Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Donner: wegwezen!

Buigt u even?Met angst en beven wachten Boris Dittrich, Maxime Verhagen en Jozias van Aartsen tot het moment dat morgen de ochtendbladen uitpakken over de opeenstapeling van blunders rond die gestoorde moordenaar Wilhelm Schippers. Het Nederlandse volk lijkt genadeloos over het lot van minister Donner van Justitie die de laffe moord van de ontsnapte TBS-er totaal onbewogen afdeed als "een bedrijfsongeval". Van RTL Boulevard tot Netwerk; niemand snapt nog iets van de dwaze minister van Justitie die totaal wereldvreemd op zijn Gazelle door Den Haag fietst en Nederland van crime naar crime leidt. In de Tweede Kamer ligt zijn lot morgen in handen van de regeringspartijen die net als bij het Europese Referendum schijt hebben aan de kiezers en voor overleven zullen kiezen. Tot er weer een dode valt.


Paniek in Den Haag

De paniek is groot vanavond in Den Haag. De leiders van de regeringsfracties bellen sms-en om morgen in de Tweede Kamer een ramp te voorkomen. Normaal komt die vreselijke Boris Dittrich klaar in iedere denkbare microfoon, maar vanavond is de grootste ijdeltuit onder de Haagse kaasstolp onbereikbaar. Maxime Verhagen bouwt de verdedigingswallen op rond minister Donner die in een schofterige persconferentie ijskoud van "een bedrijfsongeval" sprak.

Alsof het godverdomme de gewoonste zaak van de wereld is dat een genadeloze killer met twee brandnetelthee lurkende sociotherapeutes in de trein door Nederland toert. Of het de gewoonste zaak van de wereld is dat niet de deskundige behandelaars met een oordeel komen over geschiktheid voor een proefverlof, maar de rechters die de laatste maanden keer op keer bewijzen het idee te hebben in Utopia te leven.

Of het de gewoonste zaak van de wereld is ook dat meneer de moordenaar nog een keer of vijf met zijn vrouw kan bellen zonder dat er bij de dame een telefoontap is aangelegd. Of het de gewoonste zaak van de wereld is dat je pas na een dag of 5 deze killer op televisie aan het volk toont. Of het de gewoonste zaak van de wereld is dat minister Donner na de gijzeling en verkrachting van het meisje in Eibergen niet de voorstellen van kamerleden heeft opgevolgd en TBS-ers te voorzien van enkelbanden met GPS waardoor ze min of meer te volgen zijn. Of het ten slotte ook de gewoonste zaak van de wereld is dat er geen enkel woord van medeleven is voor de nabestaanden van de vermoorde Amsterdammer, maar dat gekke-Pietje alleen maar bezig is met schoonvegen van zijn eigen straatje. En dat ook niet voor de eerste keer.

De politiek in Nederland staat ver af van de huiskamer. Dat weten de regeringspartijen maar al te goed en dus vrees ik dat de opstelling van ochtendbladen als De Telegraaf en De Volkskrant bepalend zal zijn voor het politieke lot van minister Donner. Snijden ze in de kranten zijn strot eraf, dan zullen de regeringsfracties hem laten vallen. Is er ook maar een ietsie-pietsie begrip voor meneer Donner, dan zullen de politici opnieuw de Nederlandse huiskamers de rug toekeren en kiezen voor het eigen hachje. Want politici in Nederland hebben een rubberen ruggengraat. Met uitzondering vandaag van de LPF-er Joost Eertmans die wel begrijpt hoe Nederland klaar is met minister Donner.

StarF*cker

Reaguursels

Inloggen

Een aanvulling, en ik zou graag willen weten van bijvoorbeeld Zwarte Kip of dit helemaal juist is : de TBS-er die we niet meer met de achternaam mogen aanduiden(...) was niet voor niets TBS-er. Volgens mij betekent dat dat hij wel degelijk ernstig strafbare daden heeft verricht. En dat ie zo niet-spoorde dat men hem TBS gaf in plaats van de bak. Maakt dat hem opeens geen crimineel meer? Of op zijn minst een gevaar voor de bevolking? Volgens mij is dat laatste juist de reden van TBS.

TM | 16-06-05 | 16:55

Quantrix; ik(we?) hebben het niet over dood door schuld, we hebben het over politieke verantwoordelijkheid. Dit gekoppeld aan de frisse tegenzin waarmee Donner de kamer vorig jaar al haar zin moest geven en het feit dat we het hebben over een persoon die reeds 7 maal(!) ontsnapte tijdens proefverlof kun je mijns inziens toch echt wel op het bord van de minister gooien. Dit nog even los van het feit dat hij door onwetendheid gewoon de schuld van het verlof op het bord van de rechter gooit terwijl die helemaal geen proefverloven goedkeurt...

En natuurlijk zou ik de baan van Donner niet aankunnen, daar heb ik niet voor geleerd. Hij wel, dus mag hij er wel eens wat beters van maken dan hij nu doet.

Ik ben geen fan van Eerdmans maar hij had vanmiddag een punt.

Enne P.S. : Ik ben geen buitenstaander, ik ben een van de mensen waar hij voor werkt. Dat wordt blijkbaar stelselmatig vergeten.

TM | 16-06-05 | 16:52

Zo werkt het ook. Je stelt een parlementaire onderzoek in of een of andere doofpotcommissie. Het is niet duidelijk wat er gebeurt is. En dat wil je graag tot op het bot weten als regering. En dat wil je graag weten als je Donner heet want het blijft allemaal erg onduidelijk en je wilt het wel graag weten. Daar zet je dus een groep experts op. Dan kun je in ieder geval aanblijven in je eigen gecreerde wereld. Je laat mensen er over praten en daar gaat ook nog eens therapeutisch werking van uit. Verder kunnen de burgers tijdens zo'n onderzoek vast wennen aan het idee dat je gewoon blijft zitten in je eigen gecreerde kabinet. Ze zien je nog steeds op TV als minister van Justitie tijdens zo'n onderzoek. Dus dat is wennen. Maar ten alle tijden blijf je zitten.

Zie ook: autisme in wiki : geen gevoel voor bijvoorbeeld gevaar, schaamte, verhoudingen, etc

emigreer.nu | 16-06-05 | 16:08

Het is nog veel erger...
Donner zijn handtekening staat onder de verlofregeling.

Dezelfde verlofregeling wat het oordeel van de TBS kliniek naast zich neerlegde.

cheese | 16-06-05 | 15:14

Donner onderneemt waarschijnlijk pas aktie als zijn eigen familie door een TBS'er wordt uitgeroeid of als de kinderen in zijn eigen familie door de Kinderbescherming bij ernstig gestoorden worden ondergebracht om onder gruwelijke omstandigheden vermoord te worden.
Dat er door ZIJN regelgeving zoveel onschuldigen mishandeld worden en zelfs moeten sterven is hem wel degelijk persoonlijk aan te rekenen.

Donner is minstens medeplichtig aan verschillende moorden op kinderen en volwassenen, al was het maar omdat zijn janboel de GELEGENHEID schept voor gestoorden om er op los te slachten.

Rowena en Savanna hadden niet hoeven te sterven, Wu Wei had niets hoeven te overkomen en over deze laatste oude man hoef ik niet eens wat te zeggen.

Donner hoort voor 20 jaar achter de tralies...

Bucket of Shit and P | 16-06-05 | 14:10

Hoezo dood door schuld, het is niet Donner die die opa heeft vermoord, het is die TBS'er, en als die groenlinks klootzakken die TBS'er goed hadden bewaakt, dan hadden we hier niets van geweten, en dan hadden jullie wel iets anders gepakt om op Donner en het Kabinet te gaan zeiken.
-
Het is heel makkelijk om als buitenstaander maar kritiek te hebben, maar vrijwel alle mensen die hier zitten te zeiken op het kabinet, zouden de baan van Donner niet aan kunnen. Je moet rekening houden met het Parlement, en de linkse partijen, die niets goed vinden wat het kabinet doet, verlof-regeling versoepelen is voor misdaad zijn, verlof regeling verstrakken is in strijd met de mensenrechten ofzoiets. En als dan iedereen ook nog maar eens persoonlijke aanvallen op je gaan uitvoeren, dan begrijp ik wel dat het hem geen fock meer scheelt.
-
Als we een kabinet gaan ontslaan elke keer als er iets fout gaan, dan hebben we elke 2 weken verkiezingen. Wat is het alternatief op dit kabinet? Kom niet met GeenStijl Partij bullshit, het alternatief is PVDA-GL-SP, en dan heb ik liever dit kabinet. Ik ben geen fan van dit kabinet, maar er is gewoon geen alternatief.

Qantrix | 16-06-05 | 13:44

@Qantrix

Een rechter zou geen invloed moeten kunnen uitoefenen op verlofregelingen.
Dat dat nog steeds kan, is de schuld en verantwoording van Donner. Hij heeft tijd zat gehad om dat te veranderen.

De opsporing van die TBS'er is weer veel te laat op gang gekomen. Wederom de verantwoordelijkheid van Donner.

En dan hebben we het nog niet eens over de arrogantie van die lul tijdens de persconferentie.

Met aftreden komt Donner er nog genadig af, hij zou eigenlijk de cel in moeten vanwege dood door schuld.

cheese | 16-06-05 | 13:13

Een artiestenuitgang in de Kamer zou een welkome oplossing bieden.

penpal | 16-06-05 | 12:47

Nou nou nou, wat een mooi ophitsend stukje. Vooral 't stukje:
"Het Nederlandse volk lijkt genadeloos over het lot van minister Donner"

Echt heel mooi geschreven hoor, maar ik heb vandaag toch al tig keer op 't nieuws voorbijzien komen dat de meerderheid vind dat hij gewoon kan blijven.

monsterfish | 16-06-05 | 12:45

Naar wat ik heb begrepen wilde de tweede kamer vorig jaar veel verdergaande maatregelen treffen maar ging Donner met tegenzin akkoord met wat er nu is gedaan. Met TegenZin, even herhaald dus. Daarbij; Hij Is Verantwoordelijk. Er werd hier gerefereerd aan het aftreden van Pronk door het drama in Srebrenica; wat je ook zegt van zijn 'beleid', hij was in elk geval WEL principieel. Dat gezeik om het gezeik op iemand die gewoon geld verdeelde dat door de gehele politiek ter beschikking werd gesteld begint me ook zo langzamerhand de keel uit te hangen. Het lijkt wel een plaat die blijft hangen.

Wat ik me begin af te vragen is hoe al die reaguurders zich voelen die zo nodig ieder links-achtig kabinet al bij voorbaat afgeschoten hebben. Zowel toekomstige kabinetten als kabinetten uit het verleden. Ondanks Srebrenica en vast nog een aantal andere fouten vond ik Paars in elk geval nog meer gestructureerd dan deze absolute klotezooi. This is bushleague.

Dit is een club PR-blinde, regenteske, arrogante Edele Dames en Heren die helemaal weten wat goed is voor "het volk", dat daarom gewoon zijn mond moet dichthouden. Oh, en vooral niet tegenstemmen, stem dan maar niet want dan ben je er toch te dom voor). De totale arrogantie die er uit zo'n opmerking spreekt maakt dat ik braken ter aarde stort.

En ondertussen
a)foute inschattingen m.b.t. de EU Grondwet,
b) losgelaten TBS-ers(tegen het advies van de experts in),
c) een PM die zijn eigen onderhandelingspositie ondermijnd,
d) een minister van volksgezondheid die dwars door alle artsen en verpleegkundigen heengaat om zijn eigen plannetjes er doorheen te duwen,
e) ...

Dit kabinet staat - mede door de insteek van VVD - voor een daadkrachtige, doortastende managementstijl. Nou sorry jongens; als dit kabinet een bedrijfsleiding was geweest dan waren er allang koppen gerold. Dus nou niet meer zeiken over het feit dat ze allemaal acht keer zoveel kunnen verdienen in het bedrijfsleven want het bedrijfsleven zouden ze niet eens overleven.

TM | 16-06-05 | 12:23

Cheese, je kan je wel in allemaal bochten gaan wurmen, omdat je Donner zo haat, maar als je je haat voor hem even op zij zet, en er objectief naar kijkt, dan zie je dat hij hier niet de schuldige is.

Qantrix | 16-06-05 | 12:14

@cheese: Goh, raad eens wat iedereen hier had gezegd als Donner die verlof-regeling had geprobeerd af te schaffen? "Donner is barbaars" "Donner is fascistisch" blahblahblah. Wat had je van Donner verwacht, dat hij persoonlijk die gek zou bewaken?
-
Er is geen reden voor Donner om af te treden, dit is een ongeval, en het is verschrikkelijk. Maar dit is niet te wijten aan Donner's beleid, dit was net zo goed (waarschijnlijk nog vaker) gebeurd onder een linkse coalitie. Dit is te wijten aan slechte bewaking. En aangezien het niet Donner was die ze moest bewaken, maar die geitenwollensokken, is het niet Donner die een fout heeft gemaakt. En dus is Donner niet verantwoordelijk.

Qantrix | 16-06-05 | 12:11

Overigens zou het niet beter gaan met een coalitie van PVDA-GL-SP aan de macht, waarschijnlijk zouden dan gevangenissen dan maar helemaal worden afschaft.... dit kabinet is zo'n beetje het beste kabinet wat er kan, want als de oppositie aan de macht kom, dan ga ik zeker emigreren, ik leef liever niet in een derde-wereldland...

Qantrix | 16-06-05 | 12:05

@Qantrix
Donner is eindverantwoordelijk.
Zo simpel is het.

cheese | 16-06-05 | 12:02

wat een idioot. hoe durft hj zoiets te zeggen. AFTREDEN LUL NU

herr_merx | 16-06-05 | 11:51

Iedereen pakt deze kans maar weer aan om tegen Donner te schelden, maar laten we even naar de situatie kijken, die verlofregeling is door de kamer aangenomen (en ik ben er vrij zeker van dat de links het er helemaal mee eens was, die doen alles om zoveel mogelijk criminelen de straat op te krijgen)en alles verliep dan ook volgens de wet, alleen de 2 begeleiders (geitenwollensokken groenlinks klootzakken) hebben hun baan niet goed uitgevoerd. Die begeleiders hebben hun baan niet goed uitgevoerd, en niet Donnner.

Qantrix | 16-06-05 | 11:50

wat een idioot. hoe durft hj zoiets te zeggen. AFTREDEN LUL NU

herr_merx | 16-06-05 | 11:38

De resocialisatie van Donner en Balkenende, wanneer we eindelijk van dit kudt-kabinet afzijn, gaat nog een probleem worden.

sjonnie | 16-06-05 | 11:37

Ik denk dat hij aanblijft, anders moet Balkenende zonder zijwieltjes gaan rijden.

Verder denk ik dat de bevolking hem toch al ziet als een volwaardige TBS'er die tijdens zijn proefverlof af en toe wat in een microfoon mag mompelen terwijl andere patienten in de tweede kamer toeluisteren.

Deze TBS'er leeft in z'n eigen wereld. In z'n eigen kabinet waar je gewoon lekker wat mag aanrommelen. Gaat het fout dan zeg je gewoon dat het niet zo is. De rest van het kabinet backed je als TBS'er want de peilingen zijn niet zo gunstig en je wilt de boel toch graag bij elkaar houden tegen elke prijs.

Ook al ben je fout na de oorlog maak je slachtoffers en zegt niemand van de regering er wat van. Een ding blijft: je geweten.

emigreer.nu | 16-06-05 | 11:13

Donner zal wel weer blijven zitten. Hij beroept zich op afspraken die door de kamer zijn gemaakt. Ik denk dat het geen flikker uitmaakt of hij blijft of gaat, als hij gaat neemt een andere wereldvreemde mongool het weer over, wat dat betreft zijn alle politica inwisselbaar. Stemmen en zo gezegd kunnen kiezen voor een bepaald beleid is pure onzin. Kijk alleen al naar alle verkiezingsbeloftens die nooit maar dan ook nooit ten volle worden waargemaakt en waar ze in feite dus keihard over liegen en er nog mee weg komen ook. Ik heb 2 jaar geleden besloten nooit maar dan ook nooit meer te gaan stemmen. Ik heb besloten te wachten op een verlicht dictator.

hoeropzondag | 16-06-05 | 11:00

Hee pokkejong we ruilen ze gewoon in voor een nieuw incompetent kabinet!

Pannie | 16-06-05 | 10:51

Opdonderen met dit hele incompetente kabinet! Nieuwe verkiezingen moeten er komen. Hoeveel teringzooi moet er nog over ons uitgestrooid worden voordat ze oprotten.

verwend pokkejong | 16-06-05 | 10:40

Met die Europese grondwet had Donner uiteraard groot gelijk trouwens.

Pannie | 16-06-05 | 10:37

Of van zijn fiets afgetrapt worden.

capo | 16-06-05 | 10:32

Donner heeft een simpele verklaring: Als gekozen wordt voor een traject van resocialisatie met TBS'ers dan loop je deze risico's. Hij staat helemaal achter dit traject. Donner offert dus willens en wetens onschuldige mensen op om criminelen te resocialiseren.
Feit dat er een crimineel die al 15 jaar onder behandeling staat, zwaar onder de medicijnen zit, een gigantisch alcoholprobleem heeft en al 7 keer eerder wilde ontsnappen op een NS station wegwandeld van twee vrouwelijke 'verzorgsters' en daarna een hulpeloze bejaarde man de hersens inslaat vind Donner 'naar'.
Je zou als nabestaande naar de persconferentie zitten kijken en een onbewogen arrogante minister het woord 'naar' horen gebruiken. Je zou hem zo van zijn fiets aftrappen met zijn uitgestreken gereformeerde rotkop.
Er is maar 1 conclusie: Donner moet weg!

superdick | 16-06-05 | 10:08

Die gristen schandknaapjes gaan vandaag allemaal hun eigen pluche beschermen en laten hun langzaam wegrottende boegbeeld echt niet vallen.
Gezien de totale wereldvreemde indruk die deze fietsende Beafucker gisteren weer maakte lijkt mij een parlementaire enquete naar wat voor medicatie Piet Hein slikt niet geheel overbodig.
Laten we hopen dat het CDA afgestraft wordt voor het overleveren van de regering van ons land aan Balkenende en Donner, mensen die de gespreksgroep van gereformeerde beenloze homofielen zonder stembanden nog niet aan kunnen sturen laat staan een regering.
Paars 3 met Wiegel als premier, ons land heeft leiders nodig, mensen die Nederland op een fatsoenlijke manier vertegenwoordigen in het buitenland en dat begint met uitstraling en deskundigheid. Gisteren gaf dat andere boegbeeld van kleinzieligheid, JP gewoon ff de Nederlandse onderhandelingspositie tov de Europese begroting weg aan de rest van Europa.
Balkenende, Donner en Verhage, waar zitten die macrobiotische dierenactivisten wanneer je ze nodig hebt?

capo | 16-06-05 | 09:45

@Gavrilo 16-06-05 @ 09:05
dan zullen wij de straat moeten openbreken en die hele tegel waar die kauwgom op zit
uit de straat moeten slopen...
maar de kauwgom moet weg!!

e-one2day | 16-06-05 | 09:30

k ben weer ingelogd!!
en weer wakker!
mogguh allemaal.
hoe laat begint het liegdebat?

e-one2day | 16-06-05 | 09:28

jan piet hein donner verdient een anale vernedering door de voltallige 2e kamer! voorzitter plus hamer incluis.

lay--z | 16-06-05 | 09:27

@starfucker Als Donner opstapt zal Jp zonder zijwieltjes proberen te fietsen. Volgens de peilingen staan alle regerings partijen op zwaar verlies. Het kabinet zal alles op alles moeten zetten om te kunnen blijven plakken. Hun lot ligt uiteindelijk in de handen van eigen parlementariërs. Die zullen ook vrezen voor hun zetel en een motie van wantrouwen wegstemmen. Donner zal wel blijven plakken als een stukje kauwgom op straat.

Gavrilo | 16-06-05 | 09:05

Tja ben het wel eens met de strekking van je stuk, Starf*cker, al staan er wel een paar feitelijke onjuistheden in. Bij mijn weten was Willem tot dit incident geen moordenaar, Donner begon de persconferentie met het uitspreken van medeleven naar de nabestaanden. Voorts heeft de kamer natuurlijk ingestemd met de door hem voorgestelde maatregelen na Eibergen en kan Donner het natuurlijk niet helpen dat 'we' voor het TBS systeem hebben gekozen. Maar dat de man wereldvreemd is en nu alleen bezig is zijn eigen hachje te redden is juist, maar is dit niet een tactiek die je haast tegenwoordig wel moet volgen, gezien de macht van de media (die hier ergens al de 4e macht wordt genoemd?)

Carpa | 16-06-05 | 09:00

En met zo'n vent gewoon een verpleegster meesturen en niet eens een bewaker. Zie het al helemaal voor me: "Kom maar Wilhelm. Doe maar handje vasthouden." En toen liep ie zomaar weg. Das gek!!

Koetjesreep | 16-06-05 | 08:53

tbs voor de haagse hufters zou wel wat zijn. maar je merkt er niets van, want tijdens het verlof gaan ze door met politiek-therapie en verzinnen weer nieuwe aanscherpingen van de zondagswetten om te verhullen dat we in vreemd land leven. donner gaat denk ik niet vallen. telfon premier jp ook niet. een nee tegen europa is geen nee tegen het kabinet. en een tbs-er met kloppende pijnen in z'n voorhoofd en met stemmetjes die 'kill kill kill' roepen, desnoods in naam des heerens, kan ook, als de regels maar zijn nageleefd. dan is alles goed en u kunt weer rustig slapen. want er zullen wel weer bakken nieuwe regels met flankerend beleid gemaakt worden, want zo lossen wij dingen op in nederland! de overheid, dat zijn wij! allemaal een zwerende champignonstaaf!

SloopKogel (wie zijn | 16-06-05 | 08:38

Als Donner nog maar door zou hebben dat ie fout zat, maar zelf dat komt niet in hem op. Hij is direct verantwoordelijk voor alles wat er in het gevangeniswezen gebeurd, maar als het personeel moord en brand schreewd geeft hij niet thuis. Als de gedetineerde staken horen we niets van Donner. En als een gevangene ontsnapt en een moord pleegt is het een bedrijfsongeval??? en heeft hij nog niet het lef om zijn excuses te maken aan de nabestaande of zelf maar om medeleven te tonen...

da wizard | 16-06-05 | 08:21

Het gaat m.n. niet uitsluitend over deze afschuwelijke zaak, maar welke nederlander heeft nog vertrouwen in de rechterlijke macht hier, met die uitspraken van de laatste tijd, en vergeet de rest van justitie niet, denk aan politiebeleid, Tomino, de heerschende klassejustitie, noem het maar op. Hoe lang pikken wij het nog dat de overheid zulke streken blijft uithalen?
@Starf*ucker, goed stuk!

fuckje | 16-06-05 | 08:10

Je moet echt oppassen tegenwoordig want je wordt zomaar van je fiets gesch*ten.

pennestront | 16-06-05 | 08:05

TBS is typisch een product van onze te softe maatschappij. De gedachte dat de zieke geesten die daar geplaast worden te genezen zijn is hopeloos jaren 70 achterhaald. Bekijk het maar zo: van een valse hond kan je ook geen lief beestje meer maken.

Nog niet zo heel lang geleden knoopten we onze moordenaars en verkrachters op in de hoogste bomen. Was wel zo praktisch.

oogworm | 16-06-05 | 07:58

Ik voorspel dat Ayaan vandaag het kabinet gaat laten vallen.

Dat is dan wel sneu want dan krijgen ze hun 30% incompetentietoeslag in januari niet.

Prive-voordeel voor Donner is dan wel dat hij zich voor 100% kan bezighouden met het fietsen zonder zadel.
Voelt-ie ook eens hoe het is om genaaid te worden.

pennestront | 16-06-05 | 07:52

Hear Hear....

The Evil One | 16-06-05 | 07:47

Normaal doe ik dit soort voorspellingen in een gesloten enveloppe en mag je ze na afloop openmaken. Ik vrees dat de positie van Donner echt gaat wankelen. De ochtendbladen hebben vlammenwerpers gebruikt om hem EN zijn beleid neer te sabelen. De Telegraaf zelfs in chocolade-letter-koppen. De fracties hebben vanochtend overleg. De kamerleden worden nu bestookt met opmerkingen uit "de achterban" en de paniek is groot. Bij veel CDA-kamerleden is de uitkomst van het Europese referendum een trauma geweest. Donner is een blok aan het been geworden en met stuntelaar JPB het symbool van falend beleid, meer dan alleen een lame duck. De VVD heeft een ander probleem. Als zij Donner hiermee weg laten komen dan begint Geert W. definitief zijn opmars en is Jozias in de verdediging. Die zal zich voor zijn hoofd slaan dat hij de zwakke en niet charismatische Limbo Frans Weekers tot justitie-specialist heeft benoemd. En D66? Boris zal als oud-rechter de minister streng toespreken en daarna als een Jan Lul in geschenkverpakking de knuistjes ballen en piepen dat het echt de laatste keer is. Het terminale geworstel van D66 werkt zwaar op mijn lachspieren. Samengevat: het is geen gelopen koers vanmiddag. Er ligt een lont in het dynamiet en wie steekt hem aan? Ik geloof wel zeker dat in dit soort beladen kwesties de media mede voor de politici de gevoelstemperatuur bepalen. Maar als ik zelfs Albert Verlinde gisteren in Boulevard hoor roepen dat Donner weg moet. Netwerk gehakt maakt van onze justitie-minister. Ja, wat dan nog? Dan is Den Haag echt in paniek. In ieder geval de kamerfracties. Balkenende is alle regie kwijt. Maar goed, we zien wel ...

Starf*cker | 16-06-05 | 07:44

PHD heeft deels gelijk met z'n opmerkingen dat "we" ooit gekozen hebben voor een TBS systeem waarin we psychopathen gaan "behandelen" in een kliniek en weer voorbereiden op vrijheid ( resocialiseren ). "De Nederlander" wil geen feitelijke levenslange opsluiting van dit soort misdadigers.

Enige refelctie over het begrip "behandeling" is dan m.i. ook nodig. De hele medische wereld is onderworpen aan effectbewijs volgens "evidence based medicine". Is er iemand die dit soort bewijzen kan aandragen voor de "therapie" bij psychopaten. De enige manieren om de maatschappij te beveiligen tegen dit soort onverbeterlijke monsters is ofwel daadwerkelijk levenslange opsluiting en daarmee isolatie van de maatschappij ofwel een kogel/gas/strop.

De discussie in de Tweede Kamer dient m.i. niet zozeer te gaan over de positie van PHD, maar over de herziening van TBS en de her-invoering van de doodstraf.

dr.Lector | 16-06-05 | 07:34

@Gavrilo
Rot toch op man!
Hoe dom kun je zijn? Pronk for President? Dan krijg je exact een zelfde lullo als Donner is!
Als iemand maar zegt dat-ie links is, dan is alles goed, is kennelijk jouw redeneermethode.
Nou, dan heb ik er een voor je: niemand is zo links als ik, dus zorg maar dat ik aan het hoofd van dit land kom!
Eikel! Kijk eerst eens naar de daden en uitspraken van iemand!

JanV | 16-06-05 | 07:25

Regeren is niet alleen leuk.

Regeren is ook opsodemieteren al je incapabel bent en er een zooitje van maakt, net als in het bedrijfsleven, of bij een voetbalclub.

emigreer.nu | 16-06-05 | 07:14

TBS voor Piet Hein Döner

burnie | 16-06-05 | 07:13

Goeiemorgen,

Ik denk dat Nederland een beetje een soort TBS-kliniek aan het worden is. Waar je dus onder therapeutische begeleiding een moord kunt plegen.

Verder politici die het leuk vinden om te 'regeren' en ergens over te praten of een commissie in te stellen als er iets gebeurt.

Australie een mooi vlucht oord is :) Alleen moeilijk binnen komen... :(

En natuurlijk zijn er ergens anders ook problemen, maar je kunt mij niet verkopen dat het overal gelijk is.

emigreer.nu | 16-06-05 | 06:53

Goeiemorgen trouwens...;)

Pannie | 16-06-05 | 06:37

Jij roept o.a mij op te emigreren om mijn zelfrespect te behouden. Dan vraag ik jou: in welk land heb je geen Donners?
Waar ga jij heen? Ik ben wel benieuwd!
Kritiek op Nederland o.k., maar ik persoonlijk zie het ze in andere landen niet echt veel beter doen.
Persoonlijk houd ik bv. helemaal niet van Singapore.
Verder niets persoonlijks uiteraard...

Pannie | 16-06-05 | 06:36

@Pannie Je kent me niet eens, kutje

emigreer.nu | 16-06-05 | 06:28

emigreer zeker naar Zwitserland? Woehaha
Denemarken lijkt me ook wel wat voor jou!

Pannie | 16-06-05 | 06:25

Donner is in deze verantwoordelijk voor zijn beleid en indirect voor deze moord wat een uitvloeisels is van zijn beleid.

Donner moet niet alleen aftreden. Maar ook excuses aanbieden aan de families van de slachtoffers en publiekelijk verantwoording afleggen tegenover de samenleving en het kabinet.

Verder moet Donner zijn straf uitzitten die hij zal krijgen opgelegd naar aanleiding van zijn beleid en de slachtoffers die daar uit voort gevloeid zijn.

Dat pedofiele medewerkers bij justitie gewoon kunnen blijven werken onder zijn toestemming geeft aan dat deze Donner in het bijzonder en de regering in zijn algemeen geen enkel respect heeft voor gerechtigheid en tevens niets begrijpt van Waarden & Normen.

Verder raad ik iedereen aan te emigreren als je nog een beetje zelfrespect wil behouden als mens.

emigreer.nu | 16-06-05 | 06:22

Het proberen te genezen van geesteszieken is een nobel streven. Maar psychiaters, psychologen en therapeuten weten dat niet iedereen te genezen is. Deze ernstig gestoorde misdadigers terug laten keren is een wreed sociaal experiment op kosten van een mensenleven in dit geval. De gedachte dat het toch valt uit te proberen komt overeen met de gedachte van stoeptegelgooiers die op een viaduct staan en denken: "eens kijken wat er gebeurt als ik dit doe". Het resultaat is voor de meeste mensen voorspelbaar, echter iemand met psychopatische neigingen blijft het zien als een terecht experiment.

Gavrilo | 16-06-05 | 05:00

Kunnen ze niet wat mensen op proefverlof sturen al onze Piet Hein langs komt fietsen ?

Of als ze dan toch stoeptegels van viaducten op iemand z'n voorhoofd gooien uit verveling...

emigreer.nu | 16-06-05 | 04:31

mooi dramatisch geschreven boys .. hulde !

Draaitafel Demagoog | 16-06-05 | 04:16

Welg*dvertiefleprak*nker!
Spendeer ik een halve 1.5 literfles Jonge om tot dit tijdstip 'wakker' te blijven, mot ik voor de zoveelste maal inloggen. De Tief voor jullie! Ik ga zuipe!

Lepo | 16-06-05 | 04:00

@faas
Het lijkt wel een nachtmerrie, vind je niet ?
The horror, the horror....

preacher | 16-06-05 | 03:17

Ok, dus even recapitulerend (en instemmend met sellafield): Nederland op z'n kop. Europese Grondwet, Balkie's slip of the tongue, zorgstelsel grapjes (wordt er hop hop doorheen gepushed).

Donner, Hoogervorst, Balkie... allemaal de hand boven het hoofd en ze zullen elkaar blijven beschermen. Er wordt met de dag meer en meer een sfeer gecreëerd van pappen en nathouden (zoals eerder aangegeven) waardoor de politiek zich meer en meer verwijdert van "het volk". Dit is geen structureel proces, ik kan me niet voorstellen dat dit kabinet het tot 2007 volhoudt. En zoja, dan wíl ik het me niet voorstellen...

faas | 16-06-05 | 03:08

Gotver..%$#@*((&^$##
voor de 6'e keer moeten inloggen vandaag.
@redactie : Ga Lijkie eens een schop onder z'n kont geven
maar goed.
Ik blijf standvastig.
Donner met hertenpakje rond laten fietsen op de veluwe, 40 veels te zwaar bewapende en beroerd richtende jagerts er achteraan, poema vangen.
Doet Donner eindelijk iets nuttigs.

vander F | 16-06-05 | 02:59

Ik kan het niet beter verwoorden, Starf*cker! Nou, misschien ook wel, maar ik bedoel het meer bij wijze van spreke. Ons justitiële gedrocht toont maar weer eens voor de zoveelste haar eigen kwalen aan, en Donner trekt zich er geen reet van aan. Ik vraag me af hoeveel doden en verkrachtingen nog moeten vallen voordat er echt eens wat gaat veranderen in dit land. Dit zijn van die dagen dat ik hoopte dat we 225 Eerdmansen in de kamers hadden, en bij voorkeur ook nog een aantal bij de Hoge Raad.

Nordthiad | 16-06-05 | 02:57

@Donkerdoorn, multinationals en politici zijn hetzelfde.

Shareholder | 16-06-05 | 02:42

<En politici kronkelen als de beste de laatste tijd. Het zal mij niets verbazen als deze zich er ook weer onderuit weet te wurmen...>

Shit, quote weg..

DonkerDoorn | 16-06-05 | 02:27

Heeft Donner een crucifix op het zadel van zijn deftige zwarte herenfiets gemonteerd?

Kolonel Kuifje | 16-06-05 | 02:27

<En politici kronkelen als de beste de laatste tijd. Het zal mij niets verbazen als deze zich er ook weer onderuit weet te wurmen...>

Hence mn opmerking over de macht van de media en het koppensnellen door kranten in de ochtend.

Politici worden alleen door multinationals, dierenactivisten of andere politici opgeruimd. Niet de Telegraaf.....

DonkerDoorn | 16-06-05 | 02:26

Ik heb mensen weleens wijdbeens zien lopen na een tijdje in het zadel en als er dan ook nog een crucifix in den aars steekt....
U raadt het al !

preacher | 16-06-05 | 02:18

Het zadel is een harde leerschool.

knutsel | 16-06-05 | 02:15

@preacher
Niets zo mooi als een goeie complottheorie.

Ik ben bang dat het niet uitmaakt hoe hij zich verweerd, Donner wordt door de regeringspartijen in het zadel gehouden.

Kolonel Kuifje | 16-06-05 | 02:12

@knutsel
Ja, of ' I am the lizard king, I can do anything '.

preacher | 16-06-05 | 02:09

@ preacher
Donner spreekt dan: "This is the best part of the trip. This is the trip, the best part. I really like."

knutsel | 16-06-05 | 02:03

@kolonel kuifje
En Willem was dan de ' patsy ' natuurlijk. Alles is mogelijk, zelfs al komen ze met zogenaamde bewijzen. Maar het is beter om niet te ver te gaan met dat soort gedachten, tenzij er echt bewijs voor is natuurlijk.
Voordat je het weet zit je in een wit jasje te mijmeren of de hele wereld niet een projectie is van je eigen geest....
Het is wel leuk om mee te spelen natuurlijk als je het contact met de 'werkelijkheid ' maar niet verliest.
En politici kronkelen als de beste de laatste tijd. Het zal mij niets verbazen als deze zich er ook weer onderuit weet te wurmen...

preacher | 16-06-05 | 01:52

Dat komt zijn geloofwaardigheid weer wat ten goede.

Kolonel Kuifje | 16-06-05 | 01:41

@knutsel
Kort maar krachtiger !!

preacher | 16-06-05 | 01:39

Willem wordt gepakt met een doorgeladen gun in hartje Amsterdam, in de tuin van de bejaarde wiens hoofd juist in Landsmeer is ingeslagen. Heeft Willem die gun van de bejaarde? Is Willem door derden met een wapen in die tuin gedropt?
Als ik Donner was, zou ik het erop gooien dat ik erin was geluisd.

Kolonel Kuifje | 16-06-05 | 01:37

Ik stel voor dat we nooit meer een christen ergens op zetten.

knutsel | 16-06-05 | 01:36

Mooi stuk starfuckert. Helaas...2007 pas... dan kan dat zootje ongeregeld eindelijk eens een keer oprotten. Of gaan we toch een keer staatsgreep plegen? Nederland is toch al ver genoeg gezonken, we doen niet onder voor een gemiddelde Afrikaanse republiek.

Framoes | 16-06-05 | 01:36


Misschien is het beter om nooit meer een christen op justitie te zetten. Het wetboek van strafrecht en de bijbel zijn nooit met elkaar te verenigen.
Misschien worstelt Donner 's nachts met God, zoals koning Saul en ziet ie er daarom zo bleek en afgetrokken uit. Volgens mij worstelt hij teveel met zijn christelijke geweten en kan hij daardoor niet kordaat maatregelen treffen wanneer die nodig zijn

preacher | 16-06-05 | 01:34

Tis dat die Bos vegetarier is, verder valt er ook niets betrouwbaars aan te ontwaren.

knutsel | 16-06-05 | 01:34

Femke als roerganger toch ? Whoooops...

Sorry, borstending....

DonkerDoorn | 16-06-05 | 01:33

Pronk for President, weg met Bos.

Gavrilo | 16-06-05 | 01:30

Tijd om te pronken.

knutsel | 16-06-05 | 01:28

@Gavrilo
Check... ik wordt ook een dagje ouder...

kut-alcohol...

DonkerDoorn | 16-06-05 | 01:26

@Paranoia
Tegenwoordig kun je makkelijker een wapen scoren dan crack, dus waar hebben we het over ?
En na de politiek is er altijd een mooie functie als commissaris in het bedrijfsleven. Politiek is juist de perfecte opstap !!!

DonkerDoorn | 16-06-05 | 01:23

@ Preacher 01:14
Donner zit op de wet...

Lepo | 16-06-05 | 01:20

Ik buig voor je maar bukken homohaar weet je ook.respect.

StyleTTo | 16-06-05 | 01:19

@preach:

Yups, die fijne maten hebben er zowaar 8 losgelaten. Zou vanallesennogwat moeten oplossen enzo. Een kudde Jantjes Brink zegmaar.

Lepo | 16-06-05 | 01:18

EEn ding nog ik eer die sterrendenker hij is de enige die mee becommentatieerd van allen hier.(ja weet t,sommige standpunten staan gewoon vast)punt.

StyleTTo | 16-06-05 | 01:18

@Gavrilo
Interessant: 2002 kabinet is gevallen door Pronk ???? Gaarne uitleg.
@Bunt
Heb jij informatie wat Donner bezielde vanaf zn 7de ??? Ik durf te wedden dat onze Donnert een kinky gast is....

DonkerDoorn | 16-06-05 | 01:18

@lepo
Veel dubbelposts ook vandaag !
eeuh, MS update ?

preacher | 16-06-05 | 01:16

Wat is er mis met een TBS'er die in het afgelopen jaar 30 keer (3 keer per maand) een uitje mocht maken?

Dat hij al eerder 7 keer niet terug is gekeerd na verlof hoorde je alleen Eerdmans zeggen, kennelijk zijn deze feiten nog niet gemeengoed. En dat er in Utrecht een moord is gepleegd op een bejaarde vrouw in de begin dagen dat mijnheer van zijn vrijheid genoot, hoorde je ook niet overal.

Het is jammer dat de feiten nog niet open en bloot verzamelt en georganiseerd gepresenteerd worden, want dat is namelijk de reden waarom Donner hiermee weg kan komen, immers hij kan geen systeem bedenken die de maatschappij van "bedrijfsongelukjes" kan vrijwaren, statisch gezien is de kans erg klein dat je iets overkomt door een ontsnapte TBS'er namelijk.
Wat ook grappig is mijnheer wel naar zijn vrouw heeft gebeld volgens netwerk of het journaal, deed hij dit zonder te melden waar hij was, dames en heren, dat hoeft ook niet! Een verbinding tussen punt A en punt B zijn fysieke stroompjes, dus zodra je iemand zijn toestel laat overgaan kan je in het systeem al zien waar iemand is.
Dat heren van de overheid hier niet bovenop hebben gezeten bevestigd alleen maar de "keystone cops" gehalte van ons opsporingsdiensten.

Wat ook grappig is dat mijnheer een doorgeladen pistool had, kennelijk kan je na jaren vast te hebben gezeten toch wel binnen enkele dagen een wapen regelen. Dat bied perspectief voor alle criminelen (al dan niet TBS'ers) immers als de eerste de beste gek al zo snel een wapen kan regelen terwijl zijn kop op TV is geweest, kan iedereen dat.

Overigens vraag ik me af of Willempje een geldig identificatie middel bij zich had, het schijnt dat je daarmee terreur en criminaliteit tegen kan gaan, aldus propagande uit een bepaalde hoek.

De echte criminelen en terroristen zitten in Den Haag en krijgen flink betaald terwijl ze in het bedrijfsleven niets waard zouden zijn... (maar goed je moet kansarmen ook de kans bieden om in duurdere wijken te kunnen wonen)

paranoia | 16-06-05 | 01:15

lol

knutsel | 16-06-05 | 01:15

Donner kijkt altijd alsof ie een ' bad trip ' heeft, of zoiets.

preacher | 16-06-05 | 01:14

@preacher
De vuurvos heb ik laatst even het bos ingestuurd, had zowaar een soa.
Gister geen probleem, vandaag dus wel -en met mij anderen. Dacht eerst dat 't aan die multiple MS update lag..

Lepo | 16-06-05 | 01:12

*logt nog maar 's in*
In 2002 is paars afgetreden omdat Pronk geen zin had om mee te doen aan de excuus politiek. De sorry-cultuur van toen wordt nu door het cda vervangen door een "zo is het systeem"-politiek.

Gavrilo | 16-06-05 | 01:08

Ondanks dat Donner het gymnasium heeft doorlopen en zich meester in de rechten mag noemen, wordt hij al vanaf zijn 7e jaar niet gehinderd door enige vorm van realiteitszin.

Bunt | 16-06-05 | 01:07

@lepo
Wat voor een browser heb je ?
Ik reis met vuurvosje en er is niks aan de hand. Doet wel lang over posten.

preacher | 16-06-05 | 01:06

Ja toiring, zo alles gelezen hebbende enzo, het is verdeurie bijna net zo erg als het STEEDS GODV.D.ALLAH&V.V. WEER OPNIEUW MOETEN INLOGGEN, ALLEAIDSNOGANTOE

Lepo | 16-06-05 | 01:04

en niet te vergeten Godverdonner.

knutsel | 16-06-05 | 01:03

@knutsel
Of we kunnen het voortaan hebben over een ' Donnerslag ' bij heldere hemel .

preacher | 16-06-05 | 01:02

Donnert op gedon(d)erd!

casagrande | 16-06-05 | 01:01

Wanneer er weer niks gebeurt stel ik het volgende nieuwe werkwoord voor: Verdonneremanen.

knutsel | 16-06-05 | 00:57

Jammer dat door dit hele gebeuren, onze verontwaardiging over het in brand steken van weer een moskee,waarschijnlijk op de achtergrond is gedrongen. Dit soort dingen behoren eigenlijk goed ' verteerd ' te worden. Tekens aan de wand enzo...

preacher | 16-06-05 | 00:57

@Gavrilo
Amen. Helemaal gelijk.

Maar de media kan zich suf schrijven, zolang een politicus niet met zn blote togus in The Sun staat, hebben ze geen invloed op het wel of niet aanblijven....

DonkerDoorn | 16-06-05 | 00:55

Hoe dan ook. Tenzij Mr Donner het zelf niet meer trekt of de oppositie (eindelijk) eens een daad wil stellen (en geen Machiaveliaanse *goed geschreven meester Overrijn ?* PVDA praktijken), blijft alles bij het oude....

Gaaaaaap..... iemand komkommersalade ?

DonkerDoorn | 16-06-05 | 00:50

@Donkerdoorn De media doet zijn werk wel maar de politiek trekt niet de juiste conclusies. Het zijn altijd de klokkeluiders die de klappen krijgen. Rob van Gijsel moest van de pvda opstappen, Ad Bos was een van de eerste die justitie wilde vervolgen terwijl de rest van de witteboorden criminelen hun schuld konden afkopen. Paul van Buitenen hebben ze ook via de rechter het zwijgen proberen op te leggen. Algra van het cda wordt geridiculiseerd omdat hij iets anders vindt dan het bestuur.

Gavrilo | 16-06-05 | 00:48

Zomaar een gratis voetbalflits !

knutsel | 16-06-05 | 00:46

haha , die knutsel. Kijk hem gaan met die bal !
Komt dat schot....

preacher | 16-06-05 | 00:45

Is ma Donner niet de moeder van alle problemen ?

knutsel | 16-06-05 | 00:42

ET Phone Home ?

DonkerDoorn | 16-06-05 | 00:40

@Gavrilo
Over het voetbal heb je een goed punt. Het is ongelovelijk dat zoveel "derden" daar miljoenen mee verdienen.

*totaly off-topic*

DonkerDoorn | 16-06-05 | 00:38

@donkerdoorn
Grappig dat twee mensen in een totaal verschillende wereld kunnen leven !
Of is dat juist de ' moeder ' van alle problemen ?

preacher | 16-06-05 | 00:37

@preacher

je bent zojuist gezakt voor je cursus politiek...

DonkerDoorn | 16-06-05 | 00:32

Wij snappen het, nou de politiek nog...

da wizard | 16-06-05 | 00:31

Best oke dat aarde. Alleen je moet wel rond de evenaar blijven.....

DonkerDoorn | 16-06-05 | 00:30

@Donkerdoorn
Ach, het zijn er zoveel, het heeft geen zin om in details te treden. Zoveel politici en beroemdheden zijn de fout ingegaan, waarna die fouten uitgebreid en herhaaldelijk door de media zijn behandeld met als gevolg dat er koppen gingen rollen.
Als iemand een fout maakt en de media pikken deze niet op of vergoeilijken de zaak, dan is de kans groot dat ie er mee wegkomt.

preacher | 16-06-05 | 00:30

@preacher Het is ondertussen wel duidelijk waar Jp heen wilt met zijn Normen en Waarden debat. Blasfemie wordt verboden, demagogie mag als je maar lid bent van het kabinet, vrijheden worden als lastig beschouwd (tenzij je tot tbs bent veroordeeld), het overgesubsidieerde voetbal is niet voor het volk maar voor John de Mol, het enige milieu dat telt is in Wassenaar, het gedoogbeleid voor cannabis bestaat bijna niet meer, de aivd en justitie krijgen een carte blanche, Jezus is goed maar marktwerking is beter. De maatschappij dat is het cda.

Gavrilo | 16-06-05 | 00:30

@preacher

Al wat gevonden ?

DonkerDoorn | 16-06-05 | 00:27

*politieke geschiedenisboekjes worden op dit moment opgezocht*

DonkerDoorn | 16-06-05 | 00:25

Starf*cker,
Goed samengevat.
-
We hebben inderdaad te maken met ministers met een hoog autistisch gehalte.

Bunt | 16-06-05 | 00:24

@stretch
Maar gelukkig met peren en af en toe een toefje slagroom! ;-)

preacher | 16-06-05 | 00:23

Dönner in de aanbieding.
Wie wil?

Zettex | 16-06-05 | 00:22

Behalve Nixon... noem er 1

DonkerDoorn | 16-06-05 | 00:20

@Gavrilo
Volgens mij ben je klaar om de politiek in te gaan. Eigen partijtje misschien ?

preacher | 16-06-05 | 00:20

@donkerdoorn
Kom op zeg ! Nog nooit iemand zien vallen dankzij de macht van de media? Voor het eerst op aarde?

preacher | 16-06-05 | 00:15

@superg
De dialoog met het volk is verstomd...

preacher | 16-06-05 | 00:12

Leuk stukje.... de geschreven media bepaalt het lot van een minister.... Zou leuk zijn. Ik zie de zwetende redactieleden al voor me. Straks nog even afblussen met een rose en een vuistneukpartij. Nog nooit vertoond in dit theater. Ik help het je hopen.

Wat een slecht, naief stuk....

DonkerDoorn | 16-06-05 | 00:12

@gavrilo
Censuur is tha bomb tegenwoordig en als je eenmaal begint, smaakt het schijnbaar naar meer. Dat heb ik bij GS ook gemerkt. Daar begon het ook met 1 foto....

preacher | 16-06-05 | 00:10

Ik zie eigenlijk geen enkele posting erdoor komen. Wordt die chat beheerd door stivoro ofzo?

SuperG | 16-06-05 | 00:08

Bij het cdanet zijn ze ook al bezig planken voor de ramen te timmeren. Of past de aivd preventieve censuur toe? Ik wil gewoon mijn mening geven aan de mensen die voor deze partij werken en erop stemmen, in nette bewoording en zonder te lasteren. Ik heb geen zin om alleen voor de 'eigen parochie' te preken maar bij mensen die ik wil overtuigen.

Gavrilo | 16-06-05 | 00:05

Wat een antwoord ook op deze vraag:
afdelingen.cda.nl/debat/read.php?f=113...
Hoezo om de pot heenlullen ?
Maar hij is er wel doorgekomen met z'n vraag, niet dat je er dus iets mee opschiet met die eenzijdige dialogen...
Waar heeft ie het eigenlijk over ?

preacher | 16-06-05 | 00:04

@Lepo
Dan wordt het de kunst die joris te flessen.

SuperG | 15-06-05 | 23:53

@Gavrilo
Die vrinden hebben een fijn soort Jorissysteem... Alles wordt eerst nagelezen dus je reactie komt nooit meteen op het forum, maar als je schriftelijk de Heer (=Balkenende) p*jpt sta je er na tweekommavijf minuten in, een minder welvallige bijdrage duurt een dag of wat, liefst tot een actualiteit niet actueel meer is, voordat geplaatst wordt.

Lepo | 15-06-05 | 23:52

Dat doen we zelf.

knutsel | 15-06-05 | 23:51

Je hoeft geen psychiater te zijn om vast te kunnen stellen dat het beoordelen van tbs'ers vaak fout gaat. Je hoeft geen rechtsgeleerde te zijn om de fouten van justitie in deze zaak te onderkennen. In de zaken Tonino, Eric O, Savanna is duidelijk de willekeur te zien van het om. Donner verschuilt achter het systeem, maar wie maakt het systeem tot wat het is?

Gavrilo | 15-06-05 | 23:49

Misschien is een filmcarriere wat voor hem. Ik zie hem wel voor me als zo'n Marathon Man tandarts..
Mondje open...
(Met Remkes in de stoel uiteraard)

Pannie | 15-06-05 | 23:49

Misschien kunnen ze Annette Nijs op justitie zetten. Die is net weer terug.

SuperG | 15-06-05 | 23:48

Klasse stuk Starf*cker!

Stephan | 15-06-05 | 23:47

Op het forum van de cda webpagina zitten ze ook lekker al mijn reacties te censureren. Ik vond de thread "dialoog met de bevolking" wel gepast voor dit onderwerp maar ze willen alleen positieve feedback. Ze zijn niet christelijk, niet democratisch dan blijft appél nog over. afdelingen.cda.nl/debat/read.php?f=113...

Gavrilo | 15-06-05 | 23:40

@ Starf*cker ik bedoel: eric o. for dictator: weet tenminste wat je met doen met probleemgevallen!

Basta | 15-06-05 | 23:39

@ Starf*cker; ja, de ene dode is de andere niet..

Fruitvlieg | 15-06-05 | 23:39

@Q: van de dertig keer proefverlof gingen er reeds 7 keer iets goed verkeerd. En dan dus toch nog een keer de handtekening zetten voor een nieuwe poging. En na 15 jaar mag je er toch wel van uit gaan dat meneer niet meer te behandelen was. Of heeft ook dit met bezuinigingen in de gezondheidszorg te maken? Donner is en blijft verantwoordelijk voor het systeem en dient dus zijn ontslag aan te bieden. punt! En als de rest meegaat is dat natuurlijk ruim meegenomen.. ;-)

Opa-Buiswater | 15-06-05 | 23:38

@Basta Ja ook zoiets. Die is nu vrijgesproken, maar als het aan Donner en De Wijkerslooth gelegen had, had de goede man aan de allerhoogste boom gehangen.

Starf*cker | 15-06-05 | 23:38

@Ganglion Nee, hoor. Die is zo vals. Weet precies wat Jozias morgen fout gaat doen en reageert dan.

Starf*cker | 15-06-05 | 23:36

@Starf*cker What about eric o. ?

Basta | 15-06-05 | 23:36

Heeft Wiegel zich al laten horen over deze kwestie?

Ganglion | 15-06-05 | 23:35

@Q
Dus hetzelfde als bij een bedrijfsongeval doen volgens jou? Ik vind niet dat je dit geval als een bedrijfsongeval moet zien. Een bedrijfsongeval kan in sommige gevallen niet voorkomen worden (grove nalatigheid tov de veiligheid natuurlijk daargelaten) maar deze zaak had mijn inziens wel degelijk voorkomen kunnen worden. Donner beloofde een tijd terug een scherper beleid wat betreft verloven voor TBS-ers, welnu, hier is opzichtig gefaald.

T@nte | 15-06-05 | 23:34

Mijn medeleven gaat natuurlijk uit naar de familie en vrienden van de man die vermoord is. Dat Donnert blijft zitten is zijn politeke keuze. Hierna zal hij nooit mee een politieke (loop)baan vervullen, denk/hoop ik. En terugkeren als ambtenaar van het hetzelfde ministerie. Ik ben wel benieuwd hoeveel Tbs-ers op verlof een moord moeten plegen voordat JH opstapt als minster

Jodukus Kwak | 15-06-05 | 23:33

@kansa Wie als dictator? Relus ter Beek? Opstelten? You name it ...

Starf*cker | 15-06-05 | 23:33

@QZNYWRLD; De zaken waren jaren geleden reeds duidelijk in het zicht. Wanneer men met een 'bedrijfsongeval' te maken heeft, leert men daar iets van. Wanneer zo'n ongeval nu 3 of meer keer voorkomt, spreekt men over onverantwoordelijk handelen.

Fruitvlieg | 15-06-05 | 23:32

Sorry! Spijt me. Voor mijn vorige bijdrage, kreeg een vreemde melding, dus blijkbaar is er wel wat adh.

QZNYWRLD | 15-06-05 | 23:31

Mijn verstand zegt mij dat het niet verstandig is, maar mijn gevoel zegt NL is rijp voor een staatsgreep. Langs de parlementaire weg lijken noodzakelijke ingrepen in dit zieke land onmogelijk.

kansatsu | 15-06-05 | 23:31

@. ZI
kookboek lezen @22:52

MijnZus | 15-06-05 | 23:31

@ Toine
Vanavond wordt er niet geknuffeld. Sommige mensen zijn niet te redden en dienen inderdaad voor de rest van hun miserabele leven achter slot en grendel te zitten, omdat ze gestoord zijn.

knutsel | 15-06-05 | 23:30

@Q
Wat is er dan mis met een definitieve oplossing? In dit land mag je mensen die zelf ondraaglijk lijden wel euthanaseren maar mensen die anderen ondraaglijk doen lijden niet? Wat is het verschil?

Basta | 15-06-05 | 23:30

+er

Bonk | 15-06-05 | 23:29

Had ik me daar een mooi, niet links, niet rechts standpunt verwoord, blijkt 't geweigerd te worden op onduidelijke gronden. Hoe weten ze bij GS dat ik de Telegraaf niet lees?
Doei!

QZNYWRLD | 15-06-05 | 23:29

Had ik me daar een mooi, niet links, niet rechts standpunt verwoord, blijkt 't geweigerd te worden op onduidelijke gronden. Hoe weten ze bij GS dat ik de Telegraaf niet lees?
Doei!

QZNYWRLD | 15-06-05 | 23:29

He, waarom verkoopt GS nog geen stijlloze roze bumperstickers (eventueel ook voor op het spatbord van je Gazelle) waarop staat: Ik rem niet voor Donner?

Boris Borsthaar | 15-06-05 | 23:29

@Q Onzin. Zo gaat het nu al. Iedereen duikt weg voor zijn verantwoordelijkheid. Onderzoek lost niets op.

Starf*cker | 15-06-05 | 23:28

@Bonk, helemaal eens, die rechter moet zowieso weg.

gekke gerrit | 15-06-05 | 23:28

*logt weer eens opnieuw in*
@Bonk
Dat vraag ik mij af. Als je je achter de rechter schaart erken je dus dat de wet toereikend is. Als je vervolgens met je uitgestreken ijskonijnen hoofd gaat vertellen dat er risico's aan het systeem kleven, dan ben je wat mij betreft niet geloofwaadig meer.

ZI | 15-06-05 | 23:27

@Bonk
rust? Nou het is erg rustig in justitieland momenteel...

T@nte | 15-06-05 | 23:27


Allereerst wil ik m'n medeleven betuigen aan de nabestaanden van het slachtoffer (en ga er vooralsnog vanuit dat de dader ook daadwerkelijk Schippers is).

Vreselijk wat er is gebeurd en, achteraf (ja, tis makkelijk lullen achteraf, dat blijkt...) gezien had het niet mogen gebeuren. Bedrijfsongeval is wellicht een vreemde omschrijving, maar ik denk wel de juiste (Bloedhekel aan Verhagen, maar toch).
Of Donner weg moet? Neu, dit keer niet.
Maar dat we door het vrije verkeer van data iedere dag wel een paar keer met de neus op de feiten worden gedrukt en dat we denken dat we daarop gelijk moeten reageren op een impulsieve en weinig doordachte wijze zou ons eens aan het denken moeten zetten.
Natuurlijk dus een foute zaak en de betreffende en verantwoordelijke instanties zullen diep door het stof moeten, maar nu gelijk op Telegraafachtige wijze te gaan reageren en roepen om het hoofd van wie dan ook, dat gaat te ver.
Stel voor om de man, louter uit voorzorg en op basis van eenvoudig boerenverstand, voorgoed uit het maatschappelijk verkeer te nemen: dus geen verlof ofzo, maar gewoon levenslang, tot de dood erop volgt, vast.
De doodstraf is natuurlijk geen optie, deze creeert alleen maar meer moordenaars.
De zaak goed uitzoeken, helder daarover zijn en adequate oplossingen treffen (en de zaak niet kapot redeneren). Zo gaat dat bij bedrijfsongevallen en zo moet dit ook nu gaan.

QZNYWRLD | 15-06-05 | 23:26

Wo ist der Bahnhof?

MijnZus | 15-06-05 | 23:26

@Bonk Bij kwalitatief goede rechtsspraak wel. Is hier de Carrington-doctrine niet van toepassing?

Starf*cker | 15-06-05 | 23:26

Ongeluk in zit in een klein hoekje...

Dude heb je eten | 15-06-05 | 23:25

@Bonk
is rechtspraak iets van kamergeleerden of dient deze tenminste enige weerspiegeling van de wil des volks te zijn?

Basta | 15-06-05 | 23:25

Jongens. Er is een mol. Ik hoor net dat een ex-PvdA-minister onder pseudoniem uiteraard mee reaguurt. Iemand uit de oud-links hoek. Opa B. ? Wie is de mol?

Starf*cker | 15-06-05 | 23:24

-weggejorist-

Pieter Baan | 15-06-05 | 23:23

@Starf*cker: Okee, kan ik mee leven.

Opa-Buiswater | 15-06-05 | 23:23

Ik heb staatsrecht gestudeerd, maar ik denk dat juist Piet Hein Donner een verandering binnen het justistieele apparaat teweeg heeft gebracht.
Hij is juist degene die zich achter de rechter schaart en zo hoort dat ook.
Zo creeer je een rust die veel beter bestuurbaar is dan dat je een LPF hannes hebt. Die vind dat het anders moet.

Bonk | 15-06-05 | 23:23

@ganglion
ik zeg ook duidelijk dat deze mensen niet te genezen zijn maar levenslang omdat iemand niet helemaal spoort vind ik ook weer niet helemaal de oplossing
@starf*cker
ik doelde ook vooral op jou ja

Toine Rorije | 15-06-05 | 23:23

@Beasjts Return
Driemaal raden. Het voltallige kabinet zal hierna een commissariaat aangeboden krijgen bij een verzekeringsmaatschappij. Alleen de minister van Hmmm & Koninkrijksrelaties niet, maar dat is logisch

SuperG | 15-06-05 | 23:23

@Pannie Alles rustig in Rotterdam? Geen bommetjes de moskee in? Jouw alibi al gecheckt?

Starf*cker | 15-06-05 | 23:22

@Opa
En ik vond u nog zo goed op weg. Wellicht dat de borrels zijn werk hebben gedaan. Het zij u vergeven!

ZI | 15-06-05 | 23:21

@Pannie; die 'ouwe pik' zit er nu vast niet bij als een boer met kies-pijn.. '-)

Fruitvlieg | 15-06-05 | 23:21

@Opa Ik herken dat gevoel. Maar zonder Dijkstal, Melkert, Wallage en Thom de Graaf.

Starf*cker | 15-06-05 | 23:21

@Ganglion

Terug naar het oude testament en de wetten van de woestijn: oog om oog, tand om tand.
er zijn genoeg humane manieren om ongeneeslijke, gevaarlijke gestoorden te euthanaseren.
They shoot horses don't they?

Basta | 15-06-05 | 23:21

De WIJKERSLOOTH?

Was dat niet die pief die die militair - die tijdens de Irak oorlog iemand doodschoot - wilde laten vervolgen?

Die de Wijkerslooth?

heh :)

filter | 15-06-05 | 23:20

Goed stukje SF. Populistisch of niet, het moet gewoon gezegd worden. Juristen dienen zich niet te bemoeien met gestoorde criminelen NA hun veroordeling tot TBS. Hebbie die Corine van de huppeldpup nog gezien vanavond ? Zestig procent van de gevallen waarbij de rechter besloot dat het verantwoord was dat de gestoorden met proefverlof mochten, recidiveert.

knutsel | 15-06-05 | 23:20

Soms, zoals nu na mijn vierde borreltje, denk ik nog wel eens terug aan de tijden dat Wim Kok nog premier was en we een denderende economie hadden en we wel drie keer per jaar met vakantie konden gaan..... en dan denk ik soms heel stiekem: *fluister* paars was toch zo gek nog niet.......... *neemt gauw weer een borreltje*

Opa-Buiswater | 15-06-05 | 23:19

@pannie Wie? Opstelten?

Starf*cker | 15-06-05 | 23:19

Ik zal hem nog gaan missen die ouwe pik!
(geintje uiteraard)

Pannie | 15-06-05 | 23:18

@Baksteen
Ik doe niet aan onderbuikgevoelens, tenzij ik zin heb aan seks...

@Bonk
Het is ook geen oplossing dat een verantwoordelijke minister dan maar blijft zitten, omdat die cultuuromslag er toch wel niet zal komen. Ik weet heus wel dat Donner niet letterlijk in zijn eentje verantwoordelijk is, maar hij is wel degene die de verantwoordelijkheid draagt.

T@nte | 15-06-05 | 23:18

@Toine Rorije
Hoe kom je daar nu bij? Terugkeren in de maatschappij? Natuurlijk niet! Dat is nu juist het probleem, namelijk denken dat deze mensen te genezen zijn. Wie 15 jaar behandeld is en nog steeds als gevaarlijk wordt aangemerkt, is ONGENEESLIJK. Opgesloten houden dus. Voor altijd? Ja, voor altijd. Niets aan te doen. Heel erg, maar niets aan te doen.

Ganglion | 15-06-05 | 23:17

@Toine Ik had de naam van mijn vriend net willen noemen. (LOL)

Starf*cker | 15-06-05 | 23:17

@Bonk
Politieke verantwoordelijkheid noemen we dat. Natuurlijk doet Donner niet al het werk zelf, maar hij is de baas en hij heeft de verantwoording af te leggen tov de kamer. Zodra blijkt dat Justitie faalt, moet hij zich verantwoorden, als hij dat op een manier doet die niet bevredigend is voor de kamer, dan moet ie weg. Zo werkt dat. Cultuurverandering bereik je idd niet door een nieuwe CDA minister er neer te zetten, maar het moet ook niet gekker worden dan het al is. Liever dan een frisse CDA wind. Donners krediet is nu toch wel 3 keer opgemaakt dacht ik zo.

ZI | 15-06-05 | 23:16

-weggejorist-

Pieter Baan | 15-06-05 | 23:16

@Bonk Ik weet niet of je iets van staatsrecht weet, maar de minister is uiteindelijk altijd verantwoordelijk voor wat er op zijn departement gebeurd. De "Carrington-doctrine" staat model voor die visie. Deze Engelse minister trad ooit af, omdat zijn geheime dienst onder notabene een andere minister de Falkland-oorlog niet had zien aankomen. Je moet alos minister je verantwoordelijkheid durven te nemen en niet steeds wegduiken. Dan accepteren mensen ook fouten.

Starf*cker | 15-06-05 | 23:16

't valt mij (in positieve zin) op dat de naam van peterr vandaag nog niet gevallen is.

Toine Rorije | 15-06-05 | 23:16

Alsie gaat dan wel zonder wachtgeld, gouden handdrukjes etc. graag.
Zoveel wanbeleid en mismanagement mag niet beloond worden.
Rekenschap afleggen moet ook een consequentie hebben lijkt me en niet een simpel "sorry hoor".

Beasjts Return | 15-06-05 | 23:15

@ starf*cker
Ze kunnen niet onderling weer handje klap doen. Zoals een goed Gristen betaamd ? Krijgen jullie staats secretaris huisvuil ofzo.. ?

khadaffi | 15-06-05 | 23:15

Tis misschien een oude koe maar: ieder volk krijgt de regering die het waard is. In die zin zijn we dus collectief verantwoordelijk voor het(mis)handelen van donner c.s.
Mijn oplossing: stemt allen Peterrrrrrrrde vries in 2007, word lid van een schietsportvereniging en leer de artikelen uit het wetboek van strafrecht inzake noodweerexces uit het hoofd.

Basta | 15-06-05 | 23:14

@Khadaffi Ik vrees oprecht van wel met deze regeringscombinatie. Het CDA als hoeder van de normen en waarden.

Starf*cker | 15-06-05 | 23:12

Boer Koekkoek wordt de bom deze zomer!

MijnZus | 15-06-05 | 23:12

@Toine
Het probleem is dat je niet eindeloos kunt behandelen. Ik hoorde een deskundige op de radio melden dat als er na 15 jaar nog geen resocialisering in zicht is, dan kun je het eigenlijk wel vergeten.

Wat krijgen we morgen? Heel simpel. Een boze Boris die na de belofte van Donner dat hij mee zn kamer in mag inbindt. Kawoutertje Bos gaat verontwaardigt doen, alsof hij de stem van het volk is. Wilders zal gesteund door de LPF wel een motie van wantrouwen indienen. Donner en JP lachen dit weg, en uiteindelijk blijft alles zoals het was. Zoals altijd...

ZI | 15-06-05 | 23:12

Lubbers! Die heeft geen baan meer! Heeft ie ook weer wat te knijpe... ik bedoel doen

T@nte | 15-06-05 | 23:12

helaas bevestigt dit weer het dagelijkse gevoel in de onderbuik: er is een heleboel mis in dit landje ...

baksteen | 15-06-05 | 23:11

Is Willem Aantjes nog in leven?

TM | 15-06-05 | 23:11

@ Star
Moet het perse iemand van de CDA zijn ?

khadaffi | 15-06-05 | 23:09

Die Donner is niet van deze wereld.
Maar goed dat wisten we al sinds ie riep dat je boe moet roepen als je ziet dat een paar kerels op iemand zijn kop lopen te springen.
Wat een waardeloze vent.

Gladio77 | 15-06-05 | 23:09

Ik zeg het niet graag, maar soms verlang je terug naar Won... eugh... Winnie, die kon nog wel eens een traantje wegpinken, zo onrechtvaardig....
Donner vind maar 1 ding rechtvaardig, dat hij aan dat pluche plakt.

gekke gerrit | 15-06-05 | 23:08

@ganglion Weet ik niet. Is het probleem van het CDA. Ik heb wel eens gedacht aan de vice-president van het Amsterdamse gerechtshof mr. Willems of desnoods tijdelijk good-old Hans van den Broek. Gekker dan Donner heb je ze niet.

Starf*cker | 15-06-05 | 23:06

@Ganglion
Je kunt er niet onderuit dat die mensen ooit weer terug de samenleving in moeten. Mensen op bezoek in de kliniek hebben ze in die viftien jaar daarvoor vast wel gehad

Toine Rorije | 15-06-05 | 23:05

Kudt de AIVD op de loer, mn WLESSinet wordt gejoind door een onbekende gebruiker met een hostname "laptop" en er stopte net een gerote donkerblauwe volvo voor de deur met twee kerels er in.
GS behandelt me ondertussen alsof ik schizofreen ben, en laat me steeds opnieuw inloggen.
Gerommel in de achtertuin en gedempte stemmen...

Shit, de deurbel....

Blue-one | 15-06-05 | 23:05

Wie zou Donner trouwens moeten opvolgen, gesteld dat ze hem morgen tot opstappen dwingen? De Wijkerslooth misschien? Die had toevallig op dit TBS onderwerp een gezond standpunt, maar is weer een eersteklas eikel op andere terreinen.

Ganglion | 15-06-05 | 23:04

@kadaffi Mijn stem. En per 4 jaar een functioneringsgesprek.

Starf*cker | 15-06-05 | 23:04

@ganglion OK. Eens.

@Opa Ik vrees hetzelfde. Zo hobbelen we van incident naar incident. JPB heeft vandaag ook weer een blunder gemaakt die het vaderland een paar honderd miljoen kan kosten.

Starf*cker | 15-06-05 | 23:03

@ starf*cker
Ben ik met je eens..
Maar zal die thermo helpen ?
En huur jij ze in ? Dan zou ik ze maar eens ontslaan. Gehuurd met je stem ? je belasting ?

khadaffi | 15-06-05 | 23:02

ik zeg het niet graag maar.. roerend mee eens. Vooral de lof naar Eerdmans in je slot, hulde!

Niels | 15-06-05 | 23:02

@T@nte:ik heb begrepen dat Willem er pillen bij slikte ( en dat al 15 jaar...? )

Opa-Buiswater | 15-06-05 | 23:02

@Opa-Buiswater
Pas op met die genever, van alcohol kun je gekke dingen gaan doen...

T@nte | 15-06-05 | 23:01

@khadaffi Daar zijn politici voor. Die huur ik daar voor in. Een oplossing is in ieder dat je als minister af en toe een thermometer in de reet van de samenleving steekt waardoor je niet verrast wordt als dikke vinger omhoog gaat.

Starf*cker | 15-06-05 | 23:00

De één na de andere ant-terrorisme wet wordt er door heen gejast alsof alleen de politie ons nog redden. Maar nu springt Donner in de bres voor de vrijheid van TBS patienten. Van wie geen deskundige heeft gezegd dat hij klaar voor verlof was. Het zijn ook maar mensen, zegt Donner, de man die vermoord is door Willem S telt niet. Eéntje erbij voor de statistieken. Justitie heeft meerdere male gefaald in één zaak. Donner was ook meerdere malen gewaarschuwd over het falende systeem.
Nu wilt hij wel iets doen, iets veranderen. Er is maar één ding dat hij moet doen, opflikkeren.

Gavrilo | 15-06-05 | 23:00

Ach, morgenmiddag vragenuurtje, CDA en VVD doen wat prikkelende vraagjes alsof ze deze écht een beetje boos zijn, Boris gaat voor de vorm een beetje dwarsliggen ( hij is tenslotte rechter geweest en proffesioneel homosueel....) en als het er op aan komt mag Donner nadat hij heeft gezegd dat het hem spijt gewoon blijven zitten omdat het "karwei"afgemaakt moet worden in deez moeilijke tijden en alleen juist dit kabinet deze zware taak aankan...*haalt alvast wat dozen genever uit de kelder*

Opa-Buiswater | 15-06-05 | 22:59

goed stuk star
hope dat die wereldvreemd lunatic nu opzout

DonnieDarko | 15-06-05 | 22:58

@Starf*cker
Ik pin je niet vast op de enkelband. Of andere technische snufjes; ik ken ze allemaal. Maar alle technieken of regels ten spijt: gestoorde mensen kun je daarmee niet controleren/in het gareel houden.
-
Enkele jaren TBS-behandeling is wellicht voor mij bespreekbaar, maar daarna en zeker na 15 jaar geldt er maar één verlofregel: Wie hem/haar wil ontmoeten komt maar naar de TBS-kliniek. Simpel.

Ganglion | 15-06-05 | 22:58

@Toine Rorije
Blijkbaar vonden de behandelaars van Wilhelm ook dat hij niet te behandelen was, een juiste conclusie in mijn ogen. De rechter beslist, mogelijk na het betoog van een slimme advocaat, anders.
TBS niet afschaffen, maar sneller de long-stay manier gebruiken in dit soort gevallen.

T@nte | 15-06-05 | 22:57

@ starf*cker
Kom eens met een oplossing.
Dat schoppen doe ik ook.

khadaffi | 15-06-05 | 22:56

Onlangs werd als "groot nieuws" naar buiten gebracht dat 60% t.b.sers onbehandelbaar is. Wilhelm Schippers behoort tot die categorie. Wat moet die schoft dan in een resocialiesering programma? Inmetselen moeten ze die schoft en die rechter die hem met proefverlof liet gaan.

kansatsu | 15-06-05 | 22:56

@jp vakantie

Starf*cker | 15-06-05 | 22:56

Offtopic: Waar de fuck is Slamdunk?!? Het is al ruim een maand geleden dat ie voor het laatst iets schreef........ Ik mis 'm ;)!

jpschadde | 15-06-05 | 22:55

@Ariel Dan ging ik in de ondergrondse.

Starf*cker | 15-06-05 | 22:54

@terrorwally

Wat als Donner de dictator zou zijn?

Ariel | 15-06-05 | 22:53

AKTIE DE MAAT IS VOL !

khadaffi | 15-06-05 | 22:52

cursus koekjes bakken:

1)gooi alle koekjes weg
2)log in
3) men neme koekje [2].txt
4) vierde regel op 10000000000 zetten en ook vierde regel na de *
5) terug in de trommel leggen.
6) IETS MET mUhhAHHAHAAAaa en meer van dadt soort zaken maar daar wil ik van af zijn

MijnZus | 15-06-05 | 22:52

@Ganglion Niet vastpinnen op de enkelband. Het gaat om een hele reeks van maatregelen. Bij het Koninklijk Huis schijnen ze een zendertje in de knieholte te hebben waarmee ze bij verdwijning any-time op te sporen zijn.

Starf*cker | 15-06-05 | 22:52

@t@nte
als je na 15 jaar tbs niet beter bent ben je dat na veertig jaar ook niet. Blijkbaar heeft tbs ook niet het gewenste effect: erin als verkrachter eruit als moordenaar

Toine Rorije | 15-06-05 | 22:51

@Hoe Ik heb wat minder vertrouwen in het systeem als jij. Zeker als behandelaars anders adviseren dan de rechter in onmetelijke wijsheid uitspreekt. Verder is het niet "mijn" Telegraaf. En dossierkennis is geen garantie voor wijze beslissingen.

Starf*cker | 15-06-05 | 22:50

Helaas Donner, Minister Donnert, vandaag valt 't doek.
Fout na fout, na fout na fout.

Verkrachting na verkrachting, moord na moord, ontvoering na ontvoering, kinderporno wordt zelfs vrij gesproken.

Helaas heb je geen kloten, totaal niet.

Maar deze keer gaan we INTERNATIONAAL.

't is niet te hopen dat dit kabinet ooit wordt opgegraven of in de (geschiedenis) boeken komt.

Kortom: Piet H. Donner(t), KANKER OP, Pleurt op, Rot op, Lazer op, Flikker op, verdwijn.....

NEDERLAND is je ZAT.... Meer dan zat.

mois | 15-06-05 | 22:50

go starf*cker

Cultuur B. | 15-06-05 | 22:50

Lutsers zijn het!!!! Zullen in Den-Haag het nooit leren. ALS ZE HET KLEINE BEETJE HERSENEN DAT ZE HEBBEN OOK EENS GAAN GEBRUIKEN ZOU MOOI ZIJN!!!!!!!

Gangster of love | 15-06-05 | 22:49

donner moet aftreden, hele kabinet naar huis, dan is het echte probleem, te weten hoogervorst, ook in één klap opgelost.

cloggie42 | 15-06-05 | 22:49

@starf*cker
Zo'n zender om de enkel is ook geen oplossing. Want wat is de sanctie bij uitschakelen of verwijderen? Moet je hem wel eerst weer te pakken zien te krijgen.
-
Doet me denken aan het verhaal van de steur te Kampen. Die bonden ze ook een belletje om, want dan was hij gemakkelijk weer te vangen.

Ganglion | 15-06-05 | 22:49

We lullen wat af hè ?
Op de logs.
We schrijven een column. Er gebeurd niks hoor mensen.

khadaffi | 15-06-05 | 22:48

@Starf*cker: de PvdA zal zich nu uiteraard als huilende wolven op Donner storten. Da's te verwachten. Kaboutertje Bos c.s. hebben na het EU debakel wel een suksesje nodig.
Verder denk ik dat je de rol van de (je) Telegraaf wel wat té optimistisch inschat.
wat er in België met ministers gebeurt, zal me een bal kunnen jeuken: sinds vorige week kennen we de kwaliteiten van onze zuiderbuurlijke excellenties, en die zijn niet al te hoog in te schatten (of loopt er nu een bandje mee). Laten we nu niet gaan beoordelen op incidenten, waar deskundigen, ter zake deskundige rechters en begeleiders met oneindig veel meer dossierkennis dan wij (ik) zich allang over hebben gebogen. Houdt er rekening mee dat meneer al 30 keer eerder op begeleid proefverlof is geweest. Wat weet je over eventuele aanscherpingen van de TBS regeling, anders dan de technocratische en waarschijnlijk te verneuken GPS zooi. Mijn Tomtom is na 2 dagen al gekraakt!

Hoe schrijf je nuanc | 15-06-05 | 22:47

@Blue-One Precies.

Starf*cker | 15-06-05 | 22:47

@Toine Rorije
Wel als de TBS-kliniek de rechter adviseert om de persoon in kwestie nog niet in dat traject te laten komen, gezien de volgens de kliniek nog steeds aanwezige risico's

T@nte | 15-06-05 | 22:46

Ach, misschien leest Van Aartsen vanavond GS. Ik denk dat de VVD in deze zaak lastig zit, als onze Geert en Eerdmans en de PvdA op dit punt de kop van Donner wil laten rollen. D66 doet niks, die willen alleen overleven.

Starf*cker | 15-06-05 | 22:45

Starfucker kom op voor je verworven rechten!
Hulde!

We laten ons niet voor Wildersmeeloperts uitmaken, door iemand met een kutnick die niet in het scherm past!

Blue-one | 15-06-05 | 22:45

@starfucker

Leuk stukje, maar erg naïef. Uit het verleden is al gebleken dat er eerst iets ergs moet gebeuren, voordat er actie wordt ondernomen (net zoals de vuurwerkramp en de brand in Volendam)

N-Fluence | 15-06-05 | 22:44

Herpost van tijdje terug: Vandaag een jurist op de radio die veel wordt ingezet bij die verzoeken tot verlof. Volgens hem is het de minister die de toestemming verleent, NIET de rechter.

Dus erm... Zwarte Kip?

TM | 15-06-05 | 22:44

@ Hoe schrijf je nuanc 15-06-05 @ 22:32
hoe dan ook, wat niet kan dat kan niet!
in wat voor jasje je het ook wilt steken!
de zittende politiek is zowiezo incompetent ,dat hebben ze nu al te vaak aangetoond.
dat moet u zo niet zien... u moet het zien zoals wij het lie... zeggen!
en dat kan je op 6 manieren uitleggen... bla bla bla.
prop dat maar es in je normen en waardenbeleid!! en wegwezen met dit zooitje!

e-one2day | 15-06-05 | 22:44

@Thygros (22:12): Helemaal mee eens, het is niet een bepaalde persoon maar het gehele godvergeven systeem. Maar als je dan een Donnert hoort die heel klinisch iedere verantwoording van zich afschuift gaan je haren toch recht overeind staan. "Een bedrijfsongeval". Als er al iemand verantwoordelijk is voor handhaving en uitvoering van geldende regels is het wel de minister van justitie. Kortom: Donner is hier de enige verantwoordelijke, of hij het nu zo bedoeld heeft of niet.
Gezien de vele zware gevallen van fraude, klasse justitie en andere misdragingen van diverse onderdelen van het justitiële apparaat kan Donner eigenlijk niets anders dan zp snel mogelijk opsodemieteren.

DeKeet | 15-06-05 | 22:44

En ergens in Nederland zit er dan zo'n familie voor de buis naar die klootzak van een Donner te luisteren, een familie van een man die z'n hele leven hard gewerkt heeft en eindelijk van z'n oude dag kan genieten op z'n met veel moeite bijeengespaarde bootje. Totdat onze Malle Pietje weer de regeltjes volgens de letter volgt, niet nadenkt (want daar ben je per slot van rekening ambtenaar voor) en z'n handtekening zet onder weer een proefverlof. En de politiek maar speddebatjes aanvragen en elkaar de hand boven het hoofd houden. Dit land is echt verrot, helemaal verrot.

ErachterKijkerd | 15-06-05 | 22:43

@ZI Eerdmans is inderdaad prima. Aleid Wolsen van de PvdA maakte trouwens ook een prima indruk. Maar Donner en Balkenende zijn iedere voeling met de wereld kwijt.

Starf*cker | 15-06-05 | 22:43

De Tweede Kamer, die zo hard gaat gillen, moet even naar zichzelf kijken. Het systeem is ooit goedgekeurd door dit gremium. We hebben onafhankelijke rechters, die de wetten toepassen. Onze volksvertegenwoordiging moet in haar wetgevende rol een ander systeem neerzetten! Even voor de goede orde: tbs mag voor mij wat minder humaan zijn: opsluiten en de sleutel "verliezen". In elk geval geen proefverloven en dat soort onzin. "Wie binnen bennen, blijven binnen".

redelijk toch | 15-06-05 | 22:43

Bedrijfsongeval... Waarom helaas nou nooit NU in de tweede kamer... Maar dan graag geen LPF'er als Eerdmans, maar een van die ouwe knarren. Lijkt potdorie wel of een panel uit een show van Mies Bouwman (wie zegt u?) is getransfereerd naar de 21 eeuw...

superlutser | 15-06-05 | 22:42

@Thygros
Is het dan raar dat een verkrachter na vijftien jaar tbs terug in de samenleving wordt gebracht. Op een of andere manier doet men alsof het potdomme om Hannibal Lecter gaat.

Toine Rorije | 15-06-05 | 22:42

@Lucas
Jantje heeft een hernia toch? Zich vertild aan alle zakken geld die hij eerlijk moest verdelen ofzo?

@Starf*cker
Zo, eindelijk weer eens een echt lekkere column. Helemaal mee eens. Een minister die zich openlijk achter een systeem schaart waarbij doden kunnen vallen, dat is natuurlijk not done. Dus opgedonnerd, het is nu leuk geweest, het wordt tijd dat er fatsoenlijke mensen aan de macht komen. Mensen die wel weten wat er in de maatschappij leeft. Eerdmans had gelijk, jammer dat hij bij zo'n kudtpartij zit.

ZI | 15-06-05 | 22:40

Ik stel voor dat hele TBS gedoe af te schaffen. Binnen Europa kan zoiets ook niet, want de andere landen kennen geen TBS-ers. Die hebben alleen normale, gezonde mensen en gestoorde, zieke mensen. Die laatste categorie sluiten ze op in psychiatrische inrichtingen.

Ganglion | 15-06-05 | 22:40

@Hoe schrijf je nuanc 22:37
nou nou wat een nuance zeg!

T@nte | 15-06-05 | 22:40

@StyleTTo & Woody: dank voor de inzichten in het begrip risicotaxatie. Mischien moest er ook maar eens zo'n risicotaxatie op Donnert worden losgelaten.

sellafield | 15-06-05 | 22:40

Terwijl ondertussen dat höftervriendje van Donner, in één klap de Nederlandse onderhandelingspositie over de nettobijdrage met een slip of the tongue heeft weggegeven.

Wat een lutsers al met al. Mijn schoolkrantredactie was competenter.

FustViking | 15-06-05 | 22:39

Zijn we dan klaar voor het roer om? Geen dure behandelplekken meer voor TBS-ers die wederom de fout in zijn gegaan, OF waarvan op voorhand al door de ' deskundigen' is aangetoond dat een verdere behandeling zinloos is? Donner is een poppetje dat kan ( en MOET!) worden opgeofferd ten faveure van een veranderd klimaat en bijbehorend systeem.
Meer zgn. Long-Stay afdelingen zouden de eerlijke belastingbetaler een berg geld besparen, omdat er geen geld aan dure therapeuten en anderszins behandelend personeel hoeft worden uitgegeven. Kortom, een sober regiem, wat ten slotte ook in de reguliere gevangenissen is doorgevoerd. ( met de invoering hiervan heeft Donner m.i. ook de nodige steken laten vallen)Gewoon het ouderwetse 'opsluiten' en weg... VER weg houden uit de maatschappij. Ennuh.... wel eens een TBS-kliniek van binnen gezien? Ziet er beter uit dan de dure accomedatie waarin ik meestal met mijn zuurverdiende geld tijdens de vakantie in beland.

petbur | 15-06-05 | 22:39

-weggejorist-

fastfly | 15-06-05 | 22:39

@Hoe Je mag een hoop van mij zeggen, maar Wilders-sympathisant? Maar wat ik schrijf is mijn mening. Klaar. Of dat nou populistisch of niet. IK zag vanavond Aleid Wolfsen van de PvDa en die zei niet veel anders. Donner heeft geblunderd en weigert zijn consequenties te nemen. In Belgie is ooit minister Tobback opgestapt alleen omdat een Rijkswachter een tegenstribbelende uitgewezen Nigeriaanse wat al te hard aanpakte. Waarom is hier nou nooit iemand verantwoordelijk? Als dat populisme is, dan mag je dat vinden. Wat door de Kamer na "Eibergen" is gesteund is een hardere aanpak van TBS-ers. Met enkelband met GPS bijvoorbeeld. Donner heeft daar, laks als hij is, niets mee gedaan.

@Lucas Wat vind de SP van proefverloven?

Starf*cker | 15-06-05 | 22:38

@LLL: Volgens mij is Donner eindverantwoordelijke mbt toestemming geven voor het proefverlof, terwijl dit door deskundigen is afgeraden.

Kees-D | 15-06-05 | 22:38

mjomjo: heb je een beter alternatief? Het gemiddelde weblogpubliek via een poll laten stemmen op de veroordeling van een zwakzinnige met een Oedipus complex?

Hoe schrijf je nuanc | 15-06-05 | 22:37

@ganglion 22.29: Nee, hier is geen Rechter aan te pas gekomen, het was mijnheer zijn zoveelste uitstapje al, in het kader van een resocialisatie van een patient die na 15 jaar toch eindelijk wel zicht mocht krijgen op zijn toekomst, doorbehandelen of voor de rest van zijn leven achter sloten. Degene die over dit uitstapje uiteindelijk heeft beslist was DonnerT.

Thygros | 15-06-05 | 22:37

@mjomjo: jawel hoor, maar een paar duizend is niet voldoende. Kom met 5 miljoen handtekeningen en je hebt een begin.

Lucasdelinkselul | 15-06-05 | 22:37

@Hoe schrijf je nuanc: ik en starf*cker om te beginnen.

Lucasdelinkselul | 15-06-05 | 22:35

Lucas: wie is er nu geïnteresseerd in de altijd betweterige, maar niet ter zake doende mening van de SP?

Hoe schrijf je nuanc | 15-06-05 | 22:34

@Kees-D: dat kan ie niet...

Lucasdelinkselul | 15-06-05 | 22:34

@StyleTTo; geen zout helaas, wel betonnen borden..

Fruitvlieg | 15-06-05 | 22:34

@T@nte
Hij vond dat met de huidige regeling die risico's minimaal waren. Maar om zijn huid te redden zal hij morgen wel aankondigen dat er een nog strengere regeling komt.

Ganglion | 15-06-05 | 22:33

Met betrekking tot de moord op de bejaarde man: Donner kan worden aangeklaagd wegens dood door schuld.

Kees-D | 15-06-05 | 22:33

@Star: kan inderdaad nergens mening van de SP vinden.

Lucasdelinkselul | 15-06-05 | 22:33

Sinds wanneer is GS een spreekbuis geworden van lulletje Wilders en zijn ranzige LPF vriendjes?
De vorige keer is (met uizondering van de hierbovengenoemde ukkels) de TBS politiek kamerbreed gesteund. Het gesundenes Volksempfinden van Starf*cker is een populisme van het zuiverste soort. Belangsteling voor een carriere binnen de groep Wilders of zo? De regels zoals die nu gelden,inclusief de rechters die overgeleverd zijn aan niet alleen de deskundigen, maar ook het belang van verdachten en een vorm van resosialisatie in ogenschouw moeten nemen. Donner mag blijven, Starf*cker is een opruier.

Hoe schrijf je nuanc | 15-06-05 | 22:32

@StyleTTo
Ik hoop dat den ambtenaren een koloniaal schip vol hebben, aangezien we hier al eens een plan hadden voor de wereldheerschappij en nu de versterking van LLL...

Blue-one | 15-06-05 | 22:32

Groetjes vanuit hier aan de mannen en vrouwen van de AIVD dan,hoop dat de mensen daar ook korreltjes zout hebben.

StyleTTo | 15-06-05 | 22:30

@Thygros
Dus voor de duidelijkheid: aan dit verlof van de heer Schippers kwam geen rechter te pas?
-
Iedereen lult daarover maar wat in de rondte namelijk.

Ganglion | 15-06-05 | 22:29

@Ganglion
En Donner staat achter het huidige beleid. Hij is dus niet van plan om dan de risico's tot een minimum te beperken?

T@nte | 15-06-05 | 22:28

in-uit loggen doe ik sávonds in bed wel.

StyleTTo | 15-06-05 | 22:27

@ldll
Agnes maakt hem van kant

Karel kwakbol | 15-06-05 | 22:27

@Lepo: GS zit weer in het zelfde serverack als de AIVD...

Lucasdelinkselul | 15-06-05 | 22:27

@lucas Maar vinden ze iets van Donner?

Starf*cker | 15-06-05 | 22:27

@Pieter Baan
Donner sprak niet over een bedrijfsongeval. Wel dat dit de risico's zijn die we bij het huidige TBS-verlofbeleid nemen.

Ganglion | 15-06-05 | 22:26

@I.D hier. GS persconferentie morgen hierover??

StyleTTo | 15-06-05 | 22:26

Waar ik overigens erg nieuwgierig naar ben is hoe de zitting bij de rechter betreffende dat verlof nu is gegaan.
Slimme advocaat van Willempie?

T@nte | 15-06-05 | 22:25

Sterneuq: Agnes Kant is stil de laatste tijd. Harry van Bommel is bezig met de macht naar zich toe te trekken. Jan M is ook niet ziek maar er woedt een machtstrijd binnen de SP. De hamers en sikkels liggen op tafel.

Lucasdelinkselul | 15-06-05 | 22:25

Waarneer Donner morgen plots een nekschot krijgt dan heeft gelukkig niemand het gedaan.
Dat scheelt weer voor de familie, kunnen ze em meteen cremeren zonder eerst met dat lijk in de koeling een onderzoek hoeven af te wachtten.

Brederodekater | 15-06-05 | 22:25

@woody
Ik verwacht echt niets van justitie, integedeel. Maar een rechter die een zo zware beoordelingsfout maakt, hoort tenminste uit zijn functie te worden gezet of te worden vervolgd wegens dood door schuld.

O, ja die Joop den Uyl, twee dingen:
hij had een gat in z'n hand en dat tweede kabinet den Uyl komt er.

Karel kwakbol | 15-06-05 | 22:24

@sellafield
Voorbeeld je stuurt een kaalkopje de Bijmert in en laat hem allemaal nietszeggende blanke voordeelleuzen schanderen,dan ga je kijken hoeveel risico zo'n mannekke loopt.

StyleTTo | 15-06-05 | 22:24

Watzkeburt met GS ?
Ik heb nergens last van, en krijg zo het idee dat ik de enige ben die niet getraced wordt door de A.I.V.D.... Die ruisjes en klikjes op mn telefoon had ik toch altijd al.

Blue-one | 15-06-05 | 22:24

@lepo
volgens mij heeft iedereen hier hetzelfde probleempje, ving al wat geluiden op

T@nte | 15-06-05 | 22:23

@ sellafield

dat is het probleem dat je- al fietsend-van je witte fiets wordt geslagen door een loslopende puma op de Veluwe.......... maar dan met TBS'sers

Woody | 15-06-05 | 22:23

Semi off-topic: ik krijg een identiteitscrisis van al dat inloggen.

sellafield | 15-06-05 | 22:22

sClerose, that is.

Lepo | 15-06-05 | 22:21

@Sterreneuquert
Donner begon zon persconf. end v/d middag met een steunbetuiging voor de direct betrekkenen. Om daarna inderdaad stevig z'n achteringang te flushen en een andere macht de zwarte piet toe te spelen.

Ligt 't overigens aan de Multiple Slerose update van hedenmiddag dat ik steeds opnieuw moet inloggen of sta ik als FOKker geregistreerd in de GS systemen ofzo....?

Lepo | 15-06-05 | 22:20

Eens met vrouw v@n mn oom
Donnert kan zich dan wel indekken met rechters en linkers maar hij is degene die het te voeren beleid uitzet...

O.T.
Iemand al eens getracht om dubbel te klikken op de "post" knop ? Stijlloze grap in javascript duikt op ;-)

Blue-one | 15-06-05 | 22:20

Eens met vrouw v@n mn oom
Donnert kan zich dan wel indekken met rechters en linkers maar hij is degene die het te voeren beleid uitzet...

O.T.
Iemand al eens getracht om dubbel te klikken op de "post" knop ? Stijlloze grap in javascript duikt op ;-)

Blue-one | 15-06-05 | 22:20

Die 5 dagen was nog te overzien, zijn depot-injectie werkte nog....

Joost Eertmans , scheer jij je kop nou es kaal, laat je af en toe in je hol naaien, mischien dat je ook wat mensen achter je krijg.....

bondje33 | 15-06-05 | 22:20

'Risicotaxatie'. Kan iemand dat voor mij definieren?

sellafield | 15-06-05 | 22:20

Eens met de vrouw v@n mn oom
Hij is toch degene die daar ( wetgeving ) best wel over beslist ...

Blue-one | 15-06-05 | 22:18

Eens met de vrouw v@n mn oom
Hij is toch degene die daar ( wetgeving ) best wel over beslist ...

Blue-one | 15-06-05 | 22:18

-weggejorist-

Pieter Baan | 15-06-05 | 22:17

@Karel Kwakbol

Afgezien dat Donnert zijn handtekening zette voor goedkeuring:

De rechterlijke macht zet zijn computer vol juvenille-porno en zet deze vervolgens op straat............. verwacht daar dus ook niet teveel van.

Nee..... geef mij maar Den Uyl. dat waren nog 'ns mooie tijden

Woody | 15-06-05 | 22:17

De maatschappij,dat ben jij.
wtf is Donnert,een man die niet verder kijkt dan zijn eigen fietsbel,of ie t wel doet.
Te veel regels hier in state NL,Keep it NAD
pure and simple.

StyleTTo | 15-06-05 | 22:17

@Thygros: Stel je voor dat Donner dat niet gedaan had, medeleven betuigen, lijkt me toch eerder normaal dan dat het getuigt van zijn competentie
Wetgeving faalt, idd. Maar is Donner dan niet de verantwoordelijke, als hij niets wil veranderen?

T@nte | 15-06-05 | 22:16

Het wordt allemaal steeds raadselachtiger rond deze TBS ontsnapping. Was er begeleiding? Zo ja, waarom werd dit afgelopen week in geen enkel artikel dan vermeld? Werd Schippers nog behandeld of was hij inmiddels na 15 jaar een long stayer? Als hij niet meer behandeld werd, dan vervalt ook resocialisatie? Waarom wordt dit dan nog als argument opgevoerd? Slikt iemand 15 jaar pillen tegen een drankverslaving? Zo neen, dan heeft hij die verslaving tijdens TBS opgelopen?

Ganglion | 15-06-05 | 22:15

@T@nte
Strompel nu in den rondte met een flinke fractuur, en een ingescheurde multilaterale collaterale knieband, maar die had ik al zegde mijn fysio..

Donnert moet weg, gaat ook weg, wellicht eind deze week, zodat hij ergens in Schubbekutteveen burgermeister wordt gok ik

Blue-one | 15-06-05 | 22:15

Lekker scherp stukie F*cker! Daar knapt een mens van op!

Hambiman | 15-06-05 | 22:14

En toch is er die dan rechter die ondanks de negatieve adviezen Schippers gewoon de straat op stuurde.
En die rechter loopt nog gewoon vrij rond.

Karel kwakbol | 15-06-05 | 22:12

We hebben nu ook een dictatuur.
Onze democratie is een dictatuur der meerderheid.

AnyKey | 15-06-05 | 22:12

Leuk Starfucker, maar het is niet de rechter die hier gefaald heeft, het waren niet de brandnetelthee drinkende socio's, tis de complete wetgevende macht
Ennuh een klein woordje ten goede van Donnert: hij begon wel met zijn medeleven te betonen aan de nabestaanden van degene wiens doodvonnis hij persoonlijk getekend heeft, kijk dat dan weer wel ......

Thygros | 15-06-05 | 22:12

Aller eerst prima stukje Starf/Fleishb
Maar ik vrees dat alles weer word afgedaan met "tsja dit had niet mogen gebeuren" en de hele zooi lurkt weer gewoon verder.

kneuterzak | 15-06-05 | 22:12

[tromgeroffel]
Lucas in aantocht, er volgt nu een betoog vóór meer knuffelen met tuinbroekenmutsen
[/tromgeroffel]

Blue-one | 15-06-05 | 22:12

@Blue-one
Niet bezeerd bij het vallen? Mijn kaak zit iig nu weer op zijn plek...

Morgen weten we meer. Gaattie of gaattie-niet. Denk het laatste, hoop het eerste

T@nte | 15-06-05 | 22:11

@Lucas Waarom horen we niks van Agnes Kant over Donner?

Starf*cker | 15-06-05 | 22:11

We worden genaaid door de EU, we worden genaaid door Marokko, we worden genaaid door de Antillen, we worden genaaid door de rechtelijke macht, en we worden al decennia lang genaaid door laffe incompetente naieve bestuurders, ( van alle politieke kleuren )les Pays bah.

gentle giant | 15-06-05 | 22:10

Garibaldi, jij naar extreem mannetje! :-)

Lucasdelinkselul | 15-06-05 | 22:09

F@ck.

Nu schrijf ik UW naam fout.

Excusè, T@nte.

filter | 15-06-05 | 22:09

Dilemma voor hen die het leven niet meer zien zitten vanwege dit kabinet: leg ik m'n kop op de rails of koop ik een treinkaartje?

Ok, even de tussenstand van vandaag: JP verspreekt zich tegenover de kamer en zorgt er dus voor dat we de hoofdprijs in de EU blijven betalen, het debat over de WAO-hervorming was vandaag ook weer voor de kadt z'n kudt, en dan hadden we nog iets met Donnert...

sellafield | 15-06-05 | 22:09

@T@nte
inderdead daar viel ik ook over, dat Schippers opeens weer S. heette..
Wel eerst een duidelijke foto verspreiden, met naam toenaam schoenmaat haarlengte en info over eventueel excessief viagra gebruik, maar nu doen als of zn neus bloedt ( Doe-Maar jaren vroegâh... )

Blue-one | 15-06-05 | 22:08

@ Tante, da's okay hoor.

Ik weet bij god niet waar Donner's prioriteiten liggen.

Alhoewel... Bij god, misschien?

filter | 15-06-05 | 22:07

Even nagedacht..... niet lang:

Alle Willempies een doorgeladen pistool geven, opsluiten en allemaal een paar dagen geen medicijnen geven......... sommige problemen kunnen zichzelf ECHT oplossen

Zonde van de werkgelegenheid van de TBS-begeleid-prutsers, maar ze kunnen solliciteren op de baan van Donnert

Woody | 15-06-05 | 22:06

rotten met die mafketel. hoop dat zijn fam nooit een tbs gek op verlof tegenkomt, maar misschien zou die regelkneus dan wel een keertje gaan nadenken.

Leon G | 15-06-05 | 22:04

@filter: 'xcuses
Ben op de hoogte, wees niet bang. Maar mijn onderkaak zakte onzacht op mijn schoenen als ik Donner hoor verklaren dat we Willem Schippers nu wél weer keurig Willem S. moeten gaan noemen. Waar liggen zijn prioriteiten nu?

T@nte | 15-06-05 | 22:02

@ garibaldi, Ik weetnie, ophangen klinkt zo cru.

Ik heb wèl gemaild naar het ministerie van justitie, met de vraag of Donner misschien kan opzouten.

Niet dat ik de illusie heb dat het ook maar enigzins helpt, natuurlijk....

filter | 15-06-05 | 22:02

@flipje> ja net 5 minuten bekend... jij hebt de scoop!

superjan | 15-06-05 | 22:01

Waarom draaien we TBS en straf-uitzitten niet om?
a) meteen behandelen in een TBS kliniek dat is beter voor die stakkers.
b) in de TBS kliniek geen verlof toestaan
b) als ze daarna in de bajes weer terugvallen dan opnieuw hun TBS herhalen en daarna alsnog hun straf uitzitten (en deze desnoods opnieuw in laten gaan)
Zo fungeert de bajestijd als proeftijd voor de TBS behandeling. Geen TBS'er meer die ontsnapt tijdens verlof en als het toch gebeurt tijdens hun bajestijd mag je hopen dat de TBS behandeling zijn werk heeft gedaan. Extra stok: gaan ze tijdens bajesverlof in de fout voor iets wat valt onder hun TBS behandeling: meteen het HELE traject herhalen.

casagrande | 15-06-05 | 22:01

voornamelijk..

Bondskanselier | 15-06-05 | 22:00

en heeft Willem nu ook iemand omgebracht?
Tenminste dat hoorde ik op de radio!

flipje | 15-06-05 | 21:59

@Bondskanselier: Als in: Sargasso.nl zeker.

Pritt Stift | 15-06-05 | 21:58

@ T@nte,
Yep, het staat er echt. Heb je ook gelezen dat er al 7 TBSers spoorloos verdwenen zijn?
Vermoedelijk naar het buitenland...

[p/s, 't is fiLter :)]

filter | 15-06-05 | 21:58

@BJ
Jij stelt die politici persoonlijk aansprakelijk voor wat lelijke bedrijfsongevallen ?

Blue-one | 15-06-05 | 21:58

Goed bezig vleesboom erm starsterretje. Soms weet je niet wat je van wie leest. Maar en tendentieus en slecht geschreven, dat kan alleen van de hand van bukt u maar zijn.

kolonel | 15-06-05 | 21:57

De cliches van de oude garde komen weer boven drijven.... Toppertje oop!

Blue-one | 15-06-05 | 21:56

@Pritt Stift

Het verzieken van de grondwet was voornamelijk te danken aan ongeschoolde proleten

Bondskanselier | 15-06-05 | 21:56

Hear, hear!!!

gentle giant | 15-06-05 | 21:56

Ik heb trouwens erg zin om met een paar GS-ers eens even die Schippers te gaan ophangen aan het paleis van justitie... Zal wel weer niet mogen...

garibaldi | 15-06-05 | 21:56

Denk niet dat deze regering 2007 gaat halen. Er zitten gewoon teveel arrogante klootzakken in die totaal niet geschikt zijn voor de functie die ze bekleden. Dit zal van blunder naar blunder blijven gaan.

Bomber Jack | 15-06-05 | 21:56

PHD is gewoon op het verkeerde moment op de verkeerde plaats minister geworden, maar ze zullen hem niet ontslaan, daar zijn ze te goede 'vrinde' voor

sjaak_33 | 15-06-05 | 21:56

Ik kan mij nog goed herinneren dat Winnie Sorghdrager voor minder gewipt werd ( is deze opmerking wel handig....?)

Opa-Buiswater | 15-06-05 | 21:55

Een heel goed stuk Starf*cker.
Wat een kille idioot is die mijnheer.
MAAR NU IS HET GENOEG. (gemeende kapitalen)

superjan | 15-06-05 | 21:54

dat Donnert gek was wisten we wel, maar nou wordt het ook nog gevaarlijk met die gek aan de leiding...

Zo'n TBS-er schijnt aan een hele waslijst aan voorwarden te moeten voldoen om maar even naar z'n familie te mogen, tot in de kleinste snertregeltjes, en dan mag hij met verlof... en wat doet zo'n gek als ie vrij is.. eerst vermoord ie een weerloze ouwe man en gaat ie lekker in 'diens huis zitten stinken! Ik zeg gewoon in de dwangbuisen houden die gekken, TBS is TBS.

garibaldi | 15-06-05 | 21:54

@ Woody
we GAAN niet naar de klote.... we ZIJN al naar de klote

SoepKip | 15-06-05 | 21:52

@TM: Herstel. De weblogs als vierde macht. Als we zo'n Europese grondwet kunnen verzieken dan mag zo'n ministertje toch geen probleem zijn?

Pritt Stift | 15-06-05 | 21:52

Donner: ongezien de tiefus!

witchdoctor | 15-06-05 | 21:52

We gaan met z'n alle naar de klote!
Of IK wordt oud en onverdraagzaam, of de Post-Pimmers worden steeds intelligenter en hebben het steeds vaker bij het rechte eind:

EENS. DONNER OPZOUTEN!

Dit kan toch niet, Arme bejaarde man. Zijn leven gegeven omdat Donner zijn handtekening heeft gezet omdat Willem 'er even uit moest'

Woody | 15-06-05 | 21:51

Ik ben niet gek, ik zit hier goed.

PHDonner | 15-06-05 | 21:51

@fitter
het staat er inderdaad echt! Donner wordt met de dag een triester figuur

T@nte | 15-06-05 | 21:51

Wedden dat de minister Donner gewoon blijft zitten.
En Boris wordt al een hele tijd met een kluitje het bos ingestuurd.

En voor de rest is het gewoon pappen en nathouden.

Ronnie | 15-06-05 | 21:49

Donner zegt hier:
www.nisnews.nl/public/16605_1.htm

Dat we Wilhelm Schippers van nu af aan weer Wim S. moeten noemen.

Is Piet Hein misschien zelf toe aan een beetje TBS?

filter | 15-06-05 | 21:49

@ Pink Tronic

Twee klappen in een vlieg

garibaldi | 15-06-05 | 21:49

en waarom zou politiek naar de huiskamer moeten?

Bondskanselier | 15-06-05 | 21:48

En zo krijgen we dan toch het Amerikaanse model; de pers als vierde macht.
Mooi geschreven column trouwens.

TM | 15-06-05 | 21:48

hij fietst tenminste wél

Bondskanselier | 15-06-05 | 21:47

Dit incident is binnen de media logic voor de media natuurlijk weer een geschenk uit de hemel. De constante framing op het falende beleid van Donner vermaakt mij iedere week weer. Nu media kan nu als 4e macht zijn tanden laten zien en Donner ten val brengen. De komende dag zal er geprimed worden op Donner die moet aftreden, eens kijken in hoeverre de media logic in Nederland nou echt is door gedrongen. Ben benieuwd.

Pink Tronic | 15-06-05 | 21:46

Dit incident is binnen de media logic voor de media natuurlijk weer een geschenk uit de hemel. De constante framing op het falende beleid van Donner vermaakt mij iedere week weer. Nu media kan nu als 4e macht zijn tanden laten zien en Donner ten val brengen. De komende dag zal er geprimed worden op Donner die moet aftreden, eens kijken in hoeverre de media logic in Nederland nou echt is door gedrongen. Ben benieuwd.

Pink Tronic | 15-06-05 | 21:46

geef mij maar een dictatuur

terrorwally | 15-06-05 | 21:46

Amen! Goed stuk StarF*cker. Maar we kunnen ons met z'n allen kwaad blijven maken tot we een ons wegen, we zullen moeten wachten tot 2007.........

Crimson | 15-06-05 | 21:45

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl