Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Annus horribilis 2023 - De laatste stuiptrekking van de schrijvende aap Don Arturo (5)

Tuur achter de tap in het Stamcafé

Woensdag 1 februari

Zowaar een lichtpuntje in mijn droeve bestaan, wachtend op de verlossende zeisslag van mijn trouwe metgezel Magere Hein alias the Grim Reaper: mijn nieuwe bestseller De Boze Blanke Man is uit!

U kunt dit vrolijke boekje het best direct scoren bij mijn uitgever (gesigneerd en gepreegd) want als u het bij de boekhandel koopt, pakt die 42% van de verkoopprijs. En bij Ezo Wolf krijgt u mijn geschriften ook nog eens gepreegd en gesigneerd. Wat wil een mens nog meer? Ja, 'zuipen, hoeren neuken en nooit meer werken!', hoor ik de trouwe lezer denken.

Vorige week vertelde ik u hoe ik van luchthaven Charleroi naar professor Teun Voeten in Antwerpen treinde. Die had een pan troostende erwtensoep op het vuur staan en dat was maar goed ook, want ik was een beetje droefgeestig geworden van het grauwe weer en van de spuuglelijke mensen in de trein, die bovendien heel vies roken. Mijn geurenkabinet sloeg spontaan aan en ik was weer terug in het België van 1980. In dat geurenkabinet koester ik reukherinneringen, van de ochtendbolus van mijn vader in combinatie met sigarenrook tot zuur vagijnzweet op een Texelse camping in 1975 en gifgroene slingerpoep als gevolg van een bedorven broodje warm vlees in een sloppenwijk van Caïro, medio augustus.

Al in 1980 woonde ik in Antwerpen, aan de Italiëlei, en 't Stad was een punkparadijs, met kroegen als het oude Pannenhuis, de Groene Michel, de Vagant en de legendarische Cinderella aan de Stadswaag, kroegen die nooit sloten en waar je als een zot de pogo kon springen of kon stuiteren op geweldige Jamaicaanse dub. De Belgische punks waren hartstikke lief en ik had nog een poosje kennis aan Bie, die er gevaarlijk uitzag maar altijd op fluistertoon sprak, een euvel dat vaker voorkomt bij Vlaamse maskes. Ik heb Bie nooit boos gezien, terwijl ik me soms best wel misdroeg. Ik zag de sinjoren eigenlijk alleen maar boos worden als Nederlanders na een nacht stappen stomdronken tegen de kathedraal en de kerken rond de Vogeltjesmarkt stonden te pissen.

Na fijne man-tot-man-gesprekken met den Teun, bleef ik alleen achter in de keuken en ging ik Belgische plaatjes draaien, van TC Matic, Gorki, dEUS to Adamo en Bobbejaan Schoepen. Ik denk vaak dat ik een Slavische ziel heb. Melancholisch, op het pathetische af, en vooral wanneer ik drink. Gelukkig heb ik nooit een een kwade dronk. Hoogstens een kwade kater.

Donderdag 2 februari

Trein van Antwerpen naar Brussel. Een jeugdbende, met leden van tint en leden van kleur, wringt zich door de stampvolle trein heen, woest gebarend en dreigend kijkend. De passagiers zijn bang. Belgikistan op zijn engst. Binnen een paar dagen vond er een steekpartij plaats in metro Schuman, bij de ingang van het Europees Parlement, met drie gewonden waarvan een levensgevaarlijk, en kort daarvoor een steekpartij op het station Zuid in Brussel.

Brussel is een hellegat. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik ook de mooie, romantische kanten van Brussel heb gezien, hartje zomer, tijdens mijn wittebroodsweken met Paula, kort voor we naar Zuid-Amerika vertrokken. Maar tijdens die honeymoon kreeg ik flink klop van een roedel Marokkanen in de Marollen, die Paula - die in een kort rokje liep - uitscholden voor hoer. Ik riep nik bebek! naar de kwapoetsen - dat betekent 'neuk je vader' - en toen was er uiteraard ambras.

De treurigheidheid van de stad is het best beschreven door Serge van Duijnhoven, in zijn essay Een existentieel gebrek aan amour propre.

Van Duijnhoven: “Volgens velen is Brussel een lelijke of ronduit monsterlijke stad, het waterhoofd van een Siamese tweeling. Of drieling wellicht, als men het Europese district wil meetellen als een soort DC. Maar in plaats van als onooglijk samenraapsel, kan men Brussel ook zien als een surrealistische collage van onwerkelijke combinaties die in het dagelijks leven op elkaar zijn geplakt. Wie zich kan vinden in Lautréamonts omschrijving van schoonheid als ‘de toevallige samenkomst van een parapluie en een naaimachine op een operatietafel’, heeft in deze stad niets te klagen. Brussel is even artificieel, hybride, gelaagd, contradictorisch, lelijk, schitterend, chaotisch, problematisch en boeiend als het land waar het de hoofdstad van is. Geen makkelijke stad, geen wezen dat zich gemakkelijk bloot geeft of haar bewoners met open armen ontvangt. Toch voel ik me hier meer dan elders op m’n gemak. ‘O Brussel ik min uw fragmenten en uw wonden’, schreef Geert van Istendael in zijn vele malen herdrukte meesterwerkje Arm Brussel (uitgeverij Atlas). ‘Brussel benadert de schoonheid van Praag niet eens, maar zou ik wel zonder de Brusselse lelijkheid kunnen leven?’ vraagt Van Istendael zich af. Ik in elk geval niet. Toch sta ik er elke keer weer van versteld, hoeveel Vlamingen bang zijn voor Brussel of er ronduit een hekel aan hebben. Zelfs progressieve theatervrienden vinden deze stad te min, goor en gevaarlijk om er hun kinderen op te voeden. De Vlaming woont eigenlijk alleen graag 'op de buiten', in het verkavelde landschap tussen koeienweide, asfalt en meubelboulevard, en in de beschermende nabijheid van een kerktoren. Brussel heeft vele minder leuke kanten, dat zie ik ook wel - en heb ik aan den lijve ondervonden toen ik door een bende Marokkanen in de Hoogstraat het ziekenhuis in geslagen en geschoten ben - met een schedelfractuur en hevig bloedend uit diverse wonden. Maar dat is een ander verhaal, dat niet zozeer enkel met Brussel als wel met het probleem van Marokkaanse schoffies & de Marokkaanse gemeenschap tout court, te maken heeft. Voor de lelijkheid van de stad kan niemand blind blijven. Brussel is in vele opzichten een opengebarsten puist van bijtende contrasten. Art nouveau-monumenten vind je er pal naast stinkende fabrieken, verlaten koninklijke paleizen vermengen zich met verpauperde wolkenkrabbers, krottenwijken en villaparken. Maar de schoonheid die ondanks alles door alle bacteriële vuiligheid heen schemert is zo overtuigend en vooral ontwapenend dat je de rest er zonder meer bij neemt. Als je tenminste geneigd bent de stad de kans en vooral – het respect te geven die het verdient. De onveiligheid en smerigheid van de stad, zijn problemen die de reizigers in Brussel terug in het gezicht geslingerd krijgen ten gevolge van een algeheel gebrek aan beide ten aanzien van de metropool. Het arme Brussel is, zowel in Europa als in gans België, vele malen minder geliefd dan gehaat.”

In het parlement interview ik voor GeenStijl Philip Claeys en Gerolf Annemans, die graag mijn boekjes leest en zelf een prachtig boek, De Ontvoering van Europa, schreef, en woon ik een plenaire vergadering bij van de fractie Identiteit en Democratie. Daarna nog een interview met Vlaams Belang-voorzitter Tom van Grieken, dat inmiddels op GeenStijl staat.

Het parlement - een krioelende mierenhoop - maakt mij zo mogelijk nog treuriger dan de trein van Antwerpen naar Brussel. Ik kwam hier regelmatig tijdens mijn huwelijk met Edith Mastenbroek, die Europarlementariër was. Mijn liefde voor de EU is mettertijd verdwenen. In eerste instantie vond ik het allemaal geweldig, een grenzeloos Europa en één munt. Toen er tien landen bij kwamen, maakte ik een driedelige radiodocumentaire voor de staatsomroep. Dat was letterlijk hoeren en snoeren in de tijd van de baas, met uiteraard een literair vernisje want ik ben niet van de straat. Maar er is een monster gebaard, met een fopparlement vol nuttige idioten als Sophie in ’t Veld (heb je die vijf ton al terugbetaald, poes?). De Europese Raad bepaalt alles, de lidstaten zijn gedegradeerd tot stompzinnige stemcomputers. De komende weken laat ik Philip Claeys en Gerolf Annemans uitgebreid aan het woord over Brussel en de EU, en met name over hun verzet tegen de Green Deal van Frenske. 

Tijdens de wandeling van het EP naar Brussel Centraal, passeer ik het huis waar ik met Edith woonde en de etage waar ik met Paula woonde. Pfffffff… 

Vrijdag 3 februari

Rob Muntz in the house. Ik haal hem op in het Centraal Station van Antwerpen en we wandelen naar een kroeg in de Jodenbuurt, tegenover het spoor. Binnen zit personeel van de Spoorwegen te kaarten en te zuipen (het is elf uur ‘s ochtends) en buiten fietsen en rennen de chassidim. Koningin Shabbat komt er aan! Ineens mis ik Jeruzalem, voor het eerst in lange tijd. En Jeruzalem is Conny. Mus vond het enige om op vrijdagavond in zijn Rover door Jeruzalem te rijden, met Rene Froger keihard op de luidsprekers, en met name door de buurten waar er stenen naar auto’s werden gegooid omdat die de sjabbesrust verstoorden.

Een van de dolste avonden bij Mus thuis (en dat waren er nogal wat), was tijdens de uitzending van het songfestival waaraan Dana International meedeed. Conny had een bonte verzamelingen nichten uitgenodigd en we waren uiteraard uitzinnig toen ons aller Dana won. Kort daarna ging ik met Mus en Dana stappen in Tel Aviv. Dat werd zoals gewoonlijk een latertje en pas honderd jaar na mijn dood zal gepubliceerd worden wat er toen tussen mij en Dana is gebeurd. Laat ik het zo zeggen: haar kosjere huishouding (ze is behoorlijk vroom, gek genoeg) was niet meer zo koosjer na mijn bezoek. Conny, die dol was op 'dames' zoals de Amsterdamse The Working Girls, was godzijdank net op tijd vertrokken.

Na het frühschoppen in de kroeg, eten we Libanees bij Tarboush in de Jodenbuurt, met Muntz, Ann en Ruben. Ik ben wederom in een sentimentele bui, want Libanon was met Israël een van mijn grote liefdes. De herinneringen aan Beiroet verbleekten enigszins toen ik in mijn nieuwe grote liefde Zuid-Amerika woonde, al heb ik nog regelmatig contact met mijn Libanese vrienden en vriendinnen, die vertrokken naar Dubai, Canada en de Verenigde Staten. 

Een jaar of wat geleden kreeg ik een telefoontje van Philippe Remarque, de toenmalige hoofdredacteur van de Volkskrant. Of ik interesse had om weer correspondent te worden in Beiroet. Ik zat zwaar te chillen met mijn hondjes, in de woeste tuin voor mijn vorige woning in de Algarve en zei tegen Philippe: “Interessant, chef, maar ik moet even overleggen met de meisjes.” Na vijf minuten zei ik tegen hem: “Ik zou best willen maar de hondjes willen niet. Die hebben al die vreselijke reis van Zuid-Amerika naar Portugal overleefd, dit kan ik ze niet aandoen.” Bovendien is Libanon nou niet bepaald een hondenparadijs.

Na de uitgebreide mezze bij de Libanees, door naar het legendarische cafe Het Oude Arsenaal (Gerrit Komrij kwam hier graag) voor een interview met de redactie van 't Scheldt. 't Scheldt is een Belgische website die satire brengt en dat definieert als "shaming individuals or government into improvement". De anonieme auteurs en cartoonisten bedienen zich van ironie, sarcasme, zwarte humor, parodie en absurdisme om pijnpunten in de samenleving aan de kaak te stellen.

Het is een zeer prettig gesprek met veel Kriekjes en Brugse Zotte, over vroegere tijden, hoe wij Nederlanders genoten van de BRT en hoe de Vlamingen genoten van Koot en Bie. Dat alles is voorbij. Wij worden oud maar ook het medialandschap is veranderd. Aan het einde van de middag hobbelen we door naar de Brabobar van het Vlaams Belang, aan de Amerikalei, waar ik heb afgesproken met Filip De Winter en Sam van Rooy. Troubadour Jef Elbers, een van de meest kleurrijke personen van Vlaanderen, treedt op - hier en hier zijn grote hits - en wordt daarna geïnterviewd door Rudy van de redactie van ‘t Scheldt. En het bleef gezellig tot in de kleine uurtjes.

Zaterdag 4 februari

Aarschot, anale driehoek. Dit is la Flandre profonde. De lelijke Belgische huizen! Armetierige frietkotten, spookachtige seksclubs, bij vrijwel alle huizen de rolluiken naar beneden. De nieuwe trend - de fermette is een gepasseerd station - is een voorkant zonder ook maar 1 raam. De Vlaming zit daar binnen met zijn jachtgeweer. You loot, we shoot. My home is my castle. Broodautomaten, wijnautomaten en aardbeienautomaten staan hier gewoon langs de weg, in Nederland zouden ze meteen worden leeggeroofd en gesloopt. Een vrouw in een leren pak komt uit de Spar. Ik hoor de stem van Jambers: 'overdag kuist Marieke bejaardentehuizen, maar ‘s avonds…'

Filip de Winter presenteert zijn boek Omvolking. Hij heeft zijn eigen bodyguards, en een heel legertje van vrijwilligers in gele hesjes. Bij een vorig presentatie in probeerde antifa de boel te verstoren en kwam er ambras. Het is koud, mistig en er hangt een grimmige sfeer. Het zaaltje is afgeladen en Filip houdt een vlammende toespraak van ruim een uur. 

Na afloop ben ik in een supermarkt en zie ik vermoedelijk het vieste drankje ooit, gemaakt van supergore colaflesjes-snoep. 's Avonds logeer ik met Muntz en mijn uitgever Otto Wollring bij Ann en Ruben in Hoogstraten. De rel rond Pim Lammers is losgebarsten. Otto weet alles van kinderboeken, want hij werkte jaren bij Kluitman in Alkmaar. Pim Lammers lijkt mij een beste kerel. Ik heb meer moeite met de verklaring van het CPNB: ‘We hebben met grote verontwaardiging en ontzetting kennisgenomen van de bedreigingen en vinden het verschrikkelijk dat een auteur aangevallen wordt. De literaire vrijheid staat hier onder extreme en voor de CPNB onacceptabele druk. We moeten in de nabije toekomst met elkaar het gesprek aangaan over de veiligheid van auteurs.'

Het thema van de Boekenweek is Ik ben Alles, en dat is natuurlijk zo woke als de pest. Non-binariteit zal en moet op de kaart worden gezet, en daaronder vallen ook pedofilie en drag queens die masterclasses geven op kleuterscholen. Ach, ik waarschuwde er al spottend voor in mijn feuilletonreeks De Boze Blanke Man.

Het thema van de boekenweek 2023 is ‘Ik ben alles’. Volgens de CPNB moeten we ‘Ik ben alles’ zien als een thema dat ‘in een tijdperk van verdeeldheid heel verbindend kan werken’. Met dit thema, aldus de CPNB, ‘vieren we de talloze identiteiten die mensen kunnen hebben’. Kom maar op met de nieuwe Mulisch, dacht ik meteen: een non-binaire, bipolaire, zwarte blinde dwerg met hangtieten en een piemeltje, zich voortbewegend in een rolstoel.Verder viert de CPNB het feest der pluriformiteit met lezingen van Hermanus: een kale vrouw met een lederen pet, een forse knevel, een pielemuis van 30 centimeter - in slappe stand - en een met piercings behangen en met schroeven en pinnen doorboord scrotum. Hun zal in het kader van de Boekenweek in hun blote gat voorlezen aan kinderen van 10, in de leeszaal van Zoutkamp. Na de lezing uit hun debuutroman 'Mijn Eerste Gangbang' zal Hermanus de cursus 'Vuisten voor Beginners' geven. De ouders van de kindertjes wordt vriendelijk verzocht zelf een potje Crisco mee te nemen. Omdat ik als boze blanke oude man wederom niet gevraagd werd om het boekenweekgeschenk te schrijven, schreef ik het zelf maar. De Titel: Ik ben alles maar bovenal een boze blanke man.”

Ik heb zelf ook eens midden in een pedoschandaal gezeten. De redactie van het Amsterdamse studentenblaadje Propria Cures, dat nog met de hand gestencild wordt, in een oplage van twaalf, had Marthijn Uittenbogaard, oud-voorzitter van de politieke partij PNVD en later voorzitter van Vereniging MARTIJN, gevraagd om gastredacteur te worden van hun blad, dat voor de gelegenheid een 'pedospecial' moest worden omdat het weer eens tijd was voor een rel rond het vooraanstaande studentenmagazine. De laatste rel dateerde uit de tijd dat een piepjonge Joop van Tijn en en een puberende Hugo Brandt Corstius redactieleden van PC waren. Marthijn had onder andere Meindert Fennema, Arnon Grunberg, Anton Dautzenberg, Anton Bodoir, Gert Hekma, Stella Bergsma (fap-fap), Kluun, Ayaan Hirsi Ali en mij weten te strikken. Toen ik de naam van Dautzenberg zag, ging ik overstag. Ik vind hem een van de beste schrijvers van Nederland en hij is bovendien een sympathieke vent. Tip: Ik bestaat uit twee letters.

De ‘pedospecial’ kreeg als datum: 6 mei 2021. Precies op de dag dat Pim Fortuyn werd vermoord. De pedospecial zou dan ook opgevrolijkt worden met citaten van Theo van Gogh en Pim Fortuyn. Ik heb een week met tranen in mijn ogen op mijn essay zitten ploeteren omdat ik al mijn hele leven gegroomd wordt door pedofielen, zelfs nu nog op treinstations van Antwerpen en Brussel terwijl ik 63 ben! Nooit eerder durfde ik mijn pijnlijke ervaringen aan het papier toe te vertrouwen. Marthijn was dolblij met mijn essay en toen sloeg het noodlot toe, want ik kreeg al snel een mail van de gasthoofdredacteur van Propria Cures. Mijn stuk was geweigerd door de stokoude gifdwerg Arie Storm, de interim-hoofdredacteur van PC, met het argument dat ik een waardeloze en bovendien fascistische schrijver was en omdat mijn onbegrijpelijke woordenbrei tegen de principes en mores van Propria Cures in druiste. Enfin, u kunt het hier allemaal op uw gemakske nalezen, en uiteraard had de rellette in een glas water tot gevolg dat werkelijk iedereen mijn verboden stuk las. Betere clickbait dan gecanceld te worden door de boosaardige kobold Arie Storm is er niet. 

Zondag 5 februari

Zwijndrecht. De nieuwjaarsreceptie van de plaatselijke afdeling van Vlaams Belang in brasserie De Oude Kroon. Een zeer knusse kroeg, afgeladen met keurige Vlamingen. Filip Dewinter geeft een wat kortere versie van zijn omvolkingsspeech van gisteren, in Aarschot. Hij groet mij hartelijk als ik binnenkom met mijn claque. Na afloop aan de toog met Filip, mijn uitgever Otto, Muntz en Ruben. Een geanimeerd gesprek. Otto geeft Filip een exemplaar van zijn bestseller John van den Heuvel, een lustrum lang extreme beveiliging. Vandaag is er geen beveiliging, dat wordt van tevoren ingeschat. Misschien is het nog te vroeg op de dag voor antifa, of te ver van Brussel, waar de hardcore aanhang woont. Dewinter wordt al decennia met de dood bedreigd, en ook zijn gezin, en een paar keer keek hij de dood in de ogen. Twee keer haperde het wapen van een belager op het laatste moment. Toen hij in september 2000 in Amsterdam belaagd werd door krakers en antifa's - hij was te gast bij Buitenhof - dacht hij dat zijn laatste uurtje geslagen had. 

Hij doet er laconiek over maar zijn ogen spreken boekdelen. Dewinter privé is een ander mens dan de mediaman Dewinter, een charmante causeur met een coherent verhaal over de economische verschillen tussen Wallonië en Vlaanderen, en het dreigende faillissement van België. Ook hij denkt - net als linkse en rechtse economen - dat België over een jaar of vijf onder curatele komt te staan en hetzelfde gaat gebeuren als in Griekenland, Spanje en Portugal. 

Maar in de Belgische media is Dewinter nog steeds de baarlijke duivel, al zijn de knechten en de laven van DPG en Mediahuis op dit moment meer geïnteresseerd in het opstappen van Dries van Langenhove

De waan van de dag: de knettergekke Sylvana Simons heeft weer eens wat bedacht voor haar electoraat. De Dagelijkse Standaard pikt mijn twiet op: "Je gaat toch bijna geloven dat een stagiair van BIJ1 de hele dag dit soort fopbriefjes zit te schrijven," aldus Van Amerongen.

DDS komt met een goede analyse:

Natuurlijk zijn er een paar problemen met dit briefje. Ten eerste de inhoud: wie kent nou werkelijk iemand die zo denkt? Ten tweede: inhoudelijk doet het briefje 'mannelijk' aan, maar het handschrift is erg vrouwelijk. Dan zijn er nog zaken als: in eerste instantie noemt de auteur het "smetvrees," maar later is dat woord opeens uit elkaar gehaald en wordt het "smet" ruimte "vrees." Het woordje "een" is er zelfs voorgezet. Dan is er ook nog het woordje "durfen" met een "f." Maar elders maakt de auteur dat soort f/v-fouten niet. En dan is er ook nog hoe de auteur hoegenaamd "rasist" (dus met een "s") wilde schrijven in plaats van met een "c." Stuk voor stuk lijken het vooral "fouten" te zijn die bewust gemaakt zijn in een poging om de 'auteur' van het briefje neer te zetten als volstrekt achterlijk (of dronken).

Maandag 6 februari

Gruwelijke beelden van de aardbeving in Syrië en Turkije. Ik heb één keer een echte aardbeving meegemaakt, in oktober 1992 in Caïro. Ik stond met mijn boezemvriend Bart in de bar van het Nijl-Hilton te herstelbieren toen ineens al het glaswerk begon te rammelen dat het een aard had. We keken elkaar aan en dachten hetzelfde: zo’n vreselijke kater des doods hebben we nou ook weer niet. Ik was net begonnen als leerling-verslaggever annex krullenjongen annex retejong bij de Groene Amsterdammer en kon meteen aan de bak in de dampende puinhopen van Caïro.

Recentelijk was er een lichte aardbeving in mijn Algarve. “Een aardbeving met een kracht van 4,4 op de schaal van Richter werd gisteravond om 21:03 geregistreerd door het Portugese Instituut voor de Zee en de Atmosfeer (IPMA) in de Algarve. Het epicentrum bevond zich ongeveer 85 kilometer ten zuiden van Faro. Deze aardbeving heeft, volgens de tot nu toe beschikbare informatie, geen persoonlijke of materiële schade aangericht en werd gevoeld met maximale intensiteit IV (aangepaste Mercalli-schaal) in de gemeente Olhão”, aldus de IPMA.

Ik zat te werken achter mijn bureau toen dat trillen begon, kort maar krachtig. Op YouTube is een Spaanse documentaire zien, getiteld La gran ola (‘De grote golf’). Daarin vertellen gewichtige wetenschappers onomwonden dat de Algarve ieder moment door een tsunami kan worden opgeslokt. Er gaan tienduizenden doden vallen, net als in 1755 toen een aardbeving Lissabon van de kaart veegde. De schokgolven sloopten toen op de koop toe vrijwel geheel de Algarve. Die grote golf kwam hier al eens, zo werd mij regelmatig wijsgemaakt door de locals. En inderdaad: op een extreem hete dag in augustus 1999 werd van overheidswege het bevel gegeven alle stranden van de Algarve te evacueren. Aan de horizon had zich een donkere massa gevormd, van bootjes op zee kwamen noodoproepen over een monstergolf die razendsnel op weg was naar de kust. De chaos was gigantisch en in totale paniek verlieten duizenden badgasten de stranden, waardoor er een enorme verkeersopstopping ontstond. Nederlanders renden uit restaurants zonder de rekening te betalen. Uiteindelijk bleek de tsunami een luchtspiegeling te zijn, een fata morgana.

De lichtgelovige Algarvios doen mij denken aan de Aboriginals in de Australische film The Last Wave van Peter Weir uit 1977. Advocaat Chamberlain wordt ingeroepen als verdediger voor wat op het eerste gezicht een gewone zaak lijkt. Onder de beschuldigden herkent hij echter een Aboriginal die hem in een droom een steen met primitieve inkervingen toonde. Via dromen leert Chamberlain de legende kennen over de whitefellas die ooit door een vloedgolf werden weggespoeld en dat de laatste, alles vernietigende wave nabij is. Ik vond het een broeierige film, net als Peter Weirs Picnic at Hanging Rock uit 1975. Het geestige is dat de vrouw van mijn huisbaas net als veel andere Algarvios doodsbang is voor die tsunami en dat ze daarom voor geen goud in mijn strandhuis wil wonen. Daar bof ik dus maar mee. Er zijn hier trouwens regelmatig aardbevingen maar ik slaap als een roos, en vooral omdat ik een rein geweten heb. 

Dinsdagavond 7 februari

Een intensief dagje achter de rug met Teun Voeten en Ruben. Eerst langs geweest bij Doorbraak in Gent en een goed gesprek had met hoofdredacteur Pieter Bauwens. Mijn boek Safari Eurabia wordt systematisch niet gerecenseerd door de Nederlandse en Belgische blaadjes van de Belgische moguls MediaHuis, Roularta, DPG, maar wel door Doorbraak. Bauwens is een keurige, bescheiden man, studeerde o.a. godsdienstwetenschappen en is docent. Hij vertelt hoe het cordon sanitaire in België veel verder gaat dan het Vlaams Belang. Collega-journalisten weigeren hem de hand te schudden, en voor debatten wordt hij nooit uitgenodigd. De website van Doorbraak, qua toon te vergelijken met Elsevier, heeft 250.000 absolute bezoekers per maand, de papieren versie een oplage van 10.000. Het cordon sanitaire geldt ook voor ‘t Pallieterke, waar ik morgen heen ga, en voor het eerder genoemde ‘t Scheldt. 

Een aantal schrijvers voor deze media moeten onder pseudoniem schrijven omdat ze voor de overheid werken en ze ontslagen worden als de overheid daar achter komt. Voor Geenstijl maak ik een triptiek over Doorbraak, ‘t Pallieterke en ‘t Scheldt, de enige onafhankelijke media in Vlaanderen, en hun strijd voor het vrije woord en tegen het wurgende en verstikkende monopolie van DPG, Mediahuis en Roularta. Drie Vlaamse families bezitten alle kranten en bladen in Nederland en België, om nog maar te zwijgen over de televisie- en radiozenders die ze hebben opgeslokt. En allemaal verkondigen ze hetzelfde narratief: de zegeningen van wokeness, de klimaatwaanzin, EU = liefde en Vlaams Belang (inmiddels de grootste partij van Vlaanderen) is de duivel. 

We reden van Gent terug naar Antwerpen voor een laatste interview met Filip de Winter, en vervolgen door naar Boechout, waar de zeer aimabele Karl van Camp woont, architect en oud-hoofdredacteur van ‘t Pallieterke. Bekaf bestel ik op advies van Teun bij de Chinees in zijn straat laat op de avond een maaltijd, of iets wat daarop lijkt. Een loempia van een kilo, die openbarst als een steenpuist zodra ik het mes er in jaag, en een bak vol ve-tsin waar wat non-descripte schilfers vlees in drijven. Ik droom krankzinnige dromen - niet vanwege een wroegend geweten maar dankzij een ve-tsin tsunami in mijn darmstelstel, en dankzij bedorven zwijn en frituurvet dat een half jaar niet gezeefd en gefilterd was, en als ik zwetend wakker word, weet ik even niet waar ik ben. Overal pijn. Ik mis Carrie en de hondjes.

Reaguursels

Inloggen

Goeiemorgen reaguurders, wat een actieve club zijn jullie met zijn allen toch, super om te lezen haha, heb nu al weer zin in de volgende a la prochaine in café ladies night
youtu.be/uiQHmxPFVNo

Whisky | 09-02-23 | 09:09

Café de Klok het blijft toch een opvallende oase in een treurige woestijn van pijpenkrullen. Ik kom nu al een paar jaar eens per maand op de Belgiëlei en mag dan graag lunchen bij de Klok. Verder is het alleen of Koosjer of veel te duur in de buurt.

'Brussel zit in je binnenzak'. Ik kom er minder. Ben immers nu voornamelijk een remote werkende Bulgaar geworden. Het is een vat met mooie herinneringen geworden. Ik ontmoette er mijn laatste lief. (Haar voorgangster overigens ook).

Voor de liefhebber van de zelfkant is het een paradijs op aarde. Lekker slenteren over de Aarschotstraat (kijken en niet kopen!) of over de achtergelegen Brabantsestraat of de hoger gelegen Linne- en Rivierenstraat. Lekker mensen kijken. Vlakbij het IJzerplein heb je ook zo'n buurtje.
Pintje pakken in de Albanese café's in de buurt. Deze café's zijn te herkennen aan een overdaad van gokkasten. Oostblokmuziek en een meestal uitgetreden Oost-Europese commerciële sekswerkster achter de bar. De bierprijzen zijn er meestal erg laag en de sfeer is er erg prettig.
En dan ben/was ik zelf laf door lekker vlakbij de Louizalaan te wonen.

Johan Verminnen zong het in 1976 al.

www.youtube.com/watch?v=nF8gK89QvOU

Haberdoebas | 09-02-23 | 09:08

Die Filip Dewinter blijkt privé een heel aimabel persoon.

Beste_Landgenoten | 09-02-23 | 09:06 | 3

Dat mag toch helemaal niet?

Duwbak_Linda | 09-02-23 | 09:10

Jij lijkt mij privé ook wel een aimabel persoon.

Ichneumonidae | 09-02-23 | 09:13

Bij-zonder,

Na uitgebreide studie dicht de wetenschapper Lars Chittka in zijn boek Het bewustzijn van de bij de insecten eigenschappen toe waarbij wij mensen nauwelijks stilstaan. Bijen zijn slim, hebben een eigen persoonlijkheid, herkennen bloemen en menselijke gezichten, communiceren via een eigen taal, vertonen emoties, kunnen tellen en gebruiken eenvoudige gereedschappen.
www.parool.nl/nederland/bijen-doen-aa...

Cornelis12 | 09-02-23 | 08:47 | 7

Dat van die bijen wist ik al toen ik 6 was.

Geleerd van juffrouw Cassandra.

Papa Jones | 09-02-23 | 09:03

@Schout-bij-Nacht-J | 09-02-23 | 09:03: ik heb het natuurlijk over de insecten die ik tegen kom. Daarvan zijn alleen de vrouwtjesmuggen het haasje.
Met spinnen heb ik geen probleem.

Roos | 09-02-23 | 09:24
▼ 4 antwoorden verborgen

Voor de tweede keer in een jaar open ik de nos pagina. Forum politici komen maar weinig opdagen bij vergaderingen, al het andere is even minder belangrijk.
Denk dat ik weer even genoeg nos heb gehad voor een jaar.

Dr. Blechtrummel | 09-02-23 | 08:46 | 2

NOS is als het laatste biertje voordat je moet overgeven.

Normpje | 09-02-23 | 08:49

Wat is voor de overige 363 dagen uw informatiebron?

Red shirt | 09-02-23 | 09:03

Kan je ook een te lage WOZ waarde met succes aanvechten of alleen maar een te hoge?

steekmug | 09-02-23 | 08:38 | 3

Misschien heb je dan wel eens een aanvechting met jezelf dat ie te laag is maar daar laat je het dan ook maar bij ;)

Smoelensmid | 09-02-23 | 08:45

@Smoelensmid | 09-02-23 | 08:45: Kijk dit bedoel ik dus, te lage WOZ waarde bepalen om belastingaanslagen op te hogen maar de woningeigenaar is de dupe bij verkoop woning,
www.gca.nl/woz-waarde-te-laag-wat-nu/...
Huizen die bepalend waren voor mijn gemeentelijke taxatieverslag komen niet uit de wijk waar ik woon terwijl er in 2021/2022 vele huizen verkocht zijn in mijn wijk voor veel meer dan de WOZ waarde.

steekmug | 09-02-23 | 08:52

Het begint me trouwens aardig tegen te staan dat men denkt dat echt vluchtelingen komen om in een Claudia de Breij lidje te schuilen omdat het nergens ander mag of kan. De meesten komen met hun ziel onder de arm om een nieuw leven te beginnen en een toekomst voor hun kinderen. Natuurlijk zitten er nogal wat rotte appels tussen maar denken dat ze eventjes hier komen schuilen is onzin. Kan je janken over Dublin akkoorden en ja er zitten teringlijers tussen maar het gros wil een baan dat beter verdiend dan een uitkering en een toekomst voor hun kinderen. En dat mag. Die mensen hebben meer motivatie om iets te maken van hun leven dan wie dan ook. Maar. Vol is wel een beetje vol. Dus laten we eerst maar eens gaan kijken hoe we dat gaan oplossen. Met name naar remigratie en emigratie. Maak het makkelijk voor ouderen en arbeidsmigranten om weg te gaan. Dan heb je al de helft opgelost.

Ndranghitiari | 09-02-23 | 08:26 | 16

Ik vind uw tegel lastig. Het is een beetje wensdenken, vermoed ik. De cijfers zijn namelijk anders: van de asielzoekers die in 2014 aankwamen, heeft na 5,5 jaar 43% een baan. 5,5 jaar lijkt me niet te lang om als acceptabele termijn te zien, je mag toch verwachten dat iemand na een half decennium meekomt in de maatschappij. Maar wat gaat er dan precies mis? Willen ze wel, maar kunnen ze niet? En waarom dan niet? Ik weet het niet.
Bron: www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/15/arbei...
NB dit gaat over statushouders. Dat zijn dus mensen die mogen blijven (en mogen werken!), Die hebben het traject al doorlopen.

Mean Dean | 09-02-23 | 08:59

@R. Skickr | 09-02-23 | 08:31:
Gna. Pssst, Skickr, je onderbouwing is weggevallen. Maar toevallig overlapt je reactie in deze vorm met mijn eerste impuls. Ndranghitiari's argumentatie is een royaal gepasseerd station.

MickeyGouda | 09-02-23 | 09:12

@MickeyGouda | 09-02-23 | 09:12: Nou er stond niks raars Mickey. Ik zei "ga weg". Misschien had ik "ga toch weg" moeten zeggen. Je moet tegenwoordig ook zo op je woorden letten.

R. Skickr | 09-02-23 | 09:26
▼ 13 antwoorden verborgen

300 duizend daklozen, en tenminste 16 duizend doden. Wat heeft u liever. Mensen daar helpen of hier.

Ndranghitiari | 09-02-23 | 08:08 | 5

@Ruimedenker | 09-02-23 | 08:13:

Lieg maar door tegen jezelf. Niets hier opvangen. Daar opvangen. Misschien heeft u het gemiste maar ik heb al mijn eigen geld aan het rode kruis gedoneerd en ik ga het straks weer doen. Ja, ik voel voor die mensen en ja, ik kan het missen. En ja, ik wil niet dat ze hier komen omdat ik vind dat we nogal al wat probleempjes hebben die we nog steeds met elkaar moeten oplossen. Ik ben geen racist of nazi. Ik ben blij met veel van de mensen die hier zijn komen wonen en geloof dat zij ook hun best doen. Maar niet allemaal en we moeten het aankunnen. Dat kunnen we niet. Nu maar eerst daar de mensen helpen, onze problemen oplossen en daarna kijken we verder.

Ndranghitiari | 09-02-23 | 08:16

Hilf dir selbst, dann hilft dir Gott. Zeiden de protestanten dat niet..?

anja | 09-02-23 | 08:17

Hier helpen, want hier is dichterbij. Hier ken ik hulpbehoevenden en hier zie ik elke dag mensen die het lastig hebben. Hier praat ik dagelijks met mensen met een hulpvraag.
Kortom, hier is voor mij het belangrijkst.

Verbandmeester | 09-02-23 | 08:24
▼ 2 antwoorden verborgen

www.telegraaf.nl/nieuws/106621066/nie...

"Intussen is de verwachting dat er in 2023 meer asielzoekers zullen aankloppen dan afgelopen jaar. Andere maatregelen om de toestroom te remmen, laten op zich wachten. De coalitie lijkt ook geen uitweg meer te weten"

Patje | 09-02-23 | 08:02 | 13

@Red shirt | 09-02-23 | 09:16:

Als je daar één (1) concreet voorbeeld van zou hebben zou je me daar al lang op gewezen hebben, gok ik.

Dandruff | 09-02-23 | 09:21
▼ 10 antwoorden verborgen

Er werd gisteren gesteld in het debat dat een muur plaatsen nooit heeft geholpen (valt over te debatteren) en dat we moeten leren van de geschiedenis. Ik hoor diezelfde plaspoppen niet zeggen dat er nooit een land er beter van is geworden als het land overspoelt wordt met vreemdelingen die amper werken en gewoon veel geld kosten en ondertussen de cultuur en de samenleving van een land veranderen.

Patje | 09-02-23 | 07:58 | 16
-weggejorist-
Beste_Landgenoten | 09-02-23 | 09:09
-weggejorist-
Dandruff | 09-02-23 | 09:11

@Dandruff | 09-02-23 | 09:11:
Mwoh. Maar soms heb je best een punt Dandruff. Zoals met dat direct terugsturen van de bij voorbaat kansloze aanvragen. Probleem zijn dan weer de ontvangende landen, die ze niet terug willen en afzetten op de startbaan van Casablanca kan ook al niet.

Beste_Landgenoten | 09-02-23 | 09:21
▼ 13 antwoorden verborgen

Goedemorgen nachtploeg!

Dat zijn een boel lettertjes voor bij het ontbijt…

*Sterke koffie zetten doet…*

Wijze uit het Oosten | 09-02-23 | 07:55 | 1

Lekker, maar heb je ook melk? *kijkt verwend-vertwijfeld* Goedemorgen, Wijze, en dank voor het stukje stabiliteit wat jij mijn verder chaotisch-vaag leven biedt!

anja | 09-02-23 | 08:10

Onderhoudend leesvoer dit dagboek. Dat in tegenstelling tot het onsamenhangende interview met V Grieken.

_pacman_ | 09-02-23 | 07:50

Goedemorgen GS-ers en GS-erinnen <-- inclusief geoeg zo ??

Een comaverwekkend kamerdebat en een gratiis boekje van DonArturito, nou de hele avond zitten lezen dus met lekkere volle muziek op de achtergrond, drukdruk ochtendje, maar nu eerst koffie
Godsammekraken wat een geschenk van Odin en Shiva samen
3/4 MoccaCrema bonen en 1/4 Illy Lungo, njomnjom wat heerlijk, zo moet koffie bedoeld zijn... de smaak is vol romig sterk en beter kun je die niet kopen

Gauw nog een bak voor die op is..

Heb trouwens ook veels te lang op die 'TScheldt zitten neuzen, wij neuzelen over NPO/NU sjonge jonge die Belgen hebben het nog aanzienlijk slechter, wat een woke teringzooitje dat zeg.. Corrupt bestaat echt en is gekleed als een manneken pis

Wat mogen we blij zijn als dat staten gedoe weer voorbij is, kunnen de de haagse kliekers zich weer achter EU verschuilen ipv van hun maskers

----

youtu.be/GFjPs_z7_wA
OceanLab - Silence of the Sea

oant moarn, ho wacht, dat is het al

AldNuut | 09-02-23 | 06:52 | 28

@guldenmiddenweg | 09-02-23 | 08:39: Haha, dat is inderdaad een goed punt. (en je mag 'je' zeggen als je wilt, natuurlijk) Hier is de lelijke waarheid: Omdat mijn koffie an sich al zo slecht is, heb ik de melk nodig heb om die dubieuze kwaliteit, letterlijk, te vertroebelen. (instant koffie) Dus jij doet het licht aan, daar waar de donkerheid beter kan heersen... *kijkt betrapt, glimlacht veronschuldigend, en noteert snel op actielistje om fatsoenlijke koffie te kopen*

anja | 09-02-23 | 08:46

@Smoelensmid | 09-02-23 | 08:48:
Klinkt neerbuigender dan bedoeld..
Ik vind ze werkelijk prachtig, 1 chauffeur en dan komen er 3 - 4 geestelijk gehandicapten uit de cabine rollen, en de manier waarop ze zo profsessioneel mogelijk proberen te kijken en volkomen geconcentreerd aan de scharrel zijn..
Ja ik vind prachtig..
De Kringloop mannetjes, super project hier in het dorp - Tutti respetti

AldNuut | 09-02-23 | 09:25
▼ 25 antwoorden verborgen

2 doden bij een Drive-in kinderdagverblijf in Canada.
Wat een vreemde combi...

R. Skickr | 09-02-23 | 06:21 | 3

Misschien naar aanleiding van een drive in bevruchting?

BrutusBosch | 09-02-23 | 06:47

"Een getuige zegt tegen CBC News dat de chauffeur zich na het ongeluk verward gedroeg en zijn kleren uittrok. Volgens hem leek de chauffeur "in een andere wereld" te zijn."

Laval is in de handen van de Hells Angels. Die gast zit aan de meth.

Schout-bij-Nacht-J | 09-02-23 | 06:50

@Schout-bij-Nacht-J | 09-02-23 | 06:50: Maar hoe zat het nou eigenlijk met onze premier, of wat breder getrokken, ons kabinet? (Nou ja, 'ons'.. ik mag niet stemmen dus niet echt mijn stem die mee wordt genomen in deze) Ik vroeg jou een aantal weken geleden naar wat de premier nou goeds had gedaan. Eén ding, edele heer, ik smee u om één beleidsvoorstel wat geïmplemnteerd is én effectief is gebleken. Eentje maar, meneer, eentje maar.. *houdt bedelende hand op*

anja | 09-02-23 | 08:21

Celtic Frost is inderdaad goed. Mijn favoriet is www.youtube.com/watch?v=d5bc6fh7C2I&a...

Maar om ze echt te leren kennen moet je een heel album luisteren. Zo zijn er wel meer bands die niet Amerikaans of Brits zijn die een stuk beter zijn dan je zou verwachten. Onze eigen Pestilence is zo'n band die Death Metal "jazzy" maakte.

Schout-bij-Nacht-J | 09-02-23 | 06:53

Maar goed dat ik het geluid van telefoon zachter had gezet.
Ik had al een beukplaat in m’n gedachte.
Lekker moppie muziek.

Ruimedenker | 09-02-23 | 06:06

@Ruimedenker | 09-02-23 | 06:06:

Ik ben niet zo van de klassiekers en vind het leuk om in de grauwe oude doos te kijken om iets nieuw-ouds te vinden. Voor sommigen afschuwelijk, voor anderen herinneringen, voor weer anderen hopelijk een beetje het 'wow' gevoel.

DeKussendeWielrenner | 09-02-23 | 06:17

@anja | 09-02-23 | 07:25:
youtu.be/TL2TUBZK8Ek
Je bed uitkomen en erachter komen dat dat niet hoeft en je dan weer terug je bed in kunt kruipen.
Voelt als een kado.
Vergeet morgen dan niet je call trui aan te trekken.
De dag beginnen met een flauwe grap ;-)
Ik ga de boodschapjes doen op de markt.
Später!

Ruimedenker | 09-02-23 | 07:32

@Ruimedenker | 09-02-23 | 07:32: Haha, ik moest er écht even goed over nadenken en serieus hardop mompelen een aantal keren (call trui.. call trui.. call trui?), maar nu heb ik 'm. Ik zal het niet vergeten, promis-juré! Fijne dag, en moge de markt allemaal lekkere dingen voor jou hebben, van de beste kwaliteit!

anja | 09-02-23 | 08:23

@anja | 09-02-23 | 07:25:
Jij ook, Anja! De Efteling was BC's pitch. Toch eens vragen hoe het inmiddels met de organisatie staat. ;-)

MickeyGouda | 09-02-23 | 09:08
▼ 5 antwoorden verborgen

We beginnen de dag vooral te vroeg. Wel heel erg leuk op deze manier, ja. Lekker. Net zoals sommige andere dingen. Goede humeur nu, dank je, lieve neon!

anja | 09-02-23 | 07:28
▼ 1 antwoord verborgen

Ik ga slapen.
Op tijd eruit om meerijmevrouw op te halen, streekvervoer staakt.
Kees, ……… geen idee wat ik wil zeggen.
Later!

TheOne48 | 09-02-23 | 04:56 | 2

Droom fijn, TheOne.

MickeyGouda | 09-02-23 | 05:36

Goede reis, vanochtend!

anja | 09-02-23 | 08:49

Ha Ome Arthur kent Antwerpen ook, lees het nu pas, mijn nederige excuses. Wat een rare stad is dat. In 2015 kon je aan de Italielei nog een ruime kamer boven een café huren voor de ongelooflijke prijs van 300 euro voor 60 vierkante meter.

Antwerpen is een walhalla voor alcoholisten met een klein beetje spaargeld in een stad die werkelijk nooit slaapt, 24/7 is er een cafeetje open...

Wattman | 09-02-23 | 04:19 | 14

@Wattman | 09-02-23 | 04:55:

Zullen we het maar gewoon op koppig, eigenwijs en tikkeltje dom houden?

DeKussendeWielrenner | 09-02-23 | 05:09

Gewoon een klote stad, geen hond laat je ertussen met je auto, omdat je Nederlander bent. Echt zo Belgisch, hypocrieten.

gato | 09-02-23 | 08:46
▼ 11 antwoorden verborgen

Ghe. Vandaag 9 februari en hoorde zojuist op Engelse radio de verjaardag van... Holly Johnson.
Frankie Goes to Hollywood - Relax (1983)
www.youtube.com/watch?v=Pcjb659h6jM
Blijft een goed nummer.

Basil Fawlty | 09-02-23 | 04:03 | 5

@aflaatverkoper | 09-02-23 | 05:53:

Dat is inderdaad best knap. Eerst dacht ik dat je een grapje maakte maar inderdaad. Roland D50 kwam op de markt in 1987 en Relax is gemaakt in 1983.

DeKussendeWielrenner | 09-02-23 | 06:33

@keestelpro | 09-02-23 | 04:19: Om met Charles Dickens te spreken: It was the best of all times, it was the worst of all times.. De vraag is natuurlijk: Was het dat waard, het opgeven van (ik neem aan je bedoelde het uitstellen van halen van) de rijbewijs? Gezien de top-40 notering misschien wel. Ah, jullie kunstenaars! We kunnen niet heel makkelijk met jullie (de kunst gaat altijd vóór), maar zeker ook niet zonder jullie.

anja | 09-02-23 | 07:31
▼ 2 antwoorden verborgen

4 uur cup a soep.
Trust K.

TheOne48 | 09-02-23 | 04:00

Heeft iemand The Fall ooit gezien? Het is een oudje uit 2013. Ik ben er gisteren aan begonnen en het is de eerste serie die ik ken waarbij je de "who dunnit" al vanaf het begin weet maar toch bloedstollend spannend is en blijft. Ik kan niet wachten tot ik eindelijk verder kan.

DeKussendeWielrenner | 09-02-23 | 03:42 | 10

@DeKussendeWielrenner | 09-02-23 | 05:15:
'The Fall' staat blijkbaar ook op Netflix! Onze vrijdagavonden - zo'n beetje de enige avond waarop '91' geen voetbal, antiekshow of autoprogramma bij ons kijkt ;-) - zien er ineens weer veelbelovend uit!

Leuk, overigens, dat delen met je zus.

MickeyGouda | 09-02-23 | 05:20

The Fall is een lekkere serie hoor.
Met Gillian Anderson, bekend vd X-Files.
Mooie vrouw.
Engels op z’n Iers, prachtige taal.

Ruimedenker | 09-02-23 | 06:04
▼ 7 antwoorden verborgen

Mooi.

Theodorik1 | 09-02-23 | 03:37

Not too bad

Wattman | 09-02-23 | 03:39

1 van de meest vreemde bands ooit van NL bodem is voor mij toch wel Dizzy Man's Band - youtu.be/cUwVMhYroC0

Theodorik1 | 09-02-23 | 03:02 | 5

ik kon ook nog es heel goed zijn stem nadoen als jong meisje, serieus, en dan lag de hele familie in een deuk. Misschien vond ik het daarom wel leuk, gelukkig kreeg ik nooit de baard in de keel, stel je voor zeg :P

Koffieleut | 09-02-23 | 03:11
▼ 2 antwoorden verborgen

Leuk die verjaardagen hier.
Gezellige sfeer, smaakt het bier ook beter!

TheOne48 | 09-02-23 | 02:34 | 2

blokjes kaas, leverworst en schaaltje mosterd neerzetten doet

*Hahah

Flightless bird | 09-02-23 | 02:45

Haha, alles is relatief beste. Vooral de gedachte dat iemand werkelijk het verschil maakt in de wereld. Uiteraard maakt zo'n Putin het verschil, hij stond op elke staatsfoto van het Westen er zo sullig bij, niet op zijn gemak. Kom op God, behalve een zachte winter, geef ons meer oftewel minder Putin.

Wattman | 09-02-23 | 03:11

Ook weer zo’n mooie bitterpete,
Heb ik deze nog:
The Ink Spots-If I didn’t Care

TheOne48 | 09-02-23 | 02:26

Goeie game, moet maar weer eens op Steam gaan spelen.

Theodorik1 | 09-02-23 | 02:04

200 reacties al gehaald trouwens.

TheOne48 | 09-02-23 | 02:28

Een recept voor vreten zou het ook goed doen, zoals Wilderst bijvoorbeeld:)

Koffieleut | 09-02-23 | 03:22
▼ 4 antwoorden verborgen

Ziet er goed uit, maar ik heb nog goulash met rijst over, zelf gemaakt ook natuurlijk. Wel een optie voor die mega vleesvreters hier, dus ontzettend bedankt, minder werk en zijn ze toch weer tevreden:)

Koffieleut | 09-02-23 | 02:11

Dus als ik het goed begrijp, adviseert de Europese Raad de Europese Commissie. De leden van de Europese Commissie worden niet gekozen maar benoemd, want "bureaucraten moeten regels uitvoeren en daar is geen democratisch mandaat voor nodig". De leden krijgen wel een uiterst prettig salaris en dat is "om de verleidingen van corruptie te kunnen weerstaan" (zo ken ik er nog wel een paar). De Europese commissie vaardigt vervolgens wetgeving uit in de vorm van zg. 'regulations' en 'directives'. Het verschil ligt erin dat regulations in de hele EU gelden en gelden voor alle lidstaten, terwijl bij directives de afzonderlijke lidstaten er nog min of meer hun eigen interpretatie aan kunnen geven en mogen bepalen hoe ze die gaan uitvoeren. Zowel regulations als directives worden in de praktijk vrijwel altijd aangenomen.

Asteroid-B612 | 09-02-23 | 01:10

Picknick at hanging Rock. Inderdaad, broeierig, intrigerend, mysterieus. Verhaal over een paar kostschoolmeisjes en hun juf die ergens begin 1900 tussen de rotsen/bergen (Australie) verdwenen. Eind jaren 70tig voor het eerst gezien op de duitse tv, maar altijd bijgebleven. Sommige films blijven je zo bij, om welke reden dan ook. Ook al zie je ze maar 1 keer per 15 jaar. Het verhaal, de sfeer, de muziek, de spanning, de acteurs.

ronnydeschepper.com/2020/02/13/120-ja...

Phantomas | 09-02-23 | 01:08 | 19

@Theodorik1 | 09-02-23 | 02:54:
Ik begon ooit een winkeltje op een winkelcentrum. Zat ook een slager.
Komt die slager in mijn winkel.
Ik zeg: ga jij ook altijd naar die festivals?
Hee keek me dom aan, is nooit meer goed geworden.:)

TheOne48 | 09-02-23 | 02:59

@Koffieleut | 09-02-23 | 01:47: In de tijd van NL1 en 2 was er ook alleen maar 5 minuutjes reclame voor en na het 8-uur nieuws. Ik vraag me toch werkelijk waar af waar ze het van deden..

Sneerpoets | 09-02-23 | 07:26
▼ 16 antwoorden verborgen

Jelui,
De hond moet er nog uit en de luiken van 'de baas' zakken naar beneden. Tijd om ons op te gaan maken voor de klamme lappen. Morgen weer een dag. Samen wakker worden met mw. Puk. Altijd goed. Morgen de dag afsluiten met Ricky Gervais in Amsterdam, samen met jongste zoon. Op zijn uitnodiging. Ik tel mijn zegeningen en wens u een prettige voortzetting; groeten aan de ochtendploeg!
The Wolf Song - Nordic Lullaby
youtu.be/KTmatjyd4KM

PPuk | 09-02-23 | 00:53 | 3

geweldig die Ricky Gervais, enjoy !

Wattman | 09-02-23 | 00:54

O Ricky Gervais in Amsterdam?!
Dat heb ik gemist, ontzettend jammer.
Daar had ik graag bij willen zijn....

Roos | 09-02-23 | 07:06

@Roos | 09-02-23 | 07:06: Hier hetzelfde.. *kijkt nijdig en jaloers naar PPuk, maar wenst desondanks heel veel plezier*

anja | 09-02-23 | 07:35

Zappa - Florentine Pogen
youtu.be/jgd6YJc_Sus

The song features Napoleon Murphy Brock's vocals. It was probably written during the 1973-1974 tour, as it was not part of the live set in December 1973. In its first appearances in early 1974 it segued directly into "Kung Fu," both songs presumably thought to be one at that time, but later in the tour the ending was detached and "Florentine Pogen" acquired its "Chester's gorilla" finale. It kind of vanished once it was recorded for One Size Fits All, resurfacing in the late '70s and again for the 1988 tour where it was given an extended finale to make room for a guitar solo and a segue into "Andy." If you are looking for a party game, try to spot the short "Louie Louie" quote

PPuk | 09-02-23 | 00:42
▼ 2 antwoorden verborgen

bird! Ouwe tijger!
Van harte met je 50ste.
Voel je niks van, niet over nadenken.
Nog veule jaren, Appie!

Ruimedenker | 09-02-23 | 00:05 | 3

Dank dank ff terug, veel drank hier,,,

Flightless bird | 09-02-23 | 02:22

@Wattman | 09-02-23 | 00:07
Dank voor de reactie Wattman en een fijne nacht!

Flightless bird | 09-02-23 | 02:24

Is niet te lezen he, een besloten groepje.. Misschien beter ff copy paste, dan weten we waar het over gaat.

Koffieleut | 09-02-23 | 01:52

Weer eens wat anders dan uit een raam vallen,

De beruchte Russische nationalist Igor Mangushev (36) is in het ziekenhuis overleden nadat hij afgelopen weekend door zijn hoofd werd geschoten bij een controlepost in de door Rusland bezette regio Loehansk.

Dat meldt zijn familie woensdag tegenover BBC. Mangushev werd in de nacht van vrijdag op zaterdag van dichtbij neergeschoten en zwaargewond afgevoerd naar een medisch centrum in de oostelijke stad Kadijivka.

Mangushev stond bekend als een extreme nationalist die onder andere samenwerkte met de oprichter van de beruchte Wagner Groep: Yevgeny Prigozhin. Hij was daarnaast een hoge baas bij de trollenfabriek in Sint-Petersburg, die via internet het Westen bestookt met valse informatie.
www.telegraaf.nl/nieuws/113012330/ber...

Cornelis12 | 08-02-23 | 23:47 | 16

@Wattman | 09-02-23 | 01:11: Alles goed en wel,maar het credo van Weapons of Mass Destructions is ook niet erg houdbaar,kortom, we worden genaaid waar we bijstaan.
Alse er een hack van de Russen is vergeten we gemakshalve maar even dat de NSA hetzelfde deed en doet op veel grotere schaal, denk ik dan maar. Tijd voor muziek.

Theodorik1 | 09-02-23 | 02:33

@Theodorik1 | 09-02-23 | 02:33:

Ja uiteraard vergeten we Powel en wapons of mass destruction niet. Daarom dacht ik ook deze keer dat de Amerikanen logen maar het was dat onderdeurtje Putin dat loog.

Hij heeft de zwarte dan in judo maar zweer je dat ik hem vloer. Misselijk mannetje met zijn megalomane ideeën.

Wattman | 09-02-23 | 03:18

"van dichtbij", één van zijn landgenoten die een goede daad verrichtte voor de wereld? Zo'n held zonder naam hadden we in de 30-er jaren nodig. Alleen de namen van moordenaars van de "goeien" komen uitgebreid in de historieboeken.

Sneerpoets | 09-02-23 | 07:12
▼ 13 antwoorden verborgen
-weggejorist-
NotWoke | 08-02-23 | 23:44 | 13
▼ 13 antwoorden verborgen

Lekker belangrijk allemaal. Nog vijf en twintig minuten en ik ben vijftig jaar! Na gisteravond met een dubbele verjaardag hebben we nu die van mij! Mijn verlanglijst is bekend bij de redactie, maar alle andere cadeaus zijn welkom! Heheh!

Flightless bird | 08-02-23 | 23:35 | 21

Van harte, Flightless!

MickeyGouda | 09-02-23 | 04:30

Je krijgt vromme wensen en een goedbedoeld als ook vrijblijvend advies: Gebruik zonnebrand. En een hartelijke felicitatie, vooruit, die kan er ook vanaf. Geniet van je dag, en voor de komende vijftig jaar: al het beste!

anja | 09-02-23 | 07:43

Van Harte en nog vele mooie jaren.

gato | 09-02-23 | 09:10
▼ 18 antwoorden verborgen

Zullen ze wakker van liggen in India,

Tata Steel krijgt een boete van 110.000 euro voor de verschillende keren dat het bedrijf de afgelopen jaren water, lucht en land in de omgeving vervuilde. Eén van de bekendste incidenten is de zwarte sneeuw in februari 2021.
www.nhnieuws.nl/nieuws/314503/tata-st...

Cornelis12 | 08-02-23 | 23:34 | 7

@PPuk | 08-02-23 | 23:39:
Zo werkt het wel.
En, eigenlijk, ben er soms niet tegen. Staat nogal wat op het spel.

reservebelgië | 09-02-23 | 00:23

Ze hebben nog veel meer vervuild, mijn vader werkte voor HKS, voordat het door Tata Steel verkocht werd. Ik kom hier op terug, mijn vader heeft geen internet, maar wel klusjes opgeknapt die ik destijds al niet vond kunnen. Maar voordat ik iets roep, vraag ik het nog es na, en ik heb al een paar biertjes op, maar er was toen iets heel smerigs gaande met het wegwerken van vervuilde grond ook.

Koffieleut | 09-02-23 | 02:04
▼ 4 antwoorden verborgen

Zolang hij zijn tien reaguursels per stukje maar krijgt vindt iedereen het best.

funda | 09-02-23 | 00:00

"Maar ook voor die waarheid sluiten types als -- uiteraard de ogen. Wat niet bevalt, mag immers niet bestaan. Hun ontbreekt de moed de hele werkelijkheid te aanschouwen alvorens tot oordelen te komen."

En U las dat op de onverschrokken Jeaup. *lachband*

funda | 09-02-23 | 00:03

Don Arturo Pérez-Reverte ;) doet denken aan een:
Mercedes E55 AMG stationwagen (S211)
Veel Zuipen
Indrukwekkend voorkomen
Ongekende Prestaties
Onder het genot van alle luxe verre reizen maken.
Voor eeuwig uniek (nooit meer wegdoen), en niet te evenaren in zijn selecte klasse!
En alles wat ik nog vergeten ben..

Torquemada | 08-02-23 | 23:30 | 1

Goede smaak. Ik heb helemaal niks met die performance versies zoals AMG of de M series of R/RS… maar in de E55 treft Mercedes de juiste balans tussen prestaties, smaak en luxe. Mijn vrouw wil er 1, misschien moet ik haar maar eens blij maken.

Muxje | 09-02-23 | 00:20

Ik kan nog steeds niet op Twitter en waarschijnlijk hier ook niet heel lang. Brothers in arms.

Koppig | 08-02-23 | 23:29 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Er worden nog al wat mensen in elkaar geslagen door criminele Marokkanen (hopelijk scheelt dat een proces).

En vindt men dat best normaal.

De racisten.

Zomaarwat | 08-02-23 | 23:26 | 1
-weggejorist-
funda | 08-02-23 | 23:29

Gaan we 'sentimenteel'? Ab-so-luut. Niet mijn schuld; Lezeres & KeesTel beiden jarig; dat vraagt om een passend lied. Een beetje buiten de GS betreden paden, maar binnen de emo-lijntjes die in het GS stamcafé gedoogd worden (althans door de meeste reaguurders, zeg ik daar veiligheidshalve bij).
Daarom voor de jarige twee, maar ook voor ieder ander die 'taalkunst', of A.M.G. Schmidt wel kunnen/konden waarderen:
Yentl en de Boer - Ik heb een man gekend
youtu.be/oBr3L_RJloQ

PPuk | 08-02-23 | 23:25

The weekend- Save your tears

Koppig | 08-02-23 | 23:24 | 1

Slapen, de meest verloren en nutteloze tijd in een mensenleven. Zo'n één derde van je levende tijd op aard ben je dus een soort van dood. Slechte uitvinding van de schepper.

Cornelis12 | 08-02-23 | 23:24 | 8

U klinkt als mijn oudste zoon. Slapen heb je nodig om op te laden, en vrije tijd na je werk ook, al rust je dan uit en doe je geen ene moer. U geniet nog wel van uw vrije dagen, weekend, uitgaan enzovoort? Niet alles is zwart wit hoor, het is ook wat u er zelf van maakt. En een beetje lol moet er wel blijven, anders zou iedereen het opgeven, want het leven is nu eenmaal geen kattenpis, en niet alles komt je aanwaaien, daar moet je wel iets voor doen.

Koffieleut | 09-02-23 | 02:27

Die onbestaande schepper had er ook voor kunnen kiezen om de levensverwachting met éénderde te verkorten. Maar wat moeten vrouwen dan doen na het eten koken als de schoenenwinkels al dicht zijn?

Sneerpoets | 09-02-23 | 07:01

Slapen is fantastisch. Het is het in slaap vallen wat de crux is.

anja | 09-02-23 | 07:45
▼ 5 antwoorden verborgen

@Ruimedenker | 08-02-23 | 23:25

World Online tsja. Wat een tering wijf was dat zeg.

pegaje | 09-02-23 | 00:12

@PPuk | 09-02-23 | 00:00: Verschrikkelijk, het Antwoord bijvoorbeeld, ik wist vanaf dat het nummer uitkwam niet wat 'ie zong, en verstond "Alle mensen willen buren, maar ik blijf liever alleen" maar blijkbaar vonden ze het nodig om er een duitse zin in te gooien zag ik pas vorig jaar in de lyrics: Alle menschen werder bruder. Ze hadden dat ook wel in eigen taal op kunnen lossen, maar neeh, lekker moeilijk doen met een duitse zin ertussen. Hier komt de storm vind ik dan wel erg goed, en destijds was ik helemaal smoorverliefd op drummer Henk, dat maakte wel weer veel goed, als Frank er tenminste niet voor stond bij live opnames:)

Koffieleut | 09-02-23 | 01:31
▼ 5 antwoorden verborgen

Alsnog kunnen zij wel reageren en ik niet;)

Koppig | 08-02-23 | 23:22

Ach, de reden waarom ik geen abbo heb op een krant is precies wat ik al een paar jaar roep.
Die Belgenpoep is niet om aan te gluren.
Als je één krant leest, lees je ze alle 43.
Niet van elkaar te onderscheiden.
Chris van Thillo lacht zich werkelijk z’n Pietje uit de broek.
Hoe één Belg die dikke nekken uit Nederland de les leest.
Nou heb ik niets tegen onze Zuiderburen, maar het is té lachwekkend dat één Belg zoveel invloed heeft op het nieuws, vooral AD-onzin, dat wij voorgeschoteld krijgen.

Ruimedenker | 08-02-23 | 23:08 | 5

@Roos | 08-02-23 | 23:10: En vroeguh Paul Jambers
*Roos, overdag is zij manager van een schoenenwinkel maar s'nachts gaat zij los in de krochten van het net*

Cornelis12 | 08-02-23 | 23:20

@Roos | 08-02-23 | 23:10:
De man bedoeld het wellicht allemaal goed, maar straalt een moedwillige onbenulligheid uit. In mijn ogen zelfs een kwaadaardige moedwilligheid.
Het kan natuurlijk ook gewoon een verdienmodeltje zijn. Hij heeft tenslotte altijd een regiseur bij zich die je overigens nooit ziet (op een keer na dan waardoor dat werd verklapt).

aflaatverkoper | 08-02-23 | 23:36
▼ 2 antwoorden verborgen

Ze zeggen wel eens dat je mensen niet op hun uiterlijk mag beoordelen.
Daar ben ik het mee eens maar het bleef spoken in mijn hoofd waar die Gerrit Komrij me steeds maar aan deed denken.
Ik ben eruit!
Zie portretten van Karel II van Spanje.
En dit gaat verder dan het uiterlijk an sich.
Met dank voor de inspiratie van Arthur.

aflaatverkoper | 08-02-23 | 23:06 | 4

@funda | 08-02-23 | 23:22:
Daar komt het inderdaad vaak wel op neer. Aleen, het plaatje erbij zoeken ter vergelijking voor anderen is niet altijd subiet.

aflaatverkoper | 08-02-23 | 23:29

De gelijkenis is heel treffend inderdaad!

Koffieleut | 09-02-23 | 01:34
▼ 1 antwoord verborgen

Voor kees en lezeres een leuk nummer met nog leuker filmpje:
youtu.be/WeYqJxlSv-Y
Peter Gabriel - Solsbury Hill

funda | 08-02-23 | 23:05

Tina Turner met in witte hemden dansoptreden van MickeyGouda,Lezeres,Letopuwzaak en Anja- Undercover Agent For The Blues,
youtu.be/JCp5aWTYBVk

steekmug | 08-02-23 | 23:04

“Het thema van de boekenweek 2023 is ‘Ik ben alles’. Met dit thema, aldus de CPNB, ‘vieren we de talloze identiteiten die mensen kunnen hebben".
Een beetje zoals in dit 'inclusieve' kinderboek, Arthur? www.paagman.nl/product/75639363/juf-w...

drs.Nee | 08-02-23 | 23:02

Gefeliciteerd voor alle jarigen!
Tanti auguri!!

Roos | 08-02-23 | 23:02

"Keeseres en lezerpro"
Geweldig! Zo moet ons kind gaan heten. Fuck het burgerregister.

keestelpro | 09-02-23 | 04:09

@keestelpro | 09-02-23 | 04:09: Ik las er eerst helemaal overheen, dankzij jou kwam het toch bij jou binnen. Ruime, wat ben je toch een Schlingel! (en grappig)

anja | 09-02-23 | 07:48

Twitter heeft nu ook een GS-functie "Het is wel genoeg zo" Omg. Wat zijn dit voor figuren? :D Mogen we alleen nog naar jullie geruk kijken, prima hoor, maar blijven weinig mensen over uiteindelijk. ;)

Koppig | 08-02-23 | 22:56

Ga het hele stuk morgen lezen, voor nu te lang.
Dat Brussel stuk is wisten we al, Brussel is klein Parijs, dat allang stuk is.
Dan zit je zo’n Sjoerd Ploertsma te kijken, die wil migratie aanjagen, dan realiseer je je dat Sjoerd Parijs & Brussel wil inhalen.
Dan denk ik; hoeveel voorbeelden heb je nodig om je te beseffen dat je steden en een compleet land wilt verkloten?
Niet alleen Sjoerd hoor, Eric vd Bulk en nog meer links georiënteerde politici vinden Brussel en Parijs een soort van paradijs.
Ik vind dat onbegrijpelijk.
“We hebben migratie nodig”….
Ja, voor wat dan?
Financieel gewin.
Is dat het werkelijk waard?
Zoveel onrust, zoveel maatschappelijke onrust, zoveel geweld en criminaliteit?
Is dat de prijs die we graag betalen voor een paar Euro extra winst?
Sjoerd en Co komen blijkbaar niet buiten, wonen waarschijnlijk in een soort van veilige compounds waar niks gebeurt.
Vraag het de mensen die in belabberde wijken wonen, ook de allochtone bevolking.
Zitten zij te wachten op nog meer onrust, nog meer “verwarde” types?
Denk het niet.
Zelfs onze “eigen Turken & Marokkanen denken er het zijne van.
Kap met die onzin.
Houd Nederland leefbaar, in sommige wijken vd steden is het al onleefbaar.
Waarom uitbreiden, totdat het overal onleefbaar wordt?

Ruimedenker | 08-02-23 | 22:56 | 6

@steekmug | 08-02-23 | 23:24:
Oh ja!
Dat was het.
Ieder maakt z’n eigen keuze wel of niet te doneren.
Norm bewust niet en ik wel.
Daarover verschillen we mening.
Klein bier.

Ruimedenker | 08-02-23 | 23:27

@Ruimedenker | 08-02-23 | 23:27: Haha, ach ja, kroeggesprekken... niks heeft een kortere halfwaardetijd, maar er is ook bijna niks wat leuker is.

anja | 09-02-23 | 07:50
▼ 3 antwoorden verborgen

Is dit triest, komisch, dapper, zielig? Ik ben er nog niet uit.

funda | 08-02-23 | 23:00

Nog niemand opgevallen? Claudia de breij stopt haar theatertour. Ze is moe. Ben ik ook, maar morgen gaat de wekker weer

Hai D. | 08-02-23 | 22:50 | 6

@Asteroid-B612 | 09-02-23 | 00:02: Van Cadzand naar Eemshaven is toch nog 4 uur en 52 minuten en 431 km om half twee 's nachts. Ik geef het Claudia te doen, vice versa.
En nee, ze mag onderweg niet bij mij, die deugtrut.

prins_flip_da_luxe | 09-02-23 | 01:35

@prins_flip_da_luxe | 09-02-23 | 01:35: Zij woont niet in Cadzand of Eemshaven en heeft die rit nog nooit gemaakt. Het is trouwens nog steeds niet heel ver. Tot de pittigere ritjes die ik met mijn band gedaan heb reken ik Amsterdam-Cadiz (33 uur), Amsterdam-Oslo, Barcelona-Madrid. Continu dat soort idiote afstanden. Op tour in de VS ben je sowsio iedere dag 10 uur aan het rijden.

Asteroid-B612 | 09-02-23 | 08:44
▼ 3 antwoorden verborgen

Middenin het verhaal is het ineens afgelopen.
Net toen het spannend werd.

Roos | 08-02-23 | 22:50 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Eigenlijk is dat "Boze Blanke Man" een beetje een misnomen, het is eigenlijk meer de "Bange Oude Man". Komt grotendeels op hetzelfde neer maar het laatste dekt de lading beter.

"Angst is het pad naar de duistere kant. Angst leidt tot woede. Woede leidt tot haat. Haat leidt tot lijden." - Meester Yoda

Schout-bij-Nacht-J | 08-02-23 | 22:44 | 5

@Après toi | 08-02-23 | 22:48:

Boze zwarte mannen.

Piggelmee | 08-02-23 | 23:00

Geven doet veel wijsheid, die meester Yoda.

anja | 09-02-23 | 07:51
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat nen bak zever.

Schadenfreude | 08-02-23 | 22:37

Ik heb al een boek.

hero_of_heaven | 08-02-23 | 22:35 | 1

ken uw klassiekers...
DonQuishocking
Misschien een beetje tijdloos:
youtu.be/HTeVkyxtKNE

PPuk | 08-02-23 | 22:59

Whisky | 08-02-23 | 22:31 |

Nice nog nooit gezien txxx

pegaje | 09-02-23 | 00:06

Overeenkomst tussen een slipje en een steen?

GKJP | 08-02-23 | 22:31 | 2

Heb je al eerder hier gevraagd, zou hem weghalen.

Normpje | 08-02-23 | 22:49

Arie Storm werd er bij Parool uitgegooid als literatuurrecensent, toen bleek dat hij de boeken die verschenen bij de uitgeverij van z'n vriendin, steevast een paar sterretjes extra gaf. Tegenwoordig verkoopt hij bananen op de markt.

Après toi | 08-02-23 | 22:29 | 3

Het is één inteeltbende. Dat boekenbal ook.

Roos | 08-02-23 | 22:59

Een bananenrecensent.

Piggelmee | 08-02-23 | 23:36

Het is natuurlijk niet aan mij om de woorden van een gezaghebbend neerlandica in twijfel te trekken, maar eh: 'seksueel nationalisme'?!

MickeyGouda | 08-02-23 | 22:29 | 4

Dan doe je alleen vrouwen uit je eigen land.

Piggelmee | 08-02-23 | 23:37

Ik zag het ook. Maar ik mag me niet meer opwinden over onzin, dus ik probeer het te negeren. Ze bedenken zoveel domme dingen tegenwoordig, echt, ik zou ze zó ontzettend graag tegenkomen, die mensen die dat soort samengestelde termen roepen, en dan lekker doorzagen. Heb daar zo'n minachting voor. Verkrachting van taal, vind ik wat zij doen. Zelf nauwelijks de klassiekers gelezen, maar oh zo hard roeptoeteren met allemaal dure termen. Bah bah bah. Enfin. Ik mag mij hier niet meer over opwinden, is niet goed voor mijn hart.

anja | 09-02-23 | 07:55
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
de IJsman | 08-02-23 | 22:27 | 2

Brussel, prachtig van lelijkheid en broei

Whisky | 08-02-23 | 22:21 | 2

Oftewel: existentiële verwaardheid.

anja | 09-02-23 | 07:56

Ook een klere stad, net als Antwerpen, wat moeten we toch met die Belgen, zijn gewoon huichelaars.

gato | 09-02-23 | 09:27

Geen 'stookalert' gehoord, dus zekerheid voor alles.

GKJP | 08-02-23 | 22:14 | 1

Ik hoop niet dat ze straks 's nachts de sirenes af laten gaan.

funda | 08-02-23 | 23:19

Bobbie Gentry heb ik hier een tijdje geleden ook eens gedraaid. Daar ontstond toen wel een leuke draad. Daarom kies ik nu voor die ander, leuke keuze.

Roos | 08-02-23 | 23:01
-weggejorist-
Rattus | 08-02-23 | 22:12 | 1

Ik associeer Belgenland met name te noemen Louis Neefs (Annelies uit Sas van Gent), Eddy Wally (Chérie), kriekenflappen, Bauduin (le Roi Triste) en mijn vrolijke braaf katholieke oom en tante uit Zaventem die nooit morsten met eten, drinken of wat dan ook.

Heurtebise | 08-02-23 | 22:12 | 4

André Franquin, het Atomiomium, de Wetstraat en het Jubelpark.

funda | 08-02-23 | 23:09

Raymond van het Groenewoud!! En Urbanus.

Waar er mossel met friet is
Waar een kip aan het spit is
Waar de kerk in het midden staat
Waar de purperen hei bloeit
En het geld in het zwart vloeit
Waar men nauwelijks Nederlands praat
Waar een diploma geen zin heeft
En de koning ook al niet
Waar de schuimwijnkoningin defileert
Waar het volk goedlachs is
En een vuist zonder kracht is
Waar men faalt en aan de toog expliceert
Vlaanderen boven
Waar men de heer nog kan loven
Waar de mensen belangrijk zijn
En de buiken omvangrijk zijn
Vlaanderen buiten
Waar de vogeltjes fluiten
Vlaanderen mijn land
Bij het Noordzeestrand
...

Louter Leuter | 08-02-23 | 23:25
▼ 1 antwoord verborgen

Heb ik geluisterd vandaag.

letopuwzaak | 08-02-23 | 22:13

Morgenochtend lezen, Arthur. Op je gezondheid! En ook proost voor de jarigen Kees, Lezeres en -gisteren- Basil! (En Kees, bedankt)
youtu.be/inS9gAgSENE
Tevens een vrolijk Pata Pata lied voor de voetjes van de vloer op dit feestje, met een leuk intermezzo erin.
youtu.be/CdDJfFACSTg Proost op jullie verjaardag!

letopuwzaak | 08-02-23 | 22:06 | 7

Iedereen bedankt voor de lieve felicitaties gisteren en nu maar vooral voor de GeenStijl vriendschap die vaak alle ideologieën doorbreekt. De kracht om keiharde discussies toe voeren en daarna toch geweldloos en ongeschonden het glas met elkaar te heffen. Zo moet het blijven. Wij hebben iets speciaals hier.

keestelpro | 09-02-23 | 04:07

@keestelpro | 09-02-23 | 04:07: Spreek voor jezelf hoor *gaat vlijtig verder met messen slijpen en aanvalplan smeden* Grapje, natuurlijk *gniffelt in het Duits* Gelijk heb je. Groove Armada - My friend.

anja | 09-02-23 | 07:59
▼ 4 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl