Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Tijd zat voor wat nieuwe Savanna's

Hier nog de fles, straks een sok...Wanneer je als marinier in een godvergeten zandbak een plunderaar door zijn kanus schiet, wordt je door het Openbaar tot aan de hoogste beroepsinstantie vervolgd. Maar wanneer je als ouders je kleuter uithongert, martelt en als toetje een sok in de mond propt net zo lang tot die kleine niet meer ademt dan acht het Openbaar Ministerie doodslag niet bewezen. Sterker nog: je eist een celstraf die niet langer is dan het voorarrest. Oké, daar bovenop laat je mevrouw voor de vorm nog een paar jaar aanrommelen in De Van Mesdag kliniek, maar dat doet tegenwoordig niet meer onder voor Landal Greenparks. Beetje internetten, pizza’s bestellen en niet te vergeten op weekendverlof. Na twee jaar beoordelen vervolgens een paar geytenwollen sokken dat je best terug kunt keren in de maatschappij. Dus met een beetje geluk staat Sonja de Jong op 35-jarige leeftijd weer buiten. Tijd genoeg nog dus om nog een paar nieuwe Savanna’s uit te poepen...

Reaguursels

Inloggen

Ach. het rechtsysteem is ronduit KLOTE Nederland. ze krijgt 6 jaar cel misschien 2 jaar tbs, en met goed gedrag is ze na 4 a 5 jaar wel weer uit de bak. en dan praat ik nog niet eens over hoe ons KUT rechtsysteem er over 8 jaar uitziet. het word steeds simpeler om een moord te plegen en na 5 jaar vrij te zijn. de cellen zijn inderdaad typisch Center-Parcs hutten, en dan heb je ook nog weekendverlof.... hoezo je word bedient als een King. en dan zit BalkElende te zeuren dat Nederland achteruit gaat met de normen en waarden. Nou Premier Balkenende en Donnert (O.M)
Dat krijg je als je zelf niet eens weet wat de Normen en Waarden zijn in Nederland.
Ik stem voor AFTREDEN, Jij ook?

Black Angel | 23-06-05 | 09:43

Toen een van de dochters van haar tante een kind kreeg van ???? Mischien wel haar vader, is er wel actie geweest door de gezins zorg het was daar zo enorm smerig de gebruikte maandverband lach gewoon in de la van de commode er is daar al heel wat te doen geweest.Wat ik maar wilde zeggen is dat de appel niet ver van de boom rolt, maar ik zal is kijken waar ik een melding kan maken want je hebt helemaal gelijk zoiets moet geprobeerd worden om te voorkomen

Dan de Man | 10-06-05 | 21:39

@Dan de Man
Geef ajb. even door aan de autoriteiten met naam en toenaam !!
Misschien doen ze er dit keer eens iets aan voordat het weer te laat is. En elke dag langer dat zoiets doorgaat is een dag teveel !

preacher | 10-06-05 | 17:36

Wat ik trouwens vergeet!!!
In Nieuwkoop loopt nog een beetje famillie rond van mevr sonja Die zijn net zo gestoord volgens mij is kinder misbruik en mishandeling daar ook aan de orde van de dag

Dan de Man | 10-06-05 | 12:19

Die Sonja de Jong en Mario Bijlemeer moeten ze gewoon tegen de muur zetten.
Sonja was vroeger al niet wijs (en ik kan hetr weten)Eigenlijk Hadden ze haar toen al moeten afmaken.

Dan de Man | 10-06-05 | 12:11

ik wil alleen dit zeggen nederland is echt naar de kloten een land waar je een kind vermoord en dan zo een straf de volgende stap zal wel zijn als ze vrij komt een uitkering krijgt en een eengezins woning gewoon afschieten niet meer en niet minder

walgreen | 09-06-05 | 16:11

@ JanV: Jan, dat zal ongetwijfeld waar zijn en een paar praktijkvoorbeelden heb ik zelf ook meegemaakt(niet zelf overkomen godzijdank, maar in mijn omgeving meegemaakt). Het straffen van de daders maakt het leven van een minderjarig meisje nooit meer goed. In dit geval dus zeker niet meer, daar is het te laat voor.

Wat ik wilde bestrijden is de notie alhier, dat tbs een lolletje is. Mits goed uitgevoerd etcetera is het dat bepaald niet. Een gevangenisstraf voor iemand die toch niet snapt dat ze fout was(ontoerekeningsvatbaar) heeft weinig zin.

Dat wil niet zeggen dat ik de lengte van haar totale vrijheids-beroving(bij gebrek aan een beter woord) liever zie oplopen tot 30+ jaar. Drie jaar in de bak en 27 jaar TBS. Want ik wordt hier ook bloedlink van natuurlijk. Het is gewoon ziek dat een moeder dit kan doen met haar eigen kind.

TM.

TM | 09-06-05 | 14:26

@TM nog even: ga eens kijken op www.knokkers.nl, dan kun je lezen wat het voor die mishandelde kinderen betekent die nog wel in leven zijn gebleven! Zeg maar gerust: een leven lang een hel! Als slachtoffer krijg je geen strafvermindering of iets dergelijks, geen proefverlof of zo. Je bent voor je leven beschadigd. Maar daar hebben de heren psychologen geen kaas van gegeten. Die weten echt niet wat ze met ons aan moeten en komen dus maar met de raarste voorstellen. Dat komt er dus ook nog even bovenop.
Nee, die muts mogen ze wat mij betreft haar hele leven lang opsluiten, dan heeft ze nog altijd meer dan Savanna, want die is nou dood!

JanV | 09-06-05 | 08:26

@vraagstaart. Hoezo waren die buren niet gestoord? Normaal niet nee, maar steeds, net op het moment dat ze konden ingrijpen, waren ze even ontoerekeningsvatbaar. Dat moet je niet uitvlakken hoor! Het lijkt wel een roulette, die rechtspraak hier. Soms kon je er opeens even niks aan doen, een andere keer ben je de lul.
Weet je wat ik ook zo gek vind? Ik ben af en toe ontoerekeningsvatbaar als ik auto rijd. Dan rijd ik ineens zes kilometer te hard. Maar ik krijg daar altijd de maximum straf voor! Gemeen eigenlijk, niet?

JanV | 09-06-05 | 08:16

hulde@TM. Terwijl ik de dame in kwestie graag voor mijn wielen zou hebben, maar eerlijk gezegd de mensen bij haar op de galerij die geen klote hebben gedaan terwijl ze het kind zagen vermageren en zware stoten zagen krijgen.... die nog eerder. Want die waren *niet* gestoord, maar hebben het uit onverschilligheid of lafheid gewoon laten gebeuren. Een kind van 3...

vraagstaart | 08-06-05 | 20:45

@ zum kotzen; En daar zit ik dus met de handen in het haar omdat ik geen psycholoog ben en niet kan beoordelen wat voor state-or-mind je kunt hebben na de daad zelf. Je kunt gelijk hebben, ik weet het gewoon niet. Wellicht wederom Zwarte Kip?

En die vergelijking gaat wel op in deze zin : Als dit mens(nou ja, mens) ooit nog eens vrijkomt dan is er - lijkt mij - in eerste instantie geen aanleiding voor paniek bij andere ouders.
Ik zou wel mijn hart vasthouden als ze zelf nog eens zou werpen. Absoluut.

Maar goed, ik wil die moordenares niet gaan lopen verdedigen, we hebben het hier per slot van rekening over gradaties van 'evil'.

TM | 08-06-05 | 17:27

@TM het feit blijft staan dat deze mevrouw, toen ze merkte dat Savannah dood was, niet in paniek hulpdiensten belde ofzo, maar ijskoud een plan bedacht om het lijk op een afgelegen plek te dumpen/begraven in de hoop dat niemand erachter zou komen. Wat betreft de vergelijking met Dutroux: het gaat er natuurlijk niet om of je je eigen kinderen of die van iemand anders iets aandoet, het misdrijf blijft even ernstig.

(inderdaad, zwarte kip zou zijn juridische licht hier wel eens op mogen laten schijnen)

zum kotzen | 08-06-05 | 17:16

@ zum kotsen : ik zou haar ook nooit meer loslaten in de maatschappij. Laat daar geen misverstand over bestaan. Maar het feit dat er fouten worden gemaakt bij de uitvoering van de TBS wil niet zeggen dat de TBS niet meer deugt. Het wil zeggen dat men weer eens een potje maakt van de operationele uitvoering.

Ik dacht trouwens gelezen te hebben dat ontoerekeningsvatbaarheid betekent dat je tijdens de daad ontoerekeningsvatbaar was maar dat het niet hoeft te betekenen dat je het continue bent. Ik vermoed dat Zwarte Kip hier meer van weet dan ik.

Ik denk trouwens dat dit geval wel anders is dan Dutroux omdat - zoals ik al eerder opmerkte - de vrouw haar eigen kinderen niet kon velen maar andermans kinderen nooit kwaad heeft gedaan. De dood van Savannah was natuurlijk tragisch, maar mijns inziens niet te vergelijken met een Dutroux die zijn praktijken op grote schaal uitvoerde, die meisjes niet stil wilde houden maar ze gewoon maanden opsloot in kerkers, die moorden pleegde als het hem te heet onder de voeten werd, etcetera. Dutroux mag van mij - na wat mij betreft een goed gevoerd proces - dezelfde straf krijgen als wat hij anderen heeft aangedaan ; metsel hem maar lekker in met alleen een gaatje voor het doorgeven van water en brood en een emmer om te schijten.

TM | 08-06-05 | 16:47

Ik heb hierbij zitten janken! Ik weet wat kindermishandeling is, ik heb dit ook mogen "genieten"! Maar het stukkie waarop deze reacties staan, is mij uit het hart gegrepen! Wat een smerige troep is het aan het worden in Nederland!

JanV | 08-06-05 | 16:43

ingezonden post(we vermoedden van een telegraaflezert)

Zoetermeer, 8 juni 2005

Redactie Geen Stijl
(Rubriek: ingezonden stukken)

Geachte Redactie,

Met grote verbazing en afschuw las ik over de lage strafeisen die Sonja de J. en haar vriend door het OM en de Officier van Justitie kregen opgelegd. Respectievelijk 3 en 2 jaar. Dit slaat helemaal nergens op!!! Dit is te gek voor woorden. Ze zijn niet helemaal toerekeningsvatbaar wordt er gesuggereerd!
Ze hebben het kind gefolterd, doodgehongerd, dit komt in een horrorfilm niet eens voor. Ze mocht uiteindelijk maar 3 jaar worden.
Tegen iemand die zich wel kan verweren zullen ze het wel uit hun hoofd laten maar een uitgemergeld kind van 3 jaar kan niks terug doen. Ze verdienen een veel zwaardere straf.
Een grote schande dat dit gebeurt, maar in Nederland kan toch alles!!!

Zoetermeer, B.F. Kiekens

Prof. Hoxha | 08-06-05 | 15:49

@TM Kijk, dat is nou de moeilijkheid, en ik wil ook zeker niet beweren hier het definitieve antwoord op te hebben, maar in hoeverre kun je die vrouw ontoerekeningsvatbaar verklaren en in hoeverre kun je Marc Dutroux zijn misdaden wèl aanrekenen? Waar ligt de grens, wie bepaalt in welke mate iemand voor zijn/haar misdaden bestraft kan worden? Mijn standpunt hierin is dat iedere mens een grote mate van eigen verantwoordelijkheid dient te nemen, en dat je je niet moet gaan verschuilen achter allerlei excuses om maar vooral je eigen verantwoordelijkheid te ontkennen. Als iemand echt zwakzinnig zou zijn is het een ander verhaal, maar deze vrouw was slim genoeg om te beseffen dat ze het lijk van Savanna op moest ruimen op een afgelegen plek.

W.b. TBS: als ze dat goed aan zouden pakken zou het nog wel zinvol zijn, maar er zijn wat mij betreft de laatste jaren teveel incidenten geweest om daar nog in te geloven. Voorbeelden: het proefverlof van Michel S., die een meisje ontvoerde en misbruikte, waarna bleek dat er meer TBS-ers met proefverlof ?zoek? waren. In een docu van enkele jaren geleden zeiden TBS-ers uit Groningen dat de behandeling niet veel voorstelde, dat het makkelijk was om de psychiaters en behandelaars om de tuin te leiden en dat ze de hele dag weinig anders deden dan pingpongen en playstation spelen.
Zeg wat je wilt, maar dit soort berichten veroorzaken (terecht) een golf van verontwaardiging, en ik vind het een beetje slap om die verontwaardiging dan af te doen als rechtse borrelpraat. Overigens ben ik tegen lijf- en doodstraffen. In een eerdere posting zei ik (met rode waas voor de ogen) dat 10 jaar marteling wel een goed idee was, dat neem ik bij deze terug. Maar levenslang moet ze wat mij betreft nog steeds krijgen, want deze vrouw heeft haar recht op deelname aan de maatschappij voorgoed verspeeld.

zum kotzen | 08-06-05 | 15:48

De TBS is inderdaad verschrikkelijk en wordt bijzonder goed begeleidt. Vooral als de TBS'ers toe zijn aan hun proefverlof. Dan wordt gekeken of ze dezelfde emotionele reactie hebben bij het plegen van het zelfde misdrijf als waarvoor ze veroordeeld zijn. Een bijzonder interessant experiment kan men wel zeggen.

BummBumm | 08-06-05 | 15:39

@ rn1970... idd triest in detroit daar ja.. whehehe.. knalt hem alsnog af.. ff checke of die nog leeft... die vrouw moet gewoon dood.. dat is geen mens meer..

rxbbx | 08-06-05 | 14:57

Excuus voor de typos en de twee ontbrekende woordjes, ik had wat haast...

TM | 08-06-05 | 14:36

@Burnie ; je haalt steeds mijn sarcastische afsluitende IQ-opmerking erbij. Een opmerking die nou juist retorisch was(en dat is echt wel te zien in de context van de posting, zo onduidelijk was ie niet). De rest komt nog steeds niet aan bod. Inderdaad, een hoog IQ zegt lang niet alles. Misschien is het een idee om iemand eerst 10 proefpostings te laten doen en dan pas ongelimiteerd los te laten op GS? (vrees niet, ook dat is elitaire scheiding waar ik niet van hou en dus een opmerking ins blaue hinein).

Om even op enkele dingen in te gaan :

1. TBS is geen lolletje, iets dat vele mensen denken blijkbaar. In de bak houdt je je aan de regels en voor de rest zit je je straf uit. In een inrichting zitten met TBS betekent dat je complete leven continue onder de loep wordt genomen. Het betekent ook dat je pas vrij komt als anderen het daarover eens zijn, in plaats van te kunnen aftellen tot de dag aanbreekt weet je dus niet waar je aan toe bent. Dat lijkt mij zowiezo al erger dan de bak(waar men naar ik heb begrepen ook al gewoon Internet en TV heeft tegenwoordig).

2. Na TBS wordt iemand nog steeds begeleid. Ik denk toch dat een begeleider van ex-TBS-ers zoals dit geval wel heel goed zal opletten bij zaken als contact met kinderen. Overigens heeft deze zwaar gestoorde vrouw(whatever de rechtbank vindt ze is gewoon zwaar gestoord) voor zover bekend nooit kinderen mishandeld maar Haar Eigen Kind mishandeld. Is natuurlijk vreselijk, mijn maag draait er ook van om. Maar het betekend denk ik hoogstwaarschijnlijk dat herhaling alleen zal voorkomen als ze weer kinderen neemt. En ik denk dat die binnen no-time bij pleegouders zitten en niet bij haar. Per slot van rekening heeft ze al eerder haar teruggekregen en ging het weer fout.

3. Als er een - wettelijke - manier zou zijn om bepaalde mensen te verbieden zich voort te planten dan zou deze vrouw er denk ik als eerste voor in aanmerking komen. Maar ja, vrijheid wordt duur betaald en dit is de keerzijde van de medaille.

Kort en goed; ook ik vind dat deze vrouw moet worden opgeborgen. Ook ik vind dat deze vrouw niet meer vrij moet komen. Maar de opmerkingen hier die zo'n beetje neerkomen op een verzoek tot standrechtelijke executie zijn ronduit verwerpelijk. Ander kan er hier ook niemand meer lopen te zeiken als er in Texas een geestelijk gehandicapte wordt geexecuteerd want dan wil men hier dus gewoon hetzelfde.

Cheers,
TM.

TM | 08-06-05 | 14:34

@TM ach joh maakt niks uit, ik ben niet zo overgevoelig. Van mij mag jij je mening geven, net zoals ik dat mag. Overigens ken ik genoeg mensen die bij een intelligentietest een hoog IQ zouden behalen maar die de sociale intelligentie van een donner/remkes hebben. Een ballotage bij GeenStijl op basis van IQ heeft mijn inziens dan ook geen invloed op het niveau van de posts. Jij hebt erg veel vertrouwen in TBS-klinieken. Ik hoop dat je gelijk krijgt. Het enige waar ik op hamer is dat deze dame niet meer in de gelegenheid dient te worden gesteld om nageslacht te baren en op de haar kenmerkende manier te "verzorgen". Vóór Savannah zijn er al 2 kinderen van haar afgenomen omdat ze dezelfde behandeling ondergingen....

burnie | 08-06-05 | 14:08

Achter de wolken schijnt de zon!
Maar dan wel achter de ROOK wolken van haar openbare crematie!

Tijgertje006 | 08-06-05 | 13:24

@ Burnie : Nee, ik zit niet in de 'hulpverlening'. En jij bent niet degene om mij te verwijzen naar íntelligente weblogs' of whatever. Ik zit hier al lang genoeg om zelf ook een opinie te mogen hebben over GS. Als je overigens dan ook nog naar Indymedia verwijst dan weet je dus blijkbaar niet eens dat er ook nog behoorlijk gebalanceerde kritische websites zijn die niet specifiek rechts of links zijn. Naar een lekker linkse site als Indymedia verwijzen en mij zo de linkse hoek indrukken is belachelijk en toont alleen aan dat jij nog denkt in oppervlakkige termen als links en rechts.

Mag ik je er even op wijzen dat er op dit(overigens vreselijke) nieuws de meest abjecte en rabiate reakties worden gegeven terwijl er op een ander artikeltje (over het in koelen bloede doodschieten van een gewonde op een brancard) alleen maar flauwe en niet eens leuke grappen worden gemaakt? Wat is het verschil? Dat geval is minder erg of zo?

Dit hele log wordt zo vervuild door "FOK-invloeden" dat het niet leuk meer is. GeenStijl is nooit bedoeld geweest als 'dom' forum, het is voor zover bekend, altijd een site geweest voor afwijkende en politiek incorrecte meningen. En dat is heerlijk, dat hebben we nodig. Dit soort afval-reakties bezorgen GS echter een vreselijk slechte naam en hebben geen enkel nut anders dan lekker schelden. En ik geef toe dat GS het er ook naar maakt door al die FOK en NU.nl artikelen hier neer te donderen.

Milde eis? Je kletst uit je nek. Geef iemand tbs en hij of zij komt pas vrij als de inrichting en aanverwanten dat goed vinden. Iets dat na de incidenten en fouten van de laatste jaren heeeeeeeeel erg lang kan zijn. Gezien wat deze "dame" heeft gedaan zal dat jaren en jaren gaan duren. Dus drie jaar in de bak en jaren TBS. Dat kan nog veel erger uitpakken dan 10 jaar cel en dan na een rottige 6 jaar voorwaardelijk vrij. Overigens heb je de moeite niet eens genomen om mijn vraag te beantwoorden : is deze vrouw psychisch gestoord? Zo ja is het dan de goede weg om iemand die ziek in het hoofd is te straffen? Waar denk je dat de term 'ontoerekeningsvatbaar' vandaan is gekomen?

Net zoals het nog steeds jouw recht is om te posten wat je zelf wilt, is het mijn goed recht om hetzelfde te doen. Net zolang totdat GS zelf er iets van zegt. Weggaan is geen optie, dat is de handdoek in de ring gooien en daar ben ik niet zo goed in.

P.S. Aan de heren van GS : sorry, ik zit tegen flamen aan maar de grenzen van GS zijn niet al te duidelijk in dat opzicht.

TM | 08-06-05 | 13:11

Het openbaar ministerie: leuker kunnen we het niet maken voor criminelen, wel makkelijker.

Framoes | 08-06-05 | 13:07

Ach .. dat mens net zo lang opsluiten tot het voor haar biologisch niet meer mogelijk is kinderen te verwekken is natuurlijk ook een overweging...

Ikdus | 08-06-05 | 13:06

@capo
erg leerzaam !

preacher | 08-06-05 | 12:59

@TM: als de comments je hier niet aanstaan waarom ga je dan niet naar een "intelligent" weblog of forum zoals bv. op Indymedia. Bij zulke weerzinwekkende misdaden als boven beschreven, hoef je geen afgewogen reacties te verwachten en zeker als er een - ook in mijn ogen - te milde eis wordt uitgesproken door het OM. Op deze manier wordt nl. de kans vergroot dat deze "moeder" haar daad -het mishandelen, verwaarlozen en vermoorden van haar eigen kind - nog eens kan overdoen. Van de gezondheidszorg en buro Jeugdzorg hoeven we in deze niet veel te verwachten. Vind je het dan raar dat mensen hun woede en onmacht op deze manier uiten?? Iemand met jouw ongetwijfeld fantastisch hoge IQ zou dat toch moeten begrijpen. Of werk je soms in de hulpverlening???

burnie | 08-06-05 | 12:48

Jullie lopen te zeiken om het zeiken. Op een manier die zelfs GS onwaardig is. Op een manier die zelfs de hier zo vereerde Pim Fortuyn tot kotsen zou aanzetten.

@ Beste Zum Kotzen : als die vrouw compleet gestoord is(en ik ben het daar volkomen mee eens) dan heeft zij dit gedaan TERWIJL ze compleet gestoord was. Wat is het nut van zo iemand als straf opsluiten in de bak? Krijgt ze dan spijt en zo? NEE natuurlijk niet want ze is niet goed bij haar hoofd. Wordt dat mens daar in die gevangenis ook maar een iets beter mens? Nee dus. Is het nou te wijten aan die ontoerekeningsvatbaarheid dat ze dit gedaan heeft of vanwege een criminele inslag? Dat eerste dus; dat zeggen al die Waldorfs en Statlers hier zelf ook al en de dokter, het PBS en de rechter etcetera ook.

Jullie moeten eens nadenken voor jullie wat intikken. Wat jullie hier lopen uit te kramen is niets beter dan het invoeren van de oud-christelijke schandpaal alsmede de Islamitische Sharia. GOED ZO! Oog om oog, tand om tand. Geweldige beschaafde mensen hier.

Een IQ-test bij de inschrijving op GS is wellicht nog niet eens zo'n slecht idee.

TM | 08-06-05 | 12:17

Quote v/d voorpagina Telegraaf:

"Op diverse forums op internet is de verontwaardiging alom. ?Wanneer je als marinier in een zandbak een plunderaar per ongeluk doodschiet, word je tot de hoogste beroepsinstantie aan toe vervolgd, en deze geesteszieke moordenares kon niet weten dat Savannah er aan dood zou kunnen gaan?, zo luidt een reactie op de site geenstijl.nl.

dies | 08-06-05 | 11:45

@ Domichan
het gaat er om dat je die mafkezen echt niet geneest met "een-appartementje-van-de-staat" voor 3 jaar.... en ik denk dat Savanna het daar mee eens zou zijn.

SoepKip | 08-06-05 | 11:11

@Domichan: is het gevolg van jarenlang (en nog steeds) pappen & nathouden door de justitie in Nederland. Te weinig gevangenissen, te lage straffen, te soft optreden, teveel bureaucratie en te weinig empathie met de slachtoffers. Dit onder het motto lekker goedkoop & zogenaamd links-progressief. Het gevolg is dat de bevolking het vertrouwen in de rechtsstaat verliest en steeds meer eigen rechter gaat spelen. De burger gaat steeds meer initiatief nemen omdat de overheid schromelijk tekort schiet.

BummBumm | 08-06-05 | 11:04

En vooral dan ook het feit dat ze het arme kind vaker smoorden met een sok en dat het dan altijd goed ging.
Dus konden de "ouders" toch ook niet weten dat het niet goed af kon lopen?
.
Rekening houden met de omstandigheden, mensen!!!
.
Ps: Dit was sarcasme, dus bijt m'n kop er niet meteen af!!

Commisaris T-Rex | 08-06-05 | 11:00

Grappig, de rechterlijke macht wereldvreemd? Nekschoten, afzinken, niet na kunnen vertellen, dat vind ik eigenlijk wereldvreemder. Als ik zo de reacties hier lees, is het overgrote deel van de reaguurders zelf niet zo heel ver verwijderd van een te korte gevangenisstraf. Zo een 75% van de mensen ergert zich aan asociaal gedrag, betekent dat, dat slechts 25% van de mensen asociaal is, of moeten we misschien wat meer naar ons eigen gedrag kijken? Hypocriet volkje, die Nederlanders.
Ik weet het, een erg geitenwollensokkerige mening, stort uw bekende kwalificaties dan ook maar over mij heen.

Domichan | 08-06-05 | 10:49

Die beschrijving van de Mesdagkliniek klopt van geen kant. Er is daar geen internet, je komt niet binnen 2 jaar vrij en er worden daar geen vrouwen behandeld.

JeanB25 | 08-06-05 | 10:48

Nederland is TRIEST! Om dit soort zaken zijn wij de grap van Europa! Niet het NEE tegen de Europese grondwet!

auxy | 08-06-05 | 10:42

@fuckje
om Erik O. te vergelijken met een buscontroleur, lokaal ook wel de busmaffia genoemd, gaat me veel te ver.
Die buscontroleurs gedragen zich ongeveer net zo als de pliessies van Palm Beach, zie
www.geenstijl.nl/mt/archieven/005322.h...
Erik is een held, buscontroleurs die huisvrouwen (echt geen zwartrijder) van hun kinderen scheiden mogen wat mij betreft voor een vuurpeloton.

watergeus | 08-06-05 | 10:38

@zum kotzen. daar heb ik ook over nagedacht, maar ik denk dat je mongolen beter kunt verbieden kinderen te laten op voeden. Dat ze kinderen krijgen kun je niet tegen houden

Toine Rorije | 08-06-05 | 10:26

De hele rechterlijke macht zou een verplichte rondgang moeten maken langs de slachtoffers van kindermishandeling. Ons rechtssysteem wordt geleid door totaal wereldvreemde, uit een ei gekropen studiebollen die de geur van de veenbrand die in Nederland woedt aanzien voor de geur van de warme bakker.FOX tv zat er niet zo ver naast toen ze Nederland een land van kindermoordenaars en cokesnuivers noemden.
Het is nog gewoon 1974 in ons rechtssysteem.

chinaski | 08-06-05 | 10:17

Na mijn vorige post nu even 2 lastige dilemma?s:
1. in hoeverre kun je zwakzinnige / gestoorde types verbieden kinderen te krijgen? Ik zag laatst een documentaire over een paar zwakbegaafde vrouwen die kleine kinderen hadden en daar de grootste moeite mee hadden, ze vertelden eerlijk dat ze wel eens een mep wilden uitdelen aan hun huilende baby. Familie en hulpverleningsinstanties moesten voortdurend bijspringen om die moeders te begeleiden. Vorig jaar nog werd een zwakbegaafd stel vrijgesproken van doodslag op hun baby, want het was niet te bewijzen wie nu precies de baby zo ernstig had mishandeld dat deze overleed.

2. in hoeverre kun je dit soort misdaden aan de daders toerekenen? Het PBC zegt waarschijnlijk dat Sonja Visser ontoerekeningsvatbaar is, maar ik vind dat een zwak excuus om je achter te verschuilen. Wat dat betreft heb ik nog wel enige waardering voor Mo Bouyeri, die geeft tenminste eerlijk toe bij zijn volle verstand Van Gogh te hebben afgeslacht. Als je zo doorredeneert kun je b.v. ook Dutroux niet toerekenen dat-ie kinderen verkrachtte en vermoordde, want dat doe je toch ook niet als je normaal bij je verstand bent?
Ik zeg: afschaffen die TBS, gewoon alle misdadigers de cel in en laat een psychiater daar maar 1 x per jaar beoordelen of een terugkeer in de maatschappij verantwoord is (uiteraard na het uitzitten van een passende straf dus niet 3 jaar voor het martelen en vermoorden van je eigen kind)

zum kotzen | 08-06-05 | 09:56

Dit teringwijf is zo intens slecht dat ze wel compleet geschift moet zijn. Het is ongelooflijk dat iemand die al jaren bekend is bij hulpverleningsinstanties dit kan uithalen. Wat mij betreft wordt de sleutel van de cel waar dit wijf in zit weg gepleurd. Verder lijkt mij zinnig dat ze de verantwoordelijke hulpveleners ook eens gaan aanpakken...

brutus68 | 08-06-05 | 09:36

hoorde van de week op de radio een of andere misgeboorte die claimde een hoge functie te bekleden in ons geliefde gevangeniswezen nog beweren dat GEVANGENISSTRAf ALLEEN BEDOELD IS OM DE GEVANGENEN TE RESOCIALISEREN in dat kader is er zelfs nog een te hoge straf voor dit wanstaltige product van de mensheid geeist dus .............. i rest my case
Het schijnt dat de salomon eilanden een mooie plek is om te wonen emigratie word dan ook overwogen wat een leeglooplandje is dit geworden.

endeldarm | 08-06-05 | 08:54

Hoorde gisteren op het nieuws dat die moeder vond dat ze wel genoeg gestraft was, tbs was eigenlijk ook niet nodig want ze had immers in de cel the nanny en dr phil gekeken (!!!). OM vond doodslag niet nodig om te eisen want er was geen opzet. Immers stopte ze wel vaker washandjes in de mond en toen ging het ook altijd goed, dat ze nu verkouden is kan toch niemand wat aan doen?
waar gaat het hier in godsnaam heen in dit land sick sick sick

Lucifer | 08-06-05 | 08:46

Hoe kan men vertellen dat hier geen opzet is. Haar andere kinderen zijn weggehaald bij haar en niet omdat ze van die mooie blauwe ogen hebben, maar door het aggressieve gedrag die ook destijds bij herhaling voorkwam. Menig vrouw die graag kinderen wil hebben en niet kunnen krijgen hadden Savanna met liefde en plezier op willen voeden. Men moet hier verplicht steriliseren en/of baarmoeder verwijderen, zodat toekomstige kinderen dit leed bespaard wordt bij zo'n moeder. De straf kann niet zwaar genoeg zijn, want voor zulke mensen is eigenlijk geen plaats in onze samenleving. Misschien dat er plek is in het Pieter Baan Centrum, waar men toch alles zo goed weet!! Soms ben ik de mening toegedaan, dat de artsen daar zelf een behandeling nodig hebben. Zij sturen immers mensen de maatschappij in terug, die slechts ellende, dood en verderf kunnen veroorzaken.

Reina | 08-06-05 | 08:29

De feiten op een rij:
- Sonja wordt samen met vriend op afgelegen bosweg met gedimde lichten aangehouden met Savanna?s lijk in de kofferbak
- Ze beweert er niks vanaf te weten of mee te maken te hebben, en al helemaal niet van plan te zijn het lichaam te verbergen op een afgelegen plaats
- In haar wanhopige strijd heeft Savanna nog gezegd ?ik ben wel lief?. Voor Sonja maakte dit echter weinig uit.
- Savanna weegt bij overlijden nog geen 10 kg. Ik heb een zoontje van bijna 1 die nu al meer dan 10 kg weegt.
- Sonja luistert tijdens de rechtszaak onbewogen naar de gruwelijke verhalen van mishandeling en marteling van een peuter (een PEUTER!!!), terwijl niemand in de rechtszaal daarbij de ogen drooghoudt.

Resumé: Sonja heeft 3 jaar lang geen enkel spoortje van liefde aan Savanna betoond, maar haar alleen mishandeld, gemarteld en uitgehongerd. Dat ze uiteindelijk dood ging maakte Sonja ook geen zak uit aangezien ze het lichaam ergens in een afgelegen bos wou dumpen. En in de rechtszaal bleek dat het Sonja nog steeds geen zak kan schelen door welke hel haar bloedeigen dochter is gegaan. Het kan aan mij liggen, maar ik zie hierin pure kwaadaardigheid van die grafhoer. Als je dan als OM vindt dat doodslag niet bewezen kan worden en er dan maar een prut-eis van 3 jaar + TBS tegenaan gooit, weet ik niet meer waar we in hemelsnaam mee bezig zijn in dit land.
Kunnen we Sonja niet 10 jaar lang blootstellen aan de martelingen die zij Savanna liet ondergaan? Maar dan wel voorzichtig, ze mag niet doodgaan want dat zou veeeeel te makkelijk zijn.

zum kotzen | 08-06-05 | 08:13

Je moet je dus voorstellen dat daar zo'n OM-ambtenaar achter zijn bureau zit, bedenkt dat deze mensen maar geen straf moeten krijgen en dan vrolijk 's avonds naar huis gaat waar moeder de vrouw het eten op tafel zet voor hem en z'n 2 dochters. Hoe dom moet je zijn om dit te tolereren. Dit land is verrot, echt verrot.

ErachterKijkerd | 08-06-05 | 08:12

@kudt
Nee ik was weg. Interessant interview. Jammer dat de interviewer nogal simpel van stof was. Mooi voorbeeld van die electrode: als je een electrode op dat plekje zet, ontstaat een gevoel van uittreding. Fantastisch. En daarmee is de "uittreding" zonder electrode ook verklaard? Deze meneer gaf een goed consistent beeld van hoe onze hersenen functioneren, maar het waarom bleef uit. Onze hersenen creëren niet alleen het concept van religie, maar ook het concept van wetenschap en kennen daar een bepaalde werkelijkheidswaarde aan toe. In sterk religieuze gemeenschappen heeft wetenschap minder werkelijkheidswaarde dan in sterk wetenschappelijke kringen. En werkelijkheid is naar mijn bescheiden mening conceptueel en subjectief. Zo is de perceptie over geloof sterk geevolueerd (behalve bij de verstokte fundamentalisten) en zo is ook de perceptie over wat wetenschap nu eigenlijk is sterk geevolueerd. Zonder enige uitzondering is elke wetenschappelijke publicatie van de vorige eeuw deels of geheel achterhaald door nieuwe inzichten. En zo is dat ook in de theologie.

Sommigen geloven in een God, anderen geloven zo'n wetenschapper. Had Muntz daar een seniore it consultant met dezelfde tekst het woord laten doen, dan had iedereen het ook geloofd. Omdat het goed klonk, ook al wist meneer niet waar ie het over had. En mensen geloven nu eenmaal wat goed klinkt, zónder acht te slaan op de geldigheid van de redeneringen. Een andere redeneringsfout van de geinterviewde was dat in elke cultuurgebied een verschillende religie is, dat ze allemaal wat anders zeggen en dat er dus geen waarheid in kan zitten, of woorden van gelijke strekking. Zo lust ik er nog wel eentje. De natuurkunde had in de vorige eeuw een stuk of wat interpretaties over de gedragingen van fotonen. Sommigen geloofden de Copenhagen interpretatie (google) anderen waaronder Einstein vonden dat een vorm van ketterij. Der Herr Gott wurfelt nicht, sprak hij nog. Nu zijn er voor het zelfde quantumverschijnsel verschillende theorieen, vaak tegenstrijdig. Als ik nu net zo redeneer als de geinterviewde gisteren, is quantummechanica onzin, omdat alle theorien tegenstrijdig zijn. Als dat zo zou zijn, hadden we nu geen halfgeleiders en zat ik hier niet te posten. Het feit dat religies tegenstrijdig zijn betekent nog niet dat hetgeen ze beschrijven, een hogere macht, een God, onzin is.

De geinterviewde zou door een tweedejaars student filosofie onderuit geluld worden. Niet over zijn vakgebied, maar over zijn conclusies voor het geloof.

Rabarberke | 08-06-05 | 08:09

Dat klerewijf moeten ze ophangen, met die vriend van der erbij. Schande.... de maatschappij dat zijn wij, nou die rechters blijkbaar niet. Laten we dit toe in onze samenleving is werkelijk denegrerend, dat mensen zo hun kinderen kunnen behandelen de aller zwaktsten in onze samenleving die werkelijk onze bescherming nodig hebben.

lara | 08-06-05 | 08:06

Erg triest het Nederlandsche recht-systeem.
Stuur dat wijf lekker op vakantie naar Thailand met 6 kilo heroine in der reet!
Vermoorden van je eigen kind, Hoe debiel kan je gvd zijn - ACHTERLIJKE KUT.
Hier walg ik echt van.

BigFatGerben | 08-06-05 | 07:58

ok, ik zie dat de foto uit de telegraaf is... kan hij niet zonder balkje dan? ;-)

Rest In Privacy | 08-06-05 | 07:41

artikel... sorry

Rest In Privacy | 08-06-05 | 07:27

Is de foto bij het artikerl een foto van mevrouw?

Rest In Privacy | 08-06-05 | 07:25

noemen ze dat ook noch een straf echt te zot voor woorden .
het zal er wel op uitdraaien dat dat wijf een taakstraf van 200 uur opgelegt krijgt.
b.v. in een peuteropvang de kleintjes vermaken door sprookjes te vertellen.
wat een mooi rechtsysteem hebben we hier toch in nederland!!

loewende koe | 08-06-05 | 07:20

In plaats van de poppenkast op de Dam wil ik voor dit soort lieden gaarne de schandpaal en het schavot weer invoeren. Die Officier van Justitie is stapelgek. Een vriendje van Tonino?

Starf*cker | 08-06-05 | 07:12

IEDEREEN heeft gefaald (huisarts, hulpverleners, buren, familie, politie), nu de rechtspraak nog. Wedden dat dit teringwijf en haar mongeaul binnen de 4 jaar weer een Savannah'tje op de wereld zetten.... moet kunnen in Nederland.

burnie | 08-06-05 | 07:09

@preacher Die vriend bedoel je? Die mag bungelen. Het hebben van geen persoonlijkheid is geen excuus. Dat is geen ziekte maar een zwakte. Anders krijg je de redenering dat je vrouwen mag verkrachten omdat ze er te verleidelijk uit zien. Of dat je een tegel van het viaduct gooide omdat je vrienden dat ook deden.

Gavrilo | 08-06-05 | 03:45

@trenday
Wakker worden jongen. Als er al familie was, dan hebben ze lijdzaam toegezien, zonder iets te doen dus. Van mij mogen ze dat ook strafbaar stellen.

preacher | 08-06-05 | 03:26

't Is toch godvergeten dat zo'n tiefush00 er met zo'n straf vanaf komt... en dan nog fokking gepikeerd zijn ook?

Is er nou niemand uit die familie de ff een oldskool vigilante-actietje wil gaan uitvoeren?

trenday | 08-06-05 | 03:05

@gavrilo
Wat is je punt. Wil je hem nou wel of niet aan de hoogste boom ophangen ?

preacher | 08-06-05 | 02:07

Met zo'n officier van justitie heb je geen advocaat meer nodig. Vooral die man komt bij mij niet over als een enstig gestoord persoon, hij was erg volgzaam en kan niet voor zichzelf of ander opkomen. Is dat een reden om zo'n lage straf te eisen? Dat noem je toch gewoon een meeloper.

Gavrilo | 08-06-05 | 02:01

Sommige van de suggesties hier gaan aardig in de richting van de mentaliteit die nodig is om een peuter dood te martelen. Dankzij dat soort stevig aangezette reacties zou je haast blij worden dat we er toch nog een soort rechtssysteem op na blijken te houden in dit land.

Cpt. Iglo | 08-06-05 | 01:31

Ja Geert, maar dat van Muntz komt me te dichtbij, als jij dat op afstand kan houden vind ik dat knap. Wat Fuckje betreft, daar heb ik wel een beetje spijt van, tis ook maar een jong grietje maar met rare ideeen over Grunn.

k*dt | 08-06-05 | 01:16

@kudt
jij zeikt persoonlijk fuckje af maar als muntz een epilepsie-aanval insinueert is dat erg, mijn moeder heeft het ook in lichte vorm maar voel me niet aangesproken maar ja, je moet ook naar de context kijken

geert trilders | 08-06-05 | 01:02

Als je DVD'S illegaal copieerd en verkoopt krijg je maximaal 5 jaar, en als je een moord pleegt op een kleuter, na deze wat flink gemarteld te hebben 2 jaar.
Wat een kudt land is dit toch......

wcrol | 08-06-05 | 01:00

@ Bono 07-06-05 @ 21:57

Steriliseren?!
Baarmoeder voldouwen met washandjes lijkt me beter.......

bondje33 | 08-06-05 | 00:56

Lekker tendentieus stukkie Chileen. Is het vermelden van bronnen teveel 2004?

TM | 08-06-05 | 00:41

Hebben jullie gekeken? Goed programma, maar wat een vreselijke lul die Robbie Muntz. Heeft er echt geen notie van, ik heb een broer met epilepsie, als je dat gezien hebt dan ga je het echt niet zo na liggen doen. Weg met die lutser.
Rabarberke, ben je er nog?

k*dt | 08-06-05 | 00:35

Het hele zootje aan voortplantingsbenodigdheden inclusief het weinig tot niet ontwikkelde brein via haar darmkanaal naar buiten slepen en aan de honden voeren.

Snijworst | 08-06-05 | 00:24

weten ze wel te raken die oudjes, ouderenemancipatie!!! oke ik stem voor

raspoetin | 08-06-05 | 00:23

@ fuckje
Daar verbaas ik me ook over, ik dacht dat klasse justitie niet meer bestond in Nederland. Kennelijk is zo dat als je een van hun pakt er een veel hogere straf wordt geeist dan normaal. Ook gelden er opeens andere maatstaven en worden er zelfs speciale wetten voor je aangenomen. Dat zie ik nog niet bij Savanne gebeuren. Savanna was namelijk niet een van hun.

King of controversy | 08-06-05 | 00:07

Waar ik me nog steeds zo over verbaas is het feit dat iemand als Folkert vd G, die er toch voor heeft gezorgd dat onze wereld er nu heel anders uitziet, al over ruim tien jaar weer op straat rondloopt..... niet voor lang, maar dat ligt niet aan ons justitieel apparaat..

fuckje | 08-06-05 | 00:03

@ Rabarberke
Dat ben ik niet met je eens. Ook moordenaars kunnen hun leven beteren en verdienen een tweede kans. Dat is ook een denkbeeld wat nog rechtstreeks uit de bijbel stamt: vergeving.
Ben het wel met je eens dat de rechtstaat natuurlijk wel geloofwaardig moet blijven.

King of controversy | 08-06-05 | 00:03

hear hear @ De Chileen

Rest In Privacy | 08-06-05 | 00:03

waar wordt je de keutel nog bruin van tegenwoordig?

MijnZus | 07-06-05 | 23:56

Moordenaars zeker, hoewel de aard van de moord er wel toe doet. Als een kind zijn vader vermoordt omdat hij jarenlang misbruikt is, is de kans op herhaling nogal klein. Maar er zijn genoeg voorbeelden van moordenaars die niet lang genoeg opgeborgen kunnen zijn. Wat te denken b.v. van die idioten die in de VS mensen uit een auto neerknalden...

Rabarberke | 07-06-05 | 23:56

Ja het is natuurlijk wel zo dat zwaardere straffen er niet voor zorgen dat mensen geen moord meer plegen. Het is immers zo dat je op dat moment weet dat je een aantal jaar gaat zitten en of dat nou vijftien jaar of achtien is maakt niet zoveel uit. Wel is het zo dat moordenaars uit de samenleving moeten en het liefst zo lang mogelijk

Toine Rorije | 07-06-05 | 23:53

Precies zware straffen heeft weinig zin. Preventie en de wijze waarop nu gestraft wordt heeft meer zin. Zware straffen werken zelfs averechts.

Echterrr... het gaat ook om de geloofwaardigheid van de rechtstaat en de rechtzekerheid. En het recht moet natuurlijk wel tot de verbeelding blijven spreken van het vok en niet een of ander academisch spelletje worden van kinderpornoverzamelende openbare aanklagers.

Rabarberke | 07-06-05 | 23:50

@king of controversy
Klopt helemaal, maar dat geldt hoofdzakelijk bij moord vs doodslag. Bij doodslag vs zware mishandeling ontbreekt de intentie om te doden. Maar gaat het meer om gevolg. En dan is tijd wel degelijk een aspect. Als ik jou een tik verkoop en je valt dood neer, zonder dat dat mijn bedoeling is, is dat doodslag. Als ik dat doe en je ligt twee weken in het ziekenhuis, dan is dat zware mishandeling. Sterf je na twee weken als gevolg van de verwondingen dan is het geen doodslag, maar zware mishandeling met dood tot gevolg. Uiteraard ligt het allemaal veeeel complexer.

Rabarberke | 07-06-05 | 23:47

@King
En zware straffen helpt niet als preventiemiddel? Is leuk en aardig om tegen je kids te zeggen dat mekaar doodmaken niet liev is, maar zieke geesten hou je altijd, die hebben niks aan opvoeding.

ZI | 07-06-05 | 23:46

@Rabarberke,
idd, + de comments.Ik spring van 't een naar 't ander

fuckje | 07-06-05 | 23:44

.. en dat ben ik dus weer wel met f*ckje eens

k*dt | 07-06-05 | 23:42

@ raspoetin
Het is allang aangetoond dat zwaardere straffen helemaal niets uitmaken, tenzij men extravagante/ordinaire straffen gaat opleggen zoals 20 jaar voor door roodlicht rijden. Het is verder allang aangetoond dat preventie meer effect heeft dan straf. Preventie in de vorm van onderwijs en opvoeding. Maar daarmee zul je dit soort criminelen niet vangen, eigenlijk kun je hier dus weinig aan doen. Helaas.

King of controversy | 07-06-05 | 23:42

@fuckje wat die dikke wijven?

Rabarberke | 07-06-05 | 23:42

Oh ja!! Zometeen op 3!!!
Dank jullie voor het helpen herinneren.
Preacher je bent een half uurtje te vroeg, kijk op teletekst, Muntz is verbannen tot na 7 minuten over middernacht.

MAXIMO | 07-06-05 | 23:41

Welk een niveau van conversatie vanavond, geen kudt, fuck maar meerdernaamvals latijn.

style.councillor | 07-06-05 | 23:41

Toine Rorije 07-06-05 @ 23:17 :

Mooi punt, ik mag jou wel.

Er zijn helaas in onze nabije omgeving (jaja ook in deze topic) heel veel mensen die als embryo meer betekend hebben voor de maatschappij dan als levend wezen. Over Mark Van Bommel gesproken, da's er inderdaad ook een. Ik vind dat Marco van B. het washandje bij hem eerst had moeten proberen voor hem zomaar in de achterbak te gooien. Wat vind jij ?

pavlov | 07-06-05 | 23:41

@Fuckje
eigenlijk ben je nu een spamhoer...

ZI | 07-06-05 | 23:40

@Toine
Ik snap het wel, maar ik was het een beetje belachelijk aan het maken (hoewel dat niet nodig is, want deze straffen zijn al belachelijk genoeg).

Lange Neus | 07-06-05 | 23:39

@preacher,
als je wil lachen ga dan ff naar VK

fuckje | 07-06-05 | 23:39

@ Toine Rorije
Het gaat volgens mij helemaal niet over de tijdsperiode bij mishandeling-dood, maar over de intentie van de dader.

King of controversy | 07-06-05 | 23:39

wat maakt het voor verschil bij het uiteindelijke resultaat, doodslag of dood ten gevolge van zware mishandeling. ik vind dat de straffen moeten worden bijgesteld. kijke of de agressie in deze kolere rechtstaat afneemt

raspoetin | 07-06-05 | 23:39

En nu ga ik ' god bestaat niet ' kijken.
Houdoe !

preacher | 07-06-05 | 23:38

Ik begin nu echt kwaad te worden hier. Twee tot drie jaar voor een sadistische mishandeling van een weerloos kind die het met de dood moest bekopen?! In wat voor land leven we verdomme? Die 'ouders' horen op zijn minst levenslang te krijgen, en bij voorkeur ook nog castratie en lobotomie. Om kots en kotsziek van te worden, ons misdaadbevorderende strafrecht.

Nordthiad | 07-06-05 | 23:37

@ preacher
Ja dat heb je met die jongetjes en meisjes: net hun exaampje gedaan en het nu meteen beter weten. Soms zie je ook voordelen van mensen zoals Sonja.

King of controversy | 07-06-05 | 23:37

@Lange N
Er is gewoon verschil tussen doorgaan met iemand in elkaar trappen dat er niks meer over is en het geval dat de dader stopt omdat het slachtoffer er toch wel erg slecht aan toe is. Het heeft dus wel iets met tijd te maken maar niet op de manier die jij bedoelt

Toine Rorije | 07-06-05 | 23:36

Is dit een conferentie van chirurgen, kommaneuqers en wordperfect-nazi's ?
Ieder onderwerp wordt zo klinisch ontleed...
Of is het eelt op het hart ?
Ik wens hierbij alle kommaneuqende eeltlijders de vloek van Kouwes toe !

preacher | 07-06-05 | 23:33

OT kan het niet. Voor wie niet bekend is met de zes naamvallen uit het latijn (je zult het misschien nodig hebben als je ooit aangeklaagd wordt wegens zware mishandeling), het zijn: Nominativus, Genitivus, Dativus, Accusativus, Ablativus, en Vocativus. Ongenziendetivus zit er helaas nog niet bij.

Rabarberke | 07-06-05 | 23:32

@Rabarberke,
ik doe alleen knietjes in 't kruis als het echt nodig is.
Het is trouwens cursussen,een dativus van cursus lijkt me tamelijk zinloos.

fuckje | 07-06-05 | 23:32

@k*dt Cursae zou ik zeggen. Cursi zou een dativus kunnen zijn.

@fuckje doe jij ook tjap-tjoi?

Rabarberke | 07-06-05 | 23:29

@ King of controversy,
Wie stopt nou een sok in de de mond van een baby?

Meesterpier | 07-06-05 | 23:29

@Rabarberke, is het mv van cursus niet cursi?

k*dt | 07-06-05 | 23:26

@ Rabarberke
Volgens mij heeft het ook met de intentie van de dader te maken. Stop iemand een sok in d'r mond vanwege het huilen is wat anders dan iemand een sok in de mond proppen om die persoon te laten stikken.

King of controversy | 07-06-05 | 23:26

@Rabarberke
Ik zal er rekening mee houden als ik ooit iemand koud ga maken. Slow death is the key. Beetje martelen, mag dat dan ook? Scheelt toch weer een paar jaar internetten en canal+ kijken in de bajes.

Lange Neus | 07-06-05 | 23:25

@Analfabeet,
ik zei ook al dat ik dat nooit heb meegemaakt en ik hoop zoiets ook nooit mee te maken. Daarom ben ik ook blij dat ik in een relaxte stad woon waar men elkaar nog groet en dergelijke wanpraktijken zoals getoond bij NOVA hier nauwelijks voor komen. Ik ben zelf vrij ongeduldig, we betalen onze rekeningen op tijd, ik jat niet, ik probeer normen en waarden in acht te nemen, en kan me inderdaad heel kwaad maken om notoire zwartrijders, zakkenrollers, tasjesdieven, noem maar op!Wie aan mij of mijn spullen komt die zal moeite hebben het na te vertellen, ik denk na enkele maanden intensieve revalidatie, zoals al eerder vermeld, maar ik meen het wel!!!

fuckje | 07-06-05 | 23:25

Ik snap niks meer van dat hele rechtssysteem.. Wat is het volgende?

Meesterpier | 07-06-05 | 23:24

@neus er is een verschil tussen doodslag en zware mishandeling met de dood tot gevolg. Ik weet het niet precies, maar het heeft geloof ik wat met tijd te maken. Als ik jou door je hoofd schiet is het gewoon doodslag, maar als ik je in elkaar timmer en je gaat een dag later dood is het zware mishandeling met dood tot gevolg. Zit ik echter op Tjap tjoi en ik geef je een reverse roundhouse kick tegen je wenkbrauwpiercing aan zodat ik je halve hersenpan lostrek kan mij zelfs moord ten laste gelegd worden. Strafrecht is wat ingewikkelder dan ik ooit zal begrijpen, maar misschien gaat Tonino straks wel in het cursussencircuit bijklussen.

Rabarberke | 07-06-05 | 23:21

The Star Chamber!

TheRealShowstopper | 07-06-05 | 23:19

@Rabarberke
Schrizofreen ben je nooit alleen...

ZI | 07-06-05 | 23:19

Ja je zal in je hoedanigheid als k*dt maar fuckje afzeiken en voordat je het weet straft God je genadeloos af met het meervoud van bijdrage.

Rabarberke | 07-06-05 | 23:18

Jullie hebben vorig jaar toch geschreven over die jongen (Frank?) die doodgeslagen werd bij een discotheek.
De dader daarvan heeft 3 jaar gekregen, waarvan een half jaar voorwaardelijk. 'Want het was geen doodslag, maar zware mishandeling met de dood tot gevolg'. HALLO?! HIJ IS TOCH DOOD?! En hij had vast geen pimpelpaars armbandje om wat staat voor 'Ik heb zin in zware mishandeling'.
Dan kan je wel leuke spotjes op tv laten zien ('Hee joh! Hou daar eens mee op! Ik weet hoe hij eruit ziet!'), maar als je zo belachelijk blijft straffen ga je die debielen er echt niet mee afschrikken. G*dvert*fus.

Lange Neus | 07-06-05 | 23:17

@king of c
Het kind had gewoon niet geboren moeten worden (net als haar ouders trouwens maar dat terzijde). het is natuurlijk ook knettergek dat dit soort mongolen gewoon kinderen mogen krijgen

Toine Rorije | 07-06-05 | 23:17

"bijdrage (-n,-s)", alus de laatste versie van Spellingwijzer Onze Taal. Beter dan dat malle groene boekje of een ouwe Van Dale. Maar waar hebben we het over.

Iovanni | 07-06-05 | 23:16

Oh kudt: Wilt u ook de trefwoordvarianten, meervoudsvormen, voorbeeldzinnen, verbogen werkwoordsvormen, spreekwoorden en gezegden, etc. etc. zien? Bestel dan het woordenboek zelf of de cd-rom

:)

(Ik kon het niet laten)

Rabarberke | 07-06-05 | 23:16

@Rabarberke: Ik las het hierboven, ja. Overbodig, maar ik zal het ook nog even bevestigen, "bijdrages" is gewoon correct hoor.

BennieH | 07-06-05 | 23:15

@fuckje 07-06-05 @ 23:08

Echt een reactie van iemand die nog nooit zoiets heeft meegemaakt!

Ik zou dit.. en ik zou dat...

(g.e.l.u.l)

Sorrie maar ik kan me kwaad maken over dat soort domme uitspraken!

Mr.A.N. Alvabeet | 07-06-05 | 23:15

dat mens is ziek maar zieker zijn de razende randdebielerige "hulp"verleners godverdomme ik zal blij zij als ik ga dementeren dan komt deze typhuszooi mijn hersenen niet meer binnen
en dan te bedenken dat dit nog maar het topje van de ijsberg is teringteringtering

endeldarm | 07-06-05 | 23:14

Ach het is misschien maar het beste dat dat kind dood is. Stel je voor dat je nog een dag langer bij zo'n moeder moet zijn. En stel je voor dat Savanna het inderdaad overleeft zou hebben, dan is zo'n kind toch zwaar getraumatiseerd, komt het in de WAO en zal ik er nog geld voor moeten betalen ook. Nee hoor, dat kind kan maar beter dood zijn, daar wordt iedereen beter van.
Natuurlijk is het wel schandelijk dat hulpverleners het hebben toegestaan dat deze Sonja nog een kind kreeg nadat ze er al 2 mishandeld had.

King of controversy | 07-06-05 | 23:13

En alles wat bestaat heeft uitsluitend zintuiglijke realiteitswaarde en wel geinterpreteerd en niet zo'n beetje ook!

Rabarberke | 07-06-05 | 23:13

Wat me nu al stoort aan de uitzendig God bestaat niet is dat er een of andere wetenschapper gaat uitleggen dat we alles zelf verzinnen, dus inclusief God. Tsja, met die stelling verzinnen we dus ook alles wat wel bestaat. Wat is dan nog het verschil met alles wat niet bestaat?

Rabarberke | 07-06-05 | 23:12

@rabarberke ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt, maar ik erger me aan dit zoort domme mensen. Maar stop effe lekker met dit off-topic-gedoe, laten we het weer gewoon over Mark van Bommel hebben

Toine Rorije | 07-06-05 | 23:11

@bennie Ach ik las ergens nog flammen ipv vlammen. Het is wel duidelijk dat men hier nog wat schoolgeld terug kan vragen. ( en ik word afgerekend op bijdrages *snik* )

Rabarberke | 07-06-05 | 23:11

Het zit goed mis in dit land, ben benieuwd wat Peter rrrrrr ervan vindt.

Da Morri$$$ | 07-06-05 | 23:10

The Star Chamber!

TheRealShowstopper | 07-06-05 | 23:10

"... zijn kanus schiet, wordt je door..."

Eeh Chileen? WordT je????

BennieH | 07-06-05 | 23:10

@toine
Want wat blijkt, er staan wel degelijk meervoudsvormen in de van dale, mits je op het enkelvoud zoekt. En wat blijkt, er staat inderdaad alleen een ~n als meervoudsvorm. (Heb ik gvd zelf het bewijs van mijn 'ongelijk' moeten leveren)

Rabarberke | 07-06-05 | 23:08

@Tyr,
nog een klein uurtje ja.
@MAXIMO,
je hebt gelijk, je moet wel een stuk beton voor je kop hebben om dat "werk' te kunnen doen. Bij de eerste de beste zwartrijder die mij zou uitschelden, bedreigen, noem maar op, die zou het wat mij betreft heel erg moeilijk kunnen navertellen, na een revalidatie van maanden wellicht.....

fuckje | 07-06-05 | 23:08

Sommige antwoorden kom je dan ineens op onverwachte plekken tegen. Dank je wel, Rabarberke. En kudt, fuckje schrijft ook een stuk leuker dan jij.

Iovanni | 07-06-05 | 23:07

Beter sturen ze die officier naar een heropvoedingskamp onder leiding van dat andere wicht

bootvis | 07-06-05 | 23:06

@toine
Als je in een duel, ook een verbaal duel, je tegenstander de genadestoot kunt geven, geeft het pas om het iets minder dodelijk te doen :)

Rabarberke | 07-06-05 | 23:04

@Toine Rorije
Jezus Christus heeft er helemaal niks mee te maken, zoals binnenkort bewezen wordt in "God bestaat niet"

Tyr | 07-06-05 | 23:04

OT @Fuckje.
Die gasten, geloof me, zijn per definitie gefrusteerd.
Want zeg nou eerlijk:
Wie ambieert nou een carriere als kaartjescontrolleur?

MAXIMO | 07-06-05 | 23:04

Jezus Christus K*dt, je bent echt stommer dan je zelf denkt. Bijdrages staat niet in het woordenboek omdat dat meervoud is. Bijdragen staat er wel in omdat dat een werkwoord is.

Shit, waarom ga ik hier ok op in

Toine Rorije | 07-06-05 | 23:02

Er zal de afgelopen maanden wel een stevige lobby zijn gepleegd vanuit al die fijne hulpverleningsinstanties. Die kwamen daar allemaal geregeld over de vloer, maar hadden blijkbaar stront in hun ogen. Terwijl nota bene bekend was dat de moeder al eerder een ander kind van haar getracht had te vermoorden.
-
Maar ja, het is natuurlijk genant als er onder al die zogenaamd hulpverlendende, maar slechts wegkijkende ogen een doodslag/moord werd gepleegd, dus daarom zwakken we de boel maar flink af.

Ganglion | 07-06-05 | 23:02

van wát die afgezogen bejaarden had ik moeten zeggen.... ik tiep slordug vandaag.

Rabarberke | 07-06-05 | 23:02

"Ik ben wel lief" , scheen ze nog gezegd te hebben in een waarschijnlijk wanhopige poging zichzelf te verdedigen. Daar breekt je hart toch van...... Ook ongezien de tyfus aan iedereen die er van af wist en het maar hebben laten gaan....
Fuck this !

preacher | 07-06-05 | 23:01

@kudt De van Dale loopt ca. 20 jaar achter op onze levende Nederlandse taal. Neerlandisch is 'bijdrages' correct. Evengoed is bijdraging en bijdracht verdedigbaar bij gelijkblijvende betekenis. Bovendien is daar nog eens de dichterlijke vrijheid die mij toestaat af te wijken van die afgezogen bejaarden de moeite waard vinden om in dat enge werkje van ze op te nemen. Fair enough? :)

Rabarberke | 07-06-05 | 23:01

@MAXIMO,
nog wel van plan was....... ik zag de schlemiel op tv, het verongelijkte stuk vreten en ik ben blij voor die gast dat ik geen controlleur bij Connexion ben, ik zou daar totaal ongeschikt voor zijn; die notoire zwartrijders zouden bij mij in verkeerde handen zijn.

fuckje | 07-06-05 | 22:58

Steriliseren met een soldeerbout!

Duuh??Dude! | 07-06-05 | 22:57

@ Rabarberke
Ik weet dat er nog geen uitspraak is, maar datzelfde geld voor deze zaak.

Volgens mij zouden chauffeurs permanent minder toerekenings vatbaar moeten zijn. Ze moeten zich namelijk helemaal de tyfus ergeren aan zwartrijder, irritante scholiertjes, oude dozen die vragen of deze bus naar NEEDE gaat...

Tyr | 07-06-05 | 22:56

@Iovanni Dat zou een optie zijn, maar het zou een uitholling zijn van de aanklacht. Immers, het is aan het OM om namens de samenleving aan de onafhankelijke rechter duidelijk te maken hoe érg een vergrijp beoordeeld moet worden.

Rabarberke | 07-06-05 | 22:56

@ . Iovanni 07-06-05 @ 22:47
Leuker, me eens, maar dat wil niet zeggen dat ze ook zinnig praat.
Btw, mn nickname is idd niet erg gelukkig, sorry

k*dt | 07-06-05 | 22:56

Natuurlijk krijgt die buscontrolleur een proces aan zijn broekje, hij hield die gast immers in de wurg-greep tot ie buiten bewustzijn was.
Dat kan niet, helemaal niet aangezien de zwartrijder in kwestie nog wel van plan was een kaartje te kopen....

MAXIMO | 07-06-05 | 22:54

"Bijdrages" is inderdaad ook correct, maar kijk uit met spellingsdiscussies hier. Voor je het weet is de ene helft vertrokken en de andere helft off topic.

Iovanni | 07-06-05 | 22:52

@Rabarberke
U hebt gezocht op bijdrages:

Het door u gezochte woord is niet gevonden in het eendelige Van Dale Hedendaags Nederlands. Dit kan komen doordat het er niet in staat, bijvoorbeeld omdat het te nieuw is, of omdat het niet voldoet aan de opnamecriteria. Maar ook is mogelijk dat de spelling niet correct is. Kijk ook eens bij de zoekinstructies.
.
Kunnen we weer terug, on topic?

k*dt | 07-06-05 | 22:52

Krijgt ze nu ook schadevergoeding?

ventus_aqualis | 07-06-05 | 22:51

@rommie
Ja dat klopt niet. Opvallend is dat de reden dat doodslag niet ten laste is gelegd de angst was dat het niet bewezen kan worden. Doorgaans legt het OM dan subsidair dan een lichter vergrijp ten laste om dat op te vangen. Bizar is dat men nu alleen hetgeen men denkt te kunnen bewijzen ten laste. De rechter kan dus nu niet anders dan binnen de strafmaat voor zware mishandeling een straf toe kennen. Die marges zijn echter behoorlijk ruim.

Rabarberke | 07-06-05 | 22:51

Maar bureau Jeugdzorg treft geen blaam...
Eerder wel eerst twee kinderen afhalen maar bij de derde was opeens iedereen in de ziektewet?

Dr.D | 07-06-05 | 22:51

Is het dan niet logischer om aan te klagen zonder een straf te eisen? Dat maakt de rechter dan wel uit, hoe hoog of hoe laag.

Iovanni | 07-06-05 | 22:50

Voor de liefhebbers: In het Delta Psychiatrisch Centrum te Poortegaal(gekkenhuis in de buurt van Rotterdam) zoeken ze nog een Behandelcoordinator. Gooi je comments daar eens in de groep.

DeBekendeAlcoholist | 07-06-05 | 22:50

er klopt iets niet aan het rechtsysteem in dit land. Bus controleur krijgt poging tot doodslag aan de broek en deze kindermoordernaar maar zware mishandeling. ??????

Rommie | 07-06-05 | 22:48

@kudt
Ik stel dat bijdrages technisch correct is. Jij beweert anders. Prima. Maar waarom zou ik op zoek gaan naar het bewijs van jouw bewering, doe dat lekker zelf en overtuig me ;)

Rabarberke | 07-06-05 | 22:48

Zag ook het relaas op het nieuws, erg triest allemaal....
Zoals commenters voor mij al zeggen is preventief steriliseren de oplossing voor dit soort gekken.

MAXIMO | 07-06-05 | 22:47

fuckje wordt trouwens steeds leuker, kudt. Stukken leuker dan die nick van jou.

Iovanni | 07-06-05 | 22:47

Bij dit soort verhalen gaan mijn ogen ook raar draaien. Dat die ouders levenslang behandeld moeten worden, is zeker.
Je kunt mensen helaas niet verbieden om kinderen te krijgen. Maar het is wel een aantrekkelijke gedachte.

knutsel | 07-06-05 | 22:47

@iovanni Een rechter is vrij om binnen door de wet gestelde marges een straf toe te kennen, wanneer hij het ten laste gelegde bewezen acht. Als een officier naar zijn mening een te hoge straf eist, wijkt hij daar van af en legt een lichtere straf op. Andersom kan ook. Als het OM geen initiatief neemt en een straf eist, komt er geen rechtzaak. Dan kan de rechter dus ook geen straf opleggen :) Het OM klaagt aan, de advocaat verdedigt en de rechter spreekt recht. Althans zo zou het moeten zijn :)

Rabarberke | 07-06-05 | 22:46

@Rabarberke, het meervoud van bijdrage is nu eenmaal bijdragen, vraag maar aan meneer Van Dale

k*dt | 07-06-05 | 22:46

Opsluiten en nooit meer vrij. In het algemeen zijn deze mensen toch niet te genezen. Achter slot en grendel, en dat hoeft helemaal niet luxe.

aardappel | 07-06-05 | 22:44

maakt=krijgt

Rabarberke | 07-06-05 | 22:44

Je hebt gelijk, alvabeet, maar dan moet de rechter nu wel een hogere straf opleggen. Heb ik trouwens altijd een beetje raar gevonden, een hogere straf dan de eis. Waarom wordt er dan overhoofd wat geëist?

Iovanni | 07-06-05 | 22:44

@tyr niemand heeft nog straf gehad. Het gaat er om dat een controleur die zijn werk doet en een foutje maakt poging tot doodslag aan zijn broek maakt, terwijl een langdurige mishandeling met dood als gevolg van een kind niet meer dan een aanklacht voor zware mishandeling oplevert. Kan het OM dat uitleggen?

Rabarberke | 07-06-05 | 22:43

@Rabarberke 07-06-05 @ 22:40

VK = volkomenkut

Mr.A.N. Alvabeet | 07-06-05 | 22:42

@kudt
Wat is er *fout* aan bijdrages? bijdragen is mooier inderdaad.

@fuckje
Wat is VK?

Rabarberke | 07-06-05 | 22:40

hoeveel jaar hebben de hulpverleners gekregen die tot op het laatste moment nog contact hebben gehad en verzuimd hebben?

hemaworstje | 07-06-05 | 22:40

Overigens is het in dat Connexion verhaal zo dat die controleurs elke 14 dagen Krav Maga, Braziliaans Jiu Jitsu, Tai-chi Chuan, Kendo, Takewondo, Tjap tjoi, Hsing I Chuan, en Win Chung lessen krijgen.

Rabarberke | 07-06-05 | 22:39

steriliseren die muts! en nou niet lopen zeiken dat dat niet ethisch verantwoord is.......

Laten we een referendum houden met de vraag: "Vind u dat S. de J. nog kinderen mag: maken, krijgen, kopen, opvoeden, verzorgen, martelen, doden... etc...."

ericbfrl | 07-06-05 | 22:38

De rechter schijnt vandaag zelf onder andere naar voren te hebben gebracht dat de moeder eerder heeft verklaard dat ze schrok, toen Savanna 'raar met haar oogjes draaide', bij een eerdere 'prop in de mond'-actie en dat op basis daarvan toch minstens doodslag ten laste gelegd zou kunnen worden. Wat mij betreft trouwens gewoon moord.
-
Hoe gestoord moet je trouwens zijn om je eigen sterk verzwakte kindje, ze woog inmiddels minder dan 10 kilo, zo gruwelijk te martelen.

Ganglion | 07-06-05 | 22:37

@Rabarberke, bijdrageN, stoeptegel.

k*dt | 07-06-05 | 22:35

@k*dt,
op VK heb ik lol met anderen, erg?
En als je op GS mijn bijdrages leest, je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar zoals jij op mij reageert: GEEN STIJL!

fuckje | 07-06-05 | 22:35

naar turkije sturen met 15 kilo cocaine in haar tas, daar weten ze die achterleyke luyden wel aan te pakken.

garibaldi | 07-06-05 | 22:34

Een chauffeur van Connexxion krijgt nog een hogere straf voor een "poging tot doodslag", omdat hij een zwartrijder fijnkneep. Ergens klopt er iets niet

Tyr | 07-06-05 | 22:34

tis gewoon te triest voor woorden, zowel de rechtsgang, als de dood van dat meisje!!
het kutwijf zou gezegd hebben dat het niet haar bedoeling was om haar dochtertje te vermoorden...........
wat dan wel??
een skijken hoelang een 3 jarig lichaampje sado-masochisme verdraagt!!!!!
Zum kotzen.......... blegggg

bmwtje | 07-06-05 | 22:32

@kudt
Ja gelukkig zit iedereen te wachten op jouw bijdrages, puthoofd.

Rabarberke | 07-06-05 | 22:30

Was er maar een Europese Grondwet en een daaruit voortvloeiend uniform strafrecht. Dan kreeg Sonja Dutroux nu de strop volgens goede Sloweense gewoonte.

dr.Lector | 07-06-05 | 22:28

Ah, daar is Fuckje weer. Nergens verstand van en toch overal over mee kakelen, dus: zie
. e60-535d 07-06-05 @ 22:03
Helemaal mee eens!
Groningen onafhankelijk, dr zussie verkopen, zwelgen in de aandacht van die puistige pubers op VK die geen leven hebben, en over der vriendje lullen zodat het een mietje lijkt. Bestaat tie eigenlijk wel? Zielig, get a life!

k*dt | 07-06-05 | 22:27

@fuckje
Naja een nekklem met bewusteloosheid tot gevolg is ook wel wat heftig. Maar poting doodslag ten laste leggen is wat overdone. Het OM is echt de weg kwijt.

Rabarberke | 07-06-05 | 22:27

Even een hypothese: stel dat het kind de mishandelingen had overleefd, en volwassen was geworden? Hoe had dat leven eruit gezien? Gelukkig en onbezorgd? Ik denk dat elke psycho-analist kan bevestigen dat dit leven weinig waard zou zijn. Ik ben geen expert, maar voorziet ons aller wetgeving daar niet in? In het definitief vernietigen van een mensenleven. zowel fysiek als mentaal? Krankzinnig lage eis!

Alexander the Second | 07-06-05 | 22:26

sok niet in mond, maar in baarmoeder proppen....

En dan een gedragen van mij... kan het lekker wegrotten.... Typhuswijf!!!!

Hon van Toof | 07-06-05 | 22:26

Waar is die baby die ook in die wagen zat toen savanna uit de kofferbak werd gevist?
Die is in 1 klap de complete familie kwijt omdat mams steeds 'een beetje raar in het hoofd' werd.
Maar over onze Rechtspraak, wordt het niet eens tijd om ons eigen OM voor het Internationale Gerecht te dagen? Wegens ernstige wanprestaties?
Eerst even die Milosevich de strot afbijten en ruimte maken voor een lading zwartjurken met witte boorden.

PimpMyBling | 07-06-05 | 22:24

on en off topic. Nova!
We hebben een nieuwe Eric O- zaak!
buscontrolleur in Almere wordt vervolgd omdat hij een zwartrijdert in een houdgreep hield.......

fuckje | 07-06-05 | 22:24

Een kind van 3 jaar opvoeden, omdat ze niet luisterde. En dan die virend, die lulhannes die bij de Gamma het hout haalde om het hok te timmeren, ik deed het omdat ze mij ook sloeg.
Sok in de mond, afgetaped, koude douche, geen eten, opsluiten in een hok en als het kind erin blijft dan is het geen moord. Je verstand staat godverdomme stil in dit ondertussen achterlijke land. Maar wel in de stress als de minister van Buitelnlandse Zaken van België zegt dat we hier een Harry Potter etc. als premier hbben.
Ik zou zeggen 3 x daags een nekschot, 't is namelijk een kansloze sessie.

Neehè | 07-06-05 | 22:23

Echt weer zum kotzen dit verhaal.
Het wordt tijd dat hier in nederland het hele rechtssysteem, dus rechters, advocaten en OM op een boot gezet worden die we laten afzinken in de noordzee.

Specht | 07-06-05 | 22:22

Oh het OM was nog niet klaar. NLD 3.

Rabarberke | 07-06-05 | 22:22

@blackangel Deze mongool werkte op een bouwplaats,hij plaatste keukens voor bruynzeel.

rn1970 | 07-06-05 | 22:21

Die regering moet niet alleen naar huis, dat hele zootje onder Donner moet naar huis. Wat dat betreft kunnen we misschien nog wel wat leren van de marrokaanse justitie. Misschien kan Donner samen met wat procureurs een werkbezoek naar Marroko afleggen en tot het inzicht komen dat ze beter kleuterleider hadden kunnen worden.

Rabarberke | 07-06-05 | 22:20

Chemisch castreren? Ik heb geen behoefte om bij deze mevrouw tussen de benen te gluren... maar ballen tref ik denk toch niet aan.

DeBekendeAlcoholist | 07-06-05 | 22:20

Bovendien hebben de gezinsvoogd, de raad voor de kinderbescherming, en al die andere instanties ook schuld. Zo'n gezinsvoogd heeft ongeveer een uur per maand tijd om een gezin te bezoeken, de rest van de tijd lijdt hij aan de Hollandsche Ziekte: VERGADEREN, OVERLEGGEN, ENZ!!!

fuckje | 07-06-05 | 22:19

Chemisch castreren?

Surtsj | 07-06-05 | 22:17

Retry:
@Koos Smakeloos
zo zo, we hebben er weer een islamiet bij begrijp ik.

collapse | 07-06-05 | 22:15

Lijkt me een typisch geval van een bewust ingecalculeerde blunder. Hebben ze wel vaker last van.

Oro | 07-06-05 | 22:13

@
zo zo, we hebben er weer een islamiet bij begrijp ik.

collapse | 07-06-05 | 22:13

Gewoon afleveren deze mon-golen op een willekeurige bouwplaats, ffn uitleggen en nooit meer naar vragen. Wordt ffn vechten tussen die bouwboys over wie het mogen gaan doen, maar die blauwe plekken genezen wel weer.

blackangel | 07-06-05 | 22:09

hippe zonnebril

Toine Rorije | 07-06-05 | 22:08

Oog om oog tand om tand.
De doodstraf moet maar weer ingevoerd worden.
Wie iemand van het leven berooft verdient zelf niet om te leven!

Koos Smakeloos | 07-06-05 | 22:07

Een nieuw rechtssysteem met een jury uit de samenleving, die ook inspraak op de rechtspraak heeft?

deAmbtenaar | 07-06-05 | 22:06

OM = Onlogisch/Onbenullig/Onrechtvaardig/Onnozel (*) Ministerie ??

*= Doorhalen wat niet van toepassing is.

Eertje | 07-06-05 | 22:04

@Iovanni 07-06-05 @ 21:56

Al die keren al op hun bek gegaan zijn, geeft niet de overtuiging dat nu niet te zullen doen.

Mr.A.N. Alvabeet | 07-06-05 | 22:04

Inderdaad een irritant geval van rechtsdwaling. Zelfs de rechter vond dat de officier wel een erg lage straf eiste en benadrukte nog maar eens dat volgens hem doodslag toch wel bewezen kon worden. Naar verwachting zal de rechter een hogere straf oplegen dan de eis van de officier.
-
Ik hoop dat dit ook gaat gebeuren. Laat deze ouders maar minstens een jaar of vijftien de bak indraaien voor hun onmenselijk gedrag. Daarna mogen ze dan studie-object worden van een stelletje zieleknijpers en ook dat kan me niet lang genoeg duren.

Ganglion | 07-06-05 | 22:03

'k zou d'r verplicht in Groningen laten wonen, met fuckje, als dat geen ultieme strafmaat is in NL, dan weet ik 't ook niet meer.

(gewoon simpel afschieten achter het pliesie-busje is uiteraard altijd een goedkopere oplossing)

e60-535d | 07-06-05 | 22:03

Ze heeft de gezinsvoogd weten te manipuleren waardoor ze een tijdlang haar gang kon gaan. TBS klinieken zouden gewaarschuwd moeten zijn.

DeBekendeAlcoholist | 07-06-05 | 22:00

Wat is precies ten laste gelegd dan? Waarom geen doodslag en subsidiair zware mishandeling met de dood als gevolg?

Rabarberke | 07-06-05 | 22:00

zou het trouwens zo kunnen zijn dat Tonino hier nog een rol bij speelde? Die had geloof ik een zwak voor misbruikte kindertjes en waarschijnlijk dus ook voor de misbruikers daarvan.

King of controversy | 07-06-05 | 21:58

Dit lijkt me in vergelijking met straffen voor andere daden veel te laag, echter vind ik dat het strafrecht net zogoed afgeschaft kan worden. In een beschaafde maatschappij als de onze zou het "strafrecht" volledig op rehabilitatie en terugkering in de maatschappij gericht moeten zijn, en alle middelen die hiervoor genoodzaakt zijn moeten aangewend worden. Maar dan moet ook zeker worden dat als iemand daar nog niet klaar voor is, ook niet vrij kan komen.

xatr0z_ | 07-06-05 | 21:57

mmm steriliseren maar

Bono | 07-06-05 | 21:57

Het OM is ook zo vaak op z'n bek gegaan dat ze zich daar nu een beetje al te rustig houden.

Iovanni | 07-06-05 | 21:56

Ach, waarschijnlijk TBS voor de rest van leven...

da wizard | 07-06-05 | 21:55

zo's maar net

yumpie | 07-06-05 | 21:54

En dat terwijl je voor het neer schieten van Fortuyn 20 jaar krijgt. Hoe bedoel je rechtsgelijkheid?!
-edit: test-

King of controversy | 07-06-05 | 21:54

Niet als je die muts haar baarmoeder volstort met cement voordat ze uit de tbs kliniek ontslagen wordt.

capo | 07-06-05 | 21:54

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen