Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Vloeken mag, ook op televisie

Ik zeg GODVER!Een tegenvaller voor de gereformeerden. Zo heeft het kabinet besloten godslasterlijke programma’s niet te zullen verbieden. De ChristenUnie en de SGP hadden hierom gevraagd naar aanleiding van het overigens zwaar tegenvallende televisieprogramma God Bestaat Niet. Opvallend overigens is dat MILF van der Laan de vragen beantwoord, daar deze in eerste instantie aan de leider van dit land *kuch* waren gesteld. Ach, Jan Peter zal het wel niet uit zijn strot hebben kunnen krijgen. Zo bestempelde Balkenende het programma tijdens de EO-Jongerendag nog als "walgelijk". Gelukkig gaat het hele circus vandaag een maand of twee met reces. Kunnen ze weinig schade aanrichten...

Reaguursels

Inloggen

Goed zo! Dit soort programmas vallen onder de vrije mening en gristenen moeten daar hun bek over dicht houden.

. De Socialist 06-07-05 @ 10:05

???? Vrije meningsuiting en toch je bek moeten houden?

MasterChief | 14-07-05 | 22:24

Goed zo! Dit soort programmas vallen onder de vrije mening en gristenen moeten daar hun bek over dicht houden.

De Socialist | 06-07-05 | 10:05

Haat en agressie? Die komt toch vooral vanuit de religie's. Lees de bijbel en de koran. Dat soort haat kun je in de kritiek op de religie's zelden terugvinden.

TheRealShowstopper 02-07-05 @ 22:58

Ik vind je bijdragen meestal leuk, maar je geschiedkundige kennis laat hier toch wat te wensen over. De christenen zijn in het verleden behoorlijk vervolgd door allerlei ongelovige volken en keizers. Verder hebben Stalin en en zijn vrienden en de huidige regering in Noord-Korea inmiddels heel wat doden op hun geweten. Ook Hitler was niet bepaald christelijk al misbruikte zelfs hij het geloof hier en daar. Ik denk niet dat de Christenen een betere geschiedenis qua moorden dan andere (on)geloofsgroepen hebben. Maar ze zijn ook niet slechter. Natuurlijk is er veel afgemoord door Christenen, maar dat was in een tijd dat zo'n beetje iedereen zich in het westen Christelijk noemde.

MasterChief | 04-07-05 | 19:17

TheRealShowstopper 02-07-05 @ 09:19

En vrijgesproken......
Idd. natuurlijk vrijgesproken het moet namelijk gaan om opzettelijk beledigen. En dat was nou net niet de bedoeling. Heel anders in het geval waarbij alle gristenhonden werden beschuldigt van het feit dat het misdadigers zijn. In dat geval werd er vrijspraak gelast door de rechter omdat de uitspraak werd gedaan in een dagblad uit 020. En de heren rechters namen aan dat dat blad niet gelezen zou worden door het gristentuig. Ergo wel een opzettelijke belediging, maar een ondeugdelijk middel.
Holman wilde beledigen en deed dit. Van Dijke wilde niet beledigen en deed dit toch. Twee keer vrijspraak en twee keer terecht m.i. Ik denk dat je met respect met elkaar moet omgaan, maar dat je daarbij wel je denkbeelden moet kunnen verwoorden. En als jij nou denkt dat het gristentuig lager is dan een gemiddeld vleesgerecht. Zeg het maar. Alle homo's van de daken. Roep het maar. Het zelfreinigend vermogen van de discussie-vrijheid wordt vaak overschat. Maar denkbeelden die steeds dieper verstopt raken, krijgen volgens mij wel steeds meer aanhangers. Bovendien een heer zal mij niet beledigen en een klootzak kan me niet beledigen.

MasterChief | 04-07-05 | 19:11

@ TheRealShowstopper

"Nou nou nou, niet te hard van stapel lopen. Het percentage wetenschappers dat de ID theorie aanhangt is verwaarsloosbaar op het totaal."
"Dat is wetenschap. Niets mis mee. Alles beter dan dogma's."

- Het aantal wetenschappers dat de ID-theorie aanhangt groeit met de dag! En bovendien, waarom is het zo moeilijk om te geloven dat deze aarde door een God gemaakt is? Een 'Intelligent Design' komt toch aardig in de buurt, dacht ik. Of je moet in dom toeval blijven geloven. Maar daarvoor zit de schepping toch iets te geraffineerd in elkaar.
- Wat is nu precies het verschil tussen geloof en wetenschap? Het christendom neemt aan dat er een God is en heeft daar diverse bewijzen voor. Lees bijvoorbeeld de boeken van C.S. Lewis eens. De wetenschap komt ook met veronderstellingen en probeert die te onderbouwen. Wat vaak niet lukt; dat zie je aan het ontstaan van de ID-theorie en het afkalven van het Darwinisme. Dan vind ik het christendom consequenter en duidelijker.
- En wie of wat bepaalt uiteindelijk dat de wetenschap het bij het rechte eind zou hebben? Stel nu dat God wél bestaat en Zijn intellect is vele malen groter dan dat van ons, wie zijn wij dan om oms verstand (lees: de wetenschap) tot hoogste norm te maken?
- Betekent wetenschap niet dat je alle (dus ALLE) mogelijkheden openhoudt, tenzij je sommige mogelijkheden heel duidelijk kunt uitsluiten? Tsja, dan geeft het bestaan van de ID-theorie alleen al voldoende stof tot nadenken....

"Haat en agressie? Die komt toch vooral vanuit de religie's. Lees de bijbel en de koran. Dat soort haat kun je in de kritiek op de religie's zelden terugvinden."

- Dit is weer zo'n vooroordeel over religies. Ik ontken niet dat er in de naam van God en onder het mom van religie vele foute dingen gedaan zijn in de wereld. Maar dat heeft met het al dan niet bestaan van God niets te maken. Zou Hij dergelijke wanpraktijken goedkeuren? Ik dacht het niet....
- Trouwens, wat voor haat lees jij in de Bijbel dan? en hoe goed ken je de Bijbel? En op basis waarvan trek jij één lijn tussen de Bijbel en de Koran? Alsof dat niet twee totaal verschillende godsdiensten zijn...

Licord | 03-07-05 | 11:46

@ Licord 02-07-05 @ 16:30

"De wetenschap erkent in toenemende mate dat er een intelligent en denkend 'wezen' achter de oorsprong van deze aarde moet zitten."

Nou nou nou, niet te hard van stapel lopen. Het percentage wetenschappers dat de ID theorie aanhangt is verwaarsloosbaar op het totaal.

"Kortom, de evolutietheorie wankelt en er wordt verwoed gezocht naar een alternatief. "

Dat is wetenschap. Niets mis mee. Alles beter dan dogma's.

"Logisch ook, want de evolutieleer bevat tal van 'gaten'. En het leuke is: datgene waar de wetenschap nu mee komt, bestaat allang. Het heet... inderdaad: God, dus!!"

Wishful thinking my dear friend.

"Trouwens, hoe komt het toch dat verschillende politieke partijen al jarenlang wanhopig proberen om ieder spoortje van godsdienst of geloof uit bijv. het onderwijs te krijgen?"

Proberen ze dat? Da's nieuw voor mij. Volgens mij gaat het alleen maar om het vak waarin religie aan bod komt. Dat hoort idd. niet biologie te zijn, maar maatschappijleer, godsdienstles, of voor mijn part natuurkunde (als alternatief voor de big bang).

"Als de schrijver van de quote hierboven gelijk heeft, waarom dan al deze haat en agressie richting christenen en moslims?"

Haat en agressie? Die komt toch vooral vanuit de religie's. Lees de bijbel en de koran. Dat soort haat kun je in de kritiek op de religie's zelden terugvinden.

TheRealShowstopper | 02-07-05 | 22:58

@ neuzel 16:09

Laat me niet lachen, neuzel.
Dat boek spreekt over een klomp bloed en je ziet de gelovigen het hele wetenschappelijk verhaal er netjes om heen breien.

Er is geen enkele wetenschap in de koran beschreven, slechts nonsens die vervolgens die gedraaid en gebreit en ge-herinterpreteert wordt dat er iets samenhangends uit rolt.

Zo kan ik ook wetenschap vinden in het grote sprookjesboek.

Laat me raden, jij bent moslim.

brulkikker | 02-07-05 | 20:20

"Wacht maar af, Godsvrezende lieden, het mag wat tijd kosten, maar een voor een pakken we jullie angstvallig vastgehouden dogmaatjes af met de wetenschappelijke waarheid. En laat dat nu juist de reden zijn dat Godsvrezenden vaak zo bang zijn voor de wetenschap."

Wat is dit nu weer voor b*llshit? De wetenschap erkent in toenemende mate dat er een intelligent en denkend 'wezen' achter de oorsprong van deze aarde moet zitten. Kortom, de evolutietheorie wankelt en er wordt verwoed gezocht naar een alternatief. Logisch ook, want de evolutieleer bevat tal van 'gaten'. En het leuke is: datgene waar de wetenschap nu mee komt, bestaat allang. Het heet... inderdaad: God, dus!!

Trouwens, hoe komt het toch dat verschillende politieke partijen al jarenlang wanhopig proberen om ieder spoortje van godsdienst of geloof uit bijv. het onderwijs te krijgen? Neem het voorstel van D66 om de scheppingsleer uit de biologieles te krijgen. Waar zijn ze bij D66 -en velen met hen- bang voor? Als de schrijver van de quote hierboven gelijk heeft, waarom dan al deze haat en agressie richting christenen en moslims? Als het toch maar onzin is, dan vernietigen deze religies zichzelf toch?

Dat het christendom verdwijnt, is trouwens klinklare onzin. In Europa neemt het aantal christenen misschien af, maar in o.m. Afrika en Zuid-Amerika zeker niet. Daar bekeren dagelijks duizenden mensen zich tot het christendom.

Licord | 02-07-05 | 16:30

Een programma als "allah bestaat niet" zal nooit komen net zoals "de Paashaas bestaat niet" oid.
De enige reden dat "God bestaat niet" bestaansrecht heeft komt door de onzekerheid van atheisten.
Atheisme is ook maar een geloof!

LordBathory | 02-07-05 | 10:30

ik vind het ook niet tegenvallen. Ik keek eerst ff met een scheef oog, omdat ik een objectieve verhaling verwachtte.

Maar ik vind het bij nader inzien juist leuk dat er zo eenzijdig en anti-geloof wordt gesproken.
Andersom gebeurd dagelijks (er maar vanuit gaande dat god bestaat), dus dit is ook wel een leuk.

brutus | 02-07-05 | 09:19

@ MasterChief 02-07-05 @ 01:59

"Maar als een of andere geloofsfanaar mompelt dat homoseksulaiteit net zo zondig als diefstal dan word die persoon voor het gerecht gesleept."

en vrijgesproken. Hier zit trouwens wel een kleine adder onder het gras. Volgens mij is het (terecht) verboden iemand valselijk te beschuldigen van een strafbaar feit. Diefstal is een strafbaar feit. Als ik publiekelijk zou verkondigen dat persoon x een dief is zonder daarvoor bewijzen te kunnen overleggen is dat verboden. Vul voor diefstal 'moord' in en het wordt nog duidelijker.
De uitspraak dat "homoseksulaiteit net zo zondig is als diefstal" komt dicht in de buurt. Maar de uitspraak is niet tegen een specifiek persoon gericht en het woord zondig is ook nog voor interpretatie vatbaar. Van mij had deze uitspraak niet vervolgd hoeven te worden.

"Ach, blijkbaar geldt tolerantie alleen voor het meerderheidsstandpunt."

Daar (b)lijkt het in de praktijk idd. vaak op neer te komen, maar we hoeven er ons niet bij voorbaat bij neer te leggen.

TheRealShowstopper | 02-07-05 | 09:19

Ik vind het programma 'God bestaat niet' helemaal niet tegenvallen, is juist heel goed. Het kan misschien wat beter, maar het is toch best intressant.

quadtuning | 02-07-05 | 08:54

janfreak 02-07-05 @ 00:28

Anders dan jij doet geloven is het in Nederland niet toegestaan elkaar moedwillig te beledigen. Natuurlijk heb je gelijk dat mensen maar naar een andere zender moeten kijken. Maar als een of andere geloofsfanaar mompelt dat homoseksulaiteit net zo zondig als diefstal dan word die persoon voor het gerecht gesleept. Blijkbaar meten we nog steeds met twee maten. De opmerking werd in een "die lees ik alleen bij de kapper"-blaadje gepubliceerd en het staat mensen natuurlijk vrij dat blad niet te lezen. Het lijken vaak dezelfde mensen die nu over het "gristentuig met lange tenen" vallen die er ook over vallen dat onze van tegennatuurlijke seks genietende medemens wordt beledigd. Ach, blijkbaar geldt tolerantie alleen voor het meerderheidsstandpunt.

MasterChief | 02-07-05 | 01:59

Omdat een stel oerwoudprimaten in de prayhistorie een grondslag voor het christendom probeerde te leggen door een definitie voor het onverklaarbare probeerde te vinden, verklaart al een hoop over de reacties die christenen durven of mogen geven. Waarschijnlijk zijn ze gewoon bang dat door dergelijke eerlijke televisie de EO-jongerendag straks de enigste manier wordt om de mensen op een gerichte manier te indoctrineren. Het is zondermeer spijtig te moeten constateren dat de terechte onwelwillendheid om in een willekeurig bijeengeraapt rijmboekcreatuur te geloven tot een dergelijke discussie moet leiden, maar daarvoor woon je ook in Nederland.

jeuhan | 02-07-05 | 01:20

Volgens onze Grondwet hebben we in ons land vrijheid van meningsuiting. Ik begrijp daarom niet waarom allerlei personen op krampachtige wijze proberen de mond te snoeren. Als zij bepaalde uitspraken kwetsend of beledigend vinden, welnu, waarom kijken ze dan naar programma's zoals 'god bestaat niet'
Als ik zondag's een of andere priester of dominee zo zalvend tot de mensen zie preken dan weet ik ook niet hoe gauw ik naar een andere zender moet zappen om kotsen te voorkomen. Maar ik ga toch niet zitten kijken en daarna hen aanvallen. Zij storen er zich aan als ik vloek, ik erger me eraan dat mensen willens en wetens door hen bedonderd worden.

janfreak | 02-07-05 | 00:28

Ik was daarnet bezig op mijn kleine gebedsruimte de god die diep in mij zit eruit te knijpen. Toch jammer dat ware schoonheid altijd van die vieze remsporen achterlaat.

Gavrilo | 01-07-05 | 23:59

Kees Balbet, de wederopstanding van Kouwes!

Mysteron | 01-07-05 | 22:58

Ik kan dat hele programma niet eens ontvangen, Ik zit in het buitenland, en zo.
ach ja, die Muntz, ik herinner me die vent wel van dat VPRO programma, dat hij die Amerikaanse TV priests 'godverdomme' liet zeggen, live op het lokale TV station
"people, godverdomme, my fine christians, godverdomme", met zo'n brede glimlach.
Ach ja, die gasten weten niet eens wat dat betekent. Hij had net zo goed " mijn moeders kut stinkt naar kadavers" kunnen zeggen. Beetje flauw, dat wel.

Wie schenk'ng ons nog ain in.
en @ schoft, ik snap de snif snif niet helemaal. Het is al moeilijk genoeg om met mijn verroeste Nederlands zo iets moeilijks in woorden om te zetten. Als ik het terug lees, ach ja, snif snif. Ik zou niet weten hoe ik het anders moet verwoorden. Het kan me eigenlijk wel aan de reet roesten hoor. Jij vroeg er naar,
en ik ga niet lopen liegen, of 'de blits' lopen maken. Sarcasme kan ik best tegen hoor.
ach ja, en als ik mijn stukje terug lees. Waarheid, waarheid... Ik kan me begrijpen dat als mensen mijn stukje lezen ze het uit hun verband rukken, of het ongetwijfeld anders interpreteren dan zoals ik het bedoeld heb. Mijn schuld, mijn onvermogen om mijn gedachten en zo over te kunnen dragen, precies zoals ik bedoel.
En ja, woorden als 'schoonheid', 'nu'moment, en dat soort dingen klinken zo vals in het Nederlands. net zoals je de zin 'ik hou van jou' in het Nederlands gewoonweg je strot niet uitkrijgt. Behalve in een bepaalde situatie zodat je er een komische draai aan kunt geven, of zoiets. Ach het zal ook allemaal wel.
Befzemoarweur

Kees Balbet | 01-07-05 | 22:12

TheRealShowstopper 01-07-05 @ 21:27

Grappig en erg interessant. Ook nu moet ik je weer gelijk geven. De bijbel is niet bijzonder homovriendelijk. Ik denk dat de bijbel niet vrouwonvriendelijk te noemen is. Hier heb ik een aantal makkelijke voorbeelden van, die ik je op dit moment zal besparen. Echter, het echte christelijke geloof is uit op naastenliefde voor alle mensen. De leer werd door Jezus samengevat als:
"Heb u naasten lief als u zelf", hiermee werden juist homo's bedoeld, zeker niet alleen medechristenen. Dat is de boodschap die Jezus had. Dat het "gristentuig" er wat anders van weet te maken of de boodschap niet goed weet te communiceren doet daar niets aan af. Met die wetenschap vind ik de bijbel niet homovijandig. Maar ik ken in ieder geval een aantal homo's die de bijbel inderdaad vijandig vinden. Nogmaals ik denk dat de boodschap van Jezus goed was. De koran vind ik toch echt van een andere orde.

MasterChief | 01-07-05 | 22:10

@MasterChief 01-07-05 @ 19:55

Belediding is een persoonlijke subjectieve beleving. Lees de bijbel en de koran vanuit het oogpunt van de vrouw, de homo, de ongelovige. Kunnen die boeken wel?

TheRealShowstopper | 01-07-05 | 21:27

@spy007
wat een onzin kraam je nou uit, het geloof is juist een oorzaak van de verharding. Het hele idee van geloof is ridicuul, ook al zijn sommige dingen ervan goed.
Heb je de programma's wel gezien eigenlijk? Daar wordt heus niet in afgezeken (die toon wordt jammergenoeg wel een beetje gezet idd) maar vooral ontkracht met argumenten en verklaringen voor het fenomeen, op een vrij hoog niveau...
Maar ja, zoals je al geleerd hebt is de indoctrinatie met geloof van jongs af aan zeer effectief en zijn de meeste mensen niet zonder meer van hun geloof af te brengen.

U Lihkahmadikh | 01-07-05 | 21:17

Gemaakt om te choqueren.
De aandacht hij (muntz) weer gekregen.
Zo denkt hij weer z'n steentje bij te dragen aan televisiegeschiedenis.
Kennen we z'n variant van de tv dominee van zoveel jaar geleden nog?
Z'n Hitler imitatie.
Er gaan vast nog wel een paar lichtjes branden bij een aantal reaguurders.
Volgens mij was het programma "Waskracht" ook nog van z'n hand.
Persoonlijk niet zo'n fan van hem maar hij bereikt wat hij hoopt te bereiken met z'n huidige programma.
(Geloof)afzeik-tv is makkelijk te maken.
Heilige huisjes omtrappen kan iedereen maar wat is het uiteindelijke doel hiervan?
Er is een verband tussen ontkerkelijking en verharding van de maatschappij
Steeds minder mensen gaan naar de kerk/volgen een christelijke religie, steeds meer mensen lopen te klagen dat de maatschappij zo verrot aan het worden is.
Prima dat hij/jij geen (mede)gelovige is maar waar sta je dan wel voor?

Spy007 | 01-07-05 | 20:17

Natuurlijk heb je daar een goed punt TheRealshowstopper. Ik denk zelfs dat je gelijk hebt, maar ik denk dat het ophoudt wanneer iemand een programma maakt louter en alleen om te beledigen. Het programma zelf vind ik naast dat het dodelijk vermoeiend is, niet bezwaarlijk. Slechts de beledigende stukjes over Jezus kunnen niet. Ik denk ook dat Muntz het niet durft om Mohammed als een hondje achter zich aan te laten lopen. Zoveel discussie zal de programmamaker wel niet aankunnen.

MasterChief | 01-07-05 | 19:55

@MasterChief 01-07-05 @ 17:36

"Echter een gelovige mag zich natuurlijk best afvragen of het nodig is dat er belastinggeld wordt besteed aan het maken van een dodelijk saai programma, waar voor de afwisseling Jezus (die voor veel mensen (ook moslims en heidenen) veel betekent) belachelijk wordt gemaakt."

Natuurlijk mag hij zich dat afvragen. Het antwoord is: besteding van belastinggeld gebeurt volgens democratische besluitvorming. Er wordt ook belastinggeld besteed aan bv. de EO.

TheRealShowstopper | 01-07-05 | 18:10

Ik wil die Negerin NAAQT zien :P

zinloosgekweld | 01-07-05 | 17:48

@~Pyro~ (17:33)
Xqzee.
De Kikkererwt bracht ik slechts op om het aantal goddeloze afsplitingen van de Ware Leer te illustreren. Ook de Tomaat, Koffieboon, Peperkorrel of Banaan hadden deze beurt ten deel kunnen vallen...

witvoet | 01-07-05 | 17:48

@Kees: touching good story, zzzniff

Als het waarheid is waar je naar opzoek bent, dan kun je je idd het best tot spiritualiteit richten. Het maakt alleen voor de waarheid niet uit wat voor spirituele richting of religie, ze hebben er allemaal wel wat van liggen. Het ligt er voor je klaar zelfs! In hapklare brokken zeg maar! Fantastisch toch, waarheid zonder er moeite voor te hoeven doen?

Jammer alleen dat die waarheid niet gehinderd wordt door enige kennis van zaken.

Ik zie je denken; kennis, hmmm, tja, da's kut hey. Leren, gatverdamme.

Religie en spiritualiteit; de oplossing voor luie mensen!

schoft | 01-07-05 | 17:44

@MasterChief (17:36)
Eenieder mag en moet zich afvragen wat zij of hij wenst. Maar daarbij behoort men mi. wel rekening te houden met de gevoelens van anderen!
Ik en de mijnen voelen ons (al tijden) zeer gekwetst wanneer er weer es iemand iets roept over gekookte of gefrituurde aardappels... Wat is er mis met een beetje respect?
Vraag je nu ook eens af of je wel alles moet zeggen wat je denkt!

witvoet | 01-07-05 | 17:43

Wat mij bevreemd aan deze hele "discussie" (maar wellicht komt het omdat ik nieuw ben op deze "weblog") is het gebrek aan inlevingsvermogen van de elkaar bestrijdende partijen. Natuurlijk hebben ongelovigen het recht te roepen dat God niet bestaat, net zo goed als het "gristentuig" het recht heeft het tegendeel te beweren. Ik mag toch aannemen dat daar wel een zekere mate van consensus over bestaat.
Echter een gelovige mag zich natuurlijk best afvragen of het nodig is dat er belastinggeld wordt besteed aan het maken van een dodelijk saai programma, waar voor de afwisseling Jezus (die voor veel mensen (ook moslims en heidenen) veel betekent) belachelijk wordt gemaakt.
Anderszijds snap ik de commotie niet, want ik heb het programma nu twee keer geprobeerd uit te kijken maar een gekookte aardappel op mijn bord is spannender.

MasterChief | 01-07-05 | 17:36

witvoet, laat die kikkererwt er even buiten wil je?
Ik krijg spontaan trek aan Falafel.

~Pyro~ | 01-07-05 | 17:33

@TheRealShowstopper (17:15)
Ook deze verlorenen zijn onwetend. De Dadel, de Olijf en de Kikkererwt hebben niets Goddelijks in zich. Zij zijn evenals water, lucht en aarde geschapen door De Heilige Aardappel...
Tal van afvalligen zijn in de loop der eeuwen in het Gelijk van hun afsplitsing gaan geloven, dit blijkt helaas menselijk maar is dessalniettemin zeer fout en bezijden de wens van De Heilige Aardappel.
Toch zal ook voor hen de deur openstaan met zichzelf en de Ware Gelovigen in het reine te komen... Al wat dient te gebeuren is het zich onderwerpen aan de Almachtigheid van De Heilige Aardappel.

witvoet | 01-07-05 | 17:30

zeg.... Jezus van Nazareth, waar is die gebleven?

T@nte | 01-07-05 | 17:24

@TheRealShowstopper (17:08)
Er is maar een waar Geloof en er is maar een ware Gelovige.
Bijgeloof is per definitie uit den boze. Wij respecteren (vooralsnog) het bestaan van de Rijstkorrel en achten haar volgers hoger dan ongelovigen, echter streven naar een wereld waarin eenieder het Ware Licht mag aanschouwen en de zaligheid kan delen van het ware Geloof, het geloof in De Heilige Aardappel...

witvoet | 01-07-05 | 17:21

@Witvoet

In het midden oosten lopen trouwens een paar figuren rond die beweren dat niet de aardappel aan het begin stond, maar de dadel. Ze noemen zich dan ook de Mohammedadels. Wat moet ik daarvan denken?

TheRealShowstopper | 01-07-05 | 17:15

@Vitvoet

Is bijgeloof in de rijstkorrel toegestaan?

TheRealShowstopper | 01-07-05 | 17:08

@ schoft, ach ja, naief. Niet dat ik Bill Hicks nou een of andere messias vind of zo. Maar uit mijn persoonlijke ervaring, (trouwens zonder LSD of paddestoelen, en dat soort dingen) komt dit voor mij dichter bij de waarheid dan "god creeerde de wereld in 6 dagen" en dat soort ongein.
Ik ben er zelf ook niet helemaal uit of zo hoor. Maar als ik 's avonds met 't wief geyle voodoosex heb (nooit van gehoord zeker, twee poppetjes maken, een haar erin, of foto erop, en dan de geheime ceremonie, en dan met veren of voorzichtig met je vinger over dat .... nou ja, je voelt hem al wel, ehm ik bedoel.... niet jij, maar b.w.v.s.) besef ik dat er is meer tussen hemel en aarde, en voor mij is het 'zijn' in dit universum veel spiritueler en 'een met alles' dan elke zondag met een vertrokken bek op de fiets naar de kerk.
Ik kan me verwonderen over hoe dingen er op deze planeet uitzien, en de schoonheid ervan inzien. In het schijnbaar eindeloze 'nu'moment blijven hangen. Ben ik trouwens niet de hele dag mee bezig hoor. Heb je lekker veel aan als je de belastingformulieren in moet vullen.
En ik kan me verwonderen over hoe mensen zijn en met elkaar omgaan, en zelfs daar een soort van schoonheid van inzien. Ja, zelfs met zoiets als de tsunami, hoe raar dat ook klinkt. Omdat het iets met me doet. In het geval van de tsunami verdriet, medeleven , ontzag en meer van dat soort dingen. Maar heel mooi op een andere manier. Ik voel dat ik leef.
Laat ik maar ophouden. Ik denk toch niet dat iemand mij op deze weblog nog serieus neemt, hahaha.
Befzemoarweur

Kees Balbet | 01-07-05 | 17:00

@TheRealShowstopper (16:47)
Wij streven niet naar macht of wereldheerschappij, slechts naar erkenning van De Heilige Aardappel als enige God.
De God van licht en donker, de God van leven en dood, de God van oorlog en vrede, de God van goed en kwaad...
Ook bij u zullen ooit de schellen van uw ogen vallen en zult u in de veilig warme schaduw van De Heilige Aardappel de absolute Waarheid mogen proeven.

witvoet | 01-07-05 | 16:54

@Lekker Belangrijk© (16:38)
Allen loten aan dezelfde Plant mijn zoon.
In een drie- of wat voor deling dan ook geloven wij niet.
Er was niets voor De Aardappel, er is niets naast De Aardappel en er is niets na De Aardappel.
De Heilige Aardappel is alwetend, almachtig en goed. De Heilige Aardappel geeft, neemt en stuurt alle leven, op aard en daaromheen...

witvoet | 01-07-05 | 16:48

@witvoet 01-07-05 @ 16:39

Zijn veel politici lid van jouw club? Ze praten nl. steeds met (aardappel)meel in hun mond. Niettemin laat ik me ook door hen geen knollen voor citroenen verkopen.

TheRealShowstopper | 01-07-05 | 16:47

@Kees Balbet 01-07-05 @ 16:38

Agree.

TheRealShowstopper | 01-07-05 | 16:43

@TheRealShowstopper (16:29)
Heb je weer zoiets. Respectloze sneren vallen bij mij niet in goede aarde.
Bovendien geloven wij niet in het recht van ongelovigen de Boodschappen van de Heilige Aardappel te consumeren. Zij zijn onwetend en De Heilige Aardappel onwaardig, hetgeen zich maar weer mooi laat illustreren door de verwijzing naar dat "portie friet"... De Aardappel dient slechts rauw ende onvervalscht genuttigd daar de Boodschap en Levenskracht zo het best wordt overgedragen.

witvoet | 01-07-05 | 16:39

@Kees Balbet:
Dus je gelooft in Bill '... now here's Tom with the weather' Hicks?
Goeie comedian hoor, daar niet van, maar of hij nou werkelijk zinnige dingen heeft gezegd over waar je al dan niet in moet geloven... hmmmm :-/ Daar wassie toch een beetje een te geflipte LSD-gebruiker voor...
Net als Theo 'ik vind dat sommige mensen verplicht aan de drugs zouden moeten' Maassen.

Begrijp me niet verkeerd, ik vind beiden geweldig, maar wel precies om hun specialiteit; comedy. Ik ben echter niet zo naïef, zoals jij Kees, om te denken dat dit soort lolbroeken de waarheid in pacht hebben .

schoft | 01-07-05 | 16:39

@witvoet 01-07-05 @ 16:23 Toch zie ik wel hier en daar paralellen;
Ik heb mij laten vertellen dat jullie eveneens geloven in een heilige drie-eenheid;"De Santé, de Eigenheimer en de Opperdoezer".

Lekker Belangrijk© | 01-07-05 | 16:38

@ the real showstopper,
Tja, da's waar. De discussie wanneer een foetus nou een mens is of niet. Heb je gelijk in.
Maar wat ik ermee aan wou duiden is dat niemand het recht heeft andere mensen iets te verbieden omdat zijn/haar geloof dat niet toelaat. Daar ging het in weze om.
Kap ik er nou echt mee. Maar niet voordat ik nog maar een keer die link van Bill Hicks post.
en.wikiquote.org/wiki/Bill_Hicks

Oh ja en @schoft,
het komt er voor mij op neer hoe Bill Hicks dat ook maar weer zei.

"Today a young man on acid discovered that all matter is merely energy condensed to a slow vibration , that we're all one consciousness expiriencing itself subjectively. There's no such thing as death, life is only a dream and we're the imagination of ourself. And here's Tom with the weather."
En dat wou ik nou even kwijt.
Ga ik er nou echt vandoor.

Kees Balbet | 01-07-05 | 16:38

Dank je Kees, ben het met je eens dat gelovige een kUtwoord is.
Gehersenspoelde lamzakken zijn het (uitzonderingen etc.), die klakkeloos een schrift volgen die door de loop der eeuwen zovaak herschreven is, dat het lezen van deze mij pijn aan mijn ogen & verstand doet.
De reden waarom ik vroeg of je ook gelovig bent is simpel, de gemiddelde relirocker weet zich meestal ook niet staande te houden met een discussie.
Ik had inmiddels al enkele van je eerdere reaguursels gelezen, maar dat terzijde.
Leuke kwoots trouwens...

~Pyro~ | 01-07-05 | 16:32

@Nightwisher (16:20)
Correct. Xqzee...
-
"@Gavrilo 16:08

Ok, maar nu heb je het over wetenschap. Dat is toch weer een beetje anders dan geloofsovertuiging (hoewel het beide vaak onzichtbaar en ontastbaar is).

. Nightwisher 01-07-05 @ 16:12"
-
Had dat "wetenschap" irt. "geloofsovertuiging" blijkbaar te ruim opgevat.

witvoet | 01-07-05 | 16:30

@witvoet 01-07-05 @ 16:23

Als lid van de sekte van De Heilige Aardappel zit je pas goed in de puree.
Maar als je in het vagevuur komt is er geen probleem, ik lust wel een portie friet.

TheRealShowstopper | 01-07-05 | 16:29

@ pyro, ik ben helemaal niet gelovig, althans niet in de gristelijke of islamitische zin.
Ik vind 'gelovige' trouwens een kötwoord.
Die mensen geloven niet, ze zijn onderhand overtuigd.
maar goed, als je wil kan ik die zin wel afmaken hoor. Even kijken waar waren we ook nog maar.
oh ja, neemt niet weg dat wat je bent en waar je uit bestaat, en wat je waarneemt
deel uitmaakt van het universum. Dat wat je doet en denkt en voelt, dat dat een beleving is van 'God'. Ehm, eens kijken, kennen jullie Bill Hicks? De Toolfans zullen het wel herkennen van een van die albums. HIer zijn een paar quotes, echt geniaal!!
en.wikiquote.org/wiki/Bill_Hicks

Kees Balbet | 01-07-05 | 16:26

@Lekker Belangrijk© (16:09)
No offense, maar wanneer je een vermeend wenend afgodsbeeld nodig hebt om het bewijs voor het bestaan van je God te staven, lijkt het me erg triest gesteld met de houdbaarheid van je geloof.
Wij van de sekte van De Heilige Aardappel aanschouwen dagelijks het wonder van de zich ontkiemende Heiligheid...
God bestaat! De Aardappel leeft.

witvoet | 01-07-05 | 16:23

@Fleischbaum,
Hoe komt u er toch bij de op instorten staande aan anorexial lijdende mw. van der L. steevast aan de duiden met MILF ?
Ik zie dat u zichzelf bij uw introductie als gastheer van deze site al enigzins verontschuldigt door te verklaren dat u zich niet helemaal lekker voelt, maar ik begin nu toch enigzins bezorgd te raken of u wellicht niet te hard werkt.

hondelul | 01-07-05 | 16:20

@witvoet

Ik had het niet over wetenschap in het algemeen, maar over de deeltjes theorie van Einstein. In een reactie op . Gavrilo (lees zijn reactie even).

Ik Denk dat die theorie voor de meeste mensen inderdaad erg onzichtbaar en ontastbaar is.

Nightwisher | 01-07-05 | 16:20

en zo komen we tot de bijzonder interessante conclusie kip=ei

neuzel | 01-07-05 | 16:18

@Kees Balbet 01-07-05 @ 16:07

"aarom is dat hele gezeik van die pro life gristenen tegen abortus en euthanasie , en die muslims tegen de levenswijze van de infidels zo stuitend."

Op 1 puntje moet ik je corrigeren. De abortus discussie handelt over meer dan alleen je EIGEN leven, nl. over dat van het ongeboren kind. Dat maakt die discussie een stuk lastiger. Daarom is er ook een wet tegen moord en doodslag. Strafbaarstelling van zelfmoord is daarentegen weer inperking van je eigen vrijheid.

TheRealShowstopper | 01-07-05 | 16:17

@Nightwisher (16:12)
Wetenschap is volgens jou, net als geloof, vaak onzichtbaar en ontastbaar?
Raakt dat nu niet juist het onderscheid tussen beide?

witvoet | 01-07-05 | 16:16

@Gavrilo 16:08

Ok, maar nu heb je het over wetenschap. Dat is toch weer een beetje anders dan geloofsovertuiging (hoewel het beide vaak onzichtbaar en ontastbaar is).

Nightwisher | 01-07-05 | 16:12

@Kees Balbet: "Neemt niet weg dat wat je bent en waar je uit bestaat, en wat je waarneemt .... ach laat ook maar"

... wat ik ben, waar ik uitbesta, etc, etc... is allemaal hetzelfde, 1 en dezelfde energie blablablabla...

De fout die je maakt is te denken dat dat feit (welke ik niet ontken) ook iets te betekenen moet hebben (wat onzin is) in de metafysische mystieke zin van het woord. Doe je dat wel, dan ben je net zo bezig als alle (andere) religieuze fantasten...
New-Age: van hetzelfde laken een pak.

schoft | 01-07-05 | 16:10

@witvoet, Ik heb nog nooit een wenende aardappel gezien. Daarintegen hebben wij katholieken wel wenende O.L.V. Fatima. Het bewijs dat Onze God bestaat.
www.meertens.knaw.nl/bol/fulltext_deta...

Lekker Belangrijk© | 01-07-05 | 16:09

@ brulkikker grappig, die wetenschap van jou staat beschreven in de heilige koran. wat nu?

neuzel | 01-07-05 | 16:09

@Nightwisher Einstein wist in één klap miljoenen te overtuigen van zijn deeltjes theorie. Niet dat ze gelijk achter hem gingen staan. Maar hij toch sterke overredingskracht.

Gavrilo | 01-07-05 | 16:08

@ barbapoeppa, tja zo gaat dat toch in Nederland. je doet wat je maar wil, doe maar wat je niet laten kan, zolang andere mensen (tot op zekere hoogte) er maar geen last van hebben. Daarom is dat hele gezeik van die pro life gristenen tegen abortus en euthanasie , en die muslims tegen de levenswijze van de infidels zo stuitend.
Niemand die die gristenmeisjes als ze zwanger raken op de bus naar de abortuskliniek zet. Moet je allemaal zelf weten. Je hebt in ieder geval de keuze.
En die keuze mag je baseren op alle religieuze of anti-religeuze redenen die je maar hebt.
En net als van die Hofstadgroep-moslims die polder-taliban.
Als het je niet bevalt, dan *** je toch lekker op. Niemand die je hier houdt, of nog iets schuldig aan je is. Het kan zo makkelijk zijn.
Ze maken gebruik van een aantal vrijheden die we hier hebben, en maken misbruik van een aantal rechten die ze hier hebben. En dat laatste daar is het niet voor bedoeld. Lekker vaag allemaal, ik kap er eerst maar weer mee.

Kees Balbet | 01-07-05 | 16:07

@Nightwisher (15:53)
En dat opgelegde moeten "respecteren van" stuit menigeen terecht tegen de borst. 't Is mi. nog levensgevaarlijk ook.
-
Zou er een limitatieve lijst bestaan van "te respecteren" of erkende Godsdiensten?
Hetgeen wij bij de sekte van De Heilige Aardappel prediken is veelal veel minder extreem dan wat er in Bijbel of Quor'aan te lezen valt, maar wij zijn blijkbaar nog niet groot genoeg om ons te kunnen beroepen op de vrijheid van Godsdienst hiero!
Hoeveel leden zouden wij moeten hebben om met een beroep op die "vrijheid" rijst en pastavreters als minderwaardige ongelovigen neer te kunnen zetten?

witvoet | 01-07-05 | 16:01

Een sekte heeft wel meer eigenschappen dan het kleine aantal leden. Zoals de omwil om water bij de wijn te doen en het sterk gesloten karakter. Ik zou zeggen dat sekteleden als gehersenspoelde kuddedieren eerder medelijden dan respect verdienen. Terwijl de eenling die gek is juist op mijn respect kan rekenen. En ach, wat is er tegen een rustig geloof met wat rituelen, dat de mensen nederigheid bijbrengt en naastenliefde voorschrijft?

Iovanni | 01-07-05 | 16:00

~Neemt niet weg dat wat je bent en waar je uit bestaat, en wat je waarneemt .... ach laat ook maar.~
.

Laat me raden... gelovig?
Typische reactie voor een gelovige, nogal triest om met 'iets'te smijten en het niet af te maken.

~Pyro~ | 01-07-05 | 16:00

@Nightwisher 15:53
Dat respect verdienen eigenlijk alle mensen met een levensvisie die niet tot doel heeft anderen in het ongeluk te storten. Alleen kun je aan 10 mensen nog wel schijt hebben. Maar als het er 5 miljoen zijn wordt het toch een heel ander verhaal. Het is gewoon een heel opportunistische geschiedenis.

Barbapoeppa | 01-07-05 | 15:58

@schoft moet je allemaal maar zelf weten.
Als jij je daar goed bij voelt, en het jou ding is, vooral niet laten.
Neemt niet weg dat wat je bent en waar je uit bestaat, en wat je waarneemt .... ach laat ook maar. Als ik jou was, zou het me ook aan de reet roesten, hahaha.

Kees Balbet | 01-07-05 | 15:57

Dit is mijn visie op het geloof:

Als 1 persoon iets geks beweert wordt hij voor gek verklaard. Als 10 personen datzelfde beweren zijn het fanatiekelingen. Bij 300 is het een sekte en bij 5.000.000 is het een religie.
Pas als het een religie is moeten we er zo gezegd respect voor hebben. Bij alles wat minder is dan een religie hoeft dat niet. En dat vind ik nu zo krom. Want het onderwerp blijft hetzelfde. Het gaat er alleen om hoeveel mensen er achter staan.

Nightwisher | 01-07-05 | 15:53

Wetenschap.....

of

Geloof....

Dat zegt toch al genoeg.

ssvld | 01-07-05 | 15:51

... hmm, "e"'tje gekierd hierboven...

witvoet | 01-07-05 | 15:51

Toch niet voorgangers die niets anders doen dan het prdiken van Zijn Woord?
't Zou een mooie SBS-week kunnen vullen; JHWH naast Allah in het beklaagdenbankje...

witvoet | 01-07-05 | 15:49

Wie zou je trouwens voor het gerecht kunnen slepen wanneer Gods Woord je "belastert"?

witvoet | 01-07-05 | 15:46

@Kees Balbet:
"Je realiseert het je schijnbaar niet"

gelukkig niet... (godzijdank zou ik bijna zeggen...)

"Tomorrow you may bring about the destruction of your world, tomorrow you may sing in paradise above the smoking ruins of your world's cities, but tonight, I would think of one individual alone, a man without a name or a country,
a man whom I respect because he has absolutely nothing in common with you,
the man is myself, tonight I shall meditate upon that which I am.", Henry Miller (1934)

You are your own purpose maker.

schoft | 01-07-05 | 15:45

@pyro

Goeie text inderdaad

ssvld | 01-07-05 | 15:45

@Nightwisher:
~Dan is het het hele geloof gereduceerd tot "Vroeger dacht men". Een hoop mensen zijn overigens nu al zo ver.~

Vroegah was ook alles beter. ;-)

~Pyro~ | 01-07-05 | 15:44

De Gristenunie was in het omroepdebat van gisteravond alleen opgewonden over de vloek van Ko-Medy van der Laan (Laat me GVD nou eens uitpraten!)

Verder kon de hele discussie ze geen ruk schelen.

Rooter | 01-07-05 | 15:43

@brulkikker
Maar 't geeft wel een lekker veilig gevoel zo met z'n allen (hoe meer zielen, hoe meer waarheid) en bovendien hoef je zelf niet na te denken slechts te geloven.
God bestaat wanneer er genoeg draagvlak voor is. Net zoals het niet regent als je dat maar met z'n allen vindt, en of je dan doorweekt in het veld dat mekaar staat te bevestigen doet weinig terzake... Toch?

witvoet | 01-07-05 | 15:41

@.brulkikker

Helemaal mee eens. Over een x aantal jaar is er niets meer over van het gristelijke geloof. Dan is het het hele geloof gereduceerd tot "Vroeger dacht men". Een hoop mensen zijn overigens nu al zo ver.

Nightwisher | 01-07-05 | 15:40

@Arie de Bruin
Je comments zijn langer dan gemiddeld en je doet een manmoedige holistische poging, waar christenen, Veluwse poema's, voetbalwedstrijden tot twintig jaar, de geschiedenis van de islam, citaten van Marx en Afrikaanse bergketens bij elkaar komen in één groot vergezicht. Maar lees je volgende post eens rustig over, voordat je hem verstuurt.

En wat mag "tievis" in jezusnaam betekenen?

Iovanni | 01-07-05 | 15:40

Er waren hier geloof ik wat gristenen die zich beroepen op het latijnse "argumentum ad populum", oftewel het "gelijk van de overgrote meerderheid".

Blijkbaar zijn deze godsvrezende lieden vergeten dat de overgrote meerderheid op deze planeet eens dacht dat de aarde plat was. Wetenschappelijk werd uiteindelijk bewezen wat een gebakken lulkoek dit was.

Bovendien 'geloven' mensen niet wat wetenschappers zeggen, want de wetenschap is onderbouwd met herproduceerbare feiten en cijfers, en dus niet met "ik weet dat het zo is want de heerser heeft het zelf gezegd, en ik geloof hem".
Atheisten 'weten' dus dat wetenschappers gelijk hebben.

Wacht maar af, Godsvrezende lieden, het mag wat tijd kosten, maar een voor een pakken we jullie angstvallig vastgehouden dogmaatjes af met de wetenschappelijke waarheid. En laat dat nu juist de reden zijn dat Godsvrezenden vaak zo bang zijn voor de wetenschap.

brulkikker | 01-07-05 | 15:35

Mooi stukje Pyro. Zoals iemand (weet even niet meer wie) ook zei: "Je moet toch twijfelen aan de morele statuur van iemand die de dreiging van een eeuwigdurende hel nodig heeft om zich op aarde netjes te gedragen.". Geen wonder dat christenen zo graag roepen dat atheïsten geen moreel hebben; ze kunnen zich gewoon niet voorstellen dat mensen uit zichzelf goed zijn.

Muxje | 01-07-05 | 15:32

Vloeken deden ze toch altijd al? Of is die kop van Donner op tv dan geen vloeken?

JanV | 01-07-05 | 15:32

Toch hebben godsdiensten door de eeuwen heen altijd wel lekker als ordenend raamwerk hun dienst bewezen.
"Bij die en die stammen mogen wij roven, plunderen, verkrachten en moorden; onze God heeft er namelijk een hekel aan." "Bepaalde zaken mot je zo en zo zien, dus verder geen vragen, het staat namelijk allemaal zwart op wit hier in de weerslag van Zijn Heilige Woord." "Maak je nou maar niet zo druk om de positie waar je in zit, om het feit dat je 100-urige werkweken draait er niets voor terugziet en je zonen moet sturen als De Grote Voorgangers weer es ergens een oorlogje willen voeren... dat komt allemaal goed... dalijk, als je aardse beproeving erop zit."

witvoet | 01-07-05 | 15:30

Plus een extra gratis I voor de taalpuristen

~Pyro~ | 01-07-05 | 15:30

Het atheisme is niets raars, gevaarlijks, kils, liefdeloos of wat dan ook.

Atheisme is simpelweg de afwezigheid van het geloof in God(en).

"Een atheïst houdt van zichzelf en zijn medemens in plaats van een God. Een atheïst weet dat de hemel iets is waar we nu samen aan moeten werken - hier op aarde - zodat alle mensen ervan kunnen genieten. Een atheïst denkt dat hij niet geholpen kan worden door gebed maar dat hij zelf zijn eigen overtuiging en kracht moet vinden om het leven tegemoet te gaan, om ermee te worstelen, het te onderwerpen en ervan te genieten. Een atheïst denkt dat hij alleen in de kunde van hemzelf en de kunde van zijn medemens het begrip kan vinden dat voor een bevredigend leven kan zorgen. Daarom zoekt hij naar zelfkennis en kennis van zijn medemens liever dan naar kennis van een God. Een atheist weet dat een ziekenhuis gebouwd moet worden in plaats van een kerk. Een atheïst weet dat een daad gedaan moet worden in plaats van een gebed. Een atheïst streeft naar betrokkenheid in het leven en niet naar een ontsnapping aan de dood. Hij wil ziekten overmeesterd zien, armoede overwonnen, oorlog uitgesloten. Hij wil dat mensen andere mensen begrijpen en liefhebben. Hij weet dat we niet kunnen vertrouwen op gebed, noch om actie vragen in gebed, noch hopen op het eind van alle problemen in het hiernamaals. Hij weet dat we op elkaar moeten letten en op onze eigen levens; dat we verantwoordelijke personen zijn, en dat onze taak hier ligt en de tijd nu is."

Madalyn Murray (Vrij vertaald uit het Engels)

Steek die maar in je heilg kruisje. ;-)

~Pyro~ | 01-07-05 | 15:27

Als er iets terminaal verklaard moet worden zijn het wel sektarische eo programma's!!!!!. Een kindje wordt dood geboren en wat zien je, "het is gods wil" De hel gaat koppen snellen. De heer heeft recht gesproken. GVD!!!. Dat moeten ze direct verbieden!!!!!!!!

rennie b | 01-07-05 | 15:24

@ schoft, hahaha, ga je gang. Jij bent ook deel van God, en wat je doet en ervaart, is een definite van God. Je realiseert het je schijnbaar niet .
Aaah, begin al lekker new-age te klinken. Zal ik dan maar gelijk een blik 'de God en Godin, het al, alpha en omega'opentrekken.
ach laat ook maar

Kees Balbet | 01-07-05 | 15:24

Ik denk dat ik een programma gaat maken. en hem bij talpa introduceren.

"ALLAH BESTAAT NIET"

Wand zeg nou zelf. De leermeester "mohammed" verbied een ieder moslim om te stelen,terwijl hij de grootste rover en dief was in zijn tijd. "battle of bakr".. het medina en mekka wat hij van de joden heeft gestolen en er zijn steen de ka ba introduceerde.
Evenals de christenen is islam ook een hypocriet medium waar flink selectief gebruik van gemaakt word door zijn volgelingen.
Mohammed was een vredelievende profeet! zeggen ze dan.
Ondanks hij vele verkrachtingen en berovingen op zijn naam had staan.
en had hij zin om zijn beste vriends dochter te neuqen?.. dan zorgde allah daar wel even voor door een achterdeurtje.

tja.. religie kwam goed uit voor hem.

ar_de_b | 01-07-05 | 15:21

@tubifiks
Ja en het verkeer Mozes-style opzij doen is ook wel handig. Sorry, iets teveel naar Bruce Almighty gekeken :P.

Pietah21 | 01-07-05 | 15:21

Al dat new-age Deepak Chopra gelul moet ook maar eens afgelopen zijn; Iedereen & alles is God. Sodemieter op!
Laat me gewoon lekker in gebreke aanklooien, daar leer je tenminste nog wat van...

schoft | 01-07-05 | 15:20

Al dat gedoe over religie altijd... Allemaal ellende!

sinister | 01-07-05 | 15:20

@ apollo, ach ja, dat zijn mijn overtuigingen, ik wil ze niet oppdringen hoor. Dan ben ik net zo dom bezig als de gristenen en moslims.

Kees Balbet | 01-07-05 | 15:20

@ Kees, nog beter gezegd

Apollo | 01-07-05 | 15:18

@Muxje 01-07-05 @ 15:06

Volgens Rowan Atkinson waren de jews right (en werden de lawyers ingedeeld bij de thiefs en kwamen de fransen en duiters ook in de hell).

TheRealShowstopper | 01-07-05 | 15:17

@ apollo, zeg maar gewoon alles

Kees Balbet | 01-07-05 | 15:17

@Schoft
Daar heb je wel gelijk in. Je gelooft wel, namelijk in niets. Maar je hebt geen atheïstische rituelen voor zover ik weet. En die zijn onlosmakelijk verbonden met religie. Het communisme vertoont echter wel religieuze trekken (N.Korea, UdSSR).

Barbapoeppa | 01-07-05 | 15:17

Iedereen is God

Apollo | 01-07-05 | 15:16

@lovanni, het verblijd mij ten zeerste dat je mij zo hoog inschat. Ik haalde nog maar net lts.metaal

Het je nog iets inhoudelijks te kommentaren?

ar_de_b | 01-07-05 | 15:15

haha, realshowstopper , sue my pagan ass.

Kees Balbet | 01-07-05 | 15:14

die truuk met water in wijn veranderen is anders wel netjes. en die met dat het vreten uit de lucht pleurt, reuzehandig.

Tubifiks | 01-07-05 | 15:14

@Muxje
Mormoon, ik had het kunnen weten! Die jongens zijn niet gek. Polygamie op aarde en dan wacht ook nog eens de hemel. Zouden ze daar ook vleselijke lusten kennen?

Iovanni | 01-07-05 | 15:13

@Kees Balbet 01-07-05 @ 15:08

Dat is bijna godslasterlijk wat je daar zegt! Hhahaha!

TheRealShowstopper | 01-07-05 | 15:12

Je moet wel een heel merkwaardig sexleven hebben om Medy "het viswijf" van der Laan een MILF te noemen.

Cpt. Iglo | 01-07-05 | 15:12

Het wordt hoog tijd dat we de religies zien voor wat ze zijn, nl. meningen. Niet meer, niet minder.

ZegMaar | 01-07-05 | 15:12

@barbapoeppa: "Overigens, atheïsme is ook religie"

Atheïsme is geen religie. Je zegt juist dat je in niets in gelooft, dat is niet iets...

Metafoor van Jaap van Heerden: "Als je zegt dat er niets in een doos zit, dan is het nogal onzinnig om te zeggen dat er toch iets in zit; niets."

schoft | 01-07-05 | 15:11

En waarom legt iedereen de vloek 'godverdomme' altijd uit als verbastering van 'god verdoem mij'? terwijl dat toch duidelijk onzin is. Het is net als 'god zegene ...' een soort imperatief. Zoiets als 'god verdoem dat daar even voor mij, wil je?'. ...

Balkenende | 01-07-05 | 15:11

Gristentuig! Tuig! Tuig, zeg ik je! Tuiggg!

Fox77 | 01-07-05 | 15:09

@ the real showstopper.

Da's precies wat ik bedoel. Maar ik ben geen gristen hoor. Ik ben een, ach ja, hoe heet zo iemand. Ik weet het zelf niet eens.
De pure energie die ontplofte met die big bang , dat is God, en alles is daar een onderdeel van. Energie. EN wij zijn met ons bewustzijn in staat om onszelf en het universum, en daardoor God te ervaren, en ... en.... Hmmm, ik kan het veel beter uitleggen zodat ik het zelf ook nog eens begrijp als ik geblowd heb.
Ach, is het nou nog veel te vroeg voor. Laat ook maar.

Kees Balbet | 01-07-05 | 15:08

@ar-de-b
Typisch gevalletje gezwets op havo4-maatschappijleerniveau.

Iovanni | 01-07-05 | 15:08

hoog tijd voor eindelijk eens een fris nieuw heilig boek

neuzel | 01-07-05 | 15:07

Fraai is dat. Nu maken onze aangiften tegen tal van notoire Godslasteraars (ook tegen bepaalde buisvervuilers) nog minder kans.
Als vrome leden van de sekte van De Heilige Aardappel, worden wij nagenoeg structureel geconfronteerd met lasterlijke uitlatingen, kwetsende reclames en meer van die ontheiligingen.
De Aardappel is de Moeder van het Alles en door Haar nakomelingen trouw te consumeren heffen wij onszelf op een hoger plan. Wij worden daardoor verbonden met de Bron van het Al en zijn dan als stervelingen in staat het Heilige Woord te spreken, de Heilige Boodschap te begrijpen en te verkondigen.
Maar nu wordt het ons er dus niet makkelijker op gemaakt Godslasteraars justitieel aan te pakken. En dat potdomme nog geen maand nadat we een veroordeling aan onze broek kregen vanwege een pamflet waarin wij duidelijk maken dat rijst en pastavreters minderwaardige mensen zijn.
Ongelovelijk...

witvoet | 01-07-05 | 15:07

Iovanni, kijk eens naar de diverse afleveringen van South Park om wat wijsheid over het hiernamaals op te doen.
"Where are we!?"
- "You are in hell"
"But I was a god-fearing christian!"
- "Sorry, you picked the wrong religion"
"And I was a devout buddhist!"
- "Sorry, you picked the wrong one as well... the Mormons... yes the Mormons were the correct answer"
"Awww!"

Muxje | 01-07-05 | 15:06

Geloven al die atheïsten hier nu werkelijk wat die wetenschappers allemaal verkondigen!? (contrdictio in terminis :S)

schoft | 01-07-05 | 15:05

@Hoerensloep
Als je van mij al niet goed wordt heb je nog zware tijden voor de boeg. Ik laat atheïsten wel met rust. Alleen af en toe op GS niet. Maar religion is here to stay! Overigens, atheïsme is ook religie. De religie van het niets. Of was dat nou Boeddhisme? Whatever...

Barbapoeppa | 01-07-05 | 15:05

Ook Maria heeft een soort Afstandsbediening waarmee ze ons gelul af kan zetten, Kees.

Iovanni | 01-07-05 | 15:04

Hallo allemaal.

Ik walg van die christenen en muzzies,die altijd en eeuwig maar over die allah(god in t arabisch) en god hebben.

Het is de rijnste athiestenlastering.
En daarop staat een enkeltje rifgebergte,of vaticaan!
god bestaat gewoon voor mij niet en wel om de volgende reden.
het is een hypocriet middel om arme mensen nog armer te houden en te regeren.
dom houden ... opium voor het volk,om de armoede te vergeten.

whahaha onze al oppermachtige god kan alles en ziet iedereen... is dat nu wel zo?... dan heeft tie zeker stront in zijn ogen. wand de sunamie is namelijk dan ook zijn werk.
En wat dacht je van sudan? op verlof gaande tbserts? pumas in de veluwe?
jeugd van panninge, marokko tegen nigeria?

Dank je wel god
ongezien de tievis voor je!

ar_de_b | 01-07-05 | 15:04

@ Kees Balbet 01-07-05 @ 14:48

"Daarom is het een zeer geruststellende gedachte dat de vader in de hemel je met open armen ontvangt, en al je zonden vergeeft."

Voor jou misschien wel. Misschien zijn het met name mensen die deze geruststelling nodig hebben, die in een God geloven. Trouwens, er wordt meer onzekerheid gecreeerd dan geruststelling want je weet nooit 100% zeker dat je niet op de BBQ gaat.

"Niet meer bang zijn voor de dood, dat is pas vrijheid."

Ik ben niet bang voor de dood. Maar mensen die er wel bang voor zijn willen er vast graag in Goden geloven.

TheRealShowstopper | 01-07-05 | 15:04

ach ja, de gristenhonden. Met dat hele gezeik over de evolutietheorie. Dat dat onzin is, omdat Gods creatie perfect was toen-ie klaar was.
Is een systeem waar alle organismen zich aanpassen aan veranderende omstandigheden niet het meest perfecte? Kunnen ze die dingen niet gewoon combineren? Ben je van een heel hoop gezeik af.

ach ja, en de bijbel. Hoe vooral de katholieken de regeltjes door de eeuwen heen hebben veranderd... Dat je je zonden af kan kopen door een paar centjes af te staan aan de kerk, zodat ze meer zendelingenwerk konden verrichten. Of 30 wees-gegroetjes opdreunen als je hebt gezondigd. de reinste lölkoek toch.

Arme moeder Maria, de hele tijd van die zondaars lusteloos dat kötrijmpje horen opdreunen, moet je toch niet aan denken. Ik denk dat het arme mens de dag heeft vervloekt dat God haar onbevlekt bevruchtte.

Kees Balbet | 01-07-05 | 15:02

En zo is het.

Soeps | 01-07-05 | 15:02

Ah, zie de uitleg al boven...
Na op post drukken dacht ik opeens aan Mother In Law F... brrrrr

Diago | 01-07-05 | 15:02

@Pierke Een pak van mijn hart. Maar hoe zit het dan met islamieten?

Iovanni | 01-07-05 | 15:02

e.Thunder is alweer uitgeluld! dat zal god wel zo gewild hebben!

Roberto Sachinni | 01-07-05 | 15:00

@Balkenende (ja, de nick dan, niet de echte): Amen!

HoerenSloep | 01-07-05 | 15:00

@lovanni
wij komen samen met de gristenen in de hel. De joden hebben namelijk gelijk

Pierke Smulders | 01-07-05 | 14:59

@Brusselmans 01-07-05 @ 14:48, het meest lachwekkende is de bijna automatische bestempeling van "ongelovigen", "atheisten", "godslasteraars" en "zondaars" op alles en iedereen die het waagt om enige kritiek te spuien.
Het trieste daarintegen is dat horden god/allahvrezenden bereidt zijn om je enkel daarom desnoods je strot door te snijden.

Lekker Belangrijk© | 01-07-05 | 14:59

MILF = Mom I'd Like to Fuck

ZegMaar | 01-07-05 | 14:58

fuckje: gezien je uitspraken in dit topic en het feit dat je momenteel op VKmag onder vuur ligt.

daniela | 01-07-05 | 14:57

Van der Laan is een MILF

FM | 01-07-05 | 14:55

@witvoet 01-07-05 @ 14:49

En zo is het. Is het niet het toppunt van arrogantie en paternalisme om te denken dat je moet opkomen voor je God omdat hij/zij/het het niet zelf af kan?!

TheRealShowstopper | 01-07-05 | 14:55

@daniela,
thnx, maar waar heb ik dat aan te danken?

fuckje | 01-07-05 | 14:55

milf? Zeg maar nog een keer dan.

prodigy | 01-07-05 | 14:54

Toch is het jammer dat christenen ons na hun dood in de hel kunnen zien zitten, terwijl wij niet eens kunnen zeggen: "Zie je wel, ik had toch gelijk", alvorens aan onze eeuwige winterslaap te beginnen.

Iovanni | 01-07-05 | 14:53

@tegenpartij wistu al kerstman=sinterklaas!

neuzel | 01-07-05 | 14:53

@diago: een vrouw tegen er klit aantrappen is echt not done hoor...

bwahaha | 01-07-05 | 14:52

ik geloof niet in jouw god dus jouw waarheid aangaande diezelfde god is de mijn niet. daarom is het niet godslasterlijk. ik erger me suf aan al die gristenhonden, maar vraag daar toch ook geen verbod op.

pimpstah | 01-07-05 | 14:52

Muxje denk je echt dat ik me daadwerkelijk ga vermoeien om dat te lezen als ik als welkom krijg "kiss hanks arse"? Anyway ik heb alweer genoeg gezegd hier en ik heb nog wel wat meer te doen.

e.thunder | 01-07-05 | 14:51

Wat is MILF? Ik ken wel FUCK: Female Uncontrolled Clitorial Kick ?!

Diago | 01-07-05 | 14:51

Geloof is ontstaan op het moment dat de mens zelfbewustheid kreeg. De fucking bijbel is door mensen geschreven dus wat hier instaat geloof ik voor geen meter. Wel gelooft ik dat er iets is na de dood en ik ben er abosuluut niet bang voor.

bethundered | 01-07-05 | 14:51

@e.thunder & Barbapoepa:
Wat een arrogantie van de onnozelheid!!
Echt, ik zit met mijn bek vol atheïstische tanden. Ik dacht dat dit soort gedachten na de middeleeuwen waren uitgestorven.
(*grijpt naar zuurstof*)

HoerenSloep | 01-07-05 | 14:50

fuckje is mijn nieuwe heldin voor vandaag!

daniela | 01-07-05 | 14:49

Een aangifte wegens Godslastering dient mi. alleen dan in behandeling te worden genomen, wanneer de belasterde Zelf in Hoogst Eigen Persoon aangifte doet...

witvoet | 01-07-05 | 14:49

acronymfinder.com:
MILF Moro Islamic Liberation Front (Muslim group in the Philippines)

bwahaha | 01-07-05 | 14:49

@ TRS

We hebben toch een democratie? De meerderheid heeft dan altijd gelijk ;)

JBD | 01-07-05 | 14:49

Natuurlijk roept Balkenende dat hij het walgelijk vindt. Hij heeft ook geen zin om op zo'n EO-jongerendag door 5000 gristenpubers aan stukken te worden getrokken.
Ik hoop trouwens dat onze opper-MILF de vragen nog steeds met "dt" beantwoordt

ZegMaar | 01-07-05 | 14:48

Lekker makkelijk om te roepen dat God niet bestaat. Als je denkt dat God een of andere vent in een wit gewaad is , die boven met zijn zoontje een beetje de boel loopt te regelen, dinosaurusfosielen loopt te begraven om het geloof van de gelovigen te testen, tja.... Maar het gaat er niet om of het waar is of niet, of dat het bewezen kan worden, het gaat erom dat je erin gelooft.
En dat de nihilisten en de atheisten onder ons de bijbel net zo letterlijk nemen als die grevo's en wat al niet, en dan maar aan lopen tonen dat het allemaal onzin is, zijn net zo achterlijk bezig als de gristenhonden die ze lopen te flamen. (is trouwens wel erg leuk om te doen, je kan die gasten zo makkelijk klem löllen)

Mensen zijn bang voor de dood, en kunnen niets met het idee dast ze er later niet meer zullen zijn, terwijl iedereen beseft dat het er een keer van gaat komen. Daarom is het een zeer geruststellende gedachte dat de vader in de hemel je met open armen ontvangt, en al je zonden vergeeft. Niet meer bang zijn voor de dood, dat is pas vrijheid.
En niet kunnen kiezen tussen en democraat of een republikein, of kunnen kiezen tussen 30 verschillende merken pindakaas, omdat we in de christelijke westerse wereld nou eenmaal een vrije-markt systeem hebben.

Als de nihilisten en atheisten eens zouden proberen de spirituele kant van de bijbel te belichten kom je een stuk verder. En nog een leuke uitdaging ook. Vooral die stukjes dat God met het verkeerde been uit bed is gestapt, haha, of nog beter, dat verhaal van die arme kerel die alles kwijtraakte , omdat God iets wou bewijzen tegen over de Satan.
Ik stop er eerst maar mee, anders wordt het weer zo lang.
Befzemoarweur

Kees Balbet | 01-07-05 | 14:48

@ e.thunder

Jaloers niet. Eerder moedeloos.

Moedeloos door elke religieuze lobby die wordt opgestart om in het kader van het betamelijke al wat leuk is te verbieden.

Moedeloos door die absurde waarheidsclaim die tegen elke wetenschap ingaat.

Moedeloos door het gebrek aan respect voor ongelovigen die gelovigen alle ruimte bieden hun fabeltje te beleiden.

Ongezien mijn kloten voor die volkomen gestoorde geloofsfundamentalisten!!

Brusselmans | 01-07-05 | 14:48

@spooky: dat is nog altijd ROTFLOL en wel over en niet on...
Milf is al een paar keer gezegd.

bwahaha | 01-07-05 | 14:47

Het geloof is altijd al een perfect gereedschap geweest om de massa er onder te houden, en dat geldt zowel voor het Christendom als de Islam. Kijk maar naar de invloed van de Paus, die kan wat voor onzin dan ook verkondigen, hele volksstammen slikken het, met alle gevolgen vandien.

brutus68 | 01-07-05 | 14:47

@. e.thunder 01-07-05 @ 14:34

Zozo, sterke argumenten zeg.

1 op 3 europeanen denkt dat de zon om de aarde draait. Hoe zou dat wereldwijd zijn? Ik vermoed dat dat er meer dan 1 op 3 zijn, dus misschien is het wel waar?!?!

www.nu.nl/news/540202/80/Bijna_eenderd...

TheRealShowstopper | 01-07-05 | 14:47

@bwahaha, die kende ik nog niet.
Ken wel ROFLMAO (voor spooky: Rolling On Floor Laughing My Ass Off)

Pietah21 | 01-07-05 | 14:47

@bwahaha
Rolling on the Floor Laughing Out Loudly toch? En nu jij wat is MILF?

spooky | 01-07-05 | 14:46

@ Spooky:
mother I like to fuck

OT: Canada is al enige tijd in rep en roer nu elk moment hun beruchtste seriemoordenares vrij kan komen. De canadese justitie had het met deze dame op een akoordje gegooid om haar echtgenoot achter de tralies te krijgen. Na de uitspraak kwam echter nieuw bewijs (het moordende stel had alles op video gezet) boven water maar de deal was al gemaakt. Karla Homolka, het zal je buurvrouw maar worden...
en.wikipedia.org/wiki/Karla_Homolka

Zijdezacht | 01-07-05 | 14:46

@Muxje, ROFLOL die link! [..]MARY (sticking her fingers in her ears): I am not listening to this! La la la, la la, la la la.....[..]

Lekker Belangrijk© | 01-07-05 | 14:45

@ e.thunder.
Yeah right! waarop dan wel? op de kerk? op jullie band met god? op jullie "nee dat kan niet, want ik moet naar de kerk"? op "god heeft het zo gewild"?! Flikker toch op man! zeker dat laatste... daar kan ik behoorlijk pissig om worden! Jong kind dood.. heeft god dat gewild? dan snap ik niet waarom je daarin zo veel heil in ziet!!!!!

Roberto Sachinni | 01-07-05 | 14:45

@spooky
MILF = mom I'd like to fuck

JBD | 01-07-05 | 14:44

@ spooky
Een milf is geen moederneuker maar een neukermoeder

knutsel | 01-07-05 | 14:44

God zegene Medy van der Laan en moge de here haar ook bijstaan met wijsheid inzake de nps. De sgp en het cda zijn en blijven vervloekt en met blindheid geslagen natuurlijk. Net zolang totdat ze Bob Marley als heilige profeet gaan beschouwen en cannabis als een door god gezonden en heilige plant beschouwen.

Gavrilo | 01-07-05 | 14:44

@spooky: laten we beginnen met wat RFLOL is... Radio Frequency Laughing out loud ?

bwahaha | 01-07-05 | 14:42

@ Puntenslijper 01-07-05 @ 14:32

"Na veel studie zul je erachter komen dat je in sommige boeken de krant van morgen aan het lezen bent."

Hoogstens het stripverhaal van morgen. Trouwens, waarom heb je dan nog niet de jackpot in de lotto gewonnen?

TheRealShowstopper | 01-07-05 | 14:42

waarom beweren gelovigen dat ongelovigen in de hel komen?? dit is pure bangmakerij voor de naive mens die te weinig kennis heeft om een voorval wetenschappelijk te verklaren en dus maar denkt dat dit door "hogerhand" allemaal geregeld wordt.

gelovigen moeten ook altijd te pas en te onpas de ongelovige ervan overtuigen dat god/allah/sinterklaas echt bestaat. je moet wel geloven, anders ga je naar de hel of in de zak naar spanje...

tegenpartij | 01-07-05 | 14:42

@e.thunder
Sla maar eens een geschiedenisboek open. Dan weet je meteen wat er bedoeld wordt met Christentuig.

Pietah21 | 01-07-05 | 14:42

Citaat uit de film Bedazzled:
----------------------------------------

Well, what can I say about god? Most men think they are god. He just happens to be right.

Nightwisher | 01-07-05 | 14:41

E.thunder: "Het is overigens verbazingwekkend hoe atheisten denken dat ze het geloof in God denken te kunnen tegengaan.". Zoals een wijs man ooit zei: "tegen de domheid strijdt men tevergeefs". Ik denk dat ik bij het uitdelen van de ingebouwde godskennis ben overgeslagen.
Hmm, mensen die in "iets" geloven is nog tot daar aan toe, maar mensen die hun geloof uit boeken en overlevering halen... Christenen moeten beseffen dat de bijbel misschien wel door Satan de Enige Ware God naar de aarde is gezonden, om het geloof in hem op de proef te stellen. Jullie hebben dus nog wat uit te leggen als jullie voor hem staan. Lees ook dit maar eens: realwildchurch.org/hank.html

Muxje | 01-07-05 | 14:41

Ik heb altijd een beetje moeite met populaire woorden, zo duurde het best lang tot ik LoL en RFLOL snapte. Je ziet het altijd maar nooit iemand die het uit legt of durft te vragen want dat staat nogal dom. Dan maar dom maar wtf is MILF, het slaat altijd op een vrouw maar verder kom ik niet?

spooky | 01-07-05 | 14:40

2/3 van de wereldbevolking leeft in armoede.

Lekker Belangrijk© | 01-07-05 | 14:39

De beste remedie tegen dit soort programma's en tegen fundi atheïsten/agnosten is ze te negeren. Laat ze in hun eigen wereldje gewoon lekker tegen alles en iedereen aanschoppen die ze niet begrijpen of een ander wereldbeeld hebben dan hun. Muntz zoekt het maar uit. En z'n fans ook. Wedden dat als alle christenen gewoon hun schouders zouden ophalen als dit overjarige gefrustreerde pubertje op de tv kwam de lol er snel vanaf is?

Barbapoeppa | 01-07-05 | 14:39

Waarom hebben niet-christenen trouwens altijd over "christentuig"?
Waarom zit het zo diepgeworteld? Zijn niet-christenen ergens jaloers op?

e.thunder | 01-07-05 | 14:38

. Rasses

Heb jij soms geen afstandbediening ofzo? Ik word altijd een beetje moe van mensen die lopen te zeiken wat er op tv is. Je hoeft toch niet te kijken?

brutus68 | 01-07-05 | 14:38

het programma is keurig weggestopt zo rond middernacht op Ned.3.
Geinteresseerden kunnen kijken, de rest van Nederland heeft er geen last van.
Voor diegenen die toch neiuwsgierig zijn geworden; deze maand wordt de serie herhaald op de zondagmiddag.

fuckje | 01-07-05 | 14:38

@Zeurders,
Muntz die de profeet na doet dat wordt hilarisch en een onderduikadres.

spooky | 01-07-05 | 14:36

TheRealShowstopper, ach.. maak je maar geen zorgen om mij jongen.

e.thunder | 01-07-05 | 14:36

dit doet me bijzonder veel deugd

tegenpartij | 01-07-05 | 14:36

Het is overigens verbazingwekkend hoe atheisten denken dat ze het geloof in God denken te kunnen tegengaan. Op de een of andere manier ontbreekt het hen kennelijk aan een stukje zelfkennis. Iedereen weet dat er iets anders moet zijn, iedereen heeft immers een ingeschapen godskennis. Daarnaast zijn ze ook nog wereldvreemd; meer dan 2/3 van de wereld bevolking hangt actief een religie aan. En dan denken ze dat gelovige achterlijk/zwak/vul-maar-in zijn.

e.thunder | 01-07-05 | 14:34

Ik ben trouwens blij dat ik niet gelovig ben! al dat gristentuig zegt dat god altijd bij je is! Das mooi kudt... zometeen zuipt ie je bier ook nog op!

Roberto Sachinni | 01-07-05 | 14:33

Volgend seizoen 'Allah bestaat niet', kijken waar de grens ligt.

Zeurders | 01-07-05 | 14:33

Even voor de duidelijkheid: ik ben wel Christen, maar geen fundamentalist. Absoluut geen SGP, maar een beetje EVP zeg maar...

Enne, lees de Bijbel goed en hou in je gedachten dat er een boel "fuss" tussen is geslopen in de loop der eeuwen. Na veel studie zul je erachter komen dat je in sommige boeken de krant van morgen aan het lezen bent.

Puntenslijper | 01-07-05 | 14:32

We worden verdomme dagelijks ongevraagd lastig gevallen door Jezuslovers op tv.
prachtig dat er eindelijk eens wat tegengas wordt gegeven tegen die idioterie.

Rasses | 01-07-05 | 14:32

@. e.thunder 01-07-05 @ 14:24

"Het ergste is nog dat je al christen medelijden krijgt met de goddeloze makers van het programma."

Wij goddelozen hebben met je te doen, waarde gristenthunder. Wij hebben je medelijden niet nodig, maar als je er erg mee zit moet je maar wat meer bidden om er van te worden verlost.

TheRealShowstopper | 01-07-05 | 14:31

. fuckje

Mee eens, het is een prima progamma, en de satire van Muntz is bekend, die kun je waarderen of niet.

brutus68 | 01-07-05 | 14:30

@fuckje 01-07-05 @ 14:25 Lekkere negerin had Muntz trouwens aan dat kruis trouwens getimmert. Ik hou wel van een beetje fetish en een glaasje wijn d'r bij.

Lekker Belangrijk© | 01-07-05 | 14:30

@ Alle geirriteerde reaguurders:
hij zegt in zijn laatste zin "Balkenende heeft alweer gelijk". Nou als daar geen sarcasme vanaf druipt... ;)

JBD | 01-07-05 | 14:30

Maar dat is godverdomme nog eens tyfus mooi kudt nieuws! Nu kunnen we dat tering programma op die kudt zender dus gewoon zien!

Roberto Sachinni | 01-07-05 | 14:29

Die Christenen moeten niet zo zeiken.

Rest In Privacy | 01-07-05 | 14:27

" Wel spreekt het kabinet in de beantwoording van de Kamervragen van Van der Vlies (SGP) en Slob (ChristenUnie) uit dat ,,respect voor elkaars waarden en opvattingen het gedrag moeten bepalen, zeker waar religieuze opvattingen in geding zijn''."

www.nd.nl/newsite/artikel.asp?id=64515...

Hoezo, zeker waar religieuze opvattingen in geding zijn? Zijn die meer waard dan andere opvattingen?! Seculier is in dit land nog steeds een synoniem voor hypocriet.

TheRealShowstopper | 01-07-05 | 14:26

Ontwaren we daar een heuse gristenfundamentalist in puntenslijpert?

Waarom mogen "jullie" wél zeggen dat God bestaat, maar "wij" niet dat ie niet bestaat, terwijl voor beide stellingen evenveel bewijs is ( lees: geen )

MrASCII | 01-07-05 | 14:25

@Puntenslijper,
Ik ben het niet met je eens, afgelopen dinsdagnacht, een aflevering waarin de rol van de vrouw in de bijbel en in de koran uitgelegd werd. Buitengewoon informatief!

fuckje | 01-07-05 | 14:25

Het ergste is nog dat je al christen medelijden krijgt met de goddeloze makers van het programma.

En spreek jij effe voor jezelf da wizard.

e.thunder | 01-07-05 | 14:24

@bwahaha 01-07-05 @ 14:21,
Juist en die bestaat niet, dan zijn we er toch?. Godslastering bestaat dus niet!

Lekker Belangrijk© | 01-07-05 | 14:24

Een beetje overbodig om mensen uit te leggen dat God niet bestaat. Mensen die Hem kennen kijken toch niet. Mensen die Hem niet kennen zullen alleen maar meer in hun overtuiging bevestigd worden.

Daarnaast is het een buitengewoon onsmakelijk programma.

Balkenende heeft alweer gelijk.

Puntenslijper | 01-07-05 | 14:23

@bwahaha --> en wat vind die ervan?

Bengski | 01-07-05 | 14:23

Maak mij effe wakker als er weer iets zuigens te melden is..... ( en hij valt met zijn dikke kop op zijn toetsenbord in slaap)

Mari van Huana | 01-07-05 | 14:22

Ben die vissenneuqers erg dankbaar. Zonder die rechtzaak en daarmee veroorzaakte media aandacht was het programma nooit onder mijn aandacht gekomen.

GraafTel | 01-07-05 | 14:22

@LB : God uiteraard.

bwahaha | 01-07-05 | 14:21

Een kleine stap naar een godsvrije wereld :)))

U Lihkahmadikh | 01-07-05 | 14:21

Een kleine stap naar een godsvrije wereld :)))

U Lihkahmadikh | 01-07-05 | 14:21

[..]DEN HAAG - Het kabinet wil geen verbod op
godslasterlijke televisieprogramma?s
zoals ?God bestaat niet?.[..]
En wie bepaalt of het programma "godslasterlijk" is?

Lekker Belangrijk© | 01-07-05 | 14:20

nog ff een d/t-tje verbeteren, en recessen maar met dat kabinet... (eeuwig)

bwahaha | 01-07-05 | 14:20

JP moet in de vakantie maar eens naar Spanje. Kan ie kijken hoe het homohuwelijk daar loopt. En dan mag die daar de christenen uitleggen dat we in Nederland dat al jaren hebben en er erg gelukkig mee zijn...

da wizard | 01-07-05 | 14:17

Dat zal ze leren. Gggristen tuig !!!

Nightwisher | 01-07-05 | 14:17

Goedverdoeme zeg

witchdoctor | 01-07-05 | 14:16

wat een -edit- die -edit- -edit-

jungle | 01-07-05 | 14:14

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland