Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Holle vaten klinken het hardst

Buigt u even?Politie en Justitie sporen nog altijd druk naar de ontsnapte tbs'er Marciano Ernst. Meneer is sinds donderdag voortvluchtig, dus die pillen zijn allang uitgewerkt. Om mensen niet onnodig ongerust te maken besloot Justitie zaterdag tijdens het naar buiten brengen van het opsporingsbericht te zwijgen over zijn achtergrond. Meneer zat namelijk vast voor moord op de minnaar van zijn ex-vriendin. Ondertussen rollen uit hun coma ontwaakte politici over elkaar heen om voor de zoveelste keer opheldering te eisen bij minister Donner. Piet Hein lacht zich volgens StarF*cker de tiefus. Hij weet dat de politici alleen maar brullen om het brullen en dat dit bij de Haagse folklore hoort waar de heren tijd nemen voor een plas maar wel alles blijft zoals het was. Mogen de ramen op het Binnenhof eindelijk eens wijd open? UPDATE: En nu is de directeur van de TBS-kliniek ook nog boos...

Killen die mannen...
Dat ik Piet Hein Donner een wereldvreemde "professor Zonnebloem" in de politiek vind, is voor niemand hier een geheim. Geen moment wekt deze politieke grijze muis ook maar vijf seconden de indruk te weten waar wij het in de kroeg over hebben. Of hier op het onvolprezen Geen Stijl. Zou Piet Hein wel eens gewoon ordinair een blonde del geneukt hebben met neptieten? Of zich door een junkie hebben laten pijpen? Of Willem Holleeder in de Yab Yum een "champie" hebben aangeboden? Of Tatjana in de reet geknepen? Ik denk van niet. In huize Donner is geluk heel gewoon, een beetje de mufheid van het Nederland in de jaren ’50 en ’60. Een kopje thee met een kaakje graag, dank u.
Piet Hein straalt dat uit. Ik ben pisnijdig dat hij nu weer iedere verwijzing naar terrorisme op internet wil uitbannen door columnisten het zwijgen op te leggen. Ik zal niet ontkennen wel eens gedroomd te hebben van een klein "aanslagje" zonder doden op pakweg Youp van ’t Hek of Gordon. Moet ik nu ook de Bijlmerbajes in? Verder gaat de minister niet over wat columnisten vinden. Vind ik.
Maar goed. We hebben weer een ontsnapte tbs'er. De brave man mocht in het kader van zijn therapie vrij rond wandelen bij een gesloten inrichting en dus moeten de idioten die daar verantwoordelijk zijn voor de behandeling niet verbaasd zijn dat de vuurwapengevaarlijke Marciano als een Nellie Cooman van het terrein spurtte. Iedereen die wel eens in een TBS-kliniek of psychiatrisch ziekenhuis is geweest, weet dat het verschil tussen behandelaars en criminelen nauwelijks waar te nemen is. Daar ben je dan als minister lekker mee. Meisjes die compleet wereldvreemd van een vage HBO komen en psychiaters die gekker zijn dan hun patiënten.
Dan mijn punt. Er ontsnapt een gevaarlijke crimineel. De politie meldt keurig met naam, toenaam en bijnaam wie "The fox on the Run" is en twee dagen later begint het politieke circus. Ik zal niet meteen met de grootste joker beginnen, onze Geert. Nee, eerst horen we een vage Limburger van de VVD ene Frans Weekers die op Radio 1 op hoge toon opheldering van de minister eist. Het ziet er voor Donner ernstig uit, als je dit junior-kamerlid hoort. Natuurlijk heeft Wilders dan al hard lopen brullen en roept de ex-rechter Aleid Wolfssen (PvdA) dat "als er wat mis gaat, de minister een groot probleem heeft."
Precies daar gaat het in dit land verkeerd. Sinds Pim Fortuyn menen politici dat veel en hard roepen volstaat. Donner en Balkenende halen hun schouders op, want meneer Weekers van de VVD zal Donner niet naar huis sturen. Het brullen is voor de publieke tribune. Daar is Geert Wilders de grootste hooligan. Het woord moslim of terreur hoeft maar te vallen of de politieke poedel slaat aan. Ondertussen worden de Nederlanders verneukt.
Niemand is meer verantwoordelijk voor wanbeleid. Ministers als Donner, Hoogervorst en Remkes mogen blijven stuntelen, de politieke muizen blijven brullen en als er straks, wat God en Allah verhoede, inderdaad een metro de lucht invliegt of het Binnenhof wordt opgeblazen, dan zullen de heren Weekers, Wilders of die dubbele naam van het CDA nog steeds verontrust zijn. Nederland is letterlijk aan de goden overgeleverd. In de ziekenhuizen is het een puinhoop. Terrorismebestrijding staat hier niet eens in de kinderschoenen, maar in de babysokjes. Financieel glijdt Nederland Europees gezien per dag verder af.
En wat doet de politiek? Die doen niks. Die zijn verontrust en proberen te overleven. Tot in ieder geval de volgende verkiezingen. Nederland is niet ziek, maar doodziek. Waar blijft het infuus?
StarF*cker

Reaguursels

Inloggen

@ DonnieDeDenker

Nee Donnie , dat stel ik niet . Tuurlijk is schreeuwen vanaf de "zijlijn "gemakkelijk dat weet ik ook . Maar laten we wel even eerlijk zijn ...... De ome's in Den Haag praten veel maar doen weinig , Donner is al te vaak "de mis in gegaan " . Dat hij niet alles kan sturen begrijp ik ook maar hoe heette het ook al weer ... hoge bomen vangen veel wind ?

Kijk vandaag eens naar het voorbeeld dat een zekere atoomdeskundige destijds onder regie van de CIA door Nederland gewoon is genegeerd . Donner zelf heeft ondanks nog verklaard dat dit nooit gebeurd zou zijn.
De kleine man , Ja ik zeg kleine man wordt gewoon voor de gek gehouden . Dit heeft niks te maken met wat je zei ( zij zijn groot en ik ben klein ) maar gewoon met de zoals ik het wel eens zeg "ze liegen de waarheid in Den Haag ".
Neem Brinkhorst of Zalm ... nee mensen het leven is niet duurder geworden in Nederland , echt niet . En zo kunnen we nog heel veel voorbeelden aanhalen waar ze de waarheid liegen.

Weet je wat dit kabinet doet in mijn ogen , ze zitten hun tijd gewoon uit en verder niks . Ze weten ook inmiddels dat ze puinhoop en wantrouwen hebben gezaait maar schijnbaar doet dit hun niks .
Allemaal story's om het "kleine werkvolk "stil te houden en anders niks Donny .

Geloof jij iets anders , prima maar laat mensen die deze boevenbende in Den Haag niet meer ziet zitten ook in hun waarde aub. Dat het een boevenbende is is ruim naar boven gekomen sinds Bakvanelende .

Marley | 10-08-05 | 00:46

@K3
En dat is dus een wijdverbreid misverstand... TBSers zijn niet allemaal moordenaars of (kinder)verkrachters.
TBSers zijn mensen die in de PBC hebben meegewerkt aan het onderzoek,endaardoor TBS kregen.
Een moordenaar,verkrachter of pedofiel,die niet meewerkt aan het onderzoek kan geen TBS krijgen.
Die krijgt(gestoord of niet) gewoon zijn straf uitgemeten.
Diegeen staat dus gewoon na verloop van tijd buiten de poort... gestoord en wel.
Dat is veel gevaarlijker voor de samenleving... dan de 90 die nioet teug komen van verlof en zo.

gr.Bulletje

bulletje | 09-08-05 | 10:31

@bulletje
Maar helaas hebben TBS-ers over eht algemeen iets meer/anders/gevaarlijkers op hun geweten. Maar goed, ik ben met je eens dat de ophef weer veel te heftig is.
Zo'n blatende Wilders, die alleen probeert te scoren, de (volgens de meesten hier 'linkse') media, die de angst onder de mensen verspreiden. Ik word er echt niet meer bang van.

De Donald Duck van afgelopen week is de moeite waard. Donald, die als een soort Wilders/Fortuyn burgermeester wordt. :-)

k3 | 09-08-05 | 09:40

Wat een reakties,wat een ophef over recidivegevaar.
Realiseerd men wel,dat de recidive bij "gewone"bajesklanten veel hoger ligt,dan bij TBS gestelde....

Ik vind het allemaal,maar tendentieus en populistisch geneuzel.

gr.bulletje

bulletje | 09-08-05 | 09:11

. PanzerFaust 08-08-05 @ 14:22

Ach so, ein steunbeteugung von PanzerFaust!
Het is nog even wachten op TodesEngel en HorstWessel?

GS heeft zijn beste tijd gehad. Al een tijdje eigenlijk.

forgie | 08-08-05 | 23:51

he, lekker.
Terug van vakantie en weer een stukkie starf*cker.

Weeraanmelden | 08-08-05 | 21:38

Poelman vond het scorebord voor zijn instituut ook wel tof. Dat gaf mooi de spanning aan die leefde in de maatschappij omtrent dit onderwerp, zei hij. En vervolgens maar gaan klagen dat het budget te laag is om voor goede beveiliging en voldoende capaciteit te zorgen.

Gavrilo | 08-08-05 | 21:02

@Spooky,
en Aleidje was het nog wel met hem eens ook!!!

fuckje | 08-08-05 | 20:54

Poelman nu op netwerk. Het is normaal dat er meerdere tbs-ers ontsnappen. Tenenkrommend!

spooky | 08-08-05 | 20:44

Wedden dat hij zijn EX-koud maakt?

nummertje | 08-08-05 | 19:54

@Thygros.
Thanks. Dat wist ik nog niet.
Plaatst het wel in een ander perspectief.....

MAXIMO | 08-08-05 | 19:42

De TBS-directeur heeft gelijk, Geert W. en die andere malloten niet. TBS = behandeling = kans op terugkeer = proefverloven en beperkte vrijheid. Als Wilders de TBS wil afschaffen, dient 'ie maar een wetsvoorstel in. En Donner heeft precies gedaan zoals hij na de vorige keer aan dezelfde kamernitwits heeft toegezegd te doen: harde actie en openheid.

Guido | 08-08-05 | 19:32

Puik stuk SF.
-
Ik schat overigens de kans op herhaling bij Marciano klein in na jullie (volgens mij)primeur over de crime passionel waarvoor hij nu moet boeten.
Misschien dat hij zijn ex nog iets zou willen aandoen (waarbij ik gelijk hoop dat zij onder bescherming staat).....
Die hele media ophef eromheen vind ik toch wel iets teveel van het goede.
Ik vind ook dat zo iemand ipv zo'n dure TBS-behandeling een lange gevangenisstraf had moeten krijgen.
Of er moet meer aan de hand zijn......

MAXIMO | 08-08-05 | 19:20

@pannie: Alleen als ik een clear shot op Balk heb ;-)
Ik begrijp dat jij liever blijft zeuren over alles wat er niet goed gaat en vervolgens overgaat tot de orde van de dag?

Thygros | 08-08-05 | 18:21

Mooi ja, een omsingeling tegen de 'verharding der maatschappij', wat uiteraard de laatste 3 jaren de schuld is van het kabinet Balkenende... zucht...
Hee Thygros, gaan jij en je vriendjes dan ook weer stenen gooien, tegen de 'verharding der maatschappij'?

Pannie | 08-08-05 | 17:54

Starfucker wat is daar gek aan?
Omdat jij alleen maar in hokjes kunt denken wil niet zeggen dat de rest van Nederland dat ook doet.

Pannie | 08-08-05 | 17:49

Lijkt me duidelijk dat hetgeen ik bij de vorige TBS-ert ook al zei nog steeds op gaat. in dit geval heeft de tweede kamer gefaalt als toezichthouder en wetgevende macht en faalt het kabinet omdat ze niet los van de tweede kamer komt met voorstellen om Nederland te beveiligen tegen loslopende TBS-ers. Beiden horen de eer aan zichzelf te houden en op te stappen.
Nieuwe verkiezingen, zijn misschien dichterbij dan je denkt.... www.keerhettij.nl

Thygros | 08-08-05 | 17:43

Het moet niet gekker worden. Zelfs Joost Eertmans is het eens met Poelman en mij. "Hij kreeg maandagmorgen uit onverwachte hoek steun. LPF-Kamerlid Joost Eerdmans zei in de uitzending van de Ochtenden zich eveneens gestoord te hebben aan zijn collega?s. Eerdmans, die een veel strenger tbs-regime voorstaat, en Poelman zijn beleidsmatig elkaars tegenpolen maar strijden zij-aan-zij tegen zoals Poelman het noemde ?het soms voor hun eigen gewin aanwakkeren van angst- en onrustgevoelens onder de mensen?" Voila. Puntje voor Eertmans.

Starf*cker | 08-08-05 | 17:25

@drlector: we kunnen ook iedere Nederlander laten opsluiten. Dwz werken met avondklokken. Stringente ausweiscontroles. Gescand worden bij het in- en uitgaan van ieder gebouw. Iedere telefoon automatisch aftappen, Internet gelijk maar verbieden en alleen staatstelevisie toestaan. Ben je nog een stuk veiliger. Je bent net zo een politicus waar Starf*ckert het over heeft.

bwahaha | 08-08-05 | 17:07

@ Starf*cker

Ik overschat wilders geenszins. Meer dan een middelmatige politicus zie ik ook niet in hem. Maar ik ben niet verbaast als hij straks met een flink aantal zetels er van door gaat als hij niet serieus genomen gaat worden, omdat hij dingen ter sprake brengt die er toe doen.

Mocht hij in een debat over de knie gaan, ik verheug me er nu al op. Maar tot nu toe heb ik maar weinig mensen de vloer met hem zien aanvegen.

In TBS debat was Eerdmans's finest hour maar heeft het iets uitgehaald?

Ik ben een fan van Wiegel, maar dan zullen ze hem toch eerst uit zn sofa moeten trekken.

Waar het om gaat - en waar ik het in je schrijven mee eens ben - is dat er over niets gepraat wordt. Niet door het kabinet, niet door de oppositie, niet aan de zijlijn..

Brusselmans | 08-08-05 | 17:02

@Starf*cker
Vroeghar,
toen politici nog een visie hadden en we met Nederland nog een kant op wilde,
toen politici het beleid na zoiets nog maar eens aan de bevolking uitlegde,
toen politici die zomaar wat riepen ongenadig politiek neer gesabeld werden.
Ja die tijd is voorbij aangezien nu de hoeveelheid stemmen telt en niet wat jij als politieke partij ervan denkt, uitzonderingen daar gelaten.
Populistische politiek zonder visie, daar zijn we toe veroordeeld.

Kenny013 | 08-08-05 | 17:01

@DrLector Om misverstanden uit te sluiten. Mijn instemming met Poelman was op dit ene specifieke punt. Voor de rest ben ik het met je eens.

Starf*cker | 08-08-05 | 16:56

Hopelijk kan Poelman e.e.a. ook zo nuchter uitleggen aan de jongedame die een tijd geleden onder handen genomen werd op oudjaarsavond in Nijmegen door een van de onbegeleid stappende clienten van zijn Pompekliniek.

En hoe staat het met de pizza bezorgservice in zijn hotel.
Het "kunstwerk" voor de deur van je kliniek, doet de herinnering niet verbleken !

En Poelman, .."we" zouden wel een referendum willen in Nederland of "we" met z'n allen willen dat deze psycho- en sociopaten nog ooit in de maatschappij moeten terugkeren.

Times are changing.. het zou wel eens kunnen zijn dat "we" in Nederland liever kiezen voor levenslange opsluiting en weggooien van die sleutel.
Ook al kost dat een paar centen,.. dan heb je ook echt wel wat: een beetje meer veiligheid !!

dr.Lector | 08-08-05 | 16:55

@Brusselmans Mijn probleem met Wilders is simpel. Het gaat altijd om twee onderbuik-items. Misdaad en de islam. Daar roept hij dan wat over tot grote instemming van veel Nederlanders. Zelden verraadt dat denkwerk veel diepgang, maar soit. Echt voorstellen doen. Parlementaire meerderheden proberen te halen, dat spel kent meneer Wilders. Zo vond ik in dat TBS-debat zeker in tweede termijn Joost Eertmans vele malen sterker. En Wilders is geen racist, maar een simplist. Dat gaat hem opbreken. Zeker in de rechtse hoek, waar lieden als Eertmans, Wiegel, zelfs Nawijn, beter problemen kunnen duiden en debatteren. Links veegt met Geert helemaal de vloer aan. Ik verheug me nu al op de verbale gevechten met rasdebaters als Marijnissen en Wouter Bos. Zelfs Peter R. pist in straaltjes over hem heen. Maak niet de fout Wilders te overschatten.

Starf*cker | 08-08-05 | 16:54

@ Starf*cker

Als dat je punt is snap ik werkelijk niet waarom je niet wat meer bewondering voor je favoriete Limburger kan opbrengen.

Even los van zijn standpunten.

Als er 1 politicus is die op het moment een roepende in een woestijn is, is het Wilders wel. Voor zijn eigenbelang kan hij het niet doen, want hij is veiliger wanneer hij zn mond houdt. Dat getuigt toch van ballen, dunkt mij..

Ook kan je hem niet verwijten dat hij geen oplossingen aandraagt. Goed, je kan er over van mening verschillen of het de juiste zijn, maar in vergelijking met de orkaan van stilte van andere kamerleden is het tenminste iets.

En los daarvan. Zolang hij een van de weinige is die zijn mond blijft opentrekken spelen alle andere grote denkers hem gigantisch in de kaart.

Gemakkelijker zetels winnen bestaat niet, het wachten is nog op het moment dat ze op de man gaan spelen in verkiezingstijd.

Racist! Hup, weer 2 zetels dr bij..

Brusselmans | 08-08-05 | 16:46

@Kenny Ik vind die vraag niet relevant. Het gaat mij om het mechanisme van het zinloos reageren van kamerleden. Persoonlijk kan ik mij goed vinden in de visie van de Nijmeegse TBS-directeur Poelman. "" Sommige Kamerleden wakkeren angst- en onrustgevoelens onder de mensen aan en soms voor hun eigen gewin. Dat neem ik ze hoogst kwalijk. Als ze het anders willen, moeten ze de wet aanpassen." En zo is het. Als lieden als Weekers en Wilders echt ballen hebben dan komen ze met echte voorstellen. Nu zijn het net kinderen die zeepballen blazen. Is een leuk gezicht, totdat die zeepbellen uit elkaar spatten.

Starf*cker | 08-08-05 | 16:46

Maatschappij, en wordt dat op dit moment niet overschaduwd door rellerige politici.

-Iets te snel op post gedrukt.-

Kenny013 | 08-08-05 | 16:43

@kweenie: Die Wilders is toch de kampioen lullen? Hij is de eerste die voor de camera's staat te ouwehoeren als er weer een onderwerp is waar hij makkeloijk mee kan scoren. Maar oplossingen komt ie niet mee en minder spannende onderwerpen vind ie al helemaal niet interessant.

Hatseflatse | 08-08-05 | 16:42

@Starf*cker Maar blijft de vraag ben je tegen of voor het handhaven van de huidige tbs regels?
Tegen, dan moet Donner opstappen aangezien hij heeft gezegt er niet aan te willen tornen en had de kamer dit duidelijk moeten maken.
Voor, dan is er niets aan de hand Donner had reeds gezegt dat dit weer kon gebeuren met het huidige beleid.
Vraag is ook hoeveel komen er weer goed terug in de maatscappij

Kenny013 | 08-08-05 | 16:41

spooky: "@Bunt, Jammer dat je van deze discussie weer een links/rechts discussie maakt."
-
Jammer dat je nog steeds niet wilt of kunt inzien dat er de laatste 40 jaar op dat gebied nog steeds niets verandert is.

Bunt | 08-08-05 | 16:39

@Starf*cker. Zo is dat. En Marijnissen & co maken zich ook hard voor minder sexy issues waar je niet direct het nieuws mee haalt. (Hoewel ze dat hele EU grondwet verhaal behoorlijk hebben uitgemolken in de media) Het lijkt er op dat het 'nieuwe politieke elan' in Den Haag vooral heeft geleid tot zo snel mogelijk commentaar geven op spannende ontwikkelingen zonder er daarna nog iets mee te doen. Ministers en andere bewindsvoerders weten dat en kunnen het zich dus veroorloven om de boel steeds lekker over te laten waaien.

Hatseflatse | 08-08-05 | 16:39

Bij het laatste (schippers) debat riep Wilders hardop tegen Donner "Waarom krast U niet op, Waarom gaat U niet weg ??? En hoeveel van de 150 kamerleden waren het daarmee eens ??? Juist.......

kweenie | 08-08-05 | 16:30

@bwa Mijn punt blijft dat ik kots van politici als die Frans Weekers die maar blijven roepen dat ze "verontrust" zijn, maar daar niets mee doen uit angst voor de eigen toekomst. Politici moeten ballen hebben. Ik ben allesbehalve links maar begin steeds meer sympathie voor Jan Marijnissen te krijgen, die is wel van niet lullen maar poetsen.

Starf*cker | 08-08-05 | 16:27

Marley 08-08-05 @ 13:40
Waren jij en je vriendjes maar politici, dan zou het vast allemaal goedkomen met Nederland natuurlijk?
Dan werd er nooit meer gelogen!

Pannie | 08-08-05 | 16:23


klasse colum, als Donner er maar eens iets mee deed.

kweenie | 08-08-05 | 16:18

Het is pure waanzin om alleen een Minister aan te spreken op het vertrekken van één TBS'ser. Die man zit echt niet alleen op zijn ministerie de beslissingen te nemen.
Persoonlijk denk ik dat het op een lopen zetten van onze TBS negert een fout is van het rammelende beleid binnen de ministeries.
Zelf zou ik dus echt geen minister willen zijn. Iedere keer op je kloten krijgen als je ambtenaren het verknuppelen.

Fragmented Mind | 08-08-05 | 16:18

Het is toch potverdoemme ongelofeloos dat iedere 4 dagen wel zo'n levensgevaarlijke lunatic ontsnapt! Als ze nou ontsnapten eens vogelvrij verklaren, zou dat preventief werken? ;-)

Breinstein | 08-08-05 | 16:16

@Starf*ckert: Goed stuk. Vooral het begin leest leuk. Maar aan het eind vroeg ik me toch af wat je eigenlijk wou zeggen. Ik kom niet verder (met mijn begrijpend lezen) dan dat je roept dat politici kunnen lullen maar niet kunnen vullen en dat Piet Heintje een rare vogel is. Niets nieuws onder de zon dus.

Ben je het eens met de strekking dat men bezig is met ONNODIG angst zaaien voor eigen gewin? En ben je het dus eens met dat het onvoorkomenlijk is dat er periodiek een TBS'er ontsnapt?

bwahaha | 08-08-05 | 16:13

Go Starf*cker, helemaal met je eens. Ongenuanceerd klagen is prima op een plek als GS, maar politici hebben de verantwoordelijkheid om de daad bij het woord te voegen: Ben je het er niet mee eens, doe er dan wat aan, daar heb je stemmen voor gekregen. Kom met echte oplossingen voor echte problemen en ga je niet lopen verschuilen achter media-gerichte uitspraken over het hete issue van de week.

Hatseflatse | 08-08-05 | 14:43

Goed stuk, Starf*cker. Je hier opengooien vereist lef. Je stijgt hier boven jezelf uit.

PanzerFaust | 08-08-05 | 14:22

Interressant die cijfers, 18% recidivist. Dat percentage stelt lekker veel voor in een land waar minder dan een kwart van de misdaden wordt opgelost.

Lucifer | 08-08-05 | 14:14

Wat een slap gezeik weer.
"... van een vage HBO komen en psychiaters die gekker zijn dan hun patiënten...."
Misschien moet je zelf eerst een keer op een HBO/WO kijken inplaats van alleen maar bier zuipen in de kroeg.

MasterAB | 08-08-05 | 14:08

Tsja, daar zegt de kalief zowaar wat. Zou het anders niet een idee zijn dat GS eens in de zoveel tijd een brief schrijft naar de Damesch en Heeren politici om ze een aantal voorstellen te doen die ze distileren uit de comments hier?
Voordelen: Landelijke bekendheid, Opnemen verantwoordelijkheid, Duidelijke stem van het volk, Wereldheerschappij(TM) komt weer dichterbij
Nadelen: Overschakelen van een pull naar een push strategie, Een hoop meer werk voor GS, Gevaar geasocieerd te worden met "de gevestigde orde"

DonnieDeDenker | 08-08-05 | 14:05

@its Not yet.

Starf*cker | 08-08-05 | 14:01

"Hij weet dat de politici alleen maar brullen om het brullen"

Aha, dus Starf*cker is een politicus!

kalief | 08-08-05 | 13:57

@ Marley,
Ik ben toch blij weer een lekker ongenuanceerde mening voorbij te zien komen. Blijf je lekker wentelen in je onrechtvaardigheid "zij zijn groot en ik ben klein en het is niet eerlijk".
In plaats eens mee te denken, of degene die je verkozen hebt eens te mailen, nee, hier lopen zeiken dat "ze" liegen. Ik neem aan dat jij er ook zo een bent die stelt dat "ze" allemaal uitkeringstrekkers zijn?

DonnieDeDenker | 08-08-05 | 13:54

Ach zo lang maar geen weledelgestelde de andere wereld in wordt geholpen doet Donner en boeven verder ook niks meer dan nu .

Liegen en elkaar de hand boven het hoofd houden daar zijn ze goed in .

Marley | 08-08-05 | 13:40

Dus die tbs-directeur stelt dat het plaatsgebrek komt door het intrekken van verloven.

De tbs-klinieken in Nederland zitten bomvol, aldus Poelmann. "De bezetting is ongeveer 103 procent." Na het incident met Wilhelm S. hebben alle klinieken de verloven opnieuw onder de loep genomen en wordt stringenter omgegaaan met het verlenen van verlof. Daardoor zijn volgens Poelmann de wachtlijsten toegenomen. "Op de lijst stonden ongeveer 175 mensen die wachten op plaatsing in een kliniek. De afgelopen maanden is dat aantal gaan groeien en bedraagt nu meer dan tweehonderd."

Henkiemaardannietgek | 08-08-05 | 13:17

@Bunt
Jammer dat je van deze discussie weer een links/rechts discussie maakt. Het gaat hier om een groot maatschappelijk probleem waar oppostie partijen als GL en SP hardere standpunten innemen dan D66 VVD en CDA. Los van politieke partijen, ik vind mezelf een socialist in hard en nieren en ben meer dan geveinsd van onrust. Een discussie over oude en nieuwe stempel lijkt me nuttiger dan links rechts.

spooky | 08-08-05 | 13:15

Starf*cker: "Ik zal niet meteen met de grootste joker beginnen, onze Geert."
-
De grootste jokers zijn de aanhangers/sympathiesanten van het socialistische geloof.
Die veinzen verontrust te zijn.

Bunt | 08-08-05 | 12:55

-weggejorist-

its-hammertime | 08-08-05 | 12:55

Laten we het eens van de positieve kant zien. Ik meen dat de bewuste TBS'er al in de resocialisatie-fase zat en op zeer korte termijn zou worden vrijgelaten. Dus in het meest gunstige geval gaat hij niet meer in de fout. Blijft naturlijk de vraag waarom hij niet op zijn vrijlating heeft kunnen wachten...
Er bestaat kennelijk een zeer dunne lijn tussen paniek schoppen en het volk inlichten. Persoonlijk zie ik liever wat meer informatie dan wat minder. Hoe bang ik dan word, bepaal ik zelf wel.
Het TBS-systeem is niet onfeilbaar... duh... waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Ik ben het echter volledig met Starfucker eens dat de hoogste baas, in dit geval Donner dus, gewoon de verantwoordelijkheid op zich moet nemen. Als hij het alleen al toegeeft, zijn we al een stuk verder en kan er structureel aan verandering worden gewerkt. Het blaten van Eerdmans, Wilders, Rouvoet, Halsema en alle anderen tijdens het vorige spoeddebat kon niet verhinderen dat er weer 1 ontsnapt is. En dat is er simpelweg 1 teveel. Speelt u ook zo graag russische roulette met de samneleving?

knutsel | 08-08-05 | 12:55

@tjebbe dat vond ik ook, wel vreemd dat starf. het niet erg vind als er een aanslagje op die zelfde Youp zou plaatsvinden.
Maar voor de rest een goed stukje starf.

Karel Kruizenruiker | 08-08-05 | 12:55

dus sinds Pim Fortuyn volstaat hard roepen en is NL aan de afgrond geraakt? En als Zonnebloem aftreedt komt NL er weer bovenop? Wat een flauwekul. Typisch leesvoer voor opgewonde kantoorpikkies die zich overal over opwinden

verbatim | 08-08-05 | 12:54

Wat een ophef over een fout. Zo'n misser zegt niets, zolang het niet wordt gerelateerd aan hoe vaak het goed gaat. Dat er in welk systeem dan ook fouten gemaakt zullen worden is een gegeven. Indien u een zinnige discussie wenst over verbetering van het huidige systeem, dan dient deze fout in perspectief te worden geplaatst. Beetje mekkeren over how bad things have come. Aanstellers.

Der Icebear | 08-08-05 | 12:52

@MCRLZ 18% van alle tbs'ers is recidivist, daar vallen ook degene onder die officieel worden vrijgelaten. Dus dat leidt tot wel meer dan 16 misdaden per jaar.

Gavrilo | 08-08-05 | 12:51

Over Men and mice gesproken. De oppositie op Wilders en Eerdmans na knuffelt lekker door. Ik zal niet op Wilders gaan stemmen (dood paard, ouwe koeien en dat soort dingen), maar gelijk had hij wel. Donner is verantwoordelijk en doet veelste weinig. Dat de rest van de oppositie instemde met een parlementaire enquette geeft wel aan hoe onze democratie er aan toe is. Het is geen achterkamertjes politiek maar ze schijten gewoon rechtstreeks in je bek. Van de sp tot de christen unie, zij speelden op veilig. Veilig voor hunzelf dan.

Gavrilo | 08-08-05 | 12:45

@MCRLZ, wat jij schrijft is grote onzin.

JeanB25 | 08-08-05 | 12:40

lees net dit op nu.nl

www.nu.nl/news/570930/13/Directeur_tbs...

hier staat dat de directeur boos is o kamerleden die elke keer paniek veroorzaken als er een TBS'er de benen neemt. dit gebeurt volgens hem wel 90x per jaar en als je daarover elke keer aan de bel trekt dan wordt het wel erg veel. bovendien is het recidivecijfer omlaag gegaan naar 18%, dus het valt wel mee!?!?!?!?!
begrijp ik iets niet!?!?!?!
18% van de 90 onstnapte moordenaar en verkrachters pleegt recidive. dat zijn dus 16 moorden of verkrachtingen per jaar!!
kan iemand die klinieken niet gewoon hermetisch afsluiten en de sleutels wegdonderen ofzo?

MCRLZ | 08-08-05 | 12:39

@ . DonnieDeDenker

En hoeveel va ndie scheepswerven bestaan er nog? Dat waren ook zinkende schepen....

Ikdus | 08-08-05 | 12:30

oeps Gavrilo was me al voor...

knutsel | 08-08-05 | 12:28

@Albert H. Ik heb wel zeker een oplossing. Politici die verantwoordelijk durven te zijn. Het lijkt nu wel het callcenter van de NUON. Iedereen schuift door naar iedereen en niemand is uiteindelijk verantwoordelijk als het fout gaat. Dit is niet eens een links-rechts-discussie. Uit ieder onderzoek blijkt dat Nederlanders behoefte hebben aan sterke persoonlijkheden in Den Haag. Niet aan brullende muizen. Het is nu inderdaad net het Customers Care Center van NUON.

@Donnie Wij zijn het niet oneens. Iemand zal alleen de verantwoordelijkheid moeten nemen.

Starf*cker | 08-08-05 | 12:28

Sinds wanneer moet Starfucker de oplossingen aandragen? Kan me niet herinneren dat hij in de regering zit.

knutsel | 08-08-05 | 12:27

Moet Starfucker nu met de oplossingen komen? Geef de schuld maar weer aan de boodschapper.

Gavrilo | 08-08-05 | 12:20

@ Prestodegekste
Als je het positief wilt zien dan kan zou je kunnen veronderstellen dat StarF. de disussie wil aanzwengelen.... ALS je het positief wilt zien.
Trouwens, de analogie met een zinkend schip is wat jammer, tenslotte zijn we wereldberoemd om onze scheepswerven, al een paar eeuwen zelfs.

DonnieDeDenker | 08-08-05 | 12:19

Ik ken een kerel die TBS heeft doordat hij met een zakmes een winkel overviel.
TBS wordt echt niet alleen bij moord gegeven. Als iemand gewoon geschift lijkt kan hij/zij het al krijgen.
Deze geschifte Marciano heeft voor de moord slechts 2 jaar gekregen. Das toch 8 jaar te weinig.

vinque | 08-08-05 | 12:17

leuk starfucker, maar heb je ook echte oplossingen??En dan vind je het gek dat Geenstijl populistisch genoemd wordt..... Welkom in Nederland anno 2005, een zinkend schip.

prestodegekste | 08-08-05 | 12:16

Inderdaad DonnieDeDenker, men betaalt liever wachtgeld aan tbs'ers die op de wachtlijst staan dan dat men zorgt dat ze meteen behandeld kunnen worden. Wachtgeld kost een schijntje vergeleken met nieuwbouw en extra personeel. Ook kan bij uitbreiding van de klinmieken het capaciteitsprobleem niet meer als argument worden gebruikt.

JeanB25 | 08-08-05 | 12:12

-weggejorist-

its-hammertime | 08-08-05 | 12:12

In het tbs-systeem is het mogelijk om mensen eeuwig gevangen te houden. Elk jaar ofzo wordt de patient beoordeelt. Het oordeel dat hieruit volgt wordt ook weer beoordeelt, uiteindelijk door Donner zelf. Ja, het gaat vaak goed, maar lang niet altijd. Door versoepeling van het regime krijgen gevaarlijke mensen de kans om te ontsnappen. Zo ontsnappen er wel vaker mensen en soms komen ze zelf weer terug wandelen soms worden ze lazerus uit de bosjes gevist en soms komen ze pas terug na een grootschalige klopjacht.
Als er net zoveel slachtoffers zouden zijn gevallen door bse of een ander dierziekte dan wordt de verdachte veestapel genadeloos afgemaakt. Nu zeg ik niet dat risico tbs'ers afgemaakt moeten worden, maar oneindig lang worden opgesloten en dan ook goed opgesloten.

Gavrilo | 08-08-05 | 12:10

Ik kan het maar ten dele eens zijn met Star F*cker. Wat betreft de ontsnapping ben ik het eerder eens met de directeur die stelt dat er te weinig capaciteit is. Tel daarbij op dat het hele systeem geen donder mag kosten en je zit met te weinig capaciteit, ervaring en kennis. Wat je dus nodig hebt is een minister die stelt: we hebben structureel 3000 TBS plekken nodig, en ook nog eens 3000 man personeel (Ik roep maar wat he). Vervolgens wordt daar geld voor vrijgemaakt en wordt het probleem opgelost. Dan laat je zien dat je het probleem onderkent en gelijk oplost.

DonnieDeDenker | 08-08-05 | 12:07

Die laatste zin doet me toch verdacht veel denken aan een collumn van Youp.

tjebbe | 08-08-05 | 12:06

Gascoigne is nog vrij..........

vinque | 08-08-05 | 12:06

Wat is de transfersom van een Blair bijvoorbeeld? als iedereen nou wat lapt kopen we hem gewoon!

exarchos | 08-08-05 | 12:01

't Zal aan mijn beperkte bevattingsvermogen liggen maar euh.. hierboven (en in dat Telegraf-proza) wordt moord en brand geschreeuwd over 'verloven'. Maar deze TBS'er HAD geen verlof... hij is gewoon de tent uitgewandeld.

Shoot me in a camel's butt.

Eamel | 08-08-05 | 12:00

-weggejorist-

its-hammertime | 08-08-05 | 12:00

Bush 4 interim MP!

ffwd | 08-08-05 | 11:55

2 woorden voor dit hele artikel:

kut rechtsysteem

P.oep | 08-08-05 | 11:55

Ach, Donner hoeft in zijn verweer geen nieuwe dingen naar voren te halen t.o.v. de vorige zaak:'Dit is inherent aan het systeem dat wij hanteren voor TBS-behandeling, het systeem is niet waterdicht te krijgen, wij hebben met zijn allen voor dit systeem gekozen, blablabla."
Kortom gekken die opgesloten moeten worden en levenslang uit de maatschappij moeten worden geweerd die laten ze gewoon los in de proeftuin die maatschappij heet en wij lopen het risico.
Is het alleen te hopen dat er eens 1 bij Donner in de keuken staat met een hakmes.
P.s. Ook Willem S. wordt momenteel weeeeer onderzocht! Het duurd wel erg lang voordat er bij heren psychiaters een lampje gaat branden.

superdick | 08-08-05 | 11:54

@Starf*cker. Behandelaars gekker dan hun patiënten. Daar lijkt het soms wel eens op. Probleem is dat tbs-klinieken en reguliere zorginstellingen door bezuinigingen alleen maar jong grut aannemen voor tijdelijk. Deze mensen hebben inderdaad weinig besef van hoe gecompliceerd de patiënt kan zijn en zullen vaker inschattingsfouten maken.

Veldzicht in Balkbrug wil graag de grootste tbs-kliniek van Nederland worden en pleegt veel nieuwbouw. Met die groei is jong, dus weinig ervaren personeel aangenomen, want het mocht allemaal niet te veel kosten. Opvallend is dan ook dat het vaak maar enkele klinieken (met veel verloop van personeel) in Nederland zijn waar ernstige fouten worden gemaakt, van die andere 10-12 hoor je nooit iets.

Verder zijn er natuurlijk nog ca. 5-7000 ex-tbs'ers woonachtig in Nederland die wèl goed geholpen zijn en hun verdere leven delictvrij doorbrengen. Het systeem is niet zo verrot als het door jou wordt geschetst.

JeanB25 | 08-08-05 | 11:53

Donner schuift de verantwoordelijk af naar de rechter, de rechter naar de behandelaars en de behandelaars naar de directeur en de directeur naar de tweede kamer. De tweede kamer is al honderd jaar met reces. Kan iemand zich een minister herinneren die, door de kamer gedwongen, is afgetreden? Meestal stappen zij op na druk vanuit de eigen partij. Om vervolgens te worden vervangen door een partijgenoot. Zo is het spel. Dat Donner er nog steeds zit wilt zeggen dat hij binnen de cda geen concurrenten heeft.

Gavrilo | 08-08-05 | 11:52

@style.councillor
Ja ik wist eerst niks maar las achteraf dat het een soort dagbehandelcentrum was voor depressieve mensen enzo. Geen idee dat daar TBS-ers wonen vond het best schrikken toen ik het las. Een aardig detail hoe dat dan gaat met woningbouw: Ik heb in het kader allerlei kansen en bedreigingen voor woningbouw in kaart gebracht. Zo moet je 100 meter van een hoofdgasleiding afztitten 150 meter van de A4 want geluidoverlast, 500 meter van een lpg tank afzitten maar maar is woningbouw bij TBS-ers nooit een issue geweest. Een TBS-er ontploft niet als een gastank en maakt ook niet zoveel geluid als een snelweg dus wat zou het probleem zijn. Ik weet nog steeds niet helemaal zeker of het wel of geen probleem is maar dat het niet onderzocht wordt vind ik geen gunstig teken voor veiligheid.

spooky | 08-08-05 | 11:51

ik krijg het idee dat het vooral de linkse mensen niet rechts genoeg kan als het even zo uitkomt...

Stel dat die pipo geen tbs maar alleen celstraf had gekregen... dan had ie allang weer vrij rondgelopen zonder dat iemand zich er druk om maakte...

strange days

devon | 08-08-05 | 11:50

Het TBS systeem is verrot. Dat zal de zittende partijen in de tweede kamer met hun clientele van de agogische industrie worst wezen. Zij weten wel wat goed is voor u,en hun portemonnaie. Een beetje handige veroordeelde weet wat die 'behandelaars' van 'm willen horen en binnen mum van tijd loopt zo iemand weer vrij rond. Het begrip ontoerekeningsvatbaarheid moet uit de wet maar daar zullen de incompetente zakkenvullers in de politiek nooit mee akkoord gaan. En dit is kamerbreed dus verkiezingen helpen helemaal nix.

schele henk | 08-08-05 | 11:50

Koop nu snel aandelen van bedrijven die de traceerbare "enkelbandjes" technologie leveren! (Ik steek wel ff snel 2 duimen de lucht in)

G. Temmes | 08-08-05 | 11:47

Beetje makkelijk. Vergt diepgaande maatregelen waarvoor Nederlandse bevolking niet klaar is.
Wer ein Volk retten will kann nur Heroisch denken...........

vinque | 08-08-05 | 11:47

De mogelijkheid van de dood geeft spanning aan het leven.
De dood uitbannen door levenslang te geven, kanker te verbieden, F1-races verbieden, bunjee-jumpen, parachute-springen, snelverkeer, enz., enz..
Zo'n samenleving wil toch niemand.
Een oude volkswijsheid zegt: er lopen er meer buiten de inrichting dan in het gesticht. Het nieuws bewijst dat elke dag weer.
Maar Allah verhoede dat er een samenleving ontstaat van benauwde aarsen, die geen vrolijke scheet meer kunnen laten. Zoals die bruine sternaaier.
Leve de vrije open samenleving. Risico van fouten, miskleunen, blunders, stommiteiten, psychopathen hoort daarbij.

geld0270 | 08-08-05 | 11:46

Land? Er bestaat helemaal geen "land" meer. Dat is extreem-rechts. We zijn allemaal wereldburgers en Europeanen!

pek en veren | 08-08-05 | 11:46

Starf*cker, het is tijd voor een revolutie, op naar het binnenhof!

Bengski | 08-08-05 | 11:44

Idd nette collumn en ben het er grotendeels mee eens :D. Nice!

Xaio | 08-08-05 | 11:42

@spooky
En wij maar lachen om die Pink Panter films, waarin Peter Sellars dn wel zijn chef opgesloten zitten in een psychiatrische inrichting.

De waarheid is nog weel erger en clichématiger vreesch ik.

style.councillor | 08-08-05 | 11:40

Goed stuk starf*cker. Ik snap alleen je inleiding niet helemaal. Moet je als politicus eerst een cursus sexuele losbandigheid volgen. Heb je in NY iets te lang met Clinton in kroeg gehangen? Ik snap nu wel wat je in Marokko hebt gedaan. Je was op cursus!!!
nieuws.geenstijl.nl/archives/2005/08/s...

Dokter Spin | 08-08-05 | 11:38

-weggejorist-

its-hammertime | 08-08-05 | 11:37

De stelling "Laat Balkenende het karwie afmaken", suggereert dat hij met een karwei bezig is.

Wie het weet mag het zeggen, maar mij is los van het oeverloze woirmen in naarden gezever niet duidelijk waar deze oppergristen mee bezig is.

style.councillor | 08-08-05 | 11:37

Ja en ik moest in 2000 in het kader van bouwplannen rondom Halsteren de boel inventarisren. Bomen, struiken, gebouwen, leidingen... en vlak daarachter lag de inrichting, monumentale villa en veel bos. Ik dus met de auto het terrein op en heb daar 20 minuten vrij rondgereden, niet alleen de parkeerplaats maar overal. Niemand die wat gezien heeft of tegen mij gezegd dat ik me op een besloten inrichting bevond. Een terrein waar dus dit soort gasten rond wandelen en waar ik graag even voor gewaarschuwd wordt. In 2000 kon iedereen daar volgens mij in en uit lopen als ze buiten waren (beveiliging binnen ken ik niet). Hoe het in 2005 is weet ik niet maar moet sinds twee dagen wel denken aan de nieuwbouwijk met kleine kinderen 500 meter ervandaan.

spooky | 08-08-05 | 11:36

@Starfucker Professor Zonnebloem is een perfecte typering.
Nu ken ik ook zo'n behandelaar van zo'n tbs-kliniek (dat is geen nieuws natuurlijk), en dat is nog een geitenwollensok van de oude stempel. Een rustige, bebaarde vader van drie kinderen, een onverbeterlijke optimist. Hoeveel tegenslag ook hij in zijn leven heeft meegemaakt, hij blijft er in geloven. Maar geen wetenschapper, zoals ik wel meer psychologen ken die mooie artikels publiceren en altijd op mijn spot kunnen rekenen wanneer zij zichzelf als wetenschapper voordoen. Ze doen onderzoek, verkrijgen data, zoeken een verklaring voor de data en gebruiken diezelfde data als bewijs voor die verklaring. Dat is geen wetenschap. Er is zoveel natte vinger werk in dat wereldje. De mensenlijke geest laat zich niet zo makkelijk ontleden. Zo ook in de tbs klinieken, ze zien verbetering in het gedrag van de gedetineerden en dus gaat het ook beter, totdat het tegendeel wordt bewezen. Nee, zelfs het tegendeel wordt bewezen is daar een geitenwollensokken verklaring voor. Juristen maken daar vaak goed gebruik van, Willem Schipper werd juist moorddadig nadat hij op tv vertoond was, hij voelde zich in het nauw gedreven. Behandelaars willen er vaak maar niet in geloven dat problemen zijn die zij niet kunnen oplossen. Zelfs medicatie of decenialange therapie biedt niet altijd het gewenste resultaat. De mensenlijke geest blijkt te weerbarstig. Ik kan hun optimisme wel begrijpen, een wetenschapper hoort een idealist te zijn, maar een minister moet beter weten en realist te zijn. Als Donner niet de verantwoordelijkheid op zich wilt nemen dan doet niemand dat. Als hij niet meer met zijn beide voeten in de realiteit staat dan weet hij niet meer waarvoor hij het doet. De maatschappij is geen proeflab waarin de burgers als witte muizen zich laten ombrengen in de naam der wetenschap. Deze witte muizen hebben nog wat te zeggen: weg met Donner.

Gavrilo | 08-08-05 | 11:36

Het infuus? Waar blijft het genadeschot zul je bedoelen.

Rabarberke | 08-08-05 | 11:35

@Lucifer: lol, laat Lubbers, pardon, Balkenende, het karwei afmaken? Jij gelooft dat verhaal van Zalm zeker nog, van eerst het zuur, en dan het zoet?

JackRandom | 08-08-05 | 11:33

"Ik zal niet meteen met de grootste joker beginnen, onze Geert."

Kun je dit stukje uitleggen starfucker

Rest In Privacy | 08-08-05 | 11:32

@ZI: Dat zegt wel iets over je, dat het sociale aspect je niet interesseert... Hoe moet het dan met de mensen in deze maatschappij die niet kunnen meekomen, en die nu dus de dupe zijn van het harde beleid van dit kabinet? De zieken, de ouderen, de werklozen, de minima? Allemaal eigen schuld zeker? Doorpakken, en wie niet mee kan, mag verrotten? Vandaag behoren jij en ik nog tot de groep die wel kan meekomen, en die niet al te veel last hebben van de afbraak van allerlei sociale collectieve maatregelen. Morgen misschien niet meer.

JackRandom | 08-08-05 | 11:30

De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet..

Het is een leuk stuk om te lezen en het heeft zeker een kern van waarheid. De minister die genoemd worden komen inderdaad tekort voor hun functie maar daar ligt niet het probleem. In nederland kennen we het kiessysteem waarbij partijen hun standpunten kenbaar maken waarop wij onze keuze maken. Deze partijen gaan dan met elkaar om tafel zitten om compromissen te sluiten met deze standpunten, gevolg hiervan is dat er een regering zit met uitgangspunten waar wij niet voor gekozen hebben. <P> En ja wat kunnen wij daar aan doen?.. ik heb geen idee.

ljitsneeg | 08-08-05 | 11:29

Overigens is het huidige kabinet politiek gezien nog te kort bezig om daadwerkelijke resultaten te kunnen zien.

Lucifer | 08-08-05 | 11:29

Dit is nu al het zoveelste incident met onze favoriete minister. Dit geval is -weer- niet zwaar genoeg om hem af te laten treden, maar het is nu wel mooi geweest. Weg met klungelsmurf daar.

@JackR
Sociaal of niet, dat interesseert mij weinig. Het is belangrijker dat er mensen aan het roer komen die kunnen doorpakken. Niet lullen maar poetsen. Mensen zoals Verdonk.

ZI | 08-08-05 | 11:23

@Fuckje: ik constateer dat het schrijven van zure stukjes (hoe waar het ook allemaal mag zijn) van geen enkele waarde is als de schrijver niet ook (een richting tot) een oplossing aandraagt. Moet ik nu gaan doen wat hij nalaat?

Albert Heijn | 08-08-05 | 11:23

@Josina dat is dus een tweede kamer met 148 (?) verschillende partijen en meningen, lijkt dat het land dan totaal onbestuurbaar is....

Carpa | 08-08-05 | 11:22

Ik ben (ook) bang dat nieuwe verkiezingen niets zal helpen. Misschien moet het systeem op de schop. Ik ben helemaal niet politiek onderlegd maar misschien kan het anders. Geen partijen meer bijvoorbeeld maar een regering met slechts 'personen'. Die ook per persoon stemmen. Wellicht dat ze elkaar dan minder de hand boven het hoofd houden.

Josina K | 08-08-05 | 11:19

Ik zou de minnaar van mijn vriendin ook de nek omdraaien

Echt He! | 08-08-05 | 11:19

Aaah Starf*cker welkom terug.

Dat het een hoop gebrul is ben ik met je eens, maar vannochtend had de directeur van de Pompe kliniek op radio 1 het enige juiste commentaar. "Of het hele TBS systeem wordt afgeschaft, of je accepteert dat dit soort dingen gebeuren." "dat de man in een inrichting zit zonder hek er om heen heeft een reden en gebeurt niet zo maar" "De kamer accepteert het huidige systeenm en het feit dat dit risico's met zich mee brengt" M.a.w. Donner blijft rustig zitten en terecht. Willen we dit uitbannen dan het hele TBS systeem afschaffen en die dwazen levenslang opsluiten. Ik ben voor, maar kijken wat die Aleid Wolfsen daar van vindt.

Carpa | 08-08-05 | 11:19

@fuckje
Er is een hele goede oplossing: prestatieloon voor ministers. Minder debiele luchtbalonnen en als er dan iets doorgevoerd wordt wat weer miljarden belastinggeld kost, waar de baten weer ver achter liggen op de kosten , gelijk zo´n minister korten. Wedden dat ze dan ook eerder aftreden

D.Bader | 08-08-05 | 11:18

-weggejorist-

its-hammertime | 08-08-05 | 11:18

Goed doorwrochte analyse!
Vooral de oplossing sprak mij erg aan.

Wat was de oplossing ook al weer?
Oh ja, de politiek moet iets doen!

Tom Poes! Verzin toch eens een list!
Ollie B. Bommel for president!

forgie | 08-08-05 | 11:18

Let op: De pliesie ziet geen aanleiding om de omgeving van die ex in de gaten te houden.

In welke sloot zou de nieuwe lover gevonden worden?

fcdb-er | 08-08-05 | 11:17

@fuckje
Inderdaad... en dan te bedenken dat de regring en kamerleden een RIANT salaris ontvangen voor het vinden van oplossingen en daarin zwaar onderpresteren.

knutsel | 08-08-05 | 11:17

Dit land heeft een kabinet nodig met een sociaal smoelwerk, geen kille technocraten die alleen maar aan geld denken...

JackRandom | 08-08-05 | 11:17

Het feit dat Tjibbe "gouden pot" Joustra de terrorismebestrijding coordineert zegt eigenlijk al genoeg. Eerlijk gezegd kann die terreur me geen ene fuck schelen. De kans dat een achterlijke Ali me opblaast is gewoon miniscuul vergeleken met de kans dat een zatte idioot me kapotrijdt. Dat weet ik, en dat weet Piet Hein Donner, George Bush, en Osama bin Laden.

De enige manier waarop de geitenneukers ons klein kunnen krijgen is door de angst te bespelen. Angst, die dit land tot een fascistische heilstaat aan het omvormen is. Het begint bij identificatieplicht. AUSWEIS. En nu wordt het recht op vrijheid van meningsuiting ook al weer bot verkracht door deze moraalridder, die ruiterlijk toegeeft dat hij zijn nieuwe muilkorfwet ook zo spits had kunnen maken dat het alleen haatdragende imams treft. En dan zwijg ik nog over die bezopen plannen om al het internetverkeer te tappen, en alles op te slaan. Privacy is een illusie.

Onder het mom van terrorismebestrijding wordt er een doelbewuste campagne gevoerd om de vrijheid van de burger in te perken. De enige die hier niet het slachtoffer van worden zijn die vijf verdwaasde terroristen die hier zitten.

Ik heb sterk het vermoeden dat die brave-ouderlingkop van Donner met die wereldvreemde jaren-50 blik puur imago is, en dat hij donders goed weet hoe ongeloofelijk gevaarlijk de maatregelen zijn die hij invoert. De juridische intrumenten om ieder ongewenst element het zwijgen op te leggen worden in de handen van de regering gelegd. Het is misschien niet dit kabinet dat daar misbruik van zal maken, maar als het gepeupel een of andere rechtse-of linkse populist kiest-en geef ze met het alternatief dat CDA en PVDA ze bieden eens ongelijk, dan zijn de rapen hier echt goed gaar.

Filo | 08-08-05 | 11:16

Eigenlijk zouden ze een politicus moeten betalen op ideeën uitbrengen en daadwerkelijk doorvoeren. Loonverlaging voor "Sorry"

Imhotep | 08-08-05 | 11:15

Een column van enigzins kwaliteit... da's lang geleden. bedankt Starf*cker!!

geitenneuker | 08-08-05 | 11:15

@Albert Heyn,
als je een echte kerel bent kom JIJ nu met oplossingen... ik wacht!

fuckje | 08-08-05 | 11:13

Ik denk dat Balkenende en zijn hele kabinet weer ´geschokt´en ´geschrokken´ zijn. Vroeger was het zo dat als het kabinet ´geschokt´ en ´geschrokken´was er daadwerkelijk iets gebeurde. Zij stelden hun ministers en kamerleden verantwoordelijk en er zijn inderdaad ministers die hun verantwoordelijkheid namen en opstapten (onteigeningswet 1977 bijvoorbeeld).
Dit kabinet is zijn hele kabinetsperiode zo om de paar dagen aan het ´schokken´. Het lijkt wel een zootje Parkinson patiënten

D.Bader | 08-08-05 | 11:12

Helemaal mee eens.. maar wie moet dit land dan gaan redden?

..loW | 08-08-05 | 11:10

Stemrecht voor iedereen was bij nader inzien misschien toch niet zo´n goed idee...

JackRandom | 08-08-05 | 11:10

Goed stuk op je commentaar op de verlosser Wilders na. Stemt allen Wilders!

Dr. R. Clavan | 08-08-05 | 11:10

@Imhotep
Inderdaad, de spijker op zijn kop.

Als je het voor werkelijk capabele mensen met zicht op de maatschappelijke realiteit aantrekkelijk wilt maken om politieke verantwoordelijkheid te dragen dan zul je de salarissen voor kamerleden en vooral ministers drastisch moeten verhogen. Dat gelul dat een politieke carriere vooral een zaak van roeping moet zijn is typisch een blijk van de kruideniersgeest die verantwoordelijk is voor het feit dat we opgescheept zitten met wereldvreemde sukkels als Donner c.s.

Flipsen | 08-08-05 | 11:09

Tsja, politiek.... wanneer geven we eens het idee op dat de Tweede Kamer zaligmakend is en dat de overheid het paradijs op aarde komt brengen? Er valt weinig tot niets positiefs uit Den Haag te verwachten ongeacht welke partij daar de dienst uitmaakt. Veranderingen zal je zelf moeten doorvoeren, los van de overheid, en dan bedoel ik geen aanslagen of eigen richting.

BummBumm | 08-08-05 | 11:09

lol @ Horror Scoop :)

Imhotep | 08-08-05 | 11:09

Van achter je toetsenbord een stukje brallen over de toestand in het land is zo verschrikkelijk gemakkelijk. Met een flink portie krachttermen de zwakte van het bestuur aantonen: iedereen kan het en doet het hier. En dan ook nog een flink accent leggen op de persoonlijkheid van de bestuurders; het zoveelste bewijs dat Starf*cker niets in de melk heeft te brokkelen.
Een echte kerel was met oplossingen gekomen.

Albert Heijn | 08-08-05 | 11:09

Tsja, politiek.... wanneer geven we eens het idee op dat de Tweede Kamer zaligmakend is en dat de overheid het paradijs op aarde komt brengen? Er valt weinig tot niets positiefs uit Den Haag te verwachten ongeacht welke partij daar de dienst uitmaakt. Veranderingen zal je zelf moeten doorvoeren, los van de overheid, en dan bedoel ik geen aanslagen of eigen richting mee.

BummBumm | 08-08-05 | 11:08

Ach hadden we maar een farao...

Horror Scoop | 08-08-05 | 11:07

Mooi helder stuk star, voor iedereen begrijpelijk. Verder ben ik ook van mening dat het nog een erg lange zit is tot mei 2007... zeker met zulke lutsers aan het roer. Verder verwacht ik ook iets meer onderbouwde kritiek van de kamer. het vorige debat met Donner was een aanfluiting. Laat het domme roepen maar aan ons, de reaguurders, over.
(Psychiaters die gekker zijn dan hun patienten, lol !)

knutsel | 08-08-05 | 11:06

Ministers die in het verleden wel hun biezen pakten als zij de boel hadden verkloot zijn ook op de vingers van 1 hand te tellen. Wat dat betreft is er niets nieuws onder de zon. Minister hoeft van mij ook niet zo nodig weg omdat ze in een kliniek de deur vergeten op slot te doen. Het moet gewoon onmogelijk gemaakt worden dat die gasten buitenkomen. TBS? De typhus.

Ikdus | 08-08-05 | 11:05

Ik wil niet veel zeggen hoor, maar het merendeel van de Nederlanders heeft hier bij de laatste verkiezingen stiekem zelf voor gekozen. Volgende keer NADENKEN als je stemt, en niet stemmen op een partij "omdat iedereen dat doet". Wat een slap volk zijn wij toch.

Imhotep | 08-08-05 | 11:03

Wachten tot 2007? En op wie moeten we dan stemmen? Wilders? Peter Brr De Vries? Denk niet dat het land daar beter van wordt. We hebben nu een aanfluiting van een regering, maar wie zegt dat het bij verkiezingen zal veranderen? Ik zou geen enkele politicus weten waar ik vertrouwen in heb.

zoeffie | 08-08-05 | 11:01

Uit m'n hart gegrepen

Arnie | 08-08-05 | 10:58

Precies. Daarom is het beter dat Geert Wilders de dienst gaat uitmaken. Hij zal de maatregelen durven nemen die nu niet genomen worden. Aanpakken die handel!!

aardappel | 08-08-05 | 10:57

Netjes starfucker, je zet ze weer even op hun plaats.

stijlloze-alwin | 08-08-05 | 10:57

Wat een onvoorstelbaar ongenuanceerd stuk onzin. Holle vaten klinken inderdaad het hardst.

Instant executie voor alles wat afwijkt, de regering afzetten en de macht aan jou en je maten uit de kroeg die de problemen WEL kunnen oplossen.

Bravo voor dit sterke staaltje constructief positivisme!

Sterrenburg III | 08-08-05 | 10:57

Er zit helaas niets anders op dan op ons tandvlees lopend door te strompelen naar 2007... Dan kunnen de kaarten opnieuw worden geschud. Maar ik ben bang dat dan de mensen al dermate gedesillusioneerd en afgestompt zijn dat velen dan al niet eens meer de moeite zullen nemen om te stemmen... Misschien is dat ook wel een doel van de huidige politiek. Of uit frustratie op types als Wilders zullen stemmen.
Ik ben ook wel benieuwd wat wel er moet gebeuren voordat een minister aftreedt... Een minister die iemand vermoord? Verkracht? Zich vergrijpt aan kinderen? Want nu is een ´sorry, het zal niet weer gebeuren´ blijkbaar voldoende...

JackRandom | 08-08-05 | 10:56

Eh Starf*cker, ... De brave man mocht in het kader van zijn therapie vrij rond wandelen bij een gesloten inrichting....

De instelling was niet omheind, geen gesloten instelling dus.

zoeffie | 08-08-05 | 10:56

Goed stukje! Vooral zo doorgaan :)

flooriz | 08-08-05 | 10:56

Revolutietje dan maar? Goed geschreven stuk. Da's 't nadeel: als iedereen verantwoordelijk is, is niemand dat.

Horror Scoop | 08-08-05 | 10:53

@Starf*cker,
Okee, prima stuk, maar wat nu? Zie jij een oplossing dan?
Ik had het gisteren al over een zakenkabinet, mensen die hun sporen hebben verdiend in de maatschappij, die niet aan een partij of een partijprogram zijn gebonden. Probleem is alleen, waar vind je INTEGERE mensen die voor een hongerloontje minister willen worden, en wie moet dan de leiding nemen van zo'n clup?
Maar ik zie geen alternatief... behalve de anarchie, of een staatsgreep. Niet mijn idee, maar wellicht niet te vermijden....

fuckje | 08-08-05 | 10:52

Politieke poedel, HULDE!
En het infuus word enigzins moeilijk, er zijn nog enkele andere bejaarden wiens luier verschoond moet worden, en een douche word ook hoog tijd.

~Pyro~ | 08-08-05 | 10:45

Een klein vraagje maar: stel nou dat de brandweer in de fik staande panden gewoon laat uitfikken omdat de wet niet goed is aangepast, wat zouden wij dan zeggen?
Precies zo is het met die idioot gesteld die aan het hoofd van die kliniek staat. Hij geeft nou de tweede kamer de schuld, maar hij laat zelf dit soort figuren ontsnappen. Wanneer gaan die gasten nou eens snappen dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor zoiets?

zweefvlieger | 08-08-05 | 10:44

starf*cker... voor al uw open deuren

G-unite | 08-08-05 | 10:44

al dat gezeik op de nederlandse politiek. m.n. wat betreft die populistische kamerleden heb je gelijk hoor. maar verder: nederlanders moet ophouden met dat gezeur. ga zelf eens iets van je land maken.

mre | 08-08-05 | 10:42

Prettige vakantie gehad?

Han | 08-08-05 | 10:42

"Meneer zat namelijk vast voor moord op de minnaar van zijn ex-vriendin", Als het nou geen ex was geweest, was er niet veel mis mee. crime pasionel...

pieterjan | 08-08-05 | 10:41

Leuk zoals die pillen steeds als uitgangspunt worden genomen voor de vraag hoelang het duurt voordat hij met bijlen begint te zwaaien. Ik zou er maar niet vanuit gaat dat TBSers braaf die pilletjes blijven knabbelen zolang de voorraad strekt. Die hebben ze natuurlijk allang op het centraal station van Utrecht tussen de rails gegooid!

Nikkelen_Nelis | 08-08-05 | 10:41

Die man moeten ze ophangen aan de hoogste boom. TBS'er en Piet Hein Donner

MasterAB | 08-08-05 | 10:40

De diagnose is goed starf*cker alleen het medicijn dat je voorschrijft klopt niet.

Lucifer | 08-08-05 | 10:40

Goed stuk leesvoer.

geenidee | 08-08-05 | 10:40

Allemaal platspuiten die gasten.

Admin | 08-08-05 | 10:38

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl