Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Bommen los in Egypte

GA EENS DOOD!Bomaanslagen plegen is de laatste weken zwaar de bom. Zo zijn er zojuist vier explosieven afgegaan in het Egyptische Sharm el-Sheikh. In de badplaats, geliefd bij duikers en zonaanbidders uit Europa, heerst op dit moment grote chaos. Volgens de eerste berichten zijn tenminste 36 mensen gedood en nog eens 150 mensen gewond. Onder de slachtoffers zouden zich veel toeristen bevinden. Ofwel, mission accomplished voor de geytenneuqers. Na Engeland, Spanje, Turkije en Kroatië is nu ook Egypte een no go area. En lekker weg in eigen land zit er ook al niet meer in... UPDATE 02.30 uur: Onder de doden zijn ook Nederlanders. Dit is van de Egyptische politie vernomen. UPDATE 09.27 uur: Het aantal doden is inmiddels opgelopen tot 65. zwaarst getroffen is het Ghazala Gardens Hotel in de wijk Naama Bay, waar de meeste luxe hotels staan. Ook het nabijgelegen Mövenpick Hotel is getroffen. UPDATE 10.05 uur: Verrassend, een terroristische organisatie die aan al-Qaeda is verbonden, heeft de boel inmiddels opgeëist. UPDATE 12.32 uur: Dodental nu bijgesteld naar 83 and counting. De Nederlanders zijn de dans weer eens ontsprongen... UPDATE: 13.11 uur: En toch een Nederlander gestopt met roken.

Reaguursels

Inloggen

@rabarbeke
Je was de moslims zo aan het verdedigen dat ik je vroeg AAN JE FIJNE MOSLIMSVRIENDEN te vragen naar de antwoorden op die vragen. Natuurlijk wens jij homo's niet dood enzovoorts. JIJ Bent geen moslim. de vragen zijn bedoelt voor je moslimvrienden. Ik was benieuwd wat DIE ervan zeiden (bedankt voor het beantwoorden anyway). Had je geheel niet door dat de vragen voor moslims bedoelt waren? grappig.. maar jah.. overigens loop ik niet rond met een lijstje vragen, en stel ik individuen niet verantwoordelijk voor de daden van de groep, alleen maar MEDE-verantwoordelijk. Ook zie ik andersdenkenden niet als een probleem. Leuk juist! Waren de moslims ook maar zo ruimdenkend, nietwaar?

Je kan alleen tolerant zijn als je intolerant bent tegen de intoleranten.
Ik vermoord geen mensen om hun mening, moslims wel. Ik hang geen homo's op, iranische moslims wel. Ik behandel vrouwen als gelijken, moslims niet.
Mij maakt het niet uit wat je zegt, gelooft of doet. Moslims wel, die proberen hun wetten op te leggen aan iedereen.

Waarom bestrijd je dan mij, en niet, met mij, de intolerante moslim cultuur? Let wel, ik bestrijd niet de moslims (de mensen) maar het geloof, de cultuur, de onderdrukking. Dat doe ik niet voor de gein. Dat doe ik omdat ik vrees voor mijn leven in een moslim-nederland. Net als alle homo's, vrouwen, ongelovigen en afvalligen, eigenlijk iedereen die geen moslim is vreest de moslimwet binnenkort in nederland te mogen verwelkomen.

Ik hoop dat je dan voor mij opkomt...

En je blijft terug komen op de vraag of je de ene moslim mag afrekenen op wat de andere doet. Dat mag. Als de Hells Angels in Amsterdam tot wekelijkse aanslagen overgaat, wordt de club direct verboden, en moeten alle Angels naar huis... De zwijgende meerderheid van de Angels ook. En dat terwijl er misschien maar een handvol Angels daadwerkelijk aanslagen zou plegen. Maar door dat uit naam van de Angels te doen (zoals Mo B het 'uit geloof' deed) zeggen ze het te doen met toestemming, medeweten, en hulp van de club. Dan kan die club hoog springen en laag springen, en jij kan mensen in die club aanwijzen die er nix mee te maken hadden, maar de club gaat TOCH dicht.

Mohammed Bouyeri slachte Theo om wat ie zei, vanwege zijn geloof. Dan mag je mensen die datzelfde geloof aanhangen toch verdenken van soortgelijke sympathien? Jij noemt dat over een kam scheren, ik noem dat ervaringsdeskundigheid. Waarom hebben boedisten zo'n goeie naam? niemand pleegt aanslagen uit naam van boeda. Waarom hebben moslims zo'n slechte naam? omdat ze elke 2 weken een metro opblazen, of iemand die iets zegt wat ze niet aanstaat. Maar jij mag gewoon met je moslimvrienden gaan knuffelen. Kijken of ze ook nog met jou knuffelen als ze de sharia in nederland hebben ingevoerd.

Brullio | 24-07-05 | 20:16

boem boem niet ech fijn die mensen.

de killer | 24-07-05 | 15:54

Er zit ook wel af een toe een hetro bij die Christenen trouwens, hoewel je het niet zou zeggen.

Pannie | 24-07-05 | 14:23

Rabarbeker tuurlijk door Christenen, door wie anders..?

Pannie | 24-07-05 | 14:11

Moenie worry nie Rabarbetjie, alles gaan oukei wees..

Jy kry die geleentheid om vinnig 'n paar wordjies neer te tik.

Ek wag in spanniing om oor so 'n halfuur te skryf.

Brusselmans | 24-07-05 | 13:43

@brullio
Oh en ga met je vragenlijstje even een rondreis maken in Bosnie, Kosovo en Albanie en vraag met name aandacht voor de vraag m.b.t dat dochtertje. Er zijn namelijk ontzettend veel van die dochtertjes die daar verkracht zijn omdat de moslims hun wapens moesten inleveren van het westen en zelf niet konden vechten, terwijl wij, die hun zouden moeten beschermen geen ruk deden. Zeg even waar je vandaan komt en vraag hoe ze het vinden dat hun dochter verkracht is (door christenen n.b.) en of ze nog wel om haar geven. Oh en vraag ook ff of ze het jou persoonlijk kwalijk nemen dat het westen niets deed tijdens de genocide, net zo goed als jij het hun omwille van hun geloof kwalijk neemt dat er bommen in de Londense metro ontploffen.

Trouwens, heb je ooit wel eens van Apartheid gehoord?

Rabarberke | 24-07-05 | 12:50

@brullio
Je moet niet zo janken om antwoorden. Allereerst verdedig ik de islam niet, ik zou graag willen dat we in ons oordeel over de islam wat minder extremistisch zijn dan de extremisten binnen de islam oordelen over ons, al was het alleen maar omdat ze zelf geenszins heilig zijn. En nu je vragen: In de Koran en in de bijbel staan een aantal dingen die in onze samenleving niet geaccepteerd zijn. Period. Niet alle moslims nemen de dogma's in de koran zo fucking letterlijk als jij ze neemt. Ik wijs veel islamitische dogma's af, net zo als ik veel z.g. gezond verstand redeneringen van veel reaguurders hier naar de prullenbak verwijs. Gewoon waardeloos gezever. Een moslim of christen gelooft wat ie wil geloven. Zijn goed recht. Op het moment dat zijn geloof de integriteit van een ander aantast, zit hij in de fout.

Ik zal, om verder gejank te voorkomen je vragen maar beantwoorden:

1) Waarom staat er 230 keer in de koran dat ongelovigen niets waard zijn, dat ze allemaal dood moeten, dat je ze niet mag waarschuwen? Geen vrienden mee mag maken? zo behandelen we jullie toch ook niet?
>>Jullie? Ik ben geen moslim. Aanzetten tot moord/doodslag is strafbaar. Ga aangifte doen bij de politie in je woonplaats.
2) waarom is een vrouw maar een halve man? iedereen is toch gelijk?
>>Bronvermelding graag, waar staat dat?
>>En laat me twee gelijke mensen zien.
3) waarom respecteer je het leven van een homosexueel niet?
>>Dat moet je een moslim vragen, ik kan niet voor alle moslims antwoorden. Ik respecteer ieders leven. En veel moslims die ik ken ook.
4) waarom respecteer je het leven van een afvallige niet?
>>Dat moet je aan een moslim vragen. Ik kan niet voor alle moslims antwoorden. Ik respecteer het leven van iedereen. En veel moslims ook.
5) waarom respecteer je het leven van je eigen dochter niet, als die verkracht is?
moet dat echt van je GELOOF?
>> Ik ken een moslim met een dochtertje en geloof me dat, als zijn dochter verkracht zou worden, hij wel verhaal zou gaan halen.
6) waarom respecteer je het leven van de ongelovige niet, zoals de ongelovigen jullie levens wel respecteren?
>> Nou ik ben een ongelovige en ik oogst toch aardig veel respect van een aantal collega's die moslim zijn. Gewoon alleen al omdat ik niet hetzelfde stuk trespa voor mijn hoofd heb als jij.
7) waarom plegen jullie aanslagen op onschuldige burgers in naam van je geloof?
>>Jullie??? Is dat niet zoiets van: Waarom hebben jullie de joden in de oorlog vergast?
>>Bovendien, waarom valt jouw land souvereine staten binnen?
8) waarom blijf je bij zo een misdadig geloof
>> Waarom blijf jij in een land dat kolonieen heeft geplunderd, politionele acties in Indonesie heeft uitgevoerd in strijd met VN resoluties en landen als Amerika helpt met agressie tegen souvereine staten als Irak omdat er massavernietigingswapens zouden zijn terwijl jouw land en haar bondgenoten in de Balkan genocides toelaat.
Pfffff even denken hoor, de lijst is ZO lang...
9) gedachtepolitie in iran, zien ze het haar van een meisje (KNAL! gaatje in haar kop) moet dat nou van je geloof? mensen vermoorden die niet meedoen?
>> Dat heeft niets met religie te maken, dat hadden we in Europa evengoed zonder religie tijdens nazi duitsland.
10) vrouwen moeten gesluierd lopen, anders kan de moslimman wel eens oververhitten, ligt dat dan niet aan die mannen?
>> Vrouwen moeten niet gesluierd lopen. Ga eens in een moslim land als turkije lopen, ga eens naar een disco in Marakesh, kijk in Egypte rond. Allemaal moslims, geen sluiers.
wij verkrachtten toch ook niet de hele dag onze kortgerokte meisjes?
>> Doen ze in Marakesh ook niet.
kan de moslim man zich wel inhouden of is
11) het moslim geloof gebaseert op geweld, intimidatie, onderdrukking?
pffff.... Nou ja, je kan elke aanslag apart als vraag stellen:
12) waarom tejo, die woorden zei, vermoorden? dat doen wij toch ook niet?
jij mag toch ook zeggen wat je wilt?
>> Theo is niet door alle moslims vermoord, hij is door één extremist vermoord. Pim is ook niet door het gehele dierenbevrijdingsfront geelimineerd, maar door een eenling.
13) Hoe voel je je als moslim als je broeders de trein in madrid opblazen?
>>Een moslim ziet dat niet als zijn broeders.
Als ik zou zeggen: Hoe vind jij dat iemand van hetzelfde ras in nazi duitsland al die joden vermoord heeft, schaam je je dan voor je ras?
14) de metro in londen dan?
>> Tsja de metro in Londen dan... en we schieten een onschuldige braziliaan dood omdat ie wegloopt.
15) twin towers? staan juiche?
>>
Ja schande, maar ze juichden alleen in landen die de VS als vijand zien. De meeste moslims juichten echt niet, die vonden het verschrikkelijk.
16) waarom ben je in godsnaam nog moslim, is dat omdat je anders wordt vermoord door je (ex-)geloofsgenoten?

>>Er zijn fundamentele staphorst moslims en er zijn moderne, ongesluierde, tolerante, vriendelijke, ontwikkelde, veeltalige moslims die prima te pruimen zijn.

Beter te pruimen dan idioten zoals jij, die een soort xenofobe karikatuur maken van andersdenkenden. Ik vind een gematigde moslim prettiger gezelschap dan een idioot die met vragenlijstjes rondwandelt en progressieve moslims de verantwoordelijkheid voor andermans misdaden wil aanpraten.

Rabarberke | 24-07-05 | 12:39

@de Japanner
Brullio wil volgens mij duidelijk maken dat Gandhi geen invloed kon uitoefenen op moslims. Een figuur als hem zou compleet ondersneeuwen in die slangenkuil. En als hij wel invloed zou krijgen dan zou hij door de een andere islamitische groep de keel doorgesneden worden. De islam brengt geen Gandhi's voort maar Mohammed Bouyeri's.

Barbapoeppa | 24-07-05 | 11:26

@Brullio,

Hadden we ghandi maar in Palistina/ Israel gehad....

de Japanner | 24-07-05 | 11:08

@gerard54
Ghandi was in staat de meest wierde en vreemde geloven vreedzaam bij elkaar te brengen door aardig tegen ze te zijn. Een groep was echter niet in staat tot het vreedzaam samenleven: de moslims. Zelfs een hongerstaking van Ghandi kon ze niet vermurwen: ze moesten en zouden de wet voorschrijven aan anderen. Zo wou allah het. Uiteindelijk hebben ze de moslims maar 2 landen kado gedaan: pakistan en bangladesh. maar de moslims in Kashmir (goeie stuff trouwens) blijven van iedereen eisen dat ze OF doodgaan OF moslim worden.

Tja, als zelfs Ghandi, de meester van het vreedzame verzet, die de Britten zonder geweld uit India kreeg (zoutmarsen), niet in staat was samen met moslims te leven...

Brullio | 24-07-05 | 10:46

@rabarbeke, de moslim vriend;
waar blijven je antwoorden op mijn 16 vragen? vreemd dat je wel de splinters in de nederlandse ogen ziet, maar stekeblind bent voor de balken van je fijne moslimsvrienden. Nogmaals, wanneer krijg ik mijn 16 antwoorden? Al geef je maar antwoord op een of 2 van de misdadige axioma's van de moslims.

Waarom verdedig jij mensen die (zie 16 vragen)? Krijg je een kick van het verdedigen van evil? Je gaat niet in op de 16 vragen, omdat je weet dat de moslims fout zitten. 16 keer fout. maar wijs maar snel naar een foutje in de nederlanders, om de aandacht van de moslim-weef-fouten in hun denken te kunnen negeren..

Moslims haten ongelovigen/homo's/vrouwen/afvalligen, en wel omdat dat moet van hun koran.

DAAROM plegen altijd MOSLIMS aanslagen, en ongelovigen (die WEL respect hebben voor iedereen) NIET.

Ik wacht nog steeds op antwoord op mijn 16 vragen, heb je niet een fijne moslim buurman die je even kan vragen?

Brullio | 24-07-05 | 10:11

@mina indonesia is een moslimland,saudi arabie, iran, pakistan, enz

ChristenUnie | 24-07-05 | 09:44

@gerard"54" is vast je IQ.

Kenny013 | 24-07-05 | 00:52

@gerard54: Maar wel lekker spotgoedkoop op vakantie naar Turkije en overige ISLAMITISCHE landen (moslimlanden bestaan namelijk niet), alvorens je de boel bombardeert he?

mina | 24-07-05 | 00:44

Een goeie waterstofbom maakt er een glasplaat van hoor.

vander F | 23-07-05 | 23:57

@Brusselmans&Rababarberke - o ja, humor. sorry, was ik verleerd onderweg naar mijn verregaand mierenneuqerschap. triest, ik weet het. misschien moet ik eens naar de hoeren. (geintje) of het vaker over geyten hebben. (nog komischer) maar eh, dat is juist wat ik bedoel, lezen wat je wilt lezen.
proost, en een plezierige avond nog!

pirke | 23-07-05 | 23:00

Ff tussendoor... Ik heb het idee dat de aanslagen in Sharm minder commotie teweeg brengen als die in Londen. Waarom zou dat zijn? Graag een antwoord :o

Niflheim | 23-07-05 | 22:18

De Socialist 23-07-05 @ 18:12
De 'deskundigen' van Indymedia zeker?
Noem maar eens EEN zo'n deskundige in Nederland dan...
Islamiet is trouwens geen ras...

Pannie | 23-07-05 | 21:24

laat ze maar nog even hun gang gaan, we vinden er wel wat op, zodat dat gespuis ineens verdampt.
voor alle mensen die het loodje onschuldig leggen... bestaat er immers een paradijs ? (MOHMED)

willie wortels | 23-07-05 | 21:14

, gestopt met roken.. grappige uitspraak ,stoer, het zal je pa maar zijn,maak me meer zorgen om zulke zieke uitspraken door een nederlander dan dat hele moslimgebeuren.

hemaworstje | 23-07-05 | 21:07

Gek hoor dat iemand doodgeschoten word
als hij hard wegloopt in de zomer met een
winterjas aan.Vooral dat er al 59 lijken
uit div metro,s gehaald waren.Als het in ned gebeurd houden moslims een protest mars al gaat een marokaan een agent met een mes te lijf in A-dam.Alleen als het om aanslagen tegen burgers gaat hoor je ze niet.Gelukkig hebben wij een prima regering die onmiddelijk reageerd dat ze geschokt zijn o.a. bij de aanslag op de twin-towers.london,Madrid,Egypte,casablanca,
theo v Gogh Pim enz
Als onze regering de Israelische Mossad
onze huilende agente laat opleiden komt het nog goed met ons land hoop ik.

yes | 23-07-05 | 21:04

Ik schrijf wat ik me bedenk en ik lees wat ik schrijf. Maar dat weerhoudt me niet van het maken van zowel denk- als schrijffouten. Het is allah snackbar zaterdag en god zegene de zondaars. Eerst maar eventjes me openstellen voor de 8uur hersenspoeling.

Gavrilo | 23-07-05 | 20:10

@ pirke

Ja man, het was maar een geintje..

@ Rabarbeke

Es kijken of ik mn hotelletje kan vinden tussen de puinhopen..

Brusselmans | 23-07-05 | 20:04

@pirke
het was een geintje.

@brusselmans, het journaal begint zo.

Rabarberke | 23-07-05 | 19:59

@ Rabarbeke

En weer gaat een treurige poging tot intermenselijk verkeer in onvermogen de mist in..

Over dat lezen. Ik ga er vanuit dat iedereen hier leest wat hij wil lezen en schrijft wat hij wil schrijven.

Brusselmans | 23-07-05 | 19:52

@brusselmans
Naaah ik vraag nergens om. Ik heb al een goooooogle email adres en da's genoeg.

Rabarberke | 23-07-05 | 19:47

Ah... de discussie over het huidige 'moslim' terrorisme is nog in volle hevigheid bezig

de Japanner | 23-07-05 | 19:46

@Rabarberke
het was niet bedoeld als ondersteuning van jouw argumentatie. ik heb je zelfs genoemd in die post, lees 'm opnieuw. je mag het van mij zo interpreteren, zolang je je maar beseft dat het een interpretatie is.

pirke | 23-07-05 | 19:46

@ Pierke

Mea culpa, de Xanax was op en mijn hoofd liep om van de stemmingswisselingen.

Ik steek een sigaretje op en alles wordt weer als vroeger. Bliep bliep daar loopt een konijn..

@ Rabarbeke

Dan moet je Hoxha even vragen een GS mailadres in elkaar te flansen.

Vanwaar die onzekerheid als ingezetene van het schone vrouwlijk volk?

Alette Jacobs is niet voor niets gestorven!!

Brusselmans | 23-07-05 | 19:44

@Gavrilo
dat besef probeerde ik te verwoorden. op elk 'niveau'. aan de 'linker'kant, de 'rechter'kant, voor de 'korte' en 'lange' termijn, voor de 'gelovigen' en 'atheisten'.
ik blijf het proberen :)

pirke | 23-07-05 | 19:41

@brusselmans
pirke heeft wel een punt als 't zegt dat je moet leren lezen. je leest altijd zo, dat je argumentatie net iets minder sterk hoeft te zijn dan als je beter had gelezen.

Rabarberke | 23-07-05 | 19:41

@pirke
Wat is er mis met het ondersteunen van mijn argumentatie tegenover brusselmans. Ik vond dat je het uitstekend deed.

Rabarberke | 23-07-05 | 19:37

@Brusselmans
waar heb ik die vijandigheid aan te danken? mijns inziens formuleerde ik vrij neutraal. maar ik zal je niet meteen je eigen kortzichtigheid voor je voeten gooien. ik had je best hoog zitten maar mijn 'oordeel' is door deze 'ervaring' een beetje onder nul geschoten. al was het alleen maar omdat je in mijn schrijfsel een ondersteuning van Rabarberke zag. gegroet, en eet smakelijk. en probeer eens te leren lezen.

pirke | 23-07-05 | 19:34

@brusselmans waarom geef jij je email niet zodat ik het je kan vragen. Als ik hier mijn e-mail neerplemp krijg ik nooit meer rust. Terwijl jij, als man, weinig te vrezen hebt.

Rabarberke | 23-07-05 | 19:34

@brusselmans ik ben ook wel benieuwd wat het grote geheim volgens jou is

ChristenUnie | 23-07-05 | 19:30

@ Rabarbeke

Zo aan het eind van een dag vol verhitte posts blijft er een heet hangijzer over, is het niet?

Als je een mailadres beschikbaar stelt wil ik je het grote geheim wel verklappen..

Brusselmans | 23-07-05 | 19:28

@brusselmans
Nu pas, het is toch al een tijdje?

Rabarberke | 23-07-05 | 19:24

@ Rabarbeke

Woody is zo dood als een onterecht neergeknalde burger in zelfmoorterroristengewaad.

Ik zal het beestje gaan missen..

Brusselmans | 23-07-05 | 19:23

@brusselmans
Heb je dat hondje nog? Die witte?

Rabarberke | 23-07-05 | 19:22

@filter
Ik vind dat verachtelijk.

Rabarberke | 23-07-05 | 19:20

Rabarbeke toch..

Fobie verklapt?

Brusselmans | 23-07-05 | 19:19

@ MAXIMO ik heb gezocht maar ik heb het helaas nog niet gevonden zou ook wel een interessant gezichtspunt zijn.

ChristenUnie | 23-07-05 | 19:19

Ik vraag me af wat Rabarbeke vindt van het feit dat Soumaya S. en terreurverdachte Nouredine el F. praten over Ayaan Hirsi Ali als 'die zwarte'?

Of dat moslims niet-moslims 'ongelovige honden' en graag donkere mensen 'apen' noemen?

Vrouwen in mini-rok 'hoeren'?

Om nog maar te zwijgen wat er gezegd wordt over homo-sexuelen.......

filter | 23-07-05 | 19:19

@ Pirke

Over het geloof heb ik vandaag afdoende gezegd.

Propria cures, zeikerd.

Hoe gaat het voor de rest met je? Nog bij de hoeren geweest de laatste tijd? Nog sterfgevallen in de familie? Lekker gegeten vanmiddag? Aardappeen, andijvie, worst en jus?

Zie maar dat je niet in je broek schijt van al die vette jus..

Brusselmans | 23-07-05 | 19:17

@brusselmans
Kennen we hem?

Rabarberke | 23-07-05 | 19:15

@Pirke Het hebben van vooroordelen is onoverkomenlijk. Want wanneer is een oordeel voldoende gefundeerd? Het blijven volharden in een conclusie die op overtuigende wijze weerlegd is is een teken stupiditeit.
Skepsis is vaak het enige verweer tegen de halve leugens en halve waarheden. Skepsis houdt de geest jong ende gezond.

Gavrilo | 23-07-05 | 19:15

@Rabarberke@19:12
En niet wrang, maar heerlijk zoet.

preacher | 23-07-05 | 19:14

beefee was right, tell bush

Rabarberke | 23-07-05 | 19:13

@ Rabarbeke

Jouw finale gelijk zal toch niet afhankelijk zijn van een paar luttele medestanders?

Vanochtend bedreef ik zo luidruchtig geyle neuqseks dat de ramen uit de sponningen trilde..

De sponningen godbeterert!!

Brusselmans | 23-07-05 | 19:12

OT btw, ik was vandaag in Al-Bin-Heijn en wilde egyptische druiven kopen. Ze hadden nu marokkaanse. Dit even ter informatie.

Rabarberke | 23-07-05 | 19:12

Ik moest bij dit nieuws zoalss altijd weer denken aan die prachtige quote van Benjamin Franklin:
"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety"

MAXIMO | 23-07-05 | 19:11

@brusselmans
volgens mij trekt pirke aan je been.

Rabarberke | 23-07-05 | 19:08

waar waren jullie vanmorgen toen ik het alleen moest opnemen tegen hangoudere en flodder.

Rabarberke | 23-07-05 | 19:06

@Brusselmans
die zinsnede vertegenwoordigt jouw wereldbeeld, en ik was er echt benieuwd naar dus achtte het ongepast er gewoon "WTF?" achter te zetten.
het is maar goed dat je je ervan bewust bent op welk moment je geest begint met oordelen. of dat nou de eerste stap richting knettergek is of juist die ervoor zorgt dat je vooroordelen nog fier overeind blijven. want wat heb je anders in deze wereld om te geloven?

pirke | 23-07-05 | 19:06

Zelfs al schiet je iemand van dichtbij door zijn kop, dan nog kan die persoon zijn hand dichtknijpen en een bom laten afgaan. Waarom ze eerst op hem doken en hem toen hij op de grond lag hebben neergeschoten is mij een raadsel. Het is niet te hopen dat ze in nederland ook zo gaan optreden. maar het is wel een koers die ook Nederland wordt bevaren. Mensen op sluiten zonder enig bewijs te hoeven leveren, schieten zonder bedreigt te zijn. En dat terwijl de geheime diensten de simpelste conclusie niet weten te trekken. Ik verdenk de neo-conservatieven er dan ook van dat zij de bommen hebben gepland en van alle aanslagen van Londen tot Sharm el-sheikh de moslims de schuld geven zodat de neo-conservatieven totale controle kunnen krijgen.

Gavrilo | 23-07-05 | 19:04

@ Rabarberke

Ik ervaar mijn gekte dikwijls als een serene rust.

In de eeuwige strijdtegen de verveling blijf ik nog even op GS rondhangen, met jouw nadrukkelijk goedkeuring vanzelfsprekend..

Brusselmans | 23-07-05 | 19:04

@ rabarbeke

Ik zal nimmer het neerschieten van een onschuldige weerloze burger bagatelliseren.

Hoewel ik het naadje van de kous niet ken zie ik dit inderdaad als een blunder van de 1e orde.

Het geeft haarfijn aan de de democratie vooralsnog niet is opgewassen tegen terreur.

Het zijn barre tijden..

Brusselmans | 23-07-05 | 19:01

@brusselmans
Je kunt wel vechten tegen je gekte, maar je kunt je er ook aan overgeven. We zullen je bijdragen missen, maar er zal ook een serene rust over je komen.

Rabarberke | 23-07-05 | 19:01

@preacher
Ja los daarvan. Die hele procedure was fout. Het was een arrestatieprocedure die eindigde met een executie. Het was geen liquidatieprocedure, want dan hadden ze hem al eerder omgelegd. Bovendien zoals ik al net zei, hoe weet je of iemand niet ontploft als je schiet. Lees eerdere berichten mijnerzijds, die maar niet begrepen werden. Die agent is gewoon doorgeslagen.

Rabarberke | 23-07-05 | 18:57

@ Pirke

Dat zijn een hoop woorden om te vragen wat ik met een zinsnede bedoel.

Het de afkeer tegen nonsens en het grote gevoel van ontnuchtering.

Een soort van bewuste paranoia om te voorkomen nog niet vanavond knettergek te worden.

Verder hangt GS vol met vooroordelen zoals de hele wereld bestaat uit vooroordelen.

Dat is mijn ervaring althans..

Brusselmans | 23-07-05 | 18:56

@vanderf
Alle informatie die loskwam uit deze gebeurtenis wees op een politieblunder. Tóch presteren een hoop reaguurders het eerder vandaag op te nemen voor de politie en de man die neergeknald werd als terrorist te beschouwen. Erg triest.

@brusselmans
Tsja we kunnen er natuurlijk ook veiligheidshalve voor kiezen om iedereen die maar verdacht is af te knallen. Lekker veilig gevoel geeft dat als je ongeschoren terug komt van vakantie en je hebt je dikke jas aan omdat ie niet meer in je koffer paste.

Rabarberke | 23-07-05 | 18:54

even tussendoor.
.
@Brusselmans. ik roep niet veel maar geniet van het lezen. er is geen gelijk allicht, zoals jij (en zelfs Rabarberke) diep in je harten wel zult begrijpen. ik zou wel graag het volgende uit jouw context rukken om te laten zien hoe contextbepalend het is:
.
" 't is mijn aangeboren angst bedrogen te worden die me ervan weerhoud er ook maar een procentje van te geloven. "
.
misschien kun je even ingaan op het verschil tussen ervaring en vooroordeel.

pirke | 23-07-05 | 18:43

En dan zeuren over de Nederlandse pliesie die heel terughoudend is met het gebruiken van het dienstwapen.
Te terughoudend volgens sommigen.
Die Britten zijn al helemaaal niet gewend aan het hanteren van vuurwapens.
deze dooie is een tragische vergissing blijkbaar, maar nauwelijks de moeite waard in het licht van de tientallen doden en vele gewonden, volstrekt onschuldigen.
De stad is nu al 14 dagen bezaaid met bommen, nu nog immer dreigende nieuwe aanslagen.
Waar gehakt wordt vallen spaanders, sneu, maar wie is deze ellende ook nogalweer begonnen hmmm.?

vander F | 23-07-05 | 18:40

@ Rabarbeke

Ik zie het bericht nu ook.

Zeer triest dat zoiets heeft moeten plaats vinden.

In voorspel dat in Nederland een aanslag op het Binnenhof voorjaar 2007 had kunnen worden voorkomen wanneer de betreffende zelfmoordterrorist was omgelegd door de dienstdoende diender..

Onder grote druk van de oppositie zijn er echter nieuwe gedragsregels voor agenten gekomen waarbij dergelijke trieste voorvallen als in Londen voortaan tot het verleden behoorden.

Brusselmans | 23-07-05 | 18:39

@Gavrilo
De angst zit er goed in, dus verzint de terrorist weer wat nieuws terwijl heel de wereld achter de feiten aanloopt.
De volgende keer gaat een terrorist met een kofferbak vol explosieve inrijden op een groep winkelende mensen. Dan roept iedereen weer dat het iets nieuws is of dat ze dat in Iraq ook doen en dat het hier nu ook al zo ver is enz enz.
Dan gaan we weer allemaal met een scheef oog naar de ander in de file zitten te kijken, en weer wint de terrorist.
Maar het openbaar vervoer was al kut, dus je bent toch al gek als je met trein, bus of metro rijdt...

da wizard | 23-07-05 | 18:37

@brusselmans
Nee dat de politie fout zat. Dat je niet zomaar mensen afknalt en dat verdenking van explosieven dragen niet gerechtvaardigd was, anders hadden ze hem vóórdat ie de metro inging moeten afknallen. Vanmiddag verhitte discussies hierover gevoerd en (helaas dit keer) heb ik gelijk gekregen.

Rabarberke | 23-07-05 | 18:32

@gavrilo
Bedankt voor de informatie. Wat ik dus al zei in eerdere discussies vanmiddag. De politie is enorm in de fout gegaan.

Rabarberke | 23-07-05 | 18:30

Die gast die in Londen is neergeknald had niets met de aanslagen te maken.
Het ziet er naar uit dat de politie in Engeland ook al de kalmte is verloren.
Die terroristen hebben dus weer gewonnen...

da wizard | 23-07-05 | 18:30

@ Rabarberke

I see where you coming from..

Ik moet je de antwoorden verschuldigd blijven.

In Israel worden ook een hoop aanslagen enkele seconden voor het moment supreme verijdeld.

Wat probeer je te suggereren? Dat er een moslim is geexecuteerd als voorbeeld voor andere moslims?

Brusselmans | 23-07-05 | 18:29

het blijkt nu dat de dooie verdachte niets met het terrorisme te maken had. Het criterium dat ze hebben gehanteerd is dat de verdachte een winterjas en een rugzak draagt en wegrent. Hoe ze deze criterium gaan hanteren in de winter is mij onduidelijk. Mijn advies voor de ov-reizigers is als je de bus of trein dreigt te missen ga vooral niet rennen. Als terrorist zijnde kun je je bom maar beter in een diplomatenkoffertje verstoppen en licht gekleed gaan.

Gavrilo | 23-07-05 | 18:28

@Rabarberke
Tja, het had ook gas kunnen zijn of andere biologische shit.

preacher | 23-07-05 | 18:28

@Brusselmans
Dank je, je gaat weer voorbij aan het punt wat ik al eerder probeerde te maken. Vergeef mij mijn onhandigheid in deze, anders had een briljante geest als die van jouw het allang opgepikt.
We zijn aan het veranderen in dictatoriale totalitaire polititiestaten, door de dreigingen van terroristische aanslagen.
Te veel eer voor een handjevol extremistische oproerkraaiers, die er schijnbaar ook nog in slagen een hetze tegen de Islam te bewerkstelligen.
Wordt niet als je vijand in de bestrijding van zijn daden...

preacher | 23-07-05 | 18:20

@preacher
Okay, maar hoe weet Bobby dan dat die vent semtex heeft, misschien is het dit keer wel glyeceroltrinitraat of een molotov.

Rabarberke | 23-07-05 | 18:15

@brusselmans
Het is simpel. Als je iemand ervan verdenkt dat ie in de metro wat gaat laten ploffen, dan knal je hem tevoren af, nietwaar? Je gaat hem niet achtervolgen tot ie de metro inloopt, hem dan proberen aan te houden, waarschuwen, overmeesteren(?) en dan als grand finale volpompen met lood, terwijl je hem ervan verdenkt dat ie explosieven bij zich heeft. Wie zegt dat die explosieven niet afgaan? En waarom knallen ze hem niet eerder neer als ie explosieven bij zich heeft, dus voordat ie de metro inloopt. Waarom pas op het laatst en op grond waarvan?

Rabarberke | 23-07-05 | 18:13

Wat een onzin die racistische opmerkingen hierboven jegens de islamitische medemens.

De daders waren geen moslims, want een moslim doet zoiets niet. De Islam heeft er dus helemaal niks mee te maken, het was de daad van een paar individuelen.

Extreem-rechts is altijd nog een groter gevaar, dat zeggen alle deskundigen.

De Socialist | 23-07-05 | 18:12

@rabarberke
Ik ben geen explosieven expert, maar de springstof die tegenwoordig gebruikt wordt heeft volgens mij een specifieke ontsteking nodig. Ik denk dat je bijvoorbeeld in Semtex ongestraft een kogel kunt schieten.
-
Het staat mij gewoon erg tegen dat er nu in Londen van die Judge Dred figuren rondlopen. I am the law...!

preacher | 23-07-05 | 18:06

@ Preacher

Mozes, wat een politiek correct geneuzel.

Het staat heel erg in orde hoor, zo'n opmerking maar wanneer je iets zou verdiepen in het grijze gebied waarin geheime diensten opereren zou je dit niet zeggen.

Maar goed, namens de overlevende van elke opgeblazen metro ongezien de tiefus!

@ Rabarbeke

Je bedoeld om de onsteking te activeren?
Vergeef mijn nieuwsgierigheid naar uw suggestie.. Voor de draad ermee!

Brusselmans | 23-07-05 | 18:05

@preacher
Oneens (alsof je serieus bent). Nee die man mag twintig x schroot krijgen en daarna ondervraagd worden, maar wat is de kans dat je hem al schietend alsnog de lucht in jaagt?

Rabarberke | 23-07-05 | 18:00

@rabarberke
Ik ben het totaal met je eens dat een moedwillige executie omwille van een bomdreiging een rechtsstaat onwaardig is.
Dan liever de lucht in....

preacher | 23-07-05 | 17:58

@brusselmans
Fine enough.

Terug naar de discussie van vanmiddag. Hoeveel kogels op korte afstand zijn er nodig om een vol bebomde zelfmoordterrorist in de lucht te jagen (tip: meer dan 5)

Rabarberke | 23-07-05 | 17:52

@ Rabarbeke

Mij ego, hoewel erg groot, kan het wel zonder spierballentaal af.

Ik pleit slecht voor een iets minder gretig beroep op verboden vooraf.

Helaas komen die verboden geregeld uit de hoge hoed van een religieuze lobby. vandaar mijn pietluttige aversie tegen een en ander.

Nederland biedt meer dan voldoende mogelijkheden voor hen die in hun goede naam, eer of trouw zijn aangevallen om hun gelijk aan de wet te toetsen.

Wanneer minderheden een status apart verwerven is het hek van de dam en staat binnen no time de hele Dam vol met gekrengte rupsjes nooitgenoeg.

Brusselmans | 23-07-05 | 17:48

@ Gavrilo

Och heden, altijd rechtvaardig bovendien.

Net zoals Rabarbeke die er altijd de juiste moraal op nahoudt zeker?

't is mijn aangeboren angst bedrogen te worden die me ervan weerhoud er ook maar een procentje van te geloven.

Enfin, de mens wil bedrogen worden maak ik mijzelf maar weer wijs.

Brusselmans | 23-07-05 | 17:41

@brusselmans
Het gaat niet om het verdedigen van religie. Ik stel dat het veroordelen van een groep mensen op grond van de handelingen van enkelen uit die groep een teken van moreel verval is. Dat heeft op zich helemaal niets met religie te maken. Dat het toevallig geldt in de discussie over moslims, soit.

Ik pleit ook niet voor een inperking van de vrijheid van meningsuiting, integendeel. Maar ik vind wel dat je binnen die vrijheid wel moet nadenken over wat je zegt. Zonder enige verantwoording als een stel kwijlende visvijven je ondoordachte vooroordelen maar rondkotsen, daarvan wordt een samenleving geen haar beter. Misschien je ego wel, maar daar kan de wereld wel zonder.

Rabarberke | 23-07-05 | 17:41

Wat ik zelf niet begrijp is dat we een kleine extremististische of agressieve minderheid zo'n belangrijke rol laten spelen in de vorming van onze maatschappij.
Het lijkt wel alsof we zeggen agressie loont, want kijk jullie beinvloeden onze besluitsvorming. Ik wou hier graag als voorbeeld de wijk de Baarsjes aanvoeren, waar door 15 ! vervelende jongeren het schijnbaar noodzakelijk is om zoiets draconisch als een avondklok in te stellen.
frontpage.fok.nl/nieuws/56158
Ook krijgt de gemiddelde burger de schijt van al die vrijheidsberovende maatregelen en is geneigd om zijn ongenoegen te uiten op de HELE bevolkingsgroep waar de lastpakken vandaan komen.

preacher | 23-07-05 | 17:37

@Brusselmans Mijn dank voor het niet in brand steken mijn haard. Als zijnde een vertegenwoordiger van de stam der oetlullen mag je mij best op mijn afkomst wijzen. Zolang je maar begrijpt dat oetlullen altijd rechtvaardig zijn.

Gavrilo | 23-07-05 | 17:35

Ow. Ik heb weer iets gemist. Goedverdoeme.

Breezahslet. | 23-07-05 | 17:30

@ Gavrilo

Juist!

Ik vindt uw mening belachelijk en zou u met groot plezier een oetlul willen noemen, maar ik zal uw recht die mening te uitten altijd verdedigen..

Brusselmans | 23-07-05 | 17:27

Vrijheid v meningsuiting is een goed iets. Daarin zou ik me niet willen laten beperken door fanatieke gelovige of idealisten die denken alle juiste antwoorden in pacht te hebben. Zouden wij die vrijheid niet hebben dan zouden wij waarschijnlijk ook niet geweten hebben van het bekrompen gedachtengoed van Brusselmans en hem daar ook niet op hebben kunnen aanvallen. Wellicht had Brusselmans zijn ideeën dan geuit op een minder vriendelijke manier. Iedereen heeft het recht om dom te lullen. Ik heb zelf ook weleens een slechte dag en om die nu maar gelijk te moeten doorbrengen op het politiebureau zie ik niet zo zitten.

Gavrilo | 23-07-05 | 17:23

@ Rabarberke

Ik wantrouw lieden die menen te weten welke moraal voor wie geldt en op welk moment door welke personen dient te moeten worden nageleefd.

De gretigheid waarmee jij denkt te weten wat betamelijk is staat me erg tegen.

Je hartstochtelijke kruisvaart tegen het beledigen van iets futtiels als religie doet me zelfs het ergste vermoeden.

Maar een mens kan niet blijven klagen.

Verder houden we elkaar lekker bezig en is de oorlog der ideeen is nog lang niet op haar einde.

Brusselmans | 23-07-05 | 17:22

@Rabarbeke,

Je mist een belangrijk punt, de enkele vertegenwoordigers die misdrijven plegen (de terro's) worden ook niet geaccepteerd door de volksstam waar ze van af stammen

de Japanner | 23-07-05 | 17:12

@brusselmans
Ik heb het nooit over mijn geloof hier noch gebruik ik het als argument. Jíj bent degene die het elke keer aanhaalt omdat je argumentatie gewoonlijk te kort schiet. Ik bepaal niet of iets op GS een zwaktebod is of niet, ik bepaal wat ik als zwaktebod ervaar, met of zonder jouw goedvinden.

Het praten over volksstammen is één, hele volksstammen veroordelen op grond van misdrijven gepleegd door enkele vertegenwoordigers uit die volksstam is wat anders. Over dat laatste heb ik het als ik het het heb over het verschuiven van de moraal. Maar ja, hoe moet jij dat zien als je zelf voorop schuift.

Rabarberke | 23-07-05 | 17:07

@ Rabarbeke

Zal ik je wat nieuws vertellen?

Al zolang de mensheid middels taal kan communiceren wordt er over volledige volkstammen gepraat alsof het een entiteit zou betreffen.

Dat is niet voorbehouden voor het Vrije Westen.

Door juist te gaan verbieden wat in de aard ligt van de mens - namelijk de buren verachten omdat het gras daar zo mooi groeit - stimuleer je repressie met alle geweldadige gevolgen van dien.

Leer de mensen er een eigen mening op na te houden in plaats van hen het zieligste jongtje van het schoolplein te maken.

Overigens is het niet aan jou te bepalen wanneer iets hier op GS een zwaktebod is of niet. Je geloof leg je er zelf als een dikke saus bovenop, daar helpt geen maizena tegen..

Brusselmans | 23-07-05 | 16:58

@brusselmans
Het is een zwaktebod om mij telkens om mijn geloof aan te vallen, temeer omdat je geen enkele weet hebt over wat ik geloof en wat niet.

Het gaat me niet om een christelijke moraal in deze discussie, maar om de persoonlijke moraal die verschuift als mensen over hele groepen mensen gaan praten alsof het één entiteit is etc. etc.

Je mag dan wel over een goed stel hersens beschiken, soms werken ze net zo goed doen als overgare bloemkool overgoten met in maizena ingedikt groentenat.

Rabarberke | 23-07-05 | 16:44

mercy 16:26, izet=ziet

Rest In Privacy | 23-07-05 | 16:32

@Brusslemans,

Ik ken genoeg christenen die homo's net zo verachten als bepaalde moslims.
ik ken zogenaamde christenen (niet persoonlijk) die net zulke achterlijke dingen doen als menig zogenaamde moslim.
In het land van onbeperkte vrijheid van meningsuiting de Verenigde Staten van Amerika is het goed vertoeven als abortion arts, maar ja die paar gevallen van christen gekte met de dood tot gevolg zijn excessen natuurlijk...

de Japanner | 23-07-05 | 16:27

ChristenUnie @ 15:56
Overzichtelijke site.
Maar nu we het toch hebben over de clash der Christelijke en Moslim conservatieven....
Heb je ook zo'n lijst met de Moslims die zijn vermoord in Tsjetjenië, Ex-Joegoslavië, Palestina, Afghanistan,Iraq, Kashmir etc. door westerse(=christelijke/joods) kogels,landmijnen en bommen.
Ik wil die aantallen namelijk effe vergelijken....
Kijken hoeveel burgers deze moderne kruisvaart in totaal heeft gekost...

MAXIMO | 23-07-05 | 16:26

@Brusselmans 16:22, zo izet de niet-christen de christen vaak. Maar het tegendeel is zo. Ik denk als je de Islam met het Christendom vergelijkt denk ik dat er voor een ongelovige een beter leven is in een maatschappij waar het overgrote deel christen is ;-)
Je wordt niet vermoord omdat je geen christen bent en je wordt ook niet verplicht om christen te worden, je mag zelfs ongelovig blijven. En.... een ongelovige wordt niet als varken bestemdpeld maar blijft gewoon een mens ;-)

Rest In Privacy | 23-07-05 | 16:26

Rabarberke 23-07-05 @ 16:07
Na bomaanslagen in buurlanden, doodsbedreigingen en een afgesneden hoofd is dat niet vreemd natuurlijk. Dat zou overal ter wereld gebeuren, alleen wat meer waarschijnlijk.
Helaas zijn de moslims in ons land niet al te best in PR.

Pannie | 23-07-05 | 16:24

@ChristenUnie
De vraag is echter of mensen echt alles willen weten. Naakte feiten kunnen knap bedreigend zijn. Men zapt dan, bewijs van spreke, liever weg en volhard in het eigen standpunt. Met andere woorden struisvogelpolitiek.

Barbapoeppa | 23-07-05 | 16:22

@ Rabarbeke

Tuurlijk, babbelen over "verlies van respect voor andersdenkenden" en eerbiedig buigen voor wat voor iets intolerants de Here nu weer heeft bedacht.

Man man, weet je wat het probleem met Christenen is? Dat ze in de stellige overtuiging zijn het alleenrecht op de moraal te hebben. Dat arrogante misverstand komt in al je posts naar boven.

Een grote mond over fascisme maar het "kwestende ridiculiseren" wel de nek willen omdraaien.

Melkert zou hebben geroepen: "Nederland Ontwaakt!!"

Brusselmans | 23-07-05 | 16:22

Mercy,

Ik ben deeltijd buddhist (^^) Ik denk niet dat ik ooit de overstap zal maken, maar wie weet (^^)

Een buitenlander is naar mijn idee geintegreerd als hij de nederlandse wet respecteerd en accepteerd. refererend aan moslims, de meeste accepteren deze prima. Dat heb je een stel debielen die de koran een 'beetje' verkeerd interpreteren en zich zien als moslims en die het hiermee verpesten voor de echte moslims.

de Japanner | 23-07-05 | 16:21

Internationale Socialisten zijn niet leuk.

Lucasdelinkselul | 23-07-05 | 16:20

.Jap.Wat iedereen van de islam dient te weten. Geen oppervlakkig karikatuurbeeld van de moslims en hun islam, maar een beoordeling van de voornaamste facetten van de islam aan de hand van de bronnen van islam en christendom: de Koran en de Bijbel. deze site is geen meningvormend propganderende blabla..

ChristenUnie | 23-07-05 | 16:16

@ Rabarbeke

Ik heb Spinoza niet nodig om mijn gelijk aan te tonen hoor. Het is slechts het eerste dat in mij opkomt wanneer we het over "Nederlandse cultuur" hebben.

Of dat de boeken van Voltaire alleen in Amsterdam gedrukt konden worden.

Of dat Fortuyn en Van Gogh in navolging van Wim T. Schippers en W.F. Hermans uitgerekend in Nederland de gelovigen zo tegen de gevoelige schenen kon schoppen.

Als full time gelovige kan ik me voorstellen dat je daar minder lol aan beleeft. Het staat me alleen zo tegen dat er dan altijd wel weer een lobby wordt opgestart een en ander te verbieden.

Ik vindt het niet erg dat een moslim een homo een varken noemt. Mag ik dan ook zeggen dat hij een achterlijke godsdienst aanhangt?

Brusselmans | 23-07-05 | 16:15

@christenunie, ik ken de site van bijbel en onderwijs al ;)

Rest In Privacy | 23-07-05 | 16:14

@de Japanner 16:12, wat niet is kan zeker altijd nog komen ;-)

Rest In Privacy | 23-07-05 | 16:13

ChristenUnie,

Ik ben geen christen en kijk er dus anders tegen aan (mbt religie en integratie)

de Japanner | 23-07-05 | 16:12

@jap haha its a small world !!

ChristenUnie | 23-07-05 | 16:09

@christenunie 16:06, bedankt voor de link, interessant.

Rest In Privacy | 23-07-05 | 16:08

@pannie
Ik maak me niet druk om een neonazistische beweging van enige omvang maar om een verschuiving in de moraal van de gewone burger. Die verschuiving zie je in een verlies van respect voor andersdenkenden, het spreken over een groep mensen alsof het één entiteit is en het ridiculiseren met de intentie om te kwetsen. Fascisme is een sluimerend gif.

Rabarberke | 23-07-05 | 16:07

@Chirsten Unie.... oh ja, vooral die flats aan het immerloo plein he

de Japanner | 23-07-05 | 16:06

@Rabarbeke,

Dat heb ik nou met Kitaro Nishida

de Japanner | 23-07-05 | 16:05

@barbapoeppa.je vergeet vredenburg,malburgen en duifje mag er van mij ook wel bij :p

ChristenUnie | 23-07-05 | 16:03

Barbapoeppa,

Ik woon in de Spijkerstraat, u misscihen wel bekend, en ik kan je zeggen dat het percentage 'hoofddoek' (moslims) redelijk groot is. Maar een hoofdoek dragen heeft niks te maken met integratie, wel met religie, niet dingen door elkaar gaan halen.

de Japanner | 23-07-05 | 16:01

Rabarberke 23-07-05 @ 15:54
Gedachtes zijn vrij. Zolang wij als een van de weinige westerse landen volgens mij nog steeds geen Neonazistische beweging van enige omvang hebben gehad en ook nooit zullen hebben zou ik me nergens druk om maken.

Pannie | 23-07-05 | 16:00

@japanner
Ik vind wat Schopenhauer over Spinoza zei interesanter dan wat Spinoza over alles zei.

Rabarberke | 23-07-05 | 15:59

@De Japanner
Hoofddoekjes zie je inderdaad niet in Schuytgraaf en Rijkerswoerd. Ga eens naar de Spijkerbuurt, Het Broek, Presikhaaf of Klarendal. Ziet er net zo uit als de Heistraat in Helmond. Veel hoofddoekjes.

Barbapoeppa | 23-07-05 | 15:56

www.thereligionofpeace.com/

kijk eens onderaan de site op de lijst van de aanslagen sinds 11 september.
Alles word er bijgehouden zelfs theo staat er ergens tussen.

ChristenUnie | 23-07-05 | 15:56

@pannie

Ik ga even wat egyptische druiven halen bij AH voordat er een importverbod komt.

Rabarberke | 23-07-05 | 15:55

@rabarbeke,

Voltaire en Spinoza geeft natuurlijk wel een intelectueel tintje aan die discussie over die ordinarie aanslag in Egypt

de Japanner | 23-07-05 | 15:55

@pannie
Het gaat niet eens om de scheldwoorden maar de intentie die er achter schuilt.

Rabarberke | 23-07-05 | 15:54

Het woord geitenneuqer had betrekking op de in berberklederdracht lopende en niet Nederlandssprekende Rifbewoners, wat wij hier in Nederland 'achtelijke boeren' noemen, zeg maar.
De term geitenneuqer wordt overigens NERGENS getolereerd, behalve op internet en in het cafe misschien, hoewel je daar ook mee uit moet kijken.
Als ik vacatures in de krant ga lezen als 'geitenneuqers gezocht voor inpakwerk' ga ik je gelijk geven...

Pannie | 23-07-05 | 15:53

Pannie,

Hier in Arnhem niet hoor! Hier zie je niet eens moslim meisjes achter de kassa, die zitten thuis in hun burka de koran te bestuderen, of de hele dag te chatten op maroc.nl. Hoezo integratie ik zie ze niet eens op straat!

de Japanner | 23-07-05 | 15:53

Ach Lucas.. het is gewoon leuk om je op te naaien... begrijp dat dan... wij roepen, jij draait en omgekeerd.... en dat spelletje spelen pubermeisjes als fuckje ook elke keer met jou.
We zullen een keer door de Amsterdamse Straatweg lopen op zoek naar de hoofddoekmeisjes die gewoon elke avond uit gaan....
Zeg Lucas, ben je ook vriendjes met de Internationale Socialisten? Indien zo..... niet te lang tussen zitten anders verlies je je humor hoor!

FNV-lidaf | 23-07-05 | 15:49

Rabarberke je bedoeld neuzen, sambo's en spleetogen?

Pannie | 23-07-05 | 15:48

@pannie
Mwah dan moet je the last temptation of christ eens zien...

Er is niets mis met parodie of kritiek tegen religie. Beter zelfs. Maar er is verschil tussen parodie en kritiek en lukraak mensen in alle gevallen geitenneukers noemen. Of christenhonden. Ik vind dat gewoon te ver gaan.

Maar nogmaals, niemand hoeft het met mij daarover eens te zijn, maar kom dan niet met Voltaire en Spinoza op de proppen, zoals Brusselmans dat doet.

Rabarberke | 23-07-05 | 15:48

@Pannie
Leuke film, The Life Of Brian.
Maar het was wel beschaafd, zij hadden het nooit over "neuken" ofzo.
Niet dat ik zo puriteins ben, maar als je echt je standpunt werledwijd wilt maken ga je niet lopen schelden, vind ik....

MAXIMO | 23-07-05 | 15:47

Nietsche een man die ook altijd al vaud werd geinterpreteerd (^^) fout grapje mag best weleens

de Japanner | 23-07-05 | 15:47

LLL als je mee gaat praten en dan met "Sterker nog, ze gaan savond's gewoon uit, zijn volledig geintegreerd in de samenleving, gaan niet of nauwelijks naar de moskee en verwerpen elke vorm van extremisme." komt aanzetten, tsja dat heb je wat behoofddoekte dames toch weinig kennis van zaken uiteraard.
Dat van dat geintegreerd zijn klopt uiteraard wel.

Pannie | 23-07-05 | 15:46

@rabarbeke,
Nietsche is nog beter,
maar ga liever toch maar niet, je bent te leuk hier op GS, zou ik niet willen missen ; )

vander F | 23-07-05 | 15:43

@pannie
Ik doe dat hier, ik moet niks. Als jij reageert en serieus antwoord wilt, dan moet je je ff verdiepen in wat ik zeg.

Bovendien, het zal best zo zijn dat ze in Iran of Marokko schelden, so what? Een maatschappij die volgens eigen zeggen normen en waarden hoog in het vaandel heeft, moet óf stoppen met het tolereren van uitingen als geitenneukers, of op grond van vrijheid van meningsuiting en shit toestaan dat je ook joden, kleurlingen, chinezen etc. beledigt.

Rabarberke | 23-07-05 | 15:43

Ik woon gewoon op de Amsterdamsestraatweg hoor, niet bepaald de meest blanke wijk van Utrecht. Opzich mag je gerust voor mij invullen hoe ik leef en met wie ik praat, het is dan wel handig als je weet waar je over praat.
Maargoed, Pannie is er nog steeds van overtuigd dat ik uit een rijk kakkersgezin kom dus wat zeur ik.
Gewoon in de waan laten.
Overigens raak ik een beetje in de war door FNV-lidaf:
eerst woond eik Wageningen en mocht ik niet meepraten omdat 'daar alleen maar linkse blanken wonen'. Ok.
Nu woon ik in de stad in de kleurrijkste straat en mag ik weer niet meepraten! Hoe zit dat FNV? Wanneer is hetw el goed? Als ik in het rifgebergte woon? OF uitlsuitend in jouw buurt, die ongetwijfeld stikt van de extremisten, waar elke dag een auto explodeert en enlke man met snor aan eerwraak doet.
Had jij het niet over ingebeelde werelden?

Lucasdelinkselul | 23-07-05 | 15:42

Rabarberke je zal toch met me eens zijn dat het geloof en de gelovigen in die film totaal door het slijk worden gehaald?

Pannie | 23-07-05 | 15:42

@vanderf
Ik heb niets met Spinoza. Mag het ook Nietzsche zijn?

Rabarberke | 23-07-05 | 15:40

Rabarbeke,
je lult als een Dhimmi

vander F | 23-07-05 | 15:39

Rabarber als jij het alleen tegen brusselmans hebt hier moet je dat prive doen, of in het stamcafe desnoods.
Ik heb het tegen jou: vond jij 'Life of Brian' 'kunnen'?

Pannie | 23-07-05 | 15:39

@pannie
Ja lachen film. We zongen altijd 'always look on the bright side' op school.

Het gaat mij vooral om de intentie die schuilt achter het gebruik van de term geitenneukers. Die intentie is zeer onfris.

Rabarberke | 23-07-05 | 15:39

Rabarber vond jij 'Life of Brian' eigenlijk 'kunnen'?

Pannie | 23-07-05 | 15:37

@Rabarbeke,

Ik voel me trouwens niet beledigd in neederland hoor, als ze spleetoog tegen me zeggen, in het buitenland is dat een ander verhaal maar daar is het me nog weinig overkomen.

de Japanner | 23-07-05 | 15:37

@pannie
Ik heb het niet tegen jou, ik heb het tegen Brusselmans die met zijn posting deed vermoeden dat hij vond dat je mensen gewoon zo mocht noemen op grond van vrijheid van meningsuiting.

En als je dan toch in een discussie mengt, probeer dan die enkele hersencellen die je resten te gebruiken om je eens inhoudelijk in de argumentatie van beiden te verdiepen alvorens je begint te krijsen als een oud kwijlend wijf.

Rabarberke | 23-07-05 | 15:36

@Rabarbeke,
voordragen uit Voltaire en Spinoza

vander F | 23-07-05 | 15:35

@VanerF,

GVD dat lijkt wel het zelfde achterlijke gedrag als in China, ons groot handelspartner. Moet ik wel zeggen dat het in China geen homo's zijn (die gaan gewoon naar de gevangenis), maar gewoon mensen van bepaalde sektes of wonend in Tibet. Onmiddelijk Iran en China op de boycotlijst plaatsen!

de Japanner | 23-07-05 | 15:35

Rabarber vond jij 'Life of Brian' eigenlijk 'kunnen'?

Pannie | 23-07-05 | 15:34

@vanderf
wat moet ik in iran doen?

Rabarberke | 23-07-05 | 15:34

Rabarberke lul toch niet zo uit je nek vent!
Mensen kun je niet 'ongestraft' geitenneuqers noemen nee, dat is strafbaar op straat.
En Joden zijn neuzen, is daar wat mis mee?
Bij een vrije maatschappij horen excessen jij lutser.
Jij denkt dat er in Iran of Marokko niet gescholden word ofzo?
Weet je hoe ze in Marokko Berbers noemen?

Pannie | 23-07-05 | 15:33

@brusselmans
Niet als je daar woont en dagelijks voor Arisch zwijn wordt uitgemaakt?

Ik was roetmoppen en spleetogen vergeten.

Wat is vrijheid van meningsuiting toch een groot goed. Je kunt iedereen uitschelden. Behalve dan die groepen waarover deze door Voltaire en Spinoza verlichte samenleving nog een collectief schuldgevoel bezit: joden en kleurlingen.

Ik zou me als ontwikkeld mens gewoon doodschamen met zo'n vrijheid van meningsuiting.

Rabarberke | 23-07-05 | 15:32

@Jap,
yep!

vander F | 23-07-05 | 15:32

@Pannie

Tja.... de omgeving van LdLL is zeer afwijkend van dat van de gemiddelde GS reaguurder hier...., zeg dat wel.... maar misschien bestaat die wereld van LdLL alleen in zijn hoofd....
Een soort van roze UTOPIE

...... UTOPIA!!!!!... waar hoofddoekmeisjes elke avond uitgaan en dansen op vette house, breezer in de ene hand, sigaret in de andere...... oh nee...... bio-perensap natuurlijk en een vette biologisch geteelde kruidenjoint... en de bad guys zijn white Trash FCUtrecht supporters die sigarenzaken overvallen...
en Marokkaanse jongetjes die de straten onveilig maken met illegale bakbrommertraces..... toch wel een mooie wereld... de ingebeelde wereld van Lucas de LL

FNV-lidaf | 23-07-05 | 15:31

@Rabarberke,
ga eens lekker naar Iran jij

vander F | 23-07-05 | 15:30

Rabarbeke,

Een grote terroristische aanslag in neederland zal pijnlijke gevolgen hebben voor de echte moslims hier. Niet alleen zullen ze door een grote groep mensen zelfs meer in een hoek worden getrapt als terroristen sympatisant, er zullen allerlei acties komen van domme extreem rechtse mannetje en vrouwtjes, moskeeen en scholen in de fik steken, kindertjes met hoofdoekjes in elkaar slaan. Eigenlijk kunnen we dan alleen maar hopen op types als fuckje die het erbij laten (?) om niet door een hoofddoek te willen worden geholpen.

de Japanner | 23-07-05 | 15:30

@vander F
Jij hebt gelijk hoor. De leiders in Iran zouden hier levenslang TBS hebben gekregen. Het is daar één groot gekkenhuis.

Barbapoeppa | 23-07-05 | 15:30

vander F Godverdomme... :(

Pannie | 23-07-05 | 15:28

@brusselmans
Ohh ja vrije meningsuiting.. I see. Dus we kunnen ongestraft mensen kamelenneukers, moffen, geitenneukers, olijvenvreters, kaffers, nikkers etc. noemen? Hadden we nog iets voor joden? Dat zal ook wel weer zo'n verworvenheid van deze door Spinoza en Voltaire beinvloede samenleving zijn.

Rabarberke | 23-07-05 | 15:26

FNV-lidaf op de Marokkaanse feesten waar ik geweest ben zag ik denk ik 2 hoofddoekjes op 100 dames, ook bij concerten van Cheb Chaled ed zie je ze volgens mij vrijwel niet.
Maar goed, volgens LLL gaan ze 'gewoon uit', dus waar gaan ze dan heen?
De bioscoop is het enige wat ik kan bedenken...

Pannie | 23-07-05 | 15:24

Heehoo, we hebben het hier over Iran, even los of die quotes nu allemaal wel of niet te vinden zijn.
Men stenigt daar dus wel.
Openbare executies aan de hijskraan, kerstboompje spelen.
Enneh, bent u homo?
Ga dan op survival-vakantie naar Iran, topper van de week.
frontpage.fok.nl/nieuws/56144

vander F | 23-07-05 | 15:23

@Ventus,

Om te ontdekken dat ze een man is, nee dank je

de Japanner | 23-07-05 | 15:20

Wel eens gezien hoe de paus werd 'neergezet' in de Muppetshow?
En John Cleese en Eric Idle hadden ze ook hun strotten af moeten snijen nav Life of Brian, want hoe het Christelijke geloof daar geridiculiseerd en vernederd wordt is onbeschrijfelijk!
Dat moet jou toch ook pijn hebben gedaan Rabarber!

Pannie | 23-07-05 | 15:19

@Pannie

Ik heb 1 keer in mijn leven een hoofddoekmeisje gezien op een salsa-feest. En dansen. Dus uitzonderinegn bestaan, alhoewel, ze danste met blijkbaar haar eigen (moslim)man , gelukkig maar want het stikt er van die oversekste types tijdens dat soort gelegenheden

FNV-lidaf | 23-07-05 | 15:18

@ Rabarbeke

Dat doen ze al en het interesseert me geen hol.

Onverschillig halen de mensen in vrijheid de schouders op en denken: "Ik ben het er niet mee eens".

Brusselmans | 23-07-05 | 15:17

@brusselmans/vanderf
Ja en? Zou jij het fijn vinden dat ze in Qatar Mein Kampf eens openslaan en elke westerling op grond van wat daarin geschreven staat gaan voorzien van wat krachttermen?

Rabarberke | 23-07-05 | 15:15

@ Rabarbeke

Nee hoor, het recht om elke religie belachelijk te maken - en er uberhaubt een andere mening op na te houden- is wat het Vrije Westen zoveel beter maakt dan de gebieden waar Allah de scepter zwaait.

Nu ga ik fijn wat eten en kijken of mijn Hotel in sharm nog overeind staat.

Brusselmans | 23-07-05 | 15:15

@.de Japanner 23-07-05@13:23
't Wordt tijd dat je je spleetjes verder open zet.

ventus_aqualis | 23-07-05 | 15:14

@LdLL

Om eerlijk te zijn denk ik dat fuckje gewoon maar wat roept, want als puntje bij paaltje komt zal Fuckje tijdens een toevallig bezoekje in Amsterdam ook haar prullaria in de BLOKKER ( waar ze ongetwijfeld een vaste klant is) moeten afrekenen bij een hoofddoekmeisje aan de kassa. Want ondanks de opmerkingen van Jaap Blokker bestaat een groot deel van zijn personeel uit hoofddoekmeisjes, zeker in Amsterdam.

Ik geloof serieus niet dat er in Nederland OOIT een tendens zal onstaat van niet geholpen worden door hoofddoekmeisjes, Albert Heijn en andere burgermansplekken zijn veel te afhankelijk van gehoofddoekt personeel.

Dus maak je liever druk om andere dingen

FNV-lidaf | 23-07-05 | 15:14

@Lucasdelinkselul
Fuckje verzet zich alleen tegen het idee dat zij als geadopteerde Molukse-Indo halfbloed binnen die Indo en die Molukse gemeenschap niet wordt getolereerd.
Dat probeert zij voor zichzelf geestelijk goed te maken door op een vieze manier op andere bevolkingsgroepen af te geven.....

MAXIMO | 23-07-05 | 15:14

overigens had theo het alleen maar over het feit dat de jonge marokaan niet aan de meisjes van de bergen mocht likken, en ook al niet aan de pikmans van zijn buurjongen, dus dat er dan alleen nog de geit overblijft. Ook is het een feit dat van alle pony- paard- geit- en schapieneukincidenten in nederland vaaak vaaak vaaaak een moslim wat aan het rondneuqen is. Meestal van het platteland van marokko. en soms van het platteland van Friesland.

Brullio | 23-07-05 | 15:12

"Sterker nog, ze gaan savond's gewoon uit, zijn volledig geintegreerd in de samenleving, gaan niet of nauwelijks naar de moskee en verwerpen elke vorm van extremisme."
Lukas wou je nou beweren dat je ze 'kent'???
Omdat je ooit wel eens 2 woorden met een moslima hebt gewisseld in de universiteitskantine?

Pannie | 23-07-05 | 15:11

@brusselmans
Ik vind een open discussie over bepaalde onhebbelijkheden van religies (zoals de rol van mohammed etc, mits afgezet wat toen gebruikelijk was in die kringen - want waarom een ethiek van vandaag de dag op toen projecteren?) prima... maar het gaat mij te ver als mensen gaan lopen schelden op elkaar met geitenneuker, kamelenneuker etc. Vooral als je nagaat dat Nederland een naam hoog te houden heeft als het gaat om sexuele abnormaliteiten. Die termen zijn bedoeld om te kwetsen en neem het mensen vooral kwalijk dat ze niet beschikken over dezelfde mate van humor (haha) als onze door Voltaire en Spinoza beinvloede hoogstaande samenleving. Nee ze raken beledigd als hetgeen waarin ze geloven wordt geridiculiseerd. Ik durf zelfs te beweren dat het gros van deze hoogstaande samenleving niet eens in staat is om na te denken over de problemen, maar uit een beperkt collectief verstandelijk vermogen niet anders kan dan te schelden, over één kam te scheren en kwaad te worden.

Rabarberke | 23-07-05 | 15:11

Ehm vander F, die boeken waar uit gequote wordt, die kon toch niemand vinden?

Volgens mij zijn die quotes fake....

Brullio | 23-07-05 | 15:09

Lukas die hoofdoekmeisjes van je gaan s'avonds uit?
Zeker naar Tivoli of de Vrije Vloer?
Naar een moderne dansvoorstelling misschien?
Of gewoon een pilsje pakken Woehahaha!

Pannie | 23-07-05 | 15:08

@ Rabarberke

TvG ontleende de term uit een brochure voor de Ware Moslims geschreven door overste Khomeiny..

Brusselmans | 23-07-05 | 15:08

Rabarberke 23-07-05 @ 14:54
Hoofddoekjes zojn in Nederland nog nooit een probleem geweest.
Het is hier Turkije niet.

Pannie | 23-07-05 | 15:05

Het negeren van hoofddoekjes-meisjes is echt 'het gelijk van de kleine burgerman'. Niks durven maar 'toch een daad willen stellen.'
En idd, ik woon op de Straatweg, wordt heel erg lastig voor me om boodschappen te doen als ik alle kassameisjes met hoofddoekje moet gaan weigeren. Gek genoeg heeft er nog een zichzelf opgeblazen. Sterker nog, ze gaan savond's gewoon uit, zijn volledig geintegreerd in de samenleving, gaan niet of nauwelijks naar de moskee en verwerpen elke vorm van extremisme.
De vergelijking met moffenhoeren is overigens niet evr gezocht want dat was dezelfde 'daad van de kleine burgerman.' Je denkt toch niet dat de fukcjes van onze samenleving zich echt durven te verzetten, wel?

Lucasdelinkselul | 23-07-05 | 15:04

@japanner
Ik ben geen moslim maar ik neem wel aanstoot als mensen zulke bevolkingsgroepen ridiculiseren met termen als geitenneukers. De laatsten die in het nieuws kwamen met het daadwerkelijk neuken van iets wat dicht bij geiten kwam zijn die schapenneukers uit dat Friese inteeltdorp www.geenstijl.nl/mt/archieven/004871.h...

Ik vind het getuigen van weinig zelfkennis als mensen moslims geitenneukers noemen, terwijl het ze in eigen gelederen tot kunst hebben verheven.

Rabarberke | 23-07-05 | 15:02

@ Rabarbeke

Je zit hier gewoon het beperkte incasseringsvermogen van moslims te verdedigen.

Een dikke stukjesschrijver uit Oost noemt moslims geitenneuker en heel het Mercatorplein was in rep en roer.

De zeker aanwezige lamlendigheid van onze Vrije Samenleving dient ten alle tijden te bestreden te worden. Gebeurt dit niet dan?

Het zijn de kleine pikkies van moslims die het niet kunnen verkroppen dat Allah hier een "Vieze Oom" genoemd mag worden en dat hun 5 dagelijkse gebed richting Mekka maar niets uithaalt.

Het is net een grote mensen samenleving, dat Vrije Westen van ons. Waar op je gat blijven zitten je niet verder brengt en de handelingen van individuele mensen bepalend zijn.

Get used to it.

Brusselmans | 23-07-05 | 14:59

@Brusselmans,

Het zou me zeer verbazen als fuckje een voorbips heeft, 'ze' klinkt meer als een groningse boer

de Japanner | 23-07-05 | 14:57

@ LLL
Mja, ik denk ook vaak in die termen, maar als ik dan een zielig hoopje hoofddoek zie in de bus kan ik het niet over mijn hart verkrijgen haar uit te schelden oid. Dan zwijg ik maar, en kink ik vriendelijk. Jammer dat 'sommigen' van hen die vriendelijkheid beantwoorden met bommen....

Brullio | 23-07-05 | 14:55

Correctie

kezen = lezen

Hoewel enig enig gekees voor deze "zusters" niet eens slecht zou zijn

FNV-lidaf | 23-07-05 | 14:54

@lucas
Ik snap het ook niet. Mijn oma had ook altijd een hoofddoekje om, maar was geen moslim. Verre van dat. Het stikt van de vrouwen met hoofddoekjes in zuid europa. Je zal maar een italiaanse schone zijn en een traditioneel met bloemen versierd hoofddoekje dragen en tijdens je studie internationale betrekkingen in de edah achter de kassa zitten...

Rabarberke | 23-07-05 | 14:54

@Rabarbeke,

Wat clowns zeggen maakt inhoudelijk niet zoveel uit, is ten slotte puur ter vermaak... shock humor in zijn geval, van links tot rechts, christelijken, politici en van joden tot en met moslims alles moest het 'ontgelden' als er succes mee geboekt kon worden. Zijn films het zelfde verhaal, moesten liefst shockerend zijn, al wil ik hiermee niet zeggen dat ze niet goed zijn, dat bepaald ieder voor zich... dat is het mooie van 'kunst'

de Japanner | 23-07-05 | 14:54

@LdLL

God Lucas.... de pot verwijt de ketel, volgens mij zou jij zelf in de periode na WOII voorop lopen bij het kaalscheren van zgn moffenhoeren dus gebruik niet zulke zware vergelijkingen wil je... En je zou beter moeten weten dan je laten opnaaien door provocerende pubermeisjes als fuckje. Zij heeft even veel recht om te provoceren als pubergastjes die Mo B. als held ziet... maar ja als je in de Amsterdamsestraatweg in Utrecht woont weet je daar waarschijnlijk niet veel van.

@Auke
Het verhaal van zuster Yousra stemt mij redelijk droevig en de rest van de getuigenissen zal ik maar niet meer kezen

FNV-lidaf | 23-07-05 | 14:53

@ Lucas

Ach, fuckje moet gewoon eens flink achterwaarts in de poes genaait worden..

Beetje stoom afblazen..

Brusselmans | 23-07-05 | 14:52

@brusselmans
Het gaat niet alleen om Srebrenica. De meeste kosovaren zijn ook moslims, net als 70% van de albanezen, de meeste bosniers etc. Allemaal geitenneukers. De meeste zijn dode geitenneukers, geiteneukerinnen en geitenneukertjes, dankzij de lamlendigheid van jouw vrije wereld. En heb je al die geitenneukers ooit een vergeldingsdaad zien plegen? Nee, ze verwelkomen Nederland zelfs tijdens de herdenking van hun oorlogsslachtoffers. Ze willen vrienden zijn met ons, ons vergeven. En het zijn moslims. Ehh pardon, geitenneukers.

Rabarberke | 23-07-05 | 14:49

Weigeren jezelf te laten helpen aan de kassa is ronduit lachwekkend. Enige reslutaat is dat je jezelf voor lul zet.
Die meisjes van 17 die geeneen NEderlands spreken omdat ze 100% Amsterdams spreken behandelen als terroristen is echt benenden elke menselijke maat. Wt mij betreft mogen types als fuckje moeten gewoon eens een jaartje naar een heropvoedingskampje, dan leren ze wat waardigheid en omgang is.

Lucasdelinkselul | 23-07-05 | 14:47

@rabarberke
ook grappig dat je sebrenica erbij haalt
-nederlanders probeerden daar de vrede te bewaren, ook voor de moslims, ze haalden de trekker niet over, ze kregen geen luchtsteun
-de moslims deden elke dag geweldadige uitvallen in servies gebied. Toen de serviers verhaal kwamen halen waren ze echter nergens te bekennen om hun moslimbroeders te verdedigen. Ze hebben ze in de steek gelaten.
-niet alle burgers werden door de serviers gedood, alleen de mannen die een wapen konden vasthouden. Hoe voorkom je verdere aanvallen van moslims? door ze over een kam te scheren, want je kan de terrorist niet van de brave burger onderscheiden... Vrouwen en kinderen mochten gewoon gaan.. over de moslim misdaden, gepleegt in de die tijden, hoor je gek genoeg nix meer...
-de val van sebrenica is een schandvlek voor Nederland. Alle militairen hadden beter eervol gesneuveld terwijl ze de burgers verdedigde... er is dan ook een zwaar onderzoek naar gedaan. Voortaan zijn de nederlanders niet meer zo gek om zonder geweldsinstructie en -mandaat een stuk van de wereld te verdedigen onder commando van een onwillige geallieerde generaal...

je ziet het, nederland heeft een aardig zelf-schonende werking, die ik bij de moslims nog niet heb kunnen ontdekken.. Ze steken al hun energie in ontkennen wat voor iederen obvious is: moslims plegen aanslagen, of steunen die dan toch massaal... terwijl links en recht de bommen ploffen zeggen ze dat ze nix kwaads van zin zijn. Gek, maar dat geloof ik dan niet zo...

Brullio | 23-07-05 | 14:47

In welke mate je de Egyptische commies serieus moet nemen in hun roep om democratie is een terechte vraag. Maar voor alsnog hebben de marxisten zich laten horen bij betogingen die riepen om democratie.
De arabische commies worden al tijden onderdrukt door de fundamentalisten die werden gesteund door Amerika. Het voornaamste doel vd commies is het nationaliseren van de olieproduktie, de roep om democratie zal wel een mode verschijnsel zijn.

Gavrilo | 23-07-05 | 14:47

@ Rabarbeke

TvG heeft het nimmer in zijn hoofd gehaald de moslims in Srebrenica te verdedigen. Hij vondt hen namelijk, net als alle andere gelovigen, prusters die een middeleeuws sprookje in ere houden.

Wil je de links hebben naar de vernietigende columns van TvG over het falen van de Vaderlandse politiek in deze netelige kwestie?

Brusselmans | 23-07-05 | 14:47

Vandaag zou Theo van Gogh 48 jaar zijn geworden....

FNV-lidaf | 23-07-05 | 14:45

@brullio
Je mag blij zijn dat moslims zulke aardige mensen zijn, anders hadden ze ons wel 'bedankt' voor onze hulp in Srebrenica.

Rabarberke | 23-07-05 | 14:42

@ Rabarbeke

Ik beweer niet dat moslims een gevaar zijn voor de vrije wereld. Net zo min dat joden, homo's en vrouwen dat zijn.

Srebrenica is een schande maar wel veroorzaakt door gretige politici die leugenachtig te werk zijn gegaan.

De grote endlosung van Moslims is tot op heden nog niet aangetoond, dunkt mij. Of je moet een opperknuppel als Voorhoeve wensen te geloven, natuurlijk.

Kijk het ligt gewoon nooit aan een moslim, zijn koran of de Profeet.

Wat dat betreft weet Allah het inderdaad beter.

Brusselmans | 23-07-05 | 14:41

@japanner
Nee wat ik me afvraag is of hij daarmee ook de moslims in Srebrenica bedoelde. Ik bedoel, er zijn nogal wat moslims afgeslacht in midden Europa recentelijk omdat ze niet beschermd werden door de internationale troepenmacht die daar aanwezig was en omdat ze zich van die zelfde troepenmacht niet mochten verdedigen (ze hadden geloof ik hun wapens al ingeleverd). Ik vraag me dus af of Theo en alle andere clowns die het woord geitenneuker bezigen ook die mensen, mannen, vrouwen en kinderen daarmee bedoelen. Dat zijn tenslotte ook moslims en om nou te zeggen dat we daar veel aanslagen van te verduren hebben gehad...

Rabarberke | 23-07-05 | 14:41

@Rabarberke
Waarom komen de moslim homo's niet uit de kast? omdat hun pappies anders hun ballen eraf knallen. Dat is de dagelijkse onderdrukking van diegene jij 'gematigde moslims' noemt. De Gematigde moslims zijn zo matig nog niet, tenminste, niet de moslims in nederland... de grote, zwijgende meerderheid heeft wel degelijk een verantwoordelijkheid tov de radicale 'minderheid'. Nogmaals, de moslims hebben na de aanslagen eigenlijk 3 keuzes:
1) het binnen de eigen gelederen direct afdoende oplossen (gaat niet, omdat de zwijgende meerderheid eigenlijk achter de aanslagplegers staat)
2) het moslim geloof afzweren (als ze dat overleven)
3) toegeven dat ze achter de aanslagen staan ( en uitgezet worden)

We geven ze nog even de kans om het intern op te lossen, zo niet, komt het hierop neer: geloof opgeven of paspoort inleveren.

Brullio | 23-07-05 | 14:37

@Rabarbeke,

Van Gogh was een clown, en dat wisten de meeste mensen. Het risico met het doen van zulke uitspraken als van Gogh deed, dat bepaalde labiele personen daar niet tegen kunnen.

de Japanner | 23-07-05 | 14:36

Al dat gelul over Allah. Al die geytenneuquerts met hun kop in een emmer varkensbloed (zijn ze voor de rest van hun leven onrein); Postzegel op hun reet en terugzenden naar hun zandbak.

Erikje | 23-07-05 | 14:34

fuckje en babygirl zijn al flink aan het radicaliseren, exact zoals die terroristen willen.
Ga zo door dames, loop nog maar verder de fuik in, Osama lacht in zijn vuistje...

vander F | 23-07-05 | 14:33

Zou Theo van Gogh met geiteneukers ook de moslims uit Srebrenica bedoeld hebben?

Rabarberke | 23-07-05 | 14:30

LLL,

Fuckje wil graag terroristjes op 'haar' eigen subtiele manier ondersteunen, lekker haat en verdeeldheid zaaien.

de Japanner | 23-07-05 | 14:27

@echt he
Goed om te horen dat je meisje veilig is. Jammer van al die andere doden.

Rabarberke | 23-07-05 | 14:26

@brullio
Je hebt rationeel gezien helemaal gelijk. Als een geloof pleit voor dingen waar je het niet mee eens bent, waarom zou je het geloof nog aanhangen.

Het probleem zit hem in de interpretatie van dingen. De koran roept wel op tot, maar doet dat in historisch perspectief. Althans volgens gematigde moslims, die dan ook geen gehoor geven aan wat geroepen wordt. Sommige niet-gematigde moslims doen dat wel. Je kunt nu een boek de schuld geven, maar je kunt ook de interpretatie de schuld geven. En natuurlijk kun je de meest onhebbelijke interpretatie kiezen om een gematigde moslim aan te vallen. Hij zal slechts zeggen dat het jouw uitleg is van de koran en niet de zijne.

Rabarberke | 23-07-05 | 14:24

" Ik laat me aan de kassa, net als fuckje, niet meer helpen door een hoofddoekje. "
Goh, dat noem ik nou een daad!
Echt! HELDEN!
Sorry hoor, maar dat lijkt meer op het kaalknippen van moffenhoeren als je landje bevrijd is dan 'een daad stellen'.
Ga je schamen sukkels.

Lucasdelinkselul | 23-07-05 | 14:23

Niemand heeft last van ontwrichtingen van het sociale leven door moslims, Terroristen is een ander verhaal, maar ja dat zijn dat weer geen echte moslims. Verkeerde interpretatie van de koran door terroristen en niet moslims is een linke zaak.

de Japanner | 23-07-05 | 14:22

Mn meisie is ok :) Ze zat in een niet getroffen hotel.

Echt He! | 23-07-05 | 14:22

@brusselmans
Je neemt me te letterlijk. Ik vind de stelling "God en vrijheid enerzijds tegen Allah en onderdrukking anderzijds" net zo onzinnig als jij. Maar het is wel wat onze bondgenoten roepen. Bush heeft God in zijn sptojes en nogal veel freedom ook. En iedereen hier in NLD denkt dat Allah voor onderdrukking staat. Hier heb je je polarisatie. Ik ben voor vrijheid van godsdienst en scheiding van kerk en staat en fervent voorstander van onze democratische rechtsbeginselen. Ik vind alleen wel dat we enerzijds wat te ver doorschieten in de stigmatisering van andersdenkenden en met name moslims, maar dat verbaast me niet na decennia van desinteresse voor die groepen (ook vaak vertaald met tolerantie).

Niet al te lang geleden zijn een hoop moslims om wie ze zijn om zeep geholpen. En Nederland speelde daar een twijfelachtige rol in. Het is voor onze collectieve schaamte in casu nooit relevant dat het moslims waren, maar voor het conflict aldaar was het wel degelijk relevant. Daar waren moslims, in jouw ogen een gevaar voor onze vrije wereld, het slachtoffer van die vrije wereld, die wereld van Voltaire en Spinoza. Well thank you and fuck you met je vrije wereld. :)

Rabarberke | 23-07-05 | 14:16

@Rabarberke
ik respecteer iedereen, en geef ook verse moslims al snel het voordeel van de twijfel. Ik heb geen enkel probleem met de gemiddelde moslim, alleen met de koers die ze gezamenlijk varen!

Als ik een nieuwe collega heb, en het is een moslim, ga ik hem niet zitten afkraken ofzo. Ik behandel alle mensen gelijk. Maar ik verwacht wel dat dat vice versa is. Het is al heel vaak NIET vice versa gegaan. Maar ik geef elke nieuwe moslim die ik ken het voordeel van de twijfel.

Ik vuur de 16 vragen af die ik boven schreef, en als ie ze allemaal weerlegt heeft, en verklaart heeft dat het bij hem zo niet werkt, dan vraag ik hem als klap op de vuurpijl waarom die er dan in godsnaam nog bij blijft... Als ie de axiomas van het geloof niet onderschrijft... Als hij ongelovigen wel als gelijken ziet, nooit een homo van het gebouw zou duwen, nooit zijn dochter zou vermoorden als ze verkracht was, enzovoorts enzovoorts, is hij dan wel een echte moslim? waarom noemt zo iemand zich dan nog moslim?

Schaamt ie zich niet voor de daden van zijn geloofsgenoten? Lossen ze het intern op? stappen ze uit het geloof/de groep? OF zijn ze het er gewoon mee eens, met die aanslagen... waarom moeten wij respect hebben en politiek correct zijn, als (zoals brusselmans zo treffend zei) er intussen 'op elke hoek een autobom kan afgaan'? WIJ plaatsen die niet, WIJ ontwrichten het openbare leven niet, het zijn GODVERDOMME de moslims! ga ze nou niet staan verdedigen, of ik word boos...

Moeten we nou echt de malawieten van de salafieten en de soenieten leren onderscheiden, en alle 1200 andere afsplitsingen? De moslim vrouw die 14 kinderen baart en met de hoofddoek op braaf naar het geblaf van de man luistert is net zo schuldig aan het radicalisme van hun zonen als die zonen zelf. Het is de sfeer van onderdrukking, van eerwraak, van angst die de moslims bij elkaar houd.

en kom dan niet met: ja maar, in de 16e eeuw heeft nederland ook heel wat fout gedaan. Nonargument. Heb je het antwoord al op een van mijn 16 vragen?

Brullio | 23-07-05 | 14:15

@ Rabarbeke

"God en vrijheid enerzijds tegen Allah en onderdrukking aan de andere kant"

Dit is aantoonbare onzin maar laten we op de hypothese doorgaan.

Aan welke kant wens jij je dagelijks leven te slijten?

De suprematie van het Vrije Westen af te doen als een geslaagde marketingstunt is het verwerpen van een eeuwenlange strijd niet naar de pijpen hoeven te dansen van God, Allah, Jaweh of elke ander uit het menselijk bijgeloof ontsproten bijgeloof terwijl de mogelijkheid dit te doen blijft bestaan.

Het is het ontkennen van Voltaire en Spinoza.

God, wat ben ik het beu dergelijke middeleeuwse discussies te voeren.

Brusselmans | 23-07-05 | 14:04

@filter,

ik zie toch een lichtelijke stijging in het aantal aanslagen door terroristen sinds de inval in Iraq. Merendeel gelukkig in iraq, dat ligt ten slotte niet om de hoek. Het 'moslim' terrorisme heeft de wortels liggen in Palestina, de amerikaanse (westerse) inmenging hiervan en de eenzijdige westerse politiek mbt tot dit conflict. Wat betreft aanslagen kun je dus nog wel wat verder terug gaan in de tijd...
Over terug in de tijd, het openlijk steun geven van de US en het onderhouden van het regime voor de Sjah dictatuur in Iran heeft helemaal een opleving van het moslim terrorisme veroorzaakt.

de Japanner | 23-07-05 | 13:59

@brullio
Ik zou me als ik jou was niet doodschamen voor iets wat je niet bent, maar voor iets wat je wel bent, zoals ik al eerder aangaf. Accepteer nou dat de mens een klootzak is, ongeacht of hij nou uit religie of uit eigenbelang, of uit financieel winstbejag handelt. Ontleen mensen hun identiteit niet uit hun geloof of afkomst en veroordeel ze op grond van hun daden en niet op grond van daden van anderen. En doe je dat wel, trek dan zelf ook het boetekleed aan voor wat je vaderland heeft uitgespookt. Want de Nederlandse geschiedenis is niet brandschoon, verre van dat.

Rabarberke | 23-07-05 | 13:56

Het maakt de zogenaamde "moslims" ook niet uit of er een paar -misschien wel islamitische- Egyptenaren stoppen met roken.
Het vreemdste is dan ook dat ze veel steun van 'het volk' krijgen.
Je gaat toch geen mensen steunen die jou misschien opblazen omdat je toevallig in de buurt van een 'ongelovige' bent?

Framoes | 23-07-05 | 13:56

Een mooie dag om de toekomst te voorspellen...

In mijn glazen interweb bol (www.stabilisation2005.com/impacts/impa...) zag ik een razendsnel escalerende wereldwijde toename van ellende die gaat leiden tot vreselijke rampen en excessen.

DAT, gevoegd bij de expansiedrang van de islam EN het opraken van de wereldwijde oliereserves, gaat tot interessante taferelen leiden.

(doem·den·ken (ww.)
1 pessimistische gedachten koesteren over de toekomst)

Bucket of Shit and P | 23-07-05 | 13:53

@vanderf
Ik begrijp het probleem niet. Moslims en christenen hebben altijd met elkaar gehandeld en elkaar regelmatig naar het leven gestaan. Eeuwenlang. Dan weer vallen wij iets van hun binnen, dan zij weer iets van ons. Dan slopen ze een paar torens, dan plunderen we weer een olierijk land. Onze marketing en communicatie is een stuk beter zodat iedereen in het vrije westen in de illusie van zijn goedheid en vrijheid gelooft en in het boze van de vijand. God en vrijheid enerzijds tegen Allah en onderdrukking aan de andere kant. En als resultante alleen maar doden, armoede en niet te vergeten verregaande stupidificatie ter meerdere ere en glorie van een handvol zakkenvullers die van dit soort zaken ongelofelijk rijk worden. Het is geen religie, het is allemaal olie.

Rabarberke | 23-07-05 | 13:51

ik zou me werkelijk kapot schamen als moslim, en publiekelijk op tv mijn koran onder pissen, en iedereen aanraden hetzelfde te doen.

Pas als 5 procent of meer van de moslims hun fijne geloof de rug toekeren, zullen de overigen ineens allemaal met tientallen procenten tegelijk kiezen voor het vrije leven als individu, los van de moslimmierenhoop! ik hoop op de dag dat de moskeen leeglopen, en de moslims zelf beginnen te denken...

Brullio | 23-07-05 | 13:49

@filter,
maar een beperkt lijstje hoor.
De onderlinge slachtingen tussen moslims komen er niet echt in voor....

vander F | 23-07-05 | 13:45

@brullio
Je maakt de denkfout dat elke moslim bij de letter van de koran leeft en elke christen bij de letter van de bijbel. Het zijn fundamentalisten en niet-gelovigen(!) die deze boeken letterlijker nemen dan de meeste aanhangers. Er is wel sprake van radicalisatie bij de moslimjeugd in Nederland en we zijn ook getracteerd op wel de meest primitieve afgevaardigden van de Islam, die om economische redenen hun bergdorpen hebben ontvlucht en hier zijn neergestreken. Maar om nu als niet-moslims met de leefregels van de moslims te gaan ageren tegen moslims die die regels niet eens naleven omdat ze ook wel inzien dat het uit de tijd is lijkt me onzin. En ja er zijn staphorst-moslims die dat wel doen en ja, die hebben we hier in Nederland in grote getale mogen verwelkomen. Ik kan er ook niets aan doen dat Lombok en Rotterdam als de achterstandswijken van Casablanca ruiken en dat Marakesh een schilderachtig mooie stad is. Ga bij de stadsdeelraad klagen.

Rabarberke | 23-07-05 | 13:45

@ de Japanner

ZEIK toch niet zo over die Irak oorlog.
Ja, die was fout.
Ze hebben het verkeerde land te pakken.

Maar, Wat is dit nou voor een gelul over Irak en Afghanistan?

Moslim terrorisme en al-Queda was al VOOR Afghanistan en Irak in trek:

2/1993 Bombing of World Trade Center; 6 killed.

10/1993 Killing of U.S. soldiers in Somalia.

1994 Investigation of the WTC bombing reveals that it was only a small part of a massive attack plan that included hijacking a plane and crashing it into CIA headquarters.

6/1996 Truck bomb explodes outside Khobar Towers military complex in Saudi Arabia; 19 American servicemen killed, hundreds of others injured.

8/1998 Bombing of U.S. embassies in East Africa; 224 killed including 12 Americans.

12/1999 Plot to bomb millennium celebrations in Seattle foiled when customs agents arrest an Algerian smuggling explosives into the U.S. Other Algerians subsequently arrested were "Afghan alumni."

Jordanian police arrested members of a cell planning attacks against Western tourists.

10/2000 Bombing of the USS Cole in port in Yemen; 17 U.S. sailors killed.

9/11/2001 Destruction of WTC, attack on Pentagon.

4/11/2002 Explosion at ancient synogogue in Tunisia leaves 17 dead, including 11 German tourists.

5/2002 Car explodes outside hotel in Karachi, Pakistan, killing 14, including 11 French citizens.

6/2002 Bomb explodes outside American Consulate in Karachi, Pakistan, killing 12.

10/2002 Nightclub bombings in Bali, Indonesia, kill 202, mostly Australian citizens.

Suicide attack on a hotel in Mombasa, Kenya, kills 16.

5/2003 Suicide bombers kill 34, including 8 Americans, at housing compounds for Westerners in Riyadh, Saudi Arabia.

Four bombs kill 33 people, targeting Jewish, Spanish, and Belgian sites in Casablanca, Morocco.

8/2003 Suicide car bomb kills 12, injures 150, at Marriott Hotel in Jakarta, Indonesia.

11/2003 Explosions rock a Riyadh, Saudi Arabia, housing compound killing 17.

Suicide car bombers simultaneously attack two synagogues in Istanbul, Turkey, killing 25 and injuring hundreds. The following week a British bank in Istanbul is bombed.

3/2004 Ten terrorists bombs explode almost simultaneously during the morning rush hour in Madrid, Spain, killing 202 and injuring more than 1,400. A Moroccan affiliate of al-Qaeda claims responsibility.

5/29?31/2004 Terrorists attack the offices of a Saudi oil company in Khobar, Saudi Arabia, then take foreign oil workers hostage in a nearby residential compound. After a stand-off, three of the four assailants escape, leaving 22 people dead, all but three of them foreigners.

6/11?19/2004 Terrorists kidnap and execute Paul Johnson, Jr., an American, in Riyadh, Saudi Arabia. Nearly a week after his capture, photos of his body are posted on an Islamist website. Saudi security forces find and kill four suspected terrorists, including the self-proclaimed military leader of al-Qaeda in Saudi Arabia, after they are seen dumping a body.

12/6/2004 Militants, believed to be linked to Al-Qaeda, drive up to the U.S. consulate in Jiddah, Saudi Arabia, storm the gates, and kill 5 consulate employees, none of whom were American. Saudi security forces subdue the attackers, killing four.

enzovoort, enzovoort.....

filter | 23-07-05 | 13:42

@ Rabarbeke

Biedt het Vrije Westen niet voldoende middelen Sir Ian te fileren mocht het door jou beweerde waarheid blijken?

Uit de Orient zijn ook voldoende "kruistochten" georganiseerd en koloniaal gedrag kan je die lieden ook niet ontzeggen.

Uit je antwoord blijkt al dat Irak helemaal niet zo'n grote invloed heeft op dit islamitische haantjesgedrag.

Waarom dan hopen op betere tijden nadat Irak aan het lot is overgelaten?

De vraag is dus: Ben jij bereid om met het middeleeuwse gedachtegoed van mening te wisselen terwijl op elke hoek een autobom kan afgaan?.

Dat is kruipen voor de eeltige hand van Allah en hopen dat "er wel wat op wordt verzonnen"...

Brusselmans | 23-07-05 | 13:42

@rabarberke,
het midden oosten floreert ook door de oliehandel met ons hoor.
Spanje werd veroverd met het oog op de verspreiding van de Islam tot weldaad der gehele mensheid.

vander F | 23-07-05 | 13:40

@Rabarberke
ik ben dan ook tegen deelname van het nederlandse leger in iraq, ik vind dat de USA zijn eigen oorlogjes om olie maar moet oplossen.

Mooi zeg! onze regering maakt een fout (door te volgzaam te zijn). Inderdaad. Moet nederland zich nu maar opheffen? Ik zie, als een nederlandse militair een burger in iraq neerschiet, iedereen bezorgt rondlopen. Was het terecht? Moet de schutter niet aangepakt worden? Je ziet, nederlanders hebben RESPECT VOOR HET LEVEN VAN DE MEDEMENS, ook als die medemens dat respect NIET teruggeeft.
Zo zijn nederlanders. Daar sta ik voor.

Zullen we het dan nu over de 'foutjes' *kuch* van de moslims praten? Shit zeg, waar moet ik beginnen... O ja! Meneer de moslims vriend:

1) Waarom staat er 230 keer in de koran dat ongelovigen niets waard zijn, dat ze allemaal dood moeten, dat je ze niet mag waarschuwen? Geen vrienden mee mag maken? zo behandelen we jullie toch ook niet?
2) waarom is een vrouw maar een halve man? iedereen is toch gelijk?
3) waarom respecteer je het leven van een homosexueel niet?
4) waarom respecteer je het leven van een afvallige niet?
5) waarom respecteer je het leven van je eigen dochter niet, als die verkracht is?
moet dat echt van je GELOOF?
6) waarom respecteer je het leven van de ongelovige niet, zoals de ongelovigen jullie levens wel respecteren?
7) waarom plegen jullie aanslagen op onschuldige burgers in naam van je geloof?
8) waarom blijf je bij zo een misdadig geloof
....
Pfffff even denken hoor, de lijst is ZO lang...
9) gedachtepolitie in iran, zien ze het haar van een meisje (KNAL! gaatje in haar kop) moet dat nou van je geloof? mensen vermoorden die niet meedoen?
10) vrouwen moeten gesluierd lopen, anders kan de moslimman wel eens oververhitten, ligt dat dan niet aan die mannen? wij verkrachtten toch ook niet de hele dag onze kortgerokte meisjes? kan de moslim man zich wel inhouden of is
11) het moslim geloof gebaseert op geweld, intimidatie, onderdrukking?
pffff.... Nou ja, je kan elke aanslag apart als vraag stellen:
12) waarom tejo, die woorden zei, vermoorden? dat doen wij toch ook niet? jij mag toch ook zeggen wat je wilt?
13) Hoe voel je je als moslim als je broeders de trein in madrid opblazen?
14) de metro in londen dan?
15) twin towers? staan juiche?
16) waarom ben je in godsnaam nog moslim, is dat omdat je anders wordt vermoord door je (ex-)geloofsgenoten?

Stuk voor stuk goede redenen om uit het moslim geloof te stappen. En dan heb ik het nog niet eens over de basis van de koran gehad: de trippende Mohammed, die, ja, die zijn 9 jarige nichtje mocht nemen van Allah, kreeg van diezelfde Allah de Koran door. Snap je? Hij was een krijgsheer, die meteen begon met ongelovigen slachten. Die tekst lees je nu als leidraad. De tekst van een zieke profeet, die stemmen hoorde. Zo iemand geven we tegenwoordig medicatie, snap je?

Brullio | 23-07-05 | 13:37

Om over die koloniale Ottomanen maar niet te spreken.

vander F | 23-07-05 | 13:37

@vanderf
Turken kennen vrijheid van godsdienst, bij hun was het puur landverovertje. Daarnaast kwamen ze nog even verhaal halen voor de kruistochten waarop we ze de eeuwen daarvoor hadden getracteerd.

(Spanje heeft overigens onder bezetting van de moslims economisch gefloreerd)

Rabarberke | 23-07-05 | 13:36

Snap ook niet dat Niger nu ineens 2 miljoen moet krijgen van ons belastinggeld, 80% is moslim daar.

www.afrikatour.nl/landengegevens/niger...

Of is dit geld dan ineens wel welkom om de hongerbuikjes van extragratis voer te voorzien? Straks krijgen we nog een aanslag te verwerken in 020 of haven010 omdat we die krengen wat te vreten geven.

Hinkstapsprong | 23-07-05 | 13:35

Ik denk dat diegene die zich opblazen dit wel vanwege een geloofsovertuiging doen. Maar ik denk ook dat de leiders Al'quaida of hoe je ook de organisatie wilt noemen die de grootschalige aanslagen organiseert er andere belangen bij heeft dan puur religieuze. Welke belangen en motieven deze zijn ben ik nog niet uit. Maar het zal wel met geld en macht te maken hebben, as usual. Of probeer ik het nu te rationeel te verklaren als pure atheist?

Flodder | 23-07-05 | 13:35

@Rabarberke,
hadden die die gasten Spanje maar niet moeten bezetten, en die Turken waren ook al flink op weg, het is dat ze voor de poorten van Wenen zijn verslagen, anders lagen wij ook 5X per dag op een tapijtje.

vander F | 23-07-05 | 13:35

@flodder
Een aantal getuigenverklaringen wijzen daarop. Hoe moeten we dat anders weten. Komt er straks een verfilming van de feiten of zo?

Bovendien, als die man verdacht is, waarom laat men hem de metro in lopen? Moest ie op heterdaad betrapt worden als ie aan het koordje van de explosieven ging trekken of zo?

Ik begrijp best dat de politie haar taak zeer serieus neemt, maar dit riekt naar blunder, doofpot etc. Als die Sir Ian geen verklaring afgeeft maar nu al wijst naar de onafhankelijke commissie die zich bezig houdt met fatale arrestaties, dan ga je toch op zijn minst vragen stellen bij alles wat er gebeurt is?

Rabarberke | 23-07-05 | 13:35

De borg uit startrek vergelijken met de moslims? Wel aardig. Ze hebben een collectief geheugen en assimileren met geweld alles wat er op hun weg komt. Nu zijn ze gestuit op de Ferengi (= Nederlanders). Het zal mij benieuwen.

Barbapoeppa | 23-07-05 | 13:34

@brusselmans
De hele ellende tussen moslims, joden en christenen is al bijna twee millenia oud. Wij hebben hier dan een historisch besef dat niet verder teruggaat dan 60 jaar (tot de politionele acties), maar bij die woestijnvolkeren gaat het eeuwen terug. Het gaat in de moderne tijd niet meer om religie in de zin dat met twist over religieuze aspecten over wat het ware geloof is. Het gaat er om dat moslimextremisten westerlingen nog steeds haten om hun kruistochten en koloniaal gedrag van weleer en hun wat recentere invasies in Afrika, midden oosten en Afghanistan/Irak.

Rabarberke | 23-07-05 | 13:28

@Rabarberke
Heb jij het kortetermijngeheugen van een goudvis ofzo? Ga je nu weer zeggen dat de verdachte overmeesterd was oftewel zo overmeesterd was dat hij geen enkele mogelijkheid had om een explosief tot ontploffing te brengen. Hoe weet jij dat? Zat jij vrijdag op zijn linkerschouder toen hij werd geperforeerd? Waarom veroordeel jij het optreden van de politie zonder de feiten te kennen? Ben je zo'n marokkaan die alleen vanuit de zelfgekozen slachtofferrol kan beredeneren?

Flodder | 23-07-05 | 13:26

@ventus,

ik kan best begrijpen dat de inval van Iraq onder valse voorwentselen en leugens van o.a. de VS en GB de veroorzaker is voor radicalisering onder moslims, helaas een van de bijwerkingen van de 'bevrijding' van IrAq.

de Japanner | 23-07-05 | 13:23

@ Rabarberke
Ik ben alleen met je in discussie geweest over het politieoptreden van vrijdag. Dus wil je mij niet aanspreken in de andere discussie die loopt, want daar heb ik nl niets over gezegd.

Flodder | 23-07-05 | 13:20

@ rabarbeke

Wil je serieus de aanslagen van de laatste tijd loskoppelen van religie?

Dat standpunt zal onze discussie niet verder helpen vrees ik..

Jij bent toch zo gesteld op zekerheden en bewijsvoering?

Geef mij eens een goede reden aan te nemen dat deze invasie van aanslagen stopt op het moment dat Bush en de zijnen uit Irak en Afghanistan vertrekken?

Brusselmans | 23-07-05 | 13:19

@flodder
De politie is je beste vriend knul. Ze laten eerst een verdachte met explosieven de metro in lopen, om hem vervolgens na hem overmeesterd te hebben, vol te pompen met lood en als enige verklaring te geven dat hij niet voldeed aan hun verzoek om hun bevelen op te volgen. Ik zal wel een plank voor mijn hoofd hebben, jij hebt een hele hooischuur tussen je oren.

Rabarberke | 23-07-05 | 13:18

Right!, ik ben in een pesthumeur, dus daar gaatie:
Alle moslims zijn laffe achterbakse leugenachtige hufters.
"Wij" moeten "hun" volgens "hun" respecteren want anders zijn wij discriminerend bezig. Ondertussen zien al die o zo brave goedgelovige moslims "ons" als "ongelovige varkens". Een soort waar je tegen mag liegen en die absoluut geen respect verdienen.
Ondertussen wonen en leven in onze lande en willen ze alles wat onze landen te bieden hebben.
Kortom die hypocrieten willen wel onze tv-programmas, ze willen wel onze vrijheden, ze willen wel al onze produkten (tv´s, video, gsmmetjes etc), maar "wij" zijn wel in hun ogen "ongelovige honden" die niets dan minachting verdienen.

Ik spuug op jullie hypocriete koran, net zoals ik spuug op de tora danwel de bijbel.

Lekker geiten neuken, want dat mag bij gebrek aan een echt wijf.
Iets waar een beetje moslim absoluut niet mee om kan gaan. Oe help "vrouwen".

Nee, vrouwen zijn er om af te zeiken en te laten slaven en apart te houden.

Anyaway, alle moslims zijn in mijn ogen laffe honden die geen enkel respect hebben voor anderen, intolerant zijn, hun vrouwen mishandelen (al dan niet door fysiek geweld, meestal is de mishandeling "niet meer" als een totaal negeren).

En alleen al door hun "geloof" is elke molim niet te vertrouwen aangezien hun aanhenakelijkheid en hun compassie en hun loyaliteit alleen aan hun kutboekie verbonden is.

Hetgeen al aangeeft dat ze hun normen en waarden (die fijne laffe, vrouwinvriendelijk en intolerante visie van hun) meer waard vinden dan de wetten en normen en waarden van het land waarvan ze zo schijnbaar deel van willen uitmaken.

Iets wat ook duidelijk blijkt uit de minachting die dat varken van een Mo B uistraalt en uitdraagt.
Maar wel een grote bek hebben dat we "hun" moeten respecteren.

Elke moslim maakt deel uit van de 5e kolonne.
Ook al zegt zij/hij dat wat sommige blablabla zogenaamd doen vanuit hu geloof te verdedigen is.

Eigenlijk vinden ze het deepdown in hun hart wel een beetje ok.

Enfin. Rijd voor een pogrom, maar deze keer tegen de islamitische hypocriete islamies.
Ruimen die hap. Goedschiks rotten ze maar weer lekker op naar waar ze vandaan kwamen. Danwel kwaadschiks. En als er iets is dat die geyteneuqers zouden geleerd moeten hebben van onze geschiedenis is is dat wij in staat zijn om er doodleuk een paar miljoen door heen te jagen in gaskamers.
Gelukkig heeft het westen nog altijd meer nukes dan die rifbergbewoners.

Return of the Beasjt | 23-07-05 | 13:18

@.de Japanner 23-07-05@13:09.
De Engelse moslimraad eist van de regering-Blair de bevestiging dat radicalisering het gevolg is van de Irak-oorlog. Dat was natuurlijk 11 september 2001 ook al zo, hoe dom konden we zijn.
De 99,999% afkeuring uit die hoek maar met een flinke bak zout nemen dus.

ventus_aqualis | 23-07-05 | 13:16

jullie kunnen wel zeggen dat nederlanders de dans zijn ontsprongen, maar ik hoorde op cnn vannacht dat een egyptische arts het over britten en nederlanders had, onder de slachtoffers.. dus.

lay--z | 23-07-05 | 13:16

@brullio
Nederland heeft deelgenomen aan een internationale invasie van de souvereine staat Irak op grond van de onware en ongeverifieerde beschuldiging van de VS en de UK dat Irak over massavernietigingswapens zou beschikken. Lever je nationaliteit maar in.

Rabarberke | 23-07-05 | 13:16

Jij bent er echt bij geweest of niet? Zo lul je namelijk wel met de wijsheid in pacht hoe de politie zijn werk moet doen. Maar ja, lees alle posts maar eens terug. Wat ik niet gepast vindt is de politie afschilderen als grote boeman in het hele verhaal zonder de feiten te kennen. Ben het met je eens dat er z.s.m. een verklaring naar buiten moet komen, maar mij hoor je niet bij voorbaat de politie uitmaken voor een stelletje beulen. Maar ik geef het op om je te overtuigen net als Hangoudere eerder deed. De plank voor je kop is mij te dik.

Flodder | 23-07-05 | 13:14

@rabarbeke
Ik schaam mij ook daadwerkelijk diep voor de misdaden die mijn land heeft gepleegt in het verleden. Met name de slavenhandel, de kolonisatie. Ook de bezetting van Indonesie en de verkwanseling van Papua aan indonesie reken ik mij zwaar aan.

echter:
1) Die misdaden worden nu alweer meer dan 60 jaar niet gepleegd
2) Iedere nederlander is zich scherp bewust van bijvoorbeeld de rol van nederland in de slavenhandel. Het is een schandvlek. Iedereen weet dat. Niemand zal ooit meer zoiets doen in naam van Nederland.

Noem mij een misdaad die nederland heeft gepleegt, in de laatste kwart eeuw. Als moslims 25 jaar lang geen aanslagen plegen worden we ook vanzelf veeeel vergevingsgezinder.

Je mag iemand namelijk eigenlijk niet aanspreken op de daden van zijn voorouders. Vaders misschien (onder het motto: zo vader zo zoon?), maar je kan mij toch niet aanwrijven dat 'we' vroeger in slaven handelden.

Je kan een Duits jochie van amper 20 toch ook niet keer op keer zeggen van: Jaaaa maaaar, JIJ bent duitser!, en wat die in WOII deden, nou nou nou...

Ik heb geen enkele reden mij te schamen als nederlander... Moslims krijgen er elke week een paar redenen bij....

Brullio | 23-07-05 | 13:14

@flodder
I don't heaaaaar youu

Rabarberke | 23-07-05 | 13:14

Uitgegeven: 23 juli 2005 13:01
Laatst gewijzigd: 23 juli 2005 13:09

CAIRO - Onder de mensen die zaterdag in het Egyptische Sharm el-Sheikh om het leven zijn gekomen, bevindt zich ook een Nederlander.

Zijn we nou in oorlog met ehm...?

Bucket of Shit and P | 23-07-05 | 13:13

@flodder/brusselmans

Ik verwerp die aanslagen en ik veracht dit soort gespuis die met terreur hun ranzige idealen nastreeft. Ik zie het niet eens als een religieuze kwestie. Iedereen maakt er een religieuze kwestie van. De moslims dit en de moslims dat. Moslims zijn misschien wel een beetje boos op de christenen en andersom, aangezien we samen een eeuwenlange geschiedenis hebben van het elkaar afslachten. Wij zijn daar wat eerder mee gestopt in onze ogen, maar in de ogen van de extremistische moslims gaan wij daar nog steeds mee door. Afghanistan plat lopen was misschien nog verdedigbaar, maar een souvereine staat als Irak binnenvallen onder valse voorwendselen van weapons of massdestruction is op zijn zacht gezegd misdadig.

Rabarberke | 23-07-05 | 13:13

Brudsselmans,

Inderdaad Jappanners hebben vreselijke dingen gedaan tijdens WO II
Nederlanders daarin tegen hebben Azie alleen kultuur en handel gebracht... maar ja we dalen af

de Japanner | 23-07-05 | 13:11

Het gaat hier om terorristen die zowel door 99,999& van de moslims worden uitgekotst als door vrijwel alle niet-moslims.

als je nou zo dom bent om je te laten lijden (geen spelling error) door de chaos & angst en geweldadige reacties die ze proberen uit te lokken tussen moslims en niet-moslims, dan hebben hun achterlijke acties dubbel succes.

de Japanner | 23-07-05 | 13:09

@ De Jap

Ach gut, door de argumenten heen? Als Japanner zou je beter moeten weten met je gele ster..

@ Rabarbeke

Je begrijpt vooralsnog de verkeerde dingen uit mijn woorden. Ik pleit nergens voor willekeurge razzia's op moslims. Nog minder ben ik voorstander van welke totalitaire "waarheid" dan ook.

Het tekenend dat je direct in de verdediging kruipt zodra de intolerante trekjes van een geloof aan de orde komen. Dan babbel je om het hardst om handhaving van je rechten.

Kom daar eens mee om als uit naam van Allah de voorgevel van je huis op je kind ligt..

Ik denk dat wij beide de zegeningen van onze vrije samenleving tellen.

Brusselmans | 23-07-05 | 13:07

@flodder
Waarom laten ze hem dan eerst met al die explosieven de metro in lopen, terwijl ze hem al een tijd achtervolgden en eerder hadden kunnen inrekenen? Brusselmans quoten is een zwaktebod, maar het is wel het beste stuk uit je hele betoog.

En wat gepast is in deze tijd heb jij niet te bepalen, trendsetter.

Rabarberke | 23-07-05 | 13:05

@Rabarberke
Dacht ik net dat je enigszins overtuigd was van het feit dat je niet kunt spreken van een executie zolang je niet alle feiten kent. Kom je weer aanzetten met de tekst: 'maar een arrestatiepoging die afgerond werd met een doodvonnis'

Wanneer gaat het erbij jou nou eens in dat die verdachte niet werd doodgeschoten omdat hij met zijn ogen knipperde maar omdat hij zich verzetten bij een aanhouding en daarbij ook nog eens een vermeende zelfmoordterrorist beladen met explosieven was. Zoals ik al eerder vermeldde is het zeer waarschijnlijk dat de speciale eenheden die achter hem aanzaten hem kende en wel zeker een gedegen risicoanalyse konden maken. Het risico dat hij zichzelf opblies was waarschijnlijk dermate groot dat hij een loodvergiftiging kreeg toegediend.
Hou nu eens op met die posts, doordrenkt met het zielige terroristjetoontje en agenten zijn slecht. Het is niet gepast in deze tijd.
Om Brusselmans te Quoten:
'In al je drift de boel bij elkaar te willen houden verlies je de ware vijand uit het oog en verval je in triviale futiliteiten..'

Flodder | 23-07-05 | 13:03

@brusselmans
Ik heb geen angst. Ik had het over de angst van die agenten die 'omdat ik verdacht' was en 'omdat ik niet mee werkte' op grond van jouw argumentatie zouden mogen schieten uit angst voor een eventuele terroristische actie.

Rabarberke | 23-07-05 | 13:03

@brullio
Waarom ben jij eigenlijk nog Nederlander na de politionele acties van Nederland in Indonesie? Ohhh ja het is al zo lang geleden.
members.lycos.nl/dekolonisatie/Indones...

Rabarberke | 23-07-05 | 13:00

@ Rabarbeke

Wat heb je allemaal op je kerfstok dat je rondloopt met de angst een neqschot te ontvangen?

Ik heb dergelijke angsten nu nooit. Maar ik ben dan ook blond en blank en heb daardoor natuurlijk geen recht van spreken.

Zoals een democratie betaamd wachten wij met spanning het onderzoek van de Britse
politie af waarna -afhankelijk van de uitkomst- de kracht van de publieke opinie weer zal blijken.

Brusselmans | 23-07-05 | 12:58

@. Kenny013 23-07-05 @ 11:06
daarom heb ik dit idee ook naar justitie gemaild en vooral omdat het de 15 maal is dat de roze zondag wordt gehouden meerdere pleinen dus meer risico en meer kans op meer bommen

hans_1975 | 23-07-05 | 12:57

@ de Japanner

Wat dacht je van een grote gele duivel op de kleding van niet-moslims?

filter | 23-07-05 | 12:57

als de groep waar ik toe behoor aanslagen pleegt ga ik OF uit de groep, OF ik pak ze intern aan, OF ik zeg voluit dat ik achter ze sta.

Kom ik weer op mijn mierenhoop vergelijking. De moslim mierenhoop pleegt aanslagen. Mag je daar de individuele mier op aanspreken? Misschien niet. Maar het probleem ligt dan ook niet bij een individuele mier. De hele hoop moet worden aangepakt! Je KAN een individu niet aanspreken op AL het gedrag van AL zijn groepsgenoten. Maar als je de moslim groep aanslag na aanslag ziet plegen, dan rijst de vraag: 1) stappen brave burgers dan uit het moslimgeloof? (zelden denk ik, mede door de doodstraf die ze dan krijgen van hun eigen fijne geloofsgenoten) 2) Regelen ze het intern? Neen. De groep geweldadigen groeit, en het geweld heeft zijn basis in de koran, die je niet mag editen, dus, intern word er nix opgelost. 3) ze staan achter de aanslagen, maar zeggen ons van niet zodat we sukkelig genoeg zijn om nog wat meer moslims met open armen te ontvangen.

Als de hellsangels in amsterdam de burgemeester neerleggen, word ie ook in groningen verboden. Snap je? je wil bij de groep (die aanslagen pleegt) horen, of niet. Maar waarom ben je dan nog moslim. Snap je? Moslim zijn=ongelovigen haten=in je vuistjes knijpen als er ongelovigen sneuvelen (want zo wil allah het).

Kan best wezen dat je een moslim moeder kent die alleen maar gezellig met haar kinderen spelletjes wil doen. Maar door zich moslim te noemen verklaart ze zich solidair met de moslims wereldwijd. En met hun akties. Dus mag je ook haar erop aanspreken als er ergens weer een moslim wat ongelovigen opblaast. Dan mag je vragen: waarom bent U eigenlijk nog moslim, als die overal slachtoffers maken? Gaat U ook mij opblazen? nee? gelukkig. En uw zoontje die daar braaf de koran zit te lezen?

Brullio | 23-07-05 | 12:56

@brusselmans
Ik heb gewoon lering getrokken uit de geschiedenis, dat het nu eenmaal gevaarlijk is om een groep mensen over een kam te scheren op basis van geloof, politieke overtuiging, ras etc. Ik begrijp uit jouw woorden dat je dat wat eenvoudiger vindt omdat het vriend-vijand model dan wat overzichtelijker voor je wordt. Ik neem dat ter kennisgeving aan.

Rabarberke | 23-07-05 | 12:56

@Brusselmans,

Ben je al met het idee gekomen om alle moslims een grote gele ster te laten dragen met de letter M erin?

de Japanner | 23-07-05 | 12:55

@ Rabarbeke

Dat de goedwillende meerderheid vredelievende moslims nog meer dan de decadente westerling gebukt gaan onder de Agressie van haar fanatieke geloofsgenoten gaat er bij jou niet in, nietwaar?

Denk je nu werkelijk dat Europese goedwillende moslims zitten te wachten op jouw woord van Vrede? Wat heeft een moslim in Nederland er aan als je tegen hem zegt: "Al Qaida is fout,maar jij bent lief hoor!!" ??

Zou hij er - meer nog dan wie dan ook - niet veel meer belang bij hebben dat dat leger van Godsdienstwaanzinnigen een halt wordt toegeroepen?

In al je drift de boel bij elkaar te willen houden verlies je de ware vijand uit het oog en verval je in triviale futiliteiten..

Brusselmans | 23-07-05 | 12:52

@brusselmans
De agent had van mij van 8m afstand een paar ladingen schroot op die man mogen afvuren als het duidelijk was geweest dat het een ontplofbare terrorist was. Maar dit was geen shoot to kill actie, maar een arrestatiepoging die afgerond werd met een doodvonnis. Ik wil graag de explosieven zien die hij bij zich had of iets in de trant dat ie gedreigd zou hebben horen. Het enige dat de politie zei is dat hij zich verdacht gedroeg en dat hij niet luisterde naar de politie. Ik gedraag me ook wel eens verdacht als ik uit verstrooidheid op zondag naar de albert heijn loop en me daar realiseer dat het zondag is. Als ik dan vervolgens de halve ringweg lang word achtervolgd door politie omdat de zwarte mercedes e klasse leasebak van de directeur van een middelgrote ondernemeing die ik toen toevallig bij me had tot hun verbeelding sprak en ik vraag of ze niets beters te doen hebben die avond en niet meteen gretig wil meewerken, mogen ze dan schieten uit angst voor de mogelijke terroristische aanslag die ik van plan ben uit te voeren in naam van Allah?

Rabarberke | 23-07-05 | 12:52

@brullio
Je kunt toch best amerikaan zijn en de daden van een amerikaanse president afwijzen? Je kunt toch best moslim zijn, maar moslims die extremistische dingen doen afwijzen. Je kunt best Nederlander zijn en de gangen van een Nederlandse extremistische partij afwijzen? Je kunt lid zijn van een organisatie, aanhanger van een geloof etc. zonder al hetgeen dat geloof stelt over te nemen. Zo heeft het christendom zich in allerlei aftakkingen vertakt vanwege verschillende intepretaties van de bijbe. Door alle moslims over een kam te scheren polariseer je en dat is gevaarlijk. Je kunt beter verdeeldheid zaaien onder de moslims en de goeien van de kwaden scheiden. Zo verzwak je de 'vijand'. Door wat jij en veel anderen doen maak je hem juist sterker, je jaagt ook vredelievende moslims tegen je in het harnas en dat is wat die extremisten zo graag willen.

Rabarberke | 23-07-05 | 12:44

Terwijl de aanvallen van Allah moordcommando's elkaar steeds sneller opvolgen stelt Rabarbeke zich tot doel met een scherp oog de fundamenten van onze rechtsstaat in de gaten te blijven houden.

Hoe nobel.

Zou hij al zijn drift tot handhaving van wat gewoon is in het Vrije Westen niet door hebben dat achter zijn rug de vijandelijke stellingen gereed worden gemaakt?

In de wetenschap dat het Opperwezen rechtvaardig is staan de poorten open en vindt Rabarbeke 5 kogels in al zijn onnozelheid een gotspe.

Niet schieten, wekomen in vrede..

right..

Brusselmans | 23-07-05 | 12:43

@brullio
ja perfecte vergelijking het zijn gewoon de borg "resistance is futile"alleen daar vergissen ze zich in,dus wil de echte Picard/Janeway opstaan en ons leiden tot een startrek model and save the world....

babygirl | 23-07-05 | 12:41

@Jack
Ja joh in Groningen is het probleem van extremistische moslims ook zo groot dat we hier een daad moeten gaan stellen.

Rabarberke | 23-07-05 | 12:34

Wat toch een hoop sofitische oplossingen allemaal. Maar wat doen we er nu eigenlijk aan?
Ik laat me aan de kassa, net als fuckje, niet meer helpen door een hoofddoekje.
We moeten in Groningen maar eens een daad gaan stellen.

Jackxx | 23-07-05 | 12:31

Maar lees dit ook maar:

news.bbc.co.uk/1/hi/uk/4706787.stm

Het niet opvolgen van politieinstructies is geen reden om iemand om zeep te helpen.

Rabarberke | 23-07-05 | 12:31

@pirke
Mieren niet nee, maar moslims toch wel.

@rabarbeke
Ik zie geen zelfmoordnonnen, of priesters die ongelovigen op de brandstapel zetten. Dat is verleden tijd. Er is geen enkele christen die het geloof er met geweld (desnoods dodelijk geweld) bij een ander induwt, zoals de moslims wel doen. Als enige geloof DOEN ze wat ze in hun heilige tekst staat.

Een kwart van de turken is (soms) voor zelfmoordaanvallen op onschuldige burgers. Dat zijn namelijk ongelovigen, en dan mag het, van de koran.

dan komt er een vriendelijk meisje in beeld die zegt dat de islam vrede is.
Hmmm. Heeft die soms haar eigen boekje gelezen?

immers, je mag ongelovigen niet waarschuwen, hen een rad voor ogen draaien.

Stel je voor dat de nederlanders wereldwijd om de week een paar aanslagen plegen, dan zou ik me daar druk over maken. Die gasten moeten intern aangepakt worden. Ze beschadigen onze naam. Ik zou het volkomen terecht vinden als buitenlanders voortaan denken: he! weer zo'n nederlander, die gaat zeker weer een aanslag plegen.

Hoe vaak moet een moslim nog een aanslag plegen voor je doorhebt dat wat een eenling doet, geholpen door een dozijn man in zijn directe omgeving, gesteund door miljoenen mede-moslims, overgaat tot waar de andere (brave burger-moslims zeg maar) alleen van durven dromen: het slachten van de ongelovigen.

Een slachtte er Theo, maar zeker een kwart van de moslims stond te juichen dat eindelijk die ongelovige hond zijn bek gesnoert was.

Op de een of andere manier zie jij nog kans de moslims in twee groepen onder te verdelen. De extremen (een kwart tot eenderde minstens, bij marokanen meer dan de helft) en de brave burgers, die braaf ja knikken als hun imam ze iets verteld, en niet snappen waarom we zo boos zijn op de extremisten die naast hun zitten te bidden.

Doe niet zo schijnheilig, die moslims weten wat er gebeurt in de moskeen. Ze zijn een broederschap. Ze kunnen niet de hele dag broeders zijn, en als er eentje een aanslag pleegt ineens van nix weten.

Het staat allemaal in hun koran. Zolang er nog mensen die shit lezen en geloven, zullen er spontane aanslagen zijn op ongelovigen. Dat zit in de koran.

Ook in de bijbel, maar wij, de nederlanders, hebben in de jaren 70 de bijbel het raam uitgeflikkert, naast meneer pastoor, juist OMDAT die zo 'gewel-da-dig' was.

Nu de moslims nog. Het moet korans regenen, elke keer als er een aanslag wordt gepleegd. Hoe kan je nou toch lid willen zijn van het moslim broedervolk, en tegelijkertijd de akties van diezelfde geloofsbroeders afwijzen.. dat is een lippendienst... verraad zou ik bijna zeggen.

En jij trapt erin? jij gelooft in gematigde moslims, die de extremisten wel eens even zullen vertellen dat het zo niet langer kan? ik niet. Zodra ik een hoofddoekje zie praten hoor ik leugens.

Islam vrede, flikker toch op!
'De (BOEM) islam is (BOEM!) vrede! (BOEM!) (zaag zaag zaag plop! kop eraf)'
het doet me denken aan de Borg: 'We come in peace, resistance is futile!'

Brullio | 23-07-05 | 12:30

@flodder
Ik stuur jou een link en vervolgens ga jij alles voor mij invullen? Ik wilde dat gewoon even naast het verhaal dat jij linkte zetten. Nee ik ga er gewoon van uit dat hier excessief geweld is gebruikt totdat de politie uitlegt dat het nodig was. En dat hebben ze tot dusver verzuimd.

Rabarberke | 23-07-05 | 12:28

I saw these police officers in uniform and out of uniform shouting 'get down, get down', and I saw this guy who appeared to have a bomb belt and wires coming out and people were panicking and I heard two shots being fired."

vander F | 23-07-05 | 12:26

@Rabarberke
O, jij gaat volledig af op een getuigeverklaring omdat deze in het verleden zo geheel bertrouwbaar bleken te zijn.

Maar zelfs jouw getuige verklaart:
"He might have had something concealed under there, I don't know. But it looked sort of out of place with the sort of weather we've been having, the sort of hot humid weather.

O ja, en dat de verdachte petrified was. Daardoor kreeg jij zeker medelijden met hem en vindt de agenten maar brute mensen dat ze iemand doodschieten die al zo bang was.

Flodder | 23-07-05 | 12:25

@vanderf
Nee en ik vind dat als politie mensen tijdens klaarlichte dag iemand vijf kogels in het lijf pompen dat er dan verantwoording afgelegd moet worden. Het lijkt Zuid Amerika wel.

Rabarberke | 23-07-05 | 12:24

. Rabarberke 23-07-05 @ 12:19
Dat bedoel ik, alleen vage getuige verhalen.
Eentje meende zelfs een bomgordel te hebben gezien met draadjes e.d.

vander F | 23-07-05 | 12:24

Geen Athene zonder Sparta, geen Rome zonder barbaren..

Het Vrije Westen zal haar vrijheden in al haar goede wil als los zand door de vingers zien glippen.

Hoe lang duurt het nog voordat onze leiders hun legers terug trekken? In de jaren dertig is dat credo immers niet zonder resultaat gebleken.

Het wordt tijd dat er eens een bom op New York valt. Hoeveel invloed zou Al Qaida eigelijk hebben op de verkiezingen in 2007 in Nederland?

Ik spreek de hoop uit dat het vorige week door mij geboekte hotelletje nog overeind staat.

Het had zo'n pitoreske aanblik..

Brusselmans | 23-07-05 | 12:20

@Rabarberke,
ik heb nog niets duidelijks gehoord van de Engelse pliesie.
Ik weet de details niet, dus ik ga daar niet breeduit over lopen oordelen.
Vreemd is het wel, vind ik ook hoor.

vander F | 23-07-05 | 12:19

Echt He! 23-07-05 @ 12:12
Dat is kudt man, ik hoop dat je snel wat gewaar wordt, dit is ongetwijfeld zweten voor jou.

vander F | 23-07-05 | 12:17

@Rabarberke
Het zou inderdaad fijn zijn als er een verklaring naar buiten komt waarom de agent zich genoodzaakt voelde om de verdachte uit te schakelen. Ook voor de gemoedsrust voor elke aziatisch-ogende londenaar. Er wordt gesproken van vijf schoten, nu het kan zijn dat deze alle gericht waren op het hoofd. Hopelijk niet allemaal raak anders wordt het nog lastig identificeren. (grapje) Maar jij ging er in je vorige post met zekerheid vanuit dat ze hem en hadden overmeesterd en dat de agent puur voor zijn gevoel hem doodschoot. Ik zeg dat dat niet zo hoeft te zijn en ik denk dat dat ook niet het geval is. Het waren zeer waarschijnlijk agenten van een speciale eenheid die achter hem aanzaten. Zeer waarschijnlijk kende zij de verdachte dan ook en was het zeer aannemelijk dat deze explosieven bij zich droeg. Maar voordat ik de gehele bbc-sit vertaal.
news.bbc.co.uk/1/hi/uk/4707781.stm

Flodder | 23-07-05 | 12:16

@vanderf
Sinds wanneer ben jij overal bij, waar je je een mening over vormt?

Rabarberke | 23-07-05 | 12:16

Godver de godver stelletje gore kanker terroristen! Mn meisie zit daar en nog niks van vernomen. Hoorde net van dr moeder dat haar hotel niet gepakt is maar het is nog niet zeker of er nederlanders op de markt waren. We moeten nog wat van dr horen.

Echt He! | 23-07-05 | 12:12

Hou nu eens op Rabarbeke, je slaat door, jij was er niet bij, ik ook niet, dus waar hebben we het over.

vander F | 23-07-05 | 12:12

@flodder
Ja wie zegt dat er gelegenheid was om hem eerder neer te schieten als ze hem al een tijdje achtervolgden en bij wijze van spreken gewoon hadden kunnen executeren door er gewoon naast te gaan staan, de loop tegen zijn tokus te drukken en al rule britannia zingend het magazijn stofvrij in diens vege lijf te legen.

En waar is precies dat headshot gebleven? Of moet ik geloven dat die vijf kogels in de man zijn hoofd zijn geboord?

En ik wil best geloven dat het nodig was om de man om zeep te helpen, maar dan wil ik graag weten op grond waarvan. En dan niet 'vermoedelijk betrokken bij de aanslagen' maar omdat hij explosieven bij zich had, omdat hij explosieven bij zich zei te hebben, omdat hij dreigde met opblazen etc. Niets van dat alles. De politie hult zich in stilzwijgen.

Rabarberke | 23-07-05 | 12:06

Shitttt. Wie zei ook al weer, als wij niet samen kunnen leven kunnen wij wel samen sterven!!! Enfin, de zon is er weer en die Grieken weten nog niet eens waar Irak ligt, ga dus lekker wat Raki zuipen en dan zwemmen,,,, Prettige dag nog.

BenBack | 23-07-05 | 12:05

@rabarberke
Wie zegt dat er de gelegenheid was om hem eerder neer te schieten? Denk aan omstanders en dergelijke. Daarbij kan het zo zijn dat ze voor een zogenaamd head-shot gingen aangezien dit de veiligste manier is om een vermeende zelfmoordterrorist uit te schakelen.

"The fact is that when you're dealing with suicide bombers they only way you can stop them effectively - and protect yourself - is to try for a head-shot,"

Nog maals, je was er niet bij en misschien had hij geen explosieven op zich maar suggereerde hij dit wel.

Dus denk eens wat verder. En heb geen werkelijkheidsbeeld van het niveau hollywoodfilm.

Flodder | 23-07-05 | 12:00

dodental op 74 en stijgend volgens cnn

Bubba | 23-07-05 | 11:57

@flodder
Nogmaals: ALS iemand verdacht wordt van het zichzelf willen opblazen, ga je hem dan achtervolgen? Nee. Je schiet meteen. Als je hem dan toch achtervolgt, neerlegt en overmeesterd en dan pas doodschiet, dan moet er een aanleiding bekend zijn. De politie is daar altijd vrij snel mee. "Hij droeg explosieven bij zich".

Ik hoef er niet bij te zijn om met 10% van mijn maximaal beschikbare hersencapaciteit tot deze conclusie te komen. Maar ik denk dat jij en hangoudere met je neus er boven en na het lezen van het volledige politieondrezoek nog steeds niet zou snappen wat er is gebeurd, als je dit al niet snapt.

Rabarberke | 23-07-05 | 11:54

jezis wat duurt dat toch elke keer lang al die reacties lezen. vandaar een beetje laat
.
@Brullio: volgens mij zijn mieren niet 'gezegend' met een notie van individualiteit. daar kun je maar beter geen filosofie mee bedrijven

pirke | 23-07-05 | 11:53

@rabarberke
Jij doet net of je erbij bent geweest. Niet alle informatie is bekend gemaakt. Waarschijnlijk voelde die agent zich genoodzaakt om de verdachte uit te schakelen omdat deze een bedreiging vormde voor hemzelf en zijn collega's. Daar kan ik me beter iets bij voorstellen dan dat hij hem voor zijn lol doodschoot. Ze hebben zo iemand echt liever in de verhoorkamer. Hoe kun jij zo stellig zijn in je opvatting over de schietpartij; was je erbij? NEE, dus kraam geen onzin uit!

Flodder | 23-07-05 | 11:50

@hangoudere
Er valt aan jou betoog niet veel te snappen omdat je niets stelt. En van mijn betoog snap je niets omdat je er kennelijk de brains niet voor hebt.

Elke agent die ziet dat iemand van plan is zich op te blazen schiet meteen. Elke agent die pas schiet als iemand die zich wil opblazen is weggerend, gestruikeld en overmeesterd is doorgeslagen. Tabee ermee.

Rabarberke | 23-07-05 | 11:49

@brullio
Je haalt je eigen filosofische betoog onderuit. Niet alle moslims zijn zo fundamentalistisch, net zo min als alle christenen bij de letter van de bijbel leven. We stigmatiseren alle moslims op basis van de daden van een klein aantal. Shit je zal maar moslim zijn, bij Gasunie werken, niet elke dag 90 keer naar mekka bidden, af en toe een biertje drinken, soms zelfs een jointje roken, af en toe een harinkje pakken en je plotseling geconfronteerd zien met een stel geblondeerde en zonnebankgebruinde patjepeejers uit een of andere volkwijk die met hun gezonde verstand alle moslims over een kam scheren en jou verantoordelijk gaan lopen houden voor de gruweldaden van een aantal criminelen in een of andere kutwijk in een of andere kutstad, enkel en alleen omdat jij toevallig moslim bent.

Rabarberke | 23-07-05 | 11:47

@Rabarberke

Weet je wat jij moet doen? Les gaan geven bij de pliesie in Londen. Ik kap hier mee. Jij wilt gewoon niet snappen wat een ander bedoelt.

Hangoudere | 23-07-05 | 11:45

@hangoudere

Ik zal het nog een keer uitleggen en daarna ga je lekker hangen in het park.

Als je als politie een verdachte wilt neerschieten omdat hij verdacht wordt van het zichzelf en anderen willen opblazen, dan doe je dat terstond, meteen, zonder twijfel. Dan ga je hem niet manen tot stilstaan, op de vlucht zien slaan, achtervolgen, vloeren en dan pas neerschieten. De enige reden om dat te doen, op het laatste moment, is omdat je je dan pas realiseert dat ie explosieven bij zich heeft. Dán heb je reden om te schieten. Maar wáár zijn die explosieven dan?

Dus samengevat en tot slot:

1) Als de man initieel verdacht was van het zich willen opblazen, dan had men meteen moeten schieten.
2) Als de man pas nadat ie gevloerd was verdacht zou zijn van het zich willen opblazen, dan zou er een in ieder geval een aanleiding tot schieten bekend moeten zijn. Zoals "Ik blaas me op stelletje ongelovigen!" of "Hey Mike, ik voel een bom". Maar niets van dat alles.

Als je het nu nog niet snapt, vraag het dan iemand in de buurt of zo, ik ga het niet uitleggen.

Rabarberke | 23-07-05 | 11:42

@Brullio
Vriend van mij is Christen, ik vroeg aan hem of ik ook in de hemel zou komen. Hij zei nee, omdat je niet in God gelooft. Hoe hypocriet is dat! Zoveel verschilt het Christendom dan nou ook weer niet van de Islam...

pietro | 23-07-05 | 11:39

@Rabarberke
Ehm, je bent goed bezig met je betoog, ik sta er 80 procent achter, maar je vliegt uit de bocht als je stelt dat "wij hebben altijd wel een 'zij' nodig gehad om tegen af te steken. Hugenoten, joden, moslims."

de storm van kritiek op de moslims komt niet uit de lucht vallen, OMDAT we nu eenmaal graag een zondebok hebben. Dat antimoslim gevoel komt door de daden van de moslims zelf.

Wij plegen geen aanslagen, wij verzieken de straat niet met loverboys en scooterdiefjes. De haat tegen ongelovigen zit bij de moslims ingebakken, via hun koran.

Verlichte geesten daargelaten zijn alle moslims die hun koran lezen verplicht ongelovigen uiteindelijk de das om te doen. En dat is geen dooie letter, dat DOEN ze ook.

En als reactie DAAROP zijn we anti-moslim geworden. Omdat we HUN zondebok zijn, en dat vertikken. Omdat iedereen gelijk is.

omdat iedereen gelijk is, mag er niemand in die vindt dat ongelovige honden moeten worden afgeslacht.

Jammer voor de moslims, volgende keer beter, moeten ze wel OF al het geweld als een schil van zich afschudden, maar nog beter zou zijn: de koran van zich afwerpen, omdat daar de wortel ligt van de aggressie jegens westerlingen.

Nogmaals, wie de koran leest/gelooft hoeft maar een klein tikje te krijgen of hij/zij gaat spontaan ongelovigen slachten....

Brullio | 23-07-05 | 11:35

lekker dan, mijn zus zit ook ergens in egypte

raaveer | 23-07-05 | 11:34

@Rabarberke

Jij hebt kennelijk heel originele bronnen! Ik heb nergens gelezen dat ze hem eerst controleerden op een bom. En als dat al zo was en ze vonden wat, wat hadden ze dan moeten doen? Wachten of-ie af ging?
En meteen doodschieten? Heb jij al eens geprobeerd rennend te schieten?
Maar even goed, ik heb ook begrip voor die man als-ie was doorgedraaid. Zou ik ook zijn na die laatste geweldsweken.

Hangoudere | 23-07-05 | 11:32

Die mensen zijn echt gek...

Utopiad | 23-07-05 | 11:30

@hangoudere
Als je iemand verdenkt van dat ie zichzelf opblaast schiet je hem meteen dood, dan ga je hem niet eerst even overmeesteren en voelen of ie explosieven bij zich heeft, om er dan vijf kogels in te planten. Die agent is gewoon doorgeslagen, period.

Rabarberke | 23-07-05 | 11:27

Moslimextremisten zijn in feite te vergelijken met religieuze fanaten uit de christelijke geschiedenis. Advocaten van het niets, arrogante betweterige predikers van een onbestaande wereld, idioten die normale mensen hun zieke wil willen opleggen. Aan de andere kant het goddeloze gezondverstand Telegraaf-vee dat zich door van alles laat beinvloeden, het vermogen tot zelf oordelen kwijt is en alleen maar in termen van wij-zij kan denken. Wij Nederlanders, zij moslims. Wij westerlingen, zij geintenneukes, wij goed, zij kwaad. Wij ontwikkeld, zij middeleeuws. Wij intelligent, zij dom. Wij vredelievend, zij gewelddadig. Wij rijk, zij arm. En wij hebben altijd wel een 'zij' nodig gehad om tegen af te steken. Hugenoten, joden, moslims.

Rabarberke | 23-07-05 | 11:23

Kun je een moslim aanspreken op daden van een mede moslim, die die aanslagen pleegt uit naam van de moslims?

Kun je een individuele mier verantwoordelijk stellen voor de veroveringsdrang van de mierenhoop? En?

Als je een mier te pakken hebt nadat je suikerpotje is leeggevreten, en die roept dat hij er nix mee te maken heeft, dat ie alleen maar de larven verzorgt en zand draagt. En takjes. En dat ie echt geen suiker heeft gepakt. Dan ben je geneigt de mier te geloven.

Maar de hele mierenhoop als meta-wezen gezien is agressief van kast naar kast op zoek naar suiker. Kan je de individuele mier daar verantwoordelijk voor houden?

Hmmmmmmmm.... moeilijk vak, filosofie...

Brullio | 23-07-05 | 11:22

@Rabarberke

Jij hebt een wel heel simpele kijk op die explosieven! Okee jongens, hij schijnt zichzelf te kunnen opblazen. Meneer, wij gaan u even fouilleren, blijft u even stil liggen? Ja? Dank u!
o, hemel, hij had een knoppie of een draadje in zijn hand! Had ik effe niet gezien. Boem!!
En wat je achteraf vindt, is achteraf, op het moment zelf heb je daar geen tijd voor, het is hij of wij. Is dat nou zo moeilijk te begrijpen?

Hangoudere | 23-07-05 | 11:20

Vrienden van mij zitten daar.. Gelukkig al contact gehad en niets met hun aan de hand.

hubbabubba | 23-07-05 | 11:19

Enkelen hebben duidelijk een geschiedenis lesje nodig.
De moslimterreur breidt zich uit ja.
Maar is niet iets nieuws en alleen maar tegen het westen an sich, het beslaat de hele wereld die nog niet tot de Ummah is gekomen.
quote/
"Al-Zawahri is de leider van Jihad (heilige oorlog), een geheime militante organisatie die verantwoordelijk wordt gehouden voor de moord op de Egyptische president Anwar Sadat in 1981. Hij maakt al deel uit van de extremistische moslimbeweging in Egypte sinds 1966, toen hij als 15-jarige werd gearresteerd wegens lidmaatschap van de verboden Moslimbroederschap. Die beweging is de oudste fundamentalistische moslimorganisatie van de Arabische wereld"

vander F | 23-07-05 | 11:17

Er zijn net zoveel moslims splinter sektes als er protestantse groepen zijn.

Is ook een uitstekend argument: Ja, broeder X heeft een aanslag gepleegt, maar die had zich dan ook NET afgescheiden, hij is van de "Suicide Bombers For Allah", wij van de "Allah Suicide Bombers" nemen afstand van onze afgesplitste broeders.. jajaja... zo ken ik er nog wel een paar.. Moeten we nu begrijpend knikken, en wachten tot er weer iemand spontaan afsplitst en iemand gaat afzagen? en moeten we dezelfde smoes daarna weer slikken? Hoevaak voor we doorkrijgen dat alle aanslagen van de moslims komen, het staat in hun handleiding. Hoe het kan dat die niet verboden is, terwijl er zulke abjecte waanzin in staat, zoveel haat...

Kijk anders zelf eventjes naar hun boekje, dan kan je zelf lezen hoe ze met ongelovigen dienen om te gaan in hun eigen woorden zeg maar...
www.skepticsannotatedbible.com/quran/c...
maar pas wel op: sommige 'samenvattingen' zijn wel erg kort door de bocht, in de koran zelf staat het vaak wat anders, vager...

Brullio | 23-07-05 | 11:16

@Brullio 23-07-05 @ 10:57

Dus gewoon die Huisjes in Frankrijk en Spanje etc weer openstellen voor de nieuwe kruistocht??????? Hoorde iemand net nog zeggen dat de Sahara over 30-40 jaar alleen nog groter zou worden, de reden is ons nu wel duidelijk, geen olie meer in de grond de mensen daar worden door de rijke sheiks zelf uitgebuit en die hebben dan al de helft van de westerse wereld in handen. Neen die mensen slachten zichzelf wel af, wij blijven dan nog alleen zitten met die slimme CDA-ers haha.

BenBack | 23-07-05 | 11:16

@hangoudere
Welke explosieven? Zijn er explosieven bij hem gevonden? Als ik agent ben en ik verdenk jou van het dragen van explosieven, word ik dan geacht de wereld van je dementerende hachje te verlossen door je nadat ik je tegen de grond gewerkt heb af te knallen? Uit angst dat je uit jezelf ontploft, ook al heb ik je in mijn macht? En als ik al zo bang ben dat je ontploft, waarom wacht ik dan totdat ik je overmeesterd heb om je vijf kogels door je lijf te boren, had ik dat dan niet meteen moeten doen, zonder waarschuwing?

Rabarberke | 23-07-05 | 11:15

Boek nu uw Last minute reis en geniet van ons last summer voordeel.

PredatRazor | 23-07-05 | 11:15

klik = klok

Albert Heijn | 23-07-05 | 11:14

@hans_1975: je hoeft geen racist te zijn om een voorkeur te hebben om tegen de massale aanwezigheid van buitenlanders in Nederland te zijn.
De ouders van de daders van de aanslagen in London bleken "normale" mensen. Desalniettemin blijkt de volgende generatie in staat om dood en verderf te zaaien. En dat zal NOOIT ophouden. Ik ben er, net als zeer velen, dan ook voor om de klik terug te draaien: de Islam er weer uit. (Alhoewel ik weet dat dat onschuldigen treft, maar in de praktijk ook moeilijk zal zijn)

Albert Heijn | 23-07-05 | 11:12

Maar ondanks dat ik niet van kemissen hou , ga ik toch. I'm NOT afraid.

Kenny013 | 23-07-05 | 11:12

@kenny
Zou horen ja. Het laatste nieuws is dat het niet zeker is. De politie daar heeft echt niet de opdracht 'eerst schieten, dan vragen stellen '. Denk je nou echt dat het policy is om iemand 5 kogels door het lijf te jagen als ie al ligt? Zo van: "Okay guys, we'll put some squad teams together, chase down the usual suspects, arrest them, put them to the ground and fire at least five bullets in their sorry asses". Die politieagent is het allemaal teveel geworden... hij freakte out en zijn wijsvinger verkrampte gewoon om het (dit keer automatische) pistool. "Ohwwww shit, I didn't know I carried an automatic one this time."

Rabarberke | 23-07-05 | 11:09

Niflheim 23-07-05 @ 11:06
In Saoedi Arabie en Pakistan gooien ze al jaren bommen op elkaars hoofd.
Interessert ons alleen niks.

vander F | 23-07-05 | 11:09

. Marien26 23-07-05 @ 11:04
helemaal niets.
Volgens Rabarberke en babygirl doet de snotterende politie in Nederland toch niets, alleen wat theedrinken en zeau.
De AIVD legt een kaartje patience terwijl ze wachten op de klap.

vander F | 23-07-05 | 11:07

Hmm als moslims bommen op moslims gaan gooien, weet ik het ook niet meer

Niflheim | 23-07-05 | 11:06

@hans_1975 Ben niet erg gerust op die kermis is wel een erg eenvoudig doel, waarbij het aantal doden wel eens schrikbarend hoog zou kunnen zijn.

Kenny013 | 23-07-05 | 11:06

@Moi

Mooi gezegd! Ben het helemaal met je eens!

Hangoudere | 23-07-05 | 11:06

Afscheidsbrief

De tekst van de brief:
Assalaam Alaikum lieve zuster,
over twee dagen is het zover. Eindelijk komt één van mijn dromen uit. Zou je het voor je willen houden?
Ik wil je vragen, als ik weg ben, of als er iets zou gebeuren, je altijd contact met mijn moeder en zus zou willen houden.
Als laatste wil ik je vragen, als ik ooit iets verkeerd heb gezegd of gedaan, om mij te vergeven. Moge Allah jou beschermen, en belonen voor al het goede, je vergeven voor je zonden en je de hoogste rang in djema [paradijs, red.] schenken.

Vergeet niet om smeekbedes voor mij te doen. Ik hou van jou omwille van Allah.
Veel liefs, Martine.

Dit briefje komt van de blonde Martine van den O. Op pad met een tweetal Marokkanen met een doorgeladen machine pistool. De Nederlandse politie heeft dit drietal aan weten te houden. Wat zouden ze van plan zijn geweest in Amsterdam?

Marien26 | 23-07-05 | 11:04

Onzin?
Moslims slachten elkaar harder af dan die paar doden in het westen.

vander F | 23-07-05 | 11:04

@ Rabarberke 23-07-05 @ 10:50
Ik in ieder geval wel !
-
Ik wil niet de kans lopen dat een persoon waarvan ik overtuigd ben dat hij/zij een bom op zijn lijf draagt nog in staat is de knop in te drukken.
Zeker niet in een vol metro station.
-
Durf jij dat risico dan wel aan ?
Zo van "kijk mij nou hier eens een partij niet staan te discrimineren" ... BOEM .... "oeps.."

Moi | 23-07-05 | 11:03

@Rabarberke

Wat ben jij nou? Advocaat? Hij rende toch weg? Met die dikke jas aan? Wat dacht je dan dat-ie deed: trainen voor de marathon?
En dat-ie op de grond werd doodgeschoten, was om te voorkomen dat-ie zichzelf alsnog opblies. Dat lijkt me enorm logisch. Of moeten ze gewoon hem op de grond houden en dan afwachten wat-ie gaat doen? Weet jij dan hoe-ie de boel kon laten ontploffen?

Hersenverweking? Ik heb daar duidelijk geen last van, maar ik twijfel aan die van jou. of was je ze al eerder verloren en heb je ze nooit meer teruggevonden?

Hangoudere | 23-07-05 | 11:02

. Brullio

We hebben geleerd van het verleden... laten we dan ook handelen om meer narigheid te voorkomen.

css | 23-07-05 | 11:00

lees ff rtl 4 tekst pagina 110 !!!
wel toevallig moslims haten homo's lees dat ff en denk dan aan de Roze Maandag op de Tilburgse kermis meer dan 300.000 mensen , dat kan een schokgolf veroorzaken .
tering tuig ik ben nooit racist geweest maar krijg al wel die ideeen van alle moslims het land uit sturen en de grenzen potdicht

hans_1975 | 23-07-05 | 11:00

@vanderf
Onzinnnn... dat radicalisme richtte zich niet tegen het eigen volk, er werd niets strafbaars begaan in dat land. Het radicalisme hier is ook sluimerend. Alleen de daaruitvoortvloeiende geweldsmisdrijven zijn strafbaar gesteld. Maar los van radicalisme vindt hier onder bepaalde groepen immigranten ook een vorm van sociale ontsporing plaats die niets van doen heeft met islam, radicalisme of wat dan ook, maar die wel tot steeds meer geweld leidt. Mijns inziens is ons strafrecht gewoon te mild. In de criminologie stelt men wel dat harder straffen niet helpt (zie amerika) maar deportatie naar een nieuw te bouwen gevangenis in de woestijn van het betwiste zuid marokko lijkt me absoluut geen slecht idee. Je straft dan niet harder, maar je kunt wel lekker goedkoop van je criminelen afkomen. Ik betaal al genoeg belasting en ik vind niet dat Mo B daar af en toe in de bajes biefstuk van mag eten.

Rabarberke | 23-07-05 | 11:00

Als je een van je ouders buitenlands is, maar jij wordt geboren in Nederland, dan ben je niet echt allochtoon. Anders kunnen we ook mensen die half Frans en Duits zijn gaan uitzetten. Hmmm eigenlijk niet eens zo'n slecht idee!

tesslaatje | 23-07-05 | 10:59

Tja, dat tuig moet je inderdaad bestrijden met een stel snotteraars.
Allereesrt beginnen met aanspreken van de 'eigen' gemeenschap. Eisen dat ze zich er keihard tegen afzetten. Opvallend dat je helemaal niks hoort, op een enkele voorzitter van een nikszeggende Moslimraad o.i.d. na.
Neem als voorbeeld Mo B. Deze gestoorde ging geregeld naar de Moskee en is daar ene Syrier tegen gekomen die er zijn hobby van maakt jeugdige zwakkelingen te ronselen. Als je, in je eigen buurt wekelijks of dagelijks in dezelfde Moskee komt dan ken je iedereen en herken je elk vreemd gezicht. Als dat een Syrier is, is ie helemaal opgevallen want het stikt hier niet van de Syriers. Blijkt hij zich ook nog opvallend veel bezig te houden met jongeren. Maar ja respect en niet mee bemoeien. Als die domme Nederlanders wat vragen zet je gewoon grote ogen op en doe je net of je niks weet. Dat werkte al in de 60-er jaren en dat werkt nog steeds. Want liever een broeder die aanslagen pleegt dan samenspannen met die ongelovige honden.
Misschien is het bovenstaande een zwartgallige kijk op de zaken maar waar blijven dan gloeiende tering de massale protesten tegen een stelletje leeghoofden die de Islam zwart maken? Horen we nog wat of gaat bovenstaande toch op voor een grote groep?
Als het zo doorgaat is er maar 1 oplossing: eruit met dat tuig!

superdick | 23-07-05 | 10:59

@Rabarberke
natuurlijk heb je gelijk, maar daarom zeg ik ook dat helaas de goeden onder de kwaden moeten lijden. net zoals voetbalvandalen het voor echte supporters verpesten, verpesten moslim extremisten het voor de andere moslims. voorbeeld niet helemaal in perspectief misschien, maar gaat om het idee dat je er soms uit eigenbelang niet aan ontkomt een grotere groep aan te pakken om de uitwassen die in die groep zitten aan te pakken.

MCRLZ | 23-07-05 | 10:59

We zijn verlamt door herr hitler en zijn kornuiten. Zijn focus op de joden heeft bij ons een pavlovreactie voorgeprogrammeert: Dat nooit weer! Nimmer meer zal iemand om zijn geloof vervolgt worden! Nergens zal meer staan: "juden niet gewenscht" en terecht, ik geef ook een staande ovatie als Hitler te pis wordt gezet.

Maar we vechten de vorige oorlog. Het gevaar komt nu niet van dictators, maar juist van vrome muzzelmannen die geheel op eigen houtje via hun koran worden gebrainwasht om alle ongelovigen om zeep te helpen. Vreemd genoeg moeten we nu, om de maatschappij niet te laten wegzakken in een theocratie, juist scherp stelling nemen TEGEN de islam. Tegen de ongrondwettelijke teksten in hun koran. Hun mishandeling van vrouwen, kinderen, homo's. Hun triggerhappiness als het gaat om eerwraak, ongelovigen of criminaliteit. het gaat niet langer.
Vreemd (en tegenstrijdig) genoeg is hetgeen dit land NU nodig heeft: een bordje met: "Moslims niet langer welkom!"

Niet dat moslims niet ok kunnen zijn. Katholieken lopen ook niet langer heksen en vrijdenkers op de brandstapel te smijten... veranderen KAN, maar moet uit de gelovigen zelf komen.

En waar in de jaren 60-80 de kerken in nederland leegliepen (omdat de mensen zelf wel na konden denken, en God Den Schepper niet langer in de kerk als instituut herkenden), staat bij de uitgang van de moskee een man met een pistool. Er is een ding erger dan een ongelovige, en dat is een afvallige.

De moslim probeert volgens eigen geweten te handelen, en zich los te maken van de misdaden van zijn moslimgenoten, komt de wraak van zijn (voorheen) broeders tegen...

Tja... Een mechanisme wat ook geld bij de maffia... "You can come in, but you cant walk out!" Waarom denk je dat er zo weinig moslimsvrouwen hun ketenen afwerpen? omdat ze tot in de blijfvanmijnlijfhuizen toe worden gevolgt en vermoord, weer door hun fijne (ex-)geloofsgenoten.

Nee, jongens, deze club stinkt net zo hard als de katholieken ten tijde van de inquisitie. Ze proberen die shit door ieders strot te douwen, en wie niet slikken wil moet maar voelen.

Een terugval naar de middeleeuwen zou ik de (eventuele) machtsovername van de moslims in nederland willen noemen....

Brullio | 23-07-05 | 10:57

@Rabarberke 23-07-05 @ 10:50
Rende weg omdat hij achtervolgt werd, reeds buiten het metrostation. kreeg hij de achtervolgers in de gaten en vluchte, aldus het nieuws gisteren.
Zou horen tot de groep van aanslagplegers donderdag, als dat zo is is de executie een noodslachting geweest. Hij of wij.

Kenny013 | 23-07-05 | 10:54

ja dat is weer jammer dat dit moet gebeuren ik ben in april ook in sharm el sheikh geweest en er is veel controle bij het opkomen van de luchthaven is er controle met spiegels onder de auto en overal is politie aanwezig. dus laat je niet ontmoedigen om naar egypte te gaan hopelijk gebeurt dit niet meer

jagdfaust | 23-07-05 | 10:53

Vroeg me gewoon af..
Als zoiets in NL gebeurd, hoeveel thee gaan Balkenende en Cohen dan drinken?
... bestaat er zoiets als thee-vergiftiging?
-
Nou ja, we zullen het wel zien.
Dat zoiets in NL gebeurd is slechts een kwestie van tijd.

Moi | 23-07-05 | 10:53

@hangoudere
Jij leest de berichten niet goed, of je hersenen verwerken de informatie op onjuiste wijze. De man werd niet neergeknald toen ie wegrende. Hij rende weg, struikelde, werd overmeesterd en toen pas voorzien van 5 kogels. Ik weet zeker dat jij hetzelfde zou doen.

Rabarberke | 23-07-05 | 10:50

Stinkende wonden gelul, repressieve regimes als Marokko en Egypte, Pakistan etc. hebben al veel langer en meer te maken met Moslimradicalen.

vander F | 23-07-05 | 10:50

30 jaar geleden hebben we iedereen een kans willen geven in het leven, stank voor dank, die goser die van Gogh te grazen heeft genomen vindt ons een waardeloos volkje en hij staat daar niet alleen in. Eigenlijk willen ze niets met ons te maken, ze willen en zullen nooit op één lijn met ons komen te staan hoe hard we het ook proberen. Nu is het moment voor ons om ze los te laten, ze mogen terug naar het land van herkomst.

Tot nu toe zaten ze me niet in de weg, "leven en laten leven" maar ik hoef me toch niet aan hen aan te passen? Als de nederlander je niet bevalt houdt niemand je tegen om te vertrekken.

css | 23-07-05 | 10:50

@Stijlloze adverteerder

Ik zie die reclame wel, maar waarom zou ik daarop ingaan als ik bij United Consumers al 150 gratis belminuten voor ? 2.50 per maand kan krijgen? Niet echt goedkoop dus, dat aanbod van jullie. Jammer.

Hangoudere | 23-07-05 | 10:49

@Kenny013,
inderdaad, volgens mij kun je beter de belastingdienst inzetten tegen de terreur ; )

vander F | 23-07-05 | 10:48

@vanderf
Babygirl zei dat ons softe beleid van toen ons nu de das om doet. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden etc. Ik vond dat wel duidelijk. Maar goed, ik heb het dan ook niet louter met een integratiecursus moeten doen.

Rabarberke | 23-07-05 | 10:48

@tesslaatjuh,
ik heb het dan over "aanpassen " in het land waar je in wil wonen, en afstand nemen van het geweld door je voormalige landgenoten, -soortgenoten, geloofsgenoten! En laat iedereen zn/haar geloof thuis belijden, maar niet in mijn Albert Heyn, verdomme nog aan toe!

fuckje | 23-07-05 | 10:47

@Rabarberke
Als jou nou wordt gevraagd door een pliesieman om te blijven staan, wat doe je dan?
En als je dan hard wegloopt, wat denkt die pliesie dan? Vooral als je in de zomer een onwijs dikke jas draagt die eruit ziet alsof je er iets onder verstopt hebt?
Ziedaar wat die pliesie dacht. Dus nix triggerhappy, ik zou hetzelfde gedaan hebben en ik kan nog geen muis doodmaken.

Hangoudere | 23-07-05 | 10:46

@Rabarberke 23-07-05 @ 10:38 Je moet de belastingdienst niet onderschatten, heeft erg veel macht.

Kenny013 | 23-07-05 | 10:46

Ik ben ook voor een harder optreden, maar dan niet zozeer van politie maar van justitie. Mo B in het gevang? Onzin, gewoon deporteren naar Noord Afrika en bij het strand tegen hem zeggen dat ie vrij is en dat ie weg mag rennen. Allochtone criminelen moeten naar mijn mening gevangen gezet worden in het land van herkomst. Van de kosten die we hier voor een gevangen uitgeven kunnen we in Marokko een hele gevangenisvleugel afhuren inc. geschikte bewakers. Mo B in een door Nederland gesubsidieerde Marokkaanse gevangenis!!

Rabarberke | 23-07-05 | 10:45

Bommen in London, Egypte, Madrid enzovoort. Allemaal gericht tegen de westerse samenleving en afkomstig van de zelfde geiteneuqers.
Zou het dan toch waar zijn?

God schiep de aarde, en zag dat het goed was.Toen schiep god de mensen, en zag dat het goed was. Daarna schiep god de Arabieren, foutje!!!!!!

Kijk op deze link wat Nederland's grootste geiteneuqer vandaag de dag doet:
www.gratisweb.com/mohamed.b/mohamed.b....

ps.wel even wachten tot het flashfilmpje geladen is.

poffertjeskop | 23-07-05 | 10:45

@babygirl
Het account is aangemaakt, alleen moest achter de naam nog 999 worden gezet omdat het al in gebruik was. Wacht je reactie af.

Hangoudere | 23-07-05 | 10:44

@Rabarbeke,
babygirl raaskalt allerlei onduidelijkheden.
Ik heb geen idee wat ze bedoelt, "en nu moeten wij er voor boeten.'"
Waar voor boeten, voor wat, wat is er gebeurd dat er boetedoening moet worden gedaan?
En mag ik u er op wijzen dat een groot deel van de engelse politiemacht niet eens een wapen draagt.
Pas sinds een paar jaar beginnen cops in Engeland mondjesmaat met wapens rond te lopen.
Die metro cops waren rechercheurs of veiligheidsdienst gasten, geen gewone pliesie.

vander F | 23-07-05 | 10:44

Ho fuckje, echt niet alle moslims zijn slecht. Daarom is het misschien wel beter voor de moslimmeiden zelf om geen theedoek meer te dragen, zodat ze ook niet gediscrimineerd worden door korfbalgangers als jij :)

tesslaatje | 23-07-05 | 10:43

Tja, zoals ik een tijd geleden al zei. Moslims zijn met een "kruistocht" bezig.
De hele wereld moet aan het zo "goede" en vooral toch zo "vredelievend" geloof.

Moi | 23-07-05 | 10:43

euh.... fuckje, ik weet niet of jouw korfbalvereniging "gooi em nog es door het mandje" nu representatief is voor de rest van Nederland.

Karel Kruizenruiker | 23-07-05 | 10:42

niet tegen te vechten pvd ze blijven maar aan de gang en nu is a`dam aan de beurt heb ik net gelezen

bagger | 23-07-05 | 10:42

@vanderf
Ik maak de meest slechte (in jouw ogen) er meteen achteraan :)

Rabarberke | 23-07-05 | 10:42

@vanderf
Dat door onze tolerante houding van afgelopen decennia wij niet die daadkracht kunnen tonen die ons land nu nodig heeft.
Dat wij dus niet die beslissingen durven/kunnen maken om die regels in te stellen om dit soort uitwassen direkt en hard aan te pakken.

babygirl | 23-07-05 | 10:41

Het schijnt dat in Amsterdam en omstreken alle voorraden thee door ene Cohen opgekocht zijn.Hij denkt deze op korte termijn nodig te hebben.Dus iedereen in de theehandel!

jellemans | 23-07-05 | 10:41

Maar we hebben de AIVD nog! (Algemene Idiote Verachtelijke Dienst)

tesslaatje | 23-07-05 | 10:40

@Rabarberke,
iedereen van onze korfbalclup neemt afstand en haat die schoften die onze samenleving willen verwoesten.
Zal niet lang meer duren of moslims zullen openlijk worden geboycot in onze samenleving. Wil jij aan een loket of bij een kassa geholpen worden door een theedoek? Ik niet (meer) !!!!!

fuckje | 23-07-05 | 10:40

Rabarberke 23-07-05 @ 10:36
Heel waar!
Beste opmerking tot nu toe deze ochtend.

vander F | 23-07-05 | 10:39

@vanderf
stel niet van die domme vragen, babygirl was duidelijk genoeg.

Rabarberke | 23-07-05 | 10:39

@babygirl
Klopt, nederlandse agenten zijn nichten. Ohh en ze hebben te weinig geld, te weinig manschappen, te weinig opleiding, te weinig hersens, te weinig armslag, te weinig bevoegdheden etc. Daarom mag het ook geen politie heten, maar eerder een soort veredelde parkeerwacht of belastingdienst.

Rabarberke | 23-07-05 | 10:38

@babygirl,
"Daar boeten we nu voor,het doet me n beetje pijn om dit te zeggen ,maar eigen schuld... Ja ik denk van wel"
Waar boeten we nu voor?!!???

vander F | 23-07-05 | 10:38

@tesslaatje: tnezij je enorme eilanden op laat spuiten en je stort op het tourisme natuurlijk. ben het verder wel met je eens eigenlijk.

Voel ook wel wat voor een goed alternatief voor olie. kunnen we ze in die shit laten verzuipen en versnelt dat proces wat meer

Bubba | 23-07-05 | 10:37

@MCRLZ
Ik begrijp dat je kwaad bent. Maar waarom zou een groep openlijk afstand nemen van iets waar ze al niets mee te maken heeft, maar waar alleen JIJ van vindt dat ze er iets mee te maken hebben. Vraag je lokale volleyballvereniging om afstand te nemen van die gruweldaden of stuur ze anders het land uit.

Rabarberke | 23-07-05 | 10:36

@rabarbeke
Ja ,ik denk ook niet dat de meeste agenten hier in Nederland voldoende opgeleid zijn hiervoor.
Dus daar zou bij de opleiding ook naar gekeken moeten worden,wat ik dus wel vind is dat snel moet gaan gebeuren,eigenlijk zijn we al veels te laat daarmee.
Maar Engeland is altijd al een stuk harder dan Nederland geweest in dit soort dingen,of het nu terroristen zijn of "voetbalfans".
Vroeger was dat de charme van ons land ,dat softe ,dat alles goed vinden houdinkje van ons.
Daar boeten we nu voor,het doet me n beetje pijn om dit te zeggen ,maar eigen schuld... Ja ik denk van wel.
Maar nooit te oud om te leren ,nooit te oud om te veranderen,het is dus tijd voor die dingen.. en wel nu!

babygirl | 23-07-05 | 10:36

@Rabarberke,
Niet sterven voor het vaderland, er is geen vaderland voor de geradicaliseerde Moslim, daar werken ze nu aan.
Aan de Ummah.

vander F | 23-07-05 | 10:35

@VanderF: het heeft inderdaad geen mallemoer met irak te maken. Die honden voeren een domme strijd tegen de "ongelovigen". Dit geeft al aan dat er geen enkele mogelijkheid is om op een intelligente manier met ze te communiceren en dat whatever wij doen in hun ogen altijd fout is. Derhalve hebben ze altijd een excuus om maar weer wat onschuldige burgers te doden. Wat mij betreft: kwaad met kwaad vergelden, praten snappen ze toch niet.

DeKeet | 23-07-05 | 10:34

Als zometeen de olie op is in het oosten, dan merken ze wel of ze het westen haten of niet. Want zonder olie geen inkomsten oftewel honger, dorst enzovoorts.
En dan hebben we het nog niet eens over het tekort aan water dat binnen enkele jaren dreigt!

tesslaatje | 23-07-05 | 10:32

@vanderf
Ja en? Vrijheid van meningsuiting, grondwettelijk geregeld. Iedereen heeft het recht om als burger van een land twijfel te hebben en te uiten over democratie en levenswijze van anderen. Ze mogen alleen geen strafbare feiten plegen. Radicalisering vindt plaats onder enerzijds gefrustreerde jongeren en anderzijds uit goed opgeleide religieuze fanaten die willen sterven voor Allah en hun vaderland. Die radicalisering hier stelt m.i. weinig voor. Mobo is gewoon een gefrustreerde sukkel. Waar je echt bang voor moet zijn, is de vergelding uit landen buiten europa die met geld van rijke arabieren gericht aanslagen voorbereiden op de westerse samenlevingen die deel hebben gehad aan Bush zijn activiteiten in Iraq.

Rabarberke | 23-07-05 | 10:32

@Rabarberke,
ik doel natuurlijk op mensen als Samir A.
hoef ik verder niet uit te leggen!!!!!

fuckje | 23-07-05 | 10:32

ok, nu is het afgelopen. ik wil vandaag de belangrijkste voormannen van de NLse moslimgemeenschap keihard deze geyteneukers horen veroordelen. Niks van "het is natuurlijk heel erg voor de slachtoffers, MAAR...". Er is GEEN "maar". spoor deze lieden o pin je eigen gemeenschap en hang ze speis ze met hun kloten op de hoogste minaret van je moskee om te laten zien dat je geen sympathie hebt voor die gasten. GEEN dus. en anders morgen alle moslims het land uit voor de veiligheid. oprotten, en ja, dan moeten de goeden maar onder kwaden lijden. beter dan dat de rest van NL onder extremisten moet lijden.

MCRLZ | 23-07-05 | 10:31

@babygirl
Het heeft zo wel zijn consequenties als je de politie meer macht geeft. Ook voor verkeersovertreders, ook voor kruimeltuig, ook voor onschuldige verdachten. De politie mag van mij best harder optreden, maar dan alleen als de noodtoestand is uitgeroepen, normale mensen netjes thuis moeten zitten met de tv aan etc. Maar laten we het land bewaren van trigger happy agentjes die plotseling hun jaren opgekropte frustraties mogen afreageren op alles wat maar verdacht lijkt.

Rabarberke | 23-07-05 | 10:28

Misschien moeten we nu voorzichtig toch naar alarmfase groenachtig geel metalic?

President Babboe Bab | 23-07-05 | 10:27

Rabarberke,
Heeft echt geen zak met Irak te maken.
Ideologie my dear, ideologie.
Die radicalisering is al zo'n 30 jaar bezig.
Lees de geschriften van de extremisten, ze zijn tegen democratie en de westerse manier van leven.

vander F | 23-07-05 | 10:26

ze kunnen toch nooit winnen van het westen??? zij hebben alleen zelfmoordterroristen en wij hebben grote legers, bommen (maar wel hele grote)tenzij noord-korea hun coach wordt...

goldstar | 23-07-05 | 10:26

@fuckje
De wet laat al ruimte om mensen op te pakken als ze verdacht worden van strafbare feiten. De wet laat ook ruimte om deze mensen lang vast te houden. Het is alleen wat anders als we plotseling een agent, die hier in Nederland niet meer dan het IQ van een gemiddeld stoplicht heeft, laten beslissen over iemands leven of dood. Een agent is geen rechter of beul, het is een opsporingsambtenaar. Hij mag wel iets meer bevoegdheden hebben, maar hij is niet opgeleid en gelukkig ook niet gemachtigd om in het kader van het Londense-metro-snelrecht de rol van jager-rechter-beul te gaan spelen en zo het hem belieft iemand waar niets van bekend is vol te pompen met lood, terwijl ie zich al heeft overgegeven.

Rabarberke | 23-07-05 | 10:24

Deze keer hebben de moslims een thuiswedstrijd gewonnen, als we alle uitwedstrijden nu eens verbieden of zonder publiek gaan spelen.

spooky | 23-07-05 | 10:21

@fuckje
Dat zou idd hier ook moeten gebeuren,jammer genoeg denk ik niet dat wij ooit zo kunnen reageren als de engelsen.
Ik denk dat dat hier door onze wetgeving niet mogelijk is,altijd zijn er wel pp die tegen zijn ,kamerdebatten die gehouden moeten worden,noem maar op.
Maar ik denk dat als politiek Den Haag het aandurft hier een referendum over te houden zij wel een zeer verbaasd over de uitslag zullen zijn,ik denk dat de Nederlandse bevolking zich nu wel de noodzaak van zulk soort regels gaat inzien.
Ik zal voor stemmen ,met 100% overtuiging dat dat de juiste beslissing zal zijn.

babygirl | 23-07-05 | 10:20

@css
Je vraagt je langzamerhand af of we een paar jaar geleden geen enorme fout hebben gemaakt om Bush mee te helpen Iraq plat te walsen omwille van 'weapons of mass destruction' die er niet waren. Wat heeft Nederland in fucking Iraq te zoeken om te beginnen?

Die 'mensen' die we hier 30 jaar geleden naar toe hebben gehaald, hebben weinig te maken met thans in donkere arabische grotten gerecruteerd schoftentuig, dat óndanks het immigratiebeleid van 30 jaar geleden, hier toch wel een bommetje weet te plaatsen als het dat wil. Ook al had jij 30 jaar geleden 0 moslims hier naar toe gehaald, dan nog mag je een flinke vergelding verwachten als je part hebt aan Bush zijn kruistocht.

Rabarberke | 23-07-05 | 10:18

Oppakken en opsluiten zonder proces... klinkt me een beetje in de oren als een dictatoraal regime.. was het niet Sadam die zijn burgers zo behandelde?

tesslaatje | 23-07-05 | 10:17

@babygirl,
nee, ok; wachten tot er die aanslag is gepleegd! En vooral thee drinken samen!

fuckje | 23-07-05 | 10:16

@css,
Het is een wereldwijd probleem, maar op zich heb je wel gelijk. Den Uyl,Lubbers en Kok hadden het anders aan moeten pakken, en nu in 2005 kan je van Balkenende en Cohen ook niets verwachten. We hebben nu snoeiharde politie nodig, niet van die huilebalken zoals bij het proces van M.B. zaten te snotteren en die alleen maar geylen bij hun lasergun. Nogmaals: Het Londense model en prefentief OPPAKKEN iedereen die mogelijkerwijs iets terroristisch van plan zou kunnen zijn.

fuckje | 23-07-05 | 10:14

Hoe zal dat over 30 jaar gaan met oost-europa? Nu nemen we ze liefdevol op in de EU, maar over 30 jaar voelen ze zich waarschijnlijk ook achtergesteld. Leuk, het hele oosten tegen het westen.

tesslaatje | 23-07-05 | 10:13

@fuckje
ja gewoon shoot to kill simpel...

babygirl | 23-07-05 | 10:12

Nou Bush, bedankt!
De simpele europeanen mogen de klappen opvangen, terwijl Amerika lekker zit te verdienen aan de olie uit Irak.

jaco | 23-07-05 | 10:08

Je vraagt je langzamerhand af of we 30 jaar geleden geen enorme fout hebben gemaakt deze mensen naar het westen te halen.

css | 23-07-05 | 10:08

Wanneer wordt het nu eens duidelijk dat die extremistische moslim honden alleen geweld begrijpen. Gewoon met nog grotere aanslagen vergelden dan is het zo afgelopen. Laat die a-bom maar op mekka vallen. Min jongste dochter zit in Egypte, nog geen enkel bericht. Als die ook maar één haartje is gewond zal ik ook eens beginnnen. Ik laat me namelijk NIET door dat k*ttuig intimideren.

DeKeet | 23-07-05 | 10:05

@tesslaatjuh,
Zo ging het Romeinse rijk ook ten gronde.
Men gaf het volk brood en spelen en iedereen ging naar de verdommenis.
Zo langzamerhand ben ik wel voor het Londense model: Shoot to Kill! En iedereen die maar een poging tot terrorisme aan het voorbereiden is; Opsluiten!!! Daaag, Samir A.!!!!

fuckje | 23-07-05 | 10:02

Volgens mij kun je momenteel het beste in Israel wonen, daar ontploft hooguit een bom per keer.

..zapper | 23-07-05 | 10:02

Assymetrische oorlogvoering gaat het helemaal worden in de 21e eeuw

de visser | 23-07-05 | 10:01

De islam is een geloof voor dooie mensen. Iedereen moet asap naar de hemel. Of de hel.
Simpel.

Jan Passant | 23-07-05 | 09:59

@tesslaatje
Precies en kennelijk ook al een kijkcijfer van 1.

Rabarberke | 23-07-05 | 09:44

Nieuw evenement elke week in de Arena:
ongelovigen of kaalkoppies die moslimterro's te lijf gaan! Zonder wapens. Scheelt een hoop onschuldige doden en je Talpa heeft er weer een nieuw programma bij.

tesslaatje | 23-07-05 | 09:43

@anykey
Het is wel duidelijk dat een duur onderwijssysteem nog niet leidt tot de ontwikkeling van elementaire verstandelijke vermogens. Zonde van het geld. Het feit dat er moordlustige extremisten zijn die zogenaamd vanuit een moslim ideologie handelen, betekent nog niet dat je de rest van de moslims daarvoor verantwoordelijk kunt stellen of dat iedereen in de moslimgemeenschap geinformeerd is over aanslagen. Dat jij in een of ander geisoleerd dorp of achterstandwijkje woont waar iedereen van elkaar weet wat de ander uitvreet heeft vast met de zeldzame 'handigheid' te maken waarop het meeste daar uitgevreten wordt. De gemiddelde terrorist gaat de avond te voren niet in de plaatselijke dorpskroeg al bier drinkend breed uitmeten dat ie de volgende dag een bommetje gaat leggen. En al helemaal niet aan gasten zoals jij, die er iets mee gaan doen. En als zo'n terrorist jou dan per ongeluk toch zou informeren, zou hij er ook voor zorgen dat je er niets mee zou gaan doen, als je begrijpt wat ik bedoel.

Rabarberke | 23-07-05 | 09:41

Allah geyteneuqers komen naar je toe deze zomer!. maar eh laten we de Poll maar aanpassen klopt geen reet meer na de tweede mislukte aanslag in Londen en nu in Egypte

Matamores de Derde | 23-07-05 | 09:39

@Gavrilo
Jouw informatiebronnen zijn toch wel opmerkelijk! De oppositie die steeds weer probeert om met wapens en bommen de regering in Egypte om zeep te helpen, bestaat nog altijd uit extreme moslims hoor. Dus die marxisten en zo waar jij het over hebt, da's pure bullshit! Overigens moet ik de eerste marxist nog tegenkomen die een democratie nastreeft.

Hangoudere | 23-07-05 | 09:32

Ach het blijven amateurs natuurlijk.
100 gewonden hier 50 dodden daar.
Enz Enz het schiet nog niet echt op zeg maar.
daarintegen als er een nuke op Mekka zou worden gepleurd dan is het wel gelijk vuurwerk natuurlijk.
Ik heb zo het gevoel dat een 3e wereld oorlog binnen handbereik ligt.
Ik zou zeggen grijp deze kans met beide handen aan.
Daarbij is het onbegrijpelijk dat meer gematigde moslims geen greep op deze situatie proberen te krijgen.
Volgens mij is dat namelijk helemaal niet zou moeilijk.
Ons kent Ons namelijk.
daar zouden ze natuurlijk handig gebruik van kunnen maken.
Informatie doorspelen enzow.
Het lijkt erop dat deze zogenaamde gematigde groep niet echt meewerkt aan de oplossing van radicalisme.
Kijk ik zie het zo ik woon in een buurt waar ik ben geboren.
Ik ken iedereen daar en iedereen kent mij.
Als er iets buitensporigs aan de hand is weet ik dat binnen een dag.
Dan kan ik denken mwa zal me boeien maar ik kan er ook iet mee gaan doen.
En dat vindt ik vaag dat gebeurt bij hun dus niet.
En mede daardoor kunnen geitenneukende bommeleggers hun gang gaan.

AnyKey | 23-07-05 | 09:29

Mijn God! Blij dat ik er niet meer woon!

Niflheim | 23-07-05 | 09:25

ben ik blij dat ik niet gegaan ben.. jezus had daar nu eigenlijk gezeten maar ik had geen zin...

babygirl | 23-07-05 | 09:20

tja t is naar maar, het enige dat enigszns helpt...

grenzen dicht, maar dan ook echt overal. alleen grens over met een door Biza en buza geclearde pas. Daarna zo pijnloos mogelijk iedereen screenen.

klinkt nog net als sicience fiction. Maar na de eerste vuile bom wordt dat de realiteit.

superjan | 23-07-05 | 09:17

kreeg ik maar een euro voor elke keer dat een moslim een ongelovige doodde, dan was ik binnenkort miljardair!

Brullio | 23-07-05 | 09:17

@tesslaatje
Alsof Egypte de toeristen om zeep helpt. Als hier een of andere toerist omgelegd wordt, zal er dan ergens op een weblog in zijn land iemand vragen: "Wat heeft Mike Nederland aangedaan?" ?

Rabarberke | 23-07-05 | 09:12

Op die manier tref je de eigen (moslim) bevolking toch ook? Of werken er alleen maar Chinezen in die hotels?

fuckje | 23-07-05 | 09:11

"Na Engeland, Spanje, Turkije en Kroatië is nu ook Egypte een no go area."

Er zijn wel meer "no go area's", meer dan 2400 aanslagen sinds 11/9/2001:
www.thereligionofpeace.com/

Iblis | 23-07-05 | 09:11

Wat hebben westerse touristen Egypte aangedaan? Brengen toch alleen maar geld in het laatje?

tesslaatje | 23-07-05 | 09:09

De poll klopt van geenstijl is dus een keer fout geweest.

Teamspirit | 23-07-05 | 09:05

zo = ze. (Tja, nog niet helemaal wakker.)

Pritt Stift | 23-07-05 | 08:43

Zo. Bij de Telegraaf zijn zo ook wakker.

Pritt Stift | 23-07-05 | 08:42

Is die bom op Meka al onderweg????

Jack | 23-07-05 | 08:41

Mag eventueel ook in een varkensboerderij.

nepneger | 23-07-05 | 08:40

Stelletje bloedhonden ! Enkeltje naar de hel voor die kolere moslims die dit gedaan hebben.

lenny | 23-07-05 | 08:39

@gompie
Waarom zie ik dan juist bij (naakt)stranden moslim gezinnen lopen. Mannen oversext kijken en de vrouwen in een burka 5 meter achter ze.
Nee ik denk toch als straf in een cel, geen brood geven, alleen een koran van eetpapier en een fles whisky.

nepneger | 23-07-05 | 08:37

Terroristen die opgepakt worden niet de doodstraf geven, dat willen ze juist graag.
Dé straf: hun cel volhangen met posters van naakte vrouwen, van de paus, hele dag psalmen laten horen, Jehova's aan de deur. dat zal ze leren. einde bomaanslagen.

gompie | 23-07-05 | 08:27

Zijn die gasten nou zo dom... in Londen, Egypte en binnenkort <a href="http://www.nu.nl/news/562975/10/Terreurgroep_dreigt_met_'hel'_in_Amsterdam.html">Amsterdam</a> blaas je gemiddeld toch meer moslims op dan autochtonen? (moslims die voor mij welkom zijn overigens)

Joltcan | 23-07-05 | 08:16

Gewoon reizen naar schijtgaten als Egypte, Turkije etc. onverzekerbaar maken. Heb je meteen een stuk minder westerse slachtoffers.

aardappel | 23-07-05 | 08:08

en in spanje 40 graden en licht bewolkt.
en nu voor de europese bomverwachtingen.
lichte explosies in het zuidoosten van engeland, mogelijk tijdelijk enkele hardere knallen. amsterdam kleine kans op spijkerbommen, met een verspreide zelfmoordenaar. verder vanuit friesland een grotere kans op vuurwerk, pas op voor auto's met opvallende stickers. rome rustig, met na het weekend een toenemende kans op aanslagen met kunstmest. buiten europa heeft het hard gebomt in egypte, met toenemende slachtoffers.
prettige avond nog.

G-unite | 23-07-05 | 07:32

. preacher 23-07-05 @ 05:26
gezien, weing goeds voorspellend die poll

Room101 | 23-07-05 | 06:36

Marxisten en nationalisten Hun doelis niet het instellen van de sharia, maar om Egypte een democratie te maken
volgens Gavrilo

Kleine nuance:
Marxisten en mationalisten die een democratie willen stichten! @Gavrilo, het zou voor het eerst in de wereldgeschiedenis zijn.

Room101 | 23-07-05 | 06:34

@preacher Vele geven het westerse imperealisme de schuld van het in stand houden van het dictatoriale regime van Mubarak. Maar vnl om de belangrijkste bron van inkomsten van Mubarak te treffen en om aandacht te krijgen worden daar toeristen opgeblazen. Het is treurig dat ze denken dat dit soort aanslagen hen zal helpen, maar ze hebben het ook op vreedzame wijze geprobeerd. Het is ook niet uitgesloten dat er geen extremisten bij betrokken zijn of dat de oppositie zich laat inspireren door extremistische moslimstrijders. Natuurlijk zouden zij al hun pijlen op Mubarak moeten richten, maar die heeft zichzelf natuurlijk goed beveiligd. Een aanslag op hem haalt geeneens het nieuws. Hij is al 24 jaar aan de macht en is een doorgewinterde dictator alla Sadam stijl.

Gavrilo | 23-07-05 | 06:17

Al opgeeisd door Bush zijn grote vriend Osama en zijn boefjes, of zitten ze nog thee te drinken en een vredespijp met heerlijke zwarte Afghaan te roken?

~Pyro~ | 23-07-05 | 06:10

@preacher

Mooi voorbeeld dat je hier aandraagt.
Het is ook illustratief voor de Benelux.

Zo zie je dat 15 to 20 procent van de moslims eigenlijk sympathisant is van dit soort terreur... DUS 1 VAN ELKE 6 MOSLIMS kan dus in zijn hoofd halen om de volgende keer bommen om zijn lijf te binden.
Als je alleen kijkt naar de Marokkaanse mannen in ons land, en alleen van de 2e generatie, kom je uit op ca. 75.000.
Dan praat je al over 12.000 guppen, alleen nog maar onder de 2e generatie Marokkaanse mannen, die het werk van Mohammed B. eigenlijk geweldig vinden.
Relateer dat aan het aantal hufters dat de aanslagen op 11 sep 2001 georganiseerd had, en dan kom je achter de werkelijke dreiging die van deze tapijtkruipers uitgaat.
Ze verzieken het voor iedereen, alleen is er een ding: het aantal niet-moslims dat gevaar loopt is een heel stukje groter dan het aantal moslims die het goed voor hebben met de medemens...
Dus wat gaat waarschijnlijk gebeuren als de terreur doorgaat?

Rest In Privacy | 23-07-05 | 06:00

@Gavrilo
Ja, maar die gaan toch geen toeristen opblazen, lijkt mij...

preacher | 23-07-05 | 05:36

Ongetwijfeld zullen extremistische moslims de schuld van deze bomaanslagen krijgen. Maar de Egyptische oppositie, die totnutoe verantwoordlijk is geweest voor de bomaanslagen aldaar, bestaan vnl uit marxisten en nationalisten. Hun doel is niet het instellen van de sharia, maar om Egypte een democratie te maken. Kleine nuance.

Gavrilo | 23-07-05 | 05:29

Zolang er mmar geen kat gedood is.

Europa1 | 23-07-05 | 05:20

However, six per cent insist that the bombings were, on the contrary, fully justified.

preacher

Wat bedoel je met stemmingmakerij ?

Room101 | 23-07-05 | 05:18

@Room101
Goed plan, represailles tegen de arabische wereld, helpt direct, de wereld is tenslotte sinds de oorlog in Irak een stuk veiliger geworden.

geroo | 23-07-05 | 05:16

Een poll van de Daily Telegraph over de aanslagen; eenderde van de moslims daar vindt de westerse wereld verwerpelijk en de moslims zouden moeten zoeken naar een manier om dat te veranderen. Stemmingmakerij...?
www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xm...

preacher | 23-07-05 | 05:12

Wel sneu voor nu.nl dat ze een paar uur nadien nog geen berichtje on line hebben.

@ lucas 88

hier in Nederland slaapt men wel vaker. In Den Haag 24 per dag

Room101 | 23-07-05 | 05:10

@. preacher Bij de koude oorlog ging het om de kapitalistische- versus de communistische ideologie, en de geografie was duidelijk
Nu is het de democratie versus de militante islam, de laatste is veel grilliger, en niet echt geografisch te bepalen.
Dat veronderstelt en andere aanpak
Ook omdat de communistische en de islamitische ideologie andere kenmerken hebben.
Hoe dat er allemaal uit moet gaan zien dat weet ik natuurlijk ook niet, maar het zijn wezenlijke verschillen die een andere strategie veronderstellen

misshchien later meer.....

Room101 | 23-07-05 | 05:08

@room101
Er is geen vijand om direct aan te vallen. Deze oorlog wordt o.a. gespeeld , net als de koude oorlog, met spionnen en dubbelspionnen. Ook mediamanipulatie is aan de orde van de dag, de AIVD neemt KGB-achtige vormen aan. Say hello to the sixties, alleen vallen nu ook meer burgerslachtoffers, helaas !

preacher | 23-07-05 | 04:54

Wel sneu voor nu.nl dat ze een paar uur nadien nog geen berichtje on line hebben.

lucas88 | 23-07-05 | 04:52

?Verder moet het Westen iedere keer als er aanslagen zijn represaille-akties ondernemen. Dus niet alleen de daders zoeken ? las ik zonet

Dat zou inderdaad het enige zijn wat echt de arabische wereld zou begrijpen
en ik weet zeker dat het METEEN zou helpen. In de jaren ?30 was het vrije westen niet bij machte Hitler een halt toe te roepen.. Het westen kan nu(nog steeds)afficient reageren Een signaal afgeven Een miltair statement bij de volgende terreur aanval. We doen het niet. Gewoon omdat we er te fatsoenlijk voor zijn. Het fatsoen van de democratie versus de hemeltergende agressie van de islam terreur. Het oppakken en berechten van terroristen is dan ook lang niet genoeg om de terreurgolf te stoppen. De doodstraf ( martelaarschap dus) is voor die lui de ultieme wens .
Men begrijpt hier domweg de arabische mentaliteit niet. Ons "fatsoen" staat ons in de weg efficient te handelen .

Room101 | 23-07-05 | 04:47

Nou, dat is voor Egypte dus weer een vette financiele strop... helaas, minstens de komende 5 jaar geen toeristen meer voor dit moslimland... en ik neem aan dat andere moslimlanden bij veel Europeanen en Amerikanen ook snel van de vakantiekaart geschrapt gaan worden.
Hebben ze aan hun eigen terreurgroepen te wijten...
Wordt tijd dat moslims zelf wat aan dit volk gaat doen niet?

Rest In Privacy | 23-07-05 | 04:45

NCTb had dat moeten zijn, maar ik had even een Babylonische toetsenbord- oog coordinatie verwarring...

preacher | 23-07-05 | 04:43

Je kunt alles en iedereen wel veroordelen maar je moet kijken wat eraan te doen is, hoe pak je dit aan :s Bom op Mekka?? Bom op midden-oosten?? Probleem zit blijkbaar over de wereld een uitgebreid netwerk van geytenneuqers

Wienjo | 23-07-05 | 04:40

@room101
Het TBCb waakt over ons, burgers weest niet bevreesd.... moewahahaha

preacher | 23-07-05 | 04:38

@ preacher... Dat bedoel ik maar ja! ;)

DracoAkaik | 23-07-05 | 04:38

Ach ja, wat is de volgende plek?

deserteur | 23-07-05 | 04:38

En nog opent men de ogen niet in het Westen... Dood aan de Islam

pek en veren | 23-07-05 | 04:36

Speldeprikken, maar wel in de met helium gevulde democratien. Vonkje na vonkje....
Het omhulsel begint hier en daar al te smeulen en angst is de cathalysator....
Mijn medeleven gaat uit naar de slachtoffers overal op deze wereld en hun nabestaanden.

preacher | 23-07-05 | 04:33

Ik zit net CNN te kijken en daar hebben ze het al over 7 explosies in het nieuws item?! Zal de 3th WW dichterbij zijn dan we denken????

Wienjo | 23-07-05 | 04:32

teletext 126 : ook Nederlandse slachtoffers

Room101 | 23-07-05 | 04:18

@ preacher... ja geef Honden de schuld :( miauw

DracoAkaik | 23-07-05 | 04:16

Laffe honden...

preacher | 23-07-05 | 04:14

Ik voel een trend

blawablawa | 23-07-05 | 04:06

Een beetje entrepeneur gaat nu in de plasticexplosieven.

blawablawa | 23-07-05 | 04:05

It's inevitable.

DracoAkaik | 23-07-05 | 04:04

Nog steeds liever een nucleaire winter dan per ongeluk op de ring 020 in de fille staan op het moment dat de hel gaat losbarsten door die media geile Mo. B. wannabees.
Zal me een tiefus zorg wezen ook trouwens..... ik zie het wel en als ik het niet zie is het me ook goed.

incapable | 23-07-05 | 03:44

Via BBC:

Britons, Dutch, Qataris, Kuwaitis and Egyptians were among the casualties, police sources said.

DonkerDoorn | 23-07-05 | 03:40

Humm ja ik heb een hekel aan winters.

papillon© | 23-07-05 | 03:37

Zwartskopf...... daar was ik m`n lulhaar nog niet eens mee.
Het weer is toch al van slag dus een nucleaire winter kan er vast nog wel bij.

incapable | 23-07-05 | 03:33

Volgens general Zwartskopf is de kans op een nucleaire aanslag in de komende tien jaar 70%. Dus weg met die aandelen koop goud.

papillon© | 23-07-05 | 03:21

extreem vies moslim tuig...?

maar het gaat idd lekker, Whois next? Volgens mij zijn de meeste 'belangrijke' landen die zich met die geytenneuqers in Irak bemoeien al geweest, is Nederland nou de volgende in de rij?

Kale | 23-07-05 | 03:18

ok ok om de nuance erin te houden: vies EXTREEM moslimtuig.. excuses voor de dubbele post

benage | 23-07-05 | 03:10

ben ik ff blij dat m'n homies daar een dag weg zijn. vies moslimtuig

benage | 23-07-05 | 03:09

Als je zoiets weer hoort dan ga je als overtuigd atheist toch bijna hopen dat er een hel bestaat waar die terroristen beesten eens goed uitgewoont kunnen worden door 72 saters met weerhaaklullen.

Conan de Rabarber | 23-07-05 | 02:43

Tot nu toe vindt ik nog fuck aan die derde wereldoorlog....

DonkerDoorn | 23-07-05 | 02:42

Het hele idee achter terrorisme is het aanjagen van angst, dus we moeten daar vooral niet aan toegeven. Laten we eerlijk zijn: in Egypte sterven meer mensen aan een voedselvergiftiging en in 020 waag je vooral je leven door tijdens spitsuur op een fiets te stappen. Wat dat betreft vind ik zo'n bomaanslag niet veel boeiender dan een busongeluk of een bosbrandje in Spanje.

Mark 9712 | 23-07-05 | 02:38

Dat wordt weer piramides bouwen...

Macamba | 23-07-05 | 02:35

even voor de aanvulling: veel westerse mensen gaan op vakantie naar sharm al sheik. er zullen ongetwijfeld nederlanders geweest zijn en wellicht zijn er nederlanders overleden dus even rustig aan als je zegt dat het onbelangrijk nieuws is.

lay--z | 23-07-05 | 02:32

@Bullshit: tsjek laatste link eens van dit bericht...

Big Willem | 23-07-05 | 02:30

Nou als we de telegraaf moeten geloven dan wordt het in de komende dagen hel in Amsterdam..

Bullshit! | 23-07-05 | 02:29

voor zo'n laffe daad .
Wordt je alleen gehaat!!!

nachtwolf | 23-07-05 | 02:28

Schamen die mensen zich nou nooit voor zichzelf?

Bifiworst | 23-07-05 | 02:26

Hm, hebben ze in Islamitische kring ook zoiets als de *Klappperrrr.. van de week*?

lucas88 | 23-07-05 | 02:24

Lach maar... Mochten dit weer moslim-extremisten zijn, dan gaat het qua doden, gewonden en paniek allemaal aardig hard.

File | 23-07-05 | 02:20

Dag dag
zwaai zwaai
groeten uit egypte

sjonniej | 23-07-05 | 02:19

Dit haalt het toch net niet bij die kattenkillers.

Kipz0r | 23-07-05 | 02:17

die vieze kamelenneukers!! :-)heerlijk he, nuance..

lay--z | 23-07-05 | 02:15

Als ze nou eens iets origineels.

Bifiworst | 23-07-05 | 02:07

Gaat lekker.

NOYB | 23-07-05 | 02:05

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen