Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

NOVA naar Talpa?

Buigt u even?Paniek in Hilversum en Den Haag. Milf Medy van der Laan wil de NPS opheffen: de wat vage organisatie die samen met de VARA verantwoordelijk is voor trendsettende opinieprogramma’s als NOVA en Buitenhof. Nu het kabinet Balkenende voor driekwart van de Nederlandse bevolking heeft afgedaan lijkt de spanning toe te nemen. CDA,VVD en D66 voelen zich vooral door de publieke omroepen voortdurend verkeerd en negatief beoordeeld. Volgens NOVA-hoofdredacteur Carel Kuyl de reden om NOVA en Buitenhof via het opheffen van de NPS af te serveren. Kuyl noemt het kabinetsbeleid "een schande". Hij denkt dat het goed mogelijk is dat de regering wraak wil nemen op de media omdat die te links zouden berichten. JP Balkenende als de Berlusconi van de lage landen. StarfF*cker roept John de Mol en Fons van Westerloo op om per onmiddellijk NOVA over te nemen...


Einde publieke omroep

In Amerika kijkt niet minder dan dan 1% van de bevolking nog naar de publieke omroep. De Bush-regering heeft de greep op de berichtgeving versterkt door een intieme relatie met het conservatieve en nationalistische nieuwsstation Fox TV. De berichtgeving over Capitool en Witte Huis loopt via C-Span, een zender die dagelijk integraal het politieke handwerk uitzendt. De grote commerciële networks, ABC, NBC en CBS, verzorgen de nieuws en achtergrondprogramma’s.

Voor deze stations is nieuws big business en niet alleen de oppervlakkige statements die we hier via CNN voorbij zien komen. Het befaamde CBS-programma Sixty Minutes komt met indrukwekkende achtergronditems die met liefde en vakmanschap zijn gemaakt. Ook de lokale filialen van de grote networks brengen het lokale nieuws snel en degelijk brengen. Politici worden keihard ondervraagd. Niet op basis van "links of rechts", maar op basis van kwaliteit.

Terug naar Nederland. In de begintijd van wat toen nog RTL/Veronique heette, haalde de arrogante elite bij de publieke omroep de neus op. Toen de beste naoorlogse nieuwspresentator Jaap van Meekeren af en toe het RTL-Nieuws "deed" werd hij afgezeken door ongewassen twintigers en dertigers bij de "oude" media die de goede Jaap afschilderden als dorpsidioot.

Tegen de verdrukking in groeide RTL Nieuws uit tot een succesnummer dat minder kijkers heeft dan het NOS-Journaal, maar met meer inzet en kwaliteit in elkaar gezet wordt. Hoofdredacteur Harm Taselaar van het RTL Nieuws is een no-nonsense-journalist die gaat voor kwaliteit en zijn Nederlandse en Luxemburgse broodheren heeft duidelijk gemaakt dat een maaltijd niet ALLEEN kan bestaan uit pudding met slagroom.

Persoonlijk vind ik de politieke anchorman van RTL Frits Wester beter geïnformeerd en gezaghebbender dan die Bram Schilham van de NOS. Max Westerman en Conny Mus zijn betere correspondenten dan Wouter Kurpershoek en Eddo Rosenthal. Het is onzin dat nieuws niet past bij commerciële stations. Vandaar dat ik de discussie vandaag over de NPS met een glimlach heb gevolgd.

Het is waar wat Ferry Mingelen in NOVA tegen JPB zei, dat CDA toplieden walgen van de politieke berichtgeving op "de publieken". Ik twijfel er niet aan dat het geblunder rond het Europese Referendum en het geringe vertrouwen van de Nederlanders in hun “roergangers” op het Binnenhof rechtstreeks op het conto van NOVA c.s. geschreven worden.

Vandaar dus dat het kabinet vandaag de publieke omroep onder curatele heeft geplaatst. Tijd dus voor Talpa TV en RTL om per direct de redacties en presentatoren van Buitenhof en NOVA over te nemen. De programma’s hebben een enorm marktaandeel en, niet onbelangrijk, zijn interessanter voor adverteerders dan de zoveelste lullige quiz.

Met de redactie maak je via een redactiestatuut goede afspraken. Dat lukte overigens bij het NOS Journaal minder goed dan bij het RTL Nieuws. Laat Jeroen Pauw en Matthijs van Nieuwkerk presenteren en durf te investeren in stevige onderwerpen. Harm Taselaar (RTL) is een prima hoofdredacteur en politiek heel wat minder uitgesproken dan Hans Laroes. Kom met primeurs en investeer in goede onderwerpen. Nova kost bij de publieken 10 miljoen per jaar, dat bij de commercielen dus nog veel goedkoper. Dus Fons en John?

StarF*cker

PS: Laat Clairy Polak daar waar ze thuis hoort. Misschien kan ze dagelijks de verplichte interviews met Femke H. en Marcel van D . doen. Of de zendtijd voor politieke partijen van GroenLinks. Niemand wil die schooljuf met haar opgewonden toontje echt zien.

Reaguursels

Inloggen

Is een nieuwsprogramma pas goed als het tot een politieke onthulling leidt? RTL en NOS maken beide goed en redelijk objectief nieuws (niet herkomst dader noemen zoals NOS vaker doet vind ik niet niet-objectief namelijk).

De Mol is echt geen type voor politiek. Dat blijkt uit meerdere interviews.

Overigens heeft FOX News een gigantisch grote aanhang en is het dus niet algemeen bekend dat ze zo rechts zijn. Dat komt vooral voort uit documentaires die alleen in linkse kring circuleren (Unfoxed enzo). De zin "Fair and balanced" blijft in ieder geval beter hangen.

Sorcerer | 30-06-05 | 15:28

Nu af wachten waneer de mol de politiek in gaat. eerst de tv dan het land ...

CyberX | 27-06-05 | 11:15

Ik ben eigenlijk noch fan van Eddo Rosenthal noch van Conny Mus. Ze spelen allebei op het sentiment met een gekleurde bril op. Rosenthal wil laten zien dat het voor de Israeliers ook heel erg is terwijl Mus in zijn bomvest tussen de Palestijnen in zit. Maar als ik zou moeten kiezen tussen die twee zou het inderdaad Conny Mus worden. Hij doet het voor ons, met ware doodsverachting! Tenminste, zo lijkt het.

JDeeg | 27-06-05 | 10:54

2 preacher -> clairy polak een milf??? Ben je niet goed? Ze heeft een kop van jut en praat als een feeks.

2 jappanner -> als het zakie 1 keer van talpa is, dan valt er niks meer terug te draaien :P

De Doper | 27-06-05 | 09:36

@schele henk Ja, pas onlangs wat?

Starf*cker | 27-06-05 | 08:50

pas onlangs wat?

Taboz | 27-06-05 | 01:21

Geen stuiver meer naar dat stinkende linkse bolwerk der publieke omroepen! FOX in de VS is behoorlijk rechts maar dat weet zelfs de gemiddelde Amerikaan. Pas onlangs is naar buiten gekomen waar de nieuwsredakties der publieken politiek gezien staan en altijd is gepretendeerd dat het staatsjournaal en andere subsidieputten *hoestbui* neutraal waren.

schele henk | 26-06-05 | 23:07

Jeroen Pauw doet het niet slecht vind ik, maar hij zit er inderdaad wel bij alsof hij het allemaal heel saai vindt en liever in de kroeg zou zitten, maar da's dan ook een beetje zijn handelsmerk.

2Vandaag is inderdaad een wel een redelijk triest 'product', als je de kwaliteit vergelijkt met andere actualiteitenprogramma (nofi). Welke omroep doet dat eigenlijk?

Sorcerer | 26-06-05 | 18:31

Sorcerer,

Nog even volhouden, wordt strakjes na de verkiezingen alles lekker weer terug gedraaid, kost een paar centen maar dan heb je tenminste weer wat.

De ongeintereseerdheid (althans zo komt het in mijn ogen over) van Jeroen Paul als hij iemand interwiewed wordt gelukkig goed gemaakt door mensen als Clairy Polak... Jeroenus is er toen bijgehaald om NOVA een 'jonge' uitstraling te geven... is niet zo gelukt

Dom rechts zou allles wat door de NPS wordt gedaan als links ervaren. Gewoon constant blijven uitleggen dat ze er niet naar hoeven kijken, er is ten slotte altijd nog 2Vandaag met geweldige diepte interviews, spannende internet opinie peilingen en gekochte (lees van onze collega's) maandenoude docu's (althans stukjes uit docu's)

de Japanner | 26-06-05 | 18:07

Beetje zielig stukje over de publieke omroep. Natuurlijk is het zo dat het NOS Journaal een linkse redactie heeft, maar dat feit zie ik eigenlijk alleen maar terug in dat er heel voorzichtig wordt omgegaan met bijvoorbeeld het uitspreken van de nationaliteit van een persoon.

Het NOS Journaal geeft vaak niet aan van welke nationaliteit een dader is. Het RTL-nieuws doet dit veel eerder. Maargoed, daarmee komen we weer in de "the people have the right to know"-discussie terecht: aan de ene kant is het goed dat we eraan worden herinnerd dat er een Marokkanenprobleem is, aan de andere kant is het niet goed dat haat en afkeer t.o.v. Marokkanen als 'ras' op zich toeneemt doordat mensen telkens nieuwsberichten horen.

Ik moet zeggen dat zelfs Paul Witteman redelijk neutraal en hard vragen stelt: ook linkse politici krijgen pittige vragen voorgeschoteld die ze lang niet altijd goed kunnen beantwoorden.

Clairy Polak vind ik voor de rest een heel degelijk interviewster: ze luistert goed naar de persoon die ze interviewt en stelt met diepgang vragen. Dat ze nou niet bepaald knap is, tot voor kort niet eens make-up droeg, en vragen stelt die veel GeenStijlers niet eens begrijpen doet daar niets aan af.

De manier waarop onze prachtige regering nu *lijkt* te proberen de publieke omroep een klap te verkopen vind ik ronduit schofterig. De NPS maakt leuke/goede programma's voor kinderen: Sesamstraat, Klokhuis, en interessante programma's voor volwassenen zoals TV3, en in co-productie programma's als Den Haag Vandaag/NOVA. Doe liever de TROS weg (maar zorg wel dat Dit was het nieuws gered wordt!)...

Maargoed, we waren bij het Journaal. Ik denk dat er in Nederland veel minder een markt is voor nieuws zoals het nu gebracht wordt. Als alleen de commerciële omroep nieuwsprogramma's moet doen denk ik dat het aanbod van actualiteiten/nieuwsprogramma's sterk zal afnemen: dan zitten we opgescheept met normale nieuwsberichten zoals nu ook al op RTL (overigens vaker rechts-getint dan links) en RTL Editie NL-achtig nieuws.

Wat Starf*cker vergeet te vertellen is dat het nieuws in Amerika als één grote show gebracht wordt. Breaking news hier, breaking news daar. Een hypothetisch voorbeeld: een hond wordt overreden en de bestuurder reed door en er is toevallig een cameraploeg en de stervende hond etc. wordt live gefilmd en in de hele staat op het plaatselijke nieuwskanaal uitgezonden. Vervolgens komt het op items op het landelijke nieuws en wordt er massaal walging over de daad uitgesproken. Uiteindelijk gaat het helemaal nergens over, zit je alleen mensen op te fokken en kun je geld verdienen met je reclame-inkomsten van de spotjes waarvoor je elke 10 minuten(!) je programma onderbreekt...

Sorcerer | 26-06-05 | 17:14

Or are you kidding me?

Pannie | 26-06-05 | 15:34

Talboz die linkse propaganda site ga ik niet doorworstelen, noem maar 2 concrete namen of gevallen, dan zoek ik ze zelf op.
Ik denk trouwens zomaar dat er meerdere Nederlanders zijn vermoord door criminelen die door de asielzoekprocedure zijn geglipt dankzij die vrienden van je.

Pannie | 26-06-05 | 15:08

Dit imperium van de mol had ik al voorspeld toen hij opkwam.... eerst kocht hij die linkse barend en van dorp. Toen verneukte hij cheque spijkerman.
En nu krijgt hij nova en buitenhof in zijn bezit.

Echt een superontwikkeling!! :D
Goed dat er wordt afgerekend met die linksemedia.

En Frits westers is een topverslaggever. Bij nova enzo zijn ze supereenzijdig, de enige die ik symphatiek vind is Jeroen Pauw.

Het slappe linkse beleid zal langzaam tot het verleden behoren.

De Doper | 26-06-05 | 14:40

heb wel eens wat gedronken met frits in de jimmy woo, relaxte gast hoor. maar ferry mingelen vind ik echt een topper, die zou ook bij journaals wat meer de boel op mogen fleuren. marktaandeel van nova is laag op dit moment dus zo gunstig is het ook weer niet voor de commercielen. Die gebruiken nieuws om een beetje prestige te krijgen, is bij rtl goed gelukt maar sbs wat minder. Talpa gaat toch nieuws doen met Beau en om half elf barend en van dorp waar moet nova dan tussen.

Amsterdammer | 26-06-05 | 14:11

Topaz noem nou eens een naam of concreet geval van zo'n moordslachtoffer van Verdonk a.u.b.

Pannie | 26-06-05 | 13:20

Taboz jij woont nog bij je ouders blijkbaar?

Pannie | 26-06-05 | 13:18

Dit kabinet heeft behoefte aan omroepen die zeggen hoe goed dit kabinet wel niet is.
De commerciele omroepen hebben niet zo veel last van kritische geluiden. Als er maar geld wordt verdient. Dan zal het hun een zorg zijn. Of er dan ook goede programma`s worden gemaakt is nog niet zeker.
Er is maar een ding belangrijk bij de commerciele omroepen en dat is heel veel geld verdienen, vraag maar aan John de Mol

totallyfuckedup | 26-06-05 | 12:53

de eerste doelstelling van deze bende leugenaars, die pretenderen namens ons te regeren, hebben een belangrijke agenda: alles slopen wat naar collectieve voorziengen riekt. De oorlogsmisdadigers willen bereiken dat alles en iedereen op zichzelf terug geworpen wordt, vakbonden kapot gaan etc etc. Dit zodat iedereen maar voor zichzelf moet zorgen. Dat is ook de functie van racisme dat zo duidelijk en openlijk beleden wordt door de schijftafelmoordenares Verdonk. Verdeel en Heers is al zo oud als de wereld.

Taboz | 26-06-05 | 12:46

Wanneer de commercielen het nieuws objectief brengen en de redactie dus niet onder controle staat van de adverteerders op wat voor manier dan ook, dan kun je met een gerust hart de publieke omroep opheffen. Helaas! Dit is een utopie. Maar ook de vraag: is het nieuws van een publieke omroep vrij van smetten, daar waar het politieke inmenging betreft moet, denk ik, moet met nee beantwoord worden. Op dit moment is het echter nog te verkiezen om de gekleurde berichtgeving via de publieken te ontvangen, omdat het zuilensysteem je al waarschuwt voor eventuele tendentieuze berichtgeving.
Al het populistische gezeik hier op GS dat zich richt op personen en niet op de inhoud draagt niet bij tot een helder beeld en vervuilt de discussie. Maar ja, dit is nu eenmaal een rechts georienteerde site en dan ben je dus gewaarschuwd.

QZNYWRLD | 26-06-05 | 12:08

@Taboz Ha,ha,ha,ha

Starf*cker | 26-06-05 | 11:57

Taboz Woehahahaha!

Pannie | 26-06-05 | 11:46

Dit kabinet is een bende rancuneuse rechtse honden die onze publieke omroep vernielen omdat die te objectief is.
Wie hierom lacht is achterlijk.

Taboz | 26-06-05 | 11:33

@Gavrillo Ik denk te weten wat daar gebeurd is. De arme Frits is er in genaaid met een practical joke.

Starf*cker | 26-06-05 | 10:34

En Mies "dag lieve menschen" ook terug bij omroep Max!
Trouwens; het is Willem O. Duys.

fuckje | 26-06-05 | 09:52

Laat de Nova-crew asjeblieft bij de publieken. Nova op Talpa met Frits Bom, Wim Bosboom (of is hij al deaud?) en Fred Emmer als anchormannen lijkt me top. En Voor De Vuist Weg met Willem Duijs moet ook weer terug!

Klukkluk | 26-06-05 | 09:48

@Eecom,
dan heb jij nog nooit zinnig naar Frits Wester geluisterd.

fuckje | 26-06-05 | 09:30

@eecom
En wie heb jij wel iets zinnigs horen zeggen?

Rabarberke | 26-06-05 | 08:00

O ja, Frits Wester als topjounalist neerzetten is hetzelfde als Ali B een topvoetballer te noemen. Laat me niet lachen. Wel eens de analyses gezien en gehoord bij de dames Barend en van Dorp? Ik heb dit blatende kaalkopje nog nooit iets zinnigs horen zeggen.

Eecom | 26-06-05 | 02:41

Wat een onzinnig stuk. De Amerikaanse media als referentie te nemen is werkelijk een gotspe. Het niveau van de Amerikaanse journalistiek is zo bedroevend laag, net als het politieke debat, overigens. Daarentegen zijn ze de arrogantie en vooringenomenheid zelve. Iedereen die zware gefundeerde kritiek op de "leiders" heeft wordt gelijk geridiculiseerd, gemarginaliseerd en voor communist uitgemaakt. Het enige aanvaarde moment om falende politici aan te pakken, is op het moment dat er sprake is van een of ander schandaal. Wel eens de debatten tussen Bush en Kerry gezien? Niets meer dan slecht toneelspel. Op kleuterscholen hier te lande wordt duizende malen beter gedebatteerd. Dus vanaf nu ophouden Amerika als referentiekader te nemen. Dit land is de risee van de wereld, zeker met iemand aan het hoofd die hier nog niet eens de Cito-toets zou halen.
En dan die mislukte milf van der Laan. Dat is een eng mokkel, lid van de Orde van Rozekruizers, een vaag, gesloten en oncontroleerbaar clubje, zoiets als de vrijmetselaars, maar dan met iets zweverigs. Dat maakt deel uit van ons landsbestuur? Oprotten met dat uitschot en heel gauw!

Eecom | 26-06-05 | 02:22

Hoh St*rfucker je bent weer helemaal op dreef en wat ben je goed op de hoogte, doe je zelf maae aan het spelletje. Bondslid of werknemer van RTL? Maakt ook geen ene moer uit: je hebt vandaag voor 100% gelijk.

Wolf17 | 26-06-05 | 01:57

Wat mij opvalt is dat uitgerekend v.d. Laan van D66 de NPS wil opheffen, terwijl die toko toch vooral functioneert als pensioenfonds voor uitgerangeerde D66 politici ( Wolffensperger, of hoe schrijf je dat ook alweer, c.s. ).
Vraag me af waar zij haar volgend baantje vandaan moet halen.
En Nova links ? ja, dat is vragen of de paus rooms is.
Alleen het kinderachtige "wij zijn progressief en dragen dus geen stropdas"-dogma hangt mij persoonlijk al jaren de keel uit.
Toen Pauw nog bij RTL zat was weliswaar zijn kapsel nog hemeltergender dan nu, maar hij mocht tenminste een das dragen.
Oh ja, Polak=milf.

verzineenswat | 26-06-05 | 01:17

Over een paar jaar geeft Clairy een interview waarin ze zegt dat ze "zo blij is met mijn volledige terugkeer bij de radio. Daar liggen mijn echte talenten, ik ben simpelweg niet tv geniek, etc."
Tja bij sommigen duurt het jaren en jaren voor ze iets inzien...
Inhoudelijk en technisch is ze afgezien dus dat ze een linkse heks is wel de beste, dat is dan wel weer zielig.

Henk Hunk | 26-06-05 | 01:05

Clairy schijnt de dochter van Alexander Pola te zijn... dat is pas sneu

Plonk | 26-06-05 | 00:45

lat = laat
figuurlijk natuurlijk

squire | 26-06-05 | 00:42

Geert Mak ALERT!
Morgen halen ze deze nephistoricus maar weer eens van stal, om zijn verwrongen linkse visie in Buitenhof ten beste te geven. U bent gewaarschuwd.

Ganglion | 26-06-05 | 00:41

@blawablawa... werk jij bij de afdeling spoorboekje van de NS ofzo ?

Plonk | 26-06-05 | 00:41

I wed dat Clairy de meeste reageerders binnen 5 minuten alle hoeken van de studio lat zien

squire | 26-06-05 | 00:39

@TheRealShowstopper 26-06-05 @ 00:14
Je bedoelt in trainingspak en teenslippers naast je op de bank RTL nieuws komen kijken? Neh, beter van niet.

blawablawa | 26-06-05 | 00:30

Als NOVA zoveel 'links'gevaar uitstraalt dan heeft dat verdomd weinig zin... is natuurlijk allemaal linkse taktiek.
Sterker nog, dit geweldige kabinet wordt strakjes om zeep geholpen door NOVA, en niet door het huidige kabinet en haar maatregelen zelf.

Gelukkig is er strakjes weer een alternatief bij, Talpa zal vast en zeker met een late night nieuwshow komen, misschien gaat het wel Heineken News Night heten, met Spijkerman, Barend en het Dorp als presentators... critisch en toch leuk... kuch.

de Japanner | 26-06-05 | 00:29

@blawablawa

Get a life.

TheRealShowstopper | 26-06-05 | 00:14

Clairy is gewoon een gaaf wijf. Daar kan nog niet 1 teenslipper uit de lijst van reagurders hierboven zich mee meten. Uitgezonderd 21:21, 20:44, 20:38, 18:42, 18:25, 17:13, 16:39, 16:37(2), 16:24, 16:23, 16:21, 16:16(2), 16:15, 16:06(1) en 16:00(1).

blawablawa | 26-06-05 | 00:10

Nou Nova is zo links al de neten, wat niet verbazendwekkend is gezien het linkse bolwerk Vara en de linkse redactie. Alleen die gasten al over om onderwerpen zogenaamd te discusieren. Wat dat betreft is Nova net Fox maar dan omgekeerd. Ik vind beiden storend. Niemand heeft de waarheid in pacht, ik ook niet, maar een beetje progaganda over me heen braken, bewaar me vuile hoerenzonen. Nova is groot geworden met het ontkennen van de teloorgang van de multiculturele samenleving en de hetze tegen Fortuyn.
Maar naast links zijn ze ook best heel erg braaf. Als Den Haag "ja" zegt tegen een Europese grondwet, dan staan die arme zielen wekenlang reclame te maken vor "ja". Bij Nova, en bij Den Haag Vandaag, misschien nog wel braver, mogen de politici met alle ruimte geen expliciete antwoorden geven. In plaats van dat ze te horen krijgen: "Bent u gestoord? Wat staat u nou te grinneken met uw arrogante bek? U bent door de burger ingehuurd om hun zaken te behartigen, antwoorden hoerenzoon! Dit zou strafbaar moeten worden. Etc. etc." Wat dat betreft zie ik de complottheorie niet zo, het zijn brave afgerichte schoothondjes met Jeroen Pauw voorop.

Henk Hunk | 26-06-05 | 00:09

@de Japanner

terug in het linker zakje!

TheRealShowstopper | 26-06-05 | 00:08

NOVA links??? Wahahahaha! Ach ja, ze dragen natuurlijk geen Pim Style stropdas, ze behandelen maatachappelijke (critische) onderwerpen, en plastic fantastic Jeroen P. zit altijd ongeintereseerd te kijken als hij iemand aan tafel heeft dat is natuurlijk allemaal vreselijk links.

de Japanner | 25-06-05 | 23:50

Den Haag wil een eigen politieke zender beginnen, en van Nova af.
Lees: de hondjes van Nova zijn niet braaf meer, en ze willen nu van onze poen een nieuwe propaganda machine de grond uit stampen. Ik vraag me af waar ze het enorme gore lef vandaan halen, om na alles wat er is gebeurd, als antwoord te hebben: een propagandazender.

Henk Hunk | 25-06-05 | 23:45

hoogste tijd voor een BreEzahrt.

hondelul | 25-06-05 | 23:30

Hopelijk ook een vervolg naar: OM, SCP, RvS en Rechterlijke macht.

cor123 | 25-06-05 | 23:08

Triest jah.. dan allemaal naar Talpa.. :)

rxbbx | 25-06-05 | 23:01

Als er dan maar wel een wat langere dagelijkse objectieve nieuwsachtergrondprogramma's voor terugkomen. Daar ben ik toch wel aan gehecht.

Plonk | 25-06-05 | 22:52

ZOU HET?? ZOU HET ECHT GEDAAN MET DAT VAN ONZE BELASTINGCENTEN GESUBSIDIEERDE LINKSE BELERENDE BASTION? ZOU ER EINDELIJK EEN BRES WORDEN GESLAGEN? IS DIT EENZELFDE VERSCHIJNSEL ALS ER IN DE BALTISCHE STATEN GEBEURT? HOERAAA?

cor123 | 25-06-05 | 22:46

Haal die heks Polak van de Nederlandse TV. En laat Van Dam en Femke ook van de tv, ze halen het bloed onder me nagels vandaan, die leugenaars.

Maar wanneer gaat GS nou die regiekamers van de publieke omroepen zuiveren? Ik wil potverdorie volgende week een roze testbeeld zien. Haal die blaffers nou uit het vet Chileen!

DonJoe | 25-06-05 | 22:31

Zullen we het nooit meer hebben over madam Polak?
Nooooit meer.
Bah, dat roept alleen maar beelden van haar bij mij op, heel naar allemaal.
Maar laat die commercieelen maar komen, meer keuze, alleen maar goed.

vander F | 25-06-05 | 22:29

Die hele NPS is qua nieuws links getint. Leuk voor de PvdA en Groen Links. De SP behandelen ze net als SGP of CU; tikkeltje excentriek. Andere partijen worden gewoon onbeschoft behandeld. Neem bijvoorbeeld de wijze waarop dat stuk verdriet van een Polak van de week minister Kamp behandelde inzake dat uitgelekte rapport over de marechaussee. Heel selectief shoppen uit dat rapport. (GS deed daar ook aan mee trouwens) En dan maar blijven drammen en herhalen van stompzinnige vragen en er veelbetekende subjectieve bekken bij trekken.
-
Ik heb met stijgende verbazing dat tafereeltje gadegeslagen. Bewonderenswaardig hoe die Kamp zijn kalmte wist te bewaren. Ik had die heks al na 1 minuut tegen de grond gewerkt.

Ganglion | 25-06-05 | 21:49

Ik hoop trouwens ook dat Talpa net zo hard geschiedenis wordt als sport7 en tv10. Ik ga zeker via de gemeentebelasting betalen voor een voetbalclub om die vervolgens via een duur digikanaal te kunnen bekijken. Ik koop wel een seizoenskaart voor de onoverdekte tribune en ga aanstekers mikken naar de cameramensen.

Gavrilo | 25-06-05 | 21:38

Als je ziet wat voor rotzooi er gemaakt word door de subsidiesponsen dan geef ik Medy van der Laan het aller grootste gelijk.

Al Lure | 25-06-05 | 21:37

De NPS maakt de beste cultuur- en nieuwsprogramma's. Zij maken die omdat de andere omroepen geen zin hadden in die verplichte niet-populaire nummers. Zonder NPS zullen die programma's niet overeind blijven. Ze trekken geen groot publiek dus veel protest zal er niet van komen.

kalief | 25-06-05 | 21:33

Al geef ik zelf toe dat wanneer ik deze persoon op tv zie verschijnen hem een enkeltje avr geef!!

barabas | 25-06-05 | 21:26

-edit spamhoer-

barabas | 25-06-05 | 21:25

Overigens, nog 1 ding over die Amerikaanse TV stations die rechts zijn..... als over hun gaat zitten klagen, kan je net zo goed gaan klagen dat GeenStijl niet objectief is, of dat Starfucker vaak een mening heeft over bepaalde zaken. Feit is, dat Fox net zoveel recht als GeenStijl heeft om een bepaalde mening te vormen over iets, en dat een aantal linksen dat aan banden willen leggen vind ik persoonlijk nogal fascistsch, maar die term word door links toch al zo vaak gebruikt voor dingen waar ze het niet mee eens zijn dat fascistisch niets meer betekent.

Qantrix | 25-06-05 | 21:23

off topic
Wat ben ik aan het missen? het is namelijk hier verdacht rustig, of niet?

King of controversy | 25-06-05 | 21:21

@Pritt Dat zal wel niet hij heeft een contract voor drie en dat zullen ze wel moeten afkopen of Holland sport komt 3maal per week op de buis.

Gavrilo | 25-06-05 | 21:07

Is het ook al bekend of Matthijs van Nieuwkerk een deel van z'n jaarsalaris (450.000) gaat inleveren?

Pritt Stift | 25-06-05 | 20:52

Ik vind dat de publieke omroepen programma's moeten maken die de commerciëlen laten liggen. RTL is een goed nieuws programma, dus het journaal kan wat mij betreft vertrekken van Ned 1,2,3. NOVA is een ander verhaal, want welk commercieel alternatief is er?
Publiek en commercieel dient elkaar aan te vullen, en niet te concureren.

King of controversy | 25-06-05 | 20:50

@Starfucker Ik vind de washington post een goede krant en probeer ik vaak te lezen. Hun lay-out op internet, met één lange column over meerdere pagina's maakt het wel irritant. Maar das estethisch. De Groene Amsterdammer heeft ook veel goed onderbouwde stukken en is ook kritisch tegenover links. En nog kritischer tegenover rechts natuurlijk. Onafhankelijk en objectieviteit zijn belangrijke idealen voor een journalist maar nooit volledig bereikbaar. daarom kun je maar beter meerdere bronnen hebben dan kun je het zelf vergelijken en je eigen standaard erop na houden.

Gavrilo | 25-06-05 | 20:46

als de publieke omroepen weggaan, wat gebeurt er dan met de weinige TV waar je af en toe nog eens slimmer van wordt, zoals Noorderlicht, bijvoorbeeld?

en als je vind dat de kant van amerika opgaan een goede zaak is omdat de commerciele omroepen daar goed werken (wat ik een beetje rare stelling vind, de amerikanen die ik ken klagen steen en been, of zijn zelf gebrainwashed), maar goed, dan kan je net zo goed zeggen dat in engeland de publieke omroep BBC wel hardstikke goed werkt.

maarja goed, waarom bemoei ik me hiermee, ik kijk al jaren geen TV meer :)

kaes | 25-06-05 | 20:44

@Star:Snap je commentaar niet zo, het enige wat ik zei was dat een journaal en eigenlijk elk actualiteiten programma totaal onafhankelijk moet kunnen functioneren.
Bij een commerciële zender is er geen direkte invloed op de inhoud van het nieuwsprogramma, maar als de zender door gebrek aan reclame inkomsten moet stoppen stopt het programma ook. Juist daarom pleit ik ervoor dat er van een deel van het belastinggeld een eerlijk en objectief nieuwsprogramma wordt onderhouden.

Als we nu een Nova naar de commerciëlen sturen halen we die vakkennis en kontakten weg bij de Publieke( die ik zelf trouwens gewooon Openbare zou gaan noemen, met afschaffing idd van al die achterlijke zuilen).
Daarmee zou bij het failliet van een commerciële zender de vrijheid van nieuwsgaring in gevaar komen, bij de publieke zitten de mensen die niet interessant waren om weg te kopen(lees niet bekwaam en geen kijkcijfertrekkers).

Wat er dan dus overblijft is juist een Claire Pollak. Effe scherp blijven.

Thygros | 25-06-05 | 20:38

Van mij mag nova best naar een commerciele omroep gaan alhoewel ik me nog altijd stoor aan onderbrekingen voor reclames. Bij rtl4 moeten ze toch een nieuw late-night actualiteiten show hebben en Jeroen Pauw kent er de weg al. Paul Witteman zal er ook niet vies van zijn, alleen Ferry zal de boot wel missen. Maar voor een links nieuwsprogramma zal ook behoefte zijn en daar voldeed nova prima aan. Het is dan ook te hopen dat ze niet opeens van standpunt veranderen omdat ze een andere broodheer dienen. Maar bij de publieke is dat zeker te verwachten. Het blijft een propagandakanaal.

Gavrilo | 25-06-05 | 20:31

@Thygros Hoezo onafhankelijkheid? Daar heb je tegenwoordig redactiestatuten en sterke hoofdredacteuren voor. Bij het RTL Nieuws bijvoorbeeld is iedere commercieele inmenging uitgesloten. Een redactiestatuut heeft iedere onafhankelijkheid vastgelegd. Dat is bij de publieke omroepen minder goed geregeld. Daar heeft de toenmalige KRO-voozitter Gerrit Braks regelmatig geprobeerd om Fons de Poel en de andere Netwerk-ers onder druk te zetten.

Starf*cker | 25-06-05 | 20:14

@thygros>dan had ie waarschijnlijk zn buttplug in.

superjan | 25-06-05 | 20:07

Nieuws moet ten alle tijden TOTAAL zonder invloed van anderen(lees: commerciële belangen) te worden gebracht en als het even kan zo neutraal mogelijk, maar journalisten/presentatoren kunnen nooit voor 100% hun eigen mening verstoppen, ik herinner me bijv Harmen Siezens onderdrukte lach bij een item over zadelpijn.
Dat Nova kritische vragen stelt over het beleid is niet links, dat is gewoon correct, net zoals ze bij Paars ook gewoon kritische vragen stelden.

Persoonlijk denk ik echter dat dit kabinet het einde van het jaar niet haalt dat er dus snel verkiezingen zijn en dat de nieuwe staatssecretaris binnenkort met een aangepast mediabeleid komt. Waardoor in ieder geval Sesamstraat gered is en met een beetje geluk zelfs de fabeltjeskrant weer op de buis komt.

Thygros | 25-06-05 | 20:02

tja en dan nog het volgende kleine probleempje... ze kunnen het bestel e.d wel op hun kop gooien maar eh... de journalisten en scholen voor journalistiek waren tot voor kort bolwerken van sosjalisme antifa en communisme.
Je ziet het aan de pavlov response die arme charles g ontvangen heeft op zijn rechtse outing. hij is gewoon direct in de ban gedaan door de Kleerie Polka's van deze wereld.

t is net als bij de VMBO's... als je scholen een modderniveau hebben, kweek je een baggermaatschappij.

superjan | 25-06-05 | 19:49

Teevee,wat is dat ook alweer?

braadlap | 25-06-05 | 19:43

@Qantrix Exact.

Starf*cker | 25-06-05 | 19:40

Sorry hoor, maar wat voor een gezeik is dit nou allemaal weer, wat hebben wij er mee te maken wat voor nieuws FOX, CBS, ABC en andere Amerikaanse Stations maken? Daar hebben we helemaal niks mee te maken, omdat het in Amerika is, en daar hebben ze een begrip zoals Freedom of Speech, wat mij betreft mogen ze claimen dat Scientology de enige echte religie is, en iedereen die het niet aanhangt in de hel terecht komt. Hetzelfde geld voor RTL en SBS.
-
Ze doen maar. Maar als de publieke omroepen (of de Amerikaanse (en zo links als hell) PBS) links zijn, dan is dat wel een probleem omdat ze van belastingcenten worden betaald.

Qantrix | 25-06-05 | 19:26

@superjan Och, ik denk dat Medy een willoos slachtoffer in handen van de heren Balkenende c.s. is geweest. Ik denk eerder dat Dittrich dit powerplay wel leuk vindt om Van Boxtel op zijn nummer te zetten. Lekkere partij dat D66, de butlers van het kabinet.

@Fiking Klopt helemaal. Rik heeft daar geen kans gehad. De man is inderdaad een pionier en moest met vastgeroeste types de strijd aangaan die hun politieke opvoeding onder Den Uyl hebben gehad.

Starf*cker | 25-06-05 | 19:21

@star> maar wat vind jij van Medy's kaasbijltje in de rug van van Boxtel? De NPS... dat is toch helemaal precies zo bbc, hoe de Publieken zouden moeten zijn. (behalve dat beetje Nova dan)

was het soms het makkelijkste slachtoffer?.. Nee toch.

superjan | 25-06-05 | 18:56

kleerie Polka kan altijd nog ko de boswachtershow gaan doen, of schimpie spelen in een nieuwe commercialreeks van novartis

superjan | 25-06-05 | 18:47

@starf*cker> GS.TV is de enige oplossing.

superjan | 25-06-05 | 18:46

@Gijsie
Maar het kabinetsbeleid is toch wel wat anders dan het volledige polieke assortiment aan partijen wat ons kleine kikkerlandje telt. Diezelfde diversiteit aan journalistiek-politieke variatie zou je dan dus toch ook op het publieke net kunnen presenteren?
Nu ben ik zelf vrij links ingesteld, en heb ik de kritiek op de linkse journalistiek daarom ook nooit gedeeld, maar wellicht dat er ook wat liberale en conservatieve journalisten ingezet moeten worden en dat ik dan opeens wel het verschil zie en net zo lekker begin te zeuren over bepaalde lui op TV zoals anderen dat over Clairy Polak doen.

BobbyDrake | 25-06-05 | 18:42

Maar NOVA was al in handen van RTL, dames en heren. Wie was de vorige hoofdredacteur die door de links extremistische redactie is weggetreiterd? Inderdaad Rik Rensen, de oud hoofdredacteur en pionier van RTL Nieuws. Het is hem door het werkschuwe volk van NOVA onmogelijk gemaakt om de zaak uit de bagger te trekken. Laat het linkse NOVA geteisem maar met pre-vut-pensioen-atv-verlof gaan.

Fiking | 25-06-05 | 18:35

@BobbyDrake:

De politiek is niet divers in de zin dat er een links en een rechts is, maar divers in de zin dat ze elke week weer wat anders vinden. Mooi voorbeeld is het regeeraccoord. Ooit is dat omschreven als een leidraad om je gedurende de kabinets periode mee bezig te houden en na afloop kon aangeven wat je voor elkaar gekregen had.

Gijsie | 25-06-05 | 18:34

@ Nordthiad
Ik heb daar een hard hoofd in. Tuurlijk, zolang de publieke netten bestaan blijft het grote gros aan opinie programma's en de aanverwante journalisten daar toch wel een beetje ronddwalen en kun je nooit van een goede beproeving spreken als het gaat om het eventuele commercieel succes van een goed opinie programma.

Vooralsnog blijf ik dan helaas toch een links-conservatieve lul die met schrikbeelden van de beelden van Barend & Van Dorp in mijn netvlies gebrand vastgekluisterd aan de 'heilige' publieke omroepen vast blijft plakken.

BobbyDrake | 25-06-05 | 18:30

Ik ben zelf zwaar tegen het opheffen van de NPS. Maar om de argumentatie dat de NPS en de VARA zo links zijn heb ik nooit echt wakker gelegen. Maar voor die mensen die zich daar wel zorgen om maken kunnen ze er toch op publieke of commerciele kanalen wat rechtse programmatuur tegenover gooien? Dan krijg je tenminste een lekker divers aanbod, net als de politiek in Den Haag!

BobbyDrake | 25-06-05 | 18:25

Hoe verder de publieke omroepen uitgekleed worden hoe beter. Laat het maar lekker aan de vrije markt over, want dan wordt de nieuwsmedia afhankelijk van de kijker/klant en niet van de overheid. Dan hoef je niet meer bakken met geld aan de belasting te betalen voor onze staatsomroep(en), maar heb je keuze op een veel meer veelzijdig aanbod. Verslaggevers zullen bovendien meer veelzijdig nieuws moeten brengen, want anders verliezen ze marktaandeel. Propaganda zoals we op de staatsomroepen konden zien bij het gedoe rond de EU-grondwet is dan verleden tijd, want dan kijk je als kijker wel naar een zender die meer neutraal of kritisch nieuws brengt over de EU-grondwet.
-
De Verenigde Staten zijn dan ook een goed voorbeeld van hoe de vrije markt toch redelijk goed werkt. Natuurlijk zijn er daar doorgeschoten 'rechtse' en 'linkse' zenders, maar je kan gewoon kiezen naar wat je wilt zien. Vind je FOX maar niets? Dan kijk je naar CBS. CBS niks? Kijk CNN! CNN waardeloos? Op naar ABC. Enzovoorts.

Nordthiad | 25-06-05 | 18:13

volgens mij wordt NOVA niet alleen geproduceerd door NPS, NOS en VARA maar staan de letters ook als afkorting hiervoor. Mocht NOVA daarom naar TIEN, pardon Talpa, gaan dan denk ik dat de naam in ieder geval geen NOVA zal blijven om wederom kostbare tijd in de rechtzaal te verdoen. Het levert ook geen leuke televisie op deze beelden uit de rechtzaal.

nonono | 25-06-05 | 17:47

@Starf*cker "nu alle macht bij de Raad van Bestuur komt een politiek benoemde voorzitter." Daar ben ik dan ook mordicus tegen. Door meerdere omroepen die hun eigen achterban hebben krijg je ook nieuws uit verschillende richtingen (kleuren), zo krijg je uiteindelijk wel alle kanten van het nieuws. Verder hoeft bij de publieke, dan iets niet te scoren om toch geld te krijgen voor een item.
Het klopt dat het journaal de laatste tijd aan het rommelen is zijn denk ik toe aan een reorganisatie.

Kenny013 | 25-06-05 | 17:24

@Kenny Nee, een publieke omroep is lekker onafhankelijk. Zeker nu alle macht bij de Raad van Bestuur komt een politiek benoemde voorzitter. I repeat: RTL Nieuws rapporteert onafhankelijker dan het Journaal.

Starf*cker | 25-06-05 | 17:16

"objectief"nieuws valt per definitie niet te combineren met commercieel dus niet doen. Per definitie zou de publieke omroep zich niet moeten richten op kijkcijfers. Ze moeten zich richten op programmas voor hun achterban die niet op de commerciele zenders worden uitgezonden.
De NPS is dan ook wel de laatste omroep die weg zou moeten. Het kabinet, dat moet WEG! Is straks weer een heel gedoe om alles weer terug te draaien.
Oh ja, Starf*cker je zuigt als een baggerschuit in de schelde, het amerikaanse nieuws is zo ongeveer het meest gekleurde en slechtste ter wereld (op noord-korea na dan) en houdt het amerikaanse volk nog dommer dan ze al zijn.

Kenny013 | 25-06-05 | 17:13

@EIE Dat is toch niet echt waar. De WP is aanzienlijk feitelijker en beter ge-equipeerd dan de door jou genoemde kranten. Ik ben een fan van Bob Woodward en als je in zijn boek leest hoe gedegen daar bijvoorbeeld de politiek wordt gevolgd, dan weten we in Nederland weer waar we staan.

Starf*cker | 25-06-05 | 17:13

Volkskrant, NRC, Telegraaf, AD, Trouw, Parool. Als je niet weet dat het poltieke spectrum breder is weet je ook niet wat je mist. Washingtonpost is een reactionaire neoliberale bedrijvenkrant. Een krant voor Joost Eerdmans met hersens.

ElEndoscoop | 25-06-05 | 17:10

@EIE Welke krant in Nederland heeft dan een breder spectrum aan idee-en dan de Washington Post?

Starf*cker | 25-06-05 | 17:07

De pers in de US is veel krtischer dan hier. Wel eens van Alex Jones gehoord? Deze yank "bewijst" zelfs dat Michael Moore betaald wordt door het witte huis om zodoende de tegenstanders te polariseren.

pim_is_back | 25-06-05 | 17:07

Ach andere zenders zijn pro-democratisch, mag dat wel? Het politieke spectrum is supernauw en de media zijn niet de waakhond van de politiek duocratie, maar het schoothondje.

ElEndoscoop | 25-06-05 | 17:06

@Total "Mensen noem elkaar geen mietje. Eenmaal zing je het allemaal. Allemaal het oude liedje, het is de schuld van het kapitaal."

Starf*cker | 25-06-05 | 17:05

Ik vond dat filmpje zo mooi! Die opmerking over die bow-tie was flauw maar zo grappig!

ElEndoscoop | 25-06-05 | 17:04

vd Laan heeft gelijk. Altijd maar dezelfde linkse kletspraatjes en haatcampagnes. Opheffen die zooi bij de publieken, das alleen maar geldverspilling.
Semamstraat mag wel blijven.

pim_is_back | 25-06-05 | 17:04

@EIE Bullsit. Fox is niet alleen conservatief, dat mag, overdreven nationalistisch, mag ook, maar uitgesproken Republikeins. Fox wordt in Amerika gezien als rechtse tegenhanger van "the traditionals" die in Utah en Kentucky te links bevonden worden. Er zijn geruchten over stiekeme geldbronnen vanuit het Witte Huis en Democraten worden niet bekritiseerd maar gekraakt. Linkse opmerkingen in een uitzending betekent het einde van een presentator.

En Wat Jon Steward betreft. Die man is een kei.Dit stukje over weblogs is fantastisch! www.alldumb.com/item/11828/

Starf*cker | 25-06-05 | 17:02

New York Times en Washington Post is business press. Voor Nederlandse begrippen speelt ieder debat in die kranten zich af in de neoliberale, neoconservatieve marge. Thomas Friedman de stem van liberaal denkend VS? Ja ze zijn beter dan de rest, en ja de Post doet wel eens wat aan onthullingen. Maar voor een breed spectrum aan ideeen hoef je ze niet te lezen.

ElEndoscoop | 25-06-05 | 16:59

Ik denk dat de publieke omroepen gewoon de nek wordt omgedraait. Medy krijgt na haar politieke carriere een topbaan bij Talpa net als Spijkerman. En John de Mol heeft straks heel omroep Nederland in zijn zak zitten. En het zal dan nog de vraag zijn of we daar nou zo blij mee moeten zijn.
Als je geen bijdrage levert aan het grote geld kun je mooi doodvallen

totallyfuckedup | 25-06-05 | 16:53

Als ik kijk naar Actienieuws van SBS6, dan denk ik niet aan kwaliteitsnieuws. Ze kunnen het wel, kwaliteitsnieuws, maar dat wil niet zeggen dat ze het ook persé doen.
Ik vind dat de klagende CDA'ers gelijk hebben, Nova bericht links. Ik ken iemand die aan Nova meewerkt, oorspronkelijk van de NOB. Die heeft dezelfde kritiek, dat Nova erg links is.
JPB was zelf ook duidelijk, dat hij niet tegen Nova is, maar dat het media besluit ging over hoe één en ander georganiseerd wordt. Inderdaad, met de kans dat Nova naar de Vara gaat en helemaal een rood programma wordt, liever niet. Nova naar Talpa? Lijkt me aardig idee. Ik zie wel wat in een Nederlandse versie van Fox. Nieuws is niet objectief en zal het ook nooit worden. Ik zou zelf graag wat vaker de andere kant van het verhaal zien, in plaats van wat er momenteel wordt uitgezonden bij Nova en het NOS journaal.

drnomad | 25-06-05 | 16:53

Dat is bullshit. ABC, CBS en NBC kennen precies dezelfde mechanismes van commerciele controle. De bedrijfsvoering in deze bedrijven is identiek aan die bij Fox en CNN. Er is geen enkel verschil tussen Fox en die andere twee, behalve dat Fox nog iets minder subtiel is dan die anderen en daardoor wat steviger wordt aangepakt. Het onderscheid dat je maakt is onzinnig. Je probeert het negatieve imago van de commerciele propagandazenders af te schuiven op Fox. Vervolgens geef je aan dat Fox een uitzondering.

Volgens mij ben jij iemand die de uitdrukking "de uitzondering die de regel bevestigd" vaak gebruikt. Fox is geen uitzondering, Fox is de regel.

P.S. Hoe vond je Jon Steward?

ElEndoscoop | 25-06-05 | 16:49

NOVA is LINKS! De VARA zit er godbetert tussen! En geen enkele andere omroep! Dus NOVA naar Talpa? Ja, de Mol ziet ze komen! Mooi niet.

JanV | 25-06-05 | 16:47

Nog meer gespecificeerd "the traditional networks". Snap je het nu Spooky met je ge-Fox? En "Journey's with George". Ja lachen. Maar ik verzeker je als er ooit een verkiezingscampagne van Balkenende zou worden gevolgd je door de likkende deurmatten van de Nederlandse publieke omroep nog meer geamuseerd zou worden. CBS, ABS en NBC zijn samen met invloedrijke kranten als de New York Times en de Washington Post aanjagers van het publieke debat in de VS en er mede de oorzaak van dat de Amerikaanse mainstream steeds kritischer wordt over de Amerikaanse aanwezigheid in Irak.

@EIE Voor lullige quizjes zet je Call TV maar aan.

Starf*cker | 25-06-05 | 16:46

ach geen gezeik gewoon geen TV kijken. lekker rustig in je hoofd, en wordt je ook niet gespamd met reclame en propaganda.

kaes | 25-06-05 | 16:46

@Pannie (16:36)
Tijd voor een gezellige afscheidsborrel dan.
"Ben mooi weest!"

witvoet | 25-06-05 | 16:40

Wat een gedoe op niks af, snap ook helemaal niet waarom dit allemaal moet eerlijk gezegd, buitenhof is een goed programma wat gewoon moet blijven waar het nu zit, op 3 bij de nps. En niks van die rare dingen dat het naar de commercielen moet, anders gaan we idd steeds meer op Amerika lijken en dat is geen goed nieuws!!

tijsje | 25-06-05 | 16:39

@EIE Als je goed leest, zeg ik juist dat commercieele tv in Amerika juist niet Fox en CNN zijn. Ik houd staande dat "the networks" degelijk vakwerk leveren.

Starf*cker | 25-06-05 | 16:38

Hmm, dat tweede "vind" had hierboven "denk" behoren te zijn en daarnaast acht ik het in deze minder gevaarlijk of onwenselijk door commerciele belangen eventueel ingegeven "nieuws" te ontvangen dan Staatspropaganda.

witvoet | 25-06-05 | 16:37

Ik toch even kijken wat het wordt als we staks afhankelijk zijn van fox. Nu weet ik het zeker als ik ringtones, screensavers met amerikaanse vlaggen krijg op een nieuwsite. Ik heb veel liever het duffe netwerk dan fox en over de O Really factor en de belachelijke slogan fair and balanced heb ik het nog niet gehad.
www.foxnews.com/story/0,2933,77934,00....

spooky | 25-06-05 | 16:37

Voor al deze ingewikkelde problemen bestaat een simpele oplossing: flikker die TV het raam uit.
Vijftien jaar zonder TV en nooit iets gemist.

ShimoKura | 25-06-05 | 16:37

@Blawa Sorry, gelul. Sterker nog: vooringenomen gelul. Waarom zou iemand op slippers alleen naar de tokkies mogen kijken? Door lieden als jij zal de publieke omroep in Nederland aan domme arrogantie ten onder gaan. RTL Nieuws is bepaald niet oppervlakkiger maar laat zien dat Nederland groter is dan 010, 020 of 070. Hoe vaak kijk jij eigenlijk?

Starf*cker | 25-06-05 | 16:36

wivoet de Nederlandse journalist is gewoon fuckin' lui.

Pannie | 25-06-05 | 16:36

Fox is een network. Eén van de grootste zelfs.

Noem één onthulling van RTL die tot een politiek schandaal heeft geleid.

ElEndoscoop | 25-06-05 | 16:34

@spooky (16:23)
Welnu, ik vind dus van niet.
Maar het lijkt erop of de discussie reeds bij voorbaat mank gaat daar ik niet vind dat (onderzoeks)journalistiek een beter thuis vinden zal bij de commercielen.
Evenals de advocatuur en artserij is de journalistiek al lang geen vrije bedoening meer... en da's in mijn ogen meer dan jammer.
Nogmaals, ik vind dat ook 0031's journaille (ook de schrijvende en louter sprekende poot daarvan) zich veel te veel laat gebruiken, zich veel te veel laat sturen, beinvloeden etc.

witvoet | 25-06-05 | 16:33

@Spooky Ik maak juist een verschil tussen Fox en de "networks". Bij CBS, ABC en NBS ligt het nieuws stevig verankerd en is de journalistiek degelijker en onafhankeler dan bij de Nederlandse omroepen, de publieke althans. Het RTL Nieuws is ook aanzienlijker degelijker en gevarieerder van het staatsjournaal.Je lult vooringenomen. Bij de commerciele stations kunnen nieuws en achtergronden veiliger verankerd zijn dan bij de publieke omroep waar de regering duidelijk greep op wil krijgen. Wat dat betreft is Jan Peter geen haar beter dan Berlusconi die naar believen kritische journalisten bij de RAI ontslaat. RTL heeft geen slechte traditie in het maken van nieuwsprogramma's.

Starf*cker | 25-06-05 | 16:32

Pannie: wat bedoel je? Ik heb het over de houding van 100 journalisten die met Geroge meereizen die te zien in IN de film Journeys with George, niet over de film zelf. Die film is prima en doet het goed op Europese documentairefestivals, maar geen Amerikaan heeft hem gezien.

ElEndoscoop | 25-06-05 | 16:30

"Journeys with George", leuke film ja!
Door een onafhankelijke Europese producent gemaakt volgens jou?
Dat de mensen het in Ameika niet genoeg doen naar jou idee wil niet zeggen dat het niet kan.

Pannie | 25-06-05 | 16:28

Waarom geen BBC model?
Kwaliteit drama, comedie en educatieve programma's.
Hoogwaardige nieuws rubrieken zoals Newsnight met Paxton en zeer goede onderzoeksjournalistiek zoals Panorama.
Commercieel is dust geen must, alleen die omroepverenigingen, de troosteloze restanten van de vroegere verzuiling, per direct verbieden.

capo | 25-06-05 | 16:24

@witvoet,
Ja dat denk ik dus wel als ik zie hoeveel research er achter Zembla en netwerk moet zitten is daar zeker ruimte voor. En ik weet niet of je tegenlicht wel eens gezien hebt, daar is een groep mensen soms wel eens een jaar bezig met een uitzending. Jij denkt dat er meer onderzoekjournalistiek komt in Fox nederland, ik denk het niet.

@Pannie,
Ik geloof niet dat er eenduidigheid is over de definitie van nieuws teminste als je Mens een nieuwsjournalist noemt. Maar een punt heb je zeker, pas sinds de commercielen is er in Nederland zakelijk nieuws met echt aandacht voor koersen, bedrijfsresultaten end. Dat nieuws is een goede aanvulling op wat de publieken doen.

spooky | 25-06-05 | 16:23

"Ook de lokale filialen van de grote networks brengen het lokale nieuws snel en degelijk brengen. Politici worden keihard ondervraagd. Niet op basis van "links of rechts", maar op basis van kwaliteit."

Star??? Ben je gek geworden? Heb je de documentaire "Outfoxed" gekeken?

Hier pakt Jon Steward twee CNN-drolletjes aan, zeker kijken: www.ifilm.com/ifilmdetail/2652831?htv=...

Of kijk de wekelijkse compilatie van de daily show op CNN World, de enige keer dat CNN een kritisch programma uitzendt, en het wordt geproduceerd door Comedy Central!

De politieke verslaggeving in de VS is een lachertje. Denk je dat embedded journalists in Irak objectief de oorlog verslaan? Denk je dat de verslaggevers die met een presidentskandidaat meereizen objectief zijn? Kijk de documentaire "Journeys with George".

Sixty minutes is redelijk, alle andere politieke programma's zijn bevooroordeeld in onderwerpkeuze en doordat ze op elk onderwerp het debat ontzettend nauw houden.

Laat je niet misleiden doordat een reporter KIJKT alsof hij een kritische vraag stelt, maar luister naar hem en je hoort iets als: "The entire nation was immensely worried when we heard that your dog Spot had fallen ill. How is he now? Is he still in the hospital?"

Je weet toch hoe het op elke persconferentie daar gaat: wanneer je een kritische vraag stelt krijg je de volgende keer het woord niet meer.

Commerciele eigenaren zullen nieuws altijd een kant opduwen wanneer dat in hun belang is. De Mol de nieuwe Murdoch of Berlusconi?

Kijk naar Barend en Van Dorp. Daar kom je niet om kritisch ondervraagd te worden, daar kom je om je ego te etalleren. De enige gasten die die twee mongooltjes kritische vragen durven te stellen zijn mensen die al zijn kapotgemaakt en op de grond liggen te spartelen, van het type Tara Singh Varma. Of ben jij iemand die Harry Mens een vlijmscherpe interviewer noemt?

Ik kots ook van Clairy Polak en die baardmans. Maar commercieel wordt het helemaal niks!

ElEndoscoop | 25-06-05 | 16:21

Dat debiele mokkel van een Polak verdient geen nieuwe werkgever! Lekker achter de geraniums, trut.

Harrie N. | 25-06-05 | 16:18

NOVA is het enige wat nog om aan te zien is op de publieke omroep. RTL nieuws daarentegen is volledig voor simpele zielen in trainingsbroek compleet met slippers. Goedkope regionale onzin items die ze daar altijd hebben. Ik snap niet st*rlikker dat als een serieus alternatief beschouwt.

blawablawa | 25-06-05 | 16:16

Quote: "Kuyl noemt het kabinetsbeleid "een schande". Hij denkt dat het goed mogelijk is dat de regering wraak wil nemen op de media omdat die te links zouden berichten." LOL

Tsja, wie een kuyl graaft voor een ander...

Less is More | 25-06-05 | 16:16

Ik geloof dat Starfucker net als de politici in Nederland dit onderwerp dit onderwerp verkeerd zien. Ik denk dat de Nederlander niet af wil van de publieke omroep en zeker niet minder kwaliteit wil in nieuwsvoorziening. Ik denk niet dat het pluspunten zijn voor dit kabinet. Stel het is nu 2007 en politici presenteren wat ze bereikt hebben in de afgelopen jaren, zouden ze dan trots vertellen dat ze de complete nieuwsvoorziening om zeep gebracht hebben?

spooky | 25-06-05 | 16:15

Das mooi dan krijgt de rechtse stemmert ook eindelijk eens een stem in de media (Harry Mens Businesclass en GS niet meegerekend)

Pannie | 25-06-05 | 16:13

@spooky
Deze reaguurder had het over "de media" in 't algemeen...
Maar volgens jou is er dus (oa. binnen het publieke bestel) momenteel plenty ruimte voor werkelijke (onderzoeks)journalistiek?

witvoet | 25-06-05 | 16:12

Waarom begint GS niet een (ultra-bevooroordeelde) www.tv-zender?

witvoet | 25-06-05 | 16:06

Dat het CDA vooral netwerk niet ziet zitten klopt denk ik. Dit komt dan door de kritische houding van netwerk over de politici tijdens de europese referundum. En dan is een een reaguurder die het heeft over faciliteren van de elite. Dat doen ze dus juist niet daarom hebben ze het moeilijk. Faciliteren van de elite is waar ik bang voor ben als we FOX nederland krijgen of een Berlusconi achtige zender.

spooky | 25-06-05 | 16:06

Ik zou het uitstekend vinden als Nova (ik ben vaste kijker) naar John of fons gaan.

Clary Polak deed het zo geweldig met de hele grondwet discussie. Ferry is ook top. Kortom dikke blunder van de coalitie dit gaat ze nog meer zetels kosten.

Overigens mag Zembla dan ook wel naar Talpa of SBS.

Ik denk dat het vooral ook D66 nog eens wat extra zetels kan gaan kosten.

laffer | 25-06-05 | 16:05

Tijd voor een nieuwszender, en ik denk dat Nederland 1 daar de aangewezen plek voor is...

da wizard | 25-06-05 | 16:04

Medy van der Laan? Een milf? Man, hoe wanhopig kan je zijn...

aardappel | 25-06-05 | 16:00

@ Starfucker

Dus jij ziet Amerika met Fox TV als een voorbeeld voor Nederland en je kan er om lachen als Nederlands beste programma's vervangen worden door Fox achtig nieuws. Ik vind het allemaal heel erg wat er gebeurd en kan er zeker niet om lachen. Nieuws in Nederland is super goed. Als ik nu een verbetering kan noemen is het in de ochtend waar je elk half uur herhalend oneliners naar je hoofd gelingerd krijgt. Het Belgische ter zake is veel beter. Van mij hoeft deze vernieuwing niet ik ben blij met Polak en als ik moet kiezen tussen Ferry Mingelen en Frits Wester dan is de keuze al heel snel gemaakt. Als we dan toch naar het buitenland kijken, kijk dan eens naar Zweden daar wordt de publieke omroep pas serieus genomen.

spooky | 25-06-05 | 16:00

daar was ik al achter, m'n gebrek aan reactievermogen is bijna legendarisch... Waar die ban nou voor is? Of mag het niet meer... In dat geval mijn welgemeende excuses.... Ik zal het nooit meer doen...**schuldbewust trekt hij het boetekleed aan**

amazza | 25-06-05 | 15:54

Als de media werkelijk gaan doen waar zij zich niet zelden volledig onterecht op laten voorstaan is het pad voor ook de GS-revolutie geplaveid.
Niet langer faciliteren van de zittende incest-elite aub.!
-
"Ieders dienaar, niemands knecht."

witvoet | 25-06-05 | 15:53

Mooi stuk, en je hebt gelijk wat Polak betreft.
@amazza nee ik denk dat dat second post en een ban is.

Framoes | 25-06-05 | 15:50

alweer niet, f*ck... hahahaha
Die doos van een vd Laan is de weg een beetje heel erg kwijt IMHO
En idd Clairy Polak 4 most likely 2 never be heard from again, wat een heks....

amazza | 25-06-05 | 15:50

-edit jammer, net niet op 1 -

amazza | 25-06-05 | 15:47

Als Nova naar Talpa gaat kan Ivo Niehe het wel gaan doen

varkentje wodka | 25-06-05 | 15:47

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen