Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Annus horribilis 2023 - De laatste stuiptrekking van de schrijvende aap Don Arturo

Deel III Dagboeken Arthur van Amerongen deep-readen in Het StamCafé

Woensdag 18 januari.

“I never travel without my diary. One should always have something sensational to read in the train.” ― Oscar Wilde in The Importance of Being Earnest.

Eerst Malaga zien en dan sterven. Ivo heeft interessante dope voor mij gescoord.

"Het kan natuurlijk zijn dat je inderdaad kanker hebt maar is het niet gewoon maagzuur, Tuur? Daarom moet je dit slikken. Probaat middeltje.”

"Jaja, gewoon maagzuur, en waarom heb ik dan al maandenlang slijm in mijn keel, steken in de rechterborst en een brandend gehemelte en hoestbuien en stik ik bijkans in in mijn gerochel?”

“Luister, amigo, je hebt gisteren hier aan de keukentafel een hele fles Cuarenta y tres leeggezopen. Daaraan gingen een sol y sombra bij je ontbijt, een half krat bier en twee flessen Rioja vooraf. En je hebt drie pakjes Chesterfield weggepaft. 's Avonds een vent, 's morgens een vent. Kom, neem een carajillo of een herstelrummetje. Vamos curar la resaca. Je moet vanavond weer fris zijn voor El Pimpi Florida. Misschien komen we Jeroen Pauw wel tegen, die woont daar om de hoek.”

Daar heeft mijn maatje wel een punt: is het wel zo verstandig om te blijven drinken en roken? Mijn geheugen wordt ook steeds minder. Ik moet tegenwoordig echt een knoop in mijn zakdoek leggen. Wie was Sergej Sergejevitsj Korsakov ook al weer?

De laatste poging om echt te stoppen, was in een ander leven. Ik woonde braaf samen op de Roelof Hartstraat in Amsterdam, schuin tegenover Wildschut, en mijn toenmalige verloofde had me voor het blok gezet: “of die drank er uit, of jij er uit.”

Dat werd dus 12 dagen detox in de Jellinek in de Obrechtstraat, amper een kwartier lopen van mijn woonst. Twaalf dagen lag ik op de pijnbank, om uiteindelijk van een geparfumeerde drol met een pagekapsel bevestigd te krijgen dat ik een hopeloos geval was. Stilletjes had ik gehoopt iets meer te weten te komen over het verslavingsmechanisme in de krochten van mijn ziel. ‘Voor dat soort zaken,’ zo hield de psychiater mij voor, ‘moet je bij het RIAGG zijn.’

Volgens de Jellinek lagen zelfmedelijden, eenzaamheid en faalangst ten grondslag aan mijn diverse verslavingen. Ik zei tegen tegen de flapdrol dat hij het rapport op kon rollen en in zijn reet kon schuiven. Toen ik op vrijdagmiddag werd vrijgelaten, rende ik meteen naar alcoholistenkroeg Welling, achter het Concertgebouw, en bestelde ik een kopstoot, de eerste van een hele serie die middag. Mijn wraak op de Jellinek was zoet: ik had een dagboek bijgehouden voor de Nieuwe Revu en stond een week later op de cover voor een glasbak in oud-Zuid, met twee Turkentassen vol lege flessen. De fotograaf was Paul Levitton.

Ik drink mij moed in voor Pimpi Florida, een piepkleine flamencobar in El Palo. El Palo is oorspronkelijk een vissersdorp dat bij de gemeente Málaga hoorde en er later aan is vastgegroeid. Het is populair wegens de twee kilometer strand en vooral door de tientallen restaurantjes langs dat strand, waar voor een habbekrats verse vis kan worden gegeten. Teulings heeft een paar jaar geleden zijn huis in Amsterdam verruild voor een kast van een huis van 400 m2 met diverse terrassen, een buitenkeuken en een zwembad. Het ligt op 200 meter van het strand. Hij heeft een inloopkast met een paar dozijn witte linnen pakken en honderd paar puntschoenen in alle denkbare kleuren. Meestal is hij in de weer met zijn grote collectie funkplaten en professionele geluidsinstallatie die een belangrijke oorzaak is van het feit dat de politie regelmatig aan de deur komt met de vraag of het wat zachter kan.

Ik heb mezelf verplicht het dagelijks nieuws bij te houden voor dit dagboek. De waan van de dag. Ik zie Rutte en Hoekstra in het Witte Huis en voel plaatsvervangende schaamte. Tenenkrullend en -krommend. Wopke, die om bij onbekende redenen Wipke Fukstra werd genoemd toen hij praeses was - met geile Duitse pornosnor - van studentencorps Minerva in Leiden, staat er bij als een debiel. Rutte straalt als een aap met zeven lullen. Net als destijds Balkenende in het Witte Huis, op bezoek bij Bush, met die gluiperd zonder nek, hoe heet hij ook al weer. Japie de Hoop Scheffer!

Nederlandse politici blijven boertjes, spreken steenkolen-Engels, dragen verkeerde kapsels en pakken. Het ergste nog is dat Wopke uit Bennekom komt, en ik uit Ede. Bert Brussen komt ook uit Bennekom! Bertus en ik zaten beiden op het christelijke  Streek Lyceum in Ede, zij het met een verschil van vijfentwintig jaar. Verder komt er niemand uit Ede. Ja, Hans Dorrestijn, Herman Krebbers, Arthur van Schendel, Gerdo Hazelhekke en Dick Schoenaker.

Donderdag 19 januari

"Ga je nog goed af?" vroeg een bevriende arts mij na het lezen van  deel 1 van Annus Horribilis. "Poep je nog goed?" Welnu: mijn stoelgang is perfect. Drie keer per dag brei ik een bruine trui en vandaag bakte ik een dampende Pimpi Florida-bolus, geurend naar knoflook, garnalen en rum. Vrienden en verloofde zijn naar het Picasso-museum in Malaga, in het geboortehuis van de schilder. Ik zag ooit Le Picador, olieverf op hout, dat Picasso maakte toen hij acht jaar was, en ik was meteen van de leg door zijn genialiteit. Ooit had ik eens een vriendinnetje die een hele verzameling boeken had over hoogbegaafdheid. Ze vond zichzelf hoogbegaafd, maar was zo dom als stro. Ik heb nooit gedacht dat ik geniaal was, maar wilde in een vorig leven wel de beste journalist van Nederland worden. IJdelheid der ijdelheden, zegt de prediker; ijdelheid der ijdelheden, het is al ijdelheid. Bon, ik won met Loes de Fauwe de allerlaatste Prijs voor de Dagbladjournalistiek. Daarna werd het de Tegel, die 24 categorieën kent en zelfs een prijs heeft voor journalisten die in geen enkele categorie iets wonnen. Ik heb af en toe een aardige ingeving ('een springerige geest', noemde mijn hoofdredacteur Martin van Amerongen het) maar verder moet ik het hebben van hard ploeteren. Een schrijvende aap en een inkthoer ben ik. Misschien moet dat op mijn grafsteen komen, in plaats van Ik zei toch dat ik ziek was?

Waarom is Arie Boomsma nooit ziek, zoals een gewone sterveling als ik? Omdat hij elke dag in een ijskoude sloot springt, net als die pathetische IJsman? Ik moet mij ook zo laten portretteren, met een oude tiepmasjien van Adler of een Underwood Standard Portable. En dan handschoenen aan, een deken om en een flinke pulk snot uit de ijskoude neus. Arie kan mij nog maar op 1 manier verrassen: als hij zich door een motorclub uit laat wonen in de sling van een leerbar naar keuze. 

Ik moet op dieet om mijn leven te rekken. Ik weeg 93 kilo terwijl mijn streefgewicht 80 is. Het vegen van de bips en het strikken van de veters zijn een nachtmerrie met een dikke pens. Nou is het algemeen bekend dat dikke mensen veel gezelliger zijn dan broodmagere mensen en dat je altijd met ze kunt lachen. Dikkerdjes zijn dan ook onlosmakelijk verbonden met de moderne geschiedenis van de humor: denk maar aan Hanneke Groenteman (voor de maagballon), Asha Ten Broeke, Roscoe ‘Fatty’ Arbuckle, Oliver Hardy, Lou Costello, John Candy, John Belushi, Dawn French, Rita Corita, Roseanne Barr, Mimi Kok en Annet Malherbe. Bij ons thuis werden de stripverhalen van Billie en Bessy Turf – de dikste studentjes van de wereld – verslonden. Grapjes over moddervette tantes vlogen tijdens de warme maaltijd over de tafel, maar als ze op visite kwamen, werden ze hoffelijk en respectvol behandeld. Al keek ma heel bezorgd wanneer de gasten puffend in haar antieke stoeltjes ploften. Ik plaagde de kamerolifantjes (dixit papa) nogal eens met scheetkussens en jeukpoeder. En als ik in gedachten mijn ouwe heer weer stikkend van het lachen naar de keuken zie vluchten, denk ik: wat hadden we het toch goed toen. Mama riep altoos als ze een dik iemand zag: ‘Ieder pondje gaat door het mondje.’ Meestal voegde ze daar zonder enige ironie aan toe: ‘Dikke mensen eten altijd, Tuurtje. Let er maar eens op.’ Zelf was Mien zo mager dat ze door de brievenbus kon dus ze had makkelijk praten.

Vrijdag 20 januari

Ondanks alle fysieke malheur voor GeenStijl op stap geweest. Op Franco-bedevaart met hier en daar een slokkie. Een leven zonder eten en alcohol is troosteloos. Roken doe ik gelukkig alleen als ik drink. Ik heb een ex gehad die in de slaapkamer rookte, met de cv in de hoogste stand en de ramen potdicht. Onder het bed ‘s morgen een enorme asbak vol met Gauloises Blondes-peuken. Ik slaap altijd en overal met de ramen open. Mens sana in corpore sano.

Op Twitter veel gedoe over de terreur van woke op de UvA: de opleiding Interdisciplinaire sociale wetenschap (ISW) aan de Universiteit van Amsterdam ‘neemt nadrukkelijk afstand’ van de uitspraken van docent Laurens Buijs. Die was in onder andere universiteitskrant Folia kritisch op het diversiteitsbeleid van de universiteit en ‘het verschijnsel non-binair’.

Ze zijn knettergek bij mijn oude alma mater. Nog niet zo lang geleden wilde die de alcohol verbieden: “De UvA voert een actief diversiteitsbeleid en wil een diverse en inclusieve studie- en werkomgeving zijn. Ook om die reden past de vanzelfsprekendheid van alcoholgebruik niet bij de UvA. De sociale norm waarin alcoholgebruik normaal is, is een norm waar sommige groepen zich niet in kunnen vinden. Met het nieuwe alcoholbeleid streeft de UvA ernaar meer rekening te houden met diverse groepen geheelonthouders die wegens uiteenlopende redenen -waaronder religieuze en gezondheidsoverwegingen- geen alcohol drinken.”

Te gek voor woorden dat de 390-jarige universiteit een handjevol excuusmohammedanen wil plezieren. Ik liep vanwege mijn vrij doctoraal Midden-Oosten college bij sociologie en antropologie, en in het Spinhuis aan de Oudezijds Achterburgwal waar die faculteiten waren ondergebracht, bevond zich een heuse bar die de hele dag geopend was en waar de hele dag baardapen aan de tap hingen. Zo heurt het.

De UVA is gedegradeerd tot een crèche voor millennials, sneeuwvlokjes en andere ongewervelden, een safe space vol teddyberen tegen tentamenstress, met rubberen tegels onder de klimrekken en diversiteitsboa’s die je bekeuren als je boe roept tegen een medescholier.

Zaterdag 21 januari

Eindelijk een dag van abstinentie. Holiday Inn Las Tablas. Niet ver van de vier torens in Noord-Madrid. De laatste keer dat ik een Holiday Inn zat, was in Amman, in afwachting van een visum voor Irak. Operatie Desert Fox. Wij - een enorme groep journalisten - verveelden ons dood. Ik zat er voor Vrij Nederland en liet op een gegeven moment mijn onderbroeken wassen door het hotel. De (drank)rekening ging naar Vrij Nederland. Na tien dagen kregen fotograaf Geert van Kesteren  en ik als enigen van de tien wachtende Nederlandse journalisten het felbegeerde persvisum voor Irak, dankzij bemiddeling van Conny Mus. Ik denk de laatste tijd heel veel aan Conny Mus, die lang mijn allerbeste maatje in Jeruzalem was. 

Eens gingen we een lang weekeinde naar Caïro, gewoon voor de lol. In de disco van het Hilton maakten wij kennis met twee dames, een Marokkaanse en een Keniaanse. Het leek alsof we ze al jaren kenden en waren dan ook hoogst verbaasd dat bij het ontbijt honderdvijftig dollar de man moest worden afgetikt. Toen we gevieren naar de bank liepen, hoorde ik plotsklaps de bulderende lach van Mus. ‘Je hebt met Manke Nelis liggen rampetampen, ouwe.’ Het ene been van mijn Marokkaanse verloofde (die nog steeds in avondkleding en op hoge hakken liep) was ongeveer dertig centimeter korter dan het andere. Ik had daar niks van gemerkt die nacht. Heel Caïro keek ons na. Ik voelde compassie opborrelen toen ik de Marokkaanse haar honorarium overhandigde. ‘Koop er maar een paar fijne krukken voor, zuster’. Mus bedacht vervolgens dat het leuk was om met zijn vieren naar Titanic te gaan. Dat hebben we geweten: toen we de bioscoopzaal betraden, begonnen honderden Egyptische pubers te krijsen en te gillen en heel hard “hoeren, hoeren, hoeren” te brullen en moesten we vluchten. 

Tijdens het samenstellen van een liber amicorum voor Conny Mus overviel mij een banale gedachte: zou ik tien jaar na mijn dood ook zo’n ontroerend vriendenboek krijgen? Toen Mus plotseling overleed, woonde ik in Paraguay en kon ik tot mijn grote verdriet zijn begrafenis in Amsterdam niet bijwonen. Een paar jaar eerder was die lieve beer totaal onverwacht naar de begrafenis van mijn moeder gekomen, helemaal in Ede. ’s Morgens kwam hij aangevlogen uit Tel Aviv, de volgend ochtend vertrok hij weer na een nachtje te zijn doorgezakt in Mokum. Dat bliksembezoek was Mus ten voeten uit. Zulke cowboys worden niet meer gemaakt.Tijdens het samenstellen van het liber amicorum heb ik flink zitten snotteren. Wat mist iedereen die gastvrije, vrolijke, goudeerlijke en geëngageerde levensgenieter met een klein hartje. Mus had hier aan toegevoegd: 'wereldgozer, maar hij zou een borrel moeten lusten'. Conny was gezegend met ouderwetse Amsterdamse humor: snoeihard, bijdehand, veel grappen over andermans uiterlijk en lichamelijke afwijkingen en altijd iedereen in de maling nemen. Israëli’s en Palestijnen snapten er geen bal van maar ik lag altijd in een deuk. Zo’n hommage aan mij kan dus nu al gemaakt kunnen worden, al gaat het wellicht wat ver om vrienden en geliefden te benaderen met de vraag: wil je wat schrijven in het liber amicorum dat ik voor mijzelf samenstel?

Schrijven is voor mij geen natuurlijke behoefte. Gewoon werk, een baantje. Een ambacht. Ik ben blij dat ik aan het einde van de middag Fauda 4 kan bingen op Netflix. Doron! Veel van mijn zionistische vrienden fappen op Nurit, maar doe mij maar Dana. Een en ander speelt zich af in Molenbeek en daar gaat het mis. In deel 3 gaat Team Doron op zoek naar de ontvoerde Gabi (met zijn Spock-kapsel) en die zit gevangen in een vies flatje in “Moelenbiek”. Dat flatje in die pauperwijk bestaat uit maar liefst 20 kamers en gangen en het duurt een kwartier voordat de Belgische SWAT’ s en Team Doron bij het kamertje van Gabi zijn gearriveerd. Die is inmiddels al met Hezbollah Air naar Beiroet gedeporteerd. Ik geloofde er geen biet van maar ik ga toch verder kijken.

Zondag 22 januari

De verloofde en ik verkassen van Madrid naar Badajoz. Met de bus, die vertrekt op Estación Sur. Bijna zes uur karren. Ik heb iets met busstations. Heel Zuid-Amerika per bus gedaan, al is vliegen met Avianca daar een stuk veiliger en goedkoper. De meest gruwelijk rit was tijdens de Dakar Rally met Rob Muntz, dwars door de Chileense woestijn, met duizelingwekkende ravijnen vol autowrakken. Toen dacht ik regelmatig: je bent er geweest, van Amerongen. Als ik bedenk in welke levensgevaarlijke situaties ik verkeerde, realiseer ik mij hoe tragisch het is dat ik vermoedelijk de pijp uit ga door iets stoms als kanker.  Ik hou niet meer bij hoeveel familie en vrienden ik inmiddels ben kwijtgeraakt door K. 

De radiodocumentaire ‘Lachen met Kanker’ die ik met mijn boezemvriend Rob Muntz maakte, is opgedragen aan mijn maatje Albert de Lange, voormalig adjunct van het Parool. Hij was zelfs de aanleiding. Albert en zijn vrouw Marjolein moesten er smakelijk om lachen, indachtig zijn adagium: Je wilt mensen niet belasten met treurnis en verdriet, iedereen wordt daar doodongelukkig van. Ik heb net weer zijn columns van de serie Deadline nog eens nagelezen en het ontroert me. Albert schreef de ultieme column. Wat een held. Ik hoop dat ik zo cool ben als mijn tijd gekomen is. 

De bus kachelt door Extremadura, de verloofde snurkt en ik blik terug op mijn zinloos bestaan. In mijn kindheid fantaseerde ik regelmatig dat ik vanuit de hemel naar mijn eigen begrafenis keek. Duizenden rouwenden huilden tranen met tuiten omdat ze mij zo gepest hadden met mijn rode haar, sproeten, flaporen, spraakgebrek, dwergpostuur en gekke moeder. Rond mijn droeve kuil stonden tientallen jankende, schuldbewuste meisjes die mij ooit honend hadden afgewezen. Te laat, bitches!

Extremadura is voor mij het echte Spanje, samen met La Mancha. Mérida werd in 25 v. Chr. gesticht als hoofdstad van de nieuwe provincie Hispania Lusitania, en was een van de belangrijkste steden van het Romeinse Rijk. Vele conquistadores, zoals Hernán Cortés, Francisco Pizarro, Pedro de Alvarado en Pedro de Valdivia, waren afkomstig uit Extremadura. Daardoor komen veel plaatsnamen uit het gebied van Extremadura ook voor in de Nieuwe Wereld. Mérida is de hoofdstad van Extremadura, maar er zijn ook belangrijke steden met dezelfde naam in Mexico en Venezuela; Medellín is nu een kleine stad in Extremadura, maar is ook de naam van de tweede grootste stad in Colombia; Albuquerque is de grootste stad van New Mexico in de Verenigde Staten en is een transcriptie van Alburquerque, een plaats in Extremadura. Dank u wel, Wikipedia. Ik mis Zuid-Amerika en ga naar Aguirre, der Zorn Gottes van Werner Herzog kijken op mijn chromeboekje. Met een waanzinnige hoofdrol van de geniale maar krankzinnige Klaus Kinski. Mein liebster Feind, een geweldige documentaire van Herzog over Kinski, kijk ik minstens eens per jaar terug. Badajoz is vermoedelijk een van de meest saaie en non-descripte steden van Spanje. Anderzijds staat het bij de Portugezen, net over de grens, bekend als Sodom en Gomorra. De verloofde en ik gaan echter keurig op tijd naar bed, na een heerlijk maaltje bij de Jap.

Maandag 23 januari

We nemen het boemeltreintje van Badajoz naar Elvas, net over de grens in Portugal. Die gaat maar twee keer per dag. Bussen rijden er niet meer tussen Spanje en Portugal sinds COVID-19. De trein had om 14.09 moeten vertrekken, maar heeft om onbekende redenen anderhalf uur vertraging. De Alentejo is vertrouwd terrein, ik ken bijna elke adega hier sinds de wijngids die ik samen met Reggie Smith maakte.

Drie dagen niet gerookt en gedronken, de pijn lijkt iets minder te worden. Dat is dan mooi kut voor mijn dagboek. In de krant doemberichten, direct afkomstig van Rutte IV/Kaag 1. Koffie moet verboden worden.  Na de oorlog tegen de alcohol, de tabak, vlees, uw huisdieren, suiker (behalve het mohammedaanse suikerfeest),  benzine, gas, de auto, vliegen en de houtkachel, de snackbar, Kerst, Pasen, Pinksteren, het verzamelde werk van Karl May, de Zuid-Afrika romans van L. Penning, Bessie Turf (uit de bibliotheek gehaald na een klacht van Sharon Dijksma), Jip en Janneke, Saskia en Jeroen, het immense oeuvre van de racist W.G. van der Hulst, Sjors en Sjimmie, Kuifje in Afrika, Arendsoog van vader en zoon Nowee, De Schippers van de Kameleon, Dik Trom, K. Norel, Pietje Bell en collectors items met walgelijke titels als Oki en Doki bij de nikkers, Een neger in het dorp! en De Neger die wit wilde zijn, begint nu het offensief van Kaag 1 en haar buttplugmedia tegen uw laatste troost: het bakje pleur. Ik heb het al vaker geroepen: een monsterverbond van salafisten, Groene Gekkies, ChristenUnie,  antifascisten, professoren Wekker en feministen probeert alle genot uit het tragische moederland te slurpen. Die humorloze bende, aangevoerd door de stoottroepen der muzelmannen, wil echt alles verbieden.

Dinsdag 24 januari

Elvas, werelderfgoed, is bevroren in de tijd, de helft van de winkels is failliet, er gebeurt hier helemaal niets. De stad is absoluut een parel maar het is zo steenkoud dat we in het hotel São João de Deus blijven loungen. Ook hier weer die schitterende vergane glorie van Portugal. De muren van de slaapkamer zijn zo dun, dat we een telefoongesprek van de buurman, een Braziliaan, met zijn moeder kunnen volgen. Dus ook precies horen wat zijn moeder zegt. De verloofde is gewend aan mijn snurken, maar doet geen oog dicht omdat de Braziliaan nog harder snurkt.

De pijntjes zijn weer terug en ik ga in bad liggen. Gelukkig is er een stop. Meestal moet ik een prop maken als badstopper, of koop ik een tennisbal die ik door midden snijd. Ik voel me als Michael Gambon in the Singing Detective. Terugblikkend op zijn leven. Maar die had tenminste een goede soundtrack.

Deel 3 van mijn dagboek klaar. Er is een zwijgende meerderheid die nooit reageert, maar die wel gretig mijn boek Safari Eurabia kocht via GS. Er zijn erudiete mensen die met zinvolle reacties komen. Dan zijn er de mislukte schrijvers die grappig proberen te doen, en dan zijn er de kneusjes die bij een tekst van 300 woorden schrijven: Too long; didn't read. Ik snap nooit hoe je kunt dwepen met domheid. Alsof dat sjiek is. Die knullen wonen nog bij moeder thuis, kijken MILF-porno en om half zes krijgen ze een bord piepers met stukgekookte spruiten en een slavink op hun zolderkamer omdat ze het niet cool vinden om met papa en mama en zusje Johanna aan de dis te zitten. Fauda is weer leuk! Gabi leeft en zit gevangen op het hoofdkantoor van de Hezbollah in Beiroet, flink gehavend door de diverse martelingen. Gelukkig is zijn Spock-kapsel nog geheel intact! 

Reaguursels

Inloggen

Oliver Bullough in Nieuwe Revu:
Natuurlijk is het niet alleen Groot-Brittannië dat Chinese kleptocraten en criminelen helpt bij het witwassen van hun geld. De Chinese criminelen gebruiken een financieel schaduwsysteem dat van nature transnationaal is. Dat systeem overstijgt elke lokale jurisdictie en ontleent juist zijn kracht en flexibiliteit aan het gegeven dat het niet plaatsgebonden is: wordt het rechtsgebied ergens vijandig, dan verplaatst het geld zich moeiteloos naar een plek waar dat niet zo is. Bovendien dijt dat systeem constant uit, al naargelang advocaten, accountants en anderen politici ervan weten te overtuigen om hun toegang te geven tot de beloningen die ze kunnen verkrijgen door met geld te schuiven. Je ziet dit in Dubai, Sydney, Liechtenstein en Curaçao, net zo goed als in Zwitserland of New York. Maar bovenal zie je het in Londen.

Wat me begon te dagen tijdens mijn gesprek met Andrew was dat het Verenigd Koninkrijk veel dieper bij deze business betrokken was dan al die andere plekken. Niet alleen vindt de financiële oplichterij plaats in het VK, maar al tientallen jaren is er ook een grootschalig offensief gaande om dit te stimuleren. Dit is moeilijk te vatten, juist omdat het zo indruist tegen het publieke beeld van Groot-Brittannië. Dat is toch het land van Harry Potter, koningin Elizabeth ii en Downton Abbey; een land gekenmerkt door ironie, traditie en stevige ontbijtjes. Bankiers van de maffia zijn ordinair, en als we iets denken te weten over Groot-Brittannië, dan is het wel dat het niet ordinair is. Maar de feiten laten zich niet ontkennen. Hoe kwalijk andere landen ook handelen, Groot- Brittannië handelt al decennialang kwalijker. Het land opereert als een reusachtige maas in de wet, ondermijnt de wetgeving van andere landen, brengt op slinkse wijze belastingtarieven omlaag, gaat regelgeving tegen en wast het criminele geld van buitenlanders wit.

cugel | 26-01-23 | 09:52 | 1

Daarom wilden ze ook uit de EU.
Terwijl er toch massa's fatsoenlijke Engelsen zijn.

cugel | 26-01-23 | 10:00

www.youtube.com/watch?v=TYiOVV_OPtU

De één zoekt het in geld en aanzien, de ander zoekt het in seks en spanning, nog een ander zoekt het in fantasie en creativiteit, weer een ander zoekt het in drank en drugs, nog weer een ander zoekt het in macht of geweld, en ga zo maar door tot je een hele berg toiletrollen volgeschreven hebt met menselijke misère. Ik zoek het in een koppie koffie, een paar gevatte grappen, het liefst van de hardere variant, een domme grijns en een sjekkie. Liever een pauper dan dat ik ooit op de zoveelste middelmatige culturele snob moet gaan lijken! Lekker gewerkt, pik?

*klink*

VBO_B_Niveau | 26-01-23 | 09:32 | 2

In een land waar ambtelijke witte boorden ons naar de afgrond loodsen is 'pauper' inmiddels misschien wel een geuzennaam.

MickeyGouda | 26-01-23 | 09:36

Soms heb je meer aan ABS dan aan cruise control, dat blijkt maar weer.

MickeyGouda | 26-01-23 | 09:24

Toch nog even over die treinprikker gisteren. Die was sinds 2014 in Duitsland, en heeft sindsdien een mooi CV-tje van zeden- en gewelds- delicten opgebouwd. Een typisch woestijn-bedankje voor alle gratis huizen, uitkeringen en subsidies waar *we* Sargentiniërs mee lokken.
Waarom wordt dat vullis na zijn vrijlating niet direct teruggestuurd?
Liefst in dit vervoermiddel? www.youtube.com/watch?v=IbuegU1csSc

Dandruff | 26-01-23 | 08:56 | 2

In rubberbootjes met water, proviand en een opgeladen mobieltje droppen in open zee, net op de grens met de territoriale wateren.

MickeyGouda | 26-01-23 | 09:16

Bert Brussel komt uit Bennekom. Nou is de cirkel rond.

Après toi | 26-01-23 | 08:43

Steek even je hand op als je vindt dat Ome Tuur meer moet zuipen en weer moet beginnen met paffen. Je wil toch zeker niet dat hij, degene-die-niet-gelezen-mag-worden op de UvA, op zo'n straight-edge alto-hippie gaat lijken? Gatver. Nee! Doe. Het. Niet.

*pakkie Chesterfield op tafel legt*

VBO_B_Niveau | 26-01-23 | 08:39 | 7

@Dandruff | 26-01-23 | 09:01: Ik doe mijn deel tegen overbevolking. Een betere wereld begint immers bij jezelf.

VBO_B_Niveau | 26-01-23 | 09:05

Opvallend dat onze favoriete scribent -zijn werk worde gelezen, zowel in de hemel als ook op de aarde- uit een benepen en bekrompen dorp als Ede blijkt te komen. Zou dat een verklaring zijn voor z'n destructieve omgang met alcohol en verdovende drugs? Is zijn hele leven één lange afrekening met z'n vreugdeloze jeugd? Voer voor psychologen/psychiaters.

Après toi | 26-01-23 | 09:15

@Dandruff | 26-01-23 | 09:01:
Arthur van Amerongen gedraagt zich een beetje als de Asha ten Broeke van de alcohol. Het is een tegen beter weten in koketteren met de verslaving.

Schoorsteenveger | 26-01-23 | 09:18
▼ 4 antwoorden verborgen

www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/536...

Een foto met een verpleegkundige die alle formulieren die zij digitaal moet invullen heeft uitgeprint. Marktwerking in de zorg is NIET in alle takken goed. Ik blijf het herhalen. Waanzin.

letopuwzaak | 26-01-23 | 08:33 | 13

@letopuwzaak | 26-01-23 | 09:34:
Nb, omdat de werkdruk van de primaire zorg zo hoog is, (zo krap en efficient mogelijke bezetting vs patienten) hebben we ook weinig tijd voor deze verplichte administratie.
Geregeld doe ik dit nog thuis, de onderdelen waarop ik thuis kan inloggen.

letopuwzaak | 26-01-23 | 09:43

@letopuwzaak | 26-01-23 | 09:12:
kan er niet via de vakverenigingen worden besloten om die redelijk nutteloze formulieren niet meer in te vullen. Als iedereen zijn of haar poot stijf houdt kan er best wat worden bereikt.

lekgoot | 26-01-23 | 09:49

@letopuwzaak | 26-01-23 | 09:43: Waanzin. Absolute waanzin. Dat zou nooit mogen gebeuren. De zorg is een dienstverlening, geen product. Als we het dan toch over marktwerking in de zorg hebben, begin dan met de absurde winsten van de pharma-industrie ivm geneesmiddelens diens bedenk- en productiekosten in geen verhouding staan met de veel hogere prijs die geeist wordt door die bedrijven. Dit zou niet mogen. Onderwijs, zorg, veiligheid, gas, water, licht - gewoon, de essentiële sociaal-economische infrastructuur - zou niet aan een zogenaamde 'vrije markt' moeten worden overgelaten. Daar is de overheid niet tegen opgewassen. Politici en ambtenaren ook laten zich inpakken, omkopen, etc. ook al hebben zij de beste bedoelingen. Dit zou veel meer in het publieke forum moeten liggen ,de discussie over kosten en baten van onderwijs, zorg, veiligheid en de grondvoorzieningen. sorry. ik ga te ver.

anja | 26-01-23 | 09:59
▼ 10 antwoorden verborgen
-weggejorist en opgerot-
Cruisecontrol | 26-01-23 | 08:10 | 10
▼ 10 antwoorden verborgen

Net in WNL :Het CBR ziet de laatste tijd een forse toename van een geraffineerde vorm van fraude bij theorie-examens. Met spionagebrillen en oortjes en zelfs speciale vesten krijgen kandidaten hulp van buitenaf. Directeur van het CBR Alexander Pechtold hoopt dit strafbaar te maken en is van mening dat er een criminele organisatie achter zit.

En vervolgens wordt er lacherig over gedaan. Geen letter over wie die betrapte kandidaten en criminele organisatie zijn. Ik weet het van insiders iig. Tipje van de sluier, ze heten geen Jan en Piet

Cornelis12 | 26-01-23 | 08:04 | 2

Fraude is al strafbaar.
Het gaat om handhaven.

Kaas de Vies | 26-01-23 | 08:10

@Kaas de Vies | 26-01-23 | 08:10: Strafbaar stellen is werk voor de kamer. Voor handhaven moet Pechtold zelf aan de bak.

Muxje | 26-01-23 | 08:42

Het kan me niet lang genoeg zijn, Arthur. Wordt het geen tijd voor verzamelde werken?

poepaanmijngaatsie | 26-01-23 | 07:57

Tata Steel kan een claim van naar verwachting honderden miljoenen euro’s tegemoet zien van omwonenden die op tal van manieren schade ondervinden van het staalconcern in Velsen. Stichting FrisseWind.nu in Wijk aan Zee start deze donderdag de voorbereidingen voor de massaclaim.

Cornelis12 | 26-01-23 | 07:54 | 1

Terecht.

letopuwzaak | 26-01-23 | 08:43

Wakker, koude spruitjes met halve slavink eten.
*tissues van bord schuiven doet*

Duwbak_Linda | 26-01-23 | 07:53 | 3

Ben de ochtend gestart met een Nespresso. Voel me nu George Clooney. Vind zelf dat ik best wel op hem lijkt.

Cornelis12 | 26-01-23 | 07:55

Goedemorgen nachtploeg!

Preauscht Arthur, op soberheid!

Ow, wacht…

*Koffie zetten doet…*

Wijze uit het Oosten | 26-01-23 | 07:52 | 2

Ik ga hier niet doen alsof ik een vers bakkie pleur zou afwijzen, dus ik neem het ervan!

*emmer vol gieten doet*

VBO_B_Niveau | 26-01-23 | 09:01

Whats next, atoombommen ?

De Oekraïense president Volodimir Zelenski zegt woensdag na de beloofde tankleveringen dat zijn land ook gevechtsvliegtuigen en langeafstandsraketten nodig heeft van het Westen. Hij heeft in een telefoongesprek met NAVO-baas Jens Stoltenberg gevraagd om ook met die leveringen te beginnen.

Cornelis12 | 26-01-23 | 07:52 | 1

Luchtsteun is de volgende stap. Gaat de volgende Rammsteinbijeenkomst over, dacht ik. Prima toch? Je moet zo ver gaan als je kunt, zonder dat Poetin op de knip drukt. En tot nu toe, gaat dat best prima.

Komjehiervaker | 26-01-23 | 08:39

Nee joh, ja joh

Landen in de Europese Unie hebben grote moeite om afgewezen asielzoekers te laten terugkeren. Na een besluit – ruwweg twee op de drie krijgen geen asiel – vertrok in 2021 slechts 24 procent van de afgewezen asielzoekers, blijkt uit cijfers van Eurostat. Er waren dat jaar 342 duizend afwijzingen, 83 duizend asielzoekers verlieten het EU-land van aanvraag. Ze kunnen ook naar een ander (EU-)land zijn vertrokken.
www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

Cornelis12 | 26-01-23 | 07:49

Shithole landen Burkina Faso en Mali schoppen de Fransen er uit en verwelkomen de Russen en Wagner groep.

Frankrijk wil voldoen aan eis Burkina Faso: troepen binnen maand weg - nos.nl/l/2461228

NLgaatnaardeklote | 26-01-23 | 07:47 | 4

@Muxje | 26-01-23 | 08:26: Tja, Amerika heeft nu eenmaal meer kapot gemaakt dan hun lief is.

VBO_B_Niveau | 26-01-23 | 08:44

@Après toi | 26-01-23 | 08:46: Met goedkoop gas en olie kom je al een heel eind, daar heeft Rusland genoeg van te bieden.

NLgaatnaardeklote | 26-01-23 | 09:06
▼ 1 antwoord verborgen

Nou, de verwarde man met mes in Duitsland was dus een "statenlozen Palestijn" uit Syrië (of Gaza?). Zijn (groot-)ouders zijn dus waarschijnlijk in 1948 uit Israël "gevlucht" om ruimte te maken voor de jodenslachting door Syrië, Egypte, Jordanië en Irak die wat anders afliep. De vluchtelingen waren na dit gebeuren niet meer welkom terug.

Sneerpoets | 26-01-23 | 07:43 | 1

Sinds enkele maanden woont dus een Palestijnse statushouder naast me. Was toch al twee hele jaren in Nederland voor hij appartement met mooie tuin kreeg. Brengt de dagen door met Arabisch geschreeuw door de telefoon en met dagelijks bezoek van mede statushouders die voorrijden in dikke BMW.

Cornelis12 | 26-01-23 | 07:59

Vermoeiende ochtendliefde.
Ff rustig aan nu.

steekmug | 26-01-23 | 07:33 | 1

Rustig? Rustig!? Aan het werk jij! Hup! Vort! Die tegels bakken zichzelf niet hè?

VBO_B_Niveau | 26-01-23 | 09:38

Plannen voor EU top over terug dringen migratie van Rutte gelekt aan RTL.
Yeah right gelekt, zo doorzichtig allemaal.

NLgaatnaardeklote | 26-01-23 | 07:29

oud Nieuws.
* Pas op voor wilde zwijnen (Meersen).
* Zuidoosten: ijzel. Rest: code geel.
* Inspectie Belastingen onderzoekt achterhouden informatie.
* Marokaan hakt in Spanje in kerk in op mensen met machete.
* Slechts 1 op 4 afgewezen asielzoekers verlaat EU.
* Kiev bedankt voor tanks, wil meer vliegtuigen (wapenfabrikant staat klaar).
* Huizenmarkt kan verder instorten.
* Minder nieuwbouw en meer rente: woningcrisis groeit.
* Trump mag terugkomen op facebook en insta van Meta.
* Er worden meer boeken gekocht, maar dan wel Engelstalig.

Weer: glad dus. Beetje regen, overdag 7 graden..

Koffie: een grote lungo, stevig, vol, met een heerlijke scone (met jam en clotted cream). Ach, pak er gelijk twee.

EEnzame SchizofrEEN | 26-01-23 | 06:46 | 6

Waar komt die boosheid toch vandaan? En wat hebben ze tegen kerkgangers? Zijn ze bang dat Allah ze zelf niet straft omdat ze de verkeerde (niet-bestaande) god aanbidden?

Sneerpoets | 26-01-23 | 07:46

'Slechts 1 op 4 afgewezen asielzoekers verlaat EU'
Het leefklimaatprobleem is in Europa inmiddels een groter probleem dan het klimaatprobleem. Misschien zou Brussel zich eens moeten buigen over een sluitende en uniforme aanpak van uitzetting, met 100 procent repatriëring als doelstelling. Môge!

MickeyGouda | 26-01-23 | 09:08

Goedemorgen, dank je, en ik neem de ljungo maar doe de jam wel op een croissantje..

anja | 26-01-23 | 10:01
▼ 3 antwoorden verborgen

Geniaal hoe je zo onderhoudend kunt schrijven. Ik heb al moeite met het foutloos bakken van een paar zinnen in de reaguurderstegel.
Toch even een kwartiertje in het zonnetje in Portugal vertoeft als een musje die over de schouder meekijkt met Don Arthuro. Dan voel ik me weer even een kleine jongen die met rode oortjes op zaterdagmiddag de revu en panorama zit te lezen in de stamkroeg waar mijn vader kwam, aan de oostzeedijk in Rotterdam.

ratelaar | 26-01-23 | 06:38

Eerst een koude douche en dan een straffe wandeling met de labrador.

thanseeuwen | 26-01-23 | 06:33 | 1

Hond is voor zichzelf begonnen, komt straks terug van , wie heeft er aan mijn koekje gezeten, welke poes.
Voordeel van een grote tuin, met muur, ze ligt trouwens alweer in haar mand buiten, dekentje omgedaan, fris windje.

gato | 26-01-23 | 09:04

Zojuist dit nummer behoorlijk wat keren gehoord.
Sharon Redd - In the Name of Love.
www.youtube.com/watch?v=wK_2KN-llgI
Werk ze voor zo.
Enne, geniet, voor zij die niet gaan werken ;D

Bad - Casey | 26-01-23 | 05:59

Goede morgen tegelaars en leesbeesten.
Sinds lange tijd tot 5 uur uitgeslapen, grijnzzz.
Alles klaar gezet voor het ontbijt en de zwarte teermachine geklokt.
Eerst de honden ronde en dan lekker ontbijten onder het genot van een bakkie.
Fijne dag u allen, maak er wat moois van, de wereld doet het niet voor u.
Groets.

Zitvlak | 26-01-23 | 05:53 | 4

@Piet Karbiet | 26-01-23 | 06:07: Dan heeft hij een sterke wil, onze krijgsmacht kan wel wat talent gebruiken.

Zitvlak | 26-01-23 | 06:13

@Piet Karbiet | 26-01-23 | 06:07: Ik zeg .... doen! Die hoeven niet wakker te worden, slapen met 1 oog open.

wakker worden | 26-01-23 | 08:38

@Piet Karbiet | 26-01-23 | 06:07: Je leven in de waagschaal leggen voor anderen die dat nooit voor jou zouden doen? Dankbare taak hoor! Ik zou het niet doen. Ik spreek uit ervaring.

VBO_B_Niveau | 26-01-23 | 08:45
▼ 1 antwoord verborgen

Opdat we de mensen niet vergeten die knokken, geknokt hebben en gaan knokken voor onze vrijheid.

www.youtube.com/watch?v=o_l4Ab5FRwM&a...

En vooral niet vergeten zij die alles gaven.

DeKussendeWielrenner | 26-01-23 | 05:53 | 4

Het liedje is niet echt geweldig maar de video is wel heel aangrijpend. Doet me denken aan al onze DUTCHBAT jongens en meisjes die niet meer met zichzelf konden leven of nog steeds lijden.

En ja, als je dan toch mensen de hel van oorlog in stuurt zorg dan tenminste voor ze daarna. Het is hel daar en iedereen breekt vroeger of later. Wat dat betreft zouden wij ook wat meer respect mogen hebben voor onze jongens en meisjes. Ik zeg het te zacht. Ik HAAT mensen die ons leger belachelijk maken.

Ik kan niet beschrijven welke walging ik voel als de zoveelste sukkel heel "grappig" pang-pang roept. Zelfs Alexander Pechtholt was niet zo walgelijk toen hij grapte over dat de oefenmunitie op was als jij de "pang-pang" reaguurder is. Jij ja. Ik heb het over jou.

KingOfTheLoonyBin | 26-01-23 | 06:11

@KingOfTheLoonyBin: Helemaal gelijk, onze boeren en onze militairen, ons voedsel en onze veiligheid, het is de basis van een samenleving. Die hoor je te koesteren.

De D66 wil het liefst één grote Europese staat, met één regering en één leger; iets waar men politiek al jaren in kleine stapjes naar toe werkt door steeds iets meer soevereiniteit stilletjes weg te geven. Naar mijn mening puur landverraad dat absoluut gestopt moet worden.

Zoelense Hobbyboer | 26-01-23 | 06:56

@Zoelense Hobbyboer | 26-01-23 | 06:56: Militairen zijn nodig om het eigen land te verdedigen, niet om ingezet te worden in shithole countries in de hoop dat het Nederlandse bedrijfsleven als dank voor de moeite nog wat kruimeltjes krijgt toegeworpen door de Amerikanen bij de wederopbouw van die landen.

Asteroid-B612 | 26-01-23 | 07:30
▼ 1 antwoord verborgen

Naatje. Merci beaucoup. Where did all the love go? Kasabian 2017 www.youtube.com/watch?v=Xl3QoD6wiDI
Zoon Q stond alleen maar te gapen
Lekker multicultureel hier
En geen meisjes, pa
Bier nog 5 euro

Piet Karbiet | 26-01-23 | 05:37

Dagelijks structurele bestialiteiten van de Russen en nog denken sommigen dat het Westen fout is met een paar tanks extra aan Oekraïne.

Oorlog is de grootste horror maar buigen voor dat gestoorde KGB'ertje met een minderwaardigheidscomplex. Beter van niet.

Wattman | 26-01-23 | 05:27 | 15

@KingOfTheLoonyBin | 26-01-23 | 06:18:
Appeasen is levenslang een deel van mijn realiteit geweest, dus ik weet het. Soms blijf een mens tegen beter weten in hopen dat iemand het licht gaat zien, maar sommigen lijken geboren voor the dark side of the Force. Dank voor je twee centen, KOTLB, en een fijne dag gewenst.

MickeyGouda | 26-01-23 | 08:39

@KingOfTheLoonyBin | 26-01-23 | 06:18: Wat zijn we met dat oorlog voeren opgeschoten in de eeuwen heen, Miljoenen jonge dode jongens, overleef je , ben je voor het leven getekend, Boze dromen achtervolgen je. Zelfs de Taliban zit weer op zijn plek.

gato | 26-01-23 | 09:18
▼ 12 antwoorden verborgen

Haha, het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik kon de lokroep ook niet weerstaan. Trusten!

MickeyGouda | 26-01-23 | 05:31

Ben zelf ook een hypogonder maar dit klinkt niet best, niet te lang mee doorlopen.

Wattman | 26-01-23 | 04:58

Fishtank #Emmen. War is our duty.

Cruisecontrol | 26-01-23 | 04:50

Voor de liefhebbers, hierna ga ik stoppen.
Sweet - The Ballroom Blitz.
www.youtube.com/watch?v=tqketmsRz1E&a...
MUD -Dynamite.
www.youtube.com/watch?v=fQTvsM9_Vck
Status Quo - What You're Proposing.
www.youtube.com/watch?v=9sivblqJGN4
Sweet - Blockbuster.
www.youtube.com/watch?v=8KHA1brMMnc
T. Rex - Hot Love (1971) .
www.youtube.com/watch?v=fGx7nrjn0ic
De meesten van hierboven worden vergeten.
Maar deze niet.
ELO- Evil Woman.
www.youtube.com/watch?v=LBtuk4JcYTs
Welterusten allen ;D.

Bad - Casey | 26-01-23 | 04:48 | 2

Leuk lijstje. T-Rex is springt er voor mij uit.
Truste Casey.

TheOne48 | 26-01-23 | 04:59

Welterusten, BC!

MickeyGouda | 26-01-23 | 05:05

Mooiste melodie ever als je een beetje neerslachtig bent.
Bob Berg-The Diamond Method

TheOne48 | 26-01-23 | 04:47 | 3

Die is inderdaad lekker melancholisch. Goede smaak.

DeKussendeWielrenner | 26-01-23 | 04:51

Ook nog een beetje echte muziek:)

Scott Henderson-Island City Shuttle

TheOne48 | 26-01-23 | 04:29 | 2

Wens iedereen die nu nog wakker is een weldadige nachtrust toe. Dacht even een uurtje naar het café te gaan. Jawel! Gauw slapen nu. Extra knuffel voor mijn maatje :-)) Xxx

Ochtendploeg, wens jullie een hele fijne dag toe. Pas een beetje op, want ik geloof dat het glad kan worden. Hoorde iets over ijzel van de man met de baard. Tot gauw!

lezeres | 26-01-23 | 04:28 | 4

Truste lieverd.

Wattman | 26-01-23 | 04:34

Toedeloe. Slaap lekker.

Lafayette | 26-01-23 | 04:36

Hoop dat je ongestoord een gat in de dag kunt slapen!

VBO_B_Niveau | 26-01-23 | 09:50
▼ 1 antwoord verborgen

Ik zit nu toch erin.
Claudia Cardinale.
1 van de bekendste en mooiste dames van weleer.
Once Upon a Time in the West - Claudia Cardinale ( word er nog steeds stil van ).
www.youtube.com/watch?v=AHe07HT5NQA

Bad - Casey | 26-01-23 | 04:22

Is dit het café..??

neonreclame | 26-01-23 | 04:18 | 5

neonreclame | 26-01-23 | 04:18,
Nee hoor, gewoon even jouw lampjes vervangen en een nieuwe CV Ketel aanschaffen.
Neon, zoals je weet.
Voor jou.
The Beauty Of Blade Runner 2049 ( maar, dit wist jij al ).
www.youtube.com/watch?v=IzpmRkjFLLE

Bad - Casey | 26-01-23 | 04:29

Dit is het literair café

Wattman | 26-01-23 | 04:32

Rare cafeetjes bezoek jij zeg!

VBO_B_Niveau | 26-01-23 | 09:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Dus... wie rijdt er nog meer in een aardbei? Ik vraag dit voor mijn regenboog.

Cruisecontrol | 26-01-23 | 04:01

Bad - Casey | 26-01-23 | 04:01,
Aanvullend.
Deze uitvoering was ik even vergeten.
Mijn fout, sorry ;)
Metallica - Ecstasy.
www.youtube.com/watch?v=kQrvb3i1q-E

Bad - Casey | 26-01-23 | 04:08

Nathan East & Paul Gilbert: "One Chord Challenge"
youtu.be/xYpzAw0IiCM

Nog meer perfectie.

Lafayette | 26-01-23 | 04:00

Twee mooie nummers. Vooral het nummer van Blondie spreekt me heel erg aan. Thanks Casey :-))

lezeres | 26-01-23 | 04:04

@lezeres | 26-01-23 | 04:04,
Geen arrogantie.
Weet ik, ik zet hem niet voor niks op ;D

Bad - Casey | 26-01-23 | 04:35

Michael Schenker Group - Into The Arena
youtu.be/KSqj7IAMnXo

Voor TheOne48, een keer iets anders. Maar wel erg gaaf.

Lafayette | 26-01-23 | 03:47 | 3

Damn wat is dit goed.

Lafayette | 26-01-23 | 03:51

Leuk, ouwe rockers. Ik vind de clip leuker dan de muziek, maar dat is weer een smaakkwestie. Thx Lafayette!

TheOne48 | 26-01-23 | 03:55

Waar is trouwens het intellect ( qua muziek ) van dit forum gebleven ?!
Wirr Machen Music.
The Sound of Music.
www.youtube.com/watch?v=kxjwb5cXTI0

Bad - Casey | 26-01-23 | 03:34

K1100.
Nog wel even je dag delen graag.
Mijn dag was matig.

TheOne48 | 26-01-23 | 03:23 | 6

Ik heb hem niet gezien vanavond maatje. Stuur hem dan op afstand even een dikke knuffel, X

lezeres | 26-01-23 | 03:44
▼ 3 antwoorden verborgen

lezeres,
Robert Palmer - Johnny and Mary.
www.youtube.com/watch?v=7_SAMrDnXOE
Dat broooommmm, ik dacht eerst dat het aan mijn boxen lag ( 1986 ) ?!
Niet dus.

Bad - Casey | 26-01-23 | 03:20 | 3

Aparte broommmm, vond ik toen ook al grappig.

TheOne48 | 26-01-23 | 03:27

@TheOne48 | 26-01-23 | 03:27,
Godzijdank ben ik in deze daar niet de enige in ;D
Ik had net nieuwe boxen gekocht.... ik dacht echt, " die zijn naar de kl.te ". ?!
Dus niet.

Bad - Casey | 26-01-23 | 03:31

Poeh hee... kan het bijna niet bijbenen vanavond :-))
Heeeerlijk nummer dit Casey. Er wordt weer echt lekker gedraaid vanavond. Dank lief Casey!

lezeres | 26-01-23 | 03:41

Vrij recent is mijn schoonmoeder overleden. Die ging een lange lijdensweg. Vooral in de laatste paar weken. Die herkende mensen op ten duur niet meer. Kanker is gewoon kut. En als je het hebt till the bitter end is gewoon mensonterend.

Ik zou gewoon lekker van de brug afspringen in Lisbon of van de rotsen springen in algarve als ik weet dat mijn einde nadert en ik niet meer kan. Maar dat is mijn persoonlijke mening.

Vanderlindemedia | 26-01-23 | 03:14 | 8

@Vanderlindemedia | 26-01-23 | 03:50: snap ik. Geld verdienen over andermans rug/leed is zeer triest. Vraag mij echt af wat voor mensen dat zijn. In ieder geval mensen zonder empathie/gevoel naar anderen. Tja, kanker is echt een kutziekte. Helaas van dichtbij meegemaakt met mijn eigen moeder (61) en mijn schoonmoeder (61). De aftakeling etc wens je niemand toe. Heel moeilijk je dierbaren zo te moeten zien lijden!!

Frans_van_Arkel | 26-01-23 | 04:21

@Frans_van_Arkel | 26-01-23 | 04:21: Mijn moeder is ruim 8 jaar geleden ook overleden aan de gevolgen van. Laat ik het zo stellen dat ze zich dag in dag uit kiplekker voelde en zo op de 1 op andere dag met pijn kwam te zitten, onderzoek naar onderzoek men de meest ernstige uitzaaien ooit gevonden had. Ergo ze hadden zoiets nog nooit eerder gezien. Levensverwachting van de doktoren? 1 maand. Met chemo 2. M'n moeder wees chemo af want ja je komt er beroerd bij te liggen als het voorbij is. En uiteindelijk was ze binnen 2 (!) weken gestorven. Wel nog een laatste gesprek met haar kunnen voeren.

Wijsheid dat het leven om jou draait. Doe wat jou gelukkig maakt.

Vanderlindemedia | 26-01-23 | 06:11
▼ 5 antwoorden verborgen

@lezeres | 26-01-23 | 03:34:
Maak je niet bezorgd. Ja, misschien zou ik niet tegen de draad in moeten gaan op GS, maar vandaag kreeg ik een positieve reactie van de kussende wielrenner en jij bent ook altijd veel te aardig ;-) ik kan wel tegen een stootje. Hoewel het bij die Ierse rechter kwestie in me opkwam om er een punt achter te zetten. Hoewel deels als een drukmiddel op mijn tegenstanders: dat ze mij en mijn vrouw vrij zouden laten om te kiezen. Eddie, een broer van mijn vrouw, Anne Marie, heeft haar dinsdag opgezocht en vertelde dat ze achteruit gaat. Toen ik gister belde werd er niet terug gebeld. Het is jammer dat we niet samen kunnen zijn, want mijn vrouw zegt wel dat ze de rest van haar leven bij mij wil zijn.
Ik ben nu inderdaad bij mijn moeder van 101 in Twente en ik plan om St Patricksday, 17 maart, in Ierland te zijn en daar het grootste deel van de zomer door te brengen. Maar nu in de winter is het er miserabel.

cugel | 26-01-23 | 03:46

@cugel | 26-01-23 | 03:46: Wat een ellendige situatie toch cugel. Het spijt me echt te horen dat je vrouw achteruit gaat. Moeilijk om er vrede mee te krijgen allemaal. Wat natuurlijk heel veel uitmaakt is of jij het gevoel hebt dat er goed voor haar gezorgd word. Tegel op GS wat je wil tegelen, maar doe af en toe iets echt helemaal voor jezelf. Iets waar je plezier uit haalt, en wat je ontspant. Je schreef laatst iets waar ik een keer op in wil gaan. gewoon op een relaxte manier. Ging over nieuw rechts. Niet nu natuurlijk, een ander keertje :-))

lezeres | 26-01-23 | 04:00

@lezeres | 26-01-23 | 04:00:
De verzorging daar is beter dan ik het in mijn eentje kan. Vooral ook omdat ze daar veel mensen om zich heen heeft. Ik kan, net als mijn moeder, heel goed alleen zijn. Maar voor AM is het beter dat er meer mensen zijn. Inderdaad: we praten een andere keer wel over nieuw rechts. ;)

cugel | 26-01-23 | 04:16
▼ 5 antwoorden verborgen

Prachtig is het juiste woord. Die filmscène is om bij weg te zwijmelen. Merci bien, BC. J'adore.

MickeyGouda | 26-01-23 | 05:18

Het is hier wel erg een bubble,you love me and i love you too, kijk eens wat verder en de wereld is niet zo zwart/wit.

Theodorik1 | 26-01-23 | 02:46 | 6

@TheOne48 | 26-01-23 | 03:11:

Hey beste TheOne, ontjorist maar niet ontzwitsalt. Hoe lang heb je die onsierlijke ui ?

Best irritant om aan te wennen dat je geen linkjes (muziek) kan plaatsen.

Ben een tijdje niet 's nachts actief maar hopelijk gaat het goed met je ondanks omstandigheden.

Wattman | 26-01-23 | 03:49
▼ 3 antwoorden verborgen

INTERVIEW STEFAAN DE RYNCK in De Standaard:
Wat we voorspelden en wat vandaag realiteit wordt, is dat de Brexit meer bureaucratie betekent voor bedrijven en meer werk voor de Britse administratie. Veel ambtenaren moeten hun tijd besteden aan het managen van de Brexit. Die Brexit Freedoms Bill verhoogt hun werklast nog. Met de Brexit krijgen we een empirische realitycheck die aantoont wat de kost is inzake economische groei en bureaucratie als een land uit de interne markt stapt.’
‘Sommige eurosceptische partijen hebben hun discours inderdaad getemperd, onder meer Geert Wilders over Nexit. Jimmie ­Akesson (de leider van de Zweden-democraten, red.) steunt nu de Zweedse minder­heids­regering die tijdelijk voorzitter van de Raad is. In zekere zin kun je het positief noemen dat eurosceptici minder praten over het verlaten van de EU dan over het veranderen van de EU van binnenuit. Maar de EU heeft natuurlijk een belangrijk land verloren en de interne markt is kleiner geworden. Dat is het negatieve aan de Brexit.’
Rechts: roken en zuipen en tegen alles waarvan de "rubberen tegel brigade" zegt dat het goed is:
droevig, maar ze gaan zodirect flink winnen op 15 maart.

cugel | 26-01-23 | 02:34 | 7

@cugel | 26-01-23 | 02:59:

Ik ben zelf meer zakelijk denk ik. Helaas niet zo sociaal als ik misschien zou moeten zijn. Volgens mij is het opvangen van mensen die hulp nodig hebben dan misschien wel sociaal maar ik heb niet de illusie dat je de kooi kan blijven vullen met meer en meer ratten. Uiteindelijk moet er een oplossing komen en die is natuurlijk niet dweilen met de kraan open. En zoals alles kunnen we dat met alles ook stellen. De harde realiteit, en dit pijnigt mij om te zeggen, is dat er een limiet is aan in hoeverre we kunnen zorgen voor andere mensen maar ook in hoeverre we moeten zorgen voor andere mensen. Als ik zie hoe "links" China er een puinzooi van maakt en hoe "links" Rusland een puinhoop is heb ik geen vertrouwen meer in "links". Over "rechts" ben ik echter ook niet te spreken. En dan heb ik het over klassiek rechts. Niet over al die stiekeme socialisten maar dan eigen volk en met name ik eerst zieltjes. Ook dat werkt niet. Er moet ergens een middenweg gevonden worden en het lijkt mij eigenlijk dat dit moet zijn dat we het leven gaan vieren en de dood gaan eren. Als iemand die best wel veel leest, ook met veel plezier andere reaguurders hier trouwens, waar er steeds meer helaas er de brui aan geven, maar dat daar gelaten, ik denk dat de conservatieven ergens gelijk hebben. We moeten terug naar een wereld waar onze kinderen belangrijker zijn dan wat dan ook en waar de dood de normaalste zaak van de wereld is, hoe verdrietig dan ook. Op dit moment geven we meer geld uit aan onze ouderen dan onze kinderen. Het spijt me maar dit klopt ergens niet. Zo zou het niet moeten zijn. Alles zou in onze kinderen gestopt moeten worden. Ik ben me er bewust van dat deze mening misschien verkeerd aankomt maar zo bedoel ik het natuurlijk niet.

DeKussendeWielrenner | 26-01-23 | 03:27

@DeKussendeWielrenner | 26-01-23 | 03:27:
Kinderen in de zin dat we zorgen dat we een goede wereld achterlaten: daar ben ik het helemaal mee eens. Mijns inziens moeten we daarvoor als het belangrijkste weer leren in samenhang met de natuur te leven. De aarde en ecosystemen behouden die we nu ten behoeve van de economie opeten.
Je hebt helemaal gelijk dat China en Rusland, voorzover je ze links kunt noemen, oké, dictaturen voortgekomen uit links idealisme, een waarschuwing zijn voor inderdaad: links idealisme. Klassiek rechts heeft ons het kapitalisme opgeleverd dat de natuur opeet.
"die stiekeme socialisten maar dan eigen volk en met name ik eerst zieltjes" mooie omschrijving voor nieuw rechts, die inderdaad vaak de SP heel goed te pruimen vindt. Wat zou op 15 maart jouw keuze zijn? Ik vind dat nog best moeilijk: tegen die tijd ga ik stemwijzers vergelijken, erover denken en de laatste keer heb ik strategisch gestemd: ik had nog nooit D'66 gestemd maar heb het toen gedaan om de coalitie wat meer naar links te trekken.

cugel | 26-01-23 | 04:07

@cugel | 26-01-23 | 04:07:

Om eerlijk te zijn. Ik heb eigenlijk geen flauw idee. Denk dat het me eigenlijk niet zoveel uitmaakt zolang er in de senaat niet meer kwaadaardige idioten komen. Links of rechts laten we alsjeblieft niet de fouten van een paar jaar geleden herhalen. Dat de FVD de grootste werd is niet alleen een fout maar een schandvlek op onze politieke geschiedenis. Ik denk dat ik deze keer ook strategisch ga stemmen. Al is het maar uit liefde voor Nederland zodat die gigantische fout van 2019 nooit meer zal gebeuren.

DeKussendeWielrenner | 26-01-23 | 04:33
▼ 4 antwoorden verborgen

IJzel

Met_baard | 26-01-23 | 02:31 | 2

Brrr... koud!

lezeres | 26-01-23 | 02:37

Waar zit je?

wilderst | 26-01-23 | 02:39

Joni Mitchell - Both Sides Now
youtu.be/aCnf46boC3I

Even een traantje wegpikken. Gewoon omdat het mag.

Lafayette | 26-01-23 | 02:28 | 3

Dit is echt zo'n prachtig nummer Lafayette. Wereldnummer! *Zakdoekje aan Lafayette geeft en er zelf snel ook eentje pakt!*

lezeres | 26-01-23 | 02:36

Ben je in leesstand gegaan maatje TheOne?
*Koud biertje voor maatje neerzet*. X

lezeres | 26-01-23 | 02:27 | 2

Klopt.
Ik lees jullie o.a. dementie verhalen.
Allemaal meegemaakt en maak het nog mee. Ben ik effe stil.
Koud biertje Thx. X

TheOne48 | 26-01-23 | 02:42

@TheOne48 | 26-01-23 | 02:42: Sorry lieverd. Kan ik me voorstellen. Dikke knuffel X
Nu weer wat lichtere kost. Mooie muziek! Beter op dit uur van de avond. Proost lief!

lezeres | 26-01-23 | 02:55

Cognitieve dissonantie, een zegen of juist het tegenovergestelde? Dat is de vraag die bij mij opkomt na het lezen van dit onderhoudende stukje proza.
Herman Brood - My Way
youtu.be/Ej2S-ANeuww

MickeyGouda | 26-01-23 | 02:23 | 3

Prachtig weer, de manier waarop je deze vraag stelt :-))
Verrassend gevoelig en mooi hoe hij dit nummer zingt! Was toch echt een bijzondere man.

lezeres | 26-01-23 | 02:32

Cognitieve dissonantie. Term proeven doet. Wegen doet. De zwoele wind die waait door de panelen?

nl.wikipedia.org/wiki/Cognitieve_diss...

Met de nadruk op het derde punt onder het kopje geschiedschrijving.
Ik moei mij niet meer.
Sterker nog ik lees het niet eens meer.
Het onbenul.
Wat men ons als enige waarheid door de strot wil duwen.
De onbenullen.
Danku.

reservebelgië | 26-01-23 | 02:42

Haha. Mag best hoor, nog een keer. Is prima liedje.

Lafayette | 26-01-23 | 02:20

@Lafayette | 26-01-23 | 02:20,
Graag gedaan en dank jewel ;)

Bad - Casey | 26-01-23 | 02:25

Tron Legacy - Soundtrack OST - 09 Outlands - Daft Punk
youtu.be/k7D5Sy8XfJE

Lafayette | 26-01-23 | 02:15

Er zijn mensen die menen dat de grootste dreiging komt van rechts-extremistische Incels.
Seksloze, rechtse dwazen.
Kan wel zo zijn, maar de allergrootste dreiging komt van islamitische incels.
Seksloze, gelovige eenlingen.
Baardapen die naar Europa komen en geen vrouw weten te scoren.
Hebben huis & haard verlaten om in Europa hun heil te zoeken, maar geen vrouw die geïnteresseerd is in hun “romantische” toenadering.
Da’s voor hun heel verwarrend.
Zo verwarrend dat ze het niet meer zien zitten en overgaan tot geweld.
De verwarring komt voort uit hun bekrompen geloof.
Vandaag twee bloedige aanslagen, voortkomend uit religie.
Deze religieuze daders weten precies wie hun slachtoffers moeten zijn.
De nieuwe aanpak is duidelijk.
Grote aanslagen zijn uit, kleine aanslagen zijn hip.
Immers, met heel veel kleine aanslagen, zogenaamd gepleegd door eenlingen, is de impact groter en is de aandacht kleiner.
Europa heeft dus een groot probleem met gefrustreerde islamitische incels.

Ruimedenker | 26-01-23 | 02:14 | 5

@Ruimedenker | 26-01-23 | 02:51:

Ik verleg niets. Ik stel dat het probleem veel groter is dan jij stelt. Als iemand die ruim zegt te kunnen denken moet jij op zijn allerminst weten dat het verschil tussen moslim incels en roomblanke incels vrijwel nihil is. Want het is niet zo dat er geen incel Breivik, of incel Tarrant, of incel Roof, of incel enzovoort waren die nog een stukje erger waren dan de moslim incels van het nieuws van gisteren. En waarom ben jij eigenlijk TEGEN het aanpakken van het grotere probleem in plaats van alleen de moslims eruit te pikken? Dat geeft toch bepaalde vragen. Is een blanke man die als held wordt vereerd omdat hij meerdere "Stacey's" heeft vermoord gewoon minder erg omdat hij geen moslim is? Of die gek die een auto huurde om over de straten te denderen en tientallen doden op zijn geweten heeft? Is die gast minder erg omdat hij geen moslim was? Is de moslim die door Nice heen reedt en talloze mensen vermoordde, waaronder nogal wat moslims trouwens, veel erger? Leg het eens uit jij persoon ruim van geest. Ik wil daar eigenlijk wel antwoord op. Ik bedoel dacht jij dat in Bataclan alleen blanke witte christenen werden vermoord en geen moslims? Of hoe zat het op Zaventem? Waren deze mensen echt gedreven door islam of was het toch meer een boze mannen ding? Veel mensen halen de Soera en Hadith aan om te claimen dat het islam is. Maar de Soera spreken over "ongelovigen" daarmee bedoelen ze de polytheisten uit Mecca. Niet de joden of de christenen want die geloven volgens de moslims in exact dezelfde God maar hangen slechts een andere profeet aan. Joden, Mozes, Christenen Jezus en de Moslims erkennen al deze profeten als ... profeten. Dus dat is het niet Ruime denker. De Hadith dan. Dat is bijna letterlijk een sprookjesboek wat eeuwen na Mohammed is geschreven. Mohammed zou eigenhandig de joodse stam hebben verslagen die hem belazerde in zijn strijd tegen de Meccanen. Hij zou alle mannen eigenhandig hebben onthoofd. Er is toch werkelijk niemand die dat gelooft. Liep Jezus over water? Kon hij water in wijn maken? Kom op!

DeKussendeWielrenner | 26-01-23 | 03:12
-weggejorist-
Asteroid-B612 | 26-01-23 | 05:50

@DeKussendeWielrenner | 26-01-23 | 03:12:
Je blijft jezelf herhalen met een heel lang lulverhaal, weet precies 3 rechtse debielen te noemen.
Vervolgens haal je er van alles bij, trekt verkeerde conclusies.
Feit blijft, dat eenzame moslimmannetjes op dit moment de grootse dreiging zijn voor de mensen op straat.
Was, is en blijft voorlopig.
Niks “ja maar hullie”…, nee, op die drie achterlijke debielen na, is de kans bijzonder klein dat mensen lukraak worden afgeslacht in bijvoorbeeld een trein of in de supermarkt.

Ruimedenker | 26-01-23 | 07:55
▼ 2 antwoorden verborgen

*Neil*

Theodorik1 | 26-01-23 | 02:17

van Amerongen, blijf trouw aan jezelf, liever genietend gestorven dan in ellende geleefd.
ik blijf wel luisteren naar je.

Kruimel | 26-01-23 | 02:00

Van Amerongen, wat moet ik hier nu van denken? Het gaat blijkbaar niet goed met je, maar het weerhoudt je niet van reizen, eten, roken en drinken (samen met lezen en neuken -en dat gun ik je ook-) de leukste dingen van het leven. Hoe dan ook, ik wens je sterkte en ik kijk er naar uit om deel 4 te lezen. Blijf reizen, roken en drinken!

rederijker | 26-01-23 | 01:54

Arthur is de Nederlandse Bukowski..

"Rutte wil migratie beperken met betere grenscontroles en snellere terugkeer."

Jaja, dat wil ie altijd net voor de verkiezingen.

Gelukkig trappen er geen miljoenen voor de 7de keer in, toch ?

Wattman | 26-01-23 | 01:52 | 8

@lezeres | 26-01-23 | 03:03:

Er zou een versie moeten zijn met zang alleen ik heb hem zelf helaas niet op de 7 CD's en op YouTube is ie nergens te vinden.

Wattman | 26-01-23 | 03:08

@Wattman | 26-01-23 | 03:08: We vragen het Kees. Als er iemand is die het weet is het Kees wel. Wil morgen op mijn gemakje ook nog wel even zoeken Spriet!

lezeres | 26-01-23 | 03:23
▼ 5 antwoorden verborgen

Lezeres, ik zag je voorbij vliegen ( om het nog maar even over Tom te hebben ;))
Fijn dat je er bent.
Voor jou.
Otis Redding - (Sittin' On) The Dock Of The Bay.
www.youtube.com/watch?v=rTVjnBo96Ug

Bad - Casey | 26-01-23 | 01:09 | 1

Otis Redding, altijd +10. Dank Lief Casey! :-))

lezeres | 26-01-23 | 01:44

Brian Ferry, 2013 live.
If there is something.
Voor mij een van zijn beste songs, mee dan 40 jaar oud.
Altijd maar wachten op 01:39. Het moment.
Die elegante saxofoniste is ook een mooie vervanger.

youtu.be/uOw_dNkMx5Q

En dan uit de fantastische film.

youtu.be/iaiKfgm4bbk

J.Cash | 26-01-23 | 00:55 | 6

@J.Cash | 26-01-23 | 01:09: (Blosje op wangen krijgt en plotseling ietwat verlegen aan wijntje nipt)....

lezeres | 26-01-23 | 01:14
▼ 3 antwoorden verborgen

Jij dacht, A Forest moet gewoon weer in de mix, lol. (Grijns op mijn gezicht hier).

lezeres | 26-01-23 | 01:06

Jarenlang gewerkt met 'verwarde mensen'. Mensen met niet aangeboren hersenletsel, door een ongeluk, een beroerte, of een hersenbloeding. Reken maar dat die, zeker in het begin, helemaal de weg kwijt kunnen zijn. Soms weten ze niet meer in welke volgorde ze zich moeten wassen en aankleden, hoe een tv en telefoon werkt, hoe ze moeten betalen bij een kassa, noem het maar op. In meer dan 10 jaar nooit gehoord dat 1 van deze cliënten met een mes ging zwaaien. Laat staan iemand doodstak. Zelf één twijfelgeval gehad waar ik voor moest oppassen. Hebben mijn collega's en ik nou gewoon vreselijk geluk gehad al die jaren, of....??? (Ja cynisch bedoeld).

lezeres | 26-01-23 | 00:52 | 15

@Bad - Casey | 26-01-23 | 02:01: Demente mensen is ook een heel moeilijke doelgroep Casey. De mensen die door dementie heel boos en agressief worden bedoel ik dan. Ik merk het momenteel met mijn vader. Al die jaren ervaring in de hulpverlening helpen me hierbij nauwelijks. Hij slaat gelukkig, (nog) niet. Hoop dat ook nooit te hoeven meemaken.
Heel naar voor je moeder dat ze hier nachtmerries aan over heeft gehouden. Heeft vaak toch ook veel te maken met hoe de opvang van werkgever er uit ziet na bedreigende situaties.

lezeres | 26-01-23 | 02:22

@lezeres | 26-01-23 | 02:22,
Ben ik mee eens.

Bad - Casey | 26-01-23 | 02:53

Mysterieus, hoe het brein werkt. Een ex van me kreeg een herseninfarct, die moest ook weer van alles opnieuw leren. Zich aankleden bijv. Ze wist wel dat ze zich moest aankleden, maar wist niet meer hoe dat moest. Maar ondertussen realiseerde ze zich ook dat dat niet klopte. En ze besefte zich ook dat het door die beschadiging kwam. Maar een shirtje aantrekken lukte niet. En ze haalde bepaalde woorden steeds door elkaar (steeds dezelfde ook), of wist alledaagse woorden niet meer. Een aansteker bijv. "Ik weet wat het is, en wat het doet, maar ik weet niet meer hoe het heet. Maar ik weet wel dat ik dat vroeger wel wist hoe het heette". Erg merkwaardig. Men vermoedt dat er zich in de hersenen een soort van "backup" van de vocabulaire of woordenschat bevindt. En dat die "backup" na verloop van tijd helpt om dingen weer op te pikken.

Asteroid-B612 | 26-01-23 | 06:19
▼ 12 antwoorden verborgen

Nog een niemendalletje:
Camela-Cuando zarpa el amor.
Waarom doet mij die minne patat toch weer denken aan Mario Kempes.
youtu.be/tI0DfHlIG_A

Theodorik1 | 26-01-23 | 00:46

P-unit | 26-01-23 | 00:43,
Tijdloos.

Bad - Casey | 26-01-23 | 00:47

Nurit is een tante Sidonia. Maar afgezien daarvan, de UvA was toch altijd al een behoorlijk truttige Universiteit?

Beste_Landgenoten | 26-01-23 | 00:41 | 12

@LD69 | 26-01-23 | 01:25,
Dit vind ik prachtig, mooi verwoord en zo ook de uitvoering.
Chapeau ;))))

Bad - Casey | 26-01-23 | 01:45

@Bad - Casey | 26-01-23 | 01:37,
Ik heb het hier niet helemaal goed beschreven.
Maar ja, LTS he ;D

Bad - Casey | 26-01-23 | 01:54

@Bad - Casey | 26-01-23 | 01:54,
" Behalve ", dient ten 1e te zijn, sorry.

Bad - Casey | 26-01-23 | 02:07
▼ 9 antwoorden verborgen

En zo wordt dmv dit soort berichten in de media de weg geplaveid voor verlenging asielschepen. Afspraak was uiterlijk 1 maart maar forget it.

HD: Hanneke Niele, voormalig CDA wethouder en de locatiemanager van het asielschip in Velsen-Noord, laat zich in een open brief gefrustreerd uit over het feit dat de boot met vluchtelingen geen dag langer mag blijven liggen dan tot 1 maart. Volgens haar is er geen enkele legitieme humane reden waarom de bewoners ’moeten vertrekken naar weer een andere onzekere plek’.
www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20...

Cornelis12 | 26-01-23 | 00:41 | 2

De vraag is natuurlijk meer wat moeten we dan wel met die mensen? De Vereniging van Nederlandse Gemeenten heeft er kopzorgen van want die moeten het oplossen. En of je nu tot op het bot xenofobisch bent of gewoon vindt dat Nederland vol is het laatste wat wij in Nederland willen is duizenden en duizenden wanhopige illegalen. Die paar teringlijers zorgen al voor genoeg overlast. Straks moeten er ook nog eens 5000 "derdelanders" weg. Je wil geen 5000 derdelanders in de illegaliteit. Maar ze moeten we weg, dat zijn we eens. Of ze misschien aan het werk zetten voor degelijk loon? Ik weet het ook niet hoor.

Schout-bij-Nacht-J | 26-01-23 | 00:47

Goedemorgen allen,
Lees ik hierboven nu retorische vraagstellingen ?!
Kastelein, een rondje en een nummertje voor Arthur van Amerongen.
Ian Dury and The Blockheads – Hit Me With Your Rhythm Stick.
www.youtube.com/watch?v=0WGVgfjnLqc
Proost!

Bad - Casey | 26-01-23 | 00:40 | 8

@TheOne48 | 26-01-23 | 00:52,
Klopt en zo ook triest.
Let goed op zijn linkervoet.
Zij doet hetzelfde, maar dan met haar rechtervoet.
Juice Newton - Queen Of Hearts.
www.youtube.com/watch?v=akPPGMenqqA

Bad - Casey | 26-01-23 | 00:59

@TheOne48 | 26-01-23 | 00:56: Dank maatje, alles okay? Heb gelezen over die nieuwe stoel die je vrouw nu heeft. Wat een uitkomst! Ook tegen het vallen. Heel blij voor jullie. :-))

lezeres | 26-01-23 | 01:02

BC!
Daryl Hall & John Oates - You Make My Dreams - youtu.be/EErSKhC0CZs

MickeyGouda | 26-01-23 | 02:06
▼ 5 antwoorden verborgen

Hoera, ik ben mijn straf-zwitsal kwijt.

Wiezewalakristalix | 26-01-23 | 00:38 | 15

@Theodorik1 | 26-01-23 | 01:18: Was half en half een grapje, maar er zit wel een kern van waarheid in. Veel vrouwen, (ik natuurlijk niet... ahum) denken dat ze een man wel een beetje kunnen bijschaven. Dat lukt vaak maar ten dele. Soms helemaal niet! Stoute vrouwen toch! (Ik niet hoor, ik niet! *Vingers gekruist achter rug houdt* ;-))

lezeres | 26-01-23 | 01:50

@lezeres | 26-01-23 | 01:50: hier hetzelfde, was vroegah nogal rusteloos, veel oppad de wereld over, en keek wel waar ik uit kwam. komeen leuke meid tegen, die me wel zou bijschaven, nou dat is gelukt baan aan de wal, in de avond uren wat gestudeerd en dan ben je plots gesetteld zoals dat heet.
dan komt de dag dat je te horen krijgt dat je niet meer de man was die ze was getrouwd.
vrouwen? wie begrijpt ze?

Kruimel | 26-01-23 | 01:55

@Kruimel | 26-01-23 | 01:55: Ik begrijp ze wel, maar ja is oneerlijk. Ik ben zelf een vrouw ;-)) Begrijp wel dat het zuur is Kruimel. Doe je verdorie zo je best!

lezeres | 26-01-23 | 02:45
▼ 12 antwoorden verborgen

P-unit | 26-01-23 | 00:36,
Blijft mooi.
Net zoals dit nummer.
Massive Attack - Unfinished Sympathy.
www.youtube.com/watch?v=ZWmrfgj0MZI
In mijn ogen, in dezelfde lijn gefilmd/opgenomen.

Bad - Casey | 26-01-23 | 00:46

Nog gezien en gehoord in Hyde Park... oh ja dat aso filmpje...

Louter Leuter | 26-01-23 | 00:51

Nina Hagen, Naturtrane.

entredeuxverres | 26-01-23 | 00:35 | 1

Spruiten zijn wel lekker.

Rattus | 26-01-23 | 00:32 | 4

Niet koken maar zachtjes bakken en smoren.

bitterpete | 26-01-23 | 00:52

Kapotkoken en boter, noot en peper erbij

wilderst | 26-01-23 | 02:43
▼ 1 antwoord verborgen

Vergeet niet alles met been goed warm af te wassen van te voren!

wilderst | 26-01-23 | 00:27

@wilderst | 26-01-23 | 00:27: Mooi Wilderst, de manier om een goede bouillon te trekken! Stop je er ook mergballetjes in?

rederijker | 26-01-23 | 02:02

Heb me wel vermaakt met deze column in tegenstelling tot een vorige.
Daarnaast neig ik ernaar te geloven dat de Jellinek 'diagnose' juist gesteld was en dat apostel Don Arturo hier vele volgelingen kent.
Bijpassend (?):
Marianne Faithfull - Broken English
youtu.be/gHrsv0NVa6k

PPuk | 26-01-23 | 00:25 | 1

Ik ben een liefhebber. Langere stukken, persoonlijk getint, goede schrijfstijl en met een inkijk in andere landen. Prima.

rederijker | 26-01-23 | 01:23

Een Engelstalige Mosterd die het heeft over nucleaire schepen en hoeveel schoner die kunnen zijn dan de huidige scheepvaart die per schip evenveel zwaveldioxide uitstoten als 50 miljoen auto's. www.youtube.com/watch?v=cYj4F_cyiJI
Maar ja, nucleair he, dus eng.

Met_baard | 26-01-23 | 00:23

Vandaag alweer 2 terroristische aanslagen, of moet ik zeggen verwarde mannen aanslagen? Ik vind het tegenwoordig allemaal heel erg moeilijk te duiden. Wie zijn toch die mannen? Beetje vent doet toch gewoon zijn werk, neukt zijn wijf en voedt zijn kinderen op. Kun je eigenlijk nog wel spreken van moslimterroristen en rechtsextremistische of linksextremistische terroristen? In hoeverre zijn deze mannen überhaupt nog ideologisch gedreven? Als je in een autobom inrijdt op een groep Amerikaanse soldaten omdat je vindt dat ze niet in jouw land horen dan snap ik dat ergens. Maar wat denken die gasten te bereiken? Dat we buitenlanders en islam nog meer gaan haten? En dan komt er ook nog bij dat het niet eens allemaal moslims of buitenlanders zijn. Nee, laatst gingen 2 chinezen los. En laten we de Breivik en dat soort volk ook niet vergeten. Ik zie 1 overeenkomst tussen allemaal. Het zijn mannen en ze zijn single en komen niet aan de vrouw. Als mijn theorie klopt dan hebben we een veel groter probleem dan wat politieke of religieuze gekken. Dat vind ik erg zorgwekkend zeker als je op het internet in de wereld van incels duikt. Die gasten zijn zwaar gestoord. Dat is een gesprek wat we beter vroeger dan later moeten hebben.

Ndranghitiari | 26-01-23 | 00:22 | 2

Goed opgemerkt. Volgens mij een bekend kenmerk van veel daders van dit soort aanslagen. Vrouwen, doe er wat aan!

rederijker | 26-01-23 | 01:24

Interessante cover.

Louter Leuter | 26-01-23 | 00:27

Helemaal lijp van dit nummer! Maar ken deze uitvoering niet. Geweldig bitterpete!

lezeres | 26-01-23 | 00:43

In het Parool nogeens twee artikelen over antisemitisme onder jongeren. En weer benoemd men de olifant in de kamer niet.
Maar de jongeren mogen wel oppassen.
Wethouder Moorman: ‘Antisemitisme moet bij de wortel worden uitgeroeid’

bitterpete | 26-01-23 | 00:11 | 4

Dat zou aardig opruimen..
De Hamvraag, 'Hoe' ?

AldNuut | 26-01-23 | 00:38

@Schout-bij-Nacht-J | 26-01-23 | 00:37: lees de koran er eens op na. Soera 3, vers 28: “Laat de gelovigen geen ongelovigen als vrienden verkiezen boven de gelovigen"en veel meer van dit.
in de hadit ook zon mooi verhaal hoe trots mohamed was nadat hij een joodse stam had overwonnen, en hij persoonlijk 900 joden de strot had door gesneden ( best een klus ) en hun vrouwen en kinderen tot slaaf had gemaakt, ( waar blijven de excuses) nee sletje, deze twee geloven slapen niet op een kussen.

Kruimel | 26-01-23 | 01:38
▼ 1 antwoord verborgen

Speciaal voor Tuur als ie weer in Spanje op reis is:

www.youtube.com/watch?v=Vp4fz7FcyFI

Duncan Dhu - La barra de este hotel

Onkruid vergaat niet.

Louter Leuter | 26-01-23 | 00:10

The Baby's -Everytime I think of you

Koppig | 26-01-23 | 00:09 | 1

Het is serieus dus die K. Potjandorie!

Weer genoten van je proza. Dank en ik wens je nog heeel veel jaren.

Zomaarwat | 26-01-23 | 00:01

Beetje jammer die laatste alinea, verder wel ok.

Koppig | 26-01-23 | 00:01

Zullen we gek doen? Kleren uit!! ;)

Patje | 25-01-23 | 23:59

Dies Horribilis:
Import-Palestijn steekt om zich heen met mes in Duitsland: een dooie, vier gewonden.
Import-Marokkaan hakt om zich heen met zwaard in Spanje: twee dooien, vijf gewonden.

Jawohl. Ja sicher; wir schaffen das.
So wahr mir Allah helfe!

Peter Emile | 25-01-23 | 23:51 | 5

Ist doch nur ein geringer Zuckergehalt.

Theodorik1 | 26-01-23 | 00:23

In Duitsland inmiddels 2 doden, 7 gewonden waarvan drie ernstig.

LD69 | 26-01-23 | 00:33

@LD69 | 26-01-23 | 00:33: een incident, waar hebben we het over, welkom welkom in mijn land.

Kruimel | 26-01-23 | 01:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik heb zin om mijn broer te bezoeken.
Jarenlang niet gezien of gehoord.
Ik ga daar voor naar Eindhoven vliegen.
Hij vindt dat echt ook heel leuk. Weet ik zeker.

entredeuxverres | 25-01-23 | 23:51 | 1

U was er ook nog, tsja hier nog even nagenieten van de geur (Pernod)

Broer.. Ja hier ook, al lang niet gezien, min of meer bewust, de man is al ruim 40 jr. manisch schizofreen, gesprek is er nauwelijks mee te voeren, binnen de 6 woorden gaat het over therapie
Zoals dat gaat gaat het, maar ik zou best mijn broer wel weer eens willen zien..
Die gast die zichzelf bijna ophing met z'n shawl op dat klote puchje hoogstuur van hem, wat hebben we gegild van het lachen, toen achterbuurman Kreeft naar de wc ging en broer een astronaut door het wc-raampje naar binnen tiefte..
Ging hij samen met een vriend stiekum autorijden (want pa op zee) zakken ze met die kever door het ijs..

Ja lastig.. maar ik ga toch met z'n verjaardig even naar Leeuwarden, moet maar gewoon..

ofzo

AldNuut | 26-01-23 | 00:24

Het leven is een optelsom van ervaringen. Niets meer niets minder.
Prijs je gelukkig Tuur.

vanvandaag | 25-01-23 | 23:45 | 3

Zo is een ervaring weer een optelsom van levenslessen..

Smoelensmid | 25-01-23 | 23:48

Hey Tuur (dat mag ik zeggen omdat je zo je boek gesigneerd hebt), ik ben zo’n niet-reagurende reaguurder. Waarom? Omdat ik niet overal mijn mening over hoef te oreren. Omdat ik niet vind dat mijn mening het belangrijkste is. Omdat ik geen weet-het-beter hoef te zijn. Maar weet dat ik van jou plempsels ongelofelijk kan genieten en dat deze zelfs tot een stukje zelfreflectie kunnen leiden. Mijn dank is groot. Boks, ouwe.

Zqwiqly | 25-01-23 | 23:44

Ik kan me trouwens wel vinden in Arthur’s aversie tegen mensen die niet van lange teksten houden. Ik heb die discussie ook wel eens met leidinggevenden gehad, die klaagden over lange rapporten met veel tekst. “Die leest niemand”. Nee, inderdaad, waarom denk je dat we hier zo langs elkaar heen werken? Bovendien: mensen die geen uurtje uittrekken om een rapport te lezen, die trekken ook geen kwartiertje uit om een PowerPoint met aandacht te lezen. Of de fucking samenvatting in mijn rapport, die er speciaal is voor mensen met beperkte tijd dan wel aandachtsspanne

We hebben niet alleen verleerd om goed te schrijven, zelfs goed lezen lukt ons niet meer.

Muxje | 25-01-23 | 23:40 | 9

@Louter Leuter | 25-01-23 | 23:56: Powerpoint bestaat dat nog. dat is uit de tijd van Visicalc;))

Smoelensmid | 25-01-23 | 23:59

@Smoelensmid | 25-01-23 | 23:59:
Brek me de bek niet los als we over spreadsheets beginnen... (ik geloof wel dat ik iets had op mijn Atari ST).

Louter Leuter | 26-01-23 | 00:24
▼ 6 antwoorden verborgen

Je moet toch wel een sterk gestel hebben Arthur.
Ik krijg tegenwoordig na 2 bier en een fles wijn al ritmestoornissen en 2 dagen gammel. Dat was vroeger wel anders.

laurentius | 25-01-23 | 23:39

Ach beste heer van Amerongen, natuurlijk kunnen we stoppen met drinken, roken en seksuele uitspattingen. Als we dat doen dan worden we misschien wel 120 jaar oud.
De centen neukers en spreadsheet ridders zullen dan betogen dat zo een leefwijze zonder geneugten veel beter is voor de financiën maar die vergeten dan weer dat ze al die demente gezonde karkassen nog decennia lang moeten verzorgen. Terwijl wij met al onze peuken en drank allang onder de zoden liggen en als mest dienen.
Mooi stuk weer en ik neem er nog 1 op. Proost.

Zapata10 | 25-01-23 | 23:33 | 3

Proost, Zapa…
Laat ze maar lullen.
Niemand is zonder zonde.

Ruimedenker | 25-01-23 | 23:37

Hear hear...

AldNuut | 25-01-23 | 23:43

Proost!

Rennieflox | 26-01-23 | 00:13

Er zijn verschillende manieren om met de zooi om te gaan.

entredeuxverres | 25-01-23 | 23:31

En weer een koster van een kerk in Spanje neergesabeld door een religieus zwaard van een aanhanger van de religie van de vrede.
Gaat goed weer vandaag , vanmorgen Duitsland nu Spanje. Benieuwd wat morgen gaat brengen.

laurentius | 25-01-23 | 23:29 | 1

Morgen krijgen ze allemaal weer een knuffel -> want zielig

AldNuut | 25-01-23 | 23:41

Ik zou onder elk van je verhalen wel willen reageren dat het "weer fantastisch was" , maar de angst om voortaan als niets meer dan een "Arthur Fanboy" gezien te worden overheerst blijkbaar toch. Anderzijds zou je ook kunnen concluderen dat de reaguurders het eigenlijk altijd met je eens zijn... Dat wil bij andere redacteuren nog wel eens anders uitpakken.

Lood om oud ijzer | 25-01-23 | 23:24 | 2

Ben je niet de enige, en bij de weg,..
Het doet mij niet zoveel om ergens voor aangezien te worden..
Elke nieuwe dag is een kadootje, met presentjes en tegenvallertjes

Ik vind dit dagboek wel zeer te pruimen, leuk leesvoer
imho is AvA een beter schrijver dan prater

AldNuut | 25-01-23 | 23:28

Aai had ik al op het knopje gedrukt, terwijl de gedachten even een ritje maakten, hah.

Vandaar dat AvA ook verhaaltjes schrijft in plaats van het Journaal voorleest, hoewel zo'n spreekbuis natuurlijk wel grenzeloze mogelijkheden heeft..

Arthur achter de desk
Dit is het 8 uur journaal, goedenavond dames en heren..
Ik heb al weken last van slijm in mijn keel, zou ik K hebben ??

Nahjah genoeg Pernot voor vanavond, doei

AldNuut | 25-01-23 | 23:38

Weet je wat lekker i? Links en rechts onder je kiezen en dan alleen maar Hazelnoot.

entredeuxverres | 25-01-23 | 23:21 | 1

Ik ben in bed

entredeuxverres | 25-01-23 | 23:22

“Fly me to your room” maakten we er meestal van.

laurentius | 25-01-23 | 23:23

Deze lui waren we een beetje vergeten. Zeker vanwege dat debat over die onzinnige excuses:
"Vanaf 4 maart hebben duizenden mensen met een tijdelijke Oekraïense verblijfsvergunning geen recht meer op gemeentelijke opvang":
www.nrc.nl/nieuws/2023/01/25/gemeente...
Waar hebben we het over?:
"Met het uitbreken van de oorlog in Oekraïne zijn sinds vorig jaar februari niet alleen bijna 95.000 Oekraïense staatsburgers naar Nederland gevlucht, maar ook duizenden zogenoemde derdelanders. Dat zijn mensen met een tijdelijke Oekraïense verblijfsvergunning, vaak studenten uit het Midden-Oosten en Afrika".

Daarover dus. ('Vaak') studenten uit Afrika en het MO.
En voor deze categorie 'vluchtelingen' vond 'onze' regering het dus nodig om - op kosten van de belastingbetaler én ten koste van anderen die óók opvang behoeven - opvang te regelen. Waarom zijn deze 'studenten' destijds niet gewoon naar Afrika en het Midden-Oosten teruggestuurd? Als je gaat studeren ontvlucht je je land toch niet voor "oorlog en geweld"? Gelukkig ging deze faalregering afgelopen zomer dus uiteindelijk toch om:
"Om de druk op de gemeentelijke opvang te verzachten besloot Van der Burg van de zomer dat derdelanders uit Oekraïne niet langer onder de tijdelijke beschermingsregeling vallen".

Niets ideologisch dus, maar simpelweg omdat de gemeenten het anders helemáál niet meer aan konden (of simpelweg dreigden helemaal niet meer mee te werken? Vandaar 'dwangwet', toch Eric?).

Je vraagt je meteen af wat die lui sindsdien hebben uitgespookt. Welnu:
"Negentig derdelanders hebben sindsdien asiel aangevraagd, zegt een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid".
Eén is al teveel, maar schade lijkt beperkt. Zou je denken..

Maar helaas:
"Een uitzondering werd gemaakt voor derdelanders die al vóór 19 juli stonden ingeschreven in de Basisregistratie Personen. Zij mochten tot 4 maart 2023 gebruikmaken van de gemeentelijke opvang en de voorzieningen die daarbij komen kijken. Dat zijn er zo’n 4.900."

Negenenveertighonderd! Waren er soms directe snelbusverbindingen met alle universiteiten in Oekraïne, waarvan de bussen in geen enkel Schengenland stopten en alleen Nederland als eindstation hadden ofzo?

Maar de regering denkt slim te zijn (quod non; wat er niet in zit, kan ook niet tot uitdrukking komen). Want door de belofte om met geld te gaan strooien (daarom komen die lui allemaal juist hierheen. Door de VVD werd dat vroegâh juist bestempeld als beleid dat voor 'aanzuigende werking' zorgt. Met Mark R. als vaandeldrager ziet men dit echter ineens als 'visionair'. Want hiermee houd je nu eenmaal CUD66 binnenboord) hoopt men dat deze 'studenten' in het thuisland gaan 'studeren'; een oprotbeurs dus. Of zoiets.

Resultaat?:
"Tot begin december hebben ongeveer honderd derdelanders zich aangemeld voor remigratie, laat de woordvoerder weten."

Nou Eric, toppie! Bied je Afrikaanse- en Midden-Oosterse 'studenten' gratis geld aan, gaan-ze-niet-weg?! Even een rekenommetje: 4900 - 100 = 4800.
Klaarblijkelijk hebben die 'studenten' door dat er hier véél meer te halen valt. Zeker nu ze over dat slavernijexcuses debat hebben gehoord en - voor zover ze dat nog niet eerder doorhadden - denken dat 'wij' hier allemaal collectief gek zijn. En gekken die op een berg met geld zitten, met vele kapers op de kust is een uiterst gevaarlijke situatie. Zeker wanneer mensen als Mark R. op de apenrots zitten.

Is er nog iets hoopvols te melden? Tja, oordeelt u zelf:
Citaat van Rutger Groot Wassink (!), voorzitter van de tijdelijke VNG-commissie asiel en migratie:
"De meest logische oplossing, stelt hij, is als derdelanders iets langer gebruiken mogen maken van de voorzieningen voor Oekraïners tot er een duurzame oplossing is bedacht. „Dat voorkomt heen en weer slepen van deze mensen."

Hoor ik 'Generaal Pardon'?

Kompromat | 25-01-23 | 23:21 | 3

Je hebt het weer niet begrepen. Ze mochten met een zak geld naar huis, einde maart moeten ze naar huis. Op eigen kosten. Ze mogen niet blijven want veilig thuisland, geen vluchtelingen. Hun enige alternatieve optie is hier gaan studeren maar dat moeten ze zelf betalen.

Schout-bij-Nacht-J | 25-01-23 | 23:24

Groot Wassink als voorzitter? Dat doe je ook met een bepaald doel lijkt me

Humsico | 25-01-23 | 23:24

@Schout-bij-Nacht-J | 25-01-23 | 23:24:
"weer" niet begrepen? Hiermee impliceert u dus dat ik eerder iets heb geschreven wat ik volgens uw zeggen 'niet zou hebben begrepen'. Gaarne het voorbeeld (maar dat heeft u niet, dus - zoals gewoonlijk - gaat u hier dan niet verder op in).

En u begrijpt het sowieso zélf gewoon niet. Kunt u begrijpend lezen? Hint: lees de laatste alinea.

En indien u het dan nog steeds niet begrijpt; welke wethouder in Amsterdam heeft ook alweer die opvang voor dat 'we are here' illegaal kraaktuig geregeld?

Wel bij de les blijven, hè Theo? Of is het 'Slet'? Ik ben een beetje de draad kwijt (in dit geval wel ja) met al die 'nom de guerre' van u die u jaarlijks hier op GS slijt.

Kompromat | 25-01-23 | 23:43

Ondertussen heeft de Don op z'n sterfbed de afgelopen weekjes weer meer van Spanje gezien als de gemiddelde Nederlander heul z'n leven zal zien.
*jaloers kijken doet*

zwellevertje | 25-01-23 | 23:19

Liedje dan maar voor Tuur.
Beterschapjes ouwe.
Al Green
Love & Happiness

youtu.be/rqqAnjY2Rmo

Ruimedenker | 25-01-23 | 23:17

Hoe heten ze ook al weer is altijd goed punt

entredeuxverres | 25-01-23 | 23:14 | 2

Neenee, u ging naar bed weedunog ??

AldNuut | 25-01-23 | 23:21

@Arthur - geen hondjes ??
Wat een dagboek, hahaha

AldNuut | 25-01-23 | 23:11

Neem anders tussen de drank door even wat natriumbicarbonaat, goed voor het maagje

Humsico | 25-01-23 | 23:09

Echt he, hij flikt dit keer op keer. Het is super doorzichtig, maar de meesten vreten het toch weer, wat ik je brom.

Kowalski11 | 25-01-23 | 23:14

Al 12 jaar hetzelfde truukje.

Ruimedenker | 25-01-23 | 23:19
▼ 1 antwoord verborgen

Heerlijk man, geniet er godverdomme nog even van. Hartje hartje!

Ragnar_Lodbrok | 25-01-23 | 23:00

Over oorlog gesproken, Rwanda en Congo gaan ook lekker..

Patje | 25-01-23 | 22:58

NOS = La trieste
De dader is dus een Marokkaan, die met een zwaard even losging

AldNuut | 25-01-23 | 23:04

Interessant itempje vandaag van en over de UvA. Een interview met twee studentes aan de faculteit Sociale Wetenschappen over de kwestie-Buijs, de docent die iets fouts zei over non binair gedoe.

De ene studente, ene Raisa, heeft uiteraard meteen een klacht ingediend en eist dat Buijs geschorst wordt. Ze “wil de dialoog best aangaan”, maar de aanwezigheid van Buijs zou dat verhinderen dus moet die eerst geschorst worden. Ik zou daar als interviewer meteen op inhaken: “Dus je zegt eigenlijk dat je wel over de kwestie in debat wil, maar pas nadat je tegenstanders in dat debat verwijderd zijn?” Met zo’n uitspraak zou je heel wat uit te leggen moeten hebben voordat je je bul krijgt.

Maar de andere student had wat interessanters te melden: hij zei dat het voor buitenstaanders lijkt alsof er een soort intellectuele monocultuur op de faculteit heerst, maar dat dat slechts schijn is. De meningen zijn zeer divers, maar al jaren is er een enorme angst om afwijkende meningen te uiten… en dat is met de opkomst van cancel culture alleen maar erger geworden. En dan durft zo’n trutje als Raisa nog te beweren dat het lui als Buijs zijn die voor een “onveilige leeromgeving” zorgen.

Maar goed, ook daar ging de interviewer in het geheel niet op in.

Muxje | 25-01-23 | 22:41 | 5

@letopuwzaak De ene groep gekwetsten is anders dan de andere. Hoewel we natuurlijk allemaal gelijk zijn is de één gelijker dan de andere

Humsico | 25-01-23 | 23:08

@grietmetgroenefiets | 25-01-23 | 23:23:
Ik heb het gezien en zeker interessant. En ondanks dat Laurens Buijs zelf zegt dat hij behoorlijk woke is klinkt hij heel redelijk. Maar werkt hij bij de UvA ? Zelf heeft-ie het steeds over de UfA.

LD69 | 26-01-23 | 00:57
▼ 2 antwoorden verborgen

'Oxfam novib' hoor ik net op de reclame, vriendin heeft tv aan laten staan.

"De aller, aller rijkste mensen worden alsmaar rijker, en anderen niet ofzo", ik was als snel afgeleid, want volgens mij was diegene die het reclamestukje in heeft gesproken ons aller silly sil.

Punt één, niet waar, want om het even op mijzelf te betrekken, ik ben van onderaf begonnen, op eigen kracht, heb op statiegeld geleefd en onderhoud nu, met mijn vriendin uiteraard, gezin hier maar ook anderen, zonder daar ruchtbaarheid aan te geven.
Zonder hoge opleiding mijnerzijds. Wilskracht en doorzettingsvermogen, aangeleerd door ouders.

Punt twee, indien inderdaad ingesproken door ons aller silly sil, zal ze dat 'om niet' hebben gedaan?

En als het ons aller silly sil niet was, sorry, dan heb ik niets gezegd.

GKJP | 25-01-23 | 22:40 | 6

@Muxje | 25-01-23 | 22:46: socialisme lost in mijn beleving niets op, behalve het grootste deel van mijn bruto salaris.

intrigant | 25-01-23 | 23:23

@intrigant | 25-01-23 | 23:23: 50 procent IB al veertig jaar achtereen, als je maar genoeg verdient merk je het niet ;)

Smoelensmid | 25-01-23 | 23:53

@Muxje | 25-01-23 | 22:46: Communisten! Ik wist het wel en roep het al jaren: Oxfam Novib's missie is alleen maar het socialisme / communisme te promoten. Met echte oplossingen voor de armoede op de wereld komen ze nooit.
Wie maken al die arme kinderen waar ze het altijd over hebben dan? Dat is de vraag die gesteld moet worden. Vrouwen in het Westen krijgen gemiddeld nog maar 1,5 tot 2 kinderen. Dat is een keuze van die vrouwen zelf. Toen de pil in Nederland werd ingevoerd ging de omvang van de gezinnen naar de bodem en de welvaart per gezin ging evenredig omhoog! De fundamentele vraag is nu: gunnen we dat de vrouwen in die derdewereldlanden ook? Dat ze hun school kunnen afmaken, kunnen studeren, een baantje kunnen nemen en eventueel zelfs carrière maken? En dat ze niet alleen maar broedkippen blijven?
De oplossing is dus simpel: spiraaltjes en sterilisatiekitjes voor vrouwen in derdewereldlanden die daar om vragen! Ontwikkelingshulp alleen nog in de vorm van voorbehoedsmiddelen! Problem solved!
En dat soort clubjes wordt nota bene ook nog vaak gesubsidieerd door de overheid! Nou vraag ik je...

Aristotalloss | 26-01-23 | 00:35
▼ 3 antwoorden verborgen

Laat je niet van de wijs brengen Arthur. Er is helemaal niets mis met jezelf doodzuipen en kapotroken. Sterker nog de wereld zou een betere plek worden als meer mensen dat zouden doen. Het leven is een begin en een einde en slechts leven om te blijven leven is zo sneu. Het is niet hoe oud je wordt maar wat je met je leven gedaan hebt.

Ik hoop, weet eigenlijk, dat ik nooit zo'n zielig mens wordt die alleen thuis zit in een kil huis zonder mensen en wanhopig via de telefoon of internet kijkt of er nog eigenlijk iemand is die daadwerkelijk om me geeft. Geleefd als een prins en sterven als een koning. Jij snapt het Arthur! Hulde!

Schout-bij-Nacht-J | 25-01-23 | 22:37 | 6

“Ik hoop, weet eigenlijk, dat ik nooit zo'n zielig mens wordt die alleen thuis zit in een kil huis zonder mensen”……
Dan word ik toch een beetje nieuwsgierig.
Je komt namelijk zo vaak over als een bokkige, sikkeneurige kerel.

Ruimedenker | 25-01-23 | 23:35
▼ 3 antwoorden verborgen

Nou lieve schat.
Ik reageer later wel op je stukkie.
Stoned als een aap.!

entredeuxverres | 25-01-23 | 22:33

Zo blij als een aap met 7 lullen..
Ja echt, beter omschrijven lukt niet

Fijn verhaal, ik kan in gedachten stukjes meelopen..

AldNuut | 25-01-23 | 22:31 | 1

Oh nou leuk hoi ha te gek! Doei!

entredeuxverres | 25-01-23 | 22:34

Luister nu integraal naar dat excuses voor de slavernijdebat. Bijdrage FvD:
"- Wij wensen geen excuses te maken voor een gebeurtenis van lang geleden waar zij die nu leven part nog deel aan hebben.
- Wij zijn trots op de geschiedenis van Nederland."
Ehm... had jij die nu leeft daar dan wel part of deel aan?
Ik vind raarrr.

Graaisnaaiert | 25-01-23 | 22:26 | 2

Leuk ook dat de besteding van dat wiedergutmachungsfonds aan de betrokkenen wordt over gelaten. De betrokkenen, wie zijn dat in hemelsnaam? Natuurlijk: het zijn de Simonsen en de Wekkers van deze wereld die dat geld gebruiken om de geschiedenis over slavernij eens lekker te herschrijven, om allerlei zinloze leerstoelen op te tuigen en te bezetten, en het (in mijn tijd) verrassend complete en diepgravende geschiedenisonderwijs over dit onderwerp te vervangen door intellectueel vergif dat slechts een (vertekend) beeld schetst van de foute rol van de Nederlandse witmang in de trans-Atlantische slavenhandel.

Muxje | 25-01-23 | 22:51

@Muxje | 25-01-23 | 22:51: De betrokkenen zijn de nazaten van de arme veenarbeiders van vroeger.

Humsico | 25-01-23 | 23:14

Gelukkig morgen geen overhoring. Anders moet ik ChatGPT weer inschakelen, of zou Don Arturo dat zélf al gedaan hebben?

Met_baard | 25-01-23 | 22:25 | 1

Damn. Da's een ideetje! Kunnen we Hans Jansen of zo niet weer resurrecten met ChatGPT. Ik heb behoefte aan iemand die zinnige dingen kan zeggen over de iSlam.
Vullen we gewoon in 'islam, revisionisme, Hans Jansen,' of zo.
Hoe werkt ChatGPT? Gaat ie ook zoeken op het internet?
(En wat het dagboek betreft dient zich onherroepelijk de vraag aan: 'Hoe gaat dit eindigen.' Spannend; maar zeker en vast ook - niet leuk.)

Aristotalloss | 25-01-23 | 23:31

Wat een flauwekul weer.
*peuk uitdrukt op de hoes van safari eurabia*
Tijd voor milf porno.

UnderTheDevil | 25-01-23 | 22:25

Zo ook weer lekker Fauda kijken voor het slapen gaan. De serie bevestigt een hoop van mijn vooroordelen inzake Israel/Palestina, dus het zal wel weer vroeg of laat gecanceld worden door de deugfascisten. Snel kijken dus voor het niet meer mag.

Zeurders | 25-01-23 | 22:25 | 1

Ken je de serie, The North Water?

Torquemada | 25-01-23 | 22:38

Het is gedaan.
Echt doodeng hier.

entredeuxverres | 25-01-23 | 22:23

Ik lees het morgen.
Met bronchitis kan je leven.
Doe ik ook al jaren.

entredeuxverres | 25-01-23 | 22:22

De Don zuigt nu al jaren dezelfde sterke verhalen uit zijn duim. Het wordt een maniertje.

oldandwise | 25-01-23 | 22:20

Die klachten kunnen ook veroorzaakt worden doordat je middelengebruik je slijmvliezen gewoon irriteert. Ik lees je columns graag. Proost!

letopuwzaak | 25-01-23 | 22:20

Ok, ik heb genoten van je schrijfsel.
Maar dikke mensen zijn alleen maar leuk en gezellig omdat ze niet kunnen hardlopen, laat staan rennen.
Het is dus pure zelfbescherming die gezelligheid.

Hou het niet roken vol, succes!

Maya de Blij | 25-01-23 | 22:18

ik bedoel het kan haast niet dat iemand die zulke mooie en zinnige dingen zegt en schrijft, zo'n pulpgast kan zijn.

mykdelta | 25-01-23 | 22:18

het is altijd prachtig om te lezen maar ik geloof de helft er niet van

mykdelta | 25-01-23 | 22:16

Wat is er mis met MILF porno?

Ohio Players
Jive Turkey

youtu.be/LS9kcn1Yx0U

MargauxGrandCru | 25-01-23 | 22:12 | 3

Skin tight bij Milf pron? De zoekterm is mature , ze zijn heus niet allemaal MILF;)

Smoelensmid | 25-01-23 | 22:22

U waardeert beeldmateriaal van gapende gaten?

HankHill | 25-01-23 | 22:25

10 uur je kunt er de klok op gelijk zetten , barman doe een ronde voor alle aanwezigen.. en geef wilderst er ook eentje van mij.;)

Smoelensmid | 25-01-23 | 22:10 | 1

Proost confrere!

wilderst | 25-01-23 | 22:37
-weggejorist-
wilderst | 25-01-23 | 22:05 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl