Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GeenStijl biedt prikkelarme ruimtes voor bezoekers: 'Er gebeurt zoveel op zo'n weblog'

Een ruimte om even tot rust te komen tussen alle topics.

Daarmee wil Het Kader van GeenStijl nieuwe, overprikkelde bezoekers van de website tegemoet komen. Projectleider Mosterd: "Van mensen die www.geenstijl.nl bezoeken hoorden we dat er best wat mensen een ruimte zoeken om even te rusten. Ook is het een plek voor bezoekers die bijvoorbeeld overstuur zijn, dan hebben ze iemand om te luisteren."

Mosterd noemt het 'mooi' dat mensen vroeger regelrecht konden opflikkeren naar de Joop, maar dit jaar zet Het Kader een extra stap voor overprikkelde bezoekers. "Deze website biedt natuurlijk heel veel prikkels. Een nieuwe omgeving, misschien wel voor het eerst internetten zonder je ouders, al die reaguurders - er gebeurt zoveel op zo'n weblog. Daarom hebben we dit jaar prikkelarme ruimtes."

Mosterd: "Een deel van de bezoekers zet de computer uit als het ze even teveel wordt. Het zou mooi zijn als een deel nu weer even op adem kan komen, en dan weer verder kan."

U bent van harte welkom in de prikkelarme ruimtes van GeenStijl:

PRIKKELARME RUIMTE 'THIJS RÖMER'

PRIKKELARME RUIMTE UNICORN

PRIKKELARME RUIMTE AUDITIEKAMER

PRIKKELARME RUIMTE WIT

PRIKKELARME RUIMTE COMPUTERNERD

PRIKKELARME RUIMTE ZWART

PRIKKELARME RUIMTE EMIGREREN NAAR PORTUGAL

Reaguursels

Inloggen

Waar we met elektrische auto’s per dag zo’n 100.000 vaten olie besparen, kosten SUV’s ons dagelijks juist 500.000 (!) vaten olie extra. De winst van elektrische auto’s en besparende technische snufjes in benzineauto’s, wegen niet op tegen de vervuiling van de SUV.
Er was ook nog wat over literatuur, maar dat besparen we iedereen maar. Over een minuut gaat het hier dicht en dan, over een uur, kunnen we in het stamcafé terecht.

cugel | 10-08-23 | 20:59

Door duizenden protonmetingen te analyseren met behulp van kunstmatige intelligentie ontdekten ze een signaal dat erop wijst dat een proton bij experimenten waarbij het zich meestal gedraagt als drie quarks en er soms uitziet als een samenstelling van vijf quarks. Die twee ‘extra’ quarks zijn een charmquark en een anti-charmquark, de zware broertjes van de up- en downquarks en -antiquarks. Dit zijn geen quarks uit de quarkzee. Ze bestaan net zo volwaardig als de twee upquarks en de downquark.
www.nrc.nl/nieuws/2023/08/10/het-prot...
Dat is opmerkelijk, want een enkel charmquark is zwaarder dan een proton. Het is alsof je een doos met een kilogram appels opent en daar ineens ook nog twee meloenen van ruim een kilo in aantreft. Ook dit onvoorstelbare verschijnsel is toegestaan volgens de quantummechanica. „In de quantumwereld mag het proton deeltjes bevatten die zwaarder zijn dan hijzelf, mits dat extreem kort duurt.” Het proton bestaat dus meestal uit twee upquarks en een downquark, maar mag heel af en toe kort veranderen in een charmant systeem met vijf quarks.
En
The deviance of a tiny particle called the muon might prove that one of the most well-tested theories in physics is incomplete.
Physicists Move One Step Closer to a Theoretical Showdown www.nytimes.com/2023/08/10/science/ph...
Gordan Krnjaic, a theoretical particle physicist at Fermilab, noted that if the experimental disagreement with theory persisted, it would be “the first smoking-gun laboratory evidence of new physics,” he said. “And it might well be the first time that we’ve broken the Standard Model.”

cugel | 10-08-23 | 20:36

Volgens mij hierboven 4 onderwerpen die de moeite waard zijn, maar die ik in geen van de topics van vandaag had kunnen plaatsen. Daarvoor is dus deze prikkelvrije ruimte heel geschikt. En bovendien komt hier niemand meer zodat ik ook niet iedereen hoef te beantwoorden. En het put mijn onderwerpen voor de nacht uit, zodat ik zodirect lekker kan gaan slapen. Even kijken of ik nog meer kwijt wil, voor het ook hier over 52 min dicht gaat.

cugel | 10-08-23 | 20:08

En passant biedt Grunberg ook nog diepe inzichten over het Nederlandse asielsysteem, door mee te lopen in de opvangcentra in Ter Apel en Schiphol. Wie had er scherp dat de overlast gevende ‘veiligelanders’ slechts 2 procent van de asielzoekers uitmaken, en dat asielzoekers 12 procent van alle migranten vormen? Grunberg mag dan geen ambitie hebben om zich in de ‘loopgravenoorlog’ over ons vluchtelingenbeleid en de omgang met grenzen te mengen, toch vormt zijn boek een zeer aangename relativering van het asieldebat.
www.nrc.nl/nieuws/2023/08/10/arnon-gr...
Verderop stelt Koopmans bovendien dat het grote aantal vluchtelingen van 2015 mede de Brexit veroorzaakt heeft, omdat het de extreem-rechtse Britse partij UKIP in staat stelde om met een misleidende, racistische poster de angst voor buitenlanders aan te wakkeren. Ook hier wordt het slachtoffer met de dader verward.
Hoe komt het bijvoorbeeld dat vluchtelingen in Duitsland zo oververtegenwoordigd zijn in de misdaadstatistieken?
Ook zijn kritiek op de opportunistische Turkse mensensmokkelmarkt is raak.

cugel | 10-08-23 | 19:54

Zie ook:
Een helder oordeel over milieugedrag, sociaal beleid en bestuur van bedrijven – daar is groeiende behoefte aan. Toch zet kredietbeoordelaar S&P een stapje terug.
www.nrc.nl/nieuws/2023/08/10/kredietb...
Met name in de Verenigde Staten komt sterke oppositie uit conservatieve hoek tegen investeerders die naast financiële ook ESG-doelen nastreven. Veel conservatieven vinden dat milieu-, sociale en bestuurscriteria meewegen het geld verdienen door bedrijven in de weg zit.
Rechts: laat de wereld maar verrekken, als wij maar poen hebben.

cugel | 10-08-23 | 18:10

Ondanks de flexibele wijze waarop het mos in het verleden meeveranderde met de omgeving, verloopt de evolutie vermoedelijk niet snel genoeg om de huidige klimaatverandering bij te benen, schrijven de onderzoekers. In de tien jaar dat zij onderzoek deden in het Tibetaans Hoogland, zagen ze dat de Takakia-populatie met zo’n 1,6 procent per jaar afnam, veel sneller dan andere mossoorten. Vermoedelijk is het oeroude mos minder goed bestand tegen de snelle opwarming van de atmosfeer, concluderen de biologen.
www.nrc.nl/nieuws/2023/08/10/een-van-...
Maar rechts kan dat uiteraard niet verdommen. Als wij maar rond kunnen scheuren in onze auto, wat maakt het dan uit dat de wereld naar de kloten gaat?

cugel | 10-08-23 | 18:05

Hopelijk raken mensen hierdoor niet overprikkeld:
“Sommige banen in de financiële sector worden als sociaal nutteloos beschouwd, omdat het vaak alleen gaat om ‘het creëren van schulden en het onttrekken van geld aan de reële economie’,” vertelt Walo in gesprek met Scientias.nl. “Ze worden daarom niet alleen als nutteloos beschouwd, maar ook als actief schadelijk voor de samenleving (kijk bijvoorbeeld naar de financiële crisis van 2008). Aan de andere kant houden verkoopbanen vaak in dat mensen worden gemanipuleerd om spullen te kopen die ze niet echt nodig hebben. Dit zou kunnen verklaren waarom veel verkopers het gevoel hebben dat hun baan sociaal nutteloos is.”
scientias.nl/heb-jij-een-bullshitbaan...
“We zouden meer ingrijpende aanpassingen in ons economisch systeem moeten implementeren,” betoogt de onderzoeker. “ Graeber zelf stelt bijvoorbeeld een universeel basisinkomen voor dat mensen in staat zou stellen om een nutteloze baan te weigeren. Als alternatief kunnen beleidsmakers bepaalde nutteloze of schadelijke economische activiteiten verbieden of proberen ze beter af te stemmen op sociaal wenselijke doeleinden. Kortom, we moeten als samenleving beter nadenken over wat we aan bullshitbanen willen doen. Zeker in het licht van de huidige klimaatcrisis kunnen we het ons niet veroorloven om op zo’n grote schaal middelen te verspillen.”

cugel | 10-08-23 | 17:53

Ik prefereer de prikkelarme ruimte zwart in het kader van "In het donker zien ze me niet, als ik zwijg dan horen ze me niet."
Limbo gaan zonder eeuwigheid.
Volkomen duisternis is het nieuwe licht.
Amen.

De waard zijn gast | 10-08-23 | 12:30 | 1

Verder zal ik hier zwijgen in alle talen, behalve in wartaal.

De waard zijn gast | 10-08-23 | 12:32

Ik zie voor die sub-topics wel enig nut in het stamcafe.
Een muziekcafe, een praatcafe een feestcafe. Wat denken jullie?

Niet_Van_Hier | 10-08-23 | 12:23

Wacht ff, wat hebben ze nu weet bedacht? Mot ik daarvoor mijn Hilti uitzetten?

TanteJuut | 10-08-23 | 12:18

Eindelijk is GeenStijl ook een safe space.

thanseeuwen | 10-08-23 | 12:13

Kan er niet een topic komen voor elke reaguurder apart? Dat lijkt mij zo heerlijk rustig. Kijk, ik loop dit topic binnen en zie gelijk een hele hoop andere reaguurders, en dat niet alleen; ze bakken ook nog eens tegels!!!
Het is te veel allemaal. Ik raak overprikkeld. Waar is mijn rubber tegel?

Gelieve hier niet op te reaguren, ik zit mijn mantra’s te zoemen.

Nuuk | 10-08-23 | 11:40 | 1

Dat is in feite waar het op uitdraait wanneer de ruk naar links compleet is: niemand durft nog iets tegen anderen te zeggen vanwege de onvermijdelijke consequenties en zegt daarom maar liever niks. Dan ben je dus in China, Noord Korea, c.q. DDR 2.0 aangekomen.

Gladiator Fap | 10-08-23 | 12:57

* Komt geruisloos binnen *

Harry.Langezwaal | 10-08-23 | 11:12

Ik word enorm overprikkeld door zoveel prikkelarme ruimtes. Waar kan ik terecht?

Chrezusjistus | 10-08-23 | 10:55

De prikkelarme zwarte ruimte is gewoon een foto van Ter Apel bij nacht, je ziet 43 Afrikaners voor de poort liggen, let op het witte gebit.

jan huppeldepup | 10-08-23 | 10:49

Maar dit is dus waarschijnlijk een eenmalig iets? Niet een vast iets voor iedere dag? En die prikkelarme ruimtes werken ook al niet want als je daar nu nog iets post komt de man met de hamer weer treiterig het toetsenbord kapot slaan. Dat is het tegenovergestelde van prikkelarm!

cugel | 10-08-23 | 10:38 | 2

Het zit bij jou niet goed vwb de uitwisseling van prikkelingen tussen de rechter- en linker hersenhelften.
Het propageren van gedachte (extreem) links is goed en rechts tellen we al helemaal niet mee want gek en verdeeld getuigt imo van een enorm gebrek aan relativerend- en empathisch vermogen.
Welke kwab daarvoor verantwoordelijk gehouden kan worden weet ik niet maar het zou natuurlijk kunnen dat kwantiteit en kwaliteit van jou organen in deze onderling enorm verschillen.
Je hebt toevallig geen enorme uitstulping ergens op je hoofd?

D-Fens_1963 | 10-08-23 | 11:07

@D-Fens_1963 | 10-08-23 | 11:07:
Nee, de wetenschap die meende talenknobbels etc te ontwaren ligt op de mestvaalt van de geschiedenis. Maar, is het niet logisch, dat als rechts links als het absolute kwaad ziet, dat er dan omgekeerd ook mensen het tegenovergestelde denken? En wij waren er eerder. Wat er verklaard moet worden is waarom iedereen opeens rechts werd.

cugel | 10-08-23 | 14:00

Vroeger hadden we verschillende meningen. Toen besloten een paar luidruchtige, talentloze figuren dat ze daarmee niet konden (wilden) leven. Daarom hebben we nu verschillende realiteiten.

Gladiator Fap | 10-08-23 | 10:35

Ah, de deelruimtes gaan snel dicht, maar deze hoofdruimte blijft open tot vanavond 9 uur!
Ik zou hier Dandruff nog kunnen beantwoorden over een topic dat nu al dicht zit, ware het niet dat hij zijn vragen naar feiten aan AvA moet richten, want het was zijn quote. Ik wees er slechts op dat rechts lijdt aan interne tegenstellingen die best te denken kunnen geven. Behalve natuurlijk voor linkshaters.

cugel | 10-08-23 | 10:29 | 8

@cugel | 10-08-23 | 10:51: Gij krijgt met mij nooit ruzie Cugelmans. We juichen gewoon voor andere voetbalclubjes bij wijze van, pintje pakken?

Conan de Rabarber | 10-08-23 | 12:53

@Conan de Rabarber | 10-08-23 | 12:53: goede instelling. Zo zou het moeten zijn. Jammer genoeg zie je dat tegenwoordig steeds minder en dat is niet geheel ondanks extreem links.

Gladiator Fap | 10-08-23 | 12:54

@Basil Fawlty | 10-08-23 | 11:31:
Dank je wel! Een linkje met 12ft.io al op zijn plek! Want inderdaad, ik gebruik dat nooit. En van de gerenommeerde NZZ. Je hebt helemaal gelijk. Althans voor Duitsland. Ik ben onder de indruk!
@Gladiator Fap | 10-08-23 | 12:29:
Een eerdere reactie van mij aan jou haalde het niet door de 5 minuten wijziging deadline. Dus dat ga ik niet meer opnieuw uittypen. Maar je hebt gelijk, we moeten door het midden.
@Conan de Rabarber | 10-08-23 | 12:53:
Ja, helemaal voor. Echt prettig iemand van de oude garde te spreken!

cugel | 10-08-23 | 13:54
▼ 5 antwoorden verborgen

Arme Prikkelruimtes, zijn nu al stuk..

Conan de Rabarber | 10-08-23 | 10:27

Eindelijk een prikkelarme omgeving

appeltjesgroeneweide | 10-08-23 | 10:16

Heerlijk zeg, ik ben vandaag even in emigreren naar Portugal.

osolemio | 10-08-23 | 10:12 | 3

Misschien is er nog een huisje te koop naast dat van Tuur en dat van van Rossem. Gezellig samen aan een enclave bouwen, een paradijs van rust, ver van het gedruis. Misschien iets van een groep gaan vormen, een sekte wellicht met een visie op waar het met de mensheid naartoe moet.

Schoorsteenveger | 10-08-23 | 10:15

Ik woon er al 5 jaar, geen spijt van. Blijf lekker daar.

Telaat123 | 10-08-23 | 16:12

Wat helpt bij deze prikkelarme ruimte is dat de linkjes deze keer eens goed werken. Balsem voor de ziel.

The-loopy-cowboy | 10-08-23 | 10:04

Ik hoop ook op een fatshaming vrije ruimte. Daar mag wat mij betreft ook het licht uit zodat mijn omvang niet zichtbaar is. Aan de andere kant is de pride geloof ik afgelopen, dus een totale darkroom hoeft ook weer niet; een leuk waaklampje is welkom.

Kaal-dik-en-lelijk | 10-08-23 | 10:03 | 2

Lol @ grapo.

Kaal-dik-en-lelijk | 10-08-23 | 11:19

Op een alpenweiden tussen de koeien.
Wat een rust.
Verdulleme, hoor ik toch nog een bel.

Schadenfreude | 10-08-23 | 09:51 | 3

Zolang er geen gebochelde komt aanstrompelen zal 't wel meevallen.

LoesjeP | 10-08-23 | 09:56

Je moet ook je notificaties uitzetten.

grapo | 10-08-23 | 10:03

Een prikkelarme ruimte.
Dat moet ik meteen denken aan "The Quiet Room" van Alice Cooper waar hij in een dwangbuis in een gewatteerde kamer zit om af te kicken van zijn alcohol verslaving.

Osdorpertje | 10-08-23 | 09:50 | 1

Briljante elpee ook!!

Conan de Rabarber | 10-08-23 | 10:28

Is er ook een plek voor thrillseekers die de dagelijkse ophef te saai vinden?

ratelaar | 10-08-23 | 09:50

Woke zorgt er wel voor dat de hele openbare ruimte één grote prikkelarme ruimte wordt.
De 'safe space' is de oefenruimte daarvoor. Niks mag meer raken, niks mag meer voelen, niks mag meer aankomen, niks mag meer uitdagen, niks mag zelfs maar aaien of aanraken.

Schoorsteenveger | 10-08-23 | 09:50

Waar kan ik m’n bidmatje uitrollen?

Ruimedenker | 10-08-23 | 09:49 | 1

In Mekka.

LoesjeP | 10-08-23 | 09:54

De '3 R's': Rust, Reinheid, Regelmaat. Die waren vroeger heilig bij de opvoeding van Nederlandse kinderen. Tegenwoordig zie je dat ze inderdáád overprikkeld worden, kijk maar naar de moderne kinder-tv en sociale media. En daarom hoor en zie je ook zo vaak blèrende kinderen in de supermarkt: overprikkeld door alle beelden, geuren en geluiden, en daardoor totaal overstuur, tot plassen in het gangpad aan toe.

Zenzeo | 10-08-23 | 09:48 | 1

Dit dus.
Mijn Moedertje zei altijd:"Orde in de hut!"

LoesjeP | 10-08-23 | 09:50

Prikkelarme drankjes.
Is dat wat?

LoesjeP | 10-08-23 | 09:48 | 5

@EEnzame SchizofrEEN | 10-08-23 | 09:54:
Of als er een moer vast zit.

Kapitein Sjaak Mus | 10-08-23 | 09:58
▼ 2 antwoorden verborgen

Vroeger ging je effe een blokje om als je even rust aan je kop wilde..

fric.spec. | 10-08-23 | 09:43 | 2

Pakje peuken kopen ofzo.

grapo | 10-08-23 | 09:48

@grapo | 10-08-23 | 09:48: En dan twintig jaar later weer contact opnemen met je dochter.

Conan de Rabarber | 10-08-23 | 10:33

Ik kwam die flauwekul in een theater tegen. Maar als je niet tegen prikkels kan, ga je toch niet naar een theater?!
Het probleem van tegenwoordig is al die kleine prinsjes en prinsesjes die willen dat hún beperking, hún bekrompenheid en hún gedachtengoed de norm is. Een opvoedingskwestie, lijkt me. Te weinig 'nee' te horen gekregen tijdens de opvoeding.

Hommel | 10-08-23 | 09:43 | 2

Joh, zoek ff een prikkelarme ruimte op.

grapo | 10-08-23 | 09:48

Zelfs in het Nijntje museum te 030, is er een prikkelarme ruimte gemaakt!
Bizar!

LoesjeP | 10-08-23 | 10:33

Joris maakt GS voor mij met regelmaat prikkelarm.

Veepert | 10-08-23 | 09:43

Mogguh mensen.
Zeg even tussen ons gezegd en gezwegen, maar ik denk dat Mosterd echt tegen een burnout aanzit hoor. Ik heb hem vanochtend al in 7 prikkelvrije ruimtes zien binnen gaan.
Misschien moeten we een interventie houden of iets dergelijks.
Laten we hem steunen door rustig tegen hem te doen en vooral morgen niet te zeiken over zijn muziektopic. Hij is een beetje moe.

grapo | 10-08-23 | 09:41

Wie gaat er deze zomer mee met de GeenStijl Zonnebloemboot zodat oude en gehandicapte reaguurders er ook een keer uit kunnen?

Patje | 10-08-23 | 09:37 | 6

Charter ook forecastle. Die zit nog op de actieve vaart, dacht ik.

EEnzame SchizofrEEN | 10-08-23 | 09:55

@EEnzame SchizofrEEN | 10-08-23 | 09:55:
Puik plan!
Denk erom, uitspreken als "fok'sel" !

Kapitein Sjaak Mus | 10-08-23 | 09:57

@Kapitein Sjaak Mus | 10-08-23 | 09:53: Idd. Zonder Deksmaat is de vaart een stuk minder leuk.

grapo | 10-08-23 | 10:05
▼ 3 antwoorden verborgen

Waarom zijn al die ruimtes vierhoekig? Zo kan je toch weer in een hoekje gedrukt worden.

Hadena | 10-08-23 | 09:36 | 1

Daar plakken we schuimrubber tegels in.

HogeNood | 10-08-23 | 09:51

Is er een ruimte met alleen maar gesigneerde foto's van een beroemde reaguurder?

Kaas de Vies | 10-08-23 | 09:36

Waar is het toilet, ik heb namelijk prikkelbare darmen.

pa_niek | 10-08-23 | 09:34

Ik wil eigenlijk even bidden?

Patje | 10-08-23 | 09:29

Zeg Mosterd, ik mis de kolfruimte...

CornholioNL | 10-08-23 | 09:27 | 6

@Kapitein Sjaak Mus | 10-08-23 | 09:45: Hahaha, die kon ik nog niet!

CornholioNL | 10-08-23 | 09:48

@Kapitein Sjaak Mus | 10-08-23 | 09:45: Ik las dat kolfsport op sterven na dood is (net als de beoefenaars van deze sport) vanwege het gebrek aan nieuwe aanwas jongere spelers.
Daarom hier een promofilmpje. Wellicht dat hier iemand denkt dat hij daar wel talent voor heeft.
youtu.be/vp3I9HxHaHA

grapo | 10-08-23 | 09:58

Zeg nou gewoon dat je tieten wil.....

LoesjeP | 10-08-23 | 10:39
▼ 3 antwoorden verborgen

Die auditiekamer is toch wel van hoge klasse! Wat een ontwerp! Wat een volmaakt evenwicht! Hoe die bank qua kleur, qua afmetingen, qua stijl en qua materiaal in de ruimte past, het getuigt van smaak, stijl, gevoel voor verhoudingen en straalt grandeur uit. Alleen al hoe perfect hij de breedte zoekt en het prachtig gedimensioneerde glaspaneel naast de deur niet verspert maar juist accentueert. Om maar niet te spreken van die asbak die qua ontwerp volmaakt past en daarmee een sereen evenwicht bewerkstelligt. Wauw!

Schoorsteenveger | 10-08-23 | 09:26

Lieve studenten.. geniet van je prikkels, je zit de komende 40 jaar in een prikkelloos kantoor naar je beeldscherm te staren en alleen nog maar te hopen dat je ooit weer geprikkeld wordt.

deministerpresident | 10-08-23 | 09:26
-weggejorist-
Onkel Bratwurstbude | 10-08-23 | 09:25

Ik word hier vaak geprikkeld door stekelige draadjes,

Mr_Natural | 10-08-23 | 09:24

GU gaat zo Mosterd slaan.

Patje | 10-08-23 | 09:23 | 4

@GU | 10-08-23 | 09:43:
Die openlaten zou einde rustige zomermiddag zijn voor jou. Lol!

Basil Fawlty | 10-08-23 | 12:37
▼ 1 antwoord verborgen

heb je net een fles visolie in 1 keer leeg gedronken om bij dat malle dispuut te komen,.... krijg je daarna een safe space aangeboden. Wat liev.

horsteknots | 10-08-23 | 09:19

Bedankt @Mosterd, ik kan nu weer (even) verder.

benjeallanggek | 10-08-23 | 09:17

maar... maar... ik kom juist op GS om geprikkeld te worden...

pollens | 10-08-23 | 09:13

Ik wil een ballenbak.

Steve1234 | 10-08-23 | 09:12 | 1

LOL!

LoesjeP | 10-08-23 | 09:43

Is er geen eigen gebedsruimte? What the actual f#ck, ik eis een stilteruimte met gebedskleedje om mijn aars naar het Westen te tonen!

EEnzame SchizofrEEN | 10-08-23 | 09:12

En hoe zijn 7 topics in 1 prikkelarm?
Het is meer ADHD turboknallen.
Ik word daar heel onrustig van.

Ruimedenker | 10-08-23 | 09:10

Ik mis de Dickpic van Kaas, maar de gedachte is ook al rustgevend.

Ruimedenker | 10-08-23 | 09:09 | 2

Zit net met zo'n fitbit horloge te stoeien, maar bij uw tegel ging die direct af: Hartslag onacceptabel hoog!?!

EEnzame SchizofrEEN | 10-08-23 | 09:11

Ik mis zijn dickpik niet, hoef ik ook geen leesbril op te zetten en de stress waar istiedan.

jan huppeldepup | 10-08-23 | 10:52

Tante Tilly weet wel hoe je tot rust moet komen. Een klodderje roze hierrrrr.... een kloddertje roze daarrrrrr.....

Sinclair | 10-08-23 | 09:07 | 4

@Kapitein Sjaak Mus | 10-08-23 | 09:24:
.... lets give him a little friend......

LoesjeP | 10-08-23 | 09:44
▼ 1 antwoord verborgen

Voor de mensen die een prikkelarme ruimte nodig hebben:

Beck - Loser

youtu.be/YgSPaXgAdzE

At_Dawn_They_Sleep | 10-08-23 | 09:07

Veel te druk in die kamers en in Ruimte Zwart meurt het echt heel erg. Wat de fuck is daar gebeurd?!

VP732 | 10-08-23 | 09:05

Ik wil graag bij de dames, ik voel me vaak één met hun, althans de behoefte is sterk.

Normpje | 10-08-23 | 09:02 | 1

Heel verstandig, dat spaart weer ruimte.

HogeNood | 10-08-23 | 09:54

Te veel keuzes en prikkels

Herr Inspector | 10-08-23 | 09:02

Sub-topics, mooi!

Niet_Van_Hier | 10-08-23 | 09:02

Ik heb behoefte aan een snoezelruimte.

Keutels | 10-08-23 | 09:01

Wat fijnnnn! Een roze Zen-plek!

marcoplarco | 10-08-23 | 09:00

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland