achtergrond

Geenstijl

Maar was Jezus een transgender?

Wij stellen alleen maar vragen!

Het is zondag, de ideale dag voor een heerlijk artikeltje in de Engelse Dagelijkse Telegraaf over de vraag of 's werelds bekendste timmermanszoon al dan niet een persoon van trans was. U moet weten: als er iets binnen de Christelijke traditie past, dan is het wel het projecteren van ideologische modegrillen op de Heiland. Denkt u maar aan al die linkse fillempies uit de jaren '60 waarin J.C. opeens is veranderd in een socialistische rebellenleider die de broden en de vissen volgens een vijfjarenplan onder de arbeiders wil verdelen. 

Maar ja. Moet je net de SNEEUWVLOKJES in de Church of England hebben. Die zijn dus letterlijk in tranen weggelopen van een dienst waarin een of andere wokie pokie wilde uitleggen dat Jezus eigenlijk een soort Nikkie Tutorials was, maar dan met een hoger stemmetje. Tijdens de dienst in Cambridge sprak promovendus Joshua Heath over het feit dat de wonden in de zij van Jezus op middeleeuwse schilderijen (oa de Bewening van Jan Maelwael) nogal veel weg hebben van, hoe zeg je dat nou fatsoenlijk, kutjes. Bovendien nodigen de non-erotische afbeeldingen van de pen-is van Je-zus uit tot een 'welkome houding tegenover de luidere stem van transpersonen'. 

Dat was allemaal te veel voor de plaatselijke kerkgangers, die 'ketterij' schreeuwend en/of huilend de dienst verliezen. Het is natuurlijk ook volstrekt ongeloofwaardig. Er waren in die tijd nog helemaal geen transpoli's en Jezus was er waarschijnlijk nooit overheen gekomen dat Hij Hen geen 'X' in Diens paspoort mocht zetten. Wij geloven zelf trouwens dat Jezus opnieuw op aarde is gekomen in de vorm van Jan Slagter die tot Zijn volgelingen spreekt via gecodeerde boodschappen in MAX Geheugentrainer. Zo ziet u maar weer, Onze Lieve Heer heeft vreemde kostgangers. Doe gewoon zelf onderzoek!

LOLOL

LOLOL

JANKERD!

JANKERD!

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

UvA-genderexpert in @ADnl: 'Anouk = Poetin'

Een UvA-sociologe/genderexpert in het Algemeen Dagblad over Anouks 'transfobie' met "POETIN" in de kop. Daar gaat de moderne man even voor zitten

@Spartacus | 12-02-24 | 19:33 | 364 reacties

HET KERSTVERHAAL (2023-versie)

Traditie! Het jaaroverzicht als kerstverhaal, leuk om voor te lezen tussen de gangen door! Hier 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 & 2022

@Mosterd | 25-12-23 | 09:00 | 209 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.