Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Lachen om Stanfords Newspeak nu het nog kan

Zelfs woke-taalnazi's gaan te ver

Vragen om problemen

Dikke lol om de taaltechnische blacklist (ho, dat mag niet) van de IT-afdeling van Stanford University. Een enorme lijst aan woorden die de medewerkers beter kunnen vermijden om de kwetsbare sneeuwvlokjes in deze rubberentegelmaatschappij niet te kwetsen. Afgeschermd op de eigen website, maar gelukkig door de WSJ gescreenshot voor ons vermaak. Daaruit blijkt dat de arme IT'ers die niet langer mogen praten over 'users', (associatie met drugsspuiters), die niet langer informatie 'submitten' (iets met machtsverhoudingen) en zeker niet 'tone deaf' (want doofmensen) zijn. Dat is vrij voorspelbaar voor iedereen die de uitspattingen van deze gekkigheid al een tijdje volgt, maar we leren ook nieuwe dingen. Zelfs de correcte termen van voorheen zijn nu alweer incorrect geworden. 'African- American' is weer gewoon 'Black',  'Hispanic' kan niet langer en zelfs het populaire 'people of color' is niet inclusief genoeg en wordt nu 'BIPOC (Black, Indigenous, and People of Color)' want zwart is blijkbaar geen kleur, wat op zichzelf alweer racistisch klinkt, dus dat zal volgende maand wel weer verboden zijn. Het meest ironische (alsook dieptreurige) is het feit dat 'trigger warning' niet langer mag, omdat de kwetsbare flosdraadjes het woord zelf al zien als een trigger warning. Maar zelfs in het petrischaaltje van de correctheid kunnen deze taalschrijvers te ver gaan. De suggestie dat het woord 'American' voortaan zou moeten worden vervangen door 'US Citizen' blijkt moeilijk te verteren voor veel US Citizens. In Amerika tegen Amerikanen zeggen dat ze zich geen Amerikaan meer mogen noemen is toch een beetje als John McClane met een sandwichbord door Harlem wandelen. Het lijkt hierdoor een kwestie van tijd voordat deze Ministry of Truth-woordenlijst zichzelf moet cancellen. Jammer, want we hebben enorm gelachen. 

Reaguursels

Inloggen

Toch blijf ik het vooral knap vinden van die ene schrijver. Die Britse sociaal-democraat die als vrijwilliger naar Spanje ging om te vechten tegen Franco. Die zijn ervaringen met (nationaal-) socialisten later in zijn boeken zou verwerken.

Iedereen kan een dystopie schetsen. Dictatuur, censuur, terreur, schijnprocessen, oorlog, etc. Is al honderden keren gedaan.

Maar dat zelfs de taal voortdurend verandert. Puur om mensen in verwarring te brengen; dat ze hun gedachten niet kunnen ordenen; elkaar niet meer begrijpen. Kortom; Newspeak.
Bedenk dat maar eens, ik was er nooit opgekomen.
Zou Orwell dat helemaal zelf bedacht hebben of speelde dat toen ook al?

Dandruff | 23-12-22 | 23:57

En nu Ian Dury

I'm spasticus, I'm spasticus
I'm spasticus autisticus
I'm spasticus, I'm spasticus
I'm spasticus autisticus
I'm spasticus, I'm spasticus
I'm spasticus autisticus

I wibble when I piddle
'cause my middle is a riddle

I'm spasticus, I'm spasticus
I'm spasticus autisticus
I'm spasticus, I'm spasticus
I'm spasticus autisticus
I'm spasticus, I'm spasticus
I'm spasticus autisticus

I dribble when I nibble
And I quibble when I scribble

Hello to you out there in Normal Land
You may not comprehend my tale or understand
As I crawl past your window give me lucky looks
You can be my body but you'll never read my books

I'm spasticus, I'm spasticus
I'm spasticus autisticus
I'm spasticus, I'm spasticus
I'm spasticus autisticus
I'm spasticus, I'm spasticus
I'm spasticus autisticus

I'm knobbled on the cobbles
'cause I hobble when I wobble
Swim!

So place your hard-earned peanuts in my tin
And thank the Creator you're not in the state I'm in
So long have I been languished on the shelf
I must give all proceedings to myself

I'm spasticus, I'm spasticus
I'm spasticus autisticus
I'm spasticus, I'm spasticus
I'm spasticus autisticus
I'm spasticus, I'm spasticus
I'm spasticus autisticus

54 appliances in leather and elastic
100 000 thank yous from 27 spastics

Spasticus, spasticus
Spasticus autisticus
Spasticus, spasticus
Spasticus autisticus
Spasticus, spasticus
Spasticus autisticus

Widdling, griddling, skittling, diddling,
fiddling, diddling, widd

bitterpete | 23-12-22 | 21:34

Uiteindelijk gaat woke zichzelf kapotmaken, omdat ze van de idioterie gewoon niet meer weten wie nou de volgende is die ze van iets kwalijks moeten beschuldigen. Dan gaan ze dus los op elkaar. Je ziet het hier en daar al gebeuren wegens "niet woke genoeg". Hollywood, Disney, etc staat op het punt van imploderen onder het eigen wokegewicht. De mensen pikken het gewoon niet meer. Het is leuk geweest voor extreem links, tijd voor een beetje accountability, hetgeen kryptoniet voor ze is. Gladiator hoopt alleen dat het uitdooft als een nachtkaars over de komende jaren. Het alternatief zou namelijk niet leuk zijn: een harde kennismaking met de realiteit in de vorm van de 3e wet van Newton.

Gladiator Fap | 23-12-22 | 20:48

Ik heb even door de lijst gekeken. Ik vind het beledigend.

In de UNIX-wereld zijn de grey-beards een van de meest gerespecteerde mensen. Maar dat soort mensen mag je niet meer respecteren: It calls out an older, and presumably more experienced, IT or cybersecurity person.

Weet u het verschil tussen een ABORT, ABEND, Cancel en kill? Deze lijst denkt dat het allemaal wel "cancel" kan zijn. Dat is dan wel weer logisch: ze zijn van de cancel-cultuur.

Als ik in JES2 een job submit, dan ben ik echt niet bezig met allowing others to have power over you.

Wat ik dan weer grappig vind is dat de GIMP in het lijstje ontbreekt. Er zijn zelfs wokers die geforked hebben vanwege de naam.

ParadiseLost | 23-12-22 | 18:47

Gevalletje van iemand hypocriet noemen mag niet, maar stellen dat iemand met twee maten meet die merendeel in zijn voor deel uitvallen mag wel.

Wat ik hier lees in de voorbeelden is dat de definitie van een woord is toegestaan, maar het woord zelf niet!

Aan de andere kant zijn juist stukjes weggelaten die best heul belangrijk zijn.
"Je moet iedereen gelijk(waardig) behandelen." Dat stukje tussen haakjes geeft een totaal andere betekenis aan die zin.

Taal is een communicatiemiddel, een middel om een boodschap te verzenden, gebruikte woorden maken dus inderdaad een verschil. Maar wat zij beogen/boodschapperen is vrijheid. Juist door het opleggen van beperkingen aan taal ga je mensen zelf beperken en inperken. In hun denken, in hun doen en in hun laten.
Beperkingen geven weerstand, gaan vrijheid tegen. In plaats van beperken is het beter te kiezen voor informeren, te overtuigen via argumenten. Daarna kan men in vrijheid eigen keuzen maken. Dat is vrijheid, ontwikkeling, evolutie.

Enfin, tis maar een mening, een gedachte. Nu mag ik die gelukkig nog hebben.

BootleggersSmurf | 23-12-22 | 18:07

Krijgen die mensen een wekelijkse nieuwsbrief van toegestane woorden?
En wie verzint die?

Omdat iemand iets zegt of beweert, maakt nog niet dat het waar is en je het hoeft te volgen.

Roos | 23-12-22 | 18:00

Als ik een, in mijn ogen, normale uitdrukking bezig en iemand zegt mij dat je dat niet meer mag zeggen, vraag ik op mijn beurt, van wie niet.
Zolang het niet door de wet verboden wordt blijf ik praten over de zaken zoals we altijd gesproken hebben. Fuck de wokers! Of mag je dat niet meer zeggen? Nou, ik wel. Oh, het KAN niet? Nou ik kan dat wel.

Bull-Sunnyboy | 23-12-22 | 17:58

Uiteindelijk gaat deze rariteit aan het eigen succes ten onder.

Beste_Landgenoten | 23-12-22 | 17:34

Opmerkelijk: de lijst heeft zelf een "trigger warning"...

"Content Warning: This website contains language that is offensive
or harmful. Please engage with this website at your own pace."

Overigens vallen de samenstellers in hun eigen valkuil:

In plaats van: "trigger warning"
Gebruik: "content note"
Context: "The phrase can cause stress about what's to follow. Additionally, one can never know what may or may not trigger a particular person."

"Trigger" a particular person? Foei!

Anomiemus | 23-12-22 | 16:55

Een submit-knop mag ook niet... Ben benieuwd wanneer dit in de html specificatie is verwerkt.

videtur | 23-12-22 | 16:26 | 1

De master-slave flip flop mocht ook al niet meer. Dus hebben we nu weer een Race Around Condition. Oh nee, we noemen het nu Pulse-triggered flip-flops.

ParadiseLost | 23-12-22 | 18:30

Het bedrijf waar ik voor werk (in de VS) is ook nogal links. Tenminste, Personeelszaken en de afdeling Diversity, Inclusion, and Belonging (DIB) want ik kan eigenlijk maar weinig collega's vinden die het er volledig mee eens zijn.

Een paar jaar geleden werd bij ons op de ICT-afdeling (van zo'n 5000 man) een woordenlijst van verbannen termen gelanceerd. Voor de duidelijkheid, een "blacklist".

Met veel fanfare werd dit als een "crowd-sourced" document aangemerkt. Ik heb het vermoeden dat nogal wat werknemers woorden hebben gesuggereerd die duidelijk maakten hoe onmogelijk zo'n lijst is, want na twee jaar staan er nog steeds minder dan tien woorden op de lijst.

Intussen zijn onze "job titles" wel gekuist. Zo is er geen enkele Master Platform Engineer meer. "Master" kan immers niet meer door de beugel. Nu hebben we derhalve Lead Engineers die een "Masters Degree" in informatica hebben.

Tja...

Anomiemus | 23-12-22 | 15:58 | 1

Maar... lood is toch een giftig metaal? Slecht voor het milieu ook. Lead engineers zouden zich dan ook diep moeten schamen. Weg met lead engineers!

Tim_Toady | 23-12-22 | 18:04

Stanford. Een schitterende campus. Waar „Die Luft der Freiheit weht“. Op een steenworp afstand van Palo Alto, Cupertino en Mountain View, en het hart van Silicon Valley met HP, Google, Silicon Graphics (+), Intel, Sun (+) en Apple. Waar Thomas Sowell nog rond loopt. Maar helaas in Californië waar het woke virus uit het lab van Berkeley ontsnapte. Arm Stanford.

Louter Leuter | 23-12-22 | 15:55

Grappig, een blacklist met allemaal namen die je niet voor zwarten mag gebruiken.

Colin.Fart | 23-12-22 | 15:53

Man man, straks mogen we kiezen tussen twee kwaden. Of iedereen een blauwe overall en een nummer. Of de Sharia. De keuze is reuze.

Okami | 23-12-22 | 15:43

Zo klaar mee met dit gezeik. Gewoon helemaal doodnegeren (oeps) dit soort lui. Gewoon net doen of ze er niet zijn en doorgaan met wat je aan het foen bent. Laat ze toch de vinkentering krijgen met dat slappe geouwehoer.

clockandhammergame | 23-12-22 | 15:38

Uploaden mag nog wel?

Piggelmee | 23-12-22 | 15:12 | 1

Downloaden kan niet meer. Verwijst al te zeer naar de verstandelijke vermogens van Johnny de Mol.

Schoorsteenveger | 23-12-22 | 15:14

Hoe zit het eigenlijk met mannelijke of vrouwelijke woorden? Is dat al afgeschaft?

UnderTheDevil | 23-12-22 | 15:06 | 3

Die kennen ze niet of nauwelijks in het Engels dus dat scheelt weer....

Jafco | 23-12-22 | 15:12

Die zullen wel non-binair worden denk ik, de ene dag vrouwelijk, de andere dag mannelijk, al naar gelang de stemming van je gesprekspartner.

Schoorsteenveger | 23-12-22 | 15:13

Jazeker, als je iemand niet kent wordt je geacht 'they' te zeggen of die persoon nou lijdt aan multiple personality disorder of niet. Dat is trouwens niet alleen zo bij Stanford über alles, maar ook in Ierland waar je maanden de bak in kan worden gegooid als je je er niet aan houdt.
www.irishtimes.com/crime-law/courts/2...

radiatorknopje | 23-12-22 | 16:46

Instead of "Elimination of Harmful Language Initiative" consider using "Newspeak".

Schoorsteenveger | 23-12-22 | 15:03 | 1

"Newspeak" is "ableist" want sommige mensen kunnen niet spreken...

Voorstel: Newcommunication.

Anomiemus | 23-12-22 | 15:49

En trouwens, over die trigger warning:

"The phrase can cause stress about what's to follow"

Dus, een waarschuwing doet denken aan datgene waarvoor gewaarschuwd wordt. Ongelofelijk dat dit door volwassen mensen geschreven is.

Tashtego | 23-12-22 | 15:02 | 1

Ze willen gewoon helemaal niet meer met andersdenkenden geconfronteerd worden. Puur fascisme dus.

Gladiator Fap | 23-12-22 | 21:03

“user” en “client” zijn twee compleet verschillende begrippen, dus het eerste vervangen door het laatste slaat helemaal nergens op.

GOEM | 23-12-22 | 15:01 | 2

Wij vervingen vroegah het woord user door loser. Maar dat zal ook wel niet mogen.

Zapata10 | 23-12-22 | 15:03

Smurfen wordt nog eens heel groot zo. Ha groot, ja die kan ook. Allemaal 'I am Groot' zeggen de hele dag.

NerdAlert | 23-12-22 | 15:00 | 4

Als jij niet je smurf kunt houden dan kan het zijn dat jij eens gesmurfd wordt. Keihard smurfen in je smurf tot je geen smurf meer kan zeggen. Dat de smurf uit je smurf druipt, smurf....

Smurfen zijn NIET woke! Wij Smurfen houden van en respecteren elkaar en anderen, zonder haat naar anderen. Al kan er af en toe natuurlijk wel flink gesmurfd worden, dat dan weer wel.
Waren trouwens wel goede films.

BootleggersSmurf | 23-12-22 | 21:07

@nick.name | 23-12-22 | 19:17: Hoezo uitgedaagd? Wij zijn perfect zoals wij zijn. Willen ook niks meer zijn.

BootleggersSmurf | 23-12-22 | 21:09
▼ 1 antwoord verborgen

Een vrouwelijke collega zei onlangs tegen mij dat ze eens serieus wilde worden genomen. Mag ook niet meer.
Je mag het wel doen. Je mag het alleen niet meer zeggen.

goedverstaander | 23-12-22 | 14:56 | 1

Het is in dit geval maar waar je de klemtoon legt, denk ik.

Schoorsteenveger | 23-12-22 | 15:05

Wat een waanzinnige lijst zeg. Ik pik er maar een paar uit:

In plaats van 'submit' moet je 'process' schrijven want: 'Depending on the context, the term can imply allowing others to have power over you.'

Dat wordt moeilijk voor de moslims dan, Islam betekent letterlijk onderwerping.

'Situation room' in plaats van 'war room' want: 'Unneccesary use of violent language.'

Poetin zal zich hier in kunnen vinden, die heeft het ook liever over een 'speciale operatie' dan over een oorlog. Eigenlijk is de term 'politionele actie' dus ook wel heel inclusief.

Geen 'guru' maar 'expert' want: "In the Buddhist and Hindu traditions, the word is a sign of respect. Using it casually negates its original value."

Het idee dat je woorden altijd in de 'oorspronkelijke betekenis' moet gebruiken voert al snel tot een etymologische drogreden. 'Decimeren' betekent nu eenmaal niet meer dat er een tiende afgemaakt wordt, 'tiran' heeft zijn oude neutrale betekenis afgelegd enz. Je hebt het er maar mee te doen.

Ik kan zo nog wel even doorgaan. De willekeur valt vooral op.

Tashtego | 23-12-22 | 14:55 | 4

De grap met "guru" is nou juist dat je dat woord niet 'casua;' gebruikt, dus dat juist de meerwaarde van belang is. En die meerwaarde is dan ook weer méér dan enkel iets van respect. Een guru is iemand die wellicht respect afdwingt (afdwingen, mag dat nog wel?) maar tegelijk ook een bron van wijsheid, waarheid, diepzinnigheid etcetera, alles wat wij westerlingen maar een beetje associëren met Oosterse filosofie. De betekenis kan dan weer doorschieten naat pejoratief een aangeven dat je het hebt over iemand die maar wat uit z'n nek kletst uit gewin, iemand die onzin verkoopt als reine waarheid.
Dat is levende taal, taal die zich aanpast aan wat wij zien, denken, wat wij voelen.

Schoorsteenveger | 23-12-22 | 15:11

@small_town_dude | 23-12-22 | 15:10: Je kan eigenlijk het beste maar helemaal niets meer zeggen of schrijven. Hoewel, zwijgen is misschien weer kwetsend voor logopedisten.

Tashtego | 23-12-22 | 15:13

Het is zo extreem gestoord, dat het eigenlijk geen zin heeft om die lijst serieus te ontleden en nagenoeg elk item volledig met de grond gelijk te maken. Dit hele handboek is net zo achterlijk als bijbels en korans. Met de makers in discussie gaan over de inhoud is kansloos, je kan ze beter doodzwijgen.

Quantum Suicide | 23-12-22 | 15:38
▼ 1 antwoord verborgen

Werkt alleen maar averechts dit soort hysterische scherpslijperij.
Maar als je mensen tegen elkaar wil uitspelen, en onverschillig of racistisch wil maken, dan moet je het vooral zo doen.

obi1 | 23-12-22 | 14:51

Control words control minds. Dat lachen zal ons nog wel vergaan. Het houdt namelijk maar niet op.

Scepticus | 23-12-22 | 14:50

Insane --> surprising/wild.

Lol

Baksteenbakker | 23-12-22 | 14:50

dus iemand maakt die lijst, iemand anders leest hem, iemand vult aan, iemand maakt er een pdf van , iemand stuurt deze rond. en in de tussentijd is er helemaal NIEMAND die zegt: "wtf wat is dit en waar zijn we in godsnaam mee bezig?" Dat vind ik heel moeilijk om te geloven, zeker op een universiteit.

small_town_dude | 23-12-22 | 14:50

Wanneer trigger warning offensive is en in de lijst staat.
bizarre toestanden

Kuukn1 | 23-12-22 | 14:50 | 1

trigger warning wordt:
Content note.

Kuukn1 | 23-12-22 | 14:50

Als 'trigger warning' niet meer mag, zal het woord voor een donker persoon gevolgd door het woord 'warning' wel helemaal taboe zijn. Mits uitgesproken door BIPOC's of course, die mogen dat.

goedverstaander | 23-12-22 | 14:49

Wat een geestelijk armoede… Nog even en SQL, SPSS en andere programma commando’s moeten aangepast worden.
. select * from “ where A = vul maar in
. select if (A = vul maar in)
Zijn immers niet meer inclusief..

Bottleneck | 23-12-22 | 14:47

Crazy of insane: surprising/wild.
Leuk voor de criminally wild.

Lijkvocht | 23-12-22 | 14:45 | 1

Never stick your dick in a surprising/wild chick

small_town_dude | 23-12-22 | 14:47

Wat heb ik vroeger altijd moeten lachen om de serie Sanford and son.

Plukkieplukkie | 23-12-22 | 14:45 | 1

Of Archie Bunker

clockandhammergame | 23-12-22 | 15:44

sommige gebruikte ik al, maar dan eigenlijk een soort van cynisch bedoelt, maar dat is dan nu toegestaan? Dan is de grap er af... ga weer op zoek....

oblix | 23-12-22 | 14:41

“Scrum Master”. En ik maar denken, wat is er mis met ‘Scrum’… blijkt het probleem ‘Master’ te zijn.
Ik wens de jongen en meisjes die op Stanford computer science studeren veel plezier met alle master en slave interfaces in processor architecturen.

Wilhelm Tell | 23-12-22 | 14:40 | 2

ik heb hier een scrum master, en dat is een moderne vrouw. Heeft er geen problemen mee, maar juist als ik haar dan scrum mistress noem is het ook niet goed.

small_town_dude | 23-12-22 | 14:52

En hoe noemen ze het dan als ze hun master gaan halen?

clockandhammergame | 23-12-22 | 15:45

ojee als die IT mensen maar geen IP-White list bijhouden

lecram24 | 23-12-22 | 14:40 | 1

Dat heet idd anders tegenwoordig, net als blacklist is hernoemd.

Lijkvocht | 23-12-22 | 14:46

Ik heb die lijst uitgeprint en gewoo'd. Nu heb ik alleen de woorden 'blank, bruin, geel en rood' over. Lekker makkelijk.

pa_niek | 23-12-22 | 14:39

Dat je iets niet fijn vindt, een woord niet o.k. vindt, prima. Maar alles wat je vervelend vindt verbieden is eng. Sowieso: wat nu als je al die wokisten bedreigend vindt? Veel mensen vinden dat immers. Moeten die wokisten dan ook verboden worden? Of tel ik niet mee omdat ik wit ben? Ik vrees het laatste. Aan de andere kant loop ik wel mank dus dat zijn dan weer wokepunten.

Hommel | 23-12-22 | 14:38 | 3

Mij werd vroeger gevraagd om op groen te springen. Is dat ook een woke punt?

swassannuf | 23-12-22 | 15:00

over woordspelingen: zag laatst een plaatje van een usa agent met de tekst: like to shoot cans. Pepsi-cans, sprite-cans, afri-cans.
Mag zeker ook niet meer?

De_dorpsgek | 23-12-22 | 14:37 | 4

can niet meer ;)

Smoelensmid | 23-12-22 | 14:44
▼ 1 antwoord verborgen

Laten we gewoon de English language cancellen. Ik vind nikker ook veel leuker klinken dan nigger.

BobDobalina | 23-12-22 | 14:33

Ik kan de woorden welke op mij van toepassing zijn, wel kopiëren, echter er staat hierboven al een vrij volledige screenshot. :}

Fijn 2023!!!

ptrck | 23-12-22 | 14:29

-nvm-

Ik vraag me af of Elon nog plek over heeft in z'n Mars Express... deze planeet is echt kapot.

ReyNemaattori | 23-12-22 | 14:27

het was allemaal zo degelijk in het onderwijs, tot eind jaren 60. De scholieren en studenten begonnen vrijer te denken dan hun leraren. In de jaren 80 waren deze hippies zelf leraar en de kinderen dachten toen: "wat een mafketels". Die kinderen werden in jaren '00 leraar en hun leerlingen zetten zich weer af tegen de kapitalistische fin-de-siecle leraren. En de leerlingen van toen zijn nu leraar en die willen het allemaal precies andersom doen. Ik zie toch een soort golfbeweging.

small_town_dude | 23-12-22 | 14:26 | 1

We kunnen alleen maar hopen dat dat zo werkt. Ik vrees dat het universitaire onderwijs zich al decennia aan die trend onttrekt. Daar zie je het aleen maar linkser worden. En wokisme is toch wel echt een kind van links.

Hommel | 23-12-22 | 14:48

Op naar de opendirretjes en gelijke gebruikersrechten. En excuses voor de erving van die rechten van de bovenliggende mappen.
Alleen voor Mark Rutte houden we nog een paar verborgen mappen in stand.

Zo, nu eerst even een paar ballen en lampjes in de systeemconiferen hangen.

gemeentereiniging | 23-12-22 | 14:25

En de zieltjes worden teerder en teerder.

BrutusBosch | 23-12-22 | 14:25

In 2023 komen woorden als "brood", "verwarming" en "vakantie" op de lijst. Dat wordt voor een al grotere groep een trigger warning.

Ananas Skaiwokker | 23-12-22 | 14:25

Ik ben een PONC. People of no color.

small_town_dude | 23-12-22 | 14:21 | 1

Honc

swassannuf | 23-12-22 | 15:04

Deze dwingelandij is zowel tragisch als komisch.

thanseeuwen | 23-12-22 | 14:21 | 1

Het is zó over the Top overdreven, dat slechts nee-schudden overblijft.
En de bedenkers zijn er echt van overtuigd dat dit nodig is.
Ze hebben spigische hullep nodig.

Ruimedenker | 23-12-22 | 14:24

Hoe hebben we het zo kunnen laten geburen allemaal ?
de mensheid is gewoon op.

henniebal | 23-12-22 | 14:18

“Dikke van Dale”….
Nou ja zeg!

Ruimedenker | 23-12-22 | 14:16

Spoel in gedachte de tijd een jaar of 20, 30 vooruit. Dan zitten deze sneeuwvlokjes in de raden van bestuur, in het upper management en in de regering.

Ben blij dat ik er niet meer ben tegen die tijd.

marcoplarco | 23-12-22 | 14:16 | 2

Nee hoor, daar zijn ze emotioneel niet tegen opgewassen. Middle management, hoogstens. Geeft niets, daar kunnen ze weinig schade aanrichten.
De echte top jongens en vrouwen! blijven gewoon geharnaste mensen die niet weglopen voor een emotionele harde beslissing.
Maar ook daar komen die flosdraadjes ter zijne tijd wel achter.

Maya de Blij | 23-12-22 | 14:26

Nee. De sneeuwvlokjes blijven in het wokegeneuzel hangen. De raden van bestuur zijn de jongens en meisjes die een dikkere huid hebben, die nog naar het studentencorps zijn geweest en die hockeyen en skieen.

small_town_dude | 23-12-22 | 14:29

De VS!
...

Dus over een jaar of 5 hier ook ingeburgerd en volledig geaccepteerd door de linksche mensch.

Eduardo- | 23-12-22 | 14:14

US Citizen, klinkt als iets wat Robocop zou zeggen. Die Paul Verhoeven was zijn tijd ver vooruit.

Met_baard | 23-12-22 | 14:11 | 3

Een Amerikaan zijn is een geboorte 'recht': dat ben je of ben je niet afhankelijk van waar je bent geboren(wel of niet in de Amerika's).

Burgerschap is een privilege kan worden afgenomen, dus als stok achter de deur gebruikt worden om je in het gareel te houden.

ReyNemaattori | 23-12-22 | 14:19

wacht maar, over 7 jaar zeg jij; ik ben een "EU citizen"

met baard, dat dan weer wel

ptrck | 23-12-22 | 14:31

@ptrck | 23-12-22 | 14:31: Over 7 jaar pas? Dat willen ze toch volgend jaar al invoeren met dat paspoort?

Ik denk dat ik maar met mijn vriendin meega naar haar land. Alleen jammer dat het daar het hele jaar door 25-32 graden Celsius is.

Met_baard | 23-12-22 | 14:50

'Oil is the black gold', mag dit nu wel of niet?

Patje | 23-12-22 | 14:09 | 3

Asperge, het witte goud…

Ruimedenker | 23-12-22 | 14:13

Nee, natuurlijk niet.
Ten eerste is olie niet uitsluitend zwart: The color of crude oil can also range from light yellow to dark brown or black.
Ten tweede is het niet woke genoeg.

Met_baard | 23-12-22 | 14:14

Het woord "oil" is al vies.

De_fluitlokker | 23-12-22 | 14:44

Nee, leuk die foto. Heel leuk.

John McClane | 23-12-22 | 14:09 | 3

poessie

nobodiesunmighty | 23-12-22 | 14:13

Yippeekayee, persoon die graag de vleselijke liefde bedrijft met een ouder met baarmoeder.

BobDobalina | 23-12-22 | 14:37

Baal je er nog van?

Wijze uit het Oosten | 23-12-22 | 14:48

Bipoc. Bisex people of color.

grapo | 23-12-22 | 14:08 | 3

Bipolair pedophiles on coke.

Kapitein Sjaak Mus | 23-12-22 | 14:17

@Kapitein Sjaak Mus | 23-12-22 | 14:17: Lol. The horror.

grapo | 23-12-22 | 14:27

Brown Indian Penis Of Curry

Weetje71 | 23-12-22 | 14:38

Zwart en wit zijn eigenlijk geen kleuren maar een tint van hetzelfde.

AntiZanicz | 23-12-22 | 14:07 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Toffe scène overigens..
En dan die droge reactie van Sam Jackson.
“Dail 911”… someone is about to get killed.

Ruimedenker | 23-12-22 | 14:07

Wokabulaire…..
Je zult maar in de luxe positie verkeren te turven en te willen veranderen wat fout is aan bepaald woordgebruik.
Uiteindelijk veranderen ze de mens niet.

Ruimedenker | 23-12-22 | 14:05

Als je deze lijst hanteert kun je nooit meer naar een Britse comedy kijken. Eeuwig zonde.

small_town_dude | 23-12-22 | 14:03 | 2

Britse Comedy is dan ook al een decennia terug gestorven, alle comedy eigenlijk.

ReyNemaattori | 23-12-22 | 14:21

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl