zl@10:28
Soms denk ik er net zo over als jij en ik denk dat je uiteindelijk wel gelijk hebt,maar
@Brullio
@fuckje
nu zou ik wel graag inderdaad net zulke harde maatregelen als Engeland neemt ook in Nederland willen zien. En een andere regering lijkt me ook wel goed, hoewel ik ook geen idee heb wie het dan moet doen.

cugel | 12-08-05 | 10:41

@fuckje
Ben ik het weer helemaal met jou eens! Ik word doodziek van al die onderzoeken en tijdrekkerij. Keihard optreden is er niet bij. Helaas

ZI | 12-08-05 | 10:36

@Brullio,
@ZI,
helemaal met jullie eens! Maar NIEMAND durft op te treden, niemand durft "inpopulaire" maatregelen te nemen.
Een volgend kabinet? Met Wouter? Dan wordt het nog erger!!!

fuckje | 12-08-05 | 10:31

@ Brusselmans
Eigenlijk denk ik dat we het wel redden maar ik wilde gewoon even mijn beklag doen over de reclame :)... VroeGahh stond daar nog een travestiet!

Dol op Post | 12-08-05 | 10:30

@Lekker Belangrijk©
Bewijst weer dat die Aussies achterlopen op ons..

DVDtjuh | 12-08-05 | 10:30

@Brusselmans@10:24
meen je dat? (leuk je overgens hier te treffen: Hans Teeuwen heeft het nodige troostrijke effect gehad?)

cugel | 12-08-05 | 10:29

Ik vind wel dat zelfs vele bezoekers lange tenen hebben gekregen over dit filmpje.
Was er zo'n zelfde reactie als er een soort filmpje gemaakt werd van de oorlog in Bosnie? (ideetje voor de cinecasten onder ons ;-)?) Of omdat het "geitenneuqerts" zijn gelden die fatsoensnormen niet.

CyBeRiZzY | 12-08-05 | 10:28

@Brullio
Ja ik was ook eerst zoals jij was. Maar ik denk dat de problemen met marokkanen in Nederland verder los staat van de Islam. Die jeugdige marokkanen doen gewoon alles om Nederlanders te irriteren en dat lukt ze nog aardig ook. Heel irritant en keihard tegen optreden. Ben het verder ook met cugel eens. Net als in Engeland die geweldverheerlijkers aanpakken en de terroristen zelf ook. Maar verder zou ik wat rustig blijven over moslims. Dat geloof lijkt heel agressief, maar -ik las die link die hier boven ergens gepost werd met quotes uit de koran- uiteindelijk staat er in de Bijbel ook niet veel anders. En uiteindelijk is de boodschap van het christendom wel overduidelijk Vrede en Liefde, hoewel de kerk daar een tijd geleden nog heel anders over dacht.

ZI | 12-08-05 | 10:28

@ Dol op Post

We kunnen het wel shaken..

Brusselmans | 12-08-05 | 10:24

@Brullio,
op zich heb je gelijk, maar ik ben het zo langzamerhand spuugzat om over die achterlijke rifrakkers te lezen en te horen. Ik wou dat ik een oplossing had...

fuckje | 12-08-05 | 10:20

@Brullio@9.30
Hard aanpakken zoals Engeland nu doet: helemaal mee eens. een kort antwoord, want ik loop hopeloos achter omdat ik drie discussie tegelijk voer op veschillende fora

cugel | 12-08-05 | 10:12

ROFLOL, housewitz gaat van 624 hits naar 8330 hits op google vandaag. Na de pizza-koerier krijgt onze Dicky Dick nu de wereldpers op de stoep.

Lekker Belangrijk© | 12-08-05 | 10:09

Ik zie het sober in voor GeenStijl.... Als ze van die afgrijselijke reclame meteen in de header plaatsen hebben ze DRINGEND geld nodig.... en dat betekent dat ze er op rekenen te moeten dokken...

Dol op Post | 12-08-05 | 10:05

@Brullio
Jij luistert te veel naar die domme praatjes van anti-moslims. Je laat je beinvloeden door die extremisten. Vraag eens om je heen hoeveel moslims het met die terroristen eens zijn. Praat eens met moslims ofzo. Wereldvreemde...
Alsof alle moslims blind doen wat er in de Koran staat. Ze zijn qua omgangsvormen en emancipatie misschien niet zo ver. Maar dat betekent niet direct dat alle moslims geen hersens hebben en hun levenswijze volledig uit de koran rukken. Als zijnde Duracell konijnen die alleen maar in de koran lezen; must kill, must kill. Wat een onzin.
Bovendien staat er in de koran: "Maak zelfs geen insecten dood, want zijn leven is niet van jou." en net als in het chriselijk geloof staat er ook dat het nemen van levens niet de taak is van de moslim, maar van God -Allah- Misschien in je razernij overheen gelezen, als je hem al gelezen hebt?

ZI | 12-08-05 | 10:05

@Rabarberke 11-08-05 @ 19:59
(alleen jammer dat ie geen VETTE FACTUUR stuurt voor publicatie).
Die stomme Dicky toch.

Lekker Belangrijk© | 12-08-05 | 10:04

@brullio het islam=vrede voor de moslim(man) beginsel klopt weer wel

neuzel | 12-08-05 | 09:58

@zeiksmurf
Goede idee'en!
Volgens mij is Darwin de bottomline van de filosofie. Overleven dus. Dan is het wel zorgelijk dat Nederlanders emigreren en weinig kinderen nemen en ze verwachten dat de 4 grote steden van Nederland in 2010 een meerderheid van allochtonen zullen hebben. Aangezien ik nog niet helemaal van Nederland los kan, wil ik het hier wel gezond houden.
Je hebt helemaal gelijk met die wereldheerschappij die de laatste 2000 jaar al meer geprobeerd is, maar wil Europa het redden in deze wereld dan moeten ze wel krachtig zich voor hun eigen normen inzetten.
Cadarache is inderdaad een goed initiatief, maar dat gaat nog heel lang duren. Maar je hebt daarmee wel een punt: ipv onderling te bakkelijen zouden mensen zich meer in moeten zetten voor het gezamelijk overleven in een wereld die ecologisch zwaar wordt aangetast.

cugel | 12-08-05 | 09:46

zo zo ze zijn dr vroeg bij :P
kunnen ze trouwens niet alemaal effe opshieten enzo....
zodat we weer kunnen lachen om andere dingen

frietpan | 12-08-05 | 09:41

@weissbier
Juristisch? Je bedoelt juridisch! Klein maar taalkundig belangrijk verschilletje, zou ik zeggen.

Rabarberke | 12-08-05 | 09:40

?? "Zoals bekend heeft GeenStijl altijd afstand genomen van het gewraakte filmpje"
... afstand van het filmpje? je bedoelt van de INHOUD. klein maar juristisch belangrijk verschiltje, zou ik zeggen.

weissbier | 12-08-05 | 09:36

ZK: "Er is nu een protocol inzake discriminatie op internet in aantocht dat straks zal leiden tot een situatie waarin Nova op tv meer speelruimte heeft dan Nova op internet. Heel vreemd maar waar. Het is natuurlijk even afwachten hoe dat in de praktijk zal gaan werken."

Is er een linkje naar dat protocol ergens? Lijkt me wel iets om ons (als vrijheidslievende burgers) zorgen over te maken... Vreemd ook om verschillende regels voor verschillende media te hanteren. Pendajo (19:42) heeft volkomen gelijk dat het Internet het eerste medium is dat iedereen met een mening een platform met een (potentieel) wereldpubliek biedt.

Muxje | 12-08-05 | 09:34

@Cugel
Dat is te makkelijk. Het is te makkelijk om te stellen dat alle moslims verplicht zijn om ongelovigen te doden. Moslims mogen helemaal niemand doden. Zelfs geen muggen. Jekunt geen eeuwenoud geloof verbieden. En je bent net zo naief als een gelovige om te stellen dat daarmee het geloof ook weg is. Er zijn iets van 1 miljard mensen op deze aardkloot die moslim zijn, dat is geen doen man. Daarnaast tref je met een verbod niet die moslims die je wilt treffen, namelijk die extremisten. Die trekken zich niets aan van regeltjes of wetten. Die willen alleen maar hun 'taak' uitvoeren.

ZI | 12-08-05 | 09:33

@Cugel
Dat schreeuwen ze ook al enige tijd over autodrop.. Is ook nog steeds niet verboden.

DVDtjuh | 12-08-05 | 09:33

@Zl@9.12
Wat wil je dan tegen de Islam ondernemen? Want je zult toch ook moeten toegeven dat Brullio gelijk heeft en dat het eigenlijk verboden zou moeten worden.

cugel | 12-08-05 | 09:25

Ik denk NOVA dan sprong spong en hammie weer uit de kast gaat trekken voor een eurietonnetje ofzeau? Lekker klessenbessen over dit phenomeen?

HyBriD VorTeX | 12-08-05 | 09:24

@cugel
in die 1400 jaar zijn ze (Islam) echter nauwelijks geevolueerd vwb opvattingen. De Chr kerk grosso modo daarentegen wel (een uitzondering in Rome daargelaten). Ik ben wat dat betreft erg Darwinistisch. Hou de meute buiten de grenzen, zorg voor een alternatief voor fossiele brandstoffen (goed initiatief in Cadarache)en laat de handdoekhoofden tot zichzelf komen als het echt een teringzooi is geworden. Het probleem lost zichzelf op. Bottomline: sta erboven als natie, maar stop met doodknuffelen/verbeteren van de wereld. Durf rigoreuze maatregelen te treffen. Wereldheerschappij ? Dat hebben meer geprobeerd de afgelopen 2000 jaar.

zeiksmurf | 12-08-05 | 09:17

Overgens zie ik dat GS al weer een nieuw onderwerp heeft gestart; hier zullen ze later op de dag nog wel op terug komen. Toch blijf ik hier tot die tijd liever af en toe eens kijken voorzover mijn kinderen zodirect niet op de computer willen (vakantie), omdat voetbal mij niet zo interesseert.

cugel | 12-08-05 | 09:16

De overheid en die zielige linkse haumeaux mannetjes van MDI hebben EEN TEKORT LONTJE...

Peter R de Dooi | 12-08-05 | 09:16

@Fuckje
Helemaal gelijk.

Maar is het niet over het algemeen allemaal te laat?

DVDtjuh | 12-08-05 | 09:14

@cugel
Spot is een beter wapen tegen religeuzen? Wat is dat nou voor onzin. Iemand die alleen maar nodeloos kwetsende opmerkingen maakt over het geloof kun je niet serieus nemen. Laat staan dat je er wat mee bereikt.
Gelovigen kunnen er niet tegen dat ongelovigen hun geloof aanvallen. Simpelweg omdat ze in een ander denkpatroon zitten. Zij hebben andere antwoorden op hun levensvragen dan dat onglovigen hebben en over zaken waar je van overtuigd bent en in gelooft en eigenlijk je hele leven aan ophangt, dat laat je niet wegpraten door een ongelovige.

ZI | 12-08-05 | 09:12

Toen in 1987 die fatwa tegen Rushdie werd uitgeroepen hadden onze ogen geopend moeten worden over het toesluipende gevaar. Is het nu een beetje te laat???

fuckje | 12-08-05 | 09:11

@Brullio
Wat mogelijk ook kan werken is de emancipatie van vrouwen. Dat kan de Islam van binnen uit ondermijnen, hoewel er natuurlijk altijd tig vrouwen zijn die het wel opwindend/prettig vinden: een man die de baas is.

cugel | 12-08-05 | 09:09

Laat de Mossad maar komen!!!!!

capo | 12-08-05 | 09:06

Waar staat die gewraakte mirror dan?

Faach Viechuur | 12-08-05 | 09:04

@ Brullio nog even naar aanleiding van @8.33
Je kunt natuurlijk niet meer een geloof van 1 miljard mensen van 1400 jaar oud verbieden zoals je die Japanse sekte wel kunt verbieden.
Als ze 1400 jaar geleden Mohammed en volgelingen tegen hadden kunnen houden dan hadden ze dat wel gedaan.
Toch heb je volkomen gelijk met je vergelijking. Alleen moeten we ze nu intellectueel bestrijden zoals de link doet die je eerder gaf en Ayaan(geprezen zij haar naam) nog steeds doet. Maar omdat religieuzen nooit naar rede luisteren is spot een veel beter wapen zoals Rushdie en TvG hebben aangetoond: gelovigen kunnen er niet tegen belachelijk gemaakt te worden.

cugel | 12-08-05 | 09:03

Ik denk dat GS helemaal niet in gevaar is, en dat de rest al heel snel in het stof zal bijten. Kunnen we weer over tot de stijlloze orde van de dag.

deserteur | 12-08-05 | 09:02

Jajaja, leuk allemaal, maar moet nu toch echt naar de zaak om daar te gaan F5'en.

G-kracht | 12-08-05 | 08:53

Wanneer komt de eerste posting van GS?
Om 9 uur?

cugel | 12-08-05 | 08:45

brulio , je moet eens de bijbel lezen , wat de RK in name des heres heeft uitgevoerd.. indonesië is het grootste islamitische land, fillipijnen zijn er ook bultens, maar die zie je niet met een rugzakje in Londen rondlopen.

hemaworstje | 12-08-05 | 08:42

@Brullio
Bedankt voor de link naar de door sceptici geannoteerde koran.
Wat dat betreft zijn we het helemaal eens.
Waar blijven Brusselmans en LofderZotheid eigenlijk? Slaapt iedereen nog terwijl GS wereldwijd in de problemen zit?

cugel | 12-08-05 | 08:39

Help Polen niet door de winter.

Mrs. Pickwick | 12-08-05 | 08:35

@kalief @6.31
Goede reactie!
Persoonlijk vind ik het een strak vormgegeven filmpje (mooie stem voor de voice over).
En hoewel niet helemaal vergelijkbaar met Monty Python blijft het de vraag op wat voor manier je met pijnlijke onderwerpen mag omgaan. Als je als 20 jarige uit een concentratiekamp bent gekomen ben je nu 80, dan is er ondertussen toch wel wat verwerkingstijd geweest.
Het is de functie van GS op het scherp van de snede te opereren (zwakke beeldspraak, maar daar is midden in de afgelopen nacht al voldoende over gediscussieerd) en deze zaken moeten aan de orde kunnen komen.
We kunnen toch niet in een samenleving gaan leven waarin alles onder het tapijt geschoven wordt terwille van de lieve vrede.
Persoonlijk vindt ik dat er al veel te veel tegen de schenen van de Joden is aangeschopt. Wat hebben zij de mensheid nu ooit aangedaan, behalve een 2000 jaar oude koe uit de sloot die de Christenen voldoende reden leek om diezelde afgelopen 2000 jaar zich als beesten te gedragen in tegenstelling tot hun centrale geloof dat God Liefde zou zijn.

Daarom kan er niet genoeg kritiek zijn op, en gespot worden met, de Christenen.

Sinds de verlichting is dat dan ook grondig gebeurd. (En, zoals me onlangs door mijn tot het Christendom bekeerde broer is aangewreven, de atheisten hebben, als je de communisten erbij rekent, sinds de Goelag ook niet zo'n superieur record).

Maar de Islam is nu de grootste groep van mensen die een grote hoeveelheid kwaad aanricht en absoluut niet tot relativeren in staat is.

Als er een groep eens grondig op de hak genomen moet worden zodat ze leren met kritiek om te gaan dan zijn dat de moslims!!

Laten er duizenden Rushdies, cabaretiers en gewone grappenmakers opstaan zodat ze niet meer weten waar ze met hun domme Fatwa's heen moeten.
Misschien wordt de Islam dan ooit misschien enigzins menselijk.

cugel | 12-08-05 | 08:24

jammer dit witte voetje.
GS beweert te pas en te onpas niet serieus te moeten worden genomen.. waarom nu wel?
journalistiek? met rioollucht dan..

vangoghlos | 12-08-05 | 08:19

Ik blijf het egt onzin vinden. Wat een ophef over een film die uit journalistiek oog punt is geplaatst met de bedoeling de mensen wakker te maken.
Klaag Harmen Siezen dan ook gelijk ff aan.

jammer dit | 12-08-05 | 08:13

Is het aantal bezoekers c.q. reaguurders nog toegenomen sinds deze overweldigende aandachtscampagne?

Eagle_Eye | 12-08-05 | 08:04

artikel 137c: -weggejorist-

Kakbouter | 12-08-05 | 08:02

[q]Het probleem is dat de ?echte journalisten? in ons land allang hebben geoordeeld dat GeenStijl een ballenbak is voor verveelde kantoorpikken en geen serieus medium. De vraag die overblijft, is dus of GeenStijl ook een waakhond is en zaken serieus aan de kaak mag stellen onder de bescherming die journalisten hebben.[/q]

De overgebleven vraag is de afgelopen jaren afdoende beantwoord door de redactie zelf. Zelfs in de RV bespeur ik weer de houding van 'we doen het voor de lol, nemen het niet zo nauw, journalistiek der uitersten.
De afweging of GS nu opeens in aanmerking komt voor een positie als beschermd journalistiek medium wordt bepaald door het oeuvre van de afgelopen jaren.

Don Quichote | 12-08-05 | 07:54

Sjongejonge, wat een goeie bedoelingen van GS.
Doet me een beetje denken aan de ideologie van Onsdeel (www.onsdeel.nu). Heeft ook niks met racisme te maken. Tuurlijk jongens.

Dat door alle commotie en extra hits de inkomsten flink stijgen is natuurlijk een onbedoelde bijkomstigheid. Tuurlijk jongens.

Over hypocriet gsproken...

forgie | 12-08-05 | 07:08

Nazi propaganda? Het filmpje roept niet op tot 'nazistische' activiteiten of denkbeelden. Het is ook niet racistisch, er wordt bijvoorbeeld niet in beweerd dat Joden slecht zijn ofzo. De jodenvervolging of concentratiekampen worden ook niet ontkend.

Er wordt alleen op een smakeloze manier de spot mee gedreven. Er worden geen (groepen) mensen direct aangesproken dus niemand kan claimen gekwetst te zijn. Hooguit danceliefhebbers, die worden aangesproken alsof ze een Housewitz zouden waarderen.

Ik vind Zwarte Kip's vergelijking met de zaak Jersild dan ook onterecht. Het filmpje laat immers niets racistisch zien. Slechte smaak of domheid op zich zijn niet strafbaar. Als dat wel het geval zou zijn zou Geenstijl het niet vanuit een journalistiek oogpunt mogen verspreiden. Vergelijk dit met kinderpornofoto's, die zou GS ook niet mogen publiceren om aan te tonen hoe slecht anderen zijn.

kalief | 12-08-05 | 06:31

"Het spijt ons van die nazi-propaganda, we zullen het niet meer posten"

Jullie hebben gewoon extreem verkeerde filmpjes gepost om meer bezoekers te trekken en dat is jammer, daar krijg je nu de backlash van... kut voor jullie, eigen schuld dikke bult, sorry zeggen, en het nooit meer doen, jullie zaten 100% fout door dat filmpje te linken....

F1RTEEN | 12-08-05 | 06:10

Hehe, N0Styler heeft Google ontdekt?

kalief | 12-08-05 | 05:59

En dat alles door zo'n achterlijk filpje, niks meer en niks minder!

Ms.K. West | 12-08-05 | 04:47
N0Styler | 12-08-05 | 04:18

spannend, morgen verder, nog niks van brusselmans gehoord trouwens, en waar is kingofcontroversy en zo nog een paar.

cugel | 12-08-05 | 04:10

@j7h
Snap t niet, die site van je..... Verklaar u nader

Ms.K. West | 12-08-05 | 03:20

@maker: tstaat wel goed op je cv dat scheelt

stuifzand | 12-08-05 | 03:15

Ik denk wel dat dat verdedigen overdag gebeurt. Ze hebben niet allemaal zo'n verneuqt bioritme als wij.
Ik ga ook een bedpoging wagen, zie het morgen allemaal wel weer.
Gute Nacht meine Freunde!

DiagnosisTyphus | 12-08-05 | 03:09

De redactie is akelig stil, of misschien druk in de weer met zichzelf verdedigen..
Ik ben benieuwd wat morgen ons hier brengt!
Bon nuit !

preacher | 12-08-05 | 03:01

@preacher
Nee, jijzelf :-p
Reproduceren is strafbaar. De site is openlijk verkrijgbare info (google maar's @ Mein Kampf).

DiagnosisTyphus | 12-08-05 | 02:57

nogmaals:
humor is gezond:
www.nobodyhere.com
ook ik ben er klaar mee, heb geen greintje medelijden met de komende gevolgen voor maker, want hijzelf loopt rond met "wir haben es nicht gewusst" gevoelens.... fout jongetje fout... wakker worden en verhuizen

P.S.

iemand commentaar op bovenstaande link?
kan nog leuk worden ipv dat gezeur van een puber met zelfmedelijden.

j7h | 12-08-05 | 02:56

@DT
Dus als ik nou Mein Kampf ga uitprinten doordat jij het gelinkt hebt, ben jij dan de lul...?;-p

preacher | 12-08-05 | 02:55

@preacher
Het is nooit te laat om je leven alsnog te verneuqen ;-)

DiagnosisTyphus | 12-08-05 | 02:52

D?

Boris Borsthaar | 12-08-05 | 02:51

Kon ik nou ' monsterachtige' in ' zware' veranderen, maarja....

preacher | 12-08-05 | 02:51

Ik vat nog steeds niet de beweegredenen van de aanvallende partijen. Het filmpje is natuurlijk afgrijselijk, maar GS heeft het vanaf het begin veroordeeld en je ziet het alleen als je het wilt zien.
Wat is nou het verschil tussen het hosten van dit filmpje en Mein Kampf?http://www.hitler.org/writings/Mein_Kampf/
Het kan beide als kwetsend worden ervaren, is bedoeld als naslagwerk (het hosten dan) en kan worden gebruikt als nazipropaganda.
-
Voor voor deze link op m'n dak krijg: Mein Kampf is in NL niet verboden. Alleen het verkopen (zij het nieuw of 2e hands), drukkken etc. is illegaal omdat de overheid er het auteursrecht op claimt te hebben. Het boek zelf hebben of uitlenen is toegestaan evenals uiteraard het lezen.
rejo.zenger.nl/misc/mein-kampf.php

DiagnosisTyphus | 12-08-05 | 02:50

kommaar, kommaar, kommaar!! en nee, ik ben gewoon een hoger opgeleide student aan de UNIVERSITEIT (wat naar verluidt maar zo'n 10% van de bevolking is, dus Van Jole vast niet) en dus geen middelbaar opgeleide kantoorpik! Ik ben zeer benieuwd wat het EHRM over deze zaak te zeggen heeft, en vooral, hoelang GS nog in de lucht blijft als de Joodse Fundilobbie in de VS achter jullie hosting van het filpmje komt. (het schijnt nl dat de nederlandse regering nogal wat ontzag heeft voor de heren van de cia ;) ) Zeg de andere zaken maar vast af, Zwarte Kip.....

prestodegekste | 12-08-05 | 02:49

@Mellorenz@02:34
Ik zal het wel teveel naar mezelf verplaatsen. Toen ik 22 was, schopte ik ook nog steeds tegen de wereld aan. Er was nog geen internet dus de schade bleef gelukkig beperkt. Maar deze inschattingsfout van Dicky neemt monsterachtige repercussies met zich mee...
Ik heb medelijden.

preacher | 12-08-05 | 02:46

Bah. mannen, ik ben er klaar mee.

Gladio77 | 12-08-05 | 02:42

de internationale bekendheid zal geen goed en er zal dus wel een voorbeeld gesteld moeten worden
Bereid je maar voor op het remy gevoel, helemaal alleen op de wereld

Mellorenz | 12-08-05 | 02:40

@Gladio77; dit was niet bedoeld als een berdreiging, maar als een waarschuwing. Deze hele hype begint zolangzamerhand groteske vormen aan te nemen. Je kunt je afvragen of je hier nog zonder kleerscheuren (figuurlijk) vanaf kunt komen.

stretch | 12-08-05 | 02:38

bubba bubba bubba hop hop hop

Mellorenz | 12-08-05 | 02:37

Ach @Maker
Gedane zaken nemen geen keer, organiseer je volgende party in Sudan of Niger. Daar is nog geen sheikel naar toe gegaan

Yets | 12-08-05 | 02:35

. stretch: Het speelkwartiertje is over; nu komen de grote jongens...

O en schrek wie zijn die grote jongens dan??

Gladio77 | 12-08-05 | 02:34

. preacher, iemand die in deze tijd niet weet wat de macht van internet is en wel een filmpje maakt waarvan de inhoud ter discussie gesteld kan worden en die vervolgens wel via het medium internet gaat verspreiden. Ook achteraf zeggen dat het beangstigend is, sorry maar dat gaat er bij mij niet in.
Mijn criminele achtergrond doet overigens niet terzake

Mellorenz | 12-08-05 | 02:34

j7h:
Dat is ook zo. Het toont karakter hierr te zijn.
En we maken allemaal fouten. Maar hij was verdomme net zo goed bezig met excuses maken en dan begint ie over de verspreiding door geen stijl.

Als je fout bent moet je ook weten wanneer je zwijgt.

Gladio77 | 12-08-05 | 02:31

@maker van Housewitz; "ik vind het wel nog steeds bizar dat een simpel nerdje zoals ik dit kan veroorzaken, dat maakt me best angstig. Dat zet me wel aan het denken over de kracht van het internet..."
Dat heeft niks met 'de kracht van het internet' te maken, jongen. Dat is gewoon het logische gevolg van je eigen onbegrensde stupiditeit. Ik vraag me af of je de gevolgen hiervan zo langzamerhand begint in te zien. Als ik jou was zou ik zeven kleuren stront schijten. Je hebt klaarblijkelijk nog steeds geen idee van wat je nog allemaal te wachten staat. Het speelkwartiertje is over; nu komen de grote jongens...

stretch | 12-08-05 | 02:31

@Mellorenz
Jij bent ongetwijfeld foutloos.
Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen...

preacher | 12-08-05 | 02:29

Lontje?
Ei?

Poep?

Snap er geen zak van.
Maar het is ook al laat

Gladio77 | 12-08-05 | 02:28

@gladio77: dat zei ik ook, al spelde je nu wel mijn nick verkeerd

disclaimer:
in de nachtelijke uren wordt ik welles een muggezifter, daarvoor van tevoren mijn ekskuses.

al ik er steeds minder zin in ga krijgen moet ik gladio gelijk geven in de zin dat maker nog steeds het volle pond van de hausse zélf veroorzaakt heeft door het maken van t filmpje en voor de gevolgen, (als ze maar niet erger worden dan dit) geen greintje medelijden verdient.. desondanks blijf ik erbij dat het karakter toont dat ie nu hier is... behalve als t een aandachtszieke goser is die zich er voor uitmaakt

j7h | 12-08-05 | 02:28

dat is grote onzin wat je zegt maker van, de grootste imbeciel kan ook iemand doodschieten maar dat maakt hem dan nog niet minder een moordenaar. Als jij zo een filmpje maakt en je beseft niet wat je zieke geest aan het doen is dan pas zeg ik dat JIJ beangstigend bent

Mellorenz | 12-08-05 | 02:24

Euhm, bedenken=verdenken natuurlijk...

preacher | 12-08-05 | 02:23

@gladio77: dat is een heel groot ei om kwijt te raken... met lont.. auw...

j7h | 12-08-05 | 02:22

@Gladio77
ja ik weet het

Maker van housewitz | 12-08-05 | 02:22

JH7:

Jij hebt van mij pas 1 keer gelijk gehad.

Albert:

Ik mag hopen dat je moeder bezwijkt aan vlektyfus.

Gladio77 | 12-08-05 | 02:22

@Yets@02:16
Ik begin ze ervan te bedenken dat ze housewitz zelf in Polen gespammed hebben.
Adolf begon daar ook, logische plek toch?
En dan die meesterlijke planning samen met het interview in de Nieuwe Revu, die overigens ook wel in hun handjes zullen knijpen.
Machiavelli eat your heart out!

preacher | 12-08-05 | 02:21

@Gladio77
En dan kom ik weer terug op het lontje.....

Ms.K. West | 12-08-05 | 02:19

hey maker van Housewitz,

Dan had je het niet moeten maken lul.

Niet achteraf janken over de verspreiding. Jij bent zelf verantwoordelijk. Wees verstandig en kruip in je excuses schulp want eigenlijk ben en blijf je een gigantische eikel.

Er zijn verdomme 49 miljoen mensen gesneuveld en jij maakt een "grappig "filmpje? Je bent en blijft een klootzak. Dus niet afschuiven, JIJ HEBT DIT VEROORZAAKT

Gladio77 | 12-08-05 | 02:18

@boris: es ist zeit für mich zu gehen
de rest ben ik kwijt

@knutsel: ik ben nog jong zeg ik tegen mezelf ;)

@gladio: alwéér gelijk... wordt irritant ;)

j7h | 12-08-05 | 02:17

Ik wil ook nog even iets kwijt aan de redactie van Geenstijl. Weergaloos om de komkommertijd te ontkennen. Dat zal ook wel verboden worden binnenkort!

Yets | 12-08-05 | 02:16

al doende leert men maker, een daar heb je een goed punt... al meerdere keren door geenstijl aangetoond overigens ;)

op een volledige andere noot:
humor is gezond dus bij deze:
www.nobodyhere.com
is hij ook weer blij

j7h | 12-08-05 | 02:14

@maker
En laten we dat dan maar weer als possitief beschouwen. (daar ben ik voor, zie post 00.43 ;))Het heeft iedereen lekker wakker geschud!!

Ms.K. West | 12-08-05 | 02:13

Gute Nacht Freunde...

Boris Borsthaar | 12-08-05 | 02:13

Al moet ik wel zeggen dat als GS het tijdig had verwijderd, het niet verspreid zou zijn. Das jammer

Maker van housewitz | 12-08-05 | 02:13

j7H:

Dat vroeg ik me ook af.

je hebt wel gelijk , alleen het lijden is niet voldoende maar wel een begin voor inlevingsvermogen.

Gladio77 | 12-08-05 | 02:12

@J7H
Ouwe Jood ;-)
@Gladio
Je kunt beter links copyen en pasten dan je eigen "inhoud"
@Boris
of zoals de rest van de kantoorpikkies eerst wachten op een post van GS...

knutsel | 12-08-05 | 02:11

"dat GeenStijl een ballenbak is voor verveelde kantoorpikken en geen serieus medium"

Geen stijl is geen ballenbak voor verveelde kantoorpikken, kijk maar eens wat hier allemaal na 17.00 uur gepost is!

Bomber Jack | 12-08-05 | 02:09

@ Ms.K. West
tja, het is waar wat ze zeggen, beroemd (of berucht) zijn is ook niet alles
ik vind het wel nog steeds bizar dat een simpel nerdje zoals ik dit kan veroorzaken, dat maakt me best angstig. Dat zet me wel aan het denken over de kracht van het internet.

Maker van housewitz | 12-08-05 | 02:07

@maker
so long and good luck!
-
Als het echt penibel wordt, regelt GS wel een onderduikadresje voor je.
-
(En wat je humor betreft, je kunt het beter bij binnenpretjes houden.)

Boris Borsthaar | 12-08-05 | 02:07

Preacher:

Neen , dat vraag ik me niet af,

Ik vraag me wel af of jij iets inhoudelijks te melden hebt?

gaarne een inhoudelijke reactie of wordt het te moelijk voor je jongen?

Gladio77 | 12-08-05 | 02:07

Lees veel onzin, ook in HP de tijd en Time Magazine, om over Elsevier maar niet te spreken. Iedere journalist ( behalve Willebrord , eo ) doet zijn best om het nieuws boven tafel te krijgen..

Filmpje was echt nieuws, bijzonder goed gemaakt, en toch ook bijzonder fout !!

Ik heb de link in elk geval aan diverse jongere mensen gestuurd, en zij zijn naar
google gegaan en weten nu wat er gebeurd is in nazi Duitsland.

Heil Jan Peter

Lia | 12-08-05 | 02:05

Prachtig verhaal Zwarte Kip, alleen nu nog een keer in het Pools en het Hebreeuws. Helaas ben ik deze talen niet machtig anders had ik je geholpen!

Bomber Jack | 12-08-05 | 02:05

nou wordt het wel gek hoor... ook dostojewski al! ken ik je ergens van ofzo? al ben ik het niet helemaal met je eens dat intellect alleen door lijden voortgebracht kan worden

j7h | 12-08-05 | 02:04

@Gladio77@01:59
Goh, je verhaal wordt steeds mooier.
Zometeen vraag je jezelf natuurlijk af of je de laatste levende liberaal bent die Dostojewski heeft gelezen, staande op zijn hoofd en onderwijl reagurend op GS...

preacher | 12-08-05 | 02:04

@. j7h
ok

Ik wilde alleen even melden dat ik het mezelf erg aantrek dat ik joodse en poolse mensen heb beledigd, dit was nooit de doelgroep. Ik wilde een satire maken, maar doordat ik te kort over het script heb nagedacht (deze is zelfs gaandeweg het maken van het filmpje geconstrueerd), hebben de mensen de gedachte gekregen dat racisme het motief was. Ik had moeten weten dat het tonen van foto's met lijken als aanstootgevend beschouwd zou worden. Maar hetgeen ik vooral nu weet, WOII en humor gaan niet samen, hoe goed uitgedacht ook (ik herhaal in dit geval was dat niet het geval), het kan niet.

Nogmaals excuses
Hier wil ik het bij laten, ik verdwijn weer in de anonimiteit (voor zover mogelijk)

aan alle media: met alle respect, ik reageer niet, dus alle pogingen zullen tevergeefs zijn, sorry

Maker van housewitz | 12-08-05 | 02:02

inderdaad knutsel. Het is inderdaad gek.. de hausse zoals jij het noemt is bij mij eigenlijk volledig voorbij en on a personal note, alle woede weg, en ook, al moet ik er nog even aan wennen, medeleven voor de maker van housewitz.. ik ben er in ieder geval van overtuigd dat dit allemaal érg koud op je dak neerkomt, maker van housewitz, en ik hoop dat het in ieder geval geen verdere slechte gevolgen voor je zal hebben dan de nog onvermijdelijk na mij komende mensen waarbij je ekskuses en spijtbetuigin nog niet zijn doorgedrongen

j7h | 12-08-05 | 02:01

Als oudere bezoeker van geenstijl wil ik toch wel even melden dat Geenstijl deze zaak goed heeft behandeld vanaf het begin.
Ook ik keek naar het filmpje en in eerste instantie dacht ik ook, beter van niet.
Inmiddels heb ik het een paar keer meer gezien en vind dat nog steeds maar nu er zoveel druk op geenstijl wordt uitgeoefend door die club waar Gretta (is ie wel verzopen?) het over had, zie ik ook ineens dat ze wel degelijk bestaan.
In jullie jargon: ongezien de tiefus en niet alleen uit Gaza maar ook uit de Westbank en excuus voor het kruisigen van Jezus (moet van oma zaliger 1880-1969)

Yets | 12-08-05 | 02:01

. j7h: Zonder dat wij gelijk samen een rondedans doen terwijl wij elkaar bloemen toewerpen hoop ik ook weleens op een medestander.

Maar goed. Mijn ( onze) mening is geen gemeen goed. een liberale mening wordt gevormd uit onwikkeling, zoals je familie verliezen, vechten in een oorlog enz. Iets dat mensen zoals albert heijn nooit kunnen en willen begrijpen.

Ben ik de laatste levende liberaal die Dostojewski heeft gelezen?

Gladio77 | 12-08-05 | 01:59

@maker
Hulde voor het openbaren! Hoe voelt t nou om wereldnieuws te zijn?

Ms.K. West | 12-08-05 | 01:58

. j7h: Zonder samen een rondedans te doen terwijl wij elkaar bloemen toewerpen hoop ik ook weleens op een medestander.

Maar goed. Mijn ( onze) mening is geen goed. Dat is er 1 uit ontwikkkeling. Iets dat mensen zoals albert heijn nooit kunnen en willen begrijpen.

Ben ik de laatste levende liberaal?

Gladio77 | 12-08-05 | 01:57

overigens, mijn korte lont is gedoofd sinds de maker van housewitz de moed heeft gehad zich hier te vertonen.. zo zie je maar weer..

j7h | 12-08-05 | 01:55

@maker
Moet eerlijk zeggen dat ik bij het eerste bericht op GS hierover ook gezegd heb dat "je zo'n puber daar best fijntjes op mag wijzen" of zoiets. Maar ook ik was naief en ben absoluut geschrokken van de snelheid waarmee je fysiek bezocht werd.
Ik ben alleen bang dat het na vandaag hiermee niet voor je ophoudt...
en om je een hart onder de riem te steken: we hebben allemaal wel eens een foute grap gemaakt.... sterkte ermee !

knutsel | 12-08-05 | 01:53

ik geloof, al hoop ik niet te hard van stapel te lopen in gladio een medestander van het zeldzame soort gevonden te hebben:
een abolitionist... idd. straffen an sich is zinloos. alleen het besef dat men werkelijk wat fout heeft gedaan is productief en straffen helpt echt niet.

j7h | 12-08-05 | 01:53

en ondertussen is nederlamd een illegaal rijker "baby donna" lijkt verdacht veel op donner

Mellorenz | 12-08-05 | 01:51

@Theoden
LOL

preacher | 12-08-05 | 01:51

Gevaar is dat dit hele gebeuren straks 'critical mass' gaat vergaren! Op dat moment tellen de eerzame bedoelingen van GS niet meer!
Dan wordt er zo veel gewicht in de schaal gegooit met maar één reden: GS op de knieën!! Als je ziet wat voor halve waarheden ze al rondstrooien. Publieke opinie weet het fijne er niet van.

Dan zijn het die 500.000 'unieke GS-bezoekers' tegen de wereld

Rug recht, en hopen dat het tegeltje goed zit als de GS-shuttle gaat landen!!

Theodén | 12-08-05 | 01:49

aan de maker van housewitz:

ik vind het van (geen)stijl en karakter betuigen dat je hier verschijnt, en neem mijn opmerking over de DNS bij deze terug.

j7h | 12-08-05 | 01:49

WERELDHEERSCHAPPIJ

hihihi

Gladio77 | 12-08-05 | 01:49

. j7h:

Dank je fijn om te weten dat de rede bij een hoop mensen overheerst.
Wiesenthal was een lichtend voorbeeld. Zijn perceprie van: de straf is niet belangrijk, het in het openbaar verantwoording afleggen, zodat anderen weten wat de nazi's waren, wel.
Jammer dat zijn club nu ook dood is.

Albert Heijn:

Je bent net zo kut als je boodschappen.

Gladio77 | 12-08-05 | 01:48

@Vind jij dat GS het van de server moet gooien? (Alsof dat nog iets uitmaakt.)

Boris Borsthaar | 12-08-05 | 01:48

Maar nog geen officiele figuren aan de deur en mannen met speklederen hoedjes in een auto voor je huis ?

preacher | 12-08-05 | 01:47

kon beter, ik ben elke keer weer opnieuw weer verbijsterd bij wat ik heb ontketend, het is helaas te laat nu voor herstel. Had gehoopt dat GS het zou weghalen, maar ja, GS...

Maker van housewitz | 12-08-05 | 01:47

Afgezien van het feit dat het een smakeloos filmpje is, verbaast het mij wel dat alle israelische c.q. joodse instellingen, als dolle honden op een bot, over dit filmpje vallen.

Denken ze echt door GeenStijl aan te vallen de slachtoffers van WOII kunnen "wreken"???

CyBeRiZzY | 12-08-05 | 01:46

@ Boris B.
U haalt me de woorden uit de mond.

Ms.K. West | 12-08-05 | 01:46

aardig kut wat er nu allemaal aan de gang is

Maker van housewitz | 12-08-05 | 01:45

@maker
Jij bent nog laat op, slecht geweten :)

Vertel eens, hoe zag je dag eruit?

Boris Borsthaar | 12-08-05 | 01:44

Pieterjan, kaerel, ja ik heb kleautjes, jij oak heaupelijk...... ?
En volgens mij is niemand hier het ooit eens geweest met de ' lobbymachines'.

preacher | 12-08-05 | 01:43

Hee u bent ook aanwezig !

knutsel | 12-08-05 | 01:43

Offtopic
Lontje... landje... kutwoorden... maar het moet me toch even van het hart: "Rustig maar, we zijn hier niet in Marokko" is fucking geniaal. Daar kan de maker van Housewitz nog een puntje aan zuigen...

knutsel | 12-08-05 | 01:41

Ho wacht even!! Las echt totaal iets anders!!!!

*wrijft even slaap uit de oogjes*

Ms.K. West | 12-08-05 | 01:41

"OK ekskuses doen een hoop (bedankt preacher en knutsel) maar hij slaat er nog steeds een slaatje uit door zijn DNS door te gooien naar die banners.. dus.. niemand meer naar www.dickiethijssen.nl.nu want dan vangt ie weer een paar euro's"

toen alle ophef ontstond heb ik onmiddelijk het account dickiethijssen.nl.nu verwijderd, een slim gsm bedrijf heeft er toen snel voor aangemeld (het was immers vrijgekomen)

Maker van housewitz | 12-08-05 | 01:40

"We didn't make the video, but it is an integral part of the discussion by our viewers. It's not illegal and we don't intend to remove it from the site," said Oscar van Wijland, one of the Web site's writers.

Dit stond zelfs op abc's world news

broodje smegma | 12-08-05 | 01:40

@ pieterjan
"niemand van het klootjesvolk nu vindt dat de lobbymachines gelijk hebben?"

Neen.

Ms.K. West | 12-08-05 | 01:40

Hoe kan het toch, dat behalve professionele klagers, die types die de boel moreel zo goed chanteren. niemand van het klootjesvolk nu vindt dat de lobbymachines gelijk hebben?

pieterjan | 12-08-05 | 01:36

OK ekskuses doen een hoop (bedankt preacher en knutsel) maar hij slaat er nog steeds een slaatje uit door zijn DNS door te gooien naar die banners.. dus.. niemand meer naar www.dickiethijssen.nl.nu want dan vangt ie weer een paar euro's

j7h | 12-08-05 | 01:35

@knutsel en preacher
Ik wilde ook eerst iets zeggen van ´rustig maar, we zijn hier niet in...´ maar hield me wijselijk in.

Boris Borsthaar | 12-08-05 | 01:33

@j7h
Wat dacht je dan van het ADL ?
(@01:14)

preacher | 12-08-05 | 01:32

Ik blijf erbij... komkommertijd... hoe lang staat het filmpje al online? Dit zijn wel hele oude koeien die uit de sloot worden gehaald! Diegene die het filmpje gemaakt heeft is volgens mij al getraceerd door Geenstijl en zijn aanhang? Dus het filmmateriaal verdewijnt in het Archief zodat mensen kunnen zien hoe ziek sommige geesten zijn...

Kris | 12-08-05 | 01:32

@preacher
Voor overkoken is het ook veel te laat !

knutsel | 12-08-05 | 01:31

@knutsel
We besloten alletwee tegelijkertijd dat we j7h niet wilden laten overkoken..., grappig !

preacher | 12-08-05 | 01:29

GS op weg naar wereldheerschappij;
Zo'n roemrijk einde zou ieder zichzelf respecterend weblog zich wensen. Alleen een beetje sneu voor de maker van het filmpje. Hij doet alle moeite en werk en GS krijgt alle credits...

stretch | 12-08-05 | 01:28

helemaal gelijk gladio... overigens is het ook de organisatie van Wiesenthal (of in ieder geval een die zijn naam draagt) die ongelofelijk hard uithaalt naar geenstijl... dat is wat ik bedoel met de pavlov reactie van joodse organisaties waar ik echt kwaad om word.. ik be 3/4 van mijn familie tijdens de holocaust kwijtgeraakt, maar ik ga niet meer naar herdenkingen omdat ik vind dat ik t nu wel gehad heb... er zijn zovelen die denken dat, ondanks dat zij als joden de gruwelen zelf niet hebben meegemaakt, zelf rechten hebben vanwege het lijden wat hen aangedaan is.. churchill had gelijk

j7h | 12-08-05 | 01:27

@Gladio77: ik geloof dat ik dat vandaag al eerder heb gelezen. En een goed stuk is het niet, dus echt nodig is die dubbele post ook niet.
Maar goed: het was mooi, bedankt, tot ziens en morgen gezond weer op.

Albert Heijn | 12-08-05 | 01:27

Het verbieden van vrije expressie en meningen is simpel gezegd gewoon
kut.

Het is ziekelijk dat onze overheid ons verbiedt boeken te lezen ( mein kampf) of de meningen aan te horen van rechts extremisten. Kennelijk vinden onze politici dat wij te dom zijn om zelf een mening te vormen over hetgeen wat wij lezen of zien.
Onze politici zijn kennelijk van mening dat wanneer iemand mein kampf leest je ineens omgetoverd wordt tot een Nazi.

Ze gaan volledig voorbij aan elk realisme. Mensen werden namelijk nazi omdat ze geloofden dat de nazi's een verandering ten goede zou zijn.
Dankzij mensen zoals Wiesenthal is duidelijk aangetoond dat de nazi's duivelse daden hebben verricht en massamoordenaars waren.

Met de kennis van nu zullen de nazi's dan ook nooit meer mensen massa's mensen aanspreken , behalve de mensen die bewust kiezen voor het kwaad. En die keuze spreken weinig mensen aan.

Dus de tyfus voor het Cidi en de tyfus voor de mensen die ons proberen te beknotten in het hetgeen wat wij als vrije burgers willen zeggen en denken.

Als laatste zou ik af willen ronden met een uitspraak van Churchill.

"de fascisten van nu zullen zich in de toekomst anti-fascisten noemen"

Gladio77 | 12-08-05 | 01:22

alles leuk en wel.. heeft de nazi van een maker dickie thijssen van dat filmpie zijn site vrolijk even overgegeven aan een bannerpool voor centen, dus elke keer dat die idiote link naar z'n site OP DEZE SITE wordt aangeklikt krijgt ie er nog centen voor ook... dus NIET DOEN mensen... o ja... WAAR heeft ie dan z'n ekskuses aangeboden? op zijn site soms want als ik die niet héél gauw zie dan kompt die campagne van de SIRE over dat lontje te laat...

P.S.
Ik ben zelf joods en na deze ranting wil ik even melden dat ik mij volledig distantieer van het standpunt van het meldpunt discriminatie, en al enige tijd ook van welk standpunt dan ook van het CIDI en andere joodse organisaties die een pavlov reactie er op na houden als een keer kritiek wordt geuit op het handelen van joden waar dan ook ter wereld...

hier laat ik t ff bij want ik kook over

j7h | 12-08-05 | 01:19

@preacher
Nou, "satirical web site" klinkt in ieder geval beter dan "weblog van rechtse signatuur"..."bevolkt door kantoorlosers"...

knutsel | 12-08-05 | 01:19

@phusion
Ongeveer 3 uur geleden al ja...
(zie post 21.43)

Ms.K. West | 12-08-05 | 01:09

@okra: dan sta je daar, alleen. Wie de werkelijkheid van GS als de enige ziet denkt wellicht dat NL vandaag al rijp is voor revolutie.
Maar kijk eens naar buiten en zie de hersenlozen hun boodschappen doen, hun verjaardagsfeestjes aflopen en de meest platte TV-shows bekijken. Nee, de tijd voor revolutie is nog ver, ver weg.

Albert Heijn | 12-08-05 | 01:09

@preacher (mede nacht werker???)
Fleisch B. will do!

*denkt ondertussen na over nog meer ludieke acties om GS te ondersteunen*

Ms.K. West | 12-08-05 | 01:07

@Plonk
volgens mij ben ik zo links als het maar kan. ik ben het tiepje dat graag belasting betaalt om bepaalde andere tiepes uit het arbeidsproces te houden..;-)

@Albert Heijn
wil best op de barricades. kommardoor.:)

okra | 12-08-05 | 01:02

@MC
Het zij je vergeven mijn medereaguurder.
Absolvo... ofzoiets.
-
@Ms.K.West
Met een beetje mazzel komen ze in dezelfde gevangenis als Mo.B... Denk aan al die verhalen die ze dan te vertellen hebben als ze vrijkomen...!
Tja, of het wordt FleischAli, ProfMohammed etc. natuurlijk.

preacher | 12-08-05 | 01:00

Of we zetten Fleischbaum in een GS t-shirt op het dak van de rechtbank in 020!

Ms.K. West | 12-08-05 | 00:49

Ow sorry, nog wel beschikbaar als de vraag niet te groot is. Nogmaals ongezien de typhus voor mij.

MasterChief | 12-08-05 | 00:47

Ok, ok, af en toe is Geenstijl echt Supercool. :)

patricksavalle.com | 12-08-05 | 00:46

@AH
Ik was de mogelijkheden even aan het herzien/opnoemen ;)
@Preacher
Iemand moet het doen, 'T is hier verdomme geen marokko!

Ms.K. West | 12-08-05 | 00:46

Inmiddels is het filmpje (noodgedwongen?) niet meer beschikbaar bij gs. Bij neukia is het nog wel te aanschouwen: www.neukia.nl/mirrors/housewitz.swf

MasterChief | 12-08-05 | 00:45

Toe maar, het ongewassen krakerstuig springt ook op de copy-paste bakbrommert:

www.indymedia.nl/nl/2005/08/29850.shtm...

Gelukkig zit Volkert (nog) achter de tralies...

Boris Borsthaar | 12-08-05 | 00:45

Polsbandjes... :) Prof. Hoxha is in ieder geval beter dan Bakellende.

Fonzo | 12-08-05 | 00:43

@Ms.K. West: zie mijn post van 00:23 uur.

Albert Heijn | 12-08-05 | 00:43

@MS.K. West
Onverbiddelijke optimiste !

preacher | 12-08-05 | 00:43

Laten we een massale steunbetuigings-lawaai mars door de straten van 020 organiseren en gelijk 100.000 neon roze polsbandjes bestellen die dan o.a. gedragen kunnen worden door Ali B.
Wat zeg ik, laat wat prominente B-soapsterren met een stijlloos roze t-shirt over de beeldbuis drentelen!
Mensen ik zie alleen maar mogenlijkheden!!
GS for president!

Ms.K. West | 12-08-05 | 00:40

Internet macht frei.

knutsel | 12-08-05 | 00:35

Het verbieden van vrije expressie en meningen is simpel gezegd gewoon
kut.

Het is ziekelijk dat onze overheid ons verbiedt boeken te lezen ( mein kampf) of de meningen aan te horen van rechts extremisten. Kennelijk vinden onze politici dat wij te dom zijn om zelf een mening te vormen over hetgeen wat wij lezen of zien.
Onze politici zijn kennelijk van mening dat wanneer iemand mein kampf leest je ineens omgetoverd wordt tot een Nazi.

Ze gaan volledig voorbij aan elk realisme. Mensen werden namelijk nazi omdat ze geloofden dat de nazi's een verandering ten goede zou zijn.
Dankzij mensen zoals Wiesenthal is duidelijk aangetoond dat de nazi's duivelse daden hebben verricht en massamoordenaars waren.

Met de kennis van nu zullen de nazi's dan ook nooit meer mensen massa's mensen aanspreken , behalve de mensen die bewust kiezen voor het kwaad. En die keuze spreken weinig mensen aan.

Dus de tyfus voor het Cidi en de tyfus voor de mensen die ons proberen te beknotten in het hetgeen wat wij als vrije burgers willen zeggen en denken.

Als laatste zou ik af willen ronden met een uitspraak van Churchill.

"de fascisten van nu zullen zich in de toekomst anti-fascisten noemen"

Gladio77 | 12-08-05 | 00:30

@MasterChief:
Daar is al op andere fora over geluld en de makers, een paar rebelse mannetjes(imitatie-dickies), hebben al toegegeven dat het nep was, het zijn zelfs 2 vrienden van elkaar...
Ben ff te moe om uit te zoeken op wleke fora ik het ookalweer gelezen heb...
NU ga ik echt slapen :P

ShameLess | 12-08-05 | 00:29

Wat een flauwekul... we kunnen merken dat de komkommertijd weer op zijn hoogtepunt is :s Kunnen ze nou nerens anders hun tijd aan besteden? Volgens mij hebben ze gewoon een grote beurt nodig... worden ze lekker rustig van en lopen ze niet zo gefrustreerd rond haha :D

Kris | 12-08-05 | 00:28

Nep? WTF? Het ziet er gewel(da)dig echt uit....

MasterChief | 12-08-05 | 00:27

Booiiiiiiz, ik ga slapen... mazzel!

ShameLess | 12-08-05 | 00:26

hahaha die 2e 'one'?
Dat filmpje is overigens nep :)
En die eerste is ook een beetje kinderachtig grapje,dan vind ik housewitz leuker en origineler...

ShameLess | 12-08-05 | 00:24

Morgen in de landelijke media.. een rectificatie en excuus aan GS.
Dat zou CIDI/CJO sieren.

Zie het wel.. ga 24 kijken.

dr.Lector | 12-08-05 | 00:23

@okra: maar als we elkaar op straat tegenkomen kennen we elkaar niet. Ik dat van Jole gelijk heeft als hij beweert dat GS nog geen 30 man fysiek bij elkaar kan brengen.

Albert Heijn | 12-08-05 | 00:23

@okra... ach, zo langzamerhand zijn de meeste commenters 'rechts-van-het-midden' en bij dit soort onderwerpen komt blijkbaar het 'rebel without a cause' gevoel boven...

Plonk | 12-08-05 | 00:22

Laat die polen dan op BF2 komen ;)

paladintank | 12-08-05 | 00:22

Shameless, hebbie gezien waar die ene "one" naar verwijst. Gruwelijk ziek gewoon.....

MasterChief | 12-08-05 | 00:22

@Redactie
Jullie kunnen altijd nog naar Argentinië!
Voor 12 personen Business Class kost 42.000 euro (retour).

tickets.klm.com/d/Global/Nederland/Vli...

Vraag in Buenos Aires discreet rond naar Zorreguieta, dan kommt alles gut!

Boris Borsthaar | 12-08-05 | 00:20

@ZI

Inderdaad.. GS neerzetten als de webhoster van het misbaksel filmpje.

Dat riekt naar media bespelen en waarheidsvervalsing.
Dat riekt naar Goebbeliaanse propaganda

Mensen van CIDI/CJO.. waar zijn jullie toch mee bezig.

dr.Lector | 12-08-05 | 00:20

@ de redactie:
Waarom zoeken jullie zelf de media niet op, geef een persconferentie o.i.d. dan hebben ze iigv jullie statements...

ShameLess | 12-08-05 | 00:19

prachtig. de hele maatschappij "valt uiteen" door individualisme... geen pijl op te trekken. maar hier? hier ontstaat zowaar iets wat je bijna als "wij"-gevoel zou kunnen bestempelen.

okra | 12-08-05 | 00:17

@ Ik was sarcastisch :)

ShameLess | 12-08-05 | 00:16

frietpan thijssen :P

lmao

frietpan | 12-08-05 | 00:15

@knutsel
Inderdaad, stuur het direct naar alle buitenlandse nieuwsdiensten, zodat iedereen de juiste informatie heeft. Vervolgens een excuus van het CIDI eisen, want dit gaat echt nergens meer over. En maar subsidie trekken, stelletje randdebielen.

ZI | 12-08-05 | 00:14

Zzzzzz... kunnen we niet weer eens iets leuks gaan doen als kaalkopjes lastig vallen of koddige onderwerpjes als Louske ?

Plonk | 12-08-05 | 00:13

Frietpan Thijssen ? Nou, das wel een.. eh... aparte naam ?
Maar even zonder dollen.
Flans eerst maar eens even een internationaal persbericht met de juiste informatie in elkaar. Overigens denk ik niet dat het tot een rechtszaak zal komen... en anders open maar alvast een rekeningnummer voor een bijdrage...

knutsel | 12-08-05 | 00:11

Als dit de internationale binnenkomer is, dan wordt wereldheerschappij een stuk moeilijker. Het verhaal zo verdraaien dat geenstijl er als hoster van het filmpje slecht afkomt als zijnde antisemitistisch. De schuld van het persberichtje van het CIDI. Ik zeg: ten aanval tegen die mongeaulen! Dit is pure laster! Schijten in de bak waaruit je gegeten hebt. Stelletje profiteurs.

ZI | 12-08-05 | 00:11

@Masterchief:
Quote uit het stukje...
"I wonder why other discrimination materials are allowed on the Internet, like this one, aggression materials are also allowed, like this one"

ShameLess | 12-08-05 | 00:11

ik help alleen GS maar aan een beetje media-aandacht. anders krijgen we nooit een eigen shockshow op Talpa.

Jaymz Blonde | 12-08-05 | 00:11

En terrecht ook. In de krant krijgt tenminste niet iedere randdebiel een gelegenheid zich aan anderen op te dringen.
Als ik hier de comments lees: Gemiddeld drie vloeken in 1 zin en het niveau van een garnaal met bse.

superdick | 12-08-05 | 00:11

MDI en CJO hebben met hun foutieve lastercampagne inderdaad een media rel ontketend.
Zullen zich wel ongemakkelijk voelen.

dr.Lector | 12-08-05 | 00:10

Moet de mirror bij neukia er ook af?

MasterChief | 12-08-05 | 00:08

@okra: En zelfs GS noemt zich -als het zo uitkomt- een journalistiek medium...

Albert Heijn | 12-08-05 | 00:08

er isz zelfs een torrent :+

frietpan | 12-08-05 | 00:08

ik heet thijssen met mn achternaam hopen dat het geen familie is :P

frietpan | 12-08-05 | 00:05

@Albert Heijn
tsja, typisch staaltje van copy-paste-generatie zou ik zo zeggen. iedereen noemt zich tegenwoordig zo'n beetje "journalist" lijkt het wel. helaas.

okra | 12-08-05 | 00:04

in o.a monty python word ook wel eens de spot gedreven met hitler en aanhang aleen dan mag het wel

frietpan | 12-08-05 | 00:03

Goegul: Resultaten 1 - 100 van circa 8.230 voor housewitz (0,49 seconden)
Je mag overal grapjes over maken hoor behalve als het 60 jaar geleden is en het ook in Nederland was.

DiaboliQ | 12-08-05 | 00:01

@Jaymz Blonde:
Zie je wel,die Polen hadden toch gelijk, NSB-er ;)

ShameLess | 12-08-05 | 00:00

@BorisB: de artikelen op de internationale pers-sites schrijven halve waarheden, onvolkomenheden en zelfs fouten.
Het is mij al vaker opgevallen: vanwege mijn werk wist ik vaak ins- en outs, maar nog nooit heb ik een journalist op een foutloos artikel kunnen betrappen. En dat was nationaal nieuws. Met internationale berichtgeving kan het nooit beter gaan.

Albert Heijn | 12-08-05 | 00:00

misschien moeten Dicky, Jole, Marciano, en Mohammed B. en Volkert eens een praatgroepje oprichten over 'Hoe verstoor ik de Nederlandse samenleving'?

A8 | 11-08-05 | 23:59

@Batman: En hij krijgt RSI in zijn wijsvingertje.

béhé | 11-08-05 | 23:59

nu nog wachten op CNN. zal niet lang meer duren aangezien ik vanmiddag al een linkje bij ze neergeplempt heb.

Jaymz Blonde | 11-08-05 | 23:58

Trouwens, ik vind dat jullie volgend artikel over van Jole mag gaan, dit in verband met zijn slechte leefsituatie en stijl. Hij rookt 24/7, zit alleen maar achter de PC, en komt zijn huis niet uit voor real-life vertoning :( Ik denk trouwens, dat als ie dat wel kwam, en als z'n gezicht redelijk bekend was, dat ie erg moet oppassen :S

_Batman_ | 11-08-05 | 23:56

Hier, uit het BBC artikel, nee dat zijn slimme Henkies:

"The video purports to be a promotion for a dance festival said to have taken place on 5 May, which is Holocaust Remembrance Day."

Houtje-touwtje journaille

Boris Borsthaar | 11-08-05 | 23:53

a8

dan ben je F#cked in the A*hole
zouden er al mensen aan de deur van dicky dick zijn geweest?

frietpan | 11-08-05 | 23:53

Washington Times ... leer typen

A8 | 11-08-05 | 23:52

owja, leuk trouwens als je Dicky Thijssen 'Googled' ; 258 hits, tot aan de Washinhton Times aan toe ... Dan voel je je best Jut denk ik!!!

A8 | 11-08-05 | 23:50

vrijheid van meningsuiting, vrijheid van meningsuiting..... Wat heeft dat er nou mee te maken. Dat ventje wou gewoon provoceren, wat stof op doen waaien. Lekker grof, en zo.

Ik ben van mening dat we hier vrijheid van gedachtegoed, godsdienst en aanverwante hebben, met daarbij die wet dat iedereen gelijkwaardig is aan mekaar, zodat we zodoende een soort platform creeren waar we samen kunnen debateren over allerlei dingen die spelen in de maatschappij. Dat we kunnen leren van elkaar. Daar is het voor bedoeld.
Ik stoor me persoonlijk zeer aan mensen die denken dat ze van alles maar uit kunnen ruften, om zich daarna laf te nestelen in die 'vrijheid van meningsuiting"wet. "Ik mag dit vinden, en er voor uitkomen". Maar dat is de andere kant van de medaille, en die hoort er net zo goed bij.
Dit soort filmpjes (misschien zijn de Sieg Heil jongeren uit Zoetermeer een beter voorbeeld) moeten gewoon openbaar gemaakt kunnen worden. KUNNEN ja.
Kan GS er weer een topic van maken, kunnen wij er weer van alles van vinden, zoals het ons Nederlanders betaamt.
Dat the retro-hitlerjugend wel iets anders verzint om aan te kunnen geven dat ze er rechts extremistische gedachten op na houden is algemeen bekend. Alleen al dat ze Lonsdale dragen om dat daar bijna NSDAP instaat lijkt me een passend voorbeeld. Nou is het aan ons als we dit soort signalen krijgen om te proberen dit soort gasten te proberen te begrijpen, hen uit te nodigen in hoe wij de wereld zien, en andersom natuurlijk ook, en zo van elkaar te leren. Zo zou Nederland moeten zijn. Zoals het bedoeld is.

Ach, ik ga naar bed.

Kees Balbet | 11-08-05 | 23:50

was 't niet komkommertijd??

A8 | 11-08-05 | 23:49

het gaat er uiteindelijk om welke tekst je bij het plaatje zet. De woorden bepalen de waarde van de foto. Dat is toch wel vreemd

Mellorenz | 11-08-05 | 23:48

@weedo
Dat van Ali Osram is gewoon lachen maar als je het Housewitz-filmpje bedoelt. Dat is gewoon ziek.

bethundered | 11-08-05 | 23:47

ik ben al dat gezeik rond dit smakeloze filmpje een beetje zat eigenlijk....
zullen we weer eens wat leuks gaan doen?

SimpelZat | 11-08-05 | 23:46

@ weedo

niet om alles maar ik heb zeker niet zitten janken

frietpan | 11-08-05 | 23:46

@weedo:
ik iigv... het is grof,maar ergens ook best vermakelijk voor een keertje... als je zaken niet te serieus neemt,dan zijn sommige dingen best leuk gevonden, tuurlijk is het te grof... maar het is zo niet bedoeld,het is als grap bedoeld...

ShameLess | 11-08-05 | 23:46

@ plonk daar was ik van op de hoogte :P
op onzin.com staan ook nog een paar mp3'tjes en op elk p2p programma is wel iets ervan te vinden.

frietpan | 11-08-05 | 23:44

@ShameLess: precies wat ik al schreef: toen het filmpje werd aangeboden haalde de pagina honderdduizenden bezoekers (check nedstat). Kopieën vind je nu overal en nergens.

Albert Heijn | 11-08-05 | 23:44

-edit: kappen met die spam-

Eddy Irvine | 11-08-05 | 23:44

GS is voor insiders een onafhankelijk en fijnzinnig nieuwsmedium. Ik heb er indertijd zelfs de krant voor opgezegd.
Ernstige zaken des levens worden op zakelijke wijze belicht met soms een sprankje verfijnde humor.
Het EHRM zou GS juist een pluim in de reet moeten steken.

Lees ik net in m'n favoriete medium dat er ene van Jole mij ernstig beledigt in mijn heteroseksuele "gerichtheid" en in mijn stijlloze levensovertuiging. Daarnaast racistisch uit de hoek komen door mij voor kantoorklerk uit te maken. Het moet niet gekker worden.. voor je het weet word ik door hem nog uitgemaakt voor Limburger ( maar dan is de maat ook werkelijk vol..)

@ CIDI/CJO. Jullie bliksemafleidende acties tegen GS hebben in de afhankelijke staatsmedia goed gewerkt. Jullie rol als Joodse kruisvaarders is weer bevestigd.
Staats subsidie komt er aan.

@ raadsman van CDI met artikel 137c:
Blaffende honden bijten niet.

@Albert Heyn 23.10
Helaas heb je gelijk.


dr.Lector | 11-08-05 | 23:42

effe wat anders, hoeveel van jullie hebben stiekum toch zitten gniffelen toen ze het voor het eerst zagen?
moraalridders

weedo | 11-08-05 | 23:42

ja dat was de originele locatie?
want die link hierboven ergens werkt nog.

frietpan | 11-08-05 | 23:42

@Frietpan... dat nummer van Het Dorp is van Ali Osram, was een programma op een gewone radiozender, had ook gewoon een web site.

Plonk | 11-08-05 | 23:41

het liedje wat je hoort is idd van Ali Osram

frietpan | 11-08-05 | 23:36

@frietpan:
Ik eerlijk gezegd ook niet, dat is volgens mij trouwens gedaan door Ali Osram...

ShameLess | 11-08-05 | 23:34

ik kan in dat "ali" filmpje ook niks .rasistisch of wat dan ook vinden.

frietpan | 11-08-05 | 23:33

superjan 11-08-05 @ 20:40

Ook ongezien de typhus voor mij dan. Maar dat "waaronder" is echt ontzettend slecht taalgebruik. Ik weet dat ik in mijn reacties beter op mijn taalgebruik (letterlijk dan) moet letten.
Weer wat geleerd, want ik vind dat scherp op de snede nog steeds erg lelijk, maar het mag blijkbaar wel.

MasterChief | 11-08-05 | 23:33

Gewoon Dicky's telefoonnummer en adres plaatsen bij het nieuwsbericht en filmpje. Kunnen ze daar lekker klagen.

N0Styler | 11-08-05 | 23:32

@Albert H,
goed punt! En als je kijkt naar Koefnoen, en zoals vorige week nog de Lama's, wel grappig, maar minstens zo "heftig " als dat bewuste filmpje.

fuckje | 11-08-05 | 23:30

@AH
Hij heeft er schijnbaar zelfs een klap voor mogen opvangen, nadat zijn adres hier gepubliceerd was.

preacher | 11-08-05 | 23:29

@preacher:
Ja het jammere is dat er nu een beeld van GS en nederland i/h algemeen alsof hier laks gereageerd wordt ten opzichte van nazistische propaganda... beetje jammer... en als Piet Hein, de verover van de zeven zeeen het in z'n hoofd haalt om spreekwoordelijk bij z'n israelische broeder in z'n kont kruipt om een wit ehh.. bruin voetje te halen, maakt hij zichzelf echt belachelijk...
@Plonk:
Dicky dick is een lieve jongen geweest die netjes z'n excuus heeft aangeboden,dus die ontspringt de dans... en terecht, hij was al door GS terecht gewezen,maar het MDI kon 't niet laten om topch nog even bazig te doen...

ShameLess | 11-08-05 | 23:28

@Albert Heijn:
Hoge bomen maken lange planken...

Rest In Privacy | 11-08-05 | 23:27

@Shameless: hoge bomen vangen veel wind, dus men zal op het hoofd van GS uit zijn. Ik herinner me Flash-animatie van een versie van "het Dorp" waarin de spot werd gedreven met Ali. Het was alsof je in een baksteen in een emmer gooit: de file is nu niet centraal, maar overal te bekijken. Voorbeeld: home.planet.nl/~holla066/temp/hetdorpr...

Toch blijft er in dit verhaal uiteindelijk weinig over: het is en blijft toch gewoon een zieke grap. De maker heeft zich verontschuldigd (ik kan niet beoordelen of dat gemeend is). Waar praten we over?

Albert Heijn | 11-08-05 | 23:24

He Zwarte Kip, je moet in de rechtszaal nog wel even die grap maken van caramel en Joden met zuikerziekte. Dat kan er nog wel bij.

Boris Borsthaar | 11-08-05 | 23:24

@kip
even een tactisch vraagje... is het niet mogelijk om de aanval in te gaan en dees of geen gewoon keihard voor laster aan te pakken??
ik weet niet hoe dat zit met de nl-wetgeving, maar ik heb begrepen dat je daar elders goed geld aan over kunt houden... en als die amerikanen zich al met de zaak bemoeien, dan zou ik zeggen dat dat mogelijkheden schept... altijd handig, lijkt me.

okra | 11-08-05 | 23:24

Moet dat stuk nog vertaald worden naar het Pools?

AdSense:
"Duitse polen ?
Snel inzetbaar, goed opgeleid en erg goedkoop. Bel nu!
www.derksen-dienstverlening.com"

N0Styler | 11-08-05 | 23:23

Wordt Dicky nou al lastig gevallen door al die organisaties of alleen GS ?

Plonk | 11-08-05 | 23:19

even over dat filmpje..
is humor niet een goede manier om slechte gebeurtenissen te doen vergeten.
ok sommige onderdelen van 't filmpje waren
wat "te" maar zoveel ge-mierenneuk om zoiets :S

frietpan | 11-08-05 | 23:18

Ik begin hem nou toch wel een beetje te knijpen voor GS. Die ADL is volgens mij een vrij machtige organisatie...
www.adl.org/PresRele/HolNa_52/4774_52....
Ik kwam het bericht trouwens op nog twee Amerikaanse krantensites tegen.

preacher | 11-08-05 | 23:17

@Albert Heijn:
Het is ook al op talloze andere sites wereldwijd ge-mirrord, daar is 't ook continue te zien :|

ShameLess | 11-08-05 | 23:16

inderdaad albert, het zal daar waarschijnlijk op neer komen, dat internationale druk het oordeel beinvloedt... helaas!

Bozepanda | 11-08-05 | 23:16

@AH
Zou zo maar kunnen. Helemaal als de berichtgeving alles behalve correct is. Lees bijvoorbeeld preachers link even. Die Amerikanen weten nu dus niet dat GeenStijl niet achter het filmpje staat en het zelfs afwijst. En dus ook niet dat het zelfs de maker heeft opgespoord en terecht gewezen. Zodra dit er bij staat krijg je al een stuk meer lof. Als alle internationale pers dit bericht op deze wijze overnemen ben ik ook bang dat GS aan het kortste eind trekt.
Schandalig dat het CIDI niet eventjes wijst op het feit dat GeenStijl de maker ontmaskerd heeft en publiekelijk terecht gewezen. Het CIDI had een makkie, gewoon even een mailtje naar Dicky sturen. En dat krijgt nog subsidie ook.

ZI | 11-08-05 | 23:15

Alhoewel ik het niet hoop denk ik toch dat GS aan het kortste eind zal trekken. Het is naief om te veronderstellen dat protesten vanuit de hele wereld aan de gecorrumpeerde rechters en politici voorbijgaan.
Het grote verschil met een TV- of radiouizending is dat op GS het aanstootgevend filmpje constant te zien is. De rechter zou kunnen oordelen dat GS zijn punt heeft gemaakt en dat het smakeloze filmpje nu verwijderd dient te worden. Internationale betrekkingen (helaas ook met Israël) zijn toch echt belangrijker dan de vrijheid van pers.

Albert Heijn | 11-08-05 | 23:10

Overigens word ik ook een beetje gestoord van de negatieve toon van de nieuwsberichten. De strekking is: CIDI-loser aan het woord. Die heeft het vooral over de MAKER van het filmpje. Vervolgens wordt er niet vermeld dat GS niet de maker is, maar slechts het filmpje plaatst. Dan wordt gemeld dat GS het filmpje niet verwijderd omdat het wil aantonen dat dit soort dingen nog steeds voorkomen. Vervolgens komt Van Jeauleaux nog even door de bocht met zn deskundige oordeel. Al met al veel anti-GeenStijl en weinig objectieve berichtgeving.

ZI | 11-08-05 | 23:09

@zwarte kip
Fijn toch, die samenwerking.. weer een bevestiging dat ik destijds wijs gestemd heb. Het is altijd zo jammer als bepaalde zaken aan banden moeten worden gelegd om eventuele escalatie te voorkomen. Het is natuurlijk geen verrassing dat 'leren met vallen en opstaan' niet zo welkom is als je de overheid bent, maar jammer, oei, dat is het zeker wel.
Heerschen blijkt zo makkelijk nog niet.

Arnulfo | 11-08-05 | 23:05

Misschien kunnen we Limburg wel aan de Polen geven, ter compensatie voor alle ellende... Krijgen ze Limburg´s eerste burger, Geert Wilders, er gratis bij.

JackRandom | 11-08-05 | 23:01

Eindelijk een einde aan de komkommertijd. Hoewel ik vinddat het filmpje niet deugd, vind ik het wel goed dat jullie het hebben gemirrord. Jullie hebben duidelijk afstand genomen van de inhoud. Hulde, en suc6 met de rechtzaak. Vrijheid van meninguiting moet blijven bestaan toch?

Lognes | 11-08-05 | 22:59

@ZI:
:) thank you

ShameLess | 11-08-05 | 22:59

@oom govert,
het oranjegevoel, je weet toch?
"Opdat wij allen 1 zijn!"

fuckje | 11-08-05 | 22:59

@Arnulfo, ja het protocol bij het cybercrimeverdrag is vooral bedoeld om het internet aan banden te leggen door daar binnen de Raad van Europa nieuwe wetgeving over in te voeren en de justitiele samenwerking te vergroten.

zwarte kip | 11-08-05 | 22:59

@Fonzo
De link waar het filmpje in stond is aangepast. Betekent niet direct dat het filmpje van de server is gehaald. Die link was gewoon te algemeen bekend, ook bij die polen, dan pas je dat aan, logisch. Hint: lees ShameLess comment eventjes.

ZI | 11-08-05 | 22:57

Pannie: Wanneer is die party eigenlijk?:

Is al geweest.

Gladio77 | 11-08-05 | 22:55

Pannie: Wanneer is die party eigenlijk?:

Is al geweest.

Gladio77 | 11-08-05 | 22:55

mocht er dataverkeer probs komen dan mirror ik de boel wel op pinkpower.nl traffic zat maar we laten ons niet naaien door polen of neuqen door fransiqueo

Pinkpower | 11-08-05 | 22:53

wat een BS , ga vooral door GS!

Mr.Anthropy | 11-08-05 | 22:53

@Fonzo:
Heb jij een plank voor je kop????Of luister je gewoon graag naar jezelf ipv naar anderen? Ik quote:
"Voor alle oh zo snuggere internetdetectives....
Hier is de clip:
www.geenstijl.nl/paginas/housewitz_voo...

Duurde precies 2 minuten om het filmpje te vinden, zonder googel of wat voor "detective-tools" dan ook... gewoon een paar linkjes volgen... *clickerdieclick*
Google cache my ass...
Eerst denken,dan oordelen...
Geloven jullie noue cht dat ze er eerst zo'n ontzettende ophef over maken, keihard in de verdediging springen etc. om het filmpje vervolgens ineens zonder melding te verwijderen?
Velen van jullie kennen geenstijl dus niet zo goed als ze zelf denken...
En nee, geen dank... stelletje "internet-detectives"... zeker les gehad bij van jeaule in het vak "voorbarige conclusies trekken zonder onderzoek"

. ShameLess 11-08-05 @ 22:27 "

ShameLess | 11-08-05 | 22:53

oei.. een spelfoutje

Arnulfo | 11-08-05 | 22:53

Wanneer is die party eigenlijk?

Pannie | 11-08-05 | 22:53

Zapper: hahahahah ja dat kan ook.

Gladio77 | 11-08-05 | 22:52

@Zwarte Kip

"Overigens komt er binnenkort een protocol in werking bij het Cybercrime verdrag dat internetmedia op dit punt ver zal achterstellen bij de oude media."

Dat komt er dus op neer dat overheden makkelijker straffen kunnen opleggen voor zaken als dit? En als ik dan zo 1 2 3 moet gokken waarom dat zo verandert, gok ik dat dit is omdat het medium internet moeilijker te controleren is is minder grenzen kent door de vrijwel grenzeloze bereikbaarheid. Zit ik een beetje in de buurt?

Arnulfo | 11-08-05 | 22:52

Geen poot om op te staan.. clear :]

the-edge | 11-08-05 | 22:51

@ZI:
Het is natuulijk wel her en der gemirrored, maar niet op deze site. En daar ging het nou juist om. Is GS onder druk verzocht om het te verwijderen of ligt het echt aan capaciteitsproblemen?

Deze site is in ieder geval rukkend traag, dus dat zou kunnen kloppen. Wat voor oude rommel hebben jullie daar staan dan?

Fonzo | 11-08-05 | 22:51

goed.

Met al deze fantastische lofprijzingen voor het zo aan te klikken filmpje kan ik niet achter blijven.

Mannen van Geen Stijl, Jullie,
Jullie zijn mannen van staal met klompen van hout en een hart van goud.

Gladio77 | 11-08-05 | 22:50

LOL@Gladio77, nee maar ik heb wel geklikt op die add van die gozer die zijn liefje zocht.

..zapper | 11-08-05 | 22:47

Ik vind het vreemd dat er zoveel ophef over wordt gemaakt en al helemaal door Polen die de context niet kunnen lezen maar wel gelijk gaan veroordelen!

Maar goed Geenstijl heeft natuurlijk gelijk en durft gelukkig wat meer dan al die traditionele media (ook van Jole).

Geenstijl keep up the good work!

laffer | 11-08-05 | 22:45

GEWELDIG =D

Orion666 | 11-08-05 | 22:45

@Fonzo
Moet je nog eens goed lezen. GS-bezoekers kunnen wel degelijk het filmpje vinden, als ze dat willen. Beetje creativiteit!

ZI | 11-08-05 | 22:45

www.geenstijl.nl/paginas/housewitz.htm...
*GeenStijl heeft {geen?} zin in (buitenlandse) F5-ers, voor GS-bezoekers {is} het discussie item wel gewoon te vinden.

Sorry, kon het niet laten.

Dus het wordt niet meer op GS gehost vanwege de bandbreedte capaciteit? Dat vind ik een beetje jammer, zo'n reden.

Fonzo | 11-08-05 | 22:42

"Alsof jij niet geklikt hebt op die lelijke blonde griet die der strandliefde zocht.

. Gladio77 11-08-05 @ 22:35 "
ROFLMAO!

ShameLess | 11-08-05 | 22:38

@fonzo:
Idd, laat ze maar eens alle extreem-rechtse sites van het net halen...
Moslim-extremistisch,nazistisch materiaal etc. voldoende te vinden, dat WEL serieus discriminerend bedoeld is... maar nee, dit is makkelijker natuurlijk,want "ze" hebben toch al een hekel aan GS of wat voor weblog dan ook...

ShameLess | 11-08-05 | 22:36

iemand de EO al gebeld, het wordt hoog tijd voor een gezamenlijk gebed om deze zaak op te lossen

Mellorenz | 11-08-05 | 22:35

Bezoekers per dag , uur , week , maand , wat maakt het nou uit man. Dat gemiereneuk. T zijn er veel ok en ze verdienen er ook op. Alsof jij niet geklikt hebt op die lelijke blonde griet die der strandliefde zocht.

Gladio77 | 11-08-05 | 22:35

Dit is zo een beetje de kern: ik vind dansen op een plek in een autentiek gebouw waar dit gebeurd is zwaar ziek. Zieker dan het maken van een filmpje, ook voor de overlevende schat ik in:

From 1942 to 1945, about 1,000 prisoners worked in the former tannery where many of them died. Museum historians say the building was also used to store property and hair of Jewish victims of the gas chambers.

spooky | 11-08-05 | 22:34

Van Jole geilt alleen op succesvolle sites zoals destijds Cam@Home en nu GS.
Penetrant geleuter om erbij te horen.
Ik zie qua filmpje geen verschil met het VVD spotje alleen dat de VVD een duidelijk doel had en de maker van dit filmpje zijn daden niet overzien heeft.
Sop is de kool niet waard.

gekke gerrit | 11-08-05 | 22:34

@zapper, ja grappig dat je erover begint maar het cybercrime verdrag voert specifieke wetgeving in voor internet. Alle aspecten van het internet zullen dus straks onder andere regels vallen dan de oude media. Er is nu een protocol inzake discriminatie op internet in aantocht dat straks zal leiden tot een situatie waarin Nova op tv meer speelruimte heeft dan Nova op internet. Heel vreemd maar waar. Het is natuurlijk even afwachten hoe dat in de praktijk zal gaan werken. Ik kom op dat protocol vast binnenkort nog terug hier op GS.

zwarte kip | 11-08-05 | 22:33

Albert , mijn goed grootgrutter vrind,
Ik heb hem gevonden dankzij aanwijzingen van onze tvfreak shameless.

Zoals ik al had gesproken "mocht ie er staan dan een dikke mea culpa"

Ik ben niet boos meer . Ik ben blij.

Gladio77 | 11-08-05 | 22:32

@Gladio77 nog een correctie, 500.000 bezoekers per maand, maar het zal niet lang meer duren voordat je gelijk hebt.

..zapper | 11-08-05 | 22:31

@gladio, het is nooit verwijderd dus niet zeiken. en bedenk eens wat de server kosten zijn, de geweercollectie van de chileen etc.
en advertenties krijg je alleen geld uit als er op geklikt wordt.

furby-killer | 11-08-05 | 22:31

Ik heb het al eerder gezegd: walgelijk filmpje, licht vermakelijk en deze hele ophef niet waard. Maar ik heb er natuurlijk wel weer een mening over... Er is wel ergere shit te vinden op Internet. Daar zijn we het allen over eens. Er staan alleen Nazisymbolen op de uniformen van de DJ's, maar dat zie je in "Allo, Allo' ook, toch? En dat SS op het eind. Tja. Er wordt "S**g H**l" geschreeuwd. Mag dat ook al niet? Als dat alles kan dan kan de CIDI juridisch niets doen en wint GS. En terecht. Gewoon laten staan dus! Hoe zou de maker dit alles vinden? Hij zal vast en zeker alles meelezen. Sterkte kerel... :)

Fonzo | 11-08-05 | 22:30

Blijven zoeken, Gladio, het filmpke staat er echt nog steeds... Zoek!

Albert Heijn | 11-08-05 | 22:30

Ok. Ik kon hem niet vinden.

In dat geval een dikke mea culpa.

zijn we weer vrindjes?

Gladio77 | 11-08-05 | 22:29

@Gladio77

Ruggegraat moet je tonen wanneer men je mond probeert te snoeren inzake actuele zaken. Het kalf was nu allang verdronken dus who cares? Archiveer het veraal en daarmee klaar.

GrijpgrageGraaierd | 11-08-05 | 22:28

Yep nu is het "de kosten voor bandbreedte"

Wat denk je dat een advertentie kost op een website met 500.000 bezoekers per dag?

Tis gewoon gelul. Ik ben altijd een vervent lezer geweest van geenstijl maar ik had hierin gewoon meer stijl verwacht.
Ke kan niet kankeren op de softe mentaliteit van alles en iedereen en zelf wel stoer lullen maar zelf opgeven.
had dan alle bezoekers een euro gevraagd voor het dekken van de juridische kosten.
Ik had er wel meer dan 1 voor over gehad.
Maar dit is gewoon kut.

Gladio77 | 11-08-05 | 22:28

Voor alle oh zo snuggere internetdetectives....
Hier is de clip:
www.geenstijl.nl/paginas/housewitz_voo...

Duurde precies 2 minuten om het filmpje te vinden, zonder googel of wat voor "detective-tools" dan ook... gewoon een paar linkjes volgen... *clickerdieclick*
Google cache my ass...
Eerst denken,dan oordelen...
Geloven jullie noue cht dat ze er eerst zo'n ontzettende ophef over maken, keihard in de verdediging springen etc. om het filmpje vervolgens ineens zonder melding te verwijderen?
Velen van jullie kennen geenstijl dus niet zo goed als ze zelf denken...
En nee, geen dank... stelletje "internet-detectives"... zeker les gehad bij van jeaule in het vak "voorbarige conclusies trekken zonder onderzoek"

ShameLess | 11-08-05 | 22:27

Op het journaal staats-tv 3 zag ik zonet dat een tot levenslang veroordeelde oorlogsmisdadigert (nazi) van een onverdiende vakantie mag genieten in een prachtige Italiaanse bungalow, dus wat maken we ons druk om dat filmpje?

fuckje | 11-08-05 | 22:27

Dat de maker van dit filmpje moraliteit niet hoog heeft zitten is bekend. Maar weten we ook dat op het terrein van Auswitz een disco geweest is. De bron geeft de komst aan in 2000 maar ik kan me herrineren van de rondleiding vorig zomer dat het er niet meer is. Dit fimpje is nogal ziek maar een disco op een concentratie kamp dat vind ik ook niet bepaalt respectvol! Moraliteit is vrij relatief in deze hele discussie voor iedereen.
seattlepi.nwsource.com/national/disc18...

spooky | 11-08-05 | 22:27

PGO = Praktijk Gericht Onderwijs.

Pritt Stift | 11-08-05 | 22:27

@Gladio: in gedachten zie ik je verwilderd klikken op alles wat op GS lijkt. Klik: Error. Klik: Not found. Klik: mis.
Maarrr... het filmpje staat er echt. Goed zoeken, jongen.

Albert Heijn | 11-08-05 | 22:26

@spooky en GrijpgrageGraaierd
Dat filmpje moet blijven staan vind ik. Het is nu wel slim om door te gaan. Anders krijgen ze het gevoel dat ze alles voor elkaar krijgen. Kijk nou verdomme eens wat een tiefuszooi. Het filmpje is geplaatst, inmiddels zijn er zo'n 10 berichten over verschenen op geenstijl met gemiddeld zo'n 200 reacties. Dat zijn bijna 2000 reactie's ofzo. En ik heb er niet 1 gelezen waarin stond: "WHAHA leuk filmpje, lekker voor ze" of iets van die strekking. Is GeenStijl dan fout? Zodra er een discussie zou ontstaan of dit een leuk of ongepast filmpje zou zijn,d an is verwijderen een optie, omdat je dan als het ware grenzen gaat verleggen. Wat kan wel, wat kan niet? Nu is het duidelijk dat dit voor iedereen wel een grens overschrijdt. De een zal het zich echter meer aantrekken dan de ander.

Het CIDI kan zich beter druk maken over die duizenden Feyenoordsupporters die zich schandalig gedragen. Maar goed, 3 of 4 man van GeenStijl aanpakken is natuurlijk makkelijker, want die zijn te vinden. Videobanden bekijken en autisten met een feyenoordshirt opsporen is teveel gevraagd. Nou redactie, ik betaal mee bij eventuele rechtszaak. Tis toch godverdomme verschrikkelijk. CIDI werkt mee aan het doodzwijgen van de holocaust. Als je dit soort dingen niet eens meer in het openbaar mag afkeuren, schiet die subsidiespons haar doel voorbij. Doorgaan tot het uiterste!

ZI | 11-08-05 | 22:25

Hahah het wordt nog erger.

Geen Stijl ligt onder vuur van de Polen en op de main page staat een ad voor werknemers uit Polen.

Zou het dan de commercie zijn waardoor ze door de knieen zijn gegaan?

Gladio77 | 11-08-05 | 22:25

het probleem is denk ik ook de enorme bandbreedte die het kost, geenstijl is geen hosting bedrijf voor filmpjes

furby-killer | 11-08-05 | 22:24

Waar is de clip dan?
Behalve googlecache?

Mocht ie er nog staan dan slik in mijn woorden in met een dikke vette mea culpa.

Anders zum kotzen want dan heeft van Jole gelijk met zijn: " bij de eerste dreiging trekken ze het in "

Gladio77 | 11-08-05 | 22:21

Fight The P..... ow, nevermind....

DonkerDoorn | 11-08-05 | 22:20

Wegens enorme fraude blijken de cijfers in Engeland over het tweede kwartaal ver bezijden de waarheid. Hoe gechargeerd is
www.nu.nl/news/572473/37/Economie_groe... ?

Korte lontjes en amateurfilmpjes zijn dan toch klein bier.

ventus_aqualis | 11-08-05 | 22:20

@Gladio77, nee die gasten kunnen geen Nederlands lezen. Niks door de knieen dus.

..zapper | 11-08-05 | 22:19

" The video been removed from the Blog just minutes ago."

Wereldwijd naam en faam als een club die bij de eerste de beste pressie inzakt.
Weet je wat hjet is. Jullie verdienen bakken met geld met kankeren op alle mindere goden en jullie hebben meestal gelijk. Maar ik had wat meer ruggegraat verwacht.

Gladio77 | 11-08-05 | 22:15

Mein Himmel....

Tsja... sorry hoor... Idd een schrikbarend filmpje, maar jezus wat een ophef!

Ik heb me de tering moeten zoeken om Uberhaupt (zal wel een verkerd woord zijn nu!) dat filmpje te zien...

Lang leve GoogleCache

64.233.187.104/search?q=cache:5bx6ttcM...

ok... Het is schokkend, antisemitisch, heel erg nazistisch en verder? Wat moet je hier nou mee??

Ik hoor op een gemiddelde dag op school als docent , veel ergere dingen.

Hey 2e kamer... Zijn jullie geschokt?

Nou, doe eens iets aan de tijd die docenten kunnen spenderen aan opvoeding binnen het onderwijs!

Wat dat wordt er via PGO of andere leerwegen echt niet ingebracht hoor!!

sukkels!!

Jovcho | 11-08-05 | 22:15

Haal die mirror gewoon weg, die stront is toenertijd gekraakt en die moet je na verloop van tijd gewoon doorspoelen. Het was niks opzienbarend, gewoon triest.

De Polen laten wel zien hoe traag nieuws kan kruipen, en dat het allemaal tot een grote propaganda voorstelling kan worden gesmeden. Reden voor nog meer onverschilligheid.

GrijpgrageGraaierd | 11-08-05 | 22:11

De rotzooi van cyberjihad is ouder of net zo oud en even verwerpelijk. Het valt me op dat idd alle partijen nu opeens zin hebben in een proces niet alleen GS is kieskeurig door op een fotofuck niet te reageren.

Ik heb meerdere mails over cyberjijhad gestuurd en het staat er nog. Maar ik deel je mening dat dit in stilte afhandelen beter is, ja wordt ook achterkametjes poliek genoemd weet ik hoeven jullie het me niet te melden.

Doe maar weg dat filmpje en waarom het gaat toch niet weg. Zie Louske zou ik zeggen al jaren niet meer op de GS server maar iedereen kan het vinden.

spooky | 11-08-05 | 22:11

Stoer gelul van Geen Stijl, maar waar is het filmpje nu dan???

Jezus had van Jole dan toch gelijk in zijn interview?

Uitverkoop bij de eerste dreiging?

Gladio77 | 11-08-05 | 22:11

De Polen hebben natuurlijk niet de schoonste handen in dit verhaal. Bijna jaarlijks wordt de regering daar door diverse organisaties op de vingers getikt vanwege racisme en discriminatie waar niets tegen wordt gedaan. Van Auschwitz weet ik dat het iedere paar jaar onderdeel is van een internationale ruzie. Er zou een pretpark worden gebouwd en toen weer een winkelcentrum en woningen in de buurt en dat mocht allemaal niet. Vorig jaar hadden Polen er katholieke kruisen neergezet en dat kon natuurlijk ook weer niet.Ach en al die subsidie clubjes die nu roepen dat het strafbaar is die moeten dat eerst maar is duidelijk onderbouwen. Artikel 137c is een heel erg eng artikel en kan zeer makkelijk tot vervolging leiden.Het is bijvoorbeeld de reden dat niet al het beeldmateriaal van Hitler mag worden vertoond zelfs niet voor wetenschappelijke of informatieve doeleinden.De beeltenis van hakenkruizen is ook via dit artikel strafbaar. Misschien dus tijd dat we het artikel is gaan aanpassen voordat we straks niets meer te zien krijgen op tv en internet.

zwarte kip | 11-08-05 | 22:10

Toch kan Dicky Thijssen nog steeds best wel dance maken.... maar serieus, internationale ophef over dit? Ik kan wel ergere troep vinden op het internet. Ik vond het al overdreven dat het op geenstijl kwam.... maar dit....

Qantrix | 11-08-05 | 22:02

Misschien moet Van Jole zijn doel eens bijstellen. Dat je tegen het harde GS gedrag aangaat van hordes reaguurders die gastenboeken volkalken kan ik mij voorstellen. Maar Van Jole wil overal een mening over hebben en over GS alleen een negatieve. Op dit punt wil GS alleen maar aantonen dat dit soort filmpjes gemaakt worden en dat hier wat tegen gedaan moet worden. Goed verhaal van Zwarte Kip dus. Van Jole moet eens ophouden met dat domme gelul. Word maar boos als we weer eens een arme turk volstoppen met pizza's, maar laat de goede dingen die GS doet ook eens horen en ga niet om je eigen leuter te redden op alles wat GS doet zeiken. Zak hooi...

ZI | 11-08-05 | 22:00

Zou graag zien dat D. Thijssen een fraaie website voor me bouwde. Knap stukje animatie.

tonydomtana | 11-08-05 | 22:00

@spooky: ach, ik vind deze hele kwestie met het filmpje nu maanden na dato wat achterhaalt en simpel idd van alle partijen. Je kan dan kiezen om het gewoon stil af te handelen of je kan kiezen voor publiciteit.
Valt me gewoon op dat er nu ineens wel gekozen wordt voor de juridische tijd-, en geldverspillende procedure, terwijl ze daar bij de feauteauf*ck geen zin in hadden.
De redactie is aan mij geen verantwoording schuldig, begrijp me niet verkeerd, ik stel alleen dingen voor mezelf vast.

Thygros | 11-08-05 | 21:59

Als dit de aanklacht is dan is niet het MDI maar het CIDI de tegenpartij in tegenstelling tot wat het eerste sukje beweert. Kijk ik nauw verkeerd of worden partijen door elkaar gegooid? www.cidi.nl/pers/2005/pr100805.html

spooky | 11-08-05 | 21:56

@Framoes
Clairy Polak (what´s in a name) trekt voornamelijk met haar wenkbrauwen, maar nooit naar rechts.

Boris Borsthaar | 11-08-05 | 21:55

Geenstijl brengt dingen aan het licht die anders misschien in de doofpot terecht komen. Ik vind dan ook dat Geenstijl een nieuwsgevend medium is, ook al trekken ze af en toe een beetje partij (of het nou links of rechts is). Als je naar nova kijkt zie je dat Clairy Polak dit ook doet.
Kortom: geen een nieuwsbron is volledig objectief.

Framoes | 11-08-05 | 21:52

@Thygros
Ik heb ook vaak moeite met willekeur, echter dat doet de tegenpartij en het OM ook. Ik kan ook heel boos worden waarom cyberjihad nog steeds walchelijke teksten bij de foto van Theo mag plaatsen en nu wordt GS vervolgt. Het moraal van het OM, CDI en MDI is dan toch ook ver te zoeken. Zoals GS zoekt naar aandacht heeft het OM aandacht mijdend gedrag en de poolse regering het CIDI en MDI media aandacht. De enige partij die het om zuiver morele gronden doet is het museum. Zij hebben namelijk geen belang bij media stilte of aandacht de rest zeker wel. Jou punt tegen de schijnmoraal daar ben ik het mee eens maar dat geld voor alle partijen.

spooky | 11-08-05 | 21:52

wordt er in dat filmpje een bepaalde groep mensen wegens hun ras, hun godsdienst of levensovertuiging of hun hetero- of homoseksuele gerichtheid beledigd? ik heb het gemist geloof ik...

zakje pinda´s | 11-08-05 | 21:49

*zucht*
Tis echt komkommertijd.
Lijkt wel of iedereen zich stierlijk verveeld...

DVDtjuh | 11-08-05 | 21:45

Tsja, subsidie-links Nederland heeft klaarblijkelijk de handen ineengesloten om Geenstijl de nek om te draaien, ook nog eens op misleidende gronden. In ieder geval is het wel héél erg toevallig dat het MDI, Van Jole en de media nu ineens samen over dit gedoe beginnen en luid van zich laten horen. Wat een stelletje aasgieren zijn ze toch, die subsidiesponzen.

Nordthiad | 11-08-05 | 21:38

Goh, nu hebben ze wel zin om de strijd aan te gaan? Ik herinner me een feauteaufuck....... www.geenstijl.nl/mt/archieven/005117.h...
Dit is dus echt of alleen meegeilen( en dat mag wat mij betreft op het commercieeël succes) door te profiteren van de aandacht die dit met zich meebrengt.
Of het is erg dubbel, maar met moraal heeft het wat mij betreft weinig van doen.

Thygros | 11-08-05 | 21:32

Wel grappig dat King ook aan de pro-'laten staan' kant staat!
Pimmetje zou trots op je zijn King!!!!

Pannie | 11-08-05 | 21:24

Allemaal leuk enzo nauurlijk, maar zo wordt de kans wel groot dat ze de wetgeving flink gaan aanpassen op dit soort dingen. Maar goed, laat ze maar lekker kloten.

En inderdaad: is het niet de media die er bekendheid aan geeft? Er staan ondertussen al weer zat mirrors online op andere (minder bekende) sites/weblogs.

N0Styler | 11-08-05 | 21:23

-edit: kappen met die spam-

Zeus | 11-08-05 | 21:22

heeft dicky eigenlijk al de geneugten van de nieuwe tenalady geproefd.

superjan | 11-08-05 | 21:18

Overigens goed verhaal Zwarte Kip. Het gaat niet om argumenten maar om het gelijk zien te halen van een subsidiespons en een domme en rancuneuze zeer overschatte internetfossiel. Leuke combinatie trouwens die twee gekken.

Starf*cker | 11-08-05 | 21:17

Kunnen we ook Polen binnenvallen omdat minimaal 20 procent de holocaust nog ontkend?

Mucky | 11-08-05 | 21:17

Alleen al vanwege het enge geblaat van onze digitale fossiel Jolemans zou ik dat filmpje voorlopig maar lekker laten staan.

Starf*cker | 11-08-05 | 21:14

Ja we wachten af blijven het in ieder geval volgen.

Gangster of love | 11-08-05 | 21:11

hear hear

Return of the Beasjt | 11-08-05 | 21:11

Ik denk dat Dickieboy niet echt supertrots meer op dit filmpie is!

Pannie | 11-08-05 | 21:07

[tribinaal = tribunaal en mist = mits, maar kan ook mist blijven]
*gaat naar café om wat krom te liggen van het lachen*

Kudtkip | 11-08-05 | 21:04

Tja ik wens GS veel succes.
En als het filmpje verwijderd moet worden schieten ze er weinig mee op.
De mirror duikt @overal weer op.

Boelie | 11-08-05 | 21:04

Wat een kutfilmpje trouwens!
Voor de rest, ga zo door!

Pannie | 11-08-05 | 21:01

@wouzer> ik twijfelde eerst ook hoor.

superjan | 11-08-05 | 20:59

Maar ik geloof dat de vraag is, of de heren achter GeenStijl, de status van journalist hebben. Kortgeleden was er een zaak tegen een andere web-log, wat in het voordeel van de web-log eigenaar werd beslist. Zwarte Kip staat iig stevig in zijn schoenen kwa jurisdictie.

Tomaatje | 11-08-05 | 20:56

@superjan,
Aai, ontdek ik zojuist even dat ik het zelf bij het verkeerde eind heb zeg! Het is inderdaad wel "op het scherp van de snede". Hier gebruikt als zelfstandignaamwoord.
Duizendmaal pardon en tevens ongezien de tiefus met mijn eigen eigenwijsheid.

wouzer51 | 11-08-05 | 20:50

Kudt!

Breezahslet. | 11-08-05 | 20:49

@MasterChief, inderdaad off-topic, maar mocht je er geen genoeg van krijgen, kijk dan ook regelmatig even naar de nieuws rubriek alhier. Er zijn in die redactie recent wat vacatures vervuld en dat lijkt nogal een haastklus geweest te zijn.

G. Temmes | 11-08-05 | 20:48

die polen moeten niet zeiken, de polen hadden meer zin in joden vermoorden dan de duitsers.

wir haben nichts gewust

furby-killer | 11-08-05 | 20:48

@superjan, Het zou kunnen dat volgens de nieuwe spelling "waaronder" goed wordt gekeurd, maar mooi is anders.

"op het scherpst van de snede" is een uitdrukking en dient als zodanig gebruikt te worden.
"op het scherp van de snede" is ongeveer net zo erg als "met een slag om mijn arm".

Je bent (aardappel)purist, of je bent het niet...

wouzer51 | 11-08-05 | 20:46

16:22 Kalief,

bedankt, nu heb ik ?m kunnen bekijken. In mijn verbeelding was-ie eigenlijk erger, wat natuurlijk best wat zegt over hoe de beschrijvingen op me ingewerkt hebben.
Net als Fucks te veel gezien waarschijnlijk?

Rababerke,

19:37
"Bovendien vind ik de verdediging vrij dun. GS is niet de maker van dit ding en de maker beoogde totaal iets anders dan die Deense journalist".

Even uit elkaar houden inderdaad, maker en handelaar.

De Deense journalist beoogde inzage (hoewel audio) te geven in de geesteswereld der racisten. Soortgelijke intentie had GS met dit filmpje en nam tegelijk openlijk afstand van de inhoud.
Hopelijk is dat het been om op te staan bij eventueel tribinaal.
Al lijkt deze zaak eerder te gaan om het in tact houden van het archief aan de ene kant en een jurisprudentie-case voor de toekomst anderszijds.

19:39
Hier hou je auteursrecht en beeldrecht wél goed gescheiden ;-)

19:59

Ik kan ernaast zitten, maar volgens mij had-ie dan ingeschreven moeten staan bij:

www.beeldrecht.nl/primosite/show.do?ct...

Net als dat jij (mist je wél al wat stiekum getekend hebt) niet achteraf kunt cashen bij Gs zullen we maar zeggen?

@ Master,
de ideeën vandaag de dag over geschiedenisles en toegankelijkheid van informatie (gelardeerd met lekkernijen uit het stamcafe)
www.staatsgeheim.com/

Kudtkip | 11-08-05 | 20:46

@MasterChief
Laat me raden, een "klein(tj)e" zeker....

benbau | 11-08-05 | 20:41

@MasterChief, Je hebt gelijk, maar is dat niet een andere discussie?

wouzer51 | 11-08-05 | 20:41

waaronder mag wel.
het scherp van de snede is eveneens correct.

Jij hebt zelf wel enkele foutjes gemaakt. Al ontdekt master chief?

superjan | 11-08-05 | 20:40

@Guppie
De overeenkomst tussen kinderporno en antisemitische filmpjes is dat het allebei rotzooi is. Een verschil is dat de holocaust uit WOII achter ons ligt, terwijl de pedo's dagelijks nog slachtoffertjes maken. Maar het blijft in ieder geval een opmerking waar ik nog eens over moet nadenken.

Barbapoeppa | 11-08-05 | 20:39

Onder de grotendeels hoger opgeleide lezers bevinden zich veel opiniemakers, waaronder journalisten, managers en politici. GeenStijl opereert op het scherp van de snede.

Flip wees me op dit stukje proza van de geenstijl redactie. Ik had uit de huisregels begrepen dat taalfouten niet werden gewaardeerd. Waarom wordt hier dan gerept over "opiniemakers, waaronder....." terwijl dit moet zijn: "opiniemakers, onder wie......", om nog maar te zwijgen over het tenenkrommende "scherp van de snede". Als deze taalfouten worden veroorzaakt doordat de redactie de middelbare schooltijd op een openbare school heeft doorgebracht dan lijkt het me dat niet alleen de geschiedenislessen wat meer aandacht nodig hebben.

MasterChief | 11-08-05 | 20:35

Media heeft meer vrijheid dan Geenstijl helaas. Wordt dit weblog wel als journalistiek medium beschouwd?
Dat zie ik niet terug in het stuk.

Strebertje | 11-08-05 | 20:34

Lijkt me een glansrijke overwinning voor GS.

Ik begrijp alleen nog steeds niet waarom deze ophef er nu ineens is. Dat filmpje staat al maanden op GS. Komkommertijd wellicht?

Mr.X | 11-08-05 | 20:34

Wat een geldverspilling!!! Ieder weldenkend mens beseft meteen dat Geen Stijl het filmpje JUIST niet goedkeurd of propagandeerd.

De vraag blijft natuurlijk of Geen Stijl de aangewezen club is om de mensheid er van op de hoogte te brengen dat een dergelijk filmpje niet door de beugel kan, maar wat mij betreft hebben jullie een go.

Het lijkt er op dat de bureaukratische kankergezwellen in deze samenleving de handen ineen hebben geslagen om een zondebok aan te wijzen.

Ironisch genoeg verschilt dergelijk gedrag mijnsinziens niet veel van wat een aanzienlijk deel van de Nederlandse bevolking dik zestig jaar geleden heeft gedaan. Lid worden van de NSB!

Verschuilt u zich achter de massa. Kies voor de sterkste inplaats van het goede en denk vooral niet zelf na!

Geen Stijl, petje af voor de vasthoudendheid. Jullie staan in jullie recht en ik vierkant achter jullie in dit geval!

wouzer51 | 11-08-05 | 20:34

@mezelf> nee dat is gelul. virtueel weggejorist.

superjan | 11-08-05 | 20:32

@Guppie,
bedtijd, jongen.

fuckje | 11-08-05 | 20:32

OoO> tja 200000 hbo ers het land uit... 2008000 schapenhoeders, en tomaten- en aspergeplukkers erbij.
leve de kennis economie.

superjan | 11-08-05 | 20:30

Wanneer Gs mag linken naar dat filmpje, mag je dan ook linken naar kinderporno?

Guppie | 11-08-05 | 20:29

@OoO,
klopt!
En een Surinaamse Hollandse negert wil in Belgie blijven.

fuckje | 11-08-05 | 20:29

Hoorde ik nou laatst op het journaal dat de nederlandse bevolkingsgroei nooit zo laag is geweest sinds 85 jaar? en dat de immigratie van Polen 100% is gestegen?

OoO | 11-08-05 | 20:27

jezus wat een verdraait zooitje is dit geworden, misselijk gewoon
kunnen ze onze belasting centen niet beter spenderen...

uberbunny | 11-08-05 | 20:26

Nou, laat eens zien dat jullie ballen hebben en dat het niet bij geblaat blijft.

Gladio77 | 11-08-05 | 20:17

cidi nu op staatsjournaal

superjan | 11-08-05 | 20:16

@Rabarberke,

Een rechter kijkt alleen of er conform de wet wordt gehandeld en of iemand gestraft moet worden volgens de wet. De wet zelf is weer door de overheid geformuleerd en aangenomen. GS laat zien waar de grens ligt en de daarop volgende vraag hoe de wet zich tot deze grens verhoudt. De rechter is niet meer dan een spreekbuis voor de wet.
Dat daarnaast Dicky Thijssen en enorme lutser is waarvan iedereen zo langzamerhand zijn naam weet is wel een mooi voorbeeld hoe de internet gemeenschap zichzelf kan corrigeren.

GJH | 11-08-05 | 20:14

zitten jullie in de waterkraan?
On-topic,
als ik me ergens druk om zou maken dan zijn het wel die haatzaaiende filpjes waarvan ik er al veel te veel heb gezien. En wie maakt zich daar druk om?

fuckje | 11-08-05 | 20:14

Wie van Jole???

Adam Smurry | 11-08-05 | 20:14

Als ik van Jole zie moet ik altijd denken aan een zak hooi..

Jan Vlag | 11-08-05 | 20:13

ik snap dat gemekker niet, de joden hebben volgens het oude testament ook behoorlijk hun best gedaan om mensen uit te roeien.

weedo | 11-08-05 | 20:12

Rug recht houden anders is het eind zoek!

Kikkerspuug | 11-08-05 | 20:11

Mijn ouders zijn dertig jaar geleden gescheiden. Daar zijn ze nog steeds niet overheen. Volgens mij heeft het iets met de oudere generaties te maken dat ze zich zolang stukbijten en emotioneel energie verspillen in plaats van zaken te verwerken, in hun ervaring te groeien en sterker met leven verder te gaan. Maar wellicht ben ik gewoon te sterk in die dingen en bagataliseer ik de problemen van anderen. Dus sissie of held, iedereen mag zelf kiezen. Ik kies optie b.

..zapper | 11-08-05 | 20:10

hebben jullie ook een eigen taal??

targent | 11-08-05 | 20:09

Wat een gezeik om dat kut-filmpje, wat er 60 jaar geleden is gebeurt is KUT heel KUT... en ja we zullen het nooit vergeten.. maar verdomme, het is 60 JAAR GELEDEN!!!!
.. en ja IK kon de HUMOR er zeker wel van inzien... oké die is dan ook wel een beetje donker maar come on zeg!!

ray_69 | 11-08-05 | 20:07

ot
er kan gedanst worden in het stamcafe! levende muziek.

superjan | 11-08-05 | 20:04

Roept hard Shotgun! Zit deze keer achter de geschutskoepel! Het is WEER oorlog ;)

Aatje | 11-08-05 | 20:04

Waar staat die mirror dan?

eierkoekfanatic | 11-08-05 | 20:01

@GJH

Het gaat niet om de vraag of de overheid moet ingrijpen. De enige die kan ingrijpen is de rechter. We zitten niet in Iran of zo. Er is dan ook geen sprake van censuur.

Er is sprake van publicatie van controversieel materiaal. De vraag is of het doel opweegt tegen de negatieve effecten.

Het doel kan niet anders zijn dat de wereld moet weten hoe stom Dicky Thijssen was en de effecten ken je wel.

Meer zegt het filmpje niet. Het zegt NIETS over het onderwijs op scholen mbt WOII. Het zegt alleen wat over Dicky Thijssen en van hem weten we nu wel dat ie spijt heeft (alleen jammer dat ie geen VETTE FACTUUR stuurt voor publicatie).

Rabarberke | 11-08-05 | 19:59

Geloof me, ik voel me meer in mijn kruis getrapt door de uitspraken van van Jole, dan die maffe joden met hun WOII trauma. Of mag ik dat ook niet zeggen? Het wordt tijd dat ze hun ballen tonen, in plaats van de hele tijd in de slachtoffer rol te kruipen. Oh nee, doe toch maar niet, dan krijgen we van de onmenselijke Israelische toestanden, of mogen we daar ook niks van zeggen?

..zapper | 11-08-05 | 19:57

@rabarberke : helemaal volkomen juist. Dat schreef ik ook in 'kleuterschool-opmerking'. Maar dat bedoelde ik niet.
Wat ik(onder andere) wilde zeggen is, dat men GS + reaguurders verwijt te generaliseren(alle marokkanen zijn hufters, alle mensen die worden beschuldigd worden hier ook meteen al veroordeeld, etcetera). En dat terwijl men het dus op hetzelfde moment doodleuk zelf ook doet(zie die quote).

Boter of hun hoofd, dat wilde ik maar zeggen.

TM | 11-08-05 | 19:57

Een beetje hypocriet in ieder geval als Gs het Housewitz filmpje moet verwijderen, maar het Kattefilmpje mag laten staan.

King of controversy | 11-08-05 | 19:56

Ik moet eerlijk zeggen, ik begin nou ook wel een beetje moe te worden van die van Jole, het lijkt wel een oud wijf met al dat geleuter van em...

SWtjah | 11-08-05 | 19:55

www.polenvandaag.nl/
ik vind het moeilijk om te zeggen maar ze zijn in braboland alvast lekker bezig.

Jaymz Blonde | 11-08-05 | 19:55

@tm
Gimme a break. Hoe laten reaguurders en GS zich uit over anderen? Wie kaatst kan de bal verwachten...

Rabarberke | 11-08-05 | 19:52

@Rabarberke,

Het gaat hier niet om het filmpje. Het gaat hier in eerste instantie om de vraag hoe openbaar het internet is? Wanneer moet een overheid ingrijpen op internet? Moet een overheid wel ingrijpen op internet wanneer deze overheid een democratie nastreeft met vrijheid van meningsuiting?
Geenstijl laat duidelijk zien dat zij tegen dit filmpje zijn en zijn waarschijnlijk ook tegen verspreiding ervan. Hun argumentatie om het te laten staan is niet sterk maar ook niet relevant. Wat in mijn optiek wel sterk is, is dat GS laat zien waar de grenzen liggen en hoe de maatschappij omgaat met deze grenzen. Ze hebben groot gelijk dat zij het filmpje om die reden laten staan en dat zij het "gevecht" aan gaan. Het signaal moet hier volgens mij zijn dat het internet voor iedereen is en dat iedereen ongecensureerd zijn gang kan gaan. Hoe ver je ook van de maatschappij afstaat. Zij tonen het zelf corrigerende vermogen van de internetgemeenschap. Dikkie is echt niet blij met zijn creatie.
Daarnaast is het natuurlijk weer een heerlijke rel. En dat is ook leuk.

GJH | 11-08-05 | 19:52

-weggejorist-

joyraider | 11-08-05 | 19:51

@preacher

Dat baken je stiekem lekker af bij de overname van de rechten :)

Waarvoor aansprakelijk bovendien? Welke materiele schade?

Rabarberke | 11-08-05 | 19:51

TM , joris is toendertijd noodzakelijk erbij gekomen dankzij de verhoogde bezoekersaantallen cq stupide opmerkingen, echter wel als mosterd na de maaltijd,en voor wat betreft de consequente integriteit van GS betreft , daar zet ik af en toe mijn twijfels bij neer.
Maar ach het is maar internet.

hemaworstje | 11-08-05 | 19:49

Lachen joh dit, koekje drbij?

..loW | 11-08-05 | 19:48

Mijn opmerkingen staan overigens los van mijn overtuiging dat GS dit filmpje alleen maar laat staan om te scoren in de media. Per slot van rekening kun je dat vodje ook nog wel ergens anders vandaan halen.

TM | 11-08-05 | 19:45

@rabarberke@19:39
En dan wettelijk aansprakelijk worden ?
Als het nou een product was waar je achter kunt gaan staan....

preacher | 11-08-05 | 19:43

Dat rechts en links was vroeger. iedereen is tegenwoordig rechts. Zelfs mensen als Marciano Ernst en Francisco van Jole.

Rabarberke | 11-08-05 | 19:42

citaat: Zwarte Kip

PS: Overigens komt er binnenkort een protocol in werking bij het Cybercrime verdrag dat internetmedia op dit punt ver zal achterstellen bij de oude media.

Tja, heeft het plebs eindelijk een spreekbuis....

pendajo | 11-08-05 | 19:42

Hoe voelt dat nou, werelddominantie?

What are we going to do tonight, Brain?

The same thing we do every night, Pinky.
TRY TO TAKE OVER THE WORLD!

broomstick | 11-08-05 | 19:41

. dt_spawn
Zogenaamd centrum-rechts ja. Welbeschouwd is de VVD niet rechts, maar gewoon een tikkeltje minder links dan het CDA. De partijen verdelen de baantjes en het geld onderling en af en toe komt er één positief in het staatsjournaal of de staatspers. Nieuwe partijen worden gebrandmerkt als rechts, nieuwe politici worden vervolgd en erger, en dan mag jij raden wat er op termijn gaat gebeuren met een weblog dat dagelijks de linkse zeepbel doorprikt en steeds meer mensen warmmaakt voor een beetje democratie. Eerst moet de macht terug naar de mensen, de andere problemen kunnen dan pas aangepakt worden.

Boris Borsthaar | 11-08-05 | 19:40

Wie gaat nou de rechten op dat filmpje van de maker kopen en zich suf factureren?

Rabarberke | 11-08-05 | 19:39

als we ons hierdoor heen kunnen slaan zijn we weer een stap dichter als wereld heerser... of lul ik nou poep? maarja, ook_al_gaat geenstijl plat, dan zullen de lui van geenstijl binne no-time onder andere nicks een nieuwe 'geenstijl' starten... misschien een leuke wedstrijd voor de dan wel misschien 'upcoming' nieuwe layout :)

evert.999 | 11-08-05 | 19:38

mug olifant , komkommertijd.

hemaworstje | 11-08-05 | 19:37

Een ballenbak is voor verveelde kantoorpikken? Gosh, ben ik er toch weer ingetuind! De redacteuren van deze fraaie site reppen op de contact pagina over:
"grotendeels hoger opgeleide lezers" waaronder "zich veel opiniemakers, waaronder journalisten, managers en politici" moeten bevinden.

Flip | 11-08-05 | 19:37

@preacher

Naja afgezien daarvan... je kunt moeilijk een verdediging klaar hebben liggen, zonder dat er een aanklacht bekend is.

Bovendien vind ik de verdediging vrij dun. GS is niet de maker van dit ding en de maker beoogde totaal iets anders dan die Deense journalist.

Het filmpje op zich heeft geen enkele waarde in documentaire zin. Het laat alleen zien wat voor randdebiel die maker is. Het stelt geen sociale problemen en politieke excessen zoals zo'n documentaire dat doet aan de kaak.

Het een paar keer uitzenden van zo'n filmpje zou in journalistieke zin recht doen aan de maatschappelijke wenselijkheid om er kennis van te nemen. Het permanent verspreiden daarentegen lijkt me te veel van het goede.

Is het belangrijk voor de wereld om te weten dat iemand dit filmpje heeft gemaakt? Ik denk het niet.

Daarentegen heeft het filmpje een enorm averechts effect op de verhoudingen in Nederland en daarbuiten. Niet dat ik die ophef geen onzin vind, maar andere landen hebben nu eenmaal andere maatstaven dan wij.

Er ontstaan enorme spanningen en met welk doel? Om de wereld te informeren dat Dicky Thijssen(?) een idioot was. Big fucking deal, edelachtbare.

Rabarberke | 11-08-05 | 19:37

Geweldig! Zo blijkt een stupide filmpje plotsklaps een grote publiciteitstrekker voor GS. Leren we allemaal dat het CJO en MDI hun subsidies niet waard zijn. Wordt Balkenende door Polen op het matje geroepen. Wordt GS-criticus van jeaule weer van stal gehaald. Krijgen we binnenkort weer Netwerk afleveringen over vrijheids van meningsuiting en kan een enkele economie student de laatste tijd erg slecht slapen. Dat flash is inderdaad powerfull software zeg.

GJH | 11-08-05 | 19:33

Hey mensen, niet reageren met bomaanslagen op onze tuinderijen in het Westland he!!!

L | 11-08-05 | 19:30

@Woutert en Boris>
Hitler wilde ook een verenigd Europa, zij het op een andere manier. :)

Lange Neus | 11-08-05 | 19:29

@Boris Borsthaar 11-08-05 @ 19:01
Mijn zegen idem.... beetje raar dat met een zgn centrum-rechts kabinet de grootste geldverslinders in dit land nog altijd door links geregeerd worden.....

Wat ik overigen nergens hoor bij die zgn echte journalisten is enig onderzoek. Joernalistiek hoort toch onderzoekend te zijn? - Zegt de 'Derde Dinsdag van September' iemand iets, dan wordt nm als ons zuurverdiende geld weer verdeeld aan nutteloze crap vooral, het wordt idd weer tijd om de subsidiepot veilig te stellen.

Volgens mij is de traditionele media ook vooral een beetje jaloers op het succes en aantal leden dat menige website scoort.... en dat allemaal zonder subsidie ;)

dt_spawn | 11-08-05 | 19:28

@Rabarberke
Goed gezien ! Het is eigenlijk hetzelfde, als bij een potje schaak je zetten al van te voren bekend maken..

preacher | 11-08-05 | 19:25

Elke grap over de moord op van Gogh, over de moord op Pim Fortuin of welk drama dan ook moet vanaf nu dus tot de zelfde commotie leiden?

tonydomtana | 11-08-05 | 19:25

Indien dit filmpje in bijv. Amerika was gemaakt dan hadden die Polen nooit zo lopen zeiken ivm de manier waarop de Amerikanen hun vrijheid van meningsuiting kennen en uiten.
Maar tsja, dit is Nederland hé?!
GS gewoon rug recht houden en een hulpje voor Zwarte Kip zoeken!

MAXIMO | 11-08-05 | 19:24

@Guido
Het is een soort ongeschreven regel dat subsidiemagneten elkaar niet belemmeren. Idd mag dan opeens alles, maar juist ook weer niets. Geen MDI meer aan de broek, maar ook geen posts meer over het MDI. Zelfde geldt voor Pinokkio Prins en alles wat betrekking heeft tot de overheid.

DiagnosisTyphus | 11-08-05 | 19:23

We sturen gewoon de russen op die kut-polen af.
Tijd voor een nieuw Molotov-pact!

shevek | 11-08-05 | 19:22

@zwarte kip

"Om u enigszins kennis te laten maken met de juridische kant van dit verhaal geef ik een stukje van onze klaarliggende verdediging prijs."

Is het niet handig om eerst de dagvaarding af te wachten voordat je een verdediging klaarlegt?

Rabarberke | 11-08-05 | 19:21

[OT]; dit lees ik in m'n firefoxbrowser op de plaats van stijloze poll:"deeetje man, wat voor browser heb jij? Voor jou geen poll.
Al mag je het resultaat wel bekijken.

Installeer anders een échte browser zoals Opera of Mozilla stijloze poll: "
Om te posten moet ik I.E. gebruiken, whaahaaaaaaaaa.

het moet niet gekker worden

collapse | 11-08-05 | 19:19

Gasten.. laten we nou eerlijk zijn. Van Jeaule met z'n onafgebroken geauweneel nemen we toch niet serieus. Gewoon een typisch gevalletje van een pisvlekkie dat al op de basisschool alleen liep en gepest werd! Daarbij alle andere dreigementen, gooi ze in een mixer en wat heb je dan? Precies GeenStijl on the beach (uiteraard met alle aanhangers). GS rules and fuck the rest. Gr. "een kantoorpikkie dat blij is dat hij een uurtje per dag kan lachen" *KUCH*

Roberto Sachinni | 11-08-05 | 19:18

GeenStijl moet gewoon subsidie gaan vragen. Dan mag opeens alles. Zie NOS, MDI, CIDI, enz enz

Guido | 11-08-05 | 19:15

kip laat je niet plukken jongen!

superjan | 11-08-05 | 19:14

@RM-rf: We zijn niet allemaal ubermench zoals jij.

Jan Vlag | 11-08-05 | 19:14

Zwarte Kip heerst.

SamF | 11-08-05 | 19:13

MRXXXL> Jij hebt een punt jongen, wel zoveel ophef over het smakeloze amateuristische clipje van een puber en geen seconde gezeur over die minstens even afschuwelijke VVD propagandafilm die wel professioneel, duur, weldoordacht en op effectbejag gemaakt is. Die VVD film dat was pas smakeloos. Stemmen trekken over lijken. Daar had ik graag de heer naftaniel over gehoord,

superjan | 11-08-05 | 19:13

Alle wetteksten ten spijt, het gaat er hier natuurijk om hoe lang je vol kan houden en bereid bent uit te leggen dat je louter goede bedoelingen hebt met het beschikbaar houden van een dergelijk filmpje. En dat kan maar aan een beperkt publiek, de rest heeft geen enkele boodschap aan de uitleg. Die groep is waarschijnlijk wat groter dan de regelmatige nederlandstalige bezoekert van GS.

G. Temmes | 11-08-05 | 19:12

@RM-rf

# rm -rf /

Rabarberke | 11-08-05 | 19:12

Pffff, dat ziet er netjes uit Zwarte Kip. Complimenten!

Taaie | 11-08-05 | 19:12

@Lange Neus, @Woutert:

Is het dan geen chantage wat die Jan *oetlul* Mulder propageert? Hij probeert mij iets te laten doen ("dan MOET u stemmen..").

Wat is het intrinsieke verschil met:
"als u mij uw geld niet geeft, dan doe ik u pijn?"

Trouwens: als er iemand niet vies is van geweld of afpersing dan is het de overheid zelf wel, lees maar 's op www.meervrijheid.nl of www.vrijspreker.nl

mrXL | 11-08-05 | 19:10

"dat GeenStijl een ballenbak is voor verveelde kantoorpikken"

Tja, ik heb geen hoge pet op van de Nederlandsche Journalistiek, maar daar hebben ze gelijk in, het zijn de reaguurders, die voor veel mensen de 'uitstraling' van een site bepalen ...

En wat dat betreft heeft GS het niet getroffen, alsof je een blok proto-Tokkies opentrekt is het meestal ...

Maar ja, als we de traditionele media ook op die manier gaan 'kwalificeren', vraag ik me af waar je het 'NOS Journaal met sacha de Boer' dan weer moet indelen ...
volgens mij onder de 'RTL5 vrijdagavond erotiek' ..

RM-rf | 11-08-05 | 19:10

@kip
Hoe zit het volgens jou als de maker zich gaat beroepen op auteursrecht etc. en GS verzoekt om het filmpje te verwijderen?

Rabarberke | 11-08-05 | 19:09

Och ja, van Jodele is weer van stal gehaald.

Jan Vlag | 11-08-05 | 19:09

Die PS is niet echt bemoedigend

collapse | 11-08-05 | 19:07

.Barbacomment 19:05
is hier... sprake. Moet 'geen' tussen geplaatst worden.

Barbapoeppa | 11-08-05 | 19:06

Waarom heeft het CIDI en het MDI eigenlijk niet tegen

www.geenstijl.nl/filmpjes/Stem_voor_Mu...

opgetreden? Ik vind het misbruik van de holocaust als argument voor een verenigd Europa ook niet helemaal zuiver...

Woutert | 11-08-05 | 19:06

Nou, het ergste wat GS kan overkomen is dat het filmpje verwijderd moet worden. Van opzettelijk beledigen van welke minderheidsgroep of ras dan ook is hier sprake. Het is dan nu ook meer een principiële kwestie geworden. Stel dat dit soort zaken niet meer getoond mogen worden, dan zouden een groot aantal Nederlanders kunnen gaan denken dat het met de fantasie en gedachtenwereld van de kaalkopjes wel meevalt.

Barbapoeppa | 11-08-05 | 19:05

mrXL> Doofpot? :)

Lange Neus | 11-08-05 | 19:02

Als ik het nieuws mag begrijpen worden er alleen maar Joden vergast in Auswitch, is dat niet zo dat ook andere minderheden als heaumeaux en Jehova's?

De Figurant | 11-08-05 | 19:01

Binnenkort valt zoiets misschien onder het verheerlijken van geweldsmisdrijven.
www.regering.nl/actueel/nieuwsarchief/...
Ik ben benieuwd hoe dat wetsvoorstel van Donnert erdoor komt en hoe dat in de praktijk gaat werken. Ik vrees het ergste...

preacher | 11-08-05 | 19:01

Verder oefenen jullie toch al dagen met op zwart gaan ;)

vangoghlos | 11-08-05 | 19:01

"Hij die zich in het openbaar, mondeling of bij geschrift of afbeelding, opzettelijk beledigend uitlaat over een groep mensen wegens hun ras, hun godsdienst of levensovertuiging"

Wat 'n fuckartikel trouwens. Dus als je mensen hebt, die uit levensovertuiging andere mensen vermoorden, dan mag je zoiets niet publiekelijk achterlijk vinden? [of schapen/geiten neuken, kinderen besnijden, dochters uithuwelijken, denken dat onzichtbare goden bestaan etc].

mrXL | 11-08-05 | 19:01

@mr xl

dat met die holocaust,,,,

idd

de belg | 11-08-05 | 19:01

GS versus de Linkse Kerk. Mijn zegen hebben jullie.

Boris Borsthaar | 11-08-05 | 19:01

wordt het dan toch tijd om uit te zien naar een minder extreem weblog!!
Geen stijl op zwart?
Kunnen jullie altijd nog in dienst bij van Jole want ik begrijp dat er steeds meer mensen het kwaliteidsblad lezen waar deze kenner een collum in heeft.
Ertan kan dan ook weer opgelucht ademhalen

vangoghlos | 11-08-05 | 19:00

@G-unite
Jaaa, zwartwit met hakenkruisjes!

zweefvlieger | 11-08-05 | 19:00

Toch knap, iemand met een 'onbelangrijke mening' als Van Jole toch dagelijks op GS ;-)

Rainmaker | 11-08-05 | 18:59

als gevolg van die media aandacht wordt het
filmpje alleen maar meer bekeken

de belg | 11-08-05 | 18:59

Ik kan alleen maar zeggen dat ik vierkant achter deze mening sta. Gaan nou oetlullen als Jolige Frans bepalen wat hier in Nederland wel of niet geoorloofd is? En waarop is dat dan gebaseerd? Omdat-ie een beetje bekend is vanwege een paar klojo's in Hilversum die te lui waren om echte deskundigen voor het voetlicht te halen?
Het moet niet gekker worden.

zweefvlieger | 11-08-05 | 18:58

Eerlijk gezegd snap ik niet dat er geen ophef wordt gemaakt over dat promotiefilmpje van de VVD destijds met de grondwet.

mrXL | 11-08-05 | 18:58

Der MDI ist verruckt.

dikk | 11-08-05 | 18:57

Kudtrechtsysteem in Nederland zal ervoor zorgen dat Zwarte Kip voor 8345792 jaar in de gevangenis moet zitten en dat de eerstvolgende kleuterneuqert 3 dagen dienstverlening krijgt.

Rest In Privacy | 11-08-05 | 18:57

kunnen we hier geen polsbandje voor verzinnen? opbrengsten naar de oorlogskas van GS.

G-unite | 11-08-05 | 18:56

Gewoon hosten dat filmpje, juridisch
kunnen ze er toch niks aan doen, al die ophef over zo'n oud filmpje, waar gaat het over....

Administrator | 11-08-05 | 18:55

:-)
Succes! (en nog es... wat een commotie om niks zeg ;-)

void_ptr | 11-08-05 | 18:55

Die sind krank.

dikk | 11-08-05 | 18:55

Volgens mij is volkomen ziek dat je 'niet zou mogen laten zien'.
Het flash-file'tje is kut. Maar zou de wereld een betere plek zijn als je het niet toonde? Mogen mensen niet zelf conclusies trekken? Is censuur OK?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 11-08-05 | 18:54

Ok, heftig, laat maar komen!

mrXL | 11-08-05 | 18:54

tuurlijk.. laat maar komen die hap.. eindelijk een keer aktie hier!

McCool | 11-08-05 | 18:54

En zelfs slechte publiciteit, is publiciteit!

Skywalker | 11-08-05 | 18:54

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl